Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Το ΕΠΑΜ και οι τιμητές του!

Απάντηση σε μια ανακοίνωση αποχώρησης μελών του τομέα Δυτικής Αθήνας του Ε.Πα.Μ.

Σύμφωνα με μια μικρή ομάδα που αποχώρησε από τον τομέα της Δυτικής Αθήνας, το ΕΠΑΜ έχασε τον προσανατολισμό του και γι’ αυτό οι κύριοι και οι κυρίες αυτές ένιωσαν την ανάγκη να γίνουν οι τιμητές του. Κανένα πρόβλημα, αρκεί να μιλούσαν την γλώσσα της αλήθειας, ή έστω της ειλικρίνειας. Δυστυχώς δεν διαπίστωσα ίχνος ειλικρίνειας και αλήθειας. Κι αυτή η κατάφωρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας με αναγκάζει να απαντήσω και μάλιστα με το ύφος που αρμόζει σ’ ένα τέτοιο κείμενο. Βέβαια, όταν ο υπογράφων εμφανίστηκε μπροστά τους για να εισπράξει την ανελέητη κριτική τους, οι τιμητές αυτοί σίγησαν. Κοινώς το βούλωσαν! Η αναμέτρηση κατά πρόσωπο φαίνεται να μην είναι το φόρτε τους. Ας είναι, δεν πειράζει. Ο καθένας στη ζωή του διαλέγει το χρώμα που τον χαρακτηρίζει. Απλά με προβληματίζει το τι δουλειά είχε κάποιος μέσα στο ΕΠΑΜ που ξέρει να βάφεται μόνο κίτρινος.
Φαίνεται λοιπόν ότι οι κύριοι και οι κυρίες αυτές αποχωρούν γιατί το ΕΠΑΜ έγινε, ή γίνεται κόμμα. Πότε έγινε αυτό; Σε ποιο ντοκουμέντο αναφέρεται; Πότε ειπώθηκε κάτι τέτοιο; Ποτέ! Απλά οι σκοτεινές δυνάμεις που κινούν τα νήματα στο ΕΠΑΜ έχουν αποφασίσει να το κάνουν κόμμα, «νέο μαντρί», όπως λένε, κι αυτοί ως νέοι Δον Κιχώτες ή Σάντσο Πάντσα – δική σας η επιλογή – έτρεξαν να το σώσουν προκαταβολικά. Έχουν και το θράσος μάλιστα να απαγγέλουν εγγράφως απόσπασμα από το «Τι είναι και τι Θέλει το ΕΠΑΜ», αρκούντως λογοκριμένο μπας και βρουν υποψία ερείσματος.
Μάλιστα με εγκαλούν – εγγράφως βέβαια, μιας και όπως είπαμε όταν βρισκόμαστε καταπρόσωπο ξέρουν μόνο να τηρούν την γνωστή στάση της κότας! – ότι προσωπικά μεθοδεύω την μετεξέλιξη του ΕΠΑΜ σε κόμμα. Από πού προκύπτει κάτι τέτοιο; Μόνο από τα σκοτεινά βάθη του ψυχισμού τους. Διότι όποιος διαβάσει όχι μόνο το «Τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ», αλλά κυρίως την πρόσφατη συνεισφορά μου στο διάλογο για το οργανωτικό, μπορεί να δει επακριβώς τι σκέφτομαι και τι υποστηρίζω. Κι όποιον στοιχειωδώς τον διακρίνει η προσωπική εντιμότητα μπορεί να διαπιστώσει κατά πόσον έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό από την εποχή της Ιδρυτικής. Υπάρχει έστω μια κριτική νύξη επί του κειμένου που υπογραφώ; Ούτε κατά διάνοια. Τα γραπτά δεν βολεύουν, η συνομωσιολογία και το κουτσομπολιό φαίνεται ότι είναι τα μόνα που τους είναι οικεία!
Αλήθεια, πότε και που από την εποχή της Ιδρυτικής είχε το ΕΠΑΜ αποκλείσει την κάθοδο στις εκλογές; Μήπως στο «Τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ», που όλως δια μαγείας τους διέφυγε η συγκεκριμένη τοποθέτηση; Θα μπορούσε κάποιος από τους κυρίους ή τις κυρίες να εμφανίσουν έστω και μια τοποθέτηση του ΕΠΑΜ που να αποκλείει την κάθοδο στις εκλογές κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και προϋποθέσεις; Τέτοια τοποθέτηση δεν υπάρχει. Ότι λέγαμε στην Ιδρυτική, το ίδιο λέμε και σήμερα: Για εμάς οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός. Θα δώσουμε την μάχη των εκλογών μόνο και υπό την προϋπόθεση ότι έχουμε τις απαραίτητες δυνάμεις, το αναγκαίο ρίζωμα στην κοινωνία και τις αναγκαίες πολιτικές προϋποθέσεις. Όπως και να ‘χει, το αν θα κατέβει το ΕΠΑΜ ή όχι στις εκλογές είναι υπόθεση για την οποία θα αποφασίσουν τα μέλη του συλλογικά και όχι κάποιοι αυτοδιορισμένοι ινστρούκτουρες. Όποιος θεωρεί από τώρα ότι έχει την σωστή απάντηση στο τσεπάκι του και δεν χρειάζεται να συζητηθούν από το σώμα του ΕΠΑΜ οι διάφορες πιθανές εναλλακτικές, τότε έκανε λάθος πόρτα. Έψαχνε την είσοδο για μια παραθρησκευτική πολιτική οργάνωση και κατά λάθος μπήκε στο ΕΠΑΜ.
Βεβαίως, οι κύριοι και οι κυρίες έχουν κάθε δικαίωμα να θεωρούν ότι το να κατέβει το ΕΠΑΜ κάτω από οποιεσδήποτε προϋποθέσεις στις όποιες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, όποιος κι αν τις επιβάλει, αποτελεί αμάρτημα καθοσιώσεως. Είναι δικαίωμά τους. Όμως, τέτοια θέση δεν είχε ποτέ το ΕΠΑΜ. Δεν μπορούν να εγκαλούν το ΕΠΑΜ γιατί δεν πειθάρχησε στην δική τους λογική και στις δικές τους θέσεις. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν είναι έντιμο, δεν είναι καν λογικό. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που ποτέ – για το ελάχιστο διάστημα που βρέθηκαν περαστικοί από τις γραμμές του ΕΠΑΜ – δεν είχαν την φρόνηση και κυρίως το ανάστημα να εκφράσουν ανοιχτά αυτές τις θέσεις τους και να τις ζυμώσουν ανοιχτά στο σώμα του ΕΠΑΜ. Για να διαπιστώσουν έστω πόσο αποδεχτές είναι από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΕΠΑΜ και φυσικά από την κοινωνία. Εκτός πάλι κι αν κατέχουν την μόνη επί γης απόλυτη αλήθεια, την συνταγή δια πάσα νόσο και μαλακίαν και επομένως ο πολιτικός διάλογος, αλλά και οι δημοκρατικές διαδικασίες εντός του ΕΠΑΜ είναι εντελώς περιττές. Ιδίως αν τύχει και η πλειοψηφία υποπέσει στο θανάσιμο αμάρτημα να διαφωνήσει με τα δικά τους «ιερά και όσια».
Σήμερα φεύγουν και καταγγέλλουν το ΕΠΑΜ ότι δεν ακολουθεί τη λογική τους, η οποία ποτέ δεν υπήρξε επίσημη θέση και άποψη του ΕΠΑΜ. Κάτι συμβαίνει εδώ. Ψυχιατρικό σύνδρομο, ή σκοπιμότητα; Μας είναι αδιάφορο.
Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να αφήνεις ρετσινιές και πρόστυχες κατηγορίες για «ενός ανδρός αρχή», την ίδια στιγμή που δικαιολογείς την πιο πρόστυχη ασφαλίτικη, προβοκατόρικη και χαφιέδικη πρακτική. Πόσο γενναίο και αντρίκιο είναι για κάποιον να μιλά για «ενός ανδρός αρχή», αλλά μπροστά σ’ αυτόν που κατηγορείς το μόνο που ξέρεις να κάνεις είναι να σιωπάς και να τον «γλύφεις» με τον πιο χυδαίο τρόπο;
Όσο για το ότι κατηγορήθηκαν και στοχοποιήθηκαν άδικα άτομα, προσωπικά θα κάνω κάποιες πολύ απλές ερωτήσεις:
1.      Πότε ειπώθηκε κάτι κρυφά, ή πίσω από την πλάτη του οποιουδήποτε; Απ’ όσο γνωρίζω, τόσο ο υποφαινόμενος, όσο και η προσωρινή Πολιτική Επιτροπή μίλησε πάντα ανοιχτά και δημόσια. Δεν απέφυγε καμιά δημόσια αντιπαράθεση, ή διαφωνία, ούτε φίμωσε ποτέ κανένα. Είναι απολυταρχική πρακτική αυτή; Ή μήπως θα έπρεπε να πάρουμε πρώτα την άδειά τους για να μιλήσουμε όπως αισθανόμαστε, ή όπως νομίζουμε; Ωραία λογική. Ιδανική μόνο για παραθρησκευτικές οργανώσεις.
2.      Έχει δικαίωμα η προσωρινή Πολιτική Επιτροπή να αποβάλει από τις τάξεις της όποιον προσπαθεί να την μαγνητοφωνήσει κρυφά και όποιον επιχειρεί με άθλια κουτσομπολιά να διαβάλει τους συναγωνιστές του; Έχει ή δεν έχει το δικαίωμα; Προφανώς οι κύριοι και οι κυρίες ξέχασαν ότι στην Ιδρυτική η συγκρότηση των προσωρινών κεντρικών οργάνων έγινε με την συμφωνία ότι, αφενός, μπορούν να αποβάλουν όποιο από τα  μέλη τους δεν συμβάλει στην δουλειά και, αφετέρου, τα μέλη τους μπορούν να ανακληθούν ανά πάσα στιγμή από τους τομείς και τους πυρήνες του ΕΠΑΜ. Εκτός βέβαια κι αν το ρουφιανιλίκι θεωρείται αξιέπαινος τρόπος συνεισφοράς στην κοινή προσπάθεια.
3.      Πώς θα χαρακτήριζε κάποιος τις πρακτικές κρυφής μαγνητοφώνησης, διακίνησης πρόστυχων κουτσομπολιών που θα μπορούσαν να εκθέσουν το ΕΠΑΜ σε αστυνομικές διώξεις ως «τρομοκρατική οργάνωση», διακίνησης «εμπιστευτικών πληροφοριών» ότι ο Καζάκης έχει επιχειρηματίες χορηγούς και ότι τα παίρνει για να κατέβει το ΕΠΑΜ στις εκλογές κι άλλα πολλά; Ο υποφαινόμενος τα χαρακτήρισε πρακτικές προβοκατόρων, χαφιέδων και ρουφιάνων. Έχει κανείς αντίρρηση; Αν έχει, ας βγει να το πει. Ο υποφαινόμενος, όπως και πολλά από τα μέλη της προσωρινής ΠΕ, μίλησαν δημόσια και ανοιχτά, όχι πίσω από κλειστές πόρτες και κλειδαρότρυπες. Και δέχτηκαν κριτική. Πολλές φορές άδικη, γιατί ορισμένοι συναγωνιστές έμειναν στο συναίσθημα αγνοώντας τα γεγονότα. Όποιος όμως τολμά ας αρνηθεί ευθέως ότι υπήρξαν αυτές οι πρακτικές, αντί να κρύβεται πίσω από δήθεν άδικους διωγμούς εναντίον αγωνιστών.
4.      Ποιος ήταν ακριβώς ο διωγμός; Το γεγονός ότι η προσωπική ευπρέπεια και η αξιοπρέπεια δεν μας επιτρέπει να δεχθούμε τέτοιες πρακτικές όχι μόνο μέσα στο όργανο, άλλα ούτε καν ανάμεσά μας; Όσο η προσωρινή ΠΕ ανεχόταν τέτοια υποκείμενα, εγώ προσωπικά δεν είχα καμιά θέση σ’ αυτήν γι’ αυτό και παραιτήθηκα. Ακολούθησαν και μερικοί άλλοι. Σήμερα, αφού αυτά τα υποκείμενα αποχώρησαν, οι παραιτήσεις μας ανακλήθηκαν. Τι θα έπρεπε να κάνουμε κατά τους κυρίους και κυρίες; Να μείνουμε παραιτημένοι και να παραδώσουμε τα κλειδιά του ΕΠΑΜ στους ίδιους; Αν ήθελαν τα κλειδιά του ΕΠΑΜ, όπως τα ζήτησαν ευθαρσώς οι εκπρόσωποί τους στην προσωρινή ΠΕ, θα έπρεπε να περιμένουν να κερδίσουν πρώτα το συνέδριο. Και τότε χάρισμά τους. Δεν τους βγήκε όμως και τώρα μας ζητάνε τον λόγο: Ή θα έπρεπε να δεχτούμε τα τελεσίγραφα μιας μικρής ομάδας που ήθελε να μετατρέψει το ΕΠΑΜ σε ένα ακόμη άθλιο γκρουπούσκουλο. Ή θα έπρεπε να αποδεχτούμε τις χαφιέδικες και προβοκατόρικες πρακτικές του οποιουδήποτε γιατί το παίζει μέγας αγωνιστής του ΕΠΑΜ. Είναι λογική αυτή; Ή μήπως οι «εγκέφαλοι» αυτής ομάδας είναι τόσο, μα τόσο ανόητοι ώστε να θεωρούν ότι αν απομακρυνόμουν εγώ και μερικοί άλλοι συναγωνιστές από τα προσωρινά κεντρικά όργανα, αυτοί θα έκαναν περίπατο στην κατάληψη του ΕΠΑΜ; Είναι στ’ αλήθεια τόσο ανόητοι που να νομίζουν ότι θα μπορούσαν να με φιμώσουν και να με απωθήσουν στο περιθώριο με μόνο όπλο την παραίτησή μου από τα όργανα; Αν ναι, τότε πολύ θα με διασκέδαζε να δω πώς θα τα κατάφερναν. Αλλά είπαμε, προσκυνάμε δουλικά τον αφέντη όταν είναι να περάσει το δικό μας, για να καταγγείλουμε κατόπιν την «ενός ανδρός αρχή» όταν δεν μας περάσει.
5.      Πώς θα χαρακτηριζόταν κάποιος που καπηλεύεται την πρωτοβουλία κάποιων εκατοντάδων συναγωνιστών του γιατί έτυχε να βρίσκεται διαχειριστής του blog της; Πώς; Αυτό συμβαίνει με το blog Σεισάχθεια, απ’ όπου μάλιστα ο διαχειριστής της –θεωρώντας προφανώς ως προσωπική ιδιοκτησία του ένα blog που δεν ξέρει καν τι θα το τι σημαίνει Σεισάχθεια – κατέβασε τα εμβλήματα του ΕΠΑΜ για να αναρτήσει τα κίτρινα χρώματα του κατ’ άλλα «βαθύ κόκκινου» λίγες ημέρες μετά την προβοκάτσια ότι ο Καζάκης τα παίρνει από τον Καμμένο. Ή μήπως κι αυτό είναι άδικη κατηγορία εναντίον αγωνιστών; Αν είναι έτσι οι αγωνιστές, τότε προτιμώ να τους φτύνω κατάμουτρα μήπως και βασκάνουν. Κι αυτό το έκανε ο εν λόγω λεβέντης πριν καν η προσωρινή ΠΕ βγει και τον καταγγείλει δημόσια για προβοκατόρικες και χαφιέδικες πρακτικές. Προσωπικά χαρακτήρισα την καπηλεία της συλλογικής δουλειάς συναγωνιστών από κάποιον που είχε οριστεί να κρατά το blog της, ως πράξη ανέντιμη, πρόστυχη και ανάξια οποιουδήποτε έχει στοιχειώδες φιλότιμο και αξιοπρέπεια. Σπάνια γνωρίσματα, απ’ ότι φαίνεται, στον ανεστραμμένο κόσμο των «αγωνιστών» αυτού του φυράματος. Και το έκανα δημόσια και ανοιχτά. Το ίδιο έκαναν και άλλα μέλη της προσωρινής ΠΕ με τον δικό τους τρόπο και λόγο. Τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να το βουλώσουμε; Να επιβραβεύσουμε όλες αυτές τις άθλιες πρακτικές; Να γλύψουμε, εκεί που μια ολόκληρη ζωή φτύνουμε; Να πούμε, δεν πειράζει γιατί αυτός παλιά ήταν καλός συντροφάκος και θα είχε τους λόγους του που έγινε ρουφιάνος; Όχι αγαπητοί κύριοι και κυρίες; Ο προβοκάτορας είναι προβοκάτορας όταν ακολουθεί τέτοιες πρακτικές και ο ρουφιάνος, ρουφιάνος, ακόμη κι αν είναι αδερφός!
Τέλος, ακούσαμε και το εξής καταπληκτικό: το να πάρει την νομική μορφή «πολιτικού κόμματος» το ΕΠΑΜ σημαίνει ότι γίνεται κατ’ ουσία κόμμα. Καταρχάς η συζήτηση της νομικής μορφής υπήρχε από την Ιδρυτική και αφέθηκε να λυθεί στο πρώτο τακτικό συνέδριο του ΕΠΑΜ. Σύμφωνα με την λογική των κυρίων και κυριών το γεγονός και μόνο ότι συζητάμε την νομική μορφή «πολιτικού κόμματος», σημαίνει ότι θέλουμε να κάνουμε το ΕΠΑΜ νέο μαντρί και άλλα εντελώς φαιδρά. Καταρχάς, η άρνηση του κόμματος γενικά δεν υπάρχει σε κανένα από τα βασικά κείμενα του ΕΠΑΜ. Αλήθεια, μιας και εμφανίζονται τιμητές του «Τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ», γιατί άραγε τους διέφυγε η οικεία παράγραφος; Αν είχαν κάνει τον κόπο να την διαβάσουν θα ήξεραν ότι ευθύς εξαρχής λέγαμε ότι το ΕΠΑΜ είναι Μέτωπο, όχι γιατί αρνούμαστε τα κόμματα γενικά, αλλά γιατί, αφενός, αρνούμαστε την εσωτερική λογική και συγκρότηση των σημερινών κομμάτων και, αφετέρου, γιατί ο καθένας από εμάς έχει – και καλά κάνει και έχει – την δική του ιδιαίτερη κομματική λογική. Αυτή την ιδιαίτερη κομματική λογική είναι που βάζουμε στην άκρη προκειμένου να ενταχθούμε και να παλέψουμε μέσα στο Μέτωπο.
Μήπως το ΕΠΑΜ υιοθετεί την κυρίαρχη λογική και συγκρότηση των σημερινών κομμάτων; Πού και πώς το κάνει; Το ΕΠΑΜ, όπως είχε υποχρέωση, έθεσε σε ανοιχτό, δημόσιο διάλογο το οργανωτικό του μπροστά στο τακτικό του συνέδριο που θα πάρει απόφαση για το καταστατικό και τους οργανωτικούς κανόνες του. Πεδίο δόξης λαμπρό για όποιον θέλει να καταγγείλει εμπεριστατωμένα σε όλα τα μέλη του ΕΠΑΜ τα καταχθόνια σχέδια που θέλουν να το μετατρέψουν σε κόμμα και να τα κερδίσει με τις απόψεις του. Συμβολή σ’ αυτόν τον διάλογο υπήρξε και από εμένα. Θα ήθελα πάρα πολύ να δω συγκεκριμένες βολές για το πώς και με ποιον τρόπο πατρονάρω το ΕΠΑΜ ώστε να μετεξελιχθεί σε κόμμα και μάλιστα σε κόμμα «νέο μαντρί». Αντί για κάτι συγκεκριμένο βλέπω μόνο κουτσομπολιά και υπονοούμενα που απλά παίζουν με τις λέξεις.
Όσο για το πεδίο δόξης λαμπρό, αυτό απαιτεί αληθινούς αγωνιστές με «κοχόνες» για να βγουν ανοιχτά και να διεκδικήσουν με επιχειρήματα την ορθότητα των απόψεών τους μπροστά σε όλα τα μέλη του ΕΠΑΜ. Ο τρόμος μήπως και αποδειχθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ΕΠΑΜ δεν συμμερίζεται στο ελάχιστο τις απόψεις τους, τους έκανε να αναζητήσουν «ηρωική έξοδο». Πρόκειται για την γνωστή τακτική του παρά φύση αδικημένου και παραπλανημένου από σκοτεινές δυνάμεις, που δυστυχώς προδίδουν πάντα τις δήθεν ευγενείς προθέσεις τους. Κι όλα αυτά για να στήσουν την δική τους παράγκα, το δικό τους παραμάγαζο ευκαιρίας, που δήθεν αντιπροσωπεύει όλα αυτά που τάχα το ΕΠΑΜ δυστυχώς επρόδωσεν! Και τα κροκοδείλια δάκρυα κορόμηλο.
Κι εγώ ξαναρωτώ αυτό που ρώτησα δημοσίως όταν βρέθηκα δια ζώσης στη συνεδρίαση της Δυτικής Αθήνας που μερικοί από τους εν λόγω λεβέντες θεωρούσαν ιδιοκτησία τους: Το να καταθέσει κανείς έμβλημα, έδρα, ονομασία και καταστατικό στον Άρειο Πάγο και να ονομαστεί τυπικά «πολιτικό κόμμα», σημαίνει ότι αλλάζει κάτι ουσιαστικό στην εσωτερική δομή, λειτουργία και μετωπική δράση του ΕΠΑΜ; Που και πότε το προτεινόμενο καταστατικό και οι κανόνες λειτουργίας του ΕΠΑΜ προσιδιάζουν σε κάποιο από τα σημερινά κόμματα, σε «νέο μαντρί»; Στην ερώτηση αυτή δεν πήρα τότε καμιά απάντηση. Μπορεί βεβαίως να τα έκαναν επάνω τους και να μην μπόρεσαν αυτοί οι μεγάλοι αγωνιστές να αρθρώσουν λέξη όταν βρέθηκαν αυτοπροσώπως μπροστά στην μετενσάρκωση του Βελζεβούλ, δηλαδή τον υποφαινόμενο. Μπορεί να είναι έτσι. Μπορεί όντως να φταίει η παρουσία του Βελζεβούλ.
Μήπως όμως απαντούν με το κείμενο της αποχώρησής τους; Δυστυχώς και πάλι ακολουθούν σιγή ιχθύος και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Έτσι είναι όταν έχεις να κάνεις με αληθινά μεγάλους αγωνιστές που απ’ ότι φαίνεται δεν τους κάθισε να φτιάξουν το δικό τους άθλιο παραμάγαζο μέσα στο ΕΠΑΜ και τώρα αποχωρούν για να στήσουν το τσαντίρι τους εκτός. Και το λέμε αυτό γιατί κανένας δεν τους απαγόρεψε να θέσουν τις απόψεις τους στην δοκιμασία των διαδικασιών του ΕΠΑΜ. Κανείς δεν τους απαγόρεψε να ζυμώσουν ανοιχτά τις απόψεις τους και να κερδίσουν την πλειοψηφία μέσα στο ΕΠΑΜ. Ούτε καν προσπάθησαν, γιατί πολύ απλά θεωρούσαν το ΕΠΑΜ ανήκει δικαιωματικά στις απόψεις τους και στις πρακτικές τους. Ποιοι είναι αυτοί που θα καταδεχτούν να κατέβουν στο επίπεδο των υπολοίπων μελών του ΕΠΑΜ για να τους πείσουν με τις απόψεις τους; Ατύχησαν οι λεβέντες και αποχωρούν μέσα σε κουρνιαχτό ανοησίας και παραπειστικής «επιχειρηματολογίας». Δεν πειράζει. Καλό κατευόδιο.
Μια τελευταία λέξη: Το ΕΠΑΜ δεν δημιουργήθηκε για να γίνει το γκρουπούσκουλο κανενός, ούτε παραμάγαζο για την αυτοϊκανοποίηση περιθωριακών αντιλήψεων και πρακτικών. Ούτε ξεπεσμένων μικροαστών που φαντασιώνονται ότι λόγω ύψους μπορούν να γίνουν Ναπολέοντες των μικρομεσαίων. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και ακολουθεί τον δρόμο του. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Όσο για μένα δεν ζήτησα ποτέ να έχω τα ηνία, έστω κι αν κάποιοι από τους δήθεν μεγάλους αγωνιστές που αποχώρησαν και με καταγγέλλουν σήμερα για «ενός ανδρός αρχή» με είχαν φάει κυριολεκτικά να λειτουργήσω ως αυτοκράτορας του ΕΠΑΜ, ως Πάπας, ως μέγας καθοδηγητής. Ούτε επίσης έχω ευθύνη γιατί ο λόγος μου μετρά αντικειμενικά λίγο περισσότερο από των άλλων μέσα στο ΕΠΑΜ. Δεν θα απολογηθώ γι’ αυτό, γιατί οφείλεται στην δική μου προσωπική δουλειά και όχι σε διορισμούς και οφίτσια. Όποιος είναι αληθινά άξιος, όποιος έχει τα κότσια και το ανάστημα μπορεί με μεγάλη ευκολία να αναδειχθεί μέσα στο ΕΠΑΜ και στην κοινωνία ευρύτερα. Δεν υπάρχει κανένας φραγμός, κανένα εμπόδιο. Όποιος μπορεί ας το καταφέρει, γιατί εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να «πουσάρω» κανέναν, ούτε να χρίσω με βασιλικό έλαιο τον οποιονδήποτε ως Νο 2, ή Νο 3, κοκ, όπως διακαώς ήθελαν ορισμένοι που, αφού τους απογοήτευσα οικτρά – και το ομολογώ – κατέφυγαν σε προβοκατόρικες πρακτικές και ρουφιανιλίκια. Νο 2 δεν υπάρχει στο ΕΠΑΜ, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει χρισμένος Νο 1! Ιεραρχίες και άλλα τινά ανήκουν στις λογικές και στις πρακτικές των «εγκεφάλων» της ομάδας που αποχώρησε από το ΕΠΑΜ. Όποιος διαθέτει τα αναγκαία προσόντα: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.
Όπως και να έχει το κίνημα, πρώτα και κύρια το ΕΠΑΜ, δεν έχει ανάγκη από υποταχτικούς και υπάκουους, αλλά ούτε από ρουφιάνους και προβοκάτορες. Όποιος διαπνέεται από τέτοιες αξιέραστες αξίες και αρχές, μπορεί να φτιάξει το δικό του τσαντίρι. Με τις ευλογίες μας. Κι ας αφήσουμε την ίδια την πράξη να δείξει τι αξίζει στ’ αλήθεια ο καθένας μας.
17/1/2012
Δημήτρης Καζάκης

95 σχόλια:

  1. Άρα κύριε Καζάκη το κόμμα οδεύει ολοταχώς. Με τον κύριο Κοντομηνά χορηγό που όλοι γνωρίζουμε τι πρεσβέυει. Απλά δεν γνωρίζω σε ποιά Βουλή, μήπως του Λονδίνου-των Λόρδων; 6 μήνες τώρα ενέργειες από το ΕΠΑΜ μηδέν, πρωτοβουλίες μηδέν μόνο λόγια, λόγια και αντιμαχίες να είστε καλά, συνεχίστε τον αγώνα σας αλλά να είστε έτοιμοι για αυτό που έρχεται γιατί δεν το έχετε φαταστεί τι είναι. Καλή συνέχεια σε όλου σας αδέρφια.Να έχετε το νου σας στην Ν.Τ.Π. είναι παντού και βλέπει τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΙ' ΕΣΥ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΣΟΥ. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ , Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ , Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΝ , ΕΣΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΛΩΣΗ ΣΟΥ. ΟΜΩΣ , ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΓΚΥΛΩΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ - ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ - ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΠΑΜ ΚΟΜΜΑ;ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;
      ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ "ΝΑΙ". ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΜ, ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ "ΑΡΧΗΓΟΥ" ΚΑΙ ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ , ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΙΣΤΕΙ.
      ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ , ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΑΗΤ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ;ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ...
      ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ - ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟ ΛΕΩ - ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ Ή ΣΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ - ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ - ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΑΝΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ
      ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
      ΤΟΜΕΑΣ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΑΜ

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι που απαντάς σε ένα άτομο έτσι, το οποίο ποτέ δεν υπήρξε μέλος του ΕΠΑΜ, φίλε μου ψάξε να βρείς αλλού φαντάσματα γιατί με την απάντηση που έδωσες τα έφαγες τα μούτρα σου. Δεν πα να το κάνετε κόμμα ή μη εγώ τον δρόμο μου τον έχω διαλέξει δεαετίες τώρα στο βουνό. Στην ίδια πλευρά είμαστε όλοι αλλά από ότι βλέπω ας απαντήσει πρώτα κάποιος στον Χριστόφορο για την φήμωση και μετά ας απάντησει και σε εμένα. Χαιρετώ σε φίλε. Καλούς αγώνες και αφήστε τις ερωτοαπαντήσεις για τα λαμόγια της Βουλής.

      Διαγραφή
  2. "Όπως και να έχει το κίνημα, πρώτα και κύρια το ΕΠΑΜ, δεν έχει ανάγκη από υποταχτικούς και υπάκουους, αλλά ούτε από ρουφιάνους και προβοκάτορες. Όποιος διαπνέεται από τέτοιες αξιέραστες αξίες και αρχές, μπορεί να φτιάξει το δικό του τσαντίρι"
    Ακόμα περιμένω την τοποθέτηση και την καταδίκη από την ΠΕ για την φασίστικη συμπεριφορά που έγινε εις βάρος μου από τον νυν διαχειριστή της Ηλ.Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής του ΕΠΑΜ λάτρη φασίστικων πρακτικών ο οποίος λογόκρινε την εκδήλωση για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που αφορούσε έναν ΔΟΛΟΦΟΝΟ(Ε.ΜΠΑΡΑΚ) από την ομάδα του ΕΠΑΜ ΙΛΙΟΥ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ στο facebook.
    Ο οποίος επίσης με διέγραψε από διαχειριστή της σελίδας χωρίς να έχει καμία τέτοια δικαιοδοσία και έβγαλε ανακοίνωση ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ και με έδωσε στεγνά αναφέροντας το όνομά μου και με διέσυρε στο μπλοκ του Δυτικού Τομέα και σε facebook.

    Θέλω να πιστεύω ο,τι από την στιγμή που δεν χωράνε ρουφιάνοι και προβοκάτορες στο ΕΠΑΜ όπως και φασίστες να προσθέσω εγώ,ο συγκεκριμένος δεν χωράει στο κίνημά μας.Περιμένω(ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!)την τοποθέτησή σας..
    Χριστόφορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, χαμός γίνεται. Ο κάθε πικραμένος βλέπει Καζάκη και εφορμά. Μα δεν θέλει ο άνθρωπος να γίνει πατερούλης σας ρε και να εισπράτει κλαψουρίσματα, παρακάλια, δουλοπρέπειες ή την ασυνείδητη υϊκή οργή λόγω (επιβεβλημένες σε κάποιες περιπτώσεις) απόρριψης.

    Είθε το επαμ να γίνει εστία για πιο ουσιώδη και εκλεπτισμένα βίτσια.

    Η μάλλον, τι "είθε"... Στο χέρι μας όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς ,αυτό που έμαθα την κυριακή επιβεβαιώθηκε την δευτέρα...Η ουσία είναι ότι όταν ένας σύλογος , κόμα , επικοινωνεί πανελαδικά μεσω ενός εκπροσώπου αυτό που "βγαίνει" στον κόσμο έιναι η ύπαρξη χαμηλής πολυμορφικότητας του κινήματος, συλόγου ,κόματος η οτιδήποτε. Δεν θα αναφερθώ σε διάφορα επι μέρους τεχνικά όπου υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις απο τον καθένα μας, αλλά μόνο στο γεγονός του ότι η πολυσυμετοχικότητα ανεξαρτήτως ικανοτήτων του καθενός εκφράζει απόλυτα την ένοια της δημοκρατίας .Στο τέλος τέλος όλα φανερώνονται για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι οι διασπάσεις,η διάσπαση Ω διάσπαση.και στην αριστερά γενικότερα και σε όλα τα κινήματα.ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.γι'αυτό θα πάρουμε τον πούλο γενικότερα σαν λαός.ο καθένας θελει το προσωπικό του ιδεολόγημα να γίνει ξεχωριστό κίνημα.

    Δυστυχώς δεν μας βλέπω να βγαίνουμε πουθενα...βαθια κοκκινα, κομμουνιστες, αναρχικοι, αυονωμιστές, κομματικοί, αντικομματικοί, κοινοβουλευτικοί, αντικοινοβουλευτικοί.

    ας κάνουμε όλοι ομάδες 30 ατόμων και ας παλέψει ο καθένας για τον δικό του κόσμο.εκεί ίσως σώσει την Ελλάδα και τον λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλησπέρα....

    θα πω την εμπειρία μου κάποτε.... ήμουν στις ναυτικές σχολές... είχαμε μια παράταξη ΑΣΑ λέγονταν... Μαοικοί, τροτσκυστές, αναρχικοί.... Εϊχαμε που λέτε μεγάλη επιτυχία... Κατατροπόναμε τους πάντες... ¨Ωσπου, έφτακε η ώρα να αναλάβουμε την ηγεσία των σπουδαστών... Όσο είμασταν γκρίνια... όλα καλά... Όταν οι ευθύνες μεγάλωσαν γίναμε μπουχός... Ο καθείς στον δρόμο του...
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
    ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ????
    ΑΔΥΝΑΤΟΝ......
    Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΩΝΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΔΙΑΣΠΑ...

    Η πορεία κάθε σχηματισμού, αστικού, κοινοβουλευτικού, μετωπικού σχηματισμού ΕΊΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ...

    Και κάτι ακόμα


    ΌΣΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ....


    Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν....

    Και κάτι ακόμα...

    Για να σωθούν οι λαοί πρέπει να σκεφτούν οι άνθρωποι. Να μελετούν, να δρουν. Ο κος Καζάκης κάνει ένα αγώνα μαζί με το ΕΠΑΜ, όσοι το ακολουθείτε παρακολουθείτε συμμετάσχετε, και να μην απογοητεύεστε ΠΟΤΕ. Η δύναμη είναι η γνώση και η μελέτη.

    Οι διασπάσεις είναι αναγκαίες σε κάθε ζώσα οργανισμό.... Οι άλλοι είναι οι πεθαμένοι.... Όσοι δεν διασπώνται, σήμερα στην εποχή της αποκορύφωσης της κρίσης ΈΧΟΥΝ ΦΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΟΥΝ... Κάθε κίνημα που δεν έχει χρήμα παρά μόνο καλή θέληση, θα υπόκειτε στην κούραση των κρίσεων....

    Τώρα κάτι τελευταίο... Στην Αργεντινή στην εποχή της κρίσης ξέρετε πόσες διασπάσεις είχε η κοινοβουλευτική αριστερά???????

    28

    ναι ναι...

    πολλές επιβλήθηκαν από τους πολιτικούς πρακτόρους του ΔΝΤ ναι.... αλλά και άλλες ήταν αληθινές..

    ε έτσι και εδώ... πολλές θα έχουν αληθινές αιτίες και πολλές αλλοίμονο θα έχουν από πίσω... άλλους σκοπούς...



    ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΦΕΣΩΝΑΝ ΜΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΚΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας είναι η ζωή σας λιγώτερο δηλητηριώδης και αντιυπερτασική. Οι παλιοί αγωνιστές ξέρουν να ξεχωρίζουν την ενωτική πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντε ρε παιδιά που την πέσατε τωρα στον Καζάκη.
    Αντε μπραβο !!!
    Ο άνθρωπος έχει παθει κιρσούς από την ορθοστασία στις πλατείες και στις ομιλίες.
    Του την πέφτουν οι σταλίνες , του την πέφτουν οι νεοφιλελεύθεροι , τού την πέφτουν τα ευρωλιγούρια, του την πέφτουν τα χρυσαύγουλα και οι ταγματασφαλίτες , τώρα του την πέφτετε κι από μέσα;;;;

    Κι εγω παρατηρω προσεκτικά τις κινησεις Κοντομηνά και την σταση του Δημήτρη Καζάκη. Αν έχετε στοιχεία πως σπονσοράρεται από τον Κοντομηνά πουλώντας τις αρχές τους, να τον κραξουμε παρέα, αλλά φέρτε πρώτα τις αποδειξεις.
    Η εκπομπή του στο ραδιοφωνο Κοντομηνά , κάθε άλλο παρά αποδειξη είναι.Αλλιώς θα πρέπει να κατηγορήσουμε την Κανέλλη πως στηνει κομμα με τον Χατζηνικολάου ή τον Νοτιά επειδή φιλοξενειται από τον Παπαδάκη.

    Ο Καζάκης ήταν και είναι η καθαρότερη και πιο έντιμη οικονομοτεχνικά φωνή που ακούγεται στον ελληνικο λαό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
    Δεν είμαι , ούτε θα γίνω μέλος του ΕΠΑΜ, όμως του βγάζω το καπέλο και τον ευχαριστώ για την τεραστια προσφορά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω οτι κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα από το τίποτα. Δεν βλέπω πώς η αποχώρηση 5-10 ατόμων από μια οργάνωση χιλιάδων μελών συνιστά διάσπαση, ιδίως όταν χρειάστηκε να το βροντοφωνάξουν για να καταλάβουμε οτι έφυγαν. Άλλωστε το Μέτωπο συνεχίζει να μεγαλώνει και είναι μεγαλύτερο από τη μέρα της αποχώρησής τους, όχι μικρότερο.

    Όσο για τους φαιδρούς ισχυρισμούς οτι το ΕΠαΜ έχει συνάψει σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα, το ΕΠαΜ διοικείται από τα μέλη του και οι αποφάσεις λαμβάνονται στους κατά τόπους πυρήνες κατόπιν ψηφοφορίας. Δεν υπάρχει κεντρική διοίκηση που επιβάλλει την πορεία του Μετώπου με την οποία θα μπορούσε κάποιος να συνάψει "ύποπτες" σχέσεις. Εκτός και αν πιστεύετε οτι κάποιος λαδώνει όλα τα μέλη, ή οτι μια πρόταση του κου Καζάκη, ή οποιουδήποτε μέλους, η οποία αντιβαίνει τα πέντε κεντρικά αιτήματα του ΕΠαΜ θα επιβίωνε σε ψηφοφορία.

    Με δεδομένα τον παλαϊκό χαρακτήρα του ΕΠαΜ και τη σημασία των αιτημάτων του, θα είχε ενδιαφέρον να εξετάσουμε ποιός έχει συμφέρον να διακινεί τις παραπάνω προβοκατόρικες πληροφορίες. Η Ελλάδα μας είναι σε σταυροδρόμι της Ιστορίας της και το διακύβευμα είναι μεγάλο. Keep your eye on the ball.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ''...διαιρει και βασιλευε...'' αλανθαστο και διαχρονικα αποτελεσματικο.Ας βαλουμε μυαλο και ας ακολουθησουμε καποτε αλλο δρομο απο αυτον που μας επιβαλλει ''το συστημα''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάθε κίνηση χρειάζετε έναν αρχηγό. Ο Καζάκης είναι άξιος. Δεν είναι τέλειος, κανείς μας δεν είναι. Όμως, είναι άξιος.
    Το ιστολόγιό μας ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ στηρίζει ΕΠΑΜ και Καζάκη. Αυτές τις μέρες έχουμε χιλιάδες επισκέπτες, λόγω μιας ανάρτησής μας σχετική με την επανάσταση στη Ρουμανία.
    Το ΕΠΑΜ, μαζί με άλλους καθαρούς κύκλους, πρέπει να πάρει την εξουσία.
    http://ohifront.wordpress.com/2012/01/19/η-χρονιά-αυτή-θα-είναι-η-χρονιά-του-λαού/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. kazakh proxora mproststa..eisai o kaluteros...apo olous pou exei bgalei xwra ews twra les alithies pou peirazoun............dagkoto spifo ston kazakh fetos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Το μυστήριο ελύθη, αλλά το πρόβλημα παραμένει τελικώς άλυτον… Πως μαγειρεύεται εντέλει το ραγού; Μέσα είσαι εσύ ρε μάγκα… Όλα τα πιάνεις.

      Περί τα θύματα ανθρώποι είμεθα και ουδείς αλάνθαστος. Η αχαριστία είναι το έγκλημα… Διότι ο άλλος να πούμε σου δώνει την τέχνη του και ‘συ αρωτάς: “και ποίον περικαλώ το ηθικόν δίδαγμα του έργου;” Δεν κάνει ρε μάγκα… Μη τον προσβλήνεις τον καλλιτέχνη. Τι θέλεις να σου πει εντέλει, πως φτιάχνεται να πούμε το ραγού;

      Διότι πάσα έργο να πούμε δε σάχνεται για χαβαλέ. Είναι να διδάχνει κιόλας. Δεν είναι να πούμε φάγαμε, ήπιαμε και το γλικεράκι μας και άντε γεια χαρά και τα δέοντα στην κερία μαμά σας. Άπαξ και έριξε φινάλε να πούμε το έργο, πρέπει να την σακουλευτείς που την πάει ο μάγκας τη δουλειά.

      Ούτω πως και αι ταινίαι τέχνης. Πίστευε και μη ερεύνα. Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει. Να σε δώκω τη Σαχάρα να με δώκεις το Σουεζ; Διότι τέχνη ίσον νόημα: Ποιος έριξε το πέναλτι και μου ‘κλεισε το σπίτι. Γιατί να κλαίει το μωρό αφού φοράει πάνα. Πρέπει να τα σακουλεύεσαι τα ψηλά νοήματα… Αλλιώς πως, κάτσε σπίτι σου ρίξε πασέντζα και ασ’ τα επίλοιπα απάνω μας. Γιατί εμείς την ανθιζόμαστε ρε μάγκα τη φτιάξη… Γουστάρουμε περί Μεγά Αλέξαντρο, γουστάρουμε περί καταραμένος όφις, σουβλίστε τους, πλακώστε τους και τα τοιαύτα… Γουστάρουμε περί ταινίαι τέχνης… Καπέλο μας.»

      Καζακη με αυτα που γραφεις δειχνεις ποσο μπερδεμένος και κακος εισαι...

      Διαγραφή
    2. BonaNotte με αυτά που γράφεις δείχνεις πόσο ασυνάρτητος και ανισόρροπος είσαι...

      Διαγραφή
    3. Κιεσυ χωρις αισθηση του χιουμορ και της ειρωνικης διαθεσης μπουλη... αυτος που επρεπε να πιασει τα υπονοουμενα τα πιασε... αστα για αυτον/αυτους που τα σακουλευονται τα ψιλα νοηματα...
      α δε μου λες...μηπως ξερεις που εχει εργασθει ο Καζακης (ποσα ενσημα εχει κολησει ρε παιδι μου) ή αν εχει παρει πτυχιο και ποτε; ετσι ενημερωτικα

      Διαγραφή
    4. Απο ποτε η λασπη και η κακη αντιγραφη του Τσιφορου ειναι χιουμορ;

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. BonaNotte, έχεις δίκιο, αδυνατώ να διακρίνω το χιούμορ μιας προσωπικής επίθεσης. Βλέπω μόνο αξιοθρήνητη εμπάθεια και έλλειψη επιχειρηματολογίας. Διότι, ως γνωστόν, όταν κάποιοι δεν μπορούν να χτυπήσουν ένα επιχείρημα, χτυπούν αυτόν που διατυπώνει το επιχείρημα.

      Όσο για το δεύτερο σκέλος του σχολίου σου, δεν μπορώ να καταλάβω τί υπονοείς, διότι -όπως και προηγουμένως- δεν μιλάς συγκεκριμένα (ίσως γιατί δεν υπάρχει κάτι να πεις και απλά προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις?). Αυτό που μπορώ να σου πω είναι το εξής: αυτό που ενδιαφέρει εμένα και τον περισσότερο κόσμο σήμερα είναι η σωτηρία της χώρας μας και όχι τα πτυχία και τα ένσημα αυτών που αγωνίζονται για τη σωτηρία της. Εγώ άρχισα να έρχομαι σε αυτό το blog κυρίως για να διαβάσω οικονομικές αναλύσεις, η εγκυρότητα των οποίων αποδεικνύεται από την επιτυχία στις προβλέψεις τους. Αυτό ζητώ εγώ από έναν οικονομολόγο. Περγαμηνές χόρτασα από τους οικονομολόγους των κατοχικών μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα χρήσιμο.

      Η δική σου προσφορά ποιά είναι ακριβώς; Εκτός και αν το οτι δημιούργησες προφίλ στο blogger για να ξεκινήσεις λασποπόλεμο εδώ, θεωρείται προσφορά στους κύκλους που κινείσαι.

      Διαγραφή
    7. ...Eπειδή πολλά πρόβατα βγήκαν απο τα γνωστά μαντριά , που τόσα χρόνια μάζευαν οι βοσκοί , φτιάξανε ένα καινούριο να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα γίνεται σε αυτό.Καλώς ορίσατε στο νέο Ενιαίο ΠΑλλαϊκό Μαντρί.

      Διαγραφή
    8. Είναι προφανές από τα γραφόμενά σας οτι αδυνατείτε να καταλάβετε οργανωτικά σχήματα διαφορετικά από τα καθιερωμένα. Ένα σχήμα όπου είναι ευπρόσδεκτοι όλοι, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης και ιδεολογίας, και που καθορίζουν όλοι μαζί την πορεία του στη βάση κοινών στόχων, είναι προφανώς ξένο στον τρόπο σκέψης σας. Το ΕΠαΜ ούτε έχει, ούτε θέλει, ούτε χρειάζεται αρχηγούς και οπαδούς. Αν αυτό σας δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας, μπορείτε να ενταχθείτε σε ένα από τα γνωστά σας, παραδοσιακά σχήματα, όπου, περιτριγυρισμένοι από ομοϊδεάτες σας που επιβεβαιώνουν τους ιδεολογικούς σας δογματισμούς, θα αισθάνεστε ασφαλείς.

      Αν και υποψιάζομαι οτι το όνειρό κάποιων από εσάς ήταν να γίνει το ΕΠαΜ το δικό σας μαντρί, όπου εσείς θα είσασταν οι αρχηγοί παρά οι οπαδοί. Ίσως έτσι εξηγείται η πικρία σας και η προοσπάθεια να θάψετε στη λάσπη αυτό που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες σας.

      ΥΓ: BonaNotte, το χιούμορ σου παραμένει κρύο. Οι προσωπικές επιθέσεις εξακολουθούν να μην είναι αστείες αλλά, από ένα σημείο και μετά, καταλήγει να είναι αστείος εκείνος που τις εξαπολύει. Το αποτέλεσμα είναι να βυθίζεται όλο και βαθύτερα στην απαξίωση και την ασημαντότητα.

      Διαγραφή
    9. Για αυτο ασχολησε ακομα μαζι μου μπουλή, αφου ειμαι ασημαντος και αναξιος; φασκεις και αντιφασκεις σαν το αρχηγουλη σου! μπεεε

      Διαγραφή
    10. Μέσα σε δύο σειρές καταφέρνεις να επιβεβαιώσεις όσα γράφω πιο πάνω για την αντιληπτική ανεπάρκεια μιας κατηγορίας ανθρώπων. Εύγε!
      Και τώρα σε αποχαιρετώ και σε αφήνω να βουλιάζεις όλο και βαθύτερα στο λάκκο της παραληρηματικής εμπάθειας που μόνος σου σκάβεις.

      Διαγραφή
    11. σε αποχαιρετω κι εγω στοχαστικο προβατο.μπεεε

      Διαγραφή
    12. Θα σε συμβούλευα να δημιουργήσεις την δική σου "φαντασιακή κοινωνία" και να προσπαθήσεις να αποβάλλεις τα καθιερωμένα ετερόνομα...
      Αυτή είναι η ουσία για όλους μας...Όχι άλλα προκαθορισμένα...
      Αληθινή αυτονομία...

      Διαγραφή
  15. Εσύ επιμένεις και εγώ επαναλαμβάνω:

    Σε λάθος μέρος ήρθες να πουλήσεις την αναγνώριση του χρέους, που προέρχεται από τον 19ο αιώνα και έχει χιλιοπληρωθεί:
    http://www.youtube.com/watch?v=pxxiIg8jD4w&context=C3ce5aa3ADOEgsToPDskJCGG-GKahdbPROOrHvdLWU

    Έχε υπ' όψη σου οτι με το να αποδεχτούμε το χρέος, μέρος του οποίου είναι σε μορφή διακρατικής δανειακής σύμβασης (Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης, Μάιος 2010), αποδεχόμαστε και τις υποχρεώσεις που το συνοδεύουν. Μία από αυτές είναι η παραίτηση από την εθνική μας κυριαρχία (α.14 π.5 της Σύμβασης). Μερικές ακόμα, αλλά όχι όλες, περιγράφονται εδώ:
    http://www.epikaira.gr/content/files/Efarmostikos_nomos_sxolia1.pdf

    Και αυτά πριν το PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, που δεν ξέρουμε καν τι υποχρεώσεις θα περιλαμβάνει.

    Δεν ενδιαφέρεται κανείς για την αποπληρωμή αυτού του χρέους, εκτός από τους τραπεζίτες και το πολιτικό τους προσωπικό. Εμείς κοιτάμε πώς θα το ξεφορτωθούμε, όχι πώς θα επαναδιαπραγματευτούμε την αποπληρωμή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kυριακο,

      χαιρομαι να διαβαζω τα σχολια σου, καιριος με τετραγωνη λογικη και επικες ατακες.

      Η αγαπημενη μου ατακα ειναι ,,το διαδυκτιακο κλαμα,, του Μαρδου.

      Απο σημερα εχω και δευτερη ,, ιδιως οταν χρειαστηκε να το βροντοφωναξουν για να καταλαβουμε οτι εφυγαν,,. Ετσι ακριβως.

      Διαγραφή
  16. Κύριε Καζάκη, το ξέρατε ότι το ΕΠΑΜ Λάρισας έχει κάνει πιτσικουλιές με τον σταλινικό Τάκη Φωτόπουλο;

    http://epam-larisas.blogspot.com/2012/01/blog-post_21.html

    Σύμφωνα με τον Τάκη Φωτόπουλο (μελετήστε ΟΛΑ -και το άρθρο που αναδημοσίευσαν και τα λινκ που δίνει σαν παραπομπές), ΟΛΟΙ (μπλόγκερ, Λεωνίδας Βατικιώτης, Σπύρος Μαρκέτος, η Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους, ανεξάρτητα ΜΜΕ, ακόμα και κινήσεις όπως το ελεύθερο λογισμικό) όσοι ξεσηκώθηκαν κατά του Μνημονίου και ΔΕΝ ανήκουν στην κλίκα του (η οποία είναι παραφυάδα του ΚΚΕ), είναι:

    1. Συστημικοί πράκτορες
    2. Φιλοσιωνιστές
    3. Γκεμπελίσκοι της Ισραηλινής Πρεσβείας
    4. "Ανώνυμοι κουκουλοφόροι"
    5. Πράκτορες της CIA

    Προσέξτε: ΕΝ ΤΕΛΕΙ, ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ!

    Θέλετε κύριε Καζάκη να έχετε τέτοια άτομα στο ΕΠΑΜ; Είναι δυνατό να αφήνετε το σταλινισμό να μολύνει την κίνησή σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλοι του ΕΠΑΜ και κ. Καζάκη. Σε αυτό το παραλήρημα ενός γκανγκστερικού διδύμου του διαδικτύου, που έχει βάλει ως σκοπό να αφήνει οχετούς λάσπης όπου περνά μαζί με κάποιους ελάχιστους διαδικτυακούς τους "φίλους", θα πρότεινα να μη συμμετάσχετε αν δεν γνωρίζετε τι έχει συμβεί, και κάποιοι που παρακολουθούν την αρθρογραφία και το έργο του Τ. Φωτόπουλου και της ΠΔ γνωρίζουν.

      Για να καταλάβετε τον άθλιο και επικίνδυνο ρόλο για όλη την Αριστερά, των αρχι-λασπολόγων και τραμπούκων του διαδικτύου (στους ασχολούμενους με την μπλογκόσφαιρα), Omadeon - Αιρετικού και της κλίκας του, αρκεί να μάθετε πως είναι οι βασικοί μπλόγκερ που, με προκάλυμμα την ανωνυμία τους, εδώ και 2 μήνες πετούν τόνους λάσπης και ψεμάτων κατά του Τάκη Φωτόπουλου, κατονομάζοντας τον με πλήθος προσωπικών και ανυπόστατων βρισιών στα μπλογκ τους ( ο Omadeon ασχολείται ειδικά στα 2 μπλογκ του σε παρανοϊκό βαθμό με τη λασπολογία και τη διαστρέβλωση των θέσεων άλλων) και όπου σταθούν και βρεθούν, ότι ο Φωτόπουλος βγάζει τους πάντες πράκτορες και διάφορους άλλους κρετινισμούς που επαναλαμβάνονται από το δίδυμο και εδώ, επειδή απλά δεν τους άρεσε η πολιτική και τεκμηριωμένη θέση που έχει πάρει με παρρησία ο Φωτόπουλος και η ΠΔ σε σημαντικά θέματα, και επειδή αντιτάχθηκε στον καταιγισμό διαστρεβλώσεων, λογοκρισίας της άλλης άποψης και χτυπημάτων κάτω από τη μέση διαδικτυακών τους κολλητών σε μπλογκς όπως οι Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα, το ιντιμίντια κ.α..

      Θα πρότεινα ως απάντηση σε αυτή την εκστρατεία άγριου κρετινισμού και χτυπημάτων κατά της προσωπικότητας στην οποία έχουν βαλθεί οι εν λόγω γκάγκστερ, να διαβάσετε τη σχετική ανακοίνωση της ΠΔ για το θέμα και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχουν παίξει οι αρχι-τραμπούκοι/γκάγκστερ του διαδικτύου Omadeon, Αιρετικός μαζί με κάποιους ορκισμένους πολιτικούς εχθρούς της ΠΔ. Σημειωτέον, όπως θα δείτε, οι "κύριοι" αυτοί κατασκευάζουν και διάφορες πλαστές ιντερνετικές "περσόνες" για να περνούν τον οίστρο τους.

      http://inclusivedemocracy.org/brochures/2011.12.25_kataggelia_vromikos_polemos_enantia_stin_pd.htm

      Διαγραφή
    2. Ο Omadeon, λοιπόν, μαζί με τον Αιρετικό και κάποιες εναλλακτικές "περσόνες" που έχουν φτιάξει στο διαδίκτυο, όχι μόνο έχουν αποδυθεί στο να κατεβάζουν οχετούς ψεμάτων και λάσπης κατά του Τ. Φωτόπουλου και του έργου του, αποδίδοντας του πράγματα που ουδέποτε έχει πει και γράψει (ακόμα και πρόσθεσαν πράγματα σε γραπτά του!), αλλά έχουν περάσει σε σημείο πλέον άκρατου Γκεμπελισμού, δημοσιεύοντας (αφού τη διαστρέβλωσαν) ιδιωτικό μέρος αλληλογραφίας που είχε ο Τ.Φ. μαζί με τον "Omadeon" (προκειμένου να εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλής προαίρεσης και διαλόγου), και τώρα ο Omadeon και η κλίκα του έχει προχωρήσει στη δημιουργία ακόμα και άκρως προσωπικά προσβλητικού βίντεο κατά του Φωτόπουλου. Μια δηλαδή γκαγκστερική στάση και επίθεση που είναι ΝΤΡΟΠΗ για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο στο διαδίκτυο και την Αριστερά.

      Μιλάμε για εν δυνάμει ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ για όλη την Αριστερά, όπως σωστά αναφέρει στο άρθρο του Σαββάτου ο Φωτόπουλος, καιροσκόπους που παρουσιάζονται ως "φίλοι" σε διάφορους πολιτικούς χώρους (αν δείτε σε κάθε μπλογκ που μπαίνουν τους λένε όλους "φίλους τους" κτλ., αρχι-κρετίνους του υποκόσμου του διαδικτύου, αν όχι στυγνούς εκβιαστές, που πιθανότατα εξυπηρετούν και πολιτικά παιχνίδια.

      Είναι ενδεικτικό ότι ο Omadeon ήταν μέλος των Οικολόγων-Πράσινων πριν μερικά χρόνια και ότι έφυγε από αυτούς, όχι λόγω της πολιτικής στάσης του κόμματος αυτούς, αλλά επειδή διαφώνησε μαζί τους σε διαδικαστικά ζητήματα που είχε θέσει. Αυτά που γράφει από αυτός και το έτερο μέρος της γκαγκστερικής κλίκας, Αιρετικός, είναι ενδεικτικό των συκοφαντικών ψεμάτων που έχουν αμολύσει στον ανεμιστήρα εδώ και πάνω από 1 μήνα κατά ανθρώπων που καταθέτουν δεκαετίες την άποψη τους στην Αριστερά, για την οποία θα έπρεπε να κρίνονται πολιτικά και όχι να γίνονται βορά πολιτικών κρετίνων και διαδικτυακών φασιστοειδών όπως οι παραπάνω.

      Ο οχετός λάσπης και πρωτοφανούς παραπληροφόρησης που αναρτάται εδώ από το "δίδυμο" έχει απαντηθεί στο λινκ της Ανακοίνωσης της ΠΔ, καθώς και στο άρθρο του Φωτόπουλου του Σαββάτου (http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2012/2012_01_21.html) και σε πλήθος πολιτικών παρεμβάσεων της ΠΔ.

      Αλλά και μια καλή ιδέα για το πολιτικό και γενικό κοινωνικό ήθος των λασπολόγων μπορεί κανείς να διαπιστώσει και σε σχόλια σε δεκάδες μπλογκ στα οποία έχουν επιτεθεί οι γκάγκστερ αυτοί με αφορμή τη στάση στήριξης στην πρωτοφανή εκστρατεία προσωπικής λάσπης κατά του Φωτόπουλου (κάτι που δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε έντιμο πολιτικό διάλογο), και τους έχουν πάρει χαμπάρι για τον ρόλο τους πολλοί σχολιαστές.

      Διαγραφή
    3. Αυτός ο "Ενας από ΠΔ", είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΣ ψεύτης, ρυπαρός υβριστής και ασυνείδητος "εκτελεστής υπολήψεων" με μηδενικό σεβασμό διαφωνούντων. Τα ίδια περίπου γκεσταπίτικα σχόλια έχει επαναλάβει ΚΑΙ στο blog Βαθύ Κόκκινο (και άλλοι σαν κι αυτόν σε ΔΕΚΑΔΕΣ μπλογκ).

      Αξίζει να δείτε τις απαντήσεις μου στους οχετούς που έβαλε στο "Βαθύ Κόκκινο"
      http://vathikokkino.com/2012/01/%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%85/comment-page-1/#comment-5340


      Ποτέ δεν λέει βέβαια ΠΟΙΕΣ ακριβώς είναι οι υποτιθέμενες "συκοφαντίες" διότι θα είναι υποχρεωμένος, τότε, να πει κι άλλα
      (επαληθεύσιμα) ψεύδη.
      Ποτέ δεν έχει απαντήσει και στην ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ του μοχθηρού λιβέλλου τους, εδώ:

      Απάντηση(1) στο λίβελλο: ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΔΗΘΕΝ “ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ” ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ
      http://metaomadeon.wordpress.com/2012/01/17/reply2libel/


      ΔΕΚΑΔΕΣ μπλογκ έχουν επαναλάβει το δεύτερο λίβελλο που έγραψε ο Τάκης Φωτόπουλος, μετά από μακροχρόνια διαμάχη του με άλλους (που προφανώς τον έχουν τυφλώσει να τους βλέπει... ΚΑΙ αλλού).

      Εγώ θα ζητήσω, προσωπικά, τη συμπαράσταση του Δημήτρη Καζάκη για τους εξής λόγους.

      1) Διότι ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑ ΚΙ ΕΓΩ τον Καζάκη επί μακρόν, ΑΚΟΜΗ και στις δύσκολες για τον ίδιο εποχές,
      με ΚΟΣΤΟΣ φήμης για το μπλογκ μας όταν έτρωγε λάσπες από φανατικούς (κυρίως Σπιθίτες ακροδεξιούς).

      2) Διότι ΑΝ είχα τέτοια κίνητρα, να "υπονομεύω υπολήψεις επώνυμων αντι-συστημικών αγωνιστών", τότε ΠΩΣ συνέβη αυτό?
      -ΠΩΣ και δεν επιτέθηκα στον Καζάκη? ή μήπως... υπονοεί αυτός ο ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ Γκεσταπίτης του διαδικτύου ότι... ΜΟΝΟ ο Φωτόπουλος είναι "αντι-συστημικός" κι ο Καζάκης ΔΕΝ είναι?

      3) Διότι είναι αρχή του ΕΠΑΜ, να ΜΗΝ ενδίδει π.χ. σε πιέσεις που σίγουρα δέχεται από κόμματα ή οργανώσεις, να βοηθήσει ο... κυνηγητό αντιπάλων τους!

      4) Διότι (εν πάσει περιπτώσει) έχω πει ΚΑΙ καλά λόγια, επανειλλημένα, για τον Φωτόπουλο αλλά αυτά τα ΚΡΥΒΕΙ τώρα ΕΠΙΜΕΛΩΣ αυτή η ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΙΚΗ και ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ / ΠΟΓΚΡΟΜ κατά της καλής μου υπόληψης (και του μπλογκ μας και άλλων μπλογκ, ΜΑΖΙ με πολλούς άλλους). Διότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ νομίζοντας ότι θα ωφεληθεί. Αυτός ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Κι όποιος νομίζει ότι θα τον περάσει, θα... κακο-περάσει.

      5) Διότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε μια ορθολογική πολιτισμένη απάντηση στα επιχειρήμα ΚΑΙ στα καυτά στοιχεία που υπάρχουν στο ΚΥΡΙΟ blog μας:

      Κύριε Τάκη Φωτόπουλε, Ο Ένοχος Στα Θρίλερ Είναι Συνήθως Ο… Μπάτλερ ! (UPDATE: Σε Αυτή Την Περίπτωση, Είστε ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ…)


      Επιπλέον, ΑΝ ο Καζάκης ανταποκριθεί στο αίτημά μου για προσωπική συμπαράσταση, ως αθώος πολίτης που τίθεται στο ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ενός πρωτοφανούς διαδικτυακού (και γενικότερου) λυντσαρίσματος αυτή τη στιγμή, ΤΟΤΕ (και ΜΟΝΟΝ τότε) θα προχωρήσω και στα όσα είχα πει σε μέλος σας (σε ιδιωτικό μέηλ) αλλά καθυστέρησα. ΘΑ γίνω ΜΕΛΟΣ του ΕΠΑΜ Νοτίων Προαστείων. Διότι τότε θα έχετε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι ΣΕΒΕΣΤΕ τον απλό πολίτη, όχι γιατί θα έχετε βοηθήσει εμένα. Σε ΚΑΘΕ άλλη περίπτωση ο σταλινισμός της "Περιεκτικής Δημοκρατίας" ΔΕΝ ΕΧΕΙ σχέση με το ΕΠΑΜ και θα ήταν προδωσία αρχών η υιοθέτηση των βάρβαρων πογκρόμ που αρχίζει να διαπράττει, επιδιώκοντας με τσαμπουκάδες να πλήξει τη μπλογκόσφαιρα (αλλά παραμένω ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ 100%).

      Είναι (τέλος) επαληθεύσιμες ΨΕΥΤΙΕΣ, τα περί "διαφωνίας μου με τους Οικολόγους-Πράσινους δήθεν 'μόνο για διαδικαστικά θέματα'."
      ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΕΣ, αυτό το ψέμα θα το μετανοιώσετε πικρά,
      γιατί θα αποδειχτεί σε ΝΕΟ ποστ.

      Οπότε,
      αφού... δεν ξέρετε ΟΥΤΕ να ψάχνετε ΤΙ γράφω (ή να διαβάζετε σωστά),
      ΤΩΡΑ
      μπορείτε
      να πάτε
      να γαμηθείτε! :-)

      Διαγραφή
    4. Να τα μας... Μέχρι και στου Δημήτρη Καζάκη έφτασε η χάρη των αντισημιτών της "Περιεκτικής Δημοκρατίας". Δε φτάνει που με κατασυκοφαντήσατε με το εμετικό άρθρο που έστειλε στο You Pay Your Crisis ο αρχηγός σας ότι είμαι "σιωνιστής" (μόνο και μόνο επειδή είμαι Εβραίος στην καταγωγή), έχετε το θράσος να μιλάτε από πάνω! Χιτλερίσκοι, κρυφοναζιστές.

      Το ξέρουμε το παραμύθι σας παλιοβρωμιάρηδες αντισημίτες του (επίσης κρυφοαντισημίτη) Τάκη Φωτόπουλου:

      Είναι κάποιος Εβράιος; Άρα είναι σιωνιστής!

      Είναι κάποιος Εβραίος ΚΑΙ διαφωνεί μαζί μας; Είναι κάτι χειρότερο από σιωνιστής: Είναι "γκεμπελίσκος της Ισραηλινής Πρεσβείας"!

      ΑΥΤΗ είναι η λογική του Τάκη Φωτόπουλου, ΑΥΤΗ είναι η λογική της "Περιεκτικής Δημοκρατίας"! Παντού βλέπετε "σιωνιστές", και "όργανα της ισραηλινής πρεσβείας". Αλήθεια, πώς μπορείτε να βγάζετε συμπέρασμα για τις πολιτικές πεποιθήσεις κάποιου με μοναδικό στοιχείο την καταγωγή του; Μήπως με τη λογική σας θα πρέπει να υποθέσουμε ότι όλοι οι Γερμανοί είναι Ναζί; Τι άθλια ρατσιστικά στερεότυπα είναι αυτά που εκφράζετε κι εσείς και ο ινστρούχτοράς σας; Πάω στοίχημα πως εσείς οι ΠΔίτες μέσα σας χαίρεστε κάθε φορά που βεβηλώνονται εβραϊκά νεκροταφεία στην Ελλάδα και κάθε φορά που βανδαλίζονται Συναγωγές. Κι εσείς και οι υποστηρικτές σας.

      Διαγραφή
    5. Κι επειδή μιλάτε για τη συμπαράσταση που έχετε από άλλους, λέει ο κόσμος "αν δεν ταιριάζατε δε θα συμπεθεριάζατε" και "όμοιος ομοίω αεί πελάζει". Οι κρυφοαντισημίτες της "Περιεκτικής Δημοκρατίας" βρήκανε υποστηρικτές άτομα που ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχουν παρόμοιες ιδέες. Αυτά έχω να πω και για την "Περιεκτική Δημοκρατία" και για όσους έτρεξαν να δηλώσουν τη... συμπαράστασή τους. Ο νοών νοείτω.

      Διαγραφή
    6. @Μωρίς, ήμουν παρών στη σχετική συζήτηση και ξέρω πολύ καλά ΤΙ λες:
      youpayyourcrisis.blogspot.com/2012/01/blog-post_08.html
      ---
      @Φιλε ΠΔ, scroll down, and... put the KOT down ! :-) α χα χα
      ----

      ΕΙΔΙΚΑ για όσα έλεγες εσύ και τις συκοφαντίες εναντίον σου, αλλά ΚΑΙ τη λάσπη κατά του... You Pay Your Crisis ότι υπηρετεί την... Ισραηλινή Πρεσβεία(!!!) ετοιμάζω ΕΙΔΙΚΗ ανάρτηση. Διότι πρέπει να απαντηθούν KAI οι ιστοσελίδες της ΠΔ με τη _μόνιμη_ λάσπη και διαστρέβλωση !

      Γνώμη μου είναι ότι δεν είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ αντισημίτες, με τον ίδιο τρόπο που δεν είναι και απολύτως συνειδητοί... γκεσταπίτες. Εσύ εκείνο που κατάφερες (τότε) ήταν να καταδείξεις, ΕΝΤΟΝΟ κρυμμένο ή λανθάνοντα αντισημιτισμό τους, ο οποίος (για όποιον έχει διαβάσει ελάχιστα θεωρητικά κείμενα) ειναι συνυφασμένος ΚΑΙ με τη συνωμοσιολογία, ΚΑΙ με το κυνήγι του "κακού Αλλου" (που γίνεται ο Εβραίος, αλλά όχι μόνο αυτός) κ.ο.κ. Το θέμα σηκώνει πολλή δημιουργική συζήτηση.

      Διότι είχες επισημάνει την χοντρή αντίφαση μεταξύ της λάσπης που ρίχνανε στην Amy Goodman "επειδή πιστεύει στη λύση των 2 κρατών Ισραήλ Παλαιστίνης" και της αποδοχής π.χ. των ίδιων των Παλαιστίνιων, που... ΚΙ ΑΥΤΟΙ πιστεύουν ακριβώς στο ίδιο. Τα σχόλιά σου ήταν υποδείγματα ορθολογισμού, κι οποιοσδήποτε ΛΟΓΙΚΟΣ άνθρωπος θα έλεγε ότι πράγματι, είχες επισημάνει σοβαρές αντιφάσεις κι είχες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κάποιο δίκιο. Δυστυχώς όμως, για να το κάνει αυτό, πρέπει κανείς να είναι πρώτα... ΑΝΘΡΩΠΟΣ! :-)

      Ενα πρώτο μικρό μου σχόλιο σχετικά με σένα υπάρχει εδώ (και έπεται συνέχεια): http://omadeon.wordpress.com/2011/12/31/to-takis-fotopoulos/#comment-73357

      Διαγραφή
    7. Omadeon, δε σου κρύβω ότι στην κοινότητά μας υπήρξαν συχνά κατηγορίες και για το δικό σου μπλογκ ότι είναι αντισημιτικό και ότι για καιρό ήμουν προκατειλημμένος απέναντί σου. Βλέπεις, υπάρχει μια επίσημη αφήγηση, μια κυρίαρχη αφήγηση, σ'εμάς τους Εβραίους ότι κάθε κριτική κατά της πολιτικής του Ισραήλ είναι ένδειξη αντισημιτισμού. Όταν άρχισα να διαβάζω (όχι χωρίς κάποια δυσφορία στην αρχή, το ομολογώ) εναλλακτικά μέσα (δηλαδή... "σιωνιστικά" και "συστημικά" κατά την "Περιεκτική Δημοκρατία") όπως το Mondoweiss, το Democracy Now!, το Jewish Voice For Peace κλπ και διάβασα σώφρονες Εβραίους όπως η Amy Goodman, η Naomi Klein, ο Max Blumenthal, ο Norman Finkelstein κ.α. κατάλαβα ότι αυτοί που έχουν καπελώσει τη δική μας κοινότητα και την έχουν κάνει υποχείριο του Ισραήλ μας έχουν πει πολλά ψέματα. Πάρα πολλά ψέματα όμως.

      Θα έρθω με τα νερά του Τάκη Φωτόπουλου και των μελών της "Περιεκτικής Δημοκρατίας", αλλά και με τα νερά των υποστηρικτών της. Ας δεχτώ λοιπόν ότι όλοι οι φορείς και οι άνθρωποι που ανέφερα πιο πάνω είναι σιωνιστές ή φιλοσιωνιστές επειδή προωθούν ως λύση την επαναφορά του Ισραήλ στα σύνορα του 1967 και το οριστικό σταμάτημα των εποικισμών και των ρατσιστικών βιαιοτήτων που διαπράττονται από την ισραηλινή πλευρά και πιο συγκεκριμένα από την Ακροδεξιά, η οποία είναι και θρησκόληπτη και πιστεύει πραγματικά ότι, επειδή είμαστε Εβραίοι στην καταγωγή και στο θρήσκευμα, πρέπει ντε και καλά να θεωρούμαστε και ανώτεροι από τους άλλους λαούς (τι μου θυμίζει αυτό... τι μου θυμμίζει...). Αντιπροτείνουν κάτι που θα ήταν ιδανικό, αλλά απλά δε μπορεί να γίνει λόγω της στενομυαλιάς που υπάρχει στα μυαλά πολλών Ισραηλινών που θέλουν "θρησκευτικά και φυλετικά καθαρό κράτος": ένα ενιαίο κράτος, χωρίς θρησκευτική ταυτότητα, με Εβραίους και Παλαιστίνιους να ζουν μαζί. Αυτό όμως απλά δε μπορεί να γίνει. Και δε μπορεί να γίνει, γιατί η μεν ισραηλινή πλευρά δεν το θέλει με τίποτα (ο πόθος για "καθαρό" κράτος με σαφώς θρησκευτικό χαρακτήρα), οι δε Παλαιστίνιοι έχουν τραβήξει τόσα πολλά που προτιμούν αυτό που λένε όλοι "από μακριά κι αγαπημένοι". Άσε που έχουν δικαίωμα να έχουν πατρίδα οι Παλαιστίνιοι, όπως ακριβώς και οι Ισραηλινοί έχουν ήδη πατρίδα. Το σημαντικότερο όμως δε μας το λέει η "Περιεκτική Δημοκρατία": Αυτό που προτείνουν οι Goodman, Finkelstein κ.α. είναι ακριβώς αυτό που ζητάνε οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι, δηλαδή ένας όσο γίνεται πιο δίκαιος ή λιγότερο άδικος συμβιβασμός με το Ισραήλ στο εδαφικό και να υπάρχουν δυο κράτη. Αν είναι "φιλοσιωνίστρια" η Goodman επειδή υποστηρίζει τη θέση των Παλαιστινίων, τότε γιατί να μην πούμε ότι και οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι είναι φιλοσιωνιστές; Δε στέκει λοιπόν η συλλογιστική του Τάκη Φωτόπουλου και της "Περιεκτικής Δημοκρατίας" σε σοβαρή κριτική. Ή μάλλον, η συλλογιστική τους είναι γελοία και απλά βρίσκουν ευκαιρία να κολλήσουν ρατσιστικές ταμπέλες σε κάθε Εβραίο.

      Διαγραφή
    8. Συνεχίζω...

      Το άρθρο του Τάκη Φωτόπουλου που αναδημοσίευσε το You Pay Your Crisis το ξέρω και το διάβσα. Αλλωστε εκεί ήταν που σχολίασα και θυμάμαι τι έγινε. Πάμε λίγο να δούμε αυτό:

      http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2012/01/blog-post_09.html

      Μιλά λοιπόν ο Τάκης Φωτόπουλος για "συκοφαντίες" εναντίον του. Είναι ψέμα ότι ο ίδιος και η ομάδα του έχουν ξεκινήσει πόλεμο με πάρα πολύ κόσμο; Είναι ψέμα ότι κατηγορούν με βίαιο και χυδαίο τρόπο κάθε κίνημα "από τα κάτω" που δεν ελέγχεται από τους ίδιους;

      Γράφει επίσης ο Τάκης Φωτόπουλος σχετικά με τη μομφή περί αντισημιτισμού:

      "Να σημειώσω ότι αυτή την άθλια συκοφαντία μόνο οι γκεμπελίσκοι της Ισραηλινής Πρεσβείας ξεστόμισαν δημόσια εναντίον μας, με την οποία φαίνεται συμπλέει και το μπλογκ σας.."

      Μάλιστα. Δίνω σύνδεσμο ξανά:

      http://inclusivedemocracy.org/brochures/2011.12.25_kataggelia_vromikos_polemos_enantia_stin_pd.htm

      Τοποθετείται λοιπόν (ο Τάκης Φωτόπουλος ή κάποιος άλλος από την "Περιεκτική Δημοκρατία") υπέρ των παρεμβάσεων ενός φίλικού προς την "Περιεκτική Δημοκρατία" σχολιαστή, του "Ψ-στέργιου". Γράφει λοιπόν σε σχόλιό του (http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2012/01/blog-post_08.html?showComment=1326047578819#c7661860579220282758) ο Ψ-στέργιος:

      "Οσο για το Λένιν και το Στάλιν πρέπει να πλένεις το στόμα σου όταν γράφεις κάτι για αυτούς."

      Μάλιστα. Ο Στάλιν, ο οποίος από τη μια "καταδίκαζε" τον αντισημιτισμό, από την άλλη εξολόθρευσε, μεταξύ των ετών 1936 και 1937, 29 χιλιάδες Εβραίους (σύμφωνα με τον Ρώσο ιστορικό Γκενάντι Κοστυρτσένκο). Επίσης, το 1939, στα πλαίσια του Συμφώνου Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, ο Στάλιν έδωσε εντολή στον υπουργό εξωτερικών Μολότοφ να "καθαρίσει το υπουργείο από τους Εβραίους" για να καλοπιάσει τον Χίτλερ. Και μεταπολεμικά, όπως καταθέτει ο διάσημος Αμερικανός κομμουνιστής Howard Fast, στη Σοβιετική Ένωση υπήρχε καταστολή εναντίον των εφημερίδων που γράφανε σε Yiddish και είχαν κλείσει πολλά εβραϊκά σχολεία. Για να μην αναφερθώ στη "Συνωμοσία των Γιατρών (Doctors' Plot)" του 1953, που ήταν άλλη μια τρομερή αντισημιτική προβοκάτσια του Στάλιν.

      Σύμφωνα με τον Ψ-στέργιο, θα πρέπει να πλένουμε το στόμα μας πριν μιλήσουμε για τον Στάλιν. Φαντάζομαι ότι τα ίδια θα μας πει κι ο Τάκης Φωτόπουλος, γιατί ο Ψ-στέργιος είναι "καλοπροαίρετος". Δεν ξέρω αν θα πουν το ίδιο κι οι συγγενείς των πάμπολλων θυμάτων της δολοφονικής παράνοιας του Στάλιν. Σαν Εβραίος πάντως, τον θεωρώ εγκληματία απέναντι ΚΑΙ στο λαό μου.

      Ο Τάκης Φωτόπουλος με κατηγόρησε για "γκεμπελίσκο της Ισραηλινής Πρεσβείας". Τον προκαλώ να το αποδείξει. Τον προκαλώ να αποδείξει ότι έχω έμμισθη σχέση με την Ισραηλινή Πρεσβεία, ότι υποστηρίζω το απαρτχάιντ που το Ισραήλ έχει εγκαθιδρύσει εδώ και δεκαετίες στην περιοχή, ότι υποστηρίζω την εξωτερική πολιτική του Ισραήλ. Αν δεν τα κάνει, είναι ένας κοινός συκοφάντης και τίποτα λιγότερο. Κι αυτός ο ισχυρισμός του είναι μια ξεκάθαρη αντισημιτική βρισιά, μια χυδαία ρατσιστική ρετσινιά που τη ρίχνει για να ρίξει το θύμα του βορά στους αντισημίτες της ακροδεξιάς (που την είδαν τώρα "αριστεροί" κι έτρεξαν στους κόλπους της "πατριωτικής αριστεράς") και στους κρυφοαντισημίτες που υπάρχουν ΚΑΙ στην Αριστερά. Κι όσο για τους υποστηρικτές του που έχουν το θράσος να καταλογίζουν σε άλλους ρατσισμό, αντισημιτισμό, ομοφοβία κλπ, υπενθυμίζω ότι αν δεν ταιριάζανε με τον αντισημίτη Φωτόπουλο και την αντισημιτική "Περιεκτική Δημοκρατία" δε θα συμπεθεριάζανε. Αντί λοιπόν να κατηγορούν άλλους για ρατσισμό (που, από όσο είδα, οι κατηγορίες αυτές δε στέκουν με τίποτα), ας κοιτάξουν πρώτα το δικό τους ρατσισμό και αντισημιτισμό. Γιατί αν ήταν τίμιοι κι αληθινοί διεθνιστές, αντιεθνικιστές και αντιρατσιστές, θα έπρεπε πρώτοι μέσα στη δική τους παράταξη να στηλιτεύσουν το ρατσισμό και να αποστασιοποιηθούν. Δεν το έκαναν, αντίθετα συμμάχησαν μαζί του, τον υπέθαλψαν, τον ενθάρρυναν κι έτσι, αν είναι μια φορά αντισημίτης ο Φωτόπουλος, αυτοί είναι δέκα φορές αντισημίτες.

      Διαγραφή
    9. Και μια ακόμα πολύ χρήσιμη πηγή για όσους θέλουν να δουν περισσότερα στοιχεία για τον αντισημιτισμό του Στάλιν (που πρέπει, σύμφωνα με την "Περιεκτική Δημοκρατία", να πλένουμε το στόμα μας πριν μιλήσουμε για την... αυτού εξοχότητα):

      http://www.jewishhistory.org/stalin%E2%80%99s-anti-semitism/

      Κατά τα άλλα, ο Στάλιν δεν ήταν αντισημίτης, όπως δεν είναι αντισημίτες κι οι οπαδοί του.

      Διαγραφή
  17. Αυτός που πήγε κι αναδημοσίευσε αυτό τον εμετικό λίβελο του Τάκη Φωτόπουλου κατά του αντιμνημονιακού κινήματος θα πρέπει να ξεκουμπιστεί από το ΕΠΑΜ, γιατί κάνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγάλη ζημιά, ενθαρρύνοντας τη συκοφαντία κατά όλων όσων εν τέλει έχουν στηρίξει τη Σεισάχθεια, την προσπάθεια για λογιστικό έλεγχο του χρέους κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προσυπογράφω απολύτως τα σχόλια του συνιστολόγου Αιρετικού.

    Το blog μας έχει στηρίξει τον Δημήτρη Καζάκη με κάθε τρόπο, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
    Κι όποιος θέλει μπαίνει και βλέπει π.χ.
    http://omadeon.wordpress.com/tag/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λεπτομερής κάλυψη για το θέμα της λασποθύελλας του Τάκη Φωτόπουλου είναι εδώ

    http://omadeon.wordpress.com/2011/12/31/to-takis-fotopoulos/

    -και στα λινκς εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γνώμη μου είναι ότι τη μικρή ομάδα του Τάκη Φωτόπουλου τη ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ κάποιοι (υπερ-σταλινικοί) για να προκαλέσουν μεγάλο μπάχαλο ΜΑΖΙ ΜΕ στήριξη του ΚΚΕ, το οποίο (σημειώστε ότι) έχει κάνει ΛΥΣΣΑΛΕΑ επίθεση στο Δημήτρη Καζάκη τελευταία, την οποία ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΑΜΕ, εδώ

    http://anarmodios.wordpress.com/2012/01/17/1-486/#comment-3848

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μια ένδειξη του ήθους εκείνων που ασκούν κριτική στο ΕΠαΜ και τον κο Καζάκη, φτάνει να διαβάσετε την ακόλουθη συλλυπητήρια επιστολή για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, την οποία δημοσίευσε ο Ριζοσπάστης για λογαριασμό του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ εκφράζει στο λαό της Β. Κορέας τη λύπη του για το θάνατο του καταπιεστή του, και την αλληλεγγύη του στην ηγεσία μιας από τις πιο στυγνές δικτατορίες του πλανήτη!

      http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6604998&textCriteriaClause=%2BΚΙΜ+%2BΓΙΟΝΓΚ+%2BΙΛ

      Διαγραφή
    2. Βρε Κυριάκο, τι λέμε τώρα; Εμείς έχουμε στηρίξει έμπρακτα τον κο Καζάκη και το ΕΠΑΜ κι έχουμε ξεμπροστιάσει τις επιθέσεις του ΚΚΕ εναντίον του. Αλλά στη Λάρισα κάποιοι παίζουν ΑΣΧΗΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ σε βάρος του ΕΠΑΜ και βρίσκονται ΜΕΣΑ σ'αυτό. Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο Τάκης Φωτόπουλος (που κινείται στις παρυφές του ΑΠΟΛΥΤΩΣ αντικαζακικού ΚΚΕ και συμμαχεί με αυτό γιατί το ΚΚΕ δεν ανέχεται τίποτα που να μην ελέγχει), με τον οποίο συντάσσονται κάποιοι στο ΕΠΑΜ Λάρισας (ενδεχομένως και όλοι, δεν ξέρω), πήγε και τάχθηκε ΚΑΤΑ των εργαζομένων της "Ελευθεροτυπίας", ρίχνοντάς τους την ευθύνη για τη μη λειτουργία της εφημερίδας... Και απαλλάσσοντας έτσι τη διοίκηση! Όπως λοιπόν ΣΩΣΤΑ αναφέρεις ότι το ΚΚΕ εκφράζει στο λαό της Β. Κορέας τη λύπη του για το θάνατο του καταπιεστή του λαού της Β. Κορέας, έτσι ακριβώς και ο Τάκης Φωτόπουλος, στον οποίο ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ (!!!!) κάποιοι στο ΕΠΑΜ Λάρισας, συμπαρίσταται σε μια ανίκανη διοίκηση επιχείρησης ΚΑΙ ΟΧΙ στους εργαζομένους!

      Δεν πρόκειται λοιπόν για επίθεση ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ στον κ. Καζάκη και στο ΕΠΑΜ, αλλά για επισήμανση κάποιων ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ατόμων που βάλθηκαν να βλάψουν το ΕΠΑΜ και μάλιστα ΑΠΟ ΜΕΣΑ!

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Ήθελα μόνο να καταδείξω την επίσημη θέση του κόμματος, όπως αυτή διαμορφώνεται υπό την παρούσα ηγεσία και μεταδίδεται από το φερέφωνο αυτής, μέσω του οποίου εξαπολύεται και η επίθεση κατά του κου Καζάκη και του ΕΠαΜ που αναφέρει πιο πάνω ο OMADEON. Δεν ήταν πρόθεσή μου να αμφισβητήσω τα ιδανικά και τον αγώνα του συνόλου των μελών του κόμματός σας. Λυπάμαι για την παρεξήγηση.

      Διαγραφή
    5. MA... Κυριάκο εμείς δεν είμαστε "του κόμματος", :-)
      ΟΥΤΕ του ΚΚΕ, ούτε κανενός άλλου.
      Εγώ ειδικά είμαι ΚΑΙ εκ πεποιθήσεως ανένταχτος (θάλεγα αριστερός αλλά μερικοί αμφισβητούν τον όροι, οπότε ΟΚ, απλό αναρχοκομμούνι με... αρχές)

      Διαγραφή
    6. A, sorry... μήπως απευθύνεσαι στο ΚΚΕ?
      ΟΚ, μα ούτε κι εγώ πολεμώ το ΚΚΕ. Κριτική κάνω σε συγκεκριμμένα ζητήματα για τα οποία είναι υπεύθυνη προφανώς η ηγεσία του, όπως τη λάσπη κατά του Δημήτρη Καζάκη, ή τη λάσπη κατά του "Δεν Πληρώνω", κλπ.

      Διαγραφή
    7. Η διευκρίνησή μου απευθυνόταν κατ' αρχήν στον Αιρετικό, αλλά και σε όποιον πιθανώς ενοχλήθηκε από το πλημμελώς διατυπωμένο σχόλιό μου για το ΚΚΕ. Προφανώς έκανα κακή ερμηνεία της απάντησής του στο σχόλιό μου και νόμισα οτι μου απαντά ως παρεξηγημένος αγωνιστής του κόμματος…

      Διαγραφή
  21. Διάβασα όλα τα σχόλια (και δύο φορές το κείμενο).

    Μια φράση του Δημήτρη Καζάκη μου έκανε περισσότερη εντύπωση από όλες τις άλλες. Εκεί που λέει "δεν θα υπάρξει νούμερο 2 διότι δεν υπάρχει νούμερο 1".
    Εϊναι ΑΛΗΘΕΙΑ αυτό που λέει. Και στην τελειότερη άμεση δημοκρατία, υπάρχει χώρος για ανθρώπους που αναδεικνύονται σε άξιους της προσοχής των υπόλοιπων, αποκλειστικά και μόνο λόγω του ήθους και της δουλειάς τους (και φυσικά των ιδεών τους). ΑΥΤΟ κάνει ο Καζάκης και ΑΥΤΟ εξηγεί, πολύ ωραία και σταράτα, σε αυτό το άρθρο... (μεταξύ άλλων).

    Ο Δημήτρης Καζάκης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αρχηγός, είναι "αντι-αρχηγός". Είναι άνθρωπος που γεμίζει με ΙΔΕΕΣ το κενό που άνοιξε η παρακμή της αντιπροσωπευτικότητας. Δεν είναι βέβαια ούτε... γκουρού, αν και μπορεί να είναι δάσκαλος. Οσοι θέλουν να τον ξεπεράσουν κάποτε, ας μάθουν ότι άλλο που δεν θέλει ο ίδιος, να πετύχει το έργο του, έτσι ώστε μια μέρα... ΑΝ όλα πάνε καλά, να καταστεί ΚΑΙ περιττός!

    ΕΤΣΙ αντιλαμβάνομαι εγώ το Δημήτρη, παρόλο που μίλησα μαζί του μόνο μια φορά, εντελώς τυχαία, σε ένα σταθμό μετρό (και πήραμε το ίδιο τραίνο)... :)
    (και διαβάζω τα άρθρα του).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. I love Dimitris Kazakis

    Κάτω τα χέρια από τον Καζάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δημήτρη Καζάκη. Προχώρα εμπρός και όποιοι θέλουν και όποιοι μπορούν να καταλάβουν, ας ακολουθήσουν.
    Δυστυχώς αγαπητοί Πατριώτες δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτό σε όλους ότι η Πατρίδα, ΤΩΡΑ μας έχει ανάγκη και ΤΩΡΑ πρέπει να γίνουν κινήσεις.
    Πάψτε πλέον να έχετε δεύτερες σκέψεις και να κάνετε διασπαστικές κινήσεις τακτικής και καπελώματος.
    Άλλωστε στις επερχόμενες εκλογές θα κατέβουν τόσα κόμματα που θα έχετε δυνατότητα να εκφράσετε τις πεποιθήσεις σας, ποικιλοτρόπως ...
    Αλλά έχω και μια ρητορική ερώτηση. Αυτές οι τακτικές διάσπασης δυνάμεων Δημοκρατίας, δεν έφεραν στη σημερινή της κατάσταση τη Χώρα ; Έτσι ώστε με το διαίρει και βασίλευε να βγαίνουν στην .... επιφάνεια οι φελλοί ; Αυτοί που είναι καθ΄ ύλην αρμόδιοι για τη σημερινή κατάντια της ΕΛΛΑΔΑΣ.
    Δημήτρη Καζάκη, προχώρα εμπρός, με έναν γνώμονα. ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Τα ίδια είπα και στον Πάνο τον Καμμένο και σε άλλους. ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΥΡΙΟΙ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
    Η Ελλάδα πάνω από οτιδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η κατάσταση και η κατεύθυνση καθαρά και απλά.
    Η ουσία είναι ότι κοιμόμαστε, και πρέπει επειγόντως να ξυπνήσουμε. Η τυραννία είναι πρόβλημα διότι ο Τύραννος κοιτάει μόνο το εγώ του, και η "δημοκρατία" είναι πρόβλημα διότι η διακυβέρνηση είναι η πιό υπεύθυνη εργασία, ο κάθε άνθρωπος δεν είναι ικανός να κυβερνήσει, καθώς επίσης ο κάθε άνθρωπος δεν είναι ικανός να διακρίνει ποιός είναι ικανός να κυβερνήσει. Χρειαζόμαστε να βρίσκεται ο καθένας και το κάθε πράγμα στην θέση του.

    Τα κόμματα, οι ομάδες, οι επιχειρήσεις, οι οργανώσεις, οι εργασίες, οι κυβερνήσεις δεν είναι ο αυτοσκοπός, ούτε είναι απαραίτητη η υπαρξή τους, όταν δεν στοχεύουν και όταν δεν λειτουργούν στο να ζεί αξιοπρεπώς το κάθε άτομο.
    Αυτό ξεχνάμε, αυτό ξεχνούν ακόμα και οι αυθεντίες, ποιό; ότι το κάθε άτομο πρέπει τουλάχιστον να επιβιώνει και ότι το κάθε άτομο είναι ελεύθερο αρκεί η ελευθερία του να μην καταστρέφει την επιβίωση και την ελευθερία του άλλου.
    Χρειάζεται κατεύθυνση και αυτή είναι η επιβίωση τουλάχιστον, η ελευθερία και ο σεβασμός του κάθε ατόμου.
    Ηλίας Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δημήτρη Καζάκη,

    Κοίτα σε παρακαλώ αυτό το σχόλιο ΔΕΥΤΕΡΗ φορά, βελτιωμένο

    http://omadeon.wordpress.com/2011/04/13/despithafied-kazakis/#comment-74719

    (Το post κάτω από το οποίο έγινε, ΣΕ ΑΦΟΡΑ)

    Είναι πραγματικά θλιβερό, να ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ αυτή η έκκληση για τη δική σου συμπαράσταση, αλλά έχω ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ να συμπαραστέκομαι σε συκοφαντημένους χωρίς ποτέ σημαντική ανταπόκριση. Κι έχω κουραστεί να πολεμώ επιθέσεις σε ΔΕΚΑΔΕΣ μπλογκ εναντίον μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και έκανα μια ΣΟΒΑΡΗ υπόσχεση, αλλά υπό ΕΝΑΝ ΟΡΟΝ.

      Να υπάρξει ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ
      από ΟΠΟΥ κι αν προέρχεται.
      ΟΧΙ ΜΟΝΟ για μένα.
      (και εννοώ σοβαρή και βλαβερή λάσπη, όχι... τσακωμούς και χαρακτηρισμούς που βλέπουμε κάθε μέρα).

      ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις, όπως η τελευταία από το ΚΚΕ κατά του Καζάκη, ή της Περιεκτικής Δημο(βρωμο)κρατίας εναντίον μου, πρέπει να ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΠΛΟΓΚ που ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ στο ΕΠΑΜ, ΑΜΕΣΩΣ.

      Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά ΠΟΛΛΗ, κατά της λάσπης... :-)

      Διαγραφή
    2. "Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά ΠΟΛΛΗ, κατά της λάσπης... :-)"
      και πιό λίγο "θόρυβο"

      Διαγραφή
    3. @gtroza
      έχετε ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο.
      Δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω και σιωπώ,
      πλην... ΑΛΛΟΥ ενός κειμένου που αφορά την υπεράσπιση του Δημήτρη Καζάκη
      http://omadeon.wordpress.com/2011/04/18/kazakis-v-spitha2/

      Διαγραφή
  26. κυριε Καζάκη,
    πολλά λέτε και χαραμίζετε το χαρτί...
    δηλαδή ας υποθέσουμε οτι το επαμ καταφερνει καπια μερα να εχει οπαδους το 20 ή το 30 στα εκατό του λαού ή και το 50, τι θελουν να κανει το επαμ τοτε? να ΜΗΝ κανει κομα?
    και οσον αφορα τους χρηματοδότες οχι μονο απο Κοντομηναδες αλλα και απο τον ιδιο τον Σόρος, αν μπορειτε να τους παρετε φραγκα και να τους ξεγελασετε χωρις να ξεπουλησετε τον ΣΚΟΠΟ του επαμ, μαγκια σας να το κανετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Kαζακη...Ίσως και να σε συμπαθούσα αν παρέμενες μια απλή σουπιά..Αλλά όχι και να προσπαθείς να γράψεις ιστορία με το μελάνι σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πολλή κακεντρέχεια βλάπτει,
      ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από τα πολλά λόγια...
      Τα πολλά λόγια μπορεί να είναι φτώχεια
      ...των ΙΔΙΩΝ των ακροατών

      Διαγραφή
  28. ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ο Δημήτρης ΚΑζάκης να κοιτάξει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το gmail του.
    Τώρα, επειδή η "Σεισάχθεια" σήμερα αναδημοσίευσε αυτό τον ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ λίβελλο,
    έγραψα το εξής

    ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ αναδημοσιεύσατε αυτό το άρθρο. ΕΠΡΕΠΕ να λάβετε υπ' όψη όσα αποκαλύφθηκαν στο προσωπικό blog του κ. Καζάκη:
    http://dimitriskazakis.blogspot.com/2012/01/blog-post_17.html
    ...ιδίως το σχόλιο "OMADEON Jan 24, 2012 09:29 AM", που επανέλαβα (με πρόσθετα στοιχεία) στο blog μας:

    http://omadeon.wordpress.com/2011/04/13/despithafied-kazakis/#comment-74719


    Αυτό το άρθρο του Τ.Φ. (από ένα σημείο και μετά) αποτελεί λυσσαλέα συκοφαντική επίθεση, κυρίως κατά εμού προσωπικά και (κατά δεύτερο λόγο) κατά πολλών άλλων αθώων (Βατικιώτης, Μαρκέτος, κ.ά.) που... όσο κι αν διαφωνεί κάποιος μαζί τους, ΔΕΝ δικαιολογείται ΤΟΣΟ μεγάλη λάσπη, ότι δήθεν... συνωμότησαν κατά του Τ.Φ. βάζοντας εμένα μπροστά, σαν... πράκτορα και "αρχιγκεμπελίσκο" εναντίον του!

    Λέει κάπου το άρθρο:
    Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι η Αμερικανική νομοθεσία που ισχύει για όλα τα διαδικτυακά κατασκευάσματα (blogs, facebooks κ.λπ.), που έχουν κατ αρχήν έδρα τις ΗΠΑ, απαγορεύει, για χάρη της «ελευθερίας του Λόγου», την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον των κεντρικών παρόχων που τα φιλοξενούν!

    Αυτά είναι ΑΚΡΩΣ επικίνδυνες μπούρδες, εμποτισμένες με ακραία πολιτική παράνοια, υπονομευτικές για την αντίσταση του (κάθε) λαου και φονικές για την Ελευθερία της Ανωνυμίας του Λόγου στο διαδίκτυο. Ο Φωτόπουλος, βέβαια, πιστεύει βαθιά ότι... η CIA είναι πίσω από την Ανωνυμία των blog (!), συκοφαντώντας σαν "πράκτορα" ΚΑΘΕ άνθρωπο ή οργάνωση που πιστεύει στην αποποινικοποίηση της ύβρης στο διαδίκτυο, ή πιστεύει στο ΔΙΚΑΙΩΜΑ της ανωνυμίας (αν κι αυτό συνήθως αποφεύγει να το πει ευθέως). Με απείλησε ΗΔΗ με μήνυση ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, ενώ οι οπαδοί του έριξαν τόνους οχετών πάνω μου σε ΔΕΚΑΔΕΣ μπλογκ, λόγω τέτοιων αναδημοσιεύσεων, με φανερό και δεδηλωμένο σκοπό την ΕΞΟΝΤΩΣΗ και απομόνωση του blog μας (και ΙΔΙΩΣ εμού προσωπικά γιατί το "Omadeon" είναι καλλιτεχνικό ψευδώνυμό μου, από το 1999).

    ο Τ.Φ. θεωρεί ότι εμείς οι άγνωστοι και άσημοι καλλιτέχνες, αν ΔΕΝ του φιλάμε τα πόδια, πρέπει να λυντσαριστούμε δημόσια και να μας λιθοβολεί ΟΛΟ το Ελληνικό διαδίκτυο.

    Κοιτάξτε τώρα, εσείς που κάνατε αυτή την αναδημοσίευση: Μέχρι χθές ήμουν πρώτος στον αγώνα της υπεράσπισης του Δημήτρη Καζάκη (από την πρώτη στιγμή). Μέχρι προχθές προωθούσα και στο twitter δεκάδες αναρτήσεις σας κάθε βδομάδα.

    Ο σοφός λαός, όμως, έχει μια παροιμία
    "Καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα".

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ:
    Από σήμερα ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΚΑΘΕ στήριξη του ΕΠΑΜ, κάθε προώθηση των αναρτήσεών σας, κάθε είδους έμμεση ή άμεση συνεισφορά στον αγώνα σας. Η Σεισάχθεια και ο Καζάκης ΒΓΑΙΝΟΥΝ από το blog-roll, εκτός αν υπάρξει ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ και ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ της ζημιάς που προκαλέσατε
    (που να αναδημοσιευτεί ΕΠΙΣΗΣ σε ΟΛΑ τα blog που αναπαράγουν αναρτήσεις της Σεισάχθειας και του ΕΠΑΜ).

    Υ.Γ. Οταν υπονομεύετε σοβαρά την καλή φήμη ενός συμμάχου blog, με ΤΕΤΟΙΟ μπαράζ λιβέλλων σε ΟΛΗ την Ελληνική μπλογκόσφαιρα, είστε ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ενός πρωτοφανούς, επιδεικτικού λυντσαρίσματος mega-κλίμακας. Διότι ΜΠΟΡΕΙ (λόγω άγνοιας) να σας ΦΑΙΝΕΤΑΙ ασήμαντο, αλλά οι λίβελλοι αναπαράγονται παντού με γεωμετρικά αυξανόμενη κλίμακα, σαν "viral" φαινόμενο (http://en.wikipedia.org/wiki/Viral_video)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ. ο "λίβελλος" στον οποίο αναφέρθηκα ήταν φυσικά το άρθρο του Τάκη Φωτόπουλου, όχι ΑΥΤΟ εδώ το άρθρο του Δ.Καζάκη (σημείωση για αναγνώστες που δεν διάβασαν τα προηγούμενα).

      Διαγραφή
  29. Θεωρώ αυτές τις διαμάχες αποπροσανατολιστικές και ψυχοφθόρες για όλους μας.Καλό είναι να αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί από όλες τις πλευρές.Το ΕΠΑΜ ευαγγελίζεται εκτός όλων των άλλων και ένα νέο πολιτικό ήθος.Οι συναγωνιστές που επέλεξαν να αποχωρήσουν θα αποδειχτεί ότι δεν έπραξαν σωστά.Το αν το ΕΠΑΜ θα μετεξελιχθεί σε κόμμα είναι ζήτημα που θα συζητηθεί στο συνέδριο,θα κριθούν όλες οι απόψεις και θα αποφασίσουμε δημοκρατικά.Προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι απαραίτητη αυτή η μετεξέλιξη ούτε η κάθοδος στις εκλογές.Η διαχυτικότητά μας στην κοινωνία μπορεί να αυξηθεί μόνο αν παραμείνουμε αναπαλλοτρίωτοι από κομματικά στεγανά και κομματικές επιδιώξεις.Πάντως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λάβουμε υπόψη συσχετισμό δύναμης,απήχηση,απόψεις των μελών και φίλων και κυρίως το αν είμαστε διατεθειμένοι να μεταθέσουμε για το μέλλον τα πέντε προτάγματά μας εξαργυρώνοντας αυτό το συμβιβασμό με βουλευτικά έδρανα.Ελπίζω πως όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Tony

    ΔΕΝ διαφωνώ καθόλου με όσα λες για τους ΑΛΛΟΥΣ, οι οποίοι φεύγουν από το ΕΠΑΜ για... ψύλλου πήδημα, ή για ανυπόστατες αιτίες που εξήγησε πλήρως ο Δημήτρης Καζάκης εδώ, σε αυτό το άρθρο.

    Το νέο προκύψαν θέμα όμως, που εξακολουθώ να ΕΛΠΙΖΩ ότι οφείλεται σε ΑΓΝΟΙΑ, σε φόρτο εργασίας του Δημήτρη που πιθανότατα ΔΕΝ διάβασε ΤΙ έγινε, ΔΕΝ είδε καν τα σχόλια, κ.ο.κ. (και αφορά εμάς στο blog "Omadeon") ...είναι ΑΠΕΙΡΩΣ πιο σοβαρό, διότι αφορά ολόκληρη εκστρατεία ΔΗΜΟΣΙΟΥ λυντσαρίσματος πλέον, η οποία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το ίδιο με εσωτερικές διαφωνίες μελών, κ.ο.κ.

    Επαναλαμβάνω ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρέπει να τίθεται στο στόχαστρο τέτοιων λυντσαρισμάτων και ότι είναι ΦΥΣΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συνεχίζω στήριξη του ΕΠΑΜ εφόσον το ΕΠΑΜ εξαπλώνει τέτοια λυντσαρίσματα.

    ΞΕΡΩ ότι δεν το καταλαβαίνετε, οι περισσότεροι. Οι επόμενες μέρες θα σας... ταρακουνήσουν ΓΙΑ ΝΑ καταλάβετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Επαναλαμβάνω όσα δήλωσε (ΠΟΛΥ αποκαλυπτικά για τη "Σεισάχθεια") ο ίδιος ο Δημήτρης Καζάκης

    5. Πώς θα χαρακτηριζόταν κάποιος που καπηλεύεται την πρωτοβουλία κάποιων εκατοντάδων συναγωνιστών του γιατί έτυχε να βρίσκεται διαχειριστής του blog της; Πώς; Αυτό συμβαίνει με το blog Σεισάχθεια, απ’ όπου μάλιστα ο διαχειριστής της –θεωρώντας προφανώς ως προσωπική ιδιοκτησία του ένα blog που δεν ξέρει καν τι θα το τι σημαίνει Σεισάχθεια – κατέβασε τα εμβλήματα του ΕΠΑΜ για να αναρτήσει τα κίτρινα χρώματα του κατ’ άλλα «βαθύ κόκκινου» λίγες ημέρες μετά την προβοκάτσια ότι ο Καζάκης τα παίρνει από τον Καμμένο. Ή μήπως κι αυτό είναι άδικη κατηγορία εναντίον αγωνιστών; Αν είναι έτσι οι αγωνιστές, τότε προτιμώ να τους φτύνω κατάμουτρα μήπως και βασκάνουν. Κι αυτό το έκανε ο εν λόγω λεβέντης πριν καν η προσωρινή ΠΕ βγει και τον καταγγείλει δημόσια για προβοκατόρικες και χαφιέδικες πρακτικές. Προσωπικά χαρακτήρισα την καπηλεία της συλλογικής δουλειάς συναγωνιστών από κάποιον που είχε οριστεί να κρατά το blog της, ως πράξη ανέντιμη, πρόστυχη και ανάξια οποιουδήποτε έχει στοιχειώδες φιλότιμο και αξιοπρέπεια.

    Προσυπογράφω απολύτως και ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ την αλητεία που διέπραξαν πιο πρόσφατα, τα blog "Σεισάχθεια" και "ΕΠΑΜ Λάρισας" (το τελευταίο μάλιστα μάθαμε ότι έχει υποστεί... άτυπη ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ από φανατίλες του Τάκη Φωτόπουλου και της "Περιεκτικής Δημοκρατίας").

    Ο Καζάκης ΗΔΗ καλά τα είπε, αλλά πρέπει ΚΑΙ να δράσει. Εγώ θα περιμένω (αλλά κι αναγκάζομαι να αποσύρω ΚΑΘΕ στήριξη του ΕΠΑΜ _από τώρα_).

    (Ο συνιστολόγος μου Αιρετικός είναι πολύ πιο οργισμένος και λιγότερο... υπομονετικός!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέρατε τον προσωπικό σας πόλεμο με τον κο Φωτόπουλο εδώ, μετατρέποντας το blog του κου Καζάκη σε πεδίο μάχης. Τώρα του ζητάτε να σας ζητήσει δημόσια συγνώμη, αλλιώς δε θα συνεχίσετε να του προσφέρετε μια υπηρεσία που δεν σας ζήτησε. WTF? Εξάλλου, δεν είναι υπεύθυνος για τις αναρτήσεις των blog των τοπικών ΕΠαΜ. Αν σας προσβάλει η ανάρτηση του ΕΠαΜ Λάρισας, ξεκινήστε διάλογο μαζί τους.

      Ο κος Καζάκης δεν είναι ούτε ιδιοκτήτης, ούτε αρχηγός του ΕΠαΜ. Είναι μέλος, ισότιμος με τα άλλα μέλη, μόνο που αυτός έχει λιώσει στο χιλιόμετρο να τρέχει σε ομιλίες σε όλη την Ελλάδα. Τώρα πρέπει να είναι υπεύθυνος και για τις αναρτήσεις όλων των blog του ΕΠαΜ, αλλά και για τη γνώμη του καθενός που σχολιάζει στο προσωπικό του blog;

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι προσωπικός πόλεμος κανενός με τον Τάκη Φωτόπουλο. Είναι η προσωπική σταυροφορία του Τάκη Φωτόπουλου εναντίον όποιου τολμήσει να διαφωνήσει μαζί του στο διαδίκτυο και υπέρ της λογοκρισίας στο διαδίκτυο, σα γνήσιος σταλινικός. Και στην τελική, ο Φωτόπουλος επιτίθεται εμμέσως πλην σαφώς ΚΑΙ στον Καζάκη. Αν δεν το καταλαβαίνεις, πρόβλημά σου.

      Διαγραφή
    3. Αυτό που εσεις αρνήστε να καταλάβετε είναι οτι, χωρίς κανείς να σας το ζητήσει, φέρατε εδώ ένα λασποπόλεμο τον οποίο κανείς δεν ήθελε.

      Διαγραφή
    4. Kyriakos
      Είσαι τελείως ΕΚΤΟΣ πραγματικότητας.
      Λόγω έλλειψης πείρας ίσως, ΕΣΥ αρνείσαι να καταλάβεις ότι ή σέκτα Φωτόπουλου μετέφερε τη ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ μέσα στο ΕΠΑΜ, χρησιμοποιώντας το ΕΠΑΜ Λάρισας (πρώτα) σαν "όχημα" για να κυνηγήσει... εμάς (=τους "μοχλούς" της εξάπλωσής της). Και τώρα (όπως ήταν αναμενόμενο) κυνηγάει ΚΑΙ τον ίδιο το Δημήτρη Καζάκη, αφού πρώτα... "άλωσε" τη Σεισάχθεια. Δηλαδή:

      Ορίστε η αχαριστία του Φωτόπουλου
      http://seisaxthia.blogspot.com/2012/01/blog-post_3434.html

      Τελικά...
      -Η Σεισάχθεια ΤΙ είναι? Είναι blog έκφρασης των αρχών του ΕΠΑΜ ή είναι ΟΡΓΑΝΟ "ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ" / ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑΤΟΣ "εχθρών" του Φωτόπουλου (μεταξύ των οποίων KAI ο Δημήτρης Καζάκης, τώρα)?

      _________
      @Δημήτρη Καζάκη. ΟΣΟ θάρρος κι αν δώσεις στο Φωτόπουλο, ποτέ δεν θα του φανεί αρκετό, και ΗΔΗ άρχισε να συκοφαντεί ΚΑΙ εσένα. Είσαι μέλος... μακράς λίστας τώρα, μην ανησυχείς... πολλοί την πάτησαν (συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες -xaaxa).

      Tο είπα, κι εύχομαι το πάθημα να γίνει μάθημα σε ορισμένους. Δεν είναι δυνατόν, μέσα στο ΕΠΑΜ να εξαπολύονται Πογκρόμ με λιβέλλους κατά άλλων blog, ΙΔΙΩΣ εκείνων που υπερασπίζονται το ΕΠΑΜ επί μακρόν. Επομένως η ανάρτηση του ΕΠΑΜ Λάρισας ήταν απαράδεκτη από την αρχή.

      Ευτυχώς που διαμαρτυρηθήκαμε, αλλιώς δεν θα κατανοούσατε τις βρωμιές που ετοιμάζονται (με τη σημερινή... ολομέτωπη επίθεση κατά του Καζάκη, από τη Σεισάχθεια!!! - σαν πρώτο δείγμα)

      Διαγραφή
  32. Κι αν εσείς στο ΕΠΑΜ θέλετε να συνεργαστείτε με τον Τάκη Φωτόπουλο σε αυτό τον πόλεμο που εκείνος ξεκίνησε, εγώ (που δέχτηκα τις χυδαίες συκοφαντίες περί "σιωνισμού" και "γκεμπελίσκου της Ισραηλινής Πρεσβείας") σας θεωρώ συνυπεύθυνους και συνένοχους. Συνεχίστε να αναπαράγετε τα ψέματα και τις ρατσιστικές συνωμοσιολογίες του Τάκη Φωτόπουλου. Μπράβο σας.

    "Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δε μίλησα.
    Δεν ήμουν Εβραίος."

    Το θυμάσαι;

    Ε, όταν θα έρθουν και για σένα, δε θα έχει μείνει κανένας, γιατί δεν έχετε ούτε αξιοπρέπεια ούτε αλληλεγγύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πάρτε τώρα και ΕΥΘΕΙΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ κατά του Καζάκη από τον Τάκη Φωτόπουλο που μιλά για "ανώνυμους κουκουλοφόρους", αλλά οι ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ανώνυμοι κουκουλοφόροι δεν τον ενοχλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ορίστε η λάσπη του Τάκη Φωτόπουλου ενάντια στον Καζάκη:

    http://seisaxthia.blogspot.com/2012/01/blog-post_3434.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εδώ δεν είναι blog του ΕΠαΜ, είναι το προσωπικό blog ενός μέλους του. Όπως γράφω πιο πάνω, ο κος Καζάκης δεν είναι ούτε ιδιοκτήτης, ούτε αρχηγός του ΕΠαΜ. Είναι μέλος, ισότιμος με τα άλλα μέλη και δεν είναι υπεύθυνος για τις αναρτήσεις των τοπικών blog. Αν έχετε πρόβλημα με μια ανάρτηση τοπικού blog, παρακαλώ μετεφέρετε το διάλογο εκεί και παρακαλώ μην χαρακτηρίζετε μια οργάνωση χιλιάδων μελών με βάση ένα άρθρο σε τοπικό blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, λουστείτε τα τώρα...

      http://seisaxthia.blogspot.com/2012/01/blog-post_3434.html

      Φάτε συκοφαντίες και λασπη από τον Τάκη Φωτόπουλο. Καλά να πάθετε. Όσο δεν έχετε την αξιοπρέπεια να αντισταθείτε ενάντια στη λάσπη του κάθε "επώνυμου" που θέλει να μην του αντιμιλά κανένας, αυτοί οι "επώνυμοι" θα αποθρασύνονται.

      Διαγραφή
    2. Και κόψτε την πολιτική των ίσων αποστάσεων μεταξύ θύματος και θύτη. Σε λίγο θα μας πείτε ότι "είχαν και οι Εβραίοι ευθύνες" για το Ολοκαύτωμα με αυτή τη στάση σας. Εκεί θα πάει το πράγμα. Θα μας πείτε ότι τα θύματα βίασμού "πήγαιναν γυρεύοντας".

      Κι ακόμα δεν έχετε καταλάβει τι σημαίνει αναδημοσίευση στο ίντερνετ: αναδημοσίευση σημαίνει ΕΝΙΣΧΥΣΗ και ΔΙΑΔΟΣΗ ενός άρθρου, μιας θέσης, μιας ιδέας. Το ότι αναδημοσιεύετε τα συκοφαντικά άρθρα του Φωτόπουλου δίνει στους άλλους αναγνώστες το μήνυμα ότι ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ με αυτά.

      Διαγραφή
    3. Γιατί τα γράφεις αυτά σε άλλο blog από εκείνο που αναδημοσίευσε το άρθρο που σε ενόχλησε;

      Διαγραφή
    4. Τα γράφει εδώ, διότι εδώ είναι το μπλογκ του Δημήτρη Καζάκη, που... όσο κι αν θέλει (και ορθώς θέλει) να "μην είναι αρχηγός", εκφράζει τις πιο θεμελιώδεις αρχές του ΕΠΑΜ και χάρις στις δικές του ικανότητες όλος αυτός ο κόσμος συσπειρώνεται.

      Εγώ τα γράφω για να σας προειδοποιήσω ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να γίνεται όργανο, ένα οποιοδήποτε blog έχει τα εμβλήματά σας, για τον ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ (με αναδημοσιεύσεις λιβέλλων σε Πανελλήνια κλίμακα) ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ή οργανώσεων κατά αθώων blog που ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ το ΕΠΑΜ επί μακρόν.
      Κάτι τέτοιο είναι ΚΑΙ ανήθικο ΚΑΙ τελείως αυτο-καταστροφικό (για το ΕΠΑΜ).

      Διαγραφή
    5. Όλα τα μέλη του ΕΠαΜ εκφράζουν τις θεμελιώδεις αρχές του το ίδιο. Η αποδοχή των στόχων του ΕΠαΜ είναι προϋπόθεση για την ένταξή του σε αυτό. Το γεγονός οτι κάποιο μέλος είναι πιο ορατό από τα άλλα δεν σημαίνει οτι είναι ο μόνος που εργάζεται, ούτε οτι είναι αρμόδιος επί παντός θέματος στο ΕΠαΜ. Σταματήστε, λοιπόν, να ψάχνετε για μεσάζοντες που θα επέμβουν υπέρ σας και απευθυνθείτε στο blog που θεωρείτε οτι σας προσέβαλε.

      Διαγραφή
  36. Ώρα να διώξει ο Καζάκης τους σταλινικούς από το ΕΠΑΜ.

    Κι ακόμα περιμένω αποδείξεις για τον ισχυρισμό του Τάκη Φωτόπουλου ότι είμαι "γκεμπελίσκος της Ισραηλινής Πρεσβείας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ποιά ιδιότητα θα μπορούσε ένα μέλος του ΕΠαΜ να εκδιώξει άλλα μέλη του ΕΠαΜ;
      Γιατί περιμένεις αποδείξεις για τους ισχυρισμούς κάποιου, στο blog κάποιου άλλου; Γιατί δεν μεταφέρεις το αίτημά σου σε κάποιο blog που θα μπορέσει να σου απαντήσει κάποιος αρμοδίως;

      Διαγραφή
    2. @Κυριάκο

      Πείτε μας... με ΠΟΙΑ ιδιότητα η "Σεισάχθεια" αναδημοσιεύει τώρα... μοχθηρές επιθέσεις του Τάκη Φωτόπουλου κατά του ΙΔΙΟΥ του Δημήτρη Καζάκη?

      Εγώ ΔΕΝ ζήτησα από κανέναν "να διώξει τους σταλινικούς" (Μωρίς, το θέτεις λάθος, αν και κατανοώ πως νοιώθεις)...

      Εγώ ζήτησα να ΤΗΡΗΘΕΙ η ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΡΧΗ (αυτονόητη αλλά τώρα πια πρέπει να γίνει ΚΑΙ συνειδητή) της ΜΗ-δημοσίευσης λιβέλλων που στοχοποιούν
      άτομα για εξυπηρέτηση ΑΛΛΩΝ κομμάτων ή οργανώσεων, ΙΔΙΩΣ άτομα που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ στάθηκαν στο πλευρό σας επί μακρόν.

      Αν τώρα... σας ενδιαφέρει το "κύρος" του Φωτόπουλου πιο πολύ από αυτή την αρχή (κι εμάς που σας στηρίξαμε) ΦΑΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗ ΜΑΠΑ.

      Διαγραφή
  37. Για κάποιους που κόπτονται για τη διασπορά φημών είστε πολύ καλοί στο να τις μοιράζεστε μαζί μας, όπως φαίνεται από τα link που αναρτήσατε πιο πάνω, και τις συνεχείς υπόνοιες για ενός ανδρός αρχή στο ΕΠαΜ (που, μάλιστα, οφείλει να επέμβει υπέρ σας στην προσωπική σας διαμάχη). Νομίζω οτι η αδυναμία συνεννόησης προέρχεται από το γεγονός οτι προσδίδετε μεγαλύτερη σημασία στα κακοήθη άρθρα κατά του ΕΠαΜ απ' ότι δίνει το ίδιο το ΕΠαΜ. Το ΕΠαΜ θα κριθεί απ' την κοινωνία για τη δράση του και όχι απ' την blog-όσφαιρα και την αρθρογραφία τρίτων.

    Καταλαβαίνω οτι για εσάς, που το μόνο αποτύπωμά σας στην κοινωνία είναι τα γραφόμενά σας στην blog-όσφαιρα, η λάσπη φαντάζει καταστροφική - ιδίως για κάποιους που έχουν ταυτιστεί σε τέτοιο βαθμό με την διδικτυακή τους περσόνα, που αντιλαμβάνονται μια γραπτή επίθεση προς το blog ή το ψευδώνυμό τους ως "δολοφονική επίθεση". Το να καταφεύγετε σε λογικές τύπου "αφού δεν μας στηρίζετε, στηρίζετε τον εχθρό μας", θυμίζει το αμερικάνικο "ή είστε μαζί μας, ή εναντίον μας" του 'πολέμου κατά της τρομοκρατίας'.

    Η πραγματικότητα είναι οτι ανάμεσα σε εσάς και τον κο Φωτόπουλο υπάρχει η τεράστια περιοχή του "δεν ξέρω πια είναι η διαμάχη σας και δεν με ενδιαφέρει", η οποία περιλαμβάνει την πλειοψηφία του κόσμου (και εμένα, ομολογώ). Τέλος, το να εγκαλείτε κάποιον επειδή δεν παίρνει θέση στην προσωπική σας διαμάχη με το να επιβληθεί αυταρχικά στο blog που σας ενόχλησε (για το οποίο δεν είναι αρμόδιος), είναι παιδαριώδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις καταλάβει φαίνεται τι ζημιά κάνει η κλίκα του Φωτόπουλου. Όχι μόνο σε σας, αλλά σε πολύ κόσμο που παλεύει ενάντια στο Μνημόνιο. Ξέρεις τι είναι σε τούτη τη χώρα φαντάζομαι να σου κολλάνε τη ρετσινιά του "νεοταξίτη", του "προδότη", του "σιωνιστή" και του "οργάνου της ισραηλινής πρεσβείας". Θυμήσου τι έγινε με άλλους ανθρώπους που τους κολλήσανε αυτήν την ταμπέλα, τι κυνηγητό φάγανε.

      Ο Τάκης Φωτόπουλος και η κλίκα του κολλάνε αυτές τις ρετσινιές ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ σε πολύ κόσμο. Έστω ότι εσείς δεν έχετε να φοβάστε και τόσο πολύ, γιατί ο Καζάκης είναι σχετικά γνωστός. Όταν όμως απλοί άνθρωποι, που δε βγαίνουν στα περιοδικά και στα κανάλια και απλά λένε τη γνώμη τους στο ίντερνετ, δέχονται τέτοιο τραμπουκισμό από τον Τάκη Φωτόπουλο και ΚΑΝΕΙΣ από αυτούς που υπόσχονται κάτι καλύτερο για τη χώρα δεν έχει το σθένος να βγει με το ειδικό του βάρος και να πει "ως εδώ, αυτές οι πρακτικές είναι φασιστικές, κανείς δεν έχει δικαίωμα να προσπαθεί να φιμώσει τους ΠΟΛΙΤΕΣ", πώς περιμένετε οι πολίτες να δείξουν εμπιστοσύνη; Όταν δεν προστατεύεις τον πολίτη από αυτούς που ζητούν κι επιδιώκουν τη φίμωσή του, πώς θα σε εμπιστευτεί αργότερα όταν λες ότι θα τον προστατέψεις από τη Goldman SAchs ή την Τρόικα; Αν δεν είσαι ικανός ή πρόθυμος να προστατέψεις τον πολίτη από μια κλίκα σταλινικών ρατσιστών που δεν έχουν τη μεγάλη οικονομική ισχύ, αλλά απλά εκμεταλλεύοτναι το παλιό κύρος του φυρερίσκου τους, ποιος θα σε πιστέψει ότι θα τα βάλεις με αυτούς που ελέγχουν την ίδια την αμερικανική κυβέρνηση και καθορίζουν την πολιτική της;

      Ο πολίτης έχει ανάγκη από ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΑΣΠΩΣΟΥΝ. ΠΏΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΛΟΙΠΟΝ;

      Διαγραφή
    2. Κυριάκο
      αυτό εδώ να το πειτε στον κύριο Φωτόπουλο,ΟΧΙ σε μένα.
      Το να καταφεύγετε σε λογικές τύπου "αφού δεν μας στηρίζετε, στηρίζετε τον εχθρό μας", θυμίζει το αμερικάνικο "ή είστε μαζί μας, ή εναντίον μας" του 'πολέμου κατά της τρομοκρατίας'.

      ΠΟΙΑ "διαδικτυακή περσόνα", βρε Κυριάκο? Μιλάς τώρα για μπλογκ με εκατοντάδες άρθρα, 5 χρόνια αγώνα, 75 βίντεο και 900 χιλιάδες υεάσεις. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ??? "περσόνα" το λέμε αυτό? χαχαχα

      Ε, αν συνεχίσετε έτσι, θα χάσετε πολύ κόσμο. Οσο για τους τόνους λάσπης που εκτοξεύτηκαν σε μένα προσωπικά και σε πολλούς άλλους, αν πραγματικά δεν σας ενδιαφέρουν, κάντε πολιτική και αρχή σας, το να ΜΗΝ αναδημοσιεύετε _τέτοιους_ μοχθηρούς λιβέλλους και να ΜΗ δίνετε βήμα σε συκοφάντες, ίδιως όταν τα θύματα των λιβέλλων είναι μπλογκ που _στηρίζουν_ επί μακρόν, τον κ. Καζάκη. Η "Σεισάχθεια" δεν το κατανοεί αυτό. Αφήστε την να παει στην ευχή του... Μεγάλου Θεού Σουβλακέα! χεχε

      Αλλοι, το κατανόησαν αυτό. Π.χ.
      http://omadeon.wordpress.com/2012/01/26/omadeon/#comment-74913

      Διαγραφή
    3. Επαναλαμβανόμαστε συνεχώς χωρίς να προχωράμε. Γι' αυτό, θα διατυπώσω για τελευταία φορά τη θέση μου και θα αποχωρήσω: αυτό που υποστηρίζω εξ αρχής είναι οτι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε δεν προήλθε από εδώ, συνεπώς δεν θα βρείτε εδώ τη λύση του. Δεν νομίζω οτι είναι παράλογη η σκέψη αυτή. Το να προσπαθείτε να εμπλέξετε κάποιον ωστε να παρέμβει υπέρ σας, απειλόντας τον οτι θα πάψετε να του παρέχετε μια υπηρεσία που δεν σας ζήτησε, μου φαίνεται ανούσιο.

      Όσο για το σχόλιό μου οτι ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει και δεν ενδιαφέρεται για την αντιπαράθεσή σας με τον κο Φωτόπουλο, εννοώ οτι, σε μια χώρα που καταρρέει, ο κόσμος είναι πολύ απασχολημένος με τα πραγματικά του προβλήματα για να ασχοληθεί με το διαδικτυακό σας πρόβλημα.

      Ελπίζω στο μέλλον να μην βρεθείτε στη θέση να σας ρωτήσουν "εσείς που είσασταν όταν χανόταν η χώρα;" και εσείς το μόνο που να μπορείτε να απαντήσετε να είναι "είμασταν σε διαδικτυακό πόλεμο λέξεων με τον Φωτόπουλο".

      Χαιρετώ και σας αφήνω να γράψετε τον επίλογο αυτής της συζήτησης.

      Διαγραφή
    4. Κυριάκο δεν υφίσταται θέμα "απειλής", ας μην αναμασάμε τις συκοφαντίες που εξαπλώνουν άλλοι, οι οποίοι δεν δίστασαν να συκοφαντήσουν άσχημα ΚΑΙ τον ίδιο το Δημήτρη Καζάκη.
      ΑΛΛΟΙ φέρανε το δικό τους πόλεμο μέσα στο ΕΠΑΜ. Πόλεμο εξόντωσης ενός μπλογκ (του δικού μας) και (τώρα) μέσω της Σεισάχθειας, πόλεμο εξόντωσης ΚΑΙ του Δημήτρη Καζάκη. Με τον κ. Καζάκη δεν έχουμε κανένα παράπονο, τουλάχιστον εγώ προσωπικά, άλλωστε τρέχει συνέχεια και έγνοιες πολλαπλάσιες. Αλλά πρέπει να σκεφτεί και κάποιες απλές αρχές, που θα του δώσουν την ευκαιρία να δράσει απαλλαγμένος από όλα αυτά.

      Αν δεν τις φροντίσει, βλάπτει εκ των πραγμάτων το ίδιο το ΕΠΑΜ. Και όποιος νομίζει ότι "φέραμε σύγκρουση" ή ότι το θέμα ειναι "προσωπική σύγκρουση" είναι παραπληροφορημένος, εκτός θέματος. Κάνεις σαν να χύθηκε το γάλα και να σπάσαμε την κανάτα εμείς. Είσαι και ευγενέστατος σ' αυτό, δεν αντιλέγω. Αλλά η κανάτα με το γάλα έγινε στόχος σκοποβολής άλλων. Ο επόμενος στόχος ΗΔΗ αποδείχτηκε ότι ήταν ο κ. Καζάκης. Σε χρόνο μηδέν αναδημοσίευσαν ολόκληρο λίβελλο εναντίον του, και μάλιστα σε μπλογκ που ο ίδιος ξεσκέπασε για... άλλες ατασθαλίες.

      Εγώ δεν αλλάζω απέναντι στο Δημήτρη Καζάκη. Κατανοώ και τις τεράστιες δυσκολίες που του προκαλούν άλλοι. Αλλάζω απέναντι στη "Σεισάχθεια" όμως, την οποία θεωρώ από τώρα και στο εξής ΕΧΘΡΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ. Και για να μην επαναληφθεί το ίδιο με το ΕΠΑΜ Λάρισας πρότεινα μία απλή, προφανή αρχή. Αν τεθεί σαν θεμελιώδης, θα φέρει επίλυση πολλών διχασμών. Διότι θα επιτρέψει ο καθένας να ανήκει όπου θέλει, χωρίς όμως να κουβαλάει και τις δικές του συγκρούσεις μέσα στο ΕΠΑΜ και να το διαλύει.

      Δηλαδή φίλε Κυριάκο, εκείνο που ζητάς από μας, είναι... (με κωμικό τρόπο σχεδόν) αυτό που εμείς ζητάμε να γίνει ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΡΧΗ μέσα στο ΕΠΑΜ. Η μη-μεταφορά συγκρούσεων από άλλους χώρους πρέπει να γίνει θεσμός ΚΑΙ να αφορά και τις αναρτήσεις σε ΟΛΑ τα μπλογκ του ΕΠΑΜ.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Omadeon,

      To EΠΑΜ δεν φέρει καμμία ευθύνη για όσα δημοσιεύονται στο blog Σεισάχθεια του οποίου ο διαχειριστής δεν είναι πλέον μέλος του ΕΠΑΜ ΚΑΙ έχει ιδιοποιηθεί τον τίτλο ο οποίος ανήκει στην Πρωτοβουλία Πολιτών ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ απο την οποία ξεκίνησε η προσπάθεια για το ΕΠΑΜ.
      Το νέο επίσημο μπλόγκ των απόψεων του ΕΠΑΜ είναι το Σεισάχθεια - ΕΠΑΜ στην διεύθυνση seisaxthia-epam. blogspot.com
      Eπίσης δεν αναγνωρίζουμε οποιαδήποτε ανοησία εμφανίζεται ως πολεμική εναντίον φιλικών προς το ΕΠΑΜ προσώπων η δικτυοτόπων

      Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης
      εκ μέρους Π.Ε. του Ε.ΠΑ.Μ

      Διαγραφή
  38. Τι Φωτόπουλους και Παπαρόπουλους διαβάζουμε!!!
    Καζάκη προχώρα και μη κολλάς πουθενά! Σε σένα μπορούν να κάνουν "αντικειμενική" και σκληρή κριτική όσοι αισθάνονται πως τους χαλάς τον βιότοπο!
    Το κατεστημένο νομίζεις πως στηριζόταν μόνο στους γνωστούς επώνυμους συνεταίρους του στη κορυφή της ιεραρχίας του; Όχι φυσικά! Είχε και τους Φωτόπουλους του! Αυτοί είναι το πρώτο ανάχωμά τους, κι αυτούς ενεργοποιούν τώρα!
    Δε θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβουν όλοι. Όταν ήταν στις δόξες του το σύστημα, τι έλεγαν όταν βλογούσαν τα γένια τους οι φυσικοί του αυτουργοί, φερόμενοι σαν πολιτικοί; Ξεκίνησα τη πολιτική μου καριέρα απο ....!!!
    Και μυστηριωδώς όλων οι καριέρα ξεκινούσε απο γνωστούς χώρους απ' όπου αγόραζαν τα άλλοθι τους για το λαμπρό τους μέλλον που όλοι ζήσαμε!

    Μη σταματάς, κι αυτά τα γεγονότα να σε δυναμώνουν. Όσο πάει, όσο αντέξεις, όσο μπορέσεις! Κάνε το χρέος σου Δημήτρη, κάποιοι θα φύγουν κάποιοι θα έρθουν. Κάποιοι όμως θάναι πάντα δίπλα σου, κι αυτοί θα σε βοηθήσουν να υλοποιηθούν οι ιδέες σου. Μη τα παρατήσεις και κάνεις το χατήρι κανενός κατεστραμμένου Φωτόπουλου!

    Καλή δύναμη και καλή επιτυχία,
    που θάναι και δική μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΔΙΣΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟ ΕΠΑΜ.ΙΣΩΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ...
    ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ... ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ, ΥΠΟΣΤΙΡΙΧΤΗΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή