Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Το δικαίωμα να μην καταβάλει ο πολίτης τους φόρους.

Κυριολεκτικά έχουν οργιάσει με τη λεγόμενη φοροδιαφυγή. Εμφανίζουν τα αυξημένα χρέη προς την εφορία (ΑΑΔΕ) και εν χορώ καταλήγουν στο αναπόφευκτο και – κατ’ αυτούς – αδιαμφισβήτητο γεγονός της αυξημένης φοροδιαφυγής. Και η φοροδιαφυγή εξ ορισμού ισούται με έγκλημα καθοσιώσεως.
Από τους μεγαλοδημοσιογράφους, που έφτιαξαν περιουσίες με μαύρες αμοιβές και άλλα τυχερά κάτω από το τραπέζι, έως τους λεγόμενους «ειδικούς» να ξέρετε ένα πράγμα. Όποτε ακούτε κάποιον να καταριέται την μάστιγα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα και να της χρεώνει την κατάντια μας σήμερα, είτε πρόκειται για «αλαφροΐσκιωτο» - όπως λέει ο λαός μας – αλλού πατά κι αλλού βρίσκεται, είτε για διατεταγμένη υπηρεσία.
Πληροφορούμαι ότι μεγαλοδημοσιογράφοι έχουν κλείσει συμφωνίες με την ΑΑΔΕ. Η συμφωνία προβλέπει να βγαίνουν λάβροι καταγγέλλοντας την φοροδιαφυγή του μικρομεσαίου, του εμποράκου, του μεροκαματιάρη, δίνοντας μάλιστα συγχαρητήρια για τους εξοντωτικούς ελέγχους εναντίον των απλών πολιτών και η ΑΑΔΕ με τη σειρά της θα κάνει τα στραβά μάτια για τις δικές τους υποθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε μαύρο χρήμα. Όποτε λοιπόν ακούτε μεγαλοδημοσιογράφο να μαίνεται εναντίον της φοροδιαφυγής μ’ αυτόν τον τρόπο, να ξέρετε ότι κατά πάσα πιθανότητα κρύβεται συμφωνία παρασκηνίου με την ΑΑΔΕ.

Όταν ακούτε νομικούς, φοροτεχνικούς, καθηγητάδες και κάθε λογής «ειδικούς» να εμφανίζονται σε πάνελ για να καταδικάσουν μετά βδελυγμίας την φοροδιαφυγή αδιακρίτως, να είστε απολύτως σίγουροι ότι πρόκειται για διαπλεκόμενους του μαύρου χρήματος. Πρόκειται για ένα υπερεθνικό κύκλωμα μαύρου χρήματος που δρα ασύδοτα δια μέσου των τραπεζών, των επενδύσεων σε χαρτιά (μετοχές, ομόλογα, κοκ), της ξαφνικής επέκτασης εταιρικών αλυσίδων, κάθε λογής «συνεργασιών» ιδίως με το κράτος και την εξωστρεφή λεγόμενη ανάπτυξη. Το κύκλωμα αυτό συνιστά σήμερα την πρώτη και μεγαλύτερη βιομηχανία στη χώρα υπό καθεστώς υψηλής πολιτικής προστασίας και ξεπλένει εκατοντάδες δις κάθε χρόνο από εγκληματικά, πολιτικά και επιχειρηματικά κυκλώματα.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο διαπλεκόμενοι είναι όλοι αυτοί που η καλή μας κρατική και ιδιωτική τηλεόραση εμφανίζει ως «ειδικούς» για να κατσαδιάσουν τον απλό πολίτη. Εκείνον δηλαδή που τολμά να θέσει την επιβίωση τη δική του και της οικογένειάς του πάνω από την καταβολή των φόρων κι έτσι στερεί το κράτος από «ζεστό χρήμα». Όσο πιο σελέμπριτι είναι ο «ειδικός», όσο πιο συχνά εμφανίζεται στα πάνελ της κρατικής και ιδιωτικής τηλεόρασης ως εκπρόσωπος της πάταξης της φοροδιαφυγής, τόσο πιο διαπλεκόμενος είναι με το μαύρο χρήμα της πολιτικής, των επιχειρήσεων και του εγκλήματος.
Σήμερα έχουν κι έναν παραπάνω λόγο. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από δαύτους έχουν βάλει υποψηφιότητα, είτε οι ίδιοι, είτε διαμέσου εταιρειών, για «φοροελεγκτές» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Δηλαδή να ασκούν ως ιδιώτες μισθωτές τον φορολογικό έλεγχο σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Σε όλους εμάς δηλαδή που δεν κρύβουμε τεράστιες περιουσίες σε offshore και στα χαρτοφυλάκια των funds.
Με άλλα λόγια οι «φοροελεγκτές» δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι των ΔΟΥ, ή του υπουργείου οικονομικών, αλλά ιδιώτες, ή ιδιωτικές εταιρείες, όπως οι εισπρακτικές, που θα έχουν μισθώσει από την ΑΑΔΕ το δικαίωμα να ασκούν φορολογικούς ελέγχους. Σε όλους μας αδιακρίτως. Το προβλέπει το 3ο Μνημόνιο και πρόκειται να αρχίζει να εφαρμόζεται από το 2019, ως «μεταμνημονιακό» μέτρο!
Και μάλιστα αυτοί οι «φοροελεγκτές» θα έχουν ως ανταμοιβή ποσοστό επί του ύψους των φορολογικών παραβάσεων που θα καταλογίζουν στους υπόχρεους. Δηλαδή αν καταλογίσουν φορολογική παράβαση ύψους 100.000 ευρώ, τότε ο «φοροελεγκτής» θα δικαιούται ένα ποσοστό επί του ποσού αυτού! Όσο μεγαλύτερη θα είναι η φορολογική παράβαση που καταλογίζουν, τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι απολαβές του «φοροελεγκτή». Σκεφτείτε τι έχει να γίνει.
Να γιατί η ΑΑΔΕ έχει ετοιμάσει ένα ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των «φοροελεγκτών» και την ασυλία τους έναντι των πολιτών. Ώστε οι πολίτες που θα υπόκεινται στον έλεγχο των «φοροελεγκτών», να μην μπορούν να προστατευθούν από την εγκληματική τους δράση.
Φανταστείτε μπίζνα. Κι όσοι θέλουν μερίδιο από τη νομότυπη αυτή ληστεία, εμφανίζονται από σήμερα ως «ειδικοί», χλευάζουν – έχοντας εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει σοβαρός αντίλογος – όσους καταδεικνύουν το προφανές ότι οι φόροι σήμερα είναι δημευτικοί και επομένως η φοροδιαφυγή για τους πολλούς είναι αναγκαστικά μέθοδος επιβίωσης. Όλοι αυτοί οι ευυπόληπτοι «ειδικοί» διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την φοροδιαφυγή του ψιλικατζή και ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι, μαζί με το «θάνατο του εμποράκου» με πρόσθετα ακόμη πιο ληστρικά φορολογικά μέτρα προκειμένου το «κράτος να εισπράξει ζεστό χρήμα».
Το κράτος; Ή οι δανειστές και τα τσιράκια τους, όλο αυτός ο παρδαλός συρφετός καθαρμάτων που είτε ως στελέχη των μνημονιακών αρχών, είτε ως σύμβουλοι, επίτροποι, ελεγκτές, «ειδικοί», μαζί με τον επιφανή υπόκοσμο της πολιτικής, των επιχειρήσεων και του εγκλήματος που ξέρει όσο κανένας άλλος να επωφελείται από τέτοιες καταστάσεις πρωτοφανούς ανωμαλίας, έχουν επιπέσει στη χώρα μας και στο λαό μας ως αγέλη από αρπακτικά;
Ποιο κράτος, όταν ένας ιδιωτικός φορέας, μια ανεξάρτητη αρχή υπεράνω Συντάγματος και κάθε έννοιας κράτους δικαίου, η ΑΑΔΕ, συγκεντρώνει το σύνολο των δημοσιονομικών εσόδων – έως και τα πρόστιμα από τις τροχαίες παραβάσεις. Για ποιόν λόγο; Μόνο και μόνο για να ελέγχουν απόλυτα οι δανειστές πότε και για ποιες ανάγκες πρέπει να γίνουν οι εκταμιεύσεις από την εκάστοτε κυβέρνηση;
Οι Έλληνες πολίτες, η συντριπτική πλειοψηφία που ξέρει να ζει από τη δουλειά της, γνωρίζει άριστα πώς ανέκαθεν είχε ένα διεφθαρμένο και απόλυτα διαπλεκόμενο κράτος, φέουδο άνομων πολιτικών και επιχειρηματικών κυκλωμάτων. Ήξερε πολύ καλά ότι το κράτος αυτό ήταν πάντα δυνάστης του. Ποτέ δεν του στάθηκε. Ποτέ δεν λειτούργησε φιλικά προς αυτόν για την προστασία και την ασφάλειά του.
Όμως σήμερα το κράτος αυτός έχει πάρει προαγωγή. Υπό το καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει οι Ευρωπαίοι δανειστές, έχει προαχθεί από διεφθαρμένο κράτος, σε κράτος γκάνγκστερ! Ένα κράτος δηλαδή όπου ο ίδιος ο νόμος και η διακυβέρνηση της χώρας προστατεύει με κάθε τρόπο την κλεπτοκρατία της εξουσίας και κάθε λογής εγκλήματος εναντίον του απλού πολίτη, της ζωής και της περιουσίας του.
Ένα κράτος που έχει βάλει στόχο την οικονομική, κοινωνική, ακόμη και την φυσική εξόντωση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών προς όφελος ξένων πρωτίστως συμφερόντων. Σ’ αυτό το κράτος δεν οφείλει τίποτε ο Έλληνας πολίτης. Ούτε φόρους, ούτε υπακοή.
Απέναντι σ’ αυτό το κράτος και τη μαφία που λειτουργεί υπό την προστασία του υπάρχει μόνο μια υποχρέωση για τον Έλληνα πολίτη. Το δικαίωμα στην αντίσταση, όπως μπορεί κι όσο μπορεί. Ακόμη και με τη φοροδιαφυγή. Έως ότου συνεννοηθούμε και συνεργαστούμε όλοι μας προκειμένου να το ξεφορτωθούμε μια για πάντα.

5 σχόλια:

  1. Κύριε Καζάκη, εδώ και καιρό παρατηρείται διχασμός του λαού, κυρίως ανάμεσα σε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες - εμπόρους. Η λογική στην οποία αυτός βασίζεται είναι η ακόλουθη: Δεδομένων των δημοσιονομικών στόχων, τη φοροδιαφυγή του εμπόρου, θα την πληρώσει ο μισθωτός, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις καταβάλλει ακόμα και το ΦΠΑ στον μαγαζάτορα με τον τελευταίο απλά να τον τσεπώνει. Ένα ερώτημα είναι σε τι βαθμό αυτό αντανακλά την πραγματικότητα.

    Ένα δεύτερο ζήτημα είναι ότι, προς ώρας, οι ελεγκτές της εφορίας δεν είναι ούτε ιδιώτες ούτε κυνηγοί κεφαλών, αλλά άθλια αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι συχνά δέχονται επιθέσεις ανθρώπων που μπροστά στον υπαλληλάκο είναι μάγκες αλλά μπροστά στην πραγματική εξουσία κότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Η Α.Α.Δ.Ε και γενικά οι Ανεξάρτητες Αρχές έχουν εξελιχθεί στη πιο άμεση απειλή για τους πολίτες....και μάλιστα προσδίδουν στους μηχανισμούς αυτούς νομική προστασία με το να τους βαφτίζουν Ανεξάρτητες Αρχές με συνταγματική υπεροχή η τουλάχιστον υπερνομοθετική ισχύ σύμφωνα με την τελευταία αναθεώρηση του συντάγματος το 2001 όταν και καθιερώθηκαν στο άρθρο 101Α πριν ακόμα ξεσπάσει η κρίση..ποιος να το φανταζόταν τότε ότι αυτό το νομικό μόρφωμα της Ανεξάρτητης Αρχής θα χρησιμοποιείτο από τους δανειστές και το μνημονικό καθεστώς κατά του πολίτη.. τότε η λογική ήταν να προστατευθεί ο πολίτης από την κρατική αυθαιρεσία μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής..ούτε καν οι δικαστές δεν έχουν τα κατάλληλα νομικά όπλα για να τις αντιμετωπίσουν γιατί ναι μεν στο άρθρο 101Α του Συντάγματος καθιερώνονται 5 Αν.Αρχές,όμως με το άρθρο 56 παρ 3β προβλέπεται η ίδρυση και άλλων ανεξάρτητων αρχών με ΝΟΜΟ και τότε τέθηκε το ερώτημα αν αυτές οι αρχές οι θεσπιζόμενες με Νόμο θα έχουν τις ίδιες συνταγματικές και θεσμικές εγγυήσεις με τις 5 αρχές που ορίζει ρητά το Σύνταγμα, η πρακτική σημασία της διάκρισης έγκειται στο ερώτημα αν στις ανεξάρτητες αρχές που ιδρύονται με νόμο όπως εν προκειμένω η Α.Α.Δ.Εσόδων θα μπορούσε να εφαρμοστεί ιεραρχικός έλεγχος νομιμότητας των πράξεών τους και ο πειθαρχικός έλεγχος των μελών τους..ορισμένοι συνταγματολόγοι υποστήριξαν ότι μπορεί..και άλλοι ότι δεν μπορεί, η κάθε νομική άποψη με τα δικά της νομικά επιχειρήματα..εναπόκειται στους δικαστές να υιοθετήσουν την μια η την άλλη ερμηνεία υπέρ η κατά του πολίτη στο σημερινό μνημονικό καθεστώς..δυστυχώς η κρατούσα ερμηνεία δεν είναι αυτή που ευνοεί τον πολίτη!! .....απομένει λοιπόν η αντίσταση των ίδιων των πολιτών όπως και όπου μπορεί ο καθένας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ σωστα, αλλωστε δεν πρεπει να ξεχναμε ότι ...ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων .!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε Καζάκη,όλες σας οι αναλύσεις και τοποθετήσεις επί των
    γεγονότων χαρακτηρίζονται από μια λογική προσέγγιση για αυτό
    και τυχαίνουν και κατανοησης και αποδοχής,για όσους
    τουλάχιστον θέλουν να δουν την αλήθεια και δεν δυσκολεύονται
    από προσωπικά συμφέροντα και καταστάσεις.
    Αναφέρω τα παραπάνω γιατί θέλω να επισημανω μια διαπίστωση από
    ένα τυχαίο γεγονός που αφορά όλους μας και έχει σχέση με
    αυτό που αντιμετωπίζουμε σαν λαός.
    Πριν λίγες ημέρες κάποιος καθηγητής του πανεπιστημιου Θεσ/κης
    ο οποίος ήταν στους 250 υπογράφοντες υπέρ της συμφωνίας για
    την Μακεδονια, σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό,υποστήριξε την
    άποψη του υπέρ της συμφωνίας διότι η συμφωνία προσεγγίζει τα
    πράγματα με ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    Μέχρι στιγμής ξέραμε ότι ο καλλίτερος τροπος προσέγγισης των
    πραγμάτων ήταν η λογική, τώρα μάθαμε για την ανεκτικότητα.
    Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι έννοιες όπως η προδοσία, η γενοκτονία
    των Ελλήνων,το παράνομο χρέος, η διαφορά, η διαπλοκή,
    σήμερα δεν προσεγγίζονται με την λογική που αποτυπώνει την
    πραγματικότητα, αλλά κρύβονται πίσω από λέξεις όπως
    Ανεκτικότητα, Πόλος σταθερότητας, θρησκεία ή Ευρώπη και το
    Ευρω κλπ
    Θυμάμαι τον ΓΑΠ να υποστηρίζει με πάθος ότι πρέπει να σωθεί
    το ευρώ, ενώ θα έπρεπε να φωνάζει ότι πρέπει να σωθεί ο λαός.
    Ο Τσίπρας ενώ μας έχουν κάνει σουρωτηρι Ευρωπαίοι, Αμερικανοί
    Τούρκοι, Αλβανοί, Λαθρομετανάστες κλπ, μας καθησυχάζει
    συνεχώς ότι πάμε καλά και ότι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που
    είμαστε Πόλος σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.
    Με λίγα λόγια η προσπάθεια της διαφθορας, της διαπλοκής και της
    προδοσίας, για να κρατήσει τον λαό αιχμάλωτο στην πιο ωμή
    επίθεση της περιόδου μας, εστιάζεται πλέον με περισσό θράσος
    στην κατάργηση της λογικής για να μπορέσει να ελέγξει τις
    μάζες και να συνεχίσει τις μάσες.
    Δυστυχώς πολύ κόσμος ακόμη και σήμερα που τα γεγονότα είναι
    πολλά και ξεκάθαρα, δεν γνωρίζει τι του γίνεται και δεν μπορεί
    να διακρίνει το άσπρο από το μαύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα με προβληματίζει πολύ αυτό το φαινόμενο.Αλλά δε συμβαίνει πρώτη φορά.Αυτά που έκαναν οι ναζι ήταν τόσο αδιανόητα,που η ανθρωπότητα μιλούσε για μαζική παράκρουση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.Το αποτέλεσμα για όλους αυτούς είναι όμως κάποια στιγμή ο όλεθρος.Η λογική θα επιστρέψη.Εμείς μόνο να προσέξωμε,να μην ξεφύγωμε.

      Διαγραφή