Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Με τι ευκολία κάποιοι διακινούν προβοκατόρικες πληροφορίες και μετά έχουν το θράσος να το παίζουν και θιγμένοι!


Καταλαβαίνουμε απόλυτα τον πανικό όσων εκτελούν χρέη διακινητών «πληροφοριών» από το «βαθύ κράτος». Οι κύριοι από το «βαθύ κόκκινο» με ένα υστερικό παραληματικό κείμενο μιλούν για «άθλια» και «αλήτικη» επίθεση εναντίον τους και αναφαίρονται για δήθεν ιδεολογικοπολιτικές συγγένειες με το ΕΠΑΜ κι εμένα. Διακινούν μια καθαρόαιμα προβοκατόρικη, καθαρά ασφαλίτικη «πληροφορία» και μετά έχουν το θράσος να μας αποδίδουν «άθλια» και «αλήτικη» συμπεριφορά. Αφήνουμε στην άκρη τους χαρακτηρισμούς και παραθέτουμε τι λένε επί της ουσίας: «Δυο πράγματα επί της ουσίας. Δημοσιεύσαμε μια πληροφορία που μας ήρθε δηλώνοντας επανειλημμένος ότι δεν γνωρίζαμε την βασιμότητά της, και φυσικά δεν την υιοθετήσαμε. Μάλιστα στην αρχή της ανάρτησή μας γράφαμε:  «Πάγια τακτική μας είναι να μην αναπαράγουμε φήμες, να μην δίνουμε καμιά βάση σε ότι πολιτικό σενάριο κυκλοφορεί. Αυτή την φορά θα κάνουμε μια εξαίρεση. Ο λόγος είναι ότι η πληροφορία μας έρχεται από μια πηγή που η καθεστωτικοί δημοσιοκάφροι θα την χαρακτήριζαν «αξιόπιστη» και δεύτερον είναι τόσο ρευστό το πολιτικό σκηνικό που τίποτα πια –όσον αφορά τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα προκύψουν- δεν θεωρείται απίθανο». Αυτό ακριβώς τονίσαμε και σε στενό συνεργάτη του Δ. Καζάκη που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μας. Τους εξηγήσαμε γιατί θεωρούσαμε αξιόπιστη την «πηγή» που μας έδωσε αυτή την πληροφορία και του είπαμε το αυτονόητο. Μπορούσαν απ’ την πρώτη στιγμή να μας έστελναν ένα κείμενο το οποίο θα απαντούσε στην επίμαχη ανάρτησή μας και το ζήτημα θα έληγε. Δυστυχώς ο Δ. Καζάκης επέλεξε να μας τσουβαλιάσει στους αντιπάλους του, μαζί μ αυτούς που κατηγορούν το ΕΠΑΜ επικαλούμενοι ένα σορό ανοησίες.»
Προσέξτε λογική: παίρνουν από κάπου μια πληροφορία, την οποία και αναδημοσιεύουν χωρίς καν να κάνουν τον κόπο να σηκώσουν το τηλέφωνο να την επιβεβαιώσουν. Κι αυτό θεωρούν ότι αποτελεί καθαρή πρακτική. Διακινούν μια κατάφωρη συκοφαντία και μετά περιμένουν απλά την διάψευση. Εμείς θα έπρεπε να τους συμπεριφερθούμε με το γάντι γιατί είναι «συγγενείς» (τρομάρα τους!) ιδεολογικοπολιτικά και έχουν αναρτήσει πολλά κείμενα δικά μου ή του ΕΠΑΜ. Ωραία λογική. Μήπως θα πρέπει να τους είχαμε και υποχρέωση; Εμείς απλά, σαν να μην συνέβαινε κάτι σοβαρό, θα έπρεπε να διαψεύσουμε με ήπιους τόνους την προβοκατόρικη «πληροφορία», μόνο και μόνο για να την νομιμοποιήσουμε κατόπιν με τη γνωστή πρακτική: Αν και διαψεύστηκε, πιθανόν να ισχύει. Ε, όχι κύριοι. Εσείς μπορείτε να παίζετε τα παιχνίδια του «βαθέως κράτους», εμείς όμως δεν πρόκειται να το κάνουμε.
Από την άλλη, προσέξτε ειρμό: Η «πληροφορία» είναι πιθανή λόγω πολιτικής ρευστότητας. Προσέξτε: λόγω πολιτικής ρευστότητας με θεωρούν ικανό να ζητάω εγώ προσωπικά και το ΕΠΑΜ χρηματική στήριξη από τον Καμένο για να κατέβουμε στις εκλογές. Γιατί τότε αύριο να μην μας θεωρήσουν ικανούς να ζητάμε χρήματα από τους εφοπλιστές, ή το «βαθύ κράτος» που ειδικεύεται να χρησιμοποιεί υπεράνω πάσης υποψίας ιστότοπους ή μέσα και οργανώσεις «αντιμνημονιακού» ή «αριστερού» χαρακτήρα για να διακινεί τις πιο πρόστυχες «πληροφορίες»; Αν αυτό ισχύει, γιατί να μην ισχύει και το ότι το ΕΠΑΜ, ή εγώ προσωπικά είμαστε «μασόνοι», όπως διακινεί επίσης το «βαθύ κράτος» στο διαδύκτιο;
Αν είχαν τσίπα ή ίχνος αξιοπρέπειας στο «βαθύ κόκκινο» θα ζητούσαν απλά συγνώμη για την διακίνηση μια τόσο πρόστυχης «πληροφορίας». Ούτε καν αυτό δεν έκαναν. Δεν βρήκαν ούτε τώρα εκ των υστέρων, να πουν ούτε λέξη για την ταμπακέρα. Έχουν λένε «αξιόπιστη πηγή». Από πού; Από τα γραφεία της ασφάλειας, από τους καθοδηγητές του «βαθέως κράτους», από πού; Και γιατί μια τόσο «έγκυρη είδηση» δεν την διασταυρώσατε με μας πριν την δημοσιεύσετε, μιας και υποτίθεται ότι έχετε σχέσεις με συνεργάτες δικούς μου ή του ΕΠΑΜ; Ή πετάμε ότι μας σερβίρουν για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις και μετά το παίζουμε και ανίδεοι. Πόσο… «βαθιά κόκκινος» πρέπει να είναι κάποιος για να θεωρήσει ότι μια τέτοια «πληροφορία» είναι κατασκευασμένη, έστω κι αν του την έχει δώσει ακόμη και ο ίδιος ο Καμμένος; Ή απλά έτσι σας βόλευει; Αυτά κάνουν οι «συναγωνιστές» αναμεταξύ τους; Αν είναι έτσι οι «φίλοι», προσωπικά προτιμώ τους εχθρούς. Τουλάχιστον αυτοί είναι πιο ντόμπροι και ξεκάθαροι.
Τώρα αν εσείς δεν τα παίρνετε για να διακινείτε τέτοιου είδους προστυχιές, τότε ζητάμε ταπεινά συγνώμη. Πάντα υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν για ίδιον όφελος και κάποιοι από απίστευτη ηλιθιότητα. Ωστόσο δεν αλλάζει καθόλου η κατάσταση. Η ηλιθιότητα αυτού του μεγέθους ισοδυναμεί εκ των πραγμάτων με διατεταγμένη υπηρεσία. Κι εδώ τελειώνει κάθε συζήτηση.

45 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΖΑΚΗ – ΚΑΜΜΕΝΟ
    http://ohifront.wordpress.com/2011/12/08/το-παρακρατοσ-χτυπαει-καζακη-καμμενο/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν κάμποσο καιρό, σε κάποιο άλλο ιστολόγιο, είχα παρακαλέσει τον Δ.Κ. να συνεχίσει να ενημερώνει και να ενθαρρύνει τον κόσμο, λέγοντας πως "όλοι εμείς" είμαστε αποφασισμένοι να τον στηρίξουμε όταν αργά ή γρήγορα το μακρύ χέρι του (παρα)κράτους θα θελήσει να τον χτυπήσει με μαύρη προπαγάνδα και φημολογίες. Η ώρα λοιπόν έφτασε. "Φταίμε" κι εμείς για αυτό γιατί φαίνεται πυκνώσαμε αρκετά και το ΕΠΑΜ και το ακροατήριο του Καζάκη και των ομοίων του. Κι όχι μόνο αυτό αλλά μιλάμε και μεις πολύ με τους φίλους και γνωστούς μας και μεγεθύνουμε τον "θόρυβο" της οργής και της απόφασης - αυτό που το σύστημα άρχισε για τα καλά να τον τρέμει.
    Δημήτρη συνέχισε. Οσο σε πολεμούν τόσο καταλαβαίνεις πως είσαι στο σωστό δρόμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μας επιτιθεται η τουρκια και ο τακτικος στρατος μας προχωρει σε συμφωνια μαζι τους για να υποταξουνε απο κοινου τη χωρα.σηκωνεται ανταρτικο σε ολη τη χωρα απο ακρη σε ακρη αλλα αντι να ενωθουνε ολοι να πολεμησουνε τους εσω και τους επιδοξους αρχιζουνε να αλληλοβριζονται και τραβαει ο καθενας το δρομο του.ενα ερωτημα προκυπτει μονο για εμενα κι αυτο ειναι ποσα χροννια θα διαρκεσει η κατοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τα δύσκολα ακόμα δεν έχουν έρθει ... θα την ΄΄πέσουν΄΄ πολλοί και με διάφορους τρόπους στο ΕΠΑΜ όσο αυτό καθημερινά θα κερδίζει έδαφος . Η ιστορία έχει πολύ ψωμί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καζάκη, με όλη την τεράστια εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σου και την προσπάθειά σου έως τώρα, νομίζω ότι αντίδρασή σου στο συμβάν είναι τουλάχιστον υπερβολική. Είναι εντελώς γελοίο να αποκαλείς τα παιδιά πίσω από το Βαθύ Κόκκινο «βαθύ κράτος», δείχνει επικίνδυνη άγνοια, ή εσκεμμένα υπερβολική αντίδραση. Σχεδόν σαν να αναζητείς εχθρούς και δολοπλοκίες εναντίον του ΕΠΑΜ. Σίγουρα υπάρχουν, αλλά τους ψάχνεις σε λάθος μέρος.
    Η δημοσίευση της «πληροφορίας» από το Βαθύ Κόκκινο δίχως να την διασταυρώσουν πρώτα είναι απαράδεκτη κίνηση δημοσιογραφικά, αλλά δεδομένης της ιστορίας, της συνέπειας και της ποιότητας αυτού του μπλογκ θα μπορούσαμε να «γράψουμε λάθος», να επικοινωνήσουμε και να ζητήσουμε μια δημόσια συγγνώμη και να λήξει εκεί το θέμα αντί να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, προκαλώντας νέες ρωγμές στο κίνημα.
    Από τη μεριά τους τα παιδιά στο Βαθύ Κόκκινο οφείλουν από μόνοι τους να ζητήσουν συγγνώμη, να κάνουν αυτοκριτική και να αποκαταστήσουν την αλήθεια, αλλά η υπερβολική αντίδρασή σου δεν τους βοηθάει. Παρόλα αυτά οφείλουν να το κάνουν και τους έχει ζητηθεί από πολλούς αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τη στιγμή που το "Βαθύ Κόκκινο" δημοσίευσε την πληροφορία χωρίς να την διασταυρώσει, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: 1) το έκαναν εσκεμμένα, 2) έκαναν ένα ερασιτεχνικό λάθος. Ούτως ή άλλως, όποιος γνωρίζει τη δράση του ΕΠαΜ και του κου Καζάκη μπορεί να καταλάβει οτι οι υποτιθέμενες επιδιώξεις που τους αποδίδει το άρθρο είναι εκτός χαρακτήρα και πέρα απο τις δεδηλωμένες επιδιώξεις τους, όπως αυτές αναφέρονται στην ιδρυτική διακύρηξη του ΕΠαΜ και όπως φαίνεται από τη δράση του κου Καζάκη και του ΕΠαΜ. Από 'κει και πέρα, πρέπει να αποφασίσουμε αν θα αφιερώσουμε το χρόνο μας ασχολούμενοι με την φανταστική ιστορία του "Βαθύ Κόκκινο" ή με τις πραγματικές και επικίνδυνες εξελίξεις στη χώρα μας.

    Με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012, η ελληνική κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της κυρήσσουν επίσημα τον πόλεμο στον ελληνικό λαό. Οι προσωρινές φορολογικές επιδρομές μονιμοποιούνται, το ανεξάρτητο ασφαλιστικό σύστημα καταργείται, η υγεία και η παιδεία σακατεύονται, η δημόσια (=λαϊκή) περιουσία και τα αναπτυξιακά εργαλεία του κράτους κατάσχονται από το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας ώστε να εκποιηθούν υπέρ των δανειστών, οι δανειστές του ελληνικού δημοσίου εξασφαλίζονται με εγγύηση το εισόδημά ΜΑΣ, η ύφεση και η ανεργεία γίνονται καθεστώς, και -επειδή το κράτος είναι πολύ large με τα λεφτά μας- οι αμυντικές δαπάνες αυξάνονται κατά 67%. Όλα αυτά συνιστούν πραγματική εκστρατεία ισοπέδωσης της μεσαίας τάξης και εξόντωσης της κατώτερης τάξης.
    Τώρα δεν είναι ώρα για ανούσιες διαφωνίες. Είναι ώρα για ενότητα και δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα παιδιά από το βαθύ κόκκινο, όπως τα αποκαλεί ο Tryfon και λόγω της "ιδεολογικοπολιτικής" συγγένειας που αναφέρουν οι ίδιοι δεν μπορούν να έχουν λόγω των παραπάνω καμία δικαιολογία. Για τον απλούστατο λόγο ότι ένα παιδί όσο και κάποιος ιδεολογικοπολικά συγγενής το πρώτο που θα σκεφτόταν αν μάθαινε μια τέτοια πληροφορία θα ήταν να επικοινωνήσει κατευθείαν με τον ίδιο τον Καζάκη ή τους φίλους του για να το αναφέρει και να ακούσει και τη δική του πληροφορία. Δεν μπορεί να απαιτείς από κει και πέρα ευγενική και ευπροσήγορη απάντηση, επιστολή ή δεν ξέρω τι άλλο... από αυτόν που χτυπάς πισώπλατα και υποτίθεται είστε και γνωστοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η μεγαλοσύνη και το κριτήριο αποτελεσματικότητας του ΕΠΑΜ κρίνεται όχι από τις "αντιπαλότητες" αλλά από τις συμμαχίες που κάμνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγω,δεν ξερω αν το βλεπω λαθος,αλλα μια συμμαχια με τον καμμενο θα ηταν ιδανικη.Τωρα,μπορει να εμφανιστηκε αυτο το αρθρο,μονο και μονο για την αποτρεψουν.Και το πετυχε απ οτι βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ''Γκάφες'' εννούνται μόνo ιδιωτικά.
    Μιά δημόσια ''γκάφα'' που δημιουργεί εντυπώσεις, προκαλεί ούτως ή άλλως φθορά . Επομένως είναι δολιοφθορά ή de facto ή de jure.'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημήτρη γεια και χαρά.
    Εν πρώτοις συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες για το έργο που κάνεις όλο αυτό τον καιρό.
    Επί του θέματος, νομίζω πως οι φίλοι στο «Βαθύ Κόκκινο» έπεσαν θύματα στησίματος.
    Κάποιος που εμπιστεύονταν τους είπε την κατευθυνόμενη, προβοκατόρικη πληροφορία και αυτοί την αναμετέδωσαν χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο.
    Ελπίζω να κατανοήσουν το ατόπημα τους και να παραδεχθούν το σφάλμα τους, ωστε να λήξει το ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημητρη .. είναι δυνατών να σε πουν και οπορτουνιστή... εσένα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάρτι δισεκατομμυρίων των πιράνχας στα νοσοκομεία. Διαφθορά σε όλο της το μεγαλείο
    Διαβάστε το άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο:

    http://ohifront.wordpress.com/2011/12/10/πάρτι-δισεκατομμυρίων-των-πιράνχας-π/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μεταφράζοντας στα ελληνικά το συνημμένο .. είμαστε σε κατάσταση κατοχής http://www.kozan.gr/news.php?extend.17049

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η συνέντευξη του Τζουλιάνο Αμάτο, πρώην Ιταλού πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Συντακτικής Συνέλευσης, στη La Stampa (13 Ιουλίου 2000) όπου υπήρξε αποκαλυπτικός με το χαρακτήρα της Ε.Ε.
    http://archivio.lastampa.it/LaStampaArchivio/main/History/tmpl_viewObj.jsp?objid=2779894
    Από το αρχείο της La Stampa στα ιταλικά. Αν υπάρχει κανείς ιταλομαθής να μας τη μεταφράσει
    και να πειστεί και ο Κακλαμάνος ότι δεν τα έγραψε ο Καζάκης.
    Κάποια αποσπαματα έχει διαβάσει ο Καζάκης στο radio 9 την Παρασκευή 9/12/11
    http://www.youtube.com/watch?v=OKdlns_KHv0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Savage

    Θα το δω και θα προσπαθήσω να το μεταφράσω σημερα .
    Ευχαριστω για την παραπομπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στον καζάκη χρωστάμε κάποιες αναλύσεις οι οποίες έδωσαν σε πολύ κόσμο να καταλάβει με απλά λόγια τι κρύβεται πίσω από τις παπαρολογίες διάφορων παπαγάλων οικονομολόγων, κυβερνητικών στελεχών και γενικά να διαμορφώσουν μια άποψη.
    Από την άλλη ο Καμμένος είναι εκπρόσωπος της καθαρής λαϊκής δεξιάς. Είναι ανήσυχος και δεν φοβάται να πει κάποια πράγματα. Αρκεί να θυμηθούμε τα όσα είχε αποκαλύψει για τον Κόκκαλη και τις περίεργες διασυνδέσεις του με Ανατολική Γερμανία, Στάζι και τα συναφή (αλήθεια τι έγινε αυτή η ιστορία ;). Η πρόσφατη στάση του στην Βουλή ανέβασε πολύ το γόητρό του. Άσχετα με το τι λένε κάποιοι σχετικά με τα κίνητρά του, τουλάχιστον αυτός είπε όχι.Κάποιοι άλλοι έσκυψαν.
    Πάντως αδυνατώ να δω πολιτική συγγένεια μεταξύ τους, αν και η ιστορία έχει να επιδείξει και ακόμα ποιο παράξενες συμμαχίες σε περιόδους κρίσης.
    Οψόμεθα. Δυστυχώς μας έλαχε να ζήσουμε σε ενδιαφέροντες καιρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΡΦΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
    ohifront.wordpress.com/2011/12/11/εκαψαν-ζωντανουσ-τρεισ-ανθρωπουσ-στη/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ψιχαλίζει, σκέψου να έβρεχε κιόλας. Δημήτρη εάν ήδη βλέπεις "πράκτορες" ετοιμάσου για ζουρλομανδύα. Προφυλάξου από το θυμικό που τρέχει με 300 χιλιόμετρα χωρίς ζώνες ασφαλείας. τα μεγάλα σχέδια και οι μεγάλες αρχηγίες δεν θέλουν μόνον γερά νεύρα, θέλουν και την κατοχή της τέχνης των ισορροπιών, την έχεις? μέχρι τώρα όχι. άλλη δουλειά κάνει ο αγκιτάτορας, άλλη ο μεγάλος ισορροπιστής, μέχρι να μάθεις την τέχνη αυτήν, άσε τις μεγαλοστομίες, μην καταδικάζεις μια ολόκληρη οργάνωση με προσωπικές εμπάθειες, και επιτέλους μάθε ποιος είναι ο ρόλο σου στην μεγάλη αυτή διαδικασία, που ξεπερνάει ακόμα και το Επαμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ, η δημαγωγία χρειάζεται ταλέντο. Δεν αρκούν χαριτωμένα στρογγυλά γυαλάκια και σπιθίτσες στο ματάκι μιλώντας για δίκες δοσιλόγων από το λαό (που προφανώς εκπροσωπείτε), για πρακτοροΚΚΕ (φαντάζομαι αφού αποχωρήσατε) και ούτε-ξέρω-ούτε-θέλω-να-μάθω-τι-άλλο.

    Δεν έχω ιδέα αν το "βαθύ κόκκινο" σας αδικεί. Αν μη τι άλλο δεχτείτε το ως πολιτικό παράσημο. Πόσα θα προλάβετε να μαζέψετε μέχρι να παρέλθει η μόδα στις γραβάτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αληθεια λεει ο στρατολάτης, κι εσεις κυριε Καζακη εχετε αφήσει κάτι αιχμές "να μετο συμπαθειο" για το ΚΚΕ, οι οποίες δεν ευσταθούν και σίγουρα δεν τις τεκμηριώσατε.

    Λαθος λοιπον του βαθύ κοκκινου η αναφορά στην συνεργασία με τον καμμένο, αφου βασίστηκε σε φήμες, μην βρίσκετε αυτην ομως σαν αφορμή για να αποφύγετε να τοποθετηθείτε σχετικά με ολα τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο συγκεκριμένο άρθρο και την κριτική που κάνει στην, ας μου επιτραπεί η φράση, πολιτική σας ιδεολογία.

    Λαγωνικάκης Φραγκισκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και μιλώ για το παρακάτω άρθρο

    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/12/blog-post_2936.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Kυριε Καζάκη δεν φταίει κανένα Βαθύ Κόκκινο και κανένα βαθύ κίτρινο..... Φταίει δυστυχώς πως δημιουργήσατε μια κρίση ταυτότητας σε πολλούς αριστερούς και δεξιούς... Οι μεν ονειρεύονται τον Καμένο στο Επαμ και σίγουρα μετά από λίγο καιρο θα βρεθεί και κάποιο όνομα από τα αριστερά που θα παίξει και στους αριστερούς.. Η ιστορία δεν θεωρώ ότι ξεκίνησε από το βαθύ κόκκινο απλά γιατί το βαθύ κόκκινο έτυχε να πάρει μια είδηση από κάποιο άλλο μπλογκ που ονειρευόταν αύτη την συστράτευση. Είναι κάλο να μην απαντάτε σε παραφιλολογίες ούτε και συνομοσιολογικα... αυτό φθιρεί και την εικόνα σας και εσάς προσωπικά.... Αν ο ουρανος σας ειναι καθαρος δεν φοβαστε αστραπες.... αυτα και καλη συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όπως έγραψα και στο "Βαθύ Κόκκινο", έχω να πω ότι έχετε διαπράξει και οι δύο πλευρές φάουλ.

    Αρχικά, το αξιόπιστο blog Βαθύ Κόκκινο δημοσίευσε μια "πληροφορία" χωρίς καμιά απόδειξη, ένδειξη ή κάποιο επιχείρημα.

    Οπότε δικαιολογημένη η αγανάκτησή σας κύριε Καζάκη.
    Στη συνέχεια όμως διαπράξατε κι εσείς φάουλ με τα υπονοούμενα περί "Βαθέος Κράτους" κλπ.
    Αυτή η έλειψη ψυχριαμίας και η ακατάσχετη πρακτορολογία και προβοκατορολογία δε σας αθωώνει, αλλά σας εκθέτει πολιτικά.

    Επειδή λοιπόν ο εληνικός λαός δέχεται επίθεση άνευ προηγουμένου και έχει άμεση ανάγκη τη συστράτευση -όσο γίνεται- των αριστερών-αντικαπιταλιστικών δυνάμεων, υποχρεούστε και οι δυο πλευρές να βάλετε νερόσ το κρασί σας και να ζητήσετε αμοιβαίες συγνώμες.

    Το Βαθύ Κόκκινο είναι ένα από τα εγκυρότερα και δημοφιλέστερα blogs της αριστεράς.
    Ο Καζάκης είναι ίσως ο δημοφιλέστερος οικονομικός αναλυτής της αριστεράς.
    Σας χωρίζουν δυο βλακείες που ειπώθηκαν.
    Σας ενώνει ο κοινός σκοπός και ο κοινός λαικός αγώνας.

    Αποφασίστεστε και οι δύο πλευρές με βάση τις προτεραιότητές σας.
    Και αυτές θα κριθούν.

    ΥΓ.: ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Όχι άλλο κατακερματισμό, όχι αλλη πρακτορολογία-προβοκατορολογία, όχι άλλα αριστερόμετρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. δημητρη,
    οταν ξεφορτωθεις τους εθνικιστες που εχεις μαζεψει γυρω σου και παψεις να δινεις τοσο βαρος στην πατριδα του κοκκαλη, του λατση και του βαρδινογιαννη τοτε θα παψεις να δινεις πατηματα στους λασπολογους.

    εισαι ο νο1 οικονομολογος αλλά πολιτικα εχω διαφωνιες.
    οι προλεταριοι δεν εχουνε πατριδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητέ POΕ ή μετενσάρκωση του Edgar Alan Poe ή Λαγωνικάκη ή όπως αλλιώς γουστάρεις να αυτοαποκαλείσαι, ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση:

    Ισχυρίζεσαι ότι ο Καζάκης αποφεύγει δήθεν να τοποθετηθεί «σχετικά με όλα τα υπόλοιπα», εννοώντας ότι δήθεν δεν απαντά στον Οικονομάκη, αλλά δεν μας είπες το εξής:
    Το ΚΚΕ έχει απαντήσει στις «να με το συμπάθειο» αιχμές που έχει εκτοξεύσει ο Καζάκης εναντίον του;;; Μήπως δεν πρόλαβε λόγω των αποκαταστάσεων Άρη (μερική βέβαια) και Νίκου;;;

    Ως προς τον έτερο φίλο, που φέρει στρατιωτικό ψευδώνυμο, αρκεί να αναφέρω ότι σχολιάζοντας μια ανάρτηση που περιέχει την απάντηση ενός δημοσίου προσώπου (Καζάκη) σε μια προσωπική επίθεση από άλλο μπλογκ (Βαθύ Κόκκινο), διδάσκοντας δημοκρατία, σημειώνει το μνημειώδες:
    «Δεν έχω ιδέα αν το "βαθύ κόκκινο" σας αδικεί».
    Η τοποθέτηση αυτή φίλε στρατοπάρτη (συγνώμη στρατολάτη ήθελα να γράψω) με υποχρεώνει να θέσω στους φίλους που παρακολουθούν το παρόν μπλογκ το εξής quiz:

    Με την φράση «Δεν έχω ιδέα αν το "βαθύ κόκκινο" σας αδικεί» ο στρατοπάρτης (συγνώμη στρατολάτης ήθελα να γράψω) τι θέση παίρνει στο αριστερόμετρο του επιστήθιου φίλου του POΕ ή μετενσάρκωση του Edgar Alan Poe ή Λαγωνικάκη ή όπως αλλιώς γουστάρει να αυτοαποκαλείται;

    Παλικάρια, ο τόπος γέμισε αριστερούς αμερικανικής κοπής. Αρκετά μας ταλαιπωρήσατε δεν νομίζετε;

    Αυτά για αρχή. Σας περιμένω έναν-έναν ή και τους δυο μαζί αν θέλετε. Προσοχή όμως…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να απαντησει σε τι το ΚΚΕ, σε κατηγοριες φαντασματα; Αυτου του ειδους τις κατηγοριες που κανει και ο Πάγκαλος για τον Γερμανο; Φχαριστω δεν θα παρουμε.

    Τωρα τα αλλα που γραφεις στο λογο μου δεν τα καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η πλακα σχετικα με την Αμερικανικη κοπη, ειναι οτι οσο υπηρχε η Σ.Ε μας λεγανε προδοτες και κατασκοπους και πρακτορες της "δημοκρατικης ελλαδας" υπερ των σοβιετικων. Τωρα εσυ μας λες αμερικανικης κοπής, τελικα οπου βρουμε υπερδυναμη κολλάμε ε;

    αχαχαχα


    Τωρα αυτα για εναν εναν και δυο δυο να τα πεις αλλου, μεσα απο το ιντερνετ γινατε ολοι μαγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητέ POΕ ή μετενσάρκωση του Edgar Alan Poe ή Λαγωνικάκη ή όπως αλλιώς γουστάρεις να αυτοαποκαλείσαι, αφού πρώτα σε συγχαρώ για τα άμεσα αντανακλαστικά σου, επιθυμώ να σου κάνω άλλη μια ερώτηση:
    Εντάξει, κατάλαβα, το ΚΚΕ δεν απαντάει σε κατηγορίες φαντάσματα. Ο Καζάκης όμως γιατί να είναι υποχρεωμένος να απαντήσει;;;

    Σου υπενθυμίζω αγαπητέ ότι η αριστερά έχει να κάνει, πρωτίστως μάλιστα, με την ηθική. Την ΗΘΙΚΗ αγαπητέ, που συ και ο βοναπάρτης (συγνώμη στρατολάτης ήθελα να γράψω) την παραβλέπετε όταν δεν συμβαδίζει με το κόμμα. Γι’αυτό είστε επικίνδυνοι και γι’αυτό σε χαρακτήρισα αριστερό ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΟΠΗΣ.

    Σου συνιστώ λοιπόν να γίνεις πιο μετριόφρων και να γράφεις πιο σεμνά γιατί αν συνεχίσεις έτσι ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ. Α, και να διαβάσεις λίγο τον αυθεντικό E.A.Poe, θα σου κάνει καλό…
    Αυτό «στο λόγο σου» το κατάλαβες;;; ή θες το link για το αριστερόμετρο;;;

    Άντε τώρα, νάνι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ζωρζ, πάω για ύπνο.
    Κατά πως φαίνεται, ο POE, όπως το ΚΚΕ, δεν απαντάει σε αιχμηρές ερωτήσεις.
    Αναβιώνει με τη σιωπή του η ιεροεξεταστική συνήθεια, όπου μόνο ένας (σ.σ. ο Καζάκης) είναι υποχρεωμένος να απολογείται.

    Συγχαρητήρια παιδιά, μόλις δώσατε ένα δείγμα της ελαστικής, αμερικανικής κοπής ... αριστερής (sic) ηθικής σας.

    Καληνύχτα POE η ζωή έχει πλάκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εσυ δεν εχεις ομως καθολου πλακα, δεν ζητησα στον Καζακη να απολογηθει, αλλα αφου ασχολήθηκε με το αρθρο του Βαθυ Κοκκινου, γιατι δεν αναφερεται και στην πολιτικη κριτικη που του εκανε; Αυτο ειπα, τωρα εσυ τι παπαριες λες για να κερδισεις τις εντυπωσεις ελπίζοντας οτι θα μπερδέψεις τους αναγώστες μονο εσυ ξερεις.

    Και επισης ειπα οτι οταν ενοχλειται ο κ. Καζακης με ανυποστατες κατηγοριες, να μην τις αναπαραγει και ο ιδιος για αλλους πολιτικους χωρους.

    Απλα και κατανοητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ POE,
    Το ξέρω ότι για σένα (και μόνο για σένα) δεν έχω πλάκα. Δεν νομίζω όμως να μιλάς εξ ονόματος όλων των αναγνωστών. Αυτό μόνο ένας Βοναπάρτης θα μπορούσε να το κάνει και όχι εσύ, που από τα γραφτά σου προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είσαι ένας ταπεινός αριστερός αγωνιστής!!!

    Η περίπτωσή σου, μεταξύ άλλων, μου θύμισε ένα απόσπασμα από ποίημα της Δημουλά, το οποίο και παραθέτω, μαζί με τις υπόλοιπες παπαριές μου για να κερδίσω τις εντυπώσεις:

    Απ΄τη σκοπιά του καθ΄ ενός η ορθογραφία.
    Πάρε γιά παράδειγμα
    τι κινητά που γράφεται το ψέμα:
    όταν εσύ το εξακοντίζεις προς τον άλλον
    σωστά το γράφεις μέσα σου, θαρραλέα.
    Όμως όταν εσύ το δέχεσαι κατάστηθα
    τότε το γράφεις ψαίμα.

    Σημειώνω, επίσης, ως λάτρης της λεπτομέρειας ότι μετά την παρέμβασή μου, για σένα ο "Καζάκης" έγινε "κ. Καζάκης".
    Σιγά-σιγά βελτιώνεσαι αγαπητέ POE και αυτό είναι κάτι που με γεμίζει χαρά.

    Τέλος σου υπενθυμίζω τα εξής:
    1. Να διαβάζεις τον αυθεντικό E.A. Poe, θα σε βοηθήσει πολύ.
    2. Το Βαθύ Κόκκινο ουδέποτε άσκησε "πολιτική κριτική" στον Καζάκη. Αυτό που έκανε ήταν η αναπαραγωγή απόψεων τρίτων και φημών με σκοπό να τον πλήξει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Αυτό δεν λέγεται πολιτική κριτική, αυτό είναι το δελτίο του MEGA στο Ιντερνετ!!!
    3. Αφού το ΚΚΕ δεν κάνει τον κόπο να απαντήσει στις "ανυπόστατες κατηγορίες" ή "κατηγορίες φαντάσματα", μήπως θα ήθελες εσύ και ο Βοναπάρτης (συγνώμη στρατολάτης ήθελα να γράψω) να απαντήσετε;;;
    Αναμένω με αγωνία (αστειεύομαι βέβαια !!!) την απάντησή σου, η οποία καλό θα ήταν να περιέχει επιχειρήματα και όχι υβριστικούς χαρακτηρισμούς και άλλα γραφικά της εποχής μας.

    Ζωρζ, καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μιλας για αυτην την Δημουλα που υπέγραψε αυτο;

    http://www.lifo.gr/now/culture/3217

    Τωρα σε ολα τα υπολοιπα, οτι ειχα να πω το ειπα, το συγκεκριμενο κειμενο που εδωσα το λινκ, μια χαρα πολιτικη κριτικη κανει, απο εκει και περα, κατσε στον καθρεπτη να λες τις ατακες σου και να κορδωνεσαι σαν γνησιο πασοκοειδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγαπητέ POE,
    κοιμάσαι λίγο και αυτό μάλλον έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αντιληπτική σου ικανότητα. Πιο συγκεκριμένα:

    Αναφέρθηκα σε ένα απόσπασμα από ένα ποίημα της Δημουλά. Της ΠΟΙΗΤΡΙΑΣ Δημουλά και όχι της δημοσιολόγου.
    Αν είχε διαβάσει E.A.Poe θα το εκτιμούσες, αλλά μάλλον καταναλώνεις το χρόνο σου διαβάζοντας συνεχώς κομματικά έντυπα και περιφέρεσαι στο ίντερνετ βρίζοντας όποιον δεν συμφωνεί με τις εμμονές σου.

    Ας είναι, εγώ δεν υπεισέρχομαι σε όλα αυτά, διότι δεν αποτελεί το γνωστικό μου αντικείμενο, καθότι δεν είμαι ψυχίατρος.

    Έγραψες παραπάνω ότι δεν έχω πλάκα. Σε πληροφορώ όμως ότι δεν ισχύει το ίδιο και για σένα.
    Εσύ, αγαπητέ POE, έχεις πολύ πλάκα.
    Όταν σοβαρευτείς έλα να τα ξαναπούμε, μέχρι τότε σε συμβουλεύω να ξεκαβαλίσεις λίγο το αριστερόμετρο καλάμι σου, να ξεκουράζεσαι περισσότερο και να μην βλέπεις τηλεόραση.
    Μέχρι τότε μελέτησε ένα ακόμα ποίημα του Nicanor Parra, με τίτλο ΒΟΗΘΕΙΑ:

    Δεν ξέρω πώς βρέθηκα εδώ:
    Ετρεχα πανευτυχής
    Με το καπέλο στο δεξί μου χέρι
    Πίσω από μια πεταλούδα φωσφορίζουσα
    Που μ' έκανε τρελό από χαρά
    Και ξάφνου γκαπ σκοντάφτω
    Και δεν ξέρω τι έγινε ο κήπος
    Το σκηνικό άλλαξε εντελώς:
    Αίμα κυλά από το στόμα και τη μύτη μου.
    Ειλικρινά δεν ξέρω τι συνέβη
    Ή σώστε με αμέσως
    Ή φυτέψτε μου μια σφαίρα στον αυχένα.

    Ζωρζ, άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μα για την ποιητρια προκειται.

    Πραγματικα παντως εισαι καραγκιοζης, τιμια πραγματα, κομμουνιστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ναι βρε ιδιώτη, για την ποιήτρια πρόκειται!!! Σου έγραψα όμως ότι εγώ την ανέφερα με την ιδιότητά της ως ΠΟΙΗΤΡΙΑ και όχι με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητά της.
    Το κατάλαβες μωρέ;;;

    Επιθυμώ να αφήσουμε πίσω για λίγο τον πολιτισμένο, τίμιο και ειλικρινή διάλογό μας.
    ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΤΙ:
    δέχομαι ότι είμαι καραγκιόζης και ότι δεν έχω πλάκα.
    δέχομαι ότι λέω παπαριές για να κερδίσω τις εντυπώσεις.
    δέχομαι και το χειρότερο από όλα: είμαι ένα πασοκοειδές κλπ. κλπ.

    ΕΣΥ όμως ΕΙΣΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ;

    Και επειδή σε συμπάθησα γιατί σε θεωρώ άνθρωπο που μοιράζεις απλόχερα τη χαρά και το γέλιο στους συνομιλητές σου, σου δίνω ακόμα ένα ποίημα. Του Μπουκόφσκι αυτή την φορά. Πρόσεξέ το, στο αφιερώνω και σταματάω να ασχολούμαι μαζί σου!!! (εκτός αν γράψεις καμιά χειρότερη κοτσάνα, μπαγασάκο)

    Дании́л Хармс (ΔΑΝΙΗΛ ΧΑΡΜΣ)

    Γαλάζιο τετράδιο ν.10

    Ήταν κάποτε ένας κοκκινομάλλης που δεν είχε ούτε μάτια ούτε αυτιά.
    Δεν είχε ούτε μαλλιά και συνεπώς κοκκινομάλλη τον
    έλεγαν μόνο υποθετικά.
    Δεν μπορούσε να μιλήσει, γιατί δεν είχε στόμα. Ούτε και μύτη είχε.
    Δεν είχε χέρια, ούτε και πόδια. Ούτε κοιλιά είχε, ούτε πλάτη, ούτε σπονδυλική στήλη, ούτε εντόσθια. Δεν είχε τίποτε! Άρα δεν μπορούμε να ξέρουμε για ποιόν άνθρωπο πρόκειται.
    Καλύτερα λοιπόν να σταματήσουμε ν' ασχολούμαστε μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Για φαντασου...

    και εγω σου αφιερώνω ενα δικο μου ποιημα

    =Ανιμαλίες=

    “Δεν θέλω άλους λεονταρισμούς”,
    πρόσταξε το λιοντάρι,και η κουκουβάγια
    τους ζήτησε να μη βγαίνουν έξω τη νύχτα.

    Τότε τα υπόλοιπα ζώα αρχίσαν να τους κράζουν αναστατωμένα,
    “σταματήστε επιτέλους”, φώναξε το κοράκι, και ο αλιγάτορας τους παρακάλεσε
    να μην χυνούν κροκοδείλια δάκρυα.

    “Δέν πρέπει να χώνετε τη μύτη σας εκεί που δεν σας σπέρνουν”,
    τα συμβούλεψε ο τρυποκάρυδος,
    ενώ ο παπαγάλος επανέλαβε ότι δεν κάνει να παπαγαλίζουν.

    Μέχρι που ο χάνος έβγαλε το κεφάλι του απ’ το νερό λέγοντας νευριασμένος,
    “τι με κοιτάτε όλοι σας με ανοιχτό το στόμα;”
    “Είναι επειδή βλέπουμε την γελοία φάτσα σου”, του απάντησε ο τυφλοπόντικας.

    Τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αγαπητέ Φραγκίσκε,

    αφού σου έγραψα ρε μπαγάσα ότι σε θεωρώ άνθρωπο που μοιράζεις απλόχερα τη χαρά και το γέλιο στους συνομιλητές σου. Ήταν ανάγκη να στείλεις και το ποίημα;;;;;

    Σου εκμυστηρεύομαι ότι στην αρχή θεωρούσα ότι είσαι απλά ένας ακόμα κακότροπος, ανεπαρκής και ολίγιστος συνομιλητής.
    Μετά όμως από ενδελεχή μελέτη του ποιήματός σου άλλαξα γνώμη και σκέφτομαι να κατέβω Χανιά, να σε συναντήσω, να πιούμε καμιά ρακή και να τα πούμε από κοντά. Να γελάσουμε λίγο ρε κοπέλι!!!

    ΣΕ ΠΑΩ ΡΕ ΦΙΛΕ!!!
    ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ, ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ.
    ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ ΦΙΛΕ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!

    ΖΩΡΖ δεν περιγράφω άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Παρακαλω δεν κανει τιποτα, αν και δεν το εγραψα για σενα το ποιημα, αν το εγραφα για σενα θα πρόσθετα και ρεγγες που κλαινε, γιατι εισαι για να σε κλαινε και ο ρεγγες.

    Πάντως χαιρομαι που σε αυτους τους δυσκολους καιρους σου προσφερα λιγη χαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Οσι για τον ΚΥΡΙΟ Καζακη, εκαστος στο ειδος του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δεν είναι κακό να είναι κανείς αγράμματος elaeiiii. Κακό είναι να το αγνοεί.
    Στρατολάτης = αυτός που περπατά
    Άλλο η στράτα, άλλο ο στρατός.
    Παρεμπιπτόντως, εκτός από τη γραμματική και η ειρωνεία χρειάζεται τέχνη. Και γνώση της γλώσσας βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. =Ανιμαλίες=

    “Δεν θέλω άλους λεονταρισμούς”,
    πρόσταξε το λιοντάρι,και η κουκουβάγια
    τους ζήτησε να μη βγαίνουν έξω τη νύχτα και μια ρέγγα που΄κλαιγε.

    Τότε τα υπόλοιπα ζώα και οι κλαίουσες ρέγγες αρχίσαν να τους κράζουν αναστατωμένα,
    “σταματήστε επιτέλους”, φώναξε το κοράκι, και ο αλιγάτορας τους παρακάλεσε
    να μην χυνούν κροκοδείλια δάκρυα και η ρέγγα που έκλαιγε, έκλαψε πικρά.

    “Δέν πρέπει να χώνετε τη μύτη σας εκεί που δεν σας σπέρνουν”,
    τα συμβούλεψε ο τρυποκάρυδος,
    ενώ ο παπαγάλος επανέλαβε ότι δεν κάνει να παπαγαλίζουν και η ρέγγα που'καλιγε ότι δεν είναι σωστό να κλαίνε.

    Μέχρι που ο χάνος έβγαλε το κεφάλι του απ’ το νερό λέγοντας νευριασμένος,
    “τι με κοιτάτε όλοι σας με ανοιχτό το στόμα;”
    “Είναι επειδή βλέπουμε την γελοία φάτσα σου”, του απάντησε ο τυφλοπόντικας και οι ρέγγες ξεράθηκαν στο κλάμα.

    Τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. LoL, Τωρα καλλιστα μπορουμε να βαλουμε και μουσικη στους στιχους και να το μετατρέψουμε σε τραγουδι reggae

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πλάκωσε το παρακράτος των αργόμισθων σχολιαστών. Άντε αλλού να παίξετε μπάλα, εδώ θα φάτε πολλά γκολ και θα γίνετε ρεζίλι.

    Το παρακράτος του υποκόσμου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Διώξεις και παύση δικαστικών
    http://ohifront.wordpress.com/2011/12/19/το-παρακράτος-του-υποκόσμου-της-κυβέρ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Θα δώσει η δικαιοσύνη τα ονόματα των 30 πρακτόρων που κατέστρεψαν την Ελληνική Οικονομία;
    http://ohifront.wordpress.com/2011/12/27/θα-δώσει-η-δικαιοσύνη-τα-ονόματα-των-30-π/

    ΑπάντησηΔιαγραφή