Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η μαύρη προπαγάνδα με όπλο την φοροδιαφυγή


Λύσσαξαν κυριολεκτικά με τους φοροδιαφεύγοντες ελευθεροεπαγγελματίες, που αποτελούν όπως μας είπαν την πηγή όλων των δεινών μας ως χώρα, η κ. Τρέμη, ο κ. Πρετεντέρης, ο κ. Τζίμας και όλος ο υπόλοιπος συρφετός της διατεταγμένης κατοχικής δημοσιογραφίας. Να πώς εμφάνισαν το θέμα στο χθεσινό τους δελτίο (MEGA, 18/9): «Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι οι έξι στους δέκα φορολογούμενους αυτής της κατηγορίας (των ελευθέρων επαγγελμάτων) δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ φόρο, γιατί δήλωσαν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο, έρχεται έρευνα ειδικών να αποκαλύψει το συγκλονιστικό μέγεθος της φοροδιαφυγής.» Μάλιστα οι εκπρόσωποι του πιο παρασιτικού και διεφθαρμένου επαγγέλματος σήμερα μας είπαν ότι δεν θα είχαμε μνημόνια, αν οι ελευθεροεπαγγελματίες πλήρωναν τους φόρους τους.

Αφορμή γι’ αυτήν την χυδαιότητα ήταν μια «μελέτη» μιας ομάδας οικονομολόγων εξ Αμερικής που παρουσίασαν στο Οικονομικό Επιμελητήριο στις 18 του μηνός. Επικεφαλής της μελέτης είναι η Μαργαρίτα Τσούτουρα, επίκουρος καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και ο Νικόλαος Αρταβάνης. μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Virginia Tech. Πρόκειται δηλαδή για τις απόψεις μιας μικρής ομάδας οικονομολόγων της πανεπιστημιακής κοινότητας από τις ΗΠΑ. Το πόσο σοβαρές και αξιόπιστες είναι οι απόψεις αυτές, θα το δούμε παρακάτω.

Όμως, η είδηση γι’ αυτήν την «μελέτη» δεν παρουσιάστηκε έτσι. Δείτε πώς εμφανίστηκε: «Δύο αμερικανικά πανεπιστήμια κατέληξαν μετά από επίπονη έρευνα στο συμπέρασμα που λίγο - πολύ αποτελεί κοινό μυστικό στη χώρα ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι αυτοί που φοροδιαφεύγουν περισσότερο. Στην κορυφή της λίστας: λογιστές, έμποροι, δικηγόροι, γιατροί, ξενοδόχοι και εστιάτορες. Συγκεκριμένα, για το 2009 οι ελεύθεροι επαγγελματίες απέκρυψαν από την εφορία εισοδήματα ύψους 28 δισ. ευρώ, η φορολόγηση των οποίων θα απέφερε στο Δημόσιο έσοδα της τάξης των 11 δισ. ευρ.» (in.gr, 19/9). Προσέξτε διαστροφή των γεγονότων: η «μελέτη» μιας μικρής ομάδας οικονομολόγων, που την συνέταξε με δική της (;) πρωτοβουλία, μετατράπηκε σε πόρισμα δυο αμερικανικών πανεπιστημίων και μάλιστα μετά από «επίπονη έρευνα» που κατέληξε σ’ αυτό που θέλει ο συντάκτης της είδησης να αποτελεί «κοινό μυστικό στη χώρα». Εδώ δεν πρόκειται για ειδησεογραφία, αλλά για μαύρη προπαγάνδα.

Ας δούμε την περίφημη «μελέτη». Η ομάδα των «ερευνητών» συγκέντρωσε στοιχεία για τις δανειοδοτήσεις ελεύθερων επαγγελματιών από μια αντιπροσωπευτική τράπεζα στην Ελλάδα (στεγαστικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες κ.ά.) και τα ποσά που καταβάλλονται για τις δόσεις εξόφλησής τους και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι φορολογούμενοι αυτοί καταβάλλουν κάθε χρόνο το 82% του δηλωθέντος εισοδήματός τους για την εξυπηρέτηση των δανείων τους. Μάλιστα, υπάρχουν κλάδοι όπως γιατροί, μηχανικοί κ.ά., στους οποίους το ποσοστό αυτό είναι ακόμη υψηλότερο και φθάνει έως και το 155%. Οι ερευνητές υπολόγισαν με βάση τα δεδομένα αυτά ότι το 2009 το σύνολο των εισοδημάτων που δεν δηλώθηκε από τους ελεύθερους επαγγελματίες φθάνει τα 28 δισ. ευρώ. Αν στο ποσό αυτό υπολογιστεί ένας συντελεστής 40%, τότε ο φόρος που δεν καταβάλλεται ανέρχεται σε 11,2 δισ. ευρώ.

Προσέξτε τι έκαναν οι καλοί «ερευνητές». Πήγαν σε μια μεγάλη «αντιπροσωπευτική» (το τι σημαίνει αυτό ένας Αλλάχ γνωρίζει) εμπορική τράπεζα, πήραν τα στοιχεία πληρωμής δανείων, καρτών, κοκ των ελευθέρων επαγγελματιών και ύστερα έκαναν αναγωγές με βάση τις φορολογικές δηλώσεις τους. Κι αυτό παρουσιάστηκε ως αξιόπιστη «μελέτη». Μάλιστα, πολύ καλά. Το ποσό αναχρηματοδότησης των δανείων με νέα δάνεια των ελευθέρων επαγγελματιών το υπολόγισαν; Τι θέλω να πω μ’ αυτό. Όταν ένας ελευθεροεπαγγελματίας εμφανίζεται να πληρώνει σε δανειακές υποχρεώσεις το 82% κατά μέσο όρο του δηλωθέντος εισοδήματός του, τότε πιθανόν να συντρέχουν δυο ενδεχόμενα: Είτε ότι δηλώνει πολύ λιγότερα ως εισοδήματα. Είτε ότι δανείζεται εκ νέου για να πληρώσει τις οφειλές για τις οποίες δεν διαθέτει εισόδημα. 

Πόσους ελευθεροεπαγγελματίες γνωρίζετε που δεν τρέχουν κάθε μέρα από τράπεζα σε τράπεζα για να πάρουν νέα δάνεια, νέες πιστωτικές, να ανοίξουν νέους αλληλόχρεους, ή να βγάλουν νέα μπλοκάκια επιταγών για μεταχρονολογημένες ώστε να πληρώσουν τις τρέχουσες οφειλές τους; Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν που να μην το κάνει σε μόνιμη καθημερινή βάση. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από την εκτίναξη της ιδιωτικής πίστης όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Γιατί η «μελέτη» δέχεται και μάλιστα αξιωματικά ότι συντρέχει μόνο ο πρώτος λόγος; Από πού συνάγεται ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες δεν τρέχουν συνέχεια με νέα δάνεια, με νέες κάρτες, με νέους αλληλόχρεους, με μεταχρονολογημένες επιταγές, κοκ, να καλύψουν όπως-όπως οφειλές παλιότερων δανείων; Υπολογίστηκε αυτό το ενδεχόμενο στην «μελέτη»; Υπολογίστηκε το ποσοστό πληρωμής των παλιότερων δανείων όλων των ειδών με νέα δανεικά κάθε είδους; Είναι ή δεν είναι ο καθημερινός βραχνάς για κάθε ελευθεροεπαγγελματία το πώς θα βρει νέα δανεικά για να πληρώσει την τράπεζα; Όποιος ζει σ’ αυτήν την χώρα γνωρίζει πολύ καλά ότι για την συντριπτική πλειοψηφία σήμερα των ελευθεροεπαγγελματιών η πληρωμή των δανείων με νέα δανεικά είναι ο καθημερινός τους Γολγοθάς. Σε συνθήκες μάλιστα αυξανόμενης φοροεπιδρομής και οικονομικής συντριβής λόγω του καθεστώτος δουλοπαροικίας του χρέους που έχουν επιβάλει δανειστές και τρόικα.

Όμως, η συγκεκριμένη «μελέτη» δεν αναφέρει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι έγινε ένας τέτοιος υπολογισμός. Γι’ αυτό και για μένα η μόνη ωφέλεια της συγκεκριμένης «μελέτης» είναι το γεγονός ότι εκτιμά κατά προσέγγιση τον βαθμό υπερχρέωσης των ελεύθερων επαγγελματιών, ο οποίος ανέρχεται στο 82% των δηλωμένων εισοδημάτων τους. Πράγμα που συνάδει απόλυτα με την πραγματικότητα που ζει ο ελεύθερος επαγγελματίας σήμερα. Τουλάχιστον για την μεγάλη πλειοψηφία των ελευθεροεπαγγελματιών. Όλα τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετες μπαρούφες.

Πολύ φοβάμαι ότι οι «ερευνητές» ούτε καν πήραν υπόψη τους την παράμετρο της αναχρηματοδότησης του ιδιωτικού χρέους των ελευθεροεπαγγελματιών, γιατί πολύ απλά δεν είχαν στοιχεία να την υπολογίσουν, ή πολύ χειρότερα γιατί έπρεπε να υπηρετήσουν συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Μην αναρωτιέστε ποιες. Στη μελέτη προτείνεται η λήψη μέτρων για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, μεταξύ των οποίων είναι: Η πραγματοποίηση στοχευμένων ελέγχων σε περιοχές και ομάδες επαγγελμάτων με υψηλή φοροδιαφυγή, όπως και η θέσπιση τεκμαρτού φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Προσέξτε αυτό το τελευταίο. Τεκμαρτός φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες. Τι σημαίνει αυτό; Δεν με ενδιαφέρει τι δηλώνεις, ή πόσο τζίρο κάνεις, εγώ ως φορολογική αρχή εκτιμώ με δικά μου κριτήρια (όπως π.χ. δαπάνες, ή περιουσιακά στοιχεία) ότι το εισόδημά σου είναι τόσο και σε φορολογώ αναλόγως. Είναι τυχαίο άραγε ότι η συγκεκριμένη «μελέτη» εμφανίζεται σε μια περίοδο όπου ετοιμάζεται νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο καταργεί – σύμφωνα με τις πληροφορίες που διοχετεύει σκόπιμα το υπουργείο οικονομικών στον τύπο – το αφορολόγητο για τους ελευθεροεπαγγελματίες και προβλέπει νέα μεγαλύτερα φορομπηχτικά δεινά;

Φυσικά οι ελευθεροεπαγγελματίες είναι ο εύκολος στόχος. Μην νομίζετε όμως ότι η φορομπηχτική πολιτική εξόντωσης που εφαρμόζει η δοτή συγκυβέρνηση κατ’ επιταγή των μεγάλων αφεντικών, θα μείνει στους ελευθεροεπαγγελματίες. Απλά εφαρμόζουν την γνωστή τακτική των ναζί. Στοχοποιούν κοινωνικοεπαγγελματικές κατηγορίες για να διαιρέσουν την κοινωνία, για να στρέψουν τον μισθωτό και τον συνταξιούχο ενάντια στον ελευθεροεπαγγελματία με σκοπό να εξοντώσουν επιλεκτικά και κατά περίπτωση όλους, ολόκληρη την εργαζόμενη κοινωνία.

Είναι τυχαίο που καμιά «μελέτη» δεν ασχολείται με την φοροδιαφυγή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ντόπιων και ξένων; Το 2009 το σύνολο των Νομικών Προσώπων, δηλαδή οι επιχειρήσεις που κάνουν φορολογική δήλωση, ανέρχονταν σε 221.363 και δήλωσαν συνολικά φορολογητέα κέρδη της τάξης των 16,7 δις ευρώ. Από αυτές οι 193 μεγαλύτερες επιχειρήσεις (δηλαδή το 0,08% του συνόλου) δήλωσε φορολογητέα κέρδη της τάξης των 8 δις ευρώ (δηλαδή το 47,9% του συνόλου). Το 2010 το σύνολο των επιχειρήσεων που έκαναν φορολογική δήλωση ήταν 225.090 και δήλωσαν φορολογητέα κέρδη 15,1 δις ευρώ. Από αυτές οι 174 μεγαλύτερες επιχειρήσεις (δηλαδή το 0,07% του συνόλου) δήλωσαν 7,1 δις ευρώ (δηλαδή το 47% του συνόλου).

Αν λοιπόν είναι έτσι τα πράγματα τότε ποιος θα μας εξηγήσει που βρέθηκαν τα 12,9 δις ευρώ που βγήκαν στο εξωτερικό ως τόκοι, μερίσματα, κέρδη για το 2009, ενώ το 2010 βγήκαν 11,3 δις ευρώ. Επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Πώς γίνεται να δηλώνουν όλες οι επιχειρήσεις το 2009 16,7 δις ευρώ φορολογητέα κέρδη και να βγάζουν στο εξωτερικό την ίδια χρονιά 12,9 δις ευρώ με την μορφή κερδών, μερισμάτων και τόκων; Ή το 2010 να δηλώνουν επίσημα 15,1 δις ευρώ και να βγάζουν στο εξωτερικό 11,3 δις ευρώ; Περιλαμβάνονται μήπως στα επίσημα φορολογητέα κέρδη, αυτά που εξάγονται; Όχι, βέβαια. Ποιοι τα βγάζουν έξω;

Έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι η εξαγωγή αυτή γίνεται από άλλους και όχι από τις 193 ή 174 επιχειρήσεις με τα μεγαλύτερα κέρδη; Πώς γίνεται λοιπόν να δηλώνουν αυτές οι επιχειρήσεις 8 δις ευρώ φορολογητέα κέρδη το 2009 και να εξάγουν πάνω από 12,9 δις ευρώ; Πώς γίνεται να δηλώνουν το 2010 7,1 δις ευρώ φορολογητέα κέρδη και να εξάγουν πάνω από 11,3 δις ευρώ; Δεν αρκεί αυτό το στοιχείο για να κινητοποιηθεί το ΣΔΟΕ και γενικά οι φορολογικές αρχές; Και τέλος πάντων πόσο δύσκολο είναι να βρίσκονται υπό διαρκή φορολογική εποπτεία αυτές οι 200 κατά μέγιστο μεγάλες επιχειρήσεις της ημεδαπής και της αλλοδαπής;

Κι αν τόσο φανερά μπορούν να εξάγουν αφορολόγητα κέρδη στο εξωτερικό μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι, φανταστείτε τι κάνουν υπογείως με υπερ- και υποκοστολογήσεις, με αδιαφανείς ενδοεταιρικές δοσοληψίες, με το εμπόριο ανάμεσα σε θυγατρικές και μητρική, κοκ. Γιατί καμιά κυβέρνηση, ούτε κανείς επίδοξος «ερευνητής» δεν έχει ασχοληθεί επισταμένως με το όλο θέμα για να μας καταπλήξει όλους με τα ευρήματα της έρευνάς του; Νομίζω ότι η απάντηση είναι ευκόλως εννοούμενη.

Και για να τελειώνουμε με τους αγύρτες της δημοσιογραφίας και της οικονομικής. Με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Πελοπίδας Καλλίρης, εξ αφορμής της συγκεκριμένης «έρευνας» σχετικά με την φοροδιαφυγή, είπε ανάμεσα στα άλλα: «Πρέπει όμως επιτέλους να καλλιεργηθεί ισχυρή φορολογική συνείδηση στους πολίτες και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πάταξη της διαφθοράς με ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των ελεγκτικών αρχών. Για να αποκτήσει ο πολίτης αυτό που ευρέως ονομάζεται φορολογική συνείδηση πρέπει από τα μαθητικά του χρόνια και εμείς επιμένουμε σ’ αυτό να αποκτήσει φορολογική παιδεία.» 

Δεν γνωρίζουμε σε ποιον πλανήτη ζει ο κύριος Πρόεδρος, ή τι αντιπροσωπεύει στ’ αλήθεια, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. Δεν πάσχουμε από «φορολογική συνείδηση» ή «φορολογική παιδεία», ούτε από ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά από τίμια διακυβέρνηση και από ένα φορολογικό σύστημα που δεν υποδουλώνει τον φορολογούμενο. 

Όσο οι φοροεπιδρομές θα συνεχίζονται και μάλιστα θα θέτουν την ίδια την επιβίωση του μεγαλύτερου μέρους των πολιτών σε κίνδυνο. Όσο ο φόρος θα εξισώνεται με την δήμευση εισοδημάτων και περιουσίας των πολιτών. Όσο θα συμβάλει στην ανισοκατανομή πλούτου και εισοδημάτων. Όσο οι φόροι θα υπηρετούν ένα καθεστώς απόλυτα διεφθαρμένο και ξένο προς τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, τότε η φοροδιαφυγή όχι μόνο θα συνεχίζει να υπάρχει, αλλά για τους περισσότερους είναι αναγκαίο μέσο επιβίωσης και ταυτόχρονα συνιστά βασικό δημοκρατικό καθήκον. Το καθήκον της δημοκρατικής ανυπακοής απέναντι σε μια εξουσία που έχει βαλθεί να εξοντώσει τον λαό και την χώρα. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

14 σχόλια:

 1. Καζάκη μην σταματάς να ξεβρακώνεις τα παπαγαλάκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άλλο ένα πολύ ωραίο άρθρο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κύριε Καζάκη , κρίμα που δεν ακούγεται όσο θα έπρεπε η φωνή σου.
  Πολλές φορές θέλησα να σου στείλω κάποιες ιδέες μου , αλλά καθώς δεν έχω την ευχέρεια στο Ιντερνετ δεν το κατάφερα. Στην επικαιρότητα εκτός από το θέμα που σήμερα θίγεις υπάρχει και το λαθρεμπόριο που εδώ και χρόνια ανθεί στον τόπο μας. Κακώς είμαι καπνίστρια. Όμως μια τετραμελής οικογένεια που ,ατυχώς,, καπνίζουν όλοι και αγοράζουν τέσσερα πακέτα ημερησίως και εργάζονται μόνο δυο μέλη της πληρώνει ημερησίως 15 ευρό από τα οποία τα δέκα είναι φόρος. Το μήνα 450 ευρό. Αυτός ο έμμεσος φόρος είναι δίκαιος; Η αξία ενός πακέτου τσιγάρων είναι κάτω από ένα ευρό. Πώς καταλήγει στον καταναλωτή να κοστίζει 3,5 ευρό; Προσέξτε !!!450 ΕΥΡΌ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΧΑΡΆΤΣΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΏΝΕΙ ΕΤΗΣΊΩΣ ένας ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΣΠΙΤΙΟΎ 100 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΏΝ!!!!. Όταν λοιπόν το κράτος γίνεται αρχιλήσταρχος πως απαιτεί από τον πολίτη φορολογική εντιμότητα; Αν η πολιτεία ήθελε μπορούσε να χτυπήσει αυτό το φαινόμενο με μείωση της τιμής των τσιγάρων , καθώς και άλλων ειδών στα οποία καταφεύγει ο φτωχός πολίτης καταναλωτής από ανάγκη και όχι γιατί θέλει να κλέψει το ….«καημένο» το κράτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Αρταβάνης ήταν αρχιΔΑΠίτης στο χρηματοοικονομικό της ΔΑΠ (http://www.topapi.gr/oldversion/220e.html).

  Η Τσούτσουρα χρηματοδοτείται από ένα σωρό ιδρύματα μεγαλολεφτάδων (http://faculty.chicagobooth.edu/Margarita.Tsoutsoura/vita/cv.pdf). Θα ήθελε πολλά κότσια για να πάει ενάντια στους χρηματοδότες της. Προφανώς δεν τα έχει και τα παραπάνω είναι το τίμημα για τα ~$150k (εκτός από τα ερευνητικά) που θα παίρνει στις ΗΠΑ.

  Πέραν των άλλων είναι ευτελισμός της επιστήμης και διαστροφή της λογικής να παρουσιάζεις ως φοροδιαφυγή το γεγονός ότι φτάνουμε να πληρώνουμε σχεδόν όλο το εισόδημά μας σε τράπεζες.

  Όσο για τον Τσίμα και την Τρέμη, δεν τους θυμάσαι από τα χρόνια σου στο ΚΚΕ ρε Καζάκη; Το δυστυχές δεν είναι αυτά που λένε, αλλά οτι όταν έφυγαν δεν πήραν και μερικούς άλλους μαζί τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. διόρθωση: αρχιΔΑΠίτης στο χρηματοοικονομικό του ΠΑΠΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Υπάρχει περίπτωση αυτό: http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/600_dis_gia_thn_ellada_apo_omogeneis_an_allaksei_to_suntagma.1936659.html να είναι αλήθεια; γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα έλεγα πως όχι. Λέγεται ότι στενός φίλος (;) του κ. Λαμπράκη απάντησε σε αντίστοιχη ερώτηση ότι τα λεφτά αυτά δεν είναι ρευστό, αλλά αντιπροσωπεύουν την υποτιθέμενη αξία που οι ίδιοι υπολογίζουν ότι έχουν κάποιες μετοχές που έχουν στα χέρια τους. Είναι οι γνωστές μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, που εξαγοράστηκε από την Εθνική Τράπεζα το 1932. Η ίδια η Εθνική Τράπεζα έχει βγάλει ανακοίνωση παλιότερα (http://www.sofokleousin.gr/archives/83870), με την οποία ξεκαθαρίζει το θέμα. Εάν όντως τα λεφτά για τα οποία μιλάει ο κ. Λαμπράκης είναι η υποτιθέμενη αξία των μετοχών αυτών, τότε μιλάμε για παραμύθια της Χαλιμάς. Ακόμα όμως και να άξιζαν τόσο αυτές οι μετοχές, θα ήταν αδύνατον να καλύψει η Εθνική Τράπεζα ένα τέτοιο ποσό. Το σίγουρο είναι ότι τα λεφτά αυτά αποκλείεται να αντιπροσωπεύουν ρευστό χρήμα, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να έχουν συγκεντρώσει οι ομογενείς ένα τόσο μεγάλο ποσό και μάλιστα από το υστέρημά τους! (αρκεί να σκεφτεί κανείς συγκριτικά ότι η αξία της περιουσίας του Bill Gates, ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, είναι κάτω από 100 δις!)

   Διαγραφή
 7. Κε Καζακη

  Σε μια απο τις εκπομπες σου μιλησες για την δραση και το αφορολογητο των Offshore εταιριων που δραστηριοποιουνται στην Ελλαδα και τις ενεργειες που πρεπει να γινουν ωστε να αναγκαστουν να πληρωσουν φορους και επεισης να γνωστοποιησουν ποιοι ακριβως ειναι οι πραγματικοι ιδιοκτητες και εαν ειναι Ελληνες να γινει ελεγχος του Ποθεν Εσχες κτλ.

  Χθες βραδυ (19/9/2012) στο Αποκαλυπτικο Δελτιο στο Εξτρα 3 καναλι, ο Ακης Παυλοπουλος εβγαλε στην φορα μια αλλη πατριωτικη ενεργεια του Βενιζελου και μερικων αλλων γνωστων υπουργων που υπογραψανε τον Δεκεμβριο του 2011.

  Σε ενα νομο περι Γεωργιας και κτηνοτροφιας (βουβαλια) μπηκε μια παραγραφος που διεγραψε την παραγραφο για το νησι Anguila, που αναφερονταν στην λιστα των 29 φορολογικων παραδεισων, απο τον νομο και συμβαση που ειχε υπογραψει η ΕΕ μαζι τους και εχουν υποχρεωση να στελνουν αυτοματα λιστα με τοκους που εισπραχτηκαν απο ιδιοκτητες Off Shore εταιριων.

  Με απλα λογια κλεισανε αυτη την δυνατοτητα να μαθαινει το Ελληνικο κρατος ωρισμενες πληροφοριες. Συγνωμη αλλα δεν προλαβα να ηχογραφησω το προγραμμα, και ελπιζω καποιος να το εχει γραψει και ανεβασει καπου ωστε να το δεις και να καταλαβεις ολες τις λεπτομεριες καλυτερα.

  Ενα αλλο ενδιαφερον σχολιο εκανε ο Τρανγκας στο Real FM, παλι χθες το πρωι, για τον Καμμενο. Ανεφερε οτι ο Καμμενος πηγε ταξειδι στο Ισραηλ οπου συναντησε τον Προεδρο Νετανιαχου.........πριν 2-3 μερες.
  Εαν ειναι αληθεια, τοτε πηγε να παρει την ευχη του...... για την αναγνωριση της ΑΟΖ.... και για αυτο κοβετε τοσο πολυ!

  Τελος εχω να πω οτι αυτο που εκανε και κανει ο Στουρναρας τοσο κυνικα με τις δηλωσεις του για την αποτιμηση του ΤΤ και ΟΠΑΠ..... ωστε να ξεπουληθουν για ενα κομματι ψωμι στους δικους τους, εαν το εκανε στην Αγγλια θα πηγαινε μεσα χειροδεμενος........Οχι οτι δεν γεινονται σκανδαλα στην Αγγλια αλλα ειναι πολυ καλυμενα και οχι τοσο ανοιχτα και κυνικα. Οι Βουλευτες που κανανε καταχρηστικες δηλωσεις και πηραν λευτα...... πηγαν φυλακη!

  Να δουμε ποτε και εαν θα γινει και αυτο στην Ελλαδα..... και ελπιζω να μη ξεχαστει ο Στουρναρας για αυτην την ληστεια της Εθνικης περιουσιας.

  Τωρα βλεπω οτι εχει πεσει γραμμη προπαγανδας για το ξεπουλημα να γινει πολυ συντομα απο τα παπαγαλακια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΕΙΝΑΙ, Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΟΥ ΝΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΩΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ.ΟΣΟ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜ.ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ.ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.ΣΤΡΑΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δημήτρη, σε διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό και από την αρχή με είχες κερδίσει με την πλειοψηφία των απόψεών σου, γιατί ακριβώς είναι ριζοσπαστικές...

  Όμως, μήπως μέσα από τη λογική σου τοποθέτηση περί προπαγάνδας και γιγάντωσης μικροθεμάτων, κλείνουμε το μάτι ή χαϊδεύουμε πρακτικές της πλαγίας οδού? Θα μου άρεσε, αν επιπρόσθετα σε αυτά που λες, έλεγες πως υπάρχουν ΟΝΤΩΣ και κάποιοι που κοροϊδεύουν τον κόσμο...

  Δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι λήσταρχοι επειδή επιτρέπουμε -απορώ πώς- την επιβίωση αυτού του απαράδεκτου πολιτικού συστήματος...

  Υπάρχουν πολλοί μεγάλοι που τους έχει χαριστεί το σύμπαν με Κρατική παρέμβαση. Μυτιληναίος (περίπτωση ΔΕΗ και άλλα), Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης, όλοι οι τραπεζίτες και και και... Πολυεθνικές που κάνουν πάρτη αθέμιτων πρακτικών δίχως καμιά παρέμβαση, πετρελαϊκές που έχουν γεμίσει με μαύρες σακούλες κάθε πολιτικό γραφείο...Νησάφι... Και θα μου πουν για την ιδιωτικό ή δημόσιο υπάλληλο ή για τον συνταξιούχο...

  Ο φίλος σου, Στράτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Kαλησπέρα κ.Καζάκη. Θα ήθελα ένα σχόλιο σας για το παρακάτω βίντεο: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2zWCEgL1u0I
  φύκια με μεταξωτές κορδέλες απο "τρελούς"/επικίνδυνους εκμεταλλευτές ή υπαρκτό σενάριο;
  Καλή συνέχεια κι καλή δύναμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Για τον φίλο που ρωτάει αν οι ομογενείς μπορούν με 600 δις να εξαγοράσουν ο Ελ. Δημ. Χρέος.

  Απ' ότι κατάλαβα έχουν διαμοιρασμένα σε διάφορους λογαριασμούς 600 δις σε ομόλογα ΗΠΑ (δηλαδή treasruy bills). Τα Τ bills, για αυτούς που ασχολούνται με χρηματοοικονομικά, θεωρούνται ασφαλείς επενδύσεις για τον λόγο του ότι η πιθανότητα προ κρίσης, των ΗΠΑ να κηρύξουν στάση πληρωμών ήταν ιδιαίτερα μικρή.

  Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει και η τάση της συγκεκριμένης αγοράς καθώς επίσης και οι βεβιασμένες (για εμένα με στοιχείο δόλου) κινήσεις της FED και του Μπερνάκε, συνθέτουν ένα σκηνικό στο οποίο κανείς δεν είναι σίγουρος για τίποτε.

  Μακάρι οι ομογενείς μας να διαθέτουν αυτό το ποσό, σε οποιοδήποτε χρεόγραφο ή αξιόγραφο αυτοί νομίζουν. Μακάρι να εννοούν αυτή τους την πρόταση σοβαρά και από αγάπη για την πατρίδα.

  Έχω όμως τις αμφιβολίες μου γιατί α) Δεν εμπιστεύομαι την πηγή των 600 δις που λένε πως έχουν και β) ακόμη και η πηγή θεωρηθεί αξιόπιστη, το προτεκτοράτο Ελλάς και οι δοσίλογοι κυβερνώντες του δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να έρθουν σε συμφωνία με μία τέτοια κίνηση.

  κε Καζάκη πάρτε θέση. Η ανάλυσή σας θα ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα.

  Φιλικά

  Παναγιώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. End National debt

  Ο κ. Καζακης στην χθεσινη εκπομπη ΑΕ (22/9/201) εκανε ωρισμενα σχολια σχετικα με το θεμα αυτο, το οποιο οπως ολοι ευκολα καταλαβαινουμε ‘’Φαινετε πολυ καλο ... για να ειναι αληθινο’’!
  Νομιζω λογω ιδιοτητος του ‘Οικονομικου αναλυτη’’ ή χαρακτηρος, ειναι οπως πρεπει επιφυλακτικος.

  Εαν πραγματικα ειναι αληθεια οτι αυτη η ομαδα Ελληνων που εχει δυο ανεξαρτητες ωργανωσεις, ‘’End National debt’’, μια του εξωτερικου και μια εντος Ελλαδος, εχει στην διαθεση της 600 δις Δολλαρια σε Αμερικανικα ομολογα τοτε εχει την δυνατοτητα να εξαγορασει ολα τα ομολογα του Εξωτερικου και Εσωτερικου χρεους της Ελλαδος ...... αλλα εθεσε προυποθεσεις για την απελευθερωση των κεφαλαιων που χρειαζονται ωστε η εταιρια “Diamond Diamond” of Canada που ειναι θεματοφυλακας και εκτελεστης να δωσει τα κεφαλαια αυτα στην Ελληνικη Κυβερνηση να αποπληρωθει το χρεος.

  Θελουν αμεσες εκλογες για αναδειξη νεας συνταγματικης Βουλης να αλλαξει το συνταγμα, ωστε μετα να αναδειχθουν νεες πολιτικες δυναμεις και να αλλαξει το κακο πολιτικο συστημα που κατεστρεψε την χωρα. Δηλαδη αυτοι που κυβερνουν τοσα χρονια να εκτελεσουν τους ευατους τους. Εγω δεν γνωριζω κανεναν που εχει το χερι του στο μελι να θελει να αυτοκτονηση ποσο μαλλον αυτοι οι επαγγελματιες δοσιλογοι και λαμογια.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2zWCEgL1u0I

  Ο κ Καζακης ειπε την ποιο γρηγορη και σωστη λυση. Αφου εχουν τοσα λευτα στην διαθεση τους αντι να βαζουν τετοιους ορους .... γιατι δεν αγοραζουν τα 3-4 μεγαλα τηλεοπτικα καναλια και σε λιγες μερες να ριξουν την κυβερνηση και να επιβαλουν τους ορους τους για εκλογες και νεα συνταγματικη βουλη?

  Αληθεια με τοσα λευτα και τοσο οπλοστασιο στα χερια τους ειναι δυνατον αυτη η ληστοσυμμορια που κυβερνα τον τοπο να τους αντισταθει?

  Η γνωμη μου ειναι οτι αυτη η ιστορια εχει παρα πολλες πτυχες, κανεις δεν γνωριζει σημερα την πληρη αληθεια και η ποιο σπουδαια ειναι αυτη για τον ιδιοκτητη των ομολογων της ‘’Τραπεζας της Ανατολης’’ κο Αρτεμη Σωρρα.

  Αν ειναι αληθεια οσα εβγαλε στην φορα ο Τριανταφυλλοπουλος στο Ζουγγλα καναλι τοτε αυτη η ιστορια εχει πολυ τρατο...... και θα συνεχισει να απασχολει το Ελληνικο κοινο.

  Το διαδυκτιο ειναι γεματο απο ιστοριες για τον ‘’Χαμενο Χρυσο’’ της ‘’Τραπεζας της Ανατολης’’ και τις ενεργειες την Τραπεζας της Ελλαδος και τα ομολογα σε χρυσο του Σωρρα. Ψαχτε να δειτε.

  http://www.zougla.gr/greece/article/dikeosi-gia-ti-metoxi-mamou8

  http://ksipnistere.blogspot.co.uk/2011/09/blog-post_2962.html

  Ο κος Καζακης ... ‘’κατι ξερει’’ και φωναζει οτι πρεπει να Εθνικοποιειθει η Τραπεζα της Ελλαδος.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Κύριε Καζάκη εξηγήστε μου σας παρακαλώ το εξής:
  Ένας που παίρνει δεύτερο δάνειο για αναχρηματοδότηση του πρώτου δανείου φαντάζομαι οτι εξοφλεί στο σύνολό του το πρώτο και εξυπηρετεί τις ευνοϊκότερες δόσεις του δευτέρου.
  Οι φωστήρες οικονομολόγοι δηλαδή τι έκαναν; Θεώρησαν μεσοσταθμικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες οτι εξυπηρέτησαν δάνεια που προκύπτουν αθροιστικά από την συνολική εξόφληση τών πρώτων δανείων σύν τις δόσεις των δευτέρων δανείων και μετά κατέληξαν στα φαεινά συμπεράσματα;
  Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή