Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Χωρίς εθνική κυριαρχία και αυτοδιάθεση δεν μπορεί να υπάρξει προκοπή

Δείτε πόσο ανήμπορες είναι οι αγορές κεφαλαίου με τους εξαγορασμένους δικαστές και τους πολιτικούς τους μπροστά σε μια χώρα που ξέρει να υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία. Δείτε τι ατομικό όπλο κρατά στα χέρια του ένας λαός απέναντι σε κάθε αποικιοκρατική επιβουλή, όταν ξέρει να προασπίζεται την εθνική του αυτοδιάθεση.

Ο λόγος περί Αργεντινής. Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά ακόμη να καταρρεύσει η οικονομία της και να πνιγεί στο χάος η κοινωνία της, σχεδόν ένα μήνα μετά την επίσημη πτώχευση της χώρας από το δικαστικό σύστημα της Νέας Υόρκης και τους διεθνείς οίκους ανοχής, όπως S&P, Fitch, Moody's.

Κι ενώ οι κασσανδρικές προφητείες συνεχίζονται από τα έμμισθα παπαγαλάκια, η κυβέρνηση της Αργεντινής κατέθσε νόμο που κάνει δυνατή την πληρωμή των ομολογιούχων της σε Αργεντίνικο δίκαιο και από την κρατική τράπεζα Nación Fideicomisos S.A. Η κυβέρνηση της Αργεντινής δίνει διορία έως το τέλος Σεπτεμβρίου στην Bank of New York Mellon της Νέας Υόρκης να πληρώσει - σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογράψει με την Αργεντινή - τους ομολογιούχους, είτε με, είτε χωρίς την συγκατάθεση του δικαστή Γκρίεζα. Διαφορετικά θα ασκήσει το έννομο δικαίωμά της να αλλάξει εκπρόσωπο πληρωμής.

Ο Γκρίεζα και οι αγορές λύσσαξαν με την απόφαση αυτή. Ο δικαστής των κερδοσκόπων την κήρυξε "παράνομη", χωρίς να έχει καμιά ούτε αρμοδιότητα, ούτε δικαιοδοσία. Απεφάσισε μάλιστα να καταδικάσει την Αργεντινή σε πριφρόνηση του δικαστηρίου του, θεωρώντας προφανώς είτε από γεροντική άνοια, είτε από υστερική σκοπιμότητα, ότι η συγκεκριμένη χώρα είναι κάποιος κακομοίρης φτωχοδιάβολος, π.χ. σαν κι αυτόν που δολοφόνησαν οι ένστολοι ομογάλακτοί του στο Μιζούρι. Κι επομένως πρέπει να νιώσει το αδίστακτο χέρι του νόμου για να μάθει να μην σηκώνει κεφάλι.

Η απάντηση του υπουργείου οικονομικών της Αργεντινής είναι χαρακτηριστική:

"Το γεγονός ότι δήλωσε ως «παράνομο» ένα νομοσχέδιο που αποστέλλεται από το Εκτελεστικό στο Κογκρέσο δίνει και πάλι απόδειξη της περιφρόνησης του στην εθνική κυριαρχία της Αργεντινής και την πλήρη άγνοια του σχετικά με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Δεν του αρκεί το ότι εμποδίζει την καταβολή στους κατόχους των ομολόγων που συμμετέχουν στην αναδιάρθρωση του χρέους του 2005 και του 2010 με κατάχρηση της δικαιοδοσίας του... Τώρα επιχειρεί, κατόπιν αιτήματος από τα "ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια", να επιβάλει όρους στο ίδιο το Κογκρέσο, το οποίο είναι το ανώτατο νομοθετικό σώμα του Έθνους."

"Όταν μιλάνε για περιφρόνηση του δικαστηρίου, αποτυγχάνουν να δουν ότι η Αργεντινή είναι κυρίαρχο κράτος και διαθέτει ασυλία," δήλωσε με τη σειρά του ο Καπιτάνις, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην καθημερινή ενημέρωση τύπου την Τετάρτη 20/8, σχετικά με την απόφαση του Γκρίεζα. Εν τω μεταξύ, ο Καπιτάνις δήλωσε επίσης ότι "μεγάλες συγκεντρώσεις υπερεθνικών ομάδων" επιδιώκουν να "επιβάλουν όρους στην Αργεντινή προκειμένου να γυρίσει πίσω στο φαύλο κύκλο του χρέους και στον μόνιμο εκβιασμό που έχει υποστεί."

Οποιοσδήποτε παρακολουθεί τις εξελίξεις γνωρίζει ότι η δήλωση του Καπιτάνις είναι απολύτως ακριβής. Πρόσφατα το Economist (23/8) έγραφε τα εξής: "Η Αργεντινή διαθέτει το δεύτερο σε μέγεθος απόθεμα σχιστολιθικού αερίου στον κόσμο, το περισσότερο στην Vaca Muerta. Μια έρευνα από την Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA), αναφέρει ότι ο τομέας κατέχει 16,2 δις βαρέλια σχιστολιθικού πετρελαίου και 308 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (TCF) σχιστολιθικού φυσικού αερίου. Αυτό είναι περισσότερο πετρέλαιο σχιστόλιθου από ότι διαθέτει το Μεξικό και περισσότερο σχιστολιθικό φυσικό αέριο από ότι διαθέτει η Βραζιλία. Είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν την τρέχουσα ζήτηση ενέργειας της Αργεντινής για πάνω από 150 χρόνια, και θα μπορούσε να καταστήσει την χώρα εξαγωγέα πετρελαίου και φυσικού αερίου για άλλη μια φορά."

Είναι ποτέ δυνατόν να επιτρέψουν να χαθεί ένας τέτοιος πλούτος από τις διεθνείς αγορές; Είναι ποτέ δυνατόν να επιτρέψουν σε μια εθνικά κυρίαρχη κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτόν τον πλούτο προς όφελος του λαού και της χώρας της; Όχι βέβαια. Να γιατί επιδιώκουν την κατάρρευση της Αργεντινής. Μόνο που δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτε σ' έναν λαό που ξέρει τι σημαίνει εθνική αυτοδιάθεση και σε μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία της χώρας της.

Κι εκεί είναι το κουμπί. Ότι κι αν πουν, ότι κι αν κάνουν δικαστές τύπου Γκρίεζα, όσο κι αν πιέζουν οι ισχυροί, όσες αποφάσεις και να πάρουν οργανισμοί σαν τον ΠΟΕ εναντίον της Αργεντινής, όλα θα αποτυγχάνουν και θα σπάνε στον ανάχωμα της εθνικής κυριαρχίας και ασυλίας της Αργεντινής.

Αρκεί η κυβέρνηση να παραμείνει ακλόνητη στην υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της χώρας της. Αρκεί να συνεχίσει να μην δανείζεται από το εξωτερικό, από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Αρκεί να ενισχύει τις διακρατικές της σχέσεις στη βάση του αμοιβαίου οφέλους, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Και αρκεί να ξεκαθαρίζει το εσωτερικό μέτωπο από τις δυνάμεις εκείνες της εγχώριας ολιγαρχίας που έχουν ταυτιστεί με τις αγορές. Με βασικό μοχλό το βάθαιμα της δημοκρατίας για τις αδύναμες τάξεις και την αγωνιστική επαγρύπνηση του λαού που ξέρει πώς να απαντήσει άμεσα και πρακτικά στο δίλημα: Patria o Buitros. Πατρίδα ή Γύπες. 

27 σχόλια:

  1. Αρκεί να συνεχίζει τις υποτιμήσεις του Εθνικού της Νομίσματος. Για να κάνει πιο ανταγωνιστικές της εξαγωγές της και να φέρει χρήμα από έξω. (Γιατί το παραλείψατε?)

    _Apostolos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού είσαι άσχετος, γιατί ασχολείσαι; Η Αργεντινή με εξαίρεση την υποτίμηση του Ιανουαρίου διατήρησε σταθερό το νόμισμά της γύρω στα 2-3 πέσο ανά δολάριο. Και τώρα ακόμη μετά την υποτίμηση, η οποία οφείλεται σε κερδοσκοπική επίθεση στο νόμισμά της, έπεσε στα 8 πέσο ανά δολάριο, ενώ μέχρι σήμερα κρατιέται στα 8,4 πέσο ανά δολάριο. Ποιές υποτιμήσεις λοιπόν; Η πολιτική της Αργεντινής δεν είναι οι υποτιμήσεις, ή διολισθήσεις του νομίσματός της, αλλά η συναλλαγματική σταθερότητα. Μάθε πρώτα και ύστερα μίλα. Αντίθετα, η Χιλή που αποτελεί "υπόδειγμα" για τις αγορές και το ΔΝΤ γιατί έχουν ιδιωτικοποιηθεί τα πάντα και η οικονομία της δουλεύει πρωτίστως για την παγκόσμια οικονομία βυθίζοντας συνεχώς τον κόσμο της στην ανέχεια και στην απελπισία, το πέσο της έχει φτάσει τα 584 έναντι του δολαρίου και σύντομα θα πιάσει τα 600.

      Διαγραφή
    2. Καλά εσύ να προτιμήσεις την εσωτερική υποτίμηση που εφαρμόζεται εδώ με τα γνωστά αποτέλεσμα. Η αναπαραγωγή της μισής αλήθειας είναι ένδειξη ότι δεν γνωρίζεις καλά το θέμα. Θα σου πρότεινα να ενημερωθείς από κάποιο βιβλίο.

      Διαγραφή
    3. Βαρέθηκα με τους ΑΑ (Ανώνυμους Ανόητους) που πετάνε μπαρούφες χωρίς καν να ψάχνουν. Στις 26 Αυγούστου το κλείσιμο της ισοτιμίας του Αργεντίνικου πέσο σε σχέση με το δολάριο είναι USD/ARS close:8.39300. Τι είπα παραπάνω; Πότε έγινε το άλμα; Στις 31 Ιανουαρίου 2014 όταν το πέσο έφτασε τα 8,02 έναντι του δολαρίου. Γιατί; Λόγω ανατιμιτικής κερδοσκοπίας στις αγορές συναλλάγματος προκειμένου να αναγκάσουν την Αργεντινή να ξοδέψει πολύτιμο συνάλλαγμα για να υποστηρίξει το νόμισμά της και να την αναγκάσουν σε εξωτερικό δανεισμό για αναπλήρωση συναλλάγματος. Σε μια τέτοια περίπτωση θα βάλουν την Αργεντινή στο χέρι. Η πολιτική των κυβερνήσεων Κίχνερ, όμως, δεν βασιζόταν καθόλου στην υποτίμηση του πέσο. Υποτιμήσεις επέβαλαν οι κυβερνήσεις μετά την κατάρρευση, με αποτέλεσμα να επιδεινώσουν το πρόβλημα και έφυγαν νύχτα. Μέσα σε δυο χρόνια άλλαξαν τρεις κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση Κιχνερ παρέλαβε το πέσο στα 3 ανά δολάριο (29 Αυγούστου 2004). Μια ισοτιμία που κρατήθηκε μέχρι το τέλος του 2008. Την 1 Ιανουαρίου 2010 η ισοτιμία ήταν 1:3,82, ενώ την 1η Ιανουαρίου 2011 η ισοτιμία ήταν 1:3,97. Οριακή μεταβολή για μια οικονομία που είχε συντελέσει δυο swap χρέους με περικοπή του 70% της τρέχουσας αξίας του. Την 1η Ιανουαρίου 2012 η ισοτιμία με το δολάριο ήταν 1:4,30, ενώ την 1η Ιανουαρίου 2013 ήταν 1:4,90. Η υποτίμηση αυτή δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης αλλά πίεση από το εξωτερικό, δηλαδή από τις αγορές συναλλάγματος. Ωστόσο, παρά τις πιέσεις, που έχουν να κάνουν κυρίως με το εξαγωγικό "μοντέλο" της Αργεντίνικης οικονομίας - το οποίο η τωρινή κυβέρνηση προσπαθεί να το αλλάξει ριζικά - το Αργεντίνικο πέσο ήταν το πιο σταθερό νόμισμα της Λατινικής Αμερικής. Αυτά και μια παράκληση προς ΑΑ: Σταματήστε να κάνετε τον εξυπνάκια όταν δεν ξέρετε που πάνε τα τέσσερα. Ειλικρινά, έχω σκυλοβαρεθεί να σας απαντώ και δεν πρόκειται να το ξανακάνω. Έχω πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθώ.

      Διαγραφή
    4. Μετά από μια χρεωκοπία, το εθν. νόμισμα υποτιμάται. Αυτό γινόταν πάντα, ιστορικά.
      Και η Αργεντινή στον ίδιο κανόνα είναι. Γράφεις πολλές λεπτομέρειες για να κρύψεις την πραγματικότητα που σου παρέθεσα παραπάνω (ΕYR/ARS) και απλά λες ότι οι πρώτες αργεντίνικες κυβερνήσεις μετά την χρεωκοπία ήταν δοσιλογικές, γι αυτό το πέσο υποτιμήθηκε. Είναι σοβαρά αυτά που λες?

      _Apostolos

      Διαγραφή
    5. Όσο για τους χαρακτηρισμούς, σε αφήνω να λοιδορείς τον συνομιλητή σου γιατί έτσι φαίνεται η αδυναμία της θέσης σου, δικαίωμά σου αλλά και υποχρέωσή σου να δημοσιεύεις τις ενστάσεις των αναγνωστών, ως δημοκράτης. Ή μήπως όχι?

      _Apostolos

      Διαγραφή
    6. Ανοησιες, Αποστολε. Υποστηριξες οτι η κυβερνηση της Αργεντινης σε ολη την διαρκεια της θητειας της, υποτιμουσε το νομισμα της και αυτο ηταν το αρνητικο κομματι της διακυβερνησης της που ο Καζακης εκρυβε. Ο Καζακης σου απεδειξε περαν πασης αμφιβολιας οτι μονο μια μεγαλη υποτιμηση εχει συμβει στην δεκαετια, φετος το χειμωνα, με αναλυτικη περιγραφη της περιοδου αυτης.

      Προφανως δεν εχεις την παραμικρη ιδεα για οσα εγραψε ο Καζακης και γι αυτο επεμεινες στο μοναδικο σοβαρο επιχειρημα που αντιπαρεταξες, το λινκ στο αρχικο σου σχολιο. Ο Καζακης στο κατερριψε κι αυτο, εξηγωντας σου οτι την μεγαλυτερη υποτιμηση την προκαλεσαν οι κυβερνησεις της περιοδου 2001-2004. Απο εκει και περα αρχισες τα κλαψουρισματα για τους χαρακτηρισμους του Καζακη που δεν αφορουν την αρχικη κουβεντα.

      Κι εδω ερχομαι εγω να σε ρωτησω: Τι σχεση εχει η υποτιμηση ή η ανατιμηση ενος νομισματος μιας χωρας με την καθημερινοτητα των πολιτων; Το δολλαριο των ΗΠΑ υποτιμηθηκε επισης σε σχεση με το € την περιοδο 2001-2014, ποια χωρα τα πηγε καλυτερα σε αυτη την περιοδο, οι ΗΠΑ ή η Ελλαδα που εχει το ισχυρο νομισμα;

      Διαγραφή
    7. Βρε οζογκέφαλε, ποια διαγράμματα; Τι δείχνουν διαφορετικό απ' ότι έχω εξηγήσει; Έλεος, με την μαλακία που δέρνει τον καθένα που νομίζει ότι έχει άποψη! Και ποιος είπε ότι δεν είναι δύσκολη η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα; Η δυσκολία όμως δεν οφείλεται σ' αυτή καθαυτή τη νομισματική αλλαγή, γιατί τύποι σαν και σένα διαβάζουν στο ευαγγέλιο οικονομικής θεολογίας που προσκυνούν, ότι αναγκαστικά και με το νόμο πρέπει να ακολουθηθεί υποτίμηση και πληθωρισμός, αλλά γιατί πρέπει να επουλωθούν βαθύτατα τραύματα της ελληνικής οικονομίας που έχει προκαλέσει το ευρώ και οι υποστηρικτικές πολιτικές του. Πάντως, οι πάντες ξέρουν ότι η πορδή είναι πάντα πιο ηχηρή από την αναλυτική σκέψη και το επιχείρημα. Μην κάνεις λοιπόν τον κόπο να μας το αποδεικνύεις κάθε φορά. Έλεος!

      Διαγραφή
    8. Μπορούν λοιπόν οι αναγνώστες να έχουν από την μια τα διαγράμματα ισοτιμιών και από την άλλη τα όσα έγραψες και κυρίως τον τρόπο που τα γράφεις, και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
      Κρύβεις από τον κόσμο τα μειονεκτήματα και τις δυσκολίες αυτής της επιλογής. Αυτό σε καθιστά δημαγωγό.

      Εάν ήθελα να κατέβω στο επίπεδό σου, δεν θα είχες που να κρυφτείς.


      _Apostolos

      Διαγραφή
    9. Δεν φτάνει που δεν ξέρεις να διαβάζεις, πολύ περισσότερο να ερμηνεύεις ένα διάγραμμα, έχεις και το θράσος να μπερδεύεις τον λόγο με την αφόδευση, Μπράβου σου μεγάλη επιτυχία. Και πρόσεχε μην σκίσεις κανένα καλσόν... Εδώ ρε κακομοίρη δεν μπορείς να γράψεις σχόλια επώνυμα, τολμάς και με προκαλείς. Το ρίχνεις στην παλαβή όταν δεν μπορείς να απαντήσεις και έρχεσαι μετά από πόσα χρόνια γράφω και αναλύω σχετικά με το πέρασμα σε εθνικό νόμισμα για να μου πεις, βρε πανηλίθιε, ότι δεν μιλάω για τα μειονεκτήματα και τις δυσκολίες της επιλογής; Να σου πάλι να ξεστραβωθείς να διαβάσεις ότι έχω γράψει για το εθνικό νόμισμα, θα είναι άσκοπο. Καλύτερα διαβάζει ένα ντουβάρι, παρά ένας τυχάρπαστος apostolis, που δεν τολμά να γράψει ούτε καν επώνυμα, αλλά βγήκε στο κουρμπέτι για να με ξεσκεπάσει ως "δημαγωγό". Έλα σκατό στον τόπο σου, όπως θα έλεγε απολύτως εύστοχα για την περίπτωσή σου ο αγαθός Ευελπίδης από τις Όρνιθες του Αριστοφάνη.

      Διαγραφή
    10. _Apostolos,

      αυτη η παυλα πριν το ονομα σου τι ειναι; Το εγκεφαλογραφημα σου;
      Αχαχχαχαχ, τι γελιο και σημερα με τον ασχετο, που δεν καταλαβαινει τι διαβαζει.
      Ακομα να μαθει τη διαφορα μεταξυ συναλλαγματος, εθνικου νομισματος και φυσικου χρηματος και τα κανει αχταρμα, οπως διαβασα σε παλαιοτερα σχολια του, αχαχαχ τωρα πηγε και στα διαγραμματα, αχαχαχαχ.
      Καινουργιο συκωτι εκανα.
      Οσο για το τελευταιο τουβλο που πεταξες, τι να πουμε, βρε αποστολε; Το βρηκες, ο Καζακης μας το κρυβει, οτι θελουμε σκληρη δουλεια με το εθνικο νομισμα και εσυ τον ξεσκεπασες, αχαχαχαχ.
      Ρε κατι κολληματα!

      Διαγραφή
    11. Υποτίμηση από την μέρα που έγινε η πρώτη στάση πληρωμών μέχρι σήμερα - 88,1% ! αργεντίνικου πέσο σε σχέση με το δολάριο Αμερικής. Τα επιχειρήματά σου μπορείς να τα πεις και στον κόσμο του οποίου οι περιουσίες κουρεύτηκαν εκεί.

      Μην ταράζεσαι τόσο όταν ακούγονται τα πραγματικά γεγονότα δημαγωγέ. Παρ'όλο που θα μπορούσα να σε βρίζω ανώνυμα δεν το κάνω, σύνηθες στο διαδίκτυο, προτιμώ να σε ραπίζω με τον τρόπο που σε ταράζει.

      _Αpostolos

      Διαγραφή
    12. Συνέχιζε να με επιβεβαιώνεις. Έτσι κι αλλιώς δεν έχεις άλλη δουλειά να κάνεις!

      Διαγραφή
    13. Εδω συνδιαζονται ολα.
      Πρωτης ταξεως ενημερωση (απο τον Καζακη) και
      πρωτης ταξεως διασκεδαση (απο τον _Apostolos).

      Διαγραφή
    14. Αχαχαχαχ, ''ο Καζάκης είναι μεγάλη σουπιά''..... είπε η αμοιβάδα, αχαχαχαχ.

      Διαγραφή
    15. Φίλε Απόστολε, θα επαναλάβω σχεδόν τα ίδια που σου έγραψα και σε άλλες αναρτήσεις σου σε άλλο θέμα. Αποδεικνύεσαι τελείως οκνηρός αφού δεν έχεις αφιερώσει ούτε τον ελάχιστο χρόνο να διαβάσεις έστω μέρος της αρθρογραφίας του Καζάκη ή να παρακολουθήσεις κάποιες από τις δεκάδες ομιλίες του στο youtube. Το πόσο η σωματική σου οκνηρία έχει επιπτώσεις στην νοητική σου οκνηρία, είναι εμφανές από την επανάληψη των ίδιων και των ίδιων ανοησιών που επαναλαμβάνεις σαν παιδικό παιχνίδι που το έχουν κουρδίσει να κάνει συνεχώς κύκλους γύρω από τον εαυτό του.
      Με άλλα λόγια, αποδεικνύεις συνεχώς ότι αποτελείς τη ζωντανή επιβεβαίωση της ρήσης ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά εμείς οι Έλληνες δεχόμαστε να ζούμε αυτή τη φρίκη και τη ντροπή,γιατί θεωρούμε ότι είμαστε "μικροί"και ανίκανοι να τα βάλουμε με τους γύπες.Το διαπιστώνω καθημερινά αυτό-καθώς αυτό συχνά είναι το επιμύθιο μιας πολιτικής κουβέντας,όπως και το για ποιον και γιατί να αγωνιστώ,αφού πάλι οι ίδιοι θα επικρατήσουν...Οι πιο πολλοί δεν κατανοούν ότι η ενωτική αντίσταση ενός ιστορικού λαού,που είναι "μεγάλος"-ίσως ο μεγαλύτερος σήμερα-γιατί έχει τις απαντήσεις στα σημερινά αδιέξοδα μέσα στα ίδια του τα "σπλάχνα",στις πνευματικές του ρίζες,θα είναι η αρχή του τέλους αυτού του βάρβαρου και κτηνώδους δυτικού "πολιτισμού",που ήδη καταρρέει.Δεν κατανοούμε το ιστορικό μας χρέος,γιατί δεν έχουμε ιστορική μνήμη και επίγνωση του ήδη εκφρασμένου επιστημονικού ρεύματος-επανάστασης,η οποία επιστρέφει πάλι στην πηγή της σοφίας,επιβεβαιώνοντας τις απόψεις π.χ του Ηράκλειτου,του Αναξαγόρα,του Πυθαγόρα κ.α -"μεταφυσικές"μέχρι χθες.Η επιστημονική επανάσταση που ήδη συντελείται έχει την ίδια "φιλοσοφία"με πολλά που το ενιαίο παλλαικό μέτωπο,ως πολιτικός φορέας ισχυρίζεται.Πραγματικά είναι τόσο λυπηρό να εμμένουμε στο σκοτάδι,να μην μπορούμε να βγούμε στο φως,έξω από το πλατωνικό σπήλαιο,το μπουντρούμι,όπου μας ρίξανε,για να μη βλέπουμε το "φως".Είναι τόσο γελοίο να θεωρούμε ότι θα μας "σώσουν" οι όποιοι εκφραστές του ίδιου-καταρρέοντος καθεστώτος(ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,κ.α συναφείς καρικατούρες του ίδιου καθεστώτος).Όταν αυτό με αντιρατσιστικά νομοσχέδια θέλει να πολτοποιήσει την Ελληνική μνήμη-συνείδηση,όταν πάνω από όλα μάχεται την ιστορική και πνευματική μας ταυτότητα,πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι μόνο αυτή η στόχευση η πολιτική μας σώζει,και απαιτεί την εγρήγορση και τη στράτευση όλων μας;Ή η πατρίδα(εμείς)ή οι γύπες με τα φερέφωνα και τα παράσιτά τους!Έλλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εαν ειχαμε μια πατριωτικη κυβερνηση και αποχωρουσαμε απο ΕΕ - ευρω -ΝΑΤΟ το σιγουρο ειναι οτι η Ελλαδα θα πηγαινε πολυ καλυτερα.

    Οι δυτικες ελιτ φυσικα θα εξοργιζονταν βεβαια. Θα μπορουσαν να κανουν κατι ομως ωστε να μας πληξουν ? Εμπαργκο ? Στρατιωτικο επεισοδιο με proxy τη Τουρκια ?

    Και πως θα μπορουσαμε να προστατευτουμε ? Μια οικονομικη-στρατιωτικη συμφωνια με τη Ρωσια θα ηταν αρκετη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H απάντηση φίλε είναι το Ισραήλ, η Αργεντινή, το Ιράν, ο Ισημερινός και πάει λέγοντας. Αυτοί όλοι γράφουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και κάνουν τα δικά τους! Μια κυβέρνηση που στηρίζεται στο λαό της δεν φοβάται τίποτα! Πολύ περισσότερο αν κάνει συμμαχίες με βάση το δίκαιο και το σωστό για τους υπηκόους της. Ευαγγελάτος Γεώργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανωνυμε 6:57 - πραγματι αυτο ειναι το σχεδιο τους εμπαργκο σε πρωτη φαση και στρατιωτικο επεισοδιο με την Τουρκια σε δευτερη, το οποιο θα εξελιχθει σε γενικο πολεμο στην περιοχη με τη συμμετοχη της Βουλγαριας και τα Σκοπια, Αλβανια οι οποιοι θα εισβαλλουν στη Βορεια Ελλαδα μαζι με τον Τουρκικο στρατο μαλιστα η Βουλγαρια εχει υπογραψει ηδη τις σχετικες συμφωνιες για διελευση ειδικες στρατιωτικες μοναδες απο το εδαφη της με την Τουρκια. Ενω μεσα στην Ελλαδα θα προκαλεσουν εμφυλιο πολεμο μεταξυ των ηλιθιων οπαδων του διπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ αφου πρωτα η προδοτικη κυβερνηση του ΣΥΡ. θα εχει αφοπλισει την Ελληνικη Αστυνομια και το Ελλ. Στρατο! Εν συνεπεια με τις ευλογιες του ιερατειο της ανθελληνικης ορθοδοξη εκκλ. ΑΕ θα επιβαλλουν θρησκευτικη και πολιτικη δικτατορια με βασιλιας απο τις γερμανικες και αγλοσαξ. Βασιλικοί και Αυτοκρατορικοί Οίκοι σε συνεργασια με το παγκοσμιο σιωνιστικο και μασονικο τραπεζικο ελιτ τυπο νεο βυζαντιο του κωλο νεο μεσαιωνα με κεντρο το πατριαρχειο στην Κωνσταντινουπολη. Ενω η Ελλαδα δεν θα υπαρχει και εναπομειναντες Ελληνες θα ζουν σε μια διεθνιστικη (ορθοδοξη) βαλκανικη ομοσπονδια μαζι με Σκοπιανους (Μακεδονες) Βουλγαρους (Θρακες) Αλβανους κλπ. ενω υπο τις διαταγες του ιερατειο ακομα και το ονομα Ελλην θα απαγορευτει ως ρατσιστικο και παγανιστικο γιατι ολοι ειναι αδελφια - ρωμιοι η δουλοι στα βασιληκα και εκκλησιαστικα φεουδα του Κυριου.........Ολα αυτα προετοιμαζονται με ανελεητη προπαγανδα εν ειδη "προφητειες" (βλ. μαρμαρινος βασιλιας, θα παρουν οι Ελληνες την πολη - Ναι με προηποθεση να διαμελιστει η Ελλας και να γενοκτονηθουν οι μισοι Ελληνες με πεινα και πραγματικο πολεμο) ετσι ωστε τελειως αποβλακωμενοι κι εξαντλημενοι οι Ελληνες να δεχθουν μοιρολατρικα το νεο μεσαιωνα σε νεο πακετο ως "θελημα κυριου" για τις αμαρτιες τους. Στα πλαισια αυτα ετοιμαζεται και φιλορωσικο κομμα γιατι ο Πουτην θα παιξει τον ρολο του "Σωτηρα" της Ελλαδας (ποια Ελλαδα?! μαλλον της διεθνιστικης ιουδαικης αιρεση της Ορθοδοξιας) και θα ευλογησει την κυβερνση της ορθοδοξης ΧΑ και το μεσσια "δικτατορα" που θα πλασαρουν με πολυ διαφημιση ολα τα ΜΜΕ μαλιστα τωρα θα ανοιξουν και το Μακεδονικο ταφο στην Αμφηπολι για να κολλακευσουν τους Ελληνες ποσο μεγαλοι ειναι για να μην ψιλιαστουν πως σκοπευουν να τους γενοκτονισουν μετα ...............ΧΘΕΣ ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ Κ. ΚΑΖΑΚΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΗΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΤΟΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΦΟΝΤΑΜΕΛΙΣΤΗΣ:)))....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα αυτά που περιγράφεις είναι ιστορίες για αγρίους! Δεν είσαι παρά προϊόν μιας φονταμενταλιστικής συνωμοσιολογίας που σκόπιμα διατρέχει το διαδίκτιο. Τι να απαντήσει κανείς σε τέτοιες ασυναρτησίες και υστερικές φαντασιώσεις; Αν είχες ιδέα το πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί δύναμης σε διεθνές επίπεδο θα ντρεπόσουν να γράψεις αυτά που γράφεις. Τέρμα με τις ηλιθιότητς και τους φονταμενταλιστές του δωδεκάθεου. Έλεος, ακόμη και η βλακεία οφείλει να έχει όρια.

      Διαγραφή
    2. κ Καζακι και κατι ακομα - Μιλώντας για εβραίους, μασώνους και νεοταξίτες δεν συνομωσιολογούμε!
      Οι Σιωνιστές Εβραίοι δεν είναι ανύπαρκτοι! Είδαμε προσφάτως τα φρικτά εγκλήματά των στη Γάζα. Οι μασώνοι και νεοταξίτες επίσης! Είναι υπαρκτώτατοι: από.. ΗΠΑ & ΕΕ, μέχρι το Οικουμενικό Πατριαρχείο του Βαρθολομαίου που ποδηγετεί από την Τουρκία το ποίμνιο των ρωμιών! Δεν συνομωσιολογώ εγώ! Ὀλοι αυτοί συνομωτούν εναντίον του έθνους μου.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα. Διαβάζω στο τύπο οτι για να συγκρατήσει τη πτώση του πληθωρισμού που τείνει στο μηδέν πλέον στην ευρωζώνη η ΕΚΤ προτίθεται να κόψει χρήμα. Μάλιστα τονίζεται οτι αυτό θα ευνοήσει τα ελληνικά ομόλογα που θα εκδοθούν στο μέλλον.

    "Ο πρόεδρος της ΕΚΤ στην παγκόσμια ετήσια συνεδρίαση των τραπεζιτών δήλωσε εμφατικά ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα «διαθέσιμα» μέσα αν ο πληθωρισμός πέσει και άλλο. Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης έπεσε όμως τον Ιούλιο στο 0,4%. Αυτό ερμηνεύεται από τους επενδυτές ως έναρξη «ποσοτικής χαλάρωσης», δηλαδή οσονούπω μαζικές αγορές τιτλοποιημένων ενυπόθηκων χρεογράφων, ειδικά τη στιγμή που η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων έχει πέσει για πρώτη φορά στην Ιστορία κάτω από το 1%. Με άλλα λόγια, έμμεσα, αυτό σημαίνει τύπωμα χρήματος." (Το Βήμα)

    Μπορεί να συμβεί αυτό; Δεν πάει ενάντια στην εσωτερική λογική του ευρώ; Θα έχει ανακουφιστικό αποτέλεσμα;

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν αυτό που απέκλειαν ότι μπορεί να συμβεί με το ευρώ, οι υμνητές και οι σχεδιαστές του. Κι όχι δεν πρόκειται να προσφέρει απολύτως τίποτε, εκτός από πληθωριστικές πιέσεις. Και προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι πιέσεις, θα ενισχυθεί η εσωτερική υποτίμηση με καταβαράθρωση των εισοδημάτων και της κατανάλωσης με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η αποδιάθρωση της ευρωζώνης. Ταυτόχρονα, το ευρώ θα πρέπει να υποτιμηθεί κι έτσι θα ενισχυθεί η τάση φυγής κεφαλαίων από το ευρώ προς άλλα νομίσματα. Αυτό με τη σειρά του θα επιδεινώσει την απευθείας χρηματοδότηση των μεγάλων διεθνών τραπεζών, που συνηθίζουν να χρηματοδοτούνται με on spot συναλλαγές νομισμάτων. Κι έτσι πρόσθετες χρηματοδοτήσεις θα απαιτηθούν από την ΕΚΤ. Και ο φύλος κύκλος της κρίσης θα επιταχυνθεί με την κατάρρευση της εσωτερικής αγοράς κάθε χώρας μέλους.

      Διαγραφή
  7. Γειά σας , επειδή κάποιοι έγραψαν για κατοχή θέλω να ρωτήσω τον Δημήτρη Καζάκη εάν αξίζει να αγοράσω το καινούριο βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα - Η ιστορία της Κατοχής. Μία απάντηση θα ήταν πολύ καλοδεχούμενη.
    Χαράλαμπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (=) Ότι διαβάζει κανείς καλό είναι φίλε μου. Και τα καλά πονήματα και τα σκάρτα. Το θέμα είναι να κατανοούμε τι διαβάζουμε. Το πρόβλημα στα λεγόμενα περί κατοχής είναι 1- οι πολλοί δεν έχουν ιδέα τι έγινε το 1940-49, πόσο μάλλον τι έγινε έκτοτε. Και 2- οι πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει το γεγονός ότι από το 2010 ΔΕΝ υφιστάμεθα ως κράτος. Έχω έναν θείο που είδε πρόσφατα το “Η Ελλάς Ευγνωμονούσα” του Βρυζάκη. Έβαλε τα κλάματα. Η μάνα μου όταν ήμουν 11 μου είπε “όσοι έχυσαν το αίμα τους για αυτήν την πατρίδα το έκαναν ώστε εμείς να μπορούμε να ΓΕΛΑΜΕ και όχι να κλαίμε”. Το γεγονός ότι ακόμη κλαίμε σημαίνει ότι ΔΕΝ υφιστάμεθα ως έθνος. Ειδεμή θα γελάγαμε. Το 1941-42 πάσχιζαν οι λίγοι αγωνιστές να πείσουν τους πολλούς ότι πρέπει να αγωνιστούμε για μια πατρίδα. Τότε είχαν και ες-ες στους δρόμους. Σήμερα πασχίζουμε να πείσουμε το πολλούς για το ίδιο αυτονόητο, μόνο που δεν βλέπουν καν τα ες-ες στους δρόμους. Άμα αυτά που γράφω βγάζουν νόημα όταν τα σκεφτείς σε σχέση με αυτά που θα διαβάσεις στο βιβλίο που θα διαβάσεις τότε να το δώσεις και σε άλλους να το διαβάσουν. Καλή παλιγγενεσία του Έθνους να έχουμε. Καλή λευτεριά.

      Διαγραφή
  8. Δείτε πόσο ανήμπορες είναι οι αγορές κεφαλαίου με τους εξαγορασμένους
    δικαστές και τους πολιτικούς τους μπροστά σε μια χώρα που ξέρει να
    υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία. Δείτε τι ατομικό όπλο κρατά στα
    χέρια του ένας λαός απέναντι σε κάθε αποικιοκρατική επιβουλή, όταν ξέρει
    να προασπίζεται την εθνική του αυτοδιάθεση. ...

    ητοι: ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΑΣ-ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΕΣ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΧΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή