Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Μην απελπίζεσαι και δεν θ' αργήσει...

Όσοι απογοητεύονται γιατί αργεί να έρθει η ξαστεριά, γιατί σαρώνει η απελπισία της καθημερινότητας, να σκέφτονται ότι αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να τραβήξει για πολύ. Γρήγορα, ίσως πιο γρήγορα απ' ότι φανταζόμαστε, ο λαός μας θα σηκώσει κεφάλι. Γιατί έχει εμάς, τα παιδιά του, που δεν το βάζουμε κάτω. Όσο υπάρχουμε εμείς, όσο λίγοι κι αν είμαστε, ετούτος ο λαός δεν θα δουλωθεί ποτέ. Αυτό δείχνει η ιστορία. Πώς μπορεί να τα βάλει κανείς μαζί μας, όταν όλο μας το είναι έχει δωθεί για την απελευθέρωση αυτού του τόπου; Ποιος μπορεί να μας σταματήσει; Ούτε ο θάνατος! Κρατάτε αδέρφια, αγάντα σύντροφοι, ο κάβος μπορεί να φέρνει πολλά μποφόρ, αλλά εμείς θα τον περάσουμε για να δει μπουνάτσα ο λαός μας.

Δεν πρέπει να απελπιζόμαστε. Είμαστε πια πολλοί και είμαστε όλοι μαζί σ' αυτόν τον αγώνα. Ο ένας στηρίζει τον άλλο. Ο ένας δίνει δύναμη στον άλλο. Όλοι μαζί στον κοινό αγώνα. Η απελπισία, η κατάθλιψη, η μοιρολατρία αντιμετωπίζεται μόνο με την συμμετοχή, μόνο με την ενεργή δράση στην οργανωμένη πάλη του λαού μας.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο λαός μας αντιμετώπισε τέτοια θεριά. Και παλιά λοιπόν όταν οι κρεατομηχανές του ναζισμού σάρωναν την χώρα στην αρχή απελπισία, κατάθλιψη και μοιρολατρία άρχισαν να σαρώνουν την ελληνική κοινωνία και να συσσωρεύουν χιλιάδες θύματα. Μέσα σ' εκείνη την καταχνιά, μέσα σ' εκείνο το σκοτάδι, μέσα σε μια εποχή όπου κυριαρχούσε το "εγώ" να την βγάλω καθαρή κι ας πνιγούν όλοι οι άλλοι, όταν κυριαρχούσε το δεν γίνεται τίποτε, που να τα βάλουμε τώρα με τις σιδερόφρακτες στρατιές του πανίσχυρου εχθρού, κάποιοι κόντρα στον καιρό οργανώνονταν, πάλευαν και ονειρεύονταν μια νέα Ελλάδα. Στην αρχή δεν ήταν πολλοί, λίγοι ίσα με μια χούφτα, αλλά με καρδιά αποφασισμένη όσο δεν παίρνει. Εκείνα τα πρώτα χρόνια, της πίκρας και της απογοήτευσης που στοίχειωναν ακόμη και τις πιο αδάμαστες καρδιές των πιο αποφασισμένων αγωνιστών, η τέχνη ήταν πάντα το καλύτερο καταφύγιο.

Παραθέτω ένα Ανέκδοτο Ποίημα του Αιμίλιου Βεάκη, που γράφτηκε στις 18 Αυγούστου 1941, το οποίο μου το εστειλε ένας φίλος που τον ευχαριστώ ιδιαίτερα γι' αυτό:

Δημοτικό Ποίημα του Αιμίλιου Βεάκη - 18 Αυγούστου 1941

Δεν είναι τρόπος να γνοιαστούν να μιληθούν οι ανθρώποι.
Καθένας χώρια το σαρκί, το εγώ καθένας χώρια,
κι ένας βυζαίνει ταλλουνού το γαίμα να χορτάσει
και πίσωθέ τους ύπουλο το κλεφτοσκυλολόι
τους διαγουμάει το έχει τους και τους ρουφάει τη ζήση.
Θέλω να πάρω ένα στρατί, κρυφό σα μονοπάτι
που να με πάει στο ξάγναντο, στην πιο ψηλή κορφούλα
κι ούτε από δω το δρόμο μου ψυχή να μη γροικήσει.
Οι οχτροί μου να με χάσουνε κι οι φίλοι να σαστίσουν
κι όλοι να πουν πως χάθηκα, πως έσβησα απ' τον κόσμο.
Κι εγώ ψηλά με τα στοιχειά, με τα θεριά, με τάστρα,
με του βουνού τα πνεύματα να κάνω μετερίζι.
Με αντιμαχές κι αθιβολές να βρω το μυστικό τους,
να κλέψω απ' τ' αστρα υπομονή κι απ' τα θεριά το θάρρος
κι απ' τα στοιχειά τη δύναμη και την καπατσοσύνη,
απ' το βοριά την αντοχή και την ορμή απ' το νότο
κι από τη στουρναρόπετρα την άλυωτη σκληρότη,
να κάνω πέτρα το κορμί και την ψυχή ατσαλένια.
Κι όταν θαρθεί ο καλός καιρός να στήσω καραούλι
με μπιστικούς τους Σάτυρους κι αρματωλούς τους Πάνες
και κρυφομαντατάρηδες ταγερικά του Λόγγου.
Με τέτοιο ασκέρι νείρομαι να ξαναρθώ στη χώρα.
Και μιαν αυγή απ' το ξάγναστο κι απ' την ψηλή ραχούλα,
να κάνω τις παλάμες μου χουνί και να φωνάξω:
«Βιαστήτε! Καθαρίστε τα τάνομα σωθικά σας,
σπεκουλαδόροι του χρυσού κι έμποροι του θανάτου,
κλέφτες της χήρας, του ορφανού, ξεμαυλιστές των νιάτων,
πραματευτάδες άνομοι κάθε Θεού και τόπου,
καταλυτάδες του Καλού και σπιλωτές του Ωραίου,
βιαστήτε, γιατί επλάκωσα με των στοιχειών τ' ασκέρι»!

22 σχόλια:

  1. πολύ καλό το ποίημα

    μαλλον εκφράζει έτσι όπως ακριβώς αισθανόμαστε τώρα.. οι πιο ρομαντικοί τουλάχιστον
    κ ενώ θα θέλαμε να παρουμε αυτό το δρόμο, αυτό γινεται μονάχα μέσα μας, έτσι; Η δυσκολία είναι πως πρέπει να μάθουμε να στηριζόμαστε ο ένας στον άλλο και κάπως έτσι ν ανεβούμε αυτό το βουνο.

    τωρα για το τι μπορεί να μας σταματήσει όπως λες Καζάκη... Πολλά!
    και δε με ενδιαφέρει καθόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη έβαλα κι άκουσα τη Μπέλλου στο κάνε λιγάκι υπομονή. Με τέτοια τραγούδια , με τέτοια ιστορία και αγωνιστικές παραδόσεις οι μέρες τους είναι λίγες. Ανθρώπινο και συγκινιτικό το σημερινό σου δημοσίευμα. Είμαι ευτυχής που μάχομαι δίπλα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη να είσαι καλά. Είσαι η ΜΟΝΗ ΦΩΝΗ σε τούτον τον καιρό που αντέχεις όχι μόνο να ενημερώνεις αλλά και να εμψυχώνεις τον κόσμο.
    Ζω για κείνη τη στιγμή που η ιστορία θα σε δικαιώσει και που "θα πάρουνε τα όνειρα εκδίκηση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχως και θα αργισει παρα πολυ .........

    Τελικα η διεθνης ληστοσυμορια των Εβραιων τοκογλυφων καταφεραν να συνενοηθουν με τους συνεργατες τους στο Γερμανικο Ραιχ και επεβαλαν τους ορους εκεινους που υποδουλωσανε την Ελλαδα για τα επομενα 40-50 χρονια. Σημερα τα ξημερωματα ο μεγαλος προδωτης και ‘’Εθνοσωτηρας’’ μας ανηγγειλε οτι απο αυριο (σημερα) μια νεα αρχη και μερα ξεκινα για τους Ελληνες!

    Μετα απο 12 ωρες συνομιλιων, οι διεθνεις τοκογλυφοι συμφωνησαν σε ενα πακετο που πιστευουν οτι θα μειωσει το Ελληνικο Χρεος στο 120% του ΑΕΠ μεχρι το 2020. Ο Στουρναρας με την ευλογια του Σαχλαμαρα και των συνεταιρων του, Βενιζελου και Κουνελι, ανελαβε την υποχρεωση να λαβει περαιτερω μετρα για την μειωση του χρεους ωστε να κατεβει κατω το 110% το 2022. Πιστευω οτι αυτο δεν χρειαζεται καμια εξηγηση για το τι περιμενει τους Ελληνες........να παθουν.

    Για να μειωθει το χρεος, συμφωνηθηκε να γινει μειωση των επιτοκιων και να παραταθουν τα δανεια απο ταμείο διάσωσης EFSF για 30 χρονια. Τελικα οι Γερμανοι καταφεραν και επεβαλαν τους ορους τους και με κανενα τροπο δεν προκειτε να κανουν κουρεμα..... οπως φωναζανε οι περισσοτεροι ξενοι αναλυτες.
    Αυτοι ειναι οι Ευρωπεοι εταιροι μας, που μα λαλει ο Μπουμπουκος καθε μερα απο τα καναλια.

    Τελικα ολο αυτο το αλιβερισι το κανανε για να σωσουν το Σαχλαμαρα και τους εταιρους τους που καταστρεψανε την χωρα, ωστε οι Γερμανοι ανετα να αγορασουν τα παντα για ενα κομματι ψωμι.

    Δυστυχως Κε Καζακη εαν οι Ελληννες δεν ξυπνησουν και ακουσουν τις λυσεις που τους διδασκεις...... σε λιγα χρονια δεν προκειτε να μεινει τιποτα σε αυτη την χωρα που θα μας κανει περηφανους οτι γενηθηκαμε Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγνώμη που θα σας στεναχωρήσω αλλά το παιχνίδι είναι στημένο.
    Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε μια στο εκατομμύριο ο κόσμος να επαναστατήσει επειδή πρώτα από όλα θα πρέπει να επαναστατήσει εναντίον του εαυτού του. Και εξηγούμαι.

    Το "σύστημα" έχει καταφέρει, χονδρικά, να πείσει τον κόσμο κατά 80% (τα ποσοστά είναι αυθαίρετα) να είναι κατά του δημοσίου και να πιστεύει πως η ελεύθερη αγορά είναι ένα δίκαιο σύστημα (εδώ γελάμε αλλά ποιος μας ακούει).
    Με λίγα λόγια ο κόσμος πιστεύει πως ότι δεν μπαίνει στη διαδικασία του νόμου της προσφοράς και της ζήτησης θεωρείται σπατάλη. Ο γιατρός του δημοσίου που παίρνει 1500 ευρώ το μήνα είναι σπατάλη ενώ ο ιδιώτης γιατρός που βγάζει 20000 ευρώ, αφού του τα δίνουν είναι άξιος. Αυτή η λογική όμως λειτουργεί σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και με βάση αυτό ο κόσμος προσπαθεί μάταια να εξηγήσει αυτό που συμβαίνει.
    Επειδή ακριβός όλος ο κόσμος είναι δυνητικά ένας εκμεταλλευτής δεν μπορεί να καταλάβει την εκμετάλλευση της εξουσίας.

    Η κοινωνία στην ουσία στηρίζει την λογική του μνημονίου που είναι μείωση του δημοσίου και παράδοση της χώρας και της οικονομίας στην Ελεύθερη αγορά.

    ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΣΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ.

    Χαρακτηριστικά μου έλεγε φίλος που κατά τα άλλα θέλει να επαναστατήσουμε πως η ελεύθερη αγορά είναι ένα δίκαιο σύστημα. ΜΙΑ ΖΟΥΓΚΛΑ όπως είπε ο ίδιος στην οποία θα πρέπει να επιβιώσουμε.

    Αυτό θέλει ο κόσμος ΚΕ ΚΑΖΑΚΗ και να το πάρετε σοβαρά υπόψη σας. ΜΙΑ ΖΟΥΓΚΛΑ.
    Δεν ξέρουν όμως πως οι ζούγκλες έχουν και θηρία και κάποια μέρα θα μας φάνε.

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ. Ο κόσμος δεν ξέρει τον εχθρό τπθ. Για τον κόσμο επανάσταση είναι να τα κάνουμε όλα ιδιωτικά. ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ θα πρέπει να είναι η ιδεολογική αναθεώρηση του κόσμου πράγμα εξαιρετικά ΔΥΣΚΟΛΟ. Το να ρίξουμε την μνημονιακή εξουσία είναι παιχνιδάκι μπροστά στο να αλλάξουμε τις αντιλήψεις της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και η παρατήρηση σου είναι πάρα πολύ κοντά στην πραγματικότητα, πιστεύω πως πάνω από όλα ο "κόσμος" δεν είναι ιδεολογικά ταγμένος υπέρ της ζούγκλας, αλλά κυρίως ωχαδερφιστής. Είναι γιατί τον έχουν κάνει έναν ιδιώτη, ατομιστή κοντόθωρο που βλέπει μόνο γύρω από το εγώ του με μέτρα και εργαλεία που περιορίζονται στα χρειώδη της δικής του "καλοπέρασης".
      Το σύστημα λοιπόν που βιώνουμε είναι η φυσική προέκταση της παραπάνω αδράνειας στο κοινωνικό σύνολο.
      Αναρωτιέμαι μόνο τι θα πράξει όταν ακόμα και με τους όρους ανάλυσης που διαθέτει, διαπιστώσει ξαφνικά ότι το "σύμπαν" του έχει αμετακλητα καταρρεύσει.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου,

      συμφωνώ απόλυτα μαζί σου 100% για την αντίληψη της πλειοψηφίας του κόσμου. Ωστόσο, το σύστημα της ελεύθερης αγοράς είναι το δικαιότερο οικονομικό σύστημα, αν λάβει κανείς σαφώς υπόψη τους θεμελιώτες της οικονομικής θεωρίας. Adam Smith, John Nash, Ramsey, Walraws κ.ο.κ. Είναι όμως το δικαιότερο και δεν γίνεται ζούγκλα, όπως σωστά αναφέρεις, όταν υπάρχει καθεστώς ελέγχου. Έλεγχος και παρεμβατισμός όπου και όποτε χρειάζεται. Άλλωστε γι' αυτό έρχεται ο Keynes και συμπληρώνει την θεωρία, καθώς με τα πρώτα συμπεράσματα που είχε (όπως λειτουργεί η αγορά), προέβλεψε ότι η αγορά από μόνη της δεν διαθέτει εκείνους τους μηχανισμούς για να χτυπήσει το μονοπώλιο, την κερδοσκοπία και την χειραγώγηση των τιμών.

      Επομένως η λύση βρίσκεται στην ελεύθερη αγορά με κανόνες που θα θεσπίζονται και θα ελέγχονται, όχι από επιτροπές κεφαλαιαγοράς (που διαπλέκονται συνεχώς με παράγοντες της αγοράς) αλλά από ένα Κράτος δικαίου, το οποίο θα έχει έναν και μόνο σκοπό: Το χέρι εκείνο, που περιγράφει ο Smith στο Wealth of Nations, το οποίο θα προσδιορίζει της οικονομικές δραστηριότητες των agents (όλων των συντελεστών της αγοράς) με έναν απώτερο στόχο, της εξυπηρέτηση των οικονομικών αναγκών του συνόλου της κοινωνίας και όχι ενός μέρους της.

      Ευχαριστώ, κουράγιο σε όλους

      χαιρετίσματα σε όλους από Γερμανία

      Διαγραφή
    3. @ perisian
      Είναι αρκετά αυτά που δεν έχει καταλάβει ο πολύς κόσμος. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι πιστεύουν πως όταν «πιάσουμε πάτο» θα τελειώσει η δύσκολη περίοδος, θα αρχίσει πάλι η ανάπτυξη και θα αρχίσουν να ανεβαίνουν πάλι οι μισθοί. Δεν καταλαβαίνουν ότι το να πατώσουμε εργασιακά και εισοδηματικά είναι προϋπόθεση για ένα τύπο οικονομικής ανάπτυξης που δεν μεταφράζεται σε εισόδημα για τους ιθαγενείς, άρα ο σκοπός είναι να μείνουμε στον πάτο στον αιώνα τον άπαντα.

      Ο κόσμος διαμορφώνει τις απόψεις του με βάση τις ευρέως διαθέσιμες πληροφορίες, και το μονοπώλιο στην πληροφόρηση το έχουν τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας. Ο δημόσιος διάλογος γίνεται σε πολύ στενά πλαίσια (π.χ. ούτε λόγος για ρήξη με την Ε.Ε., αμφισβήτηση της νομιμότητας του χρέους, κλπ), τα οποία καθορίζονται από τα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται τη χώρα.

      Οπότε, η δουλειά – ή μάλλον, το καθήκον- αυτών που γνωρίζουν είναι να βοηθήσουν του γύρω τους να καταλάβουν και να επεξαρτηθούν από: α) τα ΜΜΕ, β) τα πολιτικά κόμματα που τους πουλάνε, γ) την άποψη ο λαός μπορεί να έχει πολιτική υπόσταση μόνο ως αντικείμενο εκπροσώπησης από μία συγκεκριμένη, ευρω-αμερικανικά αποδεκτή, πολιτική ελίτ.

      Διαγραφή
    4. ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΔΑΞΕΙ ΠΟΤΕ

      Κατα αρχήν, στο τέλος και ενδιάμεσα μήπως αναρωτιέμαι αν αγνοώ την ίδια μου την άγνοια;

      -------------------------------------------------------------------

      Εμπιστεύομαι τυφλά το λαό;

      ή προτιμώ να συνεργάζομαι και να κοινωνώ με τον παιγνιδιάρικο λαό;

      ή συνήθως αφήνομαι απο φόβο να παρασυρθώ απ'τον καταστροφικό λαό (όχλο);

      ----------------------------------------------------------------


      Έχω ζωτικό χώρο για να ζήσω; Έχεις ζωτικό χώρο για να ζήσεις;

      Δηλαδή έχουμε ζωτικό χώρο για παράδειγμα έχει 10 στέμματα εύφορης γης η κάθε οικογένεια για να τρώει ότι θέλει όποτε θέλει το κάθε άτομο, ώστε να είναι υγιές, ευφυές και πιό ποιοτικά ελεύθερο και ευτυχές;

      Μήπως είναι παραπλανητικό το δικαίωμα απλά στην εργασία;

      Μήπως το ΣΥΣΤΗΜΑ δεν είναι άλλο παρά η εκμετάλλευση από ορισμένους, που τους έχει κυριεύσει η απληστία και η φιλοδοξία, της παραγωγικότητας των ανθρώπων;

      Ερεύνησες ποτέ το νους υγιής εν σώματι υγιές;

      Ερεύνησες ποτέ τον υπνωτισμό των ανθρώπων από το ΣΥΣΤΗΜΑ, ώστε να το υπηρετούν πειθήνια και με φανατισμό ως βιολογικά ρομπότ;

      Ξεπερνάς τον υπνωτισμό όταν δεν πιστεύεις τις διανοητικές γνώσεις σου, οι οποίες είναι όλες δανεικές και σε εμποδίζουν να έχεις επαφή με την πραγματικότητα.

      Ξεπερνάς τον υπνωτισμό όταν αναγνωρίζεις τις λέξεις σαν λέξεις και όχι σαν την πραγματικότητα. Χρησιμοποιείς τις λέξεις όταν χρειάζεται αλλά δεν σε χρησιμοποιούν αυτές. Ερευνάς δεν πιστεύεις.

      Μήπως τα φάρμακα, τα συντηρητικά, και τα χημικά κατασκευάσματα γενικότερα το ΣΥΣΤΗΜΑ δεν σου τα προσφέρει για να σε σώσει, αλλά για
      να αρρωστήσει το σώμα σου και κατ΄επέκταση να κάνει πιό άρρωστο το νού σου ώστε να μην αντιλαμβάνεσαι καθαρά την ύπαρξη, την δομή και την λειτουργία του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, καθώς επίσης για να σε εμποδίσει να ζεις πιό ποιοτικά και πιό ελεύθερα;

      Μήπως ο λαός λοιπόν είναι μια τυφλή δύναμη βιορομποτική κατά 90% των περιπτώσεων, όπως βιορομπότ είμαστε συνήθως και εμείς;

      Μήπως πρέπει να εφαρμόζουμε συχνότερα την απλή αλλά μεγάλη σοφία: "κάθε πράγμα στην θέση του";

      Ηλίας Α. Λυμπέρης


      Διαγραφή
    5. 1 ΑΝΤΙΛΑΜΒΆΝΕΣΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.2 ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙΣ. 3ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΤΙΚΑ; ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ,ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ,ΓΕΛΕΙΟΥΣ,ΒΛΑΚΕΣ,Μ......Σ,Κ.Τ.Λ. ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΡΙΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΜΕ......ΑΥΤΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ....Γ.Σ

      Διαγραφή
  6. Σήμερα που σε άκουσα δεν είχες την ίδια αισιοδοξία. Για εμένα δεν είναι σωστό το "ο λαός θα ξυπνήσει" καθώς όλοι θα κάθονται σε έναν καναπέ και θα περιμένουν έναν "λαό που θα ξυπνήσει", θα πρέπει να αναφερόμαστε στο δέυτερο ενικό πρόσωπο , "θα ξυπνήσεις", ώστε να δωθεί συγκεκριμένα ποιανού είναι η ευθύνη να κάνει πράξεις. Από κει και πέρα πιστευω λείπει αυτό το κάτι που θα ανάψει το φυτίλι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητε Κε Καζακη

    Οπωςγνωριζεις σε παρακολουθω και ακουω ολες τις ομιλιες σου και εμφανισεις και σημερα μετα λυπης μου ακουσα στον τονο της φωνης σου μια μεγαλη απογοητευση για τα αποτελεσματα της μεγαλης προσπαθειας που εχεις κανει τα τελευταια 3 χρονια.

    Η αληθεια ειναι, οπως εγω καταλαβαινω, οτι οι Ελληνες μεχρι και σημερα, μετα την τρομερη καθημερινη εφαρμογη του σχεδιου Σοκ και την πλυση εγκεφαλου που υφιστανται απο ολα τα μεγαλα ΜΜΕ, δεν εχουν ξεφυγει απο τον παλαιο εφιαλτη του εμφιλειου πολεμου που χωρισε την Ελλαδα σε Δεξιους (Εθνικοφρωνους πατριωτες) και Αριστερους (κουμουνιστες προδωτες) που τοση συμφορα εφερε στο λαο της Ελλαδας. Οπως ειπες και εσυ, σημερα αυτη η ληστοσυμμορια με ηγετες την εσωτερικη Τροικα και τον μεγαλο Δοσιλογο και κολωτουμπα Σαχλαμαρα, που εκανε τα παντα για να γινη πρωθυπουργος, με την γλωσσα και τις ενεργειες τους πυροδοτουν την δημιουργια της ιδιας ατμοσφαιρας για εναν νεο εμφιλιο και ειναι ικανοι να κανουν αιματοκυλημα και αυτο δεν πρεπει να το επιτρεψουμε να γινει.

    Γνωμη μου ειναι οτι, οι χιλιαδες αγανακτησμενοι της πλατειας δυστυχως δεν ητανε δυνατον χωρις μια σοβαρη οργανωση να καθοδηγηθουν και ενταχθουν σε ενα κινημα που ητανε στα σπαργανα και με λιγα οικονομικα μεσα. Το ΕΠΑΜ, εξωτερικα δινει την εντυπωση οτι στηριζεται μονον στις προσπαθειες ενος και μονου ανθρωπου, του κου Καζακη.

    Δυστυχως ‘’Ενας κουκος δεν φερνει την Ανοιξη’’ και η μετεωρη αναδειξη στο κοινο το κου Καζακη, (οικονομολογου και Αναλυτη) μεσω των λιγων ΜΜΕ που του επετρεψαν να εμφανισθει και μιλησει....... δεν ειναι αρκετη να φερει το πολυποθητο αποτελεσμα.

    Μην ξεχνας οτι το κινημα και εσυ προσωπικα, για το γενικο κοινο, δεν εισαι αρκετα γνωστος, λογω του αποκλεισμου σου απο τα μεγαλα ΜΜΕ, παρα τις λιγες σποραδικες εμφανισεις οπου οι παπαγαλοι του συστηματος συνεχως σας διακοπτουν. Με αυτον τον τροπο δεν επιτρεπουν στην πειρα σου και το χαρισμα και ταλεντο που εχεις να μας κανεις κατανοητα τα οικονομικα και ιστορικα θεματα, ωστε οι απλοι πολιτες να καταλαβαινουν τι ακριβως συμβαινει. Ετσι αυτη η κινηση του ΕΠΑΜ δινει την εντυπωση οτι ειναι μια κινηση ενος μονου ανθρωπου, του κ. Καζακη, με λιγους οπαδους που δεν περνουν μερος δυναμικα για την εξαπλωση, οπως δειξανε τα πλανα στις διαφορες συνοικιακες ομιλιες που εκανες.

    Σημερα λοιπον ηρθε η ωρα, μαζι με τους στενους συνεργατες σου που τους εμπιστευεσαι αφου αναλυσεις την κατασταση να σκεφτειτε ενα νεο σχεδιο και μοντελο για μια καλυτερη και ποιο επιτυχυμενη εξαπλωση των ιδεων σας και στοχων του πατριωτικου σας κινηματος. Ελπιζω οτι πρεπει να εχεται ειδικα στελεγχη που μπορουν να χρησιμοποιησουν τα νεα μοντερνα μεσα επικεινωνιας αφου το συστημα των τοκογλυφων σας εχει αποκλεισμενο απο τα μεγαλα ΜΜΕ. Για παραδειγμα ειδες στις εκλογες του Μαιου τι απηχηση ειχε ο Καμμενος, παρ’οτι προερχεται απο την Δεξια, χρησιμοποιοντας μοντερνα μεσα εποικοινωνιας και ξερουμε πολυ καλα τι αντιπροσωπευει, οχι τον απλο πολιτη οπως ισχυριζεται αλλα το κεφαλαιο, γ’αυτο κοβεται για την ΑΟΖ και τον εκαψε ο Προεδρος που εχει αλλα συμφεροντα........ Γερμανικα κτλ

    Σημερα μπορει να εχασες την πρωτη μαχη ΑΛΛΑ δεν εχασες τον Πολεμο και υπαρχει καιρος να κανεις πολλα πραγματα ενεργωντας πολυ εξυπνα και φτηνα, με λιγη βοηθεια απο ανθρωπους που εμπιστευεσαι και δεν θα σου βαζουν τρικλοποδιες.

    Βεβαιως γνωριζεις πολυ καλα ποσο σπουδαιο ειναι το BRAND ΚΑΖΑΚΗΣ διοτι σημερα στην Ελλαδα υπαρχουν μονον ελαχιστοι τιμιοι αγωνιστες που βαζουν μπροστα το καλο της χωρας και του λαου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ακριβώς θα πάθουμε αν διαολοστείλουμε τους τοκογλύφους - δανειστές - εταίρους μας??? God saves America.
    http://tvxs.gr/news/kosmos/dikaiothike-sto-efeteio-ton-ipa-i-argentini

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια άλλη εδραιωμένη αντίληψη η οποία πιστεύω πως πάει πίσω την κοινωνία είναι η ανάγκη ύπαρξη μιας εξουσίας έξω από αυτή. Η φαντασίωση του πολίτη βρίσκεται στο οτι θα υπάρξει μια δίκαιη εξουσία η οποία θα τον απαλλάξει από τις ευθύνες του, και θα δημιουργήσει ένα κράτος δικαίου.

    Ο Panagiotis για παράδειγμα πιστεύει πως η ελεύθερη αγορά είναι δίκαιη αρκεί να επιβάλλουμε κάποιους περιορισμούς.
    Καταρχήν αφού έχουμε περιορισμούς δεν έχουμε ελεύθερη αγορά, με λίγα λόγια ακόμα και έτσι δεχόμαστε πως η ελεύθερη αγορά δεν πρέπει να είναι τόσο ελεύθερη.
    Ένα άλλο θέμα που τίθεται είναι ποια ακριβώς εξουσία θα επιβάλλει περιορισμούς στην αγορά προς το συμφέρον της κοινωνίας. Η κάθε εξουσία θα έχει συμφέρον να κάνει το αντίθετο. Άρα μόνο η κοινωνία ή ο λαός αν θέλετε μπορεί να επιβάλλει μια τέτοια εξουσία.
    Πάμε τώρα και στη 'δίκαιη' αγορά και στις ρυθμίσεις που μπορεί να επιβάλλουμε. Αυτό που είναι δύσκολο να καταλάβει ο κόσμος είναι πως η 'ελεύθερη αγορά' δεν έχει μόνο τους κακούς καπιταλιστές αλλά μας κάνει ύπουλα και ΕΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ. Η δυνατότητα που μου δίνει η αγορά να κοστολογώ όσο θέλω τις τιμές αυτού που πουλάω δεν είναι και τόσο αθώα. Το γεγονός πως η κοινωνία αγοράζει αυτό που πουλάμε δε σημαίνει πως η τιμή είναι αναγκαστικά καλή. Η κοινωνία πιθανό να εκβιάζεται να αγοράσει αυτό που πουλάμε και έτσι εμείς να βγάζουμε εύκολο κέρδος. Άρα θεωρώντας την εκμετάλλευση ηθική, μια που εμείς δεν την βλέπουμε σαν εκμετάλλευση, κρίνουμε με αυτό το πρίσμα και την υπόλοιπη κοινωνική και οικονομική ζωή.

    Για περισσότερα έχω ένα άρθρο που έγραψα
    http://www.katitrexei.gr/krisi/document_item.php?id=85&category=all&order_type=desc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γράφω λακωνικά:

    Αν η κατεύθυνσή μας είναι "ο λαός στην εξουσία", δεν πρόκειται να πετύχουμε πολλά ούτε μεσοπρόθεσμα ούτε μακροπρόθεσμα. Αν όμως η κατεύθυνσή μας είναι "η ευημερία και η ελευθερία του λαού" θα πετύχουμε το μέγιστο.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εχει δικιο ο κος Καζακης να δυσανασχετει με την γενικη αδρανεια και τον ληθαργο εκ μερους των Ελληνων, που ενω βλεπουν οτι οι Σαχλαμαρας, Βενιζελος και το Κουνελι με την φαρα τους τους οδηγουν στη καταστροφη και εξαθλιωση. Δυστυχως το μονο που ξερουν να κανουν ειναι να λενε παχια λογια και να αναλυουν διαφορες θεωρητικες σκεψεις αντι να βγουν στους δρομους και να ξεκινησουν δραση να διωξουν την πολιτικη χουντα που ψυφησαν ολα τα γεροντια και τυφλα κομματοσκυλα.

    Τουλαχιστον ο Τσιπρας τους τα ειπε στην Θεσσαλονικη, να μην περιμενουν το λυτρωμο απο αυτον, διοτι οπως φαινεται περιμενει την σειρα του να τον κανουν πρωθυπουργο οι Αμερικανοι.

    Κατα τα αλλα....... ειχε δικιο ο Σουρης που εγραψε για τους ρωμιους πριν απο 120 χρονια........

    Ο ΡΩΜΙΟΣ

    Στὸν καφενὲ ἀπ᾿ ἔξω σὰν μπέης ξαπλωμένος,
    τοῦ ἥλιου τὶς ἀκτῖνες ἀχόρταγα ρουφῶ,
    καὶ στῶν ἐφημερίδων τὰ νέα βυθισμένος,
    κανέναν δὲν κοιτάζω, κανέναν δὲν ψηφῶ.

    Σὲ μία καρέκλα τὅνα ποδάρι μου τεντώνω,
    τὸ ἄλλο σὲ μίαν ἄλλη, κι ὀλίγο παρεκεῖ
    ἀφήνω τὸ καπέλο, καὶ ἀρχινῶ μὲ τόνο
    τοὺς ὑπουργοὺς νὰ βρίζω καὶ τὴν πολιτική.

    Ψυχή μου! τί λιακάδα! τί οὐρανὸς ! τί φύσις !
    ἀχνίζει ἐμπροστά μου ὁ καϊμακλῆς καφές,
    κι ἐγὼ κατεμπνευσμένος γιὰ ὅλα φέρνω κρίσεις,
    καὶ μόνος μου τὶς βρίσκω μεγάλες καὶ σοφές.

    Βρίζω Ἐγγλέζους, Ρώσους, καὶ ὅποιους ἄλλους θέλω,
    καὶ στρίβω τὸ μουστάκι μ᾿ ἀγέρωχο πολύ,
    καὶ μέσα στὸ θυμό μου κατὰ διαόλου στέλλω
    τὸν ἴδιον ἑαυτό μου, καὶ γίνομαι σκυλί.

    Φέρνω τὸν νοῦν στὸν Διάκο καὶ εἰς τὸν Καραΐσκο,
    κατενθουσιασμένος τὰ γένια μου μαδῶ,
    τὸν Ἕλληνα εἰς ὅλα ἀνώτερο τὸν βρίσκω,
    κι ἀπάνω στὴν καρέκλα χαρούμενος πηδῶ.

    Τὴν φίλη μας Εὐρώπη μὲ πέντε φασκελώνω,
    ἀπάνω στὸ τραπέζι τὸν γρόθο μου κτυπῶ...
    Ἐχύθη ὁ καφές μου, τὰ ροῦχα μου λερώνω,
    κι ὅσες βλαστήμιες ξέρω ἀρχίζω νὰ τὶς πῶ.

    Στὸν καφετζῆ ξεσπάω... φωτιὰ κι ἐκεῖνος παίρνει.
    Ἀμέσως ἄνω κάτω τοῦ κάνω τὸν μπουφέ,
    τὸν βρίζω καὶ μὲ βρίζει, τὸν δέρνω καὶ μὲ δέρνει,
    καὶ τέλος... δὲν πληρώνω δεκάρα τὸν καφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο κόσμος θα πρέπει να είναι ενωμένος. Στην πράξη όλοι είναι εναντίον όλων και αυτό δρα ανασταλτικά για οποιαδήποτε αντίδραση.
    Επιπλέον ο κόσμος δεν ξέρει τα συμφέροντά του. Θεωρεί κέρδος τη μείωση μισθών και συντάξεων τις χαμένες θέσεις εργασίας, το κλείσιμο σχολείων, το κλείσιμο νοσοκομείων, το κλείσιμο του ΟΣΕ κτλ.
    Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μέτρο του μνημονίου που να μην έχει υποστηριχθεί από την κοινωνία και μιλάω από προσωπική πείρα.
    Έχω γράψει χαρακτηριστικά

    Τα μέτρα των μνημονίων είναι εναρμονισμένα με την κοινή γνώμη των Ελλήνων.
    - Ο Έλληνας πίστευε πως έχουμε μεγάλο δημόσιο και το μίκρυναν.
    - Ο Έλληνας πίστευε πως ο ΔΥ έπαιρνε πολλά και του μείωσαν το μισθό.
    - Ό Έλληνας πίστευε πως οι συντάξεις ήταν μεγάλες και τις μείωσαν.
    - Ο Έλληνας πίστευε πως τα όρια ηλικίας ήταν χαμηλά και τα αύξησαν.
    - Ο Έλληνας πίστευε πως οι δημόσιες υπηρεσίες είναι πηγή σ
    πατάλης και τις δίνουν πλέον στου ιδιώτες.
    - Ο Έλληνας πίστευε πως οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι πολυτέλεια και τις έκοψαν.
    - Ο Έλληνας πίστευε πως είχαμε πολλά αποκεντρωμένα σχολεία και τα συγχώνευσαν.
    - Ο Έλληνας πίστευε πως το να έχεις κλειστά επαγγέλματα είναι κακό και τώρα τα ανοίγουν.
    - Ο Έλληνας πίστευε πως το να έχεις δικό σου νόμισμα είναι καταστροφικό σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία και μείναμε στο ευρώ.


    Αν ψάχνετε για προδότες μην ψάχνετε ανάμεσα στους πολιτικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω. Ο καθένας έχει την κυβέρνηση που του αξίζει. Πολλοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι ανω των 50 που όλη την ημέρα βλέπου mega Τρέμη και Πρετεντέρη έχουν πλέον πάθει πλύση εγκεφάλου και πιστεύουν όλα τα παραπάνω. Φωνές σαν αυτή του κ. Καζάκη δεν ακούγονται πουθενά εκτός από το internet. Προσωπικά δεν ψήφισα ΕΠΑΜ στις εκλογές αν και θα το ήθελα πολύ, λόγω της συνεργασίας τουμε τον κ. Παπαθεμελή. Τώρα εδώ και ενα μήνα έχω μετακομίζσει οικογενειακώς στη Σουηδία και έχουμε βρει την ησυχία μας, αφήνοντας τους δήθεν ...αγανακτισμένους του συντάγματος να συνεχίσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Και μην ξεχνάμε το σύνθημα που είχαν γράψει οι Ισπανοί στις πρώτες τους διαδηλώσεις μετά το μνημόνιό τους"Μη φωνάζετε πολύ και ξυπνήσετε τους Ελληνες"

      Διαγραφή
    2. @ perisian

      Η κοινή γνώμη, όπως πολύ καλά ξέρεις, δεν διαμορφώθηκε ελεύθερα, σε καθεστώς πολυφωνίας και έκθεσης του κοινού σε ισότιμο δημόσιο διάλογο, αλλά καλλιεργήθηκε από τα ΜΜΕ κατ' εντολή των συμφερόντων των οποίων είναι φερέφωνα. Είναι η κοινή γνώμη των παραπληροφορημένων, δεν έγιναν ξαφνικά όλοι προδότες.

      Για παράδειγμα, δεν παρουσιάστηκε ποτέ στον δημόσιο διάλογο το γεγονός οτι το μέγεθος του ελληνικού δημόσιου τομέα είναι κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε., και κατά πολύ μικρότερο από των χωρών που μας κουνάνε το δάχτυλο:
      http://www.inprecor.gr/index.php/archives/185055

      Ούτε οτι ένα δημόσιο σύστημα υγείας είναι φθηνότερο και ποιοτικότερο από ένα ιδιωτικό:
      http://krugman.blogs.nytimes.com/2012/08/31/health-systems-and-health-costs/

      Ή οτι η οικονομική επιστήμη είχε καταδικάσει το ευρώ ήδη από τη γέννησή του:
      http://krugman.blogs.nytimes.com/2012/06/24/revenge-of-the-optimum-currency-area/

      Σε καθεστώς δημόσιου μονόλογου, προδότης δεν είναι ο παραπληροφορημένος, αλλά ο κάτοχος της αλήθειας που δεν την μοιράζεται.

      Διαγραφή
  13. @kyriakos και @nikos συμφωνώ μαζί σας αλλά ας πάμε τη σκέψη μας ένα βήμα παραπάνω.
    Οι συζητήσεις που έχω κάνει για να γράψω το παραπάνω σχόλιο έγιναν με πολλά άτομα που είναι κάτω των 50 και κάτω των 40. Δεύτερο μιλάμε για προπαγάνδα και παραπληροφόρηση. Συμφωνώ. Μήπως όμως τη μεγαλύτερη προπαγάνδα την κάνει η ίδια η κοινωνία;

    Έχετε δοκιμάσει να εξηγήσετε σε κάποιον που φωνάζει πως έχουμε μεγάλο δημόσιο να του εξηγήσετε πως το δημόσιο δεν είναι μεγάλο; Ξέρετε ποια θα είναι η αντίδρασή του; Δε θα σας πιστέψει. Από τους 5 ζήτημα ο ένας αν προβληματιστεί (η αλλαγή θέλει χρόνια).

    Γενικότερα επειδή έχω κάνει πολλές συζητήσεις με διάφορα άτομα, συνειδητοποίησα οτι το πρόβλημα είναι βαθύτερο από την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Ακόμα και όταν προβάλεις στον κόσμο αποδείξεις αυτός ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟΨΗ. Έχω στείλει στοιχεία σε κόσμο, άρθρα του Καζάκη, του Λαπαβίτσα, αναλύσεις δικές μου και μετά από 3 χρόνια λένε πάνω κάτω τα ίδια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο λαος για να ξεσηκωθει θελει ΑΡΧΗΓΟ

    ολα τα αλλα ειναι ποιηματακια να τα γραφετε να περνα η ωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή