Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Πληθαίνουν τα κόμματα του Σόιμπλε...

Εκτός από τους δραχμιστές του κ. Χιόνη, Κατσανέβα, Καπερνάρου και Μπουλούκου, πού ήρθαν να εμφανίσουν ως «λύση» την πρόταση «αγρανάπαυσης» του κ. Σόιμπλε, βρέθηκαν κι άλλοι να πρακτορεύσουν την ίδια περίπου πρόταση. Πρώτος απ’ όλους ο μέγας Βαρουφάκης, ή Μπαρουφάκης - όπως επάξια κέρδισε το παρατσούκλι στην πλατεία Συντάγματος το 2011 - με το Diem35. Από κοντά και ο κ. Μαριάς σε νέες πολιτικές περιπέτειες και πάντα εκ του πολιτικά ασφαλούς.
Ποια είναι η κοινή βάση όλων τους; Η πρόταση για «ειδικό καθεστώς» μέσα στην ΕΕ. Μπορεί οι δραχμιστές των κ. Χιόνη, Κατσανέβα, Καπερνάνου και Μπουλούκου να είναι πιο ξεκάθαρα ταυτισμένοι με την πρόταση για «ειδικό καθεστώς» του κ. Σόιμπλε, αλλά και οι άλλοι δεν πάνε πίσω.
Ο κ. Βαρουφάκης, μετά τη καριέρα ζεν πρεμιέ των καλών σαλονιών της υπερεθνικής πολιτικής απάτης, αισθάνθηκε την ανάγκη να επιστρέψει σ’ αυτόν τον άμοιρο τόπο για να ολοκληρώσει την καταστροφή που ξεκίνησε ως υπουργός οικονομικών. Άλλωστε, επιστρέφει με όπλο στην φαρέτρα του τις πολύ υψηλές γνωριμίες. Γνώρισε κι έκανε τόσους φίλους.

Έγινε φίλος με τον Σόιμπλε, τον Ντράγκι, τον Μοσχοβισί, τον Ντάιζελμπλουμ, την Λαγκάρντ και προσφάτως ανακοίνωσε ότι είναι φίλος και με τον Μακρόν. Όπως φυσικά και με τον επικεφαλής των Εργατικών εξ Αγγλετέρας, κ. Κόρμπιν, στου οποίου την εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ συμμετείχε ενεργά και ατύχησε παταγωδώς.
Μάλιστα κάποιες κακές γλώσσες στη Βρετανία μας είπαν ότι το ολιγόλεπτο σποτ με τον Βαρουφάκη να υμνεί εις άψογα colonial english, την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, το οποίο κυκλοφόρησε η ηγεσία των Εργατικών, συνέβαλε αποφασιστικά στην απόφαση της οργανωμένης βάσης του συγκεκριμένου κόμματος να στραφεί οριστικά και πλειοψηφικά υπέρ της εξόδου. Γι’ αυτό και ο Κόρμπιν έκοψε με μαχαίρι τις κοινές εμφανίσεις με τον κ. Βαρουφάκη. Όσο κι αν επιμένει το ίδρυμα Open Society του κ. Σόρος, το οποίο μαζί με άλλα εξίσου ευαγή ιδρύματα βρίσκεται πίσω από την ηγετική ομάδα Κόρμπιν.
Πάντως με τόσους φίλους που έχει αποκτήσει πια ο κ. Βαρουφάκης στο υπερεθνικό στερέωμα της ΕΕ κι όχι μόνο, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μπορεί πλέον να κάνει ότι έχει υποσχεθεί ο δύστυχος Λεβέντης. Θυμάστε τι έχει υποσχεθεί στο πόπολο ο κ. Λεβέντης; Μας έχει διαβεβαιώσει ότι μόλις αναλάβει τα ινία της χώρας, αμέσως με τις γνωριμίες του μπορεί να μας λύσει το πρόβλημα εντός δυο ή τριών μηνών.
Ποιος Λεβέντης; Ο Βαρουφάκης να δείτε τι μπορεί να κάνει με τόσες γνωριμίες και φίλους σε τόσο υψηλές θέσεις. Αυτό άλλωστε αντιπροσωπεύει το Diem35 που έχει δημιουργήσει απευθυνόμενος στις πιο ζωντανές δυνάμεις του τόπου, που τις είδαμε να εισρέουν στο Σπόρτιγκ. Όλες οι ανοργασμικές κυρίες και των δύο φύλων, που σκοτώνουν την ανία τους κάπου μεταξύ Κολωνακίου και Βαλαωρίτου, έτρεξαν να ακούσουν τον μέγα μετρ της πολιτικής πρόζας. Πιφ, επιτέλους κι ένας ζεν πρεμιέ για να κάνει υπερήφανους όλους τους ξοφλημένους διανοητές των 90 φεύγα - ξοφλημένους, πρωτίστως στην ψυχή και το πνεύμα - των οποίων ο ευρωπαϊκός οίστρος δεν μπορεί με τίποτε να ικανοποιηθεί σ’ αυτή τη χώρα όπου κυριαρχεί η λαϊκάντζα. Έστω κι αν όλοι τους ήταν πάντα στα μέσα και τα έξω με την εκάστοτε εξουσία. Τουλάχιστον από την εποχή Σημίτη.
Τι ήρθε να μας πει ο μέγας αυτός «ελευθεριακός κομμουνιστής», όπως ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται; Αυτό που μας έλεγε κι έκανε όταν ήταν υπουργός. Ο κύριος λοιπόν 70%, όπως ονομάστηκε δικαίως όταν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα το 2015 δήλωσε άξαφνα ότι το 70% του μνημονίου μας κάνει και μόλις το 30% πρέπει να διαπραγματευθούμε. Ο Monsieur αρχιτέκτονας της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015 με βάση την οποία για πρώτη φορά στα χρονικά των μνημονίων οι «ελληνικές αρχές» αποδέχθηκαν επίσημα να μην υιοθετούν, ούτε καν να προωθούν, την παραμικρή απόφαση αν πρώτα δεν πάρουν την έγκριση του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ των φίλων του. Αυτός λοιπόν ο κύριος «θεσμοί», ο οποίος πρώτος απ’ όλους μετονόμασε την τρόικα σε «θεσμούς» ώστε ένας άτυπος και παράνομος – σύμφωνα ακόμη και με το ευρωκοινοβούλιο – μηχανισμός επιβολής πολιτικών σε βάρος της χώρας μας να μετατραπεί σε θεσμοθετημένη μορφή εξουσίας πάνω στην κατεχόμενη Ελλάδα, εξήγγειλε στο Σπόρτινγκ ότι θα μας σώσει.
Πώς θα μας σώσει; Μα φυσικά με τις γνωριμίες και τους φίλους του στην Ευρώπη. Πώς αλλιώς; Ποιος άλλος θα μπορέσει να πείσει τον Ντράγκι, τον Σόιμπλε, την Λαγκάρντ και τα επιτελεία τους να κάνουν τέλος πάντων κάποιο σκόντο στην Ελλάδα; Μόνο ένας φίλος τους μπορεί να τους πείσει. Μόνο ένας τόσο καλός τους φίλος μπορεί να διαπραγματευθεί με επιτυχία μαζί τους και να τα καταφέρει εκεί όπου ο Τσίπρας και οι σύντροφοί του απέτυχαν.
Τι να πετύχει; Πρώτα-πρώτα την αναδιάρθρωση του χρέους με όρους απομείωσης. Αυτό κι αν θάναι επίτευγμα για κάποιον πού ως υπουργός οικονομικών ήταν ο πρώτος που δήλωνε ψέματα από την πρώτη εβδομάδα της ανάληψης των καθηκόντων του, ότι η Ελλάδα δεν θα είναι η πρώτη χώρα που θα κάνει παύση πληρωμών προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Και το επαναλάμβανε ακόμη κι όταν οι τρεις οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης (S&P, Moody’s, Fitch) διαβεβαίωναν πώς αν το πρώτο εξάμηνο του 2015 των δήθεν διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς» η Ελλάδα προχωρούσε σε στάση πληρωμών προς ΔΝΤ και ΕΚΤ, τίποτε δεν θα γινόταν, καμιά επίπτωση δεν θα υπήρχε για την Ελλάδα.
Όχι κυρίες, κύριοι και όλοι εσείς οι άλλοι ευφυείς οπαδοί του ζεν πρεμιέ. Όχι! Μόνο ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να το κάνει. Μπορεί να ήταν ο αρχιτέκτονας της Δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015 και να ιδροκόπησε να περάσει την εξής βασική δέσμευση σε βάρος της Ελλάδας: «Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική δέσμευση να τηρήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις τους σε όλους τους πιστωτές τους πλήρως και έγκαιρα. Οι ελληνικές αρχές έχουν επίσης δεσμευτεί να εξασφαλίσουν τα κατάλληλα δημοσιονομικά πρωτογενή πλεονάσματα ή τα απαιτούμενα έσοδα χρηματοδότησης για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, σύμφωνα με τη δήλωση του Eurogroup το Νοέμβριο 2012.» Αλλά τότε ήταν τότε και σήμερα είναι σήμερα.
Έτσι λοιπόν κυρίες, κύριοι και όλοι εσείς οι υπόλοιποι οπαδοί του ζεν πρεμιέ, παλεύει κανείς για την απομείωση του ελληνικού χρέους. Δεσμεύοντας τον εαυτό του και τη χώρα – ερήμην παρακαλώ του λαού της – ότι θα πληρωθούν όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις προς όλους πλήρως και εγκαίρως. Και για γίνει αυτό αναλαμβάνει τη δέσμευση να κάνει βιώσιμο το χρέος λεηλατώντας τον ελληνικό λαό κυνηγώντας δημοσιονομικά πλεονάσματα υπέρ των δανειστών, αλλά και εξασφαλίζοντας έσοδα για δαύτους με την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας.
.
Έτσι κάνουν οι σοβαροί οικονομολόγοι που έχουν γνωριμίες και φίλους σε υψηλές θέσεις. Έτσι κάνουν οι ζεν πρεμιέ της πολιτικής πρόζας υπερήφανους τους ξοφλημένους διανοούμενους, τους λούμπεν των καλών σαλονιών και τους ψωρίλους του ευρωπαϊσμού. Πρώτα δεσμεύουν χειροπόδαρα ολόκληρη τη χώρα να πληρώσει τα κερατιάτικα μέχρι τελευταίας δεκάρας και μάλιστα με τη λεηλασία της περιουσίας και του εισοδήματος των νοικοκυριών και ύστερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την απομείωση του χρέους. Κι όποιος μαλθακός στο πνεύμα τους πιστέψει, καλά κάνει.
Τώρα το μόνο που μένει για να ολοκληρώσει την ανολοκλήρωτη προσωπική του ζωή ο κ. Βαρουφάκης, είναι να δει την Ελλάδα σε «ειδικό καθεστώς» μέσα στην ΕΕ. Να δει να σφαδάζει ο άξεστος λαός της με δική του ευθύνη και τι στον κόσμο. Να δει τη χώρα να σπαράσσεται από την ίδια κατοχική μιζέρια και εξαθλίωση της παλιάς ναζιστικής κατοχής υπό καθεστώς ενός παράλληλου «συστήματος πληρωμών» κι ας πεθάνει. Που λέει ο λόγος! Οι ζεν πρεμιέ σαν τον κ. Βαρουφάκη δεν πεθαίνουν. Φροντίζουν μόνο να πεθάνουν οι άλλοι.
Άλλωστε το «παράλληλο σύστημα πληρωμών» (βλέπε διπλό, πολλαπλό, ή παράλληλο νόμισμα εσωτερικών συναλλαγών) ήταν αυτό που δεν του επέτρεψε να εφαρμόσει το πολυθρύλητο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Και τα είχε όλα έτοιμα το παιδί. Από τους αετονύχιδες που περίμεναν πώς και πώς το «παράλληλο σύστημα πληρωμών» για να στήσουν τη μεγαλύτερη μαύρη αγορά νομίσματος στην Ευρώπη, μέχρι το κλείσιμο των τραπεζών για να φαγωθούν ήσυχα οι καταθέσεις του κοσμάκη.
Κι ήρθε ο ελληνικός λαός μ’ ένα τρανταχτό ΟΧΙ και του τα έκανε μαντάρα. Πάνω που πήγε να ολοκληρώσει ο κ. Βαρουφάκης ως υπουργός οικονομικών, τον έκοψε λίγο πριν το τέλος. Αφήστε πού άφησε στα κρύα του λουτρού τόσους, μα τόσους εν δυνάμει φίλους που τους είχε υποσχεθεί χοντρή μπάζα μόλις η Ελλάδα θα αποκτούσε τουλάχιστον ένα ακόμη νόμισμα με δυνατότητα υποτίμησης έναντι του ευρώ.
Μπορούσε λοιπόν να μην τα βροντήξει κάτω ως υπουργός; Αφήστε που ορισμένοι ενδυνάμει φίλοι του, του έδειξαν τα δόντια τους μόλις είδαν ότι ο Βαρουφάκης δεν παρέδωσε ότι υποσχέθηκε. Το είδαμε αυτό όταν δημοσιοποίησαν τηλεφωνική συνομιλία του κ. Βαρουφάκη με τους Νόρμαν Λάμοντ και Ντέιβιντ Μαρς στις 16/07/2015. Ο Νόρμαν Λάμοντ δεν είναι κάποιος τυχαίος. Ήταν ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μέιτζορ που έστησε την κομπίνα της «Μαύρης Τετάρτης» του 1992, η οποία καταπόντισε τη βρετανική λίρα για να κερδίσει το Γερμανικό μάρκο και οι αετονύχιδες σαν τον Σόρος. Από τότε ασχολείται μ’ αυτό που ξέρει καλύτερα, πώς να δημιουργεί ευκαιρίες κερδοσκοπίας με νομίσματα διαμέσου πρώτα και κύρια πολιτικών γνωριμιών.
Θα έχανε τέτοια ευκαιρία γνωριμίας ο κ. Βαρουφάκης; Ποτέ των ποτών! Κι αφού δεν τα κατάφερε ως υπουργός οικονομικών να ικανοποιήσει την κερδοσκοπική βουλιμία των γνωστών του, βάλθηκε να επανέλθει μπας και τα καταφέρει με το Diem35. Με τόσο ανύπαρκτη την ελληνική δικαιοσύνη και το σύνδρομο χρυσόψαρου να τυραννά την ελληνική κοινωνία, ποιος ξέρει; Μπορεί αυτή τη φορά να τα καταφέρει.
Αρκεί να προλάβει. Γιατί αυτή τη φορά ξεπετάγονται όλο και περισσότεροι για τον υπό χηρεία θρόνο του εντολοδόχου του Σόιμπλε και του Σόρος, προκειμένου να τεθεί επίσημα η Ελλάδα υπό «ειδικό καθεστώς» εντός της ΕΕ ώστε να την κατασπαράξουν με την ησυχία τους.
Σ’ αυτό το ταμπλό παίζει κι ο κ. Μαριάς, ο οποίος αν μη τι άλλο, απέδειξε ότι ξέρει να εκμεταλλεύεται τις πολιτικές ευκαιρίες. Θαυμάσαμε ειλικρινά το πώς αναδείχθηκε βουλευτής και κατόπιν ευρωβουλευτής. Από μόνος του! Με τον κόπο και τον ιδρώτα του προσώπου του! Χωρίς πλάτες και υπόγειες πολιτικές συμφωνίες, που εγκατέλειψε μόλις είδε ότι δεν του χρησιμεύουν πια. Προς Θεού! Τέτοια πράγματα δεν τα κάνει ο κ. Μαριάς. Ούτε κατά διάνοια!
Τώρα εμφανίζεται με το δικό του κόμμα. Τι υπόσχεται στο πόπολο; Το ίδιο ακριβώς που υποσχόταν ο κ. Τσίπρας. Κάτι ανάλογο που υπόσχεται κι ο κ. Βαρουφάκης. Να διαπραγματευτεί ένα «ειδικό καθεστώς» για την Ελλάδα εντός ΕΕ. Και μην τολμήσει να ρωτήσει κανείς, γιατί να πετύχει ο κ. Μαριάς εκεί που απέτυχαν όλοι οι άλλοι; Αν βέβαια θεωρήσουμε ότι απέτυχαν κι όλο αυτό δεν ήταν ένα σκόπιμο σχέδιο για να επιβληθούν τα πολύ χειρότερα.
Μα ο κ. Μαριάς είναι καθηγητής ευρωπαϊκού δικαίου και κατέχει όλες τις «τρύπες» του. Πώς λοιπόν να μην τα καταφέρει; Βέβαια, δεν ασχολείται με το πώς θα πάρουν πίσω τα χαμένα και τα κλεμμένα οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες. Ούτε απαντά στο πώς είναι δυνατόν να πατήσει στα πόδια της η οικονομία της χώρας, αν δεν πάρει πίσω ότι έχασε σε εισόδημα η πλειοψηφία των νοικοκυριών κι αν δεν γλυτώσει από τα ιδιωτικά χρέη.Όχι του Αγίου Ποτέ, αλλά εδώ και τώρα, προκειμένου να αρχίσει η ανάκαμψη.
Δεν έχει καμιά σηναμασία, όπως έλεγε κι ο αξέχαστος κινηματογραφικός Θύμιος. Κάποιο πονηρό τερτίπι θα σκεφτεί για να κερδίσει ο Έλληνας εντός της ΕΕ ότι χάνει οριστικά ο Γερμανός, ο Γάλλος, ο Ισπανός, ο Ιταλός κι όλοι οι άλλοι όμηροι της ευρωζώνης.
Όσο για ότι έχει γίνει στην πατρίδα μας, για τις ποινικές ευθύνες όσων οδήγησαν τη χώρα μας σ’ αυτήν την κατάσταση γενοκτονίας και κατοχής, ξεχάστε το. Όλοι αθώοι, όλα νόμιμα, προκειμένου να μείνουμε εντός ΕΕ. Αυτό πρεσβεύει όχι μόνο ο κ. Μαριάς, αλλά όλη η παρδαλή συνομοταξία εκείνων που τάζουν λαγούς με πετραχήλια εντός ΕΕ.
Στο κάτω-κάτω της γραφής τι πειράζει που πέθαναν εκατοντάδες χιλιάδες χάρις στις κατοχικές πολιτικές των μνημονίων; Τι πειράζει που ο λαός μας έχασε ακόμη και το δικαίωμα της εθνικής αυτοδιάθεσης; Ό γέγονε, γέγονε! Τι μας κόφτει αν από ανέχεια πέθανε ο γονιός του διπλανού, ή το παιδί του γείτονα έχασε τη μάχη με τη ζωή γιατί το νοσοκομείο δεν είχε τα απαραίτητα; Όσο για τους ανάπηρους, εκεί είναι που δεν μας καίγεται καρφί.
Τι; Δεν άκουσα καλά; Να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι των πολιτικών αυτών στη δικαιοσύνη; Μα τι λέτε; Που ζείτε; Τι ζητάτε δηλαδή να ποινικοποιηθεί η πολιτική; Να ποινικοποιηθεί η υπογραφή των υπουργών; Κι έτσι να μην θέλει κανένας να μας κυβερνήσει; Ακυβερνησία λοιπόν; Αναρχία; Αυτό θέλετε;
Τι είπατε; Θέλετε ελεύθερη Ελλάδα, ανεξάρτητη με δημοκρατία υπέρ των πολιτών κι όχι των πολιτικών εξ επαγγέλματος με ότι σκοτεινό κρύβεται πίσω τους; Ακούστε πράγματα! Ακόμη να μάθετε ότι σε τούτα τα χώματα είναι γραφτό να ματώνει ο λαός και να κυβερνάνε καθάρματα, προδότες και δωσίλογοι;
Ώρες είναι να θέλετε να φύγουμε από την ΕΕ μόνο και μόνο γιατί η κυρά Κατίνα κι ο κυρ Θόδωρος δεν έχουν να ζήσουν. Να φύγουμε γιατί οι μισοί δεν έχουν δουλειά με μέλλουν και οι άλλοι μισοί δεν έχουν μέλλον με δουλειά; Να φύγουμε γιατί το 1/3 ζει από τα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία, χωρίς ρεύμα και νερό; Να φύγουμε γιατί η πλειοψηφία δεν έχει ούτε καν λόγο για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα της; Μα έχει τη ψήφο! Τι άλλο διάολε θέλει; Μήπως να κυβερνά ο ίδιος ο πολίτης τη χώρα του;
Τι αρχαιολατρείες είναι αυτές; Όσο υπάρχουν οι δυνατοί, το μόνο που μας μένει είναι να είμαστε ραγιάδες. Ραγιάδες εμείς. Ραγιάδες τα παιδιά μας και ραγιάδες τα παιδιά των παιδιών μας. Ραγιάδες για να σκύβουμε το κεφάλι όταν κλέβουν. Ραγιάδες όταν μας αρπάζουν το βιός. Ραγιάδες όταν εκπορνεύουν τα παιδιά μας. Για ρωτήστε και τον κ. Κουτσούμπα. Αυτός ξέρει. Τι σας λέει; Όσο έχουμε καπιταλισμό ξεχάστε τα όλα, μονόδρομος η κατοχή, η πείνα, η εξαθλίωση και η εκποίηση όλων μας με το ευρώ. Μόνο στο θάνατο η σωτηρία.
Για συνέλθετε και προσγειωθείτε στη στυγνή πραγματικότητα. Μόνο όποιος θέλει το ξεπούλημα αυτού του λαού και της πατρίδας εντός ΕΕ, έχει πολιτικό μέλλον. Κανείς άλλος. Λίγο έλειψε να μας πείτε κιόλας ότι μόνο το ΕΠΑΜ έχει λύση επειδή αγωνίζεται για την ελευθερία, για την ανεξαρτησία και για τη δημοκρατία της πατρίδας. Έλεος, πια!

12 σχόλια:

  1. Diem25

    Τι είναι το δημόσιο εξωτραπεζικό σύστημα πληρωμών που προτείνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η άλλη ονομασία του IOU, δηλαδή μια υποσχετικής που θα μοιράζει αβέρτα το κράτος για να καλύψει τις υποχρεώσεις του προς υπαλλήλους, συνταξιούχους και προμηθευτές. Οι καθ' έξιν απατεώνες σαν τον Βαρουφάκη το λένε έτσι για να μην το αντιληφθούν οι ανίδεοι και οι αφελείς.

      Διαγραφή
    2. Αν κατάλαβα καλά αυτό που θέλει να πει ο ποιητής Βαρουφάκης, είναι ενα σύστημα παράλληλων πληρωμών διαμέσω του taxis. Το διαχωρίζει από το παράλληλο νόμισμα ή το IOU , γιατί πιθανόν η διαχείριση θα γίνεται αποκλειστικά από το taxis και όχι διαμέσου χαρτιών (σύστημα που εφαρμόστηκε και στην Καλιφόρνια και απέτυχε παταγωδώς ) .
      Η λογική του θα στηρίζεται στη λογική χρέωσης πίστωσης βασισμένο στις οφειλές από και προς την Εφορία. Πχ. Αν ο Α χρωστάει στην Εφορία 1000 ευρώ και στον Β η εφορία χρωστάει 1000 ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι Β χρωστάει στον Α 1000 ευρώ τότε να γίνει ο συμψηφισμός και να κλείσουν όλες οι οφειλές. Αν έχω καταλάβει καλά προσπαθεί να καταστήσει την εφορία ένα είδους τράπεζας στην οποία θα υπάρχει κίνηση ρευστότητας παράλληλα με το ευρώ.
      Προσωπικά αν και τον Βαρουφάκη τον θεωρώ ψεύτη, δεν έχω κατασταλάξει ακόμα γιατί αυτό είναι κακή ιδέα η όχι. Με το δεδομένο βέβαια ότι οι κινήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά και με έλεγχο του κράτους και όχι με χαρτιά

      Διαγραφή
  2. Τι γινεται με τη συνεργασια με ΛΑΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε μα... είστε πολύ πατριώτες.
      Φτου κακά ο πατριωτισμός για τις... "συνιστώσες"

      Διαγραφή
  3. Δημητρη το ειδες αυτο???? βγηκανε οι λαγοι απτα λαγουμια, χαχαχαχααα
    https://www.youtube.com/watch?v=hd1tzFOUWBU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να εισαι καλα για το Λινκ στο βιντεο που ξεβρακωσε τον Καπερναρο......Γελανε ακομα και οι Γατες!

      Ακομα με πονανε το πλευρα απο τα γελια. ΧΑ ΧΑ ΧΑ

      Διαγραφή
  4. ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ,ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ,ΠΕΡΙ ΕΘΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ.ΦΩΤΙΑΣ ΛΑΒΑΣ ΣΤΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι να γινει δηλαδη. Ενα γραναζι σαν ολα τ'αλλα. Του Ριαλ μαλιστα.Αυτο τα λεει ολλλλλλλλλλλλλλλλλα.

      Διαγραφή
  5. Θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση.Γνωρίζετε το ΑΣΚΕ ? Είναι πατριωτικό δημοκρατικό σοσιαλιστικό κόμμα που είχε προκύψει από μία διάσπαση του ΠΑΣΟΚ το 1984.Έχει ιστοσελίδα στο ίντερνετ.Γράφουν πολύ κοντινά πράγματα στο ΕΠΑΜ.Έχει έρθει κάποιος σε επικοινωνία για τυχούσα συνεργασία ?
    Πήρα την πρωτοβουλία να ρωτήσω επειδή είδα κάποιον αναγνώστη που ρώτησε για τη ΛΑΕ.Επίσης το Σχέδιο Β του Αλαβάνου υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γνωρίζω το ΑΣΚΕ. Στις γραμμές μας υπάρχει ιδρυτικό του στέλεχος από την εποχή διάσπασης με το ΠΑΣΟΚ. Όποια προσπάθεια επαφής κι αν έγινε ατύχησε. ΚΙ αυτό όχι με ευθύνη του ΕΠΑΜ.

      Διαγραφή