Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Κυβέρνηση ξεπουλήματος και εμφυλίου πολέμου.

Η κυβέρνηση που σχημάτισε ο κ. Μητσοτάκης είναι η πιο εμφανώς διαπλεκόμενη με συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα εντός και εκτός χώρας. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας από τους πολυάριθμους νεοδιορισθέντες υπουργούς και υφυπουργούς που να μην συνδέεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά κυκλώματα. Δεν έχει παρά να διαβάσει κανείς τα βιογραφικά τους.
Το 40% του υπουργικού σχήματος δεν έχει ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική, παρά μόνο με ύποπτα κυκλώματα της αγοράς από την εποχή του σκανδάλου του χρηματιστηρίου, αλλά και των σκανδάλων Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το 70% των υπουργών και υφυπουργών εκπροσωπεί οργανωμένα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία χρηματοδότησαν την πιο πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία της μεταπολίτευσης.
Οι περισσότεροι παραπροϊόντα της χρηματοοικονομικής και των ΜΒΑ, ανίκανοι να αντιληφθούν ακόμη και την έννοια του δημόσιου, ή του κοινωνικού συμφέροντος. Γι' αυτό και η κυβέρνηση τους εμφανίζει ως τεχνοκράτες, δηλαδή αγύρτες εξαρτώμενους από αρπακτικά της αγοράς. Όπως ήταν πάντα οι τεχνοκράτες.
Είναι φανερό πώς η νέα κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις, όπως ονομάζεται η πολιτική επί μνημονίων του γενικού ξεπουλήματος της χώρας. Σχεδόν σ’ όλα τα υπουργεία και τις κρίσιμες θέσεις βρίσκονται πλέον άνθρωποι των εταιρειών, που λυμαίνονται κρατικό ταμείο και χώρα επί δεκαετίες. Πρόκειται για εταιρικά συμφέροντα που ενδιαφέρονται για μερίδια από τη λεία της γενικής εκποίησης.
Έως και η ΕΥΠ ιδιωτικοποιήθηκε μιας και την θέση του επικεφαλής του «βαθέως κράτους» αναμένεται να αναλάβει – σύμφωνα με πληροφορίες – ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, διευθυντικό στέλεχος μεγάλων ελληνικών εταιρειών security, με συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και με ενδιαφέρον στα ζητήματα ασφαλείας στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Κοντολέων είναι επιλογή του περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη.

Η επιλογή του κ. Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (κατ' ευφημισμό Προστασίας του Πολίτη) σε συνδυασμό με την ανάληψη της ΕΥΠ από άνθρωπο των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για μεγάλες αναμετρήσεις με την κοινωνία. Εκτός από το γεγονός ότι παρέδωσε την ΕΥΠ στους Αμερικανούς για τις επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης που ετοιμάζουν σε Βαλκάνια, Κύπρο, Τουρκία και Μέση Ανατολή.
Ο Χρυσοχοΐδης εκτός από άνθρωπος των Αμερικανών, είναι κι εκείνος που επί της υπουργίας του στο ίδιο υπουργείο φρόντισε να οργανωθεί η διασύνδεση της ΧΑ με την αστυνομία, έτσι ώστε η νεοναζιστική οργάνωση να κάνει την εμφάνισή της στις γειτονιές της Αθήνας με την μορφή ταγμάτων εφόδου εναντίον μεταναστών. Και με τις κάμερες να την ακολουθούν κατά πόδα στις επιχειρήσεις τους στην Αχαρνών και αλλού.
Ο Χρυσοχοϊδης που έχει μείνει ονομαστός για την ομολογία του ότι δεν διάβασε το πρώτο μνημόνιο γιατί είχε πιο σπουδαία πράγματα να κάνει, είναι ο ιδανικός υπουργός για να αντιμετωπίσει δυναμικά την κοινωνική διαμαρτυρία λόγω της αγριότητας της επερχόμενης κυβερνητικής πολιτικής. Είναι ο ιδανικός άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Δεν έχει κανένα ηθικό ενδοιασμό να χύσει ακόμη κι αίμα αθώων πολιτών προκειμένου να προστατευθεί το καθεστώς κατοχής.
Ας μην ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι ο κ. Χρυσοχοίδης ήταν τουλάχιστον ο πολιτικά υπεύθυνος της τραγωδίας της Μαρφίν στις 5 Μαίου 2010 κατά τη διάρκεια της πρώτης μαζικής διαδήλωσης κατά του πρώτου μνημονίου. Μια τραγωδία που ορθά χαρακτηρίστηκε ως πολιτική προβοκάτσια με αθώα θύματα προκειμένου να τρομοκρατηθεί ο μέσος πολίτης και να αναχαιτιστεί η κλιμάκωση των λαϊκών κινητοποιήσεων.
Η προβοκάτσια λοιπόν της Μαρφίν υπήρξε η ταφόπλακα της πολιτικής σταδιοδρομίας του κ. Χρυσοχοΐδη και δικαιολογημένα. Τώρα ο κ. Μητσοτάκης τον έβγαλε από την ναφθαλίνη για να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη κοινωνική οργή με τον τρόπο που ξέρει.
Ο συνδυασμός μάλιστα του κ. Πικραμμένου ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος έχει αναλάβει χρέη πειθαναγκασμού του δικαστικού σώματος στις εντολές άνωθεν και κυρίως έξωθεν, είναι ο ιδανικός για να νομιμοποιηθεί ακόμη και η πιο αιματηρή καταστολή.
Ο κ. Πικραμμένος αποδείχθηκε ο πιο κατάλληλος για να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα και να νομιμοποιεί ακόμη και τις πιο μεγάλες παρανομίες της δωσιλογικής εκτελεστικής εξουσίας. Μπορεί να δικαιολογήσει ακόμη και την ολοκληρωτική κατάλυση του Συντάγματος στο όνομα ενός απόλυτα επινοημένου – δικής του αποκλειστικά επινόησης – αναγκαστικού δικαίου, που στο όνομα της «κρίσης» δεν αναγνωρίζει κανένα κυριαρχικό και πολιτικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών στη χώρα τους.
Αυτό έπραξε ως πρόεδρος του ΣτΕ και είναι ο μόνος δικαστικός παγκόσμια, ο οποίος με μόνο προηγούμενο κάποια εντελώς άσχετα βασιλικά διατάγματα του εμφυλίου πολέμου δικαιολόγησε τη νομιμότητα του πρώτου μνημονίου! Κανείς άλλος δικαστής παγκόσμια δεν τόλμησε να δικαιολογήσει την καταπάτηση του Συντάγματος της χώρας του στο όνομα της δημοσιονομικής δυσπραγίας και της αναγωγής των συμφερόντων των δανειστών πάνω από το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα των πολιτών.
Αυτός λοιπόν ο πρώην ανώτατος δικαστικός, που έχει με το σπαθί του κερδίσει χειρότερη φήμη από τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Κόλλια, ο οποίος πλαστογράφησε τα βασιλικά διατάγματα κήρυξης κατάστασης πολιορκίας ώστε να νομιμοποιήσει την επιβολή της χούντας στις 21 Απριλίου 1967, είναι ο ιδανικός για μια αδίστακτη, κατοχική και απόλυτα διαπλεκόμενη κυβέρνηση. Ιδίως για μια κυβέρνηση η οποία φαίνεται έτοιμη να σπείρει τον τρόμο και το αίμα στους δρόμους της Αθήνας κι όχι μόνο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξαγριωμένη κοινωνία από τις πολιτικές της στα εσωτερικά, αλλά και τα εθνικά ζητήματα.
Αν στο μείγμα προσθέσουμε και τον εν λόγω κύριο που πρόκειται να αναλάβει επικεφαλής της ΕΥΠ, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι η τρομοκρατία δια της οργανωμένης προβοκάτσιας εναντίον του ελληνικού λαού θα κυριαρχήσει στην εσωτερική πολιτική της νέας κυβέρνησης. Άλλωστε ο κ. Κοντολέων δεν έχει σχέσεις απλά με εταιρείες security, αλλά με τους μεγαλύτερους διεθνείς ομίλους μισθοφορικών υπηρεσιών στα πεδία μαχών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Όπως π.χ. είναι ο όμιλος Group 4. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί γιατί τοποθετήθηκε επικεφαλής του «βαθέως κράτους».
Καλώς τα δεχθήκαμε λοιπόν και ετοιμαστείτε όχι μόνο για τα χειρότερα, αλλά για αναμετρήσεις στους δρόμους αν θέλουμε να περισώσουμε έστω και μια σπιθαμή από την πατρίδα μας, από τα ελάχιστα πια δικαιώματά μας, γιατί αυτή η κυβέρνηση ως εντολοδόχος ξένων και ντόπιων συμφερόντων δεν πρόκειται να αφήσει λίθο επί λίθου. Το πρόγραμμά της είναι να ολοκληρώσει ταχύτατα το πρόγραμμα εκποίησης της χώρας και ακρωτηριασμού της εθνικής της υπόστασης με τον πιο δραστικό τρόπο. Να συνεχίσει δηλαδή από εκεί που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγαλύτερη ταχύτητα και με πιο δραστικά μέτρα. Πριν καν προλάβει ο κόσμος να αντιληφθεί τι του συνέβη.

8 σχόλια:

  1. κ. Καζακη, χαμηλώστε λίγο τους τόνους. Μολις βγηκαμε απο μια εκλογικη διαδικασια και καλουμαστε να ανασυνταχτουμε ωστε να δουμε τι μέλλει γενεσθαι.
    Αφήστε να κανουν τις πρωτες λαμογιες και το ξανα συζηταμε..
    Εδω ειμαστε δεν χανομαστε...

    Δεν λεω, καταντια και παλι κατάντια αλλα και αυτη η συνηθεια της καταστροφολογιας και του πανικου δεν αποδισει καπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν κάνατε καν τον κόπο να διαβάσετε τις εκθέσεις της Κομισιόν για την Ελλάδα, που ενέκρινε το Eurogroup στις 8 Ιουλίου ερήμην της Ελλάδας. Καλόν ύπνο και μην ανησυχείτε όταν προσγειωθούμε στον Άλφα του Κενταύρου, θα σας ξυπνήσουμε. Και φυσικά όπως είναι γνωστό είμαι γνωστός καταστροφολόγος κι έχω πέσει έξω σ' όλες τις προβλέψεις μου για τις κυβερνήσεις των μνημονίων. Γι' αυτό σας λέω, καλόν ύπνο. Όσο για τον πανικό, συγνώμη αλλά όποιος βλέπει κατάματα την πραγματικότητα δεν καταβάλλεται από κανέναν πανικό, απλά προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την απειλή.

      Διαγραφή
    2. κ. Καζακη δεν ηξερα οτι επρεπε να ειχα διαβασει τις εκθεσεις της Κομισιόν προτού κάνω ένα σχόλιο.
      Στην τελική εσείς μας λέτε καθε φορα: "Αυτες οι εκλογές ειναι η τελευταία μας ευκαιρία. Δεν πάει πιο πέρα. Ότι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε τωρα!"
      Δεν τα λεω εγω αυτα..εσείς τα λέτε.. Αρα τι ακριβως εννοείτε "τελευταια ευκαιρία" ? Και μετα την τελευταία ευκαιρία έρχεται η προ-τελευταια ευκαιρια ?
      Δεν λεω οτι ειναι ολα καλα, ουτε λεω οτι περναμε τελεια. Κοσμος μεταναστευει, ολοκληρες οικογενειες ζουν με συνταξεις...εντουτοις ψηφιζουν ΝΔ και Συριζα..
      Απλα εχετε μια εμμονη να μας λετε κοιταξτε τι θα παθουν τωρα, κοιταξτε τι θα παθει το Ευρω, κοιταξτε απο εδω κοιταξτε απο εκει...
      Ειλικρινα μακαρι να ειχατε μπει στη βουλη και να βλεπαμε μια σκληρη κριτικη προς την κυβερνηση, αλλα ο λαος δεν ειχε αυτη την επιθυμια..

      Διαγραφή
    3. Πράγματι, η έκθεση της Κομισιόν και οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης δεν αφήνουν περιθώρια για ελπίδες και προσδοκίες. Στο ότι έρχεται ένας νέος αρμαγεδδών, πιθανά με σοβαρή απώλεια εθνικών πόρων (η κυριαρχία έχει απωλεστεί προ πολύ), δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Αμφιβολία υπάρχει στο τι είναι ικανός να κάνει αυτός ο λαός για να το αποτρέψει. Εσείς συνεχίζετε να πιστεύετε ότι μπορεί, με την κατάλληλη μαγιά και ενημέρωσω. Εγώ θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω. Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου έχει καταλάβει (ή πιστεί) ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ένα άλλο μέρος δεν ενδιαφέρεται, ότι κι αν συμβεί και ένα άλλο μέρος έχει πισθεί ότι αυτό πρέπει να γίνει. Η παρα-ενημέρωση και η παρα-παιδία βασιλεύουν. Θαυμάζω την προσήλωσή σας και εύχομαι το καλύτερο, αλλά προσωπικά έχω χάσει την πίστη μου απέναντι σ΄ αυτό τον κόσμο που επιμένει να κοιμάται και να παραμένει μέσα στο Matrix όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως κι αυτό αλλοτρίωση να είναι, ίσως να είναι ρεαλισμός. Για μένα ένα είναι σίγουρο. Οι Έλληνες δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα μόνοι τους. Το οικόπεδο είναι πολύ πολύτιμο, γεωπολιτικά και ουσιαστικά για να τους αφήσουν να το κάνουν, ακόμα κι αν ήταν ένας λαός που είχε το δυναμικό να το προσπαθήσει.

      Διαγραφή
  2. Ξεχάσατε να αναφέρεται και για τον ν1 αρχηγο της νδ που βγήκε λες απο το game of throns που αν τον αναφέρουμε μπορεί να βρεθούμε πεταγμενοι σε κανένα κανάλι στις Φιλιππίνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεχάσατε να αναφέρεται και για τον ν1 αρχηγο της νδ που βγήκε λες απο το game of throns που αν τον αναφέρουμε μπορεί να βρεθούμε πεταγμενοι σε κανένα κανάλι στις Φιλιππίνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημητρη κ μονο που λεει ο κωστας ασε να κανουν πρωτα τις λαμογες κ μετα τα ξανασυζηταμε ννομιζω οτι το τερματισε .Αυτοι ειμαστε μονο κουληδες μας αξιζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχως, αναμενόμενα,μόλις 5 μηνες μετα οι απόψεις σας εχουν ηδη επιβεβαιωθεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή