Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Πώς ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται να λύσει το πρόβλημα του χρέους της Ελλάδας και ο θεός βοηθός!

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ προσωπικά όποτε ακούω Τσίπρα μου γυρίζει το στομάχι. Τόσο μεγάλο δούλεμα; Τέτοια αναξιοπρέπεια; Τέτοια ξεφτίλα; Για ποιους μας περνάει; Για ηλίθιους; Μάλλον. Δεν εξηγείται αλλιώς. Και ίσως να είμαστε για να του συγχωρούμε την όποια αμετροέπεια, την κάθε ανοησία που αμολάει. Βλέπετε είναι αριστερός και δεν είναι σαν τους άλλους που κυβερνάνε. Παρά το γεγονός ότι όλες οι κινήσεις και οι θέσεις του υποδηλώνουν ότι πάσχει από το σύνδρομο του Ιζνογκούντ, θέλει διακαώς να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη. Και χρησιμοποιεί όλα τα γνωστά κόλπα της επίσημης πολιτικής με πρώτη την ανειλικρίνεια.

Για να μη μου πει κανείς γιατί «τα πήρες» με τον Τσίπρα πάλι, διευκρινίζω αμέσως. Διαβάσατε την ομιλία του χθες στην Πάτρα; Αν όχι, τότε να σας διαφωτίσω. Η ομιλία του δεν έχει καμιά ουσία, μιας και είναι γεμάτη με άδεια συνθήματα. Όλα τα έχει μετατρέψει σε συνθήματα χωρίς περιεχόμενο. Ακόμη και την δημοκρατία. Όμως μια αποστροφή του λόγου του έχει ενδιαφέρον. Αυτή που προσπαθεί να απαντήσει στην πιο καυτή ερώτηση απ’ όλες: «Μας ρωτάνε που θα βρείτε τα λεφτά.»

Ο κ. Τσίπρας απαντά σε δυο σκέλη: «Ποιοι μας το ρωτάνε αυτό. Αυτοί που τα φάγανε τα λεφτά. Αυτοί που τα έβγαλαν στις τράπεζες της Ελβετίας. Αυτοί που κρατάγανε τις λίστες των μεγαλοκαταθετών στα συρτάρια τους μη τυχόν και φορολογηθούν τα αφεντικά τους, την ώρα που λεηλατούσαν τον κόσμο με χαράτσια. Αυτοί που χρηματοδοτούν τις υπερχρεωμένες εφημερίδες και τα υπερχρεωμένα κανάλια τους, με καταχρηστικά δάνεια από τις τράπεζες. Δηλαδή με χρήματα που δανείστηκε ο ελληνικός λαός για την ανακεφαλαιοποίηση.  Αυτοί που εξοφλούν κουρεμένα ομόλογα στο 100% της αξίας τους, χωρίς να έχουν το θάρρος να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό και την Βουλή τον λόγο.»

Μέγα ψέμα κ. Τσίπρα και το ξέρετε, ή οφείλετε να το ξέρετε καλά. Σας το ρωτάμε κι εμείς. Γιατί είναι το πιο εύλογο ερώτημα που υπάρχει. Που θα βρείτε τα λεφτά κ. Τσίπρα για ανάπτυξη προς όφελος των ανέργων και των εργαζομένων με τέτοιο χρέος και μέσα σε μια ευρωζώνη όπου όλη η ροή χρήματος ελέγχεται από την ΕΚΤ και το τραπεζικό καρτέλ; Εμείς λέμε ότι δεν μπορείτε να τα βρείτε μέσα στην ευρωζώνη. Αν μείνετε μέσα θα αναγκαστείτε – θέλετε, δεν θέλετε, που σίγουρα θέλετε! – να συνεχίσετε μια ακόμη πιο σκληρή πολιτική εσωτερικής υποτίμησης, σαν κι αυτή που ασκείται σήμερα. Αν θελήσετε να μείνετε πιστοί στις υποσχέσεις σας προς τους εργαζόμενους θα χρειαστεί να τα σπάσετε με την ευρωζώνη από το πρώτο εικοσιτετράωρο και να ξεκινήσετε πορεία προς το εθνικό νόμισμα. Κι αυτό γιατί μόνο με εθνικό κρατικό νόμισμα μπορείτε να χρηματοδοτήσετε εισοδήματα, δουλειά και επενδύσεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες του λαού και της παραγωγικής ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, χωρίς συσσώρευση χρέους.

Ο κ. Τσίπρας τα προσπερνά όλα αυτά και συνεχίζει: «Τους απαντάμε: Μην ανησυχείτε. Θα βρούμε τον τρόπο να στηρίξουμε τη κοινωνία. Γιατί εμείς δεν ερχόμαστε για να εξυπηρετήσουμε πολιτικά την διαπλοκή. Ούτε για να στηρίξουμε την πολιτική μας επιβίωση στην τρόικα.» Εδώ πρέπει να τους «καράφλιασε» όλους. Μα κ. Τσίπρα τόσο άσχετος είστε; Η μεγαλύτερη διαπλοκή που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα και μάλιστα σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων ήταν οι χρηματοδοτήσεις από τα κοινοτικά κονδύλια. Κι αν δεν το γνωρίζετε το θέμα, ρωτήστε τους συμβούλους σας που έχουν διαπρέψει στην διαπλοκή διαμέσου των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Αυτοί ξέρουν. Χρηματοδοτήσεις από «Ευρώπη» χωρίς διαπλοκή είναι αδύνατο, γιατί η ίδια η ΕΕ απαιτεί την εμπλοκή ιδιωτικών συμφερόντων σε όλες τις χρηματοδοτήσεις της. Κι ο νοών, νοείτο. Άλλωστε η ίδια η Κομισιόν που αποφασίζει για όλες τις χρηματοδοτήσεις είναι ένας τεράστιος μηχανισμός διαπλοκής με κάθε λογής ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Όποιος λοιπόν μπλέξει μαζί τους, θέλει, δεν θέλει, θα διαπλεχθεί προκειμένου να χρηματοδοτηθεί. Όποιος τα τελευταία 20 χρόνια έχει έστω την παραμικρή ιδέα από ευρωπαϊκά κονδύλια γνωρίζει πολύ καλά ότι τίποτε δεν εγκρίθηκε χωρίς το απαραίτητο αλισβερίσι της διαπλοκής που ξεκινούσε πάντα από τις Βρυξέλλες.

Αλλά ούτε κι αυτό τον βολεύει και επίσης το προσπερνά ο καλός μας Τσίπρας για να πει:  
«Καταρχάς, εμείς δεν πρόκειται να παίρνουμε δόσεις για να πληρώνουμε τους τοκογλύφους. Για μας προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε τις ανάγκες του λαού σε τροφή, σε ενέργεια, σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε αξιοπρέπεια. Πρώτα η ζωή και η αξιοπρέπεια του λαού μας και μετά οι τοκογλύφοι. Πρώτα οι φτωχοί, οι αδύναμοι και οι άνεργοι και μετά η κα Μέρκελ και οι τραπεζίτες. Αυτή είναι η διαφορά μας.» Μόνο που δεν δάκρυσα.

Εδώ πρέπει να κάνουμε μια στάση. Προσέξτε λογική. Η χώρα και ο λαός της έχει βρεθεί έρμαιο τοκογλύφων. Όχι οποιονδήποτε δανειστών, αλλά τοκογλύφων. Και τι μας λέει ο φέρελπις αυριανός και αριστερός πρωθυπουργός Τσίπρας; Ότι θα συνεχίσει να τους πληρώνει. Απλά θα αλλάξει ιεράρχιση. Πρώτα ο κακομοίρης ο λαός και μετά οι τοκογλύφοι που του ρουφάνε το αίμα. Το απλό ερώτημα γιατί πρέπει να ανεχτούμε τους τοκογλύφους, ούτε που περνά από το μυαλό του Τσίπρα και συμβούλων του. Ούτε βέβαια το τι σημαίνει να αναγνωρίζεις τοκογλυφικά δικαιώματα σε βάρος της χώρας σου. Έστω κι αν λες ότι προέχει η κατάσταση του λαού.

Για όσους γνωρίζουν, τα λόγια αυτά ηχούν περίεργα γνώριμα. Τα ίδια ακριβώς έλεγε την πρώτη φορά που διεκδικούσε κυβέρνηση και ο Λούλα της Βραζιλίας. Μην ανησυχείτε θα πληρώνουμε το ΔΝΤ, αλλά μόνο αφού εξασφαλίσουμε τον λαό μας. Αυτό έλεγε. Το αποτέλεσμα; Μια τρομακτική ανάπτυξη με ξένα κεφάλαια της Βραζιλίας επί κυβερνήσεώς του με τις φαβέλες να τετραπλασιάζονται σε έκταση, την εγκληματικότητα να εκτεινάσσεται σε πρωτοφανή επίπεδα ακόμη και για την Βραζιλία και την φτωχολογιά σε κατάσταση πλήρους εξαθλείωσης με τα ναρκωτικά πιο εύχαιρα παρά ποτέ. Είδαν κι απόειδαν οι τρωγλοδύτες της Βραζιλίας, που ξεπερνούν τα 2/3 του αστικού πληθυσμού της χώρας και ξεσηκώθηκαν. Το επίτευγμα Λούλα ζει σήμερα η Βραζιλία με την φτωχολογιά στους δρόμους.

Πώς όμως φαντάζεται ο κ. Τσίπρας το πώς θα στηρίξει τις ανάγκες του λαού σε τροφή, σε ενέργεια, σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε αξιοπρέπεια. Πώς; Μήπως με τον τρόπο που του υπέδειξαν οι σοφοί του σύμβουλοι Βαρουφάκης, Γκαλμπρέϊθ, οι οποίοι αφού ατύχησαν ως σύμβουλοι του Γ. Παπανδρέου, τώρα είπαν να δοκιμάσουν την τύχη τους με τον κ. Τσίπρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει ακόμα να πολεμήσει την αυξανόμενη πείνα με γεύματα στα σχολεία και κουπόνια τροφίμων…» (Αυγή, 30/6) Έτσι θα στηρίξει τις ανάγκες του λαού; Με κρατική φιλανθρωπία; Με συσσίτια και κουπόνια; Πολύ προοδευτικό και εξαιρετικά ελπιδοφόρο.

Όμως δεν αρκείται σ’ αυτά και προχωρεί ακάθεκτος: «Από το μνημόνιο έχουμε πάρει κολοσσιαία ποσά νέου δανεισμού. Που πήγαν όλα αυτά γνωρίζετε; Πήραμε 219 δις. Από αυτά μόνο τα 7,8 έχουν πάει στο δημόσιο προϋπολογισμό. Όλα τα άλλα πήγαν για να πληρώνουμε τους πιστωτές. Δηλαδή δάνεια για να ξεπληρώνουμε τα παλιά δάνεια. Και ο λαός μας να βυθίζεται στην εξαθλίωση, αρκεί οι χρεοκοπημένοι τραπεζίτες να είναι στις θέσεις τους και να μας κυβερνάνε.» Τώρα αυτά τα 7,8 δις που δήθεν πήγαν στον προ»υπολογισμό δεν τα βρήκε μόνος του ο κ. Τσίπρας, του τα είπε μάλλον ο Βαρουφάκης κι αυτός απλά παπαγαλίζει όπως συνηθίζει. Ο Βαρουφάκης πρωτοανέφερε το συγκεκριμένο νούμερο - τότε είχε πει 8 δις ευρώ - το καλοκαίρι του 2011 στην συζήτηση οικονομολόγων στην πλατεία συντάγματος. Όταν προκλήθηκε να πει πηγή, υποσχέθηκε να την παρουσιάσει. Όσο την είδατε εσείς, άλλο τόσο την είδαμε κι εμείς. Χάρις σ’ αυτή την κοτσάνα και τα άλλα που έλεγε περί σεμεντεφέρ και πόκερ διαπραγμάτευσης με την ευρωζώνη, κέρδισε επάξια από τους παρευρισκόμενους τον τίτλο Μπαρουφάκης.

Όμως Μπαρουφάκης, Ξεμπαρουφάκης το ερώτημα παραμένει: Αν λοιπόν τα δάνεια των μνημονίων έχουν πάει για να πληρώσουν τοκογλύφους – έστω και με εξαίρεση τα Μπαρουφάκια 7,8 δις ευρώ - με τρομακτικό υφεσιακό κόστος για την Ελλάδα και τον λαό της, τότε γιατί θα πρέπει να τα αναγνωρίσουμε; Γιατί θα πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτά τα 219 δις ευρώ ως χρέος της Ελλάδας από τη στιγμή που δόθηκαν εκβιαστικά και καταχρηστικά για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι;

Σιγή ιχθύος και γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας. Σιγή ιχθύος για να περάσει στην πιο εκοφαντική ανοησία που ξεστόμισε το τελευταίο τουλάχιστον διάστημα: «Ε, λοιπόν, φτάνει πια αυτός ο φαύλος κύκλος. Φτάνει πια αυτή η περιβόητη σωτηρία της χώρας με τη ταυτόχρονη δολοφονία του λαού μας. Μόνο οι τόκοι που έχουμε να πληρώνουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια υπερβαίνουν τα 25 δις ευρώ. 7,2 για το 2013. 7,1 για το 2014. 6,1 για το 2015. 5,6 για το 2016. Να, λοιπόν, τα λεφτά για την ανόρθωση. Να τα λεφτά για την ανασυγκρότηση. Να τα λεφτά για την ανάπτυξη.25 δις που σε τέσσερα χρόνια θα ξαναβάλουν την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά με τη κοινωνία όρθια, με το λαό κυρίαρχο.»

Ας τα πιάσουμε από την αρχή:

Πρώτο: ο κ. Τσίπρας εννοεί ότι με κάποιον μαγικό – χωρίς να εξηγεί – τρόπο θα πάψει να πληρώνει του τόκους για τα επόμενα 4 χρόνια. Πώς θα το πετύχει; Με μονομερή απόφαση της δικής του κυβέρνησης; Με διαπραγμάτευση; Πώς; Μας το φυλά για μυστικό. Ξέρετε, όπως η Βιουγιουκλάκη όταν παριστάνει την παιδούλα και τραγουδά ναζιάρικα: Έχω ένα μυστικό που τη ζωή μου έχει αλλάξει μα δεν το `χω σκοπό ποτέ μου να σάς το πω…

Ας είναι πάμε στο δεύτερο: είναι αρκετά αυτά κ. Τσίπρα για να πάμε σε ανάπτυξη; Κατά μέσο όρο τα ποσά αυτά συνιστούν γύρω στα 6,25 δις ευρώ κατ’ έτος. Όσο δηλαδή είναι το ύψος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων τα τελευταία χρόνια. Δεν είδαμε κ. Τσίπρα κανενός είδους ανάπτυξη μ’ αυτά, γιατί θα δούμε με τα δικά σας; Μυστήριο…

Τρίτο: κ. Τσίπρα οι δαπάνες αυτές για τόκους προβλέπεται να καλυφθούν με δανεικά χρήματα, δηλαδή με δάνεια είτε από το ευρωσύστημα, είτε από με έντοκα γραμμάτια. Με άλλα λόγια τα χρήματα αυτά δεν τα έχει το κράτος και ο προϋπολογισμός του. Γι’ αυτό τα δανείζεται για να τα πληρώσει. Που θα τα βρείτε εσείς κ. Τσίπρα που με τόση φούρια ανακαλύψατε τα λεφτά για την ανάπτυξη; Λεφτά που δεν υπάρχουν. Είδατε τι κάνει όταν έχετε συμβούλους που είτε είναι ανίδεοι, είτε ήταν πριν του Γιωργάκη. Λεφτά υπάρχουν, έλεγε κι εκείνος. Τα ίδια λέτε κι εσείς.

Τέταρτο: το να μην πληρώσουμε τους τόκους τα επόμενα χρόνια κ. Τσίπρα, απλά μας απαλλάσσει από την υποχρέωση να βρούμε τα νέα δανεικά που χρειαζόμαστε για να τα πληρώσουμε. Τίποτε άλλο. Κοπρενεβού; Τα υπόλοιπα που λέτε είναι μπαρούφες και κάτι μου λέει ότι προέρχονται από έναν μετρ του είδους, τον Μπαρουφάκη με τ’ όνομα.

Και το κλου της βραδιάς: Δεν είναι μόνο οι τόκοι που πρέπει να πληρώσουμε κ. Τσίπρα τα επόμενα χρόνια. Γιατί ναι μεν δεν μας λέτε πώς δεν θα πληρώσουμε τους τόκους των 25 δις ευρώ της επόμενης τετραετίας, τουλάχιστον δεν μας λέτε τι θα κάνουμε με τα χρεολύσια; Γιατί θα σας πω ένα μικρό μυστικό κ. Τσίπρα. Ένα τόσο μικρό μυστικό που το ξέρουν όλοι όσοι ασχολούνται με το θέμα εκτός από εσάς και τους συμβούλους σας. Εκτός από τόκους πρέπει να πληρώσουμε και χρεολύσια, δηλαδή ληξιπρόθεσμα ομόλογα και έντοκα γραμμάτια. Μπορείτε τουλάχιστον να μας πείτε που θα βρείτε να τα πληρώσετε;

Και για να μην μας πει κανείς ότι το ποσό είναι αμελητέο, σας λέμε πώς σύμφωνα με το τελευταίο Δελτίο Δημοσίου Χρέους (Μάιος 2013) τα συνολικά ληξιπρόθεσμα ομόλογα και έντοκα γραμμάτια που πρέπει να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο την περίοδο έως το 2016 είναι: 27 δις ευρώ το 2013. 30 δις ευρώ το 2014. 16,1 δις ευρώ το 2015. 6,8 δις ευρώ το 2016. Σύνολο 79,9 δις ευρώ για όλα τα χρόνια. Μπορείτε να μας πείτε κ. Τσίπρα που θα βρούμε να τα πληρώσουμε; Και μάλιστα τηρώντας την υπόσχεσή σας: πρώτα ο λαός και μετά οι τοκογλύφοι;

Για να πληρωθούν αυτά τα 80 δις ευρώ θα πρέπει να δανειστεί εκ νέου το ελληνικό κράτος. Ακόμη κι αν του χαρίσουν τους τόκους. Από πού θα δανειστεί; Από τις αγορές, ή από το ευρωσύστημα; Κι αν πάει να δανειστεί, τότε τι εμποδίζει τους δανειστές να έχουν τις αξιώσεις τους πάνω στη χώρα. Ιδίως όταν αυτή είναι σε τέτοια χάλια;

Μούγκα στη στρούγκα, όπως λένε στο χωριό μου. Θα μου πείτε, τον νοιάζουν τον κ. Τσίπρα όλα αυτά; Όσο ένοιαζαν και τον Γιωργάκη Παπανδρέου. Ο κ. Τσίπρας τον ακολουθεί κατά βήμα. Η νομή της εξουσίας είναι το όλο θέμα και τα υπόλοιπα έιναι για τους ευκολόπιστους και τους ανόητους που αρνούνται να σκεφτούν.

Η χαριστική βολή βέβαια είναι άλλη: «Μας λένε όμως μα τι ζητάτε να γίνουμε μπαταχτσήδες. Που το είδατε αυτό γραμμένο; Πότε έχει ξανασυμβεί; Απαντάμε, λοιπόν, σε όσους είναι ή παριστάνουν τους ανίδεους. Σε όσους είναι ή παριστάνουν τους ανιστόρητους ότι έχει ξανασυμβεί και μάλιστα στα γεμάτα, για την ίδια τη Γερμανία το 1953.Που όχι μόνο συμφώνησαν να σταματήσει να πληρώνει τόκους αλλά διεγράφη το 60% του χρέους της και το υπόλοιπο αποφασίστηκε να αποπληρώνεται μόνο όσο θα είχε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης η οικονομία. Να, λοιπόν, που υπάρχουν λύσεις διεξόδου και τις ξέρουνε καλά αυτοί που σήμερα μας κατηγορούν για μπαταχτσήδες.»

Τι να πει κανείς για την αναίδεια ενός τύπου που δεν ξέρει ούτε καν ν’ ανοίξει ένα βιβλίο και έχει το θράσος να κατηγορεί άλλους για ανίδεους. Όταν μάλιστα σε τόσες λίγες φράσεις έχει ξεστομίσει τόσες μπαρούφες κι ανοησίες. Στο ζήτημα της συνδιάσκεψης του Λονδίνου το 1953 θα χρειαστεί να επανέλθουμε πιο αναλυτικά αλλού. Εδώ απλά θα πούμε ότι δεν έχει καμιά σχέση μ’ αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας. Η συμφωνία που προέκυψε στο Λονδίνο το 1953 ήταν συμπληρωματική στη συνθήκη της Βόννης το 1951 που μετέτρεπε τη Δυτική Γερμανία σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Στη συμφωνία του Λονδίνου της «κούρεψαν» δάνεια της χιτλερικής Γερμανίας, αφού πρώτα την εξανάγκασαν να τα αναγνωρίσει εκ νέου κάτι στο οποίο αντιτάσσονταν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της εποχής εκείνης.

Οι ΗΠΑ έβαλαν πρώτα τον τότε καγκελάριο Αντενάουερ να αναγνωρίσει όλα τα δάνεια μαζί και τις αποζημιώσεις των Βερσαλλιών, ακόμη κι αυτά που είχαν χαριστεί στη Γερμανία με τη συνθήκη της Λοζάνης το 1932. Η δυτική Γερμανία με την συμφωνία αυτή αναγνώριζε ότι αποτελεί συνέχεια της προπολεμικής Γερμανίας μαζί και της χιτλερικής προκειμένου οι ΗΠΑ να έχουν το δικαίωμα άσκησης κατοχής στο έδαφός της ως νικητής του πολέμου. Τα δάνεια που «κουρεύτηκαν» ήταν των άλλων χωρών εκτός ΗΠΑ και Βρετανίας.


Είναι με τα καλά του ο Τσίπρας και οι σύμβουλοί του; Αυτό το παράδειγμα θέλει να επαναληφθεί για την Ελλάδα; Ξέρουν τι λένε; Ή όντως ξέρουν τι λένε και μας επιφυλάσσουν μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη όταν – για την άδικη μοίρα μας – τυχόν καβαλήσουν την κυβέρνηση. Όποιος μετά απ’ όλα αυτά ελπίζει ότι κάτι θα γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε να πάει να κοιταχθεί επειγόντως. 

55 σχόλια:

  1. Ο Συριζα ειναι μελλοντικο πολιτικο πτωμα. Θα κανει συγκυβερνηση με τη παραπαιουσα ΝΔ (δεν βγαινουν αλλιως τα κουκια) και θα κανει μια τρυπα στο νερο αφου η καταρρευση δεν προκειται να σταματησει. Οσο γρηγορα λοιπον πηγε στο 25%, τοσο γρηγορα θα γυρισει στο 5%.

    Τι μενει μετα ?
    Η ΧΑ φαινεται να δυναμωνει λογω της αυξανομενης εγκληματικοτητας και των επιθεσεων που δεχεται απο τα ΜΜΕ αλλα φαινονται ασχετοι απο οικονομικα θεματα και απωθουν μερος του κοσμου με τη στρατιωτικη τους οργανωση.

    Ο καμμενος δεν προσφερει καποια εναλλακτικη προταση περα απο το να φωναζει. Δεν αναφερει τιποτα για εθνικο νομισμα.

    ΠΑΣΟΚ, δημαρ, ΝΔ ειναι πτωματα. Ο συριζα μελλοντικο πτωμα.

    Αλλο μικρο κομμα δεν υπαρχει (ο τζημερος που τον προβαλλαν μια εποχη εχει καει εντελως).

    Οποτε, μενει μονο το ΕΠΑΜ με ολοκληρωμενη και ουσιαστικη προταση για το τι πρεπει να γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μα ανοικτού τύπου χούντα φίλε μου... Δυστυχώς πρόθυμοι πάντα υπήρχαν και υπάρχουν... Εκτός αν ενωθεί ο λαός και διεκδικήσει τα πεπρωμένα του, δηλ. να αποφασίζει ο ίδιος για τον τόπο του και ότι τον αφορά. Αλλά χρειάζεται ενότητα και συνειδητοποίηση του ρόλου και της δύναμής του, και δυστυχώς μέχρις στιγμής μόνο το Ε.ΠΑ.Μ. και ελάχιστοι άλλοι παλεύουν για αυτό.

      Διαγραφή
    2. Το θέμα με τη Χ.Α είναι ότι είναι άσχετοι από οικονομικά θέματα και έχουν στρατιωτική οργάνωση. Εύγε! Η λέξη εθνικοσοσιαλισμός σου λέει τίποτα ; Αν δε σου λέει τότε με λίγα σεμινάρια περί των οικονομικών και μερικά κουστουμάκια αντί για αρβύλες θα είσαι εντάξει υποθέτω. Εύγε και πάλι!

      Διαγραφή
    3. Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ; Τι άλλη χαζομάρα θα ακούσουμε; Ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμήθηκε απο το σάπιο πολιτικό σύστημα όσο κανένα άλλο κόμμα Πανευρωπαικά.Ολα τα άλλα ειναι παραμύθια για να συντηρηθούν κομματικά μαγαζάκια όπως το ΕΠΑΜ.

      Αυτές τις χαζομάρες τις ακούμε χρόνια.Δύο εκλογές έγιναν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε σε μνημονιακή κυβέρνηση.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6 Ιουλίου 2013 - 11:58 μ.μ.
      Σωστα, οπως δεν προκειται ΠΟΤΕ το Πασοκ να συγκυβερνησει με τη ΝΔ, ετσι και το Συριζα δεν θα συγκυβερνησει ποτε με τη ΝΔ.

      Διαγραφή
    5. Θα μπει στην επομενη κυβερνηση ο Συριζα. Και θα συνεχισει την ιδια πολιτικη εκποιησης της χωρας

      Διαγραφή
  2. Κε Καζακη την περίπτωση της μετάβασης απο ευρώ στο δολάριο με δεδομένο την καλή σχέση που δείχνει να. έχει ο Τσιπρας με την Αμερική πως την βλέπεται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποτεδήποτε η Ελλάδα όπως και πάμπολλα άλλα κράτη, συνδέθηκαν με ξενο σκληρό νόμισμα, ο λαος πείνασε

      Διαγραφή
  3. Δημήτρη, σχετικά με τα ποσά τόκων κλπ αυτό το site τα δείχνει πολύ χοντρά. Λάθος στοιχεία δίνει?
    http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΕΠΑΜ όμως μαζί με τον Παπαθεμελή.
    Μόνο του λίγο δύσκολο να τα καταφέρει.
    Α ρε βρεμένη σανίδα που χρειάζεται για κάποιους που καβάλησαν το καλάμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ανώνυμος5 Ιουλίου 2013 - 10:35 μ.μ.

      Το Επαμ ειχε προτεινει σε ΟΛΟΥΣ ισοτιμη εκλογικη συνεργασια. ΚΑΝΕΙΣ δεν δεχθηκε την ισοτιμη εκλογικη συνεργασια, πλην του Παπαθεμελη. Μαλιστα, συριζα, κκε και κανα δυο αλλοι, ουτε που καταδεχθηκαν να απαντησουν.
      Και τωρα ερχεστε ακομα μερικοι μερικοι και το χτυπατε αυτο, του τυπου, εεε, αφου συνεργαστηκατε με τον παπαθεμελη, τι θελετε και μιλατε τωρα; Ή ακομα χειροτερα, προτιμησατε τον Παπαθεμελη και οχι το......,(βαλτε κομμα αρεσκειας σας).

      ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Και κανενας δεν δεχτηκε να συνεργαστε ΙΣΟΤΙΜΑ και ολοι βγαινουν τωρα απο πανω. Ξανα ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, στη νιοστη, αυτη τη φορα.

      Διαγραφή
  5. Δεν αξιζει τωρα να χαλαω την ηλεκτρονικη μου μελανη για ολους αυτους, αλλα θυμηθηκα και την εκπομπη ΑΕ τοτε στον 989 που ελεγε ο γεωργιαδης οτι τα χρεωλυσια δεν μας νοιαζουν,οι τοκοι μας ενδιαφερουν...αν δεν ξερεις απο οικονομια πεντε πραγματα εσυ ο ιδιος κε Τσιπρα,τουλαχιστον προσπαθησε να καταλαβεις,γιατι απο αυτα τα πραγματα κρεμονται ζωες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Άρης, όταν οι αντάρτες του στα ξεκινήματα του ένοπλου αγώνα, μιλάγανε για την προσφορά των "συμμάχων" Άγγλων στον αντιστασιακό αγώνα, εκείνος τους προειδοποιούσε ότι αυτοί θα είναι οι επόμενοι κατακτητές μετά τους Γερμανούς και επαληθεύτηκε πλήρως. Αλίμονο σ' όλα αυτά τα πρόβατα που πιστεύουν στα λόγια του λύκου με προβιά προβάτου...

    Πάντως οι ομιλίες και οι συνεντεύξεις του εν λόγω μά..πα είναι σκέτες ξεπατικωτούρες αυτών των πολιτικών πτωμάτων που ασέλγησαν πάνω στη χώρα όλες αυτές τις δεκαετίες, από την μεταπολίτευση και μετά. Αυτά (τα ίδια ακριβώς) τα στομφώδη, φουσκωμένα, ξεχειλωμένα πληθωρικά "φιλολαϊκ(ίστικ)ά" λόγια τα έχουμε φάει στη μάπα αιώνες και μας έχουν κοστίσει. Λες και γράφει έκθεση του δημοτικού είναι... έλεος... Αυτοί παίζουν με τη νοημοσύνη μας και 'μεις παίζουμε με το... μας, αντί να τους πετάξουμε στη θάλασσα να τους φάνε οι σαρδέλες.

    ΥΓ. Το γύρισμα του στομαχιού στο άκουσμα του ονόματος του (2x) τσαρλατάνου τυχοδιώκτη δεν το παθαίνεις μόνο εσύ Δημήτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΖΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟ
    ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ!!
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπααα, η τρεμη θα τρεμη, θα την κραταει ο πρετεντερ, και θα το λενε μαζι...χαχαχαα

      Διαγραφή
    2. Θα λεει ειδησεις απ τη φυλακη μονο την οποια θα την κανουμε με δυο παραθυρα για να βγαινει ο Πρετεντερης με τον Τσιμα και να σχολιαζουν

      Διαγραφή
  8. Δημήτρη, γιατί δεν εκλαϊκεύεις λίγο τα κείμενά σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σιγά την ουσιαστική πρόταση του ΕΠΑΜ.. Ρε Καζάκη δεν γίνεσαι κι εσυ συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ να δώσεις τα λαμπερά σου φώτα στους άσχετους Μπαρουφάκηδες και αμετροεπείς Τσίπρες? Που ξέρεις αν κάνεις μια υποχώρηση συνεργασίας με το έτσι κι αλλιώς ξοφλημένο στις εκλογές ΕΠΑΜ (Εδώ έκανες άλλωστε με τον Παπαθεμελή, το καλό χριστιανόπουλο), τότε μπορεί κι εσύ να γίνεις ένας απο τους θαυματοποιούς της νεκρανάστασης της Ελλάδας. Αντε και πήγαμε ρε Καζάκη σε εθνικό νόμισμα όπως προτείνεις και όπως ο ίδιος έχεις γράψει στο βιβλίο σου, όταν πας σε εθνικό νόμισμα έχεις δυο επιλογές. Είτε αφήνεις την ισοτιμία του νέου νομίσματος στην χρηματαγορές συναλλαγματος είτε βασίζεις την αξία του σε αυτά που παράγεις.. Τι παράγεις ρε Καζάκη στην Ελλάδα? και μην μου πείς έχουμε επάρκεια για ένα χρόνο και τα τιαύτα. Ξέρεις ότι δεν έχεις επάρκεια, δεν έχεις τεχνογνωσία, δεν έχεις βιομηχανία, δεν έχεις καν ικανοποιητικό μεταποιητικό τομέα και έχεις ένα κράτος που βασίζεται στις υπηρεσίες και τον τουρισμό. Επίσης μόνος σου τα λές ότι το πρόβλημα υπερβαίνει τηνΕλλάδα και οτι οι χρηματαγορές γαμάν τη φάση. Οι χρηματαγορές που υποστηρίζονται απο τους G8 αντί να βάλουν φρένο. Λες να μην αναγνωρίσουμε το χρέος. Που πα ρε να πουλήσεις τσαμπουκά ξέρεις? Οταν η μύγα(Ελλάδα) βάλει τους ελεφαντες (ΔΝΤ- ΕΚΤ) να τσακώνωνται μπορεί και να συθλιβεί εκεί που αυτόι που απλά πονάνε.. Γι αυτό άσε τις δικές σου αμετροέπειες Καζάκη με το ειρωνικό τροπάριο που κοντευει να καταντήσει γραφικό (σαν του Τσίπρα)και στύψε το μυαλό σου για ουσιαστικές λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου είσαι ένας «ραγιάς» , σκύψε λοιπόν και φατην ,Να σου θυμίσω μόνο , ότι το 40 , οι πρόγονοι μας νίκησαν μια υπερδύναμη της εποχής με πραγματικά όπλα , και εσύ φοβάσαι τα κωλόχαρτα του χρέους του ΔΝΤ

      Διαγραφή
    2. 1. Οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά αυτό που ξέρω εγώ είναι πως στο χωριό μου μέχρι πρόσφατα ότι φύτρωνε ξεραινόταν στα δέντρα γιατί δεν συνέφερε να μαζευτεί.
      Άλλο τώρα με την κρίση που ο καθένας καλλιεργεί τουλάχιστον κάτι για το νοικοκυριό του.
      Η χώρα οδηγήθηκε συνειδητά και συνολικά στο ξεπούλημα.
      Κραυγαλέο παράδειγμα τα τσιμέντα. Ήταν ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΑΤΑ μέχρι που ξεπουλήθηκαν μπιρ παρά στους Ιταλούς, παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων.
      Πώς φτάσαμε εκεί?? Ας θυμηθούμε τι έγινε τη δεκαετία του 80(διάλυση της χώρας μέσω λοβοτόμησης των κατοίκων της).
      Αν οι κάτοικοι δεν γίνουν ενεργοί και ανήσυχοι πολίτες δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει κανείς τίποτα σε αυτή τη χώρα, ούτε σε καμία άλλη.
      Τι παραπάνω έχουν δηλαδή οι Ισλανδοί και οι Βενεζουελάνοι??
      Τα άλλα τα ακούω βερεσέ.
      Δεν είμαστε ψωριάρηδες, αλλά μας κάνανε.
      Όποιος θέλει να μας πείσει ότι είμαστε αδύναμοι και ανίκανοι απλά παίζει το ρόλο τους.
      Και σίγουρα έχει ήδη δέσει το γάιδαρο του από αυτή την ιστορία για να είναι τόσο άνετος.
      2. Επίσης από τη λίγη ιστορία που ξέρω, οι Άγγλοι πολεμούσαν μέχρι τον τελευταίο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ.
      Τι μας διδάσκει λοιπόν η ιστορία??
      Ότι οι λαοί που προδίδονται ή παραδίνονται οικειοθελώς για να μην έχουν μπλεξίματα, έχουν πάντα τη χειρότερη κατάληξη.
      Αφού τα ξένα παράσιτα απομυζήσουν ότι μπορούν από τη χώρα και το λαό της τους χρησιμοποιούν ως αερόσακο ή πολιορκητικό κριό για τους δικούς τους πολέμους.
      Να ανοίξουμε λίγο και τα μάτια μας να δούμε και τη σημερινή εξέλιξη όλων των πρώην αποικιών.
      Οι πιο πλούσιες από αυτές τις χώρες (ορυχεία χρυσού, διαμαντιών, φυτείες) είναι στη χειρότερη μοίρα.
      Η μοίρα κάθε λαού είναι ευθέως ανάλογη με την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό του. Και τα δύο αυτά υπάρχουν μέχρι να βυθιστεί εντελώς στην αθλιότητα.
      Για το λόγο αυτό ο Τσίπρας και οι συν αυτώ, ακόμα και αν είναι ανίδεοι, έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη.
      Καθυστερούν και αποπροσανατολίζουν. Χάνεται πολύτιμος χρόνος ενώ ο κόσμος βυθίζεται στην απελπισία.

      Διαγραφή
    3. (προς -> Ανώνυμο 6 Ιουλίου 3:14 π.μ)
      Είναι απλό: Εσύ φοράς γυαλιά ραγιά και θα παραμείνεις ραγιάς ο σκυφτός, ο δουλοπρεπής και ο χ3στης, για όσο τα φοράς.
      Εμείς οι υπόλοιποι που δεν τα κάνουμε πάνω μας με τη σκέψη ότι θα σηκώσουμε το κεφάλι, και μόνο από αυτό έχουμε τη πιθανότητα να κάνουμε κάτι. Για σένα η μόνη πιθανότητα είναι να αναζητάς πάντα ένα αφεντικό να το υπηρετείς τυφλά για να σώσεις το δικό σου και μόνο τομάρι και ας είναι σε βάρος όλων των υπόλοιπων.

      Διαγραφή
    4. Δεν υπαρχει αλλη λυση ή θα πας με τσαμπουκα και θα τους αφησεις ανήμπορους να αντιδράσουν ή θα αποτυχεις, ειναι μαχη, στην μαχη δεν ποιανεις συζητηση. Μεση λυση υπαρχει μονο αν κατσει ο Τσιπρας στη μερκελ και στον ομπαμα αν παντρευτουν ολοι μαζι και αν αλλαξουμε λιγο τη σημαια μας αν βαλουμε αστερακια ή κανεναν αετο καπου ενδιαμεσα..., Επισης, ασε τα παραμυθια για το τι παραγει η Ελλαδα .., μπορουμε να γινουμε παρα πολυ δυνατοι ,αλουμινιο ειμαστε ειδη παρα πολυ ψηλα στην παραγωγη και ολο και ανεβαινει, προϊόντα απο σίδηρο και ατσαλι, χρυσος? -> κανε δημοσια επιχηρηση εξορυξης και εκει να δεις κοκο,.(Ευκολα!)Φαρμακα? Πετρελαιο? τριβουν τα χερια τους οι δανιστες..για το τι υπαρχει εκει κατω.Ποιος θα τα τριβει μετα?Ε? Φαντασου αυτες τις συμφωνιες να τις κανουμε εμεις με τριτους,, αντι για τους δανειστες με τριτους...Τα πλαστικα που παραγουμε τωρα θα πολλαπλασιαστουν με την παραγωγη πετραιλαίου 27.6 billion το 2012-εξαγωγες εχουμε..ειδη σε αυτη την στραπατσαρισμενη ελλαδα που ζει με το αιμα τον πολιτων της,, 23% το περνουμε δωρο απο τον τουρισμο, . Κατσε να ακουστει ο καζακης σε λιγο κοσμο παραπάνω να μαζεψει και επιστημονικη κοινοτητα γυρω του να αλαξει μυαλα., και μετα μιλα για αυταρκια..το απθ με μια μελετη εβγαλε 97%... ζεολιθος? μαρμαρο?ολα αυτα κάθονται.. αγροτια? που κοιμάτε στις επιχορηγησεις...? που σπερνουν λευκες σε καλα χωράφια..? που πεταμε τα πορτοκαλια της ναουσας σαν να μην υπάρχουν? Λαδι/Ελια ?Φετα?Καρπουζι? 3.40λιρες μια φετα στο λονδινο? καραβια τανκερ φτιαχνουμε εδω κανονικα.. Και το σκαραμαγκα καθετε και τα ξυνει , για να μη μιλησω για την φορολογηση στους εφοπλισταραδες που την βγαζουν λαδι ως τωρα,και τελος μην υποτιμας και τις υπηρεσιες, ή το software ανετα μπορουν να συμπληρωσουν το pazl της νεας εποχης οι νεοι δε θα καθοντουσαν να ψοφησουν ετσι κιαλλιως ειδη συμπληρωνουν μεσω του υπολογιστη τους. Επισης Παπαθεμελης μας τελειωσε. χεστηκαμε,, μετωπο πηγαμε να φτιαξουμε ειρθε μονο ενας. Λαθος που δεχτηκε ο Καζ απο υπερβολική συνέπεια στο λόγο που ειχε δωσει. Χωρις τον παπ τον μυξα παραπανω θα περναμε. λοιπον αυτα που προανέφερα και υπερβολικα λιγα εγραψα γιατι δεν ειμαι ειδικός, δεν γινοντε χωρις , να κινηθει η οικονομια, εχουμε κολήσει στη λασπη,Ουτε γίνοντε με λογικές εγω δεν ασχολούμε με την χωρα μου δεν ειμαι μανατζερ απλα πουλαω τα παντα. Τι νομιζεις τυχαια χωρα ειναι η Ελλαδα? δες ποσοι πολεμοι εχουν περασει απο εδω απο την αρχαιοτητα. Ειμαστε εντός γεογραφικα στην πλειοψηφια των μεγάλων αυτοκρατοριων, δες τους χαρτες!. Ολοι το θελαν το σημειο αυτο και απο γεοστρατηγική σκοπιά . Και πάλι το ιδιο γίνετε τωρα μας ενσωματώνουν απλα με "φουστικο" τροπο ,. δεν ειναι τυχαιο.

      Και οσο για την "φαση" με τους τοκογλυφους και τις διεθνες αγορες η την δυναμη τον τραπεζων, η αυτοκρατορία τους θα πεσει αργα και επιπονα. αλλα αυτο απαιτει ενα παγκοσμιο κινημα , εμεις οφειλουμε αρχικα να μην πεθάνουμε να αναδείκνυουμε το πρόβλημα. και να απωδυναμωσουμε την επιροη τους σε εμας. Προετιμαζοντας το εδαφος για αλλου τυπου μεταβάσεις. Ναι να στιψει το μυαλο του ο Καζ. για το τι θα συμβει μετα,. αλλα κατσε να παρουμε πρωτα πισω την χωρα.

      Διαγραφή
    5. Προς Ανώνυμος6 Ιουλίου 2013 - 3:14 π.μ.

      Και απο οτι φαινεται για σενα η ουσιαστικη λυση ειναι η καταστροφη μας μεσα στο ευρω. Το να παμε στη δραχμη και να αναταξουμε τη παραγωγη μας δεν περναει δηλ. ως πιθανοτητα απο το μυαλο σου; Αφου το Ε σου αφαιρει την δυνατοτητα να φτιαξεις την οικονομια σου. Αλλα φαινεσαι, απο το υφος σου, οτι γουσταρεις να σαι δουλακι.

      Διαγραφή
    6. @Ανώνυμος6 Ιουλίου 2013 - 3:14 π.μ.

      Πιο ραγιάς και κομματόσκυλο πεθαίνεις.
      Κόψε την τουβού, σε χαλάει. Παπαγαλίζεις την κυρίαρχη προπαγάνδα, σου κάνουν πλύση εγκεφάλου και δεν το χεις καταλάβει.

      Διαγραφή
    7. Εσύ λοιπόν , αγαπητέ φίλε , κάτσε και προσκύνα και μετά...ξαναπροσκύνα...και μετά ξαναπροσκύνα ...μπας και σου αφήσουν κανένα ψίχουλο για να ζήσεις .!
      Αν μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί εδώ και 4 χρόνια εξακολουθείς τον ίδιο σκοπό 3 πράγματα συμβαίνουν:
      Α:είτε ανήκεις στο σύστημα που εξαθλιωνει την χώρα και τον λαό της , οπότε άντε γράψε που θενά αλλού
      Β: είτε ανήκεις σε αυτούς που παίρνουν 600-700 ευρώ το μήνα για να περιδιαβαίνουν διαφορα site και blogs για να γράφουν ΄΄περισπούδαστες΄΄ , ΄΄ρεαλιστικές΄΄ απόψεις
      Γ: είτε , όπως λέει και ο Καζάκης , πρέπει ΄΄να πας να κοιταχτείς΄΄ ή όπως λέω εγώ...αφού σε χαλάει τι το πίνεις το ρημάδι?

      Με ...πατρική αγάπη
      Πέτρος

      Διαγραφή
    8. Δηλαδη αν εμεις ειμαστε μυγα Η Ισλανδια τι ειναι;;;Κι ομως εδιωξε τα κορακια της αγορας και ξανασταθηκε στα ποδια της και τωρα ειναι εκτος του κυκλωνα της κρισης,τουλαχιστον σε σχεση με τα κρατη της ΕΕ.
      Τραβα να δεις τι παραγει η Ελλαδα και μετα ξαναελα.τα στρατηγικα υλικα που παραγει και τα λυμαινονται οι λωποδυτες σου λενε τιποτα;Τα αγροτικα προιντα που υπερτερουν συντριπτικα σε ποιοτητα σου λενε κατι;Το πετρελαιο που βγαζει η Θασος;;Τη στρατηγικη σημασια που εχει το λιμανι του Πειραια απ οπου περναει το 60% του εμποριου;;;Επειδη εχεις συνηθισει να σκυβεις και να αποδεχεσαι τους κλεφτες που εκμεταλλευονται τον ελλ.πλουτο σημαινει οτι η Ελλαδα ειναι ψωροκωσταινα;;;

      Διαγραφή
  10. Ο Τζήμερος και ο Μάνος έχουν πει πολλές αλήθειες για τα προνόμια του Δημοσίου. Για τα εφάπαξ, τις παχυλές συντάξεις στα 55, το μπαξίσι και τη συμπεριφορά των ημετέρων.
    Έχουν κάνει και προτάσεις, όπως σύνταξη για όλους στα 65 δίχως εισφορές.
    Ο Καζάκης κάνει πολύ καλές οικονομικές αναλύσεις και είναι έξυπνο άτομο. Μόνο που έχει ανέβει στο ουτοπικό άρμα της ιδανικής πολιτείας του Πλάτωνα, παραγνωρίζοντας πως η φύση του ανθρώπου είναι κακή.
    Προσωπικά, θα ήθελα να δω έναν συγκερασμό αυτών των δύο τάσεων, με γνώμονα το γενικό συμφέρον, τη δικαιοσύνη και την απαλλαγή της χώρας από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
    Ελευθερία, ισονομία, αξιοκρατία θα πρέπει να είναι οι αναλλοίωτες αξίες ενός νέου κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μητσο, το δημοσιο ειναι σπαταλο για τους ιδιους. Για τον απλο κοσμο το εχουν μαζεμενο απο ολες τις αποψεις, γι αυτο και εμεις οι πολιτες ταλαιπωρουμαστε απ αυτο. Το 35% των μισθολογικων δαπανων ειναι οι μισθοι υπουργων, παραυπουργων, γραμματεων, συμβουλων, ειδικων συνεργατων και δεν συμαζευεται. Αυτοι ειναι που κανουν το δημοσιο δαπανηρο.
      Οσο αφορα τη συνταξη διχως εισφορες μαλλον θα ειναι κατι σαν τη παλαια συνταξη του Ογα, των 200Ε. Και αυτη ηταν συνταξη διχως εισφορες. Αντε ζησε με τοσα.
      Επισης, αυτος ο Μανος δεν ηταν στη κυβερνηση Μητσοτακη σε εκεινη τη περιφημη τριετια, που τριπλασιασε το δημοσιο χρεος; Πολυ αξιοπιστος τυπος, χαχαχαχα.

      Διαγραφή
    2. ο μανος ηταν αυτος που απελευθερωσε το πετρελαιο ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟ

      Διαγραφή
    3. Ο Μάνος χάρισε τα χρέη στον Ολυμπιακό το 1992 (θεωρητικά απαράδεκτο για "νεοφιλελεύθερο θιασώτη της αγοράς"), ήταν υπουργός οικονομικών στην καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία ανέβασε το χρεός στο 110% και υποστήριζε το 2000-2002 φανατικα το χρηματοπιστωτικό και παραγωγικό μοντέλο της Ιρλανδίας το οποίο κατέρρευσε θριαμβευτικά το 2009 και το μόνο που το σώζει είναι η γεωπολιτική θέση της χώρας. Θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για τις εκ των πραγμάτων αποτυχημένες επιλογές που έκανε και να πάει σπίτι του.
      Ο Τζήμερος είναι απλά ένας κλόουν, γνήσιος εκπρόσωπος του νεοφλιλεύθερου λαικισμού ("λέω ότι θέλουν να ακούσουν οι ακροατές μου"). Η περίφημη επιστολή στην Μερκελ αποδεικνύει επιπρόσθετα ότι είναι ανιστόρητος και επικίνδυνος αφού προστρέχει γλοιωδώς στον ξένο παράγοντα προκειμένου να επικρατήσει η άποψή του.
      Οι διαπιστώσεις και των δύο για το δημόσιο παραλείπουν το ότι το Δημόσιο στην Ελλάδα δεν έχει πολλά έξοδα αλλά λίγα έσοδα ενώ έχει έναν απόλυτα λογικό αριθμό εργαζομένων σε σχέση με το απασχολήσιμο δυναμικό της χώρας. Εχει προβλημα αποδοτικότητας και όχι μεγέθους.
      Οι θεωρίες και των δύο για τον τρόπο αντιμετώπισής του δημοσίου θα κατακρήμνιζαν την χώρα μέσα σε λίγες ημέρες, βουλιαγμένη στην ύφεση με μοναδικούς κερδισμένους τους επιχειρηματικούς τους φίλους.
      Αφήστε τους στην άκρη εκεί που πρέπει να είναι....

      Διαγραφή
  11. προσωπικα την εχω πατησει στο παρελθον με την εξης σκεψη: μπορει καποιος να λεει συνειδητα ψεματα ωστε να καταφερει κατι και συγχρονως να εχει καλο σκοπο. αυτο θα μπορουσε να ισχυει μονο στη περιπτωση που καποιος το κανει σαν εξαιρεση και δεν αποτελει συνηθη τακτικη. ο τσιπρας βλεπω πως το μονο που εχει εξασκισει στη ζωη του οσο αναφορα τη πολιτικη ειναι τα κουφια λογια και η προσπαθεια να κερδισει τις εντυπωσεις. και γι αυτο πιστευω ειναι ασφαλες να υποθεσω πως ενας τετοιος ανθρωπος ειναι ανικανος να αντεπεξελθει στις πραγματικες προκλησεις που θα του εφερνε μια θεση εξουσιας ακομη και αν το ηθελε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλα καλά τα λέτε κ.Καζάκη, το γεγονός ότι ένα κόμμα που θέλει να βγει κυβέρνηση πρέπει με κάποιον τρόπο να πάρει ένα μεγάλο μέρος των ηλίθιων ψηφοφόρων δε λέτε. Οι οποίοι ηλίθιοι ψηφοφόροι αν ακούσουν έξοδο από το ευρώ θα πάνε να ψηφίσουν Σαμαροβενιζέλους.
    Πολύ καλά τα λέτε και δεν διαφωνώ, αλλά μήπως για αυτόν τον λόγο απέτυχε το ΕΠΑΜ μέχρι τώρα παρά τις χαρισματικές αναλύσεις σας; Για σκεφτείτε μήπως πάσχετε από ρεαλιστική θεώρηση των συνθηκών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα μια μειοψηφεια υποστηριζει εξοδο απο το ευρω και μια ακομα πιο μικρη μειοψηφεια εξοδο και απο την Ε.Ε. Αλλα αυτο αλλαζει και στην Ελλαδα και σε αλλες ευρωπαικες χωρες. Η καταρρευση αρχιζει να αγγιζει και αλλες χωρες. Στη Γαλλια η λεπεν με το εθνικο μετωπο βρισκεται 2η στις δημοσκοπησεις και ζηταει εθνικο νομισμα, προστατευτισμο και εξοδο απο την Ε.Ε. Τα ιδια πανω κατω ζηταει ο geert wilders στην ολλανδια και ειναι 1ος στις δημοσκοπησεις αν και με ποσοστο μολις 15-20%.

      Στην Ελλαδα ο κοσμος τρομοκρατειται καπως οταν ακουει για δραχμη. Οι πιο πολλοι εχουν θολη εικονα για το τι συνεβη και γιατι η χωρα καταρρέει. Οσο ομως η κριση θα συνεχισει το καταστροφικο της εργο και οι υποσχεσεις των ανδρεικελων αποδειχτουν κουφιες, ολο και πιο πολλοι θα αρχισουν να αμφισβητουν τη κατασταση.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6 Ιουλίου 2013 - 1:49 μ.μ.

      Δηλαδη να αρχισει και το Επαμ μια απο τα ιδια; Οτι κανουν και ολοι οι αλλοι; Παραπληροφορηση, ψεμματα και υποτιμηση της νοημοσυνης μας;

      Διαγραφή
  13. Εαν ο Τσιπρας ηταν κινδυνος για το συστημα τοτε οι αμερικανοι δεν θα τον προσκαλουσαν στο brookings και αλλου για συναντησεις, ενω οι διαφορες φυλλαδες θα εγραφαν καθημερινα τρομοκρατικα αρθρα για τον αριστερο που θα τιναξει την οικονομια στον αερα. Ο τσιπρας στην Αμερικη δηλωσε οτι σεβεται το μνημονιο και θα κανει τά παντα να μεινει η χωρα στην ευρωζωνη.
    Θα συνεργαστει λοιπον με τη ΝΔ να συνεχισουν το καταστροφικο εργο τους. Για μια χουφτα δολλαρια και μια χουφτα υπουργικες καρεκλες. Ο κοσμος που τον ψηφισε θα φαει νεα απογοητευση και ο συριζα θα ξεπεσει. Απο εκει το σκηνικο αλλαζει δραστικα αν αναλογιστουμε οτι ολα αυτα θα γινουν σε ενα βαθος χρονου και η οικονομια θα συνεχισει τη κατρακυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού ζείς; Δεν υπάρχει φυλλάδα που να μήν γράφει τρομοκρατικά άρθρα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.Δεν υπήρξε ποτέ κομμα πανευρωπαικά που να πολεμήθηκε τόσο απο το σύστημα.Δεν τον κάλεσαν οι Αμερικάνοι πουθενά.Μονος του πήγε για να πεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.Και ο Τσάβες και ο Μοράλες και άλλοι έχουν πάει στην Αμερική και στη Ρωσία να μιλήσουν.

      Διαγραφή
    2. Θα βγει ο Τσαβες και θα χορεψει κλακετες ,,με τις συγκρισεις που κανεις. Ο Τσιπρας ειναι ακύνδινος σε θέμα λυσης. Χαρακτηριστικο παράδειγμα με τι ανεση τον ξεπέταξε ο σοιμπλε. Ξερουν ακριβως σε ποσα βηματα θα στριμωξουν τον τσίπρα.

      1, 2, 3 τελος. παπαλα το παραμυθι. σαν στημενη παρτιδα σκακι οτι και να κανεις την εφαγες. Εκτος αν αποφασισεις να λυσεις της διαφορες σου εκτος σκακιερας.

      Αν πηγαινε ατομο που τον φοβουντε οτι θα τους χαλασει την παρτιδα θα τριζαν τα πατωματα. Φαντασου τον τσαβες ξερω εγω ουτε θα τον δεχόταν ο Σοιμπλε,, γιατι θα τον εκανε ξεφτίλα.

      Ο Τσιπρας καλα κανει και εκφραζει την δυσαρεσκεια του σε ολα αυτα , μνημονια κτλ.. αλλα δεν ειναι δα και καμια απειλη. Αν ηταν απειλη την δυσαρεσκεια θα την εκανε λυση και το 20 θα το ειχε κανει 50% Ομως κολησε στο 20 τυχαιο? Οχι. Εδω ο ιδιος ο συριζα μιλαει συχνα πυκνα για ποσο ομορφα ειναι να αναμετριεσε με την ουτοπία,,,, και δεχετε συμβουλες απο στατιστικές εταιρείες του τυπου "Συγκεκριμενοποιηστε λιγο τις προτάσεις σας". .. τι να λεμε τωρα. Ο καθε αμπαλος νεοδημοκρατης μπορει να στρημωξει οποιονδηποτε συριζεο. τραγικο. απλα. και βγαινει στο κοινο της TV οτι αδικα προσπαθειτε οι λυσεις εκτος μονοδρομου ειναι μπαρουφες. Εχει βγει και το μουσχαρ ο Βενιζελος να λεει συνεχεια την ιδια ατακα δεν υπαρχει Plan B.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος 7 Ιουλίου 2013 - 12:01 π.μ.

      Εχω διαβασει πολλα κομματοσκυλα, αλλα εσυ παιρνεις βραβειο. Με αυτα σας κοιμιζουν στη Κουμουνδουρου;

      Διαγραφή
    4. @ Ανώνυμος7 Ιουλίου 2013 - 12:01 π.μ

      Ο Τσιπρας ειναι μπουρδολογος και το εχει δηλωσει οτι θα κανει τα παντα να μεινουμε στο ευρω. Ειναι ανδρεικελο και αυτος

      Διαγραφή
  14. Ρε παιδιά γιατί μπερδευόμαστε?
    ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει κατα καιρούς οτι απλά (όπως λέει!!!) θα καταργήσει τα μνημονια και τα μέτρα προσαρμογής που επιβάλλουν ..
    Εχει πει τίποτα για τις δανειακές συμβάσεις? Οχι!! Θα εξακολουθουν να ισχυουν!
    Εχει πει τιποτα για την εκχωρηση της εθνικης κυριαρχιας? Οχι!! Ο τσιπρας εχει πει επαλλειμενως οτι η χωρα ΔΕΝ βρίσκεται υπο καθεστώς κατοχής!!!
    Για τις εγγυησεις που εχουν παρει οι τραπεζες και σιγα σιγα σκανε στο Δημ Χρεος έχει πει τίποτα? Οχι!
    Για την ΤτΕ που δεν εξυπηρετει το δημοσιο συμφερον εχει κανει ποτε ερωτηση στην Βουλή ?Οχι!!
    Οταν ο Στουρναρας του ειπε φατσα φορα τον Φλεβάρη οτι το χρεος ειναι 550 δις και οχι 305 (που επισημα ηταν τοτε-τελος του 2012 δηλ) ειπε τίποτα ?Οχι!!! Ζητησε εξηγησεις να ρωτησει δηλ γιατι ρε παιδιά 550 ? Απο που μας προέκυψαν???Οχι!!! Απλά καθοταν στα εδρανα και ακουγε τον Στουρναρα να τον ψέλνει!!!
    Τέλος γιατι δεν μας λεει ο Τσιπρας τι του απάντησε ο Σοιμπλε οταν του προτεινε την εφαρμογής της λυσης της συνδιασκεψης του Λονδίνου στην συναντηση που ειχαν μεταξύ τους τον Γενάρη??
    κατι του απάντησε ο Σοιμπλε...Μαθαμε ποτέ?? Οχι!!!
    Οταν στην συνέχεια του εθεσε το θεμα του κατοχικού δανείου τι του απαντησε ο Σοιμπλε ???Μαθαμε ποτέ??
    Μηπως μαθαμε τι του ειπε ο Σοιμπλε σχετικά με την δικογραφία της SIEMENS???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε καλόπαιδα, όσα από εσάς δεν γουστάρετε Καζάκη και ΕΠΑΜ, γιατί συνέχεια γυροφέρνετε πέριξ αυτών; Και καλό θα είναι εκτός από τους φόβους σας, που θέλετε να τους κάνετε και φόβους μας, πχ τι θα μας κάνουν αν φύγουμε από το ευρώ, τι θα παραγουμε αφού δεν έχουμε παραγωγή κλπ μπούρδες, τουλάχιστον αναγνωρίστε ότι και εσείς προτιμάτε δωσίλογους όπου και αν βρίσκοντα δεξι'α ή αριστερά και αφήστε εμάς τους ηλίθιους να πιστεύουμε στην ιδανική πολιτεία. Όμως αισθάνομαι πολύ καλλίτερα από τον κ.εργατολογο τον κ. Μητρόπουλο που στην εκπομπή του Αυτια έλεγε με καμαρι, ότι τους τοκογλύφουςμπορούμε να τους πληρώνουμε από ταέσοδα πετρελαίου και αερίων μετα από 4 χρόνια που θα τα βγάλουμε από Ιόνιο. Φτου σου κύριε σοσιαλιστή του κώλου μη σε ματιάσω. Ο άνθρωπος και αναγμνωριζει τοκογλύφους και να τους ξεπληρωσει με τα αποθέματα του εδάφους μας. Και να μη στενοχωριέται ο Τσιπρας όταν δεν του αναγνωριζεται δικαίωμα να αναγνωρίζει τοκογλύφους και να τους ξεπληρώνει αφού πρωτα θα πληρωνονται μισθοί και συντάξεις. Ντροπή σας που έτσι νομίζετε ότι θα δουλεψετε τον κόσμο. Μπράβο Καζάκη μάγκα που εχεις τΟ σθένος με με τα στελέχη του ΕΠΑΜ να λέτε τα πράγματα με το όνομά τους.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το "σύστημα" είναι πάρα πολύ καλός "χαμαιλέοντας". Παίρνει πολλές μορφές, προσηλυτίζει νέο κόσμο (για να ανανεώσει και να μεγαλώσει τον εαυτό του, ενώ παράλληλα τον χρησιμοποιεί και σαν "καύσιμη" ύλη) και πολλές φορές πολεμάει τον εαυτό του απλά και μόνο για να αποπροσανατολίζει για να προωθήσει το σχέδιό του. Στις μέρες μας βέβαια έχουν πέσει οι μάσκες και πια συμμαχεί με τον εαυτό του που κάποτε με τόση... λύσσα πολεμούσε.
    Το "σύστημα" μοιάζει με τη Λερναία Ύδρα, περιέχει "τράπεζες", πολιτικά κόμματα, Μ.Μ.Ε. (εφημερίδες, τηλεόραση, blogs...)κ.α. Το ένα "κεφάλι" συμμαχεί με το άλλο. Με τον ίδιο σκοπό: Να προωθήσει το σχέδιό του.
    Λεφτά πράγματι υπάρχουν, αλλά δεν το πιστεύουμε γιατί δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας. Τόσα σκάνδαλα όμως που υπάρχουν δείχνουν και άτομα και φυσικά χρήματα, απλά πάνε σε κάποιες συγκεκριμένες τσέπες.
    Το Σεπτέμβριο παύει να προστατεύεται η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, σε κάποιους παίρνουν τα σπίτια τους για πολύ χαμηλές οφειλές και σε κάποιους εκδότες, τράπεζες σαν την Eurobank, δίνουν χάρες...
    Πραγματικό πρόβλημα λοιπόν είναι το σύστημα. Προσωπική μου άποψη είναι πως και ο κ.Τσίπρας να μην ήταν, κάποιος άλλος θα εκτελούσε το "έργο" του.
    Το "σύστημα" περιγράφεται πολύ ωραία στην ταινία "Matrix" και το μόνο που χρειάζεται για να το νικήσουμε να κάνουμε, δεν είναι παρά να πάψουμε να το συντηρούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. SAS AKOUSA STIN KERKYRA K KAZAKI
    OSO ESIS KAI OI LOIPES ARISTERES DINAMEIS KLINETE TA MATIA SAS STOUS VIASMOUS KAI STIS MARTIRIKES DOLOFONIES KAI XILODARMOUS ILIKIOMENON STIN ELADA APO TOUS DOLOFONOUS TOU PAKISTAN KAI TOUS LOIPOUS TAXIKOUS ADELFOUS SAS DEN YPARXI PERIPTOSI NA SAS AKOLOUTISI KANENAS .....INE PRODOTIKO ..OUTE MIA DILOSI SIMPATIAS TOULAXISTON GIA TOUS SIMPATRIOTES MAS POU SFAZONTAI KAI DOLOFONOUNTAI GIA 100 EURO.....
    NAUTIKOS APO KERKIRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναυτικε, το Επαμ δεν ειναι ουτε αριστερο, ουτε δεξιο. Ειναι μετωπο και εχει 5 προταγματα, γαι τα οποια παλευει και οταν υλοποιηθουν, θα διαλυθει.
      Αν θες να κλαφτεις για τις αριστερες δυναμεις, εχει μπολικα αριστερα μαγαζακια να πας να το κανεις.
      Οσο για τα υπολοιπα, δεν σε καλυπτουν οι ανακοινωσεις την ΧΑ;

      Ρε, με τα κολληματα του καθενος! Καζακη, γιατι δεν λες και αυτο; Καζακη, γιατι δεν λες και το αλλο; Αν ηταν να ελεγε καθε φορα ολα, οσα εχει πει μεχρι τωρα στις ομιλιες του, θα μιλαγε 3 μηνες νον στοπ. Αν τα εγραφε, θα εγραφε σεντονια ολοκληρα.
      Και μετα θα πεταγοταν παλι καποιος και θα ελεγε, γιατι λες και γραφεις τοσα πολλα;

      Διαγραφή
    2. Ναυτικέ από την Κέρκυρα δεν αναφέρεις τους μαρτυρικούς βιασμούς του 1,5 εκατομμυρίου Ελλήνων που δεν έχουν δουλειά -και πολλοί από αυτούς να ταίσουν τα παιδιά τους- από Έλληνες και ξανθούς Ευρωπαίους πολιτικούς και τραπεζίτες.

      Τώρα πήγαινε να ψηφίσεις τα σκουλίκια της Χρυσής Αυγής που τη βρίσκουν νοερά με τους δολοφόνους που καίγανε Ελληνόπουλα ζωντανά. Αλλά μη μας λες και τι να κάνουμε. Δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα.

      Διαγραφή
  18. Η Ελλαδα μπορει να επιβιωσει μονο εκτος Ε.Ε και εκτος ευρωζωνης. Διαφορετικα θα καταληξουμε οριστικα τριτοκοσμικη ευρωπαικη επαρχια που θα χρησιμευει ως τεραστιο κεντρο υποδοχης λαθρομεταναστων (δουβλινο 2) με τους φυσικους πορους μας να λεηλατουνται απο τις πολυεθνικες και το λαο να εξαθλιωνεται.

    Το πρωτο βημα ειναι η μονομερης διαγραφη του χρεους και η υιοθετηση εθνικου νομισματος.
    Η εθνικοποιηση ολων των ιδιωτικοποιημενων φυσικων μονοπωλιων και η επανελειτουργια μεσω του εργατικου ελεγχου σε ολες τις χρεοκοπημενες ιδιωτικες βιομηχανιες.

    Απο εκει και περα εχουμε επαρκεια σε αρκετα αγροτικα προιοντα και τροφιμα και με μια ανασυγκροτηση του γεωργικου τομεα μακρυα απο το παρασιτισμο των διεφθαρμενων συνεταιρισμων και των επιδοτησεων μπορει να αυξηθει σημαντικα η παραγωγη. Μπορουν να δημιουργηθουν και συνεταιριστικα παντοπωλεια και μαρκετ οπου θα πωλουνται ελληνικα αγροτικα προιοντα και τροφιμα κατευθειαν απο το παραγωγο στο καταναλωτη, χωρις νταβατζηδες μεσαζοντες και πολυεθνικες που αυξανουν τις τιμες.

    Εχουμε παρα πολλους φυσικους πορους, μεταλλευματα και ορυκτα. Αλουμινιο, βωξιτη, ζεολιθο, χρυσο κλπ. καθως και τεραστια κοιτασματα φυσικου αεριου και πετρελαιου. Αντι απλως να εξαγουμε τα μεταλλευματα, θα πρεπει να χρησιμοποιουνται στην εγχωρια βιομηχανικη παραγωγη ωστε να δημιουργουνται προιοντα μεγαλυτερης προστιθεμενης αξιας.

    Μετα πρεπει να αναπτυξουμε το τομεα της πληροφορικης και του software ωστε να γινουμε περιφερειακη δυναμη. Εχουμε παρα πολυ καταρτισμενους επιστημονες. Πως θα γινει αυτο? Η γραφειοκρατια πρεπει να μειωθει δραστικα ωστε οσοι νεοι επιστημονες θελουν να ιδρυουν επιχειρηση να το κανουν ευκολα και απλα χωρις κοστος και επισης να δωθουν κινητρα στη δημιουργια start up εταιρειων.

    Απο εκει και περα, το δημοσιο θελει δραστικη ανασυγκροτηση με απομακρυνση των ακριβοπληρωμενων κομματοσκυλων, μηχανογραφηση σε ολες τις υπηρεσιες και χρηση των νεων τεχνολογιων ωστε οι πολιτες να εξυπηρετουνται απλα και γρηγορα.

    Εκτος Ε.Ε απελευθερωνομαστε να αναπτυξουμε οικονομικες/εμπορικες/διπλωματικες σχεσεις με αλλα κρατη χωρις να εχουμε τον ελεγχο των βρυξελλων. Μπορουμε στα πρωτα χρονια να προμηθευτουμε πετρελαιο σε σχετικα καλη τιμη απο Βενεζουελα και Ιραν. Οπλα και πολλα αλλα προιοντα απο τη Ρωσσια. Λιπασματα, οπλα, και αγροτικα μηχανηματα απο τη λευκορωσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Τσίπρας είναι θύμα του Παλατιού. Τα έχει με την Φρειδερίκη και τον μεγάλο πολιτικό άνδρα Κωνσταντόπουλο και αυτοί καθορίζουν τις διακηρύξεις, αυτοί γράφουν τους λόγους, στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουμε εμείς, ο λαός και για Βασίλισσα και για πάρεδρο της Δημοκρατίας.
    Εμένα όμως πιο πολύ ο Δραγασάκης μ' αρέσει. Δεξιός, ωραίος. Μερικές φορές μάλιστα μασάει σαν κατσίκα, που σημαίνει ότι την μηρυκάζει την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά τα λέει ο Καζάκης αλλά οι ομιλίες σε πλατείες δεν προσφέρονται για τεχνικές αναλύσεις αλλά για γενικές κατευθύνσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως ότι κάνει πρέπει να το κάνει μέσα στο ευρώ (δικαίωμά του) και αυτό καθορίζει τις γενικές του κατευθύνσεις και διαμορφώνει τις προτάσεις του. Με αυτό ο Καζάκης διαφωνεί (επίσης δικαίωμά του) και, ενώ τα περιγράφει καλά από ένα σημείο και μετά, παραβλέπει τους κραδασμούς που θα προκαλέσει η -χωρίς προηγούμενο- έξοδος από ένα μπλόκ χωρών ισχυρού νόμισματος σε ένα μαλακό και αναξιόπιστο νόμισμα χωρίς προηγούμενη ανάλογη παραγωγική βάση. Επίσης παραβλέπει το ότι το κόστος της μετάβασης αυτής θα το πληρώσει κατα πάσα πιθανότητα ο κοσμάκης(ας μην κρυβόμαστε). Τέλος αγνοεί ότι όσο και να χτυπιέται (έχει-δεν έχει δίκιο) δεν πρόκειται ποτέ ο κόσμος να συναινέσει σε ένα τέτοιο σενάριο, τουλάχιστον όσο ο λόγος καταθέτες/δανειολήπτες είναι σαφώς μεγαλύτερο της μονάδας και ο κόσμος έχει "λίπος" και τρώει. Γιατί λαός που ψήφισε το 2012 -μέσω κρίσης- σε ποσοστό 48% τα λαμόγια του ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τους ελιτιστές της ΔΗΜΑΡ έχει ΠΟΛΥ λίπος για φάγωμα! Όταν αρχίσουν να τρώνε από τις καταθέσεις ή αρχίσουν να παίρνουν σπίτια τότε ξανασυζητάμε. Πολλά μπορούν να αλλάξουν στους πολιτικούς συσχετισμούς.
    Και κάτι άλλο: Γιατί όλοι σας αγνοείτε τον τρομακτικό ψυχολογικό πόλεμο που ασκήθηκε πέρυσι τον Μάιο-Ιούνιο (και σκείται ακόμη) στο εκλογικό σώμα από το σύστημα ΜΜΕ-Τράπεζες-Ξένος παράγοντας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ; Πότε έχει ξανασυμβεί γερμανικές εφημερίδες να γραφουν πρωτοσελιδα στα ελληνικά "ψηφίστε Σαμαρα"; Είναι σαφές ότι αυτήν την στιγμή το αμαρτωλό τρίγωνο "πολιτική-τραπεζικό σύστημα-ΜΜΕ" είναι κάθετα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Εχουν τους λόγους τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητρης Κ8 Ιουλίου 2013 - 11:40 π.μ.

      Ναι, ειναι καθετα εναντιον του Συριζα. Το βλεπουμε, τι; Στραβοι ειμαστε; Αυτο το καθετα πια βγαζει ματι.

      Διαγραφή
    2. Δημητρη Κ., μπαγασακο μ αρεσει το στυλακι σου. Τι λες στην ουσια;

      Ωραια τα λες Καζακη, αλλα λες μαλακιες. Δεν εισαι ρεαλιστης.

      Και πριν 2 χρονια δεν ηταν ρεαλιστης, ο Καζακης, αλλα νατα τωρα που τα βιωνουμε;

      Διαγραφή
    3. Το 2009 ΠΑΣOK-ΝΔ πηραν 80%, τωρα βρισκονται στο 25%. Το πολιτικο σκηνικο εχει αλλαξει σημαντικα απο τις εκλογες περσυ και αναμενεται να αλλαξει ακομα πιο δραματικα οσο περναει ο καιρος και οσο η καταρρευση συνεχιζεται. Ο κοσμος θα φτασει στο σημειο που δεν θα εχει να χασει τιποτα. Οι εργατικες ταξεις εχουν εξαθλιωθει και η κριση εχει αρχισει και χτυπαει πολυ εντονα και τα ευπορα μεσοαστικα στρωματα, πολλοι εκ των οποιων επιχειρηματιες. Ποσο θα αντεξουν ολοι αυτοι? Οχι πολυ. Ο κοσμος αρχιζει και μπουχτιζει με την Ε.Ε.

      Οσο για το συριζα, στις εκλογες περσυ του εκαναν επιθεση οι φυλλαδες και τα καναλια αλλα απο τοτε τα εχουν βρει. Μπηκε στο συστημα ο συριζα ως νεο εναλλακτικο ροζ πασοκ. Δεν προσφερει τιποτα διαφορετικο ομως και θα καει οταν συγκυβερνησει με τον αντωνη το πιτσαδορο.

      Αυτοι που ανεβαινουν αυτη τη στιγμη ειναι οι χρυσαυγιτες. Την εχουν δει οτι ειναι χεζμπολαχ και λεγεται οτι ειναι στο 20%. Τους βοηθαει το γεγονος οτι η χωρα εχει μεταβληθει στην επισημη χωματερη λαθρομεταναστων της Ε.Ε ελεω δουβλινο 2.
      Μιλανε και αυτοι για διαγραφη χρεους αλλα λενε για νεο εθνικο νομισμα στο μελλον αφου πρωτα ομως φτιαξουν οικονομια αυταρκειας. Αυτα δεν γινονται ομως εντος ευρω και Ε.Ε. Επισης, ειναι φανατικοι στρατοκαβλοι και απειλουν οτι θα αφαιρεσουν την ιθαγενεια σε οποιον δεν εχει υπηρετησει. Αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα. Υπαρχουν χιλιαδες ελληνες στο εξωτερικο που εκαναν καποιο μαστερ και εμειναν να εργαστουν χωρις να πανε στρατο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι καποιοι δεν θα επιστρεψουν στο μελλον. Το να τους αφαιρεις την ιθαγενεια για τετοιο λογο στετει τη χωρα απο ολους αυτους τους μορφωμενους ελληνες. Γενικα, αν η χωρα δεν ειχε τετοιο σοβαρο προβλημα λαθρομεταναστευσης, δυσκολα να υπηρχε τοσο ισχυρη ΧΑ.

      Διαγραφή
    4. Κάθε καινούργιο ευρώ που εκδίδεται είναι χρέος στις πλάτες του λαού. Και κάθε χρέος που δημιουργούν οι κυβερνώντες είναι στις πλάτες του λαού. Αυτά τα χρέη είναι στις πλάτες του λαού γεννημένου ή αγέννητου.

      Ποιά είναι η υπευθυνότητά μας απέναντι σ' αυτά τα χρέη, γιατί υποστηρίζουμε αυτή την πρακτική δηλαδή να να μας χρεώνουν χωρίς να μας ρωτάνε καν, καθώς επίσης χρεώνουν τις μελλοντικές γενιές; Έχοντας στο μυαλό τα παραπάνω εξέτασε τα έργα και όχι τα λόγια των πολιτικών.

      Ποιός είναι ένας τρόπος για να λειτουργήσει η οικονομία πολύ πιό δίκαια. Να εκδίδεται νόμισμα που θα ανήκει σε όλους εκτός από τους πολιτικούς που το διαχειρίζονται, που αυτοί θα πρέπει να ελέγχονται για το πως και πού το διαθέτουν. Αυτό το νόμισμα πρέπει να διαθέτεται με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να γίνονται πιό πλούσιοι. Έχοντας στο μυαλό τα παραπάνω εξέτασε τα έργα και όχι τα λόγια των πολιτικών.

      Αν φοβόμαστε και συμβιβαζόμαστε με πρακτικές που είναι εναντίον μας, τότε αποδεχόμαστε αμαχητή την σκλαβιά, την φτώχεια και τον εκφυλισμό, τις δικές μας και των μελλοντικών γενιών. Ιδίως κάποιος που κυβερνάει δεν πρέπει να υποκύπτει στον φόβο.
      Έχοντας στο μυαλό τα παραπάνω εξέτασε τα έργα και όχι τα λόγια των πολιτικών.

      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
    5. Τον Μάιο-Ιούνιο... Το λέτε και μόνος σας. Μετά οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ στρογγυλεύτηκαν και έγιναν ηπιότερες. Τότε έλεγε για μονομερή διαγραφή χρέους. Εγώ, άν και φίλος του ΕΠΑΜ, τον ψήφισα να φανταστείτε. Τώρα που οι θέσεις του είναι περίπου το Ζαπειο 2 του Σαμαρα, δε θέλω να το δω στα μάτια μου. Γι' αυτό πιστεύω ότι έχει κολλήσει σε αυτά τα ποσοστά-αν είναι αληθινά έτσι;; Ο κοσμος θέλει συνέπεια και συνέχεια, από παπατζήδες χορτάσαμε...

      Διαγραφή
  21. Από πότε το ευρώ είναι ισχυρό νόμισμα; Από τότε που μερικοί εκλαμβάνουν την ανελαστική ισοτιμία ως ισχύ. Και που δεν έχουν πρόβλημα να αντικαταστήσουν την υποτίμηση του νομίσματος με την υποτίμηση της εργασίας και κατ' επέκταση της αγοραστικής δύναμης που σε τελική ανάλυση είναι και το ζητούμενο. Αν θες να ψάξεις για χώρες που δεν έχουν τεράστιο δημόσιο χρέος (ακόμα κι αν έχουν τεράστια εμπορικά πλεονάσματα) καλύτερα ψάξε αλλού, εκτός της ζώνης του "ισχυρού ευρώ" που πάει από το κακό στο χειρότερο τη στιγμή που προσφάτως η π.χ. η Νορβηγία ανακοίνωσε περαιτέρω μείωση (στα 28%) του ήδη χαμηλού δημόσιου χρέους της. Για ποιό λόγο δεν έχει ουσιαστικά ανάπτυξη η Γερμανία (το ΑΕΠ της οποίας είναι καθηλωμένο στα προ του 2009 επίπεδα) παρά το θετικό εμπορικό της ισοζύγιο; Διότι πολύ απλά, ευρώ σημαίνει χρέος και ανάπτυξη με χρέη δε γίνεται, όχι για πολύ τουλάχιστον.
    Δεύτερον, δεν είναι οι απόψεις τύπου ΣΥΡΙΖΑ που πολεμούνται. Από πότε έπαψαν να προβάλλονται στα ΜΜΕ απόψεις που θέλουν την Ελλάδα δεμένη στο ζουρλομανδύα του ευρώ, από τύπους που αντί να λένε ευθέως τα σύκα σύκα και τους δωσίλογους δωσίλογους, λένε ότι θα διαπραγματευούν καλύτερα με τους τοκογλύφους; Το αμαρτωλό τραπεζικό σύστημα μια χαρά θα τα πάει με έναν τυχάρπαστο λιμασμένο για εξουσία πολιτικό που δεν έχει ακόμα μπει στη διαδικασία να μας εξηγήσει πειστικά τι ακριβώς θα κάνει για την εξυγίανσή του.
    Τρίτον, ποιός σου είπε ότι δεν έχει προηγούμενο η έξοδος από νομισματική ένωση ισχυρών; Η Ελλάδα δεν ήταν κάποτε προσδεδεμένη στη χρυσή λίρα στερλίνα και αργότερα στη λατινική ένωση; Δε χρεοκώπησε; Και, δεν είχε, όταν έγινε η στρεβλή έστω νομισματική μεταρρύθμιση του Μαρκεζίνη, ανάπτυξη; Δεν ήταν η Αργενινή προσδεδεμένη στο ισχυρό δολλάριο; Μετά την αποσύνδεση από αυτό το "ισχυρό νόμισμα" δεν ήταν που η ανεργία έπεσε από το 26 στο 7,8%, το ΑΕΠ της τετραπλασιάστηκε μέσα σε μια 10ετία και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της έγινε για πρώτη φορά σταθερά θετικό από τον πρώτο κι όλας χρόνο;
    Τέλος, που τις είδες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Ρίξε μια ματιά στην ιστοσελίδα του, όπου το οικονομικό του πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί από τον κ. Δραγασάκη και πες μας, από που βλέπεις και βάσει ποιών υπολογισμών ότι θα καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της χώρας; Αν διαβάσεις το παρόν άρθρο, λέει πολύ καθαρά ότι στους υπολογισμούς του ο κ. Τσίπρας δε λαμβάνει υπόψη του τα χρεολύσια. Από που θα πληρωθούν αυτά;
    Τέταρτον, ο κ. Τσίπρας, έχει δηλώσει προεκλογικά ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους (>70%) είναι θεσμικό, άρα απαιτητό. Κι εγώ ρωτώ: Αν υποστηρίζεις την άποψη ότι το να συνεχίζουμε να πληρώνουμε τοκογλυφικά χρέη, (πράγμα που δεν είναι τίποτα άλλο, από τον σκληρό πυρήνα πάνω στον οποίο οικοδομείται η λογική των μνημονίων), πως ακριβώς είσαι αντιμνημονιακός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή