Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Καζάκης στο bankingnews: Δεν μιλάω για τη νέα δραχμή για να πληρώνομαι ως βουλευτής σε ευρώ - Δεν μοιάζω με τους… άλλους.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος του ΕΠΑΜ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις υπερασπιζόμενος την επιλογή του εθνικού νομίσματος, καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις και θέτοντας αυτές στην κρίση των αναγνωστών.
Το bankingnews δεν φοβάται την διαφορετική άποψη.
Σκοπός της οικονομικής ιστοσελίδας ήταν και παραμένει η ενημέρωση των πολιτών με επιχειρήματα.
Η συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα και νόμιμου εκπροσώπου του ΕΠΑΜ, Δημήτρη Καζάκη, επιβεβαιώνει τον ρόλο μας στην ενημέρωση.
Ωστόσο δεν του χαριστήκαμε αφού θέσαμε ερωτήσεις που έφθασαν στα όρια της προκλητικότητας αναλαμβάνοντας ακόμη το ρίσκο να κατηγορηθούμε ότι δεν σεβόμαστε την διαφορετική άποψη.

Στον κ. Δημήτρη Καζάκη θέσαμε απλά και σκληρά ερωτήματα, αυτά που νομίζουμε ότι θα έθετε ο ανώνυμος πολίτης με σκοπό να διερευνήσουμε τις αντοχές του και τα επιχειρήματα του.
Ο νόμιμος εκπρόσωπος του ΕΠΑΜ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις υπερασπιζόμενος την επιλογή του εθνικού νομίσματος, καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις και θέτοντας αυτές στην κρίση των αναγνωστών.
Ως πολιτικός υπόσχεται τη διαγραφή χρεών, ενώ για τους τραπεζίτες λέει ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη και όχι μόνο.
Υπόσχεται καλύτερες ημέρες με τη νέα δραχμή, ενώ δεν τον ενδιαφέρει να πληρώνεται ως βουλευτής σε ευρώ για να υπερασπίζεται τη νέα δραχμή.
Πάντως η είσοδος του ΕΠΑΜ στη Βουλή θα είναι το πρώτο βήμα.
Η συνέντευξη έχει ως εξής:
Περιγράφετε τα 10 βήματα για την επιστροφή της χώρας στο Εθνικό νόμισμα.
Μπορείτε να περιγράψετε και το 11 και να υποθέσετε ποια θα είναι η ισοτιμία του εθνικού νομίσματος με το ευρώ ή με το δολάριο των ΗΠΑ ;
Δημήτρης Καζάκης: Αν μου πείτε σε ποιά κατάβαθα θα έχει κατρακυλήσει το ευρώ έναντι του δολαρίου, θα σας πω κι εγώ την ισοτιμία του νέου εθνικού νομίσματος, της νέας δραχμής για να συνεννοούμαστε.
Τι θέλω να πω μ' αυτό.
Κάτι εξαιρετικά απλό που ακόμη και οι πιο αδαείς μπορούν να αντιληφθούν.
 Με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, το ευρώ θα δεχθεί μεγάλο πλήγμα.
Ειδικά έναντι του δολαρίου.
Η εισαγωγή της νέας δραχμής θα γίνει υπό συνθήκες γρήγορης ανόδου του λαϊκού εισοδήματος και επέκτασης της παραγωγής υπό καθεστώς ελέγχου της κίνησης κεφαλαίου.
Την ίδια ώρα η ΕΚΤ θα αγωνίζεται να περιορίσει την πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Έτσι η νέα δραχμή θα εισαχθεί σ' ένα οικονομικό περιβάλλον που θα της επιτρέψει ισοτιμία ακόμη και σε βάρος του ευρώ.
Η άποψή μας είναι ότι τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα το νέο εθνικό νόμισμα θα ακολουθήσει ένα σύστημα ρυθμιζόμενης ελεύθερης ισοτιμίας (Managed Floating), που θα προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ελευθερία κινήσεων, αλλά και θα εξαρτά τη σταθερότητα της νέας δραχμής από δυο θεμελιώδεις συντελεστές: την αγοραστική δύναμη του νομίσματος στην εσωτερική αγορά μέσα από την αύξηση του λαϊκού εισοδήματος και την ταχύτατη άνοδο της παραγωγικότητας και της παραγωγής της εθνικής οικονομίας.
Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει κάτι εξαιρετικά απλό.
Όσο το εθνικό και κυρίως το λαϊκό εισόδημα αυξάνει πραγματικά και η παραγωγή αναπτύσσεται η σταθερότητα του νομίσματος δεν μπορεί να απειληθεί.
Αυτό αποδεικνύουν οι οικονομίες, όπως π.χ. της Νορβηγίας, με δικά τους εθνικά νομίσματα, τα οποία στηρίζονται στην άνοδο της εσωτερικής αγοραστικής δύναμης, αλλά και στην ανάπτυξη της παραγωγής.
Αν κλειδώσεις την ισοτιμία για τις τράπεζες σε μια εβδομάδα δεν υπάρχουν τράπεζες να παίρνουν το εθνικό νόμισμα; Τι εκτιμάτε;
Δημήτρης Καζάκης: Πρώτα-πρώτα εμείς δεν είμαστε υπέρ κανενός είδους κλειδώματος ισοτιμιών.
Δεύτερο, για εμάς και μόνο η ύπαρξη των σημερινών "συστημικών" τραπεζών, αποτελεί σκάνδαλο πρώτου μεγέθους.
Αν κάτι έχει επιβεβαιώσει η παγκόσμια κρίση πέρα από κάθε αμφιβολία είναι ότι το δόγμα που θέλει τις οικονομίες να στηρίζονται στη γιγάντωση του τραπεζικού τομέα και των χρηματαγορών στη λογική is too big to fail, αποδείχτηκε απόλυτα καταστροφικό.
Οδήγησε στη μεγαλύτερη και πιο παρατεταμένη Παγκόσμια Ύφεση σ' ολόκληρη την ιστορία της παγκόσμιας οικονομίας.
Αν το δόγμα αυτό δεν ανατραπεί εκ βάθρων, δεν πρόκειται να δούμε φως στο τούνελ ούτε στον αιώνα τον άπαντα.
Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα;
Κάτι πολύ απλό.
Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει τράπεζες με ενεργητικά δύο και τρεις φορές μεγαλύτερα του ετήσιου ΑΕΠ.
Για να συντηρηθούν τέτοιες τράπεζες θα πρέπει η ελληνική κοινωνία και οικονομία να βυθίζεται εσαεί στα χρέη, τα ιδιωτικά χρέη.
Και μάλιστα με πρακτική άκρως σαράφικη και τοκογλυφική.
Αυτό το "μοντέλο" έχει χρεοκοπήσει και μας παρασύρει στην άβυσσο.
Επομένως αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι θέσουμε τις "συστημικές" τράπεζες σε εκκαθάριση εν λειτουργία υπό τον ανακριτικό έλεγχο της δικαιοσύνης.
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το ίδιο βιολί.
Να ρίχνουμε δηλαδή εκατοντάδες δις σ' ένα βαρέλι χωρίς πάτο.
Να ξεκαθαρίσουμε τι απέγινε, πώς λεηλατήθηκε η καταθετική βάση των τραπεζών, ποιοί πήραν δάνεια με δόλο ή όρους κερδοσκοπίας, τι απέγιναν οι ανακεφαλαιοποιήσεις που πλήρωσε ο έλληνας φορολογούμενος, κοκ.
Όσοι βρεθούν ένοχοι οφείλουν να ακολουθήσουν την οδό της δικαιοσύνης για τα προβλεπόμενα.
Στους υπόλοιπους, δηλαδή τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τα νοικοκυριά, τους ελευθεροεπαγγελματίες, τα δάνεια θα σβήσουν για να επανεκκινήσει η οικονομία.
Όπως άλλωστε γίνεται πάντα σε συνθήκες ανάλογων κρίσεων.
Στη θέση των παλιών "συστημικών" τραπεζών θα δημιουργηθούν νέα τραπεζικά ιδρύματα με σκοπό να αποδώσουν τις λεηλατημένες καταθέσεις πίσω στους Έλληνες πολίτες και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, δηλαδή η πίστη στην τραπεζική λειτουργία.
Όχι τράπεζες σούπερ μάρκετ πιστωτικών προϊόντων, κερδοσκοπίας και ξεπλύματος χρήματος, αλλά τράπεζες που υποστηρίζουν κυρίως την επιχειρηματική δράση χωρίς υπεγγυήσεις και τοκογλυφία.
Φυσικά υπό δημόσιο έλεγχο και πλήρη διαφάνεια.
Αν η χώρα επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα θα θυμίζει την ταινία MAD –MAX. Όλοι θα ψάχνουν για λίγο νερό και λίγο φαγητό;
Δημήτρης Καζάκης: Σίγουρα!
Απ' ότι έχω ακούσει μάλιστα είναι επίσης σίγουρο ότι δεν θα έχουμε χαρτί υγείας, ενώ τα οικόσιτα και αγροτικά ζώα ολόκληρης της χώρας θα αυτοκτονήσουν ομαδικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν θα έχουμε πια ευρώ.
Το αποτέλεσμα θα είναι οι φιλοζωικές οργανώσεις ανά τον κόσμο να οργανώσουν παγκόσμια εκστρατεία εναντίον μας γιατί φερθήκαμε τόσο άκαρδα στα κακόμοιρα τα ζώα.
Αφήστε που είναι απολύτως σίγουρο ότι τα Επτάνησα θα γίνουν Τρίνησα, οι Κυκλάδες θα βυθιστούν και τα Δωδεκάνησα θα γίνουν Εξάνησα και μάλιστα υπό την κατοχή των Τούρκων.
Όλα αυτά κι ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νοσηρός νους του πιο ευφάνταστου συνωμοσιολόγου μπορεί να συμβεί έτσι και φύγουμε από το ευρώ.
Έστω κι αν τίποτε απ' όλα αυτά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
Ας μιλήσουμε όμως σοβαρά.
Ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη του εθνικού νομίσματος και μάλιστα για τις αδύναμες οικονομίες ήταν ο πατέρας της φιλελεύθερης οικονομίας, Άνταμ Σμιθ.
Γιατί;
Διότι μόνο δια του νομίσματος δικής τους έκδοσης θα μπορούσαν να γλυτώσουν από τη δικτατορία του χρυσού ως παγκόσμιου συναλλακτικού μέσου, εκείνη την εποχή, το οποίο συσσωρεύουν και ελέγχουν οι μεγάλες χώρες.
Από τότε μέχρι σήμερα κάθε φορά που μια οικονομία - ιδίως αδύναμη σαν την ελληνική - έμπαινε σε τροχιά χρεοκοπίας και κατάρρευσης, το πρώτο που έκανε ήταν πάντα να ελέγξει το νόμισμα, να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψη με το δικό της νόμισμα.
Καμιά και το τονίζω αυτό, καμιά οικονομία από τις αρχές του 19ου αιώνα δεν μπόρεσε να ανακάμψει από χρεοκοπία και κατάρρευση χωρίς το δικό της εθνικό νόμισμα.
Κι αυτό είναι ένα δίδαγμα που μας προσφέρει και η δική μας οικονομική ιστορία των τεσσάρων προηγούμενων πτωχεύσεων πριν την σημερινή.
Αντίθετα, όσες επέμειναν να εξαρτώνται από ξένα νομίσματα και εξωτερικές χρηματοδοτήσεις δεν ανέκαμψαν ποτέ.
Πήγαν από το κακό στο χειρότερο.
Το παράδειγμα χωρών όπως η Ζιμπάμπουε είναι χαρακτηριστικό.
Για να παραχθεί ένα προϊόν στην Ελλάδα χρειάζονται εισαγωγές πρώτης ύλης. Ποιος θα δεχθεί το δικό σας εθνικό νόμισμα και με ποια ανταλλακτική αξία;
Δημήτρης Καζάκης: Θα σας κάνω μια πολύ μεγάλη και συγκλονιστική αποκάλυψη.
Οι οικονομίες με δικά τους εθνικά νομίσματα δεν κάνουν τις εξωτερικές τους συναλλαγές μ' αυτά, αλλά με συνάλλαγμα.
Εκτός βέβαια κι αν είναι οικονομίες σαν τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, που το δικό τους εθνικό νόμισμα είναι ταυτόχρονα διεθνές συναλλακτικό μέσο και παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
Το νέο εθνικό νόμισμα της Ελλάδας δεν χρειάζεται ούτε να γίνει διεθνές συναλλακτικό μέσο, ούτε αποθεματικό νόμισμα για την παγκόσμια οικονομία.
Για τις εξωτερικές της συναλλαγές θα χρησιμοποιήσει συνάλλαγμα.
Όπως έκανε σ' ολόκληρη την περίοδο της παλιάς δραχμής και μάλιστα με όρους εμπορίου πολύ καλύτερους, όπως μας λένε οι στατιστικές από την περίοδο του ευρώ.
Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι ποιός θα δέχεται το δικό μας νόμισμα, αλλά το αν θα έχουμε διαθέσιμο συνάλλαγμα για τις εξωτερικές μας συναλλαγές.
Η Ελλάδα σήμερα διαθέτει το απαραίτητο συνάλλαγμα για να φύγει από το ευρώ.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία στους Χρηματοπιστωτικούς Λογαριασμούς της Τραπέζης της Ελλάδος (3ο Τρίμηνο 2016) η ΤτΕ διαθέτει νόμισμα-καταθέσεις αξίας σχεδόν 31,5 δις ευρώ.
Ταυτόχρονα οι τράπεζες διαθέτουν χαρτοφυλάκιο μακροπρόθεσμων ομολόγων εξωτερικού αξίας 55,7 δις ευρώ.
Πρόκειται κυρίως για κρατικά ομόλογα Βρετανίας και Λουξεμβούργου, τα οποία αποκτήθηκαν κυρίως με τα 60 δις ευρώ των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.
Το άθροισμά τους ανέρχεται σε άνω των 87 δις ευρώ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συναλλαγματικό απόθεμα αμέσως μόλις φύγουμε από το ευρώ.
Πόσες είναι οι ετήσιες εισαγωγές αγαθών της ελληνικής οικονομίας;
Γύρω στα 42 δις ευρώ.
Ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι δεν κάνουμε για δυο χρόνια κανενός είδους εξαγωγή σαν οικονομία, ούτε ένας τουρίστας δεν πατά στην Ελλάδα, ούτε ένα πλοίο δεν δένει στα λιμάνια μας, ούτε μια νταλίκα διεθνών μεταφορών δεν περνά από την επικράτειά μας και ούτε ένα αεροσκάφος δεν περνά από το FIR της Ελλάδας, έχουμε ικανό οιονεί συναλλαγματικό απόθεμα.
Βέβαια, από την πρώτη ημέρα θα επιβληθεί έλεγχος στις εισαγωγές.
Θα απαγορευτούν, π.χ., όλες οι εισαγωγές διατροφικών προϊόντων ώστε εκτός των άλλων να προστατευθεί και η εγχώρια αγροτική παραγωγή.
Μόνο οι εισαγωγές τροφίμων και ζώντων ζώων ξεπερνούν τα 5,2 δις ευρώ κάθε χρόνο, δηλαδή πάνω από το 11% των εισαγωγών.
Μια ανοικτή πληγή όχι μόνο για το εξωτερικό ισοζύγιο της χώρας, αλλά και για την εγχώρια αγροτική οικονομία.
Ψάχνετε μέσα από το εκλογικό σώμα των 5,5 εκατομμυρίων πολιτών για να βρείτε άλλους 150.000 ψηφοφόρους (στις τελευταίες εκλογές βρήκατε τους 41.000) για να εκλεγείτε βουλευτής και να πληρώνεστε σε ευρώ;
Δημήτρης Καζάκης: Πρώτα-πρώτα δεν ψάχνω για ψηφοφόρους.
Αν ασκούμασταν σε ψηφοθηρία για να ζούμε παρασιτικά από την πολιτική, όπως οι χθεσινοί και οι σημερινοί 300, υπήρχαν και υπάρχουν πολύ πιο εύκολοι τρόποι.
Η ευλύγιστη μέση, οι εξαρτήσεις παντός είδους από κυκλώματα εντός και εκτός πολιτικής, αλλά και οι προδοσίες αρχών και αξιών πάντα έχαιραν υψηλού αντιτίμου στην Ελλάδα.
Έως και πρωθυπουργός μπορείς να γίνεις αν διακρίνεσαι για τέτοιου είδους προσόντα.
Στο ΕΠΑΜ δεν έχουμε επαγγελματίες πολιτικούς.
Ούτε επαγγελματικά στελέχη.
Αποτελεί ιδρυτική μας δέσμευση.
Πιστεύουμε πώς ένας πολιτικός σχηματισμός οφείλει να βασίζεται στην εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων του και να επιβιώνει αποκλειστικά από τις εισφορές τους ώστε να εξαρτάται μόνο απ' αυτούς.
Λέμε λοιπόν από θέση αρχής όχι στις κρατικές έμμεσες και άμεσες επιδοτήσεις των κομμάτων, ώστε να σταματήσει επιτέλους η Βουλή και το κράτος να είναι κομματικό φέουδο.
Λέμε όχι στα τραπεζικά και άλλα δάνεια των κομμάτων.
Λέμε όχι στις επιχειρηματικές δοσοληψίες των κομμάτων.
Για μας η είσοδος στην Βουλή δεν είναι αυτοσκοπός.
Είναι το απαραίτητο βήμα για να συσπειρώσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας για την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής της πατρίδας μας ώστε να προχωρήσουμε ελεύθεροι, με ομαλότητα και δημοκρατία στην εκ βάθρων ανοικοδόμηση της χώρας μας προς όφελος των πολλών.
Ιδρυθήκαμε και αγωνιζόμαστε όχι για να παρασιτούμε δια της πολιτικής, αλλά για να γλυτώσουμε τους εαυτούς μας, τα παιδιά και τα γονικά μας από την ολοκληρωτική καταστροφή που μας υπόσχεται το καθεστώς του ευρώ.
Τα κρυμμένα ευρώ στο μαξιλάρι με ποια ισοτιμία θα τα δέχονται οι τράπεζες; Ποιος ο Έλληνας θα θέλει να έχει στα χέρια του ένα εθνικό νόμισμα χωρίς καμία αξία;
Δημήτρης Καζάκης: Δεν ασπαζόμαστε τη λογική των τοκογλύφων που εποφθαλμιούν τα κρυμμένα ευρώ του κοσμάκη.
Αυτή είναι η λογική που επέβαλλε και το κλείσιμο των τραπεζών το 2015, το οποίο συνεχίστηκε κατόπιν με το μορατόριουμ τραπεζικών εργασιών έως σήμερα.
Μόνο και μόνο για να καταχραστούν οι επιτήδειοι τις όποιες καταθέσεις των Ελλήνων έχουν απομείνει στις τράπεζες και φυσικά για να βάλουν χέρι στα κρυμμένα ευρώ.
Εμείς λέμε κάτι πολύ απλό.
Όποιος θέλει να κρύβει τα ευρώ του, ας το κάνει.
Θέλει να διατηρήσει τις καταθέσεις του σε ευρώ και μετά την εισαγωγή του νέου εθνικού νομίσματος;
Ας το κάνει.
Θα έχει τη δυνατότητα.
Μόνο που οι αναλήψεις του δεν θα είναι σε ευρώ, αλλά σε νέα δραχμή.
Στην τρέχουσα πάντα ισοτιμία.
Το ευρώ ως τέτοιο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στο εξωτερικό.
Φυσικά δεν πρόκειται να χαριστούμε σε όσους θα βγάλουν έξω τα λεφτά τους για να κερδοσκοπήσουν με τις ισοτιμίες.
Γι' αυτό θα υπάρχει έλεγχος κίνησης κεφαλαίου.
Και ειδικότερα όποιος βγάζει έξω χρήματα για "παρκάρισμα" σε κερδοσκοπικούς τίτλους, ή για παιχνίδια με ισοτιμίες θα καταβάλει στην έξοδο έναν αρκετά σημαντικό φόρο.
Τον εκάστοτε ανώτατο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος.
Συνεπώς το ζήτημα δεν είναι ποιός θα θέλει το νέο εθνικό νόμισμα, αλλά το ποιός θα είναι τόσο ανισσόροπος που να θέλει να διατηρήσει τα χρήματά του σε ευρώ.
Ας μην ξεχνάμε πώς αυτές τις μέρες, μόνο και μόνο γιατί ο Τραμπ κάνει δηλώσεις προστατευτισμού, το ευρώ έχασε 5% της αξίας του έναντι του δολαρίου, αναγκάζοντας την ΕΚΤ να αγοράζει μαζικά το νόμισμά της διεθνώς για να αναχαιτίσει την πτώση. Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν η Ελλάδα ανακοινώσει και αρχίσει την έξοδό της από την ευρωζώνη και την ΕΕ.
Ποιός θα είναι τόσο ανισσόροπος ώστε να θέλει να κρατήσει τα χρήματά του σε ευρώ;
Φαντάζομαι, μόνο όσοι πάσχουν από τον ανίατο φετιχισμό του ευρώ.
Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος, επιχειρηματίας, ή εργαζόμενος.
Γιατί δεν συνεργάζεστε με το ΚΚΕ, τη Λαϊκή Ενότητα, την Πλεύση Ελευθερίας κι άλλα κόμματα που έχουν ως πολιτικό στόχο τη διαγραφή χρέους και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα;
Δημήτρης Καζάκης: Καταρχάς μια πιθανή συνεργασία θέλει τουλάχιστον δύο.
Έχετε ρωτήσει τα κόμματα στα οποία αναφέρεστε αν θέλουν τη συνεργασία με το ΕΠΑΜ;
Αν ναι, τότε πολύ θα θέλαμε να μάθουμε την απάντησή τους.
Βλέπετε, όταν εμείς εξ ιδρύσεως θέσαμε θέμα συνεργασίας, το μεν ΚΚΕ μας κατήγγειλε ότι θέλουμε να του "κλέψουμε" τις ψήφους του.
Η δε ΛΑΕ μας είπε ότι μας θεωρεί πολύ πατριώτες.
Για την κ. Κωνσταντοπούλου δεν γνωρίζουμε διότι αισθάνεται πολύ γαλαζοαίματη για να απαντήσει σε μας τους πληβείους.
Από την άλλη, σε ποιά βάση να συνεργαστούμε;
Στη βάση που συνεργάστηκαν τα σημερινά στελέχη της ΛΑΕ και η κ. Κωνσταντοπούλου με το ΣΥΡΙΖΑ;
Δηλαδή για μια έδρα στη Βουλή;
Το ΕΠΑΜ πιστεύει ότι μας αρκούν οι εκατοντάδες πολιτευτές και τα κόμματά τους που διαγκωνίζονται για μια θέση το κοινοβούλιο.
Δεν μας αφορά μια θέση καλύτερης αντιπολίτευσης στη Βουλή με την οποία θα εκτονώνεται ο λαός καθώς θα πεθαίνει αυτός και η χώρα του.
Μας ενδιαφέρει να ανατραπεί το καθεστώς κατοχής προς όφελος της πατρίδας και του λαού.
Και εκτός από το ΕΠΑΜ δεν γνωρίζουμε καμιά άλλη δύναμη που να θέτει ως άμεσο πολιτικό στόχο, ως θεμελιώδες πρόταγμα την εθνική απελευθέρωση από τα δεσμά του ευρώ και των ξένων θεσμών.
Το μεν ΚΚΕ από το 2002 έχει δηλώσει ότι του είναι αδιάφορο αν έχουμε δραχμή ή ευρώ, δηλαδή του είναι αδιάφορο αν ο Ελληνικός λαός είναι ελεύθερος και ανεξάρτητος ή όχι.
Η ΛΑΕ φιλοδοξεί να αναδειχθεί ως η καλή αριστερά που θα κάνει ότι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Λες και το πρόβλημα είναι πόσο αριστερός είναι κανείς.
Όσο για την κ. Κωνσταντοπούλου τι να πει κανείς;
Μέσα στο αυτοκρατορικό της ιδεασμό φαντάζεται ότι μπορεί να φέρει τη δημοκρατία στον ολοκληρωτισμό της ΕΕ.
Όπως περίπου ο Θεός του Αβραάμ επέβαλε την τάξη στο χάος.
Σε ποιά βάση λοιπόν μπορούμε να συνεργαστούμε;
Πρέπει να μάθει απ’ εσάς οι Έλληνες πολίτες πόσο χρόνο θα κάθονται στις ουρές για λίγο ψωμί, για κρέας και άλλα βασικά καταναλωτικά αγαθά;
Δημήτρης Καζάκης: Αυτό νομίζω οφείλετε να το ρωτήσετε στα κοντά 1 εκατομμύριο νοικοκυριά που σύμφωνα με τις κοινωνικές οργανώσεις δεν μπορούν να επιβιώσουν σήμερα στην Ελλάδα χωρίς να καταφύγουν στα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά ιατρεία, τα κοινωνικά μαγειρεία και τα συσσίτια της εκκλησίας.
Είμαστε η χώρα με τον υψηλότερο ρυθμό ανόδου σε υλικές στερήσεις από οποιαδήποτε άλλη χώρα της δυτικής και ανατολικής Ευρώπης στις ηλικίες πρωτίστως από 0-17 ετών.
Με τάση δραματικής επιδείνωσης για το προβλεπόμενο μέλλον.
Κι όλα αυτά γιατί το πολιτικό μας σύστημα αποφάσισε να θυσιαστούν οι Έλληνες προκειμένου να επιβιώσει η "Ευρώπη", όπως αποκαλούν παραπλανητικά το τερατούργημα του ολοκληρωτισμού των Βρυξελλών.
Το ερώτημα λοιπόν για τους περισσότερους Έλληνες δεν είναι αν θα πεινάσουμε χωρίς το ευρώ, αλλά πώς θα γλυτώσουμε από την πείνα και την καταστροφή που βιώνουμε υπό καθεστώς ευρώ.
Από την αρχή την μνημονιακής κατοχής, κάθε φορά που άκουγα να λένε τερατολογίες για το τι θα πάθουμε έτσι και φύγουμε από το ευρώ, εγώ πάντα έλεγα το εξής: Ακούστε τους καλά, γιατί ότι σας λένε ότι θα γίνει έτσι και φύγουμε, είναι απολύτως σίγουρο ότι θα το πάθουμε με το ευρώ.
Σήμερα 7 χρόνια μετά, ποιός έχει δικαιωθεί;
Πέστε μου μια περίοδο όπου η Ελλάδα είχε το δικό της νόμισμα, όσο υποτιμημένο κι αν ήταν, και να είχε τόσα νοικοκυριά σε συσσίτια, τόσα νοικοκυριά χωρίς επαρκή θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς δουλειά και επαρκές εισόδημα.
Πέστε μου πότε βρεθήκαμε με κλειστές τις τράπεζες για να μην καταρρεύσουν - όπως μας λένε;
Ποτέ ξανά σε ειρηνική περίοδο.
Μόνο σε συνθήκες πολέμου.
Και τι κάνει μια οικονομία για να γλυτώσει τα νοικοκυριά της από τη δύνη της φτώχειας, της αναδουλειάς και της μαζικής στέρησης;
Διασώζει τις τράπεζες και υποτάσσεται στους δανειστές της;
Όχι βέβαια.
Κάνει ότι ήθελε να κάνει η κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά την απελευθέρωση της χώρας.
Διαγράφει όλα τα χρέη, εκδίδει το δικό της νόμισμα για να χρηματοδοτήσει χωρίς χρέη το εισόδημα και τον ιδιωτικό τομέα και εφαρμόζει ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα παραγωγικής ανοικοδόμησης με μοχλό τις δημόσιες επενδύσεις.
Όποιος αρνείται αυτή τη διέξοδο, στην ουσία ανοίγει τον δρόμο στην ολοκληρωτική καταστροφή, σαν αυτή που επέβαλλαν μεταπολεμικά οι εμπνευστές του εμφυλίου, οι εταίροι και σύμμαχοι προκειμένου να μην λυτρωθεί η Ελλάδα από την επικυριαρχία τους.
Στις επόμενες εκλογές πιστεύετε ότι το Ε.ΠΑ.Μ θα είναι στη Βουλή;
Δημήτρης Καζάκης: Αυτό που ξέρω στα σίγουρα είναι ότι εμείς, το ΕΠΑΜ, δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρις ότου χαράξει η αυγή μιας ελεύθερης και δημοκρατικής Ελλάδας, όπου ο λαός της θα μπορεί να ευημερεί και να μεγαλουργεί.
Επομένως, ναι, είμαι σίγουρος ότι όχι μόνο η είσοδος στη Βουλή, αλλά η επικράτηση του ΕΠΑΜ είναι απολύτως σίγουρη.
Και είμαι τόσο βέβαιος, για δυο πολύ απλούς λόγους:
Πρώτο, γιατί δεν υπάρχει άλλη διέξοδος απ' αυτή που ευαγγελίζεται το ΕΠΑΜ.
Και δεύτερο, γιατί η ανάγκη επιβίωσης και μάλιστα όταν καταντά τόσο επιτακτική και ζωτική όσο γίνεται σήμερα για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, ξεπερνά κάθε είδους φοβία που σπέρνεται σκόπιμα στον πληθυσμό από το σημερινό καθεστώς.
Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού θα αναγκαστεί από τα πράγματα - ανεξάρτητα του τι πιστεύει, ή ποιές είναι οι φοβίες της - να κινηθεί προς την κατεύθυνση που του υποδεικνύουμε και του αναλύουμε.
Είναι κάτι παραπάνω από φυσική νομοτέλεια.
Εκτός κι αν επιλέξει να την σβήσουν από τον χάρτη.
Όμως κι αυτό να επιλέξει υπό το καθεστώς αφόρητου φόβου και απελπισίας, δεν πρόκειται να συμβεί.
Κι ο λόγος είναι απλός.
Υπάρχει το ΕΠΑΜ, τόσο καλά δικτυωμένο και οργανωμένο μέσα στην κοινωνία, όπως υπήρξε στις απαρχές του ελληνικού έθνους η Φιλική Εταιρεία.
Κι όσο υπάρχουμε εμείς κανένας δεν θα σβήσει από τον χάρτη τον ελληνικό λαό και την πατρίδα του.
Σας αρέσει να λέτε τερατώδη ψέματα ή λόγω Δημοκρατίας μπορείτε να λέτε ότι θέλετε;
Δημήτρης Καζάκης: Πρώτα-πρώτα δεν έχουμε και δεν είχαμε ποτέ δημοκρατία.
Δημοκρατία σημαίνει κράτος δικαίου κι αν είχαμε έστω και σκιά από κάτι τέτοιο, τότε τίποτε απ' ότι συνέβη τα τελευταία 7 χρόνια δεν θα είχε συμβεί.
Δεύτερο, αυτό που λατρεύω και με διασκεδάζει αφάνταστα είναι να παρακολουθώ τις ατυχείς προσπάθειες όλων εκείνων που 7 και πλέον χρόνια τώρα επιχειρούν να διαψεύσουν αυτά που λέω.
Οι πιο έντιμοι απ' αυτούς σήμερα έχουν έρθει στα λόγια μου και φλερτάρουν με τη λύση που προτείνει το ΕΠΑΜ.
Οι υπόλοιποι εν μέσω μιας ζοφερής και αδιέξοδης πραγματικότητας, συναγωνίζονται σε τερατολογίες και ανοησίες πρωτοφανούς διαμετρήματος.
 Κι αν δεν τους έντυνε με τα ιμάτια της αντικειμενικότητας και της επιστημοσύνης ένα από τα διεφθαρμένα και διαβλητά συστήματα ενημέρωσης που υπάρχουν στον πλανήτη, θα τους είχε πάρει με τις πέτρες ο κόσμος εδώ και καιρό.
Βλέπετε, έχω το ατυχές προνόμιο να έχω προβλέψει επακριβώς το τι θα συμβεί με τη χρεοκοπία της χώρας τουλάχιστον από το 2009 μέχρι σήμερα.
Και λέω ατυχές γιατί δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να αναδειχθώ σε Μέγα Προφήτη.
Το μόνο που έκανα ήταν και είναι να αναλύω σε βάθος την κατάσταση για να κατανοήσει ακόμη και ο πιο αδαής το που αναγκαστικά μας πηγαίνουν κι επομένως τι οφείλουμε σαν λαός να κάνουμε.
Αν θέλουμε να σωθούμε.
Παρόλα αυτά ο κόσμος ζει στα αλήθεια στον παραλογισμό ενός τερατώδους ψέματος.
Με το ευρώ θα είναι καλύτερα.
Δεν υπάρχει ίσως πιο τερατώδες ψέμα που επιβεβαιώνει απόλυτα αυτό που έλεγε ο Χίτλερ ότι "στο τερατώδες ψέμα υπάρχει πάντα μια ορισμένη δύναμη αξιοπιστίας, επειδή οι πλατιές μάζες ενός έθνους είναι πάντα πιο εύκολο να διαφθαρούν στα κατάβαθα της συναισθηματικής φύσης τους από ό,τι συνειδητά ή εθελοντικά.
Και, συνεπώς, στην πρωτόγονη απλότητα του μυαλού τους πέφτουν πιο εύκολα θύματα στο τερατώδες ψέμα από το μικρό ψέμα, αφού οι ίδιοι λένε συχνά μικρά ψέματα σε μικρά θέματα, αλλά ντρέπονται να καταφεύγουν σε ψεύδη μεγάλης κλίμακας.
Ποτέ δεν θα έρθει στο μυαλό τους να κατασκευάσουν κολοσσιαίες αναλήθειες, και δεν θα πιστέψουν ότι οι άλλοι θα μπορούσαν να έχουν το θράσος να νοθεύσουν την αλήθεια τόσο πρόστυχα.
Ακόμα κι αν τα γεγονότα τα οποία αποδεικνύουν το γεγονός αυτό διαφωτίσουν το μυαλό τους, θα εξακολουθούν να αμφιβάλλουν και αμφιταλαντεύονται και θα συνεχίσουν να πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση.
Το τερατώδες ψέμα αφήνει πάντα κάποια ίχνη πίσω του, ακόμη και αφού έχει αποκαλυφθεί ως τέτοιο.
να γεγονός το οποίο είναι γνωστό σε όλους τους αρτίστες της απάτης..."
Και για όλα αυτά αρκεί να έχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ ένα ολόκληρο καθεστώς, ένα ολόκληρο σύστημα να σου επαναλαμβάνει ότι αν βγεις έξω θα γίνεις μούσκεμα από την καταρρακτώδη βροχή, έστω κι αν εσύ βλέπεις τον ήλιο να λάμπει όπως συνηθίζει στο κατακαλόκαιρο.
Νίκος Θεοδωρόπουλος, 
03/02/2017

12 σχόλια:

 1. Και το χρεος θα πρεπει να πληρωθει σε ευρω, συο ακεραιο ακομα και μετα την εξοδο μας απο ευρωζωνη; ο Α. Μητροπουλος λεει οτι αυτο εχουμε συμφωνησει και υπογραψει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το χρεος θα ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ στον ΟΗΕ ως επονειδιστο και οι υπευθυνοι για τη δημιουργια του θα οδηγηθουν στη δικαιοσυνη για τα περαιτερω.Η χωρα θα προχωρησει με πραξη κυριαρχου κρατους και θα αρνηθει την αποπληρωμη του και ας πανε στα διεθνη δικαστηρια οι οποιοι πιστωτες να βρουν το "δικιο" τους μετα απο δεκαετιες.κανενα διεθνες δικαικο συστημα δεν εχει επιδικασει θετικα τετοιες περιπτωσεις απο το 1870 και μετα. και μαλιστα οταν οι εναγοντες πηγαινουν φορτωμενοι ενα καρο λεοντιες συμφωνιες που εκαναν εις βαρος μας. Κανενα διεθνες δικαικο συστημα ομως; Αλλα που να τα διαβασεις αυτα. Εσυ εκει, στην ΑΠΟΔΟΧΗ του ..."χρεους". Ειλικρινα, δεν εχεις διαβασει τιποτε απο το προγραμμα του ΕΠΑΜ και ερχεσε εδω μεσα και ρωτας τον καζακη πραγματα που αν μη τι αλλο το λιγοτερο τα εχει χιλιοαπαντησει.Καμια ερωτηση πιο ουσιαστικη δεν εχετε να βαλετε; τα ιδια αναμασηματα ξανα και ξανα; λιγη φαντασια ρε παιδια επιτελους!

   Διαγραφή
 2. Ρε ευλογημένε ελληνικε λαε εχεις στο κοινοβούλιο καθε καρυδιάς μνημονιακο καρύδι και δεν εχεις τον Καζάκη ;
  Συγχαρητηρια για άλλη μια φορά και για τη χθεσινή συνέντευξη στον κ Λιάτσο που πραγματικά ηταν άκρως επιτυχής.Δεν ειναι τυχαίο το εμπάργκο του συστηματικού τύπου εναντίον του ΕΠΑΜ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Toυ "συστημικου" τυπου. Αν αυτοι σκοτωνουν την Πατριδα με τα εργα τους, δεν ειναι αναγκη εμεις να την δολοφονουμε με τα λογια μας..λιγη προσοχη στη Συνταξη δεν βλαπτει, για δεν τοχουνε σε τιποτε αγραμματους να μας κατεβαζουν, αστοιχειωτους να μας ανεβαζουν διοτι τα πληρωμενα τρολια οπως ο αποπανω ψαχνουν για τετοια με το κυαλι ελλειψει αλλων επιχειρηματων μεσα στον πανικο τους!

   Διαγραφή
 3. Καλησπέρα σας,

  πολύ ωραίο και ενημερωτικό το άρθρο ώστε επιτέλους να ακούσουμε λίγο και την άλλη μεριά. Διάβασα προσεκτικά το άρθρο σας και έχω δύο απορίες.

  1) Τα συναλαγματικά αποθέματα της χώρας σε τι μορφή είναι? Αναφέρατε πως οι τράπεζες έχουν στην κατοχή τους μακροπρόσθεσμα ομόλογα εξωτερικού. Τη στιγμή που θα καταγγείλουμε το χρέος δε θα πάψουν να υφίστανται και τα ομόλογα που έχουμε εμείς στην κατοχή μας? Ποιος θα μας πληρώσει ένα ομόλογο τη στιγμή που εμείς δε θα πληρώνουμε κανένα πιστωτή?

  2) Αναφέρετε πως οι καταθέσεις του λαού θα μπορούν να μείνουν και σε ευρώ αλλά οι αναλήψεις θα γίνονται σε νέα δραχμή. Αναρωτιέμαι πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Αυτοί οι οποίοι θα έχουν (πολλά) ευρώ σε βάθος χρόνου και με την αναμενόμενη υποτίμηση του νομίσματος θα αποκτήσουν μεγάλη οικονομική δύναμη εντός της χώρας. Αν δε, είναι αρκετοί αυτοί αυτό θα οδηγήσει σε πληθωρισμό, σωστά?

  Με συγχωρείτε αν οι ερωτήσεις μου είναι αφελής αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι θα συμβεί όταν αναπόφευκτα φύγουμε από την ευρωζώνη, ηθελημένα ή μη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 1.Τα συναλλαγματικά αποθέματα είναι α: τα ευρώ που κυκλοφορούν ήδη στην Ελληνική οικονομία συν αυτά που έχουν αποσύρει οι τράπεζες και φυλάσονται στην ΤτΕ (δε θυμάμαι τα ποσά) και β: η καβάντζα που έχουν δημιουργήσει με ομόλογα Λουξεμβούργου και Βρετανίας. Και οι δύο αυτές χώρες είναι εκτός ευρώ, τυχαίο; Επίσης, οι χώρες αυτές έχουν μεγάλη πιστοληπτική ικανότητα και τα ομόλογά τους μεγάλη μεταπωλητική αξία γιατί θεωρούνται επενδύσεις ασφαλείας. Τι λόγο έχουν αυτά τα κράτη να προκαλέσουν κραδασμούς στη διεθνή τους θέση για να " τιμωρήσουν" τους Έλληνες που φεύγουν απο το τρελοκομείο; Λάβε υπόψη σου ότι η Αγορά των ομολόγων είναι ανώνυμη οπότε τι τους νοιάζει ποιός είναι αυτός που θα πάει στο γκισέ να εξαργυρώσει το κουπονάκι;

   2. Για να υποτιμηθεί ένα νόμισμα, πρέπει να βρίσκεται στις αγορές forex, δηλαδή να έχουν πρόσβαση σε αυτό οι κερδοσκόποι για να μπορούν να στήνουν παιχνίδια εις βάρος της εκάστοτε χώρας που θα βάλουν στο μάτι. Η θέση του ΕΠαΜ είναι ότι το νόμισμα πρέπει να είναι προστατευμένο (πχ Νορβιγική Κορώνα). Πού θα το βρουν οι κερδοσκόποι να το τζογάρουν αν η κεντρική τράπεζα δε τους το πουλάει; Αυτοί που έχουν πολλά ευρώ τα έχουν παρκαρισμένα είτε σε offshore εταιρίες είτε σε λογαριασμούς εκτός, οπότε αφενός πρέπει να αποδείξουν το πόθεν έσχες, εφετέρου να δικαιολογήσουν το τι θα κάνουν τα χρήματα που θέλουν να βάλουν μέσα στη χώρα. Οι έλεγχοι στα σύνορα και στις τράπεζες μπορούν να αποτρέψουν τη λαθραία εισαγωγή συναλλάγματος. Συνεπώς μέσα στη χώρα θα κυκλοφορεί μόνο το εθνικό μας νόμισμα όπως και πριν την ευρώ εποχή.
   Όσον αφορά το θέμα του πληθωρισμού: πληθωρισμός εμφανίζεται σε μια οικονομία, όταν υπάρχει περισσότερο χρήμα από αυτό που χρειάζεται για να υπάρχει ομαλή λειτουργία της. Έστω ότι έχω μια γλάστρα με φυτό (οικονομία) και την ποτίζω (χρήμα), το νερό που χρειάζεται το φυτό το κρατάει και το υπόλοιπο καταλήγει στο πιατάκι (πληθωρισμός). Στην παρούσα φάση το φυτό υποφέρει από έλλειψη νερού (αποπληθωρισμός). Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ποτιστεί με καθαρό νερό (εθνικό νόμισμα) και όχι με βρώμικο (ευρώ=χρεόγραφο ελεγχόμενο από κερδοσκόπους).

   Ελπίζω να βοήθησα :-)
   Καλή λευτεριά, αδέρφια!

   Διαγραφή
 4. Εγω σας εκτιμω σαν οικονομολογο , δεδομενης και της εμπειριας σας οταν δουλευατε στον Σορρος . Τι δε μαρεσει σε εσας ...

  Στην απαρχη το κινημα σας δεν ειχε ταυτοτητα . Επι παραδειγματι ησασταν πρωτεργατης διεθνηστικων και αριστερων αποψεων στο Ε.Π.Α.Μ οταν ειδατε την αποστροφη του κοσμακι το επαιξες ακροδεξιος με αναλογες αποψεις που επεφταν σε αντιφαση με οσα προλεγατε . Υπαρχουν βιντεο απειρα πριν με βρυσετε .

  Σημερα εχετε βρει ιδεολογικα το δρομο σας εχετε πεσε σε πατριωτικη ρητορικη σε λιγο πιο σεμνους τονους απο πριν , το κανατε αλλωστε για να ξεπλυνετε την αρχικη αριστερη ρητορικη σας .. ασχετως εαν ειστε κομμουνιστης .

  Σε σχεση με το μειζον προβλημα του χρεους . Ακομη σημερα πιστευω πως και μια περιπτερου εαν μας κυβερνουσε θα ειχε βαλει ταξη στη χωρα και θα αποπληρωνε το χρεος . Και δεν εχει σημασια η δραχμη η το ευρο αλλα το ποιοι μας κυβερναν .. μια δραχμη με ΤΣΙΠΡΑ η με ΚΟΥΛΗ θα ητο καταστροφικη .. οπως ειναι και με το ευρο ..

  Κατι αλλο που δε μαρεσε ηταν η εκδηλωση που κανατε προς τους απεργους της ΕΡΤ οπως αναγραφει και εδω ο τιτλος σας ΔΕ ΤΟΥΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑΤΕ οτι με τη δραχμη θα πληρωνονταν σε δραχμη και οχι με 3 000 ευρο το μηνα για να τα ξυνουν .. ηταν κωμικο οι ανθρωποι που απεργουσαν για 30 ετη για αυξησεις να δεχοντε εσας που τους προτινατε μια υποτιμηση του μισθου τους 10000% εκτος κι αμα τους ειπατε οτι θα τους πληρωνετε σε ευρο ..

  Θα πρεπει επιτελουςνα παραδεχτειτε οτι με οποιαδηποτε νομισμα προεχει μια οικονομικη εξυγιανση στα δημοσιονομικα μας . Ωπερ σημαινει περικοπη μισθολογικη στην κομματικη στρατια των κομματων που τοσο αγνοειτε ειτε προασπιζεστε σε καθε ευκαιρεια . Για να με διαψευσετε σας προκαλω να μου αναφερετε τι μισθολογικη δαπανη των ΔΥ και το ποσοι αυτοι ειναι .. πραγμα που δε θα το κανετε για ψηφοθηρικους λογους ..

  τα νουμερα μιλαν μονα τους και εσεις τα καλυπτετε ..
  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. χμμ.. δεν ξερω αν θα μπει καν στον κοπο να σου απαντησει ο καζακης σε ολη αυτη την ακατασχετη μπουρδολογια, ομως ισχυει τελικα, όπως ακριβως τογραψες : "τα νουμερα μιλαν μονα τους"...

   Διαγραφή
  2. Χαχαχα. Σωστα ΠολιτηΧ. Νομιζω δεν του εχει απαντησει ποτε.

   Διαγραφή
  3. Ο Καζακης δε μπορει να μου αντιπαρατεθει .. οι αντιφασεις μεσα στο ΕΠΑΜ που ο ιδιος εχει πεσει ειναι απειρες σε σχεση με το ιδεολογικο υποβαθρο το δικο του και του κινηματος στο οποιο ανοικει ..

   Εδω δε τολμα να γραψει σε εσας να ξεστραβωθειτε ποσους ΔΥ εχουμε στην Ελλαδα και πια ειναι η δαπανη τους .. για ψηφοθηρικους λογους .. ουτε καν αυτο .. μονο Η ΧΑ εχει καταφερθει κατα αυτων αλλα στειρα διχως ουτε καν αυτοι να αναφερουν τα νουμερα ..

   Αμα σου γραψω τα νουμερα θα αναθεωρησεις πολλα αγαπητε .. για την επιλυση των δημοσινομικων μας .. και θα δεις ποσο ευκολο ειναι εως και να αποπληρωσεις το χρεος ..

   Πανω απο δεκα δις πλεονασμα βγαζεις εαν δωσεις σε ολους τους ΔΥ ανεξαιρετως 1100 ευρο αγαπητε μου .. ξεχνας ενφια , τελη κυκλοφοριας , πληρωνεις χρεολυσια 5 δις και σου περισευουν 1 δις να τα κανεις οτι θες και αλλα τοσα για το κουβα του χρεους που πλεον εξυπηρετειτε και παυουν οι ιδιωτικοποιησεις και αλλα πολλα ..

   Αμα στηριζει το ΕΠΑΜ κομματικους στρατους δεν εχουμε καμια θεση σε αυτο .. και φυσικα αυτο ειναι το τελευταιο π πρεπει να γινει υπαρχουν κι αλλα δεκαδες .. χρημα υπαρχει οντως .. και λεφτα υπαρχουν .. εσυ κοβε συνταξεις .. κι οχι αυτες των δεκο κοβε των οικοδομων βαζε ενφια διελυσε τον ιδιωτικο υπαλληλο κι αμα προκοψεις με δραχμη να με τρυπησεις τη μυτη .. η αγοραστικη αγορα δε χανει αμα δωσεις σε 950 000 ΔΥ 1200 ευρο το μηνα νταγκα νταγκα καθε μηνα .. χανει απο τις περικοπες ολες τις αλλες .. που υπαρχει φτωχια , και οι ιδιωτικοι υπαλληλοι φυτοζωουν ..

   Ειδαμε π εστειλε ο λαος τη θερμη υποστηρικτη της ΕΡΤ κωνσταντοπουλου και εσας τοσα ετη .. επισης ειναι θλιβερο να υπαρχει ακομη σημερα υπαλληλος σε ραδιοφωνο της ερτ να δουλευει 2 ωρες να μιλαει για τον ολυμπιακο και να τον πληρωνουμε , να υπαρχει υπαλληλος σε δεκο με 3 χηνες και να τα ξυνει , και διευθυνταδες που σημερα σκανε πανω απο 4 χηνες .. απο το ταχα μου πλαφον του Σαμαρα π εαν εφαρμοστηκε 1 χρονo ζητημα εχει ..

   950 000 DY exei h elada ρωτα τον Καζακη να σου πει πια ειναι η μισθολογικη δαπανη τους .. και κανε τους υπολογισμους .. ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕΤΑ ΧΑΧΑΧΑ ..

   Διαγραφή
  4. Δοκιμασε καλυτερα εσυ , που ξερεις μπορει και να σου απαντησει. Αν, και οπως εχω ξαναγραψει "τα νουμερα μιλαν μονα τους"...

   Διαγραφή
 5. Ο καζακης δεν σου απανταει γιατι εισαι ακροδεξιο τρολ. Αν εγω σου απαντησα δεν ειναι γιατι ειχα καμια ορεξη να διαβαζω την προπαγανδα σου - ειδικα μαλιστα οταν αυτη περιεχει αναφορες περι χρυσης αυγης που βαζεις συνεχεια μεσα στα δηθεν ...προς αντιπαραθεση "επιχειρηματα" σου, αλλα γιατι ηθελα να δωσω στους υπολοιπους ατυχους που διαβαζουν τις αρλουμπες που αραδιαζεις - μαζι με τις καλα κρυμμενες μεταξυ των λεξεων που χρησιμοποιεις, επιθεσεις κατα του καζακη - οτι υπαρχει κοσμος που δεν ανεχεται τις μαλακιες των ακροδεξιων σαν και του λογου σου. Τραβα σοτυς νεοναζιστες που ειναι η θεση σου και παρατα μας με τα αρπαγμενα απο τα μαλια επιχειρηματα της πλακας που μητε για χλευασμο δεν κανουν , πολλω δε μαλον για συζητηση και αναπτυξη διαλογου με τι; / με εναν ακροδεξιο του κερατα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή