Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Με τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας να αλλάζει χέρια, ξεκινά η στρατιωτική κατοχή της χώρας...

Ο Γαλλογερμανικός άξονας απαιτεί να γίνει το πρώτο βήμα στη δημιουργία δυνάμεων υπερεθνικών αστυνομικής καταστολής και στρατιωτική κατοχής επικράτειας κρατών μελών της ΕΕ. Με το πρόσχημα των "εκτάκτων συνθηκών" λόγω προσφυγικού. Μην ξεχνάμε ότι ο εφιάλτης του ναζισμού και του φασισμού, οι κατακτητικοί πόλεμοι, αλλά και κάθε επιβουλή της απολυταρχικής εξουσίας εναντίον των λαών, γεννήθηκε πάντα μέσα από ένα καθεστώς "έκτακτων συνθηκών".
Οι υπουργοί Εσωτερικών από τη Γαλλία και τη Γερμανία, σε κοινή επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαίτησαν να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται στην Ε. Για να γίνει αυτό οι υπουργοί του νέου άξονα ζητούν με την επιστολή τους μια ισχυρότερη Frontex, τον Οργανισμό διαχείρισης συνόρων της ΕΕ.

Δείτε τι ζητούν: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενεργήσει γρήγορα και με αυστηρότητα" προκειμένου να "διασφαλίσει ένα ύψιστο επίπεδο ασφάλειας στην επικράτειά της". Η Frontex "θα πρέπει να διαθέτει ένα πιο σημαντικό απόθεμα αποσπασμένων επιχειρησιακών δυνάμεων" και "σε έκτακτες συνθήκες" θα πρέπει "να μπορεί να παίρνει την πρωτοβουλία να αναπτύσσει με δική της ευθύνη ομάδες ταχείας επέμβασης στα σύνορα", υπογραμμίζουν ο γάλλος και ο γερμανός υπουργός εσωτερικών.
Οι συνοριοφύλακες της Frontex θα πρέπει "να έχουν πρόσβαση στις κατάλληλες βάσεις δεδομένων" της Ευρωπαϊκής Ένωσης (το Ευρωπαϊκό Σύστημα Παραβολής Δακτυλικών Αποτυπωμάτων των Αιτούντων Άσυλο [Eurodac], τις βάσεις δεδομένων της Interpol και τις εθνικές βάσεις δεδομένων, κυρίως) και ο ρόλος της "θα μπορούσε επίσης να διευρυνθεί μέχρι την πιθανότητα να διεξάγει επιχειρήσεις στο έδαφος μιας τρίτης χώρας", με τη συμφωνία της ενδιαφερόμενης χώρας και της ΕΕ, υπογραμμίζουν οι δύο υπουργοί.
Οι 28 χώρες της ΕΕ συμφώνησαν ήδη την περασμένη εβδομάδα να ξεμπλοκάρουν το ευρωπαϊκό Αρχείο Ονομάτων Επιβατών ("PNR"), ένα αρχείο που επιτρέπει την παρακολούθηση των διαδρομών των αεροπορικών επιβατών. Πρόκειται για μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο επικεφαλής της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ, συγκέντρωση αδιακρίτως δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Με το σύστημα αυτό, κάθε ευρωπαίος πολίτης ή μη που ταξιδεύει στην ΕΕ θα ταυτοποιείται και θα παρακολουθείται ως οιονεί τρομοκράτης. Ένα αστυνομικό υπερκράτος γεννιέται, πολύ πιο τρομερό και αδίστακτο από οποιοδήποτε αστυνομικό κράτος έχει γνωρίσει στην ιστορία της η γηραιά ήπειρος.
Τι ζητούν λοιπόν οι εκπρόσωποι του νέου ευρωπαϊκού άξονα; Κάτι πολύ απλό. Να αναβαθμιστεί η Frontex σε δύναμη ταχείας επέμβασης με σκοπό τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Και μάλιστα με δυνατότητα να επιχειρεί χωρίς καν την έγκριση του κράτους μέλους, στην επικράτεια του οποίου αναπτύσει δυνάμεις. Για λόγους φυσικά "εκτάκτων συνθηκών".
Αν αυτό δεν σημαίνει απαρχή στρατιωτικής κατοχής εδαφικής επικράτειας κράτους μέλους, τότε τι σημαίνει; Οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης της Frontex, θα δίνουν λογαριασμό στις δυνάμεις του άξονα και στο διευθυντήριο της ΕΕ. Και μάλιστα με πρόσβαση όχι μόνο στις βάσεις δεδομένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κράτους μέλους.
Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει πρακτικά μετεξέλιξη της σημερινής αποικιακής κατοχής που ασκείται πρωτίστως με όρους πολιτικούς, κανονιστικούς και δημοσιονομικούς, σε στρατιωτική. Κι όλα αυτά με άλλοθι το προσφυγικό. Ποτέ άλλοτε από την εποχή της ναζιστικής κατοχής, δεν έχει τεθεί έτσι απροκάλυπτα θέμα κυριαρχίας της Ελλάδας. Ακόμη και με όρους φύλαξης συνόρων.
Τη λήψη κοινής επιστολής από τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας με θέμα την διεύρυνση της εντολής της Frontex, επιβεβαίωσε η Επιτροπή διά της αρμόδιας εκπροσώπου Νατάσα Μπερτό. Όπως είπε η κ. Μπερτό, η εν λόγω πρόταση θα περιλαμβάνεται στη συνολική πρόταση της Επιτροπής που θα είναι έτοιμη στις 15 Δεκεμβρίου.
«Μας ζητήθηκε να κάνουμε αυτό που ήδη έχουμε υποσχεθεί πως θα κάνουμε» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Κι αυτό θα κληθεί να το υπογράψει η ελληνική πλευρά στα πλαίσια της νέας συνόδου κορυφής.
Πόσο αφελής πρέπει να είναι κανείς για να νομίζει ότι η στρατιωτική κατοχή θα μείνει μόνο σε ζητήματα φύλαξης συνόρων; Πόσο αφελής πρέπει να είναι κανείς για να νομίζει ότι η ανάπτυξη αυτών των δυνάμεων ταχείας επέμβασης θα έχουν σαν στόχο την αντιμετώπιση του προσφυγικού;
Στο όνομα των "εκτάκτων συνθηκών" τα πάντα είναι δυνατά. Σκεφτείτε τι "έκτακτες συνθήκες" θα υπάρξουν αν σε μεθοριακές περιοχές της Ελλάδας αναπτυχθεί ένα ολόκληρο δίκτυο προβοκατόρικων ενεργειών, σαν αυτή εναντίον του αποκαλούμενου "μειονοτικού" κόμματος στην Κομοτηνή. Πόσο θα χρειαστεί να αναπτυχθούν δυνάμεις κατοχής της Θράκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι "έκτακτες συνθήκες";
Η εξέλιξη αυτή είναι ακόμη πιο επικίνδυνη, αν σκεφτούμαι την διακομματική συναίνεση που υπάρχει στην Ελλάδα για να μην αναδειχθεί το πατριωτικό καθήκον, η εθνική κυριαρχία και ελευθερία ως πρώτιστο και μέγιστο έλλειμμα της τωρινής κρίσης. Ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα - εκτός ίσως από την περίοδο πριν τον σκηνοθετημένο ελληνοτουρκικό πόλεμο της ντροπής το 1897 - δεν υπήρχε μια τόσο ευρεία πολιτική συμφωνία ολοκληρωτικής εγκατάλειψης της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της χώρας. Ακόμη και στο πιο στοιχειώδε επίπεδο, της φύλαξης των συνόρων.
Δείτε τους όλους. Δεξιούς και αριστερούς. Μην τυχόν και υπάρξει μια φωνή που θέτει το πατριωτικό καθήκον έναντι του νέου ευρωπαϊκού άξονα, που απειλεί πια ευθέως την Ελλάδα κι όχι μόνο, ακόμη και με στρατιωτική κατοχή της παραμεθορίου της. Αμέσως πανστρατιά θα πέσουν πάνω της.
Είδαμε άλλωστε με τι σύμπνοια δεξιών και αριστερών "τσάτσων" από τις ενώσεις εν αποστρατεία και εν ενεργεία επιτέθηκαν προσχηματικά εναντίον του γράφοντος, όταν αυτός τόλμησε να τους θέσει ξεκάθαρα ότι το πρώτο και μέγιστο μέλημά τους οφείλει να είναι το πατριωτικό καθήκον, η κατάσταση του στρατεύματος, αλλά και της εθνικής άμυνας. Και μην ανησυχείτε. Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας τους να ευαισθητοποιηθεί ακόμη και με την στρατιωτική κατάληψη της χώρας από τους Ευρωπαίους.
Η συμφωνία στο παρασκήνιο είναι να συνδράμουν όλοι, δεξιοί και αριστεροί, στην εξοικείωση του μέσου Έλληνα με το καθεστώς κατοχής της πατρίδας του. Ιδίως τώρα που αυτή αρχίζει βήμα το βήμα να παίρνει χαρακτηριστικά και στρατιωτικής κατοχής. Πρέπει να εξοικειωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην του κάνει εντύπωση, αν σε λίγο καιρό θα βλέπει στους δρόμους της χώρας του να περιπολούν στρατιωτικές δυνάμεις υπό καθεστώς κατεχομένων.
Οι καλοθελητές ξέρουν καλά τη δουλειά τους από σήμερα. Οι μεν δεξιοί θα του ψάλλουν το γνωστό απολυτήκιο των "ευρωπαϊκών ιδανικών" της ασφάλειας από την τρομοκρατία που η ίδια η Δύση εκτρέφει. Ενώ οι αριστεροί θα του ψάλλουν την εις κεκοιμημένους ακολουθία, "έτσι είναι ο καπιταλισμός"!
Και πολύ σύντομα, όποιος τολμά να αντισταθεί ενεργά, όποιος θα διεκδικεί τα αυτονόητα, όποιος θα θεωρεί ότι το δικαίωμα στην πατρίδα είναι το πρώτο και θεμελιώδες που διαχωρίζει τον κοινωνικό άνθρωπο, από την αποκτήνωσή του, θα αντιμετωπίζεται ως σκοτεινός τρομοκράτης. Όπως αντιμετώπιζαν ανέκαθεν οι δυνάμεις κατοχής όσους "ντόπιους ατάκτους" - σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποίησε ο Θεοδωράκης και το κόμμα του για να υπερασπιστεί την αναπαραγωγή της ναζιστικής προπαγάνδας εναντίον του μαχόμενου λαού της Κρήτης, από τον "φιλέλληνα" ιστορικό Χανς Ρίχτερ - σήκωναν τη σημαία της αντίστασης και του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα εναντίον του εκάστοτε κατακτητή.
Όλοι αυτοί στο κοινοβούλιο, όπως και οι δοτοί τους - από τα συνδικάτα έως τις ενώσεις αποστράτων κι εν ενεργεία - έχουν μόνο μία αποστολή. Να μετατρέψουν την Ελλάδα στην πρώτη χώρα που θα αποδεχθεί οικειοθελώς την κατοχή της από ξένες δυνάμεις και κέντρα. Ειλικρινά, έχουν ανάγει το δωσιλογισμό σε τέτοιο επίπεδο, που ακόμη και οι παλιοί δοσίλογοι τύπου Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλος, Ράλλης, μοιάζουν παρθένες. Το θέμα είναι, όμως, είναι αν όλοι εμείς θα τους το επιτρέψουμε.

3 σχόλια:

  1. Πω, πω, πω... δηλαδή το ντου είναι απλώς θέμα χρόνου. Και για το Παρίσι ήταν θέμα χρόνου και το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και το ντου έγινε. Πού θα πάει, στη Θράκη θα'ναι, σε νησί του Αιγαίου θά'ναι, στη Φλώρινα θά'ναι, πού θα πάει, ο χρόνος του ακρωτηριασμού πλησιάζει μέρα με τη μέρα. Μακάρι να βγεις ψεύτης, Δημήτρη αλλά δεν το βλέπω. Εκείνα τα αγάλματα των γυναικών στο Ζάλογγο, τι στο διάολο τα κρατάνε ακόμα, δεν τα γκρεμίζουνε, αφού αλλάξανε έτσι οι καιροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πόλεμος μαίνεται όσο κι'αν το κρύβει ο Λάκης τους, οι διασκεδαστές και οι επικοινωνιακοί χειραγωγοί του αποκοιμισμένου κοπαδιού που σύρεται επί σφαγή λογαριάζοντας δειλά δειλά πόσουε μληνες μπορεί να μείνει ακόμα στο σπίτι του πριν του το πάρουνε οι τράπεζες.

      Σε σας βασίζεται το μέλλον της Ελλάδας, όπως πάντα αν οι γυναίκες δεν το βάλουν σκοπό να στρατευτεί η χώρα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Οι άντρες δεν ακούνε άντρες τους πέφτει βαρύ έχουνε και τη μπάλα η άλλα πιό μοντέρνα θεάμτα και ασχολίες. Κόψτε τους το .. μη τους μαγειρεύετε, μη τους πλένετε τα ρούχα, πετάξτε τις τηλεοράσεις στα σκοπίδια, ανάψτες πατριωτικές φωτιές στις ψυχές τους, βάλτε καρδιές πολεμικές στις καρδιές των παιδιών σας έχουμε πόλεμο, κρυφό ακόμα αλλά δεν αργεί και ο κανονικός, με το ραχάτι και το βαμβάκι τα παιδιά γίνονται μαλθακά και τεμπέλικα.

      Ελληνίδες μάνες έχετε πολύ και σκληρή δουλειά, πρέπει να ξαφτιάξετε άντρες άφοβους και αφοσιωμένους στη Πατρίδα.
      Εύχομαι να'χετε πάντα δύναμη και κουράγιο, το γένος το Ελληνικό σας έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε.

      Διαγραφή
  2. Παρ όλη τη θετική μου προσέγγιση βλέπω ένα περίεργο "μάντρα" σχετικά με αριστερούς και δεξιούς. Φταίνε μόνο αυτοί οι δύο; Ποιοι κυβερνούσαν τόσα χρόνια; Λείπουν κάποιες δυνάμεις από αυτό το κάδρο; Το Πα.Σο.Κ πχ;
    Κυβερνά η Αριστερά; Δε νομίζω. Η Ευρώ-αριστερά ή η Μετά-Αριστερά ίσως αλλά όχι η Αριστερά.
    Όπως πάλι δεν μπορούμε να πούμε ότι αν είσαι Αριστερός ή Δεξιός δεν είσαι Πατριώτης. Ο Πατριωτισμός δεν είναι προνόμιο κάποιας τάξης ή κάποιου κόμματος. Είναι υπερκομματικός.
    Κατηγορώντας δεξιά και αριστερά δεν βγαίνουμε από το αδιέξοδο. Δε φτάνει να γνωρίζουμε μόνο τους απέναντι, πρέπει να γνωρίζουμε και εμείς που είμαστε και κυρίως που πάμε.
    Ευχαριστώ για την ανάγνωση και την προσοχή σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή