Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ο αγώνας για μια αληθινά δημόσια ΕΡΤ και τι απέδειξε...

Μια κουβέντα για όλους αυτούς, ή αυτές που μας τα έχουν πρήξει με επαναστάσεις δια του διαδικτύου, που μας λένε ότι δεν βλέπουν "επαναστατικές πράξεις", που κυνηγάνε κάθε τυχάρπαστη ενέργεια με διαδικτυακό κουρνιαχτό, όπως Μάραθον 13, Διόσμος 14, κοκ. Που διάολο ήσασταν αυτές τις ημέρες; Που είσασταν όλοι εσείς που ονειρεύεστε την επανάληψη του Συντάγματος, όταν επί μια εβδομάδα οι εργαζόμενοι καλούσαν διαρκώς τον κόσμο και ο κόσμος ανταποκρινόταν κατά δεκάδες χιλιάδες;

Όλοι εσείς που κάθε τρεις και λίγο καλείτε - δια του διαδικτύου - τον κόσμο στο Σύνταγμα και μετά λοιδορείτε τον λαό ότι δεν ανταποκρίνεται, που στο διάολο ήσασταν όταν κατά δεκάδες χιλιάδες ο απλός κόσμος πήγαινε στην ΕΡΤ με την ελπίδα να λειτουργήσει σαν θρυαλλίδα ενός γενικότερου ξεσηκωμού; Δεν είδαμε κανέναν. Είδαμε πολλές δεκάδες απλούς πολίτες να ζητούν να συμμετάσχουν ενεργά στην κατάληψη, αλλά κανέναν απ' όλους αυτούς που περιδιαβαίνουν στο διαδίκτυο επικεφαλής ή οπαδοί κάποιου εικονικού "κινήματος", η κόμματος που πρεσβεύει δήθεν την "σωτηρία" της Ελλάδας. Όλοι τους άφαντοι.


Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, κάποιοι από εσάς κάνατε όντως την βολτούλα σας. Ήρθατε, φάγατε κάνα βρώμικο, περιδιαβήκατε τον χώρο της κατάληψης, προσπαθήσατε να βρείτε τρόπο να βγείτε σε κανένα πλατό και τελικά καταλήξατε σε κάποια καφετέρια να διηγείστε την τρομακτική επαναστατική σας εμπειρία και να προβαίνετε σε βαθυστόχαστες εκτιμήσεις για το γιατί δεν πρόκειται να κρατήσει η ΕΡΤ. Ο Χαλίφης Μουχτάρ να σας ευλογεί...

Ούτε που διανοηθήκατε ποτέ να βοηθήσετε ενεργά στον αγώνα μαζί με τους χιλιάδες άλλους; - που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν από την πρώτη ημέρα ΕΠΑΜίτες και εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καθώς και η ομάδα πρώτων βοηθειών της πλατείας Συντάγματος. Αυτοί ξημερωβραδιάζονταν εκεί προσπαθώντας να οργανώσουν την περιφρούρηση της κατάληψης, να δώσουν θάρρος και να ανυψώσουν το ηθικό στους εργαζόμενους, να υποδέχονται τους δεκάδες χιλιάδες απλούς πολίτες και να τους ενημερώνουν για την προοπτική της μάχης, να προσπαθούν να πείσουν συνδικαλιστικές ηγεσίες και εργαζόμενους για το ποια πρέπει να είναι η αφετηρία του αγώνα τους, ώστε να μην μπορέσει να τους προδώσει κανείς. Κανείς άλλος δεν το έκανε.

Από οργανωμένες δυνάμεις μόνο το ΕΠΑΜ και η ομάδα πρώτων βοηθειών της πλατείας Συντάγματος στάθηκαν ενεργά και νυχθημερόν στο πλευρό της κατάληψης από την πρώτη κιόλας ημέρας και χάρις στην δική τους συμβολή δεν έληξε ο όλος αγώνας τις πρώτες δυο-τρεις ημέρες. Όλοι οι υπόλοιποι αρκέστηκαν να κουνάνε σημαιάκια μπροστά στις κάμερες και μόνο περιστασιακά διέθεταν κάποιους ελάχιστους για την περιφρούρηση του κτηρίου.

Το ΕΠΑΜ απέδειξε στην πράξη ότι και τις δυνάμεις διέθετε, αλλά και την τεχνογνωσία για να μετατρέψει το ραδιομέγαρο σε απόρθητο φρούριο με τους εργαζόμενους υπό λειτουργική κατάληψη διεκδικώντας στην πράξη μια αληθινά δημόσια και ανοιχτή στην κοινωνία ΕΡΤ. Το ΕΠΑΜ μπήκε στην μάχη με σκοπό να την φτάσει ως το τέλος. Κανένας από τους αγωνιστές του δεν λύγισε ούτε λεπτό, ούτε υπολόγισε τον κίνδυνο. Εκατοντάδες ΕΠΑΜίτες άλλαζαν βάρδιες περιφρούρησης και υποστήριξης νύχτα-μέρα χωρίς κανένας να λιγοψυχήσει ούτε στιγμή. Έδωσαν το παράδειγμα μιας καλά συγκροτημένης οργάνωσης που ξέρει τι θέλει, ξέρει πώς να το πετύχει και τίθεται στην υπηρεσία του αγώνα.

Σε επίπεδο επιχειρησιακού σχεδιασμού το ΕΠΑΜ μαζί με τους εργαζόμενους ήταν σε θέση να αποτρέψει ακόμη και επεμβάσεις των ΜΑΤ. Το κτήριο του ραδιομεγάρου είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αντέξει κάθε λογής πολιορκία. Αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη και επιχειρησιακό σχέδιο. Το ΕΠΑΜ τα διέθετε και ήταν στη διάθεση των εργαζομένων αρκεί οι συνδικαλιστές τους να ξεκαθάριζαν ότι θα το πάνε μέχρι τέλους, μέχρι να καταχτηθεί η ΕΡΤ ως αληθινά δημόσια και ανοιχτή στην κοινωνία. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν επιχείρησαν τα ΜΑΤ, μιας και αυτή την φορά δεν θα αντιμετώπιζαν γυναικόπαιδα στ' ανοιχτά μιας πλατείας.

Οι εργαζόμενοι το ήξεραν πολύ καλά αυτό. Κι αυτό τους έδινε θάρρος και αντοχή στον αγώνα τους. Γι' αυτό και το σηματάκι του ΕΠΑΜ - και μόνο αυτό - είχε από το συνδικάτο και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ το "ελευθέρας" στους χώρους του ραδιομεγάρου.

Η μάχη αυτή - που θα μπορούσε να κερδηθεί - έριξε πολλές μάσκες. Ξεβράκωσε πολλούς. Ξεβράκωσε την επίσημη αριστερά, τόσο το ΚΚΕ, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων οι ηγεσίες δεν ήθελαν με κανένα τρόπο οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν την κατάληψη και μάλιστα με αίτημα αληθινά δημόσια και υπό κοινωνικό έλεγχο ΕΡΤ. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε πασαρέλα των δικών τους επωνύμων για λογύδρια συμπαράστασης της δεκάρας και να έχουν αρκετά σημαιάκια μπροστά από τις κάμερες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα διακομματικής συμπαιγνίας ήταν ο έλεγχος που άσκησαν στην ροή του προγράμματος της ΕΡΤ. Εγκάθετοι της ειδησεογραφίας από το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους και με το Μαξίμου δεν επέτρεψαν να ανοίξουν τα πλατό στον κόσμο και στα προβλήματά του. Στην πράξη διατήρησαν το ίδιο καθεστώς ειδησεογραφίας στην υπό κατάληψη ΕΡΤ που υπήρχε και πριν. Η ίδια λογοκρισία που υπήρχε πριν, η ίδια παρέμεινε και καθ' όλη την κατάληψη. Ακόμη και η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε μεγάλο πρόβλημα να βγει στα πλατό και να δημοσιοποιήσει τις ανακοινώσεις της. Υπήρξαν στιγμές τέτοιας αυθαιρεσίας των εγκάθετων της ενημέρωσης που προκλήθηκαν ακόμη και συμπλοκές με συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας.

Η ατολμία των συνδικαλιστών και η εξάρτησή τους από τα κόμματα δεν τους επέτρεψε να πετάξουν έξω τους εγκάθετους της ενημέρωσης κι έτσι ν' ανοίξουν τα πλατό στον κόσμο. Αυτό απογοήτευσε τον απλό κόσμο που έβλεπε ότι παρά την κατάληψη το πρόγραμμα της ΕΡΤ δεν είχε βελτιωθεί ειδησεογραφικά σχεδόν καθόλου κι έτσι πίστεψε ότι η όλη υπόθεση έχει πουληθεί. Κι έτσι άρχισε να μην έρχεται στο ραδιομέγαρο ήδη από την πέμπτη μέρα κατάληψης. Ειδικά μετά την απόφαση του ΣτΕ και την ανεκδιήγητη τοποθέτηση της συνδικαλιστικής ηγεσίας ότι πρόκειται για "μικρή νίκη" - αν και πρόκειται για ταφόπλακα της όλης υπόθεσης - ο απλός κόσμος πίστεψε ότι τα βρήκαν με την εξουσία πίσω από την πλάτη τους και εγκατέλειψε την ΕΡΤ. Τις δυο τελευταίες ημέρες, απλός κόσμος δεν κατεβαίνει στο ραδιομέγαρο. Ούτε καν εργαζόμενοι δεν κατεβαίνουν καθ' ότι νιώθουν ότι οι συνδικαλιστές και τα κόμματα τους πούλησαν. Δεν έχουν άδικο.

Ξεβράκωσε επίσης κι όλους εκείνους που κάθε τρεις και λίγο ιδρύουν το δικό τους "κίνημα" ή κόμμα για να σώσουν την Ελλάδα, αναγγέλουν, ή επικαλούνται την "επανάσταση", αλλά όταν ξεσπά η μάχη είναι πάντα απόντες ή περαστικοί. Απέδειξε πόσο απατεώνες είναι. Όταν έπρεπε να αποδείξουν στην πράξη τα λόγια τους, ήταν όλοι τους άφαντοι. Με όλο αυτό το σκυλολόι δεν μας συνδέει τίποτε, εκτός από τον οίκτο και την αποστροφή που μας προκαλούν.

10 σχόλια:

 1. Eτσι κ. Καζακη. Αυτοι, που σας κατηγορουν, οτι ειστε μονο λογια, ειναι μονο για κρυψουν τη δικια τους απραξια. Η ασφαλης κριτικη απο τον καναπε ειναι η ειδικοτητα τους, και τιποτε αλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλα κε Καζακη, αφου το ΕΠΑΜ ειχε τοσο καλη συνεργασια με τους εργαζομενους στην ΕΡΤ διερωταμε.....

  γιατι δεν σε καλεσαν μια φορα σε κανενα απο τα πανελ και βγαινουν σχεδον οι ιδιοι και οι ιδιοι????????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακόμη και η ανοησία έχει όρια. Πρώτο, το ΕΠΑΜ βοήθησε τους εργαζόμενους με σκοπό να αναδειχθεί ως κεντρικό αίτημα της κατάληψης μια άλλη, αληθινά δημόσια ΕΡΤ. Δεν πήγε να επιβληθεί σε κανέναν, ούτε να καπελώσει τους εργαζόμενους.
   Δεύτερο, σε καμιά φάση της κατάληψης δεν είχαν τον έλεγχο του προγράμματος οι εργαζόμενοι, αλλά οι δημοσιογράφοι και αυτοί αποφάσιζαν το πώς θα το λειτουργήσουν.
   Τρίτο, ήταν προσωπική μου επιλογή, όπως και του ΕΠΑΜ - μετά την δεύτερη ημέρα - να μην εμφανιζόμαστε στα στημένα πάνελ της τηλεοπτικής πασαρέλας. Δεν μπορείς να τα καταγγέλεις όλα αυτά και ύστερα να εμφανίζεσαι κι εσύ σαν μαϊντανός. Αυτό λέει η πολιτική μας ηθική.

   Διαγραφή
  2. Καλα εγω ειμαι ανοητος ..... αλλα και συ πρεπει να εισαι λιγο κουρασμενος ... που δεν καταλαβες την σκοπιμη ερωτηση μου!

   Διαβαζοντας το αρθρο σου ηταν λιαν φανερο τι συμβαινει και οτι το κομματικο κατεστημενο στην ΕΡΤ κανει κουμαντο. Οσο για το σκοπο της ερωτησης μου για να δωσω μεγαλυτερη εμφαση στο παραπανω γεγονος, το εκανες με τις απαντησεις στις 2 τελευταιες παραγραφους.

   Παντως εγω θελω να πιστευω οτι εισαι κομμενος στην ΕΡΤ απο το κομματικο κατεστημενο, λογω παρελθοντος επειδη δεν εισαι μερος του συστηματος.

   ΥΓ. Το λινκ στην σελιδα του ΕΠΑΜ για την πειρατικη ΕΡΤ δεν δουλευει.

   Διαγραφή
  3. κι εγω πιστευω οτι θα ήταν καλυερα να βγειτε κ Καζάκη. Υποτίθεται οτι η ΕΡΤ πάει να αλλάξει και να πετάξει στα σκουπίδια τα στημένα πανελ που λετε. Και επιτέλους να ακουστει και ενας σοβαρός άνθρωπος, με συγκεκριμένες ιδέες! Αλλιως τα πιο έξυπνα απ τα λαμόγια θα προσαρμοστουν στις νεες συνθήκες και θα συνεχίσουν το προδοτικό έργο τους. Οπως πχ ο Φωτόπουλος της Γενοπ, που άρχισε να μιλα για πενθημερες ή και μεγαλύτερες καθολικες απεργίες. Αίτημα που βρωμάει πντου στην κοινωνία και ολοι το συζητάνε! Βοηθήστε μας!

   Διαγραφή
 3. Δημήτρη ντάξει τα βρήκανε!! Θα ξαναπάρουν 2000 άτομα. Όλα καλά!Επανήλθε η Δημοκρατία!Και η ενημέρωση!Στις 3 μηνες συμβάσεις κολάνε λίγο.
  Είναι σε μαύρο βέβαια πάλι και είναι στεναχωρημένοι λίγο οι δημοσιογράφοι της ΥΕΝΕΔ, αλλά αφού θα τους ξαναπάρουν δεν πειράζει!

  Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί τον κόσμο για περισσότερα δικαιώματα(δικά τους) : " Πάμε λαέ!Όλοι μαζί κορόιδα!Να τους αναγκασουμε να μας ξαναπαρουν και χωρις συνβασεις ο επόμενος στοχος σε μια νέα-παλιά ΕΡΤ!Ο πρωτος στοχος επετευχθη!Είσαστε πολλοί , είμαστε εγκάθετοι , κάνουμε οτι γουστάρουμε!"

  Κρεμάλες!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ξέρεις, υπάρχει ένα αρχαίο ρητό που ήταν πάντα χρήσιμο σ' όλους τους λιγόψυχους, τους θρασύδειλους που αναζητούν πάντα δικαιολογίες για να μην δώσουν την μάχη. Εγώ ξέρω μόνο να δίνω μάχες, όχι να βρίσκω δικαιολογίες και μάλιστα πρόστυχες για να την κοπανάω και ύστερα από τον καναπέ μου να το παίζω επαναστάτης.

   Διαγραφή
  2. Τους ξέρω τους αγώνες σου Δημήτρη.Αντιλαμβάνομαι οτι μέσω του λόγου προσπαθείς να σταχυολογήσεις το πνευματικό και ηθικό επίπεδο και να απαντήσεις αναλόγως με γνώμονα την αφύπνιση, μέσω της αντίδρασης.

   Ίσως έχεις δίκιο με το σχόλιο σου ,ειδικά με τις αναφορές μου περί κρεμάλας και της χρήσης χαμηλής λογικης αξιακής έκφρασης λόγου.Τουλάχιστο ξύπνησε το θυμικό...Δε το εκλαμβάνω προσβλητικά, διότι δε με γνωρίζεις και ούτε έχουν σημασία οι μονάδες κατ εμέ για το κοινό καλό.

   Προσωπική άποψη είναι οτι οι ενέργειες μας(παθητικές ή μη όπως εύστοχα έχεις πει)μπορούν να γίνουν ουσιαστικές αν βλέπουμε όλο το πλαίσιο μέσω του οποίου στη δράση να υπάρχει κυρίως ανάδραση (εν προκειμένω) ,επιλεκτική αντίδραση και αλλαγή πεδίου και πεδίου δράσης οταν υπάρχει ανάγκη.Και αυτό το αναφέρω λογικά , νοητικά και εμπειρικά σκεπτόμενος απο τα πρόσφατα γεγονότα.

   Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είναι γνώρισμα του λαού μας είναι η πίστη στο "Εγώ"και η υπέρ το δέον υπομονή.Γι αυτό πάντα ξεκινάμε με ένα αλάνθαστο "Εγω" και καταλήγουμε με ένα αποτελειωμένο "κανείς". Υπάρχει και η θετική πλευρά όμως διότι μέσω αυτού αντιλαμβανόμαστε το αδιανόητο, το μετατρέπουμε σε ουτοπικό και στη συνέχεια έρχεται κάποια στιγμή ο προβληματισμός και εν τέλει η λύση.

   Πηγαίνοντας ένα βήμα μετά ,το πρόβλημα είναι οτι αντιδρούμε γραμμικά και εμμένουμε σε αυτή τη διαδικασία , γι αυτό και δεν υπάρχει αποτέλεσμα...Μη βιαστείς να με χαρακτηρίσεις ως καναπεδάτο ,αμπελοφιλόσοφο, θρασύδειλο ή οτιδήποτε άλλο δεν έχει κάποια ωφέλιμη αξία για το σύνολο....

   Μερικές φορές η πεποίθηση μας για την ορθολογικότητά μας ,μας κάμει να πέφτουμε στην παγίδα του προσωπικού αλάθητου παρόλο που ιδεολογικά το αποκηρύσουμε(δεν είναι υπόδειξη ούτε προσωπική αιχμή ,καλή τη πίστη το αναφέρω μιας και σε παρακολουθώ χρόνια κυρίως απο το ραδιόφώνο αλλά και σε μερικές ζωντανές ομιλίες σου..).Γι αυτό και οι αγώνες μας σε κλειστό γραμμικό πλαίσιο δράσης δεν έχουν αποτέλεσμα ...

   Διαγραφή
  3. Με το γραμμικα που λεει ο Ανώνυμος 21 Ιουνίου 2013 - 6:20 μ.μ. εννοει οτι δεν κανουμε πολλα ή οτι αυτα που γινονται ειναι σαν να κυνηγαμε την ουρα μας (αυτοαναφορικα πραγματα), ενω στην πραξη δεν εχει σημασια εκτος του πλαισιου επαμ τι εκαναν καποιοι επαμιτες εστω κι ανα ηταν χιλιαδες αν αυτο που εκαναν δεν δημιουργησε επιπλεον ρευμα. Το πολυ ρευμα ηταν εκει που η συνηθεια το εχει φερει οπως ενα ποταμι περναει παντα απο την ιδια ελικοειδη διαδρομη. Δεν κανω κριτικη στο επαμ αλλα προσπαθω να βρω τροπο να αλλαξω - προσεγγισω το ρευμα. Μια ιδεα θα ηταν η δημιουργια ομαδων παρακινησης που μαλλον δεν θα εχουν πολιτικο ή οικονομικο λογο. Μια δευτερη, ομαδες αμεσης αποδοχης ωστε να μην δημιουργουνται τα παραπονα, συγκρουσεις και αυτοκριτικες. Αν ομως υπαρχουν ή υπηρξαν αυτες οι ομαδες αλλα αποτυγχανουν κατι αλλο θα φταιει και υπαρχει αυτη η βαλτωδης στασιμοτητα που πολλοι βιωνουν που δεν τολμουν καν να ομολογησουν και να προχωρησουν οργανωμενα, αποφασισμενα και με σκοπο οπως κανουν οι αντιπαλοι μας. Δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω αλλα φαινεται η γραμμικοτητα και ο ορθολογισμος οτι δεν λειτουργουν παντα, γιατι ο ανθρωπος δεν κινειται μονο ή κυριως απο αυτα, αλλα απο αλλα ελατηρια που χαρην ευκολιας θα ονομασω ελικοειδη κινηση. Ετσι ισως θα πρεπει να στοχευσουμε στα ελατηρια ή να αντιπροβαλουμε αλλα διαφορετικα στην θεση αυτων που να λειτουργουν προς αλλη κατευθυνση κι οχι ανταγωνιστικα. Αν πετυχουμε αυτο δεν θα χρειαζεται καμια ερτ ως προσχημα ή σχοινι.

   Διαγραφή
 4. Επειδή κ. Καζάκη εκτιμώ τη γνώμη σας, θα ήθελα σε κάποια μελλοντική ανάρτηση να αναφερθείτε σε κάποια σοβαρά ζητήματα που αυτή τη στιγμή σκεπάστηκαν από το θόρυβο για την ΕΡΤ. Όχι ότι υποτιμώ το πρόβλημα της δημόσιας τηλεόρασης. Κάθε άλλο. Σας παραθέτω σχόλιο που αλίευσα στο Φ/Β και με βάζει σε προβληματισμό για τα πολιτικά κ γεωπολιτικά παιχνίδια. Επίσης αξιοσημείωτο είναι και το άρθρο του Δελαστίκ στο Έθνος με τον τίτλο: "Ξεπούλημα ΔΕΣΦΑ στη μισή τιμή..."
  Από Φ/Β:
  "ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΛΑ !

  ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ η ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ !

  Για τα ΜΜΕ δεν υφίσταται σαν θέμα η αποτυχία στην Κίνα. Η παταγώδης αποτυχία και ο απόλυτα ερασιτεχνικός χειρισμός του διαγωνισμού success story της ΔΕΠΑ όπου οι Ρώσοι έπαιξαν τα ρέστα τους, υποχρέωσαν την κυβέρνηση και τον μέγα μάνατζερ Σταυρίδη να ξεβρακωθεί δίνοντας γη και ύδωρ σε κάθε απαίτηση και μετά την έκαναν με πηδηχτά βηματάκια κρατώντας την υψηλότερη τιμή φυσικού αερίου στην Ελλάδα από όλες τις χώρες της Ευρώπης χωρίς δικαίωμα διαπραγμάτευσης.

  Που συνδυάζεται και με την (φαινόμενη τουλάχιστον) απίστευτη ανικανότητα των δήθεν ταγών της χώρας, προεξάρχοντος του Σαμαρά, να αντιληφθούν έστω και στο ελάχιστο το χοντρό γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται, τόσο ώστε να αναρωτιέσαι αν θα ήταν προτιμότερο πρωθυπουργός και αρχηγοί των συγκυβερνώντων κομμάτων να ήταν κωφάλαλοι βοσκοί που δεν έχουν τελειώσει την Τρίτη δημοτικού. Εκτός αν το αντιλαμβάνονται και επίτηδες προσπαθούν να φανεί η χώρα σαν χώρα που κυβερνάται από ηλίθιους.

  ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ Η κατάσχεση της πρώτης κατοικίας που θα έρθει σύντομα και βγάζουν λαγουδάκια να την διαλαλούν. Η μονιμοποίηση του πάντα έκτακτου χαρατσιού. Οι φορολογικές δηλώσεις που θα γδύσουν τον έλληνα. Κλπ κλπ κλπ.

  Επίσης, το πρόσφατο γεγονός ότι η νέα δόση των 3.3 δις εκταμιεύτηκε (όπως ήδη έγγραψε η Ναυτεμπορική) για να πληρωθούν στο ακέραιο ομόλογα που δεν είχαν μπει στο PSI??
  Ήταν αυτή η δόση που θα πλήρωνε οφειλές του δημοσίου ντε, και θα ξαλάφρωνε η οικονομία, δεν το θυμάστε, ο Σαμαράς το είπε!

  Τίποτα από αυτά δεν μας απασχολεί, μόνο αν θα γίνουν εκλογές (ναι θα γίνουν, όταν ξεκινά η συζήτηση για εκλογές πάντα καταλήγει σε εκλογές, αλλά όχι πριν τις γερμανικές). Και τα στοιχήματα παραμένουν.

  Αντέχει η κυβέρνηση το βάρος του επόμενου γύρου του μνημονίου?? Όταν θα γίνουν πράξη οι κατασχέσεις κατοικίας? Μισθών, συντάξεων, καταθέσεων? Το τρίτο μνημόνιο που έρχεται? Το κλείσιμο νοσοκομείων? Την διάλυση ασφαλιστικών ταμείων και τις συντάξεις των 300 ευρώ? Τη δημοκρατία της Βόρειας, Άνω, Πέρα ή Δώθε Μακεδονίας? Θα αναζητήσουν κανένα Παπαδήμο άραγε μετά τις γερμανικές εκλογές για να πάνε λίγους μήνες παραπάνω ή θα αντέξουν όσα έρχονται για λίγουςμήνες ακόμα?

  Ο Κουβέλης πάντως κατόπιν ώριμων συζητήσεων και ποροτροπών αυτών που ελέγχουν το παιχνίδι φαίνεται να βγαίνει στην “επαναστατική πιάτσα” πριν το κομματίδιο πέσει κάτω από το όριο εισόδου στη βουλή και υποθέτω ότι σύντομα θα αρχίζουν και πιο γλύκες με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βενιζέλος πάλι λεει να γίνει τσόντα της ΝΔ. Μεγάλα θέματα! Είδες τελικά τι παιχνίδι μπορεί να γίνει από ένα μαύρο στην ΕΡΤ και από μια απόφαση του ΣτΕ? Μεγάλη μπάλα!

  Και μαζί με αυτά, οι διάφοροι κυκλοφορούντες ηλίθιοι ή αποβλακωμένοι από τα ΜΜΕ συνεχίζουν να πλακώνονται για τους δημοσίους υπαλλήλους, τους ιδιωτικούς υπάλληλους, τους συνταξιούχους κλπ. Πέφτει η χιονοστιβάδα πάνω σε όλο το χωριό και αυτοί πλακώνονται αν φταιει ο γείτονας!"

  aggelos

  ΑπάντησηΔιαγραφή