Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Mάνα (63 ετών) και γιος (27 ετών), πήδηξαν από το μπαλκόνι του διαμερίσματος που διέμεναν για να αυτοκτονήσουν.

Το περιστατικό που σημειώθηκε στη Χαλκίδα το πρωί της Τετάρτης (25/2/2015), συνέβη αφού μάνα και γιός έχασαν το μοναδικό εισόδημα που διέθεταν, μία υποτυπώδη αναπηρική σύνταξη, την οποία τα τρία τελευταία χρόνια αγωνίζονταν δικαστικά να την ανακτήσουν. Όταν ήρθαν αντιμέτωποι με μια τελεσίδικη απόφαση που τους στέρησε κάθε ελπίδα, οδηγήθηκαν σε αυτή τους την πράξη.
Μα γιατί δεν περίμεναν λίγο; Γιατί δεν έδωσαν λίγο ακόμη χρόνο στη νέα κυβέρνηση; Δηλαδή, τι θέλανε; Μέσα σ' ένα μήνα να τους λύσει το πρόβλημα ο Τσίπρας κι ο Καμμένος; Μήπως ήταν πράκτορες του Σαμαρά και αυτοκτόνησαν τώρα με τη νέα κυβέρνηση για να την δυσφυμήσουν; Γιατί δεν είχαν αυτοκτονήσει πριν με τους Σαμαροβενιζέλους;

Άλλωστε, αν περίμεναν λίγο, θα φρόντιζε η κυβέρνηση να τους δώσει κουπόνια σίτισης. Ενώ με την Έξυπνη Κάρτα Πολιτών, θα μπορούσαν να βρίσκουν διαμέσου της κρατικής και ιδιωτικής ελεημοσύνης, τον τρόπο να επιβιώνουν ως ανθρώπινα σκουπίδια.
Εμείς, τη δουλειά μας. Τι μας νοιάζει που το καθεστώς δολοφόνησε εν ψυχρώ δυο ακόμη ανθρώπους; Άλλωστε, άχρηστοι ήταν για τους δανειστές. Στην Ελλάδα σήμερα μπορούν να επιβιώσουν μόνο όσοι είναι χρήσιμοι στο καθεστώς των δανειστών. Μόνο όσων η επιβίωση εγκρίνεται από την Ευρώπη των τοκογλύφων.
Πήδηξαν στο κενό ευτυχισμένοι. Δεν χρειάστηκε να ζήσουν την κόλαση της εξόδου από το ευρώ και της διαγραφής του χρέους. Δεν χρειάστηκε να ζήσουν για να δουν πόσο εύκολο είναι για μια πατριωτική κυβέρνηση να παγώσει τις οφειλές των νοικοκυριών και να ακυρώσει με μια απλή πράξη το σύνολο των αντιμνημονιακών νόμων της χώρας, ώστε η πενιχρή αναπηρική σύνταξη να σωθεί.

19 σχόλια:

  1. Τωρα οι μπετοστοκοι θα πεταχτουν και θα λενε, ντροπη που κανετε πολιτικη με τους αυτοχειρες ή οτι τους ειρωνευστε. Που να καταλαβουν οτι καυτηριαζετε τις πολιτικες του Συριζα και τη βλακωδη σταση: δωστε τους χρονο μωρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζήτω το ΕΑΜ και η ΕΟΚΑ ! Καζακή σε παρακαλώ έλα να κάνεις περισσότερες ομιλίες στην Κύπρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναδημοσίευση στο Μέτωπο Όχι.
    Για όνομα του όποιου θεού, κάθε γειτονιά πρέπει να στηρίζει τους αδύναμούς της. Υπάρχουν όμως και οι υπερήφανοι άνθρωποι που μέχρι το τέλος θα κρύβουν το δράμα τους.
    Πόση πίκρα θα ζήσει ακόμα αυτός ο λαός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα, μήπως μπορείς να δώσεις ενα μικρό σχόλιο για αυτό το άρθρο του Bloomberg ;
    http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-02-26/populism-spans-globe-after-piketty-s-message-resounded

    Υποτίθεται οτι χάρη στο βιβλίο του Πικετύ έχει μπει στην ημερίσια διάταξη το ζήτημα της φορολογικής δικαιοσύνης και της αναδιανομής. Πρόκειται για ανοησία; Γενικά να εμπιστευόμαστε το Bloomberg; Τι συμφέροντα εκφράζει;

    Με εκτίμηση

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας πουλήσαν αλλά δεν είμαστε για αυτοκτονία
    Και είμαστε θα το κάνουμε μόνο από χαρά, όχι για τους προδότες
    Τώρα ρε Μητσάρα τι κάνουμε...;
    Να πάμε να τους βγάλουμε από την βουλή με το ζόρι;
    Να μαζευτούμε στις πλατείες για να παρερμηνεύουνε τον λόγο μας;

    Πρέπει να αντισταθούμε μεθοδευμένα!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
    Κάποτε είπατε Κύριε Καζάκη πως χρειαζόμαστε ένα νέο είδος Ε.Α.Μ
    που είναι..;;; ;;;
    Είμαστε πολλοί νέοι που είμαστε έτοιμοι με την καρδιά επ' ώμου
    να αντισταθούμε..είμαστε όμως ανοργάνωτοι θέλουμε βοήθεια από τους παλιούς
    Δώστε το σήμα και τα νιάτα θα κάνουν το ιστορικό χρέος τους
    Δεν μας σταματάει κανείς! Δεν απογοητευόμαστε !
    Θα παραμείνουμε Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπροστα σ'αυτο το τραγικο γεγονος, οι εκφρασεις σου στη 2η σου παραγραφο ειναι επισης τραγικες. Λιγο τσιπα, που λες και εσυ..
    Φιλικα παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας είχα ρωτήσει πριν λίγες μέρες κάτι, και δεν έχετε απαντήσει ακόμα. Θα επιθυμούσα μια σοβαρή απάντηση απο εσάς προσωπικά κύριε Δημήτρη, και όχι από κανένα τρολ πάλι. Ευχαριστώ.


    Η στάση της Γερμανίας και υπόλοιπης ΕΕ θύμιζε αρχικά το bad cop - good cop, αλλά δυστυχώς αυτοί ήταν πάντα έτσι. Αδίστακτοι.

    " Η περήφανη στάση του Χαρίλαου Τρικούπη που έδειξε την έξοδο στους ιδιώτες δανειστές, οι οποίοι, με πρώτους τους Γερμανούς, αξίωναν να πάρουν τον οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο της χώρας, να εισπράττουν τα έσοδα του ελληνικού κράτους και να γίνει ιδιοκτησία τους η Εθνική Τράπεζα, ζητούσαν νέους φόρους επί των Ελλήνων και απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ απαιτούσαν οι τόκοι που θα πλήρωνε η Ελλάδα για δάνειο 459 εκατομμυρίων δραχμών να φτάσουν τα 750 εκατομμύρια χρυσά φράγκα.
    Το παλάτι και οι περισσότερες ελληνικές εφημερίδες στήριξαν στην ουσία τους προκλητικούς δανειστές, υποσκάπτοντας τα εθνικά συμφέροντα και τη θέση του ελληνικού λαού.

    Η γερμανική αυτοκρατορία «τιμώρησε» στη συνέχεια την Ελλάδα, προκαλώντας από το παρασκήνιο τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 και επιβάλλοντας τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο στη χώρα, το 1898"

    "Ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος διατηρήθηκε στη χώρα μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά τα τελευταία δάνεια ξεπληρώθηκαν το…1978!! Τότε μάλιστα έκλεισε και το γραφείο του ΔΟΕ στην Αθήνα."

    http://www.candianews.gr/2015/02/14/apo-1894-germania-zitouse-ton-elegcho-tis-elladas-logo-danion-ti-axiose-ke-pos-apilise-polemo-ton-trikoupi/


    Κύριε Καζάκη, επειδή απότι φαίνεται έχουν στεγανά απο τη μια αν επαναστατησει ο κόσμος να φέρουν στρατιωτικο νομο ακόμα και με προβοκάτσιες (και πιθανή εμπλοκή της Τουρκίας με πόλεμο με Κύπρο ή/και Ελλάδα. και να πληρώνουμέ και έξτρα αποζημιώσεις όπως το 1897), ή αν, λέμε τώρα, πηγαίναμε προς μεριά Ρωσίας/Κίνας να μας παρουσιάσουν ότι τους "προδώσαμε" πήγαμε με τον εχθρό της Δύσης, και απο εκεί που είμασταν το θύμα να είμαστε πάλι οι φταίχτες για την υπόλοιπη Ευρώπη και οι Γερμανοί "καλά" μας τιμωρούσαν τόσα χρόνια, (όπως ακριβώς είχε γίνει μετά το 1940 http://eamb-ydrohoos.blogspot.de/2015/02/traianou-the-big-bang-theory.html?m=1 ). Δεδομένου επίσης ότι πιθανόν να μεθοδεύονται απ'έξω εκλογές, για να κατεβάσουν τη κυβέρνηση και να φέρουν πάλι πιο συστημικά κόμματα (πασοκ, νδ). συγκυβέρνηση με το διαπλεκόμενο ποτάμι, άνοδο της ακροδεξιάς χ.α., ή ακόμα και υπηρεσιακής κυβέρνησης με επιχειρηματία πρωθυπουργό (http://kourdistoportocali.com/post/41250/papalexo)

    Θα ήθελα να μας πείτε τί στρατηγική προτείνετε εσείς για να προστατέψουμε την Ελλάδα και να βγούμε από τη κρίση; Ποια λύση προτείνετε, που να είναι και ρεαλιστική, δεδομένων και των αφόρητων πιέσεων από μεγάλα συμφέροντα κυρίως από Αμερική και Ευρώπη ακόμα και με απειλή πολέμου; Πολλοί σας κατηγορούν ότι αρκείστε στο να κρίνετε επιλογές άλλων. Ευκαιρία σας είναι να δώσετε και σε αυτούς μια απάντηση.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάντε τον κόπο να ψάξετε το blog. Θα βρείτε δεκάδες κείμενα που αναφέρονται στην τακτική διεξόδου. Αναλυτικά και τόσο συγκεκριμένα, όσο κανενός άλλου. Να με συγχωρείτε, αλλά θα περιγράψω για μια ακόμη φορά την τακτική αυτή, όχι σε σχόλιο, αλλά σε άρθρο. Όπως κάνω συνήθως. Άλλωστε, κοντινή γιορτή αλληλούγια. Τον επόμενο μήνα κυκλοφορεί το βιβλίο μου με την πρότασή μου αναλυμένη σε λεπτομέρεια.

      Διαγραφή
    2. Αναμένω με ενδιαφέρον το άρθρο σας ελπίζοντας να είναι σύντομα, γιατί οι εξελίξεις τρέχουν τάχιστα.

      υ.γ. Όσο ψάχνω τα παλαιότερα σας άρθρα, θα με βοηθούσε πολύ κάποια παραπομπή είτε από εσάς είτε από κάποιο άλλο φίλο του μπλογκ. Ευχαριστώ και πάλι.

      Διαγραφή
    3. Ξεκίνα με το άρθρο που βρίσκεται στην ετικέτα που λέει ΔΡΑΧΜΗ
      http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2011/06/blog-post_6317.html
      Επειτα διάβασε τα άρθρα (3 ειναι) που βρισκονται στην ετικέτα Συμμορία της Δραχμής
      Διάβασε για το σχεδιο των πρωτων 100 ημερων μιας κυβέρνησης παλλαικου μετωπου εδω
      http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2012/04/100.html
      και εδώ
      https://epamdytikisattikis.wordpress.com/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-100-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BA/
      Ή δες το σχετικό βίντεο εδώ
      https://www.youtube.com/watch?v=hkHWWL8lUM0

      Διαγραφή
    4. Δεν είσαι αυτό πού οι άλλοι ή εσύ ισχυρίζονται ή υπονοούν ότι είσαι, εύκολα όμως ταυτιζόμαστε με τις ετικέτες.

      Ο μελισσοκόμος εκμεταλλεύεται τις μέλισσες πού έχει. Μια μέλισσα νοιώθει θύμα, οπότε μια μέρα επαναστατεί και πάει και τσιμπάει τον μελισσοκόμο, αυτός αυτόματα την κτυπάει με το χέρι του και την σκοτώνει. Το πιό πιθανό σενάριο όταν νοιώθεις θύμα, οπότε και επαναστατείς, είναι αυτό πού περιέγραψα παραπάνω.
      Οπότε Δημήτρη και όποιος ενδιαφερόμενος; ποιά είναι η γνώμη σου; Νομίζω και εγώ ότι αξίζει να ανιχνευθεί αυτός ο γρίφος.
      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
    5. Δεν περασαν ουτε 10 χρονια απο το 1897 και η Ελλαδα διπλασιαστηκε και εφτασε μεχρι τον Εβρο, ελευθερωνοντας την Θεσσαλια την Ηπειρο την Μακεδονια και την Θρακη.
      Επομενως ο αποτυχημενος πολεμος μας βγηκε σε καλο και θα μπορουσε να εχει και ακομη καλυτερη καταληξη, αν δεν ειχαμε ατυχησει στην Μ. Ασια.
      Η λογικη του χεστη το μονο που μπορει να σου εγγυηθει ειναι οτι θα εισαι καρπαζοεισπρακτορας και δουλος και σε καμια περιπτωση δεν σου εγγυαται οτι δεν θα παθεις ακομη χειροτερα απ οτι επαθες στο 1897.
      Ειναι γνωστο κι αυτο οπως κι ολα τα υπολοιπα απο την αρχαιοτητα και εχει διατυπωθει θαυμασια απο τον Ισοκρατη

      ΕΓΩ ΔΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕΝ ΟΙΔΑ ΔΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ ΜΕΓΑΛΗΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΝ ΚΤΗΣΑΜΕΝΟΥΣ, ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΕ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΑΠΟΣΤΕΡΗΘΕΝΤΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗΝ.
      Εγώ πολλούς γνωριζω που αποκτήσαν μεγάλη ευδαιμονια από τον πολεμο, πολλούς επίσης που την στερηθηκαν από την ειρηνη.

      Εμεις μετα απο σαραντα χρονια πληρους ειρηνης, κοντευουμε να εξαφανιστουμε, πτωχευσαμε και παραδωσαμε την εθνικη κυριαρχεια της χωρας μας.
      Το μονο που κερδισαμε απ αυτο ειναι οτι αντι για νεκρους ηρωες πολεμου, εχουμε αυτοχειρες που πηδανε απο τα παραθυρα.

      Διαγραφή
    6. @aetos να'σαι καλά αδερφέ!
      @ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΣ μάλλον δεν κατάλαβες τι λεω. Νομίζεις ότι η Γερμανία και η Αμερική θα μας αφήσουν τόσο εύκολα μετά από τόσα χρόνια στησίματος δικτύου πρακτόρων και δοσίλογων; Έξυπνη και ρεαλιστική στρατηγική ψάχνω, όχι παράδοση άνευ όρων και αμετάκλητα. Για να μην πέσουμε στις παγίδες τους, και πάμε για μαλλί και να βγούμε κουρεμένοι όπως το 1897, στη μικρασιατική καταστροφή όπως σωστά λες, κτλ. Δες για παράδειγμα το τελευταίο άρθρο του κ.Καζάκη περί στρατιωτικού νόμου και του μελλοντικού παγκόσμιου στρατού. http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/02/blog-post_81.html

      Διαγραφή
    7. @Xyxy
      Η αληθεια ειναι οτι εχουν ακουσει τοσα τ αυτια μου, που αρπαζομαι ευκολα.
      Παντως, χωρις να παραγνωριζω την αξια της στρατηγικης και της λογικης, θα σου θυμισω οτι ο Μιλτιαδης, ο Λεωνιδας, η ο Κολοκοτρωνης δεν ειχαν παρα τα δυο μεγαλα και μαλιαρα τους αρχιδια και λαο που διεθετε τα ιδια προσοντα.
      Τελικα φαινεται οτι οι στρατηγικες παρεχονται αφειδως απο τους παντες, αλλα τα μεγαλα και τριχωτα δεν βρισκονται ευκολα και δεν υπακουουν σε ρεαλισμους.

      Διαγραφή
    8. Ισότιμοι όλοι διότι είμαστε όλοι ισότιμοι.
      Από κεί ξεκινάς, μαζί με εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Έτσι δεν συμβιβάζεσαι, ούτε αφήνεις τον εαυτό σου να επηρεαστεί από "είναι εφικτό;", "είναι ρεαλιστικό;" από την άλλη μπορείς να επιλέξεις να μην επηρεάζεσαι τυφλά από την ιστορία. Π.χ. άλλα τα όπλα και η δυνατότητα να τα έχεις το 1821 καί άλλα τα είδη όπλων και ποιός μπορεί να τα έχει σήμερα. Μπορείς να έχεις υπόψη σου ότι έχεις την δυνατότητα να προχωράς σε αυτό που θες, χωρίς να κάνεις πράγματα πού κάποιος άλλος θα τα θεωρήσει απειλητικά, οπότε και θα αμυνθεί.
      Η πολύ λογική είναι άκρο, όπως και ο πολύς παραλογισμός είναι άκρο.
      Έχε υπόψη σου επίσης ότι δεν υπάρχουν απόλυτα.

      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
    9. Το 21 τα ειχανε μεγάλα τα @@ τους, αλλά ηξεραν οτι δεν τους συνεφερε ο ανοιχτος πολεμος, αλλα ο κλεφτοπολεμος. Ομοιως αλλο τοσο μεγαλα ισως και μεγαλυτερα τα ειχε και ο Λεωνιδας. αλλα αν δεν ειχε την στρατηγικη του θεση στις θερμοπυλες θα τον ειχαν φαει λαχανο απο τη πρωτη μερα. οπως και εγινε οταν τους προδωσε ο Εφιαλτης

      Διαγραφή
    10. Δεν διαφωνω σ αυτο. Λεω ομως οτι το δυσκολο δεν ειναι να βρεις περιοχη η τροπο, αλλα να βρεις ανθρωπους να κατσουνε να υπερσπισουνε τον τοπο με οποιονδηποτε τροπο.

      Διαγραφή
  8. "Να μην είσαι σαν φτερό στον άνεμο ούτε σαν άνεμος μπροστά σε φτερό".
    Όταν πας για πορεία στο δάσος και συναντάς μια αρκούδα δεν την προκαλείς να παραβγείτε σε μυϊκή δύναμη, εκτός αν θέλεις να αυτοκτονήσεις, δεν σε συμφέρει να κάνεις κινήσεις που η αρκούδα θα τις θεωρήσει απειλητικές.

    Στην περίπτωσή μας, επειδή σεβόμαστε την ελευθερία του καθενός, ο καθένας ας επιλέξει τι θέλει να κάνει ως άτομο, νά πληρώσει τα χρέη και τα πανωτόκια πού δημιούργησαν οι κυβερνώντες, να δικαστούν όλοι αυτοί πού δημιούργησαν το χρέος και να γίνει λογιστικός έλεγχος, να διαγραφή το χρέος που του λένε ότι έχει εφόσον δεν το δημιούργησε ο ίδιος και να δηλώσει ότι από δώ καί στο εξής δεν αναγνωρίζει κανένα χρέος πού δεν επέλεξε ο ίδιος αυτοπροσώπως ή όποια άλλη επιλογή κάνει ο καθένας.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή