Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Το ΔΝΤ αποκάλυψε ότι η Ελλάδα κι ο λαός της θυσιάζονται στο βωμό του ευρώ και οι εγχώριοι απατεώνες της πολιτικής μιλούν για λάθη…

Η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, η οποία αρχικά διέρρευσε στην εφημερίδα Wall Street Journal και κατόπιν, τουλάχιστον μέρος της, δημοσιεύτηκε από το ίδιο το Ταμείο, έχει πυροδοτήσει μια ακόμη αντιπαράθεση αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης. Τι ήταν εκείνο που πυροδότησε την αντιπαράθεση; Η ομολογία του ΔΝΤ ότι έκανε λάθη στο πρόγραμμα της Ελλάδας; 

Αυτό θέλει να πιστέψουμε ο Γιούνκερ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο MNI και στο Euro2day.gr (7/6) δήλωσε ότι οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για την Ελλάδα αποδείχθηκαν όλες λανθασμένες, διότι δεν «είχαν καμία επαφή με την πραγματικότητα.». Να τι είπε: «Είμαι πολύ επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις. Μάλιστα, δεν πιστεύω πως αυτές οι προβλέψεις βασίζονται σε επιστημονικούς παράγοντες. Πρέπει απλώς να περιμένουμε. Όμως, η εντύπωσή μου είναι ότι η Ελλάδα έχει καλές πιθανότητες να βγει από την ύφεση και η χώρα θα επιστρέψει σε αδύναμη ανάπτυξη το 2014. Όμως, δεν θεωρώ αυτές τις προβλέψεις επιστημονική απόδειξη. Διότι όλες οι προβλέψεις που έγιναν αποδείχθηκαν ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Οι αποφάσεις όμως που ελήφθησαν ήταν πάντως οι σωστές, και ας βασίστηκαν σε λανθασμένες προβλέψεις, επιμένει ο κ. Γιούνκερ, που δεν πρέπει να λησμονείται ότι τον καιρό εκείνο ως πρόεδρος του Eurogroup είχε κρισιμότατο ρόλο στη διαμόρφωση του ελληνικού προγράμματος. «Οι αποφάσεις που λάβαμε ήταν οι σωστές, παρότι οι προβλέψεις ήταν εν μέρει λάθος» τόνισε. Τώρα πώς γίνεται να παίρνει σωστές αποφάσεις με λάθος εκτιμήσεις και προβλέψεις, αυτό αποτελεί αληθινή πρωτοτυπία. Μεγαλύτερη πρωτοτυπία συνιστά η επιμονή στο ίδιο πρόγραμμα που έχει αποδειχθεί λάθος.

Πρόκειται για τον ορισμό του παραλογισμού, αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Η έκθεση του ΔΝΤ δεν μιλά απλά για λάθη σε εκτιμήσεις και στο εφαρμοζόμενο πρόγραμμα, αλλού επικεντρώνεται: Υποστηρίζει ότι το ΔΝΤ παράκαμψε τους κανόνες του Ταμείου για να συμμετάσχει σ’ ένα πρόγραμμα που εξαρχής διαφωνούσε γιατί θεωρούσε ότι δεν θα πετύχει. Θεωρούσε ότι με δεδομένο το ύψος του δημόσιου χρέους της Ελλάδας θα έπρεπε ευθύς εξαρχής να εφαρμοζόταν αναδιάρθρωση με «κούρεμα», όπως είχε εφαρμοστεί στην Ουρουγουάη το 2002, στην Τζαμάικα το 2011 και αλλού. Αυτό δεν έγινε γιατί δεν το επέτρεψε η ελληνική κυβέρνηση και πρωτίστως οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης. Ο λόγος ήταν απλός. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν τόσο εκτεθειμένες σε ελληνικά ομόλογα το 2010 που μια αναδιάρθρωση του χρέους με «κούρεμα» θα τις φόρτωνε με μεγάλες ζημιές, ενώ θα έριχνε τις αξίες και των άλλων κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης. Η Ελλάδα λοιπόν έπρεπε να θυσιαστεί, να ακολουθήσει ένα εν πολλοίς λανθασμένο πρόγραμμα προκειμένου να διασωθεί το ευρώ και οι τράπεζες του ευρωσυστήματος. Αυτή είναι η κατακλείδα της έκθεσης του ΔΝΤ. Όλα τα άλλα είναι φλυαρίες για αγρίους.

Μάλιστα στην έκθεσή του το ΔΝΤ εκτιμά ότι όταν τελικά έγινε η αναδιάρθρωση με «κούρεμα» το 2012 ήταν δώρο, άδωρο. Να τι λέει η ίδια η έκθεση: «Μια καθυστερημένη αναδιάρθρωση του χρέους έδωσε ένα παράθυρο ευκαιρίας για τους ιδιώτες πιστωτές για μείωση της έκθεσης και να μεταφέρουν το χρέος σε επίσημα χέρια. Ως είδαμε και προηγουμένως, αυτή η στροφή έγινε σε μεγάλη κλίμακα και περιόρισε τις ζημιές των πιστωτών, όταν το PSI τελικά πραγματοποιήθηκε, αφήνοντας τους φορολογούμενους και το δημόσιο τομέα να φορτωθεί τις ζημιές.» Με άλλα λόγια η αναδιάρθρωση έγινε μόνο όταν συνέφερε τους ιδιώτες δανειστές, κυρίως τις ευρωπαϊκές τράπεζες και ήταν τέτοια που φόρτωσε τις ζημιές στο δημόσιο ταμείο και στους φορολογούμενους.

Καταλάβατε ποιο είναι το καίριο ζήτημα που τέθηκε; Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να επιβιώσει η ευρωζώνη και το ευρώ. Πρωταρχικό κριτήριο δεν ήταν ποτέ η όποια διάσωση της Ελλάδας, αλλά πώς εξασφαλιστούν τα συμφέροντα του ευρωσυστήματος. Και γι’ αυτό δεν μιλά κανένας. Κανένας! Απολύτως κανένας! Κι επειδή όλα τα κόμματα συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης έχουν δώσει γη και ύδωρ στο ευρώ και την ευρωζώνη, κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν και το ρίχνουν στην «λαθολογία». Αλλιώς θα έπρεπε να απαντήσουν στο εξής απλό ερώτημα: Δέχονται να θυσιαστεί η Ελλάδα στο βωμό του ευρώ και του ευρωσυστήματος;

Το ΔΝΤ γνωρίζει πολύ καλά ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει ξεφύγει και πώς δεν είναι ανατάξιμη με κανέναν τρόπο και μέσο. Γνωρίζει πολύ καλά ότι τα περί ανάκαμψης είναι παραμύθια της Χαλιμάς και γι’ αυτό προσπαθεί να ξεφορτωθεί την ευθύνη για το τι θα συμβεί στην χώρα και στον λαό της. Ξέρει ότι τα χειρότερα έρχονται κι έτσι πετά το μπαλάκι στα επιτελεία της ευρωζώνης. «Δεν φταίω εγώ, αλλά η ευρωζώνη που θυσίασε την Ελλάδα για το ευρώ,» αυτό λέει. Και δεν έχει άδικο. Όχι στο ότι δεν φταίει το ΔΝΤ, αλλά στο γεγονός ότι όντως η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί το ευρώ και το τραπεζικό καρτέλ της ευρωζώνης.

Κι αν θυσίασαν την Ελλάδα το 2010 για να μην εξαπλωθεί η «μόλυνση» στο υπόλοιπο ευρωσύστημα, όπως έλεγαν τότε οι Ευρωπαίοι των Βρυξελλών, όταν η ευρωζώνη είχε ρυθμό οικονομικής ανόδου 2% και η Γερμανία 4,2% με συνολικό δημόσιο χρέος στο 80% του ΑΕΠ της, τότε τι πρόκειται να κάνουν σήμερα; Τι πρόκειται να κάνουν σήμερα όταν το δημόσιο χρέος της ευρωζώνης καλπάζει ξεπερνώντας το 90% επί του ΑΕΠ της και για έκτο συνεχές τρίμηνο η οικονομία της συρρικνώνεται; Τι πρόκειται να κάνουν τα επιτελεία του ευρωσυστήματος τώρα που ακόμη και η Γερμανία παρουσιάζει στασιμότητα στην οικονομία της με το χρέος να ανεβαίνει επικίνδυνα, ενώ ακόμη και η εύρωστη μέχρι πρότινος Φιλανδία μαζί με την Ολλανδία βουλιάζουν στην ύφεση; Θα διστάσουν μήπως να θυσιάσουν μέχρις εξοντώσεως την Ελλάδα;

Τόσο οι αξιωματούχοι του ευρωσυστήματος, όσο και το ΔΝΤ, ξέρουν πολύ καλά τι επίκειται για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό προκειμένου να στηριχθεί το ευρώ και το καταρρέον ευρωσύστημα και προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο. «Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο. Το ΔΝΤ απλά προσπαθεί να 'νίψει τας χείρας του' πετώντας τα απόνερα στις πλάτες της Ευρώπης,» δήλωσε ο Όλι Ρεν, σε ασυνήθιστα σκληρό ύφος, στην εφημερίδα Wall Street Journal μόλις χθες. Κι αυτό ακριβώς κάνει το ΔΝΤ. Νίπτει τας χείρας του για το τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρωζώνη.

Και το φιλοθεάμων κοινό της Ελλάδας; Αυτό το ανέλαβαν οι δημοσιογράφοι της πλάκας και της διατίμησης, οι οικονομολόγοι της μπαρουφάκιας σχολής και της διατεταγμένης υπηρεσίας και φυσικά τα κόμματα. Κοινός τους στόχος; Να μην αντιληφθεί ο απλός κόσμος προς τι γίνεται ο καυγάς για το πάπλωμα. Να μην αντιληφθεί ότι δίχως κανένα δισταγμό θυσίασαν την χώρα του και τον ίδιο προκειμένου να διασωθεί το ευρώ και το ευρωσύστημα. Να μην αντιληφθεί ότι ο ίδιος, μαζί με τους άλλους λαούς της Ευρώπης, δεν είναι παρά θυσία στον Μινώταυρο του ευρώ. Κι ότι από αυτόν τον Μινώταυρο δεν πρόκειται να γλυτώσει ούτε αυτός, ούτε η χώρα του, ούτε καμιά από τις χώρες της ευρωζώνης, εκτός κι αν βρεθεί ένας Θησέας για να σκοτώσει μια και καλή το ανθρωποφάγο τέρας.
Κι έτσι ολόκληρη η συγχορδία της παραπληροφόρησης, της εξαπάτησης και της απόλυτης βλακείας το έχει ρίξει στην «λαθολογία».

Το υπουργείο οικονομικών ποιεί την νύσσα. Ο φερόμενος πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ τυρού και αχλαδιού ότι έχουν διορθωθεί τα λάθη. Ο μέγας και πολύς Βενιζέλος δήλωσε: «Η έκθεση του ΔΝΤ καταγράφει και επιβεβαιώνει θέσεις που έχουμε παρουσιάσει δημόσια κατ’ επανάληψη και ήταν η βάση της επιχειρηματολογίας μας στις σκληρές διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και τα άλλα δύο μέλη της τρόικας προκειμένου να διαφυλάξουμε την Ελλάδα από τη σωρευτική ύφεση και ανεργία που προήλθε από την εφαρμογή ενός ατελούς στη σύλληψή του πρώτου προγράμματος.

Οι διαφορές άλλωστε ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο πρόγραμμα δείχνουν την κατεύθυνση που έπρεπε να είχε επιλεγεί εξ αρχής. Η Ελλάδα ήταν και είναι δυστυχώς υποχρεωμένη να σταθμίζει τον διεθνή συσχετισμό δυνάμεων, ιδίως όταν αυτός έχει να κάνει με τους δανειστές της. Υπάρχουν πολλές επιλογές που ποτέ δεν θα κάναμε εμείς μόνοι μας, αλλά ήμασταν υποχρεωμένοι να τις κάνουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Γι’ αυτό χρειάζεται μια νέα πολιτική στρατηγική η Ευρωζώνη και όλη η Ευρώπη. Κι αυτό είναι το καθήκον που πρέπει να επωμιστούν πρωτίστως οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές».

Μένεις άναυδος με το θράσος τους. Δεν έχει να πει τίποτε για το γιατί αυτός και οι κυβερνήσεις που συμμετείχε αποδέχτηκαν και μάλιστα χωρίς καν διαπραγμάτευση, όπως αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ, να θυσιαστεί η Ελλάδα και ο λαός για το ευρώ; Γιατί ο ίδιος προχώρησε τελικά σε μια αναδιάρθρωση του χρέους που εξυπηρετούσε μόνο τους ευρωπαίους δανειστές και φόρτωσε τις ζημιές στον Έλληνα φορολογούμενο και στο δημόσιο ταμείο; Για όλα αυτά δεν έχει να πει τίποτε εκτός από την γνωστή δικαιολογία των απανταχού δοσιλόγων και κατ’ επάγγελμα προδοτών: «Η Ελλάδα ήταν και είναι δυστυχώς υποχρεωμένη να σταθμίζει τον διεθνή συσχετισμό δυνάμεων, ιδίως όταν αυτός έχει να κάνει με τους δανειστές της. Υπάρχουν πολλές επιλογές που ποτέ δεν θα κάναμε εμείς μόνοι μας, αλλά ήμασταν υποχρεωμένοι να τις κάνουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα.» Με άλλα λόγια η Ελλάδα, δηλαδή εμείς που την κυβερνάμε είμαστε υποχείρια των «διεθνών συσχετισμών δυνάμεων» κι έτσι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενδίδουμε στις πιέσεις και τους εκβιασμούς.

Ο Βενιζέλος και το συνάφι του θα αναγκαστούν να απαντήσουν συγκεκριμένα στο γιατί έπρεπε να θυσιαστεί η Ελλάδα και ο λαός της και ποια συγκεκριμένα συμφέροντα υπηρετεί η πολιτική ενδοτισμού και υποτέλειας που ακολουθούν, μόνο όταν βρεθούν στο σκαμνί του κατηγορουμένου επί εσχάτη προδοσία. Μαζί και με όλους εκείνους τους ανώτατους δικαστικούς, εκδότες και δημοσιογράφους που καθαγίασαν την θανάτωση της Ελλάδας και του λαού της προς όφελος του ευρωσυστήματος. Ειλικρινά με τρώει η περιέργεια να ακούσω πώς θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης. Αν και είμαι σίγουρος ότι απλά θα επαναλάβουν όλες τις τετριμμένες δικαιολογίες των εκάστοτε εθνοπροδοτών και πρακτόρων αλλότριων συμφερόντων.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με την σειρά της παίζει κι αυτή το χαρτί της «λαθολογίας». Κουβέντα για την ταμπακέρα. Μάλιστα ο κ. Μηλιός, υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ανάμεσα στα άλλα: «Συγκεκριμένα ομολογείται ότι υπήρχε αναγκαιότητα μείωσης του χρέους από το 2010, ότι ήταν λανθασμένη η απόφαση του PSI του Μαρτίου του 2012, και η πλήρης αποτυχία των προβλέψεων για τα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη. Κυρίως όμως αποκαλύπτει ότι ουσιαστικά η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο για την εφαρμογή της ίδιας αντιδραστικής πολιτικής σε όλες της χώρες της ΕΕ.» Μόνο που η έκθεση του ΔΝΤ δεν λέει αυτό. Δεν λέει ότι η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο για την εφαρμογή της ίδιας αντιδραστικής πολιτικής σε όλες της χώρες της ΕΕ. Αυτό το έβγαλε από την κοιλιά του ο κ. Μηλιός. Μόνο οι πιο ανόητοι από τους οπαδούς που ταιριάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι το ΔΝΤ καταγγέλλει την πολιτική που εφαρμόζει και το ίδιο.

Ειδικοί στην στρεψοδικία, ανάλογα με τις σκοπιμότητες που υπηρετούν, τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τρέμουν να απαντήσουν σ’ αυτό που πραγματικά ομολογεί η έκθεση του ΔΝΤ: η Ελλάδα θυσιάστηκε για να διασωθεί το ευρώ και το ευρωσύστημα. Έχουν να πουν τίποτε γι’ αυτό; Ούτε κουβέντα! Μήπως θα μπορούσαν να μας διευκρινίσουν αν αποδέχονται την θυσία της Ελλάδας και του λαού της προκείμενου να επιβιώσει το ευρώ και η ευρωζώνη; Θα θυσιάσουν την Ελλάδα και τον λαό της για να επιβιώσει το ευρωσύστημα; Σιγή ιχθύος. Την έχουν πουλήσει την ιστορία και μάλιστα τοις μετρητοίς και τώρα φοβούνται μήπως κι εκτεθούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ΑΝΕΛ του Καμένου. Στις 6/6 είχαμε την δήλωση του Νότη Μαριά: «Κάθε θαύμα κρατάει τρεις μέρες, λέει η λαϊκή παροιμία, τόσο κράτησε και το δήθεν success story του κ. Σαμαρά, καθώς σύμφωνα με το ΔΝΤ, αντί για ανάπτυξη έρχονται νέο μνημόνιο και νέα σκληρά μέτρα σε βάρος του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού». Κι όπως θα περίμενε κανείς, κουβέντα για την ταμπακέρα, δηλαδή για την αποκάλυψη του ΔΝΤ ότι όλα αυτά που ζούμε συμβαίνουν γιατί η Ελλάδα και ο λαός της οφείλει να θυσιαστεί στο βωμό του ευρώ. Ο κ. Μαριάς, όπως συνηθίζει, δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε κι έτσι συνεχίζει το γνωστό παιχνίδι της πολιτικής απάτης.

Κατόπιν την σκυτάλη πήρε ο Τέρενς Κουίκ, πάλι των Καμμένων Ελλήνων, ο οποίος χωρίς όνειδος δήλωσε στις 6/6: «Η έκθεση του ΔΝΤ, αλλά και οι δηλώσεις του οικονομικού εκτελεστή Πωλ Τόμσεν που αναφέρονται σε λάθος συνταγή για την Ελλάδα, δημιουργεί ορισμένα ερωτηματικά: Από λάθος αυτοκτόνησαν 4.000 Έλληνες; Από λάθος έμειναν άνεργοι 1.500.000 Έλληνες; Από λάθος κατέβασαν ρολά εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις; Από λάθος εκχωρήθηκε η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας με το αγγλικό δίκαιο και το Δικαστήριο του Λουξεμβούργου; Επειδή, όμως, τα λάθη πρέπει να πληρώνονται, γι’ αυτό αισθάνομαι ότι ορθώς υπέβαλλα μηνυτήρια αναφορά στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εναντίον του Πωλ Τόμσεν και της υπόλοιπης παρέα του της τρόικας. Φυσικά, εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι θράσος του Πωλ Τόμσεν, μετά από αυτή τη νέα ομολογία του, να θέλει την άλλη εβδομάδα να ξανάρθει στην Ελλάδα. Κανονικά θα πρέπει να του απαγορευθεί η είσοδος. Κατά τα άλλα, αναρωτιέμαι. Με τέτοια νέα ωμή ομολογία, πώς είναι δυνατόν να συνεργαστεί μαζί του η ελληνική συγκυβέρνηση; Και με την ευκαιρία επίσης αναρωτιέμαι, πώς είναι δυνατόν με αυτόν τον οικονομικό εκτελεστή να κάθισε στο ίδιο τραπέζι και να συνομίλησε μαζί του στην Ουάσινγκτον, ο κατά τα άλλα αντιμνημονιακός Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας;».

Όπως καταλάβατε, κατά τον Τέρενς Κουίκ, όλα ήταν ένα λάθος και ο κακός της υπόθεσης είναι ο Πολ Τόμσεν. Κι ευτυχώς. Γιατί το πρόβλημα θα μας το λύσει η μηνυτήρια αναφορά στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εναντίον του Πωλ Τόμσεν και της υπόλοιπης παρέα του της τρόικας. Κουβέντα φυσικά για την αποκάλυψη του ΔΝΤ ότι ο λαός της Ελλάδας και η ίδια η χώρα θυσιάστηκε στο βωμό του ευρώ. Πώς να πει κουβέντα όταν όλοι τους έχουν δώσει γη και ύδωρ στο ευρωσύστημα; Πώς να τοποθετηθεί με ειλικρίνεια στο όλο ζήτημα, όταν για όλους αυτούς η ειλικρίνεια είναι ασύμβατη με την πολιτική που ακολουθούν. Δεν έχουν ούτε καν το ανάστημα να δηλώσουν ότι η Ελλάδα και ο λαός της δεν πρόκειται να θυσιαστεί για το ευρώ και την ευρωσύστημα. Είναι τόσο πατριώτες της καρπαζιάς που ασκούν αντιπολίτευση μόνο μέχρις εκεί που τους παίρνει απέναντι στα μεγάλα αφεντικά.

Το ίδιο μονοπάτι ακολούθησε και η Χρυσή Αυγή, η οποία αρχικά στις 6/6 εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Τα κοράκια του ΔΝΤ παραδέχθηκαν πως αποτελούν καταστροφή για την Ελλάδα και την εθνική μας οικονομία. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί άμεση καταγγελία του Μνημονίου και οριστική παύση πληρωμής του παράνομου και επαχθούς χρέους της χώρας.» Σιγά, ρε κορίτσια, θα σκίσετε κανένα καλσόν! Δεν έχουν ούτε καν τα κότσια να καταγγείλουν αυτό που στ’ αλήθεια παραδέχτηκε το ΔΝΤ, ότι δηλαδή η Ελλάδα καταστρέφεται προκειμένου να διασωθεί το ευρώ και το ευρωσύστημα. Το αδελφάτο της Χρυσής Αυγής ξέρει μόνο να παπαγαλίζει αιτήματα που αντιγράφει από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως η «οριστική παύση πληρωμής του παράνομου και επαχθούς χρέους της χώρας,» ότι κι αν σημαίνει αυτό. Αν δεν πουλούσαν τζούφιο πατριωτισμό για να κρύψουν την φασιστική εθνικοφροσύνη τους που ανέκαθεν υπηρετούσε ξένα συμφέροντα, όπως οι Γερμανοτσολιάδες πρόγονοί τους, θα γνώριζαν πολύ καλά ότι η μόνη «οριστική παύση πληρωμής» χρέους χωρίς καταστροφικές επιπτώσεις για την χώρα μπορεί να γίνει αποκλειστικά μονομερώς και εκτός ευρώ. Γι’ αυτό κι αυτή η θέση είναι η μόνη αληθινά πατριωτική.

Και για να μην παρεξηγηθούν τα αφεντικά εξ εσπερίας της Χρυσής Αυγής, το αδελφάτο προέβη σε νέα διορθωτική δήλωση την επομένη: «Η τρόικα δηλώνει επισήμως πλέον την αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής που διέλυσε τη χώρα μας και τσάκισε τον ελληνικό λαό. Η συγκυβέρνηση παραμένει άβουλο πιόνι στα χέρια των τοκογλύφων δανειστών. Μόνο μία εθνική ηγεσία με πρωτοπόρο τη Χρυσή Αυγή μπορεί να αντισταθεί στην τρόικα, να καταγγείλει το μνημόνιο και να εκμεταλλευθεί τον εθνικό μας πλούτο προς όφελος των Ελλήνων.» Σ’ αυτή την δήλωση, όπως βλέπετε, εξαφανίστηκε μέχρις και η αναφορά στην «οριστική παύση πληρωμής του παράνομου και επαχθούς χρέους της χώρας.» Το πρόβλημα περιορίζεται στην αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής, ότι ακριβώς λένε και οι Τσιπρέοι-Καμμένοι, ενώ το μόνο πρόβλημα που εντοπίζει είναι «η συγκυβέρνηση παραμένει άβουλο πιόνι στα χέρια των τοκογλύφων δανειστών.» Άβουλο πιόνι, όχι προδότες και δοσίλογοι που θανατώνουν σκόπιμα την Ελλάδα και τον λαό της προκειμένου να διασωθεί το ευρώ. Όπως άλλωστε αποκάλυψε και το ΔΝΤ. Κουβέντα για την ταμπακέρα.

Είναι τόσο «πατριώτες» οι φύλαρχοι του αδελφάτου της Χρυσής Αυγής που ζητούν μόνο την αλλαγή βάρδιας. Να φύγουν αυτοί που είναι «άβουλα πιόνια» και να έρθει «μία εθνική ηγεσία με πρωτοπόρο τη Χρυσή Αυγή μπορεί να αντισταθεί στην τρόικα, να καταγγείλει το μνημόνιο και να εκμεταλλευθεί τον εθνικό μας πλούτο προς όφελος των Ελλήνων.» Δηλαδή να έρθει μια «εθνική ηγεσία» που δεν θα αμφισβητήσει το γεγονός ότι η Ελλάδα θυσιάζεται για την επιβίωση του ευρωσυστήματος, απλά θα διαπραγματευθεί υπέρ των Ελλήνων το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου. Πρόκειται για σκάντζα βάρδια νταβατζή. Ε, κι από νταβατζήδες οι φύλαρχοι της ΧΑ οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα περισσότερα.

Και μας έμεινε το ΚΚΕ, το οποίο με σχόλιο του γραφείου τύπου (7/6) είπε τα εξής σημαντικά: «Η αντιπαράθεση μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ είναι τσακωμός μεταξύ λύκων για το μοίρασμα της λείας από το σφαγιασμό του λαού. Εκφράζει αντιθέσεις μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικών κέντρων  για το πώς θα επιμεριστούν τα κέρδη και οι ζημιές από την κρίση, όπως επίσης και από ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, το οποίο - όπως και το προηγούμενο - θα φορτώσουν στις πλάτες του λαού. Την ίδια στιγμή τόσο η ΕΕ, όσο και το ΔΝΤ  με κάθε ευκαιρία τονίζουν ότι η αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί προκειμένου να θωρακιστούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Ο λαός χρειάζεται να απορρίψει τις συνταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ, αλλά και τα κόμματα που του προτείνουν να επιλέξει με ποια συνταγή θα χρεοκοπήσει. Η λύση προς όφελός του βρίσκεται στη λαϊκή συμμαχία και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ.»

Τι μας λέει το ΚΚΕ; Τα ίδια που μας λένε κι όλοι οι άλλοι, μόνο που τα ερμηνεύει με βάση το δικό του Κοράνι, ή Ευαγγέλιο. Για την ταμπακέρα ούτε λόγος. Τι έχει να πει το ΚΚΕ για την ομολογία του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα ως χώρα κι ως λαός θυσιάζεται προκειμένου να επιβιώσει το ευρωσύστημα; Απολύτως τίποτε. Μόνο τετριμμένες ανοησίες για αντιθέσεις μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου, ξεπατικοτούρα από τα εγχειρίδια για ασχέτους του Περισσού. Το ΚΚΕ, όπως και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, προσπαθεί να στρέψει αλλού την προσοχή του κόσμου. Να τον αποπροσανατολίσει για να μην αντιληφθεί ότι το βασικό μέτωπο βρίσκεται στο καθεστώς εκποίησης και διάλυσης που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα προκειμένου να διασωθεί το ευρωσύστημα. Αντί λοιπόν να απαντά στο συγκεκριμένο, δηλαδή στο αν και κατά πόσο θα πρέπει ο ελληνικός λαός να δεχτεί να θυσιαστεί αυτός και η πατρίδα του για το ευρώ και το ευρωσύστημα, δραπετεύει σ’ έναν αφηρημένο και εντελώς ακίνδυνο αντικαπιταλισμό.

Το ΔΝΤ και η ΕΕ δεν τσακώνονται γιατί έχουν προτιμούν διαφορετικές συνταγές, ούτε για το πώς θα μοιραστούν την λεία, αλλά για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στις εξελίξεις στην ευρωζώνη και στην Ελλάδα τώρα που βαθαίνει η κρίση και η ύφεση. Βγαίνουν και οι δυο να ομολογήσουν ότι θανατώνουν εξεπιτούτου την Ελλάδα για να επιβιώσει το ευρωσύστημα και για να μην υπάρξουν αθέμιτοι τρανταγμοί στις παγκόσμιες αγορές και το ΚΚΕ δεν έχει να πει τίποτε απολύτως. Και φυσικά ως «επαναστατικό» κόμμα που είναι καλεί τον ελληνικό λαό να απορρίψει «τις συνταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ» και να ακολουθήσει, σαν καλό αμνοερίφιο, ή «χύδην όχλος» - όπως έλεγε ο Βυζάντιος – το ΚΚΕ. Αυτό θα πει ταξική απολογητική υπέρ της πιο αισχρής και ομολογημένης αποικιοκρατίας που έχει επιβληθεί ποτέ στην Ελλάδα και τον λαό της.

Πώς μπορεί κάποιος που έχει σώας τα φρένας και διαθέτει στοιχειώδη αξιοπρέπεια να τους πιστεύει; Πώς μπορεί να πιστεύει ότι κάποιος από δαύτους θα κάνει την διαφορά, όταν δεν τολμούν ούτε καν να τοποθετηθούν ανοιχτά και ξάστερα στο κυρίαρχο ζήτημα που έθεσε η διαμάχη ΔΝΤ και ΕΕ; Αυτοί που θανατώνουν εδώ και τρία χρόνια τον λαό και την χώρα, ομολογούν ότι το κάνουν για να διασώσουν το ευρώ και τις αγορές και κανείς από τους εγχώριους αντιμνημονιακούς δεν λέει κουβέντα. 

Τι μπορεί να περιμένει κανείς από όλους αυτούς όταν δεν τολμούν ούτε καν να πουν ότι δεν αποδέχονται την θυσία της Ελλάδας και του λαού της προς όφελος του ευρωσυστήματος. Δεν την αποδέχονται ακόμη κι αν χρειαστεί να τιναχτεί στον αέρα ολόκληρο το ευρωσύστημα και οι διεθνείς κεφαλαιαγορές που βρίσκονται πίσω του. Γιατί δεν το λένε; Για έναν απλό λόγο: γιατί παίζουν με σημαδεμένη τράπουλα. Κρώζουν για λάθη και για αποτυχημένα μνημόνια ώστε να μην καταλάβει κανείς από τους αξιοθρήνητους οπαδούς τους ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο ίδιο το ευρωσύστημα σαν παρά φύση απόστημα, που για να επιβιώσει θα πρέπει να θανατωθεί ότι υγιές εξακολουθεί και υπάρχει στην κοινωνία. Πρώτα και κύρια οι λαοί και οι χώρες τους. Κι ενώ το ΔΝΤ και η ΕΕ το ομολογούν ανοιχτά, οι δικοί μας αντιμνημονιακοί και ταξικοί παίζουν την κολοκυθιά.  

Για όλους αυτούς πολιτική είναι η «τέχνη του εφικτού» που τους επιτρέπει να επιβιώνουν σε βάρος του λαού και ταυτόχρονα να εμφανίζονται ως εκφραστές του. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάρα σήμερα που στοιχειώνει την σκέψη και την δράση του ελληνικού λαού. «Η ανθρωπότης εξηγέρθη», έγραφε ο Αναστάσιος Βυζάντιος το 1876, «κατά των μοναρχών, οίτινες ετόλμησαν να είπωσι «το κράτος ειμί εγώ» και ανεχόμεθα εν τούτοις, οι φιλελεύθεροι Έλληνες, να επαναλαμβάνωσι τα κόμματα την αυτήν βέβηλον φράσιν! Τα κόμματα είναι το έθνος! Βεβαίως, αλλά μήπως όπως και τα εξανθήματα και αι υπερσαρκώσεις είναι ο άνθρωπος;» 

Κι όσο όλοι εμείς που υποφέρουμε, όλοι εμείς που έχουμε κάθε λόγο να λέμε ότι ανήκουμε στο λαό, στον εργαζόμενο λαό, όσο ανεχόμαστε τα εξανθήματα και τις υπερσαρκώσεις που αποκαλούμε κόμματα να κατατρώγουν τις σάρκες μας, να μας αγοράζουν και να μας πουλάνε κατά το δοκούν, να σπέρνουν την διχόνοια ανάμεσά μας με τις ιδεολογίες τους – καταφύγια ανεπρόκοπων και απόλυτα διεφθαρμένων πολιτευτών καριέρας – τότε το τέλος μας είναι απολύτως βέβαιο. Θα γίνουμε η θυσία που τόσο ανάγκη έχει ο σύγχρονος Μινώταυρος του ευρώ και των αγορών προκειμένου να επικρατήσει η δική τους άθλια και παρά φύση ύπαρξη πάνω στις κοινωνίες, του λαούς και τις πατρίδες τους.








22 σχόλια:

  1. Ο Θησεας οφειλει να γινει ο ελληνικος λαος και να σκοτωσει τον Μινωταυρο, προτου γινει θυσια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο το ερωτημα πρεπει να το θετουμε σε καθε πολιτικο που ξερουμε και σε καθε κομματοσκυλο του. Δεχεσαι να θυσιαστουμε για το Ε και το Ευρωσυστημα, οπως ειπε το ΔΝΤ στην εκθεση του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ πραγματικα ψαχνομαι κ δεν μπορω ν'αντιληφθω τι μπορει να ειναι αυτο που θα μας αφυπνισει κ θα μας ξεσηκωσει,γιατι πραγματικα πιστευω οτι ολοι πλεον, λιγο-πολυ γνωριζουμε ποιοι μας κυβερνανε κ που αυτοι μας οδηγουνε.Και ειμαστε τελικα αδιαφοροι? η ενας υπερεκτιμημενος λαος ο οποιος κατα βαση ειναι δειλος κ μας αξιζουν οσα τραβαμε? Σ'αυτο δημητρη δεν εχεις αποψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως το ΔΝΤ δίνει άφεση αμαρτιών στην ελληνική κυβέρνηση;
    Διότι, ενδυόμενο τον μανδύα του αποδιοπομπαίου τράγου, δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση για να διατηρηθεί στην εξουσία.
    Είναι πασιφανές πως δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη αφού δεν γίνονται επενδύσεις. Μόνο ο Στουρνάρας πιστεύει κάτι τέτοιο και το έχει αναγγείλει. Για να παραμείνουν λοιπόν άνθρωποι σαν τον Στουρνάρα στην εξουσία, κάνοντας αυτό που τους λένε να κάνουν, πρέπει κάποιος ξένος ν΄αναλάβει την ευθύνη. Έτσι κι αλλιώς, δεν πρόκειται να πληγεί το κύρος του ΔΝΤ λέγοντας πως έκανε λάθος στην Ελλάδα.
    Εγώ πάντως ξέρω πως, το 2009, η Ελλάδα δεν είχε τραπεζικό πρόβλημα τύπου Ιρλανδίας ούτε φούσκα ακινήτων όπως η Ισπανία. Είχε ένα πληθωρικό Δημόσιο που παρήγαγε ελλείμματα και γραφειοκρατία.
    Στην Ελλάδα υπήρξε ανέκαθεν κατάσταση εμφυλίου. Οι ημέτεροι, δηλαδή οι βολεμένοι ή αυτοί που είχαν μπάρμπα στην Κορώνη, απολάμβαναν προνόμια που δεν γνώρισε ποτέ ο ιδιωτικός τομέας, δηλαδή τα αποπαίδια. Παχυλές συντάξεις στα 50, εφάπαξ, σύνταξη στις άγαμες θυγατέρες, μπαξίσι...
    Αν είχαν απολυθεί 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι το 2009, όπως ζητούσε ο Μάνος, η Ελλάδα θα παρουσίαζε πρωτογενές πλεόνασμα (κάτι για το οποίο ψευδώς καυχάται ο Στουρνάρας σήμερα μετά από τόσα χαράτσια) και δεν θα σταματούσε ο δανεισμός της από τις αγορές.
    Ο ιδιωτικός τομέας, παρά την ιδιαιτερότητά του (πληρωμές με μεταχρονισμένες επιταγές...) ήταν σχετικά υγιής. Τώρα, δεν υπάρχει ιδιωτικός τομέας! Έσβησε όπως και η ελπίδα.
    Το Δημόσιο όμως (δηλαδή οι ψηφοφόροι του πολιτικού συστήματος) ζει και βασιλεύει.
    Αν η τρόικα είχε απαιτήσει από το 2010 απολύσεις ΔΥ θα ήταν καλύτερα. Αλλά οι τροϊκανοί δεν ήρθαν στην Ελλάδα για να σώσουν την Ελλάδα. Αυτό υποτίθεται πως είναι έργο της ελληνικής κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήτσο ,
      χαιρετισματα στον Τζήμερο και σε όποιον άλλο ...λαγό...βρεις στον δρόμο σου...
      Απ΄ότι φάινεται ακόμα...δεν κατάλαβες τίποτα απ΄ότι διάβασες στο άρθρο του Καζάκη ή ακόμα χειρότερα...κάνεις πως δεν κατάλαβες!
      Ασε λοιπόν να συζητήσουμε εδώ μέσα οι υπόλοιποι που ...καταλάβαμε!
      Και μην ανησυχείς θα σου στείλω την λίστα ( και σε σένα και στους υπόλοιπους λαγούς που θα συναντήσεις στον δρόμο σου ) με τους υπό απόλυση Δ.Υ. μόλις εκείνη ολοκληρωθεί ούτως ώστε να ικανοποιηθείς επιτέλους και να ηρεμήσεις για να κοιμηθείς ήσυχα τον ...ύπνο του δικαίου...και να περιμένεις και εσύ την...ανάπτυξη !!!
      Υ.Γ. ΖΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ...ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ...ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ...ΚΑΙ ΤΩΝ ...ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ!!!

      Πέτρος

      Διαγραφή
    2. Το δημοσιο της Ελλαδας ηταν τοτε στο 10% του Αεπ της, δηλ. ακριβως στον μεσο ορο της Ευρωπης. Αρα με τιποτα πληθωρικο. Γιατι γραφεις την κυριασχη προαπαγανδα, οτι το δημοσιο φταιει και με ενα σουλουπωμα, βλ. απολυσεις, θα ειναι ολα μια χαρα;
      Και εισαι και υπερ του δανεισμου μας απο τις αγορες!
      Μηπως εισαι και υπερ του να πληρωνουμε το παρανομο χρεος;

      Διαγραφή
    3. Αμαν πια με το παραμυθι του δημοσιου τομεα που παντα και παντου φταιει για τα παντα. Αυτο εχεις καταλαβει εσυ απο την κατασταση και τα τοσα αρθρα του Καζακι; Και αμα ειχαν απολυθει 200.000 δημοσιοι οπως ζητουσε ο μεγας Μανος και συνεχιζονταν τα δανεια απο τους αγιογδυρτες του εσω/εξωτερικου πως θα βελτιωνονταν η κατασταση; Στην καλυτερη να ειχαμε το χεπουλημα και τα χαρατσια μετα απο 2 χρονια αντι για το 2009, το οποιο ουτε και αυτο θα γινονταν, οπως πολυ ευστοχα αποδεικνυεται στο παραπανω αρθρο.
      Αλλα ας συνεχισουμε σε αυτην την λογικη. Εστω οτι απολυεις 200.000 δημοσιους υπαλληλους και δεν ερχονται μνημονια (επιστημονικη φαντασια αλλα ας το δεχτουμε ως υποθεση εργασιας). Τοτε εχεις 200.000 ανεργους να ψαχνουν για δουλεια στον ιδιωτικο τομεα με την `ιδιαιτεροτητα` του. Κατανοεις τι καταστροφη θα αποτελουσε αυτο με τοτε κατασταση του ιδιωτικου τομεα στην ελλαδα; Εχεις ακουσει για την γενια των 700 ευρω και των 12 ωρων, η οποια προυπηρχε της ελληνικης καταρευσης; Κατανοεις οτι μια τετοια αποτομη αυξηση ανεργων θα κατεστρεφε νωριτερα τα μεροκαματα και τις συνθηκες εργασιας; Για να μην πουμε και την ολοκληρωτικη καθιζηση της εγχωριας ζητησης. Γιατι οταν πληρωνετε ο δημοσιος υπαλληλος τον βριζουμε, αλλα οταν μας τα ακουμπαει στο γονιακο καταστημα για να παρει ψωμι και να βαλει λεφτα στην τσεπη του ιδιωτικου τομεα, τοτε ειναι αρχοντας και ωραιος. Να δουμε τοτε τι θα εκανε ο `σχετικα υγιης` ιδιωτικος τομεας οταν 200.000 δεν θα ειχαν πια μισθο να αγορασουν. Μηπως οτι κανει και σημερα; Λουκετο και να πνιξουμε την μιζερια στο καφενειο;
      Και κατι αλλο το οποιο δεν βλεπω κανεναν, περα του Καζακι, να αναφερει ειναι το γιατι τοσοι και τοσοι αγωνιζονταν να πανε στο δημοσιο.Μηπως γιατι οι συνθηκες και οι μισθοι στον ιδιωτικο τομεα ηταν αισχροι; Μηπως γιατι καθε μερα πηγαινες στην δουλεια και δεν ηξερες αν θα ηταν η τελευταια σου; Μηπως γιατι ειχες τον καθε μαλακα να σε ταπεινωνει ενω καθοταν ολη μερα και μιλαγε για την BMW του;
      Τελος, οσον αφορα τους `παχυλους` μισθους (που δεν ηταν και τοσο παχυλοι) και τα οφελη (τα οποια δεν ηταν και τιποτα το ιδιατερο αλλα τα αυτονοητα που ολοι θα επρεπε να ειχαμε), μηπως θα ηταν καλυτερο αντι να ευχομαστε να ψοφησει ο γαιδαρος του διπλανου μας, να αγωνιζωμασταν για να αποκτισουμε και εμεις εναν (σοβαρο κατωτερο μισθο, ανθρωπινες συνθηκες εργασιας, αυτοδιαχειρηση βρε αδερφε);
      Ας αφησουμε λοιπον την πιπιλα περι του καταστροφικου δημοσιου και τον αποκεφαλισμο των δημοσιων υπαλληλων και ας κοιταξουμε το πραγματικο προβλημα: τον λυστρικο ιδιωτικο τομεα, τους πλουσιους που δεν πληρωνουν μισθους και φορους, τους ξενους που ειδαν φως και μπηκαν και τους προδοτες στο κοινοβουλιο. Το τι πρεπει να κανουμε, το εχει αναλυσει ο Καζακης εκτενως και πολυ καλυτερα απο οτι θα μπορουσα εγω.

      Αγωνιστικους χαιρετισμους,
      Ο Αποστολας

      ΥΓ.Συγνωμη για την απουσια τονων, το προγραμα εχει προβλημα και μου τους σβηνει. Μυστηριε αι βουλαι των υπολογιστων :)

      Διαγραφή
    4. Να ήταν μόνο οι τόνοι, αγωνιστά Αποστόλα...
      Αλλά, δυστυχώς, είναι και ο τρόπος σκέψης.
      Κατ' εσέ, ο μισθός του ΔΥ πέφτει στην οικονομία, φέρνει ανάπτυξη και δίνει ευτυχία στον ιδιωτικό τομέα! Τότε, γιατί δεν γινόμαστε όλοι ΔΥ όπως στη Σοβιετία;
      Κατ' εσέ, 200.000 άνεργοι ΔΥ θα ήταν καταστροφή για τον ιδιωτικό τομέα. Ενώ 1.500.000 άνεργοι ΙΥ δεν είναι!!!
      Κατ' εσέ, φταίνε οι ΙΥ που δεν έχουν τα ίδια προνόμια με τους ΔΥ. Γιατί δεν είναι τόσο αγωνιστές όσο οι ΔΥ! Τότε γιατί δεν αφήνεις το πόστο σου στον Δήμο και να έρθεις ν' αγωνιστείς στο πλευρό μας;
      Κατ' εσέ, δεν είναι υπερβολικός ο αριθμός των ΔΥ. Τότε πώς εξηγείς την γραφειοκρατία; Έχεις ανοίξει ποτέ μαγαζί, για να δεις πώς σου "την πέφτει" το Δημόσιο;
      Έχει φύγει ποτέ πολίτης από δημόσια υπηρεσία δίχως το αίσθημα ντροπής;
      Όταν ο ΟΤΕ ήταν 100% δημόσιος, έκανες αίτηση για τηλέφωνο και ο οτετζής σε κοιτούσε με ένα σαρδόνιο χαμόγελο λέγοντας πως το τηλέφωνο θα έρθει σε 7 χρόνια. Και οι γραμμές επωλούντο μέσω μικρών αγγελιών: 200.000 δραχμές κλπ.

      Διαγραφή
    5. οι οθωμανοί ξανάρχονται10 Ιουνίου 2013 στις 8:37 μ.μ.

      Γι' αυτούς που προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα πως δεν φταίει το Δημόσιο.
      Μισθοδοσία ΕΡΤ:
      Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ) – Μηνιαίες αποδοχές
      1 Χριστίνα Αρμάνη Δημοσιογράφος 3,500
      2 Χαράλαμπος Παπαπαναγιώτου Δημοσιογράφος 3,500
      3 Μανώλης Τσακίρης Παραγωγός 3,500
      4 Γεώργιος Κουβαράς Δημοσιογράφος 3,500
      5 Μανούσος Καμπανέλλης Γυμναστής 3,500
      6 Αθηνά (Ανθή) Σαλαγκούδη Δημοσιογράφος 3,500
      7 Γεώργιος Νταούλης Σκηνοθέτης 4,000
      8 Γεώργιος Αντωνίου Δημοσιογράφος 3,500
      9 Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος Σκηνοθέτης 4,000
      10 Βασίλης Θωμόπουλος Δημοσιογράφος 3,500
      11 Μανώλης Κοττάκης Δημοσιογράφος 3,500
      12 Μενέλαος Σεβαστιάδης Δημοσιογράφος 3,500
      13. Έλλη Στάη Δημοσιογράφος 4,000
      Ειδικοί Σύμβουλοι – Μηνιαίες αποδοχές
      1 Αντώνης Λιάρος Δημοσιογράφος 3,000
      2 Σταύρος Οικονομόπουλος Οικονομικός Σύμβουλος 3,000
      3 Ευστάθιος (Στάθης) Μιxαήλ Σύμβουλος Πληροφορικής 3,000
      4 Ματίνα Ρέτσα Σύμβουλος Επικοινωνίας 3,000
      5 Γεώργιος Μπράμος Δημοσιογράφος 3,500
      6 Χρήστος Μαχαίρας Δημοσιογράφος 2,500
      7 Παρασκευή (Βούλα) Κεχαγιά Δημοσιογράφος 3,500
      8 Κωνσταντίνος Κυριακούλης Ασφαλιστικός Σύμβουλος 2,750
      9 Καστρίτης Χρήστος Οικονομικός Σύμβουλος 3,000
      10 Χατζηιωάννου Σωκράτης Οικονομικός Σύμβουλος 3,000
      11 Ρωσσόπουλος Τάσος Σύμβουλος Ραδιοφωνίας 3,000
      12 Πασπαράκη Γεωργία EBU 2,000
      13 Μαζάνης Κώστας Σύμβουλος Ραδιοφωνίας 2,700

      Διαγραφή
    6. Μητσο,

      ο Γιαννης και η Ολγα ειναι υπερηφανοι για σενα.

      Διαγραφή
    7. Πέστα ρε Μήτσο... Οι ΔΥ ζουν στην Σοβιετικού τύπου κοσμάρα τους που την πληρώνουν με το αίμα τους οι ΙΥ... Αλήθεια πόσοι ΔΥ έχουν αυτοκτονήσει μέχρι σήμερα?

      Διαγραφή
    8. Ρε ειστε καλα;
      Εχουμε δις και δις δημοσιο χρεος και ασχολειστε με τους μισθους του δημοσιου; Αντε και να απολυθουνε, νομιζετε οτι θα απολυθουνε οι 30 με 40 χιλιαδες παχυλομισθοι; Που εγω ειμαι υπερ να απολυθουνε αυτοι οι αχρηστοι των πολλων χιλαδων Ε, οπως πχ αυτοι του ΤΑΙΠΕΔ. Θα απολυθει ομως ο σωρος με τα 900Ε μεσο ορο καθαρα. Μηδεν κερδος, δηλ. για το δημοσιο χρεος. Εσεις, που σκουζεται γενικα και αοριστα κατα του δημοσιου, σας εχει το συστημα εκει, που σας θελει.

      Διαγραφή
    9. Απόστολας (με τόνους αυτήν την φορά)

      1.Για να εξηγούμαστε και να μην έχουν σοφιστίες, εγώ ίδιωτικός υπάλληλος είμαι και μάλιστα έχω δουλεύψει και στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Οπότε ότι λέω δεν ειναι λόγο στενού προσωπικού συμφέρωντος. Αμα είναι να το πάμε στο προσωπικο, τότε μπορώ και εγώ να υποθέσω ότι όποιος αντιλέγει στα λεγόμενα μου ήτε ζηλεύει τους δημόσιους υπαλλήλους γιατι δεν μπόρεσε να γίνει ο ίδιος ένας απο αυτούς ή γιατί είναι ένας στιγνός εκμεταλλευτής που θέλει την ιδιωτικοποίηση του κράτους για να κονομίσει με την υσηχία του. Αυτά γιατί κάποιος υπονόησε ότι είμαι σε κάποιον Δήμο κτλ.

      2.Στην "Σοβιετία", παρόλα τα προβλήματα της (και είχε πολλά) δεν υπήρχε πείνα, δεν υπήρχε άστεγος, δεν υπήρχε ανεργία. Από ένα διαλειμένο, μεσαιωνικό κράτος, μετά απο εμφύλιο και εισβολές (μέχρι και εμείς τους είχαμε κυρίξει πόλεμο τρομάρα μας, δεν κοιτάγαμε που μας παίζαν οι δυτικοί και οι ντόπιοι προδότες) κατάφερε να πάει στο διάστημα, να φτιάξει υψηλή τεχνολογία και να φτιάξει κράτος πρόνοιας. Εμείς το μόνο που καταφέραμε ήταν να είμαστε το πουτανάκι της, με χρονολογική σειρα, Αγγλίας-Γαλλίας-Γερμανίας-Αγγλίας-Γερμανίας-Αγγλίας-Αμερικής-ΕΕ. Και άμα θέλουμε να το πάμε στο γιατί η Ρωσία είναι στα χάλια που είναι τώρα, τότε υπάρχουν άπειρες μελέτες που δείχνουν ότι αυτό έγινε γιατί ξεπούλησαν τα πάντα, ιδιωτικοποίησαν και κατέστρεψαν το δημόσιο και πέταξαν τον κόσμο χωρίς ουδεμία προστασία στα δόντια του "ιδιωτικού τομέα@.

      3.Όσουν δημόσιους υπαλλήλους και να απολύσουμε, η κατάσταση δεν φτιάχνει. Αντίθετα, χειροτερεύει για τους λόγους που ήδη ανέφερα (μειωμένη αγοραστική δύναμη, εκτίναξη ανεργίας κτλ). Οπότε αν δεν βοηθάει, γιατί να το κάνουμε? Μήπως θα ήταν καλύτερα αντί να κοιτάξουμε να βουλιάξουμε στα ίδια σκατά τον διπλανό μας, ο οποίος έτσι και αλλιώς υποφέρει και αυτός, να πάμε εναντίων των πραγματικών προδοτών και εκμεταλλευτών (προδοτες πολιτικοί, πλούσιοι κτλ); Καλά λέει ο Ανώνυμος 10:40 πμ. Καθώμαστε και πλακωνόμαστε μεταξύ μας;

      4.Δεν φταίνε οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι που δεν έχουν τα ίδια "προνόμια" με τους Δημοσίους. Οι κλέφτες εργοδότες που τους εκμεταλλεύονται φταίνε. Ας το θυμώμαστε αυτό πριν αρχίσουμε να πλακονώμαστε μεταξύ μας. Αυτό που είπα εγώ ήταν ότι αντί να επιτίθονται οι Ιδιωτικοί τους Δημοσίους λόγω ζήλιας, Θα ήταν πιο παραγωγικό να αγωνιστούν (με απεργία, με ψήφο, 800 τρόποι υπάρχουν) για να έχουν και αυτοί τα ίδια δικαιώαματα (το να τα λέμε προνόμοια είναι λάθος). Έτσι και αλλιώς πώς νομίζουμε ότι όλα αυτά τα δικαιώματα και στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα κερδίθηκαν? Με τέτοιους αγώνες. Τι σκατά, νομίζουμε ότι οτι δικαιώματα είχαμε απλά μας τα δώσαν οι καλοί εργοδότες και οι φιλέσπλαχνοι πολιτικοί;

      5.Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει ουδεμία σχέση με την γραφειοκρατία. Έχει να κάνει με την διαφθορά που καλλιεργήτε απο τους πλουσίους, τα εδρεομένα συμφέρωντα και με την άρνηση να γίνει μια μηχανογράφηση της προκοπής. Αντίθετα άμα θέλουμε να έχουμε δημόσιες υπηρεσίες της προκοπής, υγεία, παιδεία κτλ, θα πρέπει να προσλάβουμε πολλούς περισότερους.

      Διαγραφή
    10. Απόστολας συνέχεια...

      6.Όσο για το πως στην πέφτει το δημόσιο αμα πας να ανοίξεις επιχείρηση, συγνώμη, αλλά ότι δυσκολίες και να περάσες, την συμπόνοια μου δεν την έχεις. Για κάθε 1 ιστορία που έχεις να πεις με το δημόσιο, ο καθείς έχει να πει 3 με εργοδότες που εκμεταλλεύτηκαν κόσμο, είχαν ληστρικές τιμές, δεν πλήρωναν δεδουλευμένα, δεν πλήρωναν φόρους, δοροδοκούσαν για να πάρουν δουλειές του δημοσίου και μετά να κάνουν μισές δουλείες κτλ. Για να μην ξεκινήσουμε τώρα με τα στυλ Μανωλάδας. Άμα θέλει οποιοσδήποτε να κάνουμε μια συζήτηση για το πως θα μπορούσαμε να οργανώσουμε επιχειρήσεις καλύτερα οπότε και να έχουμε ζωή της προκοπής και να μην εκμεταλλευόμαστε ο ένας τον άλλο, ευχαρίστως. Αλλά όχι και να κατηγορούμε τους δημόσιους υπαλλήλους και το δημόσιο γενικά για τα πάντα.

      7.Δεν ξέρω πόσοι έφυγαν ποτέ με ντροπή απο δημόσιες υπηρεσίες. Ξέρω όμως πόσες φορές έφυγα με οργή απο ιδιωτικές. Όπως είπα και πιο πριν, έχω ζήσει και στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Και στις δύο χώρες έχω δεί φοβερούς δημόσιους υπαλλήλους που βοήθησαν φιλότιμα και βλάκες ιδιωτικούς που μου βγάλαν την παναγία ανάποδα. Αυτές οι συγκρίσεις είναι χαζομάρες. Δεν φταίει ο υπάλληλος (δημόσιος η ιδιωτικός) αλλά το σύστημα στο οποίο δουλεύει. Και αντι να συζητάμε για το πώς θα αλλάξουμε το σύστημα, καθώμαστε και κυνηγάμε μάγισσες για να κάψουμε...

      8.Όταν όλες οι εταιρείες ιδιωτικοποιηθούν, τότε να δεις πως θα νοσταλγείς τον 100% δημόσιο ΟΤΕ. Για τράβα να δεις που πήγαν πχ οι τιμές των αεροπορικών εισητηρίων στην μετα-Ολυμπιακή εποχή. Στην Αγγλία όταν ιδιωτικοποίησαν τους σιδηρόδρομους, οι τιμές ανέβηκαν κατακόρυφα, η ποιότητα των υπηρεσιών καταρακώθηκε και το δημόσιο πληρώνει περισότερα απο ποτέ σε επιχωρηγίσεις. Απο παραδείγματα άλλο τίποτα.

      9.Οι λίστες με τους μισθούς είναι επιικός αστείες. 3.500 ευρώ είναι το κόστος ενός μπουκαλιού κρασιού που ανοίγει ο κάθε Λάτσης και Κόκκαλης στην καθισιά τους. Εκτός άμα θέλουν κάποιοι να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ο μέσος δημόσιος υπάλληλος παίρνει 2.500 τον μήνα...παντελής έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα...

      Διαγραφή
    11. Απόστολας (με τόνους)

      Μήτσο, εγώ το "πόστο μου στον Δήμο" δεν μπορώ να το αφήσω γιατί είμαι Ιδιωτικός Υπάλληλος σε Ιδιωτική Εταιρεία και μάλιστα έχω δουλέψει και στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Οπότε αυτά τα σάπια περι Σοβιετίας τα ακούω βερεσέ και μάλιστα σε 2 γλώσσες.

      Καλά σου λέει ο Ανώνυμος ότι το σύστημα σε έχει εκεί που θέλει. Κάτσε τώρα εσύ και κατηγόρησε τους ΔΥ ότι σου πήραν το ψωμί απο το στόμα. Αλλά έτσι και αλλιώς είσαι χορτάτος απο την προπαγάνδα οπότε δεν νομιζω να σε νοιάξει και πολύ...

      Για εμάς τους υπολοίπους τώρα, που καταλαβαίνουμε ότι για όλα αυτά φταίνε τα συμφέροντα (εσωτερικά και εξωτερικά) και δεν μασάμε απο τέτοιες τακτικές διαχωρισμού του ελληνικού λαού σε ΔΥ και ΙΥ και άλλα ακρόνυμα, ελπίζω να μην είναι μακριά ο καιρός που όλα αυτά θα τα θυμόμαστε και θα γελάμε...

      Διαγραφή
    12. Oθωμανε, εβγαλες σε λιστα τα βυσματα του Σαμαρα για να μας πεισεις οτι φταιει το δημοσιο; Αχαχαχαχα, το καλλιτερο ειναι η Ρετσα, η γκομενα του Κεδικογλου, κλαιω απο τα γελια με τον ανθυποσφουγγοκωλαριο.

      Διαγραφή
  5. Παρακαλώ τους αναγνώστες αυτής της ανάρτησης να παρακολουθήσουν και την συνέντευξη του καθηγητή Σερζ Λατούς (Serge Latouche), ((που είναι ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους κριτικούς της οικονοµικής ανάπτυξης και του καταναλωτισµού, είναι Οµότιµος Καθηγητής του Πανεπιστηµίου Paris-Sud (Ορσέ), όπως επίσης ειδικός στις οικονοµικές και πολιτικές σχέσεις Βορρά-Νότου και στην επιστηµολογία των κοινωνικών επιστηµών)) για το τι σημαίνει παγκόσμιο νομισματικό σύστημα και πως καταστρέφει τις τοπικές κοινωνίες.
    Νομίζω πως έχει ενδιαφερον.

    Με εκτίμηση Θωμας Γ.
    Ο σύνδεσμος είναι
    http://www.youtube.com/watch?v=9VperZmX6ls

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κε Καζάκη καλημέρα.
    Το τελικό συμπέρασμα είναι σε δυό γραμμές ότι οι κυβερνήσεις των δοσιλόγων τίναξαν την Ελλάδα στον αέρα και εξακολουθούν να το κάνουν υπηρετόντας συμφαίροντα άλλων.
    Οσο γιά το "πρόγραμμα διάσωσης" πέτυχε απόλυτα κατά την ταπεινή μου γνώμη αφού το "οικόπεδο" ισοπεδόνετε με ταχείς ρυθμούς ώστε σε αυτό να χτιστεί μιά νέα "Ονδούρα" θέλετε "Ναμίμπια" θέλετε "Κονγκό" θέλετε δεν θα διαφωνίσω, γιατί εκεί δείχνουν να οδηγούντε τα πράγματα αν τα αφήσουμε να εξελιχθούν φυσιολογικά και δεν ξεσηκοθούμε για την ανατροπή τους.
    θα ήθελα να ρωτήσω όμως κάτι άσχετο με το παραπάνω δημοσίευμα, και είναι το εξείς.
    Κατά την δημιουργία του μηχανισμού διάσωσης (τρομάρα του) κάθε χώρα έβαλε ένα ποσό συμμετοχής για την συγκέντροση του απαιτούμενου κεφαλαίου.
    Η Ελλάδα σύμφωνα με ότι έχω διαβάσει, και σε ξένη εφημερίδα (el pais), έβαλε ένα ποσό περίπου 14-16 δις ευρώ.
    θα ήθελα να μάθω το ακριβές τελικό ποσό που κατέβαλε η χώρα μας σε αυτό το μηχανισμό, το οποίο αυξήθηκε προφανός μετά την είσοδο στον μηχανισμό της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας και τέλος, αν κατεβλήθησαν από την χώρα μας επιπλέων χρήματα ως συμμετοχή στόν μηχανισμό, για την διάσωση (θεός να την κάνει) της Κύπρου.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Αλέξης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Καζάκη δεν έχω πρόθεση να σε λιβανίσω,σε παρακολουθώ από τη πρώτη στιγμή σχεδόν της πορείας σου στο αντιμνημονιακό μέτωπο,έτσι λοιπόν εκτιμώ τη προσωπικότητα σου και είμαι σίγουρος για την ειλικρίνεια σου σε όλα αυτά που λες.Είσαι ένας φάρος πραγματικός μέσα στην αχλύ που ζούμε,οι απόψεις σου με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.Το θέμα είναι τι κάνουμε,οι διαπιστώσεις είναι καλές όσο αυτές βοηθούν στο να εντοπιστούν τα σαθρά,οι δυσκολίες κλπ.Θέλουμε να ανοίξει ένας δρόμος,ο οποίος θα μας βγάλει στο ξέφωτο,θέλουμε την αξιόπιστη εναλλακτική λύση για να βγούμε επιτέλους από τη μιζέρια,επιζητούμε έναν δυναμικό μπροστάρη που να εμπνεύσει να συνεγείρει τα πλήθη που βολοδέρνουμε σαν χαμένα πρόβατα και κυρίως σαν άβουλα πρόβατα προς σφαγή.Αυτό το ανοργάνωτο πλήθος πολλές φορές ανενημέρωτο κι αποσβολωμένο αναζητεί μια πυξίδα κι ένα όραμα,τα χαστούκια από παντού απανωτά δε ξέρει πού να σταθεί και πώς να αντισταθεί,νοιώθει όλα να καταρρέουν γύρω κι αυτό από όλες τις κατευθύνσεις δέχεται επιθέσεις.Ποιός θα εμπνεύσει,θα συνεγείρει,θα το ξεκωλήσει από το καναπέ ώστε να διεκδικήσει τη ζωή του που βλέπει καθημερινά να λιγοστεύει,να ληστεύεται,να χάνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τα λόγιασου σύντροφε,είναι αγίασμα, και λέω σύτροφε, διότη μασ ενόνη κυνόσ αγόνασ . ότι ίδουσ κοματική ταμπέλα και να έχει κανείσ,άν δεν ενοθούμαι, θα μασ ξεσχήσουν τισ σάρκεσ μασ ένα,ένα, όποσ ο λύκοσ τα πρόβατα. γιαφτό είναι επιτακτική ανάγκη να συστατρεφτούμαι κάτω από την αχρομάτηστη συμέα του επάμ, με ένα τόσω πατριότη, και χαρισματικό υγέτη δημήτρη καζάκη φένεται ποσ των έστοιλαν οι δόδεκα θεοί για να σωθή η ελλάδα μασ απο τα μελαμψά νύχια του άρωστου καπιταλισμού.θέλω να πώ τσούσ συνέλληνεσ,όποιο κόμα αντιμνιμονιακό πιάση 80% στισ επόμενεσ εκλογέσ με προεδρικό διάταγμα θα διορήσουν δοσήλογουσ, για την ασφάλια τησευρώπησ...μία είναι η λύση συσπίρωση στο επάμ για κεδίσουμαιξανά την πατρίδαμασ να συσπιρωθή πάνω απο το 50% του λαού στο επάμ,και βήεα να πάρουμαι πίσω την πατρίδαμασ δεν υπάρχη άλλη περίπτοση και ευτό θα πρέπει να γίνει πρίν ανατήλει το2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. απο τουσ τούρκουσ έστω και μετά 400- χρόνια, απελεύθεροθήκαμαι.απο αυτήν την άρωστη ψυχανόμαλη απρόσοποιχούντα του παγκόσμιου καπιταλισμού, ΠΟΤΈ.εδώ και τώρα όποιοσ θέλη να σόση την πατρίδα και το μέλων των παιδιών μασ,εδώ και τώρα, να συσπιροθούν στο επαναστατικό Ε.ΠΑ.Μ του δημήτρη καζάκη, και οι τρίσ φυλιπινέζεσ τησ μέρκερ δώσαν απογωρεφτικό, σταδημόσια και ιδιοτηκά κανάλια, γιατή δεν μπορούν να των αντιμετοπήσουν των καζάκη είναι μία μπουλτόζα τα επιχηρήματά του, που υσοπεδόνει τουσ πάντεσ.πρίν μασ βάλουν και σκοτονόμαστε, σασ σκουλίκια τότεσ θα είμαστε άξιοι τησ τοίχεισ μασ.ένασ είναι ο εχθρόσ, κόματα και καπιταλισμόσ με αυτό το σύνθημα να βγούμαι ολλοι στισ πλατίεσ ευχαριστώ φυλόσοφερ αριστογένησ παπακωσταντινου

    ΑπάντησηΔιαγραφή