Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Παραδίδουν άνευ όρων και αμετάκλητα τα σύνορα της χώρας με τις πλάτες όλων των κομμάτων.

Στις 17 Δεκεμβρίου η Ελλάδα καλείται να απεμπολίσει άνευ όρων και αμετάκλητα τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην φύλαξη των συνόρων της. Πρόκειται για μια "μίνι" Σύνοδος Κορυφής με θέμα της η ενίσχυση της συνεργασίας με την Τουρκία στο προσφυγικό και η ενίσχυση της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.
Την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ (δηλαδή των πρώην ελληνικών συνόρων) θα αναλάβει ειδικό σώμα Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής. Η ανάπτυξη αυτών των νέων σωμάτων που θα λειτουργούν παντελώς αυτόνομα από τα κράτη μέλη (δηλαδή την Ελλάδα) και θα υπακούν μόνο στις εντολές των Βρυξελλών, θα γίνει σε συνεργασία με τις αντιστοιχες δυνάμεις της Τουρκίας.
Στη "μίνι" Σύνοδο θα συμμετάσχει, εκτός των ηγετών από Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Σουηδία και Φιλανδία, και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου μαζί με τον πρόεδρος τη Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Η φύλαξη του Έβρου, αλλά και του Αιγαίου θα αναληφθεί από κοινού με την Τουρκία. Η ελληνική πλευρά θα κληθεί απλά να συνδράμει στις αποφάσεις των Βρυξελλών.

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη, με αφορμή την προσφυγική ροή, να πάρει μια εντελώς νέα πορεία. Τα κράτη θα πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να παραχωρήσουν πλήρως ή τουλάχιστον εν μέρει τα κυριαρχικά τους δικαιώματα», δήλωσε ο Φόκνερ Κάουντερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της Μέρκελ, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
«Η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων υπό την ευθύνη των κρατών-μελών δεν λειτουργεί. Η Ελλάδα π.χ. δεν είναι δε θέση ούτε από άποψη logistics ούτε οικονομική να διαφυλάξει τα σύνορά της. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει ριζικά,» δήλωσε ο Κάουντερ. Τι σημαίνει η Ελλάδα δεν διαθέτει τα logistics για την φύλαξη των συνόρων της; Σημαίνει ότι δεν διαθέτει καν την απαραίτητη οργάνωση.
Προφανώς ο κ. Κάουντερ θεωρεί ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, είναι παντελώς άχρηστα για να τους ανατεθεί η φύλαξη των συνόρων της ίδιας της χώρας τους. Φυσικά κανείς θεσμικός ή άλλος παράγοντας από την Ελλάδα δεν ενοχλήθηκε από αυτές τις δηλώσεις. Καμιά ένωση αποστράτων ή ενστόλων δεν ύψωσε φωνή διαμαρτυρίας. Μάλλον ελπίζουν σε αύξηση του μισθού και της σύνταξής τους. Που να ασχολούνται τώρα με τέτοιες λεπτομέρειες, όπως τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας που ορκίστηκαν να φυλάτουν πίστη στην πατρίδα.
Κι ο Κάουντερ διευκρίνησε: "Η FRONTEX, πρέπει να εξελιχθεί σε μία αυτόνομη υπηρεσία με δικές της αρμοδιότητες. Κάποιοι πίστευαν ότι κάποτε θα είχαμε έναν ευρωπαϊκό στρατό. Προτεραιότητα όμως πρέπει να έχει μία αυτόνομη αστυνομική δύναμη φύλαξης των συνόρων – και αυτό το συντομότερο δυνατό, αυτή η δύναμη πρέπει να διαθέτει ισχυρό εξοπλισμό – όπως οι εθνικές αστυνομίες – και δικό της προσωπικό και μάλιστα σε επάρκεια".
Κι έκλεισε δηλώνοντας: «Ίσως πρέπει να υπάρξει ακόμη και ένας Ευρωπαίος Επίτροπος για τα εξωτερικά σύνορ» Κι έχει δίκιο. Στην Ελλάδα ειδικά έχουμε πλήθος απάτριδες που θα μπορούσαν άνετα να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Και μαζί τους πλήθος ηλιθίων που δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα με την έλευση των ξένων προστατών.
Φαντάσου τι μπίζνες θα κάνουν οι οίκοι ανοχής, που θα χρειαστούν για να ξεχαρμανιάζουν οι μισθοφόροι της Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής. Χρυσή ευκαιρία για τα παιδιά όλων αυτών των απάτριδων ηλιθίων. Άλλωστε η χειρότερη πορνεία είναι πάντα εκείνη της ψυχής, του νου και της ανύπαρκτης τιμής.

10 σχόλια:

 1. ...... καλείται να απεμπολήσει άνευ όρων και αμετάκλητα τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην φύλαξη των συνόρων της. Πρόκειται για μια "μίνι" Σύνοδο Κορυφής με θέμα ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κύριε Καζάκη, η αλλαγή των συνόρων και ο περιορισμός εθνικής κυριαρχίας προβλέπεται από το υπάρχον Σύνταγμα της χώρας μας
  (Αρθρα 27,πργ 1 και 28 πργ 2). (Αυτά απο το 1975!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. το υπαρχον συνταγμα της χωρας μας οπως ειναι κομμενο και ραμμενο,μαλλον δεν εξυπηρετει τα πραγματικα συμφεροντα αυτης και των πολιτων της..

   Διαγραφή
  2. Από πότε το Σύνταγμα στρέφεται κατά της Ανεξαρτησίας της Πατρίδας κύριε???

   Διαγραφή
  3. Η παρ. 3 του άρθρου 28 καθορίζει τους όρους: H Eλλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.
   Πότε και σε ποιά περίπτωση η εκχώρηση μέρους της εθνικής κυριαρχίας έγινε με την τήρηση των συγκεκριμένων όρων; Ποτέ και σε καμιά περίπτωση. Όσοι επικαλούνται το 27-28 για να δικαιολογήσουν την άνευ όρων και αμετάκλητη παράδοση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, διαπράτουν πράξη εσχάτης προδοσίας ακόμη και με το υπάρχων Σύνταγμα.

   Διαγραφή
  4. Ποιός θα κρίνει ότι « αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.»
   Το Σύνταγμα της χώρας μας δέν ορίζει πουθενά διαδικασία που να διαπιστώνει τη τήρηση των παραπάνω. Έτσι 151 βουλευτές αποφασίζουν χωρίς να μπορούν οι πολίτες να προσβάλλουν την απόφασή τους.

   Διαγραφή
 3. Απαντήσεις
  1. To οτι το συνταγμα του 75 μπαζει δεν σημαινει οτι οι δοσιλογοι ενεργουν νομιμα..Αλλωστε το χει αναλυσει παλαιοτερα και ο Καζακης..Νομιζω οτι το αρθρο 28 του συνταγματος εχει σχεση με την ΕΕ και νομιζω επισης οτι οι προυποθεσεις θα πρεπει να αναφερεται στη συνθηκη της ΕΕ του 92

   Διαγραφή
  2. Δύο παρατηρήσεις:
   1. Οι «δοσίλογοι ενεργούν νόμιμα» γιατί όπως ανέφερα παραπάνω feronymos16 Δεκεμβρίου 2015 - 7:08 π.μ το Σύνταγμα της χώρας μας δεν ορίζει πουθενά τη διαδικασία που να διαπιστώνει τη τήρηση των προϋποθέσεων που αναφέρει το άρθρο 28 πργ 3.

   2. Τα άρθρα 27 και 28 είναι αυτούσια στο κείμενο του Συντάγματος του 1975 (!)
   Δές: Σύνταγμα 1975
   ΣΧΟΛΙΟ: Καλό είναι να μελετούμε το κείμενο του Συντάγματος ώστε να αποδίδουμε τους σωστούς χαρακτηρισμούς σε άτομα και συμπεριφορές.

   Διαγραφή
 4. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΑΣ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗΣ (ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ) ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ) ΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ (ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ) ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΦΡΑΓΚΩΝ κλπ "ΗΓΕΜΟΝΙΣΚΩΝ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΓΝΩΣΤΑ. ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ. ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή