Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ και πάλι στον «αέρα».

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε οτι H ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ θα είναι μόνιμα στον "αέρα" κάθε Τρίτη και Πέμπτη  στις 6 το απόγευμα,
από την κεντρική ιστοσελίδα του Ε.ΠΑ.Μ. (www.epamhellas.gr)
και την ιστοσελίδα της ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΑΕ (www.ekpompiae.gr)
Απολαύστε  "ραδιοφωνικά" τον Δημήτρη Καζάκη και τη Γεωργία Μπάστα στην εκπομπή που δεν συμβιβάζεται και αποκαλύπτει όλα όσα το πολιτικό κατεστημένο μας κρύβει και όσα σχεδιάζουν σε Βρυξέλες και Αθήνα για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη.
Στείλτε τις ερωτήσεις σας και τα σχόλια σας στην εκπομπή, στο email:ekpompiae@gmail.com

5 σχόλια:

  1. κ Καζακη . δείτε εδω σας ανακατεύουν με τα ''σκουπίδια''
    http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews%5BbackPid%5D=78&tx_ttnews%5Btt_news%5D=2630&cHash=250c8f4ba38953bbdc7f770baa363994

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας έχει δικαίωμα να είναι με τα "σκουπίδια". Πάντως εγώ δεν έχω καμιά σχέση και βέβαια οι όποιες αναφορές μου σε πατριωτικές και δημοκρατικές συσπειρώσεις προϋποθέτουν πατριώτες και δημοκράτες. Όχι απατεώνες κοινού ποινικού δικαίου και πράκτορες σκοτεινών συμφερόντων που αρέσκονται να παριστάνουν τα "κινήματα".

      Διαγραφή
  2. Κύριε Καζάκη, στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού UNFOLLOW υπάρχει πολυσέλιδο με τίτλο: «Χρέος: τι πρέπει να κάνουμε;»
    Εκει υπάρχει άρθρο του κ. Κατρούγκαλου που λέει: «Τα μνημόνια μπορούν να καταργηθούν με απόφαση της Βουλής και με απλή πλειοψηφία. Θα απομένουν μόνο οι δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα σε διεθνές επίπεδο. Το ιδανικό θα ήταν, βεβαίως, οι δανειστές να δεχθούν μια συναινετική λύση διαγραφής του χρέους. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει το νομικό οπλοστάσιο που, στον κανόνα του διεθνούς δικαίου, ονομάζουμε “κατάσταση ανάγκης”.

    Μπορείτε να κάνε ένα σχόλιο επ' αυτού; Καταλαβαίνω οτι κάτι δε πάει καλά με τα παραπάνω αλλά δε μπορώ να το στοιχειοθετήσω, είναι θέμα απλά κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας;
    Ευχαριστώ πολύ.
    Άρης Κυριακίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατάργηση των μνημονίων με απλή πλειοψηφία στη Βουλή δεν μπορεί να γίνει. Πρώτο γιατί συνδέονται οργανικά με τις δανειακές συμβάσεις. Δεύτερο γιατί οι δεσμεύσεις τους έχουν περάσει στο εσωτερικό δίκαιο με εκατοντάδες νόμους και διατάξεις. Επομένως όποιος μιλά για κατάργηση των μνημονίων, ουσιαστικά μιλά για κατάργηση των δανειακών συμβάσεων. Όποιος θέλει να κρατήσει τις δανειακές και να καταργήσει τα μνημόνια, τότε δεν ξέρει τι λέει. Ή, αν ξέρει τι λέει, τότε οδηγεί σκόπιμα την χώρα και τον λαό σε παγίδα.
      Όσο για την "κατάσταση ανάγκης" οφείλει να ξέρει όποιος την χρησιμοποιεί ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον των δανειακών συμβάσεων. Η "κατάσταση ανάγκης", ή Force Majeure, χρησιμοποιείται μόνο όταν μια χώρα δεν βρίσκεται υπό ελεγχόμενη χρεοκοπία. Η υπαγωγή της Ελλάδας στις δανειακές συμβάσεις και τώρα πια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας έγινε λόγω "κατάστασης ανάγκης". Αυτό θα απαντήσουν οι δανειστές και θα έχουν απόλυτο δίκιο. Οι δανειακές συμβάσεις και οι χρηματοδοτήσεις της Ελλάδας από τον μηχανισμό στήριξης δεν υπηρετούν τρέχουσες δανειακές ανάγκες της χώρας, αλλά "έκτακτη" χρηματοδότηση, δηλαδή επήλθαν μετά από αίτηση της Ελλάδας λόγω "κατάστασης ανάγκης". Άσχετα βέβαια από το πώς ερμηνεύτηκε η "κατάσταση ανάγκης" από κυβερνήσεις και δανειστές. Αν λοιπόν μια νέα κυβέρνηση επικαλεστεί την "κατάσταση ανάγκης" το πολύ-πολύ να κερδίσει κάποια παράταση στις υποχρεώσεις της με τις δεσμεύσεις να συνεχίζουν να υφίστανται.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση, εξαιρετική!
      A.K.

      Διαγραφή