Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

«Νάτος, νάτος, ο πρωθυπουργός!»

Είδατε τι σημαίνει να έχεις εκατομμύρια από χορηγίες από κράτος, τράπεζες και πολυεθνικές σαν την Siemens; Όταν έχεις χρήμα, τότε έχεις και τους κατάλληλους σκηνοθέτες να σου στήνουν το σκηνικό για να συνεντευξιαστείς. Να σου φέρουν το κοινό, επιλεγμένο έναν προς έναν, ώστε να μην χρειαστεί μηχάνημα χειροκροτημάτων. Και φυσικά να σου εξασφαλίσουν ότι οι δημοσιογράφοι δεν θα θέσουν κανένα δύσκολο ερώτημα που εκθέτει τον μέλλοντα πρωθυπουργό!
Τα πάντα για την εικόνα και κυρίως για εκείνους που εναποθέτουν την τύχη τους στα χέρια του εκάστοτε επαγγελματία απατεώνα θα του εμφανίσουν τα κανάλια με λαμέ χρώματα. Και προς Θεού! Ούτε ερωτήσεις από ελεύθερο κοινό, ούτε καν επαφή. Θέλετε να αντιληφθεί ο απλός κόσμος περί τίνος τενεκέ ξεγάνωτου πρόκειται;
Έτσι οι καλοί μας δημοσιογράφοι ξέχασαν να ρωτήσουν τον κ. Μητσοτάκη για την εμπλοκή του με τη Siemens. Τη θυμάστε; Είναι μια υπόθεση με δις μίζες στους πολιτικούς και τα κόμματα. Ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο πολιτικής μίζας στη μεταπολεμική Ελλάδα. Μια υπόθεση που υποτίθεται ότι βρίσκεται ακόμη στη δικαιοσύνη και δεν έχει τελειώσει. Τυπικά. O κ. Μητσοτάκης όχι μόνο βρέθηκε να του χαρίζει οικοσκευές η Siemens, αλλά έχει καταγγελθεί ο ίδιος, η οικογένειά του και το κόμμα του στον εισαγγελέα για χρηματοδοτήσεις από την πολυεθνική. Κινητά, handsfree, κουπόνια βενζίνης κι ένα σωρό άλλα.

Χώρια όσα γνωρίζει ο Χριστοφοράκος για χοντρές μίζες και γι’ αυτό όλο το πολιτικό σύστημα, με πρώτη τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, του επέτρεψε να δραπετεύσει ώστε να βρεθεί προστατευμένος στη Γερμανία για να μη μιλήσει. Δηλαδή, να μην εμφανίσει τις ταινίες που διαθέτει με πρωταγωνιστές όλο το πολιτικό σύστημα της δεξιάς και αριστεράς. Ταινίες πού σήμερα βρίσκονται στα χέρια της Μέρκελ για να πειθαρχεί τους Έλληνες(πολιτικούς. Όχι πώς χρειάζεται να το κάνει, αλλά λέμε… Στην πολιτική αυτού του είδους, ισχύει ότι και στη μαφία. Ποτέ δεν είσαι σίγουρος, αν δεν κρατάς τα πιόνια σου από σαράντα μεριές, αν δεν έχεις σε βάρος τους ολόκληρη ντουλάπα με σκελετούς τους.
Έτσι ξέρουν να κάνουν πολιτική τα κόμματα σαν τη ΝΔ. Με τα χρήματα των μεγάλων αφεντικών τους και εξαρτώμενα τελείως απ’ αυτούς.
Επίσης, κανένας δεν βρέθηκε να ρωτήσει τον κ. Μητσοτάκη για τα τραπεζικά δάνεια και τα χρέη της ΝΔ. Κανένας δεν βρέθηκε να τον ρωτήσει πώς τολμά να διεκδικεί ο κ. Μητσοτάκης την πρωθυπουργία – υπέρ υποτίθεται του Έλληνα πολίτη – όταν το κόμμα του είναι καταχρεωμένο στις τράπεζες και από την εποχή Σαμαρά προωθεί ρυθμίσεις για να φορτώσει τα χρέη αυτά στους Έλληνες πολίτες; Χωρίς να μιλάμε για άλλα χρέη, αφανή και μη.
Θυμίζουμε ότι το σύνολο των δανείων από τις τράπεζες προς τα κόμματα ανέρχονται επίσημα – ανεπίσημα δεν ξέρουμε το αληθινό ποσό – στα 418 εκατομμύρια ευρώ. Από τα οποία η ΝΔ εμφανίζεται να οφείλει άνω των 210 εκατομμυρίων ευρώ και αδυνατεί ακόμη και να τα εξυπηρετήσει. Το δε ΠΑΣΟΚ οφείλει άνω των 189 εκατομμυρίων.
Φυσικά μην περιμένετε να πληρώσουν τα χρέη τους. Ούτε να μάθετε πώς και γιατί τα πήραν. Από την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά, τα μη εξυπηρετούμενα χρέη των κομμάτων, ύψους – όπως δηλώθηκε – 402 εκατομμυρίων ευρώ χαρίστηκαν. Σε επερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο τον Μάιο του 2014 για το λόγο που χαρίστηκαν τα μη εξυπηρετούμενα χρέη των κομμάτων, κυρίως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο επίτροπος Αλμούνια απαντούσε ως εξής: «Η Επιτροπή επιβεβαιώνει ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) συνιστά κρατική ενίσχυση και χρηματοδοτήθηκε με χρήματα των φορολογουμένων.»
Με άλλα λόγια ο κ. Αλμούνια μας λέει ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγινε για να φορτωθούν τραπεζικά χρέη στον Έλληνα φορολογούμενο. «Οι εντολοδόχοι παρακολούθησης που έχουν οριστεί για τις ελληνικές τράπεζες από τον Ιανουάριο 2013 παρακολουθούν τη διαδικασία χορήγησης νέων δανείων και την αναδιάρθρωση υφιστάμενων δανείων των δανειοληπτών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κομμάτων,» συνέχιζε στην γραπτή του απάντηση ο κ. Αλμούνια.
«Ωστόσο, ο ρόλος της Επιτροπής δεν έγκειται στη δημοσιοποίηση πληροφοριών για μεμονωμένα δάνεια από τράπεζες οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με κρατικές ενισχύσεις, στην Ελλάδα ή σε άλλα κράτη μέλη.» Έτσι τελειώνει την απάντησή του ο κ. Αλμούνια. Με άλλα λόγια αυτό που είπε τότε ο Επίτροπος ήταν ότι, εμείς ξέρουμε, αλλά δεν σας λέμε. Και το πιο σημαντικό; Ούτε καν τόλμησε να διαψεύσει τις χαριστικές ρυθμίσεις των δανείων προς τα κόμματα.
Δηλαδή, ο Έλληνας φορολογούμενος οφείλει να πληρώνει, αλλά δεν χρειάζεται να ξέρει τίποτα. Αυτό δα μας έλειπε. Μπορεί για 5.000 ευρώ να απειλούνται με κατασχέσεις και να χάνουν οι πολίτες τα ακίνητά τους γιατί χρωστάνε στις τράπεζες, αλλά άλλο αυτό κι άλλο το άλλο. Δηλαδή, τι θέλετε να μην ανταποδώσουν, να μην δώσουν ένα ρεγάλο οι δανειστές μας για το καλό που τους έκαναν και τους κάνουν τα κόμματα που εναλλάσσονται στη διακυβέρνηση του τόπου έως σήμερα; Και μήπως αυτοί θα τα πληρώσουν; Το κουτορνίθι ο Έλληνας πολίτης, που ελπίζει ακόμη "στο κόμμα του".
Ή μήπως φαντάζεστε ότι θα δούμε τώρα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, να εκπλειστηριάζονται τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως θα λογοδοτήσουν οι ηγεσίες αυτών των κομμάτων για όλα αυτά τα χρέη; Συμπεριλαμβανομένων κι όσων άρπαξαν από το κρατικό ταμείο όσο κυβερνούσαν;
«Έλα μωρέ τώρα, παρελθοντολογία θα κάνουμε…» όπως μου έλεγε κάποτε σημαίνον στέλεχος κυβερνώντος κόμματος, όταν έλεγα δημοσίως ότι δεν μπορείς να καλείς κανένα πολίτη να πληρώσει για χρέη, χωρίς να ξεκαθαριστεί πότε και ποιος τα δημιούργησε. Πλήρωνε εσύ έρμε εργαζόμενε, συνταξιούχε, αγρότη, επαγγελματία, επιχειρηματία. Πλήρωνε για να μην κάνουν παρελθοντολογία εκείνοι και μάθεις πώς σ’ έχουν κατακλέψει επί δεκαετίες. Πλήρωνε με τη ζωή και τον ιδρώτα σου, αποχαυνωμένος μπροστά στα tv show, που σου στήνουν οι επαγγελματίες της απάτης. Πλήρωνε, πιστεύοντας ότι κάποιος σαν τον Μητσοτάκη, μπορεί να κάνει κάτι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου