Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Τα παιχνίδια που παίζονται με την καταστροφή της Χίου...


Η Χίος καίγεται σε βαθμό κακουργήματος. Φταίει μήπως ο καιρός; Όχι βέβαια. Η ανυπαρξία απαραίτητης υποδομής, η πλήρης διάλυση και των υπαρκτών υποδομών, η ανύπαρκτη συντήρηση των δασικών περιοχών που επαφίενται στον εθελοντισμό των κατοίκων, η εγκατάλειψη του νησιού από την κεντρική εξουσία που δεν διαθέτει πόρους για ασήμαντη αφορμή, όπως η πολιτική προστασία και τα γνωστά. Οι καταγγελίες δίνουν  και παίρνουν για την κυβέρνηση και τον ρόλο της στο κάψιμο του νησιού. Τα κεντρικά μέσα προπαγάνδας αδιαφόρησαν πλήρως για το όλο θέμα, είτε το κατέταξαν σε τριτεύουσα σειρά. Όλα αυτά φαίνονται μάλλον ύποπτα.

Με δεδομένο το ενδιαφέρον και ορισμένων επενδυτικών κύκλων (ελληνοτουρκικής και αμερικανικής καταγωγής) για την χρήση του νησιού στο δίκτυο ΒΑΠΕ του Αιγαίου, αλλά και την αξιοποίηση της θέσης των μεγάλων νησιών της "Ασπρης Θάλασσας" για ολοκληρωμένα προγράμματα τουριστικής αξιοποίησης μαζί με τα παράλια της Τουρκίας, το κάψιμο του νησιού δεν φαίνεται καθόλου τυχαίο. Είναι μάλλον προφανές ότι το νησί καίγεται για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες "ανάπτυξης" που απαιτούν οι δανειστές, τα επενδυτικά κεφάλαια που κρύβονται πίσω από την τρόικα και οι Ευρωπαίοι κατακτητές. Η κυβέρνηση απλά εκτελεί εντολές, ελπίζοντας στο γνωστό μπαξίσι. Δεν χρειάζεται και πολλά. Απλά να είναι ο ευτελής εαυτός της και να διατηρήσει το γνωστό μπάχαλο και χάρβαλο στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας. Αυτό αρκεί, για την ώρα.

Επιπλέον, το κάψιμο του νησιού συνδέεται με σοβαρές αλλαγές που οι Ευρωπαίοι κατακτητές και οι Αμερικανοί θέλουν να επιφέρουν στις συνθήκες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής. Δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε ότι στις μεγάλες φωτιές του 2007,  τόσο οι "ειδικοί" του ΝΑΤΟ, όσο και της ΕΕ, είχαν βγει και είχαν μιλήσει για τον κίνδυνο της "πυροτρομοκρατίας". Αυτό που ήθελαν να πουν ήταν ότι η Ελλάδα του 2007 δεν ζούσε τον πύρινο εφιάλτη της κρατικής αδιαφορίας, της κυβερνητικής σκοπιμότητας, αλλά και της επιχειρηματικής ασυδοσίας, αλλά την απειλή μιας σχετικά νέας μορφής τρομοκρατίας, της "πυροτρομοκρατίας". Επομένως τα μέτρα που έπρεπε να παρθούν δεν αφορούσαν μόνο την κατάσβεση της φωτιάς και της αποκατάστασης των ζημιών, αλλά πρωτίστως μέτρα "εθνικής ασφαλείας" στα πλαίσια του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας.

Αν θυμάστε ο τότε, υπό παραίτηση, πρωθυπουργός έκανε εμφανίσεις αλά Μπους και κήρυξε -- αν και είχε παραιτηθεί λόγω προεκλογικής περιόδου -- στην μισή Ελλάδα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Λίγο έλειψε να προχωρήσει σε επίκληση του άρθρου 11 του Συντάγματος για στρατιωτικό νόμο. Τότε, αν θυμάστε, καμιά από τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν είχε επισημάνει την επικινδυνότητα των κινήσεων Καραμανλή, ούτε την τακτική εκτροπής που ακολουθούσε. Το μεν ΠΑΣΟΚ γιατί ήταν στο κόλπο, ενώ τα κόμματα της αριστεράς ως συνήθως περί άλλων τύρβαζαν. Την γλυτώσαμε γιατί αφενός ο λαός δεν μάσησε τα περί "πυροτρομοκρατίας" και αφετέρου γιατί η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων τότε αρνήθηκε να υπακούσει σε πολιτικές εντολές επιβολής στρατιωτικού νόμου.

Σήμερα επανέρχεται το ίδιο σενάριο με μικρές παραλλαγές. Μπορεί το νησί να το καίει η τρόικα, οι δανειστές και η ευρωζώνη με εκτελεστικό όργανο την κυβέρνηση, αλλά κάποιοι ανακάλυψαν τουρκικό δάχτυλο. Άρχισαν λοιπόν να διοχετεύονται "πληροφορίες" ότι οι τούρκοι ξανακαίνε την Χίο κι άλλες τέτοιες ανοησίες. Το γεγονός ότι πολλές από αυτές τις πυρκαγιές στο νησί είναι βαλτές, είνα κάτι περισσότερο από πιθανό. Όπως άλλωστε και πολλές, αν όχι οι περισσότερες, από τις πυρκαγιές που ξεσπούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Όμως, το να μιλά κανείς για σκοτεινό σχέδιο των τούρκων πάει πολύ. Λες και δεν έχουμε "δικούς μας" με αρκετά σκοτεινά σχέδια ώστε να κάψουν όχι μόνο τη Χίο, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Εδώ, η συμμορία του ευρώ, μνημονιακή και αντιμνημονιακή, έχουν βάλει φωτιά και καίνε ολόκληρη την χώρα και μια Χίο θα λυπηθούν;

Το παραμύθι περί τουρκικής εμπλοκής το έκανε σημαία του και το κόμμα του κ. Καμμένου, που όπως όλα στην πολιτική φέρει το παραπειστικό τίτλο "Ανεξάρτητοι Έλληνες". Δεν έχει σημασία αν έχει ή δεν έχει στοιχεία. Έτσι είναι άμα είσαι στην ελληνική Βουλή, μπορείς να λες ότι σου κατεβάσει η γκλάβα, ή ότι σου υπαγορεύει η σκοπιμότητα που υπηρετείς, χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για φτηνή πατριδοκαπηλεία και ταυτόχρονα σκόπιμος αποπροσανατολισμός από τους πραγματικά υπεύθυνους, τι καθεστώς κατοχής που ευπειθώς υπηρετούν τα μνημονιακά και αντιμνημονιακά κόμματα της συμμορίας του ευρώ.
Είναι μόνο αποπροσανατολισμός; Πολύ φοβάμαι πώς όχι. Η παραφιλολογία περί τουρκικού δαχτύλου εξυπηρετεί τις ίδιες σκοπιμότητες των κύκλων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ  που υπήρχαν το 2007. Είδαν ότι οι άκρως επικίνδυνες παπαρολογίες περί "πυροτρομοκρατίας" δεν έπιασαν στον κόσμο και τώρα παίζουν μια "πατριωτική" εκδοχή του: για όλα φταίνε οι Τούρκοι. Ο σκοπός είναι να αλλάξει το καθεστώς του νησιού σε σχέση με την εθνική άμυνα και να τεθεί άμεσα υπό την άμεση επιτήρηση του ΝΑΤΟ, αλλά και των δυνάμεων της ΕΕ (FRONTEX, κλπ.) ως κρίσιμη περιοχή εθνικής ασφαλείας. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται σε μια συνολικότερη επιχείρηση του ΝΑΤΟ να αλλάξει το καθεστώς της εθνικής άμυνας της χώρας και να την εντάξει οργανικά στους επιχειρησιακούς τομείς εθνικής ασφαλείας που έχει αρχίσει να διαμορφώνει. Άλλωστε, μια χώρα υπό διάλυση, με τα νησιά της -- θυμάστε; -- στο τραπέζι του δούναι-λαβείν με τους δανειστές, τα ποικίλα επενδυτικά κεφάλαια και τους Γερμανούς γκάουλάιτερ της ΕΕ, δεν μπορεί να έχει ενιαίο σύστημα εθνικής άμυνας. Είναι μάλιστα ζήτημα αν χρειάζεται ένοπλες δυνάμεις. Αυτό που χρειάζεται είναι ευέλικτες ένοπλες δυνάμεις εθνικής ασφαλείας ταχείας επέμβασης εναντίον των "ασύμμετρων απειλών" που θα προκύψουν.

Θα πρέπει να έχουμε παντελώς καθαρό ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα των μεγάλων ολιγοπωλιακών ομίλων που τόσα χρόνια καταδυναστεύουν αυτόν τον τόπο, οικονομικά και πολιτικά, έχουν προχωρήσει τόσο πολύ στο να τα βρουν με τους αντίστοιχους ολιγάρχες της Τουρκίας, που θα μπορούσαμε να πούμε το εξής: Η ευρύτερη λεκάνη του Αιγαίου έχει γεννήσει ήδη μια ενιαία επιχειρηματική ολιγαρχία που απαρτίζεται από τις μονοπωλιακές κορυφές της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου, η οποία ονειρεύεται την από κοινού εκμετάλλευση της περιοχής. Από την Μαύρη Θάλασσα, έως την Μέση Ανατολή. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα μεγάλο όνομα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και την Κύπρο που να μην έχει ισχυρά οικονομικά και επιχειρηματικά ερείσματα στην Τουρκία. Όλοι αυτοί που κυβερνάνε την Ελλάδα τόσα χρόνια μέσα από τα ΜΜΕ, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους έχουν κάνει τα ανοίγματά τους στην Τουρκία και έχουν μεταφέρει σε μεγάλο βαθμό τον κέντρο της επιχειρηματικής δράσης τους για τα επόμενα χρόνια στην γείτονα χώρα.

Μιλάμε για μια ενιαία επιχειρηματική τάξη, η οποία δεν δίνει δεκάρα τσακιστή πια για την εθνική συγκρότηση των χωρών απ' όπου προέρχονται τα διάφορα τμήματά της και έχει βρει σ' αυτή την συνένωση την διέξοδο σε μια εποχή όπου η ΕΕ και το ΝΑΤΟ επιδιώκουν την ρευστοποίηση της περιοχής με οικονομικά, αλλά και με πολιτικά μέσα. Ή η ελληνική επιχειρηματική και πολιτική ελίτ έχει πλήρως ενσωματωθεί στο νέο καθεστώς κατοχής και εκποίησης της Ελλάδας, απ' όπου η χώρα -- και το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό -- δεν πρόκειται να επιβιώσει ως ενιαία εθνική επικράτεια. Το ίδιο συμβαίνει και στην Κύπρο, όπου η αντίστοιχη ελίτ έχει ήδη παραδόσει την ΑΟΖ και βρίσκεται στο παραπέντε να παραδώσει κι ολόκληρο το νησί υπό καθεστώς μνημονίων και κατοχής, ανάλογο μ' αυτό της Ελλάδας. Το μέλλον αυτών των αρχουσών τάξεων δεν συνδέεται πλέον με την υπαρξη τυπικά ανεξάρτητων κρατών, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήρια επιχειρηματικής επέκτασης όπως έκαναν μέχρι χθες. Πάνω σ' αυτή την βάση τα έχουν βρει με τους αντίστοιχους Τούρκους, υπό την αιγίδα των Αμερικανών και των Ευρωπαίων.

Αυτή η ενιαία επιχειρηματική τάξη, υπό την αιγίδα Ευρωπαίων και Αμερικανών, θέλει το Αιγαίο και τα νησιά του, ιδίως τα παράκτια με την Τουρκία, υπό καθεστώς γκρίζας οικονομικής και πολιτικής ζώνης, όπου το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα παίζουν καθοριστικό ρόλο. Αυτό θα αποτελέσει το αντίβαρο και του διαφαινόμενου διαμελισμού της ίδιας της Τουρκίας από τους συμμάχους της.  Γι' αυτό και όλοι μαζί ξαφνικά θυμήθηκαν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο της λεκάνης του Αιγαίου, αλλά και την χάραξη της ΑΟΖ. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπό καθεστώς χρεοκοπίας, εκποίησης και κατοχής από την ΕΕ, οι διαπραγματεύσεις για την ΑΟΖ και οι επιχειρήσεις πιστοποίησης του ορυκτού πλούτου είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να αναδειχθεί η "κοινή μοίρα" των χωρών της περιοχής. Στα πλαίσια αυτά, ούτε η Αθήνα, αλλά ούτε και η Άγκιρα δεν κάνει καμιά κίνηση που δεν έχει υποοδεχθεί από τους μεγάλους εταίρους και συμμάχους.

Όποιος λοιπόν φωνάζει σήμερα ότι φταίνε οι Τούρκοι για την καταστροφή της Χίου, τότε, συνειδητά, ή ασυνείδητα, παίζει, πέρα από ένα πολύ άσχημο παιχνίδι αποπροσανατολισμού από τους πραγματικά υπεύθυνους, αλλά και ένα επίσης πάρα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι για την ασφάλεια του νησιού, αλλά και της Ελλάδας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα γεωοικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα του νέου καθεστώτος κατοχής.

30 σχόλια:

  1. Μια πολυ ενδιαφερουσα αναλυση
    Ιακωβος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Καζάκη, βεβαίως και εχουν βάλει πολλές φωτιές και οι Τούρκοι στν Ελλάδα, και υπάρχουν πολλά στοιχεία, έχουν γίνει και συλλέιψεις. Επίσης στοιχεία υπάρχουν και για το ποιοί έβαλαν τις φωτιές το 2007, και για το ποιοί έκαψαν την Αθήνα το 2008. Πράγματι υπάρχει εμπλοκή ξένων υπηρεσιών που με αυτό τον τρόπο ασκούν πιέσεις στη χώρα μας συχνά για λογαρισμό τρίτων μεγάλων αδελφών. Η Γερμανία έχει σταθερή εμπλοκή και συμφέρον να μην είναι καλές οι σχέσεις της Ελλάδας με τις γεοτονικές χώρες. Επίσης, ο ντόπιος υπόκοσμος έχει ξεπουλήσει το Αιγαίο και τη χώρα. Ορισμένοι εφοπλιστές δεν επέτρεψαν στα νησιά να κάνουν αφαλάτωση για να αποκτήσουν νερό, ώστε να το πουλάνε αυτοί. Χωρίς νερό σβήνει και η Χίος και άλλα νησιά. Για κάθε 5 θανάτους έχουμε εκεί μια γέννηση. Το ζήτημα να χάσουμε τα νησιά είναι μερικών ετών. Επειδή δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε θα δεχτούμε την ένωση με την Τουρκία. Αυτό θα είναι το τέλος του νέου Ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...Σύμφωνα με μία συγκριτική μελέτη, προετοιμασμένη από την PricewaterhouseCoopers, μερικές κεντρικές Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Σλοβενία και η Εσθονία, έχουν περισσότερα προσόντα (εννοώντας στην μακροοικονομική σταθερότητα, GNP, τις οικονομικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και την οικονομική τους δομή) για να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Τις ίδιες ιδιότητες παρουσίαζε η Ελλάδα για την Ευρωπαϊκή Κοινότητα..." Zbigniew Brzezinski- The Geostrategic Triad Living with China and Russia (2000).

    Δηλαδή η Ευρωπαϊκή Κοινότητα, είχε κάνει τις μελέτες της για την χώρα μας, πριν μας πει το ΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ίδιοι οι Τούρκοι έχουν παραδεχθεί ανάλογες ενέργειες. Η φωτιά μπήκε στις 3 τα ξημερώματα και καίει μαστιχοκαλλιέργειες κ.Καζάκη. Γνωρίζετε φυσικά ότι οι Τούρκοι απαγόρευσαν σε Έλληνες να αγοράζουν στα απέναντι παράλια, πλην των τούρκων( όπως τους αποκαλούν) της Θράκης, γεγονός που καταδεικνύει ότι η τουρκική ηγεσία δεν αποδέχεται τη λογική της ανάλυσής σας,την οποία όμως φαίνεται να αποδέχεται πλήρως η ελληνική πολιτική ηγεσία που μέχρι και τις μαρίνες του Αιγαίου( όπως αυτή της Μυτιληνης) τις παραδίδει σε τουρκικά χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λέει η ανάλυσή μου, την οποία προφανώς δεν κάνατε τον κόπο να την διαβάσετε; Ότι οι Τούρκοι δεν κάνουν βήμα, αν πρώτα δεν πάρουν το ΟΚ από τους ομογάλακτούς τους εδώ και δεν έχουν την κάλυψη των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Τόσο τα τουρκικά παράλια, όσο και τα νησιά αποκτούν και θα αποκτήσουν μικτή ιδιοκτησία. Μαρίνες, τουριστικά θέρετρα, υποδομές, τράπεζες θα περάσουν στα χέρια αυτής της ενιαίας επιχειρηματικής τάξης. Ήδη διείσδυση στην τουρκική οικονομία έχουν κάνει όχι μόνο οι ελληνικές τράπεζες, αλλά και και μεγαλοεπιχειρηματίες τύπου Αλαφούζου, Κοντομηνά, Βαρδινογιάνη, Μητιληναίου, κοκ. Αντίστοιχη διείσδυση επιχειρούν τουρκικά οικονομικά συμφέροντα, αν και με βραδύτερους ρυθμούς απ' ότι οι ομοτράπεζοί τους στην Ελλάδα. Μάλιστα, σχεδόν κάθε χρόνο, περίπου τέτοια εποχή, ένα μικτό κλιμάκιο επιχειρηματιών συναντιέται στην Σμύρνη για να δει πώς προχωρά το όλο σχέδιο. Πέρυσι συμμετείχε κι ο Πάγκαλος. Την επόμενη φορά που θα θέλετε να σχολιάσετε κείμενό του, πρώτα κάντε τον κόπο να το διαβάσετε και δεύτερο φροντίστε να απαντάτε σ' αυτά που λέω, όχι στα κολλήματα που έχετε εσείς.

      Διαγραφή
  5. ((Η Γερμανία έχει σταθερή εμπλοκή και συμφέρον να μην είναι καλές οι σχέσεις της Ελλάδας με τις γεοτονικές χώρες))

    ^^
    Γιώργος Σιδηρούντιος
    ^^


    Αυτα ισχυε σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο παλια οσο ειχαμε την Τουρκια πανω απ το κεφαλι μας και αγοραζαμε μεταξυ αλλων και γερμανικο εξοπλισμο. Τωρα εχουμε ξεπουλησει τη χωρα, δεν υπαρχει φραγκο για να παρουμε Leopard κτλ και φανταζι εξοπλιστικα προγραματα. Αρα καπως πρεπει να βγαλουν λεφτα οι δανιστες μας.Σωστα?Αλιως εχουν χασουρα.

    Και εγω σαν απλος θεατης ο μονος τροπος που βλεπω να εκμεταλευτουν τα νησια ειναι ο τουρισμος το θαλασιο υπεδαφος η ηλιακη και η αιολικη ενεργεια. Ξεκαθαρα πραγματα.Αρα συμφωνω με Καζ κυριως.

    Επισης η τουρκια εχει πλεον βιομηχανια οπλων, παραγει μεχρι και τανκ ανταγωνιστικο του leopard 2 αρα δεν εχει και τοσο αναγκη την βιομηχανια ουτε θα υπακουει τοσο πια στα τερτιπια της Γερμανιας.

    Για τους συληφθεντες Τουρκους που ειπες αν ενοεις τον τυπο με το τρακτερ στον Εβρο πολυ αμφιλεγομενο.

    Αλλα τωρα που το λες μου ειχε κανει εντυπωση αυτο που ειχαν πει σε τουρκικο μεγαλο καναλι οτι επι τανσου τσιλερ υπηρχαν κονδυλια απο τουρκια για καψιμο ελληνικων περιοχων.Αυτο το καταδικασαν οι παροντες στην εξουσια της γειτονος τυπικα...Αυτο για να μη πεις Γιωργη οτι απλα σου παω κοντρα.

    Εγω κυριε Καζακη πιθανολογω οτι η αληθεια ειναι μια μιξη. Γιατι σχεδον παντα ισχυει το χειροτερο σεναριο.

    Απλα αυτοι που βλεπουν μονο το σεναριο Τουρκια κτλ ειναι λιγο καπως να μην τους χαρακτιρισω εθελοτυφλουν με λιγα λογια εθελοτυφλουν με λιγα λογια επειδη μαθαν απο το δημοτικο ποιος ειναι ο "κακος".

    Η Ελλαδα αυτη την στιγμη ειναι μια πιτα , , πεταμενη σε ενα παρκο., σχεδον αθικτη ακομα..πολλοι θελουν κομματι απο την πιτα. Ε΅τσι το βλεπω εγω.

    Εμεις απλα ειμαστε θεατες του καυγα που θα επακολουθησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, αφού ξεζούμισε ότι ήταν δυνατόν η Γερμανία από την Ελλάδα, τώρα την πετάει στην ένωση με την Τουρκία. Θα συνεχίσει και μετά την ένωση να ξεζουμάει άλλα πράγματα. Καυγάς δεν θα υπάρξει για το μοίρασμα της πίτας. Όλοι θα φάνε, και μεγάλα κομμάτια θα συνεχίσουν να μασάνε Γερμανοί και Γάλλοι. Οι Αμερικάνοι και οι Ισραηλινοί θα πάρουν πετρέλαια και γκάζια, αλλά πιθανό να πάρουν κάποια από αυτά και οι Γερμανογάλλοι και οι Ρώσοι. Η πρότασή μου από την αρχή της κρίσης ήταν να κάνουμε καλύτερες σχέσεις ειδικά με τις ΗΠΑ-Ισραήλ και να φέρναμε τουλάχιστον Έλληνες από το εξωτερικό να μπουν στην πίτα. Όσο έχει λόγο μέσα στην Ελλάδα η Γερμανία, τόσο η χώρα μας θα βαδίζει στο θάνατο. Η Ρωσία δεν έχει καμία δυνατότητα να αναστήσει την Ελλάδα, και θα διαλυθεί μέσα στα επόμενα χρόνια από Ισλαμιστές. Η Ρωσία είναι κυριολεκτικά όμηρος των ΗΠΑ-Γερμανίας. Αν δεν σπάσει η σχέση ΗΠΑ-Γερμανίας, ούτε η Ελλάδα ούτε η Ρωσία έχουν καμία ελπίδα για το μέλλον. Μόνο αν συμμαχήσουν ΗΠΑ- Ρωσία ενάντια σε Ισλάμ θα δούμε φως, αλλά κάτι τέτοιο είναι απίθανο. Η Γερμανία είναι ο καλύτερος συνεταίρος τόσο της Κίνας όσο και της Ρωσίας και των Ισλαμιστών, και στην ουσία καθοδηγεί την Αμερικανική στρατηγική σκέψη στο παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι. Η Γερμανία ελπίζει στην εξάπλωση και έξαρση του Ισλάμ όσο κανείς. Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του πλανήτη σε πραγματικό χρήμα, και διαθέτει το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο διαφθοράς και χρηματισμού στελεχών κυβερνήσεων. Ακόμα και η οικονομία του ΗΒ έχει περάσει στα χέρια της σε μεγάλο βαθμό. Η κρίση μέχρι στιγμής έχει βγάλει έναν μεγάλο κερδισμένο. Τη Γερμανία.

      Διαγραφή
    2. Όσο για τη Χίο, για χρόνια δεν έγινε η σύνδεση του νησιού από τη Ραφήνα στα Μεστά. Σε 3-4 ώρες θα έφτανε όποιος ήθελε στη Χίο. Αυτό θα έφερνε ανάπτυξη στο νησί. Δεν το έκαναν για να πεθάνει το νησί και να βγάζουν τα λεφτά κάποιοι εφοπλιστές που ναγκάζουν πάντα ένα από τα δύο δρομολόγια από - προς Χίο να έχει διανυκτέρευση. Απαγόρευσαν και την αφαλάτωση παρά τις δωρεάν μελέτες που έδινα πόσιμο νερό σε πολύ μικρότερο κόστος από αυτό που πουλάνε οι εφοπλιστές στα νησιά. Τρομοκρατία σκέτη, δολοφονία του Αιγαίου από του απόγονους των πειρατών που είναι οι ίδια φάρα με αυτούς που ρήμαξαν τη Χίο ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ 1822. Έκαναν πλιάτσικο μόλις έφυγαν οι Τούρκοι για να ρημάξουν τα ερείπια. Τέτοιοι άνθρωποι έχουν την Ελλάδα στα χέρια τους. Οι σωστοί εφοπλιστές της Χίου δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα να κάνουν μπίζνες, τους έχουν τρομοκρατήσει, τους απειλούν και τους βάζουν σε λίστες στόχων τρομοκρατών. Επίσης, τους έσπρωξαν στην αγκαλιά της Τουρκίας. Αυτό είναι το σχέδιο του Πατριαρχείου μας, το σχέδιο του Τουρκοέλληνα Κιτσίκη το οποίο Έλληνες φυτά φύτεψαν στα μυαλά των Αμερικανών και τώρα πάμε για ένωση με Τουρκία.

      Διαγραφή
  6. Μια ζωή για τους Σταλινιστές θα φταίει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Έλεος με τα παπαροσενάρια περί κατοχής της Χίου από το ΝΑΤΟ! Τι θα πείτε όταν δεν θα βρεθεί στρατός του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ στο νησί; Μήπως και στην Θράκη ή στην Ρόδο και την Κω δρουν αξιωματικοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μεταμφιεσμένοι σε Τούρκους; Ή επειδή η Ελλάδα ήταν πάντοτε ένα μπουρδέλο-κράτος, οι Τούρκοι δεν υπάρχει περίπτωση να μην διεκδικούν (παρανόμως βέβαια) εδάφη Ελληνικά; Ας μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα και ας μην μιλάμε για σοφές επιλογές του ελληνικού λαού γιατί οι ίδιες επιλογές του και ο τρόπος ζωής του τον έριξαν στα Μνημόνια, στις Τρόικες και στους ελληνόφωνους πολιτικούς/κοράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η βλακεία κάνει κακό ιδίως αν εξασκείται αδιαλήπτως και άνευ ορίων, θα έλεγε ο Ευάγγελος Λεμπέσης αν ζούσε σήμερα και διάβαζε το σχόλιό σας. Έλεος, δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι είμαστε υπό κατοχή; Τι πρέπει να γίνει για να ξυπνήσετε; Οι Τούρκοι διεκδικούν ότι οι δικοί σας πολιτικοί τους έχουν δόσει το δικαίωμα να διεκδικούν υπό την "κοινή σκέπη" της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας. Τώρα, τα περί Σταλινισμού, ας τα αφήσουμε καλύτερα γιατί τότε η βλακεία θα προαχθεί σε κακοήθεια βαθμού μαλακοπίτουρα!

      Διαγραφή
  7. Νομίζω ότι άρχισε να παίζεται η τελευταία πράξη του Ελληνικού δράματος, και αυτή έχει στόχο κυρίως την ψυχολογία των Ελλήνων.
    Η άρνηση των Ελλήνων στις εκλογές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, αρνούμενοι να κουραστούν και να δουλέψουν περιμένοντας την έτοιμη λύση από το εξωτερικό, έδωσε το έναυσμα. Ποντάροντας στον ατομικισμο που ενίοτε μας χαρακτηρίζει, οι ξένοι δοκιμάζουν την χαριστική βολή.

    Η εκχώρηση ελέγχου τεμαχίων της χώρας σε επιχειρηματικά η άλλα συμφέροντα, με το πρόσχημα (και την πεποίθηση για τον πολίτη) ότι η κεντρική κυβέρνηση έχει χάσει πλέον τον έλεγχο λόγω οικονομικής αδυναμίας, είναι προ των πυλών.

    Με απλά Ελληνικά θέλουν να φέρουν τον Ελληνα στο σημείο να ικετεύει για ξένο προστάτη μιας και νιώθει ήδη ότι η πολιτεία δεν μπορεί να προστατεύσει πια την περιουσία του, το σπίτι του, τη ζωή του.

    Αν ισχύουν και όλα αυτα που λέει και ο κ. Καζάκης έχουν με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και ένα περίεργο πράγμα και με τα ΜΜΕ που μας πληροφορούν πότε είναι καλή μέρα για φωτιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτός ο λαός ποτέ δεν επαναστάτησε.Είμαστε υπόδουλοι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.Αριστερά, Δεξιά, ιδιοτέλεια , ατομικισμός, χωρίς αλληλεγγύη και συλλογικότητα οδηγούμαστε σε νέο αλληλοσπαραγμό για να επικρατήσει πάλι η φαυλοκρατία του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
    Καλησπέρα και καλή μας τύχη.
    Κώστας Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο πεθαίνουμε είναι ότι δεν έχουμε μια κοινή ενωτική ιδεολογία στην οποία ναελπίζει ο κόσμος . Άλλος τα δίνει όλα για την Ορθοδοξία, που την έχει πάνω από κάθε πατρίδα. Άλλος όλα για την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού, που είναι θέμα πάνω από κάθε πατριωτισμό. Άλλος είναι Ναζιστής και έχει βρει τη λύση ότι για όλα φταίνε οι Εβραίοι. Άλλος ελπίζει στην επαναφορά αρχαίων αξιών και παραδόσεων. Ο δε περισσότερος κόσμος δεν είναι τίποτα από πλευράς ιδεολογίας, περιμένει απλά που θα γύρει ή πλάστιγγα. Πράγματι, αν υπήρχαν μερικές δεκάδες ικανών και αδιάφθρορων ανθρώπων που θα τους ένωναν κοινές ιδεολογικές αρχές και θα είχαν ως επάγγελμά τους τη σωτηρία της χώρας, θα μπορούσε να αλλάξει η Ελλάδα. Ο σχηματισμός της νέας ενωτικής ιδεολογίας όμως είναι το δύσκολο, και το επόμενο βήμα είναι η χρηματοδότηση μερικών δεκάδων επαγγελματιών σωτήρων, που θα δώσουν τη ζωή τους να αναστήσουν τη χώρα. Ο υπόκοσμος κυβερνά τον τόπο και είναι ο διαχειρηστής θρησκευτικών και πολιτικών κύκλων. Αν δεν γίνει μαζικό ξήλωμα ολόκληρης σχεδόν της δημόσιας και τοπικής διοίκηση και αν δεν μπουν στη φυλακή πολλές χιλιάδες ένοχα λαμόγια, αν δεν επικρατήσει στη χώρα μας ένα σκληρό καθεστώς δικαιοσύνης με τη στήριξη κύκλων από το εξωτερικό, τελειώσαμε. Όποια αυτόνομη κίνηση χωρίς στήριξη από κύκλους των ΗΠΑ θα πάει απλά στο διάολο και θα κάνει κακό παρά καλό.
      Σαν λαός, ακόμα και μέσα από τον τάφο των τελευταίων δεκαετιών, βγάλαμε πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό που όμως έχει φύγει μαζικά στο εξωτερικό και σταδιακά αλλάζει εθνικότητα. Υπάρχει ακόμα απίστευτο ταλέντο στη χώρα μας ακόμα, πολλές ικανότητες, μεγάλος πλούτος, αλλά εφόσον έχουμε παραδώσει τη χώρα στον υπόκοσμο το τέλος είναι κοντά. Όλες οι κυβερνήσεις γνώριζαν ότι το δημογραφικό είναι το χειρότερο πρόβλημά μας και καμία δεν το αντιμετώπισε. Φωνάζω από το 1994 ότι η Ελλάδα πάει για θάνατο. Όταν είχα δηλώσει το 1998 σε εκδότη εφημερίδας ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα δολοφονήσουν το νέο Ελληνισμό, και ότι μας πάνε για αφανισμό, εκείνος απάντησε ότι τα παραλέω. Τώρα έχει μείνει κόκκαλο, όμως κατόπιν εορτής. Η Ελλάδα σε 15-20 χρόνια δεν θα είναι Ελλάδα πλέον, το λένε τα νούμερα. Τα Βαλκάνια θα περάσουν στα χέρια του Ισλάμ. Αυτό ήθελαν πάντα οι Γερμανοί, και όχι μόνο.
      Ιδέες τύπου να πάρουμε τα όπλα και να γίνουμε Βενεζουέλα θα καταστρέψουν τη χώρα. Αν ήμασταν στη Λατινική Αμερική ίσως να μας έπερνε κάτι τέτοιο, διότι εκεί υπάρχει υποστήριξη από γειτονικές χώρες. Όμως είμαστε στα Βαλκάνια. Κύριε Καζάκη, αν κάνουμε τους επαναστάτες όπως λέτε και φτύσουμε το ΝΑΤΟ, την άλλη μέρα οι Αλβανικές και Ισλαμικές συμμορίες θα έχουν κατακάψει τη μισή Ελλάδα, και ρημάξει την άλλη μισή. Από κοντά θα αμολήσουν και τους Ναζί που θα μαζέψουν αριστερούς, και θα μας κάτσουν μια ωραία χούντα ή κάτι άλλο δωσιλογικό. Για πλάκα θα δώσουν και στους Τούρκους κάτι. Η Ελλάδα σήμερα πληρώνει τις πολιτικές των μυαλών, που δεν έφτιαξαν ποτέ τις σχέσεις με το Ελληνοαμερικανικό στοιχείο και που εκδίωξαν το ντόπιο κεφάλαιο που θέλησε να κάνει πραγματικές επενδύσεις. Η ντόπια μαφία που είναι παντού μέσα σε υπηρεσίες - εφορία - ασφάλεια - κόμματα, έπνιξε την οικονομία. Αυτή είναι η μεγαλη δολοφόνος της χώρας. Αυτή κρατάει την κάθε κυβέρνηση όμηρο. Αν δεν δώσουν κάποιοι Έλληνες σε κάποιους Αμερικάνους να καταλάβουν ότι μόνο αν ξηλωθεί ο υπόκοσμος στη χώρα μας θα έχουν όφελος και οι ΗΠΑ, απλά τελειώσαμε. Αν οι ίδιες οι ΗΠΑ δεν ξηλώσουν και τον δικό τους υπόκοσμος, αν η Γερμανία αφήσει για πάντα τους Ναζιστές του κεφαλαίου της να κουμαντάρουν, η κατάσταση δεν θα φτιάξει.

      Διαγραφή
    2. Αυτή είναι η τυπική ιδεολογία του ραγιά από την εποχή του Οθωμανικού ζυγού. Να τα βρούμε με τους δυνάστες. Δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς ισχυρό (νταβατζή) προστάτη. Να ζητήσουμε ανταλλάγματα για την πετσοκομένη, ανύπαρκτη ουσιαστικά ελευθερία μας. Αν οι έλληνες άκουγαν αυτή τη λογική, είναι σίγουρο ότι θα είμασταν ακόμη στα βουνά. Που μας οδήγησε αυτή η λογική όποτε επικράτησε; Από καταστροφή, σε καταστροφή. Όταν εξεγέρθηκαν οι χωριάτες του Μωριά το 21, οι προύχοντες φοβήθηκαν την οργή των ισχυρών και φρόντισαν από την πρώτη κιόλας στιγμά να τα βρουν μαζί τους. Το αποτέλεσμα εμφύλιοι σπαραγμοί κι ένα κράτος υπόδουλο στα νέα αφεντικά. Όποτε ο λαός ξεκινούσε να κερδίσει, ακόμη και με το αίμα του, την ελευθερία του, πάντα κάποιοι μετριοπαθείς βρίσκονταν και του έλεγαν: βρε τι πας να κάνεις; Να τα βάλεις με τους ισχυρούς; Κι αν κατόρθωναν να τον φοβίσουν, τότε τον οδηγούσαν στην σφαγή και την καταστροφή στο όνομα να τα βρουν με τους ισχυρούς. Όχι πια. Τελειώσαμε με την ιδεολογία του δουλοπάροικου, του ραγιά. Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει, δικό του το πρόβλημα.

      Διαγραφή
  10. Κύριε Καζάκη, αν δεν υπήρχε ο χρυσός των Ρώσων δεν θα είχε αρχίσει καμία επανάσταση το 1821. Πράγματι, τότε υπήρξε μια σημαντική δύναμη που βοήθησε την επανάσταση. Αν είχαμε μείνει όλοι τότε μόνο στο πλευρό της Ρωσίας ή μόνο στο πλευρό της Αγγλίας, και δεν έιχαμε γίνει κόμματα διαφόρων δυνάμεων, δεν θα είχαμε και τον αλληλοσπαραγμό. Και το ΕΑΜ δίχως το ΚΚΕ, με τη στήριξη, έστω ψυχολογική, που είχε από τη Σοβιετική Ένωση, δεν θα υπήρχε. Ναι, να δώσει την όποια μάχη ο όποιος λαός ενάντια στον οποιονδήποτε, όχι όμως μόνος. Και οι Εβραίοι τον πρώτο και δεύτερο αιώνα είχαν διαλέξει τους Πάρθους-Πέρσες ως σύμμαχους εναντίον των Ρωμαίων. Έκαναν λάθος επιλογή, καταστράφηκαν, και τους πήρε σχεδόν 2000 να ξακανάκουν κράτος. Ο Ελληνικός λαός έκανε εκατοντάδες επαναστάσεις από την εποχή που ήρθαν οι Ρωμαίοι μέχρι το 1821. Πάρα πολλές. Σχεδόν τίποτα δεν κατάφεραν όλες εκείνες οι επαναστάσεις, παρα μονο γενοκτονίες προξένησαν. Γενοκτονία προξένησε και ο εμφύλιος 46-49, και η ανεξαρτησία της Κύπρου. Ο Ελληνισμός σήμερα βλέπει τη Δύση ως αιρετική, την Ανατολή του ισλάμ ως σφαγέα, τις αγορές ως δήθεν Σιωνιστικές, και ψάχνει για Ρώσους και Κινέζους σωτήρες οι οποίοι είναι στρατιωτικά ανύπαρκτοι στην περιοχή μας. Με άλλα λόγια, πάμε για καταστροφή. Δεν έχει τη δυνατότητα καμία δύναμη, κανένα κίνημα, να μας βρει καλύτερους σύμμαχους από δυνάμεις μέσα στο ΝΑΤΟ. Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, ΗΠΑ, μέσα στο ΝΑΤΟ, μπορούν κάτι να κάνουν για εμάς. Εδω όμως ακόμα τους Καθολικούς βλέπουμε ως εχθρούς και τον Πάπα ως αντίχτιστο, τι είδους σωτηρία να βρούμε άραγε με τέτοια μυαλά του τύπου "μόνο εναντίον όλων" και ο Θεός μαζί μας. Ο Θεός δεν υπάρχει, ούτε μαγικές δυνάμεις έχουμε πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ανακοινώσεις (πυροσβεστικής,δασικών αρχών,περιφερειάρχη) για τις αρχικές εστίες της πυρκαγιάς στη Χίο.
    Συγκεκριμένα δεν γνωρίζουμε ακόμη (και ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ) πόσες εστίες φωτιάς υπήρξαν ,πότε εκδηλώθηκαν,σε ποια απόσταση μεταξύ τους,ούτε εκτιμήσεις για την αρχική αιτία της πυρκαγιάς.
    Αναφορικά με τις ευθύνες για την εξάπλωση της πυρκαγιάς έγινε γνωστό ότι μόνο 10 πυροσβεστικά οχήματα βρισκόταν στη Χίο,ενώ είναι άγνωστο σε πόσο χρονικό διάστημα κλήθηκαν και έφθασαν επί τόπου ενισχύσεις,καθώς και καναντερ ή ελικόπτερα.
    Πάντως οι ανάλογες πυρκαγιές στα Κανάρια νησιά της Ισπανίας που κατέκαψαν 30.000 στρεμματα μέσα στα οποία περιλαμβάνεται και εθνικό πάρκο οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ηθικός αυτουργός της οικολογικής καταστροφής στη Μεσόγειο είναι η νεοαποικιακή πολτική των πλούσιων χωρών του Βορρά στις περιφερειακές χώρες της ΕΕ.
    Ακόμη η νομοθεσία για δημιουργία πάρκων ΑΠΕ ακόμη και σε αναδασωτέες εκτάσεις (βλέπε νομο για τη βιοποικιλότητα από τα εργα και τις ημέρες του Παπακωνσταντίνου στο ΥΠΕΚΑ) παρέχει τα οικονομικά κίνητρα για την αποψίλωση της ελληνικής γης από κάθε ενοχλητική (!!!) αγροτική ή δασική βλάστηση.
    Οσο για την ανικανότητα και το δωσιλογισμό των ελληνικών κυβερνήσεων δεν νομίζω ότι χρειαζόταν το ολοκαύτωμα της Χίου για να τον συνειδητοποιήσουμε.
    Ο κίνδυνος είναι μήπως ο ελληνικός λαός αντί να ξεσηκωθεί καιπάρει τη τύχη του στα χέρια του,αρχίζει να ψάχνει σωτήρες στο εσωτερικό ή το εξωτερικό (βλέπε επικλήσεις για συμμαχία με ΗΠΑ-Ισραήλ,που ετοιμάζονται να σφαγιάσουν και τον Ιρανικό λαό λίαν προσεχώς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Ιράν έχει πράγματι κυβέρνηση ακραίων θρησκευτικά ανθρώπων. Είναι ικανοί για όλα. Ακραίοι είναι βέβαια και οι κυβερνήτες αρκετών Αραβικων χωρών. Ο πόλεμος και η σφαγή των απίστων είναι κεντρικά σημεία μέσα στην πίστη του Ισλάμ. Αν επικρατήσει το Ισλάμ θα πάμε σίγουρα για μεσαίωνα. Στις ΗΠΑ υπάρχει και μια ελπίδα ότι μπορεί να τιμωρηθεί η διαφθορά. Στο Ισλάμ δεν υπάρχει ελπίδα. Στις ΗΠΑ ή στο Ισραήλ μπορεί ο καθένας να πει ότι θέλει για όποιον θέλει. Η δικαστής που δίκασε τον Κατσάβ στο Ισραήλ ήταν Παλαιστίνια. Πόσες δικαστίνες έχουν στον Ισλαμικό κόσμο;
      Ο Ελληνικός λαός, από μόνος του, δίχως ηγεσία, δίχως οργάνωση, δίχως ενωτική ιδεολογία, είναι στην ουσία ανύπαρκτος. Ο Σκυλαδισμός είναι η κυριάρχη κουλτούρα του λαού μας, ο λαός μας είναι ευνουχισμένος. Θα πάρει χρόνια να ξυπνήσει ο κόσμος, και αυτό μόνο αν βρεθούν οι δάσκαλοι να τον ξυπνήσουν. Η πείνα ίσως να τον αναγκάσει να κάνει κάτι, αλλά όταν έχουν φύγει από την Ελλάδα οι καλύτεροι και έχουν μείνει ραγιαδόγεροι και σκυλάδες, τι περιμένεις από τον λαό;

      Διαγραφή
  12. Το ερώτημα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι: Ποιος επωφελείται της καταστάσεως; Ή καλύτερα ποιοι επωφελούνται από την καταστροφή της Χίου;
    Κακά τα ψέματα. Το χρήμα δεν γνωρίζει σύνορα και δεν διακατέχεται από ηθική.
    Ας δούμε μόνο την περίπτωση της πτώσης των διδύμων πύργων, που στην ουσία με το κτήριο WTC7, ήταν τρεις οι ουρανοξύστες που έπεσαν εκείνη τη μέρα. Στο τελευταίο δεν έπεσε αεροπλάνο, πως δικαιολογείται η (ελεύθερη) πτώση του; (Φυσικά θα αμφισβητηθεί το θέμα ως απλά μια ακόμα θεωρία συνωμοσίας...)
    Το ποιοι επωφελήθηκαν από την πτώση των πύργων φάνηκε. Το ίδιο σύντομα θα φανεί και ποιοι επωφελούνται από τις φωτιές στη Χίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατ' αρχήν, κατάγομαι από τη Χίο, και δεν μπορώ να είμαι αμερόληπτος εντελώς. Προσθέτω ένα ταπεινό σχόλιο, εστιάζοντας σε ένα νησί που έχει τα εξής χαρακτηριστικά (για όσους ξέρουν):

    1. Δεν "αναπτύχθηκε" ποτέ τουριστικά. Δεν ήθελαν οι Χιώτες; Μάλλον δεν ήθελαν (καθαρά προσωπική γνώμη). Γιατί ακόμα και πέρσυ έγινε μεγάλη "αντίσταση" να ανοίξουν μαγαζιά την Κυριακή όταν μεγάλα κρουαζιερόπλοια επισκέφτηκαν το νησί.
    2. Τα είχε καλά με τους Τούρκους απέναντι (πάλι, εντελώς προσωπική γνώμη). Σμύρνη, Τσεσμέ, ούνα φάτσα ούνα ράτσα.
    3. Η Χίος αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή εδάφους πλούσιου σε πλουτοπαραγωγικές πηγές, οι οποίες εσκεμένα παρήκμασαν. Εσπεριδοειδή, μαστίχα, λάδι, φρούτα, τυρί. Να φαν και οι κότες. Δυό γενιές πριν, στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο οι Γερμανοί στην Χίο λοιμοκτόνησαν (επικαλούμε μαρτυρίες πατέρα μου και συνομιλήκων που γενήθηκαν λίγο μετά το 1930. Πολλοί Χιώτες αναγκάστηκαν να φύγουν (π.χ. η γιαγιά της γυνάικας μου) εκτός εάν είχαν και μπορούσαν (έζησαν οι άντρες της οικογένειας) να καλλιεργήσουν γή.
    4. Το νησί είχε πάντα λεφτά. ΠΟΛΛΑ. Θάλλασα, νευτόκοσμος, εφοπλιστές, καπετανέοι, μεγάλοι και μικροί γεωκτήμονες (πάλι εντελώς προσωπική γνώμη). Η Χίος δεν "πείνασε¨ποτέ. Φαντάζομαι ότι μόνιμα υπήρχε ένας πάγιος πληθωρισμός τμών για συγκεκριμένα προϊόντα λόγω των "μεταφορικών" από μαι προς τη νησί.
    5. Η Χίος - τουλάχιστον από τις μαρτυρίες που ξέρω, κι πάνε μέχρι το 1850 και πιο πριν - είχε έντονο τοπικισμό και εξαιρετικό ανταγωνισμό (σε σημείο να βγάζουν τα μάτια τους) μεταξύ των διαφόρων μεγάλων χωριών. Δεν είχε ποτέ αυτό που λέμε "ανοιχτή αγορά", "κοινωνική αλληλεγγύη".

    Γιατί τα ανέφερα όλα αυτά: Πιθανώς να είναι και άχρηστα, αλλά το νησί σταδιακά έχασε το παραγωγικό του δυναμικό, τεράστια εμπόδια μπήκαν στην εξυπηρέτηση ροών παραγωγής και εμπορευμάτων και στη μεριά της Ελλάδας και Τουρκίας. Επίσης, το νησί έχει μοναδικές πλουτοπαραγωγικές πηγές όπως η μαστίχα, που έφτασε μέσψ των Masticha Shops μέχρι τη Νέα Υόρκη. Τώρα, μή με ρωτήσετε πώς και τι και ποιοί ελέγχανε κλπ. την παραγωγή, γιατί θα πληρώσω 1 τρις € σε αγωγές. Πάντως ΞΕΡΩ. Τέλος, το νησί, παρά τα μοναδικά του χαρακτηριστικά (απροσμέτρητη φυσική ομορφιά, νερά πέραν πάσης περιγραφής, κουζίνα πλουσιότατη, κάποιες υπόδομές, δεν αναπτύχθηκε ποτέ τουριστικά. Ούτε υπάρχει σε κανένα "τουριστικό" πακέτο. Το ξέρουν όσοι πήγαν και από στόμα σε στόμα. Έχω ακούσει ότι οι εφοπλιστές που διατηρούν ακόμα παραθεριστικά, δεν ήθελαν "ξένους" και "διατάραξη ησυχίας" στις διακοπές τους. Κουραφέξαλα (αυστηρά προσωπική γνώμη), γιατί οι πρώτοι που θα επένδυαν (γνώστες της συμπεριφοράς καρχαρία) και θα απομιζούσαν και μεγάλα οφέλη θα ήταν αυτοί. Η "εντολή" ερχόταν από πολύ ψηλά (πάντα, αυστηρά προσωπική γνώμη). Μήπως τα ολίγα αυτά χαρακτηριστικά τα έχετε δει σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, σε άλλες δύσμοιρες χώρες; Όχι, κατά την ταπεινή μου άποψη δεν αποτελούν καθόλου συμπτώσεις,

    Οι φωτιές, είναι ένα σημαντικό επεισόδιο σε μια πορεία προς την απ-αξίωση, δηλαδή το "ξέντημα" του νησιού από οτιδήποτε έχει πραγματική, απτή, άμεσα ανταλλάξιμη αξία. Αυτό ζούμε σε πλανητικό επίπεδο. Πλεόν οι αξίες των αντικειμένων ανάγονται σε μηγασικές οντότητες όπως τα νομίσματα, ενώ οι πραγματικές ύλες και πλουτοπαραγωγικές πηγές "χάνονται" στην στρατόσφιαρα του πραγματικά αόρατου πλούτου. Είναι σχεδόν σαν ελληνική μυθολογία αλλά αισθάνομαι ότι οι σύγχρονοι θεοί, τους μπροστάρηδες των οποίων μόνο ξέρουμε (Monsanto - ελέγχει την τροφική αλυσόδα σε πλανητικό επίπεδο, Google και συναφή - προσδιορίζουν και ελέγχουν την αξία και ύπαρξη πληροφοριών, JPMoprgan, HSBC, Beremberg, NBIM, Franklin Templeton (βλέπετε, ξέρω να διαλέγω...) και τα συναφή - ελέγχουν την ροή του μιγαδικού (φαντασικού) κόσμου, θυμάστε αυτό το "money makes the world go round ...), αυτοί λοιπόν οι σύγχρονοι θεοί σκέφτονται ποιός άραγε θα είναι ο Προμηθέας, γιατί ένας Ιούδας πάντα θα κρύβεται κάπου...

    Και πάλι συγνώμη αν σας κούρασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, και εγώ από τη Χίο είμαι. Σχετικά με τον τουρισμό, μάθε ότι υπήρξε η Χίος σε πολλά πακέτα, και έχει αρκετές πτήσεις τσάρτερ και τακτικές , οι οποίες τα τελευταία χρόναι κόπηκαν και θα κοπούν και άλλο. Τους τουρίστες στο νησί τους κατάκλεψαν. Τα ξενοδοχεία δίπλα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ και τους σκουπιδότοπους τα είδες; Εκεί πήγαιναν τουρίστες με αποτέλεσμα τη δυσφήμιση του τόπου. Να σου πω που αλλού τους έβαζαν τους τουρίστες και πόσα τους έπερναν στα χωριά να τα χάσεις επίσης. Ο κάθε ένας τουρίστας αντί να κάνει διαφήμιση στον τόπο και να φέρνει άλλου δύο, έκανε συσφήμιση και έδιωχνε δέκα. Τοπικοί άρχοντες με στήριξη από τα μεγάλα κόμματα έχουν κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στο νησί, διότι είναι διεφθαρμένοι και έχουν κατακλέψει τα κονδύλια. Από κοντά και κάποιοι άξεστοι που έβλεπαν τουρίστα και ακόνιζαν τα μαχαίρια. Δεν επιτρέπουν σε επιχειρηματίες να κάνουν επενδύσεις, θέλουν μίζες οι πάντες και τρελές τιμές. Τα ίδια κάνουν οι ντόπιοι και οι κρατικές υπηρεσίες και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας. Η διαφθορά, η ανικανότητα και η μαφία είναι παντού. Οι εφοπλιστές φοβούνται να κάνουν οτιδήποτε στο νησί για ανάπτυξη. Προσπάθησαν κάποιοι αλλά μόλις είδαν την μαφία έφυγαν. Ούτε κάν τη γραμμή Πειραιάς - Χίος δεν κατάφεραν να πάρουν Χιώτες για πολλά χρόνια. Η ΝΕΛ του βουλγαράκη και των πειρατών την είχε. Οι Χιώτες εφοπλιστές έχουν εκδιωχθεί από την Ελλάδα, τους κυνηγάνε σαν σκυλιά, δεν τους θέλουν διότι είναι Έλληνες. Ελάχιστοι κατάφεραν να κάνουν κάτι στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι μεγαλουργούν στο εξωτερικό. Σχετικά με τη μαστίχα, αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι μαστοχοπαραγωγοί έκαναν τον καλύτερο συνεταιρισμό στην Ελλάδα, τον μοναδικό τόσο επιτυχημένο. Τώρα θα φύγουν οι περισσότεροι για Αμερική, όπως παλιά. Η βόρεια Χίος άδειασε το 1974. Τώρα θα αδειάσει και η Νότιος.
      Για να πάει ένα κοντέινερ εμπορευμάτων από την Κίνα στον Πειραιά θέλει 1000 ευρώ ο Χιώτης εφοπλιστής. Για να πάει από Πειραιά σε Χίο το ίδιο κοντέινερ οι πειρατές του Αιγαίου, οι εφοριακοί, οι λιμενικοί, τα διάφορα σκυλιά του Πειραιά που δεν είναι Χιώτες, θέλουν 1000 ευρώ επίσης. Την Χίο την έχουν ρημάξει και θα γίνει Τουρκική όπως πάμε.
      Τα πολλά λεφτά που λες ότι έχει η Χίος να πας να τα πεις σε αυτούς στη Χίο που δεν έχουν ούτε νερό στα σπίτια τους. Η αφαλάτωση δεν έγινε στη Χίο διότι δεν άφησαν οι πειρατές του Αιγαίου. Να πας να τα πεις και σε όσα χωριά έχουν ρημάξει και πέφτουν οι σκεπές των σπιτιών, διότι έφυγαν οι Χιώτες μετανάστες σε Αμερική και Αυστραλία αφού στο νησί πεινούσαν. Φεύγουν ακόμα μετανάστες οι Χιώτες φίλε μου.

      Διαγραφή
  14. Η ανάπτυξη μια παράλληλης λαϊκής οικονομίας, με δικό της νόμισμα, με δικούς τους δίκαιους νόμους, μπορεί να γίνει η αρχή του τέλους της ντόπιας και διεθνούς οικονομικής τρομοκρατίας. Μια νέα ιδεολογική επανάσταση μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Σύμμαχοι μπορούν να βρεθούν σε όλο τον κόσμο, αν πετύχει αυτή η νέα λαϊκή οικονομία που θα πάρει μάθημα από την υπόθεση Wörgl. Αν οργανωθεί σωστά μια τέτοια υπόθεση, μπορεί να τινάξει στον αέρα τους τραπεζοδυνάστες. Υπάρχουν λοιπόν όπλα, και όσο χρόνο και αν πάρει, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όσο για το θέμα επιλογής συμμάχων, ας δούμε τι είπε ο Θουκυδίδης: χωρίς ισχυρούς συμμάχους ποτέ δεν ξεκινάς κάνενα πόλεμο. Μόνοι εναντίον όλων κάναμε παιχνίδι ως χώρα, διχασμένοι πάντα από το 1914 στο θέμα επιλογής συμμάχων. Αυτή την προχειρότητα πληρώνει ο νέος Ελληνισμός. Ο λαός μας διχάστηκε στο θέμα επιλογής συμμάχων, και πολέμησε και συνεχίζει να πολεμά ο ένας τον άλλο στην Ελλάδα για το χατήρι των με ή των δε συμμάχων. Αν δεν είμαστε άξιοι να δούμε ποιοί θα κερδίσουν στη διεθνή σκακιέρα, και δεν είμαστε μαζί τους, τότε θα πάμε μαζί με τους χαμένους. Ούτε με όλους είναι δυνατόν να είμαστε (α-λα Μακάριος ή α-λα Καραμανλής ο νεότερος), ούτε με αυτούς που δεν μπορούν να επιβληθούν στην περιοχή πρέπει να είμαστε. Η ανωμαλία της πνευματικής μας ηγεσίας που βλέπει τους Τούρκους ως αδεφούς και τους Καθολικούς ή τους Προτεστάντες ως διαβόλους, έχει καταστρέψει τον λαό μας εδώ και αιώνες. Ο Ελληνισμός έπρεπε να ενωθεί θρησκευτικά με τη Δύση εδώ και αιώνες. Ο διχασμός Ανατολικών και Δυτικων Χριστιανών είναι το αίμα που θρέφει το Ισλάμ μέσα στους αιώνες, και που θα το κάνει τελικά αφέντη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο Καζάκη που ακόμα και τώρα συνεχίζεις και γράφεις, μιλάς και αγωνίζεσαι. 20 Αύγουστου & συνεχίζεις απο το μπλόγκ σταθερός στις ορθές θέσεις και στη λογική. Ο Θεός (άσχετο τι πιστεύει ο καθένας) να σ' έχει καλά να συνεχίσεις και να μην σε πάρει από κάτω και μεταναστεύσεις γιατι θα "χαθεί" ακόμη μια φωνή λογικής σ αυτόν τον τόπο. Έχουμε "αρπαχτεί" διαδικτυακώς στα τσατ του επάμ κάποτε για κάποιες από τις πολιτικές επιλογές σου αλλά όλοι παίρνουμε κουράγιο από τη σταθερότητα & τη καθαρότητα του χαρακτήρα σου, που έχει ταχθεί να υπηρετεί τον λαό, το δίκαιο και τον απλό πολίτη. Μακάρι να είχες πολλούς μιμητές... Βρές τρόπο μαζικής επικοινωνιάς,γράφτα εν ανάγκη σε καμερα και να τ ανεβάζουν τα παιδιά youtube. Αν και πλέον είναι αργά για πολλά, κάποτε θα πρέπει να γινει ανοικοδόμηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα δεν βλέπετε τη γίνετε: τη κι αν είναι εδώ και τα λέει ο Κύριος ΚΑΖΑΚΗΣ, στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.
    Εδώ μιλάμε για βλαμμένο λαό στην πολυοψία του, μην μπερδεύεστε επιδίδει κάθε σπίτι έχει κι από ένα η δυο πτυχία και διδακτορικά, ειλικρινά σας λέω τα περισσότερα έχουν αποκτηθεί παπαγαλιστί, δεν εξηγείτε διαφορετικά τόση μα τόση βλακώδη αντιμετώπιση της κατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι ισχυροί σύμμαχοι θέλουν ανταλλάγματα, Σιδηρούντιε.
    Μπορούμε να συνεργαστούμε με ομάδες ανθρώπων που θέλουν να επιτύχουν ανάλογα πράγματα με μας στις χώρες τους, ή Έλληνες του εξωτερικού, που θέλουν και αυτοί φιλολαϊκή χρήση της εκδόσεως του χρήματος, χωρίς να χρεώνονται οι πολίτες για την εκδοσή του.

    πρέπει να ξέρουμε να χτυπάμε καίρια, να βάζουμε προτεραιότητες για το σκοπό αυτό, με τον πόλεμο και την βία ως τελευταία επιλογή.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=218960

    Είδες που μερικές φορές η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή και πεζή από τις "βαθυστόχαστες αναλύσεις" (όχι μόνο τις δικές σου ασφαλώς);...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεος! Ποσο πια....

      Και στην Ροδο, που μενω, πιασαν εναν και ομολογησε τα παντα, αλλα ο τυπος εχει ψυχολογογικα προβληματα. Ειναι γνωστο στη τοπικη κοινωνια. Και ενω υπαρχουνε σωρο τα ατομα που του παρεχουν αλλοθι, γιατι ηταν πραγματι μαζι τους, ο ιδιος και ο εισαγγελεας στη κοσμαρα τους. Βρηκαμε παπα να θαψουμε 5-6. Και ενω εκαψε με τσιγαρο, που πεταξε απο το αμαξι, 100 τ.μ. χωραφι με ξεροχορτα στις Φανες, του φορτωσαν ολες τις μικροφωτιες και κυκλοφορησε ευρεως στο τυπο, για να μεινει στη κοινη γνωμη, οτι ενας τυχαιος πυρομανης εβαζε φωτιες ολο το καλοκαιρι στη Ροδο.
      Και κοιτα τωρα συμπτωση: Με το που ξαναεπιασαν τα μποφωρ στο νησι και με το τυπο κλειδωμενο μεσα, μπηκε φωτια στη Σορωνη με τον αερα να εχει τη σωστη κατευθυνση: στο τελευταιο παρθενο δασος του νησιου που ειναι χαραχτηρισμενο ως παρκο με τα τελευταια ελαφια.

      Με το που υπογραψαν αυτη τη συμβαση για ΒΑΠΕ αυξηθηκαν οι εμπρησμοι και οι φωτιες κατακορυφα, αυτο βλεπω εγω.
      Τετοια προσπαθεια να καψουν φετος τη Ροδο πρωτη φορα βλεπω. Βαρεθηκαμε να μετραμε προσπαθειες. Πανω απο 10 σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα. Φετος ηταν το κατι αλλο. Θα το χαν καταφερει νωριτερα, αλλα δεν βοηθαγε ο αερας.

      Αρα πιστευω τον Καζακη και οχι το Πρωτο Θεμα και τη κυριαρχη προπαγανδα.

      Διαγραφή
  20. Ο πρώτος κακομοίρης είναι λογικό να ρίχνεται στο μαινόμενο πλήθος για να ξεσπά την οργή του και να ηρεμεί πιστεύοντας πως έτσι έκανε το καθήκον του και να ξαναγυρίσει στην ήρεμη καθημερινότητά του. Αν νομίζεις πως η σαβούρα που μας προσφέρουν τα ΜΜΕ, ΔΕΝ είναι για λαϊκή κατανάλωση, τότε τι να πω . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή