Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Δυναμική παρουσία του ΕΠΑΜ στην ΕΡΤ...


ΤΟ ΕΠΑΜ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/6 (7:00 μμ) ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ. ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ.

Οι εξελίξεις είναι ταχύτατες στην υπό κατάλειψη ΕΡΤ. Δημιουργείται ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα εργαζομένων που θεωρεί πλέον ότι πρέπει να πάρει δυναμικά μέτρα προκειμένου η ροή προγράμματος της υπό κατάλειψη ΕΡΤ να εκφράσει μια αληθινά δημόσια και αυτοδιαχειριζόμενη ραδιοτηλεόραση στην υπηρεσία του λαού.

Αρνείται να παραδώσει την ΕΡΤ και την περιουσία της στα τσακάλια που εκπροσωπεί ο νέος Γκαίμπελς της κυβέρνησης, κ. Παντελής Καψής. Αρνείται να συζητήσει τους όρους της απόλυσής και του "αναδιάρθρωσης" της ΕΡΤ και αγωνίζεται πλέον ανοιχτά για δημόσια αυτοδιαχειριζόμενη ραδιοτηλεόραση υπό κοινωνικό έλεγχο ανοιχτή και στον τελευταίο έλληνα πολίτη.

Το πρώτο βήμα έγινε από τους εργαζόμενους στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, οι οποίοι στην γενική τους συνέλευση (21/6) σχεδόν ομόφωνα εξέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα:


"1. Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αυτοδιαχειριζόμενη και ανοικτή στα μεγάλα προβλήματα της χειμαζώμενης κοινωνίας.

2. Να γίνει η ΕΡΤ ένα πραγματικό δημοκρατικό μέσο έκφρασης των λαικών πόθων για Δημοκρατία και Ελευθερία.

3. Να υπάρξει αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο,ανακλητό,ψηφισμένο απ΄ ευθείας από τον Ελληνικό λαό όπου και θα αναλάβει την διασφάλιση της πολυφωνίας,του πλουραλισμού στην βάση της Δημοκρατίας και της Εθνικής ανεξαρτησίας όπως άλλωστε αναφέρεται στον 1730/87 Ιδρυτικό Νόμο της ΕΡΤ Α.Ε.

4. Επανεργοποίηση της ΑΣΚΕ,του εποπτικού συμβουλίου όπου θα ελέγχει και θα εποπτεύει το Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Κάθε ΄Ελληνας πολίτης (έστω κι ένας) θα πρέπει να έχει την πρόσβαση και αναφαίρετο δικαίωμα να κοινωνήσει την άποψή του το πρόβλημά του στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Τα Μουσικά Σύνολα όπως πάντα αναλαμβάνουν να ανυψώσουν το αίσθημα του Ελληνικού λαού δια μέσου της τέχνης,της παράδοσης,της Ελληνικότητας και της κουλτούρας του, όπου σε όλη την μεταπολίτευση χτυπήθηκε βάναυσα από κάθε είδους πολιτικού, κομματικού μηχανισμού που σε συνδυασμό με τα σκουπίδια της ιδιωτικής τηλεόρασης κατέστρεψε κάθε αξιακό υπόβαθρο στην κοινωνία μας.

Δεν θα αφήσουμε να καταργήσουν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, μια όαση πολιτισμού, ένα τελευταίο προπύργιο κουλτούρας και πνευματικής ανάτασης."


Στην βάση αυτή πολλοί ακόμη εργαζόμενοι της ΕΡΤ - και κάτω από τον φόβο ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και συγκεκριμένοι εντεταλμένοι των κομματικών μηχανισμών θα τους "πουλήσουν" - συσπειρώνονται προκειμένου να δώσουν τον αγώνα τους υπέρ της ελληνικής κοινωνίας.

Οι εξελίξεις αυτές υποδηλώνουν ότι η μάχη της ΕΡΤ δεν έχει λήξει. Η υπόθεση δεν έχει ακόμη τελειώσει όπως θα ήθελαν οι κυβερνώντες, το σύνολο των κομμάτων, αλλά και οι λίγοι εγκάθετοί τους που ακόμη παραμένουν στην υπό κατάλειψή ΕΡΤ για να υπονομεύουν την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και να νοθεύουν αιτήματά τους.

Το ΕΠΑΜ πιστό στην υπόσχεσή του ότι δεν θα εγκαταλείψει τους εργαζόμενους στον αγώνα τους από την στιγμή που θα θέσουν ως κεντρικό στόχο της λειτουργικής τους κατάληψης μια αληθικά δημόσια ΕΡΤ χωρίς κομματικούς και κυβερνητικούς κομισάριους, ανοιχτή σ' ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, οργανώνει εκδήλωση στον περίβολο του ραδιομεγάρου την Παρασκευή, 28/6 και ώρα 7:00 μμ.

Η εκδήλωση αυτή δεν έχει στενό πολιτικό χαρακτήρα, αλλά είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε με τους ίδιους τους εργαζόμενους που επιμένουν στην κατάλειψη, να τους εμψυχώσουμε και να συζητήσουμε μαζί τους τον τρόπο που μπορεί να μεθοδευτεί ο αγώνας από εδώ και πέρα. Κι όπως είναι απολύτως φυσικό για Έλληνες αγωνιστές, η εκδήλωση θα συνοδεύεται με απαραίτητο τσιμπούσιον.

Όλοι όσοι κατανοούν την ανάγκη να περάσει στα χέρια του ελληνικού λαού η ΕΡΤ να έρθουν στην εκδήλωση και να συδράμουν στον αγώνα. Προσοχή! Μπορούμε να ανατρέψουμε τα πράγματα πριν τον ολοκληρωτικό αφανισμό μας. Κι αυτό μπορεί να ξεκινήσει από την ΕΡΤ. Τίποτε δεν είναι σίγουρο, αλλά αυτό ποτέ δεν έχει σταματήσει όποιον αληθινά το λέει η καρδούλα του. Είναι η ευκαιρία μας. Ας δώσουμε την δική μας απάντηση, μια αληθινά πατριωτική και δημοκρατική απάντηση στη νέα κυβέρνηση δολοφόνων, διεκδικώντας την ΕΡΤ για τον εαυτό μας, για τον ελληνικό λαό.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/6 ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00 μμ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ.

6 σχόλια:

 1. Λένε οι εργαζόμενοι στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ:
  "
  1. Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αυτοδιαχειριζόμενη και ανοικτή στα μεγάλα προβλήματα της χειμαζώμενης κοινωνίας.

  2. Να γίνει η ΕΡΤ ένα πραγματικό δημοκρατικό μέσο έκφρασης των λαικών πόθων για Δημοκρατία και Ελευθερία.

  3. Να υπάρξει αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο,ανακλητό,ψηφισμένο απ΄ ευθείας από τον Ελληνικό λαό όπου και θα αναλάβει την διασφάλιση της πολυφωνίας,του πλουραλισμού στην βάση της Δημοκρατίας και της Εθνικής ανεξαρτησίας όπως άλλωστε αναφέρεται στον 1730/87 Ιδρυτικό Νόμο της ΕΡΤ Α.Ε.

  4. Επανεργοποίηση της ΑΣΚΕ,του εποπτικού συμβουλίου όπου θα ελέγχει και θα εποπτεύει το Δ.Σ. της ΕΡΤ.

  Κάθε ΄Ελληνας πολίτης (έστω κι ένας) θα πρέπει να έχει την πρόσβαση και αναφαίρετο δικαίωμα να κοινωνήσει την άποψή του το πρόβλημά του στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση..."  Λέει το ΕΠΑΜ:
  "Το ΕΠΑΜ πιστό στην υπόσχεσή του ότι δεν θα εγκαταλείψει τους εργαζόμενους στον αγώνα τους από την στιγμή που θα θέσουν ως κεντρικό στόχο της λειτουργικής τους κατάληψης μια αληθικά δημόσια ΕΡΤ χωρίς κομματικούς και κυβερνητικούς κομισάριους, ανοιχτή σ' ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, οργανώνει εκδήλωση στον περίβολο του ραδιομεγάρου την Παρασκευή, 28/6 και ώρα 7:00 μμ."

  Συμφωνώ με "μια αληθικά δημόσια ΕΡΤ χωρίς κομματικούς και κυβερνητικούς κομισάριους"
  Και θα ήθελα να προσέξετε και τα παρατράγουδα που μπορεί να δημιουργήσει ο πλουραλισμός και η πολυφωνία.
  Ο πλουραλισμός και η πολυφωνία (ακόμα και η δημοκρατία) αν δεν έχει φίλτρα που να επιτρέπουν, επί το πλείστον, τα χρήσιμα για την κοινωνία και το καλό όλων να περνάνε, θα βάλει κόμματα ή άλλα μορφώματα με στόχο τον προγραμματισμό του κοινού, μέσω παραπληροφόρησης για την προώθηση συμφερόντων εχθρικών στην κοινωνία και στο καλό όλων.

  Το τελευταίο το είδαμε να γίνεται ακόμα και στις "πειρατικές" εκπομπές που έκανε η ΕΡΤ, τις τελευταίες εβδομάδες.

  Ηλίας Α. Λυμπέρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Διαφωνώ μαζί σου, όμως θα υπερασπιστώ μεχρι θανάτου το δικαίωμά σου να εκφράζεις ελεύθερα τη γνώμη σου"
   Δεν θυμάμαι ποιος σπουδαίος το είπε, όμως, έτσι είναι η δημοκρατία, δύσκολος δρόμος αλλά ο σωστός.

   Διαγραφή
  2. Καλωσορίζω την γνώμη σου, ανεξάρτητα από την ανταπόκρισή μου σε αυτή.
   Η δημοκρατία, ως ο λαός στην εξουσία, δεν είναι λειτουργική όσον αφορά την ευημερία και τη ελευθερία όλων μας, μόνο τα άτομα στην υπηρεσία όλων μπορούν να πάρουν αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή και για πράγματα που κατανοούν εκ τών πραγμάτων. Ο λαός σαν μάζα ή στην τύχη δεν παίρνει αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή ούτε οι αποφάσεις του αφορούν τα πραγματικά ζητήματα, διότι τα πραγματικά ζητήματα είναι ποικίλα και καθένα από αυτά μόνο αυτοί που είναι το αντικείμενό τους μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.

   Όσον αφορά την τηλεόραση, αν κοιτάξουμε αντικειμενικά τα γεγονότα μέχρι τώρα, χρησιμοποιείται για την πολιτική με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούνται και οι διαφημίσεις, για να επηρεάσουν το πλήθος να αγοράσει τα προϊόντα τους, ώστε να κερδίσουν ως ιδιώτες. Και το καταφέρνουν γι αυτό συνεχίζουν να διαφημίζουν.
   Αυτό σημαίνει ότι οι γνώμες που ακούγονται συνεχώς μας επηρεάζουν όλους είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι. Δεν θα ήταν λοιπόν προς το συμφέρον όλων μας να ακούγονται περισσότερο οι γνώμες που μας επηρεάζουν και έχουν αποτέλεσμα ευνοϊκό για τη ευημερία και την ελευθερία όλων μας παρά οι γνώμες που μας επηρεάζουν και έχουν αποτέλεσμα την φτώχεια και την σκλαβιά;
   Αν το θέμα ήταν η ελευθερία της έκφρασης μέσω της τηλεόρασης τότε η τηλεόραση ας δίνει βήμα σε διαφορετικά άτομα συνεχώς όχι στα ίδια, από όλο τον πληθυσμό, χωρίς να δίνει βήμα σε σκέτους εκπροσώπους κι αυτό θα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία δηλαδή μια τηλεόραση που θα είναι το βήμα της ελευθερίας έκφρασης Όλων.

   Ηλίας Α. Λυμπέρης

   Διαγραφή
 2. Μια λαϊκη ΕΡΤ θα ειναι ενα πανισχυρο οπλο στο στρατοπεδο του λαου απεναντι στους γκαγκστερ του κεφαλαιου, αν οχι το μεγαλυτερο που θα μπορουσε να εχει αυτη τη στιγμη. Μιλαμε για το μεσο ενημερωσης με τη μεγαλυτερη εμβελεια, πανελλαδικη..... ή μαλλον... πανελληνια. Κανενα αλλο καναλι δεν εχει τετοια δυναμη. Πρεπει να το παρουμε. Γιατι ειναι δικο μας.

  Βαγγελης Φωτιαδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεκαενεα (19) μερες μετα απο την αυταρχικη και φασιστικη αποφαση του Σαχλαμαρα, η ΕΡΤ παραμενει ακομη κλειστη! Ειναι πλεον φανερο οτι η Προδοτικη και Δοσιλογικη κυβερνηση μεσω των κομματικων εγκαθετων που εχουν μεσα στην ΕΡΤ, (που τους ενδιαφερει μονον το κουφαρι τους), εχουν καταφερει να ελεγχουν την ροη της πειρατικης εκπομπης και και σιγα σιγα διαλυουν την Δημοσια Τηλεοραση. Για μας τους βλακες που την παρακολουθουμε καθημερινα ειναι πλεον φανερο οτι οι αγωνες και ο κοπος που κανουν ανθρωποι, σαν τον Κο Καζακη, θα πανε χαμενοι και αντι η ΕΡΤ να ειναι η μεγαλη αφαιτηρια για μια κοινωνικη επανασταση που θα ριξει την κυβερνηση και θα πρωτοπορησει στην επανορθωση και αποκατασταση της Δημοκρατιας στην χωρα, τελικα θα γινει ενα ονειρο απατηλο και θα ξεχαστει απο τους Ελληνες, οπως και το BRAND NAME, ... ΕΡΤ.

  Οι Τουρκοι της πλατειας Ταξιμ μας βαλανε τα γιαλια, επαναστατησανε και συνεχιζουν, με οδηγο την Τουρκικη σημαια ενω εμεις δειξαμε για μια ακομη φορα οτι δεν ειμαστε αξιοι των περιστασεων κατεβαινοντας ο καθε ενας ενας με το δικο του Μπαιρακι.... δηλαδη οτι καναμε παντα αντι την Ελληνικη Σημαια! Οι συμβουλοι της προδοτικης κυβερνησης του Σαχλαμαρα ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ της ΣΗΜΑΙΑΣ, πεταξαν το συμβολο της ΝΔ και τωρα εχουν την Ελληνικη σημαια με τις λεξεις ΔΗΜΟΚΤΡΑΤΙΑ & ΕΛΛΑΔΑ. Φυσικα ολα τα καναλια μεταφερουν τις εικονες σε ολη την Ελλαδα ενω η ΕΡΤ εξακολουθει, παρανομως να ειναι κλειστη. Ετσι δειξανε στον λαο οτι εχουν γραψει ολους και ολα στα παλια τους παπουτσια. Εσεις συνεχιστε τον υπνο σας.

  Τελικα μερος του σχεδιου, της Διεθνους Εβραικης ληστοσυμμοριας των Τοκογλυφων, που τωρα εφαρμοζουν στην Ελλαδα ειναι, THE END GAME, (Ο Τελικος Σκοπος). Σκοπος του Τελικου Σκοπου ειναι η πληρης καταληψης, οικονομικη καταστροφη και πληρη διαλυσης της πατριδας μας και οι προδοτες εφαρμοζουν τον Νόμο 4002 που ψηφίστηκε απο τον Εβραιο Παπανδρεου το 2011 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 180 Α της 22 Αυγούστου 2011. Το σχεδιο αυτο εκτελειτε συστηματικα απο τους εφιαλτες, τους Προδοτες και Δοσιλογους του Δικομματικου κατεστημενου, και απο τους δουλους και υπηρετες της Διεθνους Εβραικης ληστοσυμμοριας των Τοκογλυφων οι οποιοι καθε μερα γινονται ολο και ποιο θρασυτατοι εξ' αιτιας της επιτυχειας του Δογματος του ΣΟΚ που εφαρμοστηκε στον Ελληνικο λαο, τα τρια τελευταια χρονια απο τα Μεσα Μαζικης Εξαθλιωσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κε Λυμπερη

  Συμφωνω πληρως με τα σχολια σας και τις υποδειξεις που κανετε.

  Δυστυχως χωρις οργανωση συμμετοχη και αναγνωρηση ικανων ηγετικων στελεγχων δεν προκειτε να γινει τιποτα. Ο λαος παντα θελει και χρειαζεται να εχει ηγητορες που τους εμπνεουν και καθοδηγουν για να ακολουθησει. Σημερα βλεπω υπαρχει μεγαλη ελλειψη του ειδους.

  Ολα τα κομματα στην βουλη ειναι συστημικα μια Καμορα, και δεν προκειτε να κανουν τιποτα και ολους τους καλους και εξυπνους τους κανουν μπαντα, πχ ΚΚΕ ... Μπογιοπουλος!

  Ετσι λοιπον να μην περιμενουμε τιποτα συντομα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή