Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Τι σηματοδοτεί η υπόθεση Κασιδιάρη-Μπαλτάκου;

Η υπόθεση της δήθεν κρυφής καταγραφής της συνομιλίας Κασιδιάρη-Μπαλτάκου δείχνει την ολοκληρωτική κατάρρευση της κυβερνώσας συμμορίας λίγες μόνο ημέρες μετά την επιβολή και νέου μνημονίου με την μορφή πολυνομοσχεδίου σε βάρος της χώρας και του λαού της. Η ποινική δίωξη της ΧΑ που ξεκάθαρα μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση, εξελίσσεται σ’ ένα άκρως επικίνδυνο παιχνίδι ανασύνταξης της φασιστικής ακροδεξιάς τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην αντιπολίτευση.

Η εφεδρεία της υπό κατάρρευση κυβερνώσας συμμορίας

Αφού απέτυχε η επιχείρηση άλωσης των ψηφοφόρων της ΧΑ από την κυβερνώσα φασιστική ακροδεξιά του κ. Σαμαρά, το παιχνίδι αλλάζει άρδην. Το καράβι της κυβερνώσας παράταξης βουλιάζει αύτανδρο. Ο επικείμενος κίνδυνος να καταλήξει η μεν Ελιά (ΠΑΣΟΚ) με ποσοστά ανάξια λόγου και η δε ΝΔ του Σαμαρά να υστερεί έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 10-15 ποσοστιαίες μονάδες, έχει κάνει πολλούς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό να επεξεργάζονται στην πράξη εναλλακτικά σενάρια και σχέδια.


Οι μαριονετίστες της επίσημης πολιτικής στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτοί που κινούν τα νήματα από την Ουάσιγκτον και το Βερολίνο, ξέρουν πολύ καλά ότι η εκλογική συντριβή της κυβερνώσας συμμορίας θα είναι ολοκληρωτική χωρίς καμιά δυνατότητα ανάκαμψης. Τι επιλογές έχουν; Αφενός, να πάρουν γη και ύδωρ από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρειάζεται κανείς ιδιαίτερη ευφυΐα για να αντιληφθεί ότι οι ξένοι επικυρίαρχοι έχουν πάρει τις διαβεβαιώσεις που θέλουν από την ηγετική ομάδα του κ. Τσίπρα.

Λείπει όμως το αντίπαλο δέος. Το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει προς το συμφέρον τους, αν δεν διαθέτει αντίπαλο δέος στον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο είναι αυτό;

Οι εξελίξεις όλο και περισσότερο τους πείθουν ότι τα άλλοτε κόμματα δικομματικής εναλλαγής πνέουν τα λοίσθια. Τα Ποτάμια είναι για γέλια. Το ίδιο και οι εναλλακτικές της κεντροαριστεράς, ή της αντιμνημονιακής κεντροδεξιάς. Τι μένει; Η φασιστική ακροδεξιά. Ο Μπαλτάκος κάνει την αρχή. Πηδά από το καράβι που βουλιάζει για να ενισχύσει την επάνοδο της ΧΑ, της «καλής» ΧΑ, της αντιμνημονιακής ΧΑ, της «πατριωτικής» ΧΑ. Σε λίγο καιρό και ιδιαιτέρως μετά τις εκλογές θα δούμε να μεταπηδούν και άλλοι πολλοί ακόμη. Κι έτσι το πολιτικό σκηνικό ενός μελλοντικού εμφυλίου έχει στηθεί.

Η τελική πράξη του εμφυλίου

Από την μια, μία αριστερά καθεστωτική, χωρίς ίχνος πατριωτισμού, ανίκανης από φύση και θέση να διαχειριστεί την τωρινή εθνική κρίση από την σκοπιά των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Μία αριστερά που είναι κραυγαλέα εθνομηδενιστική σε μια περίοδο που προέχει ο αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία. Μία αριστερά που η ηγεσία της είναι απολύτως ικανή να καλέσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στο όνομα του «διεθνισμού» της για να διαφυλάξει τα σύνορα της χώρας κι έτσι να τους δώσει το δικαίωμα να γκριζάρουν με προβοκάτσια ή χωρίς μέρη της εδαφικής επικράτειάς μας.

Κι από την άλλη μια «αποκαθαρμένη» φασιστική ακροδεξιά νοσταλγός των πιο σκοτεινών χρόνων του εμφυλίου και της χούντας. Η φασιστική ακροδεξιά που κυβερνά σήμερα μετεξελίσσεται αργά και σταθερά σε αντιμνημονιακή φασιστική ακροδεξιά, ικανή να ετοιμάσει και να διεξάγει έναν νέο εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα κατ’ εντολή και προς δόξα των ξένων μεγάλων αφεντικών. Όπως ακριβώς συνέβη και με τον παλιό εμφύλιο.

Εκεί καταντήσαμε. Η διωκόμενη αριστερά της μετεμφυλιακής περιόδου να έχει μετεξελιχθεί σε μια καθεστωτική δύναμη που διεκδικεί την συνέχεια ενός κράτους και μιας εξουσίας που οδήγησε τον ελληνικό λαό και την χώρα στα χειρότερα. Μια αριστερά που κάνει τα αδύνατα, δυνατά προκειμένου να παραδοθεί η σημαία ως υπέρτατο σύμβολο της εθνικής ενότητας του ελληνικού λαού, αλλά και ο πατριωτισμός του, στην πατριδοκαπηλία της φασιστικής ακροδεξιάς.

Αυτό θα είναι το τέλος του ελληνικού λαού; Μια επανάληψη ενός εμφυλίου ανάμεσα σε μια προδοτική αριστερά και σε μια φασιστική ακροδεξιά; Αυτό μας αρμόζει; Αυτό ονειρεύεται να ζήσει όποιος αυτοπροσδιορίζεται ως δεξιός, ή εκείνος που αυτοθαυμάζεται ως αριστερός; Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της δεξιάς και της αριστεράς στην Ελλάδα; Να οδηγήσουν την χώρα σε μια νέα εμφύλια σφαγή προκειμένου οι δανειστές και τα ξένα κέντρα να προχωρήσουν στην εκποίηση της χώρας και στον εθνικό της ακρωτηριασμό χωρίς αντιστάσεις;

Εθνική πατριωτική ενότητα του λαού η μόνη λύση

Εμείς το λέγαμε από την αρχή. Όποιος επιχειρεί σε τέτοιες συνθήκες όπου προέχει το πατριωτικό και εθνικοαπελευθερωτικό καθήκον, να χωρίσει τον κόσμο, τον λαό σε δεξιούς και αριστερούς. Όποιος θέλει να επαναφέρει στο πολιτικό προσκήνιο τους ιδεολογικούς διαχωρισμούς του εμφυλίου, υπηρετεί ξένα κέντρα και δυνάμεις στην προσπάθειά τους να οδηγήσουν την χώρα και τον λαό της σε νέα αλληλοσφαγή.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δρομολογήσει έναν νέο εμφύλιο. Θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν θα επιτρέψουμε στα υποχείρια της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου να οδηγήσουν την χώρα σε διάλυση τύπου Ουκρανίας. Ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι βρέθηκε στην πλατεία Μέϊντεν, προφανώς για να πάρει μαθήματα. Ιδίως για την επομένη μιας αντιμνημονιακής αριστερής κυβέρνησης τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

Η μόνη εγγύηση ότι δεν θα καταλήξουμε στις φλόγες ενός νέου εμφυλίου είναι η μαζική στράτευση στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική χειραφέτηση που δεν αναγνωρίζει διαχωρισμούς αριστεράς-δεξιάς, αλλά οικοδομεί την ενότητα του λαού με σκοπό την μονομερή διαγραφή του χρέους, την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ προκειμένου να απελευθερωθεί η χώρα από την χειρότερη απολυταρχία που βίωσε η ίδια και η Ευρώπη από την εποχή του ναζιστικού ζυγού και φυσικά την κατάκτηση της δημοκρατίας για τον λαό μέσα από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση και νέο Σύνταγμα.

Τα αιτήματα αυτά ήδη αποτελούν την καθοριστική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον αληθινό πατριώτη αγωνιστή από την μια και στον ανοιχτό, ή κρυφό δωσίλογο που άλλοτε με την προβιά μιας εθνομηδενιστικής αριστεράς και άλλοτε με το λυκοτόμαρο της φασιστικής ακροδεξιάς ετοιμάζονται να αιματοκυλήσουν τον ελληνικό λαό με όλα τα απαραίτητα αντιμνημονιακά αξεσουάρ. Για όλους μας ήρθε η ώρα να επιλέξουμε μεριά. Δεν χωρά το δεν ξέρω, θα δω, ίσως, αργότερα. Η ενότητα οικοδομείται μέσα στον λαό και ξεκινά από την απόφαση του καθένα μας να στρατευθεί σ’ αυτήν.


Όποιος καθυστερεί σήμερα να κάνει την επιλογή του φέρνει την χώρα πιο κοντά στον πιο απόλυτο όλεθρο. Έχει τεράστια ευθύνη. Όταν η χώρα και ο λαός σου απειλείται με τον χειρότερο τρόπο, τότε δεν υπάρχει χώρος για δικαιολογίες. Μόνο ο θρασύδειλος ψάχνει για τέτοιες και χρησιμοποιεί τις ιδεοληψίες της δεξιάς ή της αριστεράς ως άλλοθι. Η σάλπιγγα ήδη μας καλεί και αλλοίμονο σε όποιον δεν ξέρει, ή φοβάται να φωνάξει «παρών».         

42 σχόλια:

  1. Γι ακόμη μία φορά προφητικός κύριε Καζάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να το έχει στήσει ο Κασιδιάρης και η Χ.Α είναι τόσο παράλογο;Γιατί θα πρέπει να φτάσουμε μέχρι Ουάσινγκτον και Βερολίνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό το κείμενο!Είναι σίγουρο ότι θα νικήσουμε,αλλά με τι κόστος!Η ώρα "μηδέν"είναι ήδη εδώ!Το κακό είναι ότι ενώ με τον πιο επώδυνο τρόπο αποδεικνύεται ότι τα πάντα στη ζωή μας είναι θέμα πολιτικής, ισχύει η αντίφαση της απαξίωσής της από το μεγαλύτερο μέρος του λαού -κυρίως από την νεολαία!Η άρνηση των περισσότερων να δουν κατάματα την αλήθεια κι η εμμονή σε ιδεολογήματα ή προσχήματα έχει να κάνει με την απαξίωση αυτή και τον εθισμό μας να ερμηνεύουμε τα πάντα με επιφανειακό τρόπο και προσχηματικά,βάζοντας ταμπέλες!Δυστυχώς οι περισσότεροι έμαθαν να βλέπουν το επιμέρους και να χάνουν το όλον-όπως καλά μας έμαθαν τόσα χρόνια τα ΜΜΕ!Η έλλειψη εμπιστοσύνης και η ισοπεδωτική "λογική"δε βοηθάει να δει ο καθένας αυτόν τον κίνδυνο!Άλλωστε έχει εθιστεί στα παραμύθια και η πολιτική ανωριμότητα είναι ο πιο μεγάλος εχθρός!Νομίζω πια ότι μόνο η επίκληση στο θυμικό μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους να νιώσουν την κρισιμότητα των καιρών και την πρόκληση που ζούμε ως έθνος και λαός!Ευχαριστούμε χίλιες φορές για τον αγώνα και την ψυχή που δίνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θα τα καταφέρουν ό,τι κι αν γίνει!Ο πιο πολύς κόσμος "καίγεται"από την αδυναμία επιβίωσης κι έστω κι ενστικτωδώς νιώθει ότι δεν τον αφορούν πια τα μικροπολιτικά παιχνίδια!Εκτός κι αν υπάρχουν ακόμα μικρόνοες και μικροπρεπείς "άρρωστοι"τύποι,που όμως δε μπορούν να είναι τόσοι,που να οδηγήσουν σε εμφύλιο έναν καταταλαιπωρημένο και στα όρια της εξαθλίωσης λαό,που ήδη στην πλειοψηφία του δε θέλει ούτε να τους βλέπει ούτε να τους ακούει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα ΠΟΛΛΟΙ μικρόνοες και μικροπρεπείς "άρρωστοι" τύποι που αδυνατώντας να διακρίνουν την πρασινο-μπλε παγίδα που συνυπέγραφαν τις προηγούμενες δεκαετίες, εναποθέτουν τις ελπίδες τους τις μαυρο-ροζ μαριονέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων!
      Το «δε θα τα καταφέρουν», είναι η παγίδα που στήνεται για τους νοήμονες!
      Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ, είναι η ενεργοποίηση - συστράτευση και του τελευταίου νοήμονα, κόντρα στην μειοψηφία των ηλιθίων που ετοιμάζεται να συνυπογράψει και την οριστική διάλυση της χώρας μας.

      Διαγραφή
  5. Kυριε Καζακη διαφωνω με την ερμηνεια που δινεται, για αυτο και θα γραψω την δικη μου.
    Πιστευω οτι η χρυση αυγη ειναι το αποκουμπι της δεξιας. Οι παραταξεις δεν τελειωνουν, αλλα αλλαζουν προσωπο, ονομα και σκοπους δεδομενου των συνθηκων που επικρατουν στην κοινωνια.
    Η χρυση αυγη κατα την αποψη μου ηταν απο την αρχη και ειναι το κοζι της κυβερνησης για το μελλον. Ειναι το κομμα που εμφανιστηκε επισημα μετα τους αγανακτισμενους και μπηκε στην βουλη ως αντιεργατικο, αντιμνημονιακο, εθνικιστικο και με ''αγριες'' διαθεσεις. Επεβαλε τους δικους του ορους, εντελως ανενοχλητο από την ΝΔ, εδωσε στους ελληναραδες αυτο που ηθελαν και οποτε κατι σημαντικο συνεβαινε το κομμα αυτο ειτε σωπαγε, ειτε φοναζε για ασχετα πραγματα, ειτε εκανε τα δικα του για να τραβαει τα φωτα πανω του. Και τα καταφερνε. Τα ''συστημικα'' καναλια ηταν πισω του παντα, ασχετα να οι ηλιθιοι ψηφοφοροι του πιστευαν ότι το πολεμουν. Βασικα τα καναλια δεν ειχαν, ουτε και εχουν επισημη γραμμη για την χρυση αυγη. Καθε φορα ενεργουσαν με τετοιο τροπο ωστε να κερδιζει και η ΝΔ και η ΧΑ. Ξερουν πως να παιρνουν μηνυματα και πως να απευθυνονται στους ψηφοφορους, οποιας παραταξης και αν στηριζουν. Ξερουν από κοινωνιολογια. ΜΜΕ είναι αλλωστε.
    Δεν χρειαζεται να αναλυσω τα παντα από την αρχη ως τωρα, για αυτό και θα γραψω λιγα για τον συριζα και για την χρυση αυγη σημερα.
    Πιστευω ότι ο συριζα, ένα ψηφοθηρικο και ανθελληνικο, τολμω να πω, κομμα εχει αλλαξει ή θα αλλαξει ή κρυβει την αλλαγη του. Αυτό το λεω με επιφυλαξη, χωρις να τους στηριζω, ψηφιζω, και χωρις να εχω τετοια διαθεσεις. Πιστευω οτι ο συριζα ετοιμαζει χτυπημα στην ΕΕ με την βοηθεια των χωρων του BRICS και των χωρων που συνεργαζονται με αυτες. Πιστευω ότι το ταξιδι του Τσιπρα στο τεξας σχετιζεται με το αμερικανικο κολοσσο φυσικου αεριου που εχει τις καλυτερες σχεσεις με την αντιστοιχη ρωσικη εταιρια και η μονη του σχεση με τις ΗΠΑ είναι η εδρα, κατι που φανηκε με την κριση στην Ουκρανια. Επισης από τα λιγα που ξερω το Τεξας είναι μια πολύ ιδιαιτερη πολιτεια με μια πολύ περιεργη συμπεριφορα.
    Σε καμια περιπτωση όμως, αυτα που γραφω για τον συριζα δεν μπορω να δικαιολογησω. Αισθηση είναι μονο και για αυτό δεν τους εμπιστευομαι.
    Οσο για την χρυση αυγη, αν αυτά που εγραψα στην αρχη είναι σωστα, που πιστευω πως είναι, δεν είναι τιποτα άλλο από την χουντα, εξελιγμενη μορφη της μνημονιακης κυβερνησης, ανταρτικα μεταμφιεσμενη, που δεν εχει κανενα σκοπο να αλλαξει κατι προς καποια πιο φιλολαικη κατευθυνση, ουτε και να ερθει σε ρηξη με τους γερμανους και αμερικανους.
    Αυτό που συνεβει με τον Μπαλτακο ηταν, η χρυση αυγη να κοψει το χερι που δαγκωνε, αλλα, και τρεφοταν ολο αυτό το καιρο.
    Ετσι πιστευω συμβαινει όταν το μικρο κομμα σηκωσει κεφαλι και απαλλαχτει.
    Πιστευω κυριε Καζακη γνωριζεται αρκετα για την ιστορια του κκε(άλλη ονομασια τοτε) πριν τον Β παγκοσμιο πολεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Πιστευω οτι ο συριζα ετοιμαζει χτυπημα στην ΕΕ με την βοηθεια των χωρων του BRICS και των χωρων που συνεργαζονται με αυτες."

      Τι τρελλες αυταπατες ειναι αυτες ρε φιλε;

      Διαγραφή
  6. Εντάξει έστω ότι είναι όπως τα λες....τη δική σου εμπάθεια την έχεις υπολογίσει καθόλου;;;;μήπως τελικά εσύ και η ''κανελλίζουσα'' εμπαθειά σου ,όπως επίσης και η εμπάθεια των θιασωτών σου , αυτών που πρεσβεύεις είναι κατά πολύ μεγαλύτερη απο των χρυσαυγιτών;;;
    Το μόνο καλό διάλειμμα με σένα ρε φίλε τελικά, είναι όταν μιλάς για τα οικονομικά και ξεφτιλίζεις τον Στουρνάρα ....τίποτε άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον η δικια σου ιδεοληπτικη εμπαθεια δεν σ αφηνει να δεις καθαρα.

      Διαγραφή
  7. Πεστα Καζακη μπας και βάλουν μυαλό

    ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2014/04/02/η-χρυσή-αυγή-και-το-σύστημα-ένα-ερώτημα/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "...στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική χειραφέτηση που δεν αναγνωρίζει διαχωρισμούς αριστεράς-δεξιάς" και παρακάτω: "Η μόνη εγγύηση ότι δεν θα καταλήξουμε στις φλόγες ενός νέου εμφυλίου είναι η μαζική στράτευση στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική χειραφέτηση που δεν αναγνωρίζει διαχωρισμούς αριστεράς -δεξιάς" ...
    Δηλαδή; Το "πατρίς - θρησκεία - οικογένεια - παράδοση" είναι ίδιο με το "πρόοδος - ελευθερία - χειραφέτηση κ.λ.π. κ.λ.π";;;; Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο καταλαβες; Τι ειναι ιδιο με τι. Ααααχχχχ, εχουμε πολυυυυ δρομο ακομα.

      Διαγραφή
    2. Έχεις ή έχετε πολύυυυυυυυυ δρόμο ακόμα! Ο καθείς να μιλά για τον εαυτό του.
      Το "είμαστε όλοι Έλληνες πατριώτες και όχι αριστεροί και δεξιοί"; Δηλαδή δεν έχουμε διαφορετικές απόψεις για "καλό" της πατρίδας; "Το συμφέρον μας είναι κοινό". Το ποιο είναι αυτό το συμφέρον όμως; Ποιος το καθορίζει; Οι λεγόμενοι "δεξιοί¨" ή κατά κόσμον συντηρητικοί ισχυρίζονται ότι το "συμφέρον" μας είναι η βαθιά πίστη στο Χριστιανισμό, η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, ο αφανισμός των Μουσουλμάνων της Θράκης, η άμυνα ενάντια στην αρρώστια - επιδημία της ομοφυλοφιλίας κλπ, κλπ;;;;; Δεν έχουμε διαφορές;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Όντως, έχετε πολύ δρόμο ακόμα!

      Διαγραφή
    3. Ακις, τη ωραια που τα χεις τακτοποιημενα τα ντουλαπια του μυαλου σου. Σε ζηλευω.
      Μιας και εκανες το κοπο και μας πληροφορησες πως ειναι ο δεξιος, πες μας τωρα πως ειναι και ο αριστερος
      Οτι υπαχρχουν εκατομυρια ανθρωποι στην Ελλαδα που δεν χωρανε ουτε στο ενα καλουπι, ουτε στο αλλο καλουπι που τους τακτοποιησες εσυ, σου περναει απο το μυαλο;.

      Διαγραφή
  10. Οπως τα λετε.
    Διαλυετε η ΝΔ, εχουν κολησει τα ποσοστα της ΧΑ, αρα κατι πρεπει να κανουν για να φτιαξουν νεο διπολο.
    Απο οτι βλεπω απο δω και απο κει, εχουν χαψει αρκετοι το παραμυθι της καημενης και κατατρεγμενης ΧΑ, οτι να ναι.
    Μην τυχον και δεν μας πολωσουν!!
    Δηλ. ειχε ο αλλος 5 μηνες το βιντεο και το εβγαλε τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλο αυτό το σκηνικό είναι μεθοδευμένο; Το πιο περίεργο κατ'εμέ είναι η στάση της ΠΑΣΟΚ--ΕΛΙΑΣ, μόλις στην πρωινή εκπομπή του mega ο Παντελής Καψής δήλωσε πως βαραίνουν προσωπικά τον πρωθυπουργό μεγάλες ευθύνες, εδώ αυτοί μας έλεγαν να μην πέσει η κυβέρνηση για να μην πάνε χαμένοι οι μέχρι τώρα αγώνες και τώρα για το θέμα Μπαλτάκου δημιουργούν μείζον πολιτικό πρόβλημα και κυβερνητική κρίση; Οι πολιτικές εξελίξεις επισπεύδονται, φαίνεται τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία, όμως για πιο λόγο; Είναι γνωστό ότι υπάρχει οικονομικό αδιέξοδο, αλλά και πολιτικό αδιέξοδο, όχι μόνο στην παρούσα φάση, αλλά και μετεκλογικά, ακόμα και στην περίπτωση διενέργειας εθνικών εκλογών με αποτέλεσμα κυβέρνησης Σύριζα η κατάσταση δεν θα είναι καλύτερη. Ο Σύριζα έχει καλλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες στον ελληνικό λαό, αλλά η πολιτική του είναι το ίδιο αδιέξοδη και λογικό μου φαίνεται να καταρρεύσει γρηγορότερα από την κυβέρνηση Σαμαρά--Βενιζέλου. Αν η όλη κατάσταση είναι μεθοδευμένη και η Χ.Α. έχει πάρει το πράσινο φως από εξωτερικούς παράγοντες, εξωελλαδικούς, προς δρομολόγηση πολιτικών εξελίξεων, τότε πιστεύω πως πάμε σε σχέδιο αποσταθεροποιήσεως με ελληνοτουρκική κρίση, διότι θεωρώ τελείως ανόητο οι εταίροι να ευελπιστούν σε πολιτική σταθερότητα, μέσω μιας πιθανολογούμενης κυβέρνησης Σύριζα. Εντάξει ο Κασιδιάρης μπόρεσε να υποκλέψει την συνομιλία με τον Μπαλτάκο, αλλά εδώ μιλάμε για πλήθος βίντεο και ηχογραφήσεις που εκθέτουν όλη την κυβέρνηση, αυτό πως προέκυψε, με τις κατασκοπευτικές ικανότητες του Κασιδιάρη; Δεν ξέρω, αλλά αν η όλη κατάσταση αποτελεί έξωθεν μεθόδευση, τότε πιστεύω ότι έρχονται εξελίξεις, που οι περισσότεροι δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικά κύριε Καζάκη μήπως μας χρειάζεται ο όλεθρος για συσπειρωθούμε και το σύστημα μέσα από το χάος να βρεί νέες ισορροπίες; Αποδείχθηκε περίτρανα οτι δεν μπορέσαμε να διαχειρισθούμε τη ζωή μας ούτε ως άποικοι. Ισως να γίνουμε δουλοπάροικοι για να ξυπνήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάλι η αριστερά σου φταίει. Εδώ υπάρχει μείζον πολιτειακό ζήτημα, απόλυτη ταυτιση δεξιας και ακροδεξιάς και σενα σου φταίει η "εθνομηδενιστική" και "προδοτική" αριστερά. Μπράβο, και εις ανώτερα. Και τι προτείνεις; "Όλοι Έλληνες είμαστε βρε παιδιά, τι σημασία έχει αν είσαι αριστερός ή δεξιός - όλοι μαζί".
    Πάμε ένα στοίχημα; Όταν κυβερνήσει η "προδοτική" αριστερά και θα της στηνει η αντιδραση σκηνικα Ουκρανιας και Βενεζουέλας, θα ναι και το ΕΠΑΜ στους δρόμους μαζί με τα ακροδεξιά καθάρματα, να διώξετε τους "εθνομηδενιστές" και τους "προδότες". Για το "εθνικο πατριωτικο" καθήκον βεβαίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχ, εχεις ηδη πεσει στη παγιδα, που εχει περιγραψει παλαιοτερα ο Καζακης.
      Οταν βγει ο Συριζα και θα συνεχιζει την ιδια πολιτικη και η οικονομικη εξαθλειωση θα συνεχιζεται, οποιος βγει στο δρομο θα βαπτιστει φασιστας, γιατι δεν ειναι δυνατον, οτι κανει μια αγια αριστερη κυβερνηση να ναι λαθος, αρα οποιος δεν συμφωνει και βγει στο δρομο ειναι αυτοματα λαθος.
      Περιμενω την εποχη που θα τρωμε ξυλο και δακρυγονα απο τα αριστερα ματ.

      Διαγραφή
    2. To ΕΠΑΜ πριν, τώρα και αργότερα θα ναι πάντα στους δρόμους για να εξηγεί σε όλους ακόμα και στους κολλημένους αριστερούς σαν του λόγου σου τι σημαίνει δημοκρατία, ελευθερία και ενεργός συμμετοχή, έξω από τις στάνες και τα μαντριά. Και μην πας στοιχήματα γιατί θα τα χάσεις.

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή φίλε μου για να καταλάβω, όταν θα κυβερνήσει η αριστερά όπως εσύ την αντιλαμβάνεσαι μιας και αυτοαποκαλούνται αριστεροί, και υλοποιούν κατά γράμμα το μνημόνιο για να βγάλουν πρωτογενές πλεόνασμα αριστερού πρόσημου, αν εγώ διαδηλώσω θα θεωρηθώ ακροδεξιός, μαύρη αντίδραση και ότι άλλο έχεις εσύ και κάποιοι άλλοι σαλεμένοι σαν κι εσένα στο μυαλό σας?

      Διαγραφή
    4. Πετρος Καλογεροπουλος3 Απριλίου 2014 στις 5:29 μ.μ.

      Φιλε,
      Φανταζομαι οτι παρακολουθεις,εκτος απο τους χαρακτηρισμους που αφορουν στην Αριστερα,και τα επιχειρηματα και στοιχεια που δικαιολογουν τους χαρακτηρισμους.Συμβαινει το οξυτατο και γενικευμενο προβλημα να το ζει η Ελλαδα και να μαστε Ελληνες ο λαος της.Που βρισκεις το παραδοξο στο καλεσμα για ενοτητα? Μηπως υπονοειται μια ενοτητα χωρις αρχες?Μηπως δεν διακρινονται με σαφηνεια οι αυτουργοι της καταστροφης?Αλλα δεν πρεπει να παρουσιαζονται κι οι αλλες πλευρες που αφορουν στο ρολο των κομματων της αντιπολιτευσης?Επειδη το ζητημα σηκωνει πολλη αναλυση,βεβαια,δεν θα το εισαγω εδω.Ομως,δες,ιστορικα,και προσπαθησε να το ελεγξεις : Σε ποια ιστορικη φαση εντασεων και αγωνων ελλειψε η πατριωτικη οπτικη απο τους λαικους αγωνες? Συνεπως,προκυπτει το ερωτημα αν ΣΗΜΕΡΑ η Αριστερα- οπως αυτοπροσδιοριζεται- αποτελει τεκνο της καταξιωμενης στους αγωνες τοιαυτης ή παραμορφωμα της

      Διαγραφή
    5. Σιγά την Αριστερά. Με τους οικονομοφωστήρες που πετάνε στον κάδο σαν σκουπίδι καθέναν ελεύθερο άνθρωπο που έχει ανάγκη να σκέπτεται. Ακούω τον Δραγασάκη, τον Σταθάκη, τον Μηλιό, τον μαϊντανό του Αυτιά, που είναι οι Τσοχατζόπουλοι του ΣΥΡΙΖΑ, και νιώθω ξεφτιλισμένος, λασπωμένος και ξένος τελείως με τον εαυτό μου. Σαν να με έχουν καθίσει σε ριάλιτι και να με ρωτάνε και να με χλευάζουν.

      Διαγραφή
    6. Δεν έχεις καταλάβει σύντροφε πως όλες οι ηγεσίες(γτ για τις ηγεσίες μιλά ο Καζάκης) ακόμα και της αριστεράς είναι στημένες,συνενοημένες απο τα μονοπώλια,τις μεγάλες δυνάμεις και τις παγκόσμιες ελιτ;Θα χρεώσουν στην ελληνικη αριστέρα την απώλεια εθνικών εδαφών για να έρθουν οι εθνικιστές μετα να παίξουν μπάλα μαζι με τους ξένους προστάτες και να μας κινεζοποιήσουν.Ζούμε ένα προκατασκευασμένο ιμπεριαλιστικό παραμύθι εδω και 180 χρόνια (έχουμε ξαναδεί το έργο 1897,1922,1974 )που η τωρινή κατάληξη θα είναι εθνικός ακρωτηριασμός, εμφύλιες διαμάχες, μετατροπή της χώρας σε "καλλικρατικού" χώρου και σε οικονομικές ζώνες με σκλάβους.Το τέλος του έθνους κράτους, η ατζέντα είναι κοινή για όλους,δες τι συμβαίνει γύρω σου το ίδιο ισχύει και για την περιοχή μας.Κριμαία, ούτε μήνας δεν πέρασε και ανακυρήχθηκε ήδη ειδική οικονομική ζώνη απο το παγκόσμιο κεφάλαιο και των "σωτήρα" Πούτιν.Πιστεύεις ακόμα πως ο Τσίπρας ,ο Σταθάκης κτλ έχουν την ικανότητα να κάνουν την διαφορά εδώ;

      Διαγραφή
    7. ακριβως για να αποτρεψουμε αυτη την εξελιξη υπερτονιζει ο Καζακης το στραβο δρομο της αριστερας.Και στο κατω κατω αν η αριστερα επιβεβαιωσει την ανεπαρκεια και υπακοη της στα διαταγματα της ΕΕ τοτε γιατι να μην την παρει και να τη σηκωσει;;;Επειδη ειναι ...λεμε τωρα ..αριστερα;;;

      Διαγραφή
  14. Καζακης σε παραλήρημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για γραψε εσυ κατι, για να γελασουμε, Αινσταιν μου.

      Διαγραφή
  15. Κ. Καζακη σας εχω ξαναγραψει οτι οι λογικοι ανθρωποι εφαρμοζουν την ιδεολογια τους στα γεγονοτα και οχι τα γεγονοτα στην ιδεολογια τους.
    Γεγονος ειναι οτι η κοινοβουλευτικη ομαδα της Χ.Α σε λιγο θα ειναι φυλακη με την γελεια κατηγορια της εγκληματικης οργανωσης.
    Γεγονος ειναι οτι ολα τα τσιρακια της παγκοσμιοποιησης και του φιλελευθερισμου, απο τον Ομπαμα μεχρι τον Πρετεντερη, πιεζουν για να την εξαφανισουν με καθε τροπο.
    Γεγονος ειναι οτι αν μιλησετε σε ακροατηριο χρυσαυγιτων που δεν σας ξερουν και φροντισετε μονο να κρατηθειτε μακρυα απο ιστορικες αναδρομες θα καταχειροκροτηθειτε.
    Γεγονος ειναι οτι εμφυλιο δεν εχουμε την δυναμη να κανουμε. Ειμαστε ενας γερασμενος λαος. Κινδυνευουμε ομως απο τους δικους σας που δεν σταματανε να οργανωνουν και να στρεφουν κατα των Ελληνων τους λαθρομεταναστες που εφεραν στην χωρα οι κυβερνησεις της υπο τα χειροκροτηματα και τις επευφημιες τους.
    Γεγονος ειναι οτι η Χ.Α ειναι ενα κομμα με αλλους ανθρωπους. Γιατι οι νεοδημοκρατες να θελουν να του παραδωσουν την εξουσια;
    Γεγονος ειναι οτι κανενας αριστερος π.χ της ΔΗΜΑΡ δεν κατηγορειται γιατι συνομιλει με το ΚΚΕ. Γιατι πρεπει να μην εχουν οι δεξιοι τετοιες επαφες;
    Γεγονος επισης ειναι οτι πρεπει κι εσεις να ειστε προσεκτικος γιατι κινδυνευετε αν οπως ελπιζω δυναμωσετε να βρεθητε στην θεση του Μιχαλολιακου.
    Η κ. Κλαπα καραδοκει και δεν χρειαζεται να παρανομησετε, ουτε καν να σχεδιασετε να παρανομησετε αφου συμφωνα με το πορισμα της

    «δεν είναι δε αναγκαίο να έχουν εξειδικευτεί οι κατ’ ιδίαν πράξεις της
    ομάδας ή να έχει εκδηλωθεί προς τα έξω δραστηριότητα ή και να έχει
    σχεδιαστεί και μία ακόμη πράξη, αλλά αρκεί η ύπαρξη της οργάνωσης
    με τον άνω σκοπό»

    Αρκει λοιπον ενας εισαγγελεας να σας κατηγορησει οτι οργανωνεται την ανατροπη του πολιτευματος (αφου ειναι κι αληθεια) και καλειται τον λαο σε σταση (οντως το κανετε) και καθαρισατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ομπαμα; Αχαχαχαχαχ, ρε μερικοι δεν πατε καθολου καλα.

      Διαγραφή
    2. Αν μου ειπε ψεματα το ΜΕΓΑ σου λεω κι εγω. Οταν επισκεφθηκε ο Σαμαρας τον Ομπαμα, αυτος του εξεφρασε τις ανησυχιες του για την ανοδο των "νεοναζι".
      Το ιδιο η Μερκελ, ο Σοιμπλε και σχεδον ολοι οι ευρωπαιοι επιτροποι.
      Αν νομιζεις οτι το παιχνιδι που παιζεται στην Ελλαδα ειναι μικρο κανεις λαθος.

      Διαγραφή
    3. Αστιευσαι; Μονο αληθειες λεει το Μεγκα!
      Και ο Ομπαμα, δεν κοιμαται το βραδυ απο τη πολυ ανησυχια λογω της ΧΑ.

      Διαγραφή
  16. Είναι μπουρδες ότι η ΧΑ είναι το μακρύ χέρι του καθεστώτος. Ο καζακης είναι εμπαθής διότι νιώθει ότι του παίρνει ψήφους η ΧΑ.

    Η ΧΑ διώκεται τόσο από ξένα κέντρα (σιωνιστές, ΕΕ κλπ) όσο και από το ντόπιο καθεστώς (κυβέρνηση, δικαστικοί, ΜΜΕ, ολιγαρχες κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, την ειδαμε τη ΧΑ, τι ψηφισε μεσα στο κοινοβουλιο.
      Ολα υπερ των τραπεζων και των εφοπλιστων.
      Αλλα αμα εισαι αι-κιου ραδικιου, νομιζεις οτι η ηγεσια της ΧΑ ειναι πατριωτες, αχαχαχαχ.

      Διαγραφή
    2. Οι διώξεις είναι παράνομες .

      Και αυτό σποδυκνειει ότι δεν είναι μέρος του συστήματος.

      Εχουν καταγγείλει εργολάβους και καναλάρχες όπως Λαμπράκη και Μπόμπολα

      Διαγραφή
    3. Εργολάβους και καναλάρχες που την χρηματοδοτούν κιόλας όπως κ τις Μ.Κ.Ο!! Kαλά δεν έχεις καταλάβει ακόμα το θέατρο,όλα είναι στημένα !Παράρτημα της Ν.Δ -πασοκ δημιούργημα ευπ κ παρακράτους με σκοπό την εμφύλια σύγκρουση και είναι τόσο αντισυστημική όσο το σύριζα και το κκε.Ξύπνα συνέλληνα πριν να είναι αργά!!!!!

      Διαγραφή
    4. Η χρυση αυγη ειναι αντισυστημικη οσο ο μπραβος ειναι αντισυστημικος ως προς τον τοκογλυφο,οι 2 οψης της βιας που εναλασσονται.Το θεμα ειναι να μην αποριψει την βια ο κοσμος,εαν παει και λιγο με τον μπραβο δεν πειραζει,στον τοκογλυφο θα γυρισει οταν ηρεμισουν τα πραγματα.

      Διαγραφή
  17. Ρε λεβεντοπαιδα ... τι τα ψαχνετε και τι θεωριες λετε......

    Μια και εισαστε ολοι εκτος τοπου και χρονου και δεν καταλαβαινετε τι γινεται αντε ακουστε τον Δεξιο Τρανγκα, φιλο του καζακη, στο ρεαλ ραδιο σημερα να σας κανει πληρη αναλυση μπας και καταλαβεται τι συμβαινει, αφου οτι λεει ο Καζακης......ειναι υψηλη φιλοσοσφια για μερικους!

    http://www.enikos.gr/media/225407,Akoyste_thn_ekpomph_toy_Giwrgoy_Tragka.html

    Ξεχνατε οτι ερχεται η Μερκελ στην Ελλαδα....... αραγε γιατι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν ακόμα σκέφτεσαι με τέτοιους όρους,όταν οι νέοι μας έχουν μετατραπεί σε σκλάβους και ουσιαστικά έχει καταλυθεί η δημοκρατία κι η χώρα έχει μετατραπεί σε χωματερή ανθρώπων που δεν έχουν πια ούτε δικαίωμα στη ζωή,τι να πούμε;Ούτε το αυτονόητο ότι στον πόλεμο ενώνεις δυνάμεις ως λαός για να γλιτώσεις τον αφανισμό δεν καταλαβαίνεις,ούτε φυσικά ότι η αριστερά παίζει με τους ίδιους όρους-μόνο η φρασεολογία αλλάζει-με τους άλλους,που παριστάνουν ότι ζούμε σε δημοκρατία,που ευτελίζονται συνομιλώντας με δοσίλογους,που αρνούνται εδώ και καιρό το καθεστώς κατοχής να παραδεχτούν και μόνο για τα κεκτημένα τους αξιώματα και τους παχυλούς μισθούς τους ενδιαφέρονται!Ε,ναι λοιπόν ο επαμίτης δεν αντέχει τόση χυδαιότητα και ντροπή και γι'αυτόν όπως κι αν θέλεις να αυτοπροσδιορίζεσαι μετράει η ψυχή και η γενναιότητα που έχεις να παλεύεις το μαύρο μέτωπο της προδοσίας και να είσαι πάνω από όλα φωτεινός άνθρωπος κι ελεύθερος στο πνεύμα!ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ,ΦΤΑΝΕΙ "ΜΑΤΙΑ"ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το ποσο γελασα με τα σχολια καποιων, δε λεγεται.
    Λυσσαξαν αριστεροι της πλακας και ακροδεξιοι της καρπαζιας.
    Και ολοι εμεις οι υπολοιποι ξερουμε το γιατι.
    Επειδη βαθια μεσα τους ψυχανεμιζονται οτι ο Καζακης εχει 100% δικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι μόλις ενημερώσουμε αποτελεσματικά όλης της Γης τους δανειστές ότι δεν τους χρωστάμε την τύχη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ...ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΣ....ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ...ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ....ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΗΜΕΝΑ ΟΙ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.....ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ....ΚΟΙΤΑ ΦΙΛΕ...ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ....ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ....ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή