Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Τα προφανή και τα αυτονόητα

Για μένα τέσσερα πράγματα είναι πλέον αναμφισβήτητα μετά και την προκήρυξη:

1. Η δολοφονία των δυο παιδιών στα γραφεία της ΧΑ έγινε κατά παραγγελία, με συμβόλαιο, από το επίσημο κράτος στο παρακράτος. Η επιλογή του στόχου, η όλη επιχρείρηση και τέλος η προκήρυξη φέρουν ανεξίτηλα την σφραγίδα του παρακράτους. Για μένα είναι σίγουρο ότι Κασιδιάριδες και Σία ήταν και είναι μέσα στο κόλπο, γιατί, αφενός, δεν φοβήθηκαν, δεν υπήρξε κανένα πρόσθετο μέτρο προστασίας τους και, αφετέρου, άλλαξαν αμέσως μετά λόγο και παρουσία ως καλά μαθητούδια που είχαν μάθει το μάθημά που τους είχαν δασκαλέψει από τα πριν.

2. Στόχος τους ήταν να πουλήσουν εξαρχής την θεωρία των δυο άκρων και να "ξεπλύνουν" τον μηχανισμό της ΧΑ. Το τελευταίο το ανέλαβαν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι. Θέλουν μια ΧΑ πιο κουστουμάτη εν είδη Μαρί Λεπέν, έτσι ώστε να την αφήσουν να παίξει στο πολιτικό παιχνίδι. Στο τριήμερο της μομφής, οι εκπρόσωποι της ΧΑ έκαναν ομιλίες που αν ξεχνούσες ποιο κόμμα αντιπροσώπευαν, εύκολα θα τους μπέρδευες με τους ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ.

3. Η προκήρυξη είναι η περιγραφή του "άλλου άκρου" όπως υπάρχει στο διαταραγμένο μυαλό ενός Σαμαρά, ή κάποιου από τους συμβούλους του, τύπου Κρανιδιώτη. Προσωπικά πιστεύω ότι η προκήρυξη γράφτηκε με συρραφή φράσεων, κειμένων και αναφορών από όλο το φάσμα του αποκαλούμενου "άλλου άκρου". Γι' αυτό κι αυτή η περίεργη εναλλαγή στυλ και τρόπου γραφής, μαζί και της ασυναρτησίας που βασιλεύει στο κείμενο.

4. Η συγκεκριμένη οργάνωση που εγκαινιάστηκε πολύ φοβάμαι ότι δημιουργήθηκε για να δικαιολογήσει επιλεκτικές πολιτικές δολοφονίες. Αυτοί που την δημιούργησαν θέλουν να καλύψουν κάποιο σχέδιο πολιτικών δολοφονιών που έχουν στα σκαριά, μιας και να σπρώξουν στον εμφύλιο τον ελληνικό λαό δεν μπορούν. Μόνο άτομα με ψυχική διαταραχή μπορούν να πιστέψουν σήμερα την θεωρία των δυο άκρων κι επομένως δεν έχει καμιά τύχη σε μεγάλες μερίδες του λαού.

Πρόκειται για κλασσική συνταγή ελεγχόμενης έντασης από την ίδια την εξουσία, που εφαρμόστηκε σε πολλές χώρες τις περασμένες δεκαετίες με σκοπό την εξόντωση επικίνδυνων αντιπάλων του καθεστώτος, ώστε να μείνει μόνη εναλλακτική στον λαό ότι προσφέρει το σούπερ μάρκετ της σημερινής Βουλής.

Η συνταγή αυτή επιλέγεται κάθε φορά όταν, αφενός, το καθεστώς που επιβάλλεται δεν έχει κανένα λαικό έρεισμα και, αφετέρου, υπάρχει πολύ έντονα ο κίνδυνος να διαμορφωθεί ένας αντίπαλος πόλος που δεν ελέγχεται. Όταν μάλιστα το σύστημα μαύρης δημοσιογραφίας και προπαγάνδας χανει όλο και περισσότερο τον έλεγχο της κοινής γνώμης, τι μένει στο καθεστώς; Είτε ανοιχτή δικτατορία, είτε ελεγχόμενη ένταση με επιλεκτικά χτυπήματα.

Η πρώτη επιλογή δεν είναι σήμερα εφικτή. Τουλάχιστον αυτή την στιγμή.

Η δεύτερη είναι η μόνη δυνατή επιλογή σήμερα με δεδομένη την άτυπη συνεργασία της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο.

Τι θέλω να πω μ' αυτό το τελευταίο; Κάτι πολύ απλό. Φανταστείτε να άρχισουν οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον συγκεκριμένων εκτός κοινοβουλίου με την μάσκα της συγκεκριμένης ή άλλης παρακρατικής τρομοκρατικής οργάνωσης. Τι θα κάνει η αντιπολίτευση; Αυτό που κάνει πάντα. Θα καταγγείλει και μάλιστα με μετριοπάθεια, για να μην εξαρθούν τα πνεύματα και θα κάτσει στ' αυγά της. Θα προσφέρει δηλαδή τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες για να συνεχίσει την δράση του το παρακράτος.

Γι' αυτό άλλωστε κανένα κόμμα της Βουλής δεν τόλμησε να πάρει ξεκάθαρη θέση ως προς τα γεγονότα. Η σημερινή Βουλή είναι η καλύτερη που υπήρξε ποτέ για την ασύδοτη λειτουργία του παρακράτους. Το εξασφαλίζει αυτό μια δειλή, μοιραία και άβουλη αντιπολίτευση, πού ίσως να προσμένη κάποιο θάμα!

Μόνο τον λαό φοβούνται οι κρατούντες κι εμείς θα πρέπει να εντείνουμε την δουλειά μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εξελιχθεί σε Ελ Πάσο η χώρα υπό της ευλογίες και ίσως την καθοδήγηση της κυβερνώσας παράταξης, αλλά και της δειλής αντιπολίτευσης.

16 σχόλια:

  1. Από τα καλύτερα άρθρα σας κύριε Καζάκη. Εύγε!

    Και μια συμβουλή: Να προσέχετε, γιατί αν αυτό που γράφετε είναι όντως αλήθεια και έχουν σκοπό να δολοφονήσουν πολιτικά πρόσωπα που ενοχλούν, ίσως να είστε στόχος.

    Ας ελπίσουμε πως δε θα γίνει τίποτα από αυτά. Αρκετό αθώο αίμα έχει χυθεί για την εξουσία και την κονόμα αυτής της άθλιας σέχτας υπανθρώπων που αποτελούν την "ελίτ" της χώρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε Καζακη γεια σας και συγχαρητηρια για τα καλα σας αρθρα.Ηθελα να σας ρωτησω αν πιστευετε οτι αυτη η νεα εγκληματικη οργανωση (αναμεσα σε πολλες αλλες) τροφοδοτειται απο μυστικες υπηρεσιες ξενων χωρων π.χ Mossad,CIA κτλ.Εγω προσωπικα το πιστευω γιατι ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θελουν να μας κανουν να αλληλοσφαχτουμε για να επιβαλλουν τις πολιτικες τους μετα χωρις να υπαρχει καμια αντισταση απο πουθενα.Μπορει βεβαια να κανω λαθος και θα θελα και τη δικη σας γνωμη επ'αυτου
    Ευχαριστω προκαταβολικα,Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να ξέρει. Όμως δεν είναι και απίθανο. Πάντως δεν σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι την εποχή που συνέλαβαν αυτό που παρουσιάστηκε ως 17η Νοέμβρη, οι αμερικανοί έτρεχαν πάνω κάτω για να συνδράμουν τους έλληνες ομοίους τους, ενώ τώρα τίποτε. Θυμηθείτε ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι σε "πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας". Είδατε πουθενά καμιά κινητοποίηση αυτών των ευαγών ιδρυμάτων, τώρα που υποτίθεται ότι αποκαλύφτηκε με τόσο επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση που δολοφονεί; Είδατε να γίνεται πρώτο θέμα; Όχι. Μάλλον ξέρουν κάτι περισσότερο από εμάς.

      Διαγραφή
  3. Οι πολιτικοί, οι καναλάρχες, οι τροϊκανοί, και ιδίως τα αφεντικά τους, που έχουν και τις κεντρικές τράπεζες, είναι όλοι τους, βαριά ψυχικά άρρωστοι και αναλόγως πρέπει να τούς συμπεριφερόμαστε.
    Όσοι από μας είμαστε πιό ψυχικά υγιείς και ο καθένας στον τομέα που κατανοεί καλύτερα, τι κάνουμε για πιό αρμονική ζωή και σαν κοινωνία και σαν άτομα;
    Τους επικίνδυνους τρελούς, για παράδειγμα, αν γλιτώσουν το θάνατο από αυτούς που, θα αμυνθούν στις επιθέσεις των πρώτων, θα τους στείλουμε για θεραπεία.
    Θα συνεργαζόμαστε, για παράδειγμα, με τους άλλους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μας ή είμαστε σε επαφή όταν το επιλέξουμε, και σε όποιον τομέα, επιλέξουμε χωρίς μεσάζοντες.

    Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ότι θέλει και να εκφράζεται όπως θέλει, μερικοί το επιλέγουν ακόμα και όταν βρίσκονται κάτω από ακραίες απειλές, για ποιό λόγο άραγε;

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H αντιπολιτευση δεν ειναι ουτε δειλη ουτε μοιραια ουτε αμοιρη, ειναι κι αυτη ξεπουλημενη. Ο Συριζα δηλωνει πιστη στο Ε και στην ΕΖ στο Ωστιν, εγγυαται την συνεχεια του κρατους, υποσχεται να κανει για το χρεος οτι λεει το ΔΝΤ και θεωρει οτι ειναι καλυτερο να παμε σε εκλογες μεσα στο 2015. Ολα αυτα ειναι δηλωσεις του Τσιπρα, Σταθακη και Δραγασακη, απο την 4. Νοε. μεχρι το Σ/Κ, που περασε. Και ο Καμμενος δηλωνει οτι συμφωνει στα οικονομικα με το συριζα. Το ΚΚ ειναι ως συνηθως στη κοσμαρα του. Τους υπολοιπους δεν καταδεχομαι να τους σχολιασω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν ο ψυχάκιας μπουμπούκος (δηλωμένος ψυχωτικός εχθρός του Δημήτρη) κάνει δηλώσεις ότι πρέπει να τσακίζονται όσοι αντιτίθενται (ή κάτι παρόμοιο) στις ενέργειες της κυβέρνησης, με το μάτι του να τρεμοπαίζει παρανοϊκά, τότε δε μπορώ να μην ανησυχώ. Από την άλλη δεν βλέπω ποιος από τους τυπικά "αντιμνημονιακούς πολιτικούς θα ήθελε να ξεφορτωθεί το σύστημα.
    Για αυτό αγαπητέ Δημήτρη, ελπίζω να προσέχεις και να λαμβάνεις κάποια βασικά μέτρα για καλό και για κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω την αίσθηση ότι όλους τους τους έμπλεξαν στο σκάνδαλο της Simens-κι όχι μόνο-διαφορετικά δε μπορώ να εξηγήσω τη στάση τους όλο αυτό τον καιρό των μνημονίων...Πάντα ήσαν φερέφωνα συμφερόντων που δεν ταυτίζονταν με αυτά του λαού,φυσικά,αλλά τώρα φαίνεται πολύ πιο καθαρά ότι υπηρετούν ξένους αφεντάδες.Το θέμα είναι ότι για να γλιτώσουν το τομάρι τους δεν θα σταματήσουν πουθενά και σε τίποτα,αλλά δε μπορεί όλοι να δέχονται εκβιασμούς,και λογικά κάποιοι θα αντιδράσουν και θα συγκρουστούν με τους πρώτους...Αυτό θα είναι ό,τι καλύτερο για το λαό,για να μπορέσει να χειραφετηθεί σταδιακά από τα μαντριά τους..ίδωμεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημήτρη, αν μπεις στο μάτι τους, δύσκολα σώζεσαι. Πρόσεχέ τους! Είναι αδίστακτοι! Σου εύχομαι τα καλύτερα, να μείνεις πάντα ο ίδιος μαχητής και να τους τα σέρνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ. Καζάκι γράψτε σας παρακαλώ ένα άρθρο για την Ισπανία και την Ιρλανδία που τάχα βγαίνουν από το μνημόνιο. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Re-Blog http://thepartiesover.blogspot.gr/2013/11/blog-post_6754.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι προβληματισμοί σας σίγουρα έχουν μια λογική απο την άλλη πάλι σας βρίσκω και λίγο υπερβολικό εμπλέκοντας τον Κασιδιάρη σε φόνους. Είναι σίγουρα μια παρέα αληταράδων αλλά για το όνομα του θεού όχι φονιάδες.Σας το λέει κάποιος που τους ψηφίζει και δεν έχει καμία σχέση με φασίστες ή ναζί ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο απλά τα αισθήματα του για την αριστερά δεν είναι τα καλύτερα και για την κυβέρνηση που πριν πολλά πολλά χρόνια ανήκε ιδεολογικά (ΝΔ) είναι τα χείριστα.Αν θέλετε να ακούσετε τη γνώμη μου ξεκολλήστε απο τα πληκτρολόγια και το ίντερνετ και βγείτε δυναμικά έξω. Είστε αξιόλογος και πολύ θα ήθελα να σας ακολουθήσω αλλά για κάποιον λόγο δεν με εμπνέεται. Τώρα θα μου πεις και σε εμπνέει ο Κασιδιάρης ρε κακομοίρη;;Ναι με εμπνέει με την λογική ότι έχει τα "φρύδια" να τους πετάξει έξω και να προσαρμόζεται σιγά σιγά σε τιμονιέρη όσο και αν αυτό σας φαίνεται γραφικό. Κλείνω λέγοντας σας ότι σας εκτιμώ και αν φάνηκα προσβλητικός ή αγενής να με συγχωρήσετε ή να με γράψετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας και να κάνετε κάτι για να γίνετε εσείς αυτός που θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και όχι ένα τσούρμο αλήτες.Έχουμε ανάγκη να δούμε μια νέα φιγούρα με ανάστημα μέσα στη βουλή.
    Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχουν τσιπρέικη πλάκα όσοι και όσες αποδίδουν τάσεις οικονομικής τους και άλλης απελευθέρωσης στον πλούσιο Καμμένο. ο τσίπρας την φτάνει αυτή την πλακα μέχρι τον Καμμένο, τον Κουίκ με τις γραβάτες, τα σημειώματα στο ψυγείο για τη γυναίκα λόγω πνευματικής του πολυπυπραγμοσύνης επί Σημίτη...λέει ο τσίπρας ότι θα συνεργαστεί με τις δυνάμεις, τις συντηρητικές δυνάμεις, τις μη-συντηρητικές δυνάμεις, με την άνωση, με όλες τις δυνάμεις, λέει ότι ήταν σοφός ο καραμανλής που φέρει τα βάρη της δεξιάς, δηλαδή της κλοπής από τους εθνικόφρονες και επαγγελματίες έλληνες της αμερικάνικης βοήθειας. ο ανώνυμος πολίτης-κοπρίτης όμως αποδίδει μέχρι και τους νεοναζιστάς ορέξεις απελευθέρωσης από ό,τι τον σκλαβώνει. παλιότερα έβλεπε Επιτέλους Μαζί με ανδρέα μικρούτσικο και ψήφιζε ευάγγελο γιαννόπουλο. διαρκώς τα έχει χαμένα. να φταίει το σάπιο μυαλό του χάρρυ κλυνν;

      Διαγραφή
  11. Παρακαλώ όσους ερωτοτροπούν με το ψυχικό νόσημα που λέγεται ναζισμός, φασισμός, νεοσυντηρητισμός, ή νεοφιλελευθερισμός, που έχουν ταυτόσημη κοινωνική, πολιτική, γνωσιοθεωρητική και ψυχονευρωτική ρίζα να σταματήσουν τους προσωπικούς λίβελους. Όσο και να με χαροποιεί ο πανικός σας από την ζημιά που σας κάνουν αυτά που λέω, γράφω και κάνω, είναι τουλάχιστον βαρετό να με κάνετε τα σβήνω. Χάνετε την πελατεία σας με τρομακτικούς ρυθμούς κι αυτό σας έχει οδηγήσει σε παροξυσμό, αλλά βρομιές και αλητείες δεν πρόκειται να δημοσιεύσω σ' αυτό το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ.......

    η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και να μην υπηρχε θα την ειχαμε δημιουργησει.......

    ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΛΟΓΙΣΤΗΣ
    ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΜ.ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    και στελεχος του κκε εσωτερικου 1975-1993
    www.politikoskatapeltis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να είσαι υπερήφανος όταν δηλώνεις ναζί, δείχνει σοβαρή ψυχική διαταραχή όταν ακόμη και η ηγεσία των χρυσαύγουλων προσπαθεί να πείσει ότι είναι αθώοι "εθνικιστές" κι όχι ναζί. Για εσένα βέβαια είναι ηλίου φαεινότερη η πάθηση μιας και δηλώνεις καταγωγή από Ρήγα Φεραίο. Προφανώς ακολούθησες την πορεία του συντρόφου σου Χρύσανθου Λαζαρίδη. Πρόβλημά σου να σε εκπροσωπούν και να σε εκφράζουν ιδεολογίες του υποκόσμου. Πάντως να προσέχεις μην τυχόν και σκοντάψεις σε κανένα κονσερβοκούτι...

      Διαγραφή
    2. Τις βρισιές βρε αμοιβάδα δεν πρόκειται να τις δημοσιεύσω. Κράτα τες για τον εαυτό σου και για τους ομοίους σου. Ελπίζω να μην έχεις οικογένεια. Γιατί τύποι σαν κι εσένα είναι ικανοί για την χειρότερη μεταχείριση των πιο "δικών τους" ανθρώπων. Κάπως έτσι εξηγείται και η νοσηρή παιδοφιλία του Μπαρόζο. Ίδιοι στην ιδεολογία και στην κουλτούρα είστε, από τον ίδιο χώρο προέρχεστε και την ίδια μετάλλαξη υποστήκατε. Στις 9 Δεκέμβρη θα είμαι Θεσσαλονίκη σε περιμένω να σ' ακούσω δια ζώσης.

      Διαγραφή