Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Η λογοκρισία στα ΜΜΕ έχει φτάσει στο απόγειό της.

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοια φίμωση του πολιτικού διαλόγου όσο σήμερα. Κι αυτό είναι γεγονός. Ποτέ άλλοτε από την εποχή του Καστελόριζου δεν απουσιάζει από τα ΜΜΕ τόσο απόλυτα η άποψη που υποστηρίζει την άμεση μονομερή διαγραφή του χρέους και την έξοδο από το ευρώ. Είναι τυχαίο; Όχι βέβαια.

Σε μια περίοδο όπου η χώρα και ο λαός της δέχεται τους πιο απροκάλυπτους εκβιασμούς από τους δανειστές και κυρίως την ΕΚΤ, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για το καθεστώς να μην ακούγεται ούτε στο ελάχιστο αντίθετη φωνή. Το παιχνίδι έχει απαραβίαστους κανόνες. Ο δήθεν πολιτικός διάλογος πρέπει να κινείται αποκλειστικά ανάμεσα σ' αυτούς που υποστηρίζουν τη συνέχεια της ίδιας κατάστασης με πριν και σ' εκείνους που λένε ότι με τσαλιμάκια και στυλιστικές παραστάσεις δήθεν διαπραγμάτευσης, μπορούμε να τα καταφέρουμε.


Το ζητούμενο είναι πώς ο ενθουσιασμός του λαού, που ξεφορτώθηκε τη συμμορία των μνημονίων, θα μετατραπεί σε απελπισία, καθώς οι υποχωρήσεις της νέας κυβέρνησης στις απειλές και τους εκβιασμούς θα εμφανίζονται ως μονόδρομος. Τι να κάνουμε δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο. Όσο πανηγυρίσατε, πανηγυρίσατε. Τώρα τα κεφάλια μέσα.

Άσε που είναι πιθανό να στηθεί κανένα πιστωτικό επισόδειο για να τρομοκρατηθεί ο μέσος Έλληνας και να αποδεχθεί την άτακτη υποχώρηση της νέας κυβέρνησης. Πώς λοιπόν να ανεχθούν έστω και υποψία αντίθετης άποψης, που να ισχυρίζεται ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος. Ότι τα χειρότερα έρχονται όχι αν συγκρουστείς, αλλά αν υποχωρείς μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών και της ευρωζώνης.


Δείτε περίεργα πράγματα. Με κυβέρνηση της αριστεράς κι ο πολιτικός διάλογος στα ΜΜΕ είναι ο πιο λογοκριμένος που ζήσαμε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια. Παίζεται κορώνα ή γράμματα το ίδιο το καθεστώς και δεν πρόκειται να ρισκάρουν της μόνης αντίπαλης άποψης. Ακόμη και με την πρόθεση να τη διασύρουν. 

Ξέρουν ότι η σύγκρουση με τους δανειστές, η καταγγελία του χρέους και η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη ρεαλιστική άποψη για να βγει η χώρα από το σημερινό αδιέξοδο με κριτήριο τα συμφέροντα του λαού. Γι' αυτό και δεν τολμούν ούτε να την παρουσιάσουν, έστω και εν είδη μαϊντανού, όπως το έκαναν μέχρι την τελευταία προεκλογική περίοδο.

24 σχόλια:

  1. Στο ΧΩΝΙ γιατί δεν βάζουν άρθρα σας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στο Protagon αν δεν υμνείς τον εκάστοτε αρθρογράφο και τον παραποτάμιο ναζισμό ξεφτιλιζόμενος δημοσιογραφικά και όπως ένας άνθρωπος ξεφτιλίζεται και γελοιοποιείται κατά τα ειωθότα τους δεν επιτρέπουν μιλήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη σε σχολίασαν εδώ για τα σκατά που έλεγες http://www.ustream.tv/recorded/58496895

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, τι να κάνουμε όταν έχεις την μύιγα μυγιάζεσαι. Οι απανταχού μονταζιέρες και ειδικά οι βαρουφάκιες δίνουν και παίρνουν. Τους έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι υπάρχει, έστω και φημωμένη από τα ΜΜΕ, αντιπολίτευση στην παγίδα που έχουν στήσει στον ελληνικό λαό. Πάντως, τα σκατά με τα σκατά κι εμείς τη δουλειά μας.

      Διαγραφή
    2. Αυτός ο τύπος δεν είναι ούτε για λύπηση. Ένας καραγκιόζης ανάξιος λόγου είναι, μην ασχολείσαι με το τίποτα φίλε μου. Μια κουράδα σκύλου στο δρόμο, έχει περισσότερη πολιτική αξία από αυτό το μηδενικό.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα, πώς βρίσκεις το παρακάτω άρθρο; Εξεπλάγην που μιλά για σησάχθεια.

    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=674691

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κατάσταση με το χρέος είναι τόσο αδιέξοδη που ακόμη και καθεστωτικά σκεπτόμενοι αναγκάζονται μερικές φορές να παραδεχθούν το προφανές.

      Διαγραφή
  5. Τι να γράψει στο Χωνί ό άνθρωπος, αφού τον πούλησαν. Έκανε τους αγράμματους χριστοφοράκους εκδότες και αντί να του πουν ευχαριστώ τον εξέθεσαν. Πολλοί από μας πιστέψαμε ,λόγω Καζάκη , ότι το Χωνί είναι έντυπο του ΕΠΑΜ με αποτέλεσμα να το στηρίξουμε. Τώρα θέλω να τους δώ, που σταματήσαμε να το αγοράζουμε, από πού θα κρατηθούν, από τους καμμένους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή ο δελαστικ που γράφει στο έθνος, έχει ξεπούλησε τις ιδέες του; Αλλά και άλλοι πολλοί αξιόλογοι γράφουν σε καθεστωτικα ΜΜΕ. Ειχε ο Καζάκης κάπου να γράφει και απεμπώλησε την ευκαιρία.

      Διαγραφή
    2. Με ποιό τροπο εξέθεσε ο Χριστοφορίδης τον Καζάκη; Εγώ τον άκουσα σε ομιλία του προεκλογικα να λέει οτι συμπαθεί μεν το επαμ αλλά δεν ηταν ή είναι μέλος του.
      Όταν είσαι αποκλεισμένος απο παντού, το χωνί σε μαρανε;;;

      Διαγραφή
    3. Αμάν ρε με την ιδεολογική καθαροτητα

      Διαγραφή
    4. Το ΧΩΝΙ είχε μια σταθερή κυκλοφορία της τάξης των 14 έως 17 χιλιάδων φύλλων την εβδομαδα. Και είναι αφελής οποιος πιστεύει οτι αν δεν το αγοράσουν τα χίλια μέλη του ΕΠαΜ, αυτό θα έχει προβλημα. Το απο πού θα κρατηθούν, το απαντάς μόνος σου 7:04 μμ. Οι ψηφοφόροι του Καμμένου ξεπερνούν τις 300 χιλιαδες. Και οι ΑΝΕΛ έχουν χρήμα και απο την κρατική επιχορήγηση. Και αντί να εκμεταλλευτεί αυτό το μέσο ο Καζάκης, ξαναχύνει την καρδαρα με το γάλα. Να δω τι θα πιείτε τωρα

      Διαγραφή
    5. Βρε κακομοίρη, δεν τολμάς ούτε να υπογράψεις - λες και δεν ξέορυμε ποιος είσαι - και έχεις το θράσος να δίνεις μαθήματα στους Επαμίτες; Πήγαινε να γλύψεις για κανένα ρουσφετάκι κι αν θες να ξεναγράψεις εδώ, να έχεις τα κότσια να το κάνεις επώνυμα.

      Διαγραφή
  6. Δημήτρη, σε περίπτωση μονομερούς διαγραφής του χρέους (και την έξοδο από το ευρώ), ποιά θα μπορούσε να είναι η χειρότερη, για τους Έλληνες, απάντηση ή αντίδραση των δανειστών κατά την γνώμη σου;
    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο απ' ότι έχουν κάνει μεχρι σήμερα. Η έξοδος της Ελλάδας θα προκαλέσει τέτοια αναταραχή στις αγορές που για μήνες θα προσπαθούν να τις καθησυχάσουν χωρίς να μπορούν. Αυτοί θα πάθουν κι όχι εμείς.

      Διαγραφή
    2. Ότι έκαναν και στην Ισλανδία που είναι 300.000 ψυχές μόνο ρε Ηλία. Τους έκλ..σαν μια μάντρα. Την επόμενη ώρα θα ψάχνουν να βρουν τα χρηματιστήριά τους και δεν θα έχουν ούτε δευτερόλεπτο να ασχοληθούν με εμάς.

      Διαγραφή
  7. Δεν πρέπει να έχει ξεφτιλιστεί αριστερός περισσότερο από τον Τσίπρα στις προγραμματικές με αυτά τα απάνθρωπα καμώματα για να σώσει το ναζιστικό ευρώ και να μας αποβλακώνει από τη ναζιστική τηλεόραση. Ζήτω το θέαμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακούστε κύριοι, το Χωνί γεννήθηκε από την εκπομπή ΑΕ και από τους δύο Καζάκη – Κακλαμάνο, για να παίξει συγκεκριμένο ρόλο ενημέρωσης και αφύπνισης του λαού. Γεννήθηκε για να προετοιμάσει, ενημερώνοντας-αφυπνίζοντας , τον Ελληνικό Λαό γι’ αυτά που έρχονται. Το όνομά του εσκεμμένα διαλέχτηκε να είναι το συγκεκριμένο, διότι μας παραπέμπει ευθέως στο ΕΑΜ το οποίο ΔΕΝ ήταν κομματικό δημιούργημα , αλλά ανοιχτή εθελοντική συμμετοχή ολόκληρου του Ελληνικού Λαού στην προσπάθειά του να διώξει τον κατακτητή. Αν τώρα κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το βήμα για ίδια προβολή και κονόμα, το τι θα συμβεί θα το δούμε στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είχες πει κάποτε, πως ο έλληνας έχει επιλέξει να το πιεί όλο το ποτήρι πριν κάνει το καθήκον του. Τώρα το πιστεύω απολύτως. Και Βαρουφάκη θα φάμε στη μάπα και όποιον άλλον απίθανο δούλο ή προδότη θα φάμε στη μάπα. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, πως θα κάνει στο τέλος το καθήκον του ο έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημήτρη. Παρακολούθησα απόψε τις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα και θέλω το σχόλιό σου. Όπως θα άκουσες και εσύ, ανέφερε οτι θα διεκδικήσει το το κατοχικό δάνειο και υποσχέθηκε οτι θα τηρήσει το πρόγραμμα τις Θεσσαλονίκης. Για το χρέος έκανε αναφορά οτι δεν είναι βιώσιμο και στο τέλος δάκρυσε. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι οτι παρακάλεσε να πληρώσουμε τον ένφια εως ότου αντικατασταθεί από τον φόρο ενιαίας ακίνητης περιουσίας. Επιπλέον διαβάζω δημοσιεύματα του Λαπαβίτσα που μιλά για δημοψήφισμα ή εκλογές. Τι προβλέπεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται ουσιαστικά για αντιγραφή των προγραμματικών δηλώσεων Σαμαρά το 2012. Τα υπόλοιπα Στο Μικρόφωνο αύριο στις 14:00

      Διαγραφή
  11. Πολλους θεατρινισμους κανει η "αριστερη" κυβερνηση Τσιπρα αλλα απο ουσια τιποτα. Οσοι ελεγχουν τα ΜΜΕ εγιναν βασιλικοτεροι του βασιλεως και υμνουν το Τσιπρα ενω πριν τις εκλογες κινδυνολογουσαν και χρεωναν στο ΣΥΡΙΖΑ θεσεις που δεν εχει (οπως διαγραφη χρεους και εξοδο απο ευρω). Μαλλον φοβουνται για τις αδειες τους και θελουν να εχουν καλες σχεσεις με τη νεα κυβερνηση.
    Βεβαια με ολα αυτα τα θεατρινιστικα και τις "μπαρουφακειαδες" , η δημοτικοτητα της κυβερνησης εχει αυξηθει σημαντικα με το Μπαρουφακη να ειναι "σουπερ σταρ"

    Δεν υπαρχει μεση λυση και πρεπει να το ξερουν και αυτοι στη κυβερνηση εκτος εαν ειναι τελειως ηλιθιοι. Οποτε μαλλον αυτο που κανουν ειναι να δινουν ψευτικη ελπιδα στο κοσμο και μετα να υπογραψουν νεα "μνημονια" για νεα δανεια (που θα τα ονομασουν αλλιως πχ "σχεδιο αναπτυξης"). Κατα τα αλλα, οτι λεει το ΣΥΡΙΖΑ τα ελεγε και ο Σαμαρας με τα Ζαππεια και τη παταξη της φοροδιαφυγης, μειωση της λιτοτητας κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ επιμένω και λέω: το βασικότερο διακύβευμα είναι η αναζήτηση τρόπου πραγματοποίησης ενός μεγάλου "κύματος" επενδύσεων στη χώρα με κεφάλαια που θα απασχολήσουν τους αδρανείς παραγωγικούς πόρους, πάγιο εξοπλισμό και ανέργους, καθώς και με κεφάλαια που θα δημιουργήσουν νέες υποδομές. Η διαγραφή του χρέους από μόνη της δεν προσφέρει πειστική απάντηση στο διακύβευμα. Ούτε η υιοθέτηση νέου εθνικού νομίσματος. Επίσης, να πω και κάτι άλλο: η δημιουργία επενδύσεων προϋποθέτει, στη σημερινή συγκυρία, εισαγωγές τεχνολογικού εξοπλισμού, έως ότου η οικονομία μας αποκτήσει μια κάποια τεχνολογική "αυτοδυναμία". Δεν μπορείς να αποκτήσεις κρίσιμη τεχνολογία χωρίς εισαγωγές. Το θέμα είναι πώς θα κάνουμε αυτές τις εισαγωγές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. όταν ήσουν μέρα νύχτα στα κανάλια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή