Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Να πώς θα χάσετε ακόμη και την πρώτη σας κατοικία

Θέλετε να μάθετε πώς θα χάσετε ότι ακίνητο διαθέτετε; Απλά ασχοληθείτε λίγο να καταλάβετε τι σημαίνει Ενιαίος Φόρος Ακινήτων (Εν.Φ.Α.). Ο συγκεκριμένος φόρος δεν επιβάλλεται στα ακίνητα, αλλά στο δικαίωμα ιδιοκτησίας. Ανεξάρτητα εισοδηματικής, ή άλλης κατάσταστης που καθορίζει την φοροδοτική του ικανότητα. Όποιος διαθέτει "ακίνητο", το οποίο κατά τους κυβερνώντες είναι οτιδήποτε αφορά σε εμπράγματη ιδιοκτησία γης, όπως οικόπεδο, χωράφι, αγροκήπιο, κτίσμα, οίκημα, οικοδομή και γενικά οποιαδήποτε μετρήσιμη επιφάνεια σε τετραγωνικά, οφείλει να πληρώνει φόρο.


Δεν έχει καμιά σημασία πώς απέκτησες το ακίνητο. Δεν έχει σημασία αν σου αποδίδει ή όχι εισόδημα. Έτσι ή αλλιώς η κατοχή ακινήτου αποτελεί από μόνη της τεκμήριο εισοδήματος. Δεν έχει σημασία σε τι κατάσταση, ή ποια είναι η χρήση του ακινήτου. Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει ακίνητο - κατά τον προσδιορισμό των κυβερνώντων - υποχρεούσε σε Εν.Φ.Α. Χώρια τα τεκμήρια και τα άλλα χαράτσια. Δηλαδή υποχρεούσε να πληρώνεις στο κράτος προκειμένου να το έχεις. Κάθε χρόνο. Έχεις, δεν έχεις.  

Φανταστείτε μια οικογένεια από τις πολλές που έχει αγοράσει με δάνειο ένα σπίτι και το χρωστά ακόμη στην τράπεζα. Η οικογένεια αυτή υποχρεούτε να πληρώσει και Εν.Φ.Α.. Κι αν η οικογένεια αυτή, όπως οι περισσότερες, μόλις και μετά βίας βγάζει τη δόση προς την τράπεζα, που θα βρει να πληρώσει τον φόρο; Θα κόψει το λαιμό της. Κι αν δεν έχει, τότε απλά οι κυβερνώντες θα βγάλουν το ακίνητο στον πλειστηριασμό. Αρκεί να υπάρχει οφειλή άνω των 500 ευρώ προς την εφορία.

Και τι θα γίνει με τις οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τις τράπεζες για το οικιστικό τους δάνειο και μετά την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη μπόρεσαν να πετύχουν κάποια οριακά ευνοϊκή ρύθμιση; Αν δεν έχουν να πληρώσουν τον Εν. Φ. Α., την πάτησαν χοντρά. Το ακίνητο θα βγει στο σφυρί με συνοπτικές διαδικασίες. Και να θυμάστε για το "δημόσιο" δεν ισχύει η προστασία της πρώτης κατοικίας. Δηλαδή μπορεί να βγάλει σε πλειστηριασμό ακόμη και την πρώτη κατοικία για οφειλή από 500 ευρώ και πάνω.

Και ξέρετε τι συμβαίνει όταν το ακίνητο που χρωστάτε στην τράπεζα το βγάζει το "δημόσιο" σε πλειστηριασμό; Πληρώνεται και η τράπεζα. Κρατά το "δημόσιο" την οφειλή και τα υπόλοιπα, αν περισσεύουν, εξοφλείται η τράπεζα. Είτε ο ιδιοκτήτης έχει πάρει δικαστικές αποφάσεις που τον προστατεύουν, είτε όχι. Και ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για πρώτη κατοικία, που κατά τ' άλλα προστατεύεται έναντι των τραπεζών.

Με άλλα λόγια οι κυβερνώντες με τον Εν.Φ.Α. δεν επιβάλλουν μόνο χαράτσι στο δικαίωμα ιδιοκτησίας ακινήτου, έχουν αναλάβει να κάνουν και την βρωμοδουλιά των τραπεζών. Θα βγάζουν στο σφυρί ακίνητα, ακόμη και πρώτες κατοικίες, για οφειλές προς την εφορία, έτσι ώστε να εισπράτουν και οι τράπεζες. Χωρίς τα εμπόδια των δικαστικών αποφάσεων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που για τους τραπεζίτες και την τρόικα αποτελούν σοβαρό αγκάθι, όπως επανειλλημένα έχει πει και ο κ. Τόμσεν.

Κατά τ' άλλα οφείλουμε όλοι μας να είμαστε πανευτυχείς γιατί ο ανεκδιήγητος Γκίκας και ο Σαμαράς αναγνώρισε τα "λάθη" του Εν.Φ.Α. και μετά την σικέ "ανταρσία" των βουλευτών της συμπολίτευσης δεν πρόκειται να υπερκοστολογήσουν τον συγκεκριμένο φόρο. Ουρά! Στο ερώτημα βέβαια με ποιο δικαίωμα φορολογούν και μάλιστα παντελώς αυθαίρετα το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, αυτό το άφησαν να αιωρείται μιας και όπως λένε οι πιο ειλικρινείς αποτελεί "μνημονιακή υποχρέωση". Αποτελεί δηλαδή δέσμευση προς τους δανειστές να χάσει ο μέσος Έλληνας όχι μόνο τα όποια ακίνητα κατέχει, αλλά όλα τα εμπράγματα δικαιώματά του στη γη των πατέρων του.
    
Κι αυτό βιάζει. Γιατί άραγε οι κυβερνώντες ξεκίνησαν την είσπραξη του Εν. Φ. Α. μέσα στον Αύγουστο; Αναρωτηθήκατε γιατί; Ποιο νοικοκυριό έχει διαθέσιμο εισόδημα εν μέσω καλοκαιριού για να πληρώσει; Θα μου πείτε θα κάνει ρύθμιση. Και μόλις την κάνει θα του έρθει η επόμενη δόση για να εκτινάξει την οφειλή προς την εφορία ακόμη κι εκείνων των λίγων που δεν είχαν μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα μέσα στον Αύγουστο πόσοι θα αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργεί ο Εν.Φ.Α. ειδικά για εκείνους που έχουν δανειστεί για να αγοράσουν πρώτη κατοικία και σήμερα με τα χίλια ζόρια εξυπηρετούν τα τραπεζικά δάνεια; Οι κυβερνώντες επενδύουν στα "μπάνια του λαού". Κι όταν τα νοικοκυριά συνηδειτοποιήσουν τι τους έχει συμβεί θα είναι αργά να ασκήσουν ακόμη και προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Όχι μόνο λόγω Αυγούστου, αλλά γιατί από τον Σεπτέμβριο - όπως μας πληροφορεί το ΔΝΤ - πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, που θα προβλέπει διαδικασίες αστραπής για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, αλλά και θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κόστη προσφυγής στη δικαιοσύνη. Όπως και να το δει κανείς ήρθε η ώρα της αλήθειας. Ο μέσος Έλληνας έχει ήδη υποβιβαστεί σε δουλοπάροικο των δανειστών και των τραπεζών με σέμπρο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Και θα πρέπει να αποδεχθεί τη νέα κοινωνική του υποτέλεια, θέτοντας την όποια ιδιοκτησία του στη διάθεση των νέων αρχόντων, των κλεπτοβαρώνων του χρήματος.

23 σχόλια:

  1. σπαθας δημητρακης7 Αυγούστου 2014 στις 5:30 μ.μ.

    Κύριε Καζάκη , μου λέτε ότι έξω βρέχει αλλά λύση δεν μου δείνετε τι να κάνω να μην βραχο !! Ποιός ο λόγος λοιπόν να κάθεσται και να μου αναλύετε το προφανές ? θέλετε και σεις να με προστατέψετε ? δώστε μου τουλάχιστο μια ομπρελα !! εχετε λυση τα δικά σας προβληματα και ειπατε να ασχοθητε και με τα δικα μου ? Σας περισευουν βλέπω και χρηματα και χρόνος να ασχοληστε με αναλυσεις και να διατηρητε και ιστολογιο με οτι και αν συνεπαγετε αυτο . Ετσι μια ερωτηση τωρα .. τι παραγεται ? παραγεται κατι ? πως ζείτε ? και τι σας κοφτη εσας για μένα ? οντος πρεπει να εχετε λυση τα προβληματα σας για να ασχοληστε με τα δικα μου !! τελος παντων καλοπροερετα όλα αυτα σας τα γραφω κσαπλωμενος σε μια παραλια και πινοντας το φραπεδακι μου .. γιατι δεν κανετε το ιδιο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει
      όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα,
      έβλεπα τώρα πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω
      πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες.

      Μιλάτε, δείχνετε πληγές, αλλόφρονες στους δρόμους.
      Τον πανικό που στραγγαλίζει την καρδιά σας σαν σημαία
      καρφώσατε σ’ εξώστες, με σπουδή φορτώσατε το εμπόρευμα.
      Η πρόγνωσή σας ασφαλής: Θα πέσει η πόλις.

      Εκεί, προσεκτικά σε μια γωνιά μαζεύω με τάξη,
      φράζω με σύνεση το τελευταίο μου φυλάκιο.
      Κρεμώ κομμένα χέρια στους τοίχους, στολίζω
      με τα κομμένα κρανία τα παράθυρα, πλέκω
      με κομμένα μαλλιά το δίχτυ μου και περιμένω
      όρθιος και μόνος σαν και πρώτα περιμένω.

      Διαγραφή
    2. Καλοπροαίρετα όλα αυτά δε λέω...αλλά το 1/100 των ερωτημάτων και του ύφους σας να απευθύναμε στους κυβερνώντες όλα αυτά τα χρόνια, η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη μοίρα. Χάνουμε την ουσία με το να ψάχνουμε πως τα βγάζει ο Καζάκης πέρα και ποιες είναι οι προθέσεις του. Οχι οτι του δίνω λεύκη επιταγή, αλλά η μέχρι στιγμής πορεία του δείχνει οτι είναι έντιμος. Και επειδή κάποιοι θα ξαπλώνουν στις παραλίες σε λίγο γιατί θα έχουν χάσει το σπίτι τους όπως μας πληροφορεί το κείμενο παραπάνω, λύση έχει προταθεί - στο χέρι μας είναι να την κάνουμε πράξη. Κων/να

      Διαγραφή
    3. Μπα..καθολυ καλοπροαιρετα δεν ειναι. Και οχι, δεν ειναι χαζος.ΜΑΛΑΚΑΣ ειναι...και αν (που δεν το νομιζω) δεν ισχυει κατι τετοιο, τοτες ενα πληρωμενο ΚΑΘΙΚΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ που τρολαρει ειναι . οποτε ΑΝΑΞΙΟΣ και ο μισθος του, εννοειται. Θαθελε μηπως, να κανε και κεινος λιγο...σαμαρικο εργο, ως ισως, ΠΙΟ συνειδητοποιημενος "σαμαριτης" απο τον καζακη;;; Ε, Ας αφηνε τον φραπε του κι ας κατεβαινε τουλαχιστον στον πεζοδρομο της ΣΥΓΓΡΟΥ (δυο βηματα παραδιπλα ειναι απο κει που τα γραφει αυτα στο κατω κατω). Να.. βοηθαει τις αδρεφες ψυχες. πως να ξυπηρετουν καλυτερα στα ορθια τον πελατη (ξερει αυτος) . οχι τιποτε αλλο , μπας και βγαλει και κανα τιμιο φραγκο στη ζωη του . και πιο ντομπρα μαλιστα

      Διαγραφή
    4. τετοια μα@###να σχόλια κάνει και σε άλλα πόστ του Καζάκη. τον βάζουν συστηματικά να τρολάρει για να μειώνει το κύρος του Καζάκη

      Διαγραφή
  2. Εσύ σπαθα δημητρακη δεν σώζεσαι με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημητρη κανε σε παρακαλω μια φορα τη βδομαδα μια εκπομπη αν γινεται ετσι ωστε να εχουμε μια τακτικη ενημερωση και αναλυση της επικαιροτητας.Τι σημαινει το εμπαργκο της Ρωσιας,ισχυουν οσα γραφονται και λεγονται;;
    Μπορει η ΕΕ να παρακαψει το φυσικο αεριο της Ρωσιας;;;
    Η σχετικα με τον ΕΝΦΙΑ.Υπαρχει δυνατοτητα να πληρωσει κι αυτο το φορο ο ραγιας η θα οργανωθει;;

    Αποστολης Ιεραπετρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σου γράφω δυο λόγια ενός μεγάλου Ινδού ποιητή του Ρ. Ταγκόρ , μήπως σε βοήθήσει να πιεις το φραπεδάκι μόνος σου. "Κανένας δεν μπορεί να χτίσει για λογαριασμό σου το γεφύρι, απ΄όπου χρωστάς να περάσεις το ρεύμα της ζωής. Κανένας εκτός από σενα τον ίδιο. Υπάρχουν βέβαια μονοπάτια άπειρα και γεφύρια και ημίθεοι πρόθυμοι να σε περάσουν -- Μα θα ζητήσουν πληρωμή τον ίδιο σου τον εαυτό". Επειδή λοιπόν τόσα χρόνια οι πολιτικοί μας έφτιαχναν γεφύρια ακόμα και εκεί που δεν υπήρχαν ποτάμια σε αφήνουν τώρα να βρέχεσαι Εσύ πρέπει να βρεις τον τρόπο να μή βρέχεσαι . Κι αν δεν υπάρχει κανένα υπόστεγο εκεί γύρω , με μια βουτιά στην παραλία θα λυθεί το πρόβλημα . '" Ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται" λέει μια σοφή παροιμία.
    Σοβαρά τώρα τί λες ; Να ασχολούνται οι πολιτικοί με τα προβλήματά μας ή να μας αφήσουν και να πάνε για τα μπάνια τους;
    Ελπίζω να αστειεύεσαι. (βαρβάρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετα απο τα καλα νεα του Εν.Φ.Α σκαει μυτη κι αλλα νομσχεδιο προς ψηφιση απο 51 βουλευτες του θερινου τμηματος.
    Το αντιρατσιστικο. Προσεχετε τι λετε γιατι αν θεωρηθουν οτι στρεφονται κατα ομαδων προστατευομενων εχει μακελεμα.
    Ειδικα για τα κομματα και αλλα νομικα προσωπα και ενωσεις ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ σου περνουν τα σωβρακα και σου κλεινουν το μαγαζι.

    1. Αν κάποια από τις αξιόποινες πράξεις του παρόντος νόμου τελέσθηκε μέσω ή προς όφελος ή για λογαριασμό νομικού προσώπου ή ενώσεως προσώπων, από φυσικό πρόσωπο που ενεργεί είτε ατομικά είτε ως μέλος οργάνου του νομικού προσώπου ή της ενώσεως προσώπων και έχει εξουσία εκπροσώπησής του ή εξουσιοδότηση για τη λήψη αποφάσεων για λογαριασμό του ή για την άσκηση ελέγχου εντός αυτού, επιβάλλονται στο νομικό πρόσωπο ή στην ένωση προσώπων, με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά περίπτωση, σωρευτικά ή διαζευκτικά, οι ακόλουθες κυρώσεις: α) Διοικητικό πρόστιμο από δεκαπέντε (15.000) έως διακόσιες (200.000) χιλιάδες ευρώ, β) Ανάκληση ή αναστολή της άδειας λειτουργίας του για χρονικό διάστημα από έναν έως έξι μήνες ή απαγόρευση άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας για το ίδιο χρονικό διάστημα, γ) αποκλεισμός από δημόσιες παροχές, επιχορηγήσεις, ενισχύσεις, επιδοτήσεις ή αναθέσεις έργων και υπηρεσιών, προμήθειες, διαφημίσεις και διαγωνισμούς του δημοσίου ή των νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα για το ίδιο χρονικό διάστημα. Η διοικητική κύρωση του στοιχείου α επιβάλλεται πάντοτε, ανεξαρτήτως της επιβολής άλλων κυρώσεων. Σε περίπτωση υποτροπής του νομικού προσώπου ή της ενώσεως προσώπων οι κυρώσεις των στοιχείων β και γ μπορεί να έχουν οριστικό χαρακτήρα.


    Αμα βριζεις τους πολιτικους πιανει για ρατσισμος;
    Αν ναι, την κατσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευαγγελάτος Γεώργιος8 Αυγούστου 2014 στις 2:15 π.μ.

    Όσο μιλάτε κάτω από την κάλυψη της ανωνυμίας και δεν αποκαλύπτετε όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο για να γνωριστούμε και ν' αγωνιστούμε όλοι μαζί, ξεχάστε το είστε δειλοί και υποκριτές και σεις και τα ανούσια λόγια σας. Ευαγγελάτος Γεώργιος. ΕΠΑΜ Πάτρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργος Γρυμπογιάννης8 Αυγούστου 2014 στις 3:52 μ.μ.

      Απάντηση στον συναγωνιστή Γιώργο Ευαγγελάτο. Εξαιρετικά εύστοχη παρατήρηση αν και ίσως περιττά επιθετική (ας κρατήσουμε όλο τον οργανωμένο θυμό για εκεί που πρέπει). Το ζήτημα της γνωριμίας και του συλλογικότερου αγώνα, μετά από κάθε ανταλλαγή επικοινωνίας είναι καίριο αγαπητέ Γιώργο Ευαγγελάτε.Είμαι πάντα διαθέσιμος με δημόσια προσφορά και συγκεκριμένου πολυετούς έργου περιλαμβανομένου και του αντιμνημονιακού αγώνα και συνολικότερης διαθεσιμότητας και ιδιαίτερα μέσα από την φιλόξενη ιστοσελίδα του Δημήτρη.Το e-mail μου το δημοσίευσα σε πρόσφατο άρθρο της ιστοσελίδας.Βέβαια όλες τις συνεργασίες δεν μπορεί να τις οργανώνει μόνος του ο Δημήτρης (ούτε να καθορίζει αυστηρά και την παραμικρή πρωτοβουλία όπως γίνεται σε άλλα κόμματα), άρα οι εκατέρωθεν απόψεις είναι γνωστές, η στόχευση κοινή, οι ενέργειες ταυτόσημες ή πλουραλιστικά παράλληλες, να πεδίο υπερπολλαπλασιασμού της δύναμης κρούσης μέσα από πολλαπλασιασμό γνωριμιών και συγκεκριμένων αγωνιστικών κοινών προσπαθειών.
      Στο άρθρο της Τετάρτης, 6 Αυγούστου 2014
      "Η ώρα της αμείλικτης επιλογής πλησιάζει κι ο καθένας μας ας κάνει το κουμάντο του... " παρουσίασα τεκμηριωμένο επιχειρησιακό αντιστασιακό/απελευθερωτικό σχέδιο. Η ειδικότητά μου είναι τα πιο βαθειά εργατικά ζητήματα (όπως η υ.α.ε., η εμπλοκή εργοδοτών στα του συνδικαλισμού, τα εργοδοτικά αντίποινα, η αποσύνδεση σχέσης από σύμβαση εργασίας δηλαδή ενοικίαση εργαζομένων, καταχρηστικοί δανεισμοί εργαζομένων, καταχρηστικές εργολαβίες, κλπ) και η σύνδεσή τους με τις μηνύσεις εσχάτης προδοσίας, σύνδεση που έγινε κατ΄αρχήν αποδεκτή (ως παλαιότερη προσπάθεια εσωτερικής υποτίμησης αξίας εργασίας και συνακόλουθα και περιουσιών, που υπερεπιτεύχθηκε με τα μνημόνια) από τους εισαγγελείς που έστειλαν με ενιαία δικογραφία αυτό το συσχετισμό στη Βουλή.Ακόμα υπάρχουν πάρα πολλές αναξιοποίητες ευκαιρίες συνεργασίας με άτομα ή συλλογικότητες που είναι φορείς αντιμνημονιακών ενεργειών κομβικού χαρακτήρα ή ιδιαίτερης αξίας, αρχίζοντας από αρνήσεις πληρωμών, αγωγές, μηνύσεις, δημόσιες κατακραυγές, αλλά και επιστημονικές και δικαιϊκές επισημάνσεις, κλπ, κλπ. . Βέβαια μερικές φορές, πίσω από την εκδήλωση ενδιαφέροντος συνεργασίας κρύβεται όχι μια καλοπροαίρετη ή μια αυστηρή αλλά τεκμηριωμένη απαραίτητη κριτική αλλά απλά διάθεση πυροβολισμού του συναγωνιστή. Το βέβαιο τότε θα είναι, ότι η σφαίρα θα πλήξει αυτόν ο οποίος πυροβολεί.Εκτός αν γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών, οπότε δεν θα μείνει αντιμνημονιακός για αντιμνημονιακό.
      george.griboyiannis@gmail.com, τηλ.6932414124

      Διαγραφή
  7. Το κακό είναι ότι για να σώσω τη ζωή μου και την αξιοπρέπειά μου πρέπει να "ξυπνήσω"πρώτα εσένα και τους ομοίους σου 5.30μμ,που δεν έχουν το στοιχειώδες περίσσευμα ψυχής και νου για να κατανοήσουν το αυτονόητο.Ή όλοι μαζί θα σωθούμε ή όλοι μαζί θα χαθούμε...Βέβαια τους στενόμυαλους του είδους σου ,που"χορεύουν στο ρυθμό που άλλοι παίζουν"δεν θα άξιζε να αγωνίζεται κάποιος να σώσει,αλλά τυχαίνει να έχει τέτοιο περίσσευμα ψυχής,ώστε να σε λυπάται για τις επιλογές και τη στενομυαλιά σου,που μόνο μικρότητα και μικροψυχία υποδεικνύουν...Αν δεν μας άνοιγε τα μάτια ο Δημήτρης,θα είμαστε ακόμα σαν τυφλοί...εκτός κι αν εσύ έχεις τις γνώσεις επί των κοινωνικών και οικονομικών θεμάτων,που θα μπορούσες πιο πολύ να μας φωτίσεις...Έλεος πια με την μικροπρέπεια και την αχρειότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για τον Σπάθα Δημητράκη. α) Λύση υπάρχει, ενημερώσου, σκέψου και βγάλε συμπεράσματα (τι σου λέω τώρα). β) το πρόβλημα είναι πως τα βγάζει πέρα ο Καζάκης; Εσύ πως τα βγάζεις πέρα και μπορείς να περνάς κάποιες ώρες στην παραλία πίνοντας φραπέ; Τι παράγεις; γ) το να πίνεις φραπέ σε μια παραλία ξαπλωμένος περιμένοντας να σου δώσουν λύση στο πρόβλημά σου (αν έχεις) δεν είναι "λύση" (καλή η διασκέδαση και απαραίτητη αλλά όχι μόνο διασκέδαση) δ) δεν πιστεύω ότι είσαι καλοπροαίρετος, ή είσαι παντελώς αδαής-"βολεμένος" ή είσαι βαλτός (δεν ξέρω καν αν αυτό είναι το όνομά σου, ίσως και να είναι) ε) προσωπικά δεν με "κόφτει" για σένα, ειδικά μετά από όσα έγραψες.
    Άσχετο με το θέμα, αλλά κρίνοντας από την ορθογραφία σου μάλλον η ειδικότητά σου, μεταφορικά ή και κυριολεκτικά, είναι πράγματι ο καφές "φραπέ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βαγγελης Φωτιαδης8 Αυγούστου 2014 στις 11:32 π.μ.

    Αυτο που παραγει ο κυριος Καζακης με το μπλογκ ειναι η αληθεια που σημερα απλα δεν την βρισκεις πουθενα, η μορφωση και το αισθημα των Ελληνων να υπερασπιστουν οσα επρεπε απο μονοι τους να γνωριζουν και να κανουν απο καιρο. Αυτα δηλαδη που εχουν την μεγαλυτερη σημασια αυτη τη στιγμη.

    Τι περιμενεις να παραγει για να πειστεις; Μηλα;

    Αλλα η λοβοτομη που εχουμε υποστει, ολα αυτα τα "αυτονοητα" τα εχει εξαφανισει και οχι μονο αυτο. Αλλα μας εχει κανει να στρεφομαστε εναντια σε οσους μας τα θυμιζουν! Αιντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν βασικές πτυχές της ζωής του κυρίου Καζάκη δεν βλέπω τον λόγο να μην δώσει απαντήσεις σε κοινά ερωτήματα , το σίγουρο είναι ότι όλοι έχουμε τους λόγους μας για τους οποίους (παλεύουμε). Το θλιβερό είναι , όταν ένας αvθρωπος δεν μπορεί να σκεφτεί πώς να προστατεύσει την ζωή του μην βρίσκοντας την εσωτερική δύναμη που χρειάζεται να αναλάβει δράση και την ευθύνη αυτής . Στο ερώτημα αν έχει οικονομικό όφελος ο κύριος Καζάκης δεν μπορώ να πάρω θέση , δεν γνωρίζω . Γιαυτό όμως που είμαι σίγουρος είναι για την λύση του προβλήματος , πιστεύω σκέφτεται ότι σκεφτόμαστε και εμείς , δεν το λέει για ευνοήτους λόγους και εμείς δεν το πράττουμε γιατί δεν έχουμε την απαραίτητη παιδεία , όταν ένα έθνος δεν γνωρίζει τι αντιπροσωπεύει τότε η συνολική ύπαρξη του είναι τόσο εύθραυστη όση και η απάθεια που νιώθει καθένας από εμάς . Η προσωπική μου άποψη για το τι χρειάζεται να αγωνιστώ είναι η πίστη (όχι η ορθόδοξη και δεν την κρίνω) στα ιδανικά μας σε όλα αυτά που μας κάνουν ανθρώπους σε όλα αυτά που μας κάνουν ελεύθερους ανθρώπους , σε όλα αυτά που πρέπει να προστατεύσουμε με την ζωή μας για να είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι .
    Πρέπει να θυμόμαστε όλοι να κρίνουμε πρώτα εμάς για το έργο μας και μετά τους άλλους , όσο για το τι πρέπει να κάνουμε όταν κατ εξακολούθηση προσπαθούν να μας εκμηδενίσουν δεν χρειαζόμαστε τον κύριο Καζάκη ώστε να πάψουμε να είμαστε εθελόδουλοι και να πάρουμε την μοίρα μας στα χεριά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στον αδη δεν εχουν καμια αξια τα ακινητα,αυτοι που θελουν να επιχειρησουν να εφαρμοσουν τα λεγομενα περι κατασχεσεως,οποιοι ειναι αυτοι,δικαστικοι αστυνομικοι,κλητηρες και το κακο συναπαντημα,να ειναι ετοιμοι (που δεν το πιστευω)να περασουν στο επομενο επιπεδο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΠΑΘΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ.... ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δημητρη

    Εχω κατι αποριες και πιστευω οτι μπορεις να με φωτισεις.

    Ανακοινωθηκε οτι η φασιστικη κυβερνηση των Σαχλαμαρα και του εγκληματια Βενυ προσκαλεθηκε στο Παρισι δηθεν για την διεξαγωγη συζητησεων που αφορουν την αξιολογηση των μετρων, οταν ολοι γνωριζουμε οτι εκει ειναι η εδρα του «κλαμπ του Παρισιου» στο οποιο συναντωνται οι πιστωτριες χωρες, με αυτους που τους χρωστουν, με στοχο την διαπραγματευση μεταξυ τους.

    Μεχρι σημερα δεν ακουσαμε τιποτα πως, μερος των συζητησεων θα αφορα την «απομειωση» του δημοσιου χρεους της πατριδας μας, ετσι οι υποψιες μας για την επιλογη του Παρισιου αρχιζουν να μεγαλωνουν και αναρωτιεμαι ..... τι αληθεια μαγειρευουν πισω απο την πλατη του λαου?

    Το μεγιστο προβλημα της χωρα μας ειναι αυτο του Ιδιωτικου χρεους που προεκυψε απο την εγκληματικη πολιτικη που επεβαλαν το ΔΝΤ και η Γερμανια, μεταξυ αλλων τους υπερβολικους φορους, και ετσι, οπως αναφερες δεν ειναι πλεον εξυπηρετουμενο και εχει φθασει στα 160 δις Ευρω.

    Μηπως εσυ υποψιαζεσαι τιποτα ποιο χειροτερο απο αυτα που ανεφερεις στο αρθρο για το καθαρο οικοπεδο?

    Ειναι τωρα το «τελος του παιχνιδιου» και προτου αλλαξει η κυβερνηση προσπαθουν να ξεπουλησουν οσα περισσοτερα μπορουν απο οτι απεμεινε απο την Δημοσια περιουσια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Eυαγγελάτος Γιώργος9 Αυγούστου 2014 στις 4:21 π.μ.

    Φίλε Γιώργο Γρυμπογιάννη δυστυυχώς δύο Γιώργηδες δεν αρκούν να φέρουν την άνοιξη, συν τον Καζάκη εννοείται. evansgrp@hol.gr, www.evaggelatos.com,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Δημήτρη
    Είναι βέβαιο ότι η Πρώτη κατοικία αλλά και η Δεύτερη θα κατασχεθούν πρώτα από το ΚΡΑΤΟΣ, και αν περισσέψει χρήμα μετά τον πλειστηριασμό θα δοθεί στις Τράπεζες, αλλά το χρέος στον Δανειολήπτη παραμένει και αν αποβιώσει η εφορία και η τράπεζα έχει υποκαταστήματα στην κόλαση (κληρονόμοι).

    Καιρός να δούμε και να οργανώσουμε τις νέες Παραγκουπόλεις ακριβώς όπως συνέβη κα στην Αμερική.
    Τουλάχιστον να βρούμε όμορφες τοποθεσίες, ζεστές κοντά σε θάλασσα (για να έχουμε τουλάχιστον ψάρι για φαγητό) και να αυτό-οργανωθούμε. Χρειαζόμαστε εργαλεία, ομαδική εργασία, και αυτοπροστασία.

    Τελικά τώρα στα 60 ετη ηλικίας μου σε παραλίες που έκανα από 5 ετών μπάνιο τώρα χρειάζεται και θα χρειάζεται και στο μέλλον να πληρώσω εισητήρια εισόδου.

    Αν αυτή είναι ανάπτυξη, τότε να μας πουν που την διδάχτηκαν που την εφάρμοσαν και τι αποτελέσματα είχε.

    Σας συνιστώ να μελετήσετε 5 βιβλία α) Το Επερχόμενο Παγκόσμιο Οικονομικό ΚΡΑΧ - Το Τέλος της Παλαιάς Τάξης του David Knox Barker β) Η Ιδιωτικοποίηση του Κόσμου και οι Νέοι Κοσμοκράτορες του Ζαν Ζιγκλερ γ) Το Αίνιγμα του Κεφαλαίου του Ντειβιντ Χαρβει δ) Οδηγός Επιβίωσης για το Τέλος του Κόσμου όπως τον Ξέρουμε του Τζειμς Γουέσλει Ρόουλς ε) Το Τέλος της Εργασίας και το Μέλλον της του Τζέρεμι Ρίφκιν

    Αδέλφια προετοιμαστείτε γιατι μάλλον είμαστε οι Ινδιάνοι της ΕΕ και θα υποστούμε ότι υπέφεραν και οι Ινδιάνοι των ΗΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΡΩΤΗΣΗ

    Μα εσυ σαν Κομμουνιστής δεν πρεσβεύεις την κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας ? Η εισαι Κομμουνιστής με εξαίρεση τα περι ιδιωτικής περιουσίας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τωρα λυση δεν υπαρχει, μονο γκρεμισμα και χτισιμο απο την αρχη .και οποιος καταλαβε καταλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή