Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

H διαπραγμάτευση του Σαμαρά και οι επίδοξοι μιμητές του.


Τι σημαίνει διαπραγμάτευση; Ξέρει κανείς από τους κυβερνώντες, αλλά κι από εκείνους που ασκούν «υπεύθυνη αντιπολίτευση»; Ή απλά ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου μπας και στραβωθεί τελείως; Πάντως ο κ. Σαμαράς έδωσε ρεσιτάλ «διαπραγμάτευσης». Υποτίθεται ότι πήγε να κερδίσει μια παράταση χρόνου για να πάρει η χώρα μια «ανάσα». Αυτό τόνιζε η κυβέρνηση ότι ήταν το ζητούμενο. Βέβαια στην πορεία άλλαξε και έγινε ένα ταξίδι για να «σπάσει ο πάγος», για να «υπάρξει συνεννόηση» κι άλλε τέτοιες κωμικές παρακρούσεις της επίσημης προπαγάνδας. Αλλά έστω ότι πήγε να κερδίσει μια «ανάσα». Τι κέρδισε και τι έφερε πίσω; Αν πούμε απολύτως τίποτε, θα ήταν εκτός πραγματικότητας. Μήπως έφερε την «εκτίμηση» των Ευρωπαίων ηγετών; Σίγουρα. Εκείνη που έτρεφαν πάντα οι ηγέτες της αποικιοκρατίας για τα πιο πιστά τους δουλικά. Κι ο Σαμαράς ξεπέρασε κάθε όριο δουλικότητας, προσωπικού εξευτελισμού και γελοιοποίησης της χώρας που τυπικά εκπροσωπεί.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνέντευξη του κ. Σαμαρά στην γερμανική Bild (23/8), που σαν εφημερίδα έχει την ποιότητα της «δικής μας» Espresso. H απίστευτη γελοιότητα και η ναζιστικής έμπνευσης προκλητικότητα απέναντι στην Ελλάδα και τους έλληνες της εν λόγω φυλλάδας θα είχε επιβάλει σε οποιονδήποτε εκπρόσωπο της χώρας που σέβεται τον εαυτό του και τον ρόλο του να μην δώσει συνέντευξη στους «δημοσιογράφους» της. Όμως, ο κ. Σαμαράς επέλεξε την Bild για να επαναλάβει αυτό που και ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε πει στην ίδια εφημερίδα: εγγυώμαι προσωπικά ότι θα πάρετε πίσω τα δάνειά σας. Τέτοια ξεφτίλα. Η συνέντευξη στην συγκεκριμένη εφημερίδα ξεσήκωσε ορισμένα δυσμενή σχόλια από ορισμένα μέσα, κυρίως του Λαμπρακιστάν, ξεχνώντας βεβαίως ότι τον Φερβουάριο του 2011 στην ίδια φυλλάδα έκανε ακριβώς την ίδια δήλωση και ο τότε εκλεκτός τους, Γ. Παπανδρέου.
Για να απαντήσει η Bild στους έλληνες επικριτές της, δημοσίευσε στο φύλλο της 25ης Αυγούστου φωτογραφίες και στιχομυθίες με τον έλληνα φερόμενο ως πρωθυπουργό που αποδεικνύουν ότι ο κ. Σαμαράς «ήθελε πολύ» να συναντηθεί μαζί τους και δεν σταματούσε να χαριεντίζεται μαζί τους. Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους εκδότες της Bild στην πατρίδα του την Πύλο, που χαρακτήρισε «ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας». Δεν ξέρουμε αν ο κ. Σαμαράς τους κάλεσε για απλή επίσκεψη, ή λειτούργησε αυθόρμητα – όπως συνηθίζει – ως μεσίτης για τον τόπο του σε επικείμενους αγοραστές. Θα φανεί πολύ σύντομα. Πάντως, κάπως έτσι θα αισθανόταν και ο Ιμπραήμ που κι αυτός είχε μετατρέψει το Νιόκαστρο, όπως λεγόταν τότε η Πύλος, σε βάση του. Αλλά βλέπετε του χάλασαν τα σχέδια κάτι Κολοκοτρωναίοι και ο Κόρδινγκτον. Τώρα όμως με λεβέντες σαν τον Σαμαρά μπορεί να αισθάνεται σίγουρος από εκεί που είναι ότι θα πάρει το αίμα του πίσω.  
Ποιο είναι το μήνυμα που έφερε στους Έλληνες ο κ. Σαμαράς; Μας το διατυπώνει ένα από ιδρυτικά μέλη του ρεβανσιστικού συστήματος επίσημης προπαγάνδας στη Γερμανία, ο κ. Ερνστ Έλιτζ. Ο θλιβερός αυτός νοσταλγός των γερμανικών Ράιχ, έγραφε στην αγαπημένη γερμανική εφημερίδα του κ. Σαμαρά, την Bild (25/8), όπου και γράφει τακτικά, τα εξής: «Οι καλοί Έλληνες. Ο Σαμαράς επιστρέφει στην Αθήνα με ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η Ευρώπη θέλει να μας βοηθήσει – αν εμείς δείξουμε κουράγιο! Και το φταίξιμο για την μιζέρια μας δεν το ρίξουμε σε άλλους! Η Γερμανία δεν θα στείλει χρήματα αυτό το σαββατοκύριακο. Δεν αρκούν πια μόνο οι υποσχέσεις. Θέλει να δει πράξεις. Αυτά είναι καθαρές κουβέντες. Ο Σαμαράς πρέπει να πει στους Έλληνες: Το νόμισμα με το οποίο η Ευρώπη μας μιλά είναι η αλήθεια. Δεχτείτε το!... Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρά αργά. Η Ευρώπη θέλει να δει να ανεβαίνουν οι ρυθμοί. Και μια χώρα που δουλεύει σκληρά για να ξαναγίνει έντιμη.»
Αυτό πέτυχε το ταξίδι του κ. Σαμαρά. Επισήμως πια η Ελλάδα είναι μια ανέντιμη, διεφθαρμένη χώρα. «Η χώρα έχει πρόβλημα αξιοπιστίας που είναι μεγαλύτερο του ελλείμματος», είπε ο Σαμαράς στον Ολάντ, σύμφωνα με την τηλεόραση του Μέγκα, 25/8. Πόσο διαφέρει από αυτό που είχε πει ο Παπανδρέου, «κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένη»; Μόνο φραστικά, το νόημα είναι ακριβώς το ίδιο. Η διαφορά βρίσκεται στο ότι ο Παπανδρέου το είχε πει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με την συμμορία του ευρώ, ενώ ο Σαμαράς το ομολογεί δημόσια χωρίς κανένα δισταγμό.
Το παραμύθι είναι γνωστό από πολύ παλιά: οι γνωστικοί, πολιτισμένοι και προπαντός αξιόπιστοι Ευρωπαίοι έχουν προβλήματα λόγω αυτών των αξιοθρήνητων, αναξιόπιστων, διεφθαρμένων Ελλήνων. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι έλληνες, όλα θα πήγαιναν ρολόι στην ευρωζώνη, αλλά και στις παγκόσμιες αγορές. Πέρα από την απίστευτη βλακεία που κρύβει ένας τέτοιος ισχυρισμός, θα τον βρείτε να επαναλαμβάνεται κάθε φορά που οι Ευρωπαίοι αποικιοκράτες, αφού πρώτα βυσσοδομούσαν με τον χειρότερο τρόπο ενάντια σ’ ένα έθνος όπως το ελληνικό, μετά το έβρισκαν «αναξιόπιστο» και φυσικά «απολίτιστο» για να σταθεί απέναντί τους ίσια και όμοια. Η ιστορία απλά επαναλαμβάνεται.
Να λοιπό πώς ξέρει να «διαπραγματεύεται» ο κ. Σαμαράς. Διαπραγματεύεται όπως κάθε τυπικός δοσίλογος, υιοθετώντας ανοιχτά ακόμη και τον στιγματισμό της χώρας που επίσημα αντιπροσωπεύει. Αλλά αυτός είναι ο Σαμαράς, τι μπορεί να περιμένει κανείς;
Το ερώτημα τώρα απευθύνεται στους επικριτές του: Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για τη στάση που τήρησε στη συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα». Ο λαός έχει συμφέρον να ξεσηκωθεί, αναφέρει το ΚΚΕ, για ανεπαρκή Σαμαρά και τοκογλύφο Μέρκελ μιλά η Χρυσή Αυγή. Όλα τα κόμματα επικέντρωσαν στα μέτρα και τίποτε περισσότερο.
Ας τους πάρουμε έναν-έναν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ακόμη μια φορά την έκπληξη. Δεν είπε τίποτε για την ταμπακέρα. Μάλιστα το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το πρωθυπουργικό ταξίδι της «επιδιωκόμενης» επιμήκυνσης, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για το που μας οδηγεί η μνημονιακή κυβερνητική πολιτική: στην ισοπέδωση της χώρας και την αποδόμηση της Ε.Ε.». Με άλλα λόγια ο Σαμαράς δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις επιλογές της ΕΕ, αλλά την αποδόμησή της! Τι επόμενες ημέρες έκαναν ολόκληρο σαματά γιατί ο Γιούνγκερ δεν καταδέχτηκε να συναντηθεί με τον «αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης». Δεν τους ένοιαξε τίποτε άλλο. Και ξέρετε γιατί έκανε αυτή την κακία ο κ. Γιούνγκερ; Θαυμάστε την δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου: «Προφανώς θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο θα επιβάλλει ανενόχλητος το τέταρτο κατά σειρά και καταστροφικότερο πακέτο μέτρων λεηλασίας των Ελλήνων και πως θα αποδυναμώσει τις δυνάμεις που επαγγέλλονται μια άλλη οργάνωση της Ευρώπης: ΟΧΙ της Ευρώπης των Τραπεζών και της νεοφιλελεύθερης Ευρωπαϊκής Τεχνοδομής, αλλά της Ευρώπης των Λαών.» Η ξεφτίλα προσωποποιημένη. Παρεμπιπτόντως, κατά που πέφτει αυτή η Ευρώπη των Λαών; Κουμουνδούρου και Πειραιώς γωνία; Και ποιες είναι οι δυνάμεις που θέλουν να την οικοδομήσουν; Αυτοί που τρέχουν να συναντηθούν με τον μακελάρη της Μέσης Ανατολής Σίμον Πέρες, μην τυχόν και τους κακοχαρακτηρίσει, ή τρέμουν τι θα πουν δανειστές και παράγοντες των αγορών;
Η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι είναι στο γνωστό μήκος κύματος: «Τίποτα το νέο δεν προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο, κ. Μέρκελ. Μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει κάτι που να θυμίζει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης από τα χείλη του πρωθυπουργού. Αντ’ αυτού, επαναλήφθηκαν για άλλη μια φορά όρκοι πίστης στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, και ιδιαίτερα στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας χάριν των δανειστών. Η θρυλούμενη επιμήκυνση και επαναδιαπραγμάτευση πνίγηκαν στα ‘κύματα συμπάθειας’ της κ. Μέρκελ προς τον ‘δοκιμαζόμενο’ ελληνικό λαό, αλλά και την αναμονή της έκθεσης της τρόικα. Ο κ. Σαμαράς, απλώς, δήλωσε ‘υπερήφανα και αξιόπιστα’ την υποταγή του στη γερμανική ακαμψία που διαλύει μέσω των ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελευθέρων πολιτικών την Ελλάδα, αποδομώντας συνολικά και την Ευρώπη.» Ο Σαμαράς δεν ξέρει να κάνει διαπραγμάτευση, υπονοώντας ότι αυτοί κι ο Τσίπρας θα μπορούσαν να τα κάνουν καλύτερα και φυσικά το πρόβλημα είναι η «ακαμψία» της Μέρκελ και όχι ολόκληρο το οικοδόμημα της «Ευρώπης» που τσακίζει κυριολεκτικά τους λαούς, μαζί με τον ελληνικό στην πρώτη γραμμή.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μαζί με την Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος, Χρήστο Ζώη, «ο κ. Σαμαράς δεν τόλμησε καν να αναφέρει την λέξη επιμήκυνση, παρότι ρητά ερωτήθηκε». Ο κ. Ζώης υποστήριξε, επίσης, ότι οι Έλληνες έμαθαν από την κ. Μέρκελ ότι οι θυσίες θα συνεχισθούν, καθώς προέχει η ικανοποίηση των δανειστών από την συνέπεια προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών πράξεων. «Η Μέρκελ -σαν καλή τοκογλύφος- επανέλαβε πως μας έχουν δώσει πολλά λεφτά και θα πάρουν πίσω ακόμα περισσότερα. Ο κ. Σαμαράς δεν είπε λέξη για τους χιλιάδες Έλληνες που αυτοκτονούν και για το αίμα που έχει χυθεί προς χάριν του μνημονίου. Δεν είπε λέξη για το παράνομο και επαχθές χρέος, τη ληστρική πολιτική της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις. Για να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα απαιτείται στιβαρή εθνική ηγεσία που θα διεκδικήσει δυναμικά τα δίκαια της Ελλάδος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.
Προσέξτε προβληματική. Ο Σαμαράς δεν διαπραγματεύεται και τα δέχεται όλα, ενώ η κακιά Μέρκελ επιμένει στην μνημονιακή πολιτική. Κουβέντα για το καθεστώς κατοχής που έχει επιβληθεί στην χώρα. Κουβένατα για το γεγονός ότι η πολιτική των μνημονίων δεν εκπορεύεται από την κακιά Μέρκελ από το σύνολο της ευρωζώνης, μιας και είναι όρος επιβίωσης για το σαθρό ευρώ. Αλήθεια, τι εννοεί η Χρυσή Αυγή όταν μιλά για «στιβαρή εθνική ηγεσία που θα διεκδικήσει δυναμικά τα δίκαια της Ελλάδος»; Τι σόι «εθνική ηγεσία» θα είναι αυτή όταν δεν θέτει καν το στοιχειώδες: την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής; Προφανώς πρόκειται για την ίδια «στιβαρή εθνική ηγεσία» που επέδειξαν οι κυβερνήσεις δωσίλογων στην πρώτη ναζιστική κατοχή. Οι συγγένειες με τους Ράλληδες της κατοχής δεν μπορούν να κρυφτούν οι άτιμες!
Αν προσέξατε όλα τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα μείνανε να ζητούν θολά και συγκεχυμένα μια καλύτερη διαπραγμάτευση. Γιατί δεν μας λέτε, βρε λεβέντες, πώς θα κάνατε εσείς την δική σας διαπραγμάτευση; Τι θα επιδιώκατε και πώς θα το κερδίζατε; Οποιοσδήποτε έχει σώας τα φρένας και δεν έχει μολυνθεί το κριτήριό του από την ηλιθιότητα του κομματικού πατριωτισμού, γνωρίζει πολύ καλά ότι διαπραγμάτευση μπορείς να κάνεις όταν διαθέτεις διαπραγματευτική ισχύ. Τι διαπραγματευτική ισχύ διαθέτει η Ελλάδα εντός του ευρώ και υπό καθεστώς κατοχής;
Ορισμένοι, λένε, ότι ο φόβος των Ευρωπαίων για τυχόν κατάρρευση της ευρωζώνης σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας, είναι επαρκές διαπραγματευτικό ατού. Μα ακριβώς αυτός ο φόβος των Ευρωπαίων έχει επιβάλλει το καθεστώς μνημονίων και κατοχής στην Ελλάδα. Όσο οι Ευρωπαίοι θα φοβούνται ότι μια τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα τους κοστίσει πανάκριβα, τόσο θα επιβάλλουν πολιτικές ισοπέδωσης, κατοχής και εκποίησης της χώρας. Για να εξασφαλίσουν, αν μη τι άλλο, ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ. Πόση ευφυΐα χρειάζεται, πόσα δεινά και παθήματα πρέπει να υποστεί αυτός ο τόπος και ο λαός του, για να αντιληφθούν ότι η ύφεση αυτή στην Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την ευρωζώνη και την ΕΕ. Κι αυτό γιατί δεν είναι μια απλή οικονομική ύφεση μιας περιθωριακής χώρας του ευρώ. Συνιστά την κορυφή του παγόβουνου. Αποτελεί την πιο χαρακτηριστική εκδήλωση της κρίσης του ευρώ και της μετατροπής του – εκ φύσεως – σε μηχανισμό χρεοκοπίας. Γι’ αυτό και οι Ευρωπαίοι ηγέτες απαντούν με μηχανισμούς διαχείρισης και ελέγχου των χρεοκοπιών. Δηλαδή με μηχανισμούς που δεν αποτρέπουν τις χρεοκοπίες, αλλά τις διαχειρίζονται για να μην αποτελέσουν κίνδυνο για την συνοχή της ευρωζώνης. Αν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν και να υπερβούν την διαδικασία που γεννά τις χρεοκοπίες, δεν θα χρειάζονταν αυτοί οι μηχανισμοί.
Όποιος επενδύει στον φόβο των επιτελείων της ευρωζώνης, είναι σαν να ζητά από τα γεράκια τους να σφίξουν κι άλλο τα λουριά της στο καθεστώς κατοχής και εκποίησης που έχουν επιβάλει στην χώρα. Άλλωστε ποιοι από τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα θα είχαν τα κότσια να επαναλάβουν μπροστά στους Μερκλολάντ, την δήλωση της υπουργού οικονομικών της Φιλανδίας, Γιούτα Ουρπιλαίνεν, ότι «η Φιλανδία δεν θα κρεμαστεί για το ευρώ και είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια.» (Kauppalehti, 6/6/2012). Μια δήλωση που επαναλαμβάνεται διαρκώς από τα επίσημα χείλη της Φιλανδικής κυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση της Φιλανδίας διαπραγματεύεται για να αυξήσει τα ανταλλάγματα για κάθε «ναι» που λέει στην ευρωζώνη. Κι όπως ξεκαθάρισε αυτή η κυρία, τίποτε δεν έχει δώσει η Φιλανδία για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που να μην έχει πάρει ισχυρές εγγυήσεις. Τι εγγυήσεις έχει πάρει; Επισήμως κανείς δεν γνωρίζει και δεν πρόκειται να το μάθουμε από τα κόμματα των δοσίλογων που μας κυβερνάνε.
Όμως το ερώτημα παραμένει. Ποια ηγεσία αντιμνημονιακού κόμματος στην Ελλάδα θα τολμούσε έστω να ξεστομίσει επίσημα αυτό που δηλώνει η κυβέρνηση της Φιλανδίας: η χώρα δεν θα πεθάνει για το ευρώ, όχι ευρώ με κάθε θυσία. Μπορεί κάποιος από τους επικεφαλείς του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, να το δηλώσει κατάφατσα στους Μερκολάντ; Να το κάνει κεντρικό θέμα συζήτησης στην πολιτική σκηνή της χώρας; Όχι βέβαια. Διότι τότε θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει μέχρι που είναι διατεθειμένος να ανεχτεί το ευρώ και το καθεστώς του. Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές του. Για τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν είναι η ελευθερία του λαού και της χώρας, ούτε η εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, αλλά η Ευρώπη των λαών! Δηλαδή η Ευρώπη της νοσηρής φαντασίας του που για να υπάρξει ας ισοπεδωθούν πρώτα λαοί και χώρες από το ευρώ. Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες αποτελεί casus beli ακόμη και η υπόνοια αμφισβήτησης της «ευρωπαικής προοπτικής» της χώρας, ενώ ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής μας δίνει μαθήματα «υπεύθυνης» αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνους» όλους όσοι διεκδικούν την εθνική κυριαρχία της χώρας μέσα από την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής, την μονομερή απαλλαγή από τα δεσμά των τοκογλύφων και του ευρώ.
Η στοιχειώδης λογική λέει ότι κανείς δεν μπορεί να διαπραγματευθεί αν δεν προχωρήσει αμέσως στην μονομερή καταγγελία του συνόλου των καταχρηστικών δεσμεύσεων που έχουν επιβάλει οι δανειστές στην χώρα μας. Δεν έχει κανενός είδους διαπραγματευτική ισχύ αν δεν είναι έτοιμος να αποχωρήσει με δική του επιλογή από την ευρωζώνη και δεν υιοθετήσει συντεταγμένα και με σχέδιο εθνικό νόμισμα προκειμένου να ανατάξει την χώρα προς όφελος της ευημερίας του ελληνικού λαού. Η διαπραγμάτευση για τις θυσίες ενός λαού μέσα σε μια ζώνη που όλο και περισσότερο προσιδιάζει με Νταχάου αφορά μόνο δοσίλογους και αρπακτικά. 

16 σχόλια:

  1. Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ (απλά δεν ψήφισα καν γιατίδ εν μπορούσα, και δεν ξέρω και τι θα ψήφιζα) αλλά νομίζω ο Τσίπρας έχει πει ότι δε μας ενδιαφέρει να παραμείνουμε με κάθε κόστος στο Ευρώ, και έχει παι ότι η Ευρώπη ακολουθεί το λάθος δρόμο και επιθυμεί Ευρωπαϊκή λύση του προβλήματος με αλλαγή πορείς ολόκληρης της Ευρώπης με την υιοθέτηση αναπτυξιακών στρατηγικών και όχι λιτότητας. Αυτά έχουν ειπωθεί. Φυσικά εκεί λαλούν πολλο'ι κοκκόροι και είναι δύσκολο να βγάλεις άκρη, αλλά σίγουρα αυτά που ανέφερα έχουν ειπωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ καλα εκανες και υπενθυμισες τα λογια του τσιπρα .ετσι για να μην παραποιουμε και καταδικαζουμε προθεσεις

      Διαγραφή
    2. Αν δεν απαλλαγούμε από την τύφλωση του κομματικού πατριωτισμού, που φτάνει έως το σημείο της εθελοτυφλίας, τότε πώς μπορούμε να καλούμε τον κόσμο να αγωνιστεί; Με τι εχέγγυα; Όταν λένε ψέματα και εθελοτυφλούν οι αντίπαλοι είναι κακό, αλλά όταν το κάνουμε για να προστατέψουμε τον «δικό μας» κομματικό χώρο, τότε είναι αξιοπρεπές και ενάρετο! Εμείς, βλέπετε, είμαστε «αριστεροί», «προοδευτικοί», «αντιμνημονιακοί», ή όπως στο διάολο μπορεί να αναπροσδιορίζει ο καθένας τον «δικό του» χώρο και επομένως ότι κάνουμε υπέρ του, καλά καμωμένο.
      Τώρα επί της ουσίας. Πότε μίλησε ο Τσίπρας για όχι ευρώ με κάθε κόστος; Μόνο όταν τον στρίμωξε προεκλογικά η Στάη και άλλοι δημοσιογράφοι, με την δήλωση Λαφαζάνη. Ο Λαφαζάνης είπε όχι ευρώ με κάθε κόστος και αναγκάστηκε ο Τσίπρας να το υιοθετήσει μια και μόνη φορά. Γιατί δεν το επαναλαμβάνει σήμερα, ειδικά τώρα που οι Ευρωπαίοι και τρόικα ζητούν νέα σκληρότερα μέτρα και ξεπούλημα; Αντίθετα ο κ. Σκουρλέτης, που εκφράζει τον δημόσιο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε τα εξής πριν λίγες ημέρες: «Κανένα από τα στελέχη μας που τοποθετήθηκαν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο την τελευταία εβδομάδα δεν υποστήριξε θέση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και την ευρωζώνη», διαβεβαίωσε στην ΝΕΤ στις 21/8.
      Λέει την αλήθεια; Όχι βέβαια. Όλοι ξέρουν ότι υπάρχει μια ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Λαφαζάνης, Στρατούλης, Χουντής, κ.ά.) που πιστεύει στην έξοδο από το ευρώ και κατά καιρούς είτε αφήνει να εννοηθεί, είτε το δηλώνει καθαρά. Στις ημέρες που αναφέρεται ο Σκουρλέτης και οι τρεις είχαν βγει με δηλώσεις ότι δεν θέλουμε ευρώ με κάθε κόστος. Τότε γιατί λέει ψέματα; Για να επιβάλει την γραμμή της ηγετικής ομάδας που θέλει να αναδειχθεί σε εγγυητή της παραμονής της χώρας στο ευρώ, ακόμη κι αν χρειαστεί να χαθεί ολόκληρη η Ελλάδα. Αν όντως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πίστευε στο όχι ευρώ με κάθε κόστος, τότε σε τι θα πείραζε να υπάρχουν ανοιχτά απόψεις που την ψάχνουν την διέξοδο και εκτός ευρώ; Δεν μιλάμε από την σκοπιά της εσωκομματικής δημοκρατίας. Ποιος την έχασε για να την βρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την σκοπιά του τι επιδιώκει η ηγεσία του. Ούτε φυσικά θα ασχοληθούμε με τους αξιοθρήνητους λακέδες της κομματικής καρέκλας που ακούν τον εκπρόσωπο του κόμματός τους να τους εξαφανίζει από τον κομματικό χάρτη του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτοί τηρούν την κομματική πειθαρχεία! Δεν λέμε να κάνουν πολλά, απλά να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην άποψή τους. «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη», όπως έλεγε ο Καλογήρου στον Κούρκουλο. Είναι πολλά τα λεφτά της κρατικής επιχορήγησης για να σηκώσουν παντιέρα οι εν λόγω «διαφωνούντες». Απλά, χωρίς να έχουν προσθέσει ούτε γιώτα στα αιτήματα που φαίνεται να υποστηρίζουν, στο πρόσωπό τους γελοιοποιούνται και υποβαθμίζονται σε αντικείμενο κομματικών σκοπιμοτήτων, ισορροπιών και συμφωνιών κορυφής.
      Και το τελευταίο. Από κι ως που θα πρέπει να επιδιωχθεί «ευρωπαϊκή λύση»; Τι σημαίνει «ευρωπαϊκή λύση»; Σημαίνει ο ελληνικός λαός από μόνος του δεν μπορεί να βρει διέξοδο στα δικά του προβλήματα και πρέπει να περιμένει είτε πότε θα ξεσηκωθούν οι υπόλοιποι λαοί, είτε πότε θα αλλάξουν μυαλά οι Μερκολάντ. Και μέχρι τότε; Τι θα γίνει με την χώρα μέχρι τότε; Είναι ποτέ δυνατό να ζητάς από τον λαό σου να περιμένει, στην κατάσταση που βρίσκεται, να γίνει κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει, για να γλυτώσει από την καταστροφή που βιώνει; Αυτή είναι η «προοδευτική» λύση; Και μόνο το γεγονός ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εναποθέτει στην Ευρώπη του ευρώ, που δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η Ευρώπη των τραπεζιτών, των αγορών και των πουλημένων πολιτικών, να βρει την λύση για την Ελλάδα, τότε είναι μια από τα ίδια με τους κυβερνώντες. Γι’ αυτό και η αντιπολίτευσή της είναι διαχειριστική και όχι επί της αρχής και των δεσμεύσεων που έχουν επιβληθεί στην χώρα. Και το γεγονός αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη δόση εθελοτυφλίας και κομματικού στραβισμού για να μην το δει κανείς.

      Διαγραφή
  2. Είναι πραγματικά απίστευτο, το πως μπορούν όλοι αυτοί και δηλώνουν "αντί του μνημονίου" και την ίδια στιγμή να μην αναφέρονται καν στους εμπνευστές του, ντόπιους και ξένους και τα εργαλεία τους...

    Φαίνεται δηλαδή ότι τους "πειράζει" το αποτέλεσμα, και όχι το αίτιο. Λες και το όποιο μνημόνιο έχει ψυχή και θέληση δικιά του...

    Αλλά αυτή η νοοτροπία είναι μια από τις πληγές της εποχής... Σε διάφορους τομείς πολύς κόσμος στην εξουσία, επικεντρώνεται στο αποτέλεσμα και όχι στο αίτιο. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Πες το αγραμματοσύνη, πες το υποκρισία... Εγώ θα το έλεγα υποκρισία.

    Κάτι μου λέει όμως, ότι όλοι αυτοί, και τα αίτια βλέπουν, και τα ολέθρια αποτελέσματα βλέπουν. Οι προτεραιότητές τους είναι άλλες. Άλλες είναι, μπορεί να είναι η καρέκλα, μπορεί να είναι ο Ραγιαδισμός τους, μπορεί να είναι το "όραμα" της Ενωμένης Ευρώπης...

    Ένα είναι σίγουρο, είτε αριστεροί αυτοαποκαλούνται, είτε δεξιοί αυτοαποκαλούνται, είτε δημοκράτες αυτοαποκαλούνται, είτε ανεξάρτητοι αυτοαποκαλούνται, είτε Πατριώτες(!!!), ο Λαός ΔΕΝ βρίσκεται στις προτεραιότητές τους!

    Ούτε καν στα λόγια, όπως απέδειξες!

    Σ. Κατσούλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε Καζάκη αφού ξέρεις ακριβώς τι θα γίνει και το πότε.

    Το είχαμε συζητήσει όταν γνωριστήκαμε τον ΟΚΤ/2011. Θά μας ΔΙΩΞΟΥΝ ή θα ΦΥΓΟΥΜΕ ???? Εδώ είναι το ELLINISTAN και ο Λαός ΛΕΥΚΟΙ ΑΡΑΒΕΣ. Είμαστε για τους Ευρωπαίους οι ΙΝΔΙΑΝΟΙ της ΕΥΡΩΠΗΣ.

    Και δυστυχώς τον ΑΥΓ που ήμουν στον Αμβρακικό διαπίστωσα ότι οι Αγρότες χαμπάρι δεν παίρνουν ότι θα χάσουν τις περιουσίες τους λόγω Αγροτικού Χαρτοφυλακίου και χρεών.

    Οι ΔΗΜΟΙ δεν έχουν χρήματα, αλλά αν δείς την σπατάλη σε ρεύμα θα πάθεις πλάκα. Ταξίδευα 04.30 και σε ερημιές τα φώτα στης ΔΕΗ αναμμένα στο ΦΟΥΛ. Ξέρεις τι ώρα σβήσανε ??? 08:00.

    Στην Βίγλα ΑΡΤΑΣ κάνανε δύο (2) γεωτρήσεις χωρίς άδεια για νερό. Βγήκε ΑΕΡΙΟ ΜΕΘΑΝΙΟ. Και την γεώτρηση την ελκησαν με τσιμέντο.

    Τελικά συτό το μυαλό των εν Ελλάδι κατοικούντων ΓΛΗΝΑ ή ΜΟΥΤΙΛΗ έχει ????

    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ μάθε πόσα ευρόπουλα έδωσαν για λιμάνι μέσα στον ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ με 50 οικογένειες άνω των 60 ετών και 5 ψαράδες που λόγω ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ παραδίδουν τις άδειες.

    Δεν φτάχνεται αυτός ο ΛΑΟΣ με το IQ που έχει.ΜΗΝ παιδεύεσαι.

    Και προκειμένου να ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΝ ή να ΣΕ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΒΟΡΡΑ καλύτερα να μας ακολουθήσεις.

    Να είσαι ΚΑΛΑ και ξέρεις ότι τον ΟΚΤ όλα τελειώνουν.

    ΑυτοΕξόρισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά δεν πρόκειται για καμία διαπραγμάτευση. Εδώ δεν έγιναν διαπραγματεύσεις όταν έπρεπε. Απλά επικυρώθηκαν τα όσα έχουμε πια υποχρεωθεί να ακολουθήσουμε για να "σωθούμε".

    Τι θα μπορούσαμε να πούμε διαπραγμάτευση;
    Σε ένα δωμάτιο είναι τρεις άνθρωποι. Ο ένας έχει μια βαλίτσα με 500.000 ευρώ. Απευθύνεται στους άλλους δύο λέγοντας τους πως αν φτάσουν σε μια φιλική συμφωνία μεταξύ τους και μόνο τότε, θα πάρουν από 250.000 έκαστος.
    Ο πρώτος "κλείνει" το μάτι στον άλλο και του λέει πως θα κάνουν πως τα βρίσκουν φιλικά και θα "τσεπώσουν" από τα μισά...
    Αντί όμως να ακούσει μια καταφατική απάντηση ακούει ξαφνικά τον δεύτερο να του λέει πως απαιτεί τα 450.000 ευρώ από τα 500.000 και είναι προετοιμασμένος να φύγει σε αντίθετη περίπτωση με άδειες τσέπες. Ο πρώτος δεν πίστευε στα αυτιά του! Αποφασίζει να λογικεύσει τον "άπληστο" λέγοντας του πως και οι δύο χρειάζονται τα χρήματα και πως πρέπει να τα μοιραστούν αντί του τίποτα.
    Η απάντηση ήταν η ίδια, τέτοια που εξόργισε τον πρώτο αλλά τελικά από το να φύγει με άδεια χέρια συμφώνησε να πάρει τα 50.000 ευρώ...
    Στο συγκεκριμένο παράδειγμα δεν έχουμε να κάνουμε με το ηθικό δίδαγμα αλλά παρά μόνο με την στρατηγική συμπεριφορά των διαπλεκόμενων μερών. Μια συμπεριφορά που περιλαμβάνει συγκεκριμένα συμφέροντα που τη μορφοποιούν και τη πλαισιώνουν.

    Άνθρωποι που διαπραγματεύονται πως θα εφαρμόσουν ότι τους ζητήσουν, δεν διαπραγματεύονται. Απλά ξεπουλιούνται με δόσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κε Καζάκη σας παρακολουθώ από τότε που εμφανιστήκατε στο ΚΡΗΤΗ TV....
    Μια απορία έχω και σας παρακαλώ αν έχετε το χρόνο να μου απαντήσετε:

    Ας φαντασθούμε ένα υποθετικό σενάριο όπου έρχεται στην Εξουσία ένα από τα αντιμνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ,ΧΑ,ΚΚΕ),επίσης ας υποθέσουμε ότι το αντιμνημονιακό κόμμα διαθέτει και έναν πρόεδρο αποφασισμένο να κοντράρει στα άκρα με την τρόικα..

    Ας υποθέσουμε επίσης ότι δεν ζηταει να βγει η Χώρα απο το ευρώ,αλλά προκαλεί τους Ευρωπαίους με τέτοιο τρόπο,ώστε να ξεκινήσουν αυτοί την διαδικασία να μας πετάξουν έξω....

    Ποιά θα ήταν η αλληλουχία των ενεργειών των Ευρωπαίων ''Εταίρων'' μας ,ώστε να μας ''πετάξουν ''έξω απο το ευρώ;;;;;

    Θα μπορούσατε να δώσετε μιά υποτιθέμενη περιγραφή δηλ. ένα σενάριο;;;;;

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που θα γινόταν είναι τα εξής:
      1. Μεγάλη αναταραχή στις αγορές από την δήλωση και μόνο της πρόθεσης να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ.
      2. Βουτιά του ευρώ, ίσως και κάτω 1,1 με το δολάριο.
      3. Πρόβλημα στην χρηματοδότηση του αμερικανικού ελλείμματος λόγω ανόδου του δολαρίου.
      4. Επιδείνωση της θέσης των ευρωπαικών τραπεζών.
      5. Πόλεμος δηλώσεων εναντίον της Ελλάδος και διακοπή χρηματοδότησης από την ΕΚΤ.
      Το ζήτημα δεν είναι τι θα κάνουν αυτοί, αλλά εμείς τι μπορούμε να κάνουμε. Κι αυτά είναι;
      1. Καταγγελία μνημονίων, συμβάσεων και εφαρμοστικών νόμων στη βάση της κατάφωρης παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας.
      2. Δημοσιοποίηση όλων των καταχρηστικών συμφωνιών και όρων με σκοπό την διεκδίκηση αποζημιώσεων εναντίον των χωρών που μας επέβαλλαν τέτοιες καταχρηστικές πρακτικές.
      3. Διακοπή κάθε πληρωμής προς τους δανειστές. Μόνη εξαίρεση η αποζημίωση ασφαλιστικών ταμείων και μικοομολογιούχων που αγόρασαν στην πρωτογενή αγορά κρατικά ομόλογα.
      4. Εθνικοποίηση της Τραπέζης της Ελλάδος και δημόσια εκκαθάριση ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος της χώρας.
      5. Μετατροπή του 50-60% του κυκλοφορούντος χαρτονομίσματος του ευρώ σε συναλλαγματικό απόθεμα, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα εξωτερικών πληρωμών που θα παρουσιαστεί το πρώτο δίμηνο-τρίμηνο.
      6. Αναθεώρηση όλων των ροών εντός και εκτός της ελληνικής οικονομίας, ώστε να σταματήσει η εκροή κεφαλαίων και να εξορθολογιστεί το εξωτερικό εμπόριο της χώρας. Επιβολή καθεστώτος ανταγωνιστικού προστατευτισμού υπέρ της ελληνικής παραγωγής.
      7. Δήμευση των περιουσιακών στοιχείων των ξένων δανειστών και ιδίως της Γερμανίας προκειμένου να αποζημιωθεί η χώρα από τις παλιές και νέες οφειλές προς αυτήν.
      8. Εθνικοποίηση των παλιών ΔΕΚΟ και κατοχύρωση της ανεξαρτησίας τους από την κυβέρνηση.
      9. Επιβολή έκτακτης αναδρομικής φορολογίας στις περιουσίες που κρύβονται στις υπεράκτειες εταιρείες και σε όσους έχουν εξάγει κεφάλαια στο εξωτερικό.
      Και μια σειρά άλλα, που αποτελούν αντικείμενο βιβλίου, το οποίο ελπίζω να είναι σύντομα έτοιμο.

      Διαγραφή
    2. Σωστά πολύ Σωστά !!!!!1

      Αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΓΕΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ MANAGER

      TI ΘΑ ΓΙΝΕΙ ??????

      1. ΑΠΛΑ θα γίνει πιό γρήγορα το Ευρωπαικό ΚΡΑΧ και φυσικά χειρότερο από της Αμερικής.

      2. Αναγκαστικά θα ξεσπάσει πόλεμος θερμός (Κλαουζεβιτσ)

      3. Τουλάχιστον το 25% των κατοίκων θα μεταναστεύσει

      4. Θα γίνει η Νέα επανάσταση των Boby boomers από 50+ έως 75+

      5. Θα έχουμε ΑΝΑΠΤΥΞΗ διότι
      α. Θα ξεκινήσει να εργάζεται η Πολεμική βιομηχανία
      β. Θα δουλέψει όλο το κύκλωμα των Νεκροφαυτών
      γ. Θα δουλέψουν τα νοσοκομεία από τους τραυματίες
      ε. Τέλος η οικοδομή για να κτήσουμε
      στ. Ολη η λοιπή βιομηχανία από ψυγεία μέχρι ρούχα

      Επομένως ΠΟΛΕΜΟΣ αλλά να πάρει η ευχή ας ξεκινήσουμε από τους 300 να γίνουν 50 το πολύ αλλά να πάρουμε και μερικά κεφάλια από την προηγούμενη γενιά των πολιτικών.

      ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΔΡΕΠΑΝΙ

      Αυτοεξόριστος

      Διαγραφή
    3. και γιατι να ναι αυτα τα κομματα ρε φιλε που αποδεδειγμενα παιζουν βρωμικο παιχνιδι,και παρακολουθεις και τοσο καιρο.
      Το ΕΠΑΜ τι εναι για φιγουρα;;Γιατι εγινε κομμα,για να υποδειξει να ψηφισουμε οτι προβαλλουν τα τουρκοκαναλα;

      Διαγραφή
  6. Εγώ θα επιθυμούσα να έχω ένα τόσο μεγάλο κείμενο με λύσεις βήμα προς βήμα με το κόστος και το κέρδος του κάθε βήματος. Βαρέθηκα να διαβάζω παρόμοια κείμενα. Και βαρέθηκα γιατί όλα αυτά τα έχω εμπεδώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αμα ψαξεις λιγο θα ωρεις και τις λυσεις που προτινει ο Καζακης το ιντερνετ ειναι γεματο με κειμενα του και βιντεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. K.Kαζάκη θέλω να ρωτήσω πόσο "σίγουρες"είναι οι καταθέσεις στο εξωτερικό δισεκατομμυρίων ευρώ των γραικύλων φοροφυγάδων ; Πώς μπορούν να είναι σίγουροι ότι οι βησιγότθοι δεν θα έχουν πάρει ήδη τον ντορό τους -με ακριβείς αρ.λογαριασμών -ποσά κλπ.από ελβετικές τράπεζες ,και δεν θα απαιτήσουν στην πρώτη καθυστέρηση δόσης από μέρους της ελλάδος την άμεση μεταφορά των καταθέσεων ελλήνων στον "ειδικό λογαριασμό" και πιάσε το αυγό και κούρευτο.Σήμερα δε, διάβασα στο ολύμπια ότι η σύμβαση υπογράφτηκε μόνο από τους έλληνες και δεν δεσμεύει τους ξένους αντισυμβαλλόμενους ώστε να τηρήσουν τους όρους.Μπορούν δηλ.οποτεδήποτε να ζητήσουν το σύνολο των οφειλόμενων δανείων.Πάντως εμένα δεν θα με πικράνει ιδιαίτερα η εικόνα των ελλήνων φοροφυγάδων -λαμογιών να χτυπιούνται σαν τον τσιγγούναρο στο "ο χριστός ξανασταυρώνεται" και να τσιρίζουν "τα λεφτά μου τα λεφτουλάκια μου"...Τί λές είναι εφικτό;Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για βησιγότθους που στα κρεματόριά τους λιώνανε τα χρυσά δόντια των θυμάτων τους.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι τόσο εύκολο ακόμη και γι' αυτούς. Οι μεγαλοκαρχαρίες της χώρας μας έχουν διασφαλίσει τα κεφάλαιά τους όχι σε καταθετικούς λογαριασμούς. Εκεί έχουν ελάχιστα συγκριτικά. Τα έχουν εξασφαλίσει σε φορολογικούς παραδείσους, στους ίδιους με τα αφεντικά της Μέρκελ. Τα έχουν εξασφαλίσει αγοράζοντας έντοκα γραμμάτια και ομόλογα του Γερμανικού και άλλων μεγάλων κρατών, αλλά και με μετοχές μεγάλων ευρωπαικών τραπεζών και διεθνών επιχειρηματικών ομίλων. Ξέρουν τι κάνουν, γι' αυτό και έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να εξασφαλίσουν μερίδιο από την λεία της Ελλάδας.

      Διαγραφή
    2. Να προσθεσω, οτι αυτοι που εχουν απλους καταθετικους λογαριασμους, που δεν ειναι οι μεγαλοκαρχαριες, θα πιανονται ενδεχομενως για φοροδιαφυγη, εαν δεν δικαιολογουνται τα ποσα απο τη φορολογικη τους ή αν εχουν οφειλες στην Ελλαδα. Αλλωστε συντομα στη φορολογικη μας δηλωση θα δηλωνουμε υποχρεωτικα τους καταθετικους λογαριασμους μας στο εξωτερικο, το λεγομενο παγκοσμιο εισοδημα.(Λες και εχουμε ντοπιο). Στη Γερμανια, τουλαχιστον στη Βαυαρια, απο φετος δηλωνεις τους καταθετικους σου λογαρισμους στο εξωτερικο υποχρεωτικα για το ετος 2011. Μετρο που θα ισχυσει σε ολη την ΕΕ, οπως ακουσα. Αρα τους ,,χαζους,, και τη μαριδα, που εχουν απλους λογαριασμους τους πιανουν αμεσως, αν θελουν. Γιατι εαν εχεις λογαρισμους εξω και δεν τους δηλωνεις, εχεις παρανομησει.
      Τα μεγαλολαμογια με οφσορ, παλι οχι, οπως παντα. Αυτοι οπως μας εχει επισημανει ο Καζακης πολλες φορες, ειναι σε αλλη κατηγορια.
      Απλα, αναρωτιεμαι ωρες ωρες, εαν πιασουν ποτε για φοροδιαφυγη καποιον με οφσορ, που δεν εχει σχεσεις με ολους αυτους, αλλα απλα τους μιμηθηκε. ΄Η ειναι παρακινδυνευμενο, γιατι θα δημιουργηθει νομικο προηγουμενο; Ή δεν τιθεται καν θεμα φοροδιαφυγης, εφοσον μιλαμε για οφσορ; Τοτε να κανουμε ολοι οφσορ, να μην πληρωνει κανεις φορους, χαχαχαχα, μεχρι να πεσουν οι κυβερνωντες. Να το ελαφρυνουμε και λιγο, για να μην ανεβουμε στη ταρατσα και πεσουμε εμεις.

      Διαγραφή