Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ο ελληνικός λαός δεν πάσχει από το σύνδρομο του αυτόχειρα, όσο κι αν επενδύουν σ' αυτό ντόπιοι και ξένοι εκβιαστές.

Ένα ηχηρό και μαζικότατο ΟΧΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα υπέρ του ελληνικού λαού. Δεν έχει καμιά σημασία τι "ερμηνείες" θέλει να δώσει ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Το ΟΧΙ αντικειμενικά θα σημάνει ότι ο ελληνικός λαός δίνει σαφή εντολή στην κυβέρνηση ρήξης μέχρις τέλους με τους δανειστές. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει έξοδο από το ευρώ.
Αν μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίσει τα ίδια, τότε είναι σίγουρο ότι θα πέσει. Και θα πέσει υπέρ των δυνάμεων που στρατεύονται υπέρ της καταγγελίας του χρέους και της εξόδου από το ευρώ.

Να γιατί έχουν πανικοβληθεί οι αγορές και τα επιτελεία των δανειστών. Να γιατί κλιμακώνουν τους εκβιασμούς. «Αναμένουμε ότι το δημοψήφισμα θα καταλήξει σε μια άνετη πλειοψηφία για το στρατόπεδο του «Ναι», και δεν περιμένουμε φέτος κανένα Grexit ενώ χαμηλότερο κίνδυνο Grexit κατά τα επόμενα έτη,» έγραψαν σε σημείωμά τους για τους πελάτες οι οικονομολόγοι της Citigroup Inc., χθες Κυριακή αργά το βράδυ.


«Με το «Όχι» στο δημοψήφισμα, ή ένα όχι πειστικό «Ναι», είναι δύσκολο να δούμε πώς μια κυβέρνηση πρόθυμη και ικανή να υλοποιήσει κάτι σαν τις τελευταίες προτάσεις των θεσμικών οργάνων θα μπορούσε να σταθεί στη θέση της για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους,» σημείωσαν οι οικονομολόγοι της Citigroup. Η Citigroup δεν είναι τυχαία, μιας και πρωταγωνιστεί στην κερδοσκοπία με χαρτιά σε βάρος της ελληνικής οικονομίας.

Την εκτίμηση αυτή συμμερίζονται όλοι στα επιτελεία των αγορών και τους δανειστές. Που βασίζουν την αισιοδοξία τους ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν «Ναι» και μάλιστα με μεγάλη διαφορά; Σε δυο θεμελιώδεις παράγοντες. Αφενός, στους εκβιασμούς που κλιμακώθηκαν με το αναγκαστικό κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις. Αφετέρου, στο γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι έρμαιο των εκβιασμών.

Το γεγονός ότι έκλεισαν οι τράπεζες και επιβλήθηκε περιορισμός στις αναλήψεις, δεν συνιστά απλά ωμό εκβιασμό εκ μέρους της ΕΚΤ και των Ευρωπαίων αποικιοκρατών, αλλά απόδειξη και του γεγονότος ότι η κυβέρνηση δεν έχει το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να προστατεύσει την ελληνική οικονομία. Επέτρεψε όλους αυτούς τους μήνες στους δανειστές να στραγγαλίσουν την Ελλάδα τόσο δημοσιονομικά, όσο και οικονομικά. Δεν πήρε ούτε καν το πιο στοιχειώδες μέτρο αναχαίτησης των εκβιασμών. Προτάσεις υπήρξαν και μάλιστα έγκαιρα, αλλά η κυβέρνηση κώφευσε σκόπιμα.

Και τώρα φτάνει να εξαγγέλει δημοψήφισμα, χωρίς να έχει κάνει την παραμικρή προετοιμασία προκειμένου να μην κλείσουν οι τράπεζες. Φρόντισε όμως να πληρώσει πρώτα το μεγαλύτερο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων (27/6) και άφησε έρμαια του εκβιαστικού κλεισίματος των τραπεζών τους συνταξιούχους και τον ιδιωτικό τομέα. Γιατί άραγε;

Μήπως έτσι ο Τσίπρας επενδύει σ' ένα εκβιαστικό ΝΑΙ, ενώ αυτός θα φαίνεται να υποστηρίζει ΟΧΙ; Μήπως έτσι θέλει να ρίξει την ευθύνη του δικού του ΝΑΙ στον ελληνικό λαό, που κατατρομαγμένος και εκβιαζόμενος θα πάει να ψηφίσει ΝΑΙ; Μήπως για να πει τη Δευτέρα 6/7 ότι "τι να κάνω, εγώ έλεγα ΟΧΙ, αλλά ο λαός είπε ΝΑΙ κι οπότε υπογράφω";

Όπως και να έχει το πλήγμα που δέχεται αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία από το κλείσιμο των τραπεζών εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, θα είναι ανεπανόρθωτο εντός ευρώ. Το σκηνικό όπως στήνεται μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις επενδύει στο ΝΑΙ. Όχι μόνο για να επιβληθούν άμεσα οι απαιτήσεις των δανειστών με οριζόντιες περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, εργασιακά, κοκ.

Ένα ΝΑΙ αυτή την Κυριακή θα σημάνει μια νέα άγρια επιδρομή σε βάρος της χώρας με την επιβολή bail in σαν κι αυτό της Κύπρου. Ίσως και πολύ χειρότερο. Ήδη τα capital controls που απαιτούνται γι' αυτό έχουν επιβληθεί. Ποιός θα τους εμποδίσει από τη Δευτέρα 6/7 να επιβάλουν φόρους στις καταθέσεις και τις αναλήψεις από το πρώτο ευρώ; Ποιός θα τους εμποδίσει να σαρώσουν την ελληνική οικονομία με αυξήσεις έμμεσων φόρων και ΦΠΑ άμεσης απόδοσης; Ποιός θα τους εμποδίσει να επιβάλουν το νόμο Λοβέρδου που προβλέπει συντάξεις των 360 ευρώ; Ποιός θα τους εμποδίσει να ξεπουλήσουν ότι έχει και δεν έχει η χώρα; Ποιός θα τους εμποδίσει να βγάλουν στο σφυρί την ιδιωτική περιουσία των ελλήνων πολιτών από την πρώτη κατοικία;

Ας τους κόψουμε την όρεξη. Ας οδηγήσουμε την Ελλάδα σε ήρεμα νερά. Μακριά από εκβιαστές και αποικιοκράτες. Ας πάρουμε την απόφαση να ξεμπερδέψουμε μια και καλή μ' όλες αυτές τις απειλές. Υπάρχει εναλλακτική. Ας καταγγείλουμε το χρέος ως παράνομο κι ας σταματήσουμε μια κι έξω να το πληρώνουμε. Τι θα πάθουμε; Τίποτε. Οι αγορές, το ευρώ και οι παγκόσμιες τράπεζες θα πάθουν πανωλεθρία. Θα υποστούν τέτοιο κραχ, που μπροστά του το κραχ του φθινοπώρου 2008 θα μοιάζει παιδική χαρά.


Κι έτσι εμείς θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τράπεζες και οικονομία ώστε να αρχίσουμε την ανοικοδήμηση της χώρας μας προς όφελος των πολλών. Με το δικό μας κρατικό νόμισμα. Σε συνθήκες ελευθερίας, ανεξαρτησίας και ευημερίας για όλους τους βιοπαλαιστές. Όλα αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε αρχίζοντας μ' ένα ηχηρό και μαζικό ΟΧΙ την Κυριακή. Ας τους δείξουμε ότι ο ελληνικός λαός δεν πάσχει από το σύνδρομο του αυτόχειρα.

17 σχόλια:

  1. Αναρωτιόμουν από χθες, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε αυτή τη συγκεκριμένη μέρα να ανακοινώσει δημοψήφισμα. Τρεις μέρες πριν λήξει το πρόγραμμα. Αν το έκανε πριν μια βδομάδα ή στις αρχές Ιούνη (και τότε ήξερε πως οι εταίροι δεν ήθελαν συμφωνία, τον κορόιδευαν και τον καιροπέταγαν), θα γινόταν δημοψήφισμα με τις τράπεζες ανοιχτές, καθότι δεν θα είχε λήξει η παράταση του προγράμματος που λήγει στις 30/6/2015, δηλαδή αύριο Τρίτη. Δεν θα μπορούσε ο Ντράγκι να επικαλεστεί κάτι για να κλείσει την κάνουλα (τώρα επικαλείται τη λήξη του προγράμματος και τη μη νέα παράταση από το eurogroup). Όλα αυτά τα ήξεραν βέβαια οι Δραγασάκηδες. Γιατί λοιπόν επέλεξαν τώρα να το κάνουν;
    Μια απάντηση είναι αυτή η υπόθεση που κάνεις στο άρθρο σου, ότι ψάχνει για άλλοθι ο Τσίπρας, στο πιθανό ΝΑΙ του λαού.
    Όμως ρε Καζάκη, δε μου φαίνεται πιθανό το ΝΑΙ. Πολύ πιο πιθανό μου φαίνεται ένα τεράστιο ΟΧΙ με σοβιετικά ποσοστά. Δεν ξέρω αν βλέπεις και εσύ το ίδιο. Πάντως, αν επαληθευτώ, σημαίνει πως η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πάει περίπατο και ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και άντε μετά να μαζέψουν τους ανέμους οι κάθε λογής δωσίλογοι.
    Ο χρόνος είναι πολύ πυκνός τώρα πια και το νερό μπήκε στο αυλάκι πιστεύω.

    ΥΓ. Το 1940 είπε το ΟΧΙ στους φασίστες ο μόνος άνθρωπος που ήθελε να πει το ΝΑΙ. Πλάκα δεν έχει η ιστορία; Τώρα θα την πατήσουν οι γερμανοί από τον άνθρωπο που τους τα έδινε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την εντύπωση, ότι το ΟΧΙ (αν ποτέ γίνει δημοψήφισμα) θα είναι συντριπτικό την είχα και εγώ πριν 2 ημέρες. Όμως διερευνώντας τα πράγματα στον συγγενικό και επαγγελματικό μου χώρο είδα ότι υπάρχει μεγάλος πανικός και απογοήτευση. Άνθρωποι που ξέρω ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θέλουν να ψηφίσουν ΝΑΙ γιατί φοβούνται, για το μισθό τους, τη σύνταξη τους, τις καταθέσεις τους, τις ελλείψεις στα βασικά είδη κατανάλωσης που θεωρούν ότι θα υπάρξουν ή άλλοι θέλουν απλώς με ένα ΝΑΙ να τιμωρήσουν το ΣΥΡΙΖΑ (λες και δεν τιμωρούν έτσι τον εαυτό τους) για την αποτυχημένη πολιτική του και τις τζούφιες προεκλογικές του εξαγγελίες. Οι βολεμένοι, χέστηδες, ευρωλιγούρηδες που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και διαμορφώνουν στο μυαλό τους κριτήρια ψήφου που φτάνουν μέχρι την πόρτα του σπιτιού τους ή του μαγαζιού τους θα ψηφίσουν ΝΑΙ. Οι «κυρ Παντελήδες» στην Ελλάδα είναι ακόμα πολλοί και όσο και αν τους χτυπάει η κρίση, εκείνο που στη δική τους φιλοσοφία ζωής προέχει είναι να μην χάσουν το βόλεμά τους. Οι χρόνιοι καναπεδάτοι είναι δύσκολο να γίνουν επαναστάτες γιατί φοβούνται πως το ΟΧΙ θα τους εξαναγκάσει να χάσουν το ραχάτι και την ξάπλα τους. Η νίκη λοιπόν του ΟΧΙ δεν θα είναι εύκολη. Ωστόσο, είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι βέβαιο πως αν επιτρέψουν τελικά να γίνει το δημοψήφισμα οι πολιτικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες θα είναι ραγδαίες. Γιατί αν ψηφιστεί το ΟΧΙ, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να το διαχειριστεί αφού δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο, ενώ αν ψηφιστεί το ΝΑΙ, θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα έχει προτείνει διαφορετικά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, άρα δεν θα μπορεί να το υπηρετήσει. Το μόνο πραγματικά που με εξοργίζει στην περίπτωση του ΝΑΙ δεν είναι η ηλιθιότητα, η δειλία και η ιδιοτέλεια των ανθρώπων. Είναι ότι το ΝΑΙ θα μεταφραστεί από τα τσοντοκάναλα ως αδιαμφισβήτητη νίκη των ευρωλάγνων και έμμεσο δημοψήφισμα υπέρ του ΕΥΡΩ. Και άντε μετά ο Καζάκης να επικαλεστεί την δημοσκόπηση της Gallop/International και της Bridging Europe και να πει πως δείχνουν ακριβώς τα αντίθετα.

      Διαγραφή
  2. Πρακτικά, σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα πως μπορούμε να αποτρέψουμε την νόθευση του τελικού αποτελέσματος αφού φαινομενικά αυτή που είναι υπέρ του «ΟΧΙ» είναι με τις πράξεις τους υπέρ του «ΝΑΙ» και ως εκ’ τούτου δεν εγγυώνται την διαδικασία τις οποιας το έλεγχο θα έχει μια ιδιωτική εταιρεία.
    Ευχαριστώ.
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα και 80% να επιτύχει το ΟΧΙ, οι ελιτ της ΕΕ θα αγνοήσουν τη λαική ετυμηγορία διότι δεν πιστεύουν ούτε αναγνωρίζουν δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν πρόκειται να μεταβάλλουν ουτε κατ ελάχιστο τα προτεινόμενα μέτρα που αφορούν την εκποίηση της Ελλάδος. Η ΕΕ ειναι ενα δικτατορικό μόρφωμα και δημιούργημα των παγκοσμιοποιητικών ελίτ οπού μη-εκλεγμένοι γραφειοκράτες επιβάλλουν την ατζέντα των πολυεθνικών και των τραπεζών ("νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση") πάνω στα προτεκτορατα "κράτη- μέλη" και στους λαούς. Mην ξεχνάμε οτι αγνόησαν και λαους που απέρριψαν με δημοψηφίσματα ευρω-ενωσιακές συνθήκες.

    Ο Τσίπρας πάντως οτι και να γίνει είναι τελειωμένος και ο Καμμενος ειναι καμμένο χαρτί. Εχουν πάρει όλα τα αποθεματικά για να αποπληρωσουν το ΔΝΤ. Και από τη στιγμη που απέρριψαν το ενδεχόμενο ρήξης και την έξοδο απο το ευρω (ποσω μαλλον απο την ΕΕ), θα αναγκαστουν να εφαρμόσουν μνημόνια. Μαλιστα θα ειναι πολυ χειρότερα για αυτους εαν προχωρήσουν με τα μνημόνια σε περιπτωση επιτυχίας του ΟΧΙ. Διότι μέση λύση εντός ΕΕ-ευρω δεν υπάρχει. Είτε προχωρούμε σε ρήξη, έξοδο απο ΕΕ-ΕΥΡΩ, διαγραφη χρέους, εθνικό νόμισμα κλπ είτε συνεχίζουμε στο ίδιο θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ με μνημόνια και γενοκτονία του ελληνικού λαού.

    Ισως ομως και να εισάγουν και ενα κατοχικό παράλληλο νόμισμα και συνεχισουν με τις ψευτο-διαπραγματεύσεις για αλλο ενα εξάμηνο .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρ όλη τη δοκιμασία με το κλείσιμο τον τραπεζών , ο λαός δεν πρέπει να φοβηθεί και να πτοηθεί. Άλλωστε , εκτός από το λαό που έχει να λαβαίνει από τα ΑΤΜ υπάρχει και ένα μεγάλο μέρος που χρωστά στις τράπεζες και δεν έχει να λαβαίνει. Υπάρχουν και «οι βρεγμένοι που τη βροχή δεν την φοβούνται», και δεν πρόκειται να εκβιαστούν , γιατί περί εκβιασμού πρόκειται. Ας γίνει το δημοψήφισμα , γιατί πολύ φοβάμαι ότι εμείς οι αποφασισμένοι (ακόμα και για ρήξη με θυσίες ) είναι πιθανό ενδεχόμενο να μείνουμε με το ΟΧΙ στο χέρι. Αν ,υπό την πίεση που ασκείται από τις μέσα και τις έξω αλεπούδες , η κάλπη βγάλει ΝΑΙ , τότε τι θα κάνουμε; Εμένα αυτό με προβληματίζει. Τα ΜΜΕ συστημικά η όχι άρχισαν να κάνουν τη δουλειά τους , που την ξέρουν καλά. Ο Γιουγκερ δεν είναι η υπέρτατη αρχή για το λαό που υποφέρει. Δεν δικαιούται ,ούτε να συμβουλεύει απειλώντας , ούτε να απειλεί συμβουλεύοντας. Την "αγάπη" τους την είδαμε στην πράξη πέντε χρόνια τώρα. Με το ΟΧΙ θα δούμε –ίσως –το αληθινό τους πρόσωπο, Μη χάσουμε την ευκαιρία. Να πέσουν πια οι μάσκες της ληστρικής για το λαό μας Ευρώπης και να το δουν αυτό ψύχραιμα και οι άλλοι λαοί που ακόμα δεν κατάλαβαν τίποτα . Λυπήθηκα πολύ, γιατί σήμερα αν αποφάσιζα να αγοράσω τη «μερσεντές» των ονείρων μου δεν μπορούσα κα κάνω την …ανάληψη που θα ήθελα. Πήρα όμως και μια χαρά κοιτώντας τις ελιές μου φορτωμένες καρπό . Ποιος θα πεινάσει ; Εμείς ή αυτοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης, η ντόρα είπε πως σκέφτονται κατάληψη του μαξίμου... να δω κυριάκο, ντόρα με τα πράντα στο χέρι, σπυροάδωνη, βορίδη, σαμαρά μπαχαλάκηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελλάδα, όπως γνωρίζετε, είναι έτοιμη και έχει τις δυνατότητες μέσα σε λίγους μήνες να κάνει το θαύμα. Το ΟΧΙ είναι η μόνη μας επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που ρωτάει ακομα ο κόσμος και ειδικά οι ηλικιωμένοι είναι το εάν θα χάσουν τις οικονομίες που έχουν στις τράπεζες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://radiofloga.blogspot.gr/2015/06/blog-post_29.html
    Ο Καραμπελιας με το ΝΑΙ .Δικαιωνεσαι παλι Δημητρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εαν υποθετικά "μας πετούσαν εξω" απτο ευρω, όπως μας τρομοκρατουν οι ευρωλιγουρηδες, αυτοματως δεν ακυρώνεται το χρέος προς τον ESM;;; Αν μπορείς να απαντήσεις θα το εκτιμούσα γιατι προσπαθώ να πεισω κοσμο οτι οι δανειστές με κανενα τροπο δεν μας θελουν εκτος ευρω (εξαιρείται το διπλό νόμισμα φυσικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κύριε Καζάκη σας διαβάζω αρκετό καιρό. Το 2011 μιλούσατε για αναγκαία προετοιμασία πολλών μηνών πριν την επιστροφή στη δραχμή. Γράφατε χαρακτηριστικά οτι δε μπορεί να γίνει σε ένα σαββατοκυριακο.
    http://dimitriskazakis.blogspot.co.uk/2011/06/blog-post_6317.html
    Ποιες θα ειναι λοιπόν οι συνέπειες επιστροφής σε εθνικό νόμισμα χωρίς τις κινησεις που εσεις ο ίδιος είχατε κρίνει ως απαραίτητες; Σε αυτό το σενάριο δεν βαδίζουμε τώρα, στο ενδεχόμενο αποτελέσματος Όχι, κυριολεκτικά μέσα σε ένα σαββατοκύριακο; Σας ρωτάω γιατί αν και κατοικώ στο εξωτερικό θα προσπαθήσω να έρθω για να ψηφίσω. Εγώ ομως ενώ θα γυρισω πίσω στην Αγγλία, σκεφτομαι μήπως ψηφίζοντας "όχι" καθαρά ιδεολογικά, μπαίνουμε σε μια περιπέτεια με τα εξής επακόλουθα: http://huffingtonpost.gr/dimitrios-giokas/story_b_6930926.html
    Θα εκτιμούσα τις σκέψεις σας επ'αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Καζάκη,αληθεύει οτί εκ των πραγμάτων με τόσο χαμηλή τραπεζική ρευστότητα γύρω στα 3 δις η οποία θα μειώνεται όσο δεν υπάρχει χρηματοδότηση από την ΕΚΤ ή από άλλα δάνεια τρίτων χωρών δεν μπορεί να εκδοθεί δραχμή με αντίκρισμα;Και άρα θα πληθωρίζεται καθημερινά με πολύ μεγάλους ρυθμούς καθιστώντας το ευτελές τελικά;Ακούστηκε οτι πρέπει να υπάρχουν τραπεζικά διαθέσιμα 20 δις ευρώ σε καταθέσεις για να εκδοθεί το νόμισμα μας με αντίκρυσμα χωρίς να είναι τραπουλόχαρτο με τα σημερινα τραπεζικά διαθέσιμα των 3 δις ευρώ το πολύ-άρα για αυτό τα περισσότερα στελέχη του Συριζα αποφεύγουν να μιλήσουν οτί το Οχι σημαίνει δραχμή,γιατί πρακτικά με τα ελαχιστα χρηματα που έχουν απομείνει δε γίνεται να επιστρέψουμε στην δραχμή,εκτός αν κάποια στιγμή επιστρέφοντας στο Ευρώ γεμίσουν τα Ταμεία και τότε ξαφνικά μέσα σε ένα Σ/Κ γίνει η επιστροφή στη δραχμή για να υπάρχει αντίκρυσμα με βάση τα επαρκή χρήματα που θα υπάρχουν τότε στις Τράπεζες χωρίς ειδοποίηση για να τα βγάλει ο κόσμος;
    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημήτρη ένα σχόλιο, δεν ξέρω αν άκουσες το Νότη Μαριά που έλεγε στο Λιάτσο την Παρασκευή, πόσο επικίνδυνο είναι αν δεν πληρώσουμε τέλος Ιουλίου το ΔΝΤ, με βάση τη δανειακή σύμβαση που έχουμε συνάψει η οποία (αν κατάλαβα από τα λεγόμενά του) υπερισχύει του καταστατικού του ΔΝΤ οπότε θα είναι άμεσα απαιτητά τα χρωστούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Δημήτρη εδώ που φτάσαμε θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιά είναι η άποψη σας για την Μασονία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κε Καζάκη ξέρετε τίποτα για τα στεγαστικά δάνεια των Ελλήνων τα οποία έχουν εκχωρηθεί στην ΕΚΤ ως αντάλλαγμα για τον ELA τα οποία αν σταματήσουμε να πληρώνουμε το χρέος είναι άμεσα απαιτητά και κατάσχονται χιλιάδες σπίτια των Ελλήνων . Ισχύει;

    Μπορείτε να μας ενημερώσετε ή να γράψετε κάποιο άρθρο πάνω σε αυτό; Η μαύρη προπαγάνδα και τρόμος πάνε σύννεφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η πρόταση Τσίπρα για να φύγει το ΔΝΤ και να μας αναλάβει εργολαβικά ο ESM, είναι αυτό για το οποίο έδωσε όρκους στο Brookings; Είναι στα πλαίσια αυτού που λένε οι αμερικάνοι στους γερμανούς εδώ και καιρό; Δηλαδή το αρκετά δολλάρια δώσαμε εμείς, πρέπει να πληρώσετε και εσείς κανά ευρώ;
    Μήπως πάει κόντρα στους γερμανούς ο Τσίπρας, εξαθλιώνοντας το λαό κι άλλο, μόνο και μόνο για να πιεστούν να τυπώσουν ευρώ και να τα μοιράσουν στις τράπεζες; Δεύτερος ΓΑΠ δηλαδή; Μήπως το αντάλλαγμα είναι η παράδοση του ΤΑΙΠΕΔ στον ESM ας πούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κε Καζάκη καλημέρα,

    αναφέρετε τα εξής

    " ... Ας τους κόψουμε την όρεξη. Ας οδηγήσουμε την Ελλάδα σε ήρεμα νερά. Μακριά από εκβιαστές και αποικιοκράτες. Ας πάρουμε την απόφαση να ξεμπερδέψουμε μια και καλή μ' όλες αυτές τις απειλές. Υπάρχει εναλλακτική. Ας καταγγείλουμε το χρέος ως παράνομο κι ας σταματήσουμε μια κι έξω να το πληρώνουμε. Τι θα πάθουμε; Τίποτε. Οι αγορές, το ευρώ και οι παγκόσμιες τράπεζες θα πάθουν πανωλεθρία. Θα υποστούν τέτοιο κραχ, που μπροστά του το κραχ του φθινοπώρου 2008 θα μοιάζει παιδική χαρά.


    Κι έτσι εμείς θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τράπεζες και οικονομία ώστε να αρχίσουμε την ανοικοδήμηση της χώρας μας προς όφελος των πολλών. Με το δικό μας κρατικό νόμισμα. Σε συνθήκες ελευθερίας, ανεξαρτησίας και ευημερίας για όλους τους βιοπαλαιστές. Όλα αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε αρχίζοντας μ' ένα ηχηρό και μαζικό ΟΧΙ την Κυριακή. Ας τους δείξουμε ότι ο ελληνικός λαός δεν πάσχει από το σύνδρομο του αυτόχειρα..."

    Καταρχήν εδώ και μία βδομάδα περίπου με το ενδεχόμενο Grexit και μόνο δεν έχει παρατηρηθεί πανωλεθρία στις αγορές, αν δεν κάνω λάθος.
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η επάνοδος σε εθνικό νόμισμα θα ωφελήσει το σύνολο του πληθυσμού ?
    Για να είναι εφικτή μια τέτοια λύση πιστεύω ότι χρειάζονται πολλοί μήνες εντατικής προετοιμασίας από πλευράς κυβέρνησης κάτι το οποίο αμφιβάλλω αν ισχύει τώρα. Με τις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα πως θα γίνει ο έλεγχος των τραπεζών ώστε να ευημερήσουν οι βιοπαλαιστές ?
    Εαν καταρρεύσουν οι τράπεζες δεν θα "παρουν" μαζί τους πολλές υγιείς επιχειρήσεις ?
    Η ανοικοδήμηση της χώρας μπορεί να γίνει σε συνθήκες διεθνούς απομόνωσης ?
    Μήπως με αυτόν τον τρόπο απλά επιταχυνθεί η εξαθλίωση που έχει ήδη ξεκινήσει ?
    Η λύση δηλαδή είναι να πάμε στην Χάρυβδη για να γλιτώσουμε από την Σκύλλα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή