Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

80.000 λιγότεροι οι Έλληνες σε δυο χρόνια μνημονίων...

Οι θάνατοι στη χώρα μας πολλαπλασιάστηκαν, οι γεννήσεις καταβαραθρώθηκαν ενώ η μετανάστευση αυξάνεται ραγδαία.

Η κυβέρνηση ζητωκραυγάζει για το επικαλούμενο πρωτογενές πλεόνασμα. Ο φερόμενος ως Έλλην πρωθυπουργός αμέσως μόλις κατατέθηκε το σχέδιο του προϋπολογισμού, έτρεξε σαν τον γνωστό Χαρούλη από την παλιά διαφήμιση της Νουνού να πει τα καλά νέα στην Frau Μέρκελ. Και η Frau γεμάτη από εκείνο το είδος της ικανοποίησης που πάντα διακρίνει τους φιλόζωους όταν τα κατοικίδιό τους εκτελεί με θαυμαστή ακρίβεια τις εντολές που του δίνουν, αναφώνησε: «Πολλοί δεν το πίστευαν, αλλά η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα!»


Μεγάλη επιτυχία. Πρωτοφανής. Έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Οι επαινετικές δηλώσεις της Frau και του ανάπηρου Σόιμπλε μπορούν να συγκριθούν μόνο με την ικανοποίηση που έδειχνε ο Χίτλερ όταν τα σκυλιά του εκτελούσαν άριστα τις επιθυμίες του. Βλέπετε το γερμανικό κατεστημένο, ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος, διακρίνεται ιδιαίτερα για τα φιλόζωα αισθήματά του, ελλείψει ανθρωπισμού. Είναι επίκτητη ιδιότητα που κατοχυρώθηκε στον μεσοπόλεμο και γέννησε τον ναζισμό ως τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής και κοινωνικής κουλτούρας του, την οποία διατηρεί ακέραια μέχρι τις μέρες μας.

Απόλυτη μείωση πληθυσμού

Αυτός είναι ο λόγος κιόλας που πέρασε απαρατήρητη η είδηση ότι μέσα στο 2012 η Ελλάδα για δεύτερη χρονιά υπέστη απόλυτη μείωση του πληθυσμού της κατά 60,5 χιλιάδες. Το 2011 είχε υποστεί απόλυτη μείωση πληθυσμού κατά 19 χιλιάδες. Να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα η απόλυτη μείωση του πληθυσμού συμβαίνει για πρώτη φορά δυο συνεχόμενες χρονιές και με κλιμάκωση από την εποχή του πολέμου.

Για να δούμε σε τι οφείλεται. Το 2011 υπήρξαν 4,0 χιλιάδες θάνατοι περισσότεροι από τις γεννήσεις της ίδιας χρονιάς. Αυτό οφειλόταν στην καθίζηση των γεννήσεων την ίδια χρονιά σε σχέση με την προηγούμενη. Από 115,5 χιλιάδες γεννήσεις ζώντων το 2010, το 2011 έπεσαν στις 106,8 χιλιάδες. Ταυτόχρονα από 106 χιλιάδες θανάτους μέσα στο 2010, το 2011 είχαμε 110,7 χιλιάδες. Μια αύξηση δηλαδή κατά 4,7 χιλιάδες. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι οι θάνατοι την προηγούμενη δεκαετία κυμάνθηκαν στην Ελλάδα εκεί γύρω στις 106 χιλιάδες. Επομένως η αύξησή τους κατά 4,7 χιλιάδες ούτε τυχαία, ούτε από φυσικά αίτια ήταν.

Πολύ περισσότερο όταν το 2012 ακολούθησε μεγαλύτερη επιδείνωση. Οι γεννήσεις ζώντων την ίδια χρονιά ανήλθαν μόλις στις 100,4 χιλιάδες. Νέα μεγάλη πτώση που σημαίνει σοβαρή κλιμάκωση της κρίσης γεννήσεων. Την ίδια χρονιά οι θάνατοι αυξήθηκαν στις 116,7 χιλιάδες. Κι έτσι για το 2012 είχαμε 16,3 χιλιάδες θανάτους πάνω από τις γεννήσεις της ίδιας χρονιάς. Σχεδόν 3,5 φορές περισσότερους από το 2011. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Είχαμε δηλαδή πάνω από 10 χιλιάδες θανάτους περισσότερους από το 2010. Από πού προήλθαν αυτοί οι θάνατοι; Πάνω από 3 χιλιάδες ήταν από «αδιευκρίνιστα αίτια», όπως συνηθίζουν να καταγράφονται οι αυτοκτονίες, ενώ οι υπόλοιποι από ποικίλους λόγους, κατά κύριο λόγο από καρδιαγγειακά νοσήματα, που υποδηλώνουν κοινωνικοοικονομικές αιτίες. Όπως και να έχει η αύξηση αυτή των θανάτων για δυο συνεχείς χρονιές δεν μπορεί να θεωρείται γεγονός άσχετο με τις πολιτικές που εφαρμόζονται από το 2010 και μετά. Συνεπώς τα δυο πρώτα χρόνια της επιβολής των πολιτικών του κρεματορίου στοίχισε στο ελληνικό λαό πάνω από 10 χιλιάδες θύματα. Και να είστε σίγουροι ότι το 2013 θα είναι ακόμη χειρότερο.

Όμως δεν είναι μόνο αυτά τα θύματα. Εκτός από την εν ψυχρώ δολοφονία μιας ολόκληρης γενιάς που δεν πρόκειται ποτέ να γεννηθεί για να αναπληρώσει έστω τους θανάτους, έχουμε επίσης και την μετανάστευση. Το 2011 και το 2012 ήταν οι πρώτες χρονιές από την δεκαετία του ’60 και του ’70 που για πρώτη φορά το ισοζύγιο της μετανάστευσης υπήρξε αρνητικό για τους Έλληνες. Το 2011 η καθαρή μετανάστευση ήταν 15 χιλιάδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι μόνο τόσοι Έλληνες – κυρίως νέοι – μετανάστευσαν από την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Η συνολική μετανάστευση από την Ελλάδα την ίδια χρονιά ήταν σχεδόν 126 χιλιάδες σύμφωνα με την eurostat, από 120 χιλιάδες το 2010. Όμως το 2011 για πρώτη φορά αυτοί που έφευγαν από την Ελλάδα ως μετανάστες υπερτερούσαν από αυτούς που εισέρχονταν στη χώρα κατά 15 χιλιάδες.

Το 2012 η καθαρή μετανάστευση ήταν επίσης αρνητική για την Ελλάδα κατά 44,2 χιλιάδες. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί που έφυγαν μετανάστες από την Ελλάδα το 2012 υπερβαίνουν αυτούς που εισήλθαν στη χώρα κατά το νούμερο αυτό. Το αποτέλεσμα; Περί τις 60,5 χιλιάδες απόλυτη μείωση του πληθυσμού το 2012, μετά από 19 χιλιάδες απόλυτη μείωση του πληθυσμού κατά το 2011. Ποιοι θα λογοδοτήσουν γι’ αυτές τις σχεδόν 80 χιλιάδες απόλυτης μείωσης του πληθυσμού; Ποιοι θα λογοδοτήσουν γι’ αυτή την κλιμακούμενη γενοκτονία του ελληνικού πληθυσμού; Η ντόπια κυβέρνηση των εντολοδόχων της Frau Μέρκελ και των άλλων νεοναζί των Βρυξελλών; Η ίδια η Frau, ή όλοι μαζί;

Περιττό να πούμε ότι το 2013 θα είναι ακόμη χειρότερο. Από κάθε άποψη. Κι από γεννήσεις ζώντων, θανάτων και μετανάστευσης. Κι αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει όσο θα εφαρμόζεται η πολιτική που κυνηγάει πρωτογενές πλεόνασμα σε τέτοιες συνθήκες γενικευμένης κατάρρευσης της οικονομίας.

Όπου τρόικα και δημογραφική κρίση

Για να δώσουμε μια εικόνα της δημογραφικής κρίσης που θα συνεχίζουμε να βιώνουμε με κλιμάκωση, αρκεί νομίζω να δούμε ποιες είναι εκείνες οι χώρες που συνεχίζουν άλλες ανελλιπώς κι άλλες με μικρά διαλείμματα να αντιμετωπίζουν απόλυτη μείωση του πληθυσμού τους. Μέσα στο 2012 οι χώρες αυτές ήταν η Βουλγαρία που συνεχίζει ύστερα από δυο δεκαετίες μετά το «δόγμα του σοκ» που εφάρμοσε το ΔΝΤ και η ΕΕ σ’ αυτήν την χώρα να βιώνει απόλυτη μείωση του πληθυσμού της, που οφείλεται κατά κύριο λόγο σ’ ένα όλο και μεγαλύτερο έλλειμμα γεννήσεων ζώντων σε σχέση με τους θανάτους. Η Βουλγαρία δεν είναι χώρα για να κάνει οικογένεια και παιδιά ο πληθυσμός της με αποτέλεσμα να πεθαίνει αργά, αλλά σταθερά.

Άλλη χώρα είναι η Ισπανία που μέσα στο 2012, για δεύτερη χρονιά μετά το 2010, γνώρισε ο πληθυσμός της την χαρά της μαζικής μετανάστευσης σε μεγέθη που συγκρίνονται μόνο με τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Το 2011 αυτοί που έφυγαν μετανάστες από την Ισπανία στο εξωτερικό ήταν κατά 42,2 χιλιάδες περισσότεροι από αυτούς που ήρθαν στην χώρα. Ο πληθυσμός όμως αυξήθηκε γιατί οι γεννήσεις ζώντων υπερτερούσαν έναντι των θανάτων κατά 85,6 χιλιάδες. Το 2012 οι μετανάστες που έφυγαν από την Ισπανία ήταν κατά 162,4 χιλιάδες περισσότεροι απ’ όσους ήρθαν. Κι ενώ οι γεννήσεις συνέχισαν να υπερβαίνουν τους θανάτους κατά 48,5 χιλιάδες, ο πληθυσμός της χώρας υπέστη απόλυτη μείωση κατά 113,9 χιλιάδες άτομα. Κατά τα άλλα, μια χαρά πηγαίνει η Ισπανία.

Άλλη χώρα που γνωρίζει απόλυτη μείωση του πληθυσμού της μέσα στο 2012, χάρις στην μεταχείριση που της επιφυλάσσουν τα διεθνή επιτελεία των αγορών, είναι η Κροατία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, που ακολουθεί κατά πόδας την Ελλάδα, η Ρουμανία και η Σερβία. Όλες τους χαρακτηριστικές περιπτώσεις της επέμβασης του ΔΝΤ και της ΕΕ. Όλες τους τυπικά παραδείγματα «επιτυχίας» των συνταγών καταστροφής και ολοκληρωτισμού της αγοράς που εφαρμόστηκαν κατά κόρο και συνεχίζουν να εφαρμόζονται εναντίον του πληθυσμού.

Δομική πλέον η ανεργία

Το γεγονός ότι η Ελλάδα οδηγείται με σύστημα και επί σκοπού στον μαρασμό και στην γενοκτονία του πληθυσμού της φαίνεται και από τον τρόπο που έχει παγιωθεί ο τεράστιος αριθμός ανέργων στη χώρα μας. Κι ενώ με την παρουσίαση του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση των δοσίλογων εκτιμά ότι, οριακά έστω, θα μειωθεί η ανεργία από το 25,5% το 2013 στο 24,5% το 2014, η αλήθεια είναι πολύ πιο τραγική. Μόλις την περασμένη Πέμπτη (21/11) στο ευρωκοινοβούλιο ο αρμόδιος επίτροπος Λάζλο Άντορ, προειδοποίησε ότι η ανεργία στην ευρωζώνη γίνεται δομική και οι αποκλίσεις ανάμεσα στον ευρωπαϊκό πυρήνα και τα κράτη της περιφέρειας μεγεθύνονται.

Τι σημαίνει ότι η ανεργία γίνεται δομική; Σημαίνει ότι γίνεται μόνιμη γιατί δεν υπάρχει η πρέπουσα προσφορά εργασίας. Ενώ τα επόμενα χρόνια θα συνεχιστεί η σφαγή θέσεων εργασίας και εργαζομένων που έχει εκτοξεύσει την ανεργία στην ευρωζώνη πρώτα και στην ΕΕ στο υψηλότερο ύψος μετά τον πόλεμο. Επομένως μεγάλες μάζες εργαζομένων θα αντιμετωπίσουν την μακροχρόνια ανεργία, αλλά και την πιθανότητα να μην μπορούν ξανά να βρουν δουλειά.

Παρουσιάζοντας μαζί με τον επίτροπο Όλι Ρεν την Ετήσια Επισκόπηση της Ανάπτυξης της Κομισιόν, ο  επίτροπος Άντορ τόνισε επίσης ότι διευρύνεται η ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ικανοτήτων. Ακόμη παρατήρησε ότι η εγκατάλειψη σπουδών αυξάνεται ποσοστιαία, κάτι το οποίο χαρακτήρισε ανησυχητικό.

Κι ενώ η Γαλλική οικονομία σημειώνει καθίζηση για το γ΄ τρίμηνο του 2013, με τη Γερμανία να σημειώνει θετικό πρόσημο μόλις και μετά βίας στο 0,3%, η ευρωζώνη εκτιμάται επίσημα ότι στην καλύτερη περίπτωση το ΑΕΠ της θα σημειώσει μείωση κατά 0,4% έως το τέλος του έτους με την ΕΕ να μένει στάσιμη. Το 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι η άνοδος του ΑΕΠ της ευρωζώνης θα φτάσει στο 1,1% και 1,4% στην ΕΕ. Η πρόβλεψη αυτή θα αποδειχτεί για μια ακόμη μια φορά έωλη, καθώς δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ακόμη και για μια τέτοια ασθενική άνοδο.

Βεβαίως, αυτό δεν εμποδίζει τους εγχώριους μελανοχίτωνες της νέας κατοχής να δηλώνουν ότι το 2013 η ύφεση, σύμφωνα με τα λόγια τους, θα περιοριστεί στο -4,0%, ενώ το 2014 προβλέπουν να εκτοξευθεί στο +0,6%. Πρέπει να ανήκεις σε κάποια από τις κατηγορίες των ηλιθίων κατά Κάρλο Τσιπόλα, για να πιστέψεις ότι μπορεί να συμβεί αυτό. Σε συνθήκες μάλιστα δραστικής αφαίμαξης πόρων υπέρ των δανειστών είτε άμεσα μέσω της εξυπηρέτησης του χρέους που το 2014 θα απορροφήσει γύρω στα 37 δις ευρώ μόνο για τοκοχρεολύσια, είτε έμμεσα μέσω των πολιτικών διάλυσης και εκποίησης που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το δράμα της εκπαίδευσης

Ο δραματικός χαρακτήρας της κατάστασης αποτυπώνεται και σε μια πρόσφατη μελέτη της Τραπέζης της Ελλάδος. Η μελέτη περιλαμβάνεται στο 38ο τεύχος (Νοέμβριος 2013) του Οικονομικού Δελτίου της Τράπεζας της Ελλάδος, συντάχθηκε από τους Ν. Κανελλόπουλο, Θ. Μητράκο, Π. Τσακλόγλου και Ιω. Χολέζα και έχει τίτλο «Οι επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης στις ιδιωτικές αποδόσεις της εκπαίδευσης στην Ελλάδα». Στόχος της μελέτης είναι να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις της κρίσης στις ιδιωτικές αποδόσεις της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο κίνδυνο της ανεργίας. Εκτιμήθηκαν οι ιδιωτικές αποδόσεις της εκπαίδευσης για επιμέρους ομάδες αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Προκύπτει ότι: 

• Η οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της πιθανότητας ανεργίας για όλους χωρίς καμιά εξαίρεση. 

• Ωστόσο, αυτοί που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία είναι οι απόφοιτοι των χαμηλότερων εκπαιδευτικών βαθμίδων, οι άνδρες και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία απόφοιτοι. Δηλαδή ο κύριος όγκος της εξειδικευμένης απασχόλησης.

• Η αύξηση της ανεργίας συνοδεύθηκε από μείωση των αποδοχών των μισθωτών, με σημαντικές ωστόσο διαφοροποιήσεις για τις επιμέρους εκπαιδευτικές ομάδες. 

• Οι αποδοχές μειώθηκαν περισσότερο για τους άνδρες αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ και ιδιαίτερα τους νέους αποφοίτους, καθώς και για τους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων ανεξαρτήτως φύλου. Το αποτέλεσμα ήταν, εκτός όλων των άλλων, να εκτιναχθεί η ανεργία των σχετικά υψηλά αμειβόμενων με πολλά χρόνια προϋπηρεσία, ή εργασιακή εμπειρία. Κι έτσι όποιος βρεθεί χωρίς εργασία μετά τα 45 να μην μπορεί να βρει εύκολα άλλη ευκαιρία απασχόλησης, ακόμη και για να συμπληρώσει έστω τα συντάξιμα έτη που του απομένουν.

• Μολαταύτα εκτιμάται ότι, παρά τον αυξημένο κίνδυνο ανεργίας κατά την τρέχουσα οικονομική κρίση, η εκπαίδευση συνεχίζει να παρέχει υψηλές ιδιωτικές αποδόσεις. 

• Εξαίρεση από το πρότυπο της ηλικίας αποτελούν οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων ανεξαρτήτως φύλου και οι γυναίκες απόφοιτες ΤΕΙ, ενώ υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις μεταξύ των αποφοίτων διαφορετικών σχολών. 

• Ανεξαρτήτως φύλου, η μεγαλύτερη μείωση αποδοχών καταγράφεται μεταξύ των κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων. 

• Επιπλέον, οι αποδοχές μειώθηκαν περισσότερο για τους άνδρες αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ. 

• Αναφορικά με τα έτη από την αποφοίτηση, στην περίπτωση των ανδρών μειώθηκαν κατά κανόνα περισσότερο οι αποδοχές των νέων αποφοίτων, ενώ στις γυναίκες η εικόνα είναι αντίθετη, δηλαδή δεν επαληθεύεται το πρότυπο της μεγαλύτερης μείωσης των αποδοχών για τους νέους αποφοίτους.

• Οι ιδιωτικές αποδόσεις της εκπαίδευσης αυξάνονται όσο αυξάνεται η βαθμίδα εκπαίδευσης και είναι υψηλότερες για τις γυναίκες. 

• Η κρίση, έως τα μέσα του 2012 που εξετάζει η μελέτη, φαίνεται να έχει μικτά αποτελέσματα, με την έννοια ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι αποδόσεις της εκπαίδευσης αυξάνονται, ενώ σε κάποιες άλλες μειώνονται.

Σύμφωνα με μελέτη αυτή, έως τα μέσα του 2012, τα οικονομικά, η φυσική αγωγή, η ιατρική, οι φυσικές επιστήμες, το πολυτεχνείο, όσοι έχουν μεταπτυχιακό, ή διδακτορικό δέχθηκαν το μικρότερο πλήγμα από την ανεργία. Στον αντίποδα μεγάλο το πλήγμα σε παιδαγωγικά, αρκετά ΤΕΙ και σε σχολές πληροφορικής. Βέβαια δεν είναι αυτή η εικόνα για την ανεργία το 2013, η οποία έχει κυριολεκτικά συντρίψει και του πτυχιούχους των σχολών που υποτίθεται ότι είχαν κάπως καλύτερες προοπτικές.

Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται είναι ένα: πώς είναι δυνατόν να μιλά κανείς για ανάκαμψη, έστω και σε επίπεδο ΑΕΠ, όταν η ανεργία δεν οδηγεί απλά στην μαζικότερη μετανάστευση Ελλήνων και κυρίως νέων, από την εποχή των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών μετά τον πόλεμο, αλλά συνθλίβει κυρίως τον κύριο όγκο της εξειδικευμένης εργασίας στην χώρα; Πώς είναι δυνατόν να σταθεί στα πόδια της μια οικονομία όταν απαξιώνει τον κύριο όγκο της εξειδικευμένης εργατικής δύναμης;

Κι όταν μάλιστα σαν απάντηση σ’ όλα αυτά η κυβέρνηση των εντολοδόχων της Frau και των δανειστών προχωρεί στη διάλυση της εκπαίδευσης από την μέση έως την ανώτατη; Τι σηματοδοτεί π.χ. η απόλυση του 40% των εργαζομένων κυρίως στα δυο πιο επιφανή και ιστορικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, αφενός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αφετέρου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αν όχι διάλυση και ολοκληρωτική υποβάθμιση των δυο βασικών εθνικών πυλώνων της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα;

Η χώρα έχει κριθεί από την Frau και τους ομογάλακτούς της ότι δεν είναι βιώσιμη κι επομένως δεν μπορεί να παρέχει αξιοπρεπή εκπαίδευση και σπουδές στα παιδιά της, ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αντάξια των πιο ζωτικών αναγκών του πληθυσμού. Και τι σημασία έχει για τους επιγόνους των χιτλερικών η διόγκωση της μετανάστευσης, αλλά και η γενοκτονία του ελληνικού λαού;

Το μάτι των δανειστών και της Frau είναι καρφωμένο στην δημόσια και ιδιωτική περιουσία των ελλήνων πολιτών. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι πότε θα ξεκινήσουν οι μαζικοί πλειστηριασμοί εναντίον της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, μιας και την δημόσια ιδιοκτησία την έχει βάλει ήδη στο χέρι. Και για την βάλει στο χέρι θα συνεχίσει να βυθίζει στα ιδιωτικά χρέη κυρίως προς την εφορία όλους τους έλληνες.

Μέχρι τουλάχιστον να συνειδητοποιήσει ο μέσος Έλληνας ότι εδώ διακυβεύεται η ίδια η ζωή του και κυρίως η ζωή των παιδιών του, αλλά και των παιδιών των παιδιών του, που δεν πρόκειται να χαρεί ποτέ, γιατί δεν θα έχουν απλά την τύχη του ραγιά. Προορίζονται να αφανιστούν μαζικά από την κλιμακούμενη γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού, που έχει κριθεί πλέον άχρηστος από τους δανειστές και την ΕΕ.

Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 24/11/2013

28 σχόλια:

  1. Είναι γνωστά αυτά που γράφεις ήδη, ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει γύρω του και διαβάζει. Γιατί επαναλαμβάνεις γεγονότα γνωστά στον καθέναν; Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε ΕΜΕΙΣ για να εξαλείψουμε την ανισότητα και να μεταβούμε σε μια κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, όχι τι κάνουν ΑΥΤΟΙ. Το να επαναλαμβάνεις γεγονότα σαν αυτό χωρίς όραμα για ένα λαμπρό μέλλον είναι απογοητευτικό, αντιπαραγωγικό και κάνει τους ανθρώπους να μη θέλουν να συμμετέχουν σε τίποτα και να αποσύρονται στον κύκλο τους. Λογικό βέβαια να αποδέχονται την κατάσταση των πραγμάτων, εφόσον δεν ξέρουν τι να κάνουν. Το κλαψούρισμα δεν βοηθάει.
    http://downwithelite.wordpress.com/2013/08/27/complaining-and-crying-out-loud/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Marat,σου προτεινω την παρακατω ηλεκτρονικη διευθυνση για να ξεκαθαρισεις και να βαλεις σε σειρα τους συλλογισμους σου και να βεβαιωθεις ποσα γεγονοτα της ιστοριας μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ στον καθενα.
      http://www.youtube.com/watch?v=5DYmpP8xiNk&feature=related - Μαθηματα οικονομικης ιστοριας.

      Διαγραφή
  2. Καλώς ήλθατε στη Γη από τον πλανήτη Άρη! Αν αυτά είναι γνωστά, τότε συγνώμη. Όμως η δική μου εμεπιρία λέει ότι όχι μόνο δεν είναι γνωστά, αλλά δεν έχουν ούτε καν κατανοηθεί. Γιατί αν είχαν κατανοηθεί ως γεγονότα, τότε θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Όσο για προοπτική και όραμα, δεν ανήκω στους θρησκόληποτυς που πετάνε στα ουράνια ονειρευόμενοι την τέλεια κοινωνία με την οποία θα ευεργετήσουν την ανθρωπότητα. Όλοι αυτοί οι θρησκόληπτοι ονειροπαρμένοι θα γίνουν οι χειρότεροι δικτάτορες αν τους δοθεί κάποτε η ευκαιρία. Όταν δηλαδή διαπιστώσουν ότι τίποτε δεν γίνεται στην πράξη κι ότι η κοινωνία πορεύεται προς τα μπρος όχι με βάση οράματα, αλλά με βάση τα προβλήματα που έχει άμεσα να λύσει. Κι ως προς αυτά έχω γράψει άπειρα κείμενα και θα γράψω ακόμη περισσότερα. Στόχος μου είναι να κάνω προσιτή ακόμη και στον πιο αδαή την πραμγατική δυνατότητα να αντιστραφούν οι όροι εδώ και τώρα. Να γιατί χρειάζεται η ανάλυση της πραγματικότητας. Όχι για την διατύπωση των γεγονότων, αλλά για να αναδειχθεί η τάση, η δυναμική και η αλληλοσυσχέτιση των επιμέρους πραγματικοτήτων έτσι ώστε να αντιληφθεί ακόμη και ο πιο αδαής την λύση που προτείνω ως λογική και αρκούντως ρεαλιστική πρόταση για το σήμερα. Όχι για όνειρα θερινής νυχτός, όπου ο καθείς μπορεί να ονειρευτεί μια κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι θα είναι ίσοι. Μόνο που χωρίς να αναλύσεις τα γεγονότα και να συνάγεις από εκεί τα αναγκαία συμπεράσματα, τότε δεν κάνεις τίποτε περισσότερο από το να ονειρεύεσαι. Προσωπικά αφήνω τα όνειρα σε άλλους, εγώ χρησιμοποιώ τον ύπνο μόνο για ένα σύντομο διάλλειμα ξεκούρασης στον αγώνα να συγκροτηθεί το υποκείμενο που θα δώσει λύση. Όχι του αγίου Μακαρίου ανήμερα, αλλά εδώ και τώρα, με όπλα και μέσα που διαθέτει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κλανιές δεν βάφονται αυγά. Η ανατροπή στην Αργεντινή και στην Ισλανδία δεν έγινε με αναλύσεις, «επίγνωση» και «μόρφωση». Στην Αργεντινή έγιναν συλλαλητήρια έξω από το σπίτι του Υπουργού Οικονομικών (όχι σε μέρη που δεν παρενοχλείται η ιδιωτική ζωή τους και άρα δεν τους καίγεται καρφάκι) και πετάχτηκαν αυγά και πέτρες στο αυτοκίνητο του αντίστοιχου πρωθυπουργού - προέδρου εκεί. Πρέπει επιτέλους να κατευθύνουμε τα βέλη μας στο 1% και όχι στην αστυνομία ή σε άλλα μέλη του 99%. Συμφωνώ με τις αναλύσεις, όμως άσε τις αναλύσεις του τι κάνουν αυτοί και ξεκίνα να αναλύεις τα αποτελέσματα των πράξεων του Καζάκη και του ΕΠΑΜ. Των συλλαλητηρίων, της πολιτικής ανυπακοής, της γενικής απεργίας κτλ. Μηδέν εις το πηλίκον μέχρι στιγμής. Προφανώς χρειαζόμαστε ένα άλλο είδος δράσεων. Από γκρινιάρηδες (έτσι μας αποκαλούν και αυτοί οι ίδιοι, όπως άκουσα από τα χείλη τους) πρέπει να γίνουμε αντάρτες. Ιδέες για δράσεις από απόσταση:
      http://downwithelite.wordpress.com/2013/11/25/actions-from-a-distance-non-electronic-actions/
      http://downwithelite.wordpress.com/2013/11/11/actions-from-a-distance-the-use-of-electronics/

      Και όσο για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και προς τα που βαδίζει, αρκεί το παρακάτω γράφημα: pic.twitter.com/aOczlJVyqw

      Διαγραφή
    2. Συγνώμη αν δεν κάναμε την επανάσταση ακόμη. Όμως ανύπαρκτοι σαν κι εσένα δεν είμαστε. Ούτε είμαστε κλανιές πληκτρολογίου με ηρωικά ψευδόνυμα για να καλύπτουμε την γύμνια μας. Το ΕΠΑΜ αναπτύσσεται παντού. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την κοινωνική εξέγερση. Ανοίγει δρόμους κι αφυπνίζει συνειδήσεις σε μαζικό επίπεδο. Ενώ εσύ καρκινοβατείς δια του πληκτρολογίου. Σπουδαία επανάσταση. Το διαστημόπλοιο για τον πλανήτη που κατοικείς αναχωρεί σε μερικές ώρες. Κάνε μας την χάρη και πρόλαβέ το. Έτσι ή αλλιώς άχρηστος είσαι. Ούτε από αναλύσεις ξέρεις, ούτε από δράση, άρα μηδέν στο πηλίκον. Κι αν νομίζεις ότι ο λαός είναι τόσο χαμερπής για να οδηγηθεί σε "δράσεις" σαν αυτές που προτείνεις, τότε σε περιμένει μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Αν και δεν σε έχω ικανό ούτε μια παρέα των 10 ατόμων να μαζέψεις για να κάνεις το ελάχιστο στην πράξη. Από επαναστάτες του είδους σου έχει γεμίσει το διαδίκτυο. Πληκτρολόγιο, μαγκιά και κλανιά που κρύβει ανημπόρια και βαθιά ηλιθιότητα που φαίνεται άλλωστε κι από το γεγονός ότι δεν είσαι καν σε θέση να εκτιμήσεις την πραγματικότητα. Σου αρκεί απλά ένα γράφημα. Αμορφωσιά στην υπηρεσία της επανάστασης του πληκτρολογίου.

      Διαγραφή
    3. Marat

      Τι αναχρονιστικα και ανεδαφικα προτεινεις; Πιστευεις στ αληθεια, οτι στην αργεντικη εγινε η πολιτικη αλλαγη, επειδη εκαναν συγκεντρωσεις εξω απο τα σπιτια των πολιτικων και επειδη πεταχτηκανε αυγα; Αν ειναι ετσι να γινονται οι ανατροπες, εμεις με τοσες συγκεντρωσεις, αυγα και γιουρτια που πεταξαμε, επρεπε να ειχαμε ηδη απελευθερωθει.
      Γιατι δεν πας στην διεθνη διημεριδα του Επαμ για το χρεος να ρωτησεις τον Ισλανδο, πως κανανε επανασταση; Κατι μου λεει την λεξη αυγο, δεν θα στην πει.

      Διαγραφή
    4. Αναχρονιστικά είναι τα συλλαλητήρια, οι απεργίες, τα μποϊκοτάζ, οι εκλογές και το κλαψούρισμα. 50 χρόνια ακτιβισμού και ακόμα κυβερνά το ίδιο 1%. Μηδενικό αποτέλεσμα. Ο άλλος μιλάει για επανάσταση και κοινωνική εξέγερση, όπου απλοί άνθρωποι θα συλληφθούν, φυλακιστούν, τραυματιστούν ή ακόμη και σκοτωθούν. Η ζημιά θα είναι μέγιστη για το 99% και η πίεση ελάχιστη για το 1%, το αντίθετο δηλαδή από αυτό που πρέπει να γίνει. Είδαμε σε πρόσφατες εξεγέρσεις σε Αραβική Άνοιξη, Ουκρανία, Ταϊλάνδη, Βραζιλία και Τουρκία ότι απλά οδήγησαν σε συμπλοκές με τις δυνάμεις ασφαλείας (επίσης μέλη του 99%). Οι ηγέτες, το 1%, και οι πολιτικοί υπηρέτες τους δεν παρενοχλούνται καθόλου και άρα έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν λίγο μέχρι να κοπάσουν οι εξεγέρσεις και να ανακτήσουν τις προνομιακές θέσεις τους. Στην Αίγυπτο επίσης οι σχέσεις εξουσίας παρέμειναν αμετάβλητες. Αυτόκλητοι ηγέτες σαν τον Καζάκη εξακολουθούν να καλούν τους ακτιβιστές να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους στους δρόμους, ενώ ξέρουν ότι οι επιτυχίες είναι σπάνιες. Αρνούνται να αλλάξουν την τακτική τους. Τουλάχιστον θα μπορούσε να ενθαρρύνει τον κόσμο να προχωρήσει σε μαζικές αναλήψεις των καταθέσεων πριν κουρευτούν ή/και να επικεντρωθεί στη νομική κάλυψη της παύσης πληρωμών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Αντ'αυτού χαραμίζει πολύτιμο χρόνο και ενέργεια σε λόγια και κατεβατά που απογοητεύουν και αδρανοποιούν το λαό, ο οποίος ήδη έχει επίγνωση της κατάστασης. Δεν χρειαζόμαστε διεθνείς συναντήσεις όπου πάλι θα ακούσουμε ότι πρέπει να βγούμε από την Ευρωζώνη και να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα. Το ξέρουμε ήδη. Άλλη μια ενέργεια με μηδενικό αποτέλεσμα. Μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες το ΕΠΑΜ και ο Καζάκης. Οι αγνές προθέσεις (αν και αρχίζω να αμφιβάλλω για αυτό) δεν αρκούν. Πρέπει επιτέλους να εισβάλλουμε στην ιδιωτική, αριστοκρατική ζωή τους όπως κάνουν και αυτοί με εμάς. Ας επιστρέψουμε τη χειρονομία. Μακριά από δυνάμεις ασφαλείας και αστυνομία. Εκτός και αν προτιμάτε το αίμα και το χάος που θα επιφέρει η μαζική εξέγερση που έρχεται.

      Διαγραφή
    5. Η ιδεολογία σου είναι τυπικά πρακτόρικη. Μόνο ένας άθλιος σε διατεταγμένη υπηρεσία θα πρότεινε ως επαναστατική πράξη την εισβολή στην ιδιωτική ζωή του οποιουδήποτε. Ακόμη και του χειρότερου εχθρού του. Ο λαός και το κίνημα δεν είναι λεχρίτες, ούτε υπόκοσμος για να στραφεί ενάντια στην ιδιωτική ζωή του οποιουδήποτε. Δεν τα βάζει με παιδιά και οικογένειες για να βγάλει το άχτι του. Αυτό το κάνουν μόνο ασυνείδητοι και προβοκάτορες. Στόχος μας είναι η ανατροπή, όχι η αντεκδίκηση που μετατρέπει τον λαό σε μαινόμενο όχλο, υποχείριο αλητήριων και πρακτόρων σαν του λόγου σου. Παλεύουμε συλλογικά για να οικοδομήσουμε μια νέα Ελλάδα κι όχι για να ικανοποιήσουμε αρρωστημένα προσωπικά απωθημένα. Το πρόβλημά μας είναι πώς θα ξεριζώσουμε ένα ολόκληρο καθεστώς κι όχι πώς θα στοχοποιήσουμε πρόσωπα. Όσοι επιδιώκουν να "επιστρέψουν χειρονομίες" είτε πάσχουν από ψυχική διαταραχή, την ίδια που μετατρέπει κάποιον σε φασίστα, είτε βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μόνο ασφαλίτης εν υπηρεσία μπορεί να ταυτίσει την εξέγερση του λαού, του ενωμένου λαού, με αίμα και χάος. Πρόκειται για τυπικό ορισμό της στάσης που μπορεί εύκολα να βρει κανείς σ' όλα τα εγχειρίδια της ασφάλειας. Μήπως είσαι από εκείνους τους φωστήρες που συνέταξαν την προκήρυξη της νεοεμφανιζόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης; Για να μην τολμάς ούτε καν να γράψεις επώνυμα, είναι προφανές το τι και ποιος είσαι. Πολύ θα ήθελες εσύ και οι δικοί σου να σταματήσουν οι αναλύσεις, η αφύπνιση, η οργανωτική δουλειά και ανάπτυξη του ΕΠΑΜ μέσα στον λαό. Όμως θα σε δυσαρεστήσω πολύ λέγοντας ότι εμείς στεκόμαστε εδώ στο φως της ημέρας και επενδύουμε στον μαζικό λαϊκό αγώνα, τον μόνο ικανό να δώσει λύση υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Όσο κι αν προσπαθήσεις εσύ και τα αφεντικά σου δεν πρόκειται να μας παρασύρεται σε τυχοδιωκτικές ενέργειες σαν αυτές που προτείνεις για να γίνουν εύκολος στόχος των δυνάμεων καταστολής του καθεστώτος. Δεν μασάμε. Γι' αυτό τράβα να κλειστείς στην τρύπα σου. Έτσι κι αλλιώς δεν θα σου επιτρέψω να συνεχίσεις την ασφαλίτικη δράση σου μέσα από το blog μου. Ψάρεψε αλλού για θύματα.

      Διαγραφή
  3. Κύριε Καζάκη, είστε Μασώνος; Γιατί σας αναφέρει δημοσίευμα σε αυτή τη λίστα:

    http://www.makeleio.gr/?p=31398

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήμουν μασώνος θα ήμουν ο πρώτος που θα το είχα πει. Όσο για την αλήτιικη "δημοσιογραφία" του κ. Χίου θα δείτε πολύ σύντομα το πώς θα απαντήσουμε σ' αυτήν.

      Διαγραφή
  4. Τα όπλα μας είναι το δίκιο,η ενότητα, η αποφασιστικότητα κι η επιτακτική ανάγκη επιβίωσής μας ως έθνος ,που ξεκάθαρα πεθαίνει-αυτά τα νούμερα σε λίγο θα μεγαλώσουν εφιαλτικά και ,όπως αυτοί υπολογίζουν το 2020 θα είμαστε μια αισχρή μειοψηφία στη χώρα μας!Ή αυτοί ή εμείς!Το πολιτικό τους σύστημα κρέμετε πια από μια κλωστή,στη συνείδηση της πλειοψηφίας ήδη είναι τελειωμένο,κι ο κόσμος ζητάει διέξοδο και τρόπο να γλιτώσει.Ποιος από αυτούς του δείχνει αυτή τη διέξοδο;Μόνο ψελλίζουν μισές αλήθειες για να κρύβουν τη μεγάλη απάτη,για να ασχολείται κάθε μέρα που περνά ο κόσμος με ένα δέντρο και να χάνει το δάσος...Πάντα αυτή ήταν η τακτική τους...και τώρα μες τον πανικό τους-γιατί πολλοί ξυπνήσανε-πασχίζουν για να σώσουν το πτώμα που τους τρέφει χρόνια και τους δίνει αξία και υπόσταση,το πολιτικό σύστημα της απάτης και της ρεμούλας...Φοβούνται φυσικά τη φυλακή-και καλά κάνουν-και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σωθούν μέσα από τη γνωστή τους επικοινωνιακή πρόζα,τις ψευτομαγκιές και τις κόντρες "στο όνομα του Ελληνικού λαού"πάντα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξερω και δεν θελω να μαθω γιατι μαλλον θα με πιασει καταθλιψη ποσες απο τις γεννησεις ηταν απο Ελληνες γονεις και ποσοι απο τους μεταναστες που ηρθαν στην χωρα για να αντικαταστησουν τους Ελληνες που φευγουν ειναι επισης Ελληνες.
    Ισως μαλιστα ειναι και μια λυση.
    Την κοπαναμε ολοι και αφηνουμε τους Πακιστοαφγανοαλβανοβουλγαρολοιπους να πληρωνουν μεχρι δευτερας παρουσιας τα βερεσεδια.
    Ακουγοντας σας να μιλατε σε σταθμο σχετικα με "επενδυτες" που σκοπευουν να χρησιμοποιησουν δημοσιους οργανισμους για δανειοδοτηση θυμηθηκα μια απορια μου που θα ηθελα να με βοηθησετε να λυσω.
    Διαβασα οτι τα χρεη του ΜΕΓΑ ειναι καπου 180εκ (και των υπολοιπων αναλογα). Δεδομενου οτι ανοιξε πριν περιπου 20 χρονια σημαινει χοντρικα οτι επαιρνε 9εκ το χρονο.
    Αυτο σημαινει οτι αν εκανα τον επιχειρηματια και ειχα τις καταλληλες προσβασεις θα μπορουσα να παιρνω καθε χρονο ακοπα οσα βγαζω τωρα σε εννια ζωες δουλευοντας;
    Στο τελος αφου κανω τα κουμαντα μου σε Ελβετια και υπερακτιες βαραω κανονι και φεσωνω την τραπεζα την οποια χρηματοδοτει το κρατος και τελικα τα πληρωνουν οι κερδιζοντες κατω απο 1εκ ανα ζωη ιθαγενεις;

    Εχω καταλαβει κατι λαθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χώρα εντός ολίγου χάνει και τυπικά την αυτοκυριαρχία της. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα κυβερνάται από τους ευρωπαίους γραφειοκράτες ως μέρος των περιφερειών της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας που οικοδομείται ήδη. Πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στο 2015 θα υπάρξει διπλή υπηκοότητα και ιθαγένεια (ευρωπαική και τοπική), όπως υπήρχε ιστορικά στις αυτοκρατορίες. Οι ευρωεκλογές αυτές θα είναι τελευταίες καθότι στο μέλλον θα ενιοποιηθούν με τις εθνικές όπου θα συμμετέχουν μόνο ευρωπαικοί πολιτικοί σχηματισμοί με υποψηφίους που θα μπορούν να κατεβουν όπου θέλουν ανεξάρτητα ιθαγένειας. Ήδη οι φράξια Τρεμόπουλου και Σία των οικολόγων, θέλουν να θέσει υποψηφιότητα ο Ντανιέλ Κον Μπετίτ στην Ελλάδα. Το ίδιο γίνεται με τον Χατζημαρκάκη εκ Γερμανίας. Ο Έλληνας θα πρέπει να συνηθίσει ότι μπορεί να τον εκπροσωπεί στο ευρωκοινοβούλιο, ή στην τοπική rada οποιοασδήποτε διαθέτει ευρωπαική ιθαγένεια και φυσικά πιστεύει στην καθεστωτική ιδεολογία, την ευρωπαική ολοκληρωση. Μέχρι τον Απρίλη του 2014 οι δοσίλογοι της κυβέρνησης θα έχουν υπογράψει το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα με τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας με σκοπό και επίσημα να μεταφερθεί η κυριότητα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των ελλήνων στον μηχανισμό και στους δανειστές. Η Ελλάδα ως αυθύπαρκτο κράτος θα πάψει να υπάρχει και επίσημα στα επόμενα δυο χρόνια, αν και ουσιαστικά έχει πάψει να υφίσταται ήδη. Από κει και πέρα θα υπάρχει η ενιαία αγορά της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας όπου θα κυριαρχούν δυο κατηγορίες πληθυσμού, οι νομάδες του πλούτου και των κεφαλαίων και οι νομάδες της απόλυτης εξαθλιωσης που θα ζουν μεροδούλι-μεροφάι. Μια νέα Αγία Ρωμαική Αυτοκρατορία εν τη γεννέσει της με έδρα και κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.

      Διαγραφή
    2. Eλπιζω οι προβλεψεις σας να μην εχουν την τυχη των χρησμων της Κασσανδρας. Ενω δηλαδη αυτοι δεν γινοντουσαν πιστευτοι και στο τελος επαληθευοντουσαν οι προβλεψεις σας να γινουν πιστευτες και να αποτραπει η επαληθευση τους.

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι προβλέψεις, αλλά διακηρυγμένοι στόχοι από τον Μπαρόζο και την συμμορία του στις Βρυξέλλες. Ήδη ετοιμάζονται οι νέες Συνθήκες για υπογραφή. Το αν θα επαληθευθούν εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τον ίδιο τον λαό και τις δυνάμεις εκείνες που πρέπει να τον ενώσουν πάνω από διαχωρισμούς εμφυλιοπολεμικούς δεξιάς-αριστεράς και να τον οργανώσουν στη μάχη που οφείλει να δώσει για την δική του εθνική απελευθέρωση και κυριαρχία με όρους αληθινής δημοκρατίας, αυτονομίας και αυτοδιάθεσης. Σήμερα δεν υπάρχει καμιά άλλη οργανωμένη δύναμη που να έχει στην πράξη και ξεκάθαρα στρατευθεί στον σκοπό αυτό. Καμιά άλλη που να πασχίζει να ενώσει τον λαό πάνω και πέρα από εμφυλιοπολεμικούς διαχωρισμούς και να τον οργανώσει έτσι ώστε αυτός ο ίδιος κι όχι κάποιος στο όνομά του επίδοξος επιβήτορας να πολεμήσει για την ελευθερία και την πατρίδα.

      Διαγραφή
  6. Και το ιδανικό χρειάζεται, αλλοιώς εύκολα πας αλλού αντί αλλού και
    και η διαδικασία χρειάζεται.

    Επίσης μόνο αυτοί που είναι συνειδητά εγωιστές μπορούν να ξεπεράσουν τον εγωισμό τους, διαφορετικά στον δήθεν αλτρουισμό τους είναι υποκριτές.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημητρη,αν ηταν επιχειρηση εν καιρω πολεμου θα την ελεγαν ''σκεπαρνι''
    Οπως το σκεπαρνι το βαζεις και βγαζεις τη προκα απο το ξυλο ,ετσι και
    το ολο σκηνικο λειτουργει ως μοχλος αφαιρεσης απο την επιφανεια της Ελλαδος
    ολων μας.
    Παρε ενα παραδειγμα το ΟΑΕΕ.Ενω ειναι αυτασφαλιση,οταν δεν εχεις να πληρωσεις
    χανεις την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη τη δικη σου,της γυναικας σου και κυριως των παιδιων σου.Ερχεται μετα το ΟΑΕΕ και σου ζηταει με προσαυξησεις να πληρωσεις την ασφαλιση την οποια δεν ειχες! και αν δεν εχεις πας κατηγορουμενος.Παρε τους Φορους.
    Βαζουν,βαζουν και μαζευονται στο δημοσιο.Και να τα δικαστηρια.
    Εχουμε την εξαφανιση του εμπορακου,του μικρομεσαιου,της βιοτεχνιας,του εργαστηριου για να ερθουν μονον οι ΄΄μεγαλοι''επενδυτες να δουλευει εκει ο κοσμος(οι οποιοι λιγοι) με 200 ευρω.Και δεν ειναι μονον η εξαφανιση και το χασιμο της επιχειρησης,αλλα το χειροτερο ειναι οτι οι περισσοτεροι μικρομεσαιοι οδηγουνται στη φυλακη με το συγκεκριμενο τροπο αντιμετωπισης που τυγχανουν.Αγωνια,αγχος,καταθλιψη,παραμεληση της υγειας,παραδοση,εμφραγματα,καρκινοι.
    Μαγαζατορες,βιοτεχνες,ανεργοι ιδιωτικοι υπαλληλοι,λιωνουν σαν λαμπαδες και χανονται αδικα απο το βαρος των υποχρεωσεων,απο την καταθλιψη της αναδουλειας,.απο τον πανικο του να μην βρισκεις μεροκαματο,απο την επιταγη,το οαεε,την δοση,το ενοικιο που δεν βγαινουν με τιποτα,απο το χασιμο της αξιοπρεπειας την οποια κουβαλαγες για χρονια και μπροστα στο ακροατηριο την χανεις γιατι δικαζεσαι γιατι δεν εχεις...ΝΑΙ!!! ΔΙΚΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ!!! και μαθαινει το παιδι σου οτι εφαγες φυλακη γιατι δεν αντεξες κι οτι αν ξαναφας κι αλλη θα πας μεσα,φυλακη γιατι δεν ησουν λαμογιο,γιατι δεν εκλεψες για να εχεις,γιατι πηγαινες με το σταυρο στο χερι,αλλα απλα ,δεν αντεξες την κριση,αυτην τη κριση την οποια σου ζητανε να πληρωσεις με την ιδια σου τη ζωη!!!!
    Να εισαι καλα ρε φιλε,εχουμε συναντηθει σε μια ομιλια σου,μιλησαμε πηρα το βιβλιο σου και θα το επαναλλαβω,δυστυχως,ναι δυστυχωςειχες και εχεις πεσει μεσα......................

    strange days

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Καζάκη, τις τελευταίες μέρες πολύς λόγος γίνεται για τους επικείμενους πλειστηριασμούς ακινήτων, λόγω αδυναμίας πληρωμής των δανείων από δανειολήπτες που έχουν χάσει τις δουλειές τους . Σκέφτηκα κάτι και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, αφού κάνω μια μικρή υπενθύμιση . Κάποτε μιλούσαν για "φούσκα" στις τιμές των ακινήτων: Ποιος την πλήρωσε; Ποιος κέρδισε από αυτήν ; Απαντώ: Την πλήρωσαν οι πολίτες.! Κέρδισαν οι τοκογλύφοι- τραπεζίτες και οι εργολάβοι φίλοι τους. Μήπως είναι καιρός πια οι αξίες των ακινήτων να "ξεφουσκώσουν"; Δεν νοείται να υπάρχει αγαθό , όπως η στέγη, για την οποία να απαιτούνται τρεις ζωές εργασίας για να αποκτηθεί. ( π.χ. με εισόδημα 15.000 ευρό και απόλυτη «νηστεία» για 10 χρόνια αγοράζεις σπίτι 150.000 ευρό).
    Υπάρχουν σήμερα δανειολήπτες που, ενώ πλήρωσαν το μισό και πλέον του δανείου τους, αδυνατούν να συνεχίσουν να πληρώνουν. Οι τράπεζες
    βγάζουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια τους. Δίκαιο θα ήταν (αλλά που να βρεθεί;) να επιστραφεί από τις τράπεζες το ποσό που ήδη εισπράχθηκε, αφού αφαιρεθεί ένα λογικό ποσό για ενοίκιο της κατοικίας, για τα χρόνια που χρησιμοποιήθηκε. Εφόσον οι αξίες των ακινήτων έπεσαν κάτω από τις αντικειμενικές, με τα χρήματα που θα επιστραφούν από τις τράπεζες οι δανειολήπτες αυτής της κατηγορίας θα μπορέσουν να ξαναγοράσουν το ακίνητο που τους κατασχέθηκε ή άλλο ακίνητο. Αφού οι τράπεζες ξέρουν τι έχουν να λαβαίνουν, ξέρουν και τι εισέπραξαν. Αυτό που ως τώρα εισέπραξαν οφείλουν με την κατάσχεση να το αποδώσουν, ως επιστροφή «ψευδαίσθησης ιδιοκτησίας». Τι λέτε, κ. Καζάκη; Στέκει οικονομικά και νομικά αυτή η πρόταση; Μπορεί να περπατήσει; Νομίζω ότι κάτι ανάλογο ισχύει στην Αγγλία. Μπορείτε να το ψάξετε; Και μη νομίσετε ότι υπάρχει ιδιοτέλεια σε αυτή τη σκέψη-πρότασή μου. Εγώ δεν ανήκω σε καμιά κατηγορία δανειοληπτών, γιατί απλούστατα έζησα με τα λίγα χρήματα, που μου παρείχε η εργασία μου,(είμαι εκπαιδευτικός) ο πλούτος μου είναι ο ελεύθερος χρόνος μου (ποτέ δεν τον πούλησα για «ιδιαίτερα μαθήματα» και επιμίσθια ) και συνεπώς, από το 1985 μέχρι σήμερα, ζω στο ίδιο νοικιασμένο σπίτι. Συγγνώμη που είμαι εκτός θέματος σε σχέση με το παρόν άρθρο σας. Απλά γι αυτό δεν έχω τίποτα να πω. « Όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει» Βαρβάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Καζακης αναρχοκουμουνι,ο καζακης μασόνος,μπατηρης,παρακρατος,ποια άλλη μαλακια θα σκαρφιστητε ποια,αν δεν γουστάρετε για ποιο λογο ειστε εδώ?Χασομεριδες,ηρωες του κολου...και μονο που ακομα πιστευει σε μας αξιζει εστω σαν αποψη το σεβασμο μας.Εγω πλεον εχω χασει καθε ελπιδα.Μας ΑΡΓΟΣΒΗΝΟΥΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Ανώνυμος27 Νοεμβρίου 2013 - 3:27 π.μ.

    Αυτο που λες οτι ισχυει στην Αγγλια ειναι λαθος. Για την ακριβεια συμβαινει το ακριβως αντιθετο. Και δυστυχως μετα την υπογραφη των μνημονιων και την απολυτη εγκαταλειψη της Εθνικης κυριαρχειας και την υπαγωγη στο Αγγλικο Δικαιο το ιδιο θα συμβει και στην Ελλαδα. Ξεχαστε αυτα που λενε για προστασια της πρωτης κατοικια...... ολα ηδη αρχισαν να βγαινουν στο σφυρι απο την εφοριες για οσους δεν εχουν να πληρωσουν και συντομα οι Τραπεζες και οι εταιριες που αγορασανε πακετα τα δανεια..... θα αρχισουν τους πληστεριασμους. Συμφωνα με την Αγγλικη Νομοθεσια οταν το σπιτι πουληθει για ενα ποσο που δεν καλυπτει πληρως το δανειο τοτε οι Τραπεζες θα στραφουν για τα υπολοιπα.....εναντιον των δανειοληπτων. Με μια λεξη ουτε οτι εχουν ηδη πληρωσει θα ληφθει υπ'οψιν μεχρι να εξοφληθει πληρως το δανειο...... στην Αγγλια εφ'οσον δεν μπορουν να πληρωσουν τους κανουν προσωπικη πτωχευση..... και υστερα.....εφιαλτες. Δεν εχουν δικαιωμα να εχουν τραπεζιτικο λογαρισμο και τα περισσοτερα απο οτι βγαζουν τους τα παιρνουν οι τραπεζες αναλογικα..... ψωλι και ελιες ... θα ειναι αρκετα για να ζησουν. Οι τραπεζες δεν χαριζουν τιποτα ουτε διαγραφουν. Μπορει να βαζουν τις ζημιες στο παθητικο τψν ισολογισμων τους αλλα οι φακελοι των χρωστικων μενουν παντα ανοικτοι!

    Ο Καζακης τα ξερει αυτα γι'αυτο προτεινει διαγραφη των ιδιωτικων χρεων, οσων δικαιως δεν μπορουν να πληρωσουν τα δανεια!

    ΥΓ Παντως κ Καζακη τωρα μαθαμε οτι εχεις και τιτλο αριστοκρατικο......... Φον Καζακης Δημητρης, συμφωνα με την λιστα του Σωτηρη Ασημακοπουλου που δημοσιευσε μαζι με τις τσοντες και τα Φασιστικα σχολια της ΧΑ, για να δημιουργησει κινηση στο σαιτ του ο Χιος.

    Πλακα σου κανω,,,,, μη το παρεις σοβαρα. Αυτα ειναι τα σαινια της Ελληνικης Δημοσιογραφιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ψωλι και ελιες"
      Κατά λάθος φίλε μου, το διατύπωσες πολύ σωστά... Το Αγγλικό δίκαιο σε αυτά τα θέματα είναι ό,τι πιο βίαιο και νταβατζίδκο...

      Διαγραφή
  11. Έρχεται η ώρα τους νομοτελειακά...Ναι,για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή,κι από τη δουλειά μας ας κριθούμε όλοι μέσα σε αυτόν τον κόσμο που σταυρώνεται κάθε μέρα,όπου μόνο το Ε.ΠΑ.Μ είναι δίπλα του,γιατί,παρόλες τις επανειλημμένες προσκλήσεις σε κοινό αγώνα,οι άλλοι"ποιούν τη νίσσαν".Θέλουν μόνο στις εκλογές το λαό ως κοπάδι ,για να τον ελέγχουν και να υφαρπάζουν την ψήφο του με συνθήματα και πορείες-λιτανείες δήθεν για το καλό του;Πόση υποκρισία και ευτελισμό πια μπορούμε να ανεχτούμε;Είναι άμοιροι ευθυνών αυτοί που λειτουργούν με τους ίδιους όρους,που δήθεν καταγγέλλουν ως αντιλαικούς και ισοπεδωτικούς για το λαό;Τι καινούριο και θεαματικό κάνανε για να μη φτάσουμε ως εδώ;Και κάποιοι που έχουν αποδεχτεί τη διεστραμμένη "εικόνα"που παρουσιάζουν,με ωραία και παχιά λόγια,ψάχνουν σε αυτή τη σελίδα τις αιτίες του εσωτερικού τους διχασμούςΚαλύτερα να τις ψάξουν μέσα τους κι όταν ξεφύγουν από τον αυτισμό και τον άρρωστο εγωισμό τους,τότε ας έρθουν όλοι μαζί να δώσουνε αγώνα προς τη σωστή κατεύθυνση,μέσα στον κόσμο που πονά και διψά για αλήθεια και για δίκιο...κι όχι για να νομιμοποιήσουμε τους εγκάθετους κι υπαίτιους της συμφοράς μας!Όλο το πολιτικό σκυλολόι χρόνια τώρα παίζει στο ίδιο "γήπεδο"και διαγκωνίζεται να ξεγελάσει όσο γίνεται πιο πολλά κορόιδα για να τα σφάξει στο όνομα του όποιου -ισμού,ή όποιας άλλης φανφάρας συγκινεί τα πλήθη...Τώρα γιατί δε μπορείτε να συγκινήσετε παρά τους λίγους ιδεοληπτικούς του χώρου σας;Ο λαός αυτή τη φορά κανέναν δε θα συγχωρέσει!Είναι ντροπή να βρίσκουμε μες τη φωτιά της μάχης δικαιολογίες και προσχήματα και να μη παλεύουμε για την ενδυνάμωση του λαού ,που είναι η αφύπνιση και η ενότητά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βάσει των συμπερασμάτων του George Lindsay (ένας μάλλον άγνωστος σε εμάς “stock guru”, όπως τον περιγράφουν, μεταξύ των δεκαετιών του '60 και του '70) για τον "ρυθμό" ίσως που επαναλαμβάνονται ή εξελίσσονται τα γεγονότα διαπιστώνουμε πως:
    Η Ελλάδα, στον κύκλο που επαναλαμβάνεται- (π.χ. 1942-2012 )-, βρισκόταν υπό Γερμανική κατοχή και στο μέσω ανθρωπιστικής κρίσης (π.χ. εφημερίδα της εποχής ανέφερε άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας με πλοίο από την Σουηδία). Βάσει λοιπόν αυτής της θεωρίας, μπορούμε να προϊδεαστούμε στο τι θα επακολουθήσει.....
    Δεν είναι λοιπόν τυχαίος ο τίτλος της ανάρτησης, όχι απλά σαν συμπέρασμα, αλλά και σαν επαναλαμβανόμενο ιστορικά γεγονός.
    Περισσότερα στοιχεία: George Lindsay and the Art of Technical Analysis του Ed Carlson

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι αναλύσεις του Δημήτρη Καζάκη θεωρώ ότι είναι σωστές. Επίσης ο μόνος τρόπος για να μπει ένα φρένο σε αυτό που ζούμε είναι να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του. Όμως στις μέρες μας έχουμε έλλειμμα κοινωνικότητας και πλεόνασμα ατομισμού. Το τι γίνεται στο σπίτι του γείτονα δεν μας αγγίζει όπως και όταν βλέπουμε κάποιον να τρώει από τα σκουπίδια. Με τέτοιες κοινωνικές συνθήκες και χωρίς να υπάρχει ένα ισχυρό ιδεολογικό υπόβαθρο τι μπορεί να γίνει ; Πότε θα ωριμάσουν οι συνθήκες στην Ελλάδα για να γίνει η ανατροπή;Kατά πόσο αυτό είναι πιθανό την στιγμή που μετά από τρία χρόνια στα μνημόνια δεν έχει υπάρξει μια πραγματικά ουσιαστική αντίδραση; Νομίζω ότι και η ίδια ‘κυβερνητική’ ληστοσυμμορία δεν πιστεύει το πόσο εύκολα εκτελεί τα συμβόλαια εξόντωσης μας και για αυτό έχουν αποθρασυνθεί. Θυμάμαι το βράδυ που είχα δει στον Εξαντα στην ΝΕΤ τι είχε συμβεί σε μια χώρα της Λατινικής Αμερικής από την οποία βγήκε και ο όρος μπανανία μετά από δέκα χρόνια θεραπείας του ΔΝΤ είχα θεωρήσει ότι ήταν προφητικό για το τι θα γινόταν και στην πατρίδα μου. Μιλάμε για παιδική θνησιμότητα πάνω από 50 % λόγω ασιτίας σε μια χώρα με ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 2% κάθε χρόνο και ανεργία πολύ κάτω από 10% όπου πάνω από το 90% της έφορης γης το κατείχαν εταιρείες και ντόπιοι γαιοκτήμονες. Δυστυχώς η χώρα μας που είχε κερδίσει τον θαυμασμό για την αντίσταση και τους αγώνες της μετατρέπεται σε μια ευρωπαϊκή μπανανία με την ασύλληπτη ανοχή των ‘σύγχρονων’ κατοίκων της που πάνω από όλα έχουν χρεοκοπήσει ηθικά και πνευματικά. Ειλικρινά εύχομαι να βγούμε από αυτόν τον καταστροφικό λήθαργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μας σκοτωνουν κατι πρεπει να κανουμε

    ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εφοσον το διεθνες δικαιο προβλεπει για το τι δικαιωματα εχει μια χωρα οταν αντιμετωπιζει αδυναμια αποπληρωμης του δημοσιου χρεους της και επισης συμφωνα με τον ΟΗΕ βρισκομαστε σε ανθρωπιστικη κριση σας ρωτω αν θα μπορουσαμε να συστησουμε μια νομικη επιτροπη σαν λαος αυτης της χωρας προσφευγοντας στην εδρα του ΟΗΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κε Καζακη

    Εκτος θεματος μεν αλλα πολυ επικαιρο.

    Σημερα κατα συπτωση ειδα το παρακατω βιντεο με τοις, Ολγα και Τανυα Γεριτσιδου, οι οποιες εξεφρασαν πολυ ενδιαφερουσες αποψεις στα πλαίσια των καταιγιστικών δράσεων και αντιδράσεων που γίνονται στο επικοινωνιακό επίπεδο, ως επί το πλείστον, σχετικά με πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, φόρους και εισφορές.

    Επεισης κανουν αναφορα για τον τροπο του πως ο λαος μπορει να κανει την ανατροπη του παροντως καθεστωτος, πριν το τελος του χρονου, με αμεσες ενεργειες και πως ο λαος μπορει να προστατευσει το σπιτι του. Ακομη κανουν μια τρομερη επιθεση στον Τσιπρα και το Συριζα για την ‘’πραγματικη’’ πολιτικη τους.

    Λιαν ενδιαφερον, κατα την γνωμη μου: http://www.youtube.com/watch?v=fCqgG_QGryY

    Νομιζω οτι οι αποψεις τους ειναι πολυ κοντα στις δικες σου και του ΕΠΑΜ.

    Ποια ειναι η γνωμη σου για αυτες τις κυριες;;;

    ΥΓ: Σχετικα με το θεμα του ονοματο σου που δημοσιευσε Το Μακελειο, νομιζω οτι ηταν λαθος τακτικης η αποστολη Εξωδικης Δηλωσης διοτι υπαρχει καλυτερος να βρεις το δικιο σου.

    Ο σερβερ του Σαιτ ειναι στο Τεχας και κατω απο την Αμερικανικη Νομοθεσια MDCA, κατα συνεπεια μπορουσες να στειλεις επιστολη με τα παραπονα σου και αυτοι θα του δεινανε διορια 36 ωρων η να κατεβασει την επιμαχο αναφορα του ονοματος σου η να κανει ενσταση παρουσιαζοντας στοιχεια που θα αποδεικνιαν την αληθεια ηδαλως..... θα βγαζανε το Σαιτ OFF.

    Το ξερω απο προσωπικη μου πειρα, οταν κατεβασα, σε 24 ωρες, ενα Σαιτ με υβριστικα και προσβλητικα σχολια για το ατομο μου. Βεβαια οπως ολοι γνωριζουμε η μπλογκοσφαιρα και το διαδυκτιο στην Ελλαδα ειναι μπαχαλο και ο καθε ενας κανει οτι του κατεβασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή