Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Νομικός όρκος ΕΠΑΜ

Καταχωρήθηκε από τον χρήστη desmevsi στις 18 Ιούλιος
«Δεν θα κάνουμε πίσω από τις προγραμματικές δηλώσεις όταν έρθουμε στην εξουσία. Δεν ξέρω ποιοί άλλοι είναι αυτοί που θα ρίσκαραν κάτι τέτοιο» τόνισε σε συνέντευξή του στην «ΔΈΣΜΕΥΣΗ» ο Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ., Δημήτρης Καζάκης, με αφορμή το ψήφισμα της νομικής δέσμευσης από το 5ο Συνέδριο.
ΕΡ. Ποιός ήταν ο λόγος που ψηφίσθηκε από το 5ο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ. η «Νομική Δέσμευση» προς τον ελληνικό λαό;

ΑΠ. Είναι ο τρόπος για να αποδείξουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω από τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Ερευνούσαμε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα την καλύτερη, κατά το δυνατόν, νομική δέσμευση έναντι του ελληνικού λαού. Το Ε.ΠΑ.Μ. δεν έχει κανένα πρόβλημα να υιοθετήσει μια σκληρή δέσμευση για να πεισθούν οι Έλληνες ότι οι πολιτικές και οικονομικές προτάσεις μας θα ισχύσουν σε κάθε περίπτωση. Οι Αμερικανοί λένε «βάλε τα λεφτά σου εκεί που είναι το στόμα σου» Σαν να λέμε στην Ελλάδα «βάλε στοίχημα». Εμείς βάλαμε στοίχημα την περιουσία της ηγεσίας και των μελών του Ε.ΠΑ.Μ που θα εκλεγούν. Δεν ξέρω ποιοί άλλοι είναι αυτοί που θα ρίσκαραν κάτι τέτοιο. Με την νομική δέσμευση διασφαλίζουμε την άμεση βελτίωση της ζωής του ελληνικού λαού, όταν έρθουμε στην εξουσία. Η δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. είναι «καθ’ οιονδήποτε τρόπο», δηλαδή, εάν το ΕΠΑΜ αναλάβει ή συμμετέχει στη διακυβέρνηση της Χώρας ή έχει καταφέρει στις εκλογές να εισέλθει στη Βουλή, αλλά αθετεί τις υποσχέσεις που έδωσε στον Ελληνικό Λαό, με αυτό το ψήφισμα, οποιοσδήποτε πολίτης και οποιοσδήποτε εισαγγελέας με βάση το ψήφισμα, το πολιτικό μας πρόγραμμα και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, ως έγγραφα που αποδεικνύουν την ενοχή των εκλεγμένων μελών του ΕΠΑΜ και της ηγεσίας του, προκύπτει εμμέσως πλην σαφώς ομολογία ενοχής. Θα μπορεί να ζητηθεί η ποινική δίωξή τους, για τα αδικήματα της εξαπάτησης εκλογέων και της εσχάτης προδοσίας. Η καταδίκη δε οποιουδήποτε για τα αδικήματα αυτά, ιδρύει το δικαίωμα είτε του εκλογέα, στην περίπτωση της εξαπάτησης, είτε του Ελληνικού Δημοσίου, στην περίπτωση της εσχάτης προδοσίας, να ζητήσουν από τα αρμόδια δικαστήρια την επιδίκαση χρηματικής αποζημίωσης σε βάρος των καταδικασθέντων, λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστησαν από τις εγκληματικές πράξεις τους,
Εξηγώ δηλαδή, ότι και μέσα από συμμαχίες θα ισχύσει η δέσμευσή μας και η ποινική δίωξη σε περίπτωση που οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις δεν εφαρμοσθούν.
Η νομική δέσμευση του ΕΠΑΜ είναι:
«ΨΉΦΙΣΜΑ 5ου Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ. – ΙΟΥΛΙΟΣ 2016
«ΔΉΛΩΣΗ – ΔΈΣΜΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ»
Το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.)
Λαμβάνει υπόψη:
Α. Τις διατάξεις του Ελληνικού Συντάγματος του 1975, ως ισχύει και ειδικότερα: τις διατάξεις των άρθρων 1 (παρ. 1), 110 (παρ. 3), 50 και 120 (παρ. 3 και 4), με τις οποίες κατοχυρώνεται η δημοκρατική αρχή, τις διατάξεις του άρθρου 1 (παρ. 2 και 3), με τις οποίες κατοχυρώνεται η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, αλλά και των άρθρων 51 (παρ. 3) περί εκλογικού δικαιώματος, 52, που εγγυάται την ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, και 29, περί αναγνώρισης των πολιτικών κομμάτων,
Β. Τις συνταγματικές διατάξεις με τις οποίες ως πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας τίθεται ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου (2 παρ. 1) και η κατοχύρωση του κοινωνικού κράτους δικαίου (25 παρ. 1),
και Διαπιστώνει.
Ότι οι ανωτέρω συνταγματικές διατάξεις, -όπως άλλωστε και το σύνολο των συνταγματικών διατάξεων με τις οποίες κατοχυρώνονται ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και συνταγματικές ελευθερίες-, από το έτος 2010 και εντεύθεν καταπατώνται συνεχώς και αδιαλείπτως από τα όργανα που είναι επιφορτισμένα για την τήρησή τους,
Ότι, ειδικότερα, οι βουλευτές, υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες των κομμάτων που αναδείχθηκαν στην εξουσία από το εκλογικό σώμα την τελευταία εξαετία, συστηματικά εξαπάτησαν αυτό, καθόσον όχι μόνο δεν τήρησαν τα προεκλογικά τους προγράμματα, βάσει των οποίων και εκλέχθησαν, αλλά σφετεριζόμενα την ιδιότητά τους ως οργάνων του Ελληνικού Κράτους, προέβησαν σε επικύρωση και υπογραφή δανειακών συμβάσεων αποικιακού τύπου, εμπλέκοντας αυτό σε καθεστώς οικονομικής, πολιτικής και νομικής κατοχής, ενώ, αγνοώντας τη λαϊκή ετυμηγορία που προηγήθηκε με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015, με το ν. 4336/2015 κατέλυσαν τη λαϊκή κυριαρχία, δεδομένου ότι ρητώς το νομοθετικό έργο της Βουλής εξαρτάται από την έγκριση εξωθεσμικών παραγόντων (ΔΝΤ, Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., Ε.Μ.Σ.).
Ενόψει των ανωτέρω, το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δ Ε Σ Μ Ε Υ Ε Τ Α Ι
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
Ότι σε περίπτωση που επιλεγεί και αναδειχθεί στην εξουσία, θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των όσων αποτελούν προγραμματικές του δεσμεύσεις, όπως αναλύονται στο πρόγραμμά του, δηλαδή:
1. Να θεσπίσει και νέα εθνική επέτειο του ελληνικού λαού, την 26η Ιανουαρίου, ημερομηνία όπου το 1828 ο Ιωάννης Καποδίστριας ορκίστηκε στην Αίγινα ως πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος, επιλεγμένος από τους ίδιους του Έλληνες. Η 26η Ιανουαρίου θα είναι η ημέρα Ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Σύμβολο ότι η χώρα αλλάζει σελίδα και η Ελληνική Πολιτεία επανιδρύεται ως ανεξάρτητη και κυρίαρχη για τον λαό της.
2. Να καταγγείλει στη διεθνή κοινότητα ότι το δημόσιο χρέος είναι καθ’ όλα παράνομο και καταχρηστικό με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και ότι χρησιμοποιήθηκε από τους δανειστές για να εφαρμοστούν πολιτικές γενοκτονίας του ελληνικού λαού, να καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και να τεθεί ολόκληρη η χώρα υπό κατοχή προκειμένου να λεηλατηθεί.
3. Να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον όσων κατέλυσαν το Σύνταγμα, σφετερίστηκαν την εξουσία σύμφωνα με το άρθρο 120 παρ. 3 του Συντάγματος και διέπραξαν εγκλήματα εσχάτης προδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 134 του Π.Κ. προκειμένου να επιβληθεί η μνημονιακή κατοχή της Ελλάδας.
4. Να δημιουργήσει μια δημοκρατική κυβέρνηση υπό τον έλεγχο των ίδιων των πολιτών, η οποία για κρίσιμα ζητήματα και κορυφαίες επιλογές οφείλει να καταφεύγει στη γνώμη του λαού με τη διενέργεια δημοψηφισμάτων με απόλυτα δεσμευτικό χαρακτήρα. Επίσης η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρά σε δημοψήφισμα όποτε οι ίδιοι οι πολίτες το θελήσουν με τη συλλογή κατ’ ελάχιστο 300 χιλιάδων υπογραφών.
5. Να καταργήσει το σύνολο των μνημονιακών νόμων και ρυθμίσεων από το 2010 έως σήμερα, μαζί με το σύνολο των δεσμεύσεων σε βάρος του ελληνικού λαού και της χώρας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από τους δανειστές και τους αποκαλούμενους Θεσμούς του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.
6. Να καταργήσει το σύνολο των καταχρηστικών και δημευτικών φόρων στα ακίνητα και το εισόδημα. Να καταργήσει τις προκαταβολές φόρου, τα τεκμήρια και όλες τις άλλες ρυθμίσεις «αντικειμενικοποίησης» των φόρων. Να μειώσει δραστικά το ΦΠΑ στο μισό επίπεδο απ’ ότι είναι σήμερα. Να διαγράψει το σύνολο των οφειλών προς την εφορία που δημιουργήθηκαν λόγω αδυναμίας φοροδοτικής ικανότητας.
7. Να διαγράψει το σύνολο των ιδιωτικών χρεών προς τις τράπεζες, τα επενδυτικά κεφάλαια (funds) και τα ασφαλιστικά ταμεία για νοικοκυριά, αγρότες, ελευθεροεπαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
8. Να θέσει υπό εκκαθάριση εν λειτουργία τις αποκαλούμενες συστημικές τράπεζες ώστε να διερευνηθούν σε όλη τους την έκταση και βάθος οι ανακεφαλαιοποιήσεις, οι διαπλοκές με το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» και τα θαλασσοδάνεια προκειμένου να παραπεμφθούν στην ποινική δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται για όλα αυτά.
9. Να διασφαλίσει τις πραγματικές καταθέσεις των ελλήνων πολιτών από πολιτικές διασπάθισης υπέρ των τραπεζών, αλλά και να αποζημιώσει όσους αποταμιευτές κατόχους ομολόγων υπέστησαν «κούρεμα» παρά και ενάντια στη θέλησή τους.
10. Να αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος των πολιτών από τις μνημονιακές ρυθμίσεις και να επαναφέρει τις Ιδιοκτησίες στους Νόμιμους Ιδιοκτήτες τους, οι οποίες εκπλειστηριάστηκαν υπό καθεστώς μνημονίου από την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και τα επενδυτικά κεφάλαια (funds).
11. Να επαναφέρει μισθούς και συντάξεις στην προ του πρώτου μνημονίου εποχή. Να αποκαταστήσει το καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων και να θεσμοθετηθεί ένα ανελαστικό πλαίσιο προστασίας της εργασίας από κάθε ασυδοσία. Να κατοχυρώσει με νόμο του κράτους το βασικό μισθό για όλους πάνω από το επίπεδο του επίσημου ορίου φτώχειας. Να προστατευτεί ο μισθός και τα δικαιώματα των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας.
12. Να θεμελιώσει ένα αληθινά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας και παιδείας, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σύμφωνα με τις ανάγκες τους και ανεξάρτητα της οικονομικής τους επιφάνειας.
13. Να επανεθνικοποιήσει χωρίς αποζημίωση και ως προϊόν εγκλήματος κατά του ελληνικού λαού και της πολιτείας του, το σύνολο της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας που εκχωρήθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε ιδιωτικά συμφέροντα υπό το καθεστώς των κάθε λογής μνημονιακών «ταμείων».
14. Να δρομολογήσει τις διαδικασίες με βάση τη λαϊκή κυριαρχία για την ψήφιση ενός νέου δημοκρατικού Συντάγματος, όπου θα αποκαθίστανται το σύνολο των παραβιασθέντων δικαιωμάτων του πολίτη και θα εξασφαλίζει ότι ποτέ στο μέλλον δεν θα υπάρξει εκτελεστική εξουσία, η οποία θα μπορεί να καταλύσει τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος. Να μην βρεθεί ποτέ ξανά η χώρα θεσμικά ανοχύρωτη απέναντι σε άνομα συμφέροντα.
Το Ε.ΠΑ.Μ, έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας του όρκου που δίδεται από τους βουλευτές, κατά το άρθρο 59 του Συντάγματος: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντα μου»
ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Ότι τυχόν αδυναμία υλοποίησης των ως άνω δεσμεύσεων υπό ομαλές συνθήκες (μη εμπόλεμης κατάστασης ή φυσικής καταστροφής), εντός τριμήνου από την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών, θα έχει ως συνέπεια την ΑΜΕΣΗ και καθολική ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που κατέχουν θέσεις κυβερνητικής και κοινοβουλευτικής ευθύνης.
Ότι τυχόν αθέτηση αυτών των δεσμεύσεων από το Ε.ΠΑ.Μ. συνεπάγεται αυτοδικαίως ομολογία του εγκλήματος της εξαπάτησης των ψηφοφόρων εκ μέρους της ηγεσίας του Ε.ΠΑ.Μ. και όσων εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιό του και αποδέχονται ανεπιφύλακτα την κίνηση της διαδικασίας ποινικής δίωξης εναντίον τους.
Ότι τυχόν συνδρομή του Ε.ΠΑ.Μ. με οιονδήποτε τρόπο, στη συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής υπό καθεστώς κατοχής της πατρίδας συνεπάγεται ότι η ηγεσία και όσοι εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιό του διαπράττουν σφετερισμό λαϊκής εντολής και έγκλημα εσχάτης προδοσίας και αποδέχονται ανεπιφύλακτα να διωχθούν ποινικά για τα αδικήματα αυτά.
Σ’ αυτήν την περίπτωση η ηγεσία του Ε.ΠΑ.Μ. και οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιό του αποδέχονται τη δήμευση του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων υπέρ του ελληνικού λαού, ως ποινική ρήτρα για την αθέτηση ή καταπάτηση των δεσμεύσεών τους.»
Δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα Δέσμευση, 18/7/2016

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ συναγωνιστή Δημήτρη και λοιποί συναγωνιστές, η δόλια παραπλάνηση εκ μέρους των επί επταετία προδοτών ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΩΣ ΣΥΝΟΔΟ ΑΔΙΚΗΜΑ της εσχάτης προδοσίας , όχι μόνο γιατί δεν ήταν καθόλου απαραίτητη η υπογραφή παρόμοιας δέσμευσης για να ασκήσει δίωξη ο Εισαγγελέας, αλλά γιατί , η δόλια παραπλάνηση (και η εσχάτη προδοσία) περιλαμβάνει και προεκλογικά και μετεκλογικά ΚΑΙ την ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ και ΛΥΣΕΩΝ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, που έπρεπε να αξιοποιηθούν και εφαρμοστούν, αντί να καταργούνται ΙΣΧΥΟΝ ΔΙΚΑΙΟ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Εκεί πέφτει το βάρος της πατριωτικής δέσμευσης και εκεί πρέπει να συντονιστούμε όσοι συναισθανόμαστε ότι ζούμε κατάλυση ισχύοντος δικαίου και δημοκρατίας για λογαριασμό των επικυρίαρχων και των ντόπιων εντεταλμένων τους (κυβερνώντων και συνενόχων, όπως πχ ηγεσία Δικαιοσύνης κλπ).
    Σχετικό:
    https://justiceforgreece.wordpress.com/2016/04/11/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85/#more-18746

    ΑπάντησηΔιαγραφή