Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Η Βουλή προχωρά σε ανοιχτό πραξικόπημα ψηφίζοντας το χειρότερο μνημόνιο όλων.

Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή θα μείνει στην ιστορία. Είναι η πρώτη φορά που τόσο ανοιχτά η Βουλή βρίσκεται σε τόσο κατάφωρη αντίθεση με το κοινό αίσθημα και την εκφρασμένη θέληση του λαού. Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα που έδωσε ένα συντριπτικό 61,3% κατά οποιασδήποτε συμφωνίας σε βάρος του λαού και της πατρίδας, 251 βουλευτές ψηφίζουν την χειρότερη συμφωνία που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από την αρχή των μνημονίων.

Πρόκειται για ένα τόσο κατάφωρο πραξικόπημα, που κανείς δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Η Βουλή, όπως και η κυβέρνηση, στερούνται πλέον λαϊκής εντολής και σφετερίζονται ανοιχτά την εξουσία που τους δίνει το Σύνταγμα. Καταπατούν την λαϊκή κυριαρχία και αντιστρατεύονται την λαική θέληση, ιδίως όταν αυτή είναι τόσο νωπά και έκδηλα εκφρασμένη. Το κοινοβουλευτικό αυτό πραξικόπημα προσιδιάζει με εκείνα της περιόδου του εμφυλίου, αλλά και κατόπιν από τις δοτές κυβερνήσεις με τις πλάτες ξένων δυνάμεων.


Καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί. Αν η κυβέρνηση του Τσίπρα δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί το περήφανο ΟΧΙ της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ούτε να ανταποκριθεί σ' αυτό, όφειλε να παραιτηθεί και να διευκολύνει την προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να διαμορφωθούν νέοι πολιτικοί συσχετισμοί αντίστοιχοι της λαικής θέλησης. Δεν το έκανε. Αντίθετα προτίμησε το πραξικόπημα με τη συνέργεια των δυνάμεων του δοσιλογισμού, προκειμένου να υποταχθεί η χώρα στους δανειστές.

Είχαμε όμως κι ορισμένα καινούργια δεδομένα. Είναι η πρώτη φορά που ουσιαστικά ψηφίζεται μνημόνιο και μάλιστα το χειρότερο δυνατό με τις λιγότερες διαφοροποιήσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Μόνο δυο βουλευτίνες του κυβερνητικού συνασπισμού είχαν την αξιοπρέπεια να καταψηφίσουν κι έτσι να διασώσουν τιμή και αξιοπρέπεια.

Από την άλλη, οι επαναστάτες της μεταξωτής καλτσοδέτας και της αριστερής παντόφλας, ψήφισαν "παρών". Ο ηγέτης τους κ. Λαφαζάνης εξήγησε το γιατί ως εξής: «Με το "παρών" εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια "πρόταση" που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου. Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους "θεσμούς" και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας. Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρω-νεοαποικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει - χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους- μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας».

Η δήλωση αυτή αποτελεί μνημείο πολιτικαντισμού και πολιτικής ανηθικότητας. Δείτε τι λέει. Ψηφίζει "παρών" για να μην ρίξει την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που απεργάζεται την αποικιοκρατική κηδεμονία της Ελλάδας, την επιβολή προγραμμάτων λιτότητας, απορυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, κοκ. Με άλλα λόγια ο κ. Λαφαζάνης βάζει πάνω από την πατρίδα, τον λαό και τους εργαζόμενους τη νομή της εξουσίας από το κόμμα του. Δίκαια λοιπόν πήρε τον τίτλο του Λαλιώτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μας τάζει μάλιστα ότι άμα κάτσουμε ήσυχοι και πειθαρχήσουμε στην κυβέρνησή του, άμα δεν απαιτήσουμε την ανατροπή της, τότε κάπου, κάπως, κάποτε "μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης", θα χαραχθεί από μόνη της για την Ελλάδα. Και μέχρι τότε, όλοι τα κεφάλια μέσα και το πολύ-πολύ αρκεί καμιά δηλωσούλα διαφωνίας για να εκτονώνεται η βάση. Ταμάμ Λαλιώτης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επίσης ψήφισε "παρών". Και η Προκαταρκτική Έκθεση για το χρέος της δικής της επιτροπής, που το χαρακτήρισε παράνομο, αθέμιτο και απεχθές; Πώς συμβιβάζεται με το "παρών"; Δεν συμβιβάζεται, απλά η κ. Κωνσταντοπούλου ότι έκανε, το έκανε για το θεαθήναι, ή ορθότερα, για να γίνει βεζύρης στη θέση του βεζύρη. Κι επομένως της είναι πιο πολύτιμο το κόμμα, από την πατρίδα και τον λαό της. Το κόμμα δεν πρέπει να χάσει την κουτάλα της εξουσίας και δεν πρέπει να διαλυθεί. Αλλιώς πώς θα γίνει βεζύρης στη θέση του βεζύρη.

Τώρα αν διαλυθεί η πατρίδα και εξοντωθεί μαζικά ο λαός της, δεν έχει καμιά σημασία. Ψιλοπράγματα. Αρκούν οι κομματικές φιλοδοξίες της κ. Κωνσταντοπούλου.

Δεν θα μιλήσουμε για Λαπαβίτσα, Κυρίτση και για όλους τους άλλους ηρακλειδείς της αριστερής παντόφλας. Έκαναν την επανάστασή τους με "παρών". Δεν αξίζουν λοιπόν ούτε να τους φτύσει κανείς. Όσο για την κ. Ραχήλ Μακρή, φρόντισε να εξαφανιστεί για να μην πάρει θέση με την ψήφο της. Απουσίαζε από την μάχη, όπως αρμόζει στις πολιτικές της επιλογές.

Από τις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν υπήρξαν διαρροές. Εκεί έχει ξεκαθαρίσει προ πολλού το τοπίο. Εν τη παλάμη κι ούτω βοήσωμεν.


Για το πραξικόπημα αυτό και για ότι ακολουθήσει, ο Τσίπρας και η αριστερά του, όπως και οι πατριώτες της τσέπης και του θώκου του Καμμένου, φέρουν ακέραια την ευθύνη και οφείλουν να λογοδοτήσουν όχι μόνο πολιτικά στον λαό, αλλά και στην ποινική δικαιοσύνη για πράξεις σφετερισμού της εξουσίας και εσχάτης προδοσίας. Κι αν νομίζουν οι εν λόγω κυρίες και κύριοι ότι όλα αυτά θα ξεχαστούν, γελιούνται. 

13 σχόλια:

  1. Επειδή πολύ μας τα έχουν πρήξει με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ότι, τάχα, ο λαός δεν έδωσε εντολή για ρήξη, παραθέτω απόσπασμα από την δευτερολογία του κ. Τσίπρα στο ευρωκοινοβούλιο, όπου ο ίδιος ομολογεί ότι το πραγματικό νόημα του ΟΧΙ ήταν απαίτηση ρήξης με την ευρωζώνη, πλην όμως εκείνος το ερμήνευσε όπως τον συμφέρει. Δήλωσε λοιπόν ο Τσίπρας:
    «Ακούστηκε ένα ερώτημα: έχετε ένα κρυφό σχέδιο να βγάλετε την Ελλάδα από την ευρωζώνη; Θέλω να σας απαντήσω με ειλικρίνεια. Όλη την προηγούμενη βδομάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των δηλώσεων Ευρωπαίων πολιτικών και αξιωματούχων ήταν ότι το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει αυτόματα έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό το γνώριζαν οι πολίτες όταν κλήθηκαν να ψηφίσουν, όταν πήγαν στην κάλπη. Και έφεραν, παρ’ όλα αυτά, ένα αποτέλεσμα που κάποιους εξέπληξε. Αν είχα στόχο να βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ, δεν θα πήγαινα μετά το κλείσιμο της κάλπης να κάνω τις δηλώσεις που έκανα και να ερμηνεύσω το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όχι ως εντολή ρήξης με την Ευρώπη, αλλά ως εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής προσπάθειας για να φτάσουμε σε μια καλύτερη συμφωνία».
    Πόσο περισσότερο σαφής θα μπορούσε να είναι ο πρωθυπουργός; Ουσιαστικά τους είπε απλά πως γράφει στα παπάρια του την ετυμηγορία του λαού!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος. Οταν τον ακουσα να το λεει, μιλαμε, μου εφυγε το σαγονι. Καταμουτρα μας το ειπε ο αλητης.

      Διαγραφή
  2. Χθες το βράδυ, κατά τη γνώμη μου, έκλεισε ιστορικά η Μεταπολίτευση, καθώς και η τελευταία "αδοκίμαστη" πολιτική δύναμη που είχε γεννήσει, χρεωκοπήσει. Μια νέα ιστορική περίοδος ξεκινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. [...Όσο για την κ. Ραχήλ Μακρή, φρόντισε να εξαφανιστεί για να μην πάρει θέση με την ψήφο της. Απουσίαζε από την μάχη, όπως αρμόζει στις πολιτικές της επιλογές....]

    Είχαμε προνοήσει Δημήτρη να εξαφανιστούμε όταν ήρθε κάτω απο το πανό μας...
    http://monaxeros.blogspot.gr/2015/07/blog-post_11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το "διαίρει και βασίλευε" έκανε πάλι το θαύμα του. Αν η "αριστερή πλατφόρμα» πίστευε στο «εθνικό νόμισμα" , θα έπρεπε να το έχει έτοιμο για κυκλοφορία την 1η Ιουλίου. (Το χθεσινό μου σχόλιό μου στο Ισκρα, για ευνόητους λόγους ….δεν αναρτήθηκε) Στη μάχη αυτή πήγαν άοπλοι.. και μάλλον δεν πίστεψαν το ΟΧΙ του λαού . Τώρα, θα γλιτώσουμε, μόνο από ένα ατύχημα του τύπου "να φάμε κλοτσιά από τον Σόιμπλε". Μάλλον, δε θα γίνει αυτό με σύσσωμη σχεδόν Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση. Θα γίνει σε τρία χρόνια , όταν θα έχουν όλα ξεπουληθεί. Το μόνο μέτωπο που έμεινε είναι το "λόμπι της δραχμής". Άρχισε από σήμερα η επίθεση στο ΣΚΑΙ."Δεν υπάρχει αξιόπιστη σοβαρή μελέτη για το θέμα" λένε όλοι αυτοί που σας καλούσαν στα πάνελ, όταν το θέμα πουλούσε. Κύριε Καζάκη, δεν θα τους απαντήσετε; Παρακάμψετε τους ενδοιασμούς που έχετε και απαντήσετε αυτόκλητος από τη δημόσια τηλεόραση. Αν δε σας δεχτούν , θα πάρουμε άλλο ένα μάθημα "δημοκρατίας". Όσο για τη θλιβερή χτεσινή νύχτα των βρικολάκων και όσα ακούστηκαν στη βουλή, σας παραπέμπω σε ένα τραγούδι των αδελφών Κατσιμίχα, με τίτλο "Η Συνέλευση των ποντικών" Κάπως έτσι καταλήγει: " Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες
    τότε και μόνο , όταν είναι εφικτές,
    Μα, σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις,
    άσε , καλύτερα καθόλου μην τις λες."
    Το θέμα τώρα δεν είναι τι λέμε , ή τι θα λέμε , αλλά τι θα κάνουμε...πριν από την κατάθλιψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα θελα να δω και τι θα γινει στην καθεαυτη ψηφοφορια για το μνημονιο γιατι υποτιθεται πως η επιλογη προσωπων στο συριζα αποτελουνταν απο ατομα που δεν ψηφισαν ποτε μνημονιο.. παρολα αυτα κ τωρα εχει χασει την δεδηλοωμενη επρεπε να σταματησει την διαπραγματευση ειναι σαν να σε φτυνουν κ να νομιζεις οτι βρεχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο άρθρο!Να πούμε πως οι δύο βουλευτίνες του Συ.Ριζ.Α. είναι η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Έλενα Ψαρρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχθες γραφτηκε η πιο μαυρη μερα στην νεωτερη Ελληνικη ιστορια.. συνθηκολογηση ανευ ορων και ανευ μαχης χωρις καν ενοπλη επιθεση κατα της χωρας..... καταλυση του Συνταγματος με εκβιασμο του κοινοβουλιου.. ολα αυτα ομολογημενα στην ιδια την βουλη!!!!

    Και τι με αυτο Καζακη?? Θα τους κανουμε μυνηση? Η Κωσταντοπουλου εκανε επικλησου του 120 μεσα στη βουλη και απο την ακρα αριστερα μεχρι την ακρα δεξια ολα καλα.... ασε που νευριασε και ο Βενιζελος.. αυτο που το βαζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Καζάκη, αν κατάλαβα καλά η χούντα μπροστά σην κατεπίφαση αριστερά ωχριά. Είμαι μόλις 26 ετών και αρνούμαι να δεχτώ οτί θα γίνω η δούλα της τραπεζοζώνης - ευρωζώνης και μάλιστα ες αεί. Εμείς οι νέοι πως θα πρέπει να κινηθούμε προκειμένου να ρίξουμε αυτή τη κυβέρνηση η οποία πλέον παρανομεί εξόφθαλμα; Πρέπει να βιαστούμε γιατί ειληκρινά δεν θα ήθελα να φανταστώ τι θα γίνει αν υπογραφεί συμφωνία με τον ESM που τυγχάνει να γνωρίζω τι είναι αυτό; Ηδη έχω ξεκινήσει και ενημερώνω συγγενείς και φίλους γιαυτά που έρχονται και τους λέω να τα πουν και αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημήτρη, έχω την εντύπωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία. Πριν λίγες μέρες, έφυγε με ελαφρά πηδηματάκια το παιδί του Σώρος (χάθηκαν οι πλάτες τις Αμερικής)...και δίνουν το υπουργείο σε ένα φελό που ούτε το ψιλικατζίδικο μου δεν θα άφηνα να διαχειριστεί. Μήπως βλέπεις αδιέξοδο (μακάρι!)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα συγκλονιστικά γεγονότα που εξελίσσονται στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, με πιθανά ενδεχόμενα την παραμονή ή την έξοδο της Ελλάδας από την ΟΝΕ (Οικονομική Νομισματική Ένωση, ήταν το οικτρό αποτέλεσμα της ανικανότητας του εγχώριου κομματικού-πολιτικού συστήματος εξουσίας, να επιλύσει τα οξύτατα δημοσιονομικά προβλήματα, με κορυφαίο όλων το γιγαντιαίο δημόσιο χρέος, που αφανίζει τον παραγωγικό ιστό της εθνικής μας οικονομίας.

    Τις επόμενες ώρες παίζεται κορώνα-γράμματα, η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και ίσως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Υπάρχει ομως ένα σοβαρό κατηγορητήριο για τον Γιάνη Βαρουφάκη. Σημερα γίνεται σε όλους αντιληπτό ότι η διαπραγματευτική «δεινότητά» του έφερε τη χώρα στον γκρεμό. Διενήργησε την πιο γελοία διαπραγμάτευση, εξαντλώντας όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, στους πέντε μήνες που ήταν υπουργός Οικονομικών έφυγαν από τις τράπεζες 45 δισ. ευρώ σε καταθέσεις. Τα τραπεζικά ενέχυρα από 45 δισ. ευρώ εξαντλήθηκαν στα 5-6 δισ. και όλα αυτά, μέσα σε πέντε μήνες. Αλλά να 'ταν μονάχα αυτά;
    Απέτυχε παταγωδώς στις προβλέψεις και στις εκτιμήσεις του. Προέβλεψε ότι θα κατέρρεαν οι αγορές και ότι θα λύγιζαν οι Ευρωπαίοι υπό την απειλή του Grexit και τίποτα μεχρι τωρα δεν συνέβη. Πληρώνοντας τις δόσεις 7,5 δισ. ευρώ του ΔΝΤ στέρησε 7,5 δισ. ευρώ ρευστότητας από τη χώρα. Αφαίμαξε τα αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των ασφαλιστικών ταμείων και των δημόσιων οργανισμών. Ο Βαρουφάκης φερει ακέραιη την ευθύνη για την απόλυτη απομείωση της τραπεζικής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου που από 16 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο σήμερα κινδυνεύει να μηδενιστεί.

    Οταν ο υπουργός οικονομικών της χώρας επαναλαμβάνει ότι η χώρα θα εκπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ, εις το διηνεκές , κανείς δεν ποντάρει στη μη πληρωμή. Ειναι υπέυθυνος για την επιστροφη των χρηματων του ΤΧΣ 10 δις χωρις εγκριση βουλής με δική του υπογραφή χωρις ανταλλάγματα ή καποια μορφής διασφάλιση για τον σκοπό και την μελλοντική χρήση τους. Ειναι υπεύθυνος γιατι υπέγραψε παραταση μνημονιου 4 μηνες στις 20 φεβρουαριου χωρίς να συμφωνησει να λαβει εστω καποια χρηματα κατα τη διάρκεια του τετραμηνου.

    Ομως ειναι ο Βαρουφακης περισσότερο ή λιγότερο οικονομικός καταστροφέας της πατριδας μας από τους Δοσιλογους Σημίτη, Καραμανλη, Παπανδρεου, Παπαδημιο, Σαμαρά και Βενιζελου, για την τεράστια διόγκωση του δημοσίου, για την τεράστια διαφθορά, για την αποβιομηχάνιση, για τα σκάνδαλα, τις μίζες, για το ξεπάτωμα της παιδειας και της υγείας, για τους 1,5 εκατ. ανέργους, τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα, για την εκτίναξη του δημόσιου χρέους που δεν είναι βιώσιμο, για το άδικο φορολογικό σύστημα, για τις περιβοήτες λίστες Λαγκάρτ κλπ, για το γεγονός ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι επιβαρύνθηκαν με φόρους κατά 330%, όταν οι πλούσιοι επιβαρύνθηκαν με μόλις 9%, για τα μνημόνια κλπ ... αληθεια ποιος φταιει περισσότερο;

    Τελος Δημητρη εχεις δικιο, ειναι ολοι μια παρεα στο Ελληνικο κυνοβουλιο και αν ο λαος δεν κανει εξεγερση (οι εξεγερσεις ειναι αυθορμητες, δειτε Ισλανδια, αλλα οι επαναστασεις οργανωνονται απο την CIA) για να φυγουν ολοι τους και να βγει η χωρα απο την ΕΖ και μετα απο την ΕΕ, η πατριδα δεν εχει κανενα μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειναι δωσιλογοι. Τι θα κανουμε ρε Δημητρη;
    Μερικες ακομη ερωτησεις:
    1. Μπορει η φορολογηση εκροης κεφαλαιου που προτεινεις να γινει εντος ευρωζωνης;
    Σε εχω ακουσει να αναφερεσαι στο 122 της Λισσαβωνας αλλα αυτο δε λεει κατι τετοιο.
    2. Τα 56 δις καβατζο-ομολογα των τραπεζων πως θα μεινουν εκει και δε θα κανουν φτερα αν επικειται μεταβαση σε νεα δραχμη;
    3. Τι εγινε με το περιπτερο στο Συνταγμα;
    4. Που πηγε ο παλμος του κοσμου ; Δε γινεται να ασχολουμαστε με ανασχηματισμους και τετοια τωρα
    Ανησυχω
    Πουλημενοι, κοσμοπολιτες, ευρω-γκιαουρηδες
    Νικος Ν. Σμυρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πότε θα βγάλουμε δυναμικά, πειστικά και αποφασισμένα ανοικτά στην κοινωνία το θέμα της άμεσης ρήξης και εφαρμογής του εθνικού νομίσματος; Αν όχι τώρα, πότε; Ο κόσμος είναι έτοιμος να πάθει ανήκεστο βλάβη από την κατάθλιψη. Θα μείνουμε στις καταγγελίες ή θα εμπνεύσουμε τον λαό; Νυν υπέρ πάντων ο Αγών! Αν πιστεύουμε στον άλλο δρόμο, ΤΩΡΑ θα πρέπει να βγούμε μπροστά με πειθώ - με κάθε μέσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή