Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πότε επιτέλους θα ξεμπερδέψουμε με την συμμορία του ευρώ;


Ξέρετε ποιο είναι το τέλειο έγκλημα; Αυτό που είναι απόλυτα νόμιμο. Έτσι λέει μια παλιά παροιμία των μαφιόζων της Νέας Υόρκης. Αυτή μου ήρθε στο μυαλό όταν διάβασα αυτά που είπε ο Μπαρόζο στις 19 του μηνός στο κανάλι Euronews όπου απάντησε ζωντανά σε ερωτήσεις Ευρωπαίων πολιτών. O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείς για το «τι πρόκειται να γίνει στο εξής στην Ελλάδα», απάντησε ως εξής:
 
«Πρώτα απ' όλα ας ξεκαθαρίσουμε ότι η Ελλάδα δεν έφτασε σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα έφτασε σε αυτή την κατάσταση λόγω του μη βιώσιμου χρέους και των ελλειμμάτων που συσσωρεύτηκαν με την πάροδο των ετών. Αυτό που κάνει η ΕΕ είναι ότι δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία. Τώρα, καταλαβαίνω ότι πολλά από αυτά τα μέτρα προσαρμογής είναι εξαιρετικά επώδυνα και ότι πράγματι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες που ορισμένες φορές κάποιοι υποτιμούν. Και αναφέρομαι στα μέτρα που έχουν να κάνουν με τους μισθούς αλλά και σε άλλα μέτρα. Πιστεύω ότι είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και για την ευρωζώνη να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Για το σκοπό αυτό τα νέα μέτρα πρέπει να υιοθετηθούν το συντομότερο δυνατόν και παράλληλα η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει ενεργητικότητα μέσω της χρήσης των κοινοτικών Ταμείων και μέσω της προώθησης των μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα μπορεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη, μόνο με την ανάκτηση της εμπιστοσύνης θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε βιώσιμες θέσεις απασχόλησης για τους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο».

Ο εν λόγω κύριος τα είπε αυτά την ίδια στιγμή που η χώρα του, η Πορτογαλία, από την οποία δραπέτευσε άρον, άρον, ενώ ήταν πρωθυπουργός για να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για μην τον μπουζουριάσουν για ακατονόμαστα σκάνδαλα, κυριολεκτικά φλέγεται από παλλαϊκές διαμαρτυρίες. Μια νέα «επανάσταση των γαρυφάλλων» φαίνεται να βρίσκεται εν τη γεννέσει της στην Πορτογαλία για να γλυτώσει ο λαός και η χώρα από τα διεθνή αρπαχτικά της συμμορίας του ευρώ. Αν την δούμε να γεννιέται, είναι απολύτως σίγουρο ότι ένα από πρώτα διεθνή εντάλματα που θα εκδοθούν από την νέα λαϊκή εξουσία θα είναι αυτό του Μπαρόζο.

Όμως, μέχρι τότε, όπως ο καλός μαφιόζος έτσι κι αυτός εμφανίζει τις συμμορίτικες και εγκληματικές πρακτικές της ευρωζώνης ως μια απολύτως νόμιμη και αποδεκτή πολιτική. Το ψέμα βέβαια κυριαρχεί. Μας λέει λοιπόν ότι «η Ελλάδα δεν έφτασε σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα έφτασε σε αυτή την κατάσταση λόγω του μη βιώσιμου χρέους και των ελλειμμάτων που συσσωρεύτηκαν με την πάροδο των ετών.» Μάλιστα. Για να δούμε τα στοιχεία. Στις 31/12/2001 το συνολικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας ήταν περίπου 122 δις ευρώ. Είναι γνωστό ότι την 1/1/2002 μπήκαμε στο ευρώ και έως τις 31/12/2009 το δημόσιο χρέος της χώρας είχε εκτοξευθεί στα 298 δις ευρώ.

Για να προσέξουμε πιο καλά αυτά τα στοιχεία. Η Ελλάδα μετά τον εμφύλιο, δηλαδή από το 1950 έως το τέλος του 2001 πέρασε μέσα από χίλια βάσανα και δεινά, αλλά δεν χρεοκόπησε. Γνώρισε εκτίναξη του δημόσιου χρέους της το οποίο βασίστηκε σε τρομακτικά καταχρηστικές πρακτικές τόσο από τους δανειστές της στο εξωτερικό, όσο και από το απόλυτα διεφθαρμένο σύστημα πολιτικής οικονομίας που ελέγχει την χώρα. Πόσο έφτασε το δημόσιο χρέος της χώρας μέσα στα 50 και πλέον χρόνια της μεταπολεμικής δραχμής; Τα 122 δις ευρώ. Πόσο δημόσιο χρέος προστέθηκε στην χώρα μέσα στα 7 χρόνια του ευρώ; 176 δις ευρώ! Δηλαδή τα 7 χρόνια του ευρώ πρόσθεσαν 44% περισσότερο δημόσιο χρέος στην Ελλάδα απ’ ότι τα προηγούμενα 50 μεταπολεμικά χρόνια της δραχμής. Είναι φυσιολογικό αυτό κ. Μπαρόζο; Είναι άσχετο με το γεγονός ότι η Ελλάδα εντάχθηκε στο ευρώ μετά από τις αφόρητες πιέσεις και τις μαζικές εξαγορές του ντόπιου πολιτικού προσωπικού από τα αρπαχτικά της ευρωένωσης;

Ας πάμε και στα ποσοστά επί του ΑΕΠ. Το 1993-94 η Ελλάδα βρέθηκε με συνολικό δημόσιο χρέος μεγαλύτερο από το τέλος του 2009 και με ποσοστό εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους που ξεπερνούσε το 44% επί του ΑΕΠ. Με άλλα λόγια σε σύγκριση με το μέγεθος της οικονομίας μας, το δημόσιο χρέος του 1993-94 ήταν μεγαλύτερο απ’ ότι την χρονιά που επισήμως χρεοκοπήσαμε εντός ευρώ. Όπως επίσης και η πληρωμή τοκοχρεολυσίων είχε ξεπεράσει το επίπεδο του 2009-2010. Όλα αυτά βέβαια ήταν και παραμένουν αδιαφιλονίκητη κατάκτηση της μίας και μόνης (ευτυχώς!) κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Ο ευεργέτης αυτός της Ελλάδας, ως πρωθυπουργός κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ παγκόσμια: μέσα σε τρία χρόνια διακυβέρνησης τριπλασίασε το δημόσιο χρέος σε απόλυτα νούμερα και ποσοστά.

Το ερώτημα που φυσιολογικά έρχεται στο νου του οποιουδήποτε έχει διαφυλάξει ακόμη ακέραια την κοινή του λογική είναι το εξής: Μα καλά, γιατί δεν χρεοκόπησε τότε επίσημα η Ελλάδα; Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή. Τότε είχαμε δραχμή. Το 80% και πλέον του δημόσιου χρέους ήταν δραχμικό και ο έλεγχος της εξαγωγής κεφαλαίου κρατούσε αποταμιεύσεις και κεφάλαια στο εσωτερικό της οικονομίας. Έτσι ακόμη και μια ολέθρια κυβέρνηση σαν αυτή του Μητσοτάκη, προκειμένου να μην χρεοκοπήσει επίσημα η χώρα, μπορούσε να τυπώσει επιπλέον χαρτονόμισμα για να πληρώνει τις οφειλές της εντός της χώρας, αλλά και να εκδίδει έντοκα γραμμάτια με υψηλό επιτόκιο για να δανείζεται από την εγχώρια κεφαλαιαγορά σε δραχμές. Αυτό έκανε η κυβέρνηση και γι’ αυτό δεν χρεοκόπησε η χώρα τότε.

Η ένταξη στο ευρώ δεν κατάργησε μόνο το εθνικό νόμισμα, τη δραχμή, αλλά απελευθέρωσε και την κίνηση κεφαλαίου. Έτσι, οι κυβερνήσεις δεν μπορούσαν πια να κόψουν χρήμα για να πληρώσουν οφειλές όταν τα πράγματα γίνονταν σκούρα, ενώ τα κέρδη από την κερδοσκοπία με τα ομόλογα και τα έντοκα γραμμάτια δεν έμεναν στη χώρα, αλλά έφευγαν στο εξωτερικό. Επίσης με το ευρώ άρχισαν να εξανεμίζονται οι αποταμιεύσεις. Από το 2000, μετά την ληστεία του χρηματιστηρίου, τα ελληνικά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν το πρωτοφανές: αρνητική ροπή προς αποταμίευση. Δηλαδή από τότε και μέχρι σήμερα τα νοικοκυριά όχι μόνο δεν μπορούσαν να βάλουν στην άκρη εισόδημα, αλλά το διαθέσιμο εισόδημά τους δεν επαρκούσε ούτε καν για τις βασικές καταναλωτικές τους ανάγκες. Κι έτσι προσέφευγαν όλο και περισσότερο στον ιδιωτικό δανεισμό για να συμπληρώσουν το ανεπαρκές τους εισόδημα.

Έτσι οι κυβερνήσεις του «ισχυρού ευρώ» είχαν μόνο μια επιλογή: να δανείζονται διαρκώς από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές σε νόμισμα που δεν έλεγχαν και να είναι έρμαια των συνθηκών που επικρατούν σ’ αυτές τις αγορές χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Το αποτέλεσμα ήταν αναπόφευκτο και το γνώριζαν όλοι από την στιγμή που η χώρα βρέθηκε στο ευρώ: η επίσημη χρεοκοπία. Το μόνο που δεν μας ήταν γνωστό ήταν το πότε. Όσο οι κυβερνήσεις του «ισχυρού ευρώ» έβρισκαν να δανείζονται από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές και οι τραπεζίτες, τα επενδυτικά κεφάλαια και οι γύπες των αγορών μπορούσαν να κερδοσκοπούν με την αναχρηματοδότηση του ελληνικού δημόσιου χρέους, τόσο έλεγαν ότι όλα είναι μέλι-γάλα. Όλα πήγαιναν πρίμα, ή τουλάχιστον έτσι μιας έλεγαν επίσημα ντόπιες κυβερνήσεις και όργανα της ευρωζώνης, μέχρις ότου έσκασε το μπαλόνι των δανείων σε παγκόσμιο επίπεδο και οι αγορές έκλεισαν για τα ελληνικά ομόλογα το 2009. Η εγχώρια κυβέρνηση χωρίς εθνικό νόμισμα, χωρίς έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα και την κίνηση του κεφαλαίου, με τα εισοδήματα και τις αποταμιεύσεις εξασθενημένα όσο δεν έπαιρνε, είχε μόνο μία επιλογή: να πτωχεύσει επίσημα.

Δεν της το επέτρεψαν οι ευρωπαίοι δανειστές και η ευρωζώνη. «Αυτό που κάνει η ΕΕ είναι ότι δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία,» μας είπε ο Μπαρόζο και η μύτη του δεν έγινε σαν του Πινόκιο όταν ψευδόταν. Βλέπετε ο Μπαρόζο είναι επαγγελματίας του είδους και δεν έχει ενοχές σαν την μαριονέτα του παραμυθιού. Οι μαριονέτες της πολιτικής έχουν μάθει να είναι εξίσου αδίστακτες και απάνθρωπες, όσο και τα συμφέροντα που υπηρετούν. Ιδίως στις μέρες μας.
Ποια είναι η αλήθεια. Η Ελλάδα και ο λαός της μπήκαν στον κλίβανο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, δηλαδή δεν επιτρέπεται στην χώρα να χρεοκοπήσει επίσημα όχι για το καλό του ελληνικού λαού, αλλά για να διαφυλαχτεί η αρτιότητα του ευρώ. Οι Έλληνες είναι σίγουρο ότι θα πεθάνουν ευτυχισμένοι. Γιατί η θυσία τους δεν θα πάει χαμένη. Τα υπερκέρδη των ευρωπαίων τοκογλύφων, κομπιναδόρων και κερδοσκόπων με το ευρώ θα είναι το μεγαλειώδες μνημείο που θα σκεπάσει τα κόκαλα ενός ολόκληρου λαού και τα ερείπια μιας ολόκληρης χώρας.

Για να δούμε πώς μας γλυτώνει από την χρεοκοπία η ευρωζώνη. Την ημέρα που μίλησε και απάντησε σε ερωτήσεις Ευρωπαίων πολιτών ο κ. Μπαρόζο, δηλαδή στις 19 του μηνός, ξέρετε πόσο έφτανε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας; Ήταν πάνω από 326,4 δις ευρώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg και του Economist Intelligent Unit. Ως ποσοστό επί του ΑΕΠ ξεπερνούσε το 159%.
Για να κάνουμε την σύγκριση θυμίζουμε ότι το δημόσιο χρέος της χώρα στις 31/12/2011 ήταν 367,97 δις ευρώ, δηλαδή γύρω στο 167% του ΑΕΠ. Θυμίζουμε επίσης ότι τον Μάρτιο του 2012 ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους με «κούρεμα» 56% επί της ονομαστικής του αξίας. Θυμάστε τις θριαμβολογίες και τα πανηγύρια;

«Αφαιρέσαμε από τις επόμενες γενιές ένα βάρος 100 δισ. ευρώ,» μας έλεγε και μας ξανάλεγε ο Βενιζέλος. Στο ίδιο πνεύμα, υποστήριξε στις 26/05/2012 ότι θα μπορεί στα απομνημονεύματά του να λέει ότι αφαίρεσε από τους ώμους του έθνους 106 δισ. ευρώ χρέη. «Είμαι ο υπουργός Οικονομικών που αφαίρεσε χρέος από τους ώμους του έθνους, ενώ πολλοί άλλοι υπουργοί πρόσθεσαν χρέος».
Θυμάστε τι μας διαβεβαίωνε μετά την Σύνοδο κορυφής της 26/10/2011; Μας διαβεβαίωνε ότι «τα μέτρα για το 2011 και το 2012 είναι μέτρα που έχει ψηφίσει και έχει πάρει η Ελλάδα», ξεκαθαρίζοντας πως η συμφωνία για το «κούρεμα» δε θα φέρει νέα μέτρα. Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις καθώς και σε νέα εισπρακτικά μέτρα, είπε πως «δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα για μισθούς και συντάξεις, εφόσον όσα έχουμε ψηφίσει εφαρμόζονται». Και μετά πλάκωσαν το Μνημόνιο Νο 2 και σήμερα η Ελλάδα και ο λαός της εκτελείται εν ψυχρώ για 11,9 δις ευρώ, μόνο και μόνο επειδή το ζητάνε ο δανειστές.

Πόσο τελικά μειώθηκε το δημόσιο χρέος μέχρι σήμερα; Μόλις 11% σε απόλυτες τιμές και 7,8% σε ποσοστό του ΑΕΠ. Κι ακόμη δεν έχει τελειώσει το 2012. Μέσα σε 6 μήνες μετά την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, το εικονικό «κούρεμα» έχει εξανεμιστεί. Έως τις 31/12/2012 να δείτε που το δημόσιο χρέος της χώρας θα έχει πιάσει ξανά το επίπεδο προ του «κουρέματος» τόσο σε απόλυτα νούμερα, όσο και σε ποσοστό επί του ΑΕΠ.

Για να καταλάβουμε την επιβάρυνση του δημόσιου χρέους μετά το «κούρεμα», αρκεί να πούμε τα εξής: Τα 326,4 δις ευρώ σημαίνουν ότι κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα χρωστά 81.600 ευρώ. Για να μπορέσει να πληρώσει αυτό το χρέος πρέπει να δίνει κάθε χρόνο τουλάχιστον 3.200 ευρώ σε τόκους και 29.100 ευρώ σε ληξιπρόθεσμους τίτλους. Σύνολο επιβάρυνσης 32.300 ευρώ για κάθε νοικοκυριό κατ’ έτος. Πόσα νοικοκυριά στην Ελλάδα μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος; Σαν μέτρο σύγκρισης αναφέρουμε ότι το καθαρό διαθέσιμο εθνικό εισόδημα ανά νοικοκυριό στην Ελλάδα ανερχόταν το 2011 σε τρέχουσες τιμές στο ύψος των 42.000 ευρώ. Με άλλα λόγια το μέσο νοικοκυριό θα πρέπει να δαπανά το 77% του καθαρού διαθέσιμου εισόδημά του για να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος της χώρας μετά το «κούρεμά» του.

Υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να εξυπηρετηθεί ένα τέτοιο χρέος; Ούτε κατά διάνοια. Ακόμη κι αν εξοντωθεί ο πληθυσμός της χώρας και πάλι είναι αδύνατο να συνεχιστεί αυτή η εγκληματική εξυπηρέτηση του χρέους.

Και να θυμίσουμε ότι προκειμένου να «κουρευτεί» το δημόσιο χρέος λεηλατήθηκαν τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και όλων των Νομικών Προσώπων που διατηρούσαν το ρευστό τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τα ταμειακά διαθέσιμα ασφαλιστικών φορέων, επιμελητηρίων, συλλόγων, νοσοκομείων, ανώτερων ιδρυμάτων, κοκ, δημεύτηκαν αυθαίρετα και εν κρυπτώ από την Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να αγοραστούν στην ζούλα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου από άγνωστους μέχρι στιγμής κατόχους προκειμένου κατόπιν να μπουν στο «κούρεμα». Το ίδιο έγινε με τους αποταμιευτές κατόχους ομολόγων που τους «κούρεψαν» χωρίς κανενός είδους αποζημίωση.
Κι αν αυτό δεν σας αρκεί για να δείτε την συμμορία του ευρώ ως εγκληματίες κοινού ποινικού δικαίου, κοιτάξτε επίσης και στα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών της χώρας.
Χρηματοοικονομικές συναλλαγές Ιανουαρίου-Ιουλίου
ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΧΡΗΜ/ΚΩΝ ΣΥΝ/ΓΩΝ
2010
2011
2012




ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ*
22,3
-1.288,9
2.561,6
   Κατοίκων στο εξωτερικό
-352,0
-1.161,8
225,4
   Μη κατοίκων στην Ελλάδα
374,3
-127,2
2.336,2
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ*
-6.197,7
-9.403,0
-72.494,9
   Απαιτήσεις
9.250,3
5.395,4
-40.750,2
   Υποχρεώσεις
-15.448,0
-14.798,4
-31.744,7
ΛΟΙΠΕΣ  ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ*
21.054,3
24.412,5
76.099,6
   Απαιτήσεις
-16.073,1
-3.470,9
11.882,7
   Υποχρεώσεις
37.127,4
27.883,4
64.216,9
        ( Δάνεια Γενικής Κυβέρνησης )
18.850,9
32.156,9
75.153,8

Το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2012 οι άμεσες επενδύσεις εμφάνισαν καθαρή εισροή ύψους 2,6 δισεκ. ευρώ (έναντι καθαρής εκροής 1,3 δισεκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011). Ειδικότερα, οι άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα από μη κατοίκους εμφάνισαν καθαρή εισροή 2,3 δισεκ. ευρώ, ενώ οι άμεσες επενδύσεις στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος εμφάνισαν καθαρή εισροή 225 εκατ. ευρώ (αποεπένδυση).

Στην κατηγορία των επενδύσεων χαρτοφυλακίου σημειώθηκε καθαρή εκροή ύψους 72,5 δισεκ. ευρώ (έναντι καθαρής εκροής 9,4 δισεκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011). Αναλυτικότερα, καταγράφηκε εκροή κεφαλαίων αφενός λόγω της αύξησης των τοποθετήσεων κατοίκων σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια έκδοσης μη κατοίκων (περιλαμβανομένων ομολόγων του EFSF) κατά 39,8 δισεκ. ευρώ και αφετέρου λόγω της μείωσης των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια που έχουν εκδοθεί από κατοίκους Ελλάδος κατά 31,6 δισεκ. ευρώ. Επιπλέον, εκροή κεφαλαίων καταγράφηκε και λόγω της αύξησης των τοποθετήσεων κατοίκων σε χρηματοοικονομικά παράγωγα του εξωτερικού κατά 679 εκατ. ευρώ και σε μετοχές εξωτερικού κατά 230 εκατ. ευρώ. Εκροή ύψους 145 εκατ. ευρώ καταγράφηκε επίσης λόγω της μείωσης των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε μετοχές εσωτερικού.

Στην κατηγορία των "λοιπών'' επενδύσεων η καθαρή εισροή ύψους 76,1 δισεκ. ευρώ (έναντι καθαρής εισροής 24,4 δισεκ. ευρώ το αντίστοιχο επτάμηνο του 2011) οφείλεται κυρίως στην αύξηση των καθαρών δανειακών υποχρεώσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προς μη κατοίκους κατά 76,1 δισεκ. ευρώ (εισροή) και στη μείωση κατά 12,1 δισεκ. ευρώ των τοποθετήσεων των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων και θεσμικών επενδυτών σε καταθέσεις και repos στο εξωτερικό (εισροή). Ειδικότερα, ο καθαρός δανεισμός του τομέα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 75,1 δισεκ. ευρώ και αντανακλά τον ακαθάριστο δανεισμό του δημόσιου τομέα από το EFSF και το ΔΝΤ συνολικού ύψους 75,6 δισεκ. ευρώ. Οι εξελίξεις αυτές αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τη μείωση των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε καταθέσεις και repos στην Ελλάδα κατά 11,9 δισεκ. ευρώ (εκροή).

Τι σημαίνουν όλα αυτά. Το κεφάλαιο φεύγει με μεγάλη ταχύτητα στο εξωτερικό για ασφαλή καταφύγια κερδοσκοπίας εν αναμονή της επίσημης πτώχευσης, ή κάποιου ανάλογου γεγονότος. Μάλιστα το ελληνικό δημόσιο φορτώθηκε μετά το «κούρεμα» με 75,6 δις ευρώ νέα δάνεια για να πληρώσει τραπεζίτες και κερδοσκόπους, οι οποίοι έτρεξαν αμέσως να τα βγάλουν στο εξωτερικό προκειμένου να τα διασφαλίσουν από τον γκρεμό που έχει οδηγηθεί η χώρα και ο λαός της. Κι ύστερα απ’ όλα αυτά έχουμε και τον Μπαρόζο που μας λέει ότι πρέπει να ευχαριστούμε την συμμορία του ευρώ για την «διάσωσή» μας. Τον βαράς, κύριε Πρόεδρε, ή δεν τον βαράς; 

Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 23/9/2012

22 σχόλια:

  1. Πες τα Χρυσοστομε
    Τα μυαλα μας εχουν πονεσει απο την μπαρουφολογια των μμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kύριε Καζάκη άκουσα με πολύ ενδιαφέρον σε video την ομιλία που κάνατε με τον κ. Γενηματά στο πανεπιστήμιο Πειραιά κατά την οποία ο κ. Γενηματάς δεν επιχείρησε να αντιπαρατεθεί μαζί σου άν και οι απόψεις σας είναι διαμετρικά αντίθετες.
    Αντιθέτως κατά την διάρκεια της ομιλίας σου συμφωνούσε με τα στοιχεία που κατέθετες και πριν αρχίσεις την ομιλία σου επαίνεσε το γνωστικό σου επίπεδο.
    Αυτό που περίμενα να ακούσω στη συζήτηση μετά τις ομιλίες είναι η αντιπαράθεσή σας στο ερώτημα ευρώ ή δραχμή που κατά τον κ. Γενηματά η ένταξή μας στο ευρώ είναι ένα από τα σπουδαιότερα συμβάντα στην Ελληνική ιστορία και η δημιουργική λογιστική του Σημίτη με την goldman sachs ήταν θεμιτή πράξη κάτι που με τίποτα δεν μπορώ να χωνέψω.(τον έχω ακούσει να το λέει και σε πρωινάδικα, χωρίς πάλι να το τεκμηριώνει όπως και να μιλάει για ξεπούλημα επιχειρήσεων)
    Το ερώτημα ετέθη από ακροατή αλλά το video τελείωσε χωρίς να μπορέσω να βρώ την συνέχειά του.
    Υπάρχει συνέχεια του συγκεκριμένου video και που μπορώ να την βρώ; Τι ακριβώς αντιπροσωπεύει ο κ. Γενηματάς;
    Ευχαριστώ και να είσαι πάντα σιδεροκέφαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εστω για διαπραγματευτικους λογους ας καναμε μια ομαδα εργασιας για την εξοδο απο το ευρω...αλλα ξεχασα,εδω και 3 χρονια απλα ακολουθουμε οδηγιες.και αυτο που αποτελει την λυση,εχει μεταβληθει χαρη στα κωλωμιντια σε απειλη.προχωρα ΚΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΕ ΚΑΖΑΚΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑΧΕΩΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΤΕ ΕΚΤΙΜΑΣ
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ) ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΒΑΘΕΙΑ ΧΩΜΕΝΑ
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πραγματι αγαπητε μπορεις και εσυ να βγαλεις τα χρηματα σου εξω
      ή να τα κανεις δολλαρια και να τα θαψεις στο κτημα σου
      μετα μπορεις να μαχεσαι με νυχια και με δοντια και να κανεις επαναστασεις για να γυρισουμε σε εθνικο νομισμα

      Διαγραφή
  5. "Ποια είναι η αλήθεια. Η Ελλάδα και ο λαός της μπήκαν στον κλίβανο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, δηλαδή δεν επιτρέπεται στην χώρα να χρεοκοπήσει επίσημα όχι για το καλό του ελληνικού λαού, αλλά για να διαφυλαχτεί η αρτιότητα του ευρώ. Οι Έλληνες είναι σίγουρο ότι θα πεθάνουν ευτυχισμένοι. Γιατί η θυσία τους δεν θα πάει χαμένη. Τα υπερκέρδη των ευρωπαίων τοκογλύφων, κομπιναδόρων και κερδοσκόπων με το ευρώ θα είναι το μεγαλειώδες μνημείο που θα σκεπάσει τα κόκαλα ενός ολόκληρου λαού και τα ερείπια μιας ολόκληρης χώρας."

    Φοβερό...αυτό το χωρίο τα λέει όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον βαράς , τον βαράς κε Πρόεδρε και μόλις τελειώσεις τον...ξαναβαράς και αν βαρεθείς ...τον ξαναματαβαράς...
    Μπαρόζο , Ρομπαι , Γιούνκερ ...΄΄Τεράστιες προσωπικότητες΄΄ ...της μαφίας.!

    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α ΡΕ ΚΑΖΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ,ΒΕΝΙΖΕΛΟ,ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ............ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΕΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε παραπάνω τί σημαίνει το παρακάτω: "Ειδικότερα, οι άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα από μη κατοίκους εμφάνισαν καθαρή εισροή 2,3 δισεκ. ευρώ"

    Τί είδους επενδύσεις ήταν αυτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ευρό σχεδιάστηκε για να υπηρετήσει την πλουτοκρατία . Το 500ευρο το είδα μόνο σε φωτογραφία , ενώ το δεκαχίλιαρο το χρησιμοποιούσαμε όλοι. Πρόσφατα μια υπάλληλος πληρώθηκε με 500ευρο και δεν μπορούσε να το χαλάσει ,. Το πήγε στην τράπεζα και την ανάγκασαν να υπογράψει δήλωση «πόθεν έσχε», σα να το είχε κλέψει….. Χρειάζεται ΣΧΌΛΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Καζάκη,

    Συγνωμη για το άσχετο σχόλιο.
    Σε σχέση με κάποιο σχόλιο που κάνετε μερικούς μήνες πριν, περί Ομπάμα και αν είναι "αριστερός" ή οχι.

    Υπάρχουν νέα στοιχεία, που βασίζονται σε δεκάδες μάρτυρες, βιβλία και ιστορικά στοιχεία ότι ο πραγματικος πατέρας του Ομπάμα ήταν ο Φρανκ Μαρσαλ Ντειβις (Frank Marshal Davis), και μάλιστα έμεινε σε συνεχή επαφη μαζί του και κάποια στιγμή έμεινε μαζί του για χρόνια όπου πήρε τις ιδέες του, που είναι σαφώς αριστερες, η τουλάχιστον αριστερίζουσες, ριζοσπαστικές.

    Θα παραδεχθώ ότι δεν ξέρω καλά να κρίνω το πόσο αριστερός, μαρξιστής,σοσιαλιστής ή κομμουνιστής είναι κάποιος, οπότε μπορεί να κάνω λάθος στο πόσο και εάν είναι αριστερός.

    Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Davis, αυτοπροσδιοριζόταν ώς μαρξιστής/κομμουνιστής και μάλιστα συνεργάστηκε με το κρεμλίνο για την προώθηση των ιδεών του. Κάποια στιγμή, ως γνωστόν από την βιογραφία του, ξέρουμε ότι εγκαταστήθηκε στην Χαβάη, όπου και γνώρισε την λευκή μητέρα το κ. Ομπάμα.. Από οτι φαίνεται από΄αυτά τα στοιχεία, σίγουρα δεν είναι ο τυπικός πρόεδρος των ΗΠΑ που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

    Γενικά επίσης θα παραδεχθώ οτι είναι προφανές ότι στην ουσία δεν έχει αλλάξει και τίποτα το ουσιαστικό στον τρόπο που φαίρονται οι ΗΠΑ, αλλά και πάλι, νομίζω ότι κάτι τρέχει με τον κ. Ομπάμα στον τομέα αυτό.
    Υπάρχουν αρκετά στοιχεία στο διαδυκτιο για αυτήν την υπόθεση.

    Για μεγάλο μέρος των αμερικανών, όπως ξέρετε, η λεξη κομμουνισμός σπέρνει φόβο και τρόμο... Όμως υπάρχει μια μεγάλη μερίδα που έχει αρχίσει να δέχεται τουλαχιστον σοσιαλιστικές ιδέες, αν όχι με όνομα, σίγουρα σαν πράξεις η μεμονωμένες πρακτικες. Τα στοιχεία για τον κ. Ομπάμα σχετικά με τα ιδεολογικά πιστεύω του, έχουν αρχίσει να γίνονται καταιγηστικά πλέον. Είναι πάρα πολλά για να παραθέσω εδώ έστω και μερικά.

    Πολύ πρόσφατα, ο Ομπάμα αρνήθηκε να συναντήσει τον Σιμον Περες, που προφανώς ζητά να κάνει πόλεμο με το Ιραν τώρα. Είχαμε και προσβλητικές δηλώσεις από τον Ομπάμα προς το Ισραηλ μετά από αυτό το γεγονός. Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, είναι τουλάχιστον μοναδικά στα τελευταία χρόνια και σχετιά με τις πράξεις και τα λόγια των προηγούμενων προέδρων. Δεδομένου τι μπορούν να κάνουν "αυτοί", προβλέπετε κάποια δραματική (δεν μπορώ να πω περισσότερα εδώ, ο νοών νοήτω) εξέλιξη, αν υπάρξει περαιτέρω ρίξη της σχέσης των δύο αυτών χωρών;Και εάν ναι, πως θα επιρεαστεί η ευρώπη/το ευρώ αλλά και πιο σημαντικά η Ελλάδα; Έχουμε υπ' όψιν και το QE3, που θα προκαλέσει σιγά σιγά τεράστιο πληθωρισμό στο δολάριο.

    Θα ήθελα, αν μπορείτε και έχετε χρόνο, να μας πείτε την άποψή σας, εφ όσον υπάρχουν νέα στοιχεία, για την ζωή του. Επίσης, μιά μικρή γνώμη για τον Davis.

    Δεν περιμένω παρά μια γρηγορη απάντηση, εάν και εφ όσον έχετε χρόνο, γιατί προφανέστατα στην Ελλάδα μας κάινε άλλα πολύ πιό επείγοντα.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγω νομιζα οτι οι Ελληνες εχουν μεγαλα μπαλονια και δεν φοβουνταν να εκφερουν την γνωμη τους ΕΠΩΝΥΜΑ και ανοικτα. Τωρα βλεπω οτι ολα τα μπλοκς ειναι γεματα απο ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ....... και με πιανει αηδια, ειδικωτερα σε τουτο το σοβαρο μπλοκ, οταν βλεπω σχολια απο ανθρωπους που δεν εχουν το θαρρος να εκφρασουν την γνωμη τους ανοικτα και χωρις φοβο.

    Τι φοβαστε ρε να εχεται ενα ονομα?

    Ο κ. Καζακης απο οτι γνωριζω δεν ειναι ανθρωποφαγος........ και απο οτι παρατηρησα δεν απαντα σε ανωνυμα σχολια, και συμφωνω μαζι του.

    Σε τουτο το μπλοκ γινονται σοβαρες δημοσιευσεις, ονομαστικες, απο τον κ Καζακη που σχολιαζει, ενημερωνει και γενικα κανει μια μεγαλη προσπαθεια να ξυπνησει αυτα τα κουτορνιθια που τους εχουν κανει πλυση ενγκεφαλου και εχουν αποχαυνωσει τα μεγαλα ΜΜΕ. Νομιζω κανοντας ονομαστικα σχολια δειχνετε σεβασμο στο προσωπο του κ. Καζακη, το λιγωτερο που μπορειτε να κενετε αντι να κρυβεστε πισω απο την ανωνυμια. Και εγω χρησιμοποιω ψευδωνυμο..... αλλα ο κ Καζακης γνωριζει το πληρες ονομα μου και μεχρι σημερα δεν συμφωνησα με ολα οσα σχολιασε αλλα εξεφερα την γνωμη μου και συνεχιζω να το κανω σχεδον καθημερινα χωρις φοβο και παθος οπως λενε.

    Στο κατω κατω της γραφης το ιδιο δεν κανετε στο καφενειο με τους γνωστους και φιλους σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διόρθωση:
    Συγνώμη ανέφερα τον Σιμον Περεζ, εννούσα βεβαίως τον Νετανιαχου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στις ημέρες μας οι παγκόσμιοι κυβερνήτες υποτίθεται ότι αντιμετωπίζουν ένα δυσεπίλυτο οικονομικό πρόβλημα: τα υπέρογκα δημόσια χρέη των κρατών.

    Το "πρόβλημα" προέκυψε όταν οι αγορές αποφάσισαν να πληρωθούν εδώ και τώρα όλα τα συσσωρευθέντα δημόσια χρέη, που λήγουν σταδιακά.
    Ως σήμερα αρκούνταν να εισπράττουν τους τόκους και τα τοκομερίδια και στη λήξη των δανείων τα ανανέωναν χωρίς οποιοδήποτε ενδοιασμό.

    Τι άλλαξε?

    Aυτό που προκαλεί τον φόβο στις αγορές είναι ότι πλέον τα ομόλογα των κρατών εξετάζονται ως προς την πιστοληπτική ικανότητα των εκδοτών, σύμφωνα με τις προβλέψεις των προτάσεων της Βασιλείας.

    Τα κρατικά ομόλογα "σήμερα" εμπεριέχουν κίνδυνο και τον κίνδυνο αυτό τον αξιολογούν τρεις διεφθαρμένοι παγκόσμιοι οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας σε αγαστή συνεργασία.

    Οι οίκοι αυτοί το παράκαναν και το αποτέλεσμα το βλέπουμε σήμερα ως κρίση χρέους και ως μεγάλα spreads - ασφάλιστρα κινδύνου.

    Οι κυβερνήσεις όμως δεν τολμούν να πάρουν μέτρα ενάντια στους "ανεξάρτητους" οίκους αξιολόγησης, γιατί η τεχνογνωσία τους είναι καλά κρυμμένη.

    Το έργο τους είναι χρήσιμο, αλλά για εφαρμογή σε κινδύνους ιδιωτών και όχι κρατών.
    Όταν είσαι ιδιώτης σαν εκδότης χρεωγράφων είσαι επικίνδυνος στους άλλους για διάφορους λόγους.

    Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σου είναι να μην πληρώσεις, να τεθείς σε χρεοκοπία ή να πεθάνεις.

    Τα κράτη όμως?

    Tα κράτη είναι ακόμα πιο επικίνδυνα.

    Εκτός από τους αντίστοιχους τροποποιημένους βέβαια κινδύνους των ιδιωτών, τα κράτη μπορούν να σε πληρώσουν απλά τυπώνοντας χαρτιά!

    Και αυτό πραγματικά κάνουν όλες οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως συνέχεια ως τώρα.

    Το χρήμα-χρέος που εκτυπώνεται δεν αντιστοιχεί σε παραγωγή ή σε κάτι χειροπιαστό.

    Το χρήμα ειναι απαραίτητο εφόσον κυκλοφορεί και βελτιώνει την ευημερία των λαών, ωθώντας τους να παράγουν περισσότερο από τις εγγενείς ανάγκες των τοπικών οικονομιών.

    Αυτή είναι μία από τις σπουδαιότερες λειτουργίες του χρήματος: H συναλλακτική.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμπληρώνω ορισμένα πράγματα.
    Οι κεντρικές τράπεζες τυπώνουν χαρτιά όχι τα κράτη, οι κυβερνώντες χρεώνουν αυτά τα τυπωμένα χαρτιά στις πλάτες του λαού. Δηλαδή το χρήμα γεννιέται σαν χρέος στις πλάτες του λαού γεννημένου και αγέννητου λαού. Και οι κεντρικές τράπεζες το δημιούργησαν από το μηδέν δηλαδή με μηδαμινό κόστος σε σύγκριση με την "αξία" του νομίσματος που εκδίδουν.

    Η κεντρική τράπεζα στην Αμερική είναι ιδιωτική, στην Ευρώπη η κεντρική τράπεζα είναι ιδιωτική επίσης συνεργάζεται με τους γερμανούς βιομήχανους.

    Το χρήμα όπως λές πρέπει να κυκλοφορεί.

    Πολύ σημαντικό ότι πρέπει να εκδίδεται από τις τοπικές αποκεντρωμένες, όσον το δυνατόν, οικονομίες χωρίς να χρεώνεται ο λαός.

    Η ανθρωπότητα χρειάζεται τοπικές αποκεντρωμένες οικονομίες και όχι την ολιγαρχική εξουσία των αγορών (παγκοσμιοποίηση).

    Στις τοπικές αποκεντρωμένες οικονομίες είναι πολύ πιό εύκολο η οικονομία να χρησιμοποιείται για το όφελος όλων καθώς επίσης είναι πολύ πιό εύκολη η προστασία του περιβάλλοντος του οποίου αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άσχετο και δεν είναι απαραίτητο να δημοσιεύσεις:
    Σήμερα το απόγευμα στην παραλία της Αλεξ/πολης κάτι τύποι ντυμένοι παρόμοια με τους χρυσαυγίτες (ο ένας μάλιστα φορούσε και παντελόνι παραλλαγής, όλοι οι άλλοι μαύρες μπλούζες με λογότυπο ΠΟΚΑ), μοίραζαν ένα κείμενό σου για την ΕΟΖ υπογράφοντας ως Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση Αλεξ/πολης. Μπορείς να το κατεβάσεις από δω: http://www.mediafire.com/view/?2b6fnil7in73277
    Διευκρίνιζαν ότι δεν είναι ΧΑ αλλά το παρουσιαστικό τους ήταν τέτοιο καθώς και ο τρόπος ντυσίματος, τα κοντά μαλλιά κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. διαβαστε το παγκοσμιο σχεδιο που κανεις οικονομολογος δεν μας λεει λεπτομερως
    Αρχικά μετατρέπουν το ιδιωτικό χρέος σε κρατικό.

    Φροντίζουν όμως το κρατικό χρέος να γίνει συντόμου λήξεως για να χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία και να αυξήσουν υπέρμετρα την φορολογία.

    Έτσι καταναλώνονται αρχικά οι αποταμιεύσεις και ο λαός οδηγείται μαζικά στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση.

    Τα κράτη υπό το βάρος αυτών των συνεπειών αναγκάζονται σε αναδιάρθρωση χρέους με διαγραφή των κρατικών κεφαλαίων (αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων, ίδια κεφάλαια τραπεζών) και σε ιδιωτικοποιήσεις ευρείας κλίμακας.

    Το μέτρο αυτό δεν επαρκεί και τελικά καταλήγουν σε επιμήκυνση του χρέους με συνακόλουθο απότελεσμα να δεσμευθούν σε μία περιοριστική και υφεσιακή πολιτική μακράς διαρκείας που καταβαραθρώνει τις οικονομίες και μειώνει την παραγωγή και την κατανάλωση.

    Κατά την διάρκεια αυτών των διαδικασιών οι πουλημένοι πολιτικοί και τραπεζίτες επιμένουν στην ανάγκη επίτευξης χαμηλών επιτοκίων για το χρέος, στην ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών και τελικά διαπιστώνουν ότι το χρέος έχει διογκωθεί και είναι μη βιώσιμο.
    Τα προβλήματα χρέους είναι κοινά για τις περισσότερες οικονομίες και σαν καλή ιδέα ακούγεται η αντιμετώπισή τους να γίνει με την έκδοση ενός κοινού ομολόγου με χαμηλό επιτόκιο (ευρωομόλογο).

    Η ιδέα απορρίπτεται πανηγυρικά από τις "ισχυρές" οικονομίες που κατευθύνουν τις πολιτικές της Ευρωπαικής 'Ενωσης.

    'Οταν όμως σε λίγο καιρό το πρόβλημα χρέους εμφανισθεί δριμύτερο στην Αμερική που τυπώνει συνεχώς δολάρια χωρίς αντίκρυσμα σε συνδυασμό με υπερπληθωρισμό ισοδύναμο με δραστική υποτίμηση της αγοραστικής αξίας του δολαρίου τι νομίζετε ότι θα αναγκασθούν να κάνουν?

    Αναγκαστική ανταλλαγή κρατικών χρεών Ευρώπης και Αμερικής μετά από μία δραστική υποτίμηση του δολαρίου Αμερικής.

    Έτσι το αμερικανικό δημόσιο χρέος θα πέσει ως αγοραστική αξία, τα επιτόκια ευρώ και δολαρίου Αμερικής θα εξισωθούν, η διάρκεια του χρέους θα μεγαλώσει πέραν των 30 χρόνων και θα οδηγηθούμε στο παγκόσμιο- άυλο νόμισμα που έχουν ως αρχικό και μη ομολογημένο στόχο τους οι αγορές.

    Ως προυπόθεση επιτυχίας του σχεδίου απαιτείται ο περιορισμός του ιδιωτικού χρέους και η ισόποση αύξηση του κρατικού χρέους το συντομότερο δυνατό.

    Για να γίνει αυτό θα προηγηθεί η κατάρρευση του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος που θα απαιτήσει την οικονομική βοήθεια των καταχρεωμένων κρατών και της Ευρωπαικής Ένωσης.

    Το σχέδιο αυτό θα υλοποιηθεί μέσω Ισπανίας, Αμερικής και Γερμανίας.

    Θα ξεκινήσει με κατάρρευση του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας, θα επεκταθεί στις θυγατρικές ισπανικών τραπεζών στην κεντρική και λατινική Αμερική και θα καταλήξει ως γενικευμένο bank run στην Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη η πολυθρονα και ο καναπες ειναι τωρα της μοδας αντι οι λαικοι αγωνες εναντιον των δοσιλογων που κατεστρεψαν και τωρα ξεπουλουν τα χρυσαφικα της Ελλαδας καθηστε ανετα, παρτε πασσατεμπο και παρακολουθηστε τα παρακατω βιντεο, γα να μορφωθητε μπας και μια μερα ξυπνησετε και ακουσετε το καλεσμα για αγωνα που φωναζει ο κ. Καζακης.

      Ελπιζω να μην αποκοιμηθητε ........

      Σε αυτο το μεγαλο βιντεο και θα βρητε ολες σχεδον τις απαντησεις στα μεγαλα οικονομικα ερωτηματα του πλανητη και της χωρας μας.

      Η απάτη ΔΝΤ και τραπεζών

      Το Αλφάβητο της Αλήθειας είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 24 κεφάλαια μικρού και μεγάλου μήκους. Διατίθεται δωρεάν στο internet καθαρά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο. Η σειρά δεν ασχολείται με θεωρίες συνομωσίας αλλά με γεγονότα. Είναι μια συλλογή πληροφοριών, αποσπασμάτων ντοκιμαντέρ, σεμιναρίων και ερευνών, Ελλήνων και ξένων ανεξάρτητων και μη ερευνητών, δημοσιογράφων, utubers και bloggers.

      http://www.youtube.com/watch?v=bhJZN96hw5A&feature=player_embedded#!


      Τωρα αν εχετε χρονο δειτε και αυτο το θαυμασιο ντοκυμαντερ...... και θα μαθετε αλλα τοσα ιστορικα γεγονοτα.

      CATASTROIKA

      http://www.dailymotion.com/video/xqhns7_catastroika-english-subtitles_shortfilms


      Και μια και θελετε τον κ. Καζακη να εκφερη γνωμη για τα οικονομικα.....

      ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ : ΔΡΑΧΜΗ Η ΕΥΡΩ ?

      http://www.youtube.com/watch?v=hseCjAhnjIY

      Διαγραφή
  17. θα επιθυμουσα ενα αρθρο αναλυσης προβλεψης για τις παγκοσμιες οικονομικες εξελιξεις- με εστιαση στην ελλαδα- απο τον οικονομικο
    αναλυτη κ καζακη
    τις προτασεις του καζακη για την αρνηση και την μονομερη διαγραφη του
    χρεους τις ξερουμε τις προβλεψεις του θελουμε
    εκει καζακη θα σου βγαλουμε το καπελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βγάζεις το "αγκάθι" με ένα άλλο "αγκάθι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΫΝΑΡΔΟΥ… ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΘΕΝΑΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΛΒΕΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗΣ

    O Ιωάννης-Γαβριήλ Εϋνάρδος (Jean-Gabriel Eynard) (1775-1863), Ελβετός τραπεζίτης, φιλέλληνας, τιμημένος με τον τίτλο του ευεργέτη του ελληνικού έθνους και πρωτοπόρος φωτογράφος. Έγινε φιλέλληνας, ή καλύτερα ΕΛΛΗΝΑΣ, γνωρίζοντας στο Συνέδριο της Βιέννης(1814-5), εκεί όπου πρωτοστατούσε το αντιδραστικό πνεύμα του Metternich, τον μετέπειτα κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος του μετέδωσε την αγάπη για τον τόπο και την θέληση να την βοηθήσει, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις στον Αγώνα του λαού της να ελευθερωθεί. Αυτός ο Αγώνας ήταν η χρυσή ευκαιρία των Μ. Δυνάμεων να πλουτίσουν και να κερδίσουν γενικά οφέλη στην Α. Μεσόγειο. Γι’ αυτό «εγγυήθηκαν» την συνέχεια του Αγώνα με δάνεια ληστρικά, πριν καν η Ελλάδα ανεξαρτητοποιηθεί. Ο Εϋνάρδος, μαζί
    με τον Καποδίστρια, θεμελίωσαν, στην σύντομη περίοδο διακυβέρνησης του Κυβερνήτη, το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας. Ο ευγενής αυτός Ελβετός, και μετά την δολοφονία του Καποδίστρια από δακτύλους των «προστάτιδων» Δυνάμεων της Ελλάδας, έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την δημιουργία ουσιαστικά της ελληνικής οικονομίας σε σύγχρονες βάσεις. Ίδρυσε την Εθνική Τράπεζα και διετέλεσε επίτιμος διοικητής. Το 1847, αντιμετώπισε με σθένος, τις παράλογες απαιτήσεις των Βρετανών τραπεζιτών για το δάνειο του 1832 προς την Ελλάδα και έβαλε μισό εκατομμύριο χρυσά φράγκα από την προσωπική του περιουσία, για να τους ικανοποιήσει. Έχετε δει κάποιον «Έλληνα» εθνοπατέρα(;) να βάζει τίποτα από την τσέπη που γέμισε με κλεμμένα και να δίνει καμιά μίζα για την ελάφρυνση του χρέους που δημιούργησε; Η Ελλάδα πρόκοψε, όσο (δεν)πρόκοψε, χάρη σε ευεργέτες και φιλέλληνες, που τους κέρδισαν οι Έλληνες και η Ιστορία αυτού του τόπου. Είχε άποψη για αυτούς τους «ηγέτες», αλλά δεν θα αρέσει σε πολλούς! «Οι πληγές της Ελλάδος είναι οι αρχηγοί της. Άπαντες έχουν γλώσσαν χρυσωμένην. Ασχολούνται (κατά το πλείστον τουλάχιστον) αποκλειστικώς με τα ιδιαίτερα συμφέροντά των. Καί τούτο υπό το πρόσχημα του αγνοτέρου πατριωτισμού. Άπαντες είναι ικανότατοι εις το να προβάλλουν τον εαυτόν των και να εκμηδενίζουν τους αντιπάλους των με εκθέσεις πλήρεις υπερβολής». Απόσπασμα από την μακροσκελή επιστολή(30 Νοεμβρίου 1832) προς τον Όθωνα, μόλις είχε επιλεγεί από τις μεγάλες Δυνάμεις ως πρώτος Έλληνας βασιλιάς, του τραπεζίτη και φιλέλληνα από τη Γενεύη Ιωάννη Γαβριήλ Ευνάρδου, ο οποίος είχε ασχοληθεί επί επταετία με υποθέσεις της Ελλάδος. (Μαρκεζίνης, Πολιτική ιστορία της νεωτέρας Ελλάδος).
    Πηγη http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/02/blog-post_5308.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή