Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Η ρήξη με τη Ρωσία προετοιμάζει νέο πόλεμο στην καρδιά των Βαλκανίων.

Ξέρετε ποιο είναι το κράτος που επίσημα καταπατά το διεθνές δίκαιο και επιβουλεύεται την ελληνική κυριαρχία, κατά την κυβέρνηση; Μην ψάχνετε πολύ. Μόνο ένα είναι. Κι όχι δεν είναι αυτό που πιθανά βάζετε με το μυαλό σας.
Το μοναδικό κράτος που επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και καταπατά το διεθνές δίκαιο, είναι η Ρωσία. Κι όμως αυτό μας λέει επίσημα η κυβέρνηση διαμέσου του κ. Κοτζιά. Για ποιόν λόγο; Μήπως αμφισβήτησε κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας; Μήπως ακολουθεί προκλητική πολιτική με σκοπό τη δημιουργία γκρίζων ζωνών σε ελληνικές περιοχές; Μήπως συνέλαβε και κρατά παράνομα ως ομήρους Έλληνες στρατιωτικούς; Μήπως θέτει ζήτημα αναθεώρησης των συνόρων της χώρας;
Όχι βέβαια, τίποτε απ’ όλα αυτά. Αυτά τα κάνει η Τουρκία και παρ’ όλα αυτά δεν θίγει το διεθνές δίκαιο και την κυριαρχία της Ελλάδας. Η Ρωσία δεν τα έκανε και ούτε τα κάνει, αλλά το παραμάγαζο του κ. Κοτζιά, όπως έχει καταντήσει το υπουργείο εξωτερικών, αποφάσισε να διώξει 2 Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορέψει την είσοδο σε άλλους 2. Τουλάχιστον έτσι αποκάλυψε ο τύπος.
Για ποιο λόγο η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα διπλωματικής και πολιτικής ρήξης με τη Ρωσία; Σιωπή ιχθύος. Οι ανευθυνοϋπεύθυνοι της κυβέρνησης ποιούν τη νήσσα. Μόνο διαρροές έχουμε. Η διπλωματία του παρασκηνίου, της ίντριγκας, του κουτσομπολιού και του ταβερνοχανίου στο απόγειό της. Στο στοιχείο του πάλι ο κ. Κοτζιάς και η παρέα του.
«Είχαμε προειδοποιήσει τις ρωσικές αρχές εδώ και καιρό για τη δράση των συγκεκριμένων τεσσάρων διπλωματών και πολιτών. Την Παρασκευή το κάναμε επίσημο, δίνοντάς τους ένα λογικό χρονικό διάστημα προκειμένου να φύγουν από τη χώρα», δήλωσε η συγκεκριμένη πηγή από το περιβάλλον Κοτζιά.
Οι κατηγορίες εναντίον των Ρώσων διπλωματών, αφορούσαν μεταξύ άλλων για ανάμειξη σε εκδηλώσεις κατά της συμφωνίας για το Σκοπιανό και για προσπάθεια δωροδοκίας σε κρατικούς αξιωματούχων, σημείωσε η πηγή. Κι όπως πιστεύει τέτοιες ανοησίες, ας τις πιστεύει.
Αν υπήρχε έστω και ίχνος αλήθειας στις διαρροές, τότε θα υπήρχε και επίσημη ανακοίνωση διαμαρτυρίας προς τη Ρωσία, με την οποία η ελληνική πλευρά θα έπαιρνε επίσημα την ευθύνη της απέλασης και θα διαμαρτυρόταν συγκεκριμένα για τη δράση των Ρώσων διπλωματών. Έτσι κάνουν τα σοβαρά κράτη. Δεν προχωρούν σε απέλαση διπλωματών στα κρυφά, στα μουλωχτά. Ούτε βάζουν αυτόν τον ανεκδιήγητο εκπρόσωπο τύπου να απευθύνεται σε ηλίθιους.
«Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη, όλα τα κράτη θα πρέπει να σέβονται και το διεθνές δίκαιο αλλά και εμάς την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου όταν ρωτήθηκε για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν οι ανεπίσημοι εκπρόσωποι της κυβερνητικής προπαγάνδας, αλλά και του πιο ελεγχόμενου τύπου από την εποχή της χούντας. Είναι αυτοί που κατ’ ευφημισμό αποκαλούνται δημοσιογράφοι και ασχολούνται με διασπορά ψευδών ειδήσεων και διαμόρφωση κοινής γνώμης με κάθε λογής ράδιο αρβύλα και διαρροές.
Η κυβέρνηση πήρε εντολή απ’ έξω να έρθει άμεσα σε ρήξη με τη Ρωσία. Αυτό είναι το μυστικό. Κι έτσι να συνταχθεί με όλες τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, οι οποίες συμμετέχουν στην διπλωματική απομόνωση της Ρωσίας, την ξεκίνησαν οι ΗΠΑ στις 26 Μαρτίου όταν απέλασαν 60 και πλέον διπλωμάτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακάλεσε τον πρέσβη της στη Μόσχα για διαβουλεύσεις, με τη Βουλγαρία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, την Πορτογαλία και την Σλοβακία να ακολουθούν το παράδειγμά της. Αυτά τα συντονισμένα μέτρα ελήφθησαν ως απάντηση στην εικαζόμενη δηλητηρίαση του πρώην συνταγματάρχη Σεργκέι Σπρίπαλ στο Σάλσμπερι του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ορισμένες δυτικές χώρες κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι συμμετείχε στο περιστατικό. Έστω κι αν οι δικαστικές αρχές της Βρετανίας δεν έχουν βρει κανένα στοιχείο που να συνδέει τη Ρωσία με το έγκλημα.
Η κυβέρνηση συμμετέχει πλέον ενεργά στη διπλωματική και πολιτική επίθεση εναντίον της Ρωσίας με τον τρόπο που την βολεύει, στη ζούλα. Όπως ξέρει να δρα μόνο ο υπόκοσμος. Χωρίς καν προφάσεις και δικαιολογίες.
Την ώρα που οι διαρροές έδιναν κι έπαιρναν από το περιβάλλον Κοτζιά, αλλά και έκανε δηλώσεις ο Τζανακόπουλος το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωνε νέο μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο. Οι δώδεκα παραβιάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, έγιναν από ένα τουρκικό κατασκοπευτικό CN-235 και οι 25 από σχηματισμό της τετράδας F-16 και F-4, στο βορειοανατολικό, το κεντρικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Σημειώνεται ότι δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν και δύο αερομαχίες (εμπλοκές). Προφανώς τίποτε απ’ όλα αυτά δεν στοιχειοθετεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ούτε της ελληνικής κυριαρχίας, οπότε γιατί να δούμε απέλαση Τούρκων διπλωματών. Δεν θα δούμε ούτε καν επίσημη διαμαρτυρία.
Πολύ περισσότερο δεν θα δούμε ανάλογα μέτρα της κυβέρνησης εναντίον του αυστριακού επιτρόπου Γιοχάνες Χαν, ο οποίος δήλωσε: «Νομίζω είδαμε στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ονόματος, και εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» ανέφερε ο Γιοχάνες Χαν και συνέχισε:
«Συνεπώς εδώ χρειαζόμαστε ηγεσία αλλά χρειαζόμαστε και την ηγεσία για να γίνει αντιληπτό πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις κοινωνίες».
«Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη νοοτροπία για να υπάρξει πραγματική πρόοδος στην πορεία προς την Ευρώπη» κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
Αλλά μην ενοχλείστε, δεν μίλησε για «αναδιάρθρωση συνόρων», δηλαδή δεν πρόδωσε κανένα μυστικό των συμφωνιών με τα Σκόπια και την Αλβανία ο κ. Χαν. Απλά τα μπέρδεψε. Μια απλή γκάφα ήταν. Κι επομένως δεν χρειάζεται να παρθεί κανένα πολιτικό, ή διπλωματικό μέτρο εναντίον του επιτρόπου και των δικών του.
Άλλωστε βγήκε διορθωτική δήλωση για ηλίθιους, με βάση την οποία ο κ. Χαν μπέρδεψε, λέει, μια πιθναή επέκταση στα 12 μίλια των χωρικών υδάτων ως αναδιάρθρωση των συνόρων! Είπαμε να μας θεωρούν ηλίθιους, αλλά όχι τόσο. Έλεος!
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Οι συμφωνίες με Σκόπια και Αλβανία εντάσσονται στα πλαίσια ριζικής αναθεώρησης των συνόρων στα Βαλκάνια, αφενός και αφετέρου στην απομόνωση της Σερβίας. Μην ξεχνάμε πώς η Σερβία είναι η μόνη στα Βαλκάνια που δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ και συνεχίζει να διατηρεί σχέσεις στενής στρατηγικής και στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ρωσία.
Έρχεται πόλεμος στα Βαλκάνια. Και η Σερβία σε ρόλο για άλλη μια φορά του κακού αλά Χόλιγουντ θα υποστεί ανάλογη μεταχείριση με τη Συρία.
Ετοιμαστείτε για νέο πόλεμο στην καρδιά των Βαλκανίων. Όχι μόνο για την εσωτερική αποσύνθεση των εθνικών κρατών στα Βαλκάνια σε περιφέρειες και μειονότητες εξ ων συνετέθησαν υπό τον απόλυτο υπερεθνικό έλεγχο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και για την περίσφιξη του πολεμικού κλοιού γύρω από την Ρωσία. Η κυβέρνηση με την κίνησή της αυτή και με τις συμφωνίες της, απλά ετοιμάζει το πεδίο της νέας πολεμικής αναμέτρησης. Κι αυτή τη φορά μας βλέπω να συμμετέχουμε ενεργά.

4 σχόλια:

 1. Όσο μου προκαλεί αποστροφή η ανάμειξη της Ε.Ενωσης και των Η.Π.Α στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Ελλάδας άλλο τόσο μου προκαλεί αποστροφή και αυτή της Ρωσίας...με την υπόθεση ότι πράγματι έγινε...έχω λόγους να πιστεύω ότι έγινε..ο κ.Πούτιν και το καθεστώς του δεν είναι αθώοι...έχει αποδείξει στη διεθνή κοινότητα την βούλησή του να αναμειγνύεται στα εσωτερικά άλλων κρατών...πριν από την υπόθεση Σκριπάλ είχαμε την υπόθεση Λιτβινένκο που δηλητηριάστηκε με πολώνιο..ο ίδιος πριν πεθάνει στο νοσοκομείο κατονόμασε τον ίδιο τον κ.Πούτιν ως ηθικό αυτουργό...η κυβερνοεπίθεση σε χώρα της Βαλτικής που έθεσε εκτός λειτουργίας όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα διακυβέρνησης ...η ανάμειξη στις αμερικάνικες εκλογές με το χακάρισμα της Χίλαρι Κλίτον και του Δημοκρατικού κόμματος..η παρέμβαση στο Μαυροβούνιο..για να μην αναφερθώ τι έχει κάνει σε όποιον διαφωνεί μαζί του στο εσωτερικό.....καθόλου δεν θέλω να δικαιολογήσω ούτε να αθωώσω τις Η.Π.Α και το ΝΑΤΟ ,τις επεμβάσεις τους και τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπράξει....απλά λέω ότι και η Ρωσία παίζει το δικό της παιχνίδι...μπορεί να μην αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά πάντα θα τα έχει καλά με την Τουρκία επειδή αυτό που θέλει είναι να περνάει απρόσκοπτα ο ρωσικός στόλος τα στενά για έξοδο στη Μεσόγειο, γιαυτό και της χτίζει το πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου ,γιαυτό και της πουλάει τους πυραύλους ΕΣ.400..Πούτιν και Ερντογάν είναι δύο ηγέτες που έχουν κοινά χαρακτηριστικά αυταρχισμού,απεχθάνονται και οι δύο το κράτος δικαίου και έχουν την ίδια αντίληψη ιερής αποστολής για τις χώρες τους και επομένως έχουν καλή επικοινωνία μεταξύ τους.....ευχής έργο θα ήταν η Ελλάδα να είχε μια εντελώς ανεξάρτητη πολιτική, χωρίς αγωγοί ενέργειας να περνάνε από το έδαφός της..το Ε.ΠΑ.Μ και εσείς προσωπικά έχετε δικαιωθεί γιαυτό το θέμα όπως και σε πολλά άλλα, όταν βλέπουμε η Αλεξανδρούπολη να έχει μετατραπεί σε πόλη κατασκόπων ξένων δυνάμεων και επειδή υπηρέτησα εκεί όταν φύλαγα σκοπιά μου άρεσε που φύλαγα μια πόλη ελληνική με τον υπέροχο φάρο της στο λιμάνι ενώ τώρα δε μου αρέσει καθόλου που θα μετατραπεί σε κέντρο μεταφοράς αργού πετρελαίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται και περιβαλλοντικά και σε θέατρο αντιπαράθεσης ξένων δυνάμεων....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μια φράση θα σχολιάσω με όλες τις επιφυλάξεις που έχω γιατί μπορεί να έχω και λάθος στα συμπεράσματά μου ...η ανάμειξη στις αμερικάνικες εκλογές με το χακάρισμα της Χίλαρι Κλίτον και του Δημοκρατικού κόμματος.. δεν ξέρω αν έχει αποδειχθεί αλλά έχω ένα εκατομμύριο λόγους για να μην το κάνει η Ρωσία . Ακόμα κι αν το έκανε θα ήταν πολύ χαζή ενέργεια και θα αποδείκνυε την ανικανότητα της υπερδύναμης που λέγεται Αμερική να ελέγξει τα του οίκου της χωρίς να έχει πραγματικό όφελος η ίδια η Ρωσία. Είναι δυνατόν η Αμερική της Silicon Valley με τεχνολογία αιχμής να απειλείται από Ρώσους και μάλιστα δε λένε για αξιωματούχους αλλά για απλούς χάκερ? Επίσης γιατί να μην χακάρουν τα προκριματικά των εκλογών ώστε να υπάρχουν στο τέλος δύο πιο λογικοί και αξιοπρεπείς υποψήφιοι και όχι η Χίλαρι με τον Τραμπ που από σχόλια των ίδιων των Αμερικανών είναι ό,τι χειρότερο έχουν δει μέχρι τώρα... Ο Τραμπ ήδη συνεχίζει το παιχνίδι των προκατόχων του απομονώνοντας τη Ρωσία και καλλιεργώντας εχθρικό κλίμα... Παρακολούθησα τον Τραμπ να πιέζει το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ να ¨βάλει στη θέση τους¨ χώρες όπως τη Γερμανία που έχουν εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία... Απ΄την άλλη η αλήθεια είναι ότι τα RT ή αλλιώς η φωνή του Πούτιν υποστήριξε ηθικά τον Τραμπ με αρκετή διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά με φόβο πάλι και επιφύλαξη γιατί όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Πούτιν δεν είναι πράγματι πεπεισμένος για τις αγαθές διαθέσεις του Τραμπ αντίθετα είναι πολύ επιφυλακτικός... Στο δια ταύτα πάλι παρακολούθησα τις ανακοινώσεις που έκαναν εκπρόσωποι των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και κατηγορούσαν τον Τραμπ ότι τους προσβάλει γιατί είπε ότι ¨δε βλέπει το λόγο για να γίνει χακάρισμα¨. Αν πρόσεξε κανείς όπως και οι ίδιοι ανακοίνωναν είχαν στα χέρια τους project εκατομμυρίων που αφορούν την ασφάλεια και όπως λένε οι ίδιοι απέτυχαν . Αντί λοιπόν να ζητήσουν συγγνώμη και να πάρουν πόδι όπως θα γινόταν σε οποιαδήποτε περίπτωση ρίχνουν τις ευθύνες αλλού και ζητούν περισσότερη χρηματοδότηση . Και η απορία μου είναι η εξής ζητάνε περισσότερα χρήματα για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους ή βρήκαν απλά μια αφορμή για να ζητήσουν περισσότερα χρήματα γιατί όπως και οι ίδιοι ομολογούν φοβούνται ότι το funding δηλαδή όλα αυτά τα ασύλληπτα ποσά που ξοδεύονταν θα σταματήσουν... ?

   Διαγραφή
  2. μια φράση θα σχολιάσω με όλες τις επιφυλάξεις που έχω γιατί μπορεί να έχω και λάθος στα συμπεράσματά μου ...η ανάμειξη στις αμερικάνικες εκλογές με το χακάρισμα της Χίλαρι Κλίτον και του Δημοκρατικού κόμματος.. δεν ξέρω αν έχει αποδειχθεί αλλά έχω ένα εκατομμύριο λόγους για να μην το κάνει η Ρωσία . Ακόμα κι αν το έκανε θα ήταν πολύ χαζή ενέργεια και θα αποδείκνυε την ανικανότητα της υπερδύναμης που λέγεται Αμερική να ελέγξει τα του οίκου της χωρίς να έχει πραγματικό όφελος η ίδια η Ρωσία. Είναι δυνατόν η Αμερική της Silicon Valley με τεχνολογία αιχμής να απειλείται από Ρώσους και μάλιστα δε λένε για αξιωματούχους αλλά για απλούς χάκερ? Επίσης γιατί να μην χακάρουν τα προκριματικά των εκλογών ώστε να υπάρχουν στο τέλος δύο πιο λογικοί και αξιοπρεπείς υποψήφιοι και όχι η Χίλαρι με τον Τραμπ που από σχόλια των ίδιων των Αμερικανών είναι ό,τι χειρότερο έχουν δει μέχρι τώρα... Ο Τραμπ ήδη συνεχίζει το παιχνίδι των προκατόχων του απομονώνοντας τη Ρωσία και καλλιεργώντας εχθρικό κλίμα... Παρακολούθησα τον Τραμπ να πιέζει το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ να ¨βάλει στη θέση τους¨ χώρες όπως τη Γερμανία που έχουν εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία... Απ΄την άλλη η αλήθεια είναι ότι τα RT ή αλλιώς η φωνή του Πούτιν υποστήριξε ηθικά τον Τραμπ με αρκετή διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά με φόβο πάλι και επιφύλαξη γιατί όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Πούτιν δεν είναι πράγματι πεπεισμένος για τις αγαθές διαθέσεις του Τραμπ αντίθετα είναι πολύ επιφυλακτικός... Στο δια ταύτα πάλι παρακολούθησα τις ανακοινώσεις που έκαναν εκπρόσωποι των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και κατηγορούσαν τον Τραμπ ότι τους προσβάλει γιατί είπε ότι ¨δε βλέπει το λόγο για να γίνει χακάρισμα¨. Αν πρόσεξε κανείς όπως και οι ίδιοι ανακοίνωναν είχαν στα χέρια τους project εκατομμυρίων που αφορούν την ασφάλεια και όπως λένε οι ίδιοι απέτυχαν . Αντί λοιπόν να ζητήσουν συγγνώμη και να πάρουν πόδι όπως θα γινόταν σε οποιαδήποτε περίπτωση ρίχνουν τις ευθύνες αλλού και ζητούν περισσότερη χρηματοδότηση . Και η απορία μου είναι η εξής ζητάνε περισσότερα χρήματα για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους ή βρήκαν απλά μια αφορμή για να ζητήσουν περισσότερα χρήματα γιατί όπως και οι ίδιοι ομολογούν φοβούνται ότι το funding δηλαδή όλα αυτά τα ασύλληπτα ποσά που ξοδεύονταν θα σταματήσουν... ?

   Διαγραφή