Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ο Δ. Καζάκης στη «Γνώμη» της Πάτρας: «H χώρα σε τροχιά εθνικού ακρωτηριασμού»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Γνώμη» της Πάτρας έδωσε ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018. Ακολουθεί το δημοσίευμα με τη συνέντευξη:
Στην Πάτρα θα βρεθεί το ερχόμενο Σάββατο ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος λίγο πριν την επίσκεψή του μίλησε στη «Γνώμη» για τρία καίρια ζητήματα, μεταξύ των οποίων, είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και η μήνυση που έχει υποβληθεί επί εσχάτη προδοσία.
Ο κ. Καζάκης επισημαίνει πως η «χώρα έχει τεθεί σε τροχιά εθνικού ακρωτηριασμού» και πως οι ξένοι παράγοντες θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στην εξουσία για να ολοκληρώσουν το «έργο» τους.
EΡ.: H κυβέρνηση φαίνεται να κρέμεται από μία κλωστή εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ποια εκτιμάται ότι θα είναι η εξέλιξη;
Αυτή που επιθυμεί ο ξένος παράγοντας. Από την απαρχή της μνημονιακής κατοχής ακόμη και για το πότε θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, αποφασίζουν οι δανειστές. Σήμερα πολύ περισσότερο, καθώς οι δανειστές έχουν στα χέρια τους – διαμέσου της λεγόμενης Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων – ολόκληρο το κρατικό ταμείο. Ακόμη και οι δαπάνες των εκλογών υπόκεινται στην έγκριση των δανειστών. Πόσο μάλλον οι ίδιες οι εκλογές. Ιδίως σε μια εποχή όπου – όπως φαίνεται πλέον καθαρά – μαζί και στη βάση της μνημονιακής κατοχής, αρχίζει να επιβάλλεται σε βάρος της Ελλάδας κι ένα αντίστοιχο «γεωπολιτικό μνημόνιο».
Η εκτίμησή μας είναι ότι ο ξένος παράγοντας (Ευρωπαίοι, ΗΠΑ) έχει ανάγκη αυτή την κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρώσει την επιβολή αυτού του «γεωπολιτικού μνημονίου», τόσο προς τα Σκόπια, όσο και προς την Θράκη, το Αιγαίο και την Ήπειρο. Η χώρα έχει τεθεί σε τροχιά εθνικού ακρωτηριασμού και η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αποδειχθεί ότι είναι η καλύτερη γι’ αυτή την δουλειά. Έχουν οδηγήσει την Ελλάδα πίσω στην εποχή του Πιουριφόι, γιατί να θέλει η Ουάσιγκτον, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο να αλλάξει η συγκεκριμένη κυβέρνηση;

ΕΡ.: Το ΕΠΑΜ έχει υποβάλει μήνυση επί εσχάτη προδοσία. Ποια είναι η τύχη της; Πιστεύετε ότι θα αποδοθούν ευθύνες;
Η μήνυση-έγκληση επί εσχάτη προδοσία του ΕΠΑΜ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Εισαγγελία Εφετών Αθήνας και αναμένουμε την ανάθεσή της σε εισαγγελέα προκειμένου να ξεκινήσει η προδικαστική διαδικασία. Δηλαδή η εισαγγελική έρευνα με κλήση για ανωμοτί εξηγήσεις από υπουργούς πρώην και νυν, από βουλευτές πρώην και νυν, αλλά και από ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους που συνέπραξαν στο έγκλημα. Τη διαδικασία αυτή δεν μπορούν να την αποφύγουν, εκτός κι αν βρεθεί εισαγγελέας να διαπράξει αδίκημα ανάλογο με εκείνο του περιβόητου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνου Κόλλια, που πλαστογράφησε βασιλικά διατάγματα για να νομιμοποιήσει το πραξικόπημα της χούντας την 21η Απριλίου. Μέχρι σήμερα, αν και δίκαια υποστηρίζεται από πολλούς ότι η δικαιοσύνη δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ωστόσο δεν έχουμε δείγματα δικαστικών λειτουργών που να διαπράττουν αντίστοιχες πράξεις προς το συμφέρον των σφετεριστών της εξουσίας.
Πάντως, όπως και να έχει, η συγκέντρωση υπογραφών στήριξης της μήνυσης, που αυτή τη στιγμή ξεπερνά τις 10 χιλιάδες, είναι ένας αποφασιστικός μοχλός πίεσης. Μαζί φυσικά με την δράση του ΕΠΑΜ, το οποίο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει στην τύχη της την όλη υπόθεση.
ΕΡ.: Έχετε θέσει τους πέντε κυρίαρχους άξονες για να ανακτήσει η χώρα την κυριαρχία της. Αν είναι τόσο απλή και ρεαλιστική η εφαρμογή τους γιατί δεν το πράττουν τα κόμματα της εξουσίας;
Διότι πολύ απλά το πολιτικό προσωπικό της χώρας και των κομμάτων του κοινοβουλίου, έχει εξαγοραστεί από το τραπεζικό καρτέλ της ευρωζώνης εδώ και δεκαετίες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα κόμματα της βουλής, δεξιά και αριστερά, χρωστούν στις τράπεζες. Ο δανεισμός από τις τράπεζες είναι ένας εμφανής και νόμιμος τρόπος πολιτικής εξαγοράς, αλλά και διαπλοκής των κομμάτων με το τραπεζικό καρτέλ.
Είναι τυχαίο το γεγονός ότι κανένα, μα κανένα κόμμα – όσο ριζοσπαστικό, ή επαναστατικό κι αν εμφανίζεται – δεν θέτει θέμα τραπεζοκρατίας, δηλαδή απόλυτης κυριαρχίας των τραπεζών σε βάρος των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και του κράτους. Ακόμη κι εκείνα τα κόμματα που καταγγέλλουν τις πολιτικές υπέρ των τραπεζών, επιμένουν – καθόλου τυχαία – να μην θέτουν το αυτονόητο, την εκκαθάριση εν λειτουργία των συστημικών τραπεζών με τη συνδρομή της δικαιοσύνης. Δηλαδή, αντί να ανακεφαλαιοποιεί κάθε τόσο ο Έλληνας φορολογούμενος τις τράπεζες, να γίνουν τα ενεργητικά τους φύλλο φτερό με ανοιχτό και δημόσιο έλεγχο προκειμένου να δούμε τι απέγιναν τα εκατοντάδες δις ευρώ που είχαν σε καταθέσεις, δάνεια και επενδυτικά χαρτοφυλάκια.
Γιατί νομίζετε ότι δεν το θέτουν; Είναι θέμα ιδεοληψίας, ή τρέμουν μια τέτοια ενδελεχή σε βάθος και πλάτος έρευνα; Πάντως όταν μια οικονομία καλείται να υπηρετήσει τη βιωσιμότητα τραπεζικών περιουσιών που υπερβαίνουν 2 έως 3 φορές το ΑΕΠ της χώρας, το μόνο σίγουρο είναι ότι η χρεοκοπία μετατρέπεται αναγκαστικά σ’ έναν αδιάκοπο φαύλο κύκλο για τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και φυσικά του κράτους.
Γι’ αυτό και πριν μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξεφορτωθούμε αυτό το απίστευτα σαράφικο, τοκογλυφικό και απόλυτα παρασιτικό τραπεζικό κύκλωμα, που ελέγχει την οικονομία και την πολιτική της χώρας και μας οδήγησε στη χειρότερη χρεοκοπία που έχει γνωρίσει ιστορικά η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη. Αν δεν γίνει αυτό, τότε τίποτε άλλο ως πολιτική ανάκαμψης – ακόμη και με τις καλύτερες των προθέσεων – δεν πρόκειται να αποδώσει προς όφελος των πολιτών και της χώρας.
Πηγή: Εφημερίδα «Γνώμη» της Πάτρας

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Δημήτρη! Μάντεψε ποιός το λέει αυτό : <<... Στο κείμενο που ακολουθεί, αφού σας παραθέσω ορισμένα ακόμα δεδομένα θα σας περιγράψω τη μόνη, κατά τη γνώμη μου, λύση υπέρ της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Είμαι της άποψης ότι πρέπει να δραπετεύσουμε από τη φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού εντός αυτής μας περιμένει η πλήρης καταστροφή...>> !!! Εάν θυμάσαι είναι αυτός που σου είπα στα Γιάννενα: αρχικά ήταν υπέρμαχος της ΕΕ και εδώ και πολύ καιρό προτείνει συνεχώς "λυσεις" 100% Καζάκη!Χωρίς αναφορά βεβαίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρη μου, για να πω την μαύρη αλήθεια, δεν τον θυμάμαι. Θυμάμαι που συζητήσαμε, αλλά δεν μπορώ να τον φέρω στο νου μου. Πάντως εδώ είμαστε. Αν είναι χρήσιμος στον αγώνα, ας έρθει. Στο κάτω-κάτω της γραφής δεν υπάρχει copyright σ' αυτά που έχω αναλύσει και προτείνει. Άλλωστε, όπως γνωρίζεις πολύ καλά, με τη δική μου δουλειά, ή με τις πλάτες των δικών μου αναλύσεων, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν κάνει εμφανιστεί τόσο ως "θεωρητικοί", όσο και ως πολιτικοί του λεγόμενου αντιμνημονιακού χώρου.

      Διαγραφή
  2. Δες και την συνέχεια: (σου θυμίζει κάτι;)
    <<...Απαιτούμενες δράσεις για τη λύση του προβλήματος.
    -Δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, κομουνιστές, πρέπει να συμπήξουν συμμαχία για να διοργανωθεί μια γενική απεργία διαρκείας έως ότου καταρρεύσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα.
    -Άμεση έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εισαγωγή εθνικού νομίσματος.
    -Κρατικοποίηση της τράπεζας της Ελλάδας.
    -Εισαγωγή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων καθώς και ελέγχων στην κίνηση εμπορευμάτων, υπηρεσιών και εργαζομένων. Εισαγωγή δασμών, περιορισμών και γενική οποιουδήποτε μέτρου απαιτείται για την προστασία της εγχώριας παραγωγής.
    -Αποδέσμευση από τη συνθήκη του Δουβλίνου.
    -Άμεση (εντός λίγων ωρών) εκδίωξη από τη χώρα όλων των εκπροσώπων των δανειστών και έναρξη διαδικασιών ελέγχου για ποινικές πράξεις κατά της χώρας κατά τη διάρκεια της οκταετίας.
    -Επανεξέταση όλων των συμβάσεων παραχώρησης δημόσιας περιουσίας και όλων των πράξεων εκποίησης ιδιωτικής περιουσίας, που προήλθαν από τις απαιτήσεις (εκβιασμούς) των δανειστών ή από τις συνέπειες των δράσεων των δανειστών και των εγχώριων εκπροσώπων τους.
    -Διακοπή πληρωμής του χρέους με αξίωση αποζημίωσης από όσους έβλαψαν τη χώρα.
    =Σχεδιασμένη ανασυγκρότηση της εγχώριας παραγωγής με μαζικές επενδύσεις οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν κυρίως από το κράτος (με κρατική κεντρική τράπεζα και εθνικό νόμισμα πρόβλημα ρευστότητας δεν υπάρχει, ενώ και η ισοτιμία του νομίσματός μας το οποίο θα κρατήσουμε μακριά από την αγορά νομισμάτων θα καθορισθεί τελικά από τη δυναμική της οικονομίας μας). Στόχος των αναπτυξιακών επενδύσεων θα είναι η ανάπτυξη σοβαρής βιομηχανίας αφού χωρίς αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή και σταθερή οικονομία. Ο τελικός στόχος είναι η δημιουργία μιας αυτοδύναμης (όχι αυτάρκους) οικονομίας με τη μορφή που έχω περιγράψει σε άλλα σημεία των κειμένων μου...>> !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://redline.espivblogs.net/?p=493
    Θα έλεγα οτι ο λογος του Δημητρη καζακη εχει τεραστια διεισδυτικοτητα σε χωρους που ουτε μπορουμε να το φανταστούμε .Για αυτο κ αντιμετωπιζει την οργη των καθε ειδος " τσοπάνηδων" .Πιο πανω παραθετω ενα παραδειγμα απο μια σκληρα δογματικη ομαδα της ακρας αριστερας που διατυπωνει προταγματα σε θετικη κατευθυνση σαφως επηρεασμενη απο τον λογο του Δημητρη καζακη.Μπορω να παραθεσω πολλα παραδειγματα ψαχνοντας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή