Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Κάλεσμα της Συμμαχίας: Συνάντηση-ανοιχτή συζήτηση στο Polis Art Cafe, Δευτέρα 15/7 και ώρα 18:00

Η Συμμαχία που έκανε τα πρώτα δειλά της βήματα σ' αυτές τις εκλογές δεν ήταν ούτε εφήμερη, ούτε εξυπηρετούσε προσωπικές ατζέντες άλλες από τις διακηρύξεις της. Από την αρχή όλοι εμείς που συμμετείχαμε ή στηρίξαμε το ψηφοδέλτιο ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ ξεκαθαρίσαμε ότι κάνουμε απλά την αρχή. Ξεκινήσαμε κάτι που ήταν το ζητούμενο από την αρχή της μνημονιακής κατοχής. Η συνεργασία του ψηφοδελτίου δεν ήταν η αρχή και το τέλος της Συμμαχίας που έχει ανάγκη ο λαός μας για να αποτινάξει την κατοχή.
Πιστοί στις προεκλογικές δεσμεύσεις μας προχωράμε σε ανοιχτό κάλεσμα σ' όλους όσοι ενδιαφέρονται να πλατύνει και να βαθύνει η Συμμαχία με όρους πατριωτικούς και δημοκρατικούς χωρίς παρωχημένους διαχωρισμούς αριστεράς και δεξιάς. Δεν αφορά μόνο αυτούς που συμμετείχαν και έδωσαν τον αγώνα μαζί μας, αλλά και όλους τους άλλους που ειλικρινά επιθυμούν να υπάρξει επιτέλους μια αληθινή Συμμαχία πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων ικανή να δώσει τις μάχες μέσα στην κοινωνία από σήμερα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του λαού αύριο.
Στο κάλεσμα αυτό δεν τίθεται κανενός είδους προϋπόθεση. Εκτός από τα αυτονόητα. Τη συμφωνία στα θεμελιώδη πατριωτικά και δημοκρατικά αιτήματα της περιόδου. Την κατοχύρωση της αυτοτέλειας όποιου συμμετάσχει στη Συμμαχία με όρους ισοτιμίας και ισοπολιτείας. Όλα τα άλλα είναι προς συζήτηση.
Το ψηφοδέλτιο συνεργασίας ΑΚΚΕΛ-Άμεσης Δημοκρατίας-ΔΗΚΚΙ-ΕΠΑΜ κ.α, είχε εξαρχής την φιλοδοξία να αποτελέσει το πρόπλασμα μιας ανοιχτής κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση της Ελλάδας. Κι αυτή η ανάγκη είναι ακόμη πιο επιτακτική μετά τις εκλογές καθότι η συνεργασία αυτή είναι η μόνη που στέκεται όρθια και ικανή να συνεχίσει τον αγώνα εναντίον του καθεστώτος κατοχής.


3 σχόλια:

  1. ετσι να τακουνε καποιοι, που δεν θελουν συνεργασιες κανενος ειδους, αν δεν ειναι αρχηγοι ή τιποταλλο, αλλα να μην ανησυχουν , η ιστορια μπορει να μην τους γραψει ως δοσιλογους, αλλα σιγουρα θα τους γραψει ως αυτους που δεν κανανε τιποτα απολυτως για να φυγει ο ξενος ζυγος απτην Ελλαδα.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην προσπάθεια να ερμηνεύσουμε και να κατανοήσουμε τα εκλογικά αποτελέσματα θα βοηθούσε πιστεύω μια επικαιροποιημένη μελέτη της κοινωνικής-ταξικής δομής της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Υπάρχει αυτή που παραθέτω που είναι τεράστια σε όγκο αλλά από μια ματιά που της έριξα μπορεί να φανεί χρήσιμη θεωρώ. Την βρήκα σε αναδημοσίευση.

    http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.com/2016/12/blog-post_50.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα και συγγνώμη για το μάλλον λάθος σημείο.
    Μπορείτε να σχολιασετε κάτι για το facebook libra?

    ΑπάντησηΔιαγραφή