Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Όταν η δήθεν αλληλεγγύη στους μετανάστες δουλεύει για το οργανωμένο έγκλημα.

Η μετανάστευση δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά κατάρα για όσους εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω πολέμων, καταπίεσης, ή αφόρητης φτώχειας και εξαθλίωσης. Η μετανάστευση είναι συνώνυμο του εξαναγκασμού και του βίαιου εκπατρισμού από τότε που για πρώτη φορά η παγκόσμια αγορά απαίτησε τη μεταφορά κοντά 20 εκατομμυρίων κυρίως Αφρικανών με τα δουλεμπορικά στις οικονομίες των φυτειών του Νέου Κόσμου.
Το ίδιο και σήμερα. Γι' αυτό και όπως τότε, έτσι και σήμερα, οι δουλέμποροι και τα δίκτυα δουλεμπόρων αποτελούν τη βασική κινητήρια δύναμη της μετανάστευσης παγκόσμια. Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν δυο πολύ σημαντικές εκθέσεις για την εμπορία ανθρώπων. Η πρώτη προέρχεται από την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (https://www.unodc.org/…/2016_Global_Report_on_Trafficking_i…), ενώ η δεύτερη από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (https://www.state.gov/j/tip/rls/tiprpt/2016/).

Το ενδιαφέρον με τις συγκεκριμένες εκθέσεις δεν είναι το γεγονός ότι διαπιστώνουν έξαρση της εμπορίας ανθρώπων. Αυτό είναι κάτι αναμενόμενο σε μια εποχή έξαρσης των μεταναστευτικών μετακινήσεων. Το εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σε μια εποχή έξαρσης του δουλεμπορίου ανθρώπινων ψυχών, η δίωξη των κυκλωμάτων έχει δραστικά περιοριστεί.
Θα περίμενε κανείς ότι με το οξύτατο πρόβλημα μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη διαμέσου κυρίως της Ελλάδας και της Ιταλίας το 2015, οι διωκτικές αρχές των χωρών εισόδου, αλλά κι ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είχαν να επιδείξουν μια ιδιαίτερα εκτεταμένη επιχείρηση ενάντια στα κυκλώματα δουλεμπορίας. Συνέβη κάτι τέτοιο; Ακριβώς το αντίθετο συνέβη. Σ' ολόκληρη την ΕΕ περιορίστηκε η ποινική δίωξη των κυκλωμάτων που εμπορεύονται ανθρώπους.
Ας πάρουμε ως παράδειγμα την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις αστυνομικές αρχές της Ελλάδας που καταγράφονται στην έκθεση του ΟΗΕ, ο αριθμός αδικημάτων που σχετίζονται με εμπορία ανθρώπινων ψυχών από 62 το 2010 έπεσαν στα 36 το 2014 και μόλις στα 16 για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015. Ο αριθμός των υπόπτων που ερευνήθηκαν για αδικήματα εμπορίου ανθρώπων ήταν 246 το 2010 για να μειωθεί κατόπιν στους 125 το 2014 και στους 40 την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015.
H έκθεση του State Department αναφέρει: "Κατά την περίοδο αναφοράς, πολλές χώρες στην ΕΕ και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπως η Ελλάδα, παρουσίασαν ένα πρωτοφανές κύμα μετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία, που αποτελείται από ένα μίγμα των αιτούντων άσυλο / οιονεί πρόσφυγες, οικονομικοί μετανάστες και ευάλωτοι πληθυσμοί σε διακίνηση, μεταξύ άλλων. Ένας διεθνής οργανισμός εκτιμά ότι η Ελλάδα έλαβε περισσότερους από 862.000 μετανάστες και αιτούντες άσυλο το 2015. Ορισμένα από αυτά τα άτομα, όπως ασυνόδευτα ανήλικα και τις ανύπαντρες γυναίκες, ήταν ιδιαίτερα ευάλωτα στην εμπορία ανθρώπων. Οι περισσότεροι μετανάστες και αιτούντες άσυλο πιστεύεται ότι βασίζονται σε λαθρεμπόρους σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους και σε ορισμένες περιπτώσεις αναγκάζονται σε εκμετάλλευση κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα."
Τι θα περίμενε κανείς μετά από μια τέτοια (αυτονόητη, εν πολλοίς) εκτίμηση; Οι διωκτικές αρχές να έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με σκοπό το χτύπημα των κυκλωμάτων. Έγινε κάτι τέτοιο; Ακριβώς το αντίθετο έγινε. Να τι γράφει η έκθεση: "Η κυβέρνηση [της Ελλάδας] άσκησε κάπως λιγότερες διώξεις υπόπτων σε σχέση με τα δύο προηγούμενα έτη. Η αστυνομία εντόπισε λιγότερα θύματα εμπορίας ανθρώπων..." Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι.
Και δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Τα ίδια πάνω-κάτω συνέβησαν σ' ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε μια εποχή έξαρσης της παράνομης διακίνησης μεταναστών, οι διωκτικές αρχές κυρίως στις χώρες εισόδου προς την ΕΕ - όπως είναι η Ελλάδα - φάνηκαν ουσιαστικά να αδρανούν. Το ίδιο και στις υπόλοιπες χώρες υποδοχής.
Φταίνε οι διωκτικές αρχές, ή συνιστά πολιτική επιλογή; Σαφώς το δεύτερο. Ήταν και είναι πολιτική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναληφθεί το βάρος της αντιμετώπισης του προβλήματος των μεταναστευτικών μετακινήσεων από τις εθνικές αρχές κάθε κράτους, στα κυκλώματα των ΜΚΟ. Ήταν και παραμένει πολιτική επιλογή της ΕΕ να μην αντιμετωπίζεται ο παράνομος μετανάστης ως θύμα κυκλωμάτων εμπορίας, αλλά ως αντικείμενο αυθαίρετης και υποκριτικής αλληλεγγύης χωρίς να τηρούνται τα διεθνώς νόμιμα.
Το αποτέλεσμα; Ποτέ ξανά δεν αντιμετώπισε η Ευρώπη ένα τέτοιο κύμα εμπορίας ανθρώπινων ψυχών. Και μάλιστα υπό καθεστώς άτυπης ασυλίας. Η δράση των ΜΚΟ και η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας συνιστά τον καλύτερο μανδύα για την τρομακτική επέκταση των κυκλωμάτων εμπορίας.
Και τι κάνει γι' αυτό η πολιτισμένη Ευρώπη; Απολύτως τίποτε. Απλά μεταχειρίζεται τους μετανάστες ως νομάδες, που χρήζουν ειδική μεταχείριση συγκαλύπτοντας το γεγονός ότι συνιστούν προϊόν κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων. Το πολύ-πολύ να χύσουν κανένα κροκοδείλιο δάκρυ για τα χιλιάδες ανήλικα που χάνονται τα ίχνη τους, άμα εισέλθουν στην ΕΕ. Κανείς δεν θα συγκινηθεί τόσο ώστε να ζητήσει να λογοδοτήσουν ακόμη και ποινικά οι κάθε λογής υπεύθυνοι, οι ΜΚΟ και οι αλληλέγγυοι των ανοιχτών συνόρων.
Όλοι τους - το ξέρουν, δεν το ξέρουν - δουλεύουν για τους δουλεμπόρους. Και ανοιχτά σύνορα σημαίνει ελεύθερο εμπόριο ανθρώπων. Γι' αυτό άλλωστε κι όλοι αυτοί οι τόσο προοδευτικοί μας διδάσκουν να απεχθανόμαστε τον όρο "λαθραία διακίνηση μεταναστών", ή λαθρομετανάστες. Μας διδάσκουν ότι το λαθραίο δεν ταιριάζει σε ανθρώπους κι άρα όποιος μιλάει για λαθρομετανάστες είναι φασίστας και ρατσιστής.
Η αλήθεια είναι όπως πάντα πολύ πιο βρώμικη. Όλοι αυτοί που απεχθάνονται να μιλήσουν για λαθραία διακινούμενους μετανάστες, στην ουσία το έκαναν και το κάνουν για να διευκολύνουν την συγκάλυψη του γεγονότος ότι ο λαθρομετανάστης συνιστά θύμα των κυκλωμάτων εμπορίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Πρέπει πάση θυσία να αποσπαστεί η διακίνηση των μεταναστών από το οργανωμένο έγκλημα.
Ας δούμε τι λέει το Πρόσθετο Πρωτόκολλο στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών κατά του Διασυνοριακού Οργανωμένου Εγκλήματος κατά της λαθραίας διακίνησης μεταναστών από ξηράς, θαλάσσης και αέρος Υιοθετήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2000 με την απόφαση 55/25 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Έναρξη ισχύος: 28 Ιανουαρίου 2004, σύμφωνα με το άρθρο 22 Κείμενο: UN Document A 55/383 (2000) Η συγκεκριμένη Σύμβαση και τα Πρωτόκολλά της είναι νόμος του ελληνικού κράτους (ΦΕΚ, 158)
Το Άρθρο 3 αναφέρει: - 1. Για τους σκοπούς του Πρωτοκόλλου τούτου: α) «Λαθραία διακίνηση μεταναστών» σημαίνει την επίτευξη της παράνομης εισόδου ενός προ¬σώπου σε ένα κράτος μέρος, του οποίου το πρόσωπο αυτό δεν είναι υπήκοος ή μόνιμος κάτοικος, με σκο¬πό την απόκτηση, αμέσως ή εμμέσως, οικονομικού ή άλλου οφέλους. β) «Παράνομη είσοδος» σημαίνει τη διέλευση των συνόρων χωρίς συμμόρφωσης προς τις απαραί¬τητες προϋποθέσεις νόμιμης εισόδου στο κράτος υποδοχής.
Τι αναφέρει λοιπόν το Πρωτόκολλο που οφείλουν να ακολουθούν πιστά Ελλάδα και ΕΕ; Ότι ο λαθρομετανάστης είναι θύμα εγκλήματος. Όπως και η "παράνομη είσοδος" σε μια χώρα. Τι πρέπει να κάνει μια χώρα που ακολουθεί πιστά το Πρωτόκολλο; Άρθρο 5.- Οι μετανάστες δεν υπόκεινται σε ποινική δίωξη δυνάμει του Πρωτοκόλλου τούτου, μόνον όσον αφορά το γεγονός ότι αποτέλεσαν αντικείμενο των πράξεων που αναφέρονται στο άρθρο 6.
Τι αναφέρει το άρθρο 6; - 1. Κάθε κράτος μέρος υιοθετεί τα νομοθετικά και άλλα μέτρα που είναι αναγκαία για να θεσπισθούν ως ποινικά αδικήματα, όταν τελούνται με πρόθεση και για να αποκτηθεί άμεσο ή έμμεσο οι¬κονομικό ή άλλο υλικό όφελος: α) η λαθραία διακίνηση μεταναστών, β) όταν διαπράττονται με σκοπό τη διευκόλυνση της λαθραίας διακίνησης μεταναστών: i) η κατάρτιση ψευδούς ταξιδιωτικού εγγράφου ή δελτίου ταυτότητας, ii) η προμήθεια, παροχή ή κατοχή τέτοιου εγγράφου. γ) Η διευκόλυνση προσώπου που δεν είναι υπήκοος ή μόνιμος κάτοικος να παραμείνει στο ενδιαφε¬ρόμενο κράτος χωρίς να συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για νόμιμη παραμονή στο κράτος με τα μέσα που αναφέρονται στην περίπτωση (β) της παραγράφου αυτής ή άλλα παράνομα μέσα.
Γιατί λοιπόν οφείλει κάθε κράτος να ποινικοποιήσει τη λαθρομετανάστευση, κοκ; Όχι για να ποινικοποιήσει το θύμα, δηλαδή τον μετανάστη - όπως ζητά η ΧΑ για να προστατέψει τα κυκλώματα που νέμονται τους λαθρομετανάστες - αλλά για να χτυπηθεί το εμπόριο των ανθρώπων ως εκδήλωση του οργανωμένου εγκλήματος. Εφαρμόζεται το συγκεκριμένο πρωτόκολλο; Ούτε από την Ελλάδα, ούτε από την Τουρκία, ούτε βέβαια από την ΕΕ.
Να γιατί οι αλληλέγγυοι της αριστεράς του Σώρος βάλθηκαν να μας διδάξουν ότι είναι κακό να μιλάμε για λαθρομετανάστες, ή για παράνομους μετανάστες. Καλύτερα να μιλάμε για irregular migrants, δηλαδή για ακανόνιστους μετανάστες ή ότι άλλο σημαίνει αυτός ο άχρωμος όρος, που υιοθετείται πλέον στα επίσημα κείμενα για να κρύψει την οργανική σχέση της λαθρομετανάστευσης με το οργανωμένο έγκλημα. Κι όσο οι αλληλέγγυοι του Σώρος θα διευκολύνουν όσο ποτέ άλλοτε το δίκτυο της οργανωμένης εμπορίας ανθρώπων - πάντα με το αζημίωτο - τόσο οι κυβερνήσεις θα μεταχειρίζονται τα θύματα κατά το δοκούν.

8 σχόλια:

 1. -Παρατηρήσατε ὅτι πρόσφυγες ἀνέβάζουν τοὺς λάθρο καὶ πρόσφυγες τοὺς κατεβάζουν; Ἄν ὄχι ἀκοῦστε κυβερνητικοὺς, νουδουλίτες, πασοκόσταυρους καὶ τοὺς καναλοπάτρωνές τους.

  -Ξέρετε, ὅμως, ὅτι δὲν μποροῦν νὰ θεωρηθοῦν καὶ ζητήσουν ἄσυλο ὡς πρόσφυγες, αὐτοί ποὺ ἔφυγαν ἀπὸ τὴν πατρίδα τους, μόνο καὶ μόνο ἐπειδὴ εἶναι σὲ πόλεμο;

  -Σύμφωνα μὲ τὴν συνθήκη τῆς Γενεύης καὶ τὸν ΟΗΕ καὶ τὴν ΕΕ, ἀλλά καὶ μὲ τὴν στοιχειώδη λογική καὶ ὄχι αὐτὴ τῶν νουδουλο πασοκο ποταμοσταυρο συριζαίων,

  -Θεωρεῖται πρόσφυγας ποὺ δικαιοῦται ἀσύλου, κάποιος, μόνο ἄν τεκμηριωμένα καὶ βάσιμα, καταδιώκεται γιὰ λόγους φυλῆς, θρησκείας, ἐθνικότητος, πολιτικῶν ἀπόψεων καὶ κοινωνικῆς ὁμάδος.

  -Ὄχι ἐπειδὴ τὸ κράτος του εὑρίσκεται σὲ πόλεμο ἤ ἐσωτερικὴ στάση. Γι'αύτό καί δὲν προχωρᾶνε οἱ "προσφυγοποιήσεις¨, ὅσο κι'ἄν τὸ ἤθελαν οἱ συριζολοιποί. Διότι ἡ ἁρμόδια αρμοστεία τοῦ ΟΗΕ δὲν μπορεῖ εὔκολα διὰ τῆς "προσφυγοποιήσεως" νὰ στέλνῃ τούς λάθρο στὴν ΕΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Ὄχι ἐπειδὴ τὸ κράτος του εὑρίσκεται σὲ πόλεμο ἤ ἐσωτερικὴ στάση" Δηλαδή σύμφωνα με την άποψη αυτή οι Σύριοι δεν θεωρούνται πρόσφυγες; Είστε σίγουρος;Ο Ορισμός αυτός είναι του Ο.Η.Ε. και της συνθήκης της Γενεύης; Εάν είναι έτσι ο ορισμός αυτός κατά την γνώμη μου είναι λάθος! Τότε το 1922 που έγινε η Καταστροφή, οι πρόγονοι μας "συνωστίζονταν" στην παραλία της Σμύρνης όπως πολύ στρεβλά παρουσιάστηκε σ' εκείνο το απαράδεκτο βιβλίο Ιστορίας!!!

   Διαγραφή
 2. Πολύ καλό κείμενο σε σχέση με το μεταναστευτικό. Με την διαφορά ότι θα πρέπει επαρκώς να εξηγήσεις τι εννοείς κλειστά σύνορα. Ίσως και επιγραμματικά .
  Και το λέω αυτό γιατί σε διάφορες συζητήσεις στις λέξεις ‘’κλείσιμο των συνόρων ‘΄ , ο άλλος σου απαντά , δηλαδή τι ‘’ θέλεις να κάνεις να βγάλεις τα πλοία στο Αιγαίο και να πνίξεις όλους αυτούς του κατατρεγμένους , δεν πρέπει να τους βοηθήσεις ‘’ .
  Κατανοώ την χρυσομαλλούσα κοπέλα πάνω στην ελιά κάπου στην Μυτιλήνη με το πλακάτ στο χέρι να γράφει ‘’ ένας κόσμος ΄’ , και τον νέο με το φρι μαλί να κουνάει το άσπρο μαντίλι στις βάρκες των προσφύγων , και άντε να βάλω και λίγο ρομαντισμό με την δικαιολογία ότι είναι νέοι που ήρθαν να βοηθήσουν , αν και να ήθελαν να βοηθήσουν , θα έπρεπε να βοηθήσουν ξεκινώντας από τις ίδιες τους τις χώρες , φυσικά τέτοια περιστατικά έχουμε και εγχώρια.
  Ευχαριστώ Βασίλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η μετάφραση μου του άρθρου στα Αγγλικά.(σε 3 μέρη γιατι το FB δεν επιτρέπει μεγάλα κείμανα)
  Διαδώστε το.

  When the supposed solidarity with the refugees is actually working for organized crime.
  Emigration is not a human right, but a curse for all those who are forced to abandon their country because of war, oppression, or unbearable poverty and misery. Emigration is the synonym for coercion and forced exile, since for the first time ever the world market demanded from slave-traders the transport of approximately 20 million, mainly Africans, to work in the plantations for the economies of the New World.
  The same is happening today. That is why today, just as then, the slave-traders and their networks constitute the mainspring of emigration worldwide. Recently, two very important reports were published concerning human trafficking.
  The first is from the United Nations office on Drugs and Crime
  2016 Global Report on Trafficking in Persons,

  and the second form the Department of Foreign Affairs in the US.

  What is interesting about these reports is not that they confirm a dramatic increase in human trafficking. That is to be expected in times when there is a huge surge in migrations. What is remarkable is the fact that at such a time the pursuit and prosecution of these networks has been curtailed drastically.
  One would have expected that given the acuteness of the problem of the movement of emigrants and refugees towards Europe, mainly through Greece and Italy in 2015, that the law enforcement authorities at the points of entry in these countries, but also throughout the EU, to show zeal and to mount an especially large scale operation against these slave trading networks. Has this happened? Exactly the opposite has taken place. Throughout the EU the prosecution and pursuit of human trafficking networks has been restricted.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Let us take Greece as an example. According to the crime figures of the Greek police, which are recorded in the UN's report, the number of crimes associated with the trafficking of human souls fell from 62 in 2010, to 36 in 2014 and only just 16 during the period frm January to July 2015. The number of suspects who were investigated for the crime of human trafficking was 246 in 2010, this figure fell to 125 in 2014 and to 40 from January to July 2015.
  The State department's report mentions that: “ During this period, many European countries and in the South-East of Europe countries like Greece, exhibited a huge surge of emigration from the Middle East, Africa and Asia, which consists of a mixture of people: those seeking asylum, those resembling refugees, economic migrants and vulnerable groups people among others.”
  One international organization estimates that Greece received more than 862,000 emigrants and asylum seekers in 2015. Some of these people, such as minors, young children and single women, were especially vulnerable and in danger from human traffickers. It is believed that most emigrants and asylum seekers are dependent on human traders at some point during their journey and in some cases are forcibly exploited when they arrive in Greece.”
  What would one expect from such an (rather obvious) assessment? For the law enforcement agencies to be outperforming themselves, trying their utmost to deliver a heavy blow to hinder the operations of these slave-trading networks.
  Did this happen? Exactly the opposite has happened.
  This is what the report says:
  “The Greek government prosecuted fewer suspects in comparison with the previous two years. The police discovered fewer victims of traffickers...”
  Can this be possible? Unfortunately it is. And not only in Greece. About the same is happening throughout the EU. At a time when the numbers of illegal immigrant trafficking have sky-rocketed, in all of the entry points towards the EU, - such as Greece-. the law enforcement agencies are essentially doing nothing, they are stalling, and not just in Greece but in all the other countries too.
  Is this the fault of the law enforcement bodies, or is this the result of a political decision? Clearly the latter.
  It has always been, and still is EU policy, that the burden of dealing with the problem of the movement of migrants in each nation falls upon the shoulders of NGO (non governmental organizations, independent groups). It was and still remains the policy of the EU not to deal with an illegal immigrant as the victim of slave-traders, but as an object worthy of arbitrary and hypocritical solidarity, without heeding or applying international law. And what is the result? Never before has Europe had to confront such a huge wave of trafficking in human persons. Especially under the regime of informal asylum. The action of NGOs and the agreement between Turkey and the EU have created the best conditions for the terrifying expansion of the slave-trading networks.
  And what is civilized Europe doing about all this? Absolutely nothing.
  It simply deals with these migrants as nomads, who require special treatment but concealing and ignoring the fact they are the product of slave-trading networks. At best they'll shed a few crocodile tears for the thousands of children that disappear without trace as soon as they enter Europe. But, no one will be moved enough to ask that all those responsible, the NGOs and all who support an open border policy, give explanations are bought to justice, be prosecuted or even charged for these crimes.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Whether they know it or not they are working for the illegal slave-traders. And open borders mean the easy and free trafficking of humans. That is also the reason why these radicals and intellectuals try to tell us that we should be revolted by the term “illegal trafficking of migrants” or “illegal immigrants”. They claim that the word “illegal” should not be used to describe humans, and so whoever uses the term “illegal immigrant” is being racist and is a fascist.
  But, as always, the truth is a lot dirtier. All those who hate discussing the movement of illegal immigrants have been doing so and are really doing it to help conceal the fact that an illegal immigrant is the victim of slave-trading networks and of organised crime.
  Let us take a look at what the optional protocol at the United Nations Convention against Transnational Organised Crime, against the Smuggling of Migrants by Land, Sea and Air, adopted on the 15th November 2000, starting from 28th January 2004, according to article 22, UN Document A55/383 (2000). This specific convention and its protocols have been made law of the Greek state (FEK 158).
  Article 3 states: 1. For the purposes of this Protocol a)”Illegal smuggling of migrants” means achieving the goal of illegal entry of a person into a state of which that person is not a citizen, or permanent resident, for the purpose of acquiring directly or indirectly financial or other benefits. b) “Illegal entry” means crossing the borders without adhering to the necessary requirements of legal entry to the host State.
  So what procedure does the Protocol instruct Greece and the EU to stick to? That the illegal immigrant is a victim of crime, as is the “illegal entry” into a country. What should a country do that follows the procedures of Protocol, article 5?- According to this Protocol, these migrants are exempt from criminal prosecution unless they were the perpetrators of actions mentioned in article 6.
  What does article 6 say?
  “ 1. Every member state should adopt legislative and other measures that are necessary to establish that the following be considered as criminal offences, when done intentionally for the purpose of financial, or other material gain:
  a) The smuggling of migrants,
  b) helping in the illegal act of the smuggling of migrants
  i) creating a false travelling document or identity card,
  ii) supplying, manufacture or possession of such a document,
  c) enabling a person who is not a citizen or permanent resident to stay in a state without the conditions governing entitlement to a right of residence having been satisfied by the means mentioned in point “b” of this paragraph, or by other illegal means.”
  So why should every member state criminalise illegal immigration etc.?
  Not to prosecute the victim, that is the migrant, -as various extreme right groups want to do, in order to protect the webs of slave-traders that exploit the illegal migrants-, but to attack the slave-trade which is a manifestation of organised crime.
  Is this specific Protocol implemented> It is not, neither by Greece, nor by Turkey and of course not by the EU.
  That is why the supporters of the Left, of G. Soros have been trying to educate us by telling us that it is wrong to talk about illegal immigrants. That it would be better to refer to them as “irregular migrants”, in other words as special cases, (what else could this blanc term mean?), and which is now becoming adopted in formal documents in order to conceal the link between illegal immigration and organised crime. And as long as the supporters of Soros more than ever keep facilitating the slave trading networks - always in expectation of some profit down the line-, so will governments take advantage of the victims in any way they wish

  By Dimitris Kazakis, general secretary of the United Peoples Front. (EPAM)

  Translated by Byron Zeliotis

  Links
  1) http://www.epamhellas.gr/wp-content/upload/2016/12/2016_Global_Report_on_Trafficking_in_Persons.pdf
  2) 2) https://www.state.gov/j/tip/rls/tiprpt/2016/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μια απο τις καλύτερες αναλύσεις που έγινε έως τώρα. .
  Αλλα ποίος ακούει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Νά προστέσω μόνο τήν άποψη τού Μάρξ πάνω στό μεταναστευτικό ή οπόία άποψη επαληθευεται καθημερινά από τήν πραγματικότητα ..."η ματαναστευση τροφοδοτει Δυστυχώς τίς εφεδρειες του καπτιταλισμου "....έτσι τάλεγε ο μάρξ τώρα εγώ τί νά πώ α΄ς τμας τά πούν ΄αυτοί που τά ξερουν καλύτερα ...αλλά μάλλον τά ξεράδια τους ξέρουν ,,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή