Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Στις παραμονές μιας ακόμη αποικιοκρατικής συμφωνίας με τους δανειστές.

Η κυβέρνηση Τσίπρα επέτρεψε στους δανειστές να οδηγήσουν τη χώρα σε ολοκληρωτικό δημοσιονομικό στραγγαλισμό. Επέτρεψε να φτάσουν στο σημείο π.χ. τα νοσοκομεία της χώρας να μην διαθέτουν ούτε καν αναλώσιμα. Με αποτέλεσμα οι θάνατοι λόγω ελλείψεων να έχουν εκτοξευθεί. Το νοσηλευτικό προσωπικό αγωνίζεται κυριολεκτικά με νύχια και με δόντια να κρατήσει τα νοσοκομεία ανοιχτά παρά τις ελλείψεις.

Επέτρεψε να αυξηθούν οι αυτοκτονίες λογω απελπισίας. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι τώρα πια οι αυτοκτονίες αφορούν κυρίως νέους που συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν ούτε παρών, ούτε μέλλον. Θεωρούν τον εαυτό τους βάρος για την οικογένειά τους. Δολοφονείται μια ολόκληρη γενιά με την κυβέρνηση περί άλλων να τυρβάζει.


Επέτρεψε να φορτωθεί εμμέσως ο 'Ελληνας φορολογούμενος ένα επιπλέον τρομακτικό τραπεζικό χρέος που πλέον ξεπερνά τα 160 δις ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2015. Λίγο λιγότερο από το ΑΕΠ της χώρας. Την ίδια ώρα που δεν τόλμησε ούτε καν να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες.

Επέτρεψε να στερέψει κυριολεκτικά η εσωτερική αγορά από εισόδημα με το περίφημο "πατριωτικό καθήκον" της ρύθμισης των 100 δόσεων. Κι έτσι να επιταγχυνθεί η ύφεση της οικονομίας, η φανερή και κρυφή ανεργία, η εξαθλίωση, τα λουκέτα στην αγορά, κοκ. Ενώ την ίδια ώρα το χρέος προς την εφορία των Ελλήνων πολιτών συνεχίζει να καλπάζει.

Επέτρεψε να οργανωθεί η μεγαλύτερη λεηλασία εναντίον των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Ποτέ άλλοτε τα τελευταία 5 χρόνια μνημονίων δεν υπήρχαν τόσοι εργαζόμενοι να πληρώνονται έναντι. Τα στοιχεία δηλώνουν σχεδόν 1 στους 3. Η μεγάλη εργοδοσία έχει προχωρήσει μαζικά σε αναστολή πληρωμών προς προμηθευτές - κυρίως μικρομεσαίους και ελευθερεπαγγελματίες - αλλά και εργαζόμενους με πρόφαση την ανάλογη αναστολή των τραπεζών ενόψει συμφωνίας.

Επέτρεψε να γίνουν εγκλήματα απίστευτης ασυδοσίας. 4 νεκροί στα ΕΛΠΕ του Λάτση από "εργατικό ατύχημα" λόγω μεσαιωνικών συνθηκών εργασίας σε εργολάβους και ανύπαρκτου συστήματος ασφαλείας. Αυτά δεν εμπόδισαν την επίσημη έρευνα να αποφανθεί για "ανθρώπινο λάθος". Όπως πάντα οι νεκροί φταίνε για την εκ προμελέτης δολοφονία τους από εργολάβους και εργοδοσία.

Επέτρεψε στην Ελντοράντο του Μπόμπολα να προχωρήσει τάχιστα στη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα στο σύνολό της. Επέτρεψε να δημιουργηθεί κλίμα και καθεστώς εμφυλίου στη Χαλκιδική, όπου μισθοφόροι και παρακράτος δρουν ανενόχλητοι. Η Χαλκιδική γεύεται το μέλλον που επιφυλλάσουν για ολόκληρη τη χώρα.

Επέτρεψε στους εφοπλιστές να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο όριο ασυδοσίας. Κάλυψε με πρόστυχο τρόπο τον Μελισσανίδη όταν στις 5 Ιανουαρίου φέτος χτυπήθηκε δεξαμενόπλοιό του για λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαδιστές του Χαλιφάτου στη Λιβύη. Καμιά επίσημη έρευνα. Όσο για τον Έλληνα και τον Ρουμάνο ναυτεργάτη που σκοτώθηκαν από την επίθεση, θεωρήθηκαν ως "παράπλευρη απώλεια" της ασυδοσίας του συγκεκριμένου εφοπλιστή.

Το ίδιο έκανε η κυβέρνηση όταν στις 5 Μαίου χτυπήθηκε ξανά δεξαμενόπλοιο υπόπτων στοιχείων και ιδιοκτησίας, προκειμένου να μην φτάσει αεροπορικό καύσιμο φορτωμένο από την Motor Oil με προορισμό τους τζιχαδιστές του Χαλιφάτου στη Λιβύη. Πλήρης συγκάλυψη από την κυβέρνηση. Κανείς δεν νοιάζεται να κάνει φίλο φτερό την υπόθεση.

Επέτρεψε στον Καμμένο να δηλώνει ότι θα εκχωρήσει την εκμετάλλευση του Αιγαίου στις ΗΠΑ, ότι θα παραχωρήσει ολόκληρο νησί, την Κάρπαθο, στο ΝΑΤΟ κι ότι θα παραδώσει την Κρήτη στις ανάγκες του πολέμου κατά της τρομοκρατίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Μόνο η χούντα ήταν τόσο ανοιχτή στις πολεμικές επιδιώξεις του ΝΑΤΟ.

Και τώρα τι; Τι περιμένουμε; Ρήξη της κυβέρνησης; Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο, όπως έλεγε κάποτε κι ο κ. Τσίπρας. Μήπως γίνουν διαφοροποιήσεις; Μα είμαστε καλά; Ποιός θα διαφοροποιηθεί; Αυτοί που προσυπέγραψαν και ανέχθηκαν όλα τα παραπάνω; Αυτοί που δεν τολμούν ακόμη και τώρα να διατυπώσουν εναλλακτική πρόταση ανατροπής; Αυτοί που αρκούνται σε συνθήματα για να εγκλωβίσουν όσους αντιδρούν από την βάση σ' έναν κυκεώνα εσωκομματικών διαδικασιών ώστε να ευνουχίσουν κάθε γνήσια αμφισβήτηση;

Ή μήπως πρέπει να περιμένουμε κάτι από τους "περιμενάκηδες" που τώρα δειλά-δειλά ψελλίζουν "προδοσία". Όσοι έλεγαν περιμένετε να δούμε είναι συνένοχοι της τωρινής κατάληξης. Είναι εκείνοι που έβαλαν πλάτη ώστε να καταλήξουμε εδώ που καταλήξαμε. Και μην ανησυχείτε. Είναι τέτοια ράκη, που στην πρώτη ευκαιρία, θα μας πουν πάλι: άσε να περιμένουμε να δούμε.


Κι ας πεθαίνουν οι εργάτες από την εργοδοσία, ας δολοφονείται μια ολόκληρη γενιά, ας οργιάζει η ασυδοσία της ολιγαρχίας, ας εξοντώνεται μια ολόκληρη χώρα. Αυτοί είναι σίγουρο ότι θα βρουν λόγο να μας πουν: ας περιμένουμε λίγο ακόμη να δούμε. Βλέπετε ο κομματικός πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων.

5 σχόλια:

  1. Εδώ βγήκαν χθες άνθρωποι (μπορούμε να τους πούμε και έτσι) που έλεγαν τι καλά είναι τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση στους "εταίρους". Θεωρούσαν μια χαρά τα χαράτσια και τους φόρους και το ΦΠΑ και όλα αυτά. Τα κομματόσκυλα και οι περιμενάκηδες είναι ξεκάθαροι εχθροί του λαού και θα αντιμετωπιστούν όπως ακριβώς τα κομματόσκυλα της προηγούμενης κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη, το χειρότερο απ'ολα είναι πως άνθρωποι που μάλλον είναι από τους πιό καλά πληροφορημένους μιας και παίρνουν τηλέφωνο τη ραδιοφωνική σου εκπομπή ακόμα πιστεύουν πως με το να μπείς εσύ "και δυο τρείς άλλοι" στη Βουλή .. κάποτε στο μέλλον θα έρθει και η ποθητή ελευθερία της Ελλάδας. Αέεραα ρεεεεεεεεεεεε!! Αν οι εκλογές μπορούσαν ν'αλλάξουν κάτι θα τις είχαν καταργήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρκετές φορές αναφέρθηκα στο ζήτημα της ανεργίας που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από ένα κράτος σοβαρό και υπεύθυνο. Κατά τη γνώμη μου με αυτό το πεσμένο βιοτικό επίπεδο από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων ο κόσμος έχει συμβιβαστεί. Ποιος σήμερα διεκδικεί δυναμικά αυξήσεις ; το πολύ πολύ να διεκδικούν δεδουλευμένα, όσοι βγαίνουν στους δρόμους. Σε τέτοια συγκυρία τέτοια ακινησία είναι τρομακτική. Κύριε Καζάκη, πολύ σωστά θέσατε εξ αρχής την ανάγκη επιστροφής σε εθνικό νόμισμα . Μακάρι να σας είχαν ακούσει. Είναι το βασικό εργαλείο επανεκκίνησης της οικονομίας . Δεν αρκεί μόνο αυτό λέει σωστά αλλά τυποποιημένα το ΚΚΕ. Από την άλλη η παρούσα κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον πολίτη εντελώς φοροεισπρακτικά, ενώ έχει ήδη παραχωρηθεί στα αρπακτικά η μισή πίτα. Το ευρώ παραμένει φετίχ. Ο κοιμισμένος λαός, ακούγοντας ότι ο Σύριζα αγωνίζεται να διαφυλάξει τους μισθούς και τις συντάξεις και γι αυτό το λόγο η διαπραγμάτευση παρατείνεται, νιώθει μεν την απειλή, αλλά αδρανεί ή από φόβο ή από τυφλή εμπιστοσύνη στους εκλεγμένους αντιπροσώπους του. Η στάση του Σύριζα δείχνει ότι θέλει την πίτα μισή… και το σκύλο χορτάτο για να παραποιήσω σκόπιμα την παροιμία. Σας το έχω πει και προσωπικά στην εκδήλωση του ΕΠΑΜ στη Θεσσαλονίκη , το έχω γράψει και σε παλιότερο σχόλιο. Ο κόσμος θέλει κάτι επαναστατικό για να ξυπνήσει και να ανασκουμπωθεί, κάτι που θα μπορεί να εξαχθεί όπως οι μεγάλες αλήθειες του πολιτισμού που κληρονομήσαμε. Κάτι πανανθρώπινο και πέρα από την εσωτερική τρέχουσα κατανάλωση.
    Ανεργία στο μηδέν τώρα, με εργοδότη – χρηματοδότη το κράτος. Αυτό θα έπρεπε να είναι σήμερα το σύνθημα –πρόταγμα μιας ριζοσπαστικής κυβέρνησης .Γιατί οι σημερινοί τριαντάρηδες άνεργοι που στα σαράντα τους θα βρουν ίσως δουλειά , αν δε μεταναστεύσουν ,είναι ανάγκη να εργαστούν και να παράξουν. Πως όμως θα γίνει αυτό , αν οι θέσεις εργασίας διαρκώς μειώνονται αντί να αυξάνονται;
    Πολύ απλά ή και απλοικά , αν θέλετε. : 1ο Με μείωση του ωραρίου εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών και αμοιβή με εθνικό νόμισμα.
    2Ο Με μείωση αποδοχών και αμοιβή με ευρώ, όσο παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε αυτό .
    Με αναδιανομή της «μισής πίτας»; θα αναρωτηθείτε και ως ειδικός θα με θεωρήσετε ίσως αιθεροβάμονα, άσχετη , και χαζή. Θα μιλήσω παραδειγματικά . Εγώ ως συνταξιούχος χρηματοδοτώ σήμερα δυο άνεργα παιδιά. Η σύνταξή μου ουσιαστικά μειώνεται κατά 2/3 . Αν τα 2/3 της σύνταξής μου δινόταν ως μισθός σε δυο ανέργους η οικονομική μου κατάσταση δε θα άλλαζε , αλλά το κράτος θα κέρδιζε από την παραγωγικότητα που θα ανέβαινε. Το ίδιο ισχύει και για μονόμισθες οικογένειες. (Αν ,δηλαδή, μειωνόταν οι αποδοχές με αντιστάθμισμα να εργάζονται όλοι ).Γνωρίζω περιπτώσεις νέων ανθρώπων που, χάνοντας τους συνταξιούχους γονείς, βρέθηκαν στο δρόμο κυριολεκτικά. Μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (συνέχεια ) Θα το πω και λίγο πιο παραστατικά -όπως συνηθίζω- για να το καταλάβετε όλοι. Η κατάσταση θυμίζει λεωφορείο που αργεί και ,όταν τελικά έρχεται ,είναι γεμάτο. Αυτοί που είναι μέσα δυσφορούν και τα βάζουν με τον οδηγό που σταμάτησε. Οι άλλοι που είναι έξω σπρώχνονται για να μπουν. Στην επόμενη στάση αυτοί που λίγο πριν έσπρωχναν για να μπούν ούτε βήμα δεν κάνουν, για να δημιουργήσουν χώρο γι αυτούς που τώρα είναι έξω. Ο οδηγός καλεί τους επιβάτες να κάνουν μισό βήμα, για να χωρέσουν οι έξω και δεν μπορεί να ξεκινήσει, αν δεν κλείσουν οι πόρτες, γιατί κάποιοι κρέμονται μισοί έξω μισοί μέσα. Στην «εκκρεμότητα» αυτή βάζει τέλος το επόμενο λεωφορείο που εν τω μεταξύ έρχεται και σπεύδουν όλοι προς αυτό. Μια ανάλογη εικόνα παρουσιάζει η Ελλάδα σήμερα. Και όσο αργεί το επόμενο λεωφορείο που θα κάνει τη «μισή πίτα ολόκληρη», θα υπάρχει γκρίνια, τσακωμός, δυσφορία και δυσκινησία ή ακινησία.
    Λοιπόν, το πρωτεύον πρόβλημα δεν είναι αν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις , αλλά η παρατεινόμενη ανεργία των νέων , Αυτό πρέπει να καταλάβουν και τα κόμματα και τα συνδικάτα και η Κυβέρνηση της (Ριζο)σπαστικής Αριστεράς. Μην υποστεί τη μετάλλαξη του Πασόκ που από σοσιαλιστικό έγινε σοσιαληστρικό!
    Προνομιούχες οικογένειες με μηδέν ανεργία είναι λίγες και ύποπτα τυχερές. Ας πληρώσουν το τίμημα του φόρου «αλληλεγγύης» εξ ολοκλήρου. Δε θα τους περισσεύει χρήμα, ούτε για προσωπικές επενδύσεις , ούτε για «φιλανθρωπίες», που θα μας είναι αχρείαστες. Είναι απάνθρωπο να κοιτούν αδιάφορα απ το παράθυρο του «λεωφορείου» στο οποίο πρόλαβαν, μπήκαν και στρογγυλοκάθισαν . Και δε λέω" να έρθουν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα". Αλλά, αν δε μας χωράει αυτό το λεωφορείο ή θα φτιάξουμε καινούριο που θα μας χωράει όλους , ή θα κατεβούμε όλοι και θα πάμε με τα πόδια, βοηθώντας οι πιο δυνατοί τους ανήμπορους. Ό τι άλλο θα ήταν ανέντιμο και υποκριτικό.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Ενδιαφερουσα τοποθετηση και απο προσωπικη εμπειρια νομιζω οτι μπορω να την υποστηριξω.
      Μετα απο ενα πολυ μεγαλο μαχαιρι στις αποδοχες μας, ο μισθος στην ΔΕΚΟ που εργαζομαι, εφτασε σε επιπεδα που καποτε εκλαιγες, αλλα στην σημερινη κατασταση φοβασαι και να αναφερεις, μην κινησεις τον φθονο, αφου και μονο το οτι παιρνεις μισθο εχει καταντησει απαραδεκτο προνομιο.
      Εκατσα κι εκανα εναν μπακαλικο υπολογισμο.
      Εστω οτι εκοψαν 1000 ευρω μικτα. Απο αυτα 500 πηρε το κρατος και 500 οι μετοχοι οι οποιοι κατεχουν περιπου το 50%.
      Απο τα 1000 μικτα, το κρατος επαιρνε περιπου 400 μονο απο τον φορο εισοδηματος (υψηλομισθοι γαρ) συν 200 περιπου για ασφαλιστικες εισφορες (χωρις κλαδο υγειας) και τον ΦΠΑ για τα υπολοιπα 600, δηλαδη αλλα 100 περιπου.
      Δεν υπολογιζω γιατι δεν μπορω κιολας, το κερδος απο τον τζιρο των 600 ευρω στην αγορα.
      Επισης δεν ξερω ποσο παιρνει τωρα φορο απο τα 500 που κερδιζουν οι μετοχοι, ουτε ποσα απο αυτα τα παιρνουν μικρομετεχοι που τα ξοδευουν εδω και ποσα φευγουν για εξω.
      Νομιζω ομως οτι τελικα το κρατος μαλλον χανει.
      Με δεδομενο οτι η εταιρεια εχει να κανει προσληψεις 12 χρονια και εχει ελλειψη, δημιουργειται το ερωτημα. Γιατι το κρατος με καθολου η ελαχιστο κερδος μου πηρε τα χρηματα και τα εδωσε στους μετοχους;
      Γιατι δεν εκανε τις απαραιτητες προσληψεις μ αυτα τα λεφτα, να εχει να παιρνει απο επιπλεον εργαζομενους;
      Ακομη και επιπλεον περικοπες να εκανε θα ηξερα τουλαχιστον οτι πανε στο παιδι μου, στον φιλο, στον συγγενη, τον γειτονα τον συμπατριωτη και οχι σε αεριτζηδες και τοκογλυφους.
      Υποθετω θα μπορουσε να το κανει σε πολλες περιπτωσεις δημοσιων οργανισμων.
      Ασχετως ομως του οικονομικου ζητηματος υπαρχει και το κοινωνικο και νομιζω ακομη σπουδαιοτερο το εθνικο. Δεν ειναι σωστο για εναν λαο οι μισοι να ειναι βολεμενοι, εστω κι αν αυτο σημερα σημαινει οτι απλως τα κουτσοβολευουν και οι αλλοι να μην εχουν να φανε.
      Ολοι μαζι πρεπει να βγουμε στον αφρο η ολοι μαζι να πνιγουμε.
      Με τους μισους να μην εχουν τι να βαλουν στην κατσαρολα και τους αλλους να φοβουνται μηπως δεν βγαλει ευρω το ΑΤΜ, θα γλυτωσουμε μονο με θαυμα.

      Διαγραφή