Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Έθνος, πατριδα, τάξη...

To σύγχρονο έθνος που γεννήθηκε μέσα από τους αγώνες των λαών εναντίον της τυραννίας τον 18ο και 19ο αιώνα, αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι και σήμερα το ιστορικό λίκνο των κοινωνικών τάξεων. Δεν μπορούν να υπάρξουν τάξεις χωρίς τόπο, χωρίς έθνος, χωρίς πατρίδα. Γι' αυτό και οι μετανάστες δεν έχουν ταξικό προσδιορισμό, είναι ξεριζωμένοι πληθυσμοί που μετακινούνται με τους δουλικούς όρους που επιβάλουν οι αγορές και το κεφάλαιο. Είναι δουλοπάροικοι του κεφαλαίου κι όχι εργάτες.


Οι εργάτες συγκροτούν τάξη μόνο και εφόσον διεκδικούν την πανεθνική ενότητά τους μέσα από τον αγώνα τους για κοινωνικά δικαιώματα και δημοκρατία, διεκδικώντας δηλαδή την πολιτική ηγεμονία στο ήδη συγκροτημένο έθνος τους, το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο αν ασκεί κυριαρχία σ' έναν συγκεκριμένο τόπο όπου έχει καταγραφεί η ιστορική διαδρομή των αγώνων ενός λαού για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεσή του. Διαφορετικά δεν γίνεται.

Να γιατί ο ιμπεριαλισμός, δηλαδή ο αγώνας για την παγκόσμια κυριαρχία, που σηματοδοτεί την εξόρμηση του κεφαλαίου για αποικίες, προσαρτήσεις και επενδυτικές ευκαιρίες παγκόσμια, δεν μπορεί να ανεχθεί το έθνος ως υλική δύναμη. Δηλαδή ως κυρίαρχο έθνος που συγκροτείται και διεκδικεί το δικαίωμα στην αυθυπαρξία του, στην αυτονομία του, στην αυτοδιάθεσή του σ' έναν συγκεκριμένο τόπο. Κι αυτό γιατί χωρίς συγκροτημένα έθνη δεν υπάρχουν, ούτε μπορούν να υπάρξουν λαοί και τάξεις που μάχονται συγκροτημένα και οργανωμένα την εξουσία του κεφαλαίου σε κάθε τόπο, αλλά και διεθνώς.

Να γιατί για τους εκπροσώπους του παγκόσμιου κεφαλαίου το έθνος δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια φαντασίωση, ένα είδος φολκλορικής ανάμνησης του δουλοπάροικου που χωρίς πατρίδα, χωρίς ρίζες, χωρίς δικαιώματα και χωρίς ούτε καν τη δυνατότητα να διεκδικήσει τα πιο αυτονόητα, μετακινείται από τόπο σε τόπο, από χώρα σε χώρα σε αναζήτηση του επιούσιου. Ένα αμάλγαμα σύγχρονων νομάδων που έχουν χάσει τις ρίζες τους στη σύγχρονη ιστορία και αναζητούν την ταυτότητά τους απλά στην ανάμνηση της γλώσσας – που έχει χάσει την ζωντάνια και τη δυναμική που προσδίδει η ζωή ενός κυρίαρχου έθνους – στην θρησκεία και στην προγονολατρία, όπως παλιά έκαναν οι φυλές. Στους μετανάστες το έθνος έχει χάσει το υλικό του περιεχόμενο κι έχει υποβαθμιστεί σε προγονική καταγωγή, ενώ η πατρίδα έχει καταντήσει ανάμνηση.

Μ’ αυτή την έννοια μπορεί ο μετανάστης να είναι ο ιδανικός άνθρωπος του φυσικού δικαίου όπως τον ονειρευόταν ο διαφωτισμός των μεγάλων αστών διανοητών του 17ου και 18ου αιώνα με μόνο προσόν την ελευθερία του ατόμου στην πιο ακραία κατάληξή της, αλλά έχει χάσει κάθε αληθινά ανθρώπινο περιεχόμενο. Κι αυτό γιατί ο άνθρωπος δεν είναι μια αφηρημένη έννοια που προσδιορίζεται από το δίκαιο της φύσης, αλλά διαθέτει συγκεκριμένη ιστορική ταυτότητα. Μια ταυτότητα που τον κάνει ξεχωριστό και δίνει μια τεράστια ποικιλία στον τρόπο πραγμάτωσης του κοινωνικού ανθρώπου από την εποχή που απελευθερώθηκε οριστικά από τα ζωώδη ένστικτα και την νομαδική ζωή με την μόνιμη εγκατάστασή του σε έναν τόπο. Δίχως την μόνιμη εγκατάσταση δεν θα υπήρχε ιστορία για τον άνθρωπο, ούτε για την κοινωνία. Κι επομένως απάτριδες άνθρωποι δεν μπορούν να υπάρξουν, παρά μόνο επιστρέφοντας στην κατάσταση των νομάδων που σήμερα είναι δούλοι του πλούτου.

Σήμερα μάλιστα το παγκόσμιο κεφάλαιο κατόρθωσε μέσα από τις αγορές και τους υπερεθνικούς σχηματισμούς να διεθνοποιήσει την παλιά μεγαλοκρατική πολιτική του ιμπεριαλισμού, δηλαδή του παγκόσμιου επεκτατισμού. Σήμερα ζούμε έναν ιμπεριαλισμό που δεν εκπορεύεται απλά από κάποια μεγάλα κράτη εναντίον όλων των άλλων, αλλά έναν παγκόσμιο επεκτατισμό όπου όλοι στρέφονται εναντίον όλων ακόμη και στο εσωτερικό των μεγάλων δυνάμεων, χωρίς όρια, κανόνες και σύνορα.

Σε μια εποχή λοιπόν όπου κυριαρχεί όσο ποτέ άλλοτε το δόγμα του Χομπς, bellum omnium contra omnes, ακόμη και τα συγκροτημένα κράτη με την παλιά Ναπολεόντια έννοια είναι πρόβλημα, εμπόδιο, ανάχωμα. Κι έτσι τα κράτη αποστεώνονται, αποκόβονται από τους λαούς και τα έθνη που την πολιτική τους συγκρότηση εξέφρασαν ιστορικά. Στη θέση του δημόσιου συμφέροντος – ακόμη και με την μορφή που υπήρχε στο παραδοσιακό αστικό κράτος όπου το δημόσιο συμφέρον δεν ήταν παρά η μετάλλαξη του ιδιαίτερου ταξικού συμφέροντος της κυρίαρχης τάξης σε γενικό συμφέρον του λαού και του έθνους – τίθεται το συμφέρον των διεθνών αγορών και του παγκόσμιου εποικοδομήματος που αντιστοιχεί σ’ αυτές.

Τα έθνη εξαϋλώνονται, οι λαοί ξεριζώνονται με την βία του πολέμου, ή της οικονομίας των αγορών και μετατρέπονται σε πληθυσμούς δουλοπάροικων. Μεγάλα τμήματα αυτών των πληθυσμών μετατρέπονται σε σύγχρονους νομάδες, σε σύγχρονους τροφοσυλλέκτες, όπως οι παλιοί προϊστορικοί πρόγονοι του ανθρώπου. Η μόνη διαφορά με τους δούλους που κατά εκατομμύρια μετακίνησε ο μερκαντιλισμός τον 18ο αιώνα για να πυροδοτήσει την βιομηχανική επανάσταση, είναι ότι σήμερα, οι σημερινοί δούλοι που έχουν ονομαστεί μετανάστες, μετακινούνται με ίδια έξοδα αλλά από τους ίδιους δρόμους του δουλεμπορίου.


Όποιος λοιπόν σήμερα δεν σηκώνει τη σημαία της πατρίδας ενάντια στις δυνάμεις του παγκόσμιου κεφαλαίου και των δομών παγκόσμιας διακυβέρνησης που το ίδιο και το πολιτικό του προσωπικό οικοδομεί, τότε όχι μόνο είναι ανίκανος να μιλήσει, ή να ασκήσει ταξική πολιτική υπέρ των καταπιεσμένων και της εργατικής τάξης, αλλά είναι όργανο, μαριονέτα, ακόμη κι αν δεν το έχει αντιληφθεί, του ταξικού εχθρού. Την μόνη ταξική αντίληψη που μπορεί να υπηρετήσει είναι εκείνη του παγκόσμιου κεφαλαίου, το μόνο σήμερα που δεν θέλει και δεν χρειάζεται σύνορα.

81 σχόλια:

  1. Re-Blog http://thepartiesover.blogspot.gr/2013/11/blog-post_8200.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πραγματικός άνθρωπος δεν είναι ούτε δούλος ούτε ανήκει σε κάποιο έθνος. Ο πραγματικός

    άνθρωπος όσον αφορά τις ετικέτες τις έχει σκίσει όλες.
    Η τάση πάρα πολλών ανθρώπων τις τελευταίες δεκαετίες είναι το άτομο να είναι κύριος της

    ζωής του χωρίς μεσάζοντες. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας όσον

    αφορά το ποσοστό των ανθρώπων που ακολουθούν αυτή την τάση.

    Όσον αφορά την σημασία του τόπου για τον άνθρωπο έχει νόημα όσον αφορά να παράγει και να

    τρέφετε με ποιοτική τροφή η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική τόσο για την σωματική του, όσο

    και για την νοητική του υγεία. Δεύτερον είναι πιό εύκολο για τους περισσοτέρους ανθρώπους

    να είναι κύριοι οι ίδιοι της οικονομικής τους κατάστασης σε τοπικό επίπεδο εφόσον πρώτα

    παράγουν οι ίδιοι την τροφή τους χωρίς μεσάζοντες, οι οποίοι χρειάζονται όταν αγοράζουν την

    τροφή τους, και χωρίς χρήμα. Κατ΄ επέκταση οι μεσάζοντες είναι λιγότεροι και σε όλους τούς

    υπόλοιπους τομείς της οικονομίας.
    Όσον αφορά την κοινωνία υπάρχει επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να εξαλειφθεί από τις

    κοινωνίες, αυτό είναι ο θεσμός του γάμου.
    Ο θεσμός του γάμου σκλαβώνει πάρα πολλούς ανθρώπους να βρίσκονται με έναν άνθρωπο παρά την

    θέλησή τους.
    Η λύση είναι η κοινωνία σε συνεργασία με τις μητέρες των παιδιών να μεγαλώνουν τα παιδιά,

    χωρίς γάμο φυσικά.
    Άλλο θέμα είναι η παιδεία και η εκπαίδευση η οποίες πρέπει να είναι πάντοτε διαθέσιμες σε όλους αλλά όχι να εξαναγκάζονται τα παιδιά ή οι άνθρωποι γενικότερα να μάθουν πράγματα. (αυτό είναι δικτατορία ή μη σεβασμός της ελευθερίας του ανθρώπου).

    Αυτά που έγραψα παραπάνω, κατά την γνώμη μου είναι πολύ ουσιαστικά, γι αυτό τέτοιες ιδέες,

    θα εμπνέουν πάντοτε την ανθρωπότητα ανεξάρτητα από τον αν είναι γρήγορα εφικτές ή όχι.

    Στο χέρι της ανθρωπότητας είναι να συνεχίσει και τώρα να ακολουθεί την τάση της ελευθερίας

    και αυτοκυριαρχίας που περιέγραψα, ξεπερνώντας τις σκλαβοποιητικές αναδιπλώσεις από τις

    συνήθειες του παρελθόντος, που παρουσιάστηκαν.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hermes, μ αυτο το σχολιο, το τερματισες.

      Διαγραφή
    2. "Ανώνυμος22 Νοεμβρίου 2013 - 8:33 π.μ.

      Εχουμε τοσο καιρο τον Hermes, τωρα εχουμε και τον στελιος."

      Μετά από ένα λεπτό, άλλο μήνυμα

      "Ανώνυμος22 Νοεμβρίου 2013 - 8:34 π.μ.

      Hermes, μ αυτο το σχολιο, το τερματισες."
      --------------------------------------------------------------

      Συγκεκριμένε ανώνυμε, επειδή δεν ξέρω τι υπονοείς από τα γραφόμενά σου, καί λόγο της ανωνυμίας σου δεν ξέρω αν στό παρελθόν έχεις εκφράσει συγκεκριμένες απόψεις, πάνω στο θέμα της σωστής διακυβέρνησης της Ελλάδος, θα ήθελα να γίνεις πιό συγκεκριμένος.

      Ηλίας Α. Λυμπέρης


      Διαγραφή
  3. Aυτό το κείμενο πρέπει να το διαβάσουν οπωσδήποτε οι ΚΚΕδες -κι όχι μόνο-που έχουν υποστεί ιδεολογική παράκρουση εδώ και χρόνια και δε μπορούν να δουν ότι σήμερα δίνετε η ιστορική ευκαιρία για πραγματική λαοκρατία,με το λαό στην εξουσία να ελέγχει το προιόν της εργασίας του και να ευημερεί προς όφελος και του κοινωνικού συνόλου.Ποια άλλη ευκαιρία αντίστοιχη μπορεί να δει κάποιος στην ιστορία μας,για να μπορέσουμε να κερδίσουμε επιτέλους την εθνική μας κυριαρχία κι ελευθερία;Καταπληκτικό κείμενο,πολλά συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς με λίγα λόγια να περιγράψεις αυτή την "ιστορική ευκαιρία" ποιό υποκείμενο και με ποιά διαδικασία θα τη θέσει σε κίνηση ως επαναστατική διαδικασία και πράξη που θα ανατρέψει την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων; Πώς και με ποιούς θα γίνει; Πρακτικά εννοώ.

      Διαγραφή
    2. Με τους ίδιους ακριβώς όρους που πρακτικά πήγε να κερδηθεί ο αγώνας με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Έστω κι αν σήμερα το κεντρικό πατριωτικό καθήκον δεν είναι ενάντια σε τανκς και κανόνια, αλλά σε ένα νεοαποικιοκρατικό καθεστώς κατοχής της χώρας με όρους χρηματιστικού κεφαλαίου.

      Διαγραφή
  4. Καζακη, καποτε σε ευχαριστησα που με εβγαλες απο την καταθλιψη της αγνοιας. Τωρα σε ευχαριστω, που ατσαλωνεις τη ψυχη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ευχαριστω πρεπει να ναι εμπρακτο..Μιλω εξ ονοματος του..Κι αυτο αφορα ολους κι εμενα μαζι...Μακαρι να μας αξιωσει ο θεος να αρθουμε στο υψος των περιστασεων και ανταξιοι των καιρων μας αν και η εποχη που ζουμε δε γεννα και δικαιολογημενα οσιομαρτυρες

      Διαγραφή
    2. οfaras
      Ενα ειλικρινες ευχαριστω ηθελα να πω του ανθρωπου. Μην ανακατεβεις κι αλλα πραγματα.

      Διαγραφή
  5. ... όπως το καθεστώς της φεουδαρχίας (με τους δουλοπάροικους) δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην επερχόμενη αστική τάξη και στο έθνος - κράτος (που την εξέφραζε) έτσι και σήμερα είναι λάθος να επιμένουμε να πολεμήσουμε την παγκοσμιοποίηση και αυτό που έρχεται με όρους του χθες (έθνος - κράτος)....
    μεγάλη συζήτηση ...αλλά ιστορικά ένα ειδεχθές αύριο ποτέ δε διακόπηκε ή σταμάτησε πολεμώντας το με όρους του χθες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουμε τοσο καιρο τον Hermes, τωρα εχουμε και τον στελιος.

      Διαγραφή
    2. Είναι πρωτοφανής η ιστορική άγνοια. Το έθνος-κράτος δεν το δημιούργησε η αστική τάξη, αλλά η απολυταρχία που αποτέλεσε μια μεταβατική κατάσταση ανάμεσα στην παλιά φεουδαρχία και την αστική κοινωνία. Με τις μεγάλες αστικές επαναστάσεις το έθνος και η εθνική ενότητα μετατράπηκε σε πεδίο αναμέτρησης της αστικής τάξης με τον λαό πρώτα και το προλεταριάτο ύστερα. Πώς απάντησε η απολυταρχία στις αστικές δημοκρατικές επαναστάσεις που είχαν στη σημαία τους την εθνική ανεξαρτησία; Με τον οικουμενισμό των αυτοκρατοριών. Αυτό αντιπροσώπευε η αντίδραση της Ιερής Συμμαχίας. Η παγκοσμιοποίηση δεν τίποτε περισσότερο παρά η αναγέννηση του απολυταρχικού οικουμενισμού στο έδαφος του παγκόσμιου χρηματιστικού κεφαλαίου. Ο παγκόσμιος καπιταλισμός σήμερα ξαναγυρίζει ολοταχώς στο χθες αναπαράγοντας με όρους χρηματιστικού κεφαλαίου μια νεοφεουδαρχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Σ' αυτήν δεν απαντάμε με έννοιες, αλλά με την υλική δύναμη των λαών που παλεύουν για την ελευθερία τους και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της αυτονομίας τους. Αυτό ήταν και παραμένει το ιστορικό περιεχόμενο του έθνους από τότε που εμφανίστηκε μέχρι σήμερα.

      Διαγραφή
    3. πάντα καλοπροαίρετα, σας επισημαίνω ότι είναι αντιδεοντολογικό και προκλητικά ιταμό να μην ανεβάζετε απαντήσεις σ' αυτά που έχετε ήδη σχολιάσει. Αν δε θέλετε να συνεχίσετε τη συζήτηση, απλά δεν απαντάτε και τη σταματάτε και ΄'οχι να "κόβετε" την απάντηση του πολίτη που σας έκανε την τιμή να συζητήσει μαζί σας. Δεν μιλώ βέβαια για απαντήσεις που υβρίζουν και ξεφεύγουν απο τη δεοντολογία και τον σκοπό της συζήτησης... και μια ερώτηση: μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένα ποιος είναι ο λαός, ποιοι οι ε΄ργάτες και ποια η εργατική τάξη σήμερα; ( γιατί η αναφορά στη λέξη λαός κλπ είναι πολύ αφηρημένη, εργαζόμενος είναι και ο βιομηχανικός εργάτης και ο διευθυντής του και το golden boy και οι γιατροί του ΕΣΥ και οι δάσκαλοι κααι... και...

      Διαγραφή
    4. συγγνώμη, αλλά αν ανεβάσετε αυτό το σχόλιο να ανεβάσετε και το προηγούμενο (ως ανώνυμος, δεν το πρόσεξα) αλλιώς κανένα απ τα δυό.

      Διαγραφή
    5. Δεν "ανεβάζω" υβρεολόγια και ρατσιστικά κείμενα ψυχασθενών που ξεφεύγουν πέρα από κάθε όριο ανθρώπινης ανοχής. Δεν έλαβα κανένα άλλο σχόλιο που να απαντά σε δικά μου σχόλια και δεν το ανάρτησα.

      Διαγραφή
    6. Όσο για την έννοια λαός θα πρέπει να ξέρετε ότι πρόκειται για εκείνη την πληθυσμιακή οντότητα που διεκδικεί την άσκηση κυριαρχίας στον τόπο της από την μοναρχία ή την τυρρανία της εξουσίας. Πρόκειται για ιστορικό φαινόμενο που δημιουργήθηκε μαζί με τα αστικά κέντρα όπου η εθνική ενότητα του πληθυσμού σφυρηλατήθηκε με υλικά που υπερβαίνουν την κοινή καταγωγή. Εργάτης είναι εκείνος που είναι υποχρεωμένος να ζει από την πώληση της εργατικής του δύναμης και εξαρτά την ίδια την επιβίωσή του από την τιμή της δικής του δύναμης στην αγορά εργασίας. Ως τάξη ο εργάτης μπορεί να συγκροτηθεί μόνο αν συνειδητοποιήσει τα κοινά του συμφέροντα, τους πανεθνικούς δεσμούς του και διεκδικήσει τα δικαιώματά του ως πολιτικό κίνημα. Διαφορετικά ο εργάτης δεν υφίσταται ούτε καν ως τάξη. Τίποτε άλλο πέρα από κατακερματισμένα επαγγελματικά στρώματα έρμαια της αγοράς και της εξουσίας. Να γιατί ο εργάτης δεν μπορεί να συγκροτηθεί ως τάξη έξω από την ανάδειξη του λαού σε κυρίαρχη δύναμη κατάκτησης δικαιωμάτων με πρώτο το δικαιώμα της αυτοδιάθεσης.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Καζάκη,
      Πρώτα από όλα θέλω να δηλώσω ότι δεν είμαι ούτε πράκτορας,ούτε ναζιστής,ούτε συνωμοσιολόγος. Είμαι 38 χρονων,σπούδασα φυσικός,δεν έχω ψηφίσει κανέναν τα τελευταία 15 χρόνια, δούλεψα και δουλεύω σε άσχετους τομείς,τελευταία είμαι ελεύθερος επαγγελματίας.Δεν φτάνω ούτε το 1/50 των γνώσεών σου,αλλά προσπαθώ στον ελεύθερο μου χρόνο να διαβάσω όσο πιο πολύ μπορώ.
      Έχω απορίες και προβληματισμούς για τα παραπάνω που έγραψες:
      - Λες "Όσο για την έννοια λαός θα πρέπει να ξέρετε ότι πρόκειται για εκείνη την πληθυσμιακή οντότητα που διεκδικεί την άσκηση κυριαρχίας στον τόπο της από την μοναρχία ή την τυρρανία της εξουσίας". Ερώτηση: Αλλοδαποί εργάτες που μάχονται όπως και οι ντόπιοι εργάτες ενάντια στην τυρρανία της εξουσίας του κεφαλαίου σε ένα συγκεκριμένο τόπο, θεωρείς πως ανήκουν στην πληθυσμιακή οντότητα και άρα στο λαό του τόπου αυτού που διεκδικεί την άσκηση κυριαρχίας; Πάντως σε αυτή τη πληθυσμιακή οντότητα μπορούν εύκολα πιστεύω να παρεισφρύουν πράκτορες του ξένου ή ντόπιου κεφαλαίου, ως διανοητές ή τεχνοκράτες ή καλλιτέχνες ή δημοσιογράφοι,ή επιστήμονες, με σκοπό συγκεκριμένη έντεχνη ποδηγέτηση.
      - Λες μετά "Πρόκειται για ιστορικό φαινόμενο που δημιουργήθηκε μαζί με τα αστικά κέντρα όπου η εθνική ενότητα του πληθυσμού σφυρηλατήθηκε με υλικά που υπερβαίνουν την κοινή καταγωγή". Σε παρακαλώ να πεις μερικά παραδείγματα όσο αφορά στα υλικά αυτά. Και μια ερώτηση: πόσο σφυρηλατημένη μπορεί να είναι η εθνική ενότητα ενός πληθυσμού, όταν μέρος αυτού επενδύει τα οφέλη από την πώληση της εργατικής του δύναμης στον προηγούμενο τόπο του με διαφόρους τρόπους; Φιλοσοφώντας το παραπάνω σκέφτηκα πως δεν είναι λάθος αυτό. Αλλοι το κανουν γιατί βοηθούν αυτούς που μείνανε πίσω,άλλοι γιατί αγαπάνε τον τόπο που γεννηθηκαν και άλλοι γιατί απλά επενδύουν κάπου οικειότερα.Aλλά το ερώτημα παραμένει.
      - Πιο κάτω λες "Να γιατί ο εργάτης δεν μπορεί να συγκροτηθεί ως τάξη έξω από την ανάδειξη του λαού σε κυρίαρχη δύναμη κατάκτησης δικαιωμάτων με πρώτο το δικαιώμα της αυτοδιάθεσης". Αυτό αυξάνει το βάθος του προβληματισμού μου και μου ερχονται σκέψεις του τύπου: Αν πχ οι κάτοικοι της Κρήτης λόγω αυτάρκειας και εξωστρέφειας, με τη συνδρομή της εκεί εργατικής τάξης (ντόπιας και αλλοδαπής), θέσουν θέμα αυτοδιάθεσης λόγω κοινών συμφερόντων ενάντια στα ελληνοκρατικά φίλια της ευρωκρατίας συμφέροντα, αυτό θα σημάνει και την ανάδειξη ενός νέου λαού; Και σε άλλες περιοχές το ίδιο;
      Αν υιοθετήσω τα παραπάνω βγάζω το συμπέρασμα πως ο ελληνικός λαός απαρτίζεται από όσους κατοικούνε στην ελλάδα, ανεξαρτήτου καταγωγής και διεκδικούν άσκηση κυριαρχίας σε αυτόν τον τόπο από την τυρρανία της ευρωκρατίας και των ντόπιων μοναρχών.
      Συγχώρεσέ με αν σε εκνεύρισα με την άγνοιά μου. Πάνω από όλα συμφωνώ με την άποψη ότι πρώτιστα πρέπει να καταρρεύσει αυτό το σάπιο καθεστώς και μετά θα δούμε αν και πως μπορούμε να τα βρούμε σαν λαός.

      Μουστάκας Μιχάλης

      Διαγραφή
    8. Εν συντομία:

      1. Όποιος ανταποκριθεί στο κάλεσμα ενός λαού για την υπεράσπιση της πατρίδας, όποιος συμμετέχει ενεργά στην κουλτούρα των αγώνων αυτού του λαού για την αυτοδιάθεσή του και για τα δίκαιά του, τότε είναι μέλος του έθνους όποια κι αν είναι η καταγωγή του. Επομένως ο απλός ξένος εργάτης, ο μετανάστης δεν μπορεί να είναι μέλος του λαού ή του έθνους, όχι λόγω αλλότριας καταγωγής, αλλά γιατί δεν τον συνδέει τίποτε με τους αγώνες για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική χειραφέτηση στον τόπο όπου βρέθηκε. Μόνο λίγοι μετανάστες κατορθώνουν να αφομοιωθούν με τέτοιον τρόπο ώστε να αισθανθούν τον ξένο τόπο ως πατρίδα όπως την καταλαβαίνει ο λαός. Δεν είναι προσωπική του επιλογή, ούτε λόγω διαφορετικής κουλτούρας, αλλά κυρίως γιατί η ίδια η οικονομία της αγοράς δεν του επιτρέπει να ενσωματωθεί. Συνήθως ο μετανάστης είναι εκείνος που θυσιάζεται για όσους αφήνει πίσω στη δική του πατρίδα. Ούτε το έθνος, δηλαδή ο λαός στην ιστορική του συνέχεια, παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο σε κάθε ιστορική περίοδο από την εποχή που συγκροτήθηκε. Το έθνος κάθε φορά που αντιμετωπίζει μια θανάσιμη απειλή, έναν κίνδυνο που αφορά στην ίδια την επιβίωσή του, ανακαθορίζεται. Διασπάται και ανασυγκροτείται σε νέα κοινωνική και πολιτική βάση.

      2. Η δημιουργία των πόλεων ανέδειξε νέες κοινωνικές τάξεις, κυρίως τους κεφαλαιοκράτες (εμπόρους, τραπεζίτες, βιοτέχνες) και τα προλεταριακά στρώματα. Οι τάξεις αυτές ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες στις ισχυρές μοναρχίες. Οι πρώτοι προμήθευαν με άφθονο χρήμα τους μοναρχικούς πολέμους και οι δεύτεροι με άφθονους μισθοφόρους. Ο δεσμός τους δεν ήταν πια η καταγωγή, ούτε η οικογένεια, η φάρα ή το γένος, αλλά το χρήμα και το δούναι-λαβείν. Αυτές οι τάξεις ήταν και το κοινωνικό πρόπλασμα των σύγχρονων εθνών που αντέταξαν απέναντι στην μοναρχία την ενότητα της "τρίτης τάξης" κατά Σαγιέν, ή του λαού. Μια ενότητα που αμέσως μόλις οι κεφαλαιοκράτες διαμόρφωσαν την εξουσία κατ' εικόνα και ομοίωσή τους, διασπάστηκε και ο λαός άλλαξε ταξικό και πολιτικό περιεχόμενο. Η εθνική ενότητα δεν είναι κάτι στατικό ή δεδομένο. Εξαρτάται πάντα από το ποια κοινωνική τάξη κυριαρχεί. Η εθνική ενότητα των κεφαλαιοκρατών στην εξουσία δεν είναι παρά η υποταγή της εργασίας και του λαού στα συμφέροντα της αγοράς. Αντίθετα η εθνική ενότητα του λαού υπό καθεστώς κεφαλαιοκρατίας είναι η ανάδειξη εκείνης της τάξης που τα συμφέροντά της αντικειμενικά μπορούν να εκφράσουν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα όλου του λαού.

      3. Η συγκρότηση ενός έθνους δεν γίνεται στιγμιαία, άλλα μέσα από μια ολόκληρη πορεία αγώνων για την ενότητά του. Στην Κρήτη, π.χ., δόθηκε η δυνατότητα ανεξάρτητης πολιτείας από τους Βρετανούς αποικιοκράτες και παρά την συνηγορία των προυχόντων του νησιού, τα λαικά στρώματα της εποχής δεν την αποδέχτηκαν μιας και είχαν συνδέσει οργανικά το εθνικό αίτημα την Ένωσης με τα κοινωνικά τους αιτήματα. Μπορεί να ανακύψει θέμα απόσπασης μέρους της επικράτειας; Μόνο όταν ο λαός σταθεί ανίκανος να αναδείξει την ενότητά του για την υπεράσπιση της πατρίδας απέναντι στην επιβουλή ντόπια και ξένη. Το παράδειγμα που φέρνεις είναι πιθανό μόνο αν το ελληνικό έθνος οδηγηθεί σε ιστορική ήττα και αποσυντεθεί κάτω από το βάρος των πολιτικών που εφαρμόζονται ήδη. Αυτό σημαίνει ότι θα γεννηθεί ένα νέο Κρητικό Έθνος; Ούτε κατά διάνοια. Απλά η Κρήτη θα φυτοζωεί ως προτεκτοράτο, ή υβρίδιο σαν την Αλάσκα ή το Πουέρτο Ρίκο, ή σαν τα κρατίδια-υβρίδια που γεννήθηκαν από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και κανένα από αυτά δεν έχουν μέλλον παρά μόνο υπό στρατιωτική κατοχή ξένων δυνάμεων,

      Διαγραφή
  6. Αυτοί οι οποίοι εξυμνούν τη φυγή και το νομαδισμό ως απελευθερωτικά δεν ξεφεύγουν απο το σύστημα, αντίθετα τρέχουν στο μονοπατι που ανοίγει το κεφάλαιο. Αυτό (κάπως έτσι διατυπωμένο) το έχει γράψει ο -αυτοπροσδιορισμένος ως- νιχιλιστής και αναρχικός Ζαν Μποντριγιάρ.
    Μου πήρε πολύ χρόνο να το καταλάβω αυτό, γιατί έπαιρνα τον όρο "πατρίδα" όπως μου τον σέρβιρε η πραγματικότητα: είτε ταυτισμένη με το Κράτος, είτε ως ιδεολογική ιδιοκτησία των αστών και των νοικοκυραίων. Σ' αυτή τη "πατρίδα" που στη τρίβουν στη μούρη μόνο όταν είναι να βαρέσεις προσοχή, να πληρώσεις, να το βουλώσεις, ή να μισήσεις τον ξένο δεν υπάρχει τίποτα να αγαπήσεις, είναι πολύ εύκολο, ειδικά για έναν νέο άνθρωπο, να μπερδέψει την έννοια με αυτόν που τη ξεφτιλίζει εδώ και 180 χρόνια για ιδιοτελείς σκοπούς. Προσοχή όμως: το ίδιο εύκολο είναι να πέσεις στη παγίδα του εθνικισμού (φασισμού), γι' αυτόν η πατρίδα είναι μια υπερβατική Ιδέα, που για να διατηρήσει τη καθαρότητά της εδώ στα επίγεια χρειάζεται τον διαχωρισμό, τα σύνορα ως ένα απέραντο στρατόπεδο για όλους εκτός απ'το κεφάλαιο (στο οποίο ιστορικά πάντα έκλεινε το μάτι). "Οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα". Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει οτι πατρίδα δεν "είναι" μόνο αλλά "γίνεται" ως ζωντανή διαδικασία ταξικής πάλης. Σημαίνει οτι η πάλη είναι πάλη όχι μόνο για να πάρουν οι εργάτες πίσω "αυτό που δεν έχουν", αλλά και για να το επανεφεύρουν. Να το "φανταστούν" όπως έλεγε ο Φουκώ. Αλλά με τα υλικά της πραγματικότητας, με το τόπο τους πρώτα απ'όλα. Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ το ζήτημα.
    Πάντως Δημήτρη δεν έχω ακόμα κατανοήσει την επιμονή του Επαμ στα εθνικά σύμβολα, θέλω να πω, υπήρξαν ιστορικά λαοί που όταν πήραν πίσω τη χώρα τους, άλλαξαν τη σημαία τους. Βεβαίως δεν συμφωνώ -'πλέον' οφείλω να ομολογήσω- μ'αυτούς που φτάνουν να τα καίνε, το ίδιο φετιχιστές με τους φασίστες είναι αλλά απ'την ανάποδη, τραβάνε τη γη κάτω απο τα πόδια τους και τη παραχωρούν στη μαύρη αντίδραση.

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρόκειται για εμμονή του ΕΠΑΜ, αλλά του λαού. Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα άλλο σύμβολο που να ενώνει τα εκατομμύρια του λαού σήμερα στην Ελλάδα. Μόνο οι φασίστες και οι αριστεροί της κακιάς συμφοράς δεν θέλουν την εθνική ενότητα του λαού σε μια εποχή όπου πρυτανεύει ο εθνικός απελευθερωτικός αγώνας, δηλαδή το πατριωτικό καθήκον. Επιπλέον, αυτό το εθνικό σύμβολο φέρει ανεξίτηλα πάνω του όχι μόνο την πολεμική κραυγή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του '21, ελευθερία ή θάνατος, αλλά και το αίμα χιλιάδων εαμιτών και ελασιτών που έδωσαν τη ζωή για την πατρίδα. Δεν πρόκειται να χαρίσουμε το εθνικό σύμβολο ούτε στους φασίστες, ούτε στους πατριδοκάπηλους. Είναι καθήκον μας, όπως ήταν και του παλιού ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
      Αν ο λαός θέλει να αλλάξει τα σύμβολά του μετά την απελευθέρωσή του, δικαίωμά του. Όμως μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο μια κοινωνικοπολιτική δύναμη σαν το ΕΠΑΜ οφείλει να τιμά και να κρατά το εθνικό σύμβολο ψηλά ως το μόνο που μπορεί να ενώσει την μεγάλη πλειοψηφία του λαού πάνω και πέρα από ιδεοληψίες και κομματικά χαρακώματα.

      Διαγραφή
  7. Σημερα με κερδισατε τελεσιδικα Κυρ.Καζακη. Αυτο ηταν που περιμενα , μια επισημη τοποθετηση στο θεμα του εθνους και της πατριδας. Κατι που δεν ειχατε κανει τοσο ξεκαθαρα και εδινε την αισθηση οτι αποφευγατε το θεμα. Επισης σας ζητω την αδεια να μεταφρασω το κειμενο σας στα Ισπανικα μια και ζω στην Ισπανια εδω και 12 χρονια για να μπορεσω να το μοιραστω και κοινοποιησω σε οσο περισσοτερο κοσμο μπορω εδω. Χαιρετισμους και καλη δυναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημήτρη αν και συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις σου, αισθάνομαι ότι αφήνουν κάποια ανοιχτά ζητήματα.
    Οι απολογητές της συγκρότησης του λαού σε αμιγώς ταξική βάση θα μπορούσαν να ισχυριστούν το εξής:
    - Ο όρος μετανάστης δε δηλώνει απαραίτητα κάποιον καταδικασμένο σε κινητικότητα. Ένας μετανάστης μπορεί με τις κατάλληλες πολιτικές να αφομοιωθεί σε ταξική βάση παύοντας να είναι νομάς.
    - Οι υλικές συνθήκες ζωής κάποιου καθορίζουν την συνείδηση κάποιου και επομένως δεν έχουμε παρά να διαμορφώσουμε αυτές και μόνο στην κοινωνία υποδοχής.
    - Το επιχείρημα ότι τα έθνη αποτελούν την θερμοκοιτίδα στην οποία επωάστηκαν οι ταξικοί αγώνες είναι επιχείρημα post hoc propter hoc. H συνύπαρξη εθνών και ταξικών αγώνων είναι συγκυριακή με την ίδια έννοια για παράδειγμα που πολλά ανθρώπινα επιτεύγματα επωάστηκαν σε συνθήκες βάρβαρου καπιταλισμού. Από τη στιγμή που η ανθρώπινη φαντασία και δημιουργικότητα δεν εξέλειψε σε συνθήκες καπιταλισμού, κάποιος μπορεί να αποδώσει το ότι ο άνθρωπος πάτησε το φεγγάρι στον βάρβαρο καπιταλισμό, κάποιος άλλος στην ανθρώπινη δημιουργικότητα και κάποιος άλλος στους εθνικούς ανταγωνισμούς.
    - Επειδή είναι πρακτικά δύσκολο να υπολογιστεί η αφομοιωσιμότητα μεγάλων μετακινούμενων μαζών, να αγνοήσει παντελώς η κοινωνία υποδοχής αυτή την παράμετρο και με βάση καθαρά ανθρωπιστικές αρχές να εντάξει όλους τους μετανάστες στους κόλπους της.
    - Να παρασχεθεί η δυνατότητα εκπαίδευσης στη γλώσσα του μετανάστη, ή έστω να υποστηριχτούν κοινωνικά ορισμένες μεγάλες ομάδες γλωσσών.
    - Εάν π.χ. μέσα στην επόμενη δεκαετία καταστεί εφικτή μια κοινωνία δικαίου στη βάση της λαοκρατίας, οι όποιοι δισταγμοί για εκμετάλλευση των μεταναστών από το μεγάλο κεφάλαιο στη χώρα υποδοχής αίρονται.
    Τέλος, μια ερώτηση θεωρητική. Εάν ήταν εφικτό αύριο να υποστηρίξει η χώρα εργασιακά και οικονομικά 50 εκατομμύρια μετανάστες, εξασφαλίζοντας για αυτούς και για τους μειοψηφούντες Έλληνες τα πάντα συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος εκπαίδευσης στη γλώσσα τους, της ελεύθερης δημόσιας άσκησης θρησκευτικών εκδηλώσεων κλπ, θα είχες αντίρρηση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μετανάστης ήταν και παραμένει η μετακινούμενη εργατική μάζα χωρίς δικαιώματα και απαιτήσεις. Πολύ περισσότερο σήμερα. Το γεγονός ότι ορισμένοι μετανάστες μπορούν να αφομοιωθούν από μια κοινωνία δεν αλλάζει τον χαρακτήρα της μετανάστευσης. Για να αφομοιωθεί δε θα πρέπει η κοινωνία να έχει τον έλεγχο των συνόρων της και να διαθέτει ένα υψηλού επιπέδου δίκτυο κοινωνικών απολαβών και δημόσιων αγαθών για όλους. Μόνο η αληθινή δημοκρατία όπου ο λαός ασκεί αληθινή κυριαρχία σε συνθήκες εθνικής ανεξαρτησίας μπορεί να διαθέτει αφομοιωτική δύναμη.
      Δεν υπάρχουν κοινωνίες υποδοχής γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν μετανάστες ως ρεύμα από επιλογή. Η ύπαρξη τεράστιων μαζών σε μετανάστευση δεν μπορεί να είναι μια κατάσταση ανεκτή από έναν λαό που σέβεται τον εαυτό του και την χώρα του. Κι αυτό γιατί η μαζική μετανάστευση είναι προϊόν καταστροφής και ξεριζωμού, ιμπεριαλιστικής επέμβασης και ισοπέδωσης. Κανένας αληθινά ελεύθερος και κυρίαρχος λαός δεν μπορεί να αποδεχτεί μια τέτοια κατάσταση. Δεν μπορεί παρά να είναι από θέση αρχής ενάντια στη μαζική μετανάστευση και δεν επιτρέπει να γίνει η χώρα σε κοινωνία υποδοχής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμπεριφερθεί ανθρώπινα και ισότιμα σ' όσους ξεβράζονται στις ακτές ή τα σύνορά του, αλλά οφείλει να μην επιτρέψει την μετατροπή της χώρας του σε κοινωνία υποδοχής των μαζών του παγκόσμιου εφεδρικού στρατού εργασίας.
      Η εργατική δύναμη που πιθανόν να χρειάζεται η χώρα πέρα από την προσφορά εργασίας του εγχώριου εργατικού δυναμικού δεν μπορεί να είναι προϊόν της ελεύθερης αγοράς. Πρέπει να αναζητηθεί μέσα από διακρατικές συμφωνίες, ή συγκεκριμένες πολιτικές απασχόλησης που θα εξασφαλίζουν ότι ο εργαζόμενος που έρχεται στη χώρα δεν είναι αποτέλεσμα δουλεμπορίου, ούτε τύχης, αλλά από συνειδητή επιλογή και για όσο χρόνο τον χρειάζεται η ελληνική οικονομία οφείλεται να απολαμβάνει ότι και ο ντόπιος εργαζόμενος σε αμοιβές και δικαιώματα.
      Δεν υπάρχει συνύπαρξη εθνών και ταξικών αγώνων. Δεν μπορεί ιστορικά να υπάρξει ταξικός αγώνας ανάμεσα στις σύγχρονες τάξεις αν πρώτα δεν δημιουργηθεί το σύγχρονο έθνος που καταργεί την τοπική αυτάρκεια και την συγγένεια από καταγωγής ή θρησκείας. Το σύγχρονο έθνος εμφανίζεται ταυτόχρονα με την ανάγκη για δημοκρατία καθώς ο βασικός φορέας του είναι ο λαός. Δίχως αυτό οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες υποβαθμίζονται σε φυλετικές έριδες και θρησκευτικές αναμετρήσεις.
      Τέλος το ερώτημα για τους 50 εκατ. μετανάστες είναι παντελώς μεταφυσικό. Με ποια κριτήρια μπορεί να εκτιμηθεί κάτι τέτοιο; Η χώρα ανήκει σ' αυτούς που έχουν τις ρίζες τους σ' αυτήν και όχι στον περαστικό. Μόνο αυτοί ξέρουν να κατακτούν την λαοκρατία, αλλά και να υπερασπίζονται την πατρίδα από εσωτερικές και εξωτερικές απειλές. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να επιβληθεί η λογική "μπάτε σκύλοι αλέστε".

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ ότι η χώρα ανήκει σε αυτούς που έχουν τις ρίζες τους και όχι στον περαστικό. Ωστόσο υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία μεταναστών που χαρακτηρίζεται από μια ενδιάμεση κατάσταση: Αυτοί που αξιώνουν να ριζώσουν και να εργαστούν. Το ότι από θέση αρχής είσαι (και είμαι) ενάντια στο αναγκαστικό ξερίζωμα λαών από τους τόπους τους δεν αλλάζει το γεγονός ότι μια τρομακτική και μαζική μεταναστευτική πίεση είναι πιθανή ακόμα και εάν η χώρα κάνει ότι απαιτείται για την άρση των αιτίων της (καταγγελία ιμπεριαλιστικών πολέμων, μη παραχώρηση βάσεων, καταγγελία Δουβλίνου ΙΙ κλπ). Αυτό που βρίσκω περισσότερο μεταφυσικό (και ειλικρινά ελπίζω να έχω λάθος), είναι η πίστη (έστω και βάσιμη) ότι αποκαθιστώντας απλά και μόνο τη δημοκρατία στη χώρα, δε θα μας παρασύρει η παλίρροια του παγκόσμιου μεταναστευτικού ρεύματος.

      Διαγραφή
    3. Οι ροές μετανάστευσης δεν είναι τυχαίες, αλλά κατευθυνόμενες από τα διεθνή κυκλώματα δουλεμπορίου. Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία τρία χρόνια η ροή μεταναστών προς την Ελλάδα έχει σημαντικά μειωθεί, ενώ έχει αυξηθεί η ροή προς την Βουλγαρία. Μια χώρα που ξέρει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τσακίζει με κάθε ευκαιρία τα δουλεμπορικά κυκλώματα μπορεί να μειώσει δραστικά τον όγκο μεταναστών που φτάνουν σ' αυτήν. Όσοι όντως φτάνουν, μπορούμε κάλλιστα να τους περιθάλπτουμε, να τους δίνουμε τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και χαρτιά, όπως προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες και σε συνεργασία με την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ να προωθούνται εκτός Ελλάδος για όποιον προορισμό της αρεσκείας τους. Βεβαίως, αν υπάρξει μια μεγάλη καταστροφή στην περιοχή, η οποία θα προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα μετανάστευσης, τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά. Θα το αντιμετωπίσουμε με όρους ανθρωπισμού και όπως προβλέπεται από τις διεθνείς συνθήκες προσπαθώντας με κάθε τρόπο να το διεθνοποιήσουμε, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι θα είμαστε η χώρα παραμονής όλου αυτού του πλήθους.

      Διαγραφή
  9. Ούτως ή άλλως η προσπάθεια είναι και πρέπει να είναι συλλογική. Η μορφή της εξηγείται και αναλύεται εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=2vrAWTCO0ls BEAT THE ELITES: Virtual Consciousness Swarming and Remote Viewing.
    Μπορείς να νικήσεις, αν είσαι αρκετά αποφασισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο πιο ισχυρος ποτε δεν είναι αρκετα ισχυρος ώστε να είναι ο κυριαρχος, αν δεν μετατρεψει τη δυναμη του σε δικαιο και την υπακοη σε χρεος.
    Η κυριαρχια είναι πιο αποτελεσματικη όταν είναι κρυμμενη και μενει αθεατη στα ματια των κυριαρχουμενων. Η βια που ασκειται μεσα στις σχεσεις κυριαρχιας είναι κυριως συμβολικη βια, είναι δηλαδη βια πιο ηπια, κρυφη, που δεν αναγνωριζεται σαν τετοια.
    Αυτή η συμβολικη βια είναι πιο υπουλη από την ωμη και καθαρη βια. Είναι αυτή που υποχρεωνει τους κυριαρχουμενους να αποδεχθουν την κυριαρχια υιοθετωντας και εσωτερικευοντας τις αξιες και τους κανονες που εχουν καθορισει οι κυριαρχοι.
    Ενώ η ωμη βια θετει σε κινδυνο την κυριαρχια, γιατι προκαλει την απειθεια η την εξεγερση των κυριαρχουμενων, η συμβολικη βια εξασφαλιζει τη διαιωνιση της κυριαρχιας, στο βαθμο που στηριζεται στην ιδια τη θεληση των κυριαρχουμενων. Με αλλα λογια, η κυριαρχια εξασφαλιζεται καλυτερα με τη διαδοση ενός συνολου πεποιθησεων, γνωσεων και αγραφων κανονων , οι οποιοι γινονται αποδεκτοι από τους κυριαρχουμενους και αναπαραγονται ως ’’δοξα’’, ως η μονη ’’φυσικη’’ και προδηλη αληθεια για τον κοινωνικο κοσμο. Η συνειδητοποιηση δεν αρκει για την απελευθερωση. Από την άλλη μερια, η αποκαλυψη του ρολου που παιζουν ορισμενοι θεσμοι [κρατος, σχολειο, πολιτιστικοι θεσμοι κ. α.] στην αναπαραγωγη της κυριαρχιας δεν συνεπαγεται ότι αυτοι θεσμοι πρεπει να καταργηθουν. Σημερα, μαλιστα, αυτοι οι θεσμοι αποτελουν μια προστασια απεναντι στους νομους της αγορας, που οδηγουν σε μιαν ωμοτερη κυριαρχια των πιο ισχυρων.
    Πιερ Μπουρντιε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε μια εποχή που η ασκηση της πολιτικης εξοριζει στο περιθωριο της αφανειας τον κριτικο και αναλυτικο λόγο, ασκωντας πολιτικη από τα τηλεοπτικα παραθυρα, σε μια εποχή ιδιοτυπου ολοκληρωτισμου της κοινωνικής αφασιας, που επικοινωνει με SMS, σε μια εποχή αιχμαλωτη μιας διαστροφικης καταναλωτικης ιδεολογιας, ένα ατοφιο πολιτικο κειμενο (του Μπερτολτ Μπρεχτ) αναδεικνυεται ατοφιο χρυσαφι για τους εναπομειναντες χρυσοθυρες του οραματος ενός καλυτερου κοσμου για τον Άνθρωπο:
    “Αυτος λοιπον που θελει σήμερα να ξεπεράσει την ψευτια, να πολεμησει την (με πτυχιο) κατοχυρωμενη αμαθεια, έχει να αντιμετωπισει το λιγότερο πέντε δυσκολίες : Πρέπει να έχει το θ α ρ ρ ο ς να γραψει την αλήθεια, παρ’ολο που παντου την καταπνιγουν. Την ε ξ υ π ν ά δ α να την αναγνωρισει, παρ’ολο που τη σκεπαζουν παντου. Την τ έ χ ν η να την κανει ευκολομεταχειριστη σαν όπλο. Την κ ρ ι σ η να διαλεξει εκεινους που στα χερια τους η αλήθεια θα αποκτησει δυναμη. Την π ο ν η ρ ι α να τη διαδωσει ανάμεσα τους”.
    Μπερτολτ Μπρεχτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κε Καζακη

    Θαυμασιο το αρθρο σου, λιαν ενημερωτικο, παιδαγωγικο και φιλοσοφικο ενα που μου θυμιζει αμφιθεατρο πανεπιστημιου. Για μενα, οπως καταλαβα, ειναι μια προσωπικη εκαθαρισης των θεωρητικων θεσεων και ιδεων σου που τοσοι θελαν να ξερουν, ... με απλα λογια που στεκεσαι.

    Εαν ωρισμενοι δεν καταλαβαν την φιλοσοφια και το πνευμα σου απο οπου πηγαζει ο πατριωτισμος σου και το παθος σου για την χωρα μας και τον λαο της, μακρια απο το παρελθον σου και τις αλλες υπαρχουσες τασεις στο σημερινο πολιτικο Ελληνικο οριζοντα τοτε καλο θα ειναι να ξαναδιαβασουν το αθρο για να αντιληφθουν το βαθος των σκεψεων σου! Κουραγιο, ο δρομος ειναι μακρυς για την εκπληρωση το πολυποθυτου ονειρου αλλα με τοση πιστη και αφωσιωση πιστευω οτι μια μερα θα αποστομωσεις του ‘’απιστους Θωμαδες’’ και εχθρους που σου καταλογιζουν τοσα και τοσα.

    ΚΑΖΑΚΗΣ: “Οι εργάτες συγκροτούν τάξη μόνο και εφόσον διεκδικούν την πανεθνική ενότητά τους μέσα από τον αγώνα τους για κοινωνικά δικαιώματα και δημοκρατία, διεκδικώντας δηλαδή την πολιτική ηγεμονία στο ήδη συγκροτημένο έθνος τους, το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο αν ασκεί κυριαρχία σ' έναν συγκεκριμένο τόπο όπου έχει καταγραφεί η ιστορική διαδρομή των αγώνων ενός λαού για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεσή του. Διαφορετικά δεν γίνεται.”

    Γιατι λοιπον, ‘’Γιωργο Κ’’, οταν επιτευχθει ο σκοπος του λαικου κινηματος (ΕΠΑΜ), θα πρεπει να γινει αλλαγη των Εθνικων Συμβολων και Ιστορικων Εμβληματων, ενος λαου με χιλιετερηδες πολιτιστικη κληρονομια;

    Γιατι θα πρεπει να αλλαξουμε την σημαια μας και τον Εθνικο μας Υμνο, που εκμεταλευεται η SΟΝΥ και παιρνει πνευματικα δικαιωματα συμφωνα με τα δημοσιευματα του PRESS PROJECT, που παραδεχτηκε ο Υποργος Παναγιωτοπουλος;

    Επειδη τα τελευταια χρονια η Σιωνιστικη Τραπεζιτικη Παγκοσμιοποιηση μας αναγκασε να εχουμε την συστηματικη εισροη αποικων απο αλλες εθνοτητες η φυλες θα πρεπει εμεις να αλλαξουμε η να επιτρεψουμε την επιβολη της πολιτικοσμηκοτητας κατι που απετυχε στην Αγγλια που το εφαρμοσε ευρεως;

    Για ανοιξε τις πορτες και κοιτα να δεις ποσοι απο τους αποικους, την δυστυχισμενη αυτη δεξαμενη ανθρωπων που ψαχνουν για τον επιουσιο, οπως ειπε και ο Δημητρης, θα φυγουν, κατι που το εχουν κανει σε πολυ μεγαλο αριθμο οι Αλβανοι που τωρα γεμισαν την Αγγλια!

    Φυσικο ειναι οτι θα μεινει ενας αρκετος αριθμος, αλλα οχι το 20% και πλεον του πλυθυσμου μιας μικρης χωρας, που εχει ηδη αφομιωθει. Η Ελλαδα μας παντα, με διαφορες ονομασιες και τροπους ειχε μεταναστες κατι που γινοταν καθολην την διαρκεια της μακρας ιστοριας μας.

    ΥΓ: Κε Καζακη, ο Τραγκας σε ανεφερε κολακευτικα, σημερα, για την συμμετοχη σου στον “Ελευθερο Σοπευτη”, χθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως ο Δημήτρης ήταν ανατριχιαστικός καταιγιστικός όπως πάντα... Πραγματικά, με κάνει να αναρωτιέμαι ένας δίαυλος σαν αυτός του ΣΚΑΙ και ένας δημοσιογράφος σαν τον Τράγκα, πώς δίνουν -ΕΥΤΥΧΩΣ- βήμα στο Δημήτρη, ο οποίος όπως φαίνεται έχει αποκλειστεί από τα λοιπά κανάλια...
      Μακάρι να τον βλέπουμε συνέχεια ώστε να δει ο κόσμος με στοιχεία τι γίνεται και τι μέλλεται και μακάρι να προσκαλούταν σε εκπομπή μόνος του ώστε να πει τις απόψεις του δίχως διακοπές όπως τότε με τον πιτσιρικά στο Ευθέως...

      Διαγραφή
  13. Αγαπητέ τέτοιες μαύρες εποχές ίσα-ίσα γεννούν αληθινούς "οσιομάρτυρες"και μικρούς Χριστούς,που σταυρώνονται και θυσιάζονται για το κοινό μας καλό...Είναι αυτοί που δε συμβιβάστηκαν ποτέ με αυτό το σύστημα της απάτης ,της υποκρισίας,του "δήθεν"και του "φαίνεσθαι" και έχουν απόλυτη επίγνωση του τι συμβαίνει.Υπάρχουν κι αυτοί που θα έδιναν και τη ζωή τους για να ανοίξει ο δρόμος ΣΤΟ ΦΩς ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΊΔΑ,ο δρόμος της κοινωνικής και εσωτερικής απελευθέρωσης του ανθρώπου,που τον κατάντησαν δούλο,υποτελή των πιο φτηνών και κενών ειδώλων!Είναι πολλοί που δεν αντέχουν αυτό το βόρβορο της ρεμούλας,της χυδαιότητας,του ανθρώπινου ευτελισμού...κι αφιερώνουν τον εαυτό τους στο όραμα μιας αναγεννημένης Ελλάδας,της αξιοπρέπειας.Πάντα υπάρχουν κάποιοι ,που ούτε φανταζόμαστε την αγιότητα ή τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους..ανάμεσά τους ίσως είμαστε κι εμείς και δεν το ξέρουμε ακόμα,αλλά τέτοιες εποχές,της ευθύνης και της αλήθειας είναι η αφορμή για να ανακαλύψουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας από τα έργα κι όχι από τα λόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ φίλε,12.34,εκτός από το γεγονός ότι όλο το πολιτικό σύστημα,που στηρίχτηκε στην "εικόνα",στην απάτη και το ψέμα καταρρέει,όπως και ο καπιταλισμός καταρρέει -με τη μορφή που τον γνωρίσαμε -μέσα από τον ίδιο το δικό του δομικό παραλογισμό.Αυτό το χρηματιστικό σύστημα οδηγεί στον θάνατο όλες τις οικονομίες και τους λαούς.Είναι λοιπόν ευκαιρία να χειραφετηθούν οι λαοί από τους έως τώρα δυνάστες τους και να ακολουθήσουν τον ακριβώς αντίθετο δρόμο από αυτόν που μέχρι τώρα ακολουθούσαν,εγκαθιδρύοντας την πραγματική δημοκρατία και λαική κυριαρχία...αν αυτό δε γίνει,οι λαοί θα χαθούν-με πρώτη την Ελλάδα-και οι επικυρίαρχοι θα συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο,πράγμα που σημαίνει ότι θα αφανιστεί κι η ζωή στον πλανήτη.Εσύ τι πιστεύεις ,ό,τι κι αν γίνει; Θα νικήσει η ζωή ή ο θάνατος;Για να νικήσουν βέβαια οι λαοί πρέπει να χειραφετηθούν από το χθες,από "συνταγές"που χρεοκόπησαν ,με πρώτα τα πολιτικά τους συστήματα και τη "λογική" τους.Είναι κυρίως ένας αγώνας και μια ευκαιρία εσωτερικής αναγέννησης πρώτα ,μέσα από την επίγνωση του ρόλου μας ως κοινωνικά όντα,αλλά και του νοήματος που θα δώσουμε στη ζωή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να σαι καλα Δημήτρη. Το κείμενό σου εκτός από άρτια επιστημονικό έχει και εκείνη την φωτιά και αγάπη που δομεί κοινωνίες και πατρίδες όμορφες χωρίς φτηνά σκουπίδια εθνικιστικα. Εμπρός για νέους "ΑΝΤΑΙΟΥΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ! ΚΙ ΘΕΛΛΕΙΣ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΑΙΟΣ ΚΙ ΑΛΟΔΑΠΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΣΕ VIDEO ΣΟΥ ..

    .. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΣΟΥ .. ( ! )

    ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΤΙ ΑΙΜΑ ΓΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ .. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ ΚΙ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ .. ΑΥΤΟ ΔΗΛ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ .. ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΗΣΤΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ..

    ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ .. ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ..

    ΤΕΛΟΣ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣ . ΟΤΑΝ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ .. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ USA .. ΟΙ USA ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΕΘΝΟΣ .. ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ .. ΣΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ..

    ΤΟ ΑΙΜΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΡΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΚΑΘΕ ΕΘΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΗΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΙ ΓΗΣ .. ΑΥΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ .. Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΟΣ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΧ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΠΧ ΟΠΩΣ ΤΩΝ HNΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ..

    ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ .. ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΥΝΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΕΝΑΝ ΤΟΣΑ ΕΤΗ ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ .. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΕΑΝ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ .. ΚΙΝΔΥΝΕΥΩΝΤΑΣ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΟΤΡΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΙΑΣ ΚΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ..

    SORRY ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είσαι μόνο αγράμματος, αλλά αντιλαμβάνεσαι τους Έλληνες όπως ο εκτροφέας τους σκύλους ράτσας. Οι Έλληνες δεν είναι σκύλοι ράτσας, ούτε χρειάζονται εκτροφέα. Ούτε οι άνθρωποι είναι ζώα για να τους διαχωρίζεις με την αιματολογική καταγωγή και την ράτσα. Μιλώ βέβαια για τους ανθρώπους, για σένα δεν παίρνω όρκο. Ίσως για σένα να γίνει μια εξαίρεση κι όντως να ανήκεις στα ζώα όπου καθοριστικό είσαι η ράτσα. Αν και με τον τρόπο που γράφεις είναι σίγουρος ότι δεν ανήκεις σε καθαρόαιμη ράτσα. Μάλλον για κόπρος μου κάνεις κι όχι για σκύλος ράτσας. Πάντως ΄Ελληνας δεν είσαι.
      Αιματολογικές συγγένειες και άλλες μαλακίες τις επικαλούνται μόνο όσοι δεν τους δένει τίποτε με τον τόπο τους, με την πατρίδα τους. Πρόκειται για θλιβερές χιτλερικές ηλιθιότητες που γεννούν μόνο κρεματόρια, στρατόπεδα συγκέντρωσης, φασίστες και ναζί δολοφόνους. Πατριώτης είναι εκείνος που ξέρει να πολεμά, όταν χρειαστεί, για την πατρίδα και τον λαό και γι' αυτό σέβεται τις πατρίδες όλων των λαών. Το είδος σου ποτέ δεν βρέθηκε να πολεμά γι' αυτόν τον τόπο. Πάντα βρισκόταν στα μετόπισθεν στήνοντας αγχόνες, εκτελώντας και βιάζοντας στην υπηρεσία του εκάστοτε κατακτητή.
      Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις δεν με αφορούν. Είναι ο προσωπικός σου μύθος για μένα και είναι κατανοητός, γιατί κόπροι της δικής σου ράτσας χρειάζονται μύθους για να δικαιολογήσουν την γερμανοτσολιάδικη ναζιστική ιδεολογία που τους διακατέχει.

      Διαγραφή
    2. Προς: Ανώνυμος 23 Νοεμβρίου 2013 - 2:25 π.μ.

      Αν και σου απαντησε ο κ.Καζακης και πολυ ευγενικα εν συγκρισει με αυτα αυτα που γραφεις, εχω να σου πω ενα, ο Καζακης δεν εχει ΠΟΤΕ, ο ΚΑΘΕ αλλοδαπος να παιρνει την ελληνικη ιθαγενεια. Τωρα, αν εσυ αλλα ακους και αλλα καταλαβαινεις, ειναι ενα απο τα πολλα προβληματα που εχεις, αν κρινω απο το παραληρημα σου.

      Διαγραφή
    3. SORRY ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ .. Μμμμμ, αυτό σε μάρανε..., πανάθεμα σε!

      Το αίμα σου το εξέτασες; Έχεις πιστοποιητικό ελληνικότητας του αίματος σου;
      Τα δάκτυλα των ποδιών σου τα τσέκαρες; Έχει και εκεί τεστ ελληνικότητας. Αχαχαχ.

      ΄Ολοι αυτοί, οι τύποι, που μιλάνε για αίμα, μου θυμίζουν έναν Τούρκο γνωστό μου στο Νιου Τζέρσευ, που πήγε για παρέα με έναν φίλο του, αφροαμερικάνο, ( ο αφροαμερικάνος ήθελε να δει από περιέργια, απο ποιο μέρος της Αφρικής είχαν έρθει οι πρόγονοι του στην Αμερική) και κάνανε ένα τεστ αίματος. Τι σόι τεστ ήταν ακριβώς δεν θυμάμαι πια. Του Τούρκου του προέκυψε, ότι ειναι και εβραικης καταγωγής και επειδή ηταν αρκετά αντισιμίτης, του ΄ρθε βαρύ, αχαχαχαχ.

      Και που σαι βλαμένο, όλοι οι άνθρωποι στη γη ανήκουν στη ράτσα homo sapiens sapiens. Και για να καταλάβεις, τι μαλακίες γράφεις για το αίμα, ο γεννητικά δίδυμος σου, έχεις στατιστικά πιο πολλές πιθανότητες να ναι στην Αφρική, παρά στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    4. Λεβέντη ανώνυμε θα σου δωσω ενα παράδειγμα για να καταλάβεις πόσο λάθος κάνεις. Εστω ότι έχουμε ενα σύνολο ανθρώπων με το ίδιο αίμα αλλά είναι "¨φυτά" στην εντατική. Λοιπόν αυτοί δεν καθιστούν πατρίδα....Πατρίδα είναι γ΄λώσσα, ιστορία, πολιτισμός δηλαδή κοινή συνείδηση αν σου λέει κάτι ο όρος....Κατα τα αλλα συμφωνώ με όλα όσα σου λέει ο κ. Καζάκης, είσαι η πλήρη απεικίνιση του "αρνητικού" των στίχων του Μάνου Ελευθερίου στο ποίημα του "Δίκοπη Ζωή". Καλά μυαλά και ψαξέ πολύ να δείς τι σημαίνει "συνειδητό" το χεις ανάγκη.

      Διαγραφή
  17. Κε Καζακη

    Σημερα η Ελλαδα δεχεται μια μεγαλη καταιγιδα σε ολοκληρη την χωρα λογω των εκτακτων καιρικων συνθηκων και ανθρωποι χασανε την ζωη τους, στην Ροδο, εξ αιτιας της ασυδοσιας ωρισμενων και της ελειψης προστασιας και ληψη μετρων απο τις αρχες. Ομως αυτη η καταιγιδα και οι καταστροφες δεν ειναι τιποτα μπροστα στο τσουναμι που ερχεται το 2014 και τα οικονομικα μετρα σε βαρος του λαου που εχουν ηδη εγκριθει απο την Χουντικη κυβερνηση των δοσιλογων Σαχλαμαρα και Βενιζελου με τον προυπολογισμο του 2014.

    Ο Αυτιας, στο Σκαι σημερα το πρωι και πριν το δελτιο των 7 ειπε οτι ο προυπολογισμος περιεχει και μια νεα δανειοδοτηση γυρω στα 60 Δις ..... και ξερουμε απο που θα καλυφθουνε. Φοροι, χαρατσια, μειωσεις των επικουρικων, απολυσεις, αυξηση της συνταξιοδοτικης ηλικιας κτλπ.

    Εκτος απο τις μαλακιες που ειπε ανοικτα ο Σαχλαμας, μπροστα στη σκυλλα του Βερολινου, περι νεας τραπεζας των 100 εκατομυριων και της μοχλευσης..... ποιος ξερει τι αλλο συμφωνησανε ‘’κλειστων των θυρων’’. Φυσικα εσυ καταλαβαινεις καλυτερα και σε παρακαλω διαφωτισε μας.

    Εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι πολυ συντομα θα γινη η εκρηξη μολις αρχισουν να βγαινουν στο σφυρι τα σπιτια και ανακοινωθουν επισημα τα υπολοιπα μετρα........ ετσι τα 812 εκατομυρια πλεονασμα θα γινη ακομη μια φουσκα και συγχρονως θα φανουν τα αποτελεσματα των Μητσοτακη, Αδωνι, των κλειστων πανεπιστημιων και Σια.

    Το ιστολογιο ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ εχει μια δημοσκοπηση ...... και δειχνει το ΕΠΑΜ στο 4% (χειροκροτηματα) δεν ξερεις ποσο το χαρηκα. Ριξε μια ματια να γελασεις με τα αποτελεσματα των συστημικων κομματων!

    Τελος αφου στηριζεις την εξεργερση γιατι δεν λες στην Μπαστα να ξεκιναει το προγραμμα με το ‘’Πνευματικο Εμβατηριο’’ να μας ανεβαζει το ηθικο;

    h++p://www.youtube.com/watch?v=gS4PbuzRbfY


    Για αυτους που καταλαβαινουν Αγγλικα δειτε αυτα τα δυο προφητικα βιντεο για την ΕΕ,
    Απο την Θατσερ το 1990 και οπως ειναι σημερα φανερο σε ολους μας, ειχε Δικιο..... παρ’οτι απεχθανομαι την πολιτικη της!

    h++p://www.youtube.com/watch?v=5TPpuIslzG4

    h++p://www.youtube.com/watch?v=tVt_1ByddUQ

    Μετα δειτε την κριτικη για την κληρονομια που αφησε στην χωρα απο τον Σκιννερ.

    http://www.youtube.com/watch?v=KVHuxixPJRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μα αγαπητε μονο τρελλοι υβριζουν ατομα που εχουν αντιθετη γνωμη με τον ιδιο εγω δε σε εβρυσα , ο κυριος με τα κεφαλαια ειμαι .. εαν θεωρεις οτι η γνωμη μου διαχωριζει τους Ελληνες σα σκυλους με βαση τη ρατσα ..

    τοτε προφανως ισχυριζεσαι το ιδιο για κατι τρυσεκατομυρια ανθρωπων που εζησαν σε φυλες 10 000 χρονια τωρα .. μιας κι ολες σχεδον οι φυλες απο αυτες στην αφρικη , οι πολεις κρατη στην Ελλαφα , κι απανταχου χωριζονταν με βαση το ΑΙΜΑ και τη ΦΥΛΗ δηλ δεν ειμαι μονο εγω ο αγραμματος κι ο υπανθρωπος οπως λες , αλλα κατι τρυσεκατομυρια κατοικων επανω στη γη ..

    τι σχεση εχουν οι Ναζι ? Οι γερμανοτσολιαδες ? με οσα λεμε ? τι κανεις Γιαννη κουκια σπερνω εισαι ..

    κι τι νοημα εχει η φραση σου το ειδος μου δε ξερει να πολεμα για αυτο τον τοπο .. οσοι πολεμησαν σε αυτη τη χωρα κι σε ολα τα κρατη σχεδον η πλειοψηφεια απελευθεωτικων αγωνων παντα ηταν ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΙ που στηριζοταν στο αιμα και την καταγωγη . . δεν ηταν ταξικος ο απελευθερωτικος ο αγωνας το 1821 ουτε κομμουνιστικος ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ηταν κι αυτο το παραδεχοντε ολοι μεσα απο τα ιστορικα χαρακτηρηστικα του ΑΙΜΑΤΟΣ και της ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ . . .

    τελος κι θα αποχωρησω φυσικα μιας και οι ιδεες σου ειναι ακρως αντιθετες σε σχεση με τον καθε ελληνα εαν εξαιρεσεις τους κομμουνηστες οποτε δεν υπαρχει κοινη βαση λογικης ,

    το αιμα η καταγωγη η ρατσα οπως εσυ λες που την κατατασεις στο ιδιο επιπεδο με το διαχωρισμο σκυλων .. καθοριζει τη μαννα μας , τον πατερα μας , τον παππου κι προπαππου μας , τα ξαδελφια , κι αδελφους μας , που σε ενα μεγαλυτερο ευρος καθοριζουν το εθνος με βαση τη ΡΑΤΣΑ , ...

    Δηλ εγω που επισκεφτομαι τη γιαγια μου κι τα ξαδελφια μου , που και φυσικα λογω καταγωγης το κανω και τους τιμω και λογω αιματος , κατα τη γνωμη σου διαχωριζω τους ανθρωπου σα σκυλους .. μας επεισες ..


    ευχαριστω αντιο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτο, δεν είμαι "αγαπητός" σου. Αυτό δα μου έλειπε. Δεύτερο, δεν θα κάτσω να σου κάνω ανάλυση για το γεγονός ότι καμιά επιστήμη δεν μπορεί να διαχωρίσει τον άνθρωπο σε φυλές και αιματολογικές συγγένειες με όρους βιολογικούς, εκτός φυσικά από τις ναζιστικές "επιστήμες" των ευγονιστών που αντιμετωπίζουν τις ράτσες του ανθρώπου, όπως ακριβώς ο εκτροφέας σκύλων ή ζώων ράτσας.
      Τρίτο, δεν σε αποκάλεσα υπάνθρωπο, αλλά κόπρο. Μεγάλη διαφορά.
      Τέταρτο, η φυλή ως μορφή κοινωνικής οργάνωσης του ανθρώπου ανήκει στην ιστορία εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Ο Όμηρος περιγράφει την μετεξέλιξη αυτής της μετάβασης από την φυλή και την κόμη σε πιο σύνθετες κοινωνικές δομές, που δημιούργησαν στην πόλη-κράτος. Η έννοια της φυλής στην πόλη-κράτος ήταν πολιτική έννοια κι όχι συγγενική. Όταν ο Έκτορας έλεγε "εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι πέρι πάτρης", δεν εννοούσε την φυλή του, ούτε καν την φάρα του που βρισκόταν στον θρόνο, αλλά την συγκρότηση της πατρίδα του εκείνη την εποχή που την αποτελούσαν πολλοί διαφορετικοί πληθυσμοί. Αν ξέρεις να διαβάζεις, πράγμα που αμφιβάλλω, διάβασε τον Όμηρο κι ίσως καταλάβεις.
      Τέταρτο, όπως και να έχει τα σύγχρονα έθνη γεννήθηκαν σπάζοντας τα δεσμά κοινής καταγωγής και συγγένειας. Ο Γάλλος, ο Ιταλός, ο Έλληνας δεν υφίστανται σαν σύγχρονα έθνη επειδή έχουν κοινή καταγωγή και συγγένεια οι λαοί τους. Αυτό έχει αποδειχθεί ότι δεν ισχύει. Αντίθετα προήλθαν από την συνένωση διαφορετικών πληθυσμών διαφορετικής καταγωγής, που μέχρι τότε πολεμούσαν αναμεταξύ τους, σε μια ανώτερη ενότητα από αυτή της καταγωγής. Την εθνική ενότητα του λαού.
      Τέλος, επειδή είσαι ανιστόρητος σε πληροφορώ ότι κανένας σύγχρονος πατριωτικός και εθνικός απελευθερωτικός αγώνας δεν στηρίχθηκε στο αίμα και την κοινή καταγωγή. Οι αγωνιστές του '21 μιλούσαν για γένος, όχι για ράτσα κι άλλες τέτοιες μαλακίες. Γένος είναι η ιστορική καταγωγή ενός λαού κι όχι η συγγένεια εξ αίματος. Ο μισός και πλέον πληθυσμός της απελευθερωμένης Ελλάδας ήταν Αρβανίτες που πολέμησαν εναντίον του οθωμανικού ζυγού. Ποια κοινή καταγωγή και συγγένεια εξ αίματος;
      Ο διαχωρισμός με βάση την ράτσα κι ο προσδιορισμός των σύγχρονων εθνών με ρατσιστικό τρόπο ήταν προνόμιο της Βρετανίας. Οι πολιτικοί της μέχρι και τα τέλη του 19ου αιώνα μιλούσαν όχι για έθνη, αλλά για ράτσες. Ενώ αυτός που προσπάθησε για πρώτη φορά να βρει την καταγωγή των εθνών σε συγγένειες εξ αίματος, ήταν ο Κομπινό την 6η δεκαετία του 19ου αιώνα και από τις θεωρίες του οποίου μας προέκυψαν όλες οι ρατσιστικές θεωρίες από τον ναζισμό και τον δίδιμό του τον σιωνισμό, έως την σύγχρονη ευγονική.
      Όσοι στην ιστορία αυτού του τόπου - στο ξαναλέω - ξεχώριζαν τους Έλληνες με βάση την ράτσα και την εξ αίματος συγγένεια, ποτέ τους δεν πολέμησαν για την πατρίδα, αλλά τα σκυλιά που χρησιμοποίησαν οι ναζί εναντίον των πατριωτών. Αυτό γράφει η ιστορία κι ότι γράφει δεν ξεγράφει.

      Διαγραφή
  19. συγνωμη κυριε καζακη ,

    εγω επισκεφτομαι τη μαννα μου τις γιορτες τη γιαγια μου κι εχω στενες επαφες με τα ξαδελφια μου διαχωριζω τους ανθρωπους σα σκυλους με βαση τη ρατσα ?

    επειδη λογω καταγωγης κι σχεσης εξ αιματος εχω αναλογες επαφες ..

    δηλ θα πρεπει να παψω να εχω σχεσεις με τη μαννα που με γεννησε και με τους συγγενεις τριτου βαθμου ?

    δε μπορω να καταλαβω τι λεει η ιδεολογια σας να διατηρουμε σχεσεις αιματος μεχρι ποσα ξαδελφια ? η να μην εχουμε επαφες κι με αυτα ?

    το εθνος στην ουσια και μιλαω και για το ελληνικο εθνος ειναι ενα μεγαλυτερο ευρος αυτης της σχεσης ΑΙΜΑΤΟΣ κι κοινης ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ της λεγομενης κι ΡΑΤΣΑΣ ..

    κι σενα πολεμο πιο σκληρα θα πολεμησω με τα ξαδελφια μου στο πλαι παρα μεναν κυριο απο την αφρικη εναν πακιστανο κι εναν τσετσενο οπως κι πιο σκληρα θα αντιμετωπισω εναν κινδυνο ..

    πραγματι πολλες χωρες εχουνε ποπολυτισμικα στοιχεια απο ανθρωπινο δυναμικο ... δυστηχως ομως για σας η ελλαδα δεν ειναι ενα τετοιο κρατος και η πλειοψηφεια των ελληνων δε θελλει να γινοντε ελληνες ο καθενας .. αλλα με αυστηρους ορους κι με ενα μετρο ..
    οποιος πιστευει στη δημοκρατια στν αρχη της πλειοψηφειας πρεπει τουλαχιστον να αναγωνριζει πως το συνολο των ελληνων ποτε δε τιμησαν διεθνηστικες αποψεις οπως αυτες εκφραστηκαν και με κομματα οπως το κκε οπως κι με αλλα πολλα κομματα κι οργανωσεις ..

    κι η οπιαδηποτε αλλαγη εχει γινει στην ελληνικη κοινωνια εγινε βιαια διχως να ερωτηθουν οι πολιτες ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά είσαι άρρωστος; Πόσο απαίδευτος είσαι όταν μπερδεύεις την οικογένεια και τους δεσμούς της με το έθνος; Δηλαδή ο εβραϊκής καταγωγής Έλληνας είναι λιγότερο Έλληνας από εσένα; Ο μισός πληθυσμός που διαθέτει αρβανίτικα ονόματα, αντίστοιχη καταγωγή και γλώσσα, δεν είναι Έλληνες; Οι Έλληνες που διαθέτουν βαυαρικά ονόματα και καταγωγή, μιας και οι οικογένειές τους πρωτοήρθαν κατά πάσα πιθανότητα με την επιβολή της βαυαροκρατίας στην ελεύθερη Ελλάδα, τι θα τους πούμε; Δεν είσαστε Έλληνες γιατί δεν έχετε εξ αίματος συγγένεια; Ο Ρήγας που κάτω από την σημαία και τον Θούριό του πολέμησε το κόμμα της επανάστασης το '21 τι έλεγε; Ο Ρήγας είχε την εξής επικεφαλίδα στον Θούριο: Θούριος ήτοι Oρμητικός Πατριωτικός Ύμνος πρώτος, εις τον ήχον, MIA ΠPOΣTAΓH MEΓAΛH. Και ανάμεσα στα άλλα λέει:
      Σ' Aνατολή και Δύσι, και Nότον και Bοριά,
      Για την Πατρίδα όλοι, νάχωμεν μια καρδιά.
      Στην πίστιν του καθ' ένας, ελεύθερος να ζη,
      Στην δόξαν του πολέμου, να τρέξωμεν μαζύ.
      Βουλγάροι, κι' Αρβανήτες, Αρμένοι και Ρωμιοί,
      Aράπιδες, και άσπροι, με μια κοινή ορμή.
      Για την ελευθερίαν, να ζώσωμεν σπαθί,
      Πως είμασθ' αντρειωμένοι, παντού να ξακουσθή.
      Προφανώς ο Ρήγας δεν ξέρει τι του γίνεται μιας και θεωρεί ότι διαφορετικοί πληθυσμοί με τελείως διαφορετική καταγωγή και εξ αίματος συγγένεια μπορούσαν να πολεμήσουν για την ίδια πατρίδα. Να γιατί στη Νέα Πολιτική Διοίκηση που πρότεινε γράφει στο άρθρο 7: Ο αυτοκράτωρ λαός είναι όλοι οι κάτοικοι του βασιλείου τούτου (Ελλάδας) χωρίς εξαίρεσιν θρησκείας και διαλέκτου, Έλληνες, Βούλγαροι, Αλβανοί, Βλάχοι, Αρμένηδες, Τούρκοι και κάθε άλλο είδος γενεάς.
      Μ' αυτό το λάβαρο πολέμησε το κόμμα της επανάστασης του '21. Τον φυλετισμό και την εξαίματος συγγένεια ως γνώρισμα του Έλληνα μας την έφεραν οι ξενόφερτοι πρίγκηπες και οι κοτζαμπάσηδες που επιβλήθηκαν στην απελευθερωμένη Ελλάδα. Κι ένας από τους πιο μεγάλους ήρωες της επανάστασης ήταν ο Μάρκος Μπότσαρης που δεν ήξερε καν ελληνικά, αλλά όταν σκοτώθηκε στη μάχη τον μοιρολόγησαν για μέρες οι Κολοκοτρώνης και Καραισκάκης στα αρβανίτικα για να τιμήσουν έναν πολεμιστή που θεωρούσαν ανώτερό τους.
      Ξεκόλλα λοιπόν και σκέψου στοιχειωδώς ως άνθρωπος κι όχι ως ιδιώτης με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου. Και να με συγχωρείς, αλλά ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες που πολέμησαν για την Ελλάδα ήταν ο Ριτσιότι Γαριβάλδι. Δεν θέλησε να πολιτογραφηθεί Έλληνας γιατί δεν του επέτρεψαν οι ελληναράδες της εποχής. Συγνώμη, αλλά τον θεωρώ πιο Έλληνα από τα κοράκια του διαδόχου Κωνσταντίνου και τους ίδιους του βασιλιάδες. Για να μην πω για τον ηρωικό ταξίαρχο Σμολένσκι που έσωσε τον Βόλο από τους Οθωμανούς στον πόλεμο του 1897. Στην αντίσταση υπήρχε στις γραμμές του ΕΛΑΣ Θράκης ένας από τους μεγαλύτερους και πιο ηρωικούς καπετάνιους του ήταν ο καπετάν Κεμάλ, Τούρκος στην καταγωγή αλλά πιο Έλληνας πατριώτης από όλες τις συμμορίες των δοσίλογων που αισθάνονταν υπερήφανοι για την ελληνοπρεπέστατη καταγωγή τους.
      Όταν ένα έθνος χάνει την αφομοιωτική δύναμή του, δηλαδή την δυνατότητά του να αφομοιώνει ξένους πληθυσμούς και κουλτούρες σε μια ενιαία και αδιαίρετη εθνική ενότητα, τότε ήρθε η ώρα του τέλους του. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί σε "κοινωνία υποδοχής" του κύματος των μεταναστών με ανοιχτά σύνορα, αλλά όχι και να καταντήσουμε τόσο ηλίθιοι ώστε να θεωρούμε το έθνος μας ως προϊόν εξ αίματος συγγένειας. Αυτή η οπτική αν δεν αποτέλεσμα αμορφωσιάς και προσωπικής βλακείας, είναι το πρώτο βήμα για τον ναζισμό.
      Α, και κάτι τελευταίο. Καθαρότητα αίματος δεν υπάρχει πουθενά στη φύση. Κάθε είδος εξαρτά την μετεξέλιξή του από την προσαρμοστική του δυνατότητα που εξασφαλίζει η επιμιξία του.

      Διαγραφή
    2. Αν τυχον τα διαβασε ΟΛΑ τα σχολια, λογικα στη λεξη επιμιξια, πρεπει να παθε εγκεφαλικο. Αλλα για αυτον τον τυπο, ετσι οπως ειναι, το εγκεφαλικο ειναι καλυτερευση.

      Διαγραφή
    3. Ρε μπολσεβίκε Καζακιεβ,
      Όπως με νοιάζει πρωτίστως για τα παιδιά μου και για την οικογένεια μου, και μετέπειτα για τις οικογενείας όλων των άλλων Ελλήνων, με ενδιαφέρει το έθνος ως πρωταρχική κοινωνικοπολιτική αξία, που άλλωστε είναι η ευρύτερη οικογένεια μου, και μετά η λοιπή ανθρωπότητα.
      Αλλά για τα απολειφάδια της Σοβιετίας. ακόμα και η οικογένεια είναι απαγορευμένη αξία. Ως γνωστό τα παιδιά στην ΣΕ άνηκαν στο κράτος , ένας μεταβατικό στάδιο προς τις Μαρξιστικές επιταγές που επίτασσαν την διάλυση της παραδοσιακής οικογενειακής δομής.Και αυτά εκ του στόματος του ιδιου του μαρξιστικού προφήτη Μαρξ καθώς και του συνοδοιπόρου του Ένγκελς.Εξού και το παιδομάζωμα από τους ληστοσυμμορίτες.
      Καζακιεβ, τώρα θα βάλουμε περιορισμούς στις συναισθηματικές προτιμήσεις μας;
      Φυσικά η προσκόλληση στα εθνικά ιδεώδη, συναισθηματική ή μη δεν την κάνει λιγότερο πραγματική πολιτικό παράγοντα,, και την πραγματική κινητήριο δύναμη τις ιστορία σε αντιδιαστολή με τις ανοησίες που μας ξεφούρνισε ο παππούς Κάρολος.
      Άλλωστε η κατάρρευση της στυγνής και μισητής δικτατορίας της Σοβιετικής Ένωσης , απέδειξε ποια είναι η κινητήριος δύναμη της Ιστορίας, όπως αντικατοπτρίζεται από τον διαχωρισμό Σοβιετικής Ενώσεως(αλλα και της Γιουγκοσλαβίας) κατά μήκος των εθνικών γραμμών, και όπου δεν ήταν διαχωρισμένες οι εθνότητες, ανελέητοι πόλεμοι ξεκαθάρισαν το τοπίο.
      Είμαι οργανικά και συναισθηματικά δεμένος με το έθνος μου, και γιαυτό και μόνο αυτό είμαι διαθετειμένος να κάνω θυσίες. Για κανένα άλλο.
      Εσύ όμως,ορσε για άλλους κόσμους, η ανθρωπότητα σε περιμένει..
      Εξήγησε μου όμως Καζακιεβ, εσύ γιατί δεν βρίσκεσαι στο Ζαΐρ ή στην Καμπότζη , ή στην Μαύρη Αϊτή, όπου οι ανθρωπιστικές ανάγκες και η επιταγή για πολιτική , κοινωνική και οικονομική μεταρρύθμιση είναι κατά πολύ μεγαλύτερες, τόσο που κάνουν την Ελλάδα να μοιάζει παράδεισο, και αντί αυτού κατσικωθηκες στην Ελλάδα, και επιμένεις να σώσεις τους Έλληνες;
      Η ελάχιστη συνέπεια στην λογική σου, υποδεικνύει ότι ο ανθρωπισμός σου θα έπρεπε να καταμεριστεί αναλόγως με τις αθρωπιστικες ανάγκες, και όχι να συμμορφώνεται με γεωγραφικούς και εθνοτικούς περιορισμούς.
      Φώναξε και τον καπετάν Κεμάλ να κάνετε παρέα.
      Αλλά τι σου λέω τώρα και σένα. Εσύ είσαι ο άνθρωπος που βαφτίζει το προδοτικό Εαμ που κατοχύρωσε σε γειτονικά έθνη την μισή Ελλάδα, και κατάσφαξε δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πριν τα "δεκεβριανα", ως πατριωτική δύναμη. Έλα στα συγκαλά σου Καζακιεβ .
      Έλα παραδέξου το, απλά είσαι συγχυσμένος..

      Διαγραφή
    4. Δεν θα σου κάνω μάθημα ιστορίας, γιατί είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως. Φαίνεται το έχει η ράτσα σου. Ο εκτροφέας σου δεν σε πρόσεξε και ως σκύλος έμεινες αυτό που ήσουν από γεννησιού σου. Όσο για την οικογένεια που εσύ και το σκυλολόι σου τολμάτε και πιάνετε στο στόμα σας, θα σου πω ένα πράγμα: τη μόνη σχέση που έχεις εσύ και το σκυλολόι σου με την οικογένεια είναι οι μαζικοί βιασμοί ελληνίδων όταν ο πατέρας σου και το σόι του φορούσαν την σβάστικα στο μανίκι ως γερμανοτσολιάδες και επιδίδονταν σ' αυτό το σπορ υπό το άγρυπνο βλέμμα της κομαντατούρ, αλλά και οι όμοιοί σου κατόπιν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και μαρτυρίου που έκαναν να φρίξουν ακόμη και ξένες αντιπροσωπείες από την Βρετανία και τα Ηνωμένα Έθνη στη δεκαετία του '40. Με τα δικά σας μπάσταρδα νομίζατε ότι θα αλλοιώσετε την ψυχή και την ταυτότητα του ελληνισμού, αλλά δυστυχώς ατυχήσατε. Το μόνο έθνος που εσύ καταλαβαίνεις είναι το σκυλολόι από το οποίο προέρχεσαι και ο αγγλοαμερικάνος εκτροφέας φρόντισε να χρησιμοποιήσει ως αγριόσκυλο για να ξεσκίζει όποιου έλληνα πατριώτη αντιστάθηκε. Στοιχίσατε εκατόμβες θυμάτων σε τούτη την χώρα, την σύρατε στον εμφύλιο σπαραγμό, σε δεκαετίες εξοντωτικών μαρτυρίων για πάνω από τον μισό πληθυσμό, επιβάλατε την χούντα με τις πλάτες του εκτροφέα σας. Μπορεί να σας διέσωσε από την λαική οργή η μεταπολίτευση και μπορεί να ονειρέυεστε ότι μπορείτε να επαναλάβετε τα ίδια, αλλά πες αλεύρι... το αίμα αυτού του λαού που χύσατε για το συμφέρον του αφέντη σας, σας γυρεύει. Κι αυτή την φορά δεν θα βρεθεί κανένας να σας γλυτώσει.

      Διαγραφή
    5. Προς: Ελληνικές Ιστορικές Πατριωτικές Ταινίες

      Έλα παραδέξου το, απλά είσαι μια ανιστορητη αμοιβαδα...

      Διαγραφή
    6. Ἀγαπητὲ κ. Καζάκη,

      Μήπως θὰ ἦταν καλύτερο νὰ μὴν δημοσιεύατε σχόλια ἀνωνύμων προβοκατόρων;

      Ξέρετε, ἕνας γιὰ νὰ δημοσιεύει ἀνώνυμα σημαίνει ὅτι τὸν φάσκιωνε ἡ μάνα του, καὶ ἔχει μάθει νὰ κρύβεται. Κάτι ποὺ θὰ συγχωρούσαμε μόνο στὸ ὅμορφο καὶ ἀσθενὲς φύλο, στὶς γυναῖκες, δὲν δικαιολογούμαστε νὰ τὸ συγχωροῦμε σὲ τέτοιους θλιβεροῦς τύπους. Τὸ πρόβλημά τους εἶναι κυρίως σεξουαλικό. Ἐπειδὴ τοὺς παραφάσκιωναν οἱ μανάδες τους, δὲν ἔχουν τόλμη. Μάλιστα, τολμῶ νὰ πῶ ὅτι τέτοιοι τύποι δὲν ἔχουν σταυρώσει γυναίκα, καὶ ἐκτονώνονται συνήθως στοὺς οἴκους ἀνοχῆς: τὸ σὲξ γι' αὐτοὺς γίνεται πραγματικότητα μόνον ἄν τὰ στάξουν...

      Μὴν ἀσχολήστε, σᾶς παρακαλοῦμε θερμά. Σπαταλᾶτε τὴν ἐνέργειά σας ἄσκοπα, πάνω στὴν πιὸ κρίσιμη φάση. Οἱ τύποι ἄν ζοῦσαν τὸ '40 θὰ φοροῦσαν κουκούλα. Τώρα φοροῦν τὴν κουκούλα τοῦ διαδικτύου (βέβαια ὑπάρχει καὶ Δίωξη Ἠλεκτρονικοῦ Ἐγκλήματος, καὶ τὰ στοιχεῖα τους φανερώνονται στὸ ἄψε σβῆσε ὅταν κάνουν τὴν μα*ακία).

      Ἐδῶ ἐγώ, ποὺ δὲν εἶμαι κανένα δημόσιο πρόσωπο, σὰν κάνω καὶ γράψω κάτι, σχόλιο, κλ.π. χυμοῦν ἀνώνυμοι καὶ ξερνοῦν ὅλη τους τὴν λάσπη. Ὅτι καὶ νὰ γράψω, ὅτι καὶ νὰ πῶ. Αὐτὸ συμβαίνει σὲ ὅλα τὰ σάτ. Τὸ κακὸ ἔχει παραγίνει. Ἀνακαλύφθηκε ὁ ἰντερνετικὸς σχολιασμός, καὶ πιάσαν δουλειὰ οἱ κουκουλοφόροι.

      Μιᾶς καὶ ὑπάρχει moderation, ἄς τὸ ἐκμεταλλευτοῦμε. Ἔχουνε ἤδη καταστρέψει τὸν διάλογο. Ὅσο πιὸ πολὺ τοὺς δίνετε ἀξία, τόσο πιὸ πολὺ χαίροναι καὶ ἀφιονίζονται. Νὰ μὴν σᾶς πῶ ὅτι ἐκσπερματίζουν καὶ πάνω στὴν ὀθόνη ἀπὸ τὴν συγκίνησή τους ὅτι ἀσχολεῖστε μαζί τους.

      Μὴν ἀσχολεῖστε.

      Μὲ ἐκτίμηση,

      Κυριάκος

      Υ.Γ.
      Ὅτι γράφουν ἐναντίον σας τονίζει τὸ πόσο δίκαιο ἔχετε. Αὐτὸς ὁ παραπάνω, ποὺ σᾶς λέει ἀνιστόρητη ἀμοιβάδα: ἄς τὸ ἀναλύσουμε. Σᾶς χαρακτηρίζει ἀνιστόρητο, διότι εἶναι ἄρρωστος. Ἡ ἀσθένειά του εἶναι ψυχοσωματική. Ἐπειδὴ φασκιωνόταν ὑπερβολικὰ σαν βρέφος, ἀπὸ τὴν ταλαίπωρη τὴν μαμάκα του, θέλει πάντοτε νὰ κρύβεται πίσω ἀπὸ ἕναν μανδύα. Ἔτυχε στὸ διάβα του αὐτὸς ὁ προστατευτικὸς μανδύας νὰ εἶναι ὁ ἐθνικισμός, ποὺ εἶναι ἐξ' ὁρισμοῦ ἡ ἄρρωστη ἀγάπη γιὰ τὸ ἐθνοκράτος. Δὲν ἔχουν ἰδέα γιὰ τὸ πῶς δημιουργήθηκαν τὰ ἐθνοκράτη καὶ ποιὰ εἶναι ἡ διαφορὰ ἐθνοτικῆς ὁμάδας (ethnie) ἀπὸ τὸ ἔθνος (nation). Ἡ δὲ λέξη λαὸς τοὺς φέρνει ἀλλεργία: χωρὶς κὰν νὰ ἔχουν μπεῖ στὸν κόπο νὰ διαβάσουν τὴν ἐτυμολογία της. Τὴν λέξη ἀμοιβάδα τὴν γνωρίζει, διότι ἀπλὰ τὸν ἔχει χαρακτηρίσει ἔτσι γυναίκα ποὺ τὸν ἀπέρριψε κι αὐτὸς ἐπέμενε. Τὰ πράγματα εἶναι πάρα πολὺ ἀπλά...

      Διαγραφή
    7. Kyriakos,
      αμοιβαδα λεω τον χρυσαυγιτη παραφραζοντας την τελευταια του προταση στο -ο θεος να το κανει- σχολιο του, και οχι τον Καζακη. Ολοκληρο ,,Προς:,, δεν το δες;

      Διαγραφή
    8. Ἐπειδὴ μοῦ 'ρχεται εἰδοποίηση ὅταν ἀνανεώνονται τὰ σχόλια ἐδῶ (ὅπως καὶ τώρα!) τὰ ἔπαιξα λίγο μὲ αὐτὰ ποὺ διάβασα. Ὅντως, ἀναφέρεσαι στὸν παραπάνω, ἀλλὰ (Ι) δὲν δικαιολογεῖται ἡ ἀνωνυμία (αὐτὸ τὸ κρατῶ καὶ γιὰ σένα), ἀπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ τάσσεσαι κατὰ τῶν δοσιλόγων. Πῶς εἶναι δυνατὸν νὰ ἀπαιτεῖς νὰ σὲ ξεχωρίσω μέσα σὲ τόσους ὑβρεολόγους ἀνωνύμους καὶ (ΙΙ) ἀρκεῖ ἡ ἀνάγνωση δύο παραγράφων σὰν καὶ τὶς παραπάνω ποὺ ἀναφέρεσαι, γιὰ νὰ χρειάζεσαι ἐπειγόντως διακοπές...βάζεις δύσκολα ὅταν θέλεις νὰ μπορούμε νὰ καταλαβαίνουμε ποιὸς ἀνώνυμος γράφει τι, μέσα σὲ τέτοιο χάος. Καὶ μὴν τοὺς ταυτίζεις σὲ παρακαλῶ ὅλους μὲ χρυσαυγῖτες. Δὲν ἔχει ταυτότητα ὁ αὐνανισμὸς (θὰ ἐπιμείνω στὴν σύνδεση τοῦ προβλήματος μὲ σεξουαλικὰ προβλήματα!). Θὰ ἤθελα νὰ σὲ προτρέψω νὰ γράφεις ἐπώνυμα, ἄν τάσσεσαι πραγματικὰ κατὰ τοῦ δωσιλογισμοῦ.

      Διαγραφή
  20. Φίλε 2.25,επίτρεψέ με να πω κι εγώ δυο λόγια...για να ψάχνεις αυτή τη σελίδα κάποια σύγχυση έχεις πάθει -αυτό έχουν πάθει οι πιο πολλόί Έλληνες-και κάτι θέλεις να ξεκαθαρίσεις...όλα αυτά τα ιδεολογήματα που γράφεις είναι αποτέλεσμα μιας νοοτροπίας που πέρασαν στον κόσμο περιχαρακωμένης,κμμένης και ραμμένης στα μέτρα των εξουσιαστών.Ο ΈΛΛΗΝΑΣ παραδοσιακά φημιζόταν για το ανοιχτό μυαλό του,την ευρύτητα της σκέψης, την ανθρωπιά και την ανδρεία.Αυτοί μας δίδαξαν τη στενομυαλιά,τη μικρότητα,το μίσος...και ουσιαστικά μας απομάκρυναν από την αληθινή μας ταυτότητα μεταλλάσσοντάς μας σε υστερόβουλα,χαμερπή και μικρόνοα και ΚΑΧΥΠΟΠΤΑ όντα...Δε χρειάζονται αναλύσεις για το ποιος είναι αληθινός Έλληνας σήμερα.Οι ίδιες οι πράξεις δείχνουν ποιος έχει Ελληνική ψυχή και ποιος πολεμάει για να ξυπνήσει αυτή την ψυχή και του λαού μας που οι άλλοι πασχίζουν να την συντρίψουν και να τη διαλύσουν...Έλεος δηλαδή,αν αμφισβητείς ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΌ ΤΟΥ κ.Καζάκη,τι να πω;Τέτοια λωβοτομή μας έχουν κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μα είναι δυνατόν,βρε Δημήτρη,να αναλωνεσαι απαντώντας σε … ασθενη με εγκεφαλικη ιδιωτία? Δεν λυπασαι τον χρονο σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα γραφει αποκλειστικα για αυτον τον βλακα, αλλα και για εμας τους υπολοιπους. Να διαβαζουμε και να μαθαινουμε.

      Διαγραφή
    2. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Οι απαντήσεις του Δημήτρη στο ρατσιστικο μαλάκιο μου έδωσαν την ευκαιρία να μάθω πράγματα που δεν γνωριζα ή δεν είχα συνειδητοποιήσει. Ειδικά οι αναφορές στον Όμηρο και τον Ρήγα είναι εξαιρετικές.

      Διαγραφή
  22. Νομιζω οτι μονο δυο κατηγοριες απατριδων υπαρχουν,οι κατακτητες(εχουν πολλες πατριδες,και ουσιαστικα καμμια) και οι σκλαβοι(δεν εχουν καμια πατριδα,δανειζονται απο τον κατακτητη),υπαρχουν επισης και τα ενδιαμεσα πχ συριζα,θα ειμαστε σκλαβοι(στην ευρωπη) αλλα θα διεκδικουμε και αυτοκρατοριες(την ευρωπη).Οταν εισαι ελευθερος ανθρωπος και δεν εισαι κατακτητης,εχεις πατριδα,το πως θα ειναι αυτη εξαρταται παλι απο το ποσο ελευθερος η κατακτητης εισαι στα πλαισια της πατριδας σου.Πολυ ειναι σκλαβοι,αλλοι ονειρευονται αυτοκρατοριες,αλλος γινεται απατρης επειδη απεχθανεται την ιδεα που εχει για την πατριδα ο διπλανος του(που πιθανων να μην ειναι καν πατριωτης αλλα σκλαβος η κατακτητης),αντι να ονειρευτει την δικη του πατριδα,γενικα εχουμε χασει τα αβγα και τα πασχαλια,χρονια τωρα και εγω τα ειχα χασει τωρα τα βρισκω σιγα σιγα απο κειμενα οπως το παραπανω.Νομιζω οτι ο υγιης ανθρωπος εχει πατριδα παντα,και θελει σχεσεις αλληλεγγυης με τις αλλες πατριδες.(ανθρωπος ειναι ατομικο και κοινονικο ον,και οι κοινονιες(χωρες) που φτιαχνει για να του τεριαζουν πρεπει να ειναι ατομικες και κοινονικες(παγκοσμιες) ταυτοχρονα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πατρίδα μου είναι οι αισθήσεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπαρχει ενας λαος που ζει μεσα στην ελλαδα που μιλα την γλωσσα τοσο καλα οσο ολοι μας και ετσι δεν τους ξεχωριζεις που δεν πληρωνει ομως φορους που ελεγχει με το χρημα ολα τα μεγαλα κοματα και που σκοπο του εχει να κερδισει οσο περισσοτερα μπορει απο τους ελληνες ακομα και καταστρευοντας τους εντελως...
      μπορουσες να τους καταλαβεις μονο απο το θρησκευμα στην ταυτοτητα..ομως κι αυτο πληρωσαν και τοσβησαν.αφου δημιουργησαν την κριση επιτηδες κανονταςτεραστια και αχρηστα εργα χρεοκοποντας ουσιαστικα την χωρα τωρα κανουν ταχα οτι προσπαθουν να λυσουν την κριση ενω στην πραγματικοτητα ξεπουλουν κοψοχρονια τα παντα. τα χρηματα τους ταχουν βεβαια εξω..και περιμενουν οσο ξεπουλαμε αγοραζουν τσαμπα...αν παμε δραχμη τοτε τα ξαναφερνουν με χιλιαπλασια αξια.
      ερωτηση στο φορουμ,α>ποιοι ειναι και β> γιατι δεν κανει κατι η εκλησια να τους σταματησει?Γ>τον χριστοδουλο πολλονιο του ριξανε η κατι αλλο

      Διαγραφή
    2. Το κίνημα έχει δημιουργήσει την ΕΜΙΑΛ που προσφέρει εξαίρετες υπηρεσίες ψυχιατρικές εξυπηρέτησης και υποστήριξης δωρεάν. Και μάλιστα χωρίς προηγουμένος αιματολογική ή άλλη κρανιοεγκεφαλική εξέταση για να αποφανθεί αν είστε "Έλλην" ή όχι. Σας προτρέπω να πάτα γρήγορα να κοιταχτείτε. Α, και κάτι άλλο. Κόψτε το διαδίκτιο. Όντας αμόρφωτος και απαίδευτος δεν είστε σε θέση να τσεκάρετε τις ανοησίες και κατευθυνόμενες ηλιθιότητες που γράφονται στο βοθρολίβαδο του διαδικτίου.

      Διαγραφή
  24. "Στὴν πίστιν του καθ΄ ἕνας, ἐλεύθερος νὰ ζῆ"

    όποιου είδους πίστη και να είναι αυτή, διότι όταν νοιώθει ότι απειλείται συνήθως ξεκινάει η διαμάχη.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κάποτε είχες πλακωθεί με τον παρανοϊκό τηλεπωλητή σε μια εκπομπή στο ραδιόφωνο,για το κατά πόσο η Ελβετία έχει ασύδοτο καπιταλισμό ή κρατικό παρεμβατισμό στην οικονομία της.
    Να που φτάσαμε λοιπόν και την επόμενη Κυριακή έχουμε ρεφερέντουμ (δημοψήφισμα) στην υπανάπτυκτη,τριτοκοσμική Ελβετία,για το αν θα πρέπει να μπει όριο στην ψαλίδα ανώτατων/κατώτατων μισθών στην ίδια εταιρία!
    Μιλάμε δηλαδή για...Σοβιετία,που θα λεγε κι ο Ψαριανός
    http://erotokritosx.blogspot.gr/2013/11/blog-post_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΝΑ ΘΥΜΙΘΟΥΝ ΤΟ ΗΘΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΑΝ -ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ- ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΟΥ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΣΤΕΡΑΤΟΥΣ ΔΩΡΙΣΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΩ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΟΠΟΥ ΣΕΒΡΩ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΙΚΟΣ ΡΟΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. -Ι-

    Ἀγαπητὲ κ. Καζάκη,

    Ἡ συζήτηση περὶ ἔθνους εἶναι τεράστια, καὶ προϋποθέτει ἀνάλογη μελέτη καὶ προετοιμασία ἀπὸ τοὺς συνδιαλεγόμενους. Τὸ διαδίκτυο χαρίζει ἐξαιρετικὲς εὐκαιρίες στὸν καθένα νὰ λέει τὸν πόνο του καὶ νὰ ἐκτονώνεται, ὅμως αὐτὸ ἔχει γυρίσει μπούμερανγκ στοὺς χρῆστες: ἔχει γεμίσει ὁ χῶρος μὲ τόση πολὺ σαβούρα, ποὺ εἶναι δύσκολο νὰ βρεῖ κανεῖς κάτι σωστὸ καὶ ἔγκυρο.

    Χαίρομαι ποὺ στηρίζεστε σὲ βιβλιογραφία, καὶ πιστεύω πὼς τὸ ἴντερνετ μπορεῖ νὰ χρησιμεύσει στὴν διασταύρωση πηγῶν, μὲ τὴν δέουσα προσοχὴ βέβαια.

    Γιὰ τὸν ὅρο ἔθνος, ἐπιτρέψτε μου σᾶς παρακαλῶ νὰ κάνω μιὰ μικρὴ παρέμβαση. Ἡ Γαλλικὴ Ἐπανάσταση ἔγινε ἀπὸ τοὺς λαούς, προκειμένου νὰ καταρρεύσει ἡ Φεουδαρχία. Μιὰ φεουδαρχία ποὺ ἐδραιώθηκε στὴν Δύση στὴν ἐποχὴ τῆς Καρολίγγειας Δυναστείας καὶ, συγκεκριμένα, ἀπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ ἡ (ῥωμαϊκὴ μέχρι τότε) Παλαιὰ Ῥώμη κατακτήθηκε ἀπὸ τὸν Κάρολο τὸν Μέγα. Τὰ τερτίπια του μὲ τὸν ῥωμαῖο πάπα Λέοντα τὸν Γ', ποὺ τὸν ἔχρισε καταχρηστικὰ Αὐτοκράτωρα Ῥωμαίων (ἐνῶ ὁ Αὐτοκράτωρ Ῥωμαίων βρισκόταν ἀπὸ τὴν ἐποχὴ τοῦ Κωνσταντίνου τοῦ Μεγάλου στὴν Νέα Ῥώμη/Κωνσταντινούπολη), λειτούργησαν ὡς δούρειος ἵππος, μὲ τὸν ὁποῖο ξεγελάστηκαν γιὰ πολλοὺς αἰῶνες οἱ δυτικοὶ ἱστορικοί, καὶ φυσικὰ οἱ ἴδιοι οἱ λαοί. Ἡ φραγκικὴ ``Ἁγία Ῥωμαϊκὴ Αὐτοκρατορία'' δὲν ἦταν παρὰ τὸ φεουδαρχικὸ βασίλειο τῶν Φράγκων, ἐνῶ ἡ παρακμάζουσα σταδιακὰ (χριστιανικὴ πιὰ) ῥωμαϊκὴ Αὐτοκρατορία/Ῥωμανία/Βασίλειο τῶν Ῥωμαίων ὁνομάστηκε στὸν 16ο αἰώνα ``Βυζάντιο'', ἀπὸ τοὺς Φεουδᾶρχες τῆς Δύσης, ποὺ παραχάρατταν (ὅπως καὶ συνεχίζουν νὰ παραχαράσσουν) σκόπιμα τὰ ἱστορικὰ γεγονότα γιὰ νὰ ἀποπροσανατολίσουν τὴν ἀνθρωπότητα (ἡ ὁποία, σὲ μεγάλο βαθμό, μέχρι σήμερα θεωρεῖ τὸν Πάπα καὶ τὸ Βατικανὸ ὡς κληρονόμους τῆς Αὐτοκρατορικῆς Ῥωμης!).

    Ὁ κόσμος λοιπὸν συγχέει τὸν Φραγκικὸ Φεουδαλισμὸ μὲ τὴν ῥωμαϊκὴ Πολιτεία (Republic). Ἡ Γαλλικὴ Ἐπανάσταση δὲν ἦταν μόνον γαλλική. Ἦταν μιὰ ἐπανάσταση τῶν λαῶν ἐνάντια στὴν Φεουδαρχία. Ἄσχετα μὲ τὸ ἀποτέλεσμα: οἱ Φεουδᾶρχες ἔντεχνα κατάφεραν νὰ τὴν ἐλέγξουν καὶ νὰ δημιουργήσουν τὰ ἐθνοκράτη. Τὰ ἐθνοκράτη θὰ ἀποτελοῦσαν τὴν ταφόπλακα τῶν λαῶν, οἱ ὁποίοι εἶχαν ὁ καθένας τὴν δική του ἐθνοτικὴ ταυτότητα, πρὶν τὴν ὁμογενοποίηση μέσα στὰ σύγχρονα κράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. -II-

    Τί εἶναι ἡ ἐθνοτικὴ ταυτότητα; Κάτι τὸ περίπλοκο, ὅμως ψηλαφητό. Ἄς δοῦμε, φερειπεῖν, τὰ χαρακτηριστικὰ τῆς ῥωμαϊκῆς ταυτότητας στὰ μετὰ τὴν Εἰκονομαχία χρόνια: (Ι) ἑλληνιστικὸ καὶ παρακμάζον λατινικὸ ὑπόβαθρο (ἐπίσημη γλώσσα τῆς Πολιτείας εἶναι ἡ Ἑλληνιστικὴ Κοινή, ἐνῶ ἡ λατινικὴ παραμένει τύποις στὶς τελετές, ὅπως τουλάχιστον μπορεῖ κανεῖς νὰ δεῖ στὴν περιγραφὴ π.χ. τοῦ Κων. Ζ' Πορφυρογέννητου). (ΙΙ) Ἱουδαιοχριστιανικὲς Παραδόσεις: Μία, Ἁγία, Καθολικὴ καὶ Ἀποστολικὴ Ἐκκλησία - αὐτὸ ποὺ σήμερα ὁνομάζεται Ὀρθοδοξία. (ΙΙΙ) Ῥωμαϊκὴ Αὑτοκρατορικὴ Κληρονομιά: Ἱπόδρομμος, Ἄκτα, Ἰαμβεία, Αὐτοκρατορικὲς Τελετὲς ποὺ προέρχονται ἀπὸ τὴν ἀρχαία Ῥώμη.

    Οἱ λαοὶ χρησιμοποιοῦσαν ἐκτενῶς τὸν ὅρο Γένος, ὁ ὁποῖος ταυτίζεται μὲ τὸν ὅρο ἐθνοτικὴ ὁμάδα. Ὅταν δὲ γινόταν χρήση τοῦ ὅρου Ἔθνος, πάλι ταυτιζόταν μὲ τοὺς ὅρους Γένος (ἐθνοτικὴ ὁμάδα). Σήμερα ὁ ὅρος ἔχει ἀλλάξει στὴν οὐσία του. Σήμερα ὡς Ἔθνος ἐννοοῦμε Ἔθνος καὶ Κράτος μαζί: κοινὰ σύνορα, κοινὴ γλώσσα, κοινὸ διαβατήριο, κοινὴ πολιτιστικὴ ταυτότητα, ὅλα κοινά. Βλάχοι, Ἀρβανῖτες, Σλαύοι, Ῥωμαίοι, ὅλοι ἔπρεπε νὰ λέγονται Ἕλληνες, μέσα στὸ νέο Ἑλληνικὸ Κράτος, καὶ νὰ συγκοινωνοῦν μιᾶς κοινῆς ἱστορικῆς ἀφήγησης, ποὺ δημιουργοῦσε ἀερογέφυρες μὲ τὸν χρυσοῦν αἰώνα τοῦ Περική. Νὰ μὴν ξεχνοῦμε τὶς τεράστιες καταστροφὲς ποὺ ὑπέστην ἡ Ἀθήνα, ἀπὸ βαυαροὺς ἀρχαιολόγους (σὲ εἰσαγωγικὰ τὸ ἀρχαιολόγος) ὅπου ``καθάρισαν'' τὸ κέντρο ἀπὸ ἐνοχλητικὰ ὀθωμανικά, ἐνετικά, χριστιανικὰ καὶ ἀρχαία ῥωμαϊκὰ μνημεῖα, προκειμένου νὰ τονιστεῖ ἡ κλασσική της κληρονομιά. Ἡ καταστροφή, ὅπως μοῦ εἶπαν φίλοι ἀρχαιολόγοι στὸ Μπέρμινχαμ τῆς Ἀγγλίας, ἦταν καθολική. Κάτι ἀνάλογο ἔγινε καὶ στὸ νεο Τουρκικὸ Κράτος, ὅπου ὅλοι ἔπρεπε νὰ λέγονται Τούρκοι, ἀπὸ τὸ 1923, νὰ μιλοῦν ἀποκλειστικὰ τὴν τουρκική, νὰ θεωροῦν τοὺς ἐαυτούς του (ἀνεξάρτητα ἐθνοτικῆς καταγωγῆς) ἀπογόνους τουρανικῶν φύλων κλ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. -III-

    Ἐσεῖς κ. Καζάκη δὲν ἀσπάζεστε αὐτὸ τὸ Ἐθνοκράτος. Ἀπ' ὅτι ἔχω καταλάβει, καὶ εἶμαι σχεδὸν σίγουρος ὅτι πέφτω μέσα, εἶναι ὅτι συμφωνεῖτε ὅτι ἡ Γαλλικὴ Ἐπανάσταση δὲν ὁλοκληρώθηκε, ἀλλὰ καταπνίγηκε, καὶ περιέπεσε στὸν ἔλεγχο τῶν Φεουδαρχῶν (ὅπου ἀπλὰ ἄλλαξαν ὅνομα - τί εἶναι τελοσπάντων ὁ Καπιταλισμός, ἄν ὅχι ἡ συνέχεια τῆς Φεουδαρχίας;).

    Θὰ ἐπαναλάβω ὅτι δὲν μπορεῖ νὰ γίνει ἐκτενὴς ἀνάλυση σὲ σχολιασμὸ σὲ μπλόκ, μὲ πηγές, ὅμως προσπαθῶ νὰ ἐστιάσω στὴν οὐσία τῶν πραγμάτων.

    Ὅταν ὁ κ. Καζάκης καὶ τὸ ΕΠΑΜ μιλοῦν γιὰ μιὰ οὐσιαστικὴ Ἑπανάσταση, ἐννοοῦν στὴν οὐσία τὴν ὁλοκλήρωση τῆς Ἐπανάστασης τοῦ '21, ἡ ὁποία εἶχε ἤδη ξεκινήσει, μὲ ἄδοξο τέλος, στὴν Μολδοβλαχία, ἐνῶ μιὰ σπίθα θὰ μποροῦσε ἄνετα νὰ εἶχε κατακάψει τὴν Μικρασία, τὴν Πόλη καὶ τὴν Βόρειο Ἀφρική...

    Μιὰ ἐπεξήγηση τώρα, γιὰ τὸ τί εἶναι ταυτότητα ἐνὸς λαοῦ. Ἡ ταυτότητα, κατὰ τὸν ἱστορικὸ Χ. Μαλατρᾶ (καὶ ἀσπάζομαι κι ἐγὼ αὐτὴ τὴν θεώρηση) ἐξαρτᾶται ἀπὸ τὸν ποιὸν ἔχεις ἀπέναντί σου. Δὲν ὑφίστασαι ἀπὸ μόνος σου, ὑπάρχεις ἀπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ συνυπάρχεις. Μέσα στὴν Φραγκοκρατία, ἀπὸ τὸ 1204 μέχρι καὶ τὴν ἐπανακατάκτηση τῆς Κων/πολης, τονίζεται τὸν ἑλληνιστικὸ ὑπόβαθρο, διότι οἱ Φράγκοι χρησιμοποίησαν καταχρηστικὰ τὴν λατινικὴ ὡς γλώσσα τοῦ Κράτους τους. Ἡ ἑλληνιστικὴ ῥητορικὴ (ποὺ ἐμφανίζεται σὲ κείμενα εὐγενῶν, ὅπως τῆς Ἄννας Κομνηνῆς) ξαναϋποχωρεῖ στὰ παλαιολόγεια χρόνια, μέχρι τὴν ἐμφάνιση τοῦ νεοπλατωνιστὴ Πλήθωνα Γεμιστοῦ, τοῦ ὁποίου τὸ ὅνειρο γιὰ τὴν ἀναγέννηση τῆς ἀρχαίας Ἑλλάδας θὰ τὸ ἀγκαλιάσουν Ῥωμαίοι (Ῥωμηοὶ ὅπως θὰ λέγαμε σήμερα) Λόγιοι ποὺ διέφυγαν στὴν ἀναγεννησιακὴ Ἰταλία. Οἱ ὑπόδουλοι Ῥωμαίοι ὅμως θὰ καταστήσουν τὴν Ῥοῦμ Μιλλέτ, τὴν ῥωμαϊκὴ Κοινότητα δηλαδή, μέσα στὴν Ὀθωμανοκρατία, ὅπου θὰ τονιστεῖ ἡ χριστιανικὴ συνιστώσα της, παρὰ ἡ ἑλληνιστικὴ ἤ ἡ λατινική.

    Ἔχουμε λοιπόν, στὰ χρόνια τοῦ Διαφωτισμοῦ, λαοὺς στὴν Βόρειο Ἀφρική, τὴν Μικρασία καὶ τὴν Μαύρη Θάλασσα, ποὺ ἀποκαλοῦν τοὺς ἐαυτούς τους Ῥωμαίους, ὅμως οἱ λαοὶ (ἐθνοτικὲς ὁμάδες) ποὺ ξεκινοῦν τὴν Ἐπανάσταση στὴν Πελοπόννησο βαπτίζονται Ἕλληνες ἀπὸ τοὺς φορεῖς τοῦ Διαφωτισμοῦ (τονίζεται δηλαδὴ ἡ ἑλληνιστική τους συνιστώσα), ἀποκλείοντας τοὺς ἀπανταχοῦ Ῥοῦμ (Ῥωμαίους) μέσα στὰ ὅρια τῆς ἐναπομείνασας ὀθωμανικῆς Αὑτοκρατορίας. Τὰ κείμενα τῶν Ἀγωνιστῶν βρίθουν ἀπὸ ἀντιφάσεις, ποὺ ὁφείλονται στὴν σύγχυση τῶν ὅρων. Ὁ Μακρυγιάννης ἀναφέρει δεκάδες φορὲς ὅρους ὅπως Ῥωμαίγοι, Ῥωμαίικο, ῥωμαϊκό, Ῥωμαίγισσες, κλ.π., διότι γεννήθηκε στὴν Ῥοῦμ-ελη, καὶ ἦταν Ῥωμηός. Μέσα στὰ Ἀπομνημονεύματά του ὡστόσο ἀφηγεῖται τὶς ἀτέλειωτες συζητήσεις του μὲ τοὺς Προτέκτοτες Στραγητοὺς καὶ διοικητές, Ἄγγλους, Γάλλους, Ρώσους: αὐτὸς εἶναι καὶ ὁ λόγος τῆς γλωσσικῆς σύγχυσης στὸ γραπτό του. Στὴν οὐσία ὁ μέγιστος Ἥρωας αὐτὸς ἤθελε _ἀνεξαρτησία_. Τὰ ἄλλα ὅλα δὲν τὸν ἀπασχολοῦσαν καὶ τόσο πολύ. Καὶ ὅμως, στὶς λεπτομέρειες θὰ κρινόταν ἡ μοίρα τοῦ σύγχρονου Ἑλληνικοῦ Κράτους...

    Ἐπειδὴ δὲν εἶναι εὔκολο νὰ ἀναλύσω περαιτέρω τόσο σοβαρὸ καὶ τεράστιο θέμα σὲ μορφὴ σχολιασμοῦ, θὰ ἤθελα νὰ παραπέμψω σὲ ἐργασίες τοῦ Clifton, τοῦ Μαλατρᾶ, τοῦ Καλδέλη, τοῦ Ῥωμανίδη καὶ στὴν εἰσαγωγὴ τῆς Ἀρβελὲρ στὸ βιβλίο της Γιατὶ τὸ Βυζάντιο. Βέβαια στὶς ἴδιες τὶς πηγές, τὶς ὁποῖες μελετῶ μὲ γνώμονα τὸν Θησαυρὸ τῆς Ἑλληνικῆς Γλώσσας (TLG), τοῦ παν. Irvine τῆς Καλιφόρνιας, θὰ βρεῖ κανεῖς τὴν γυμνὴ ἀλήθεια, χωρὶς τὰ σχόλια μεταγενέστερων ἱστορικῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. -IV-

    Ἐν κατακλείδι: ὑπάρχει μιὰ ἀνολοκλήρωτη ἐπανάσταση τῶν λαῶν ποὺ ἀπάρτιζαν τὸ Βασίλειο τῶν Ῥωμαίων, σὲ Ἀνατολὴ καὶ Δύση, ἐνάντια στὴν Φεουδαρχία. Δὲν εἴμαστε σὲ θέση νὰ γνωρίζουμε ἐκ τῶν ὑστέρων τί θὰ συγκροτοῦσαν αὐτοὶ οἱ λαοί: Ῥωμαίοι/Ῥωμηοί, Romania/Armani/Βλάχοι/Μολδαβοί, Ἀλβανῖτες/Ἀρβανίτες, κλ.π., ἀλλὰ τὸ βέβαιο εἶναι ὅτι οἱ ἐγγυήτριες Δυνάμεις ποὺ ὑπέγραψαν τὸ Πρωτόκολο τοῦ Λονδίνου _δὲν_ ἤθελαν μὲ τίποτα τὴν Κωνσταντινούπολη ὡς πρωτεύουσα ἑνὸς ἰσχυροῦ ὁμόσπονδου σύγχρονου Κράτους Ὀρθοδόξων λαῶν.

    Τὰ τραγελαφικὰ μὲ τὴν μὴ χορήγηση ἑλληνικοῦ διαβατηρίου σὲ ἀνθρώπους τῆς Ἀνατολῆς (Ῥωμηοὺς) καὶ ἡ χαριστικὴ βολὴ στὸ Σχίσμα μὲ τὴν πραγματικὴ ἱστορία μας στὰ χρόνια τοῦ Μεταξᾶ εἶναι γνωστά.

    Τὸ ζήτημα εἶναι: θέλουμε πλαστικὴ ἐπέμβαση στὴν κρατικὴ ἱστορικὴ διήγηση ποὺ ὑφίσταται στὸ γραπτό, φερειπεῖν, τοῦ Παπαρηγόπουλου ἤ θὰ διώξουμε ἐπιτέλους τὸ παραμορφωτικὸ κάτοπτρο τοῦ Διαφωτισμοῦ, καὶ θὰ δοῦμε ποιοῖ ἦταν αὐτοὶ οἱ ξυπόλητοι ποὺ ξεκίνησαν τὶς Ἐπαναστάσεις στὰ τέλη τοῦ 18ου αἰώνα καὶ σὲ ὅλη τὴν διάρκεια τοῦ 19ου αἰώνα. Καὶ γιατὶ βέβαια τὶς ξεκίνησαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. σου εχω αναρτησει απαντησεις σε ολα .. κι δεν εχεις αναρτησει καμια ? καλα εγω εσενα θα σε εξευτελισω στο πανελληνιο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ανέχθηκα γιατί σε θεώρησα απλά άρρωστο. Όμως ρατσιστικές ηλιθιότητες δεν θα ανεχθώ από κανέναν. Κάνε ότι μπορείς για να με εξευτιλίσεις. Θα το διασκεδάσω με την ψυχή μου. Είναι τιμή μου να με ξεφτυλίζουν κόπροι σαν κι εσένα που νομίζουν ότι μπορούν να είναι εκτροφείς ράτσας, αν και δεν είναι τίποτε περισσότερο από κοπρόσκυλα. Συγνώμη για το κοπρόσκυλα, η σύγκριση μαζί τους τα αδικεί.

      Διαγραφή
  32. Συγγνώμη,αλλά επειδή ήμουν μετανάστης 42 χρόνια στην Ολλανδία,από όπου συνταξιοδοτούμαι,όταν γράφεις αυτό το:
    . "Γι' αυτό και οι μετανάστες δεν έχουν ταξικό προσδιορισμό, είναι ξεριζωμένοι πληθυσμοί που μετακινούνται με τους δουλικούς όρους που επιβάλουν οι αγορές και το κεφάλαιο. Είναι δουλοπάροικοι του κεφαλαίου κι όχι εργάτες" εννοείς πως έτσι ήταν διαχρονικά ή εννοείς τους "λαθρομετανάστες" ή από τότε που οι "σοσιαλδημοκράτες" μεταλλάχθηκαν σε φιλελευθερους και έφεραν την σημερινή παγκοσμιοποίηση και τον "πολυπολιτισμό";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανέκαθεν ο μετανάστης ήταν και παραμένει μοχλός δουλοποίησης των εργαζομένων σε όλες τις χώρες. Είτε είναι νόμιμος, είτε παράνομος. Εκτός από τις περιπτώσεις όπου η μετακίνηση γίνεται με βάση συγκεκριμένη κρατική πολιτική συπλήρωσης των ελλείμματων εργατικής δύναμης που παρουσιάζονται σε μια οικονομία και γίνεται με όρους ισότιμους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Πράγμα εξαιρετικά σπάνιο. Ενώ σήμερα τελείως αδύνατο.

      Διαγραφή
    2. Πάντως στην Ολλανδία είχαμε αυτό που ήταν ή είναι σπάνιο.
      Ναι ήμασταν ισότιμοι με τους Ολλανδούς εργαζόμενους και για μερικά χρόνια είχαμε προνόμια που οι Ολλανδοί δεν είχαν π.χ 2 εβδομαδες παραπάνω πληρωμένη άδεια,πληρωμένη κατοικία,πληρωμένα εισιτήρια για τις διακοπές κ.α.
      Δεν νομίζω πως ήμασταν αλλά ούτε θεωρώ πως ήμουν δούλος ή ήμασταν δουλοποιημένοι.

      Διαγραφή
    3. Το γεγονός ότι επειδή εσείς θεωρείται ότι δεν ανήκετε στην κατάσταση που βιώνουν εκατομύρια μετανάστες στον κόσμο, θεωρείται ότι αλλάζει κάτι από αυτό που ανέφερα; Ακόμη και την εποχή που τα δουλεμπορικά μετέφεραν κοντά 30 εκατομύρια αφρικάνους δούλους στο λεγόμενο Νέο Κόσμο, υπήρχαν οι απελεύθεροι νέγροι και μια ελίτ πρώην δούλων που αναγνωρίστηκαν ως ισότιμοι στις δουλοκτητικές κοινωνίες όπου βρέθηκαν. Αυτό αλλάζει κάτι σχετικά με το δουλεμπόριο; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί άραγε στα ορυχεία του Βελγίου, ή στις βιομηχανίες της Γερμανίας στις δεκαετίες του 60 και 70 που κατά εκατοντάδες χιλιάδες οι Έλληνες πήγαιναν να εργαστούν, είχαν πολύ υψηλότερο δείκτη εργατικών ατυχημάτων; Παρά το τυπικά ισότιμο της υποδοχής τους από τα συγκεκριμένα κράτη που βρίσκονταν τότε σε βιομηχανικό οργασμό και χρειάζονταν χιλιάδες πρόσθετα εργατικά χέρια; Δεν έχει νόημα αυτή η κουβέντα. Μου θυμίζει ορισμένους σημερινούς Έλληνες που μέσα σ' αυτόν τον χαμό όπου 1 στους 2 χάνει την δουλειά του, εξαθλιώνεται όσο ποτέ άλλοτε, χάνει το σπίτι του, φορτώνεται με χρέη και οδηγείται στην απελπισία, πάντα βρίσκεται κάποιος να πεταχτεί και να πει: εγώ δεν τα αντιμετωπίζω όλα αυτά, άρα δεν είναι έτσι.

      Διαγραφή
    4. Όχι κύριε,θεωρώ πως δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα παρουσιάζεται.
      Θέλετε απόδειξη;
      Δείτε το παρακάτω,αυτό ισχύει από το 1955 μέχρι και σήμερα,μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα να δείτε ο ίδιος πως για την Ολλανδία τουλάχιστον αυτό που αναφέρεται δεν ισχύει. .
      What is the AOW pension age?
      Most people will be insured under the AOW scheme automatically.
      The AOW scheme is an insurance scheme which covers everyone who lives or works in the Netherlands, regardless of nationality. For every year that you are insured, you build up rights to 2% of the full AOW pension. If you have been insured for the full 50 years preceding your pension age, you will get a full AOW pension. For example: if your AOW pension age is 65 and one month, your AOW pension will be based on your insurance record between the ages of 15 and one month and 65 and one month. If your AOW pension age is 66, your AOW pension will be based on your insurance record between the ages of 16 and 66.
      You can find more information about AOW pensions on the page 'Leaflets and forms'.
      http://www.svb.nl/int/en/aow/wat_is_de_aow/wie_krijgt_aow/index.jsp

      Διαγραφή
    5. Τρία πουλάκια κάθονται και κάπνιζαν ταμπάκο, πέτα μου ένα κεφτέ για να μην πιάσουμε πάτο...

      Διαγραφή
    6. Προς: oisterwijk 26 Νοεμβρίου 2013 - 1:17 μ.μ.

      Μας δουλευεις;
      Επειδη ΕΣΥ δεν πηγες με ,,βαρκα,, στην Ολλανδια και επειδη πηγες μια εποχη, που τα εργατικα δικαιωματα και το κοινωνικο κρατος στην Ολλανδια ηταν στα καλλιτερα του, σημαινει, οτι ιδιαιτερα σημερα, δεν ειναι η μεταναστευτικη πολιτικη ετσι και χειροτερα, οπως την περιγραφει ο Καζακης; Δεν βλεπεις την καθοδο των μισθων; Την εξαφανιση των δικαιωματων; Την ανεργια; Στη Γερμανια ξερεις τι σημαινει Leihfirma?
      Παππου, αντε πιες το χαμομηλι σου, οσο εισπραττεις την ολλανδικη συνταξη, προτου αρχισουν να την πετσοκοβουν και απο κει, οπως την πετσοκοψαν και εδω. Καλομελετα κι ερχεται. Αλλωστε ο νεος βασιλιας στη στεψη του το ειπε. Το κοινωνικο κρατος στην Ολλανδια τελειωσε.

      Διαγραφή
  33. Κε Καζακη

    Απο την ημερα ‘’τελικα’’, που σε εβγαλε ο Τρανγκας και στον ‘’ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗ’’, 21 Νοεμβριου 2013, απολαμβανω καθημερινα στο RealFm, να ακουω τα σχολια, ενος Δεξιου Καραμανλικου, για την παρουσια σου και το προσωπο σου στην εκπομπη του!

    Γνωριζεις την αποψη μου οτι, ‘’Οποιαδηποτε δημοσιοτητα..... εστω και κακη, .. ειναι πολυ καλη για την προοδο του κινηματος’’ και σημερα ‘’Ο σκοπος αγιαζει τα μεσα’’!

    Οπως σου εχω πει και στο παρελθον, ο τροπος που διαλεξατε να αναπτυχθει το κινημα, ειναι ναι μεν σωστος και δινει μεγαλες δυνατοτητες στην κινητοποιηση των τοπικων πυρηνων και των μεγαλων λαικων μαζων, αλλα δυστυχως χρειαζεται χρονια για να εξαπλωθει παντου! Ομως σημερα οι αθλιες καταστασεις που επικρατουν και επιβαλονται στην χωρα δεν σας επιτρεπει αυτην την πολυτελεια του χρονου. Οι εξελιξεις γινονται ολο ποιο ραγδιεες και πιεστικες, η Διεθνης Σιωνιστικη Τραπεζιτικη Ληστοσυμμορια μαζι με τους ντοπιους ολιγαρχες, βιαζεται να αρπαξει οτι εχει απομεινει και να εξαθλιωσει τον λαο μας για να επιβαλλουν αιωνια σκλαβια. Φυσικο ειναι οσο καθυστερει η λαικη εξεγερση τοσο ποιο δυσκολο θα ειναι να επιτευχθει γρηγορη αναπτυξη, οταν τελικα γινει. Ο λαος κοιματε διοτι οι εργατικες ηγεσιες του το εχουν πουλησει και δεν σηκωνεται απο την πολυθρονα, εν αντιθεσει με τους Ουκρανους που χθες κατεβασαν 100.000 και πλεον λαο για να επιβαλουν την θεληση τους στον προεδρο Γιανουκοβιτς.

    Ετσι λοιπον η προσωπικη σου εμφανιση σε οποιαδηποτε καναλι......βοηθαει αμεσα την αναπτυξη του κινηματος και τα ποσοστα μεγαλωνουν, οπως σου αναφερα σε προηγουμενο σχολιο.

    Πιθανον ωρισμενοι δεν εχουν καταλαβει τι συμβαινει . Πριν λιγο χρονικο διαστημα ο Καζακης εμφανιζονταν ταχτικα, για ελαχιστα λεπτα σε διαφορα καναλια, αναλογα με τις αναγκες τους. Σημερα ειναι φανερο οτι επεσε γραμμη απο την Κυβερνηση του Σαχλαμαρα, να μην τον καλουν τα καναλια, διοτι με τα σχολια του ξυπνα τον κοσμο και τους χαλαει τα σχεδια. Αλλωστε το ειπε καθαρα και ο Τρανγκας στην εκπομπη, ουτε για ενα διλεπτο δεν τον καλουν πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τελικα ο Τρανγκας, μετα τον καθημερινο ανελεητο βομβαρδισμο εμαιλ που παιρνει απο μενα και τους φιλους μου, για να βγαλει τον Καζακη, ηρθε η ωρα που τον χρειαστηκε και τον εβγαλε 2 φορες για την ωρα, (δειτε τα Βιντεο)’’Χωρις Αναισθητικο’’ και στον ‘’Ελευθερο Σκοπευτη’’, φυσικα κανει προετοιμασια για να περασει την Καραμανλικη γραμμη της κλικας του. Ειναι ομως αληθεια οτι του επετρεψε 20 περιπου λεπτα να μιλησει, αν και τον διεκοπτε για να περασει το δικο του μυνημα... αλλα ο Δημητρης εμεινε απτοητος.

    Απολαυστε τον!

    31 Οκτωμβριου 2013

    http://www.youtube.com/watch?v=Vygr5-1ymv4

    21 Νοεμβριου 2013

    https://www.youtube.com/watch?v=1iUammOnShw

    Σημερα Δευτερα, ο Τρανγκας, 3 φορες, εκανε λιαν κολακευτικα σχολια, για τον Δημητρη, και ειπε οτι ''ειναι φιλοι, με τον Καζακη, απο χρονια''.... χα χα χα.

    Ειμαι σιγουρος οτι θα τον ξανακαλεσει συντομα για να βοηθησει αυτον και την παρεα του να ριξουν τον Σαχλαμαρα. Ανεφερε δε οτι μεχρι την 18 Δεκεμβριου η ΝΔ θα εχει 149 ψηφους..... και ο διαδοχος στο δωματιο της αναμονης ετοιμαζεται..... βλεπω επεσε πολυ η ρητορικη του Εβραιου Τσιπρα και ο αλλος Εβραιος, το Κουνελι, εδωσε το συνθημα υποστηρηξις, γι’αυτο τακανε απανω του ο Σαχλαμαρας και πηγε στην μαμα για βοηθεια!

    Κατι πρεπει να ξερει ο Δεξιος Τρανγκας, το σκιαχτρο της Βαιμαρης!



    @Ανωνυμος 3.13.μμ
    Εαν ειχες διαβασει ολα τα σχετικα αρθρα του Καζακη για την επιστροφη στο Εθνικο Νομισμα θα γνωριζες οτι, το νομισμα αυτο δεν θα αφεθει ερμαιο στην ληστοσσυμμορια των ‘’Αγορων’’ οπως λες αλλα θα προστατευθει με διαφορα νομικα μεσα. Την ισοτιμια θα την κανονιζει η κυβερνησις και οχι η αγορα. Χωρις να επαναλαμβανω οσα εχει αναπτυξει ο Καζακης, ψαξε το Μπλογκ να τα βρεις. Μαθε επεισης και την προταση του για τις οφφσιορ εταιριες και θα καταλαβεις πολλα.

    Οσο για το ΚΙΣ το Κεντρικο Ισραηλινο Συμβουλιο αυτο το εκανε Νομικο Προσωπο Δημοσιου Δικαιου ο ‘’Εθναρχης Καρα-Αλης (Καραμανλης) και ωρα ειναι να μην ξανανεωθει αυτη η ασυλια τους.
    Τωρα βεβαια αν περιμενεις οι Εβραιοι που κυβερνανε την Χωρα μας, Σαχλαμαρας, Βενιζελος, Σημιτης, Τσιπρας και ολη η Σκυλοσυμμορια να κανουν κατι...... θα περιμενεις στον αιωνα τον απαντα.

    Πρωτα πρεπει η Τραπεζα Ελλαδος να γινη κρατικη και μετα βλεπουμε για τις αλλες που ηδη πρεπει να ανηκουν στο κρατος, μετα τα λευτα ανακαιφαλοποιησης που εχουν παρει, πανω απο 220 Δις.

    «Για να γυρισει ο ηλιος θελει δουλεια πολυ» ! λεει το τραγουδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οι ιδιοι που μιλούν για καθαρότητα αίματος είναι οι ίδιοι που κάναν πλούσιο κάθε καρτάλι βιβλιοπώλη (παρόμοιοι με δάυτους είναι οι Αμερικάνοι εξωγηινολάγνοι που κάναν δισεκατομυριούχους κατι αλλα καρτάλια).

    Δεν γνωρίζουν οι υποστηρικτές της μονολιθικότητας του DNA τους,, πόσα ήταν τα Ελληνικά φύλα εξαρχής? Δεν γνωρίζουν οτι υπήρχαν ντόπιοι πλυθησμοί κατα την κάθοδο, δεν γνωρίζουν οτι τελος παντων απο την αρχή της προιστορίας του Ελληνικού χώρου, είμαστε ενα πλούσιο κράμα? δεν γνωρίζουν οτι ο Δημοκριτος για παράδειγμα άνηκε στους "ερυθρόδερμους ιμιβάρβαρους Θράκες"? Αλλα αυτόν και άλλους μεγάλους Έλληνες δεν τους συμφέρει να τους αφήνουν στην απ έξω..με ρατσιστικές οπτικές γωνίες της πλάκας. ετσι?..

    Οι αρχαίοι λοιπον πετύχαν κατι πολύ μεγάλο επειδή μεγαλούργησαν ως ένα κράμα ακομη και 2000 και χρόνια μετά υπάρχουν ανθρωποι έστω και καθυστερημένοι που μιλάν για την σουπερ φυλή την καθαρότητα του αίματος κτλ.

    Σήμερα όμως ,όποιος μιλάει για καθαρότητα αίματος δεν είναι μόνο καθυστερημένος, στηρίζει την Κοσοβοποίηση της Ελλάδος και γίνεται , πιονι της παγκοσμιοποίησης ,νομίζει οτι κανει το αντίθετο. Οι κύριοι αυτοί είναι τόσο επικύνδυνοι που επισκέπτονται ιστότοπους με άρείους ειδήμονες, κλπ ωντας βαλκάνιοι!.. τοσο χαζοβιόλιδες. Και εκει μέσα τρώνε πακέτο απο τους ξανθούλιδες και ακολουθεί οδυρμός.

    Αυτό το παθαίνουν διότι ώντας ρατσιστές ψάχνουν υπόβαθρο σε κάτι υπαρκτό για να στηρίξουν την "καθαρότητα του αίματος" και αυτό υπάρχει μονο στο φασισμο και ειδικότερα στη χιτλερικη εκδοχη του. Κατα τα άλλα δεν θέλω να επεκταθω σε Ελάνιους γόνους Ηχώρ ΕΛ νεφελιμ ελοχιμ ομαδα Ε αστροπλοια κλπ.. Απλα μη μπερδέυουμε την γνώση με τους βόθρους . Και μη μας κουνάνε το δάκτυλο ώντας εκ συνηδήσεως ψυχασθενείς, τα φοβισμενα ανθρωπάκια, ευτηχώς δλδ που δεν έχουμε το ιδιο dna με δαυτους..και υπάρχει ποικιλία. ευτηχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μέγα λάθος να ισχυρίζεται κάποιος ότι ο Μάρκος Μπότσαρης δεν ήξερε ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. οι ανθρωποι χωριζονται σε φυλες ..οχι σε ρατσες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. και οι αρβανητες ηταν οπως ειναι σημερα οι βορειοηπειρωτες ..
    ελληνες ορθοδοξοι κ ξεραν και της ελληνηκη κ αλβανικη γλωσσα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή