Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Το Τέλος των Οικονομικοπολιτικών Αναλύσεων.

Η Ελλάδα και επίσημα σε πλήρη καραντίνα υπό το κλίμα Εμφυλίου

Κράτη των οποίων το χρέος δέχεται απομείωση, θα πρέπει να αποδέχονται περιορισμούς της κυριαρχίας τους, υποστήριξε η καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας σε βουλευτές της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, σύμφωνα με την Deutsche Welle (19/10). Η καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός «τείχους προστασίας» για τον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης χρέους.
Η Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε αυτό που δύο από τους υπουργούς της είχαν υπαινιχθεί πριν από μερικές εβδομάδες, δηλαδή ότι κράτη των οποίων το χρέος δέχεται απομείωση, θα πρέπει να αποδέχονται περιορισμούς της κυριαρχίας τους. Μπορώ να φανταστώ, φέρεται να είπε η καγκελάριος, ότι θα υπάρχει ένα είδος «διαρκούς τρόικας» στις υπερχρεωμένες χώρες. Σύμφωνα με συμμετέχοντες στην σύσκεψη, υπάρχει η θέση, σε νευραλγικούς τομείς της δημόσια διοίκησης και κυρίως στο πεδίο των δημοσιονομικών να υπάρχουν ομάδες τεχνοκρατών, οι οποίοι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις Βρυξέλλες. Θα ασκείται τρόπον τινά μια «μόνιμη επιτήρηση», με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. «Αυτά τα χρέη των κρατών χτίστηκαν επί δεκαετίες και δεν πρόκειται να τερματιστούν με μια σύνοδο. Θα χρειαστεί σκληρή και μακρόχρονη δουλειά», δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ.
Εν τω μεταξύ το πρακτορείο Reuters (18/10) δημοσιοποίησε «προβληματισμούς» της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Φιλανδίας και άλλων για ακόμη πιο αυστηρή επιτήρηση: Πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει η επιθυμία να δημιουργηθεί ένα μόνιμο σώμα ώστε να αναλάβει μέρος της δουλειάς της τρόικας, το οποίο θα αποτελείται από επιθεωρητές της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Χρειάζεσαι κάποιον που να μιλά Ελληνικά αλλά δεν είναι με την πλευρά των Ελλήνων», είπε η πηγή. «Οι εξουσίες τους θα συνδέονται στενά με τους όρους του δανείου. Θα πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά – πέστε το τεχνική βοήθεια ή κάτι σχετικό. Δεν μπορεί να φανεί ότι τους ποδοπατάς
Η συζήτηση αυτή, αν και δεν γίνεται ανοιχτά, αποτελεί βασικό στοιχείο των διαβουλεύσεων του Eurogroup και της «λύσης» που μελετά για το ελληνικό πρόβλημα. Η Γερμανία και τα όργανα της ευρωζώνης θεωρούν ότι από εδώ και πέρα η Ελλάδα πρέπει να μπει σε πλήρη καραντίνα («τείχος προστασίας»). Ένα νέο τείχος του Βερολίνου χτίζεται. Αυτή την φορά γύρω από την Ελλάδα. Ποτέ άλλοτε η χώρα δεν έχει απομονωθεί σε τέτοιον βαθμό. Το σύνολο των εξωτερικών και των εσωτερικών της οικονομικών σχέσεων έχει τεθεί υπό επιτήρηση και έλεγχο. Τέτοια προσβολή και κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας επί Ευρωπαϊκού εδάφους έχει να συμβεί από την εποχή της ναζιστικής κατοχής.
Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Ο κ. Χορστ Ραϊχενμπαχ και η κουστωδία του, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανέρχεται σε πάνω από 330 επιτρόπους και επιτηρητές, αποκτά επίσημα πλέον καθεστώς «μόνιμης επιτήρησης». Τα δημοσιεύματα κυρίως του Γερμανικού τύπου δεν αποκλείουν την άφιξη δυνάμεων αστυνόμευσης για την ενίσχυση του ρόλου της «μόνιμης επιτήρησης». Άλλωστε ο κ. Πολ Τόμσεν είχε εκφράσει την ζωηρή του ανησυχία για το μέγεθος και την ένταση των λαϊκών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα σε σχετικά πρόσφατη συνέντευξή του ως εξής: «Οι άνθρωποι εκφράζουν την απογοήτευσή τους, μερικές φορές με πολύ δυσάρεστο τρόπο. Αυτή είναι μια από τις πιο άσχημες πτυχές της δουλειάς μου. Και η ένταση με την οποία εκφράζεται εδώ είναι κάτι καινούργιο για μένα.» (Reuters, 8/10)
Το βασικό ζήτημα λοιπόν που απασχολεί την ευρωζώνη και κυρίως Γερμανία-Γαλλία είναι πώς θα τεθεί υπό άμεση αποικιοκρατική κηδεμονία η πτωχευμένη Ελλάδα. Γιατί; Μα για να ξεπουληθεί το σύμπαν: ιδιωτική και δημόσια περιουσία, εθνική επικράτεια και φυσικός πλούτος. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να σπάσει το ηθικό και η αγωνιστική διάθεση του ελληνικού λαού. Πώς θα γίνει αυτό; Μόνο με καταστολή; Απ’ ότι φαίνεται η καταστολή από μόνη της, όσο αδίστακτη κι αν είναι, δεν πιάνει. Κύκλοι του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος απεργάζονται άλλα πολύ πιο σκοτεινά σχέδια. Τον ανοιχτό εκφασισμό της ελληνικής πολιτικής ζωής στο όνομα του «καταλύεται η δημοκρατία». Ένα μανιφέστο νεοφασιστικής υστερίας μας προσέφεραν με την επιστολή τους οι τρεις «πρωτοκλασάτοι» υπουργοί της τωρινής κυβέρνησης (Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος) την Κυριακή 16/10. Αφού χρέωσαν συλλογικά και συλλήβδην – όπως άλλωστε είναι τυπικό της ιδεολογίας του φασισμού – στην ελληνική κοινωνία την ευθύνη για την αθλιότητα του επίσημου πολιτικού συστήματος και των οικονομικών συμφερόντων που αντιπροσωπεύει σ’ ολόκληρη την μεταπολιτευτική του πορεία, κατέληξαν σε μια ακόμη παραλλαγή του «μαζί τα φάγαμε»: «Μέσα από τέτοιου είδους κοινωνικο-πολιτικές διεργασίες, και με τη λογική «τα θέλουμε όλα δικά μας», φθάσαμε στην περιφρόνηση κάθε έννοιας Δικαιοσύνης και δημόσιου συμφέροντος και στη de facto επιβολή του κανόνα: κατάληψη στο σχολείο, και ενίοτε καταστροφή του, κατάληψη στο πανεπιστήμιο, διακοπή της λειτουργίας των μέσων μεταφοράς, της αποκομιδής των σκουπιδιών και προσβολή της δημόσιας υγείας, κατάληψη δημόσιων κτηρίων, ακόμη και υπουργείων, αποκλεισμοί λιμανιών και αεροδρομίων, και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, πράξεις και απειλές ακόμη και κατά της ζωής.  Το σημαντικότερο όλων δε είναι, πως αυτή η εξαιρετικά αντιδημοκρατική και αντικοινωνική «κουλτούρα» και συμπεριφορά, επενδύθηκε με το μανδύα του προοδευτισμού και της επαναστατικότητας, για να κρύψει το πραγματικό πρόσωπο του συντεχνιακού συμφέροντος. Βαφτίστηκε «κοινωνία» η κάθε συντεχνία, ενώ στην πραγματικότητα οι κοινωνοί καλούνταν να πληρώσουν τα αιτήματα των συντεχνιών, που μόνιμα και σταθερά γίνονταν δεκτά. Οι λέξεις, λοιπόν, έχασαν το νόημά τους και επιλογές με υψηλό κοινωνικό κόστος εμφανίζονταν μέσα σε αυτό το ιδιότυπο «matrix» ως «κοινωνικές κατακτήσεις», ενώ στην πραγματικότητα η χώρα απλά δανειζόταν και αργά ή γρήγορα θα πλήρωνε «τα σπασμένα». Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουμε όλοι!»
Ούτε η χούντα έτσι. Εφόσον λοιπόν κατά τους εκλεκτούς αυτούς υπουργούς δημοκρατία και δικαιοσύνη είναι η απαράβατη συμμόρφωση της κοινωνίας και του λαού με τις άνωθεν υποδείξεις και εντολές, φτάνουν στο καλύτερο: καλούν την «σιωπηρή πλειοψηφία», που κατά περίεργο τρόπο μόνο αυτοί την εκφράζουν, να ξεκινήσει εμφύλιο πόλεμο εναντίον όσων αντιδρούν βοηθώντας τις δυνάμεις καταστολής. Να τι λένε: «Μια κοινωνία που αγωνιά και αναζητεί δημιουργικές διεξόδους από την κρίση, προφανώς και δεν μπορεί  να τα φορτώνει όλα στην αστυνομία και τους εισαγγελείς. Καμιά εισαγγελική ή αστυνομική ενέργεια δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική αυτενέργεια. Η μία δραστηριότητα, άλλωστε, συμπληρώνει και στηρίζει την άλλη. Η μεν κοινωνία έχει υποχρέωση να υπερασπιστεί τον εαυτό της από κάθε επιβολή ιδεολογικών, κομματικών ή συντεχνιακών συμφερόντων, οι δε δημοκρατικά νομιμοποιημένες κρατικές λειτουργίες έχουν την υποχρέωση να ανταποκριθούν στο κοινωνικό αίτημα για την τήρηση της νομιμότητας. Δίχως τη στήριξη των πολιτών η λειτουργία του κράτους θα συκοφαντηθεί ως αυταρχική και, πάντως, θα έχει περιορισμένη αποδοτικότητα. Και δίχως το κράτος και τις λειτουργίες του, η κοινωνία των πολιτών δεν θα είχε νόημα, όποια γνώμη κι αν πλειοψηφούσε σε αυτήν
Τι ζητούν οι εν λόγω υπουργοί; Προκείμενου να χάσουν την εξουσία και πολύ περισσότερο προκειμένου να χάσουν οι δανειστές τοκογλύφοι και η τρόικα, προτιμούν να δουν την ελληνική κοινωνία να πνίγεται στον εμφύλιο. Ονειρεύονται νέα Δεκεμβριανά όπου παραστρατιωτικές και παρακρατικές συμμορίες σε συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής θα επιβάλουν το νόμο του Μέρφι σε όσους αντιδρούν. Στο όνομα βέβαια της «κατάλυσης της δημοκρατίας». Αν βέβαια βρισκόμασταν σε ευνομούμενη πολιτεία, οι κύριοι αυτοί θα αντιμετώπιζαν τον εισαγγελέα για μόχλευση παθών και πρόσκληση σε εμφύλιο πόλεμο. Ωστόσο, στην χώρα μας έχει επιβληθεί τέτοιο καθεστώς πλήρους κυβερνητικής ανομίας ώστε οι εισαγγελείς να απασχολούνται είτε με διώξεις απεργών, είτε με «διασπορά ψευδών ειδήσεων» όταν δεν βολεύει την κυβέρνηση, είτε να δίνουν διαπιστευτήρια καλής διαγωγής στους τροϊκανούς μήπως και οι νέοι καταχτητές τους πάρουν από καλό μάτι.
Την ίδια ημέρα το νεοφασιστικό μανιφέστο των τριών υπουργών βιάστηκε να προσυπογράψει και ο Μπενίτο της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος: «Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία των τριών υπουργών να απευθυνθούν στην κοινή γνώμη με μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η σημερινή ελληνική κοινωνία, με κύρια ευθύνη του πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Πίσω από κάθε μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία και κυρίως πίσω από τη δύσκολη διαχείριση μιας τεράστιας κρίσης που θέτει σε κίνδυνο τη χώρα, πρέπει πάντα να βρίσκεται: πρώτον, ένα θεωρητικό σχήμα και δεύτερον, μια ισχυρή πολιτική βούληση σχηματισμένη από ανθρώπους έτοιμους να αγωνιστούν στην πρώτη γραμμή. Υπό την έννοια αυτή, το κείμενο των τριών συναδέλφων μου, με τους οποίους ανήκουμε στην ίδια γενιά, έχουμε κοινές προσλαμβάνουσες παραστάσεις και δίνουμε έναν κοινό συλλογικό αγώνα είναι ένας πολύ καλός οιωνός για την κρίσιμη εβδομάδα που αρχίζει, κατά τη διάρκεια της οποίας κρίνονται πολλά, ίσως όλα.»
Όλα αυτά δείχνουν ότι στις κορυφές της κυρίαρχης πολιτικής αναφύεται ένας νεοφασισμός, του οποίου η ιδεολογία και η πολιτική τίθεται στην υπηρεσία, όπως άλλωστε και παλιά, των πιο αντιδραστικών μερίδων του χρηματιστικού κεφαλαίου. Κι αυτές οι μερίδες σήμερα επιδιώκουν την επίσημη κατοχή και εκποίηση της χώρας. Έτσι πιστεύουν ότι μπορεί να διασωθεί το ευρώ, η ευρωζώνη, οι τράπεζες και οι αγορές.
Αυτό είναι το επίδικο ζήτημα και της συνόδου κορυφής στις 23 του μηνός. Κι όχι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Άλλωστε γι’ αυτό το επιδιωκόμενο «κούρεμα» ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτική η δήλωση του Μιχάλη Σάλλα, προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς. Ολόκληρη η δήλωση Σάλλα έχει ως εξής: «Αυτοί που υποστηρίζουν το μεγάλο "κούρεμα" των Ελληνικών Ομολόγων, δηλαδή το πάνω από 21%, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Στην πρώτη ανήκουν εκείνοι που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ούτε από την κατάρρευση της Ελλάδας και φυσικά ούτε από τα χαρτοφυλάκια τους. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν αυτοί που δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τις συνέπειες αυτής της ενέργειας και το πιθανότερο ούτε καν περί ποίου "κουρέματος" πρόκειται. Το λυπηρό είναι ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται και άνθρωποι που οφείλουν να καταλαβαίνουν. Με βάση τις συμμετοχές που εκτιμάται ότι δηλώθηκαν για το εθελοντικό PSI της 21ης Ιουλίου, εάν δεχτούμε ότι αντί για το 21% "κούρεμα" που προέβλεπε η απόφαση αυτή, τώρα το εθελοντικό "κούρεμα" θα φθάσει στο 50%, τότε οδηγούμαστε σε μία επιπλέον μείωση του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους ουσιαστικά κατά 20 έως 25 δισεκ. ευρώ περίπου, σε παρούσες αξίες, και όχι κατά 180 δισεκ. ευρώ, που πολλοί, είτε από αφέλεια είτε από ελλιπή ενημέρωση, πιστεύουν. Το όφελος δηλαδή θα ήταν περίπου 20 - 25 δισεκ. ευρώ, το οποίο, όμως, κατά το μεγαλύτερο μέρος, η Ελλάδα θα είναι αναγκασμένη και πάλι να το ξαναδανειστεί από τις ευρωπαϊκές χώρες και το Δ.Ν.Τ., προκειμένου να ενισχύσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να επανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες. Μιλάμε δηλαδή, στο τέλος της ημέρας, για ένα όφελος της τάξης των 10 ή 15 δισεκ. ευρώ, από ένα σύνολο χρέους 360 δισεκ. ευρώ! Δυστυχώς, δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι στο προτεινόμενο από διαφόρους "κούρεμα" μέσω του PSI , εξαιρούνται τα Ομόλογα της ECB, περίπου € 60 δις ονομαστικής αξίας, τα δάνεια της Τρόϊκα, ύψους € 65 δις, άλλα δάνεια που έχει συνάψει το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 20 δις, τα Έντοκα Γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου 15 δις, Ομόλογα λήξης μετά το 2020 άλλα 40 - 45 δις, άλλες υποχρεώσεις προς προμηθευτές κλπ του Ελληνικού Δημοσίου και ασφαλώς εκείνους στο Εξωτερικό οι οποίοι και δεν προσήλθαν ούτε στο "κούρεμα" του 21% στο PSI του Ιουλίου. Επίσης, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι αυτοί που δήλωσαν συμμετοχή για την συγκεκριμένη περίοδο λήξης Ομολόγων στο PSI του Ιουλίου, ήταν σχεδόν πάνω από 50% Ελληνικές Τράπεζες, Ασφαλιστικές Εταιρίες και Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία. Δηλαδή, όλη η ιστορία αφορά κυρίως το Ελληνικό Ασφαλιστικό και Τραπεζικό Σύστημα, για τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να ξαναδανειστεί για να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται εξαιτίας αυτής της αύξησης "κουρέματος". Έτσι, θα έχουμε το φαινόμενο, το Ελληνικό Δημόσιο να αποδέχεται να διαγράψουν τα Ελληνικά Ιδρύματα, χρέος που θα τα οδηγήσει σε μείωση των αποθεματικών ή της κεφαλαιακής τους επάρκειας, για να δανειστεί στη συνέχεια και πάλι το Κράτος από Διεθνείς Οργανισμούς, με ό,τι αυτό σημαίνει πολιτικά και οικονομικά, για να επανακεφαλαιοποιήσει τις Τράπεζες και να καλύψει τα Ταμεία. Συνέπεια όλων αυτών είναι η χώρα να καταρρακώνεται διεθνώς, να της ασκούν ακόμη περισσότερες πιέσεις, να δημιουργείται κίνδυνος μόλυνσης ολόκληρου του Ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως άλλωστε υποστηρίζει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ασφαλώς να διαλύεται για πολλά χρόνια το Ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο έχει υποστεί ήδη δεκάδες δις ζημία από την όλη συζήτηση (Κέρδος, 14/10)
Δεν απέχουν και πολύ από την αλήθεια αυτά που επισημαίνει ο κ. Σάλλας. Ξεχνά απλά να μας πει ότι μια τέτοια κίνηση (εθελοντική ανταλλαγή με «κούρεμα» 50%) θα βαθμολογηθεί από τους οίκους αξιολόγησης ως SD (επιλεκτική πτώχευση) και με βάση τα δεδομένα της δημοσιονομικής κατάστασης και της ύφεσης μάλλον θα σημάνει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Ίσως είναι αυτό που θέλουν και οι ευρωκράτες προκείμενου να επιταχύνουν τις «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» και την επιβολή «μόνιμης επιτήρησης».
Τα τονίζουμε όλα αυτά γιατί η ώρα των οικονομικοπολιτικών αναλύσεων τελείωσε. Το Eurogroup επίσημα πια μεθοδεύει την επίσημη πτώχευση της χώρας. Ο κ. Βενιζέλος ουσιαστικά το ανακοίνωσε με την συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη. Πώς αντιμετωπίζει ένας λαός αυτό το άμεσο ενδεχόμενο της επίσημης πτώχευσης; Έχει κανείς απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα; Οι κυρίαρχες δυνάμεις επιδιώκουν να σπείρουν τον πανικό και την απόγνωση. Δεν θα διστάσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα να αναστείλουν ή να καθυστερήσουν για ένα διάστημα πληρωμές μισθών και συντάξεων για να πανικοβάλουν τον κόσμο και να τον κάνουν να παρακαλεί για την επέμβαση της τρόικας, να παρακαλεί για την 6η δόση, κοκ.
Πώς θα αντιμετωπίσει ο λαός αυτές τις ασκήσεις πανικού και χτυπήματος του ηθικού του; Υπάρχει κάποια δύναμη που να δίνει σαφή απάντηση; Οι ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης πολιτεύονται με σκοπό να καρπωθούν την δυσαρέσκεια του κόσμου στις επόμενες εκλογές. Σκασίλα τους για τα υπόλοιπα. Άλλοι πάλι ονειρεύονται ψηφοδέλτια και πολιτικά μέτωπα που θα τους ανοίξουν την πόρτα του κοινοβουλίου. Υπάρχει λοιπόν τρόπος να αντιμετωπίσει ο λαός την επερχόμενη πτώχευση; Μονάχα ένας: να κρατήσει την ψυχραιμία του και να οργανωθεί στις γειτονιές, να αποκαταστήσει και να περιφρουρήσει την κοινωνική του συνοχή, να μην επιτρέψει να τον πανικοβάλουν και να τον μετατρέψουν σε ζώο με αγελαία ένστικτα κοινωνικού κανιβαλισμού. Αυτό προέχει σήμερα. Και η μόνη δύναμη που μπορεί να το πετύχει σήμερα αυτό είναι το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, που απλώνεται γοργά σε όλες τις γειτονιές, σε κάθε χωριό και πόλη της Ελλάδας. Μια νέα δύναμη έχει γεννηθεί και μαζί της η ελπίδα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Δημήτρης Καζάκης

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Hellenic Nexus, τχ. 57, Νοέμβριος 2011, σελ. 12-14.

40 σχόλια:

  1. Να ρωτήσω κι εγώ κάτι τώρα που πετάει ψηλά το αεροπλάνο;

    Πιστεύεις ότι η άρχουσα ληστοσυμμορία θα παραδώσει την βρωμοεξουσία της χωρίς ντουφεκίδια; Κι ότι οι τοκογλύφοι θα κάτσουν να χάσουν έτσι εύκολα και αναίμακτα τόκους και πανωτόκια;

    Αν το πιστεύεις είσαι αφελής, αλλά δεν μου μοιάζεις για τέτοιος.

    Αν πάλι δεν το πιστεύεις, κάνε την καβάτζα σου με ό,τι καλύτερο υπάρχει από συμβούλους πολεμικής τακτικής και από διαχρονικούς Έλληνες σαν κι αυτούς που αναφέρει ο Ηράκλειτος. Κάτι μου λέει ότι θα χρειαστούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΕΠΑΜ είναι ελπίδα.

    ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΘΑΝΑΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕ ΣΥΣΤΗΜΑ
    Γράφει ο Σιδηρούντιος
    axiocratia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα ειναι το ερωτημα. Αν χρωστας καποια στιγμη θα πληρωσεις με τον Α ή Β τρόπο. Γιατι κλαιγομαστε τοσο πολυ. Εμεις του βγαλαμε και αποφασισαμε πως θα πορευτουμε. Τα υπολοιπα θα τα ανακαλυψει η ιστορία. Με τις υγειες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Μάρκο Ντε Σάντ

    Θα σου κάνω ίδια την ερώτηση απ' την ανάποδη:

    Πιστεύεις οτι ο ελληνικός λαός θα παραδώσει τη χώρα του αμαχητί; Κι οτι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα κάτσουν να χάσουν έτσι εύκολα μισθούς, συντάξεις, αποταμιεύσεις, ακίνητη περιουσία;

    Τα τουφέκια που αναφέρεις θα πρέπει να τα κρατήσουν μόνοι τους οι βουλευτές, γιατί μεχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κάποιο τμήμα της κοινωνίας που να συντάσσεται μαζί τους. Όσο για τους τοκογλύφους, αυτοί οι θρασύδειλοι προτάσσουν τις απαιτήσεις τους μόνο εκ του ασφαλούς, δηλαδή όσο υπάρχει μια κυβέρνηση που προστατεύει τα συμφέροντά τους έναντι του λαού. Όταν αυτή η κυβέρνηση δε θα υπάρχει πια, αυτοί οι κύριοι θα ανακαλύψουν την ασημαντότητα της ύπαρξής τους και την ματαιότητα των διεκδικήσεών τους.

    Όπως και να΄χει, αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι σύμβουλοι πολεμικής τακτικής, αλλά δέκα εκατομμύρια Έλληνες απέναντι σε τριακόσιους προδότες. Δέκα εκατομμύρια μαζί με εσένα, γιατί ο ελληνικός λαός δεν είναι μόνο οι άλλοι, είσαι και εσύ. Έτυχε στη γεννιά μας το καθήκον να υπερασπίσουμε τη χώρα μας και το μέλλον μας από ξένα συμφέροντα και εγχώριους προδότες. Αν μείνουμε αδρανείς, η ιστορία θα μας μουντζώσει και με τα δύο χέρια. Θα είμαστε οι απόγονοι της τιμημένης γενιάς του '40 που αφήσαμε τη χώρα να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια μας. Ελπίζω να αποδεχτείς την πρόσκληση.

    Εγώ την αποδέχομαι και κάνω ο,τι μπορώ για να σαμποτάρω τα σχέδια της κυβέρνησης. Στο μέτρο που μπορώ, δεν πληρώνω ή καθυστερώ όσο το δυνατόν περισσότερο την καταβολή των ψεύτικων, αντισυνταγματικών φόρων. Γιατί δεν έχει σημασία τι μέτρα παίρνει η κυβέρνηση, αλλά τί μπορεί να εφαρμόσει. Και αν δεν εισπράξει, δεν επιβιώνει. Όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα, όποιος και αν είναι πρωθυπουργος, όποια και αν είναι η κυβέρνηση, τα νούμερα ήδη δε βγαίνουν. Το γοργόν και χάριν έχει λοιπόν και καλά ξεκουμπίδια οσονούπω!

    @ antisoma2

    Αν αυτό που χρωστάς είναι άδικο, τοκογλυφικό και επαχθές, το διαγράφεις μονομερώς και ο δανειστής τρέχει να βρει το δίκιο του στα δικαστήρια. Καλή τύχη, ο νόμος είναι με το μέρος μας :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απίστευτη προτροπή,,, Ψυχραιμία και οργάνωση στις γειτονιέσ!!!!
    κε Καζάκη μήπως παλιμπαιδίζετε με τα αλογακια της παιδικής ηλικίας;;
    Επικαλείστε τις δηλώσεις του Σάλλα!!!! για να στηρίξετε το άρθρο σας;;; Είναι δυνατόν;;; του κου Σάλλα;;; μα σε ποιούς απευθύνεστε;;; στους μετόχους της τράπεζάς του;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον Στέλιο δεν πρέπει να ξαναδιαβάσεις ή να ξανακούσεις Καζάκη γιατί δεν τον καταλαβαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kazakhs eisai megalos hgeths..kai poli swstos kai statheros se oti grafis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kirie kazaki sas parakoloutho apo ton Fevrouario.

    Oxi mono iste o monos pou den exi pesi ekso edo kai 10 mines ( toulaxiston ) stis analisis sas mesa se ena toso kolotoubiko klima ragdeon elkselikseon alla opos lene kai para poli filoi mou pleon , iste mia egiklopedia , arxisame pali na mathenoume tin istoria tis patridas mas pou den mas mathane pote sto sxolio ...

    oti kai na gini apo edo kai bros thelo na kserete oti toulaxiston ego pistevo oti ton agona ton dosate , me ton kalitero tropo kai pano apo ola dosate kai dinete elpida se ekatomiria ellines entos kai ektos elladas kathos episis kai lisis pragmatopoiisimes

    an kapia stigmi asxolithite me tin politiki na kserete oti tha iste o protos politikos pou tha psifiso me xara kai sevasmo

    pistevo ilikrina oti ta pedia sas boroun na ine perifana gia ton babako tous ^^

    kali sas mera kai sas perimenoume to mesimeri apo to radiofono

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ stelios

    Νομίζω πως είναι λογικό η οργάνωση του κόσμου να ξεκινήσει από το στενό του περιβάλλον. Η προτροπή για οργάνωση στις γειτονιές έχει σκοπό να κάνει τον κόσμο να βγει από την προσωπική του απομόνωση και να μιλήσει με τους γύρω του για το πρόβλημά του. Έτσι θα ανακαλύψει ότι το πρόβλημα δεν είναι προσωπικά δικό του, είναι ίδιο με το πρόβλημα των γύρω του. Τότε, όλοι μαζί μπορούν να οργανωθούν για την αντιμετώπιση των κοινών τους προβλημάτων, προσφέροντας ο καθένας τις ειδικές του γνώσεις, ή ο,τι άλλο μπορεί να διαθέσει. Ήδη υπάρχουν οργανώσεις πολιτών που προσφέρουν από δωρεάν ιατρικές και νομικές υπηρεσίες, μέχρι επανασύνδεση κομμένου ρεύματος. Όταν ο κόσμος ανακαλύψει ότι έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει συλλογικά και επιτυχημένα τα προβλήματά του, θα στραφεί και κατά της πηγής των προβλημάτων του.

    Όσο για τον κο Σάλλα, είναι ίσως η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν άνθρωπο του συστήματος να προεξοφλεί την αποτυχία των νέων μέτρων παρά να τα επικροτεί. Με τις δηλώσεις του επιβεβαιώνει όσα λέει ο κος Καζάκης εδώ και πολύ καιρό σχετικά με το κούρεμα του χρέους. Ουσιαστικά, ο κος Σάλλας είναι αυτός που, έστω και ακούσια, επικαλείται τις θέσεις του κου Καζάκη, και όχι το αντίστροφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δυστυχώς Δημήτρη ο λαός μας βρίσκεται σε φάση γενοκτονίας .. αυτός είναι ο λόγος που σου έχω ζητήσει έκθεση για τον Ελληνικό Χρυσό την περιμένω με πολύ ενδιαφέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρητορική ήταν η πρώτη ερώτηση...

    Επειδή όμως βλέπω ότι η πτήση συνεχίζεται, θα κάνω και μια κανονική:

    Οι ΜΑΣΟΝΟΙ με ποιά από τις δύο πλευρές βλέπεις να συντάσσονται; Με τον λαό ή με αυτούς που κυβερνάνε;


    pessoi11[φτιαγμένο παπάκι]yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. DHMHTRH,,,EISAI MEGALOS HGETHS KAI SE THELOUME KAI GIA PROTHIPOURGO MASSTO TELOS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διαβάστε κι αυτό:

    http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/11/blog-post_675.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Μάρκο Ντε Σαντ

    Δεν γνωρίζω σε ποιούς αναφέρεσαι συγκεκριμένα αλλά, γενικά, όποια ομάδα χρησιμοποιεί το πολιτικό σύστημα ως όργανο επιβολής των συμφερόντων της θα χάσει την ισχύ της όταν το πολιτικό σύστημα ανατραπεί. Δεν πρέπει πάντως να εξετάζουμε την Ελλάδα σαν να είναι μέσα σε γυάλα, αποκομένη από το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον της Ευρώπης. Οι πράξεις μας έχουν συνέπειες όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός Ελλάδας. Έτσι, αν διαγράψουμε το χρέος και αποχωρήσουμε από την ευρωζώνη, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις μπατιρημένες χώρες που θα ακολουθήσουν κατα πόδας. Οι διεθνείς κερδοσκόποι και όσοι συντάσσονται μαζί τους θα δεχτούν απανωτές απώλειες από οικονομίες τόσο μεγαλύτερες από τη δική μας, που η Ελλάδα θα είναι το τελευταίο από τα προβλήματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @stelios

    Διαβάζοντας άρθρο σας γράφετε μεταξύ άλλων :
    " Τώρα ήρθε η λυπητερή και φταίει ο Ράινμπαχ...Αφού μόνοι μας καταφέραμε τα αδιανόητα που ξέρετε... μπορεί με γερμανική ΔΥΣΤΥΧΩΣ χειραγώγηση να πάμε καλύτερα!!" .

    Το σημερινό σας βέβαια είναι ακόμα πιο βαθυστόχαστο και με διαφώτησε πλήρως ...

    " Απίστευτη προτροπή,,, Ψυχραιμία και οργάνωση στις γειτονιέσ!!!!
    κε Καζάκη μήπως παλιμπαιδίζετε με τα αλογακια της παιδικής ηλικίας;;
    Επικαλείστε τις δηλώσεις του Σάλλα!!!! για να στηρίξετε το άρθρο σας;;; Είναι δυνατόν;;; του κου Σάλλα;;; μα σε ποιούς απευθύνεστε;;; στους μετόχους της τράπεζάς του;; "

    Αλλάζοντας λοιπόν δομή και ύφος , θα μπορούσα να ανφέρω οτι στο Καζάκη μπορείς να κάνεις όση κριτική θες και να παραθέσεις στοιχεία ή ενδείξεις για το καλό ή το κακό των προθέσεών του ...

    Απο που προκύπτει ομως ΒΡΕ ΛΕΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ οτι ένας λαός είναι καλύτερα να χειραγωγείται;;;Μη μου απαντήσεις με το προφανές "μα και τώρα το ίδιο συμβαίνει " .Υποτίθεται γίνεται κοινωνική ζύμωση , για το διωγμό όλων αυτών των δολοφονικών στοιχείων , τα οποία στο κάτω κάτω δεν είχαν ποτέ σχέση με το λαό και ήταν πάντα υπόδουλοι των εξωθεσμικών κέντρων με ελληνικό φερετζέ...

    Και εσύ επικαλείσαι οτι ίσως είναι καλύτερα να χειραγωγηθούμε και να αποξενωθούμε δεχόμενοι απευθείας τους original εντολείς των δολοφόνων ;;;

    Σου απευθύνομαι κατ αυτόν τον τρόπο (ω μοντιέ) και χωρίς φυσικά ευγένεια της γαλλικής ψευτοκουλτούρας , ούτε καν με αντεπιχειρήματα ...ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που κάνεις και εσύ , αλλά χωρίς νοηματικές και λεκτικές διανθίσεις ...

    Υ.Γ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Kyriakos

    Οι "απαντήσεις" σου δεν με καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο.

    Φυσικά προσποιούμαι ότι δεν έχω καταλάβει ακόμα τον ρόλο που παίζεις σε αυτό το μπλόγκ...

    Αν ρίξεις μια ματιά εδώ

    http://mavrifatria.blogspot.com/

    λίγο πριν την νεκροψία θα βρεις σίγουρα μια παράγραφο που σε ενδιαφέρει.

    Διάβασέ την καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. είναι απόλυτα σωστό να γίνουν ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ επιτροπές στις γειτονιές ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ.... και ΨΕΥΤΟΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟΥΣ... ηγεσίες φυσικά θα βγουν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ αλλά προυπόθεση είναι η εσωτερική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο αλληλοσεβασμός ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΟΝΤΑΙ και να κουκουλόνονται οι διαφορές.
    η ζωή θα βρει διαδρόμους και ρωγμές. Τώρα με την νέα κυβέρνηση ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ οι αφέντες θα αναθαρύσουν και οι δανειστές επίσης...
    Ωστόσο ένας στους δύο ενεργούς πολίτες της χώρας ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ... Αυτό είναι η αντικειμενική βάση για την κίνηση των μαζών ή πιθανώς ... και η παγωμάρα τους... Ας επενδύσουμε λοιπόν στην κίνηση των ανθρώπων.
    Παραμένοντας, πρωσοπικά, επιφυλακτικός ως προς τα ΜΕΤΩΠΑ, όπως αυτό που έχετε δημιουργήσει το ΕΠΑΜ οφείλω να ομολογήσω ότι έχετε θέσει σε κίνηση χιλιάδες ανθρώπους.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ και σας τιμά.
    Το στοίχημα όλων μας είναι ένα και μοναδικό.

    ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΦΥΡΗΛΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ...

    ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ λέγαμε παλαιά...

    ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ είναι η σημερινή ανάγκη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Μαρκο Ντε Σαντ


    Κατάφερα να διαβάσω μέχρι τέλους το άρθρο που μου συνέστησες, παρά την απίστευτα χυδαία γλώσσα του. Το βρήκα σαν ένα ασυνάρτητο συνοθύλευμα ασύνδετων γεγονότων και προσωπικών απόψεων, ανακατεμένων με αστήρικτους ισχυρισμούς και υβριστικές δηλώσεις, χωρίς συγκεκριμένη θέση και επιχειρηματολογία που να την στηρίζει. Ο συγγραφέας, μεταξύ άλλων προβαίνει σε ορισμένους ιστορικούς, οικονομικούς και κοινωνιολογικούς ισχυρισμούς για τους οποίους δεν κάνει τον κόπο να παραθέσει δημοσιευμένες πηγές οπου θα μπορούσε ο αναγνώστης να τους διασταυρώσει. Υπάρχουν μόνο κάποια αγνώστου προελεύσεως video, τα οποία δε συνδέει στο άρθρο του με συγκεκριμένους ισχυρισμούς. Μήπως ο αναγνώστης πρέπει να βασιστεί στο λόγο του συγγραφέα για την εγκυρότητα των ισχυρισμών του; Ίσως o συγγραφέας θεωρεί οτι τα γραφόμενά του είναι αυταπόδεικτα, ή μπορεί να απευθύνεται αποκλειστικά σε ομοιδεάτες του, πάντως η γραφή του αποθαρρύνει τον περαστικό αναγνώστη. Εν ολίγοις, σε αυτό το άρθρο δεν υπάρχει πρόλογος, δεν υπάρχει σαφής θέση, δεν υπάρχει κυρίως σώμα με επιχειρηματολογία και πηγές που να την στηρίζουν, και δεν υπάρχει επίλογος και συμπέρασμα. Επιπλέον, η γλώσσα γραφής είναι τέτοια που, αν ο συγγραφέας απευθυνόταν σε κάποιον κατά πρόσωπο, θα εισέπρατε μήνυση. Δεν το βρίσκω πολύ έξυπνο να εκμεταλεύεται κανείς τη ασφάλεια της ανωνυμίας του διαδικτύου για να εκφράζεται με τέτοια χυδαιότητα. Αν ο συγγραφέας θέλει να μάθει πώς να επιχειρηματολογεί σωστά, ας ρίξει μια ματιά στο εξαιρετικό άρθρο που προτείνει πιο πάνω ο Σεβάχ Θαλασσινός.

    Όσο για μένα, δεν ξέρω ποιός φαντάζεσαι οτι είναι ο …ρόλος μου, εγώ απλά θεωρώ οτι η περιοχή των σχολίων του blog είναι χώρος έκφρασης απόψεων και δημοκρατικού διαλόγου, και έτσι την χρησιμοποιώ - για διάλογο. Για πες μας κι εσύ τώρα, ποιός είναι ο δικός σου ρόλος; Να προτείνεις προβλήματα στις λύσεις του Καζάκη; Γιατί μέχρι στιγμής δεν έχεις προσφέρει κάτι εποικοδομητικό. Μόνο ανώριμες δηλώσεις του τύπου "θα πέσουν τουφεκίδια", και επίσης ανώριμα υπονοούμενα τύπου "θα έρθουν τη νύχτα οι μασόνοι και θα φάνε τα παιδιά σας". Τι σχέση έχουν αυτά με ένα blog που ερχόμαστε για να διαβάσουμε οικονομικές αναλύσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έτσι, Λοιπόν, η Ελλάδα Ξαναμπαίνει στο Γύψο.

    Αύριο στις 2μμ ορκίζεται η σύγχρονη χούντα, η Χούντα των Τραπεζών, υπό το βλέμμα και με τις 'ευλογίες' της εν ψυχρώ πλέον εκτελεσμένης λεγομένης Ελληνικής δημοκρατίας.... Που είσαι Περικλή να δείς τα νέα 'επιτεύγματα' της Αθήνας!

    Παπαδήμος, λοιπόν... και οι υπόλοιποι Νοεμβριανοί εθνοσωτήρες που μας τον έγκατέστησαν!

    Ξυπνάτε Αδέρφια από το λήθαργο και πάρτε πίσω αυτό που δολοφόνησαν, γιατί αυτό μόνο αν το διεκδικήσουμε θα ξαναζωντανέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Οι ηγεσίες των κομμάτων [της αντιπολίτευσης] πολιτεύονται με σκοπό να καρπωθούν την δυσαρέσκεια του κόσμου στις επόμενες εκλογές"

    Aυτό έχει αναιρεθεί μετά τα σημερινά... Τέρμα τα κόμματα. Οι Μνημονιακοί και οι Ελεύθεροι.

    Ή οι Οπαδοι του Κεντρικού Σχεδιασμού και οι Ελεύθεροι

    Και δεν κουνάει φύλο. Είχαμε πραξικόπημα και δεν κουνάει φύλο. Η δύναμη του εκβιασμού της 6ης και της νιοστής δόσης. Ετσι θα πάει. Πεινάς; Σκάσε γιατί δεν θα πάρεις την δόση.

    (ή βρες τίτλους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ kyriakos

    Δεν υπάρχει καμιά ασφάλεια και καμιά ανωνυμία στο διαδίκτυο και το ξέρεις πολύ καλά κ. εκπρόσωπε του διπρόσωπου. Όποιος θέλει να μου κάνει μήνυση ελεύθερα...

    Κατά τα άλλα, μια από τα ίδια...

    +αεροπλάνευcον+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΜΑΦΙΑ ΗΡΘΕ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΣ
    Η χώρα ήταν που ήταν σε χέρια ανίκανων και δωσίλογων, με την επιλογή του Παπαδήμιου ήρθε ο πλήρης έλεγχος του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος. Οι ίδιοι άνθρωποι που οδήγησαν τον τόπο στην καταστροφή, οι ίδιοι συνεχίζουν να διατηρούν την εξουσία και να εκλέγουν όποιον θέλουν πρωθυπουργό. Κατάφεραν μάλιστα να φέρουν ένα ακόμα επικίνδυνο καθεστώς το οποίο δεν θα διστάσει να ρημάξει ότι έχει μείνει όρθιο. Δυστυχώς, οι ενδείξεις που φτάνουν σε εμάς είναι ότι η συμμορία της διαπλοκής που εξέλεξε τον Παπαδήμιο (Μητσοτάκης, Σημίτης, Αλαφούζος, Μπόμπολας, Καρά-Τζαφέρ, Προβόπουλος κτλ), έχοντας τη στήριξη του διεθνούς υποκόσμου, θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να φορτώσουν την ολική κατάρρευση και τη μαζική δυστυχία που θα έρθει σε μια επόμενη κυβέρνηση, εκλεγμένη από το λαό, και την οποία δεν θα έχουν υπό έλεγχο. Ο βασικός ρόλος της σημερινής κυβέρνησης των Παπαδήμιων θα είναι η εκποίηση της χώρας και η ρύθμισή για την παράδοσή της στα χέρια του τέταρτου ράϊχ και των εξαρτημάτων του. Στην πορεία αυτή, η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τη διαδικασία της εκποίησης και παράδοσης της χώρας, τον Παπαδήμιο και τους Παπαδημοκράτες του. Η λύση είναι η απαλλαγή από την αδίστακτη μαφία και ο εγκλεισμός της σε κάτεργα. Η λύση είναι μια νέα κυβέρνηση εντίμων και ικανών, η οποία με τη στήριξη κινημάτων ενάντια της διαφθοράς από το εξωτερικό θα καταφέρει να ξεβρομίσει και να αναστήσει τη χώρα. Μακάρι σήμερα η κίνηση για τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου του ΟΧΙ, έπειτα από πρωτοβουλία του άξιου και μαχητικού ΕΠΑΜ, να φέρει τα αποτελέσματα που περιμένει ο μαρτυρικός λαός μας.
    Σιδηρούντιος
    axiocratia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 255 "βουλευτές "του ελληνικού κοινοβουλίου μολύνθηκαν από την αρρώστια της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπεριζω ολους οσους μοιραζονται και παρακολουθουν τους προβληματισμους του κ.Καζακη...

    κ.Καζακη σας ακουω απο το καλοκαιρι..και θα ηθελα να σας πω ενα μεγαλο μπραβο για αυτη την τεραστια προσπαθεια εθνικης αφυπνισης που καταβαλετε.

    Δυστυχως ομως, θα ηθελα να παρατηρησω οτι σε αυτον τον ακηρυχτο πολεμο μεταξυ διαφορων αληθινων πατριωτων και καποιων δηθεν εθνοσωτηρων, πολλες φορες εμεις ο απλος κοσμος που δεν εχουμε γνωσεις οικονομιας ειμαστε τα μονα και σιγουρα θυματα.

    Επισης θα ηθελα παντα πριν ακουσω μια αποψη και καταληξω στην ορθοτητα της, να ακουσω και την αντιθετη αποψη απο το αλλο στρατοπεδο και να προσπαθησω να εντωπισω τις αδυναμιες εκατερωθεν.

    Οπως και να χει για να μην μακρυγορω..θα ηθελα να επισημανω οτι ο Κακλαμανος μαζι με τον οποιο ο Καζακης μοιραζεται τις αποψεις εχει αρχισει να με κουραζει σε σημειο που θα αρχισω να πιστευω οτι πιο πολυ νοιαζεται για το ποσο ανατρεπτικα θα ειναι αυτα που θα πει ο Καζακης παρα για το αν θα γλυτωσουμε την χρεωκοπια..

    Κυριε Κακλαμανο..οχι αλλη τσιριδα !!!

    Στο τελος θα καταντησουμε ολοι πανικοβλητοι και τα ηρεμιστικα δεν θα φτανουν για ολους !!!

    Και επειδη αυτο το blog ειναι του Καζακη και οχι του Κακλμανου..θα ηθελα να κανω λιγο τον δικηγορο του διαβολου και να ρωτησω οποιος γνωριζει κατι περισσοτερο απο εμενα.. να ριξει μια ματια σε αυτο το αρθρο και να σχολιασει την ορθοτητα του..

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_12/06/2011_445590

    Ευχαριστω πολυ και χαιρετισμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ kostas

    Μόλις διάβασα το άρθρο όπου παραπέμπεις. Με μπέρδεψε ο Μανιτάκης σου. Γράφει:

    "...τα κοινόχρηστα πράγματα, όπως ο αιγιαλός ή τα δημόσια κτίρια ... δεν υπόκειται σε υποθήκευση ή κατάσχεση". Αν είναι έτσι, τότε με ποιά λογική προβλέπεται στον εφαρμοστικό, παραχώρηση χρήσης αιγιαλού, παραλίας και αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων (άρθρο 14)? Αν, "...η ρήτρα παραίτησης του Δημοσίου από τις αποκαλούμενες -κακώς- «ασυλίες εθνικής κυριαρχίας», δεν είναι πρωτοφανής. Πρόκειται για μια τυποποιημένη (standard) ρήτρα των διεθνών οικονομικών συναλλαγών, που απαντάται σε όλες τις συμβάσεις δανείων και εγγυήσεων στις οποίες εμπλέκεται το κράτος...", τότε γιατί δεν παραθέτει ένα ακόμη παράδειγμα σύμβασης δανείου που να περιέχει αυτό τον όρο; Καλύτερα, δε, θα ήταν η σύμβαση να αφορούσε τρίτες χώρες.

    Στο ζουμί: στο άρθο που παραπέμπεις ο Μανιτάκης ισχυρίζεται ότι "Και πάντως δεν θίγεται ούτε απειλείται από τη δανειακή σύμβαση η εθνική μας κυριαρχία, ούτε είναι δυνατόν άλλωστε να θιγεί από συμβάσεις αυτού του είδους".

    Αν είναι έτσι, τότε με ποιό ακριβώς τρόπο θα συμβεί αυτό που έλεγε η Μέρκελ στο συνέδριο του κόμματός της, ότι δηλαδή: "Κράτη των οποίων το χρέος δέχεται απομείωση, θα πρέπει να αποδέχονται περιορισμούς της κυριαρχίας τους..."?

    Μήπως πάει να μας μπερδέψει ο κύριος? Λέμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Στα περισσοτερα συμφωνω εως και την τελευταια παραγραφο οπου εχω αρκετες διαφωνιες μιας και δεν πιστευω στην αποκλειστικοτητα και το μονοπωλιο της οργανωσης της λαικης αντιδρασης, της χειραφετησης των εργαζομενων απο μια μονο πολιτικη οργανωση την ωρα που το συνολο της αντι-ΕΕ αριστερας αντιπαλευει απο την πρωτη στιγμη και με θυσιες των φιλων-μελων-οπαδων της τα μετρα και της ντιρεκτιβες της δοσιλογικης κυβερνησης, ποσο μαλλον οταν ειχε τον δυσσαρεστο ρολο της Κασσανδρας σε παλιοτερες εποχες να προβλεπει, να προειδοποιει, να ενημερωνει και να αγωνιζεται σε οτι ηρθε στην ζωη του Ελληνα εργαζομενου σχετικα προσφατα(σχετικα προσφατα εγινε αισθητο για την ακριβεια-ισως 2 χρονια τωρα).

    Αλλο ενα σημειο που με προβληματιζει ειναι
    ''Μα για να ξεπουληθεί το σύμπαν: ιδιωτική και δημόσια περιουσία''

    Στην ιδιωτικη περιουσια τοποθετειτε και τα μεσα παραγωγης που κατεχουν μεγαλοκεφαλαιουχοι της Ελλαδας?
    Πιστευεται δηλαδη οτι το εγχωριο κεφαλαιο βαλλεται απο το ξενο , το οποιο με καποιο μαγικο τροπο δρα ως μια συμπαγη και διχως αντιφασεις και αντικρουομενα συμφεροντα, ομαδα?

    Πιστευω οτι ειναι πιο συνθετες οι ενδοαστικες αντιθεσεις στο διεθνες κεφαλαιοκρατικο συστημα.

    Εξαλλου η κριση δεν ξεκινησε απο την Ελλαδα ουτε και προκειται να λυθει το προβλημα κερδοφοριας ολοκληρου του διεθνους κεφαλαιου απο τον πλουτο της Ελλαδος, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν η Ελλαδα δεν αποτελει την αφετηρια ευρετερης επιθεσης.

    Ανταγωνισμοι γινονται και αμφιβαλλω πολυ κατα ποσο μερος της εγχωριας αστικης ταξης δεν εχει συμμαχησει(αν οχι η πλειοψηφια της) με ξενα μονοπωλια(εξαλλου αυτο το ζησαμε ως χωρα και στην κατοχη), κατι αλλωστε που διαφαινεται και απο το μαυρο μετωπο που κυβερναει σημερα(μεχρι καθεαυτου εκπροσωποι των ντοπιων πολουτοκρατων)

    Πολιτικα στηριζα τους μαρξιστες, αν και η οικονομικη μου παιδεια(εγχωρια και ξενη) ειναι αυτο που θα αποκαλουσαν αστικη.Αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν αποδιδω μεγαλα δικια στην μαρξιστικη οικονομικη αναλυση ως εργαλειο ερμηνειας των καιρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δε μπορώ να πιστέψω μετά από όλα τα γελοία γεγονότα των τελευταίων ημερών , με τη κοροϊδία απέναντι σε όλους εμάς, με την αναίμακτη ,πολιτικά, παράδοση της χώρας σε τραπεζίτη πρωθυπουργό , χωρίς εκλογές , χωρίς να μας ρωτήσει κανείς, θα πρέπει να γίνει κάτι απίθανο πλέον για να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή όλων μας.
    Τελικά όσο κάποιοι είναι ακόμα βολεμένοι , και είναι πολλοί , τίποτα δε θα αλλάζει. Όλοι έχουμε μείνει σα χάνοι και κοιτάμε πως μας σβήνουν από το χάρτη , πως μας κλέβουν , πως μας λένε στα μούτρα ότι μας έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Κι όμως σιωπή , τίποτα , θαρρείς και υπάρχει ελπίδα με αυτούς τους ακατανόμαστους ότι θα βγούμε από τη κρίση!
    Κρίμα , πολύ κρίμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Ή ΔΕΞΙΟΣ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΝΤΙΜΟΣ Ή ΛΑΜΟΓΙΟ


    Δεν υπήρξα ποτέ νεοδημοκράτης, αλλά βλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου της ΝΔ απέναντι στη ενδοτική του ηγεσία καταλαβαίνω τώρα ότι ο περισσότερος κόσμος της ΝΔ είναι αγνά πατριωτικός. Οι απλοί νεοδημοκράτες είπαν και θα πουν ΟΧΙ στις υπογραφές για την παράδοση εθνικής κυριαρχίας, ΟΧΙ στη νεα πραξικοπηματική κυβέρνηση των τραπεζιτών και καναλαρχών που έφτασαν τον τόπο στο σημερινό γκρεμό. Ο Σαμαράς, η Ντόρα Μπόρα, ο Καρά Τζαφέρ, αλλά και άλλοι από τις ηγεσίες της λεγόμενης δεξιάς, έσκαψαν μόνοι τους το λάκο τους τόσα χρόνια και τώρα πέφτουν μέσα. Και η αριστερά λέει ξεκάθαρα το πατριωτικό ΟΧΙ, με εξαίρεση βέβαια κάποιους ανόητους. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις μέχρι που πήγαν και όλες οι σακούλες με το μετρητό του Λαμογιάδη Λαυρεντιάδη. Οι επώνυμοι αριστεροί τύπου Δαμανάκη και Ανδουλάκη που τάχθηκαν με το ΠΑΣΟΚ, είναι βέβαιο ότι ετοιμάζουν και αυτοί το δικό τους χαρακίρι, παρέα με κάτι δεξιούς τύπου Μάνου που λάτρεψαν τα χαρίσματα του Γιωργάκη και τον έκαναν αρχηγό τους. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβει το μέλλον, και ποιοι από αυτούς θα γίνουν σφαντά (φαντάσματα), όπως έλεγε και η γιαγιά μου. Ποιος το περίμενε ότι τόσο ο Σημίτης όσο και ο Μητσοτάκης θα γυρνάνε ακόμα ανάμεσά μας μετά τα μεσάνυχτα και θα αφήνουν περίεργες βοές, τρομάζοντας τα γυναικόπεδα;

    Το ευχάριστο είναι ότι φέτος έληξε στην ουσία ο καταστροφικός εμφύλιος. Ο αριστερός και δεξιός κόσμος, μπροστά στο ενδεχόμενο να αφανιστούμε από τον χάρτη, στην ουσία έχει ενωθεί κάτω από το νέο πατριωτικό ΟΧΙ. Καλά, για το ΠΑΣΟΚ, τον “μεσαίο” χώρο που δεν είναι ούτε αριστερός ούτε δεξιός, δεν το συζητάμε. Όσα σωστά πρόσωπα είχε το έχουν εγκαταλείψει, και έχει μείνει μόνο με τα λαμόγια, τους ανόητους και το λουρί της μάνας. Εξαϋλώθηκε, έκλεισε τον κύκλο του. Τον κύκλο τους ελπίζω να κλείσουν και οι αντιρρήσεις για να δομηθεί το μεγάλο μέτωπο του ΟΧΙ με κόσμο από κάθε χώρο. Ίσως να κάνω λάθος, αλλά βλέπω στο άμεσο μέλλον να έχουμε δύο παρατάξεις μέσα στην Ελλάδα. Δεν θα μιλάμε πλέον για αριστερούς και δεξιούς, αλλά για έντιμους και λαμόγια. Η μια παράταξη, προφανώς των λαμογίων, θα στηρίζει τους Καναλάρχες, τους Τραπεζίτες, τους διαπλεκόμενους, τους μεγαλοφοροφυγάδες, τους κουκουλοφόρους, τον κρυπτοασφαλήτικο υπόκοσμο της νύχτας, τους μιζαδοφάγους, την παραπαιδεία, την παραυγεία κτλ. Η αλλη παράταξη θα είναι αυτή που θα πει το ΟΧΙ στην υποτέλεια και την νέα Κατοχή, ΟΧΙ στο ξεπούλημα της χώρας, ΟΧΙ στη διαφθορά, ΟΧΙ στην ατιμωρησία. Προς το παρόν έχουμε μια ακόμα κυβέρνηση των λαμογίων και των ανοήτων. Η ελπίδα όμως για το μέλλον της χώρας αρχίζει να ανατέλλει, και προέρχεται από την κοινή στάση του μέχρι τώρα Δεξιού και Αριστερού κόσμου. Όλοι οι πατριώτες, ο απλός κόσμος που δεν τα φάγαμε μαζί τους αλλά μας τα έφαγαν, μπορούμε να το κάνουμε το θαύμα.

    Σιδηρούντιος
    axiocratia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ kostas

    θα ήθελα επίσης να συμπληρώσω στην απάντηση του giorgos, πως ο Μανιτάκης ομολογεί πεντακάθαρα οτι οι προηγούμενες συμβάσεις δεν έφταναν στο βαθμό εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας:
    " Ωστόσο, οι δεσμεύσεις αυτές του ελληνικού κράτους απέναντι στους δανειστές του δεν έφταναν μέχρι την παραίτησή του από αρμοδιότητες κυριαρχίας. Η παραίτησή του αφορούσε τα γνωστά δικονομικά και ουσιαστικού δικαίου προνόμια ή ασυλίες που απολαμβάνει το ίδιο ως προς την περιουσία του και μόνον".
    Όσο για του λόγου το ασφαλές του Μανιτάκη και για την συνήθη παραίτηση του δημοσίου από τα περιουσιακά του στοιχεία με την πρόσφατη υπουργική απόφαση της ΝΔούλας, για εγγυήσεις ρευστότητας προς τις ιδιωτικές Ελληνικές τράπεζες, έχω να πω οτι αυτό ακριβώς θα πρέπει να πολεμήσουμε για να αλλάξει. Αυτή την κοροϊδία, την αναξιοπρέπεια και την προδοτική στάση έναντι του Ελληνικού λαού, όλων όσοι είτε απροκάλυπτα, είτε συγκαλύπτοντας, έφτασαν την χώρα να έχει αυτό το μέλλον, της αποικίας δηλαδή.

    Όσο για τον Κακλαμάνο, τι να σου πω... εμένα μου ακούγεται σαν γλυκιά μελωδία.

    Να 'σαι καλά, καλό απόγευμα.

    ΥΓ. 2η μέρα χούντας (έτσι απλά, για να το συνηθίζουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ kostas (1)

    Διάβασα και εγώ το άρθρο που προτείνεις, το οποίο βρήκα ενδιαφέρον. Θα ήθελα παρ' όλα αυτά να κάνω κάποιες επισημάνσεις. Θα σου πω εξ' αρχής οτι δεν έχω ειδικές γνώσεις επι του θέματος, οι επισημάνσεις μου είναι στη βάση δημοσιεύσεων πάνω στο θέμα, και στην κοινή λογική. Σου παραθέτω τους σχετικούς συνδέσμους ωστε να διαβάσεις και να κρίνεις μόνος σου.

    1. Το οτι η ρήτρα παραίτησης απο την εθνική κυριαρχία περιλαμβάνεται τακτικά σε συμβάσεις που υπογράφει το ελληνικό κράτος δε σημαίνει οτι η εθνική κυριαρχία δεν κινδυνεύει. Αντίθετα, δείχνει οτι η κατάσταση είναι πιο τραγική απ' οτι πιστεύαμε, αφού έχει γίνει θέμα ρουτίνας να υποθηκεύουμε τη χώρα για θαλασσοδάνεια.

    2. Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, όπως γνωρίζει ο κος συνταγματολόγος, διέπονται από διαφορετικό νομικό καθεστώς από τη δανειακή σύμβαση. Το ομόλογο είναι επενδυτικό προϊόν για το οποίο ισχύει το ελληνικό δίκαιο, που σημαίνει οτι σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης μπορούμε με νομοθετική πράξη να μεταβάλλουμε προς όφελός μας τη νομοθεσία που αφορά την πληρωμή των ομολόγων. Συνεπώς, στην περίπτωση των ομολόγων έχουμε τα εργαλεία για να αποτρέψουμε την ενεργοποίηση της ρήτρας που αφορά την εθνική κυριαρχία.

    Η δανειακή σύμβαση, αντίθετα, είναι διακρατική σύμβαση στην οποία ισχύει το αγγλικό δίκαιο. Η δέσμευσή μας δεν είναι σε ιδιώτες επενδυτές αλλά σε κυρίαρχα κράτη, ενώ δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη νομοθεσία προς όφελός μας. Εδώ, ο κίνδυνος από την παραίτηση απ' την ασυλία της εθνικής κυριαρχίας είναι πραγματικός. Σαν να μην έφτανε αυτό, τώρα επιχειρούν να αλλάξουν και το νομικό καθεστώς των ομολόγων. Ένας από τους σκοπούς της ανταλλαγής ομολόγων κατά το κούρεμα είναι να ανταλλάξουν οι κερδοσκόποι τα ομόλογα ελληνικού δικαίου με ομόλογα ξένου δικαίου.
    (Σχετικά με το νομικό καθεστώς των ομολόγων, ρίξε μια ματιά στο άρθρο οικονομολόγου που προτείνει πιο πάνω ο Σεβάχ Θαλασσινός).

    3. Αναφέρει το άρθρο: " […] το επίμαχο άρθρο της δεύτερης περιέχει σαφή, σαφέστερη δεν γίνεται, εξαίρεση από την κατάσχεση ή αναγκαστική εκτέλεση των περιουσιακών εκείνων στοιχείων του Δημοσίου, τα οποία η ελληνική έννομη τάξη προστατεύει με διατάξεις του αναγκαστικού δικαίου". Μόνο που, όπως είπαμε ήδη, το δίκαιο που ισχύει δεν είναι το ελληνικό αλλά το αγγλικό. Πριν από οτιδήποτε άλλο, υπάρχει το άρθο 14, παράγραφος 1: "Η παρούσα Σύμβαση καθώς και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που τυχόν προκύψει από την παρούσα ή σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο". Η ερμηνεία του συνταγματολόγου δεν προκύπτει από την φρασεολογία της σύμβασης. Εδώ το κείμενο της σύμβασης:
    http://aganaktismenoi-drama.gr/wp-content/uploads/2011/06/mnimonio.pdf
    και εδώ μια νομική ανάλυση της σύμβασης:
    http://www.dsanet.gr/epikairothta/mnimonio/blog/N_B.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ kostas (2)

    4. Αναφέρει το άρθρο οτι ο αιγιαλός, τα δημόσια κτήρια και τα πολιτιστικά αγαθά δεν υπόκεινται σε κατάσχεση. Αυτό δεν μας προστατεύει από την απώλεια του δικαιώματος εμπορικής εκμετάλευσης. Ήδη, όπως αναφέρει πιο πάνω ο giorgos, με τον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου (ακόμα φτύνω δακρυγόνα) τα εθνικά μνημεία, τα δημόσια ακίνητα και ο αιγιαλός είναι προς εκποίηση, με τρόπο τέτοιο που το δημόσιο δεν θα έχει κανένα απολύτως έσοδο. Εδώ το νομοσχέδιο, με επεξηγήσεις:
    http://www.epikaira.gr/content/files/Efarmostikos_nomos_sxolia1.pdf

    5. Στο τελευταίο μέρος του άρθρου, ο κος Μανιτάκης δεν γράφει πλέον με την ιδιότητα του συνταγματολόγου αλλά εκφράζει τις προσωπικές του πεποιθήσεις. Βλέπουμε λοιπόν οτι δείχνει να είναι οπαδός του ευρωπαϊσμού-με-το-ζόρι, αναξαρτήτως συνεπειών. Πιστεύει τυφλά στην ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης, υποβαθμίζει την εθνική κυριαρχία (η οποία είναι ιστορική κατάκτηση), και παραβλέπει το γεγονός οτι η συμμετοχή σε αυτήν την ένωση αφαίρεσε απο τις χώρες το δικαίωμα άσκησης ανεξάρτητης οικονομικής πολιτικής στα μέτρα και τις δυνατότητες της κάθε χώρας. Το αποτέλεσμα είναι οτι η μισή Ευρώπη σήμερα είναι οικονομικά κατεστραμένη, χωρίς τη δυνατότητα χρήσης των οικονομικών εργαλείων που θα βοηθούσαν τις προβληματικές χώρες να ανακάμψουν (π.χ. εθνικό νόμισμα, έλεγχος κίνησης κεφαλαίων, δασμοί κ.α.), μιας και αυτά απαγορεύονται από τις ισχύουσες συνθήκες.

    Κατά τη δική μου εκτίμηση, ο κος Μανιτάκης δείχνει να έχει γράψει αυτό το άρθρο στη βάση των προσωπικών του πεποιθήσεων, εκμεταλλευόμενος τις ειδικές του γνώσεις σε συνδυασμό με την άγνοια του απλού αναγνώστη, ωστε να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη εντύπωση.

    Ελπίζω να βρεις κάτι από τα παραπάνω χρήσιμο.
    Φιλικά,
    k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δημοσκόπηση στο "Βήμα", για την οποία αναφορά έχει γίνει και στο δελτίο ειδήσων, επιχειρεί να επιβάλει κοινή γνώμη για το πως νοιώθει ο λαός για την κυβέρνηση Παπδήμιου. Μήπως αυτό θυμίζει ανακοινώσεις της Παπαδοπουλικής χούντας; Λέω, δηλάδή... γιατί εμείς δεν κορο'ι'δευόμαστε, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΛΟΚ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ -

    ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙ ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ.

    Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ, ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ. ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΣΟΚ ΤΟΥ ΦΡΙΝΤΜΑΝ. ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΝΤΜΑΝ ΣΑΚΣ, ΠΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΟΥΑΠΣ, ΜΑΣ ΕΒΑΖΕ ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΝΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΦΟΥΣΚΕΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.

    ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ. ΕΝΑ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΑ ΔΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.
    ΤΟ ΣΟΚ ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΓΑΠ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΧΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Ο ΠΙΝΟΤΣΕΤ ΚΙ Ο ΒΙΝΤΕΛΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΣΤΗΝ ΣΟΒ. ΕΝΩΣΗ Ο ΓΙΕΛΤΣΙΝ ΠΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΤΣΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΗΓΚΑΝ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ 300% ΤΗΝ ΨΑΛΙΔΑ ΜΕΤΑΞΥ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΩΝ. ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΕ ΜΕ ΟΣΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΟΤΑΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ ΠΕΘΑΙΝΑΝ 1000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΑΓΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΡΑΜΣΦΕΛΝΤ.

    ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ / ΦΡΙΝΤΜΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ. ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ?

    ΓΙΑ 8 ΔΙΣ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ 80 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ ? ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΣΟ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ "ΑΘΩΑ" ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΜΜΕ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 11.
    ΗΔΗ "ΠΕΡΝΟΥΝ" ΟΤΙ ΤΟ 72% ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟ 56% ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΝΤΑΜΑ. ΕΡΩΤΗΣΗ : ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΤΟ 22% ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ? ΕΓΩ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.

    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΔΩ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ.

    ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΙΣΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΚΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ή ΨΗΣΤΗΣ. ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΜΙΣΟΥΝ 3-4 ΜΗΝΕΣ. ΤΑ ΤΑΞΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δημήτρη Καζάκη, το πρόβλημα μου είναι πως δεν μπορώ να δεχθώ ότι το φιλόξενο κανάλι 9 μαζί με εσένα φιλοξενεί και τον Παπαγιάννη. Δυστυχώς δεν μπορώ να το περάσω στον Μάνο.
    Το άκρον άωτον της παραφωνίας στο επιδιωκόμενο ύφος και στην ποιότητα του σταθμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ενδιαφέρουσα η ανάλυση του κ. Καζάκη, και ιδιαίτερα η τελευταία παράγραφος: Αφού αποδίδει στο ΣΎΝΟΛΟ των ηγεσιών των κομμάτων της αντιπολίτευσης καιροσκοπισμό και προσωπικές μικροκομματικές φιλοδοξίες, προβάλει την οργάνωσή του ως τη "μόνη δύναμη" που μπορεί να οργανώσει το λαό προκειμένου να σωθεί. Νομίζω πως υπάρχει μια δόση υπερβολής εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δημήτρη γιατί τέτοια σιωπή μέρες τώρα με την κυβέρνηση δωσιλόγων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ υπό των επιτηρητή των Δανειστών Παπαδήμο με την συμπαιγνία ΜΜΕ - Τραπεζών και Κεφαλαίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ antisoma2 Δεν χρωσταΜΕ χρωστάΝΕ αυτο το θυμίζω γιατί πολλοί κύκλοι εχουν μια επιλεκτική αμνησία, οπότε λοιπόν αυτός που τα εφαγε κ τα χρωσταει ας τα πληρώσει με οποιον τρόπο θέλει κ με γεια τους κ καλοφόρετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή