Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Η χαμερπής πολιτεία της Ελλάδας και των πολιτών της.

Αν νομίζετε ότι περνάμε δύσκολα λόγω πανδημίας, τότε, δυστυχώς, δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα παραμένει μια χρεωκοπημένη χώρα υπό καθεστώς δουλοπαροικίας του χρέους, ή πεονίας, όπως χαρακτηρίζει η επιστήμη από τις αρχές του 20ου αιώνα κάθε καθεστώς καταναγκαστικής, ή υποχρεωτικής εργασίας που επιβάλλεται σε χώρες και λαούς για την εξυπηρέτηση των χρεών τους.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές αρνούνται στη χώρα μας όχι μόνο το δικαίωμα ακόμη και της πιο επίπλαστης εθνικής αυτοδιάθεσης, αλλά και της αυτονομίας. Το κοινοβούλιο σήμερα στην Ελλάδα έχει λιγότερες αρμοδιότητες απ’ ότι τα σώματα αυτοδιοίκησης των παλιών αποικιών. Όλες οι αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της χώρας, αλλά και του λαού της λαμβάνονται στο εξωτερικό κεκλεισμένων των θυρών.

Από νομικοπολιτική άποψη η Ελλάδα σήμερα προσιδιάζει περισσότερο στο Ελεύθερο Κράτος του Κογκό, που ιδρύθηκε το 1885 μετά από απόφαση των μεγάλων δυνάμεων της Ευρώπης στο Συνέδριο του Βερολίνου (1878-1880). Στην ιστορία των διεθνών σχέσεων, αλλά και του διεθνούς δικαίου, ήταν η πρώτη φορά όπου ιδρύθηκε κράτος υπό την άμεση κυριαρχία εταιρειών ειδικού σκοπού, με σκοπό την «αξιοποίηση» του πλούτου της κοιλάδας του ποταμού Κονγκό, αλλά και τον «εκπολιτισμό» δια του εξευρωπαϊσμού του γηγενούς πληθυσμού.

Η διεθνής κατακραυγή  για τη γενοκτονία που ακολούθησε σε βάρος του γηγενούς πληθυσμού από τα καρτέλ της πολιτισμένης Ευρώπης, εξανάγκασαν εντέλει τις μεγάλες δυνάμεις να καταργήσουν στα 1908 το ιδιότυπο αυτό κράτος και να μετατρέψουν επίσημα το Κονγκό σε αποικία. Το καθεστώς αποικίας φάνταζε τότε ως πρόοδος για το Κονγκό και του ιθαγενείς του.

Η διαφορά της Ελλάδας σήμερα από το Ελεύθερο Κράτος του Κογκό, έγκειται κυρίως στο γεγονός πώς οι Ευρωπαίοι δεν της αναγνωρίζουν ούτε καν το «κράτους δικαίου» μιας αποικίας. Πως αλλιώς οι εταιρείες ειδικού σκοπού, όπως ΑΑΔΕ και Υπερταμείο – δηλαδή η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε. – θα ασκούν κυριαρχία σε βάρος της χώρας μας προς το συμφέρον ξέων συμφερόντων; Πώς αλλιώς θα εξασφαλίσουν την εκποίηση της χώρας και του πληθυσμού της; Πώς θα εξοντώσουν κοινωνικά, οικονομικά, πολιτισμικά τους ιθαγενείς αυτής της χώρας, με μια γενοκτονία, που ανάλογή της σε έκταση δεν έχει γνωρίσει ξανά η πολύπαθη ιστορία αυτού του τόπου;

Είμαστε η μοναδική χώρα στην υφήλιο, που από συγκροτημένο, τύποις εθνικά κυρίαρχο κράτος μετατραπήκαμε σε «Ελεύθερο Κράτος» σαν εκείνο του παλιού Κονγκό. Και μάλιστα οικειοθελώς! Κι αυτό μας κατατάσσει πολιτικά και πολιτισμικά πολύ χαμηλότερα από τους ιθαγενείς της κοιλάδας του ποταμού Κονγκό του τέλους του 19ου αιώνα, οι οποίοι ακόμη δεν είχαν κατακτήσει ούτε ίχνος εθνικής συνείδησης.  

200 χρόνια μετά την παλιγγενεσία και το «γένος» σήμερα βρίσκεται σε χειρότερη θέση απ’ εκείνη της εποχής όπου ο Αδ. Κοραής προειδοποιούσε: «Των πολιτειών ή ανεξαρτησία γεννάται από την καθενός πολίτου ανεξαρτησίαν. Χαμερπής εξ ανάγκης πρέπει να ήναι και η πολιτεία, όταν συγκροτήται από χαμερπείς πολίτας.»

(Δημοσιεύτηκε στην μηνιαία εφημερίδα Πένα Athens News, τεύχος Νοεμβρίου 2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου