Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ένα δημοψήφισμα εδώ και τώρα μπορεί να αποτρέψει και την σχεδιαζόμενη εκτροπή από το πολιτικό σύστημα.

Ο τρόμος μπροστά στο ενδεχόμενο ο ελληνικός λαός να πει ΟΧΙ στην ευρωζώνη και στην ελεγχόμενη πτώχευση με δημοψήφισμα, έχει οδηγήσει το σύνολο του πολιτικού σκηνικού σε κατάσταση γενικευμένης παράκρουσης. Και τι δεν ακούσαμε: ότι είναι «αντισυνταγματικό» το δημοψήφισμα, ότι «τσουβαλιάζει» διαφορετικές λογικές, ότι αποτελεί «εκβιασμό», ότι είναι παραπειστικό γιατί δεν υπάρχει καθαρό ερώτημα να τεθεί και άλλες τέτοιες ανοησίες και φαιδρότητες.

Εμείς απλά ρωτάμε: τι πιο δημοκρατικό και ξεκάθαρο από το να ρωτηθεί απευθείας ο λαός με το αν συμφωνεί με την «λύση» που προωθεί η ευρωζώνη ή όχι; Ένα πιθανό ΟΧΙ δεν βάζει φρένο και δεν θέτει ανυπέρβλητα όρια στην όποια κυβέρνηση προσπαθήσει να ακολουθήσει την πεπατημένη; Δεν δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για την αποτροπή της κυρίαρχης πολιτικής, ναι ή όχι; Προφανώς και δημιουργεί. Γι’ αυτό άλλωστε και το σύμπαν του πολιτικού κόσμου ουρλιάζει εναντίον του δημοψηφίσματος.

Τι σημασία έχει για ποιον λόγο ο ΓΑΠ έφερε το δημοψήφισμα στην ημερήσια διάταξη; Βοηθά ή δεν βοηθά τον λαό να αντιπαρατεθεί με τις κεντρικές επιλογές της κυρίαρχης πολιτικής; Προφανώς και τον βοηθά ακόμη κι αν θεωρήσει κανείς ότι ο κόσμος κάτω από εκβιαστικά διλήμματα ψηφίσει κατά πλειοψηφία υπέρ της κυβέρνησης. Πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο. Γι’ αυτό και όλοι οι εν διατεταγμένη υπηρεσία έχουν φρίξει με αυτή την ενέργεια του Παπανδρέου.

Όποιος λοιπόν αντιτάσσεται στο δημοψήφισμα, είτε με το να το θεωρεί «εκβιασμό», είτε με το να καλεί σε «αποχή», το κάνει με μόνο έναν σκοπό: να διευκολύνει τους σχεδιασμούς του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος να επιβάλει λύσεις σε βάρος του λαού και της δημοκρατίας σ’ αυτήν την χώρα. Προετοιμάζουν με την στάση τους μια νέα χούντα στο όνομα της «εθνικής συνεννόησης». Πριν τις εκλογές ή μετά τις εκλογές αδιάφορο. Θέλουν εκλογές για να χειραγωγήσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια και να πάνε σε αναστολή των ελάχιστων δημοκρατικών ελευθεριών που έχουν απομείνει στο όνομα της «εθνικής κρίσης».
  
Ζητούν εκλογές και όχι δημοψήφισμα όλοι εκείνοι που δεν θέλουν να δοθεί κανενός είδους δυνατότητα στον λαό να δεσμεύσει την όποια επόμενη κυβέρνηση αναφορικά με το ξεπούλημα της χώρας και την εκχώρηση της εθνικής της κυριαρχίας.

Ζητούν εκλογές μόνο όσοι θέλουν την ψήφο του λαού ως λευκή επιταγή για να την διαχειριστούν όπως επιθυμούν.

Ζητούν εκλογές για να νομιμοποιήσουν κυβερνήσεις συνεργασίας ή εθνικής συνεννόησης με σκοπό την επιβολή με βίαιο και συναινετικό τρόπο την επίσημη εκποίηση της χώρας και του λαού διαμέσου της ευρωζώνης.

Ζητούν ανοιχτά συνταγματική εκτροπή, κοινώς κοινοβουλευτική χούντα, όσοι προτείνουν κυβέρνηση συνεννόησης υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας με σκοπό την ολοκλήρωση της επίσημης συμφωνίας πτώχευσης της 26ης Οκτωβρίου ερήμην του λαού.

Από το υπάρχων πολιτικό αδιέξοδο υπάρχει μόνο μία δημοκρατική διέξοδος: δημοψήφισμα εδώ και τώρα με ξεκάθαρο ερώτημα το αν ο λαός δέχεται την επίσημη πτώχευση της χώρας που αποφάσισε η ευρωζώνη ή όχι. Μόνο μετά το δημοψήφισμα μπορούμε να πάμε στις εκλογές έτσι ώστε να έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο και να ξέρει ο ελληνικός λαός τι αντιπροσωπεύει στ’ αλήθεια κάθε πολιτική δύναμη και πάνω σε τι ακριβώς δεσμεύεται. Οποιαδήποτε άλλη λύση είναι προσπάθεια χειραγώγησης του ελληνικού λαού με σκοπό να υπάρξει βιώσιμη διαχειριστική λύση υπέρ της ίδιας πολιτικής. Αποτελεί συνηγορία, ανεξαρτήτως προθέσεων, υπέρ της εκτροπής με σκοπό να μπει στο γύψο και να φιμωθεί μια για πάντα ο λαός προκειμένου να αποδεχτεί το σύστημα εκποίησης και δουλοπαροικίας που προετοιμάζει η ευρωζώνη για τον ίδιο και την χώρα του.

16 σχόλια:

  1. Χρυσή ευκαιρία για το λαό το δημοψήφισμα; Με ποια ερωτήματα, ποιος θα τα επιλέξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια πιστεύετε κύριε Καζάκη ότι οι εκμεταλλευτές μας θα μας έδιναν ένα τέτοιο όπλο για να τους πολεμήσουμε;
    Ξέρουν πολύ καλά ότι υπάρχει τεράστια λαϊκή δυσαρέσκεια. Άρα γιατί το κάνουν;
    Κάτι σκέφτηκε ο λύκος. Γιατί ο λαός λέει «ο λύκος μπορεί να αλλάξει τομάρι αλλά δεν αλλάξει μυαλά».
    Δεν ψήνομαι λοιπόν ότι είναι και η καλύτερη ευκαιρία όπως λέτε.
    Κάτι άλλο σημαίνει αυτή η κίνηση.
    Όσο για το τσουβάλιασμα, ναι συμφωνώ, γιατί εγώ που πιστεύω ότι διανύουμε μία από τις εντονότερες κρίσεις του καπιταλισμού, θα ψηφίσω ΟΧΙ μαζί με κείνον που θέλει άλλη κυβέρνηση να διαχειριστεί τον καπιταλισμό και τις κρίσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ένα παιχνίδι του Γαπ να παίξει τον Πόντιο Πιλάτο και να ρίξει όλη την ευθύνη της αποτυχίας του σχεδίου διασώσεως και συνεπώς και του ευρώ στους Έλληνες.... Και ας μην ξεχνάμε πως αν γίνει ένα τέτοιο δημοψήφισμα και έχουμε ακόμη «καπετάνιο» τον ΓΑΠ... με την εκδικητική του μανία θα ανοίξει και τις τρύπες να βυθιστούμε γρηγορότερα... Βρίσκετε κ. Καζάκη αυτόν τον ανεκδιήγητο ικανό να αντιμετωπίσει μια χρεοκοπία?? Θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βρεθούμε στην εξαθλίωση. Εσείς είχατε προτείνει διάφορα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν σε μια πιθανή επιστροφή στην δραχμή... πιστεύετε πως αυτά τα παράσιτα θα πάρουν καθόλου μέτρα ανάπτυξης; Σε λίγες ώρες ότι χρήματα υπάρχουν θα έχουν φύγει στο εξωτερικό.....

    Ένα δημοψήφισμα θα είχε αξία μετά την παραίτηση του ΓΑΠ και των λοιπών που μας έφεραν εδώ..... Έτσι θα διαφωνίσω με αυτά που λέτε. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα νομίζω...

    Η συνέντευξη του Δελαστίκ στο thepressproject εχει πολύ ενδιαφέρον.

    α.α.
    http://anaghrapho.blogspot.com/

    ΥΓ: Απορώ με όλα αυτά τώρα πόσα έχει βγάλει οι παπανδρέου... cds... σορταρίσματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δυστυχως η δραχμη ειναι πλεον μονοδρομος. αλλα θελουν να τακτοποιησουν τις υποθεσεις τους πρωτα. και μονο η επιτηρηση της Ελλαδας ειναι καταλυση της ευρωζωνης. αναρωτιεμαι μονο αν μπορουν να μας κανουν τους κηδεμονες και τους επενδυτες/εκτιμητες. αυτο δεν ειναι παρανομο? πως μπορει να υπαρχει σωστη αξιολογηση της περιουσιας μας? ολοι το θεωρουν μια λεπτομερεια αλλα ειναι ουσιαστικο. εμεις οι διεφθαρμενοι με τις μιζες των εταιρειων τους δεν διαφθαρηκαμε? κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ξαναλέω και θα γίνω κουραστικός ..
    Δημοψήφισμα επι των οικονομικών (δημοσιονομικών για την ακρίβεια )δε μπορεί να γίνει με συνταγματικό τρόπο (δυστιχώς).Ακόμα και αν γίνει όμως με τέτοιο ερώτημα(σιγά τα αυγά μπορούμε να πούμε ,εδώ η κυβέρνηση έχει κάνει τόσες συνταγματικές εκτροπές κατά του λαού ..ας έκάνε άλλη μία υπέρ του)ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ η παλιά δανειακή σύμβαση (η οποία είναι αντισυνταγματική του κερατά) με τη νεά και νομιμοποιεί τη πρώτη νομικά και υπο προυποθέσεις και τη δεύτερη(Καζακη ρωτα το κύριο Κασιμάτη μην είσαι ξεροκέφαλος ...εκτός ..εάν θες να είσαι ξεροκέφαλος εσχεμένα και αυτό με ανησυχεί και μόνο στην ιδέα ..)

    Θα πει πάλι κάποιος (στα αρχ***ια μας )δε με νοιάζει , για το καλό του λαού τα κάνω όλα! Μέσα και εγώ αλλά έτσι ούτε στα διεθνή δικαστήρια δεν υπαρχει περίπτωση να μπορέσεις να δικαιωθείς ή να διαγράψεις μονομερώς το χρέος και ούτε καν να διαπραγματευτείς με τα κοράκια δανειστές ..(πάλι στα αρχ***ια μας θα πει καποιος)

    Πάλι μέσα και εγώ ..αλλά δεν είμαστε η Αμερική για να κάνουμε οτι γουστάρουμε ... Ποια είναι η λύση ;;

    Αν κάποιος θέλει να είναι ρεαλιστής πρέπει να έχει και ρεαλιστικές προτάσεις για λύσεις ..

    Δε πιστεύω καννένα απο τη Βουλή , όλοι κατευθυνόμενοι είναι ...Κοιτούν ένα πολιτικό πτώμα (το ΠΑΣΟΚ) και πέφτουν σα τα κορακια άσχετα με το πατριωτικό συμφέρων !!!

    Και επιπρόσθετα το ξαναλέω , ναι δε θέλουν έτσι και αλλιώς να πάρουμε αποφάσεις ο λαός γιατί μας θέλουν μέσα στο ευρώ και δούλους ...Και οι Ευρωπαίοι και οι μέσα ...

    Να τονίσω επίσης οτι τα cd's μια χαρά τα έσπρωξε ο George και η παρέα του με τις δηλώσεις ...

    Το ευρώ μια χαρά έπεσε απο τις δηλώσεις ..

    Οι ΗΠΑ μια χαρά επωφελούνται απο τη διάλυση του ευρώ , ίσως και η Γερμανία στη τελική να (νομίζει οτι)το θέλει..

    Εχουν cd's και οι ΗΠΑ ..Χμ ναι ιδιωτικες τραπεζες τις οποίες ξανασώζουν απο άλλα θύματα που θα βρουν ισοσκελίζοντας και το εμπόριο ...

    Και το μεγάλο μυστικό ... Οι Γερμανοί εκτελούν συμβόλαιο των φίλων της ΣΙΩΝ απλά δε το γνωρίζουν, οπως και στο Β παγκόσμιο πόλεμο..

    Το σχεδιο ;;Το ίδιο όπως τότε ...Να εκαθαρίσουν όλη την Ευρώπη και μετά , να τον πιουν απο τους Σιωνιστές (όπως πάντα)

    Και ξαναλέω θέλουμε να μάθουμε για σένα φίλε , ποιος είσαι απο που έρχεσαι που έζησες , που σπούδασες , που εργάστηκες.Μερικά τα ξέρουμε αλλά όχι αναλυτικά , πάρτο απο την αρχή λοιπόν χωρίς τάση για προσβολές προσωπικές προς εσέ φυσικά .Έχουμε δικαίωμα να ξέρουμε και να κρίνουμε εφόσον είσαι δημόσιο πρόσωπο και ασκείς επιρροή μέσω του λόγου σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝΑ ΠΟΤΕ!!
    Ότι, δηλαδή, θα συμφωνήσω με το ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ της Μάργκαρετ!
    Κι όμως είναι η πρώτη (ξαναλέω, η 1η) φορά που κάποιος με ρωτάει αν θέλω να είμαι σε μια Ένωση μαζί με αυτούς που μέχρι τώρα μου πίνουν το αίμα!
    Ούτε ο μέγας Σοσιαλιστής (ο μπαμπάς του) δεν με ρώτησε ποτέ!
    Μόνο ένα με ανησυχεί: Θα ισχύσουν όπως μάθαμε σήμερα πρωί - πρωί, τα 3 ερωτήματα?
    (1. Ναι ή Όχι στην Ευρώπη,
    2. Ναί ή Όχι στο Ευρώ,
    3. Ναί ή Όχι στο νέο δάνειο)
    Ή μέχρι να φτάσουμε εκεί ούτε δημοψήφισμα δεν θα υφίσταται?
    Ήδη τα παπαγαλάκια ΣΚΟΥΖΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσπαθωντας να καταλαβω γιατι το εκανε το "παιδι" μας προλαβε η ειδηση της παραιτησης της Μιλερνας.Νομιζω οτι το παιχνιδι ειναι πολυ χοντρο.Το αν θα γινει δημοψηφισμα ειναι ησσονος σημασιας.Και διευκρινιζω το γιατι.Το δημοψηφισμα μπορει πανευκολα να νοθευτει,γινει μπρος γκρεμος και πισω ρεμα πχ θελετε μισθους συνταξεις η πτωχευση και αδεια ταμεια(αντε να πεισεις το μπαρμπα μητσο για το ψεμα μετα).Το δημοψηφισμα μπορει και να ακυρωθει η απλα να μην γινει ποτε.Ο Γιωργος επαιξε το τελευταιο του χαρτι αλλα πως.Στελνοντας μηνυμα σε οσους τον εξουσιαζουν η εκτελωντας τις εντολες αυτων που τον εξουσιαζουν.Η χορευετε στον ρυθμο μου η ριχνω ΕΓΩ μονος μου την κυβερνηση και σας χαλαω τα σχεδια.Γιατι εδω δεν παιζεται μονο η τυχη της Ελλαδας μας.Παιζονται και ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ.Με δυο λογια ο Τζορτζ εκβιαζει .... την Ευρωπη.Φυσικα προς οφελος της ατζεντας του/τους.ΚΑι πεσαμε ολοι στην παγιδα.Σκεφτειτε.Γιατι δεν διαπομπευσε την μιλνερα;Γιατι δεν τη χρησιμοποιησε σαν εφαλτηριο να εξαπολυσει μυδρους στο ονομα της για το κακο που κανει στη δημοκρατια κλπ κλπ κλπ.Ο μπενυ γιατι νοσηλευεται;τυχαιο;Μπορει αλλα μαλλον οχι.Πιστευω οτι ηταν συμφωνημενο.Ενα καλοστημενο θεατρο που τσιμπησαμε ολοι πιστευοντας οτι μπροστα στην κατακραυτγη ολου του λαου μπορει να καταρευσει η εξουσια.ΛΑΘΟΣ.ΘΑ παραδωσουν καμμενη γη.Μονο τοτε θα την κανει το παιδι για αλλα μακρινα μερη αφηνωντας πισω του συντριμια....
    Κωστας Μελος του ΕΠΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οκ, ας τα παρουμε λογικα:
    Ο Γιωργος θέλει δημοψηφισμα. Γιατί; Γιατί θελει να μας τρομοκρατησει οτι αν δεν πουμε ΝΑΙ ειμαστε συνενοχοι σε χρεοκοπια. Το ίδιο λενε και οι ευρωπαίοι.

    Ωραια. Απευθυνομαι τωρα στη λογική σας και ρωτάω. Αν το ερωτημα ειναι ναι ή οχι στη Δ. Συμβαση τι σημαινει; Σημαινει ΑΠΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. Απο που το βγαζουν οτι σημαινει ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ;

    ... Θα σας πω εγω απο που το βγάζουν: Απλά νομιζουν οτι ειμαστε ζώα και θα μας γανωσουν τον εγκέφαλο οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ εκτος απο τη συγκεκριμενη Δ. Συμβαση, που θα τη διατυπωσουν και ωραια ωστε να μη φαινεται οτι παλι μας ξεπουλαει. Εγω ειμαι σιγουρη οτι θα εχει πολλες παγιδες. Αυτο ειναι όλο.

    Ομως εμεις απλα θα ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ τη δανειακη συμβαση, για να ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ και να αφησουν τα σαπια.

    Υ.Γ. Ο μονος που δε θελει δημοψηφισμα ειναι ο Σαμαράκος, που επειδη προηγειται στις δημοσκοπήσεις θελει εκλογες για να κυβερνησει.

    Ρε παιδια, ΟΠΛΟ μας ειναι το δημοψήφισμα!!! Πρεπει να το εκμεταλλευθουμε. Αυτοι με τη μεχρι τωρα συμπεριφορά μας (οτι μασησαμε δλδ ως τωρα) νομιζουν οτι θα πουμε ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υ.Γ.
    Μπράβο Καζάκη, είσαι η προσωποποίηση της καθαρης λογικής έναντι στις διαφορες παγίδες και στην ψυχολογία της μάζας... Και συνεπής σε ό,τι έχεις πει 1 χρόνο τωρα που σε παρακολουθω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο δημοψήφισμα οι πλατείες και οι αγανακτισμένοι ενώνονται και έχουν τι να ψηφίσουν.
    Στις εκλογές χωρίζονται και δυσκολεύονται να βρουν τι θα κάνουν.
    Αντί να ζητάει εκλογές η αριστερά για να μεγαλώσει τα μαγαζάκια της, καλύτερα είναι να βρει τρόπο να ενωθεί, αν δεν τα καταφέρει τότε το δημοψήφισμα είναι καλύτερο από τις εκλογές, γιατί μας ενώνει με το ζόρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΓΑΠΗΤΕ Κ.ΚΑΖΑΚΗ , ΛΥΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ, ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ Ο ΛΑΟΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΛΠ, ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΙ "ΝΑΙ" ΣΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ??? ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ??ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΟΥΜΕ??ΠΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΝΥΧΙΑ ΓΑΠ & ΣΙΑ???ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!!anaximandros51

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εχεις δικιο αναξιμανδρε. Ειναι ρισκο. Το θέμα ειναι οτι εχουμε το χρόνο να ενημερώσουμε τον κόσμο. Θα παιξει σκληρο παιχνίδι παραπληροφορησης και τρομοκρατίας ο Γιώργος, αλλά πρεπει να παλεψουμε. ΤΩΡΑ ειναι η ωρα να δουλεψουμε ολοι απο στομα σε στομα.

    τι άλλο να κανουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγχαρητηρια κ. Καζάκη.
    2 μέρες τωρα αναρωτιόμουν τα ίδια πράματα. Πώς γίνεται όλοι, όλοι όμως να ειναι εναντίον του δημοψηφίσματος; Και οι μεν και οι δε..
    Συνεχίστε το έργο σας. Και δημοσιευεστε το με κάθε ευκαιρία. Σκεφτεστε και μιλάτε ως ένας φυσιλογικος, νοήμων άνθρωπος. Κι ομως αυτο, στο δημόσιο λόγο, ειναι εξαιρετικα σπάνιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η κίνηση του ΓΑΠ ήταν πολύ ζυγισμένη γι' αυτό και έχουν τρομοκρατηθεί οι πάντες. Με αυτόν τον τρόπο έκβιάζει όλες τις πλευρές (πλην των τοκογλύφων βεβαίως αφού αυτούς εξυπηρετεί). Και τους ευρωπαίους ηγέτες και τον λαό στον οποίο θα θέσει το εκβιαστικό δίλλημα, για αποχώρηση από το ευρώ και την ευροζώνη. Πολλοί από αυτούς που διαμαρτύρονται τώρα, θα κάνουν κακάκια τους και θα ψηφίσουν ναι κι ας είναι παρόντες στην επόμενη απεργία. Ας το πάρουμε χαμπάρι. Οι πολιτικοί μας, μας ξέρουν πολύ καλά γι'αυτό μας παίζουνε. Ο μεγάλος στόχος του ΓΑΠ είναι να φύγουν ευθύνες από πάνω του και να ελαφρύνει η θέση του, γιατί ξέρει πως το σχέδιο ΣΩΤΗΡΙΑΣ έχει αποτύχει και πως η συνέχεια θα απαιτήσει ακομα πιο αιματηρά μέτρα. Συμφωνώ πως είναι άτοπη η χρονική συγκυρία του δημοψηφίσματος, έτσι και γίνει όμως, οι συνειδητοποιημένοι πολίτες αυτού του τόπου που θέλουν να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ θα πρέπει να ψηφίσουν ΌΧΙ στο δημοψήφισμα, γιατί είναι προτιμότερη μια χρεωκοπία , η οποία θα γίνει με τους δικούς μας όρους (η ευρώπη θα τρέχει πανικόβλητη) παρά η δικής τους ελεγχόμενη χρεωκοπία που θα μας γαμάνε σε κάθε δόση. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΗΔΗ. ΜΟΝΟ Η ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ !!!! Και κάτι ακόμα. Οι βολευτές απέδειξαν περίτρανα πως βάζουν την καρέκλα πάνω από το εθνικό συμφέρον. Προτιμούν να συνεχιστεί με κάθε τρόπο η επαίσχυντη νέα σύμβαση γιατί σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι όχι, τότε γνωρίζουν πως εκτός ότι τελειώνει το βολευτιλίκι για αυτούς, θα αποδοθούν επιτέλους και ευθύνες. Τόσο καιρό έχουν βολευτεί με το να έρχονται οι εντολές και τα χρήματα από έξω. Γι’ αυτό και θέλουν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Ας κυβερνήσουμε εμείς αυτό τον τόπο επιτέλους ρε παιδιά. Άμεση δημοκρατία τώρα. Αυτή είναι η αλήθεια για όποιον αντέχει να την αντικρύσει. Δεν είμαι ούτε οικονομολόγος, ούτε συνταγματολόγος , αλλά συνεχίζω να διατηρώ κριτική ικανότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. συμφωνα με τις σημερινες δημοσκοπησεις (που παντα αποδεικνυονται εγκυρες ασχετα με το τι λενε οι συνομωσιολογοι) ο λαος θελει ευρώ.
    επισης 80κατι% ειναι κατα του δημοψηφισματος.
    τελος, η νδ αρχιζει να σηκωνει κεφαλι και να αποκτα πιθανοτητες για αυτοδυναμια.

    για το πρωτο, ποσως με ενδιαφερει το νομισμα με το οποιο θα χρεοκωπησω.

    για τα άλλα δυο ομως εχω να πω οτι προκειται για εναν λαο για σφαλιαρες, ενα λαο μαζόχα που δεν βαζει μυαλο και δεν αποχωριζεται ποτέ τους δυναστες του.

    σε καθε περιπτωση ομως, στις δημοκρατιες, οταν ο λαος εχει αδικο, ο λαος εχει δικιο.
    και πρεπει να σεβομαστε την πλειοψηφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή