Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ο Αλέξης θα φέρει επενδύσεις

Τώρα που ο Αλέξης εξασφάλισε τη στήριξη των Αμερικανών, βροχή θα πέσουν οι επενδύσεις. Μας το διαβεβαιώνουν όλοι οι περισσότερο ή λιγότερο γνωστοί ευφάνταστοι θεράποντες του συνειδητού ψέμματος στην ενημέρωση.  Και μείνε εσύ Έλληνα με το στόμα ανοιχτό να χαζεύεις τον υποτιθέμενο Έλληνα πρωθυπουργό σε ρόλο βλαχοδήμαρχου με άρωμα από Χάζαρντ και Ντιουκ Μπρόδερς να παραδίδει μαθήματα αγγλικής στους Αμερικανούς και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Εμ,τι νομίζατε; Ο Αλέξης προτιμά να απευθύνεται στη διεθνή κοινότητα σαν αγράμματο βλαχαδερό του Αμερικανικού νότου, παρά να ακολουθεί την πρακτική αξιοπρέπειας όσων ηγετών σέβονται τον εαυτό τους και μιλάνε πάντα στη γλώσσα τους. Θα μου πείτε πότε σεβάστηκε ο Αλέξης τη χώρα που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, για να σεβαστεί τη γλώσσα της και τον πολιτισμό της. Σάμπως τα ξέρει;


Ρεντίκολο των σκυλιών ο υποτιθέμενος Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά όχι λιγότερο από αυτούς που σκέφτηκαν να του δώσουν "δεύτερη ευκαιρία". Ένα ολόκληρο έθνος ρεντίκολο της κ. Αγγελοπούλου , που η δική της μεγαλομανία μαζί και του αστοιχείωτου Αλέξη,  οδήγησε τον τύποις πρωθυπουργό της Ελλάδας να ξεφτιλίζεται στο σόου του πιο γελοίου προσώπου της  επίσημης πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ, του κ. Κλίντον. Του μοναδικού προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ που έπεσε  από έναν λεκέ σε φουστάνι. Ακόμη γελάνε στις ΗΠΑ με τον Κλίντον και το σαξόφωνό του.

Αλλά χαλάλι η ξεφτίλα.  Τι μας νοιάζει; Η ξεφτίλα είναι συνυφασμένη με την καθημερινότητά μας. Μήπως σεβόμαστε τον εαυτό μας και τη χώρα μας, για να απαιτήσουμε από τους εκπροσώπους μας να μας σεβαστούν; Άσε ρε φίλε. Επενδύσεις να έρθουν και δεν πειράζει η ξεφτίλα.

Κι όποιος μέσα στα απέραντα λιβάδια βλακείας, όπου μας έχουν μάθει να βόσκουμε, παίρνει στα σοβαρά ότι αναμένονται αμερικάνικες επενδύσεις, απλά θα τους πούμε το εξής: Το τρίτο τρίμηνο της οικονομίας των ΗΠΑ έληξε με ένα κύμα περικοπών θέσεων εργασίας, καθώς οι εργοδότες με έδρα τις ΗΠΑ ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να απολύσουν 58.877 μόνο μέσασ το Σεπτέμβριο. Μια αύξηση 43% από τον προηγούμενο μήνα.

Ακόμη χειρότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, 205.759 περικοπές θέσεων εργασίας ανακοινώθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο, γεγονός που καθιστά το χειρότερο τρίμηνο περικοπών θέσεων εργασίας από το τρίτο τρίμηνο του 2009, όταν οι ανακοινώσεις απολύσεων ανήλθαν σε 240.233.

Όμως, μη φοβάστε. Εμείς πάντως θα έχουμε επενδύσεις. Που θα βρουν τα σαίνια της παγκόσμιας οικονομίας, πιο ξεφτιλισμένο κράτος με πιο ξεπουλημένους πολιτικούς; Ετοιμάστείτε λοιπόν για κύμα νέων επενδύσεων. Φυσικά, στους τομείς αιχμής της οικονομίας των υπηρεσιών της χώρας. Το τι αλυσίδες οίκων ανοχής έχουμε να δούμε, δεν λέγεται. Κι έτσι όλοι εμείς θα έχουμε τη σπάνια ευκαιρία να απασχοληθούμε full time με άπταιστη προφορά Αλέξη.


Κι αν η συνείδησή μας έχει γίνει βέρου ευρωπαίου, απαλλαγμαμένη από τα αναχρονιστικά και φολκλορίστικα κλισέ περί πατρίδας, θρησκείας, οικογένειας, να δείτε τι ωραία θα βρουν δουλειά και οι νέες με τους νέους μας. Όσοι έχουν μείνει σε τούτον τον απόπατο της Ευρώπης. Άλλωστε, τι πάει να πει εκπόρνευση; Τι πάει να πει εκδιδόμενη, ή εκδιδόμενος; Δεν βλέπετε τους πολιτικούς μας; Όλοι σκληρά εργαζόμενοι είναι στις ευκαιρίες που προσφέρει η ελεύθερη αγορά. Ας αφήσουμε λοιπόν τα ταμπού κι ας μην είμαστε αχάριστοι. Δουλειά να είναι κι ότι νάναι.

43 σχόλια:

  1. Ο Τσίπρας μπορεί να μην έσκισε το μνημόνιο αλλά θα σκίσει τα... θρησκευτικά από τα σχολεία. Τα παιδάκια στα σχολεία θα μπορούν να δηλώνουν άθεα και να μην κανουν κάνουν το σταυρό τους και οι gay να κάνουν παρελάσεις στο σύνταγμα γιατί είναι δικαίωμα τους. Πάνω από όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα ρε παιδιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην πιστεύετε τα τρολ του διαδικτίου. Δεν προβλέπει το 3ο μνημόνιο την κατάργηση των θρησκευτικών και των παρελάσεων. Μην πέφτετε στην παγίδα των επιτήδειων.

      Διαγραφή
    2. Εδώ έχει διαλυθεί η χώρα καί το δικό σου πρόβλημα είναι τα σταυροκοπήματα στόν Γιαχβέ καί οι ομοφυλόφιλοι;;;

      Διαγραφή
  2. 1) Το 1932 ο Ελ. Βενιζέλος προχώρησε σε στάση πληρωμών. Δηλαδή, από τότε μέχρι το 1964, που έγινε αναγνώριση των προπολεμικών χρεών, το ελληνικό κράτος δεν πλήρωνε τοκοχρεωλύσια; Ή αποπλήρωνε μόνο το μεταπολεμικό χρέος; Το οποίο πόσο ήτανε σε σχέση με το προπολεμικό;
    2) Αυτήν τη στιγμή, πώς το κράτος πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους; ΕΣΠίτισσα μου κατήγγειλε ότι η ίδια δεν πληρώνεται, γιατί με τα χρήματα του ΕΣΠΑ το κράτος πληρώνει τους μόνιμους υπαλλήλους. Ισχύει κάτι τέτοιο ή αφήνεται να διαρρέει στο πλαίσιο του γνωστού κοινωνικού αυτοματισμού;
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
    Ευαγγελία Κολοβού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 1932 όντως ο Βενιζέλος κύρηξε χρεοστάσιο. Έως την έλευση του Μεταξά το ελληνικό κράτος δεχόταν να πληρώσει μόνο το 20% των τόκων. Με τον Μεταξά οι δανειστές έκλεισαν συμφωνία να πληρώνονται πρώτα το 40% και ύστερα το 50% των τοκοχρεωλυσίων. Για να τα πληρώσει ο Μεταξάς λεηλάτησε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
      Όσο για το ΕΣΠΑ, όντως αξιοποιείται αυτή τη στιγμή για να πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά κυρίως οι συνταξιούχοι.

      Διαγραφή
    2. Ο Μεταξάς έκανε χρεοστασιο και γι αυτό η Ελλάδα συρθηκε στο Διεθνές Δικαστήριο όπου και δικαιώθηκε. Στην απόφαση αυτή, στήριξε η Αργεντινή την δική της στάση πληρωμών το 2002 και δικαιώθηκε και αυτή. Έτσι για την ιστορία....

      Διαγραφή
    3. Δεν κήρυξε ο Μεταξάς το χρεοστάσιο αγαπητέ "Ιαπετέ" αλλά ο Βενιζέλος το 1932. Ο Μεταξάς επανέφερε την αποπληρωμή στους δανειστές καταληστεύοντας τα ταμεία της χώρας (του νεοσύστατου –επί Βενιζέλου- ασφαλιστικού συστήματος, της υγείας, της εκπαίδευσης κλπ). Το ιστορικό το περιγράφει εν συντομία ο Καζάκης λίγο πιο πάνω. Το πρόβλημα ημών των νεοελλήνων εν σχέσει με την ιστορία είναι η στρεβλή αναζήτησή της και η ευπιστία σε μύθους που βρίθουν στο διαδίκτυο.

      Διαγραφή
    4. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Από ιστορία μηδέν.... Διάβασε αγαπητέ 'Γιωργο' και μετά έλα να μου πεις τι ακριβώς έκανε ο Μεταξάς και γιατί.....

      Διαγραφή
    5. Βασικά μην ψάξεις θα σου πω τώρα 'Γιωργο' γιατί τα έκανε όλα αυτά. Ετοιμαστηκε για πόλεμο Γιώργο. Το ήξερε όλος ο κόσμος ότι θα γίνει πόλεμος και έπρεπε να ετοιμαστεί η χώρα. Μια χώρα που ήταν κατεστραμενη οικονομικά έπρεπε να ετοιμαστεί για πόλεμο!!!! Δεν υπήρχε άλλος τρόπος παρά να κάνει όλα όσα έκανε. Και για να σε προλάβω, σαφώς και γνώριζε ότι θα γίνει συρραξη και περίπου και το πότε. Καλώς ή κακώς ετοιμασια για πόλεμο δεν γίνεται με διάλογο και συζήτηση. Όσον αφορά το διαδίκτυο, Γιώργο δεν με αφορά καθόλου η μπουρδολογια που γράφεται κατά κορον στις διάφορες ιστοσελίδες. Υπάρχουν σοβαρά βιβλία για αναφορά και σαφώς πάνω από όλα σκέψη και ανάλυση....

      Διαγραφή
    6. Προφανώς, φίλε μου, δεν γνωρίζεις ιστορία. Δεν είναι κακό. Κακό είναι να επιμένουμε όταν δεν γνωρίζουμε. Το χρεοστάσιο όντως το κήρυξε ο Βενιζέλος τον Απρίλη του 1932. Ο Μεταξάς ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε το χρέος και επέβαλε την πληρωμή του προς τους κύριους δανειστές, Βρετανούς και Γάλλους, ληστεύοντας αποθεματικά ΙΚΑ, ταμείων του δημοσίου, καλή ώρα σαν σήμερα.
      Επιπλέον, δεν μπορούσε να αφήσει έτσι και την αγαπημένη του χιτλερική Γερμανία. Έτσι αποδέχθηκε ένα απόλυτα ανισότιμο και καταστροφικό κλήρινγκ σε βάρος της Ελλάδας. Μέχρι το 1934 το κλήρινκ με τη Γερμανία ήταν χρεωστικό σε βάρος της Γερμανίας. Με την ανάληψη της δικτατορίας, δηλαδή στις 8 Δεκεμβρίου 1936 προωθείται Συμφωνία με τον Τσουδερό, τότε Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος , και του χιτλερικού Διοικητή της Reichsbank, Χιαλμαρ Σάχτ. Συμφωνήθηκε έτσι ώστε το χρεωστικό σε βάρος της Γερμανίας να γέινει ελλειμματικό για την ελληνική πλευρά με ζημία από το κληρινγκ της τάξης των 94.εκτ. RM. Το χρέος αυτό από του ληστρικούς όρους της συμφωνίας του κλήριγκ, παραμένει ως σήμερα.
      Όσο για τον μύθο της προετοιμασίας της Ελλάδας για πόλεμο από τον Μεταξά, είναι τουλάχιστον αστείο να τον επαναλαμβάνει κανείς σήμερα.
      Τον Αύγουστο του 1945 η Ελευθερία βγαίνει με το εξής δημοσίευμα:
      http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=64&dc=5&db=8&da=1945. Ο εισαγγελέας κινείται αυτεπάγγελτα για προσβολή "εθνάρχου". Η δίκη της Ελευθερίας ήταν κόλαφος για Μεταξά και βασιλιά. Παρέλασαν όλοι οι γνωστοί στρατιωτικοί και πολιτικοί παράγοντες της εποχής και κατέθεσαν συγκλονιστικά στοιχεία για τη δικτατορία, αλλά και τη λεγόμενη προετοιμασία για τον πόλεμο. Ο ίδιος ο Παπάγος κατέθεσε, αυτό άλλωστε που γράφει και στο βιβλίο του, δεν υπηρχε καμιά ουσιαστική προετοιμασία. Ο δε ελληνικός στρατός είχε εφόδια για μια βδομάδα περίπου. Αεροπορία ανύπαρκτος, αν και υπήρξαν δυο αναγκαστικά δάνεια από το καθεστώς για τον εξοπλισμό της. Μάλιστα το 1939 υποτίθεται ότι παραδόθηκαν στα πλαίσια του κλήριγκ 72 αεροσκάφη από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Κανένα δεν πέταξε. Ήταν αεροσκάφη φαντάσματα. Ο στόλος είχε μόνο απαξιωμένα και γερασμένα σκάφη επιφανείας και υποβρύχια. Η γραμμή οχυρών ήταν ένα από τα μεγάλα έργα της δικτατορίας. Έφαγαν με τα μπούνια οι βαρώνοι της δικτατορίας και οι Γερμανικές εταιρείες που την σχεδίασαν και την έκτισαν. Η ασυνέχεια των οχυρών, αλλά και η ανυπαρξία οχυρώσεων υποστήριξης από επαρκείς δυνάμεις πυροβολικού και πεζικού σε βάθος πεδίου, έκαναν την γραμμή Ρούπελ διάτρητη. Που ήταν λοιπόν η προπαρασκευή;

      Διαγραφή
    7. Το ρουπελ διατρητο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Τις μάχες των οχυρων τις έχεις διαβάσει;;;;;ΕΛΕΟΣ!!! '!Τον λοχια Ιτσιο τον ξέρεις;;;; Τον Διοικητή του οχυρου Τχη Δουρατσο τον έχεις καν ακουστά;; Τα γερμανικά κορμιά που θαφτηκαν εκεί τα έχεις ακούσει;;;; Τέλος πάντων το πως έπεσε το οχυρο το ξέρεις;;;; Δημήτρη ελπίζω να μην είσαι από αυτούς που λένε ότι το όχι το είπε ο λαός το 1940....... Διάβασε, βγάλε τις αριστερες παρωπιδες που έχεις, και μάθε ότι ο Αγώνας δεν έχει χρώμα. Έχει πίστη,ανιδιοτελεια και πάνω από όλα εθνική συνείδηση. Τώρα αν για εσένα όλα είναι θέμα αριστεράς και δεξιας, δυστυχώς με απογοητευεις οικτρα γιατί σε θεωρώ άνθρωπο ορθολογιστη. Επίσης το να μην έχεις διαβάσει στρατιωτική ιστορία δεν είναι κακό. Κακό είναι να λες αρλουμπες..... Με πολύ συμπάθεια, ένας δυσλεκτικος....

      Διαγραφή
    8. Επίσης αν έχεις διαβάσει ιστορία θα πρέπει να ξέρεις ότι οι Ελληνες είμαστε ο μόνος λαός στον κόσμο που οι εθνικές του εορτές αφορούν εναρξεις πολεμων και όχι ληξεις. Αυτό σου λέει κάτι;;; _Μήπως σου λέει κάτι;;;

      Διαγραφή
    9. Επίσης σου προτείνω να πας και μια εκδρομή στο οχυρο Μεταξά να δεις με τα μάτια σου την ασυνεχεια. Όσον αφορά την υποστήριξη των οχυρων, ο Παπαγος που αναφέρεσαι δεν τράβηξε τις δυνάμεις από την Αλβανία για να υποστηρίξουν το οχυρο. Όσον αφορά την προπαρασκευη, αγαπητέ Δημήτρη επειδή είσαι καθολα ανιδεος με στρατιωτικά θέματα, δες σε πόσες μέρες έγινε επιστρατευση το 40.χωρίς προπαρασκευη αυτό δεν γινόταν. Αλλά είπαμε το όχι το είπε ο λαός.....

      Διαγραφή
    10. Επίσης σου προτείνω να πας και μια εκδρομή στο οχυρο Μεταξά να δεις με τα μάτια σου την ασυνεχεια. Όσον αφορά την υποστήριξη των οχυρων, ο Παπαγος που αναφέρεσαι δεν τράβηξε τις δυνάμεις από την Αλβανία για να υποστηρίξουν το οχυρο. Όσον αφορά την προπαρασκευη, αγαπητέ Δημήτρη επειδή είσαι καθολα ανιδεος με στρατιωτικά θέματα, δες σε πόσες μέρες έγινε επιστρατευση το 40.χωρίς προπαρασκευη αυτό δεν γινόταν. Αλλά είπαμε το όχι το είπε ο λαός.....

      Διαγραφή
    11. Εάν φανεί ότι στο θέμα του Ρούπελ λες ανακρίβειες όπως είπες και στο θέμα του χρεοστασίου, θα πηδήξεις σαν την πεταλουδίτσα σε τρίτο θέμα κάνοντας γαργάρα τα προηγούμενα. Αυτό δείχνει ότι χάθηκε η ουσία. Και η ουσία είναι ότι εδώ ο κόσμος καίγεται και ο... "Μεταξάς'' χτενίζεται!

      Διαγραφή
    12. O Iαπετος σιγουρα θα πιστευει, οτι το ΙΚΑ το ιδρυσε ο Μεταξας, αχαχαχαχ.

      Διαγραφή
    13. Όχι βέβαια. Το ΙΚΑ δεν ιδρύθηκε επί Μεταξά. Ούτε το 8ωρο. Ήταν νόμοι προηγούμενων. Απλά επί Μεταξά εφαρμοσθηκαν

      Διαγραφή
    14. Φοβάμαι ότι το μόνο που γνωρίζεις για την ιστορία του 40-41 είναι οι ταινίες του Τζέιμς Πάρις με τον Πρέκα να φωνάζει "ελάτε να τα πάρετε" από την φωλιά ενός πυροβολείου να "θερίζει" με ένα μπράουνιγκ των 30. Ας δούμε συνοπτικά τα δεδομένα. Η περίφημη γραμμή Μεταξά κατασκευάστηκε με προδιαγραφές "γραμμής Μαζινό" ή και Ζίγκφριντ. Έτσι μας λένε όσοι είναι άσχετοι με το θέμα, ή θέλουν να συσκοτίσουν εξεπίτηδες τα πράγματα. Τα οχυρά Μεταξά δεν είχαν ούτε την επαλληλότητα των διατάξεων άμυνας της γραμμής Μαζινό, ούτε φυσικά της γραμμής οχυρών Ζίγκφριντ. Κατασκευάστηκαν για να αντιμετωπίσουν Βουλγαρική επίθεση και να αντιμετωπίσουν δυνάμεις με οπλισμό, τακτική, δύναμη πυρός και σχηματισμούς πρώτου παγκοσμίου πολέμου.
      Οι οχυρώσεις της Γραμμής Μεταξά αποτελούνται από 21 ανεξάρτητα και αυτόνομα συγκροτήματα και πλήθος αντιαρματικών τάφρων, χαρακωμάτων και ζωνών ανάσχεσης. Συνολικό μήκος περί τα 300 χιλιόμετρα. Τι σημαίνει ανεξάρτητα και αυτόνομα; Σημαίνει ασυνέχεια οχυρών. Τα κενά όφειλαν να τα καλύψουν δυνάμεις, που όμως δεν υπήρχαν γιατί καμιά μέριμνα δεν υπήρξε.
      Την ασυνέχεια αυτή την εκμεταλλεύτηκε η Βέρμαχτ, η οποία υπερφαλλάγγισε από την πρώτη μέρα τα οχυρά στο Μπέλες, το Νυμφαίο, και στην περιοχή Έβρου. Έτσι από την επομένη της επίθεσης (8 Απριλίου) η Θεσσαλονίκη είχε καταληφθεί, η Κομοτηνή και στη συνέχεια η Καβάλα, όπως και η Αλεξανδρούπολη. Αυτή είναι η αλήθεια για την περίφημη γραμμή Μεταξά.
      Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπερασπιστές των οχυρών δεν αμύνθηκαν ηρωικά και δεν κατόρθωσαν σε πολλές περιπτώσεις (όπως π.χ. οχυρά Ιστίμπεη, Ρούπελ, Εχίνου, κοκ) να ανασχαίσουν τις γερμανικές επιθέσεις, όντας πανταχόθεν αποκομμένα και πλήρως αποκλεισμένα. Αυτό είναι που εξέπληξε τους διοκητές της Βέρμαχτ. Πώς έγινε και κατά κύριο λόγο έφεδροι αξιωματικοί και οπλίτες κατόρθωσαν να δείξουν τέτοιο θάρρος, αυταπάρνηση και αντοχή υπό τους χειρότερους δυνατούς συσχετισμούς μάχης. Δεν ήταν η κατασκευή των οχυρών, αλλά η ανδρεία των υπερασπιστών τους που έγραψαν με τη ζωή και το αίμα τους την ιστορία της μάχης των οχυρών.
      Κι επειδή τυχαίνει όχι μόνο να έχω επισκεφθεί τη γραμμή οχυρών στο Ρούπελ και αλλού, όπως επίσης και τη γραμμή Μαζινό και Ζίγκφριντ, είναι τουλάχιστον προκλητικό και προσβλητικό της νοημοσύνης μας να βρίσκόνται ανόητοι που συγκρίνουν τις γραμμές αυτές.

      Διαγραφή
    15. Το να είσαι άσχετος ιαπετέ, ή γυπαετέ, ή όπως στο διάολο θέλεις να αυτοονομάζεσαι, είναι απολύτως κατανοητό. Να προσπαθείς όμως να δώσεις μαθήματα, ξεπερνά κάθε όριο ανοχής. Η 28η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως εθνική εορτή χάρις στο ΕΑΜ και την αντίσταση του λαού, που από το 1941 την γιόρταζε παρά κι ενάντια στις δυνάμεις κατοχής. Μπορείς να ξεστραβωθείς διαβάζοντας την Ισοτρία της Κατοχής του Γατόπουλου και θα δεις πώς και γιατί οι Έλληνες γιορτάζουν την έναρξη των πολέμου.

      Διαγραφή
    16. Όσο για το σχέδιο επιστράτευσης του 1940 πρόκειται για ακόμη ένα παραμύθι. Ποιά πετυχημένη επιστράτευση; Το σχέδιο επιστρατεύσεως προέβλεπε εντός τριμήνου 600 χιλιάδες εφέδρους. Μετά βίας έφτασαν τους 300 χιλιάδες. Κι αυτοί ανέβηκαν στο αλβανικό με τα πόδια. Πολλοί πήγαν στο μέτωπο ποδαράτα από τα κέντρα εκπαιδεύσεως. Αυτό που έσωσε ως ένα βαθμό την κατάσταση ήταν το γεγονός ότι οι μονάδες τάγματα, συντάγματα, μεραρχίες βασίζονταν στην τοπική επιστράτευση. Δηλαδή καλούσαν στα όπλα όσους βρίσκονταν στην εγγύς τους περιοχή. Και χάρις στην αυταπάρνηση και τον ενθουσιασμό των εφέδρων, καμιά κακουχία, ή εμπόδιο δεν στάθηκε δυνατό να αναχαιτίσει την επιστράτευση.
      Όμως το Γενικό Επιτελείο είχε δώσει την εξής εντολή: «Η κυβέρνηση εν όψει ενδεχομένης εισβολής του ιταλικού στρατού εις ημέτερον έδαφος, ε¬ξουσιοδοτεί τον διοικητήν της με¬ραρχίας να επιστράτευση ταύτην και δίδει αυτώ εντολήν ν' από¬κρουση δια των όπλων πάσαν απόπειραν εισβολής».
      • Στη διαταγή τονίζεται ιδιαίτε¬ρα ότι: «Η επιστράτευσις της μεραρχίας θα ενεργηθή μόνο εν περιπτώσει επιθέσεως σοβαρών ιταλικών δυνάμεων κατά της μεθορίου...» Ο Χ. Κατσιμήτρος στο βιβλίο του Η Ήπειρος προμαχούσα (σελίδες 18-19) γράφει: «Είναι ευνόητον πάσας και ποίας βαρυτάτας ευθύνας δημιουργεί η εντολή αυτή εις τον διοικητήν της Μεραρχίας, όστις όμως δεν είχε τα μέσα ίνα εκπλήρωση την αποστολήν του». Και συνεχίζει: «Καθ’ όλην την μακράν αυτού στρατιωτικήν ζωήν και τους τεσσάρας πολέμους εις ους μετέσχεν από του 1912 και εντεύθεν, τους αγώνας και τας μάχας εις ας έλαβε μέρος, ουδέποτε ευρέθη υπό δυσμενεστέρας και δυσχερεστέρας περιστάσεις εν τη εκτελέσει των καθηκόντων του». Και παρ' όλα αυτά η επίστρευσις επί του θεάτρου των επιχειρήσεων έγινε, παρά το αδιανόητο της εντολής. Χαρίς σε ποιούς. Ο ίδιος ο Κατσιμήτρος το απέδωσε στο ηθικό και την αποφασιστηκότητα του έλληνα στρατιώτη.

      Διαγραφή
    17. Μπορεί εγώ να είμαι ανίδεος περί των στρατιωτικών, όπως λες και να μην ξέρω τι σημαίνει βάθος πεδίου άμυνας, ούτε να εξηγήσω γιατί κατά την 4ετία 1936-40, διετέθησαν υπερπενταπλάσιες πιστώσεις από εθνικούς πόρους έναντι της 12ετίας 1923-35, ήτοι 15,7 έναντι 3 δισ. δρχ., αλλά οι υποδομές (αεροδρόμια, λιμάνια, οδικές αρτηρίες, κοκ) παρέμειναν υποτυπώδεις έως ανύπαρκτες, η αεροπορία ουσιαστικά ανύπαρκτη και το ναυτικό εξίσου αξιοθρήνητο. Ούτε βέβαια έχω στρατιωτικές γνώσεις για να κρίνω, πώς γίνεται και το σχέδιο επιστρατεύσεως προέβλεπε 600 χιλιάδες υπό τα όπλα, αλλά οι ένοπλες δυνάμεις διέθεταν μόλις και μετά βίας 400 χιλιάδες τυφέκια εκστρατείας, τα καλύτερα εκτ των οποίων ήταν μάλινχερ του πρώτου παγκοσμίου. Ούτε βέβαια μπορώ να κρίνω γιατί τα οχυρά εφοδιάζονταν με γαλλικά Hotchkiss των 8 mm με τροφοδοσία 30 βλημάτων ανά δεσμίδα, κάτι εντελώς ανεπαρκές για τη ταχύτητα και τη διασπορά πυρός που απαιτούσε η αντιπετώπιση ενός στρατού σαν του γερμανικού. Το γεγονός ότι το καθεστώς της 4ης Αυγούστου τα αγόραζε συχνά από τα αποθέματα της Γαλλίας και της Βρετανίας του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, πληρώνοντας δυο και τρεις φορές την τιμή άλλων πιο σύγχρονων εκδοχών του. Μια συμβουλή μόνο, οι ταινίες του Τζέιμς Πάρις δεν είναι ότι καλύτερο να μάθεις ιστορία. Έλεος!

      Διαγραφή
    18. Ο Μεταξάς λεηλάτησε τα αποθεματικά του ΙΚΑ. Αυτό έκανε και τίποτε παραπάνω. Όσο για το 8ωρο, έλεος με τα παραμύθια. Είχε επιβληθεί ήδη από το 1933 σε βασικούς κλάδους της οικονομίας και επαγγέλματα. Εκεί που κυρίως υπήρχαν ισχυρά συνδικάτα.Η Διεθνής Σύμβαση Εργασίας για το Οκτάωρο, που είχε θεσμοθετηθεί, όπως προαναφέραμε, το 1919, επικυρώθηκε στην Ελλάδα μόλις το 1920, όχι όμως με στόχο την άμεση και καθολική εφαρμογή της. Η εφαρμογή της αφέθηκε όχι σε νόμο του κράτους, αλλά στις συμβάσεις που κατακτούσαν τα συνδικάτα ανά κλάδο και επάγγελμα. Μέχρι το 1936 τα περισσότερα επαγγέλματα μισθωτών είχαν κατοχυρώσει το οκτάωρο. Ο Μεταξάς εμφανίστηκε να το κατοχυρώνει με νόμο, αλλά αφαίρεσε το δικαίωμα της υπεράσπισής του από τα συνδικάτα, ενώ αναγνώριζε το διευθυντικό προνόμιο με βάση το οποίο μπορούσαν επιχειρήσεις να εξαιρεθούν από το οκτάωρο με βάση την μονομερή απόφαση της εργοδοσίας. Άλλωστε το δικαίωμα της απεργίας είχε καταργηθεί επί Μεταξά, ενώ τα συνδικάτα ήταν υπό το έλεγχο της ειδικής ασφάλειας του καθεστώτος.

      Διαγραφή
  3. Όπως ο Success Story...?
    http://www.tanea.gr/news/economy/article/5025861/samaras-pros-kinezoys-ependyste-se-trena-se-metafores-kai-se-alla-limania/

    Σαμαράς προς Cosco: «Επενδύστε σε τρένα, σε μεταφορές και σε άλλα λιμάνια»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και σεις δεν ειχατε μιλησει για επενδυσεις σας ειχα ακουσει για αεροκατασκευαστικη εταιρεια που ενδιαφερεται να ρθει.Απο τη μια λετε κλειστη οικονομια που εγω ειμαι υπερ καθως πρεπει να μαστε αυταρκεις με κεντρικο σχεδιασμο και απο την αλλη λετε για δηθεν επενδυσεις αλλου τυπου και ας ειμαστε εκτος εε και ευρω.Δε γινεται ή το ενα ή το αλλο...Την κατασκευη αεροπλανων πρεπει να την αναλαβει ο κρατικος μηχανισμος και ενα κρατος με αλλη εξουσια και ελεγχο των χωρων εργασιας των εργαζομενων...Δε σας εχω ακουσει να τα λετε αυτα ομως στο λιατσο φερειπειν,δειλα δειλα μπορει να τα λετε σε εκπομπες αλλα σε καναλια λειτουργειτε σα επαγγελματιας οικονομολογος οπως οχι μονο εσεις αλλα και ολα τα στελεχη σας το παιζουν οικονομολογοι μη απαντωντας στην εξουσια του συστηματος που θελετε...το λετε δημοκρατια αλλα δημοκρατια ειναι και η αστικη ειναι η πιο αμεση μεσα απο χωρους εργασιας που μ αρεσει εμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δυνατόν να περιμένεις στην εκπομπή του Λιάτσου, μέσα σε λιγότερο από 40 λεπτά συνολικά (άρχισε 1:15, τελείωσε στις 2:00 μαζί με τις διακοπές για διαφημίσεις) και με τις συνεχείς παρεμβάσεις του Λιάτσου που ξεστράτιζαν κάθε θέμα που άρχιζε να αναλύει ο Καζάκης, είναι δυνατόν να περιμένεις να αναλυθούν όλα τα επίμαχα ζητήματα ή όλα τα ζητήματα για τα οποία εσύ ενδιαφέρεσαι; Και μάλιστα στη λεπτομέρειά τους, αυτήν δηλαδή που έχει την άνεση χρόνου να αναλύει στις εκπομπές του;
      Όσο για την «αεροκατασκευαστική εταιρεία που ενδιαφέρεται να ρθει», μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Χωρίς να είναι ο Καζάκης και το ΕΠΑΜ κατά των ξένων παραγωγικών επενδύσεων, ωστόσο το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν αφορούσε ξένη επένδυση αλλά ελληνικών συμφερόντων αεροκατασκευαστική εταιρεία. Μάθε να ακούς σωστά και κυρίως να εστιάζεται η κριτική σου σε ουσιώδη ζητήματα και όχι σε όποιες άρες μάρες κουκουνάρες μπορεί να έχει κανείς στο μυαλό του.

      Διαγραφή
    2. Λοιπον ακου να δεις κατι εμενα προσωπικα και θεμα αρχης δε με ενδιαφερουν αυτου του ειδους οι επενδυσεις που σας αρεσουν εσας.....Εγω θελω μια οικονομια σχεδιασμενη με επιστημονικο τροπο κεντρικη ωστε η χωρα να ειναι αυταρκης.Αυτου του ειδους τη σοσιαλδημοκρατικη οικονομια που θελετε εσεις,δικαιωμα σας να εχετε ο,τι γνωμη θελετε για την οικονομια αλλα το διευκρινιζετε και να μην ψαρευετε σε θολα νερα για να τραβηξετε ριζοσπαστικο κοσμο.Καλα τωρα οσο για το προοδευτικο και το ριζοσπαστικο στον απλο κοσμο του επαμ και απο κοσμο που εχω συνομιλησει σε συγκεντρωσεις πανελλαδικες κτλ ε τελος παντων καποιοι απο αυτους μονο προοδευτικοι δεν ειναι και να μην ξεχασω μιας και δε δεχεστε ουτε κατα διαννοια κριτικη αμεσως χωνεστε αγριως να πω για τη νεολαια σας που χα δει ενα βιντεο και μιλουσε ενας πανεξυπνος τυπακος για να πω κατι πιο βαρυ που εβγαζε εναν εμετικο αντικομμουνισμο λεγοντας οτι ο σταλιν ειχε σκοτωσει περισσοτερους απο το χιτλερ.Πανω σε αυτο το θεμα εχει απαντησει πολυ καλα ο Καππος μιας και ο κυριος καζακης το θαυμαζει τον εχω ακουσει να το λεει αλλα οταν θαυμαζεις καποιον καλο ειναι να διαβαζεις και τι αποψεις εχει καποιος και εχει μιλησει πολυ καλα για το θεμα εξισωσης κομμουνισμου και σοσιαλισμου με τον εθνικοσοσιαλισμο καθως και αν χιτλερ κ σταλιν ηταν το ιδιο.Εχετε πολλα τετοια ανθρωπακια που ουτε αλφαβητα δεν ξερουν και λενε σε ομιλιες κατι τετοια.Ααα και επειδη συνεχως καθεστε και ασχολειστε με οικονομολογικες συζητησεις επειδη ο καζακης ειναι οικονομολογος και καθεστε και κανετε συνεδριες παρα συνεδριες χωρις να απαντατε στη διαχειριση του κρατους και τη διακυβερνηση ποιος θα την εχει.Και εγω αν ημουν γενικος γραμματεας λογω του επαγγελματος θα σας εκανα διαλεξεις για σωστοτερο τροπο ομιλιας και αποκατασταση διαταραχων λογου σε περιπτωση που φευγαμε απο το ευρω και την εε αλλα δεν παει ετσι.Αυτα...

      Διαγραφή
    3. Προφανώς σοσιαλδημοκράτης ήταν κι ο Λένιν, όπως και οι μπολσεβίκοι που υποιστήριζαν ένα ανάλογο πρόγραμμα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων για την επαναστατημένη Ρωσία του 1918. Δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί λόγω του πολέμου, αλλά μετά το 1920 ονομάστηκε Νέα Οικονομική Πολιτική και μπήκε σε εφαρμογή. Είχε σαν στόχο να εκβιομηχανίσει και να ηλεκτροδοτήσει την παραγωγικά καθυστερημένη Ρωσία με τη βοήθεια και ξένων επενδύσεων. Στο σχέδιο που κατέθεσαν προς υλόποίηση προέβλεπαν τότε έως και 20% του συνόλου των επενδύσεων στη σοβιετική Ρωσία από ιδιώτες κεφαλαιούχους του εξωτερικού. Με εγγύηση των κερδών τους από την σοβιετική εξουσία, προκειμένου να έχουν κίνητρο για επενδύσεις. Ο λόγος είναι βαθύτατα επιστημονικός και όχι αρεσκείας. Ήθελαν τις επενδύσεις, γιατί ήθελαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας παραγωγής, που δεν διέθεταν στη Ρωσία. Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να εισάγουν την επιστημονική σχεδιοποίηση; Με λιτανείες στον Αλλάχ, ή στα τσιτάτα του θεολογικού κομμουνισμού;
      Το σχέδιο αυτό δεν επετεύχθη για πολλούς λόγους. Ένας από τους βασικούς ήταν η αδιαφορία των ξένων επενδυτών. Αλλά τι λέμε τώρα; Όπως μας λέει κι ο Θοδωρής, όλα είναι θέμα αρεσκείας.

      Διαγραφή
    4. Φιλαράκο, όταν φτάσεις στο επίπεδο να έχεις διαβάσει όσα έχει διαβάσει ο τελευταίος κι ο πιο αδαής επαμίτης, έλα να μας βρεις. Ξεκόλλα από τα εγχειρίδια του Περισσού, που τυχαίνει να είναι αντιγραφές των εγχειριδίων αντικομμουνιστικού αγώνος της ασφάλειας μετά τον πόλεμο και ύστερα τα λέμε.
      Τέλος, ξεκόλλα. Μάθε να μιλάς χωρίς κλισέ. Τι σημαίνει αντικομμουνισμός; Επειδή δεν ξέρεις απολύτως τίποτε από κομμουνιστικό κίνημα, θα σου έλεγα να το ψάξεις. Αντικομμουνισμός, για το ΚΚΕ - όταν ήταν κομμουνιστικό κόμμα ενταγμένο στο κομμουνιστικό κίνημα, δηλαδή πριν γίνει παράγκα του βαθέως αστικού κράτους - ήταν η αντιδραστική πολιτική ιδεολογία που στο όνομα της αντιπαράθεσης στον κομμουνισμό υπερασπίζεται την κατασολή κάθε δημοκρατικού δικαιώματος, αλλά και προάγει τον παγκόσμιο πολεμο εναντίον κάθε προοδευτικού, δημοκρατικού και ριζοσπαστικού κινήματος. Που λοιπόν τον είδες τον αντικομμουνισμό; Επειδή αδυνατείς να αντιμετωπίσεις τις αιτιάσεις που σου θίγουν την θρησκοληψία, που εσύ έχεις βαφτίσει κομμουνισμό;
      Όσο για τον Στάλιν, κάνε μια γύρα σ' αυτό το Blog και θα δεις τι νομίζω για δαύτον. Όσο για τον Κάππο, όντως τον εκτιμώ σαν έντιμο αγωνιστή του κομμουνιστικού κινήματος, αλλά δεν συμφωνώ με όλα αυτά που έχει πει κι έχει κάνει. Ψάξτον όμως καλύτερα. Θα δεις ότι οι κομμουνιστές της γενιάς του δεν είχαν ούτε ιδεολογικά, ούτε πολιτικά, ούτε κομματικά, καμιά σχέση με τους εγκάθετους του Περισσού σήμερα. Καμία σύγκριση.

      Διαγραφή
    5. Λοιπόν γεια σας και πάλι.Θα ξεκινήσω από τα απλά. Πότε ακριβώς ο βλαδίμηρος ο λένιν μίλησε για επενδύσεις αν μπορείτε βρείτε μου το σας παρακαλώ(εγώ ακόμη μικρός σε ηλικία είμαι και μαθαίνω). Δεύτερον,η διαφορά ενός κομμουνιστή από έναν σοσιαλδημοκράτη είναι ακριβώς το ότι συμπεριφέρεται μικροαστικά δηλαδή περπατά σε πιο αταξικά νερά και είναι και με την αστική τάξη και δήθεν και με την εργατική δηλαδή με τον εργαζόμενο λαό και το σημαντικότερο δε θέτει σαν αίτημα την εθνικοποίηση των κύριων μέσω παραγωγής με εργατικό έλεγχο φυσικά που ναι αίτημα του ριζοσπαστικού σοσιαλισμού.Από την άλλη, εγώ είμαι ανένταχτος δεν είμαι κκε απλά είμαι κομμουνιστής και δεν το μετανοιώνω για τις πολιτικές και ιδεολογικές μου επιλογές.Στις εκλογές ψήφισα κκε μλ χωρίς να ανήκω στο μαοικό ρεύμα εχω ιδεολογικές διαφορές μαζί τους αλλά κωλυόμουν να ψηφίσω κκε για πολλούς λόγους αλλά ας το αφήσουμε αυτό.Η σχέση μου με το στίνα και με όλο αυτόν τον τροτσκιστο αναρχικό συρφετό είναι όσο του διαβόλου με το λιβάνι.Ο Στίνας καθώς και ο καστοριάδης καθώς και άλλα εξαίρετα άτομα του αναρχοτροτσκιστικού χώρου ότνα τα ευρωπαικά έθνη πάλευαν για εθνική ανεξαρτησία αυτοί ως 5η φάλαγγα της ναζιστικής γερμανίας έμπαιναν ανάχωμα και καταδίκαζαν τον εθνικό αγών όλων των αντιφασιστικών λαών.Αυτά τα κολπάκια βεβαίως,τα χαν μάθει από τον Τρότσκι(που εσείς μετά που φύγατε από το κκε φυσικά τον υποστηρίζετε κατά παρόμοιο τρόπο με διάφορους επαναστάτες απο το κκε εσωτερικού που τον είχαν ως αγαλμα για να κάνουν αντισοβιετική προπαγάνδα και να πουν χιτλερ σταλιν τα ίδια και η σοβιετική ένωση ήταν φασισμός οπότε η καλύτερη περίπτωση είναι η αστική διαχείρηση του συστήματος με έναν δήθεν σοσιαλιστικό τρόπο) ο οποίος τρότσκι από την αρχή της οικοδόμησης του σοσιαλισμού σαν πρώτο πείραμα το μόνο που έκανε ήταν να στε΄κεται εμπόδιο με διάφορα ευκαιριατζίδικα αιτήματα και δεν είναι τυχαίο ότι η δυτικές ιμπεριαλιστικές χώρες καθώς και νη μητρόπολη της ελευθερης οικονομίας ή καπιταλισμού οι ΗΠΑ τον είχαν μη βρέξει και μη στάξει.Οι γνώμη μου για αυτόν και τους οπαδούς του είναι ίδια με αυτήν του μερκαντέρ...προδότες του σοασιαλισμού και της πατρίδας.Δεν ξέρω αν σας ενοχλέι τόσο πολύ που είμαι κομμουνιστής και μου τη λέτε ασχημα αλλά επειδή είπατε για τον αντικμομμουνισμό εγώ αναφέρθηκα σε έναν τυπάκο ο οποίος το έπαιζε και μαγκίτης από τη νεολαία σας και έλεγε το εξής μην ακολουθείτε ιδεολογίες του τύπου σοσιαλιστής καιφιλελευθερος κτλ γιατί έτσι και αλλιώς ο σταλιν σκότωσε περισσότερο κόσμο από το χίτλερ.Αυτό είναι ό,τι πιο χαζό ανιστόρητο και χυδααίο αντικομμουνιστικό,παραμυθάκια φτιαγμένα από το μακάρθι οτι ο σταλιν και καλά σκότωσε τόσο κόσμο χωρίς να λογαριάζουν τα πληθυσμιακά δεδομένα της σοβιετικής ένωσης και χρησιμοποιέιτε χυδαία από αμερικανους και ευρωπαική ένωση για να που τα βλέπετε τι απάνθρωποι είναι οι κομμουνιστές,ο νεοφιλελευθερισμός είναι μονόδρομος.Φυσικά διαφορά φασιστικά βίντεο με αντικομμουνιστικό περιεχόμενο στηρίζονται εκεί ότι δηλαδή σοσιαλισμός και κομμουνισμός το ίδιο πράγμα κτλ( δείτε το σοβιετ στορυ για παράδειγμα βιντεάκι φτιαγμένο από λιθουανό απόγονο των waffen ss).Κατήγγειλα επομένως τον κουραστικό και υπερβολικό απολιτικ σας που μαζεύει τη σάρα και τη μάρα σαν και αυτόν τον ανθρωπάκο από τη νεολαία σας το οποίο πράγμα είναι πολύ επικίνδυνο.Τέλος σας στέλνω αυτό είναι ενός από τους ανθρώπους της κομμουνιστικής αριστεράς που έχετε ότι θαυμάζετε αλλά δεν ξέρω κατα ποσο πέρνετε υπόψη σας τα λόγια του...http://www.kostaskappos.gr/antistalinismos_einai_deilos_komounismos.html.Σας ευχαραιστώ πάντως για την απάντηση και εύχομαι να γίνει σε ωραίο επίπεδο η συζήτηση.

      Διαγραφή
    6. Εντελώς πρόχειρα ο Λένιν όχι μόνο μίλησε, αλλά υπήρξε νόμος προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στη σοβιετική Ρωσία. Στις 6 Δεκεμβρίου 1920 ο Λένιν δημοσιεύει το "Απάντηση στη συζήτηση σχετικά με τις συμβάσεις παραχώρησης σε μια συνεδρίαση των ακτιβιστών της Οργάνωσης Μόσχας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας (Μπ)", όπου αναλύει την πολιτική προσέλκυσης ξένων επενδύσεων από τη σοβιετική εξουσία. Μπορείς κάλλιστα αν διαθέτεις τα Άπαντα να βρεις αρκετά περισσότερα κείμενα.
      Δεύτερο, δεν γνωρίζεις τι ήταν και τι είναι η σοσιαλδημοκρατία. Σε πληροφορώ ότι εθνικοποίηση των μέσων παραγωγής θα βρεις σαν αίτημα της σοσιαλδημοκρατίας μέχρι και τη δεκαετία του '70. Η μεγάλη διαφορά έχει να κάνει με αυτό που έλεγε ο Λένιν: «Ο σοσιαλισμός δεν είναι ένα έτοιμο σύστημα που θα δοθεί σαν ευεργεσία στην ανθρωπότητα. Ο σοσιαλισμός είναι η ταξική πάλη του σημερινού προλεταριάτου, που βαδίζει από ένα σκοπό σήμερα σ’ έναν άλλο αύριο στο όνομα του βασικού του σκοπού, προς τον οποίο πλησιάζει κάθε μέρα». Η σοσιαλδημοκρατία υποστηρίζει τον σοσιαλισμό ως ένα έτοιμο σύστημα που θα κάνει - άγνωστο πώς, άγνωστο πότε και με ποιόύς όρους - ευτυχισμένη την ανθρωπότητα. Μέχρι τότε το κίνημα είναι υποχρεωμένο να είναι νομοταγές στην αστική τάξη. Να μην θέτει τίποτε που να μην το υποστηρίζει ή να μην το ανέχεται η αστική τάξη και η εξουσία της. Αυτό ήταν η ταυτότητα της σοσιαλδημοκρατίας από τις απαρχές της.
      Για τα υπόλοιπα δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς. Δυστυχώς, δεν γνωρίζεις ούτε τα στοιχειώδη. Ούτε για τους κομμουνιστές, ούτε για το κίνημά τους, ούτε για τον Τροτσκι, τον Στάλιν, κοκ. Δεν έχω το χρόνο να αναμασώ αλφαβήτες.
      Καλό είναι να μάθεις πρώτα, διάβασε τα πρωτότυπα και προπαντός μην κολλάς σε κλισέ. Η ιστορική ταυτότητα του Χίτλερ και του Στάλιν δεν καθορίζεται από το πόσους σκότωσε ο ένας ή ο άλλος. Αυτή είναι η πιο χυδαία νεκροφιλική σχέση με την ιστορία. Το θεμελιώδες είναι τι οικοδόμησε ο ένας και τι άλλος. Τι καθεστώς. Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο η καταμέτρηση των νεκρών. Μου αρκεί το γεγονός ότι ο Στάλιν δολοφόνησε μπολσεβίκους και μάλιστα μαζικά. Δολοφόνησε ολόκληρη τη γενιά που έκανε την επανάσταση και θεμελίωσε το σοβιετικό κράτος. Για να φτιάξει τι; Ένα τερατούργημα πάνω στο γενικό έδαφος του σοσιαλισμού. Ένα νεοφεουδαρχικό σοσιαλισμό, που δεν μπορούσε να σταθεί παρά μόνο πάνω στη πνευματική, κοινωνική και ηθική σήψη. Έτσι κι έγινε. Η ΕΣΣΔ σάπισε τόσο πολύ κάτω από το καθεστώς Στάλιν, που τελικά ανατράπηκε με περισσή ευκολία από την κάστα που δημιούργησε ο ίδιος ο Στάλιν ως άρχουσα τάξη της χώρας.
      Απολιτίκ είναι αυτός που δεν σκέφτεται πολιτικά. Όχι αυτός που κάνει λάθη, ή έχει αποκλίνουσες απόψεις. Τι σημασία πόσους σκότωσε ο Στάλιν και ο καθεστώς που δημιούργησε; Αν είχε σκοτώσει περισσότερους από τον Χίτλερ θα ήταν χειρότερος; Ή αν σκότωσε λιγότερους, αυτό σημαίνει ότι ήταν καλύτερος;
      Πολύ φοβάμαι ότι έχεις υιοθετήσει τα κλισέ της νεκροφιλικής ιστορίας του αντικομμουνισμού και δεν μπορείς να δεις την αληθινή φύση του καθεστώτος του Στάλιν. Κι αυτή είχε σχέση με τον σοσιαλισμό, όσο κι ο σοσιαλισμός που ο Μαρξ χαρακτήριζε φεουδαρχικό.

      Διαγραφή
    7. Δε στηριζεται καθολου σε νεκροφιλικη εκτιμηση,το αντιθετο θεωρω οτι κατασκευασματα παραμυθιων τυπου ο σταλιν σκοτωσε 20 εκατ οπως και οτι οι κομμουνιστες θα σας παρουν τα σπιτια και αλλα πολλα ειναι ωραια αντικομμουνιστικα παραμυθακια που δημιουργησε ο μακαρθι για να κανει αντικομμουνιστικη εκαστρατεια.Ας μην ξεχναμε πως ο πρωτος πρωτος που ανεδειξε τα "εγκληματα" των σοβιετικων στην κολλεκτιβοποιηση δεν ηταν αλλος απο το Χιτλερ και μετα λυπης μου βλεπω οτι μεγαλη μεριδα των δηθεν ριζοσπαστων δεν ειναι τιποτε αλλο απο οπουρτουνιστες που τα πιστευουν αυτα.Αυτο μαλιστα το χε πει και ο Μπιτσακης του ναρ ο οποιος καθε αλλο παρα ιδιαιτερα ριζοσπαστικος ανθρωπος δε θα τον ελεγα παροτι κατηγορει φερειπειν το κκε για συμβιβασμο στο αστικο συστημα ουκ ολιγες φορες εχει πει ειμαι κατα της εξοδου απο την εε και τελος παντων ειχε πει οτι μεγαλη μεριδα των προοδευτικων αριστερων (αν και δε χρησιμοποιω αρκετα τον ορο αριστερος)εχουν πεσει στην παγιδα εθνικοσοβινιστων και αστων οσον αφορα το προσωπο του σταλιν και την κριτικη σε σημειο συκκωφαντιας που γινεται εναντιον του.Οσο για τους μπολσεβικους που εκτελεστηκαν εγω να δεχτω οτι μαζι με πολλα αντιδραστικα στοιχεια και λοιπους λακεδες οπορτουνιστες χαθηκαν και ορισμενα χλωρα και εγιναν χοντραδες.Επειδη ομως κατακρινετε τη σοβιετικη ενωση σαν αριστεριστης ή αναρχικος και τυγχανει να χω διαβασει καποια βιβλια του λενιν,στο βιβλιο του "ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ" μιλαει πως ο αναρχισμος με το σοσιαλσοβινισμο των μενσεβικων αναπληρωνοταν και συνεπικοινωνουσαν.Παραδειγματα για αυτο λεει για το μπουχαριν ο οποιος το πρωτο διαστημα της επαναστασης 1905-07 μιλουσε ως αριστεριστης (αριστερος κομμουνιστης λεγοταν τοτε) με αποψεις περι ατομικης τρομοκρατιας,αποχες απο απο αντιδραστικα και αστικα κοινοβουλια κτλ.Το αποτελεσμα ηταν ο Μπουχαριν να εξελιχθει στους πιο μετριοπαθεις και στα πιο δεξια στοιχεια του κκσε.Τα ιδια και με πιο χυδαιο τροπο με τον τροτσκι που πρακτορας του ιμπεριαλισμου καθαρα με αποψεις ανεξαρτητη δημοκρατια ουκρανιας απο δεκαετια 30 και αλλα που ειχα αναφερει την προηγουμενη φορα.Θελετε απο σημερα παραδειγματα επικοινωνιας του αριστερισμου και του αναρχισμου με τη σοσιαλδημοκρατια;Δειτε εεκ οκδε και λοιπα τροτσκιστικα μορφωματα ουρα του παλιου συριζα και τωρα ουρα του λαφαζανη.Αυτοι οι κυριοι που λετε οτι δε σας δεχτηκαν λογω του οτι ειστε για αυτους εθνικιστης και δεξιος ειναι οι ιδιοι που να στο μορφωμα λαφαζανη μιλανε για αλλαγη νομισματος μεσα στο υπαρχον συστημα της εκμεταλλευσης μεσα στην εε κτλ.Ανενταχτος ειμαι αλλα απο τα διαβασματα μου εχω βγαλει καποια συμπερασματα...

      Διαγραφή
    8. Φοβάμαι ότι πάσχεις και μάλιστα σοβαρά. Δεν ξέρεις απολύτως τίποτε. Δεν έχεις διαβάσει απολύτως τίποτε και παρόλα αυτά κρίνεις και κατακρίνεις. Που βρήκες όλες αυτές τις ανοησίες με τον Μπουχάριν και τον Τρότσκι ειλικρινά σηκώνω ψηλά τα χέρια. Ούτε ο Μπουχάριν, ούτε ο Τρότσκι ήταν συνεπείς Λενινιστές, αλλά αυτό δεν ήταν πρωαπαιτούμενο ούτε από τον ίδιο τον Λένιν. Από πότε ξεκληρίζεις ένα ολόκληρο κόμμα, από τα πιο δυναμικά και πρωτοπόρα στοιχεία επειδή διαφωνούν μαζί σου; Από πότε χρησιμοποιείς το διώκτη του Τσάρου εναντίον των επαναστατών Βισίνσκι ως δήμιο εναντίον των συντρόφων σου; Ο Στάλιν δολοφόνησε τα 2/3 των στελεχών του ΚΚΣΕ και το 1/3 των μελών του που είχαν πρωτοστατήσει στην Οκτωβριανή και στην οικοδόμηση της σοβιετικής εξουσίας. Δολοφόνησε τα 2/3 του κόκκινου στρατού με πρώτο τον Τουχασέφσκι Άνοιξε τα μάτια σου και βγάλε τις τσίμπλες από το μυαλό σου. Έλεος! Ξεκόλλα. Δεν αξίζεις καν το χρόνο που δαπανώ. Δεν ξέρεις γρι και δεν κάνεις ούτε καν τον κόπο να ψάξεις τις μαλακίες που επικαλείσαι από δω κι από κει. Συγνώμη, αλλά δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο μαζί σου. Ο φανατισμός σου έχει πλήρως αντικαταστάση την αντίληψη και γνώση. Ψάξε και διάβασε σου είπα. Κι αν βρεις κάτι που έχω γράψει ή πει, το οποίο δεν ισχύει, τότε να συζητήσουμε. Αλλιώς μην κάνεις τον κόπο. Δεν πρόκειται να συνεχίσω ένα "διάλογο"¨κουφών.

      Διαγραφή
  5. o καζακης, και στο επαμ γενικοτερα, δεν αναφερθηκαν ποτε για δημιουργια κλειστης οικονομιας αντιθετως ,μιλησαν για οικονομια με εξωστρεφη προσανατολισμο, μιλησαν για νεες συμμαχιες , αφου αποχωρησουμε ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ & ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ απο τη λυκοφωλια του Δ' ΡΑΙΧ που ονομαζεται "Ευρ. Ενωση" και το μασκαρεμενο 2μαρκο που λεγεται ΕΥΡΩ , επανειλημμενα εκαναν λογο για λογοδοσια και τιμωρια των υπευθυνων για οσα βιωνουμε σημερα, για μια προστατευμενη απο την πολιτεια οικονομια, με τραπεζες ΑΜΕΣΑ ελεγχομενες απο το κρατος και εμφορουμενες απο μια ΝΕΑ επενδυτικη φιλοσοφια, και μακρυα απο καθε τοκοχρεωλιτικη ή πελατειακη λογικη, εννοοντας οτι θα εχουν ΑΜΕΣΑ προτεραιοτητα η στηριξη στις δυνατοτητες των ΝΤΟΠΙΩΝ παραγωγων σε σχεση με τα ανταγωνιστικα εισαγομενα , και οτι τοτε και μονο τοτε θα επιτρεπεται η εισαγωγη παρομοιων προιοντων, οταν θα μπορουν να πληρουν την ποιοτητα των ντοπιων και δεν θα ανταγωνιζονται τους δικους μας παραγωγους κατω απο τη ζωνη πχ δεν θα δουλευουν σκλαβοι ή παιδια για την παραγωγη τους! Οσο , για το αν θα υπαρχει δυνατοτητα παραγωγης αεροσκαφων , οχηματων,& παρεμφερους τεχνολογικου υλικου, μα στο επαμ αναφερεται συνεχως στα προταγματα του, η δημιουργια λαικων κοινοπραξιων , οπως και στην περιπτωση της γιουγκοσλαβιας: τα εργοστασια και οι γραμμες παραγωγης να δοθει για πρωτη μαλιστα φορα, η δυνατοτητα για αμεση συμμετοχη και διαχειριση ΣΤΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ, δυνατοτητα που θα εξασφαλιζεται μεσα απο ενα νεο αμεσοδημοκρατικο συνταγμα, μεσω νεας συντακτικης εθνοσυνελευσης, που θα εχει την προβλεψη ανακλητοτητας των εκπροσωπων μας σε περιπτωση υπαναχωρησης απο τα υποσχομενα ,περιορισμενο αριθμο θητειων στη βουλη , επαναφορα της κληρωσης στα δημοσια αξιωματα κλπ και μετα απο ολα αυτα, ας προσπαθησει καθε ιδιωτης που θεωρει οτι μπορει να ανταγωνιστει ενα τετοιο κοινωνικο-οικονομικο σχημα επι του πρακτεου πλεον , μεσα σε μια αγορα μικτης φυσης, οπου οι κοινωνικες κοινοπραξιες θα μπορουν να αντιμετωπισουν τον ιδιωτικο τομεα επι ισοις οροις και ο καλυτερος θα ΝΙΚΑΕΙ μεν ,αλλα με ισους ορους ανταγωνισμου και διχως χτυπηματα κατω απο τη μεση οπως ειπαμε, δηλαδη ισους μισθους , εξασφαλισμενα εργατικα και αφαλιστικα δικαιωματα για ολους τους εργατες, ντοπιους ή ξενους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ κλπ . Και μεσα στη διαδικασια, θα πρεπει να μπουμε σε μια νεα προσπαθεια αναδειξης - και εδω αυτες ειναι δικες μου αποψεις οχι του επαμ - μιας πατριωτικα εμφορουμενης γενιας εργαζομενων, που σαν πρωτο προσταγμα τους στη ζωη θαχουν την υπερασπιση αυτου του τοπου ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, ακριβως οπως κανουν πχ οι εβραιοι, οι ισλανδοι,οι ελβετοι κλπ. Γιατι η ανεξαρτησια και η αξιοπρεπεια της πατριδας ειναι πανω απ'ολα: Γιατι το σαρακι αυτης της χωρας, ειναι οτι της ελαχε μια οθωμανοδουλη και στη συνεχεια , μια ΑΚΡΩΣ γερμανοδουλη αρχουσα ταξη , κυριολεκτικα απο ιδρυσεως του νεου κρατους. Και που μεσα απο μια σειρα συμμαχιων με αμετρητες χωρες του εξωτερικου στο επιπεδο των διημερων σχεσεων, με δημιουργια αλληλοχρεων λογαριασμων, με εμπορικες συμφωνιες αμοιβαιας δρασης και ανταποδοτικης επενδυτικης λογικης ΚΑΙ ΜΟΝΟ, θα προσπαθησουμε να απαγκιστρωσουμε τη χωρα για πρωτη φορα στην ιστορια της απο καθε ξενη επιρροη , ξηλωνοντας αυτο το χτικιο, αυτον τον συρφετο κρατικοδιαιτων παρασιτων του αμαρτωλου παρελθοντος , μεσα απο καθε μηχανισμο οικονομικης και κρατικης εξουσιας. Και ακομα αν ολα αυτα αποδειχτει ισως απο τη ζωη, οτι επιτυγχανονται τελικα, μονο μεσα απο μια "οικονομια κλειστου τυπου" οπως επαγγελεσε , ε - ας ειναι και σε σεντουκι μεσα ! Φτανει να ΖΗΣΕΙ ΑΦΟΒΑ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ αυτη η πατριδα! Κι αυτος ο λαος για πρωτη φορα, να αιστανθει σαν αφεντης στον τοπο του εδω και δυο χιλιετιες!Γιατι αυτα τα πεζουλια τελικα, παντα δικα μας ητανε αν και ισως ποτε πριν δεν τοχαμε τοσο πολυ συνειδητοποιησει σα λαος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου δεκτες οι αποψεις αυτες,εμενα δε με αγγιζουν διοτι ειναι σαν να ακουω συριζα του 2009 για παραδειγμα.Και θελεις να δεις και κατι αλλο;Ψαξε να βρεις ομοιοτητες με αυτην την κοινωνικοπολιτικη αναλυση που εκανες με την διακυρηξη της 3 σεπτεμβριου του πασοκ.Θα με θυμηθεις κανε το και θα δεις ποσα κοινα υπαρχουν....!!!

      Διαγραφή
    2. Περί ορέξεως κολοκυθόπητα. Επειδή μάλλον είσαι νεοσός και ανακάλυψες τον κοινωνικοπολιτικό προβληματισμό στην Ελλάδα μάλλον την τελευταία δεκαετία, θα σου σύστηνα να ξεκινήσεις πιο παλιά. Γιατί δεν κάνεις τον κόπο να δεις το πρόγραμμα του ΕΑΜ το 1943; Θα βρεις επίσης εξαιρετικές ομοιότητες. Γιατί δεν κάνεις επίσης τον κόπο να δεις τα προγραμματικά ντοκουμέντα του ΚΚΕ έως το 13ο συνέδριο; Πάλι θα βρεις πολλές ομοιότητες. Το ίδιο και με το ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη. Αν και δεν γνωρίζω που βρήκες παρόμοια πράγματα με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2009. Αλλά εσείς ξεύρετε καλύτερα. Τέλος, γιατί δεν διαβάζεις και τον Στίνα; Εκεί θα βρεις πάρα, μα πάρα πολλές ομοιότητες μ' αυτά που λες εσύ σήμερα. Αν είχες έστω την παραμικρή δυνατότητα θα σου πρότεινα να διαβάσεις όλα τα "επαναστατικά" ντοκουμέντα που παρήγαγε η κομαντατούρ στη ναζιστική κατοχή (Νέα Εποχή, Σταλινική Σημαία, Κομμουνιστής, κοκ) και θα διαπιστώσεις μια τρομακτική ομοιότητα μ' αυτά που εσύ πιστεύεις σήμερα. Ήταν τόσο αντικαπιταλιστές, όσο και οι Κουτσουμπαίοι σήμερα. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
      Τέλος, αλήθεια, αν τα προγράμματα που προήλθαν από το πρόγραμμα του ΕΑΜ και υιοθετήτηθηκαν μεταπολεμικά από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ και ήταν τόσο, μα τόσο αστικά, ρεφορμιστικά, οπορτουνιστικά, ή ότι διάολο άλλο επικαλείται η θρησκεία που υπηρετείς, γιατί δεν εφαρμόστηκαν; Γιατί π.χ. το ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε στην ιστορία για την εφαρμογή της 3ης Σεπτέμβρη, ενώ έμεινε για την προδοσία της; Κι επειδή από τα γραφόμενά σου, φαίνεται να ξέρεις και πολλά, καλό είναι να μάθεις, να ψαχθείς και κυρίως - πρώτα απ' όλα - να σκεφτείς χωρίς τα κλισέ της θρησκευτικής πίστης που υπηρετείς.

      Διαγραφή
    3. Θοδωρα , αυτο παλι με τον Συριζα του 2009 ειλικρινα δεν το καταλαβα. Με ξεπερναει ως αναγνωστη και ως σχολιαστη.Διοτι, τι διαολο δουλεια εχουν τα προταγματα του Εαμ , του επαμ και καθε εν γενει ΓΝΗΣΙΟΥ λαικου απελευθερωτικου στην τελικη κινηματος/και της ιδιας του της αναγκης για την συγκροτηση ενος λαικου μετωπου ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ...με τις οποιες διακηρηξεις των παραπανω! Οση σχεση εχουν τα προταγματα για λαικη κυριαρχια και ΕΘΝΙΚΗ ανεξαρτησια με τα φλυναφηματα & τις παρπαλιπες (οι πιο επιεικεις οροι που μπορω να χρησιμοποιησω) που μπορει κανεις να βρει στα κιταπια, τον ιστοτοπο αλλα και την ιδια την ιδρυτικη διακηρυξη του ΤΣΥΡΙΖΟΜΥΡΙΖΟΨΥΡΙΖΑ , οπως και του ιδιου του ΘΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτεβρη, αλλο τοσο εχει ΣΧΕΣΗ και της Μηχαλους ο πισινος με την ορθογραφια οσο με αφορα. και φυσικα δεν μπορω να μπαινω και να αντιλεγω στα επιχειρηματα και τη λογικη του που διακατεχει καθεις εδω μεσα , διοτι ο ιδιος καταλαβε οτι του φανει του λολοστεφανη απο οσα εγραψα.Η επιστημη εχει απλετο χρονο να ασχοληθει με αυτα τα ατομα και τις οποιες τους επικοινωνιακες δυνατοτητες και ΑΠΛΑ δεν ειναι δικη μου δουλεια.

      Δημητρη, επειδη δεν καταλαβαινω αν επιχειρηματολογεις απεναντι στην απαντηση μου προς το θοδωρα, ή απλα ανταπαντας στον ιδιο οπως διαπιστωνω να κανεις και σε προηγουμενα ποστ , παρακαλω επετρεψε μου για περαιτερω επεξηγηση : Αναφερομενος στις βασικες γραμμες που προτασει το ΕΠΑΜ , τις οποιες οσο με αφορα, και δεν θεωρω πως εκλαμβανω βεβαια ως κανενα συμβολο ..πιστης , αλλα ως ΑΔΗΡΗΤΗΣ αναγκης για την ολοκληρωση και εμπεδωση απο την ιδια τη λαικη βαση ενος γνησια αντιπροσωπευτικου αλλα και αδεσμευτου απο παραπλευρες ιδεοληψιες λαικου απελευθερωτικου κινηματος που θα πηγαζει μεσα απο τον ιδιο το λαο και ΓΙΑ το λαο και την κοινωνια που ολοι μεσα ζουμε, αδυνατω να καταλαβω απο που κι ως που μπορει να συνδεονται στο παραμικρο με τον ...εθνοσοσιαλισμο και τις πρακτικες της γκεσταπο και της κομαντατουρ, οι οποιες αναφορες μου επανω στη λαικη αυτοδιαχειριση των μεσων παραγωγης: Ειλικρινα καπου σε χανω. ΑΝ, φυσικα αναφεροσουν στο δικο μου απαντητικο.
      Οσα ανεφερα για την ευκαιρια κοινοπρακτικων σχηματων , εκτος του οτι υπαρχουν παρομοιες αναφορες σε απειρες ομιλιες στελεχων του επαμ αλλα και συζητησεις/συνεντευξεις δικες σου, (ιδιαιτερως απ'την εποχη πουκανες εκπομπες με τον κακλαμανο στο ραδιο9 και που γενικως παρακολουθησα εως τωρα με τον ενα η μετον αλλο τροπο /μα Ο-ΛΕΣ), η ολη πρακτικη της αυτοδιαχειρισης απο τους εργατες ,ειναι κατι που στην πραγματικοτητα ΔΟΥΛΕΨΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ειδικοτερα δε οταν οι συνθηκες που υποστηριξαν κατι τετοιο ηταν παρουσες, οπως πχ στην περιπτωση τωρα της Αργεντινης και παλιοτερα της γιουγκοσλαβιας οπως και προανεφερα. Το ατυχες γεγονος, οτι το χιτλερικο εμετικο καθεστως υποχρεωσε εργατες και αφεντικα σε ΔΗΘΕΝ κοινοπρακτικα σχηματα δεν εχει την παραμικρη σχεση & ομοιοτητα με τα ελευθερα και αμεσα ελεγχομενα απο τους εργατες μεσα παραγωγης οπου αυτο εγινε εφικτο αλλα ειδικοτερα , στην πρωην σοσιαλιστικη δημοκρατια της γιουγκοσλαβιας - πρακτικες που φυσικα, εμπαιναν στο ματι των γραφειοκρατων του σταλιν αλλα και των ομοδοξων κομμουνιστικων κομματων της εποχης του σοσιαλιστικου "ρεαλισμου", ενας λεγομενος "τριτος δρομος" ρεφορμιστικος για ολους τους "ορθοδοξους" κομμουνιστες αλλα που τοσο πολυ περισσοτερο καπηλευτηκε απο το ΘΑΣΟΚ στη συνεχεια με την διακηρυξη της 3ης του Σεπτεμβρη, με την οποια και φυσικα δεν ειχα ή εχω την παραμικρη σχεση μητε πολιτικα , μητε και ιδεολογικα.

      Διαγραφή
    4. Α, και κατι αλλο επισης, ΘοδωρηΜεγκ, που επαναλαμβανω πολλακοις σε οσα φορουμ γραφω : Ακομη και εντος των "πλαισων" της οποιας "ΑΣΤΙΚΗΣ" ευγενειας σε ενα διαλογο (γιατι αυτο μας μαρανε τωρα / ολα ταλλα τα λυσαμε) Παρακαλω να μπαινεις στον ελαχιστο κοπο και να μην προσβαλλεις το συνομιλητη σου. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ. Συνομιλητες μαλιστα. Συνταξιδευτες στη ροη του φορουμ φυσικα και βεβαιοτατα. Καθε λεξη , συνοδευεται και απο ενα πολυ ΒΑΘΥ νοημα. Και καλο θα ηταν καποιος να το ψαχνει ΠΡΙΝ την χρησιμοποιησει. Γιατι εχουμε φτασε ισε ενα σημειο που κυριολεκτικα πεταμε λεξεις διχως καν ναχουμε σκεφτει τι νοημα βαθυ κουβαλανε. Γιατι θεοδωρε τα γραπτα ΜΕΝΟΥΝ. Και τα γραπτα ψευδη επισης.

      Διαγραφή
  6. https://www.youtube.com/watch?v=_K7keTT-noA

    Στο βίντεο αυτό από το 9:18 λεπτό εώς το 11:20 ο Τάκης Φωτόπουλος μιλάει για ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου κοινωνικής και εθνικής απελευθέρωσης με στόχους, να βγούμε από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, να γίνει ακύρωση των δανειακών συνθηκών, και κατά την άποψή του θα έπερνε την πλειοψηφία στις εκλογές, δημιουργώντας μια αυτοδύναμη οικονομία, παράγωντας τα περισσότερα προιόντα μόνοι μας, με έλεγχο εισόδου και εξόδου του κεφαλαίου και εμπορευμάτων ώστε να προστατεύσουμε την ντόπια παραγωγή και δημιουργώντας μια αυτοδύναμη οικονομία. Δηλαδή αυτά που λέει και το μέτωπο του ΕΠΑΜ. Αν δεν έχουν γίνει προσπάθειες επικοινωνίας ήδη, θα ήταν ένα καλό όνομα να μπεί στο ΕΠΑΜ αν και ο ίδιος ενδιαφέρεται απ'ότι λέει στο βίντεό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπαρχει κανένα ενδιαφερον απο ΤΦ για επικοινωνία ή συνεργασία με το ΕΠΑΜ καθότι επανειλημένα ο ΤΦ έχει καταφερθεί εναντίον του ΕΠΑΜ. Ο ΤΦ δεν θεωρεί οτι το ΕΠΑΜ είναι όσο αντι-ΕΕ ή όσο αντισυστημικό απαιτείται για το Μετωπο που προωθεί (ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε το ΚΚΕ παρεπιπτόντως).

      Διαγραφή
    2. Συγνωμη αλλα αν το EΠAM κατα τον καλο κ. ΤΦ , δεν ειναι και τοσο ..αντι-ΕΕ ή αντισυστημικο(!!) τοτε με συγχωρεις, αλλα ο ανθρωπος χρειαζεται ψυχιατρο και οι λεξεις ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ. Και οπως αναφερει το ασμα; ... " Religion: it;s like a smile on A DOG"

      Διαγραφή
  7. Διάβασα και την ανάρτηση του κ Καζάκη και όλα τα σχόλια. Καιρός να ξεπεράσουμε την κατάθλιψη! Έχουμε αυτό που αξίζαμε! Το θέμα δεν είναι τί λένε όλοι αυτοί ,πριν πάρουν την εξουσία, αλλά τί κάνουν, όταν γίνουν εξουσία! "Ξεχνάς ποια μάνα σε γένναε στο κλάμα και του εργάτη καβάλησες την πλάτη" , που έλεγε ο Νικόλας. Διαβάστε ή θυμηθείτε από την Οδύσσεια τον μύθο της Κίρκης. Η Εξουσία -Κίρκη, αυτούς που ενδίδουν τους μεταμορφώνει σε γουρούνια και μόνο αυτός που δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε, πού βρίσκεται και πού πάει, μένει ανένδοτος μέχρι το τέλος.Ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν. Οι δρόμοι αυτής της ανένδοτης στάσης είναι ματωμένοι. Διαβάστε ή ξαναδιαβάστε και τη "Φάρμα των ζώων " του Όργουελ. Έτσι, για αυτοκριτική και αυτογνωσία. Δυστυχώς," ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ",

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μητσάρα καλημέρα,

    Την προηγούμενη εβδομάδα δε σε άκουσα πουθενά.
    Έχει συμβεί κάτι και δεν το πήραμε χαμπάρι;

    Με εκτίμηση,

    Μακρής Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή