Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ε-ROI EΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου ώρα 14.00 - 16.00 ​από τον διαδικτυακό σταθμό e-roi.gr ​στην ​εκπομπή "ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝ​Ο"​, ​ ​ο​ Γ.Γ του Ε.ΠΑ.Μ., Δημήτρης Καζάκ​ης​, ​θα σχολιάσ​ει​ την ​ ​επικαιρότητ​α με τους δημοσιογράφους Απόστολο Ρόσσιο και Ελευθέριο Κανά.

1 σχόλιο:

 1. Κύριε Καζάκη καλημέρα!! Σε συζήτηση που είχα με μνημονιακούς,πρόβαλαν σαν επιχείρημα του γιατί δεν πρέπει να βγούμε από ευρώ και ένωση τα εξής:

  " Η έξοδος από το Ευρώ και κυρίως η παύση πληρωμών της χώρας θα έβγαζε την Ελλάδα από την ΕΕ. Αυτό θα σήμαινε αυτόματα τελωνειακούς δασμούς από τις άλλες χώρες της ΕΕ με συνέπεια την αύξηση της τιμής των προιόντων μας και την πτώση της ανταγωνιστικότητας τους. Άρα, μείωση των εξαγωγών ή πτώση των τιμών τους με ανάλογη φυσικά πτώση των αμοιβών των εργαζομένων.

  Παράλληλα, η παύση πληρωμών και η χρεοκοπία της χώρας θα έφερναν αύξηση της τιμής των εισαγόμενων και εξαγόμενων προιόντων λόγω της κάλυψης των ασφαλίστρων εξαγωγικού κινδύνου. Τόσο οι εξαγωγείς προς τη χώρα μας όσο και οι δικοί μας εξαγωγείς ασφαλίζουν τα προιόντα τους σε περίπτωση που δεν πληρωθούν. Σε χώρες που έχουν κηρύξει παύση πληρωμών, χρεοκοπία δηλαδή, οι ασφαλιστικές εταιρίες αρνούνται να ασφαλίσουν εμπορεύματα ή, αν τα ασφαλίσουν, το κάνουν με πάρα πολύ υψηλό κόστος για τον ασφαλιζόμενο. Το κόστος αυτό "περνάει" φυσικά στην τιμή του προιόντος με αποτέλεσμα τόσο τα εισαγόμενα όσο και τα εξαγόμενα να γίνονται πάρα πολύ ακριβά...

  Η δε πρόταση για παύση εισαγωγών αγροτικών προιόντων μόνο για γέλια είναι. Η Ελλάδα ανέκαθεν είχε πολύ μικρή αγροτική παραγωγή για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού της σε βασικά αγαθά."

  Οπότε αν θέλετε πείτε την άποψή σας σε αυτό!!

  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή