Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Η κυβέρνηση παραδίδει λαό και χώρα υπό καθεστώς τελεσιγράφων.

Κι ενώ η κυβέρνηση εισέπραξε νέο τελεσίγραφο 24 ωρών χθες από τις Βρυξέλλες, η ξεφτίλα της ξεπερνά κάθε προηγούμενο όριο, καθώς παρακαλά να υπάρξει συμφωνία έως το Eurogroup της 18ης Ιουνίου. Απ' ότι φαίνεται στο λεξιλόγιο της κυβέρνησης η διαπραγμάτευση ισοδυναμεί με τελεσίγραφα και η ισοτιμία των εταίρων με χαμερπή παρακάλια.

Την ίδια ώρα η Bild χθες αποκάλυψε ότι η Γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει στην Ελλάδα capital controls. Γιατί; Για να αρπάξουν τις καταθέσεις από τις τράπεζες κι ότι άλλο βρουν σε χρηματοπιστωτικά διαθέσιμα της χώρας. Σαν αυτό και χειρότερο που έκαναν στην Κύπρο.

Και η κυβέρνηση; Τι κάνει η κυβέρνηση; Γιατί δεν ζητά αμέσως εξηγήσεις από το Βερολίνο; Γιατί δεν διαμαρτύρεται; Γιατί έστω δεν δηλώνει επίσημα ότι δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει την λεηλασία των καταθέσεων με έξωθεν επιβαλλόμενα capital controls; Ρωτήσαμε αριστερό στέλεχος της κυβέρνησης και μας απάντησε ότι κάτι τέτοιο αν γίνει, θα θεωρηθεί ως "εχθρική ενέργεια" από μέρους της Ελληνικής πλευράς.

Με άλλα λόγια η υπεράσπιση της χώρας από την κυβέρνησή της έναντι εκβιασμών και τακτικών πρόκλησης πανικού, θα θεωρηθεί "εχθρική ενέργεια". Τα τελεσίγραφα, αντίθετα, οι εκβιασμοί, οι ανοιχτές προκλήσεις με απειλές για επιβολή έξωθεν capital control σε βάρος της Ελλάδας, δεν θεωρούνται "εχθρική ενέργεια" εναντίον της χώρας και του λαού της.

Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο και η κυβέρνηση ανησυχεί μήπως και η υπεράσπιση της χώρας και του λαού της, χαρακτηριστεί ως "εχθρική ενέργεια" εναντίον όλων αυτών που απειλούν να κάνουν παρανάλωμα τη χώρα. Πώς να χαρακτηρίσει κανείς μια τέτοια κυβέρνηση; Κυβέρνηση ανδρεκέλων και λακέδων; Δεν είναι αρκετό. Κυβέρνηση προδοτών; Γιατί πότε υπήρξαν πατριώτες αυτοί οι ευρωλιγούριδες, γνωστοί παλαιόθεν τρόφιμοι των ευρωπαϊκών κονδυλίων;

Αρκεί νομίζω να την χαρακτηρίσουμε ως μια άκρως επικίνδυνη κυβέρνηση δοσιλόγων, της ιδίας φάρας με τους προηγούμενους. Κι ο καθένας από εμάς οφείλει να πάρει τα μέτρα του, οφείλει να πολεμήσει αυτή τη φάρα με όποιον τρόπο μπορεί. Μέχρις εσχάτων. Τώρα ξεχωρίζει στ' αλήθεια ο πατριώτης από τον ραγιά, ο αγωνιστής από τον πουλημένο, ο τίμιος από το λαμόγιο - ψυχή τε και σώματι.

4 σχόλια:

  1. Η σημερινή Ελλάδα είναι ένα άθλιο προτεκτοράτο και οι κυβερνήσεις (μαριονετών) που εκλέγονται με ένα εκτρωματικό καλπονοθευτικό σύστημα (μπόνους +50 έδρες, όριο εισόδου 3%) δεν καθορίζουν τίποτα παρά εγκρίνουν τυπικά τις αποφάσεις ξένων υπερ-εθνικών κέντρων. Και αυτό γίνεται χρόνια τώρα, πολύ πριν τα μνημόνια.

    Εχουμε και λέμε:

    1) Η δημοσιονομικη πολιτική ελέγχεται απο τη Κομισιόν,
    2) η νομισματική πολιτική και το νόμισμα (Ευρώ) ελέγχεται απο την ΕΚΤ,
    3) σχεδόν 80% της νομοθεσίας ειναι υποχρεωτικές οδηγίες/κανονισμοί/νόμοι της Ε.Ε και απαγορεύεται θέσπιση νομων που αντιβαίνουν ευρωπαικές συνθήκες,
    4) η εμπορική πολιτική καθορίζεται απο το Μααστριχ ('ελευθερια κινησης εμπορευμάτων") και τωρα στα κρυφά ΗΠΑ-ΕΕ ετοιμάζουν τη συμφωνία "ελευθέρου" εμπορίου TTIP,
    5) η αγροτική πολιτική (τιμές πώλησης, καλλιέργειες, εισαγωγές-εξαγωγές ) καθορίζεται απο τη ΚΑΠ
    6) οι θέσεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής καθορίζονται απο ΗΠΑ-ΕΕ και όλα τα κρατη μέλη "υποχρεώνονται" να έχουν κοινή στάση
    7) η αμυντική πολιτική και η γενικότερη λειτουργία αλλα και ο εξοπλισμος των ενοπλών δυνάμεων ειναι καθορισμένα και ελεγχόμενα απο τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ
    8) η μεταναστευτική πολιτική και τα θέματα λαθρομετανάστευσης καθορίζονται με τη συνθήκη Δουβλίνο 2 της ΕΕ ενώ επιβάλλεται και η ελευθερία κίνησης εργαζομένων εντος Ε.Ε με τη συνθήκη Μααστριχ
    9) Μας εχουν επιβάλλει την παραχώρηση σε ξένες πολυεθνικες και σε ιδιωτες επενδυτες βασικών υποδομών και στρατηγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας δηλ. των Δημοσίων επιχειρήσεων και φυσικών μονοπωλίων, δημόσιων ακινήτων και γης, ορυκτού πλούτου, ενέργειας, παραλιών, δάση, αεροδρόμια και λιμάνια, σιδηρόδρομοι κλπ

    Ποια διαφορά έχουμε απο μια αφρικανική αποικία την εποχή της Αγγλικής η Γαλλικής αποικιοκρατίας ? Καμία. Ο κάθε Τσίπρας η Σαμαρο-βενιζέλος δεν εχει διαφορά απο τους διάφορους αφρικανούς φυλάρχους που τοποθετούσαν για τοπάρχες οι αγγλο-γάλλοι αποικιοκράτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σας κύριε Καζάκη
    Προφανώς μιλάμε για μια νεομνημονιακη κυβέρνηση που ακριβώς ακολουθεί τις επιταγές των αγορών και βέβαια εαν δεν αφυπνιστούμε ΟΛΟΙ οι Ελληνες δεξιοι, αριστεροί, αναρχικοί διχως ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ θα αλλάξει η Ελλάδα
    Όσο ομως υπάρχουν Τσίπρες, Βαρουφάκιδες και Σαμαράδες που ακόμα ασκούν επιρροή στον λαό δεν αλλάζουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας έχουν κηρύξει πόλεμο, όπως πολύ σωστά λες Δημήτρη και από την άλλη πλευρά είναι και ο Κεντρώος «Λεβέντης» του 1,8%, ο οποίος έχει κηρύξει πόλεμο, από την πλευρά του, κατά όσων σκέφτονται έστω το εθνικό νόμισμα.

    Σε εκπομπή στις 31/5 είχε πει ότι όσοι μιλάνε για δραχμή οδηγούν στην αναρχία και τον εμφύλιο γιατί δεν θα υπάρχουν φάρμακα, καύσιμα, συντάξεις και καταθέσεις! (42:00)

    https://www.youtube.com/watch?v=dBC6HTUjFUU

    Σήμερα (12/6) στην εκπομπή του Παπαδάκη στον Ant1, το «χόντρυνε» ακόμα περισσότερο και είπε απίστευτα πράγματα (1:05). «Όποιος Πρωθυπουργός βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ (π.χ. Τσίπρας) θα πάει φυλακή!». «Μπορεί κάποιοι να λένε δραχμή, έτσι αλόγιστα άλλα όταν δουν τις επιπτώσεις όταν χαθεί ο έλεγχος τότε θα αντιληφθούν ότι ο Πρωθυπουργός έχει διαπράξει αδίκημα εσχάτης προδοσίας!». «Όποιοι μιλάνε για έξοδο είναι ανόητοι και εκτός τόπου και χρόνου!»

    Η λύση, κατά Λεβέντη (13:10) , είναι μια συμφωνία με μικρά πλεονάσματα (1% φέτος, 2% του χρόνου, κλπ) και μετά να δική μας πολιτική με περικοπές στους έχοντες και κατέχοντες. Επίσης προτείνει οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών (14:30)

    https://www.youtube.com/watch?v=njrzdOF2g1s

    Μάλιστα, σε προηγούμενη εκπομπή πριν μερικές ημέρες (5/6) σε άλλο κανάλι είχε προτείνει κυβέρνηση με τεχνοκράτες τύπου Παπαδήμου (πχ με Βαρουφάκη ή Στουρνάρα) χωρίς «λαϊκιστές» για να μπορούν να κάνουν ότι επιβάλει η «επιστήμη» προς όφελος της χώρας!» (19:00)

    https://www.youtube.com/watch?v=VNNU9UgYZnQ

    Αυτός λοιπόν ο γελοίος «τύπος», πήρε (με τις καθόλου τυχαίες ανοησίες του) 1,8%, στις προηγούμενες εκλογές. Το γεγονός αυτό φανερώνει, κατά την άποψή μου, όχι τόσο το βαθμό απερισκεψίας ορισμένων που τον ψήφισαν, αλλά το μέγεθος της απελπισίας και του αδιεξόδου που βιώνει ο ελληνικός λαός. Δημήτρη, νομίζω ότι είναι πραγματικά μοναδική ευκαιρία να ακουστεί η άλλη άποψη. Όποιος άνθρωπος σκέφτεται λογικά (ή απλά σκέφτεται) δεν μπορεί να προσπεράσει την πρόταση του ΕΠΑΜ. Σε ακούω καθημερινά στην εκπομπή και παίρνω θάρρος από την είδηση που αναφέρεις αυτές τις ημέρες ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το Μέτωπό. Εύχομαι να υπάρξει μεγάλη συσπείρωση και στις επόμενες εκλογές, που φαίνεται ότι θα γίνουν πολύ σύντομα, το ΕΠΑΜ να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Η νίκη είναι δική μας, αρκεί να το πιστέψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά, δεν πρέπει να είναι καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις του Λεβέντη ο οποίος είναι σίγουρο πλέον ότι παίζει ρόλο «λαγού».

      Παρόμοιες δηλώσεις με αυτές του Λεβέντη ότι «Όποιος Πρωθυπουργός βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ (π.χ. Τσίπρας) θα πάει φυλακή!» έκανε χτες (12/6) ο άλλος «λεβέντης» ο Άδωνις μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 (στον Νίκο Ευαγγελάτο) «πως εάν η χώρα οδηγηθεί σε χρεοκοπία, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών θα έχουν ποινικές -εκτός από πολιτικές- ευθύνες».

      http://www.parapolitika.gr/article/301152/adonis-tha-toys-odigisoyme-sti-fylaki-hreokopisoyme

      Επίσης, το σενάριο που τσαμπουνάει εδώ και μέρες ο Λαγός-Λεβέντης ότι πρέπει να πάμε σε κυβέρνηση με τεχνοκράτες τύπου Παπαδήμου είχε ακριβώς σήμερα ως πρώτο θέμα η φυλλάδα «Παραπολιτικά» με τον τίτλο «Στήνουν νέο Παπαδήμο στο παρασκήνιο».

      http://www.parapolitika.gr/sites/default/files/143_0.jpg

      Τυχαία όλα αυτά; Δεν νομίζω. Πρόκειται για συντονισμένη προσπάθεια για να τρομάξουν τον κόσμο και να μας φορέσουν, κατά τις επιταγές των τοκογλύφων τον νέο «παπα-δήμιο» σε μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» με γνωστά καλόπαιδα. Δεν αποκλείεται να είναι και ο «παμμέγιστος» Μπάρμπα-Φώτης ο οποίος ετοιμάζεται να μπει στην κυβέρνηση και μάλιστα ως Υπουργός:

      http://www.parapolitika.gr/article/301289/mpainei-stin-kyvernisi-o-koyvelis

      Διαγραφή