Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Τρομάζει Βρυξέλλες και Μέρκελ το φαινόμενο Μπέπε Γκρίλο


Ξέρετε την παροιμία «ρώτα τον μπάρμπα μου, τον ψεύτη»; Ε, αυτή η παροιμία ταιριάζει γάντι πρώτα και κύρια στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο. Αν θες, λοιπόν, να μάθεις σε τι κατάσταση βρίσκεται η ελληνική οικονομία ρώτα τον μπάρμπα μου, δηλαδή τον διοικητή της ΤτΕ κ. Προβόπουλο που είναι κατ’ επάγγελμα και καθ’ έξιν ψεύτης, για να μάθεις. Αυτό μας λένε κατ’ ουσία κυβέρνηση και παπαγαλάκια. Κι ο κ. Προβόπουλος δεν τους άφησε παραπονεμένους. Εξέδωσε μια κατά παραγγελία Έκθεση του Διοικητή, όπως κάνει κάθε χρόνο. Στην Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Προβόπουλου στην 80η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Mετόχων της, μάθαμε ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας βελτιώνονται. Γιατί; Διότι: «Πριν από ένα χρόνο, πολλοί αναλυτές προεξοφλούσαν, σχεδόν ως αναπόφευκτη, τη χρεοκοπία και την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ. Σήμερα το ενδεχόμενο αυτό έχει πλέον απομακρυνθεί και η οικονομία μπορεί να προσβλέπει σε βαθμιαία έξοδο από την κρίση. Η μεταστροφή του κλίματος οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες που βοήθησαν την ελληνική οικονομία να αποφύγει τον τεράστιο κίνδυνο και να επανέλθει σε τροχιά εξισορρόπησης και σταθεροποίησης.»

Καταρχάς, η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και τρία σχεδόν χρόνια – από το πρώτο μνημόνιο – υπό καθεστώς χρεοκοπίας. Οι δανειστές της Ελλάδας την αποκαλούν κατάσταση «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» και το πολιτικό προσωπικό της χώρας που έχει ταχθεί να διασφαλίσει τα συμφέροντά των τοκογλύφων έναντι του ελληνικού λαού, έχει βαλθεί να μας πείσει επί τρία χρόνια ότι αυτή η κατάσταση – σε αντίθεση με την «άταχτη χρεοκοπία» – είναι υπέρ μας. Επομένως, ο κ. Προβόπουλος απλά μας δουλεύει, όπως άλλωστε συνηθίζουν χρόνια τώρα όλοι οι ομογάλακτοι του. Αυτός είναι κι ένας από τους πολλούς λόγους που μας έφεραν σ’ αυτήν την κατάσταση.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΕΥΡΩ

Όσο για την περίφημη έξοδο από το ευρώ, που δήθεν όλοι οι αναλυτές προεξοφλούσαν, θα πρέπει να θυμίσουμε σ’ όλους ότι είναι οι ίδιοι που σήμερα προεξοφλούν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Ας θυμηθούμε τον γνωστό Σόρος, αλλά και τον Ρουμπινί, οι οποίοι προσφάτως άλλαξαν τροπάριο. Γιατί είχαν λάθος πριν και τώρα έχουν δίκιο; Επειδή το θέλει η σκοπιμότητα και τα συμφέροντα που προασπίζεται ο κ. Προβόπουλος; Όχι βέβαια. Και πριν, αλλά και τώρα έχουν άδικο οι εν λόγω αναλυτές. Οι «αναλύσεις» τους υπακούν σε συμφέροντα πλασαρίσματος στις αγορές κεφαλαίου. Με δαύτες διαμορφώνουν προσδοκίες με διπλό στόχο: Αφενός να εκβιάσουν πολιτικές αποφάσεις σύμφωνα με τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Αφετέρου να εξάψουν τα αγελαία ένστικτα των επενδυτών της αγοράς με σκοπό να κερδοσκοπήσουν τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.
Είναι απολύτως σίγουρο ότι ούτε οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης, ούτε το αδελφάτο της Μέρκελ ήθελε την Ελλάδα εκτός ευρώ. Το γεγονός ότι δήλωναν και ξαναδήλωναν το αντίθετο ήταν ένα άθλιο παιχνίδι τρομοκράτησης του ελληνικού λαού. Το έκαναν μόνο και μόνο για να δώσουν την ευκαιρία στον ντόπιο πολιτικό προσωπικό των δωσίλογων να τρομοκρατούν με σενάρια φρίκης και πανωλεθρίας τους απλούς πολίτες. Και για το άθλιο αυτό παιχνίδι θα έρθει η ώρα να λογοδοτήσουν όλοι τους. Στην πράξη προσπαθούσαν να κατατρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με την μόνη δυνατή διέξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο τον έχουν φέρει. Θέλησαν να τρομοκρατήσουν τον φυλακισμένο, τον δούλο, τον ραγιά Έλληνα ότι θα καταστραφεί ολοκληρωτικά έτσι και αποκτήσει την ελευθερία του. Εκεί αποσκοπούσε και αποσκοπεί το όλο παιχνίδι.
Ο μόνος τρόπος για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι ένας: να το επιβάλλει ο λαός της ανατρέποντας την ληστοσυμμορία που τον κυβερνά και διεκδικώντας την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία του στον τόπο. Το φωνάζουμε από την αρχή. Ακόμη και την εποχή που πολλοί είχαν μασήσει το παραμύθι ότι δήθεν, τάχα μου, η Γερμανία και οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης συνωμοτούσαν για να μας πετάξουν από το ευρώ. Ενώ ίσχυε και ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Η συνωμοσία που εξυφαίνεται είναι η προσπάθεια, πάσει θυσία, να κρατηθεί η Ελλάδα εντός ευρώ. Μέχρι και διπλό νόμισμα έχουν σε εφεδρεία και είναι έτοιμοι να επιβάλλουν στην χώρα, αν δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, προκειμένου η Ελλάδα να μην φύγει από το ευρώ και την ευρωζώνη.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ο λόγος είναι απλός. Η Ελλάδα στο σύνολό της ως επικράτεια και ως λαός έχει προγραμματιστεί να ισοπεδωθεί, να διαλυθεί και να εκποιηθεί προκειμένου να επιβιώσει ο «σκληρός πυρήνας» του ευρώ, δηλαδή πρωτίστως η Γερμανία. Η Ελλάδα δεν κρίνεται βιώσιμη ως χώρα και γι’ αυτό εκποιείται στο σύνολό της, λαός τε και επικράτεια. Αυτή την διαδικασία προασπίζεται ο Προβόπουλος και το υπόλοιπο δωσίλογο πολιτικό προσωπικό της χώρας που βάζει την «ευρωπαϊκή προοπτική» πάνω από την ανεξαρτησία, την επιβίωση και την ακεραιότητα της Ελλάδας.
Να γιατί ο Προβόπουλος θέτει ο πρώτο παράγοντα της «σταθεροποίησης» τον εξής:  
«Πρώτος παράγοντας ήταν η θετική απάντηση του ελληνικού λαού όσον αφορά το ιστορικό διακύβευμα της παραμονής στο ευρώ. Η κυβέρνηση συνεργασίας εξέφρασε ρητά τη βούλησή της να διαφυλάξει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Η βασική αυτή επιλογή και η κάλυψη των μεγάλων καθυστερήσεων της προεκλογικής περιόδου κατέστησαν δυνατές τις αποφάσεις του Eurogroup για τη συνέχιση της χρηματοδοτικής στήριξης. Οι εξελίξεις αυτές επηρέασαν ευνοϊκά το οικονομικό κλίμα.»
Με άλλα λόγια, το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός εκβιάστηκε με τόσο άθλιο τρόπο και ένα μεγάλο κομμάτι του ενέδωσε στους σφαγείς του, έδωσε το πράσινο φως στις αγορές ότι «καλά πάμε, μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο της διάλυσης». Αυτό το νόημα έχει η περίφημη «αλλαγή κλίματος». Κατά τ’ άλλα, τα ίδια και τα ίδια. «Από τον Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε, αρκεί να αντέξουμε μέχρι τις αρχές καλοκαιριού». Φέρεται να εκμυστηρεύτηκε ο φερόμενος ως πρωθυπουργός με το χαρακτηριστικό επώνυμο Σαμαράς σε δείπνο το βράδυ της Τρίτης (22/2) με βουλευτές της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πριν τη στροφή που θα φανεί το φως στο τούνελ και πως αν προχωρήσουν κανονικά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα γίνουμε σύντομα παράδειγμα για όλους.
Προσωπικά θεωρώ ότι η δήλωση αυτή του Σαμαρά δεν αφορά την οικονομία, αλλά το καθεστώς κατοχής της χώρας. Δηλαδή θεωρεί ο Σαμαράς – και βάσιμα – ότι αν δεν ανατραπούν από την λαϊκή οργή και αγανάκτηση τούτη την άνοιξη-καλοκαίρι, τότε μπορούν να ελπίζουν ότι θα την σκαπουλάρουν από τον Σεπτέμβριο. Ίσως με κάποιες προσχηματικές εκλογές εκτόνωσης, όπου θα φύγει η σάρα για να έρθει η μάρα και μετά να ακολουθήσει το κακό συναπάντημα κι έτσι ο λαός να πει «τετέλεσται».
Άλλωστε μέχρι τότε η κυβέρνηση των δωσίλογων θα έχει περάσει την αναθεώρηση του Συντάγματος που απαιτούν Γερμανοί κατακτητές και οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης προκείμενου να μην υπάρχει κανένα κόλλημα στην επίσημη κατάλυση του ελληνικού κράτους για να αφομοιωθεί ως αποικιακή προσάρτηση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία που ήδη οικοδομείται. Εν τω μεταξύ θα έχει ξεπουληθεί ότι υπάρχει και δεν υπάρχει στον ελληνικό χώρο και έτσι υπολογίζουν ότι ο λαός θα παραδοθεί στην τύχη του, μιας και δεν θα του έχει μείνει ούτε κεραμίδι να υπερασπιστεί.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

«Θα γίνουμε σύντομα παράδειγμα για όλους», όπως λέει ο Σαμαράς και έχει δίκιο. Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα και τον λαό της από πειραματόζωο σε παράδειγμα διάλυσης και αφομοίωσης μια ολόκληρης χώρας από τους υπερεθνικούς μηχανισμούς του ενιαίου νομίσματος. Μόνο και μόνο για να δείξουν στους υπόλοιπους λαούς ότι είναι μάταιο να αγωνίζονται, είναι μάταιο να διεκδικούν την εθνική τους κυριαρχία, όπως κάνουν οι Ιταλοί και ανέδειξαν πρώτο κόμμα του «Κίνημα των Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο. Όπως έκαναν οι Σλοβένοι και ανέτρεψαν την δική τους κυβέρνηση γιατί με το ευρώ τους ισοπέδωσε ακόμη περισσότερο. Όπως έκαναν οι Βούλγαροι ανατρέποντας την κυβέρνηση και παραμένοντας στους δρόμους για να σταματήσουν την έλευση του ευρώ με ότι συνεπάγεται σε ασυδοσία των αγορών. Όπως κάνουν οι Πορτογάλοι, οι οποίοι επί μήνες είναι στους δρόμους, υπερασπιζόμενοι τα «900 χρόνια ιστορίας του έθνους τους», όπως οι ίδιοι λένε. Όπως πασχίζουν να κάνουν οι Ισπανοί. Όπως ξεκινούν να κάνουν οι Γάλλοι, οι Φιλανδοί, κ.ά..

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

Οι οπαδοί της «ευρωπαϊκής προοπτικής» που λειτουργούν ως Πέμπτη Φάλαγγα για τις δυνάμεις που οικοδομούν το 4ο Ράιχ στην Ευρώπη με την μορφή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, θέλουν επειγόντως ένα πετυχημένο παράδειγμα για όλους τους άλλους. Ένα παράδειγμα για το πώς ένας λαός αποδέχεται οικιοθελώς την δική του μαζική εξόντωση, την διάλυση και τον αποικισμό της πατρίδας του στο όνομα της «Ευρώπης». Και το παράδειγμα αυτό θέλουν να είναι η Ελλάδα και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό.
Βλέπετε, ποντάρουν στο πιο δωσίλογο πολιτικό σύστημα που υπάρχει τουλάχιστον στην Ευρώπη, όπως και σε μια ενσωματωμένη κρατικοδίαιτη αριστερά που όχι μόνο αρνείται να θέσει το εθνικό, πατριωτικό καθήκον, πάνω απ’ όλα, αλλά έχει αποδεχτεί την «ευρωπαϊκή προοπτική» στο όνομα της δικής της αποκλειστικής ταξικής ανάλυσης. Μια ταξική ανάλυση, η οποία βεβαίως είτε στην παραλλαγή της Κουμουνδούρου, είτε στην παραλλαγή του Περισσού, απηχεί τα ταξικά συμφέροντα των αγορών, του μεγάλου διεθνούς κεφαλαίου, μέσα από τα λούμπεν ένστικτα του κοινωνικού περιθωρίου που δεν νοιάζεται ούτε για πατρίδα, ούτε για οικογένεια, ούτε για αγώνα υπέρ βωμών και εστιών, παρά μόνο για ένα ξεροκόμματο, ή για την γκλαμουριά των ανακτοβουλίων της Ευρώπης.
Ποντάρουν επίσης και στο ραγιαδισμό του Έλληνα, στα νωθρά αντανακλαστικά του, στην ανοησία του να νομίζει ακόμη και τώρα ότι δια της αναθέσεως μπορεί να κερδίσει κάτι. Πιστεύουν ότι μόλις ένα 60% και βάλε του πληθυσμού της χώρας συνηθίσει στη νέα του κατάσταση, δηλαδή να είναι καταδικασμένος στο περιθώριο της κοινωνίας και να τα βγάζει μόλις και μετά βίας πέρα χάρις στην κρατική και ιδιωτική ελεημοσύνη (φιλανθρωπία), τότε θα βάλει την ουρά στα σκέλια και σαν τυπικός κοπρίτης θα κάτσει ήσυχος.

ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ

Βλέπετε, δεν θεωρούν τον Έλληνα ικανό να κάνει ότι έκαναν οι Ιταλοί: να εκπλήξει και να σαστίσει τα μεγάλα αφεντικά ψηφίζοντας μαζικά έναν «παλιάτσο», τον Μπέπε Γκρίλο. «Πώς οι καταστροφικές ιταλικές εκλογές απειλούν το μέλλον του ευρώ» γράφει ο Economist για τον Μπέπε Γκρίλο που «θέλει να αναστείλει τις πληρωμές του δημόσιου χρέους». Κι όχι μόνο αυτό. Αυτός ο «κλόουν» όπως τον αποκάλεσε ο Economist, αλλά και ο Πέερ Στάινμπρουκ, υποψήφιος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία – εξαναγκάζοντας τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση μαζί του, κάτι βεβαίως που δεν το έκανε ποτέ ο «δικός μας» πρόεδρος, έστω κι αν ενίοτε ξέρει να χύνει κροκοδείλια δάκρυα – τολμά να διακηρύσσει ότι εκτός ευρώ η Ιταλία θα ήταν πολύ, μα πολύ καλύτερα. Όχι για όλους, αλλά πρώτα και κύρια για τον απλό λαό.
Σκεφτείτε τι έκαναν οι Ιταλοί. Προτίμησαν να ψηφίσουν έναν «παλιάτσο», έναν «κλόουν» από το πουθενά, από το μηδέν, μόνο και μόνο γιατί μίλησε στην ψυχή τους και εξέφρασε τον πόνο και την ανησυχία του μέσου εργαζόμενου Ιταλού. Ούτε τους ένοιαξε αν ξέρει τι λέει όταν ζητά την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ. Ούτε τους πείραξε το γεγονός ότι δεν είναι εξειδικευμένος οικονομολόγος, ή ειδικός και ότι δεν βγήκε για αναλύσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Προτίμησαν κάποιον ανύπαρκτο, έναν που μέχρι πριν δυο εβδομάδες πριν τις Ιταλικές εκλογές οι επίσημες μετρήσεις και τα ΜΜΕ το είχαν εξαφανισμένο, γιατί είχε το σθένος και τον πατριωτισμό να τα βάλει απλά και καθαρά με το τέρας που βασανίζει και απειλεί με αφανισμό και την Ιταλία. Το χρέος και το ευρώ. Φαίνεται αδιανόητο για τον μέσο Έλληνα, που ακόμη ονειρεύεται ότι κάποιο ή κάποιοι από τους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς θα του δώσει διέξοδο, μόνο και μόνο επειδή το λένε στα ΜΜΕ και στις στημένες δημοσκοπήσεις.
Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή οι νέοι ναζί της Γερμανίας της δεξιάς και της αριστεράς, τι διεμήνυσαν στους Ιταλούς; Ο υπαρκτός κίνδυνος ακυβερνησίας στη Ρώμη προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες καλούν την Ιταλία να καταλήξει γρήγορα σε σχηματισμό κυβέρνησης. «Δεν είστε Ελλάδα, η Ευρωζώνη δεν έχει το περιθώριο για ένα σενάριο ελληνικού τύπου στην Ιταλία με νέες εκλογές» λέει σε ιταλική εφημερίδα ο αρμόδιος του γερμανικού κυβερνόντος κόμματος για την εξωτερική πολιτική Φίλιπ Μίσφελντερ. Δεν είστε Έλληνες που ακόμη μασάνε τα παραμύθια της τηλεόρασης και των κομμάτων της βουλής κι γι’ αυτό δεν σας επιτρέπουμε να πάτε σε επαναληπτικές εκλογές. Αυτό διαμυνήουν ακόμη και τώρα οι επικεφαλής ναζί των Βρυξελλών και του Βερολίνου στους Ιταλούς.
Φοβούνται ότι ενδεχόμενες νέες εκλογές στην Ιταλία είναι πολύ πιθανό να φέρουν τον Μπέπε Γκρίλο από πρώτο κόμμα σε ψήφους στην Ιταλία, σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση. Κι έτσι έχει κινητοποιηθεί ολόκληρη η πολιτική μαφία της Ιταλίας και της Ευρώπης για να το αποτρέψει. Κι επειδή δεν πρόκειται να πετύχουν και πολλά με εκβιασμό του μέσου Ιταλού ψηφοφόρου, μάλλον θα επιχειρήσουν να το πετύχουν με ευρεία νοθεία, με συνταγματικές εκτροπές και κατατρομοκράτηση του Ιταλικού λαού με τα μέσα, τα ήθη και τα έθιμα της εποχής Αντρεότι, σε συνδυασμό με κραυγές πανικού από τους διεθνείς οργανισμούς και τις αγορές.
Ήδη έχουν αρχίσει. Οι αγορές ωρύονται. Οι διεθνείς αναλυτές κατεβάζουν καντήλια και επικαλούνται σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς της Ιταλίας. Ο Ναπολιτάνο αμέσως μετά τις εκλογές πήγε στην Γερμανία για έκτακτη επίσημη επίσκεψη και συνεννοήσεις. Οι επικεφαλής των δυο συμμοριών της πολιτικής μαφίας του ευρώ συναντιόνται για να συντονίσουν τις ενέργειές τους. Ο πανικός των Γερμανών μοιάζει ίδιος με εκείνον που κατέλαβε την χιτλερική ηγεσία όταν έμαθε τον Ιούλιο του 1943 ότι ανατράπηκε το καθεστώς Μουσολίνι. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, οι πιο νηφάλιοι ναζί γνωρίζουν ότι χωρίς Ιταλία το ευρώ δεν μπορεί να σταθεί και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα μείνει στα χαρτιά, όπως έμεινε και η Ενωμένη Ευρώπη του Χίτλερ. Κι αυτό θα σημάνει την κατάρρευση της Γερμανίας για μια ακόμη φορά.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣ ΑΠΟΙΚΙΑ

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο στους αδαείς, ή στους απληροφόρητους, η Γερμανία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την παγκόσμια κρίση που πλήττει και την ίδια με τον ίδιο τρόπο που επιχείρησε να την αντιμετωπίσει και ο Χίτλερ. Όπως και την εποχή του πολέμου, έτσι και σήμερα η επιβίωση της δεσπόζουσας θέσης της Γερμανίας στην Ευρώπη και διεθνώς, εξαρτάται από την δυνατότητά της να καρπώνεται, να ιδιοποιείται τον πλούτο των άλλων χωρών. Την εποχή του ο Χίτλερ μπορούσε να το καταφέρει μόνο ή πρωτίστως με πολεμικά μέσα. Σήμερα οι διάδοχοι του Χίτλερ έχουν την δυνατότητα να το καταφέρουν πρωτίστως με οικονομικά μέσα. Η Γερμανία και ότι εκπροσωπεί με όρους υπερτροφικών τραπεζών και επιχειρηματικών ομίλων παγκόσμια μπορεί να διασφαλίσει την κυριαρχία της στις αγορές μόνο αν κάνει ότι έκαναν οι ΗΠΑ πριν από ένα, ενάμισυ αιώνα. Δηλαδή να αποικιοποήσουν την Ευρώπη με τον ίδιο τρόπο που αποικιοποίησαν την βόρεια Αμερική οι ΗΠΑ διαμέσου της ομοσπονδιοποίησης. Οι Γερμανοί στην μεγάλη κρίση – Μεγάλη Ύφεση, όπως την έχουν ονομάσει – του μεσοπολέμου επιχείρησαν να κερδίσουν το πάνω χέρι στην Ευρώπη και να ενοποιήσουν υπό την κυριαρχία τους χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές τακτικές των αποικιακών αυτοκρατοριών, όπως της Βρετανίας. Απέτυχαν παταγωδώς. Σήμερα επιχειρούν με την μέθοδο των ΗΠΑ.  Μόνο που οι εποχές έχουν αλλάξει. Η μέθοδος εσωτερικού αποικισμού των ΗΠΑ με μοχλό την ομοσπονδία τους, πέτυχε μετά από αμέτρητες πολεμικές συρράξεις και μαζικές σφαγές με αποκορύφωμα τον εμφύλιο πόλεμο, αλλά και τους παγκόσμιους πολέμους, όπου η συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών έκρινε και την δική τους τύχη.
Σήμερα η Γερμανία επιχειρεί το ίδιο απέναντι σε συγκροτημένα εθνικά κράτη και λαούς, που επιχειρεί να τους διαλύσει πρώτα και κύρια «από τα μέσα» για να επωφεληθεί της αποσάθρωσης και του κατακερματισμού τους, οικονομικού, κοινωνικού και εδαφικού. Ο μόνος που μπορεί να σταματήσει αυτό το 4ο Ράιχ είναι οι λαοί διεκδικώντας ξανά την ελευθερία τους και την εθνική τους αυτοδιάθεση. Όπως συνέβη και παλιά στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα όταν η Ιερή Συμμαχία ήθελε να επιβάλει την Ευρωπαϊκή ενότητα της απολυταρχίας πνίγοντας τις εθνικούς και δημοκρατικούς πόθους των λαών. Σ’ αυτήν την πρώτη ιστορική προσπάθεια της απολυταρχίας να στηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω σε δούλους λαούς, απάντησαν οι εθνικές επαναστάσεις που ξέσπασαν από το 1821 και κλιμακώθηκαν έως το 1848 σαρώνοντας σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή η περίοδος της ιστορίας ονομάστηκε «Άνοιξη των Εθνών», ή «Άνοιξη των Λαών». Ο αιφνιδιασμός της νεότερης Ευρωπαϊκής απολυταρχίας από τους Ιταλούς, ας ελπίσουμε ότι θα αποτελέσει την έναρξη της δικής μας Άνοιξης των Εθνών και των Λαών με τους Έλληνες να παίζουν τον πρώτο ρόλο.

Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 3/3/2013

16 σχόλια:

  1. Εγώ ξέρω από χρόνια ότι ο Μπέπε Γκρίλο είναι αποκλεισμένος από όλα τα κανάλια της Ιταλίας τουλάχιστον από είκοσι χρόνια τώρα. Και τον αποκλείσανε όταν άρχισε να μιλάει για καινούργιες μορφές ενέργειας και πώς τα ήδη υπάρχοντα μονοπώλια ενέργειας τις καταπνίγουν. Τώρα πήρε 25% ψήφους με μόνη προβολή μέσα από το διαδίκτυο.

    Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Μπέπε Γκρίλο δίνει ένα παράδειγμα λαϊκού ήρωα με λαϊκή απήχηση που οι ναζί και οι κεντρικοί τραπεζίτες φοβούνται διότι δεν μπορούν να ελέγξουν.

    Είθε να υποστηρίζουμε την ευημερία και την ελευθερία όλων και είθε να υποστηρίζουμε αξιοκρατικά αυτούς που υποστηρίζουν την ευημερία και την ελευθερία όλων.

    Ο τρόπος επίσης είναι τοπική οικονομία από τους ντόπιους για όλους τους ντόπιους και από το περίσσευμά μας μοιραζόμαστε με τους άλλους, αυτό όσον αφορά τα υλικά αγαθά και όσον αφορά τα υπόλοιπα ελευθερία. Αυτό θα είναι το καλό παράδειγμα διεθνώς για όλους.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η Αργεντινή ήταν το καλό παιδί του ΔΝΤ μέχρι το 2001 ,και οι δωσίλογοι κυβερνώντες Μενεμ και Ντε Λα Ρουα ποζάριζαν για τα εξώφυλλα των TIMES και του NEWSWEEK σαν οι εκλεκτοί των των διεθνών τοκογλύφων.
    Η συνέχεια και το τέλος τους είναι γνωστά.
    Οσο για τους εν ελλάδι συναδέλφους τους το τέλος τους πλησιάζει
    Οι καιροί ου μαινετοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ο φτωχός λαός πού είναι η πλειοψηφία ήταν σοφός και δυνατός θα ήταν αυτός κυρίαρχος εύκολα αλλά, πότε έγινε αυτό και αν έγινε πόσο κράτησε;

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Μην συγκρίνεις κανένα στο κόσμο με τον εαυτό σου. Εάν ναι, είναι σαν να προσβάλεις τον εαυτό σου". Bill Gates.
    Δηλαδή ο καθένας μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά αυτό που τα "σπάει" είναι:
    "Είναι δύσκολο να σχεδιάζουμε προϊόντα με εστίαση σε συγκεκριμένα γκρουπ (πελατών). Ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει τι θέλει μέχρι να του το παρουσιάσουμε". Steve Jobs.
    Είναι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα. Δεν ξέρει τι θέλει πραγματικά, αλλιώς θα ξέμπλεκε με μιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγγνώμη για την "εκμετάλλευση" του βήματος:

    Φίλε μου Δημήτρη πώς γίνεται να βγαίνει ο Αλαβάνος, να βγάζει βιβλίο σχετικά με επιστροφή στη δραχμή και με άλλα όμοια προτάγματα με τα δικά σου, να έχει άρθρα όλων όσων πρεσβεύουν αυτή την κίνηση, να ετοιμάζει κόμμα και να μην υπάρχει κανένα σημείο επαφής με εσένα...
    Το μέτωπο μπορεί να μεγαλώσει ραγδαία και επιτέλους να πάρει την προώθηση από διάφορα μέσα που του αρμόζει ώστε επιτέλους ο κόσμος να πει το μεγάλο ΟΧΙ και να συνεχίσουμε όλοι μαζί με πολλή, πολλή δουλειά και ομόνοια...

    Μην μείνουμε μόνοι μας, τώρα που υπάρχει μεγάλη ευκαιρία και καταντήσουμε όπως το παλαιολιθικό ΚΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποιος θα καταντήσει σαν το παλαιολιθικό ΚΚΕ εξαρτάται από τις σχέσεις και τους δεσμούς που οικοδομεί ο καθένας με τον απλό κόσμο. Ο Αλαβάνος δεν θέλει καμιά επαφή μαζί μας. Δεν του μυρίζουμε ωραία. Πρόβλημά του. Έχει μαζέψει την Σάρα και την Μάρα. Τους ίδιους και τους ίδιους αποτυχημένους, τα ερείπια της αριστεράς του περιθωρίου, οι οποίοι έχουν αναλάβει να καταγράψουν στη συνείδηση του κόσμου τα αιτήματα που προβάλει και παλεύει το ΕΠΑΜ ως δήθεν αριστερά αιτήματα. Γι' αυτό τον πλασάρουν τα ΜΜΕ. Την δουλειά τους κάνει. Το Μέτωπο ή θα είναι του ίδιου του λαού, από τα κάτω, ή απλά δεν θα υπάρξει. Προτιμώ να σηκωθώ να φύγω παρά να δολοφονήσω την χώρα και τον λαό της μέσα σ' ένα ακόμη "αριστερό μέτωπο" σαν του Αλαβάνου.

      Διαγραφή
  6. δημητρη υπαρχει καποιο τμημα της αστικης ταξης που να θελει την επιστροφη στη δραχμη και την εξοδο απο εε?(φανταζομαι εισαι υπερ της εξοδου απο την εε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εννοειται οτι ειναι κατα της ΕΕ

      Διαγραφή
    2. Συγκροτημένο τμήμα της αστικής τάξης (μονοπωλιακής και μη μονοπωλιακής)που να ζητά έξοδο από ευρώ και ΕΕ δεν υπάρχει. Γι' αυτό και δεν βλέπουμε αστικές δυνάμεις να το ζητούν. Ούτε καν στο βάθος του πολιτικού ορίζοντα. Όσοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν αστικά στρώματα υπέρ της εξόδου του ευρώ και της ΕΕ, ας μας τα δείξουν. Ας μας δείξουν πώς και που κάτι τέτοιο εκφράζεται. Πρόκειται για μια ανοησία που λάνσαρε το κατεστημένο, ώστε να στιγματιστεί το αίτημα της εξόδου από το ευρώ και την ΕΕ ως αποκύημα σκοτεινών συμφερόντων. Το "λόμπι" ή η "συμμορία" της δραχμής κι άλλα τέτοια. Από αυτούς το άρπαξαν και κάποιες δυνάμεις της αριστεράς η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η Παπαρήγα και κάποιοι στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να αποδυναμώσουν λαϊκό δημοκρατικό περιεχόμενο του αιτήματος.
      Η ιστορία είναι παλιά. Και στην παλιά ναζιστική κατοχή, ιδίως τα πρώτα δυο χρόνια, γινόταν υπέρμετρη προσπάθεια να ταυτιστεί το αίτημα της εθνικής αντίστασης με τις δυνάμεις εκείνες που ήθελαν την αποκατάσταση της κυριαρχίας των Βρετανών στην Ελλάδα. Έτσι οι εκπρόσωποι της κομαντατούρ απέδιδαν το κίνημα της εθνικής αντίστασης και κυρίως το ΕΑΜ ως συνωμοσία των βρετανών και του φαύλου πολιτικού συστήματος που δραπέτευσε μετά την κατάρρευση του μετώπου. Την προβληματική αυτή την ασπάστηκαν τότε και κάποιοι στην αριστερά και αρνήθηκαν είτε από σκοπιμότητα, είτε από αμέριστη βλακεία - που ισοδυναμεί βέβαια με προδοσία - την συμμετοχή τους στην εθνική αντίσταση στο όνομα της αναγκαίας συμπλήρωσής των εθνικών και πατριωτικών καθηκόντων με "ταξικά". Το ίδιο και σήμερα.
      Το αίτημα για έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ δεν μπορεί να το σηκώσει καμιά αστική δύναμη, ούτε του παρόντος, ούτε του μέλλοντος. Μόνο ο λαός και πιο συγκεκριμένα τα εργαζόμενα στρώματά του που παραδοσιακά αποτελούσαν την εργατική τάξη. Κι ο λόγος είναι απλός. Δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ σήμερα χωρίς μεγάλες βαθιές ριζικές ανατροπές στο σύστημα πολιτικής και οικονομίας της χώρας. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Τέτοιες ανατροπές δεν μπορεί καμιά αστική δύναμη να τις αντέξει.
      Αυτό δεν σημαίνει ότι ορισμένα στρώματα της αστικής τάξης κάτω από την απειλή της απόλυτης καταστροφής τους δεν θα στηρίξουν ένα τέτοιο αίτημα. Όμως μπορούν να το στηρίξουν όχι σαν δικό τους αίτημα, αλλά σαν λαϊκό αίτημα που απαιτεί πολλά περισσότερα από το να γυρίσουμε απλά στην προτέρα κατάσταση. Μπορούν να στηρίξουν το αίτημα προσχωρώντας στο λαϊκό κίνημα κι όχι πρωτοστατώντας σ' αυτό. Είναι η φύση της κατάστασης τέτοια.

      Διαγραφή
  7. Γενικά είθε να μην είμαστε ούτε εύπιστοι ούτε δύσπιστοι, αλλά να ερευνούμε.
    Τα κανάλια όμως είναι τα πιό ισχυρά όπλα πού έχουν στα χέρια τους σήμερα οι ψυχοπαθείς εκμεταλλευτές. Γι αυτό προτείνω:
    Οποιοσδήποτε προβάλλεται από τα κανάλια μην τον εμπιστεύεσαι.
    Οτιδήποτε προβάλλεται από τα κανάλια μην το πιστεύεις.
    Η καλύτερη παραπληροφόρηση γίνεται όταν αναμιγνύονται αποσπασματικές αλήθειες μαζί με ψέματα.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Κ.Κ.Ε. δεν είναι παλαιολιθικό. Τα ίδια προβλήματα που υπήρχαν παλιά υπάρχουν και σήμερα. Το πρόβλημα του Κ.Κ.Ε. είναι ότι δυσκολεύεται να "εκφραστεί" και να πλησιάσει τον κόσμο.
    Το ΕΠΑΜ δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της προσέγγισης. Το ΕΠΑΜ έχει να κάνει με τα λόγια του Steve Jobs: "Είναι δύσκολο να σχεδιάζουμε προϊόντα με εστίαση σε συγκεκριμένα γκρουπ (πελατών). Ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει τι θέλει μέχρι να του το παρουσιάσουμε". Δηλαδή ο κόσμος δεν ξέρει τι θέλει, αφού βρίσκεται σε σύγχηση. Με αυτό τον τρόπο εξηγήται και το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. Η Ελλάδα μοιάζει με ένα αυτοκίνητο που γκαζώνει, αλλά με το χειρόφρενο δεμένο (τρόικα και λοιποί συνεργάτες). Αν δεν ξεμπλοκάρει δεν πρόκειται να πάει πουθενά και απλά θα αυτοκαταστραφεί.
    Το μέλλον ανήκει στο ΕΠΑΜ και δεν χρειάζονται ειδικές δυνάμεις να το μαντέψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ για την απάντηση, γιατί ξέρω ότι δεν προλαβαίνεις και για πολλά πολλά...

    Φίλε μου Δημήτρη, ο λαός είναι πάνω από όλα και αυτός θα αλλάξει τα πάντα, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να κερδηθεί η μάχη της πληροφόρησης και όσο και υπεράνθρωπες προσπάθειες και να κάνεις δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την καθημερινή και αθρόα προπαγάνδα των συστημικών μέσων.

    Αν φωνές που πρεσβεύουν τα ίδια προτάγματα, μπουν στη διαδικασία "μου μυρίζεις, σου μυρίζω" θα το κάψουμε το χαρτί. Αν είναι να τιθασευτεί ο φόβος της δραχμής και ενός ανεξάρτητου κράτους, ας τον προωθούν τα ΜΜΕ, κακό δεν είναι από τη στιγμή που λέει τα ίδια πράγματα...

    Θεωρείς κακό -πολιτικά σκεπτόμενος- να "εκμεταλλευτούμε" την αναγνωρισιμότητα και το γεγονός πως θα πολλαπλασιαστεί ο κόσμος που θα συμφωνήσει με τα προτάγματα που υποστηρίζουμε? Ο λαός θα είναι πάλι κυρίαρχος, αυτός θα αποφασίσει...

    Συγχώρεσέ με αν λόγω άγνοιας του παρασκηνίου δεν γνωρίζω κάποια πράγματα. Θα ήταν καλό και χρήσιμο, όπως είχες κάνει τότε με τη Σπίθα, να μας πληροφορήσεις σχετικά...

    Όσο υπάρχουν ίδιες φωνές πρέπει να τις απορροφάμε ώστε να γίνει η φωνή δυνατότερη και να μπει γερά στο νου του κόσμου που δεν ξέρει σε τι να πιστέψει...

    Δημήτρη μου, φοβάμαι γενικότερα -πέραν του θέματος Αλαβάνου- μη χάσουμε το τρένο της ιστορικής συγκυρίας. Συμμαχίες έστω για να προωθηθεί μια γραμμή δεν είναι κακό να γίνουν. Εδώ με τον Παπαθεμελή έγινε συνεργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι λες βρε Δημητρη ...... να μιληση με σενα?????

    Το συστημα του προτεκτορατου και της χουντας που κυβερνα την χωρα ξερει τι κανει, γι’αυτο σε κοψανε απο ολα τα μεγαλα καναλια και βγαζουνε καραγκιοζηδες να διασκεδαζουν τον λαο, οσο να καταφερουν να ξεπουλησουν τα ασημικα της χωρας.

    Μαλλον δεν καταλαβες καλα, το συστημα παιζει τα τελευταια του χαρτια επειδη καταλαβαινει οτι δεν μπορει να συνεχισει με χημικα στα σχολεια και τους ανταρτες απο την Χαλκιδικη και ετσι φερνει στην φορα αλλες εφεδρειες να αποπροσανοτολησουν τον λαο.

    Τον ακουσα να δινει συνεντευξη, στο κοντρα νομιζω ηταν πριν δυο μερες και παραλιγο να ξερασω. Εχω και μια αντιπαθεια και δεν εμπιστευομαι οσους εχουν μουσι, διοτι εχω την κακη αντιληψη οτι ειναι κομπλεξικοι και εχουν κατι να κρυψουν. Εαν αυτος παει πουθενα περισσοτερο απο το να απασχολησει τα καναλια για 5 λεπτα, κανε μου την χαρη και στειλε μου ενα μυνημα να δοσω μεγαλυτερη προσοσχη στον νεο σωτηρα το λαου.....Ευχαριστω.

    Φυσικα δεν ειναι ο μονος που παιζει το παιχνιδι της χουντας του προδοτη Σαχλαμαρα. Φωναζει και ο Καραμανλικος Δεξιος Τρανγκας για την μεγαλη ληστεια στη χαλκιδικη και ετσι απασχολει αρκετο λαο....

    Παντως καθε μερα του ζαλιζω τα αμελετητα και του λεω τα εξ’αμαξης διοτι δεν σε καλει στις εκπομπες του.

    Καποτε ο Τρανγκας ειχε αντιγραψει τον Καζακη και ειχε δημοσιευσει ενα διαγγελμα για την δημιουργια ενος νεου κινηματος (ΕΠΠΑΜ) και το εχασα. Ξερει κανεις που να το βρω ωστε να το βαλω στον αυτοματο πιλοτο του εμαιλ μου να του ζαλιζω τον πισινο..... ευχαριστω.

    Μαθατε τι λενε για τον μεγαλο οικονομολογο Γκρουτμαν..... πτωχευσε ή δεν ειναι αληθεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Έλληνες περίτρανα απεδείξαμε,ότι είμαστε ένα ανοργάνωτο σκορποχώρι που προτιμά το βόλεμα ακόμη και εν'όψη εθνικής διάλυσης.Ξέρουμε να έχουμε άποψη επί παντός επιστητού,να καυχώμαστε για την καταγωγή μας,την οποία δεν τιμάμε, και γενικά να "πουλάμε μαγκιά" στους άλλους.Όταν όμως φθάνουν τα δύσκολα και βρίσκόμαστε ενώπιον των ευθυνών μας,δειλιάζουμε και αποδεικνύουμε πόσο εύκολα χειραγωγήσιμοι είμαστε.Η γνώμη μου είναι πως εάν τα πράγματα συνεχίσουν ως έχουν,το μέλλον μας θα είναι αυτό της Γιουγκοσλαβίας,ξεκινώντας την διάλυση απο την Θράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ μου φίλε, προς Θεού δεν αναγάγει κανένας τον Αλαβάνο ή τον κάθε Αλαβάνο σε σωτήρα. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Στρατηγικές και αποφάσεις υπάρχουν...

    Δεν έχω ασχοληθεί επισταμένα με το τι λέει -μόνο τους τίτλους που συμβαδίζουν με αυτά που λέμε εδώ-. Αν το σύστημα φοβάται πως χάνει το παιχνίδι ευρώ ή απαγκίστρωση, θα έβαζε κάποιον να μιλάει για...επιστροφή στη δραχμή? (!!!!) Εκτός αν μιλάει για επιστροφή στη δραχμή αλλά το κάνει με τέτοιο πρόχειρο τρόπο που και αυτοί που θα το ήθελαν, θα το μετανιώσουν...;)

    Μιλάω πάντα για μια τύπου πολιτικής και επικοινωνιακής "εκμετάλλευσης". Ως ιδέα, ως απορία, στα πλαίσια δημοκρατικού διαλόγου όπου το σωστό και το λάθος είναι προς συζήτηση... Μη φανατιζόμαστε...

    Αυτό με το μούσι με έκανε και χαμογέλασα πάντως. Καλό ήταν... :))

    Αυτό με τον Τράγκα πια πιο μπαμ δεν κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητε φιλε Στρατο

    Αν θυμαμαι καλα στην συνεντευξη ο Αλαβανος ειπε οτι εβγαλε ενα βιβλιο και πιθανον αυτος ηταν ο σκοπος της παρουσιας του στο προγραμμα. Να πουλησει βιβλια οπως και φιλος το Δημητρη, Αδωνις.... :))))

    Επειδη νομιζω οτι χρειαζεται και λιγο γελιο, παρακολουθησε αυτο το βιντεο....

    Άδωνις. Ένα καταπιεσμένο αγόρι.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GeUG6qHTmiU

    Ο Καζακης εχει εξηγησει αναλυτικα τι πρεπει να γινη για να επιστρεψουμε στην δραχμη και πως θα ανακαμψη και προοδευσει η Ελλαδα. Αυτος ο αλλος, οπως λες μονο με τιτλους ασχολειτε.

    Αυτη την ωρα και μεχρι τις Γερμανικες εκλογες ειναι η καλυτερη στιγμη η Ελλαδα να κανει ενα μπαμ, γυριζοντας στο Εθνικο Νομισμα και να απειλισει οχι μονο το Ευρω αλλα και την παγκσμια οικονομια με την αρνηση και μη αναγνωρηση του χρεους.

    Μια αλλη λυση ισως ειναι, να βγη η Ελλαδα απο την Ευροζωνη και να γινει ενα κουρεμα ΟΛΟΥ το εξωτερικου χρεους απο τους δανειστες στο επιπεδο του 76-80% και μια ρυθμιση να πληρωνομε μονον οταν οι εξαγωγες μας ειναι πανω απο 5% το ΑΕΠ. Κατι σαν και αυτο που κανανε για την Γερμανια το 1953 στην συμφωνια του Λονδινου, για την Γερμανια. Φυσικα ο Καζακης μπορει να τα εξηγησει καλυτερα! Φυσικα μην περιμενεις να το κανει η Ελληνικη Χουντα του Σαχλαμαρα...... μονο νεο αιμα οπως λεει και ο Δημητρης.

    Οσο για τον δεξιο καραβοσκυλο Τρανγκα.... εκεινο που εχω να πω ειναι, αυτο που λενε στην Αγγλια: "Any publicity is a good publicity, even bad publicity".....

    Ετσι καλο ειναi να φωναζει και να λεει πραγματα που πρεπει να ακουει ο κοσμος, οπως τωρα αυτα που σερνει για τον Τσιπρα...... και οσα ειπε για τα ορυχεια του χρυσου.

    Τελικα οσα και αν κανει ο Δημητρης, εαν οι Ελληνες δεν ξυπνησουν και ξεσηκωθουν τιποατα δεν προκειτε να γινη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή