Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Το ΟΧΙ τρομάζει και πανικοβάλει τους ληστοσυμμορίτες του ευρώ και των τραπεζών.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων (54%) σχεδιάζουν να ψηφίσουν Όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής για τo πρόγραμμα διάσωσης από τους ξένους δανειστές, ενώ το 33% σχεδιάζει να ψηφίσει Ναι, σύμφωνα με έρευνα της PRORATA σήμερα Τετάρτη. Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο EUOBSERVER, σήμερα το πρωί. Το ίδιο και τα περισσότερα άλλα ξένα πρακτορεία.

Όμως η πλευρά του Ναι φαίνεται να αυξάνει - εκτιμά το πρακτορείο ειδήσεων - μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης την Κυριακή να κλείσει τις τράπεζες και να επιβάλλει έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων. Καταλάβατε γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα έκλεισε τις τράπεζες κι άφησε στο έλεος ενός τροφοδοτούμενου πανικού τους συνταξιούχους και τους εργατοϋπάλληλους του ιδιωτικού τομέα;

Επενδύουν στον πανικό και στο όργιο ψέματος που ξεχύνεται σαν πύον απ' όλους τους πόρους των άθλιων ΜΜΕ. Μαζί και της τρισάθλιας κρατικής ΕΡΤ των εγκάθετων. Τρέμουν τον ισότιμο πολιτικό διάλογο. Τρέμουν την αναμέτρηση επιχειρημάτων. Κι έτσι προσπαθούν να βαφτίσουν το κρέας, ψάρι.

Πασχίζουν να κρύψουν ότι το ΝΑΙ σημαίνει δήμευση των καταθέσεων, του μισθού, της σύνταξης, της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας του Έλληνα πολίτη, όπως απαιτούν οι δανειστές. Το ΝΑΙ σημαίνει απελευθέρωση των απολύσεων χωρίς αποζημίωση, μονιμοποίηση του "έναντι" ανάλογα με την κρίση και το συμφέρον του εργοδότη, ανεργία και αναδουλιά για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, εξαθλίωση, συσσίτια, αυτοκτονίες και θανάτους γιατί δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη. Όλα αυτά ονομάζουν πρόγραμμα διάσωσης οι δανειστές.

Και η κυβέρνηση; Τι κάνει η κυβέρνηση; Την ίδια ώρα που κλείνει τις τράπεζες αφήνοντας στο έλεος του σκόπιμου πανικού τους συνταξιούχους και τον ιδιωτικό τομέα, στο ΦΕΚ, Αριθμ. Φύλλου 1295, 30 Ιουνίου 2015, η κυβέρνηση δίνει νέες εγγυήσεις δημοσίου στην Eurobank, προκειμένου η συγκεκριμένη τράπεζα να πουλήσει δικά της ομόλογα της τάξης των 1,91 δις ευρώ, αλλά και στην ΕΘΝΙΚΗ για 4,26 δις ευρώ.

Η κυβέρνηση βάζει πλάτες στις χρεοκοπημένες τράπεζες και εγγυάται ότι ο Έλληνας φορολογούμενος θα πληρώσει τα χρέη τους, αν αυτές δεν μπορούν. Αλλά όταν πρόκειται να προστατεύσει τις αποταμιεύσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις, σηκώνει ψηλά τα χέρια. Κλείνει αψυχολόγητα τις τράπεζες, βάζει πλαφόν στις αναλήψεις και ετοιμάζει το έδαφος για "κούρεμα" αποταμιεύσεων από το πρώτο ευρώ.

Την ίδια ώρα κι ενώ έχει εξαγγείλει δημοψήφισμα, ο κ. Τσίπρας καταθέτει μια δήθεν δική του πρόταση με βάση την οποία ο Ευρωπαικός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) θα εξαγοράσει το ΔΝΤ. Με άλλα λόγια, προτείνει να φορτωθεί ο Έλληνας το χρέος του ΔΝΤ με λεφτά του ΕΜΣ σε διπλάσιο τουλάχιστον επιτόκιο.

Και το χειρότερο προτείνει να τεθεί ολόκληρη η χώρα υπό τον ΕΜΣ, ο οποίος λειτουργεί σαν υπερκράτος με προνόμια πλήρους ετεροδικίας και διομολογήσεων. Έτσι θα ξεφύγουμε από το ΔΝΤ, που αδυνατεί να κηρύξει σε πτώχευση την Ελλάδα και θα παραδωθούμε ολοκληρωτικά στον ΕΜΣ. Σ' ένα υπερκράτος που έχει τη δυνατότητα να εκποιήσει, να διαλύσει, να τεμαχίσει και να ακρωτηριάσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Όσο κι αν θέλει να το κρύψει ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί. Είναι με το ΝΑΙ κι ας λέει ΟΧΙ. Όπως άλλωστε και η ηγεσία του Περισσού που θάθελε πολύ να πει ΝΑΙ, αλλά για το θεαθήναι το ρίχνει άκυρο. Το δημοψήφισμα ήδη ξεκαθαρίζει το νεφελώδες τοπίο. Ο κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του και δείχνει τα αληθινά του χρώματα.

7 σχόλια:

  1. η μονη μορφη πιεσης που εχουμε και που κανενας δεν εχει αναδειξει ειναι οι υποχρεωσεις της ελλαδας που αυτη την στιγμη δεν πληρωνουμε πλεον...οσο μεγαλυτερες και πιο κοντινες τοσο πιο μεγαλη η πιεση που ασκουμε....η επομενη απο οσο ξερω ειναι στις 10 ιουλιου <2 δις >και η αμεσως επομενη στις 20 ιουλιου σχεδον 3,5 δις....το ασχημο ειναι οτι οι ελληνες δεν θα αντεξουν πολυ ακομα χωρις λεφτα χωρις φαγητο κλπ...επισης ασχημο ειναι οτι για να διαπραγματευτης δεν πρεπει να φοβασε ουτε να βαζεις ορια.....αν τους απειλεις ειναι καλυτερα αυτοι ειναι ορνια δεν καταλαβαινουν απο καλοσυνες....αν καταλαβαιναν δεν θαχαμε φτασει εδω....ενας τροπος να κρατησουμε περισσοτερο και ισως να κερδισουμε ειναι η διανομη δωρεαν φρουτων σε ολους οσο διαρκει η κριση....οσο για την παρετηση του προεδρου ενας λαοφιλις πρωθυπουργος δεν πρεπει να φοβατε ασε που οι 180 βουλευτες ισως και να υπαρχουν αυτη την φορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Καζάκη, και λοιποί φίλοι,
    είδατε τι ωραία που άρχισαν να πέφτουν οι μάσκες; Εγώ η αφελής περίμενα να διεκδικήσει η ΓΣΕΕ θέσεις εργασίας, μειώνοντας το 8ωρο σε 4ωρο , χωρίς μείωση αποδοχών και την είδαμε να συντάσσεται με το ΝΑΙ της υποταγής στους τοκογλύφους και τους δουλέμπορους . Κρίμα τα παπούτσια που λιώσαμε στους δρόμους μαζί τους. Το όχι του Τσίπρα μπορεί να είναι ασαφές , αλλά η Ευρώπη δίνει στο ΟΧΙ την ερμηνεία που εμείς οι συνειδητοποιημένοι θέλουμε να δώσει . Αν τα γυρίσουν μετά οι εταίροι μας , θα τους το θυμίσουμε. Ο Τσίπρας θα καταλάβει εκ των υστέρων ,αν τώρα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και θέλω να πιστεύω ότι θα πράξει αναλόγως. Ελπίζω και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ με το καθαρό τριπλό τους όχι, που θα προσμετρηθεί μεταξύ των λοιπών άκυρων , να καταλάβουν ότι η ρήξη δεν είναι αυτό το βήμα , αλλά το αμέσως επόμενο, όταν θα πέσουν και οι υπόλοιπες μάσκες σ αυτό το Θέατρο του Παραλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεχρι σημερα και απο την εποχη που κερδισε τοις εκλογες η σημερινη κυβερνηση ακολουθησε μια αλλοπροσαλλη πολιτικη και φθασαμε στο δημοψηφισμα, μια απολυτα δημοκρατικη διαδικασια χωρις αρκετο χρονο για διαβουλευση, ενημερωση και προετοιμασια. Η κυβερνηση αφου εφαγε τα μουτρα της για μια ‘’εντιμη συμφωνια’’, τωρα προσπαθει απεγνωσμενα να ξεφυγει απο την παγιδα των τοκογλυφων. Ριχνει το βαρος της αποφασης στις πλατες του λαου ρωτωντας τον να αποφασισει μεταξυ σκυλας και χαρυβδης με ενα ερωτημα ακαταλαβιστικο απο τους απλους ψηφοφορους, ευκολα θυματα της εσωτερικης τροικας, διοτι οτι και να ψηφισει ο λαος το διλημα (ερωτημα) ειναι με ποιο τροπο θελει να τον εκτελεσουν αντι το σπουδαιο ερωτημα ‘’Ευρω’’ η ‘’Εθνικο Νομισμα’’;

    Τωρα η κάθε πλευρά κάνει τους υπολογισμούς της. Οι πιστωτές χθες το απόγευμα βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια κυνική επιλογή, να κάνουν μια συμφωνία με μια κυβέρνηση που δεν εμπιστεύονται πραγματικά να την εφαρμόσει ή να την απορρίψει και να ωθήσει σε ενα δημοψήφισμα που θα μπορούσε να τους αφήσει εκτος εξουσίας; Να συμβιβαστουν ή να δοκιμάσουν για αλλαγή καθεστώτος;

    Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυνική θεση είναι ότι οι νέες προσπάθειες συμβιβασμού βασιζονται σε δύο παράγοντες. Την επιθυμία να δείξουν, την προθυμία τους οτι συνεχιζουν τοις διαπραγματευσεις, προκειμένου να διατηρηθεί η ΕΚΤ σε μια θέση όπου δεν αισθάνεται την ανάγκη να σκοτώσει τις Ελληνικές τράπεζες και να επηρεασει το δημοψηφισμα της Κυριακής. Με το επιχείρημα ότι ενα ΟΧΙ δεν είναι ψήφος για μια έξοδο απο το Ευρώ μπορούν να κάνουν την επιλογή να φαίνεται λιγότερο «επικίνδυνη».

    Φυσικά, υπαρχουν στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν ότι το παιχνίδι τελειωσε, η μπλόφα τους δεν περασε και ψάχνουν τρόπο να ξεφυγουν.

    Ετσι λοιπον τι γινεται τώρα;

    Τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά δύο παράγοντες είναι στο παιχνίδι. Η Ελληνική οικονομία στραγγαλίζεται σιγά-σιγά με κλεισιμο των Τραπεζων και τους ελέγχους κεφαλαίων και με εξαιρετικά αδύναμες τράπεζες.

    Στοις 20 Ιουλιου, αν δεν υπαρχει συμφωνια, τοτε δεν προκειτε να γινει η πληρωμή προς την ΕΚΤ. Στο σημείο αυτο η στήριξη των Ελληνικων Τραπεζων θα σταματησει και η εξοδος απο το Ευρώ φαίνεται σχεδόν βεβαια. Στοις τρεις εβδομάδες μέχρι τότε ομως πολλά μπορεί να αλλάξουν. Αλλά ειναι φανερο το ανοιγμα ενος χάσματος μεταξύ των πιστωτών που δείχνει ότι ακόμη και μια ψήφος ΟΧΙ, "θα μπορούσε" να ακολουθηθει από περισσότερες συνομιλίες.

    Σήμερα ολα ηταν για την πολιτική και οσο περισσοτερο αυτη η πολιτική τραβαει, τοσο χειρότερα τα πράγματα θα γίνουν για την ελληνική οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρη, πιστεύεις ότι ο Τσίπρας μπορεί να αξιοποιήσει σωστά το δικό μας όχι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Καζάκη, αν δεν σας κάνει κόπο, θα μπορούσατε να εξηγήσετε και να αιτιολογήσετε και σ' εμένα τον αδαή το παρακάτω: << Όπως άλλωστε και η ηγεσία του Περισσού που θάθελε πολύ να πει ΝΑΙ, αλλά για το θεαθήναι το ρίχνει άκυρο>>;

    Ευχαριστώ
    Πάνος Καπαδέλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ελληνικός λαός δέχεται ή δεν δέχεται μια οργανωμένη επίθεση υποτέλειας και αποικιοκρατίας από τους Ευρωπαίους; Οι δυνάμεις του μαύρου μετώπου δεν έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή εκστρατεία υπέρ του ΝΑΙ; Τότε γιατί ο Κουτσούμπας βάζει το ΟΧΙ στο ίδιο τσουβάλι με το ΝΑΙ; Από πότε οι κομμουνιστές απέχουν ή ρίχνουν άκυρο όταν διεξάγεται ένας τέτοιος πόλεμος, μια τέτοια ολομέτωπη επίθεση στον ελληνικό λαό; Επειδή το ΟΧΙ πάει να το καπιλευθεί ο Τσίπρας;
      Όταν το ΟΧΙ στον φασίστα εισβολέα πήγε να το καπιλευτεί ένας φασίστας κι αυτός δικτάτορας επ' ονόματι Μεταξάς, γιατί οι κομμουνιστές πήραν αυτό το ΟΧΙ και το έκαναν σημαία τους; Ο Ζαχαριάδης από την φυλακή τότε έγραφε: "Στον πόλεμο αυτό πού τον διευθύνει ή κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούργια 'Ελλάδα τής δουλειάς, τής λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ'εναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό. Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και ή νίκη θα 'ναι νίκη τής Ελλάδας και τού λαού της."
      Σε τι διαφέρει η σημερινή επίθεση που δέχεται ο ελληνικός λαός; Επειδή δεν γίνεται με στρατεύματα, αλλά με πολιτικά και δημοσιονομικά μέσα, αλλάζει ο χαρακτήρας της επίθεσης; Πώς γίνεται οι κομμουνιστές της φασιστικής επίθεσης αγνόησαν το γεγονός ότι τον πόλεμο τον διευθύνει το καθεστώς Μεταξά και έγραψαν σελίδες ηρωισμού, ενώ ο Κουτσούμπας σήμερα να θεωρεί ως αποτρεπτικό παράγοντα το γεγονός ότι πάει να καπιλευθεί το ΟΧΙ ο Τσίπρας;
      Την εποχή της φασιστικής επίθεσης υπήρξαν ελάχιστοι κομμουνιστές που έπεσαν θύματα των "ταξικών" συνθημάτων περί "ιμπεριαλιστικού" πολέμου. Τα συνθήματα αυτά τα προπαγάνδιζαν οι πράκτορες του Μανιαδάκη με πρώτο και κύριο τον Τυρίμο. Όσοι έπεσαν θύματα του Τυρίμου, αρνιόντουσαν να στρατευθούν και να πολεμήσουν κι έστι η ασφάλεια του Μεταξά με μεγάλη ευχαρίστηση του εκτελούσε με συνοπτικές διαδικασίες. Τα θύματα αυτά, αν και με αγνά κίνητρα, ποτέ δεν τα μνημόνευσε το κόμμα. Τα θεωρούσε όνειδος για τους κομμουνιστές που δεν στάθηκαν στο ύψος του πατριωτισμού και του ΟΧΙ του λαού.
      Ο Κουτσούμπας δεν κάνει κάτι διαφορετικό από τον Τυρίμο και τους άλλους πράκτορες του Μανιαδάκη. Και αποτελεί όνειδος, ντροπή για όποιον λέει ότι είναι κομμουνιστής να ακολουθεί τέτοιες κομματικές εντολές.

      Διαγραφή
  6. Κύριε Δημήτρη Καζάκη, δάσκαλε του έθνους, μήπως αυτό το γεγονός είναι ο προπομπός του κουρέματος ;

    http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/katatheseis-dexetai-kai-h-trapeza-peiraiws-dhmioyrgei-112-kentra-eidikwn-synallagwn.3557491.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή