Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Για τις ηγεσίες των στρατιωτικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών

Μετά την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΠΑΜ κ. Δημήτρη Καζάκη για την στάση των απόστρατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων  και την ακόλουθη απάντηση του Συντονιστικού των τριών Ενώσεων  τους (Ε.Α.Α.Σ.-Ε.Α.Α.Ν.-Ε.Α.Α.Α.), στα όσα ειπώθηκαν, η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ δηλώνει:

Το ΕΠΑΜ συγκροτήθηκε προτάσσοντας την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας προς όφελος του ελληνικού λαού, την κοινωνική απελευθέρωση, την απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης. Συγκροτήθηκε για να γίνει καταλυτικός ενωτικός παράγοντας του ελληνικού λαού χωρίς διχαστικούς ιδεολογικούς ή άλλους διαχωρισμούς, σύμφωνα με τους αγώνες και τα ιδανικά όσων τίμησαν στο παρελθόν τις  έννοιες της Ελευθερίας και της Πατρίδας. Όσων μένουν πιστοί στις Συνταγματικές επιταγές της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Δημοκρατίας, που σήμερα ευτελίζονται από τους συνεχείς εκβιασμούς των «θεσμών» των δυνάμεων της οικονομικής κατοχής και της χρεοκρατίας και τον δωσιλογισμό των όποιων κυβερνώντων! Γι’ αυτό και εναντιώνεται σε κάθε ηγεσία, πολιτική ή συνδικαλιστική, που θέλει να στέκεται ουδέτερη, αμέτοχη και αδρανής. Που δε στέργει ενεργητικά στην ενότητα, στην πορεία του λαού μας να ξανακερδίσει την Πατρίδα και την Δημοκρατία.

Η δραματική μείωση των απολαβών (μισθών και συντάξεων) των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν είναι απόρροια μόνο της οικονομικής κρίσης και των κατάπτυστων μνημονιακών πολιτικών που  επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό. Είναι ταυτόχρονα και φυσική συνέπεια της μετατροπής του υπερήφανου «ΟΧΙ» του λαού μας σε «ΝΑΙ» στους εκβιασμούς και την καταλήστευση της Ελληνικής κοινωνίας. Ασχέτως με το ότι η απόφαση του ΣτΕ δικαίωσε τους στρατιωτικούς, η ακολουθούμενη πολιτική είναι παράνομη και αντισυνταγματική, και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό την συντριπτική πλειοψηφία εργαζομένων και συνταξιούχων τόσο του Δημόσιου όσο και του Ιδιωτικού τομέα.

Το κυριότερο όμως δεν είναι αυτό. Οι μειώσεις των μισθών και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στοχεύουν πριν απ’ όλα στην καταρράκωση του ηθικού τους, στην ακόμα μεγαλύτερη αποδυνάμωση της  χώρας. Εξωθεί ένα σημαντικό μέρος από τα πλέον ικανά και καταρτισμένα εν ενεργεία στελέχη του στρατεύματος, ν’ αναζητήσουν μιά καλύτερη τύχη στην ελεύθερη αγορά εργασίας, ακόμη και εκτός επικράτειας.

Συνεπώς,  το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της αντίστασης είναι απόλυτα θεμιτό, ακόμα και αν οδηγεί στο μέτρο της κοινωνικής και πολιτικής ανυπακοής, απέναντι σε νόμους και μέτρα που είναι αποτέλεσμα δόλου, απάτης και εκβιασμού (δανειακές συμβάσεις, επονείδιστο χρέος), τόσο αλλότριων δυνάμεων του εξωτερικού, όσο και της διαπλοκής και συνεργασίας τους με τις εντόπιες δωσίλογες πολιτικές  δυνάμεις και τα έκνομα και αντιλαϊκά επιχειρηματικά – τραπεζικά  συμφέροντα.

Μακριά από εμάς λοιπόν, η μη υιοθέτηση και η μη ενίσχυση κάθε πράξης διεκδίκησης αναφαίρετων ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, κάθε Έλληνα πολίτη, κάθε εργαζόμενου, κάθε συλλογικότητας που αγωνίζεται απέναντι στη νέα κατοχή, με κάθε μέσο.  Πολύ περισσότερο, που οι οικονομικές διεκδικήσεις των στρατιωτικών  συνδέονται άμεσα με την άμυνα της χώρας, σε μιά εποχή που η κυβέρνηση εκχωρεί την φύλαξη των συνόρων μας στην Frontex και η κ. Μέρκελ στο καθεστώς Ερντογκάν!

Πρέπει λοιπόν να επισημάνουμε, ότι σε μία Ελλάδα που τελεί υπό αποικιοκρατική κηδεμονία και κατοχή, η υπεράσπιση του μισθού και της σύνταξης, δεν μπορεί να είναι σήμερα η μόνη, η κορυφαία  διεκδίκηση των εργαζομένων, το Α και το Ω του αγώνα τους.   Αυτό αφορά όλους τους εργαζόμενους και πρωτίστως τους δημόσιους υπάλληλους: Να  κατανοηθεί, να διεκδικηθεί και ν’ ανυψωθεί ταυτόχρονα το περιεχόμενο του λειτουργήματός τους, η ανάληψη της ευθύνης  του ίδιου του σκοπού, της ύπαρξης και της αναγκαιότητας της εργασίας τους! Πόσο μάλλον για τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, και τον καθοριστικό τους ρόλο και ευθύνη στην υπεράσπιση της Πατρίδας, της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Οι ηγεσίες των Ενώσεων των αποστράτων, με τα συνθήματα και τα αιτήματα των κινητοποιήσεών τους, δείχνουν να ενδιαφέρονται μόνο για την εξασφάλιση και την απρόσκοπτη απολαβή μισθού και σύνταξης, αφού δεν σηκώνουν τα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Έτσι ο απλός Έλληνας πολίτης διερωτάται: Που ακριβώς βρίσκεται η ευθύνη για το λειτούργημά τους; Για την εθνική άμυνα που ορκίστηκαν να υπερασπίσουν ακόμα και με την ίδια την ζωή τους;

Διότι αν η Ανακοίνωση υπ’αριθ. 7/15 της 2 Ιουλίου 2015 του Συντονιστικού Συμβουλίου των  τριών  Ενώσεων των αποστράτων αξιωματικών που εκδόθηκε εν’ όψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, και η οποία προτρέπει τα Μέλη των Ενώσεων να ψηφίσουν «υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη», με κάθε κόστος, τότε ας «δώσουν το καλό παράδειγμα» θυσιάζοντας πρώτοι οι ίδιοι, ότι απαιτούν από τους άλλους!  Ας μη κρύβονται πίσω από την Απόφαση του ΣτΕ! Αν το να ψηφίζουν «ΝΑΙ» θεωρείται πατριωτικό καθήκον στην υπεράσπιση της ακεραιότητας της εθνικής κυριαρχίας, τότε η ηγεσία των Ενώσεων αυτών τελεί  τουλάχιστον  υπό σύγχυση.

Κατά συνέπεια, όσο ευγενικά και να θέλουμε να το διατυπώσουμε, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστούν ως αναξιόπιστοι! Ο κάθε Έλληνας έχει το δικαίωμα να διερωτάται:  Αλήθεια,  δεν υπάρχει πατρίδα χωρίς το ευρώ; Δεν υπάρχει  Ελλάδα  έξω  από  την  Ευρωπαϊκή Ένωση;
Το ΕΠΑΜ δεν πρόκειται να  σταματήσει να ασκεί κριτική και να στηλιτεύει πρακτικές και συμπεριφορές όποιων ηγεσιών δεν θέτουν πάνω απ’ όλα τον ειρηνικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα που έχει ανάγκη ο τόπος, πριν βρεθούμε ολοκληρωτικά χωρίς πατρίδα, μετανάστες στον ίδιο μας τον τόπο.

H Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

9  Δεκεμβρίου  2015

5 σχόλια:

 1. Αγαπητέ Κε Καζάκη
  Ως στρατιωτικός (εν ενεργεία) και ψηφοφόρος σας (καθ'ότι ασπάζομαι τις θέσεις του ΕΠΑΜ) θα ήθελα να κάνω μια τοποθέτηση σε όσα αρχικά αλλά και μετέπειτα αναφέρατε για την ''στάση'' των στρατιωτικών.
  Προσωπικά με βρήκε αντίθετο η τοποθέτηση των ενώσεων αποστράτων υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Οπως με βρήκε βέβαια αντίθετο και η οποιαδήποτε ''επώνυμη'' ατομική ή συλλογική τοποθέτηση υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ (προσωπικά ψήφισα ΟΧΙ) καθώς θεωρώ ότι πρόκειται για παρεμβάσεις/προσπάθεια επηρεασμού.
  Εκείνη την εποχή λοιπόν, παρόμοιες τοποθετήσεις υπήρξαν(κακώς όπως προανέφερα) από αρκετούς φορείς.
  Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έδειξε ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων ο κάθε Ελληνας ψήφισε συνειδητά ανεξάρτητα τι τον προέτρεπε να κάνει το συλλογικό του όργανο.
  Το ίδιο εκτιμώ πιστεύετε ότι συνέβη και με τα στελέχη των Ε.Δ.
  Εξ'άλλου το προσωπικό των ΕΔ αποτελεί μέρος του Ελληνικού λαού.
  Αν ασπάζεστε την παραπάνω παραδοχή,δεν αντιλαμβάνομαι ειλικρινά την γενίκευση της επίθεσης σας προς το σύνολο των στελεχών (εν ενεργεία και αποστράτων) των ΕΔ.
  Επιπρόσθετα θα ήθελα να τοποθετηθείτε στο τι ακριβώς αναμένετε από τα εν λόγω στελέχη να πράξουν, αντιλαμβανόμενα και αυτά την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας,την κατάργηση του Συντάγματος και όσα άλλα διαδραματίζονται στην Πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.
  Με ποιο τρόπο εκτιμάτε, με ποια κάλυψη ή εντολή μπορούν να αντισταθούν/ανατρέψουν τα όσα διαδραματίζονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εάν όντας ψηφοφόρος του ΕΠΑΜ δεν ξέρεις πως θα μπορούσαν να αντισταθούν τα στελέχη των ΕΔ και θεωρείς ότι μέχρι στιγμής (που δεν κουνιέται φύλλο) μια χαρά τα κάνουν όλα, τότε χαιρετίσματα...

   Διαγραφή
 2. Η Ελλαδα σημερα λειτουργεί ως κράτος, οπως πανομοιότυπα λειτουργει μιας πόρνη, αρσενικου ή θηλυκου φυλου. Μετά από λίγο χρονο, ο εργαζόμενος η εργαζομενη στην υπηρεσια του σεξ δεν μπορεί να πει οχι σε οτι πράξη του ζητηθει αφου αυτη εχει πληρωθει. Τελικα, το σωμα ειναι ξεσκισμένο, αρρωστο, αλλοιωμενο και διευθαρμενο..

  Αυτή η μεγάλη τραγωδία, συντομα για τον Ελληνικο λαο θα γινει παρα πολυ χειροτερη.

  Ολα τα ευγενικα λογια και οι δηλωσεις, απο τους διαφορους υποτελεις ηγετες, ορτιναντζες, πληβειους και αλλες οντοτητες του Δυτικου κοσμου, της ΕΕ και οποιου αλλου που ειναι υποτελης και με το μερος του ελεγχομενου απο τους Σιωνιστες Ηγεμόνα (ΗΠΑ) εναντίον του λαου μας, ειναι αξιολύπητες.

  Αυτοι λοιπον ολοι, τον περασμενο αιωνα και ειδικωτερα τα τελευταια 40 και πλεον χρονια σε συνεργασια με τους ντοπιους δοσιλογους και προδοτες (οι περισσοτεροι Εβραικης καταγωγης), εχουν μετατρεψει την χωρα μας σε μια αθλια πόρνη. Μια πορνη ξεσκισμενη σωματικα, ειθισμενη στα ναρκωτικά, λαμογιο, διευθαρμενη και αποσυνδεδεμενη από την πραγματικότητα.

  Αυτα που γραφεις, αναλυεις και μιλας απλα, ειναι κατανοητα ακομη και απο τον απλο λαο, για αυτον τον λογο εχεις γινει στοχος και σε εχουν αποκλησει απο ολα τα μεγαλα ΜΜ Εξαθλιωσης.

  Εγω καποτε σου το ελεγα: “Ο σκοπος Αγιαζει τα μεσα”, αλλα εσυ ειχες διαφορετικη αντιληψη.

  Καιρος λοιπον ειναι να αλλαξεις τεμπο και να κανεις μετωπικη επιθεση, με οποιο μεσο μπορεις ιδιαιτερα το ιντερνετ και δινοντας οδηγιες και γραμμη, με την βοηθεια ολων εμας που συμφωνουμε με τις αποψεις σου, προτου ο Μενεμ της Ελλαδας καταστρεψει, ξεπουλησει και εξαφανισει την πατριδα μας. Οι τιτλοι και οι περγαμηνες ερχονται μετα την νικη.

  Καλο θα ειναι να ξεκινας την εκπομπη σου στο Ραδιο με το εμβατηριο, (που δεν εχει δικαιωματα copyright,) για να ανεβαζεις και λιγο το ηθικο του κοσμου. Κανε επεισης μια προσπαθεια μεσω το μπλογκ σου ωστε ο λαος να ειναι ενημερωμενος εαν θα κανεις εκπομπη η οχι. Εαν δεν εισαι σταθερος στην ωρα σου .... δυστυχως οι ακροατες .... πανε για τσαρκα!

  Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

  Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν
  σαν το Λίβα που καίει τα σπαρτά
  με κανόνια τις πόλεις χαλάσαν
  μας ανάψαν φωτιές στα χωριά

  Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει
  δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά
  μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει
  και ξανά προς τη δόξα τραβά (τραβά, τραβά)
  και ξανά προς τη δόξα τραβά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητέ nik9 Δεκεμβρίου 2015 - 6:29 μ.μ.,
  ως μέλος της ΠΓ και ε.α συνάδελφός σου, χαίρομαι πρωτίστως που ασπάζεσαι τις πατριωτικές θέσεις του ΕΠΑΜ. Από την άλλη πλευρά σε σχέση με τους προβληματισμούς-ερωτήματα που θέτεις, θα προσπαθήσω να απαντήσω, φυσικά όχι αντικαθιστώντας τον ΓΓ του ΕΠΑΜ Δ. Καζάκη. Η ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ, με λίγη ιδιαίτερη προσοχή στην ανάγνωση, δίνει απάντηση σε συνδικαλιστικές Ενώσεις αξιωματικών(ε.α-ε.ε)και όχι στους αξιωματικούς που εκπροσωπούν. Διότι είναι φυσικό, όπως και εσείς δεν συμφωνείτε με ανακοινώσεις τους, όπως δηλώνετε, το ίδιο να ισχύει και με πάρα πολλούς άλλους συναδέλφους. Εδώ λοιπόν υπάρχει μία σαφής διαφοροποίηση, όταν οι ανακοινώσεις των ενώσεων αναφέρουν ότι εκπροσωπούν ...τόσες χιλιάδες μέλη.Δεν πιστεύω να ρώτησαν ποτέ τα μέλη τους όταν βγάζουν κάποια ανακοίνωση, ιδιαίτερα μάλιστα αν αυτή έχει και πολιτικές προεκτάσεις, όπως πχ αυτή περί του δημοψηφίσματος. Για τη στάση λοιπόν των συνδικαλιστικών ενώσεων γίνεται ο λόγος και όχι για τη στάση όλων των στρατιωτικών, είτε είναι εε είτε εα. Άρα δεν μιλήσαμε ΠΟΤΕ για "γενίκευση επίθεσης", έστω και λεκτικής. Μακριά από το ΕΠΑΜ παρόμοιοι αυτοματισμοί. Από εκεί και υστερα και κυρίως για τον κύριο προβληματισμό-ερώτημα που βάζετε, δηλ. τι θα μπορούσαν να κάνουν οι ε.ε. και πως να αντιδράσουν σε αυτα που φυσικά και αυτοί βιώνουν και σαφέστατα αντιλαμβάνονται, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για απώλεια εθνικής κυριαρχίας, καταπάτησης Συντάγματος κλπ.πραγματι κανείς δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο κάθε αξιωματικός ε.ε μπορεί να αντιδράσει, να "επαναστατήσει" κλπ έχοντας και μνημη παρελθόντος και γνωρίζοντας τη σίγουρη εκμετάλευση που θα γίνει από τους κυβερνώντες και όχι μόνο.Εδώ λοιπόν σε αυτό το κρίσιμο σημείο υπαρχει η δικαιολογημενη αγανάκτηση. Αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι που οι ενώσεις μας, οφείλουν να πάιξουν το ρόλο τους και να δείξουν και στο εσωτερικό τους και κυρίως στο λαό, ότι εκτός από τα καθαρά συνδικαλιστικά αίτήματα, πρώτα και πάνω από όλα στέκεται η Πατρίδα και ο χειμαζόμενος λαός. Αυτό δεν το έκαναν και κακώς διαμαρτύρονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή