Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Για να κερδίσουν οι δοσίλογοι την "εμπιστοσύνη" της Μέρκελ, πρέπει η Βουλή να ψηφίσει μέχρι και bail in.

Δείτε τι απαιτεί η συμφωνία από την ελληνική Βουλή:
Ως τις 15 Ιουλίου:
* "Εξορθολογισμό του ΦΠΑ και διεύρυνση της φορολογικής βάσης ώστε να αυξηθούν τα έσοδα." Δηλαδή τσάκισμα του μικρομεσαίου και του αυταπασχολούμενου ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές.
* "Εμπροσθοβαρή μέτρα για να βελτιωθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος ως μέρους ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μεταρρύθμισης." Κλάψτε τις συντάξεις, ειδικά επικουρικές και ΕΚΑΣ.
* "Διαφύλαξη της πλήρους νομικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ." Καθεστώς χεριαγώγησης και τρομοκρατίας αλά Γεωργίου επ' αόριστον.

* "Πλήρη εφαρμογή των σχετικών προβλέψεων της Συνθήκης για τη Σταθερότητα, Συνεργασία και Διακυβέρνηση της Νομισματικής Ενωσης και ειδικά κάνοντας λειτουργικό το Δημοσιονομικό Συμβούλιο πριν την οριστικοποίηση του Μνημονίου Κατανόησης (MoU) και περιλαμβάνοντας ημιαυτόματες περικοπές σε περιπτώσεις αποκλίσεων από φιλόδοξους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος αφού αναζητηθεί συμβουλή από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο και υπό την αίρεση της προηγούμενης έγκρισης των θεσμών." Όταν δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος, το πρόβλημα δεν είναι αυτός, αλλά το γεγονός ότι γίνονται αρκετά βαθιές περικοπές. Οι οποίες θα αποφασίζονται από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο που θα απαρτίζεται από τεχνοκράτες της αγοράς, υπό την έγκριση των αποικιοκρατικών θεσμών.
Ως τις 22 Ιουλίου:
* "Υιοθέτηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που αποτελεί σημαντική αναμόρφωση των διαδικασιών και σύστημα δικαιοσύνης που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης και να μειώσει τα κόστη." Πλειστηριασμοί με ταχύτητα αστραπής υπέρ των τραπεζών και της εφορίας κατά το αμερικάνικο πρότυπο.
* "Υιοθέτηση του BRRD με στήριξη από την Κομισιόν." Με άλλα λόγια ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της ειδικής οδηγίας που επιτρέπει στην Κομισιόν και την ΕΚΤ να εφαρμόζει κούρεμα αποταμιεύσεων, συμμετοχών και ομολόγων των τραπεζών. Όποιος το προηγούμενο διάστημα αγόρασε τραπεζικό ομόλογο για να εξασφαλίσει τις αποταμιεύσεις του, θα βρεθεί με κούρεμα βαρβάτο.
Κι όλα αυτά ως προϋπόθεση για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το νέο Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) που θα υπογραφεί με τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας. Το σφαγείο μόλις τώρα αρχίζει.

3 σχόλια:

 1. Καλησπέρα Δημήτρη,

  δυστυχώς το σχέδιο "περνάμε μέτρα μέσω της Αριστεράς και ο κόσμος χειροκροτάει" φαίνεται να πετυχαίνει...

  Το τυράκι στην ιστορία αυτή είναι η αναδιάρθρωση χρέους και το πακέτο των 35 δις για την ανάπτυξη. Έχω κάποιες ερωτήσεις πάνω σε αυτά τα 2 ζητήματα.

  Σχετικά με την αναδιάρθρωση, λένε ότι θα γίνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους και πτώση των επιτοκίων, άρα κατά τα λεγόμενά τους, κούρεμα. Τα μαθηματικά δε συμφωνούν, άρα πως προκύπτει ο συλλογισμός τους και τι θα συμβεί στην πράξη;
  Τέτοιου είδους αναδιάρθρωση θα γίνει μόνο για το παλιό χρέος ή θα εφαρμοστεί και στα ~80 δις που προβλέπει το νέο μνημόνιο?

  Σχετικά με το πακέτο για την ανάπτυξη. Σε πρόσφατη εκπομπή στον e-roi είχες αναφέρει ότι τα 35 αυτά δις θα ήταν νέος δανεισμός επί της ουσίας. Μπορείς να επεκταθείς σε αυτό; Που μπορώ να βρω κάποια αναφορά;

  Καλή δύναμη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πραγματική κόλαση - ελεγες παλιά ότι θα συρθούμε σε εμφύλιο μεσω του ΣΥΡΙΖΑ και για να πω την αλήθεια το θεωρούσα υπερβολικό. Τωρα δεν μπορω να δω πώς θα αποφευχθεί εαν περασει αυτη η κτηνωδία. Και απεύχομαι αυριο στην διαδήλωση να μην γίνει καμιά προβοκάτσια γιατι θα μας πάρει ο διάολος και θα μας σηκώσει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο αριστερός επαναστάτης υπουργός Σταθάκης, είπε σήμερα πως η αλλαγή του κώδικα πολιτικής δικονομίας, δεν έχει να κάνει με πλειστηριασμούς σπιτιών. Άρχισαν να μαζεύουν ότι φοβούνται πως θα φέρει εξέγερση ή απλά μας δουλεύει ο καραγκιόζης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή