Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Το ΕΠΑΜ συμμετέχει στην Πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου 2015

Συγκέντρωση στις 11:00 π.μ., στην Κοραή (μετρό Πανεπιστημίου)
Απέναντι στις πολιτικές της λιτότητας, στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στο ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, στην στήριξη της τραπεζοκρατίας, στην δήμευση των περιουσιών μέσω της υπερφορολόγησης και κάθε αντεργατικού και αντιασφαλιστικού νόμου που επιβάλλουν οι υποτελείς κυβερνήσεις των μνημονίων, είναι ανάγκη να δοθεί έμπρακτη απάντηση στους δρόμους.
Οι τακτικές των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, και οι διασπαστικές πρακτικές των κομματικών παρατάξεων στον χώρο της εργασίας, πέντε χρόνια τώρα πρόδωσαν κάθε αγώνα των εργαζομένων. Φρόντισαν, για να μην οργανωθούν οι εργαζόμενοι, να μην συγκροτηθεί ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα, ικανό να κατακτήσει νίκες στην διαρκή πάλη με το ξενόδουλο κράτος και την εργοδοσία.

Η πρακτική των εικοσιτετράωρων απεργιών για τα μάτια, η αποφυγή του συντονισμού του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε κοινή αντιμετώπιση της μνημονιακής λαίλαπας, η υπονόμευση της μαζικότητας του συνδικαλιστικού κινήματος, ουσιαστικά έβαλαν πλάτη για να κατοχυρωθεί η διαχρονική επίθεση στον κόσμο της εργασίας.
Ακόμα και σήμερα, με το 3ο και καταστροφικότερο μνημόνιο, οι ηγεσίες των ομοσπονδιών συνεχίζουν τις τουφεκιές στον αέρα, και κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις αρκούνται στην καθιερωμένη παρέλαση.
Εφτασε η ώρα να μην τους επιτρέψουμε να αποδομήσουν για άλλη μια φορά την αντίσταση των εργαζομένων. Να μην τους δώσουμε άλλοθι να ισχυριστούν ότι αυτοί καλούν σε απεργία αλλά ο κόσμος δεν συμμετέχει. Το δικαίωμα στην ζωή, στην εργασία και την ευημερία, δεν μπορεί να εξαρτάται από τις ορέξεις και τις μεθοδεύσεις αυτών που αποδυνάμωσαν σε βαθμό εξαφάνισης το συνδικαλιστικό κίνημα. Καιρός να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας.
Γι' αυτό το ΕΠΑΜ καλεί όλους τους εργαζόμενους, κάθε μισθωτό, ελεύθερο επαγγελματία, συνταξιούχο, εργάτη της γης, νέο, φοιτητή, άνεργο, τα μέλη και τους φίλους του, να συμμετέχουν μαζικά στην Πανεργατική Απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για τις 12 Νοεμβρίου 2015, αποδεικνύοντας πως δεν είναι ελέφαντες.
Το ΕΠΑΜ καλεί όλο τον ελληνικό λαό να παλέψει ενάντια στην μνημονιακή λαίλαπα, την οικονομική κατοχή,την υποδούλωση της χώρας σε ξένα κέντρα αποφάσεων. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, πρέπει να παλέψουμε υψώνοντας τείχη θωράκισης κι αντίστασης ενάντια στα σχέδια αποικιοποίησης και ακρωτηριασμού της ίδιας της πατρίδας.

3 σχόλια:

  1. Δάσκαλε, σε άκουγα από το ραδιόφωνο που έλεγες ότι η Ε.Ε αναλαμβάνει αποκλειστηκά να πάρει αυτή τους πρόσφυγες για να διαλύσει τους μισθούς.... Πραγματί βγήκες αληθίνος. Τα λόγια σου επαληθεύτηκαν... Η Μέρκελ ανακοίνωσε αναστολή του κατώτατου μισθού δήθεν για να ενταχθούν πιο ομαλά οι πρόσφυγες στην αγορά εργασίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιφατικό το κάλεσμα.Γιατί δεν είναι "για τα μάτια" κι αυτή η 24ωρη απεργία ; Επειδή ακριβώς αυτοί οι πουλημένοι εργατοπατέρες μαζί με τον μεταλλαγμένο Συριζα καλούν το λαό σε απεργία - ισοδύναμο σε τι άραγε;- το κάλεσμα έπρεπε να είναι αλλιώτικο. Παλλαίκή διαδήλωση αμέσως μετά τη δουλειά. Με το αντίτιμο του κάθε εργαζόμενου στην απεργία,(που αύριο θα κλαίει το μεροκάματο που έχασε), να κατατίθεται σε ταμείο αλληλεγγύης για τα πιο δύσκολα που έρχονται με αυτούς που μπλέξαμε. Εκτός απο το ΟΧΙ μας ποδοπάτησαν κι αυτό το ιερό δικαίωμα και καθήκον μας που λέγεται ΑΠΕΡΓΙΑ και είναι βαμμένο με αίμα.Παύση πληρωμών και αγορών για μια εβδομάδα μπορούμε να κάνουμε; Να μην κουνιέται , όχι ευρώ, ούτε φύλλο! Τα "αλεπουδάκια" ήρθε ο καιρός να αποδείξουν ότι είναι ....105 ετών!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή