Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Η ομάδα Τσίπρα, Δραγρασάκη, Βαρουφάκη έχει ενδώσει. Εμείς;

Tελειωμένη θεωρούν την όλη υπόθεση με την Ελλάδα οι δανειστές της. Έτσι διοχετεύουν στα μέσα μαζικής εξαπάτησης, που θεωρούν βεβαία τη συμφωνία αύριο στην ευρωομάδα. Το κυρίως ζητούμενο αύριο Δευτέρα στη σύνολδο είναι να διαμορφωθεί ένα κοινό ανακοινωθέν, που να μπορέσει η ελληνική πλευρά να το "πουλήσει" στον ελληνικό λαό σαν επιτυχία.

Οι δανειστές ζητούν να υπάρχει ξεκάθαρη δέσμευση της ελληνικής πλευράς ως προς την εξυπηρέτηση των δανείων, αλλά και τους όρους τους. Αυτό σημαίνει ότι καμιά αμφισβήτηση δεν πρόκειται να ανεχθούν της δανειακής σύμβασης. Πρωτίστως αφορούν την άνευ όρων και αμετάκλητη απεμπολίση όλων των ασυλιών της περιουσίας, υφιστάμενης και μελλοντικής, των ελλήνων πολιτών, καθώς και της εθνικής κυριαρχίας με την προσφυγή στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου και το αγγλικό δίκαιο.

Το δεύτερο απαιτούμενο από τους δανειστές είναι ότι τίποτε δεν θα γίνει στην Ελλάδα, τόσο δημοσιονομικά, όσο και στο επίπεδο μεταρρυθμίσεων χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων και των οργάνων της ευρωζώνης. Και τους δυό αυτούς όρους, τους δέχθηκε η ομάδα Τσίπρα.

Από την άλλη, προκειμένου να διευκολύνουν την ελληνική πλευρά να εμφανίσει δήθεν έναν "έντιμο συμβιβασμό" για τον οποίο μιλά ο κ. Τσίπρας, αλλά και ο κ. Βαρουφάκης. Το επίδικο ζήτημα είναι καθαρά επικοινωνιακό, καθαρά τεχνικό. Οι "κόκκινες γραμμές" της ελληνικής πλευράς, είναι να μην εμφανίζεται πουθενά η λέξη "μνημόνιο" και η λέξη "τρόικα". Τίποτε άλλο.

Από κει και πέρα η ελληνική πλευρά έχει αποδεχθεί να τηρήσει απαρέγκλητα τον υφιστάμενο μνημονιακό προϋπολογισμό, που υπογράφουν οι Σαμαράς, Χαρδούβελης, αλλά έχει συνταχθεί με βάση τις εντολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το μόνο που επιτρέπεται είναι η όποια αλλαγή κονδυλίων να συνοδεύεται αυστηρά από "δημοσιονομικά ισοδύναμα". Με άλλα λόγια, αν προσληφθούν κάποιοι, θα πρέπει κάποιοι άλλοι να απολυθούν, κοκ.

Επίσης, η ελληνική πλευρά θέλει να εμφανιστεί η έγκριση του "προγράμματος-γέφυρα" ως νέο δάνειο χωρίς νέο μνημόνιο. Οι Ευρωπαίοι έχουν συμφωνήσει με το δάνειο καί ψάχνουν τεχική λύση για να το εμφανίσουν ως μέρος της ήδη υφιστάμενης δανειακής σύμβασης. Επί της ουσίας όι μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται καθότι ο υφιστάμενος κρατικός προϋπολογισμός θα συνεχίσει ως έχει.

Κι επειδή Ευρωπαίοι και "σύμβουλοι" της ελληνικής πλευράς αντιμετωπίζουν τους έλληνες ιθαγενείς με τον ίδιο τρόπο που οι άποικιοκράτες πρόγονοί τους αντιμετώπιζαν τους γηγενείς των χωρών που κατακτούσαν, θα ανακοινωθεί - ίσως και σ' αυτή τη σύνοδο - η ίδρυση ενός ειδικού ταμείου για την χρηματοδότητη ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα με κονδύλια από την ΕΕ. Χώρια το ΕΣΠΑ. Χαράς ευαγγέλια για τα τρωκτικά του δημοσίου.

Πρόκειται για τις λαμπερές χάντρες που χρειάζονται οι ιθαγενείς προκειμένου να ξεχάσουν ότι το καθεστώς της αποικιοκρατίας που βιώνουν, της δουλοπαροικίας του χρέους, όχι μόνο δεν αλλάζει στο ελάχιστο, αλλά θα γίνει ακόμη χειρότερο. Να ξεχάσουν ότι η χώρα τους έχει παραδωθεί αμαχητί στους ξένους δανειστές και ότι η ίδια η επιβίωσή τους εξαρτάται αποκλειστικά από την ευαρέσκειά τους.

Η συμφωνία έχει ήδη κλείσει με την ομάδα Βαρουφάκη. Όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ την ξέρουν. Ο μόνος άγνωστος παράγοντας είναι ο λαικός, δηλαδή ο λαός, αλλά και όσοι στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ δεν ανέχονται τις κωλοτούμπες και τις προδοσίες. Από αύριο ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Για να δούμε. Ο σοβαρός και αξιοπρεπής κόσμος τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των ΑΝΕΛ, θα δεχθούν την χιλόπιτα, ή θα την ανατρέψουν μαζί μας;

18 σχόλια:

  1. Οι πληροφορίες από την κυβέρνηση πάντως δεν ομιλούν για συμφωνία, δείχνουν ότι υπάρχει μια αποφασιστικότητα ότι ή θα δεχθεί η Ευρώπη να τους δώσουν το χώρο και τον χρόνο να εφαρμόσουν το πρόγραμμα τους ή διαφορετικά δεν θα έχει συμφωνία.

    Δεν συζητούν να τους επιβληθούν προαπαιτούμενα ούτε να αποδεχθούν δημόσια την ορθότητα του προηγούμενου προγράμματος μέσω αποδοχής του για επέκταση.
    Δέχονται να υπάρχει μια επιτήρηση (χαλαρή) ως προς το τελικό αποτέλεσμα (του πλεονάσματος) αλλά επουδενί λογιστικός έλεγχος σε κάθε απόφαση, μέτρο και νόμο που θα ψηφίζεται στο ελληνικό κοινοβούλιο.
    Επίσης αναφέρουν ότι σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι ωθήσουν σε ρήξη με τελεσίγραφα κλπ, τότε να θεωρούμε δεδομένη την άρνηση μας, την μη επίτευξη συμφωνίας.
    Επίσης δεδομένη θεωρείται η παραμονή στο ευρώ (δεν συζητάν την οικειοθελή αποχώρηση μας) για όσο μας πάν τα ταμειακά μας αποθέματα, θα γίνει προσπάθεια για απευθείας διακρατικό δανεισμό (με αμφίβολα αποτελέσματα) και όταν ξεμείνουμε υπάρχουν διάφορες τεχνικές προτάσεις για να παρατηθεί το αδιέξοδο και να το εξάγουμε σε πανευρωπαϊκό πλαίσιο, με παγκόσμιες προεκτάσεις...

    Η μάχη θα πάει μέχρι εσχάτων σε όλους τους φορείς που συμμετέχουμε, ουσιαστικά για ανορθόδοξη τακτική μέχρι να αναγκαστούν οι Ευρωπαίοι να επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3 χρόνια τώρα καρτερικά περιμένοντας και σε μερική απάθεια, τους έχουν δεχτεί, ως τους σωτήρες, ελπίζοντας, μάταια; Μακάρι όχι, αλλά πόσο παρανοϊκός είναι κάποιος να θεωρεί την παροιμία λάθος για το νιάου νιάου στα κεραμίδια και να πιστεύει την μεταμοντέρνα εκδοχή της, περί σκύλου;
    Ήταν η μοναδική αντιπολίτευση τόσα χρόνια που αναιρούσε την μια θέση της μετά την άλλη ώστε να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ώστε να της επιτραπεί να κυβερνήσει, σαφώς με την επίσης αντιμνημονιακή εκτός ΝΔ Καραμανλική πτέρυγα. Και σήμερα η μοναδική κυβέρνηση που ξεκίνησε με προεκλογικές εξαγγελίες. Αλλά έτσι κι αλλιώς σε ανάποδους καιρούς ζούμε.
    Όταν με τόσες κωλοτούμπες κατάφερε να γίνει κυβέρνηση, υπάρχει θέμα. Σαφώς και φάνταζε για τους περισσότερους ίσως η μόνη λύση, καλά έπραξαν και τους έβγαλαν, έπρεπε να γίνει έτσι. Σαφώς και υπήρξε βήμα, μεγάλο μάλιστα για μερικούς, να δονηθούν τόσο ώστε να ψηφήσουν για πρώτη φορά αριστερά, έστω κατ’επίφαση.
    Σίγουρα θα περάσει αρκετός ίσως καιρός να αντληθούν οι περισσότεροι την πραγματικότητα και μ’αυτούς, τους νεοφιλελευθέρους αριστερούς, αλλά πιστεύω πάμε καλά, όσο θα απαξιώνονται πρόσωπα, ιδεολογίες, πολιτικά συστήματα, στα μάτια του λάου και θα απαγκιστρωνόμαστε από τις δοξασίες μας, τις ιδεοληψίες μας, όσο θα ελευθερώνονται δυνάμεις με τις αποκαθηλώσεις των πολιτικών και των αφεντικών τους έχουμε ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. "Η ελπίδα είναι το χειρότερο κακό, γιατί παρατείνει τα βάσανα των ανθρώπων."

      Φρήντριχ Νίτσε

      Διαγραφή
    2. προφανως ο Νιτσε ειχε υποψη του το γερμανικο λαο οταν το λεγε

      Διαγραφή
  4. Όπως και να έχει με τους δωσίλογους και τους ψεύτες,
    εμείς αύριο δεν θα μαζευτούμε στις πλατείες για
    να περάσουμε το δικά μας μηνύματα στους Ευρωπαίους;

    Νομίζω ότι είναι ανάγκη να μαζευτούμε ξανά σαν Έλληνες και να
    αποδείξουμε σε όλους ότι είναι πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια
    της ψυχής (που γράφει και ο Σολωμός) αυτού του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε προηγούμενο σχόλιο, κ. Καζάκη, έθεσα κάποιους προβληματισμούς για το φαρμακερό αυτό νέο μνημόνιο , που θα έχει άλλο όνομα . Ο Τσίπρας που δεν διαθέτει πολιτική εμπειρία και γνώση, θα επιδιώξει να έχει την Κοινή Γνώμη με το μέρος του. Ξέρει ότι το κόμμα του διευρύνθηκε με ψηφοφόρους από τη μεσαία τάξη και αυτοί πλειοψηφούν σε σχέση με το 4,5% αμιγές ποσοστό του Συριζα. Κατά το μύθο του Αισώπου οι λαγοί θα εκτοπισθούν από τους μουσαφίρηδες σκαντζόχοιρους .Μάλλον θα μείνουν άστεγοι οι αξιοπρεπείς , αν παραμείνουν αξιοπρεπείς. Όπως το σοσιαλιστικό Πασόκ έγινε σοσιαληστρικό και το ριζοσπαστικό Συριζα το βλέπω να μετεξελίσσεται σε «… σπαστικό». Αν ο Τσίπρας είναι αναγκασμένος να δυσαρεστήσει κάποιους, στην παρούσα φάση θα προτιμήσει να δυσαρεστήσει τους αξιοπρεπείς . Με αυτή την κίνηση θα εξασφαλίσει και την ανοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , που έτσι αποενοχοποιούνται .Τα μέσα ενημέρωσης παίζουν ήδη μια χαρά το ρόλο τους και η κωλοτούμπα θα ονομαστεί "έντιμος συμβιβασμός". Το ότι δε θέλει ο Σύριζα να συγκρουστεί και να δυσαρεστήσει τη "χοάνη" από την οποία θα συνεχίσει να αντλεί ψηφοφόρους θα φανεί και από την εκλογή προέδρου δημοκρατίας. Ακούγεται το όνομα του Αβραμόπουλου. Γιατί άραγε; Ποια πλευρά των ψηφοφόρων του Σύριζα θα ικανοποιήσει αυτή η επιλογή; Γιατί δεν υπάρχει άλλη πρόταση; Και πώς με τέτοιες κινήσεις θα τιμωρηθούν οι δοσίλογοι; Ή μήπως θα τους μοιράσουν και συγχωροχάρτια; Δεν είναι η μεγάλη ευκαιρία για ρήξη με την ΕΕ και τους διεθνείς τοκογλύφους; Βέβαια, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αλλά, αν πεθάνει και αυτή, Ζήτω που καήκαμε! Οι πανηγυρτζήδες θα γυρίσουν στα σπίτια τους "νικητές" και εμείς θα τρώμε το ξύλο της αρκούδας σε πιο μοναχικές πορείες από πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μονο που εγινε ειναι οτι πλεον εχουμε ενα "αριστερο" περιτυλιγμα και στη θεση των Στουρνο-σαμαραδων μας ηρθαν οι Τσιπρο-Μπαρουφακηδες. Εφυγαν οι γραβατωμενοι κουστουματοι και ηρθαν τα "παλτα" με τα φλοραλ πουκαμισα και τα λαχουρια. Και μαζι τους θα ερθουν νεα κατοχικα μνημονια (με πιο political correct ονομασια).

    Η εκλογη ΣΥΡΙΖΑ ηταν ενα αναγκαιο κακο διοτι οσο υπηρχαν στην αντιπολιτευση επαιζαν το βρωμικο και αποπροσανατολιστικο παιχνιδι τους. Ειναι θετικη λοιπον η εκλογη τους (παρα την επερχομενη συνεχιση της καταστροφης) διοτι οι αυταπατες περι αλλου δρομου εντος ΕΕ-ευρωζωνης συντομα θα διαλυθουν. Ο λαος θα συνειδητοποιησει οτι εντος ΕΕ-ευρωζωνης τα μνημονια, η εξαθλιωση, το καθεστως δουλοπαροικιας και ο νεοφιλελευθερισμος ειναι ο μοναδικος δρομος. Αλλες πολιτικες υπερ των λαικων και εθνικων συμφεροντων μπορουν να εφαρμοστουν μονο με ανακτηση της εθνικης και οικονομικης κυριαρχιας και αυτο απαιτει ρηξη και αποχωρηση απο την ΕΕ και την ευρωζωνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο λαός λες θα συνειδητοποιήσει... καλό. θα συνειδητοποιήσει τα @@ μου και θα φέρει τους νεοναζί. έχει ξαναπαιχτεί το έργο.

      Διαγραφή
  8. ΑΣΧΕΤΟ....
    ΠΑΝΑΡΙΤΗ ΓΙΑ ΠτΔ.
    ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΤΗΝ ΕΜΑΘΕ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ
    ΑΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΙ ΕΔΩ...ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ; Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχω σιχαθει να ακουω τον Τσιπροβαρουφακη και τους παρατρεχαμενους να δινουν ορκους αιωνιας πιστης στον ευρωπαικο προσανατολισμο της χωρας.
    Τελικα εκεινο που πρεπει να δουμε ειναι ποιος θελει καποια διαφορετικη πορεια για την Ελλαδα.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ σε τελικη αναλυση, συμφωνα με τα λεγομενα του προεδρου του και των περισσοτερων στελεχων του καταληγουν σε μια "πολυπολιτισμικη" επαρχια της Ευρωπης, διοικουμενη απο τους "δημοκρατικα"!!!! εκλεγμενους επιτροπους και θεσμους της. Ουτε η νεοφιλελευθερη πολιτικη της φαινεται να τους ενοχλει ουτε καν η πασιφανης ελλειψη δημοκρατικου ελεγχου της εξουσιας της.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδη θελει οτι ακριβως και η ΝΔ, η οποια δεν φαινεται να διαφερει απο το ΠΑΣΟΚ ουτε απο τα υπολοιπα κατα καιρους δημιουργουμενα αποκομματα που μαζευουν πισω στο μαντρι τα ξεστρατισμενα προβατα.
    Οταν η ακομη μεγαλυτερη απομακρυνση της εξουσιας απο τον λαικο ελεγχο, η παραδοση της εθνικης κυριαρχιας σε ξενους και η εξαφανιση των Ελληνων ειναι οι διακηρυγμενοι στοχοι σχεδον ολων των πολιτικων κομματων, αναρωτιεται κανεις τι θεωρειται προδοσια.
    Οποιος λοιπον περιμενει απο αυτους που αφησαν τους προδοτες ανεργους, να δωσουν μαχες για την αξιοπρεπεια και την υπερηφανια των Ελληνων τους οποιους ετσι κι αλλιως θελουν να εξαφανισουν, θα απογοητευθει.
    Το μονο που θα κανει ο Τσιπρας για να μας απαλλαξει, ειναι να φροντισει σε μερικα χρονια τα προβληματα της Ελλαδας να ειναι προβληματα αλλων.
    Φαινεται οτι το σατανικο του σχεδιο ειναι να αφησει τα χρεη να τα πληρωνουν οι Πακιστανοαφγανοβουλγαροαλβανοι που θα κατοικουν την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Γιώργο, συμφωνώ 100% με όσα γράφεις, εκτός από τις δύο τελευταίες παραγράφους. Ο Τσίπρας δεν θα μας απαλλάξει και το πρόβλημα της Ελλάδας θέλει να το κρατήσει πρόβλημα της Ελλάδας. Θέλει να το κάνει και πρόβλημα της Γερμανίας, γιατί έτσι του λένε τα υπερατλαντικά αφεντικά του. Την τελευταία παράγραφο την θεωρώ άκυρη.
      Μία ερώτηση θέλω να σου κάνω. Η θέση της ΧΑ, είναι πως το ευρώ το έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά για να το διώξουμε τώρα. Είναι ξεκάθαρα υπέρ του ευρώ. Δεν λέει πουθενά για εθνικό νόμισμα και εθνική νομισματική πολιτική. Ποια είναι η θέση σου σε αυτό;

      Διαγραφή
    2. Η τελευταια παραγραφος ειναι ολη η αληθεια. Λιγο με ενδιαφερει αν οι λαθρομεταναστες τριτης γενιας θα πληρωνουν το χρεος των Ελληνων.
      Εκεινο που με ενδιαφερει ειναι οπως την προσωπικη μου περιουσια την αφηνω στα παιδια μου, ετσι να αφησω και την Ελλαδα στους απογονους μου.
      Φανταζεσαι ενα εκατομμυριο Ελληνες να στρογκυλοκαθισουν στο Κουβειτ ας πουμε και να θελουν να μοιραστουν με τους ιθαγενεις τα πετροδολλαρα του κρατους τους;
      Για μενα πολιτης ενος κρατους ειναι αυτος που ειναι αποφασισμενος να δωσει και την ζωη του για την υπερασπιση του και μονο τοτε θα εχει δικαιωμα στον πλουτο του. Ολοι οι αλλοι ειτε μεταναστες, ειτε επενδυτες, ειτε αντιρρησιες και γιαχωβαδες, δεν δικαιουνται τιποτε απο αυτην την χωρα και θα πρεπει να πληρωνουν για να τους επιτρεπεται (αν θελουμε) να κατοικουν και να επιχειρουν σ αυτην.
      Μια και με ρωτας για την θεση της Χ.Α για το νομισμα, θα σου την δωσω απο το προγραμμα της
      -----------------------------------------------------------------------------------------------------
      ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
      Η είσοδος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδότησε την διάλυση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας και την απόλυτη καταστροφή της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, βιοτεχνίας και της πάλαι ποτέ κραταιάς ελληνικής βιομηχανίας. Η Χρυσή Αυγή ήταν ίσως η μοναδική φωνή με εθνικό προσανατολισμό που αντέδρασε σφόδρα στην είσοδο της χώρας στο κοινό νόμισμα. Τελικά το ευρώ απεδείχθη η καταστροφή μας.

      Εθνικό νόμισμα ισοδυναμεί με εθνική ανεξαρτησία και αυτός οφείλει να είναι ο βασικότερος στόχος μίας εθνικής ηγεσίας.

      Για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι απαραίτητη η αυτάρκεια στα βασικά είδη διαβιώσεως του λαού μας.
      -----------------------------------------------------------------------------------------------------

      Αρα πολυ απεχει απο το να ειναι καθαρα υπερ του Ευρω ταυτιζοντας το εθνικο νομισμα με την εθνικη ανεξαρτησια.
      Αυτο που λεει ειναι οτι επειδη το εχουμε πληρωσει και κανενας δεν μπορει να μας διωξει απ αυτο, θα μεινουμε σ αυτο οσο μας συμφερει, μεχρι να μπορεσουμε να στησουμε την εθνικη μας παραγωγη.
      Σε περιπτωση που αναγκαστουμε να επιλεξουμε ευρω η Ελλαδα εμεις επιλεγουμε Ελλαδα. (Απο λογο του Μιχαλολιακου στην Βουλη).
      Η αληθεια ειναι οτι εμενα προσωπικα μου φαινεται πιο σωστη η προσεγγιση του Καζακη.
      Δεν σκαμπαζω πολλα απο οικονομικα αλλα αν ενα εργαλειο ειναι καλο μου φαινεται λογικο να ειναι χρησιμο και για να σε βγαλει απο δυσκολες καταστασεις σαν την σημερινη.

      Διαγραφή
  10. Το καλό με την άνοδο των παρόντων εξουσιαστών δεν είναι η "αλλαγή", η "ρήξη" και η "ανατροπή" που ευαγγελίζονται. Απ'αυτά χορτάσαμε 40 χρόνια τώρα...κι είναι τουλάχιστον εξωπραγματικό και αφελές να πιστεύουμε σε τέτοιες αγαθές προθέσεις από πλευράς τους. Αλλωστε ο κ. Καζάκης στηρίζει με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ το ανύπαρκτο τέτοιων αγαθών προθέσεων... Ωστόσο, Το καλό είναι ότι με κάποιες κινήσεις των σημερινών εξουσιαστών που γίνονται "για τα μάτια των Ελλήνων" κυρίως,
    δόθηκε έναυσμα και αφορμή, όχι μόνο στους Ελληνες, αλλά και σε άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, να διατρανώσουν την αυτονόητη απαίτησή τους, για αξιοπρέπεια, ανθρώπινη διαβίωση,και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, πράγματα που έχουν κατακρεουργήσει οι εξουσιαστές της ευρωπαϊκής νομεγκλατούρας και τώρα εκνευρίζονται πολύ με αυτόν τον ευρωσκεπτικισμό
    που γιγαντώνεται εξ αφορμής της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε καζάκη θέλω να σας ρωτήσω κάτι είδα μία συνέντευξή σας σε ένα ραδιόφωνο και μιλούσατε για τη φυρομ. Λοιπόν δεν ξέρω απλά το να ζητάμε να δημιουργηθεί ξανά η ενιαία Γιουγκοσλαβία δεν το βρίσκεται κάπως ανεδαφικό. Μου φαίνεται λίγο ανεδαφικό αυτό μετά από τόσα χρόνια και ειδικά όταν αφορά τόσες περιοχές. Κάτι άλλο η περιοχή αυτή δε λεγόταν γιουγκοσκλαβική δημοκρατία της μακεδονίας, πριν την κατάρρευση του τιτισμού εκεί;Νομίζω ήταν αυτόνομη θεωρητικά άσχετα αν ανήκε σε μάι ενιαία ομοσπονδία.Άλλωστε το χετε πρι οτι γεωγραφικά την περίοδο της οθωμανοκτρατίας ανήκε στο βιλαέτι της μακεδονίας άσχετα αν στην αρχαία εποχή δεν ανήκε αλλά με αυτό το σκεπτικό οι μισές περιοχές της μακεδονία ςδεν ανήκαν στη μακεδονία αλλά σε γειτονικές περιοχές όπως οι νομοί γρεβενων που ταν στη θεσσαλία και σερρών δράμας καβάλας στη θράκη.Αν μπορείτε αφήστε ένα σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πέφτει, πέφτει ο ουρανός, κ. Καζάκη και οι λοιποί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή