Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Το κυβερνητικό αδιέξοδο της 18ης Ιουνίου


Μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα; Όποιος βιάζεται να απαντήσει «ναι», τότε δεν ξέρει τα δεδομένα του προβλήματος. Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας έχει μεταβληθεί σε γενικευμένη κατάρρευση. Η οικονομία στερεύει κυριολεκτικά από χρήμα. Δεν υπάρχει χρήμα για να κινηθεί η αγορά. Η δημόσια διοίκηση και το κράτος καταρρέει και το δημόσιο ταμείο που έτσι ή αλλιώς έχει περάσει σε ξένα χέρια (τρόικα) είναι μείον καθότι οι δανειστές φροντίζουν να το αποστραγγίσουν ακόμη κι από τα τελευταία διαθέσιμά του. Η κοινωνία επίσης καταρρέει λόγω πρωτοφανούς μαζικής ανεργίας και εξαθλίωσης. Η ίδια η ταξική διαστρωμάτωση της κοινωνίας καταρρέει, μιας και ακόμη και τμήματα της αστικής τάξης – ιδίως αυτά που συνδέονται με την εσωτερική αγορά κινδυνεύουν να αφανιστούν. Η μεταφορά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εκτός συνόρων έχει ενταθεί σε τέτοιο βαθμό, που η ελληνική οικονομία κινδυνεύει πια με ερήμωση. Μπορεί να σταματήσει αυτή η κατάρρευση από μια κυβέρνηση; Όχι, δεν μπορεί, όσο ακολουθεί την πεπατημένη. Όποια κι αν είναι αυτή η κυβέρνηση.

Το αδιέξοδο αυτό το αντιλαμβάνονται και οι περίφημες αγορές. Σύμφωνα με την Γνώμη του Bloomberg, (14/6/2012), που λειτουργεί ως κατεξοχήν φωνή των αγορών, «οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, μια επανάληψη από την αμφίρροπη ψηφοφορία του περασμένου μήνα, έχει μετατραπεί σε αγώνα δύο αλόγων ανάμεσα στη συντηρητική Νέα Δημοκρατία και τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία λέει στους Έλληνες ότι μπορούν να ψηφίσουν είτε για τους συντηρητικούς, ώστε να μείνουν στο ευρώ και να συνεχίσουν το πρόγραμμα λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ή να ψηφίσουν για το ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει πτώχευση, έξοδος από το ευρώ και να ακόμη μεγαλύτερη συμφορά. Αυτό είναι πιθανώς αλήθεια. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία οδήγησε την Ελλάδα στο χάος που βρίσκεται, μέσα από ένα όργιο σπατάλης και κρατικά νομιμοποιημένη διαφθορά. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι το κόμμα αυτό θα οδηγήσει την Ελλάδα μέσα από τις αλλαγές που χρειάζονται για να αρχίσει πάλι να αναπτύσσεται, αν μείνει μόνο. Ο φλογερός νεαρός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέει ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεφορτωθεί το πρόγραμμα λιτότητας που επισυνάπτεται στην διάσωση της, και ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει τον δανεισμό των χρημάτων υπέρ ενός πακέτου ανάπτυξης. Όπως έχουμε ξαναπεί, αυτό είναι μια φαντασίωση με δυνητικά κακές συνέπειες για τους Έλληνες, Ιταλούς, Ισπανούς και την παγκόσμια οικονομία στο σύνολό της. Η καλύτερη ελπίδα είναι ότι ο Τσίπρας δεν τα πιστεύει αυτά ο ίδιος και θα αποδειχθεί πραγματιστής όταν ανέβει στην εξουσία. Το αποτέλεσμα είναι ότι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να οδηγηθεί είτε από ριζοσπάστες που δεν έχουν καμία εμπειρία στην κυβέρνηση, ή από ένα κόμμα που έχει αποδειχθεί ανίκανο να μεταρρυθμίσει το δυσλειτουργικό κράτος στην Ελλάδα. Όποια πλευρά κι αν κερδίσει – η Νέα Δημοκρατία θα είναι η λιγότερο καταστροφική, καθώς έχει δεσμευθεί, τουλάχιστον από θέση αρχής στους όρους διάσωσης - η λεγόμενη τρόικα που εκπροσωπεί τους πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να οδηγήσει τα πράγματα εμπρός με την λιγότερη αναστάτωση.»
Ο προβληματισμός των αρπακτικών της αγοράς είναι βάσιμος. Δεν είναι μόνο η κατάσταση τραγική για την Ελλάδα, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο πολύ πιο σοβαρό. Δεν υπάρχει τίποτε που να μπορέσει να συγκρατήσει τον κόσμο, ακόμη κι αν από τις εκλογές προκύψει κυβέρνηση ΝΔ και συμμάχων. Το κυρίαρχο σύστημα οικονομίας και πολιτικής βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κρίση κοινωνικής νομιμοποίησης. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανένα σύστημα δεν μπορεί να σταθεί αν δεν προσφέρει τίποτε στο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Ένας επιφανής Γερμανός συνταγματολόγος του 20ου αιώνα, ο Γκέοργκ Τζέλινεκ υπογράμμιζε: «Όπως κι αν έχουν προκύψει οι πολιτείες, προκειμένου να εξακολουθήσουν να υπάρχουν πρέπει να είναι σε θέση να δικαιολογηθούν στην συνείδηση κάθε ξεχωριστής γενιάς.»[1]
Στην Ελλάδα η σημερινή πολιτεία όχι μόνο έχει πάψει να δικαιολογείται στη συνείδηση του λαού, αλλά δεν μπορεί να του προσφέρει ούτε το ελάχιστο. Αυτός είναι ο λόγος που η κυρίαρχη τάξη επένδυσε σε μια πρωτοφανή εκστρατεία εκφοβισμού του εκλογικού σώματος με όλα τα χαρακτηριστικά ενός ανοιχτού ψυχολογικού πολέμου. Όμως καμιά κοινωνία δεν μπορεί να συγκρατηθεί, αν δεν βλέπει κανένα όφελος από την υπάρχουσα κατάσταση. Γι’ αυτό και η συνέχιση της ίδιας πορείας θα αναγκάσει μάλλον γρήγορα την όποια κυβέρνηση προέλθει από το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, να προχωρήσει σε μέτρα μαζικής καταστολής και καταπίεσης. Άλλος τρόπος παραμονής στο ευρώ υπό τις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει. Αυτός είναι επίσης ο λόγος της μετάλλαξης της ΝΔ από ένα κόμμα παραδοσιακά κεντροδεξιό, σε κόμμα ανοιχτά ακροδεξιό ικανό για τα χειρότερα. Πολιτικό της πρόγραμμα είναι ο ανοιχτός έμφυλιος μέσα στην κοινωνία, που με την βοήθεια των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, που απολαμβάνει σε σκανδαλιστικό βαθμό την προστασία του κράτους και της δικαιοσύνης, δεν θα είναι σαν αυτόν που γνωρίσαμε, αλλά ένας κοινωνικός εμφύλιος όπου όλοι θα είναι εναντίον όλων. Μόνο έτσι μπορεί να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα προσαρμογής που υποστηρίζουν οι αγορές.
Επομένως, η ανάδειξη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ταυτίζεται, ή να θεωρείται το ίδιο με τις κυβερνήσεις του δικομματισμού. Πρόκειται για μια διακυβέρνηση που επιβλήθηκε από την αδυναμία του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος να παράγει λύση ανοιχτά προς όφελος των δανειστών της χώρας και της ντόπιας ολιγαρχίας. Ταυτόχρονα, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ συμπυκνώνει την ελπίδα ενός μεγάλου κομματιού του λαού. Κι αυτό μόνο αναχωρητές της πολιτικής μπορούν να παραβλέπουν. Το τι θα γίνει δεν εξαρτάται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την κατάσταση και την δυναμική του ίδιου του λαού. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου ακόμη κι αν το ήθελε η άρχουσα τάξη δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το καρότο για να αποκοιμίσει, ή να καθησυχάσει μεγάλα στρώματα του λαού. Δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια.
Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να δημιουργήσει είτε μια κυβέρνηση συνεργασίας με δυνάμεις που είναι αδύνατον να συμβιώσει, όπως με Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει να παίζουν με τις εξελίξεις εντός της ΝΔ, και με ΔΗΜΑΡ, η οποία έχει εξελιχθεί σε οπισθοφυλακή της τρόικας, είτε μια «κυβέρνηση της αριστεράς», όπως την θέλει η ηγεσία του. Καμιά από τις δυο δεν θα μπορέσει να σταθεί για πολύ. Από την πρώτη κιόλας ημέρα μιας τέτοιας διακυβέρνησης θα τίθενται πιεστικά και αμείλικτα τα ζωτικά διλλήματα της περιόδου. Κάθε βήμα, κάθε μέτρο υπέρ της πιο στοιχειώδους και προσωρινής ανακούφισης των εργαζομένων και του λαού, θα φέρνει την κυβέρνηση αντιμέτωποι με τους δανειστές, την τρόικα και την ΕΕ.
Κι όχι μόνο αυτό. Η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά με έκτακτα και ριζοσπαστικά μέτρα που δεν μπορούν να περιμένουν. Η κατάσταση αυτή και οι πανταχόθεν πιέσεις θα δημιουργήσουν τριγμούς και βαθιές ρωγμές μέσα στην κυβέρνηση, στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην εκλογική του βάση από την πρώτη κιόλας στιγμή. Τα προβλήματα είναι τόσο οξυμμένα και πιεστικά που δεν θα επιτρέψουν κανενός είδους ανοχή εκ μέρους της κοινωνίας. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ο κόσμος του σε κάθε βήμα τους θα καλούνται άμεσα και πρακτικά να απαντήσουν: Τι θα κάνουν με το χρέος; Τι θα κάνουν με το ευρώ; Τι θα κάνουν με την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας; Τι σημαίνει γι’ αυτούς δημοκρατία;
Είναι τα ίδια ερωτήματα που στοιχειώνουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο. Όμως, όταν είσαι κυβέρνηση δεν μπορείς να απαντάς ούτε με ήξεις, αφίξεις – όπως στην προεκλογική περίοδο – ούτε να κάνεις το κοροΐδο. Και σ’ αυτά ακριβώς τα κομβικά ζητήματα είναι που θα κριθούν τα πάντα. Αν γιγαντωθεί ένα παλλαϊκό κίνημα που θα επικεντρώσει όχι σε μούφες «ταξικές» αναλύσεις εγχειριδίου για πνευματικά ασθενείς, ούτε σε καρικατούρες «αριστερών» αιτημάτων, αλλά στην άρνηση του χρέους, την έξοδο από το ευρώ, την δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, τότε θα υπάρξει διέξοδος υπέρ του λαού.
Αυτό που προσφέρει αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι το γεγονός ότι θα εξαναγκάσει άπαντες να διαλέξουν στρατόπεδο, η ίδια η κοινωνία και η πολιτική διχάζονται και πολώνονται σε τέτοιο βαθμό που οι διαφορές του λαού και των εργαζομένων με το κυρίαρχο σύστημα μπορούν να λυθούν μόνο με όρους εξέγερσης, με όρους κοινωνικής επανάστασης. Άλλη διέξοδος μπροστά στην εργαζόμενη κοινωνία δεν υπάρχει, παρά μόνο η ολοκληρωτική καταστροφή. Επομένως η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις δεν βρίσκεται στο ποιος συναινεί ή όχι στα λόγια, αλλά ποιος προετοιμάζει, διευκολύνει και οργανώνει την επαναστατική πάλη του λαού και της εργατικής τάξης σήμερα, εδώ και τώρα. Όχι διακηρύσσοντας την έφοδο προς τον ουρανό, την διεκδίκηση της χίμαιρας, αλλά προτάσσοντας πολιτικά αιτήματα άμεσα υλοποιήσιμα που μπορούν να συσπειρώσουν ένα σύγχρονο παλλαϊκό κίνημα ανατροπής του καθεστώτος ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Και παλλαϊκό κίνημα, για να θυμίσουμε τον Λένιν σ’ όλους εκείνους που αναλώνονται στο να τον παπαγαλίζουν, «δεν πρέπει να εννοούμε καθόλου ένα κίνημα που (…) θα είναι αλληλέγγυα μ’ αυτό ολόκληρη η αστική τάξη ή έστω και η φιλελεύθερη αστική τάξη. Έτσι βλέπουν το ζήτημα μόνο οι οπορτουνιστές. Όχι. Παλλαϊκό είναι το κίνημα που εκφράζει τις αντικειμενικές ανάγκες όλης της χώρας και κατευθύνει όλα τα σκληρά χτυπήματά του ενάντια στις κεντρικές δυνάμεις του εχθρού, ο οποίος εμποδίζει την ανάπτυξη της χώρας. Παλλαϊκό, είναι το κίνημα που το υποστηρίζει η συμπάθεια της τεράστιας πλειοψηφίας του πληθυσμού.»[2]
Και σ’ αυτό το παλλαϊκό κίνημα, το θέλει, δεν το θέλει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλει καθοριστικά η ήττα του πάλαι ποτέ δικομματισμού και των μνημονιακών πολιτικών. Ότι παραμύθια κι αν έχει πλάσει για τον εαυτό της και τον κόσμο της η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Με την βασική προϋπόθεση ότι θα βρεθούν εκείνες οι δυνάμεις που από την επομένη θα οργανώσουν την λαϊκή αντίσταση στην βάση αυτών των κεντρικών αιτημάτων που καθορίζουν τον επαναστατικό χαρακτήρα της συγκυρίας. Και το ΕΠΑΜ έχει ήδη πρωτοπορήσει σ’ αυτό. Ελπίζουμε κι άλλες δυνάμεις να αντιληφθούν την ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, να απαλλαγούν από την γοητεία του σεχταρισμού και του ιδεολογικού δογματισμού και να συμβάλουν στην ίδια κατεύθυνση. Όπως και έχει το ΕΠΑΜ είναι έτοιμο να τα βγάλει πέρα ακόμη και μόνο του. Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τον λαό να διεκδικήσει και να πάρει την εξουσία, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη.
Ο Μαρξ στα 1852 με αφορμή την επανάσταση στην Ισπανία έγραφε: «Αυτός είναι ο cercle vicieux (φαύλος κύκλος) μέσα στον οποίο θνησιγενείς επαναστατικές κυβερνήσεις είναι καταδικασμένες να κινούνται. Αναγνωρίζουν τα χρέη που έχουν συνάψει οι αντεπαναστάτες προκάτοχοί τους ως εθνικές υποχρεώσεις. Προκειμένου να είναι σε θέση να τα πληρώσουν πρέπει να συνεχίσουν τους παλιούς φόρους και να συνάπτουν νέα χρέη. Προκειμένου να συνάψουν νέα δάνεια θα πρέπει να δώσουν εγγυήσεις για την «έννομη τάξη», δηλαδή να πάρουν οι ίδιες αντεπαναστατικά μέτρα. Μ’ αυτόν τον τρόπο η νέα λαϊκή κυβέρνηση μετατρέπεται αμέσως σε υπηρέτρια των μεγάλων κεφαλαιοκρατών και σε καταπιεστή του λαού. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο η Προσωρινή Κυβέρνηση της Γαλλίας το 1848 οδηγήθηκε στο διαβόητο μέτρο των 45 σεντίμ και στην κατάσχεση των κεφαλαίων από τις αποταμιευτικές τράπεζες προκειμένου να πληρώσει τους τόκους στους κεφαλαιοκράτες.»[3] Το μέτρο των 45 σεντίμ ήταν μια από τις τέσσερις έκτακτες φορολογίες της επαναστατικής δημοκρατικής Προσωρινής Κυβέρνησης του Παρισιού μετά την εξέγερση του 1848, που επέβαλλε στους μεγάλους γαιοκτήμονες. Τα μέτρα αυτά μαζί με τον κεφαλικό φόρο στις τράπεζες, γιορτάστηκαν από τους επαναστάτες δημοκράτες της εποχής με αντικαπιταλιστικές και αντιφεουδαρχικές ιαχές, έστω κι αν τα έσοδα από αυτά προορίζονταν για την πληρωμή των κρατικών τοκογλύφων. Μόνο που τα μέτρα αυτά φορτώθηκαν με μεγάλη ευκολία από τους γαιοκτήμονες στους αγρότες και από τους τραπεζίτες στους καταθέτες κι έτσι η Προσωρινή Κυβέρνηση έχασε την λαϊκή υποστήριξη που είχε.
Όσο λοιπόν η κυβέρνηση του αντιμνημόνιου σήμερα θα παλεύει με τον «φαύλο κύκλο» και θα εμφανίζεται όλο και πιο θνησιγενής, τόσο θα πρέπει να εντείνεται ο αγώνας για την οργάνωση του κόσμου στην γειτονιά και την δουλειά με σκοπό να αποκτήσει την αναγκαία δυναμική που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει και να κερδίσει την εξουσία. Όπως και να έχει η κρίσιμη αναμέτρηση στην κοινωνία και την πολιτική δεν θα αργήσει.


[1] Georg Jellinek, Allgemeine Staatslehre, Berlin, 1920, σ. 184.
[2] Β. Ι. Λένιν, Άπαντα, τ. 22, σ. 294-95.
[3] Καρλ Μαρξ, «Η Αντίδραση στην Ισπανία», K. Marx & F. Engels, Collected Works, vol. 13, σ. 450.

40 σχόλια:

  1. Λένιν:
    «δεν πρέπει να εννοούμε καθόλου ένα κίνημα που (…) θα είναι αλληλέγγυα μ’ αυτό ολόκληρη η αστική τάξη ή έστω και η φιλελεύθερη αστική τάξη. Έτσι βλέπουν το ζήτημα μόνο οι οπορτουνιστές. Όχι. Παλλαϊκό είναι το κίνημα που εκφράζει τις αντικειμενικές ανάγκες όλης της χώρας και κατευθύνει όλα τα σκληρά χτυπήματά του ενάντια στις κεντρικές δυνάμεις του εχθρού, ο οποίος εμποδίζει την ανάπτυξη της χώρας. Παλλαϊκό, είναι το κίνημα που το υποστηρίζει η συμπάθεια της τεράστιας πλειοψηφίας του πληθυσμού.»
    Β. Ι. Λένιν, Άπαντα, τ. 22, σ. 294-95.


    "Παλλαϊκό είναι το κίνημα που εκφράζει τις αντικειμενικές ανάγκες όλης της χώρας και κατευθύνει όλα τα σκληρά χτυπήματά του ενάντια στις κεντρικές δυνάμεις του εχθρού, ο οποίος εμποδίζει την ανάπτυξη της χώρας."

    Σχόλιο: Σωστό, όταν η ανάπτυξη της χώρας είναι φιλολαϊκή.


    "Παλλαϊκό, είναι το κίνημα που το υποστηρίζει η συμπάθεια της τεράστιας πλειοψηφίας του πληθυσμού."

    Σχόλιο: Ότι υποστηρίζει, η τεράστια πλειοψηφία δεν είναι απαραίτητα φιλολαϊκό. Οι επιλογές της τεράστιας πλειοψηφίας, σήμερα αυτό το ξέρουμε εκ των πραγμάτων, κυρίως καθορίζονται από την δημαγωγία η οποία σήμερα κυρίως εξασκείται από αυτούς που ελέγχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (παραπληροφόρησης) και αυτούς που ελέγχουν το ποιόν των αυθεντιών. Μερικές φορές όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι έχουμε μια επανάσταση η οποία συνήθως δίνει μιά αλλαγή στην καλύτερη περίπτωση όμως προσωρινά φιλολαϊκή.
    Ο απλός ο κόσμος ο οποίος δεν ασχολείται στην πράξη με την διακυβέρνηση, καί ο οποίος δεν έχει κλίση στην φιλολαϊκή διακυβέρνηση, είναι εύκολο να επηρεαστεί να υποστηρίξει πολιτικές οι οποίες είναι εναντίον της ευημερίας του καθενός.

    Σχόλιο:

    Η παραπάνω ανάλυση του Μαρξ, που παραθέτεις είναι πράγματι καίρια όσον αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και την κατάσταση στις περισσότερες χώρες διεθνώς.

    Ηλίας Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συναγωνιστή Δημήτρη,
    Η συσπείρωση του οποιουδήποτε σε οτιδήποτε προϋποθέτει κάτι βασικό: ΥΠΑΡΞΗ ΣΧΕΔΙΟΥ!
    Κανένας δεν θα ακολουθήσει το ΕΠΑΜ, το όποιο ΕΠΑΜ, σε τίποτε εάν δεν δει και ΠΕΙΣΘΕΙ για το ΣΧΕΔΙΟ, ειδικά όταν καλείται να λειτουργήσει με τρόπους και μεθόδους πρωτόγνωρες. Για παράδειγμα όταν καλείται να σκεφτεί, να ενδιαφερθεί, να στηρίξει, να πονέσει για τον συν-αγωνιστή, τον συν-άνθρωπο. Πώς περιμένουμε συμ - πόρευση, όταν δεν ξέρουμε προς τα που βαδίζουμε? Πως επιζητούμε συν - έργεια, όταν δεν ξέρουμε ποιό είναι το έργο που πρέπει να επιτελεσθεί? Το είχα θέσει και στην πρόσφατη συζήτηση της Αγίας Παρασκευής, αλλά δεν βλέπω κάτι να κινείται προς αυτή την πλευρά, τη δράση δηλαδή, για την εκπόνηση Τακτικού και Επιχειρησιακού ΣΧΕΔΙΟΥ από τα κεντρικά όργανα του Μετώπου, σε συνέχεια των Στρατηγικών Προταγμάτων της Ιδρυτικής Διακήρυξης. Αντίθετα, φοβούμαι ότι από τους συν - ακροατές των οργάνων, ίσως ήσουν ο μόνος που αντελήφθης για ποιό πράγμα ακριβώς μιλούσα.
    Απλά επαναλαμβάνομαι λέγοντας ότι τα ΣΧΕΔΙΑ πρέπει να εκπονηθούν ΓΡΗΓΟΡΑ και, πιθανότατα, να τεθούν υπόψη των πυρήνων για έγκριση.
    Αντίθετα, θα ήταν ουτοπία να πιστέψει κάποιος ότι τα ΣΧΕΔΙΑ μπορούν να εκπονηθούν και να υλοποιηθούν από τους ίδιους τους Πυρήνες. Τότε μόνο θα μπορεί το ΕΠΑΜ, σε όποια μορφή θα βρίσκεται εκείνο τον καιρό, να ισχυριστεί ότι είναι ΕΤΟΙΜΟ για τον μεγάλο Αγώνα, αφού τα 5 προτάγματά του είναι, έτσι κι αλλοιώς, πολύ ισχυρά και κρίσιμα!
    Παναγιώτης Πέττας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχέδιο όπως το εννοείς ήδη εκπονείται και διαμορφώνεται στις λεπτομέρειές του. Μόνο που τέτοιο σχέδιο δεν μπορεί να είναι προϊόν κάποιου επιτελείου, ένα είδος blueprint, αλλά πρόκειται για ένα μαχητό σχέδιο με βάση τις συγκυρίες. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι μετά τις 18 Ιουνίου, θα απαιτηθεί μια εξαιρετικά ευέλικτη τακτική με παρεμβάσεις, δράσεις και λόγο που απευθύνεται στις πολύ μεγάλες μάζες και ξέρει να παίρνει υπόψη του τις γρήγορα εναλλασσόμενες καταστάσεις στην κοινωνική συνείδηση και συγκυρία. Χρειαζόμαστε μια οργάνωση που από την κορυφή μέχρι την βάση θα ξέρει να προσαρμόζεται γρήγορα και αποτελεσματικά στις νέες συνθήκες. Για να γίνει αυτό εκπονείται ένα σχέδιο που πολύ σύντομα θα συζητηθεί σε όλους τους πυρήνες.

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι πραγματικά που μαθαίνω ότι υπάρχει δράση,έστω και ως προς την σύνταξη ΣΧΕΔΙΟΥ. Σαφώς συμφωνώ ότι το ΣΧΕΔΙΟ θα πρέπει να είναι όπως το ονομάζεις "μαχητό", εγώ το λέω "αναπροσαρμόσιμο". Είναι, εξ ορισμού αρχή του επιτυχημένου σχεδιασμού η ικανότητα προσαρμογής των ΣΧΕΔΙΩΝ στις καταστάσεις που πιθανόν δεν είχαν προβλεφθεί (επι το ελληνικώτερον "flexibility in planning").
      Όσο για την επικοινωνία με τις μάζες, φαντάζομαι να μπορέσουμε επιτέλους να βρούμε τα ΜΕΣΑ, εξαιρουμένου του "Χωνιού", βεβαίως. Επιπλέον ΑΝΘΡΩΠΟΙ με δομημένο λόγο και ισχυρή θέληση ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσουν να επικοινωνούν τα προτάγματα του Μετώπου στο λαό, εσύ δεν φτάνεις παντού, το έχεις ήδη αντιληφθεί φαντάζομαι. Είναι καιρός τα δομημένα όργανα του Μετώπου να ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ προκειμένου να "ανακαλύψουν" αυτά τα άτομα μέσα από τα υφιστάμενα μέλη ή και να προσεγγισθούν αντίστοιχα, με τη μορφή σύμπραξης, εκείνα που είναι ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΑ στην κοινή συνείδηση.

      Διαγραφή
  3. Ἀγαπητὲ Δημήτρη Καζάκη,

    Ἔχω παρακολουθήσει ἀποσπασματικὰ τὴν πορεία σου περίπου γιὰ ἑνα χρόνο καὶ ἀπὸ τὶς πρῶτες ἐκπομπὲς ποὺ ἐπέσυραν τὴν προσοχή μου ἦταν αὐτὲς τοῦ ΚΡΗΤΗ TV, ὅπου διέκρινα ἕναν γνώστη τῶν οἰκονομικῶν μὲ λογικὲς ἀντιμετωπίσεις καὶ λύσεις στὰ οἰκονομικὰ προβλήματα τῆς χώρας. Ἔκτοτε ἔχω συλλέξει περίπου 12 GB χρήσιμων πληροφοριῶν ποὺ προσέφερες μέσῳ ἄρθρων καὶ βίντεο, ἀξιόλογων γνώσεων καὶ πληθώρα ἀπαντήσεων στὰ ἐρωτήματά μου. Παράλληλα μὲ ἄλλους συναδέλφους σου ὅπως ὁ Κώστας Λαπαβίτσας, ὁ Νότης Μαριᾶς καὶ ἄλλους ἀπέκτησα τὴν δυνατότητα νὰ γνωρίσῳ χρήσιμα πράγματα γύρω ἀπὸ τὴν οίκονομία (ἕναν τομέα ποὺ δὲν γνώριζα σχεδὸν καθόλου) καὶ νὰ ἀποκτήσῳ μία ἀποδεκτὴ ἄποψη πάνω στὰ τρέχοντα θέματα, ὅπως καὶ νὰ ἀντιληφθῷ τὴν ἔννοια τῆς Δραχμῆς καὶ τῶν ἀποτόκων τῆς χρήσεώς της μὲ τὶς ἀνάλογες ἀναπτύξεις της ἐπὶ τοῦ συνόλου τῆς ὠφελιμότητος στὴν Ἑλλάδα καὶ στὴν ἐπιβίωση τῆς οίκονομίας της. Εὐχαριστῶ τὰ μέγιστα κι ἐσένα καὶ τοὺς ἄλλους οίκονομολόγους ἀναλυτές.

    Εἶναι πεποίθησίς μου ἐξ ὅσων γνωρίζω ὅτι τὸ θέμα τῆς οἰκονομίας εἶναι πολὺ μεγαλύτερο ἀπὸ ὅσο θὰ εἶχα τὴν δυνατότητα νὰ ἀφομοιώσῳ κι ἐγὼ καὶ πολλοὶ ἄλλοι, ὅμως εἶναι γεγονὸς ὅτι ἡ Ἑλλὰς βρίσκεται σὲ πολὺ δεινὴ θέση ἐξ αἰτίας τῶν πρακτικῶν καὶ ἀποφάσων τῶν πολιτικῶν προσώπων ποὺ ἐπέλεξαν οἱ Ἕλληνες καὶ ἐν συνεχεῖᾳ δὲν ἀντελήφθησαν τὸν κίνδυνο πίπτοντες θύματα τῶν δημαγωγῶν, ὅπως καὶ τῶν μέσων ὑποταγῆς χειραγωγήσεως καὶ παραπληροφόρησης ποὺ ἀποκαλοῦν τοὺς ἀκροατὰς «μᾶζα».

    Παράθεση: μάζα καλεῖται: «ὄγκος ἐξ οἰασδήποτε ὕλης ὁμοιάζων μὲ ζύμην». Κανεὶς δὲν φάνηκε νὰ θίγεται ἀπὸ τὸν ἀνωτέρῳ χαρακτηρισμὸ καὶ μάλιστα προήχθη καὶ παρομοίως συνεχίζει στὴν συντετμημένη μορφὴ ΜΜΕ ὥστε νὰ ἀποτελέσῃ σὺν τῷ χρόνῳ ὁ ὁρισμὸς συνείδησιν καὶ ἀναμφισβήτητη ἀποδοχὴ.

    Τὸ ἀδιέξοδο τῆς χώρας εἶναι ἀνησυχητικὸ ἐδῶ καὶ πολὺ καιρὸ καὶ οἱ λύσεις ποὺ διαφημίζονται δὲν εἶναι ἀρκετὲς γιὰ νὰ πείσουν ἢ νὰ καθυσηχάσουν τοὺς ἔχοντες κάποια συνείδηση τῆς καταστάσεως. Ἐπ᾽οὐδενὶ τρόπῳ θὰ μποροῦσα νὰ ἐκθέσῳ τὰ γεγονότα καὶ τὶς συνέπειὲς τους καλύτερα ἀπ᾽ὅ,τι τὰ παρουσιάζεις, συμμερίζομαι τὰ γραφόμενά σου καὶ κατανοῶ τὴν λογικὴ ποὺ ἀπορρέει ἀπ᾽αὐτά.

    Ἕνα ἀπὸ τὰ μεγάλα προβλήματα ποὺ ἀντιμετωπίζει ὁ ψηφοφόρος εἶναι ἡ δυσκολία στὸ νὰ κατανοήσῃ τὸ πρόβλημα καὶ τοῦτο διότι ποτὲ δὲν ὑπάρχει ἡ πλήρης ἐξήγηση καὶ διαλεύκανση τοῦ θέματος ἀπὸ τῆς πλευρᾶς τῶν εἰδημόνων στὶς δημόσιες τοποθετήσεις τους καὶ στὰ ἀτελείωτα ἄρθρα ἀερολογιῶν τῶν δημοσιογράφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .....Συνέχεια 2

    Ἀποτέλεσμα αύτοῦ εἶναι νὰ φθάνουμε μία ἢ δύο ἡμέρες πρὸ τῶν ἐκλογῶν ποὺ πρέπει νὰ ἀποφασίσουμε γιὰ τὴν ὑπόλοιπή μας ζωὴ καὶ νὰ μὴν ἔχουμε καθαρὴ είκόνα τῆς καταστάσεως ποὺ ἐπικρατεῖ καὶ φυσικὰ παραμένοντας στὰ ἴδια ἐρωτηματικά. Ἐπὶ παραδείγματι δὲν εἶναι ξεκαθαρισμένο ἐὰν: μπορεῖ νὰ γίνῃ καταγγελία στὸ μνημόνιο καὶ ἐὰν ναὶ τότε ποιὲς θὰ εἶναι οἱ ἐπιπτώσεις· μερικοὶ λένε ὅτι γίνεται, ἄλλοι ὄχι καὶ μερικοὶ ὅτι δὲν εἶναι ἔτσι ὅπως ἀκούγεται καὶ ναὶ μὲν εἶναι ἐφικτὸ ἀλλά… Ἐπιπλέον εἶναι καλύτερα νὰ ἐπιστρέψουμε στὴν Δραχμὴ καὶ ἂν αὐτὸ γίνει ποιὲς θὰ εἶναι οἱ ἐπιπτώσεις; παρομοίως οἱ ἀπαντήσεις ἀκολουθοῦν δύο μονοπάτια ἀσπρου-μαύρου καὶ ἀκόμη ἕνα ποὺ λέει ναὶ μὲν ἀλλά…

    Αὐτὸ δὰ δὲν χρειάζεται νὰ τὸ ἐπεκτείνῳ καὶ στὰ ὑπόλοιπα θέματα πέραν τῶν οίκονομικῶν στὰ ἐθνικὰ παιδείας κ.λ.π. διότι κι ἐκεῖ ἰσχύει ἡ ἴδια κατάσταση.

    Ὲὰν ἀναρωτηθῇ κάποιος ὅτι ἔχει χάσει ἑκατοντάδες ὧρες μπροστὰ στὴν τηλεόραση καὶ ἔχει ξοδέψει ἀντίστοιχα ἄλλες τόσες διαβάζοντας ἄρθρα σὲ ἐφημερίδες περιοδικὰ καὶ διαδίκτυο, παραμένει δὲ στὸ σκότος τῆς ἀγνοίας θὰ ἔπρεπε νὰ ἀντιληφθῇ ὅτι κάτι δὲν πάει καλὰ καὶ ἐπιτέλους μετὰ τόσες δεκάδες ἐρωτήσεων δημοσιογράφων τὸ σκηνικὸ παραμένει θολὸ καὶ ἡ ἀβεβαιότης πλανᾶται κυρίαρχα στὰ μυαλὰ τῶν ψηφοφόρων, λογικὰ θὰ ἔπρεπε νὰ ἀλλάξῃ τακτικὴ διότι βλέπει ὅτι δὲν φέρνει ἀποτέλεσμα καὶ παραμένει μὲ ἐρωτηματικὰ ἀκόμη καὶ τὴν στιγμὴ ποὺ βρίσκεται στὸ ἐκλογικὸ κέντρο.

    Πρέπει νὰ εἶναι πολὺ ἰσχυρὸ αὐτὸ τὸ δηλητήριο κάτω ἀπὸ τὴν ἐπίρρεια τοῦ ὁποίου βρίσκεται τὸ μεγαλύτερο ποσοστὸ γιὰ νὰ ἀποδέχεται αὐτὴν τὴν κατάσταση καὶ νὰ μὴν ἐπαναστατεῖ, εἴτε μὲ τὴν χρήση τοῦ ἐγκεφάλου του, εἴτε μὲ τὴν ἀλλαγὴ τρόπου πληροφορήσεώς του. Αὐτοὶ ποὺ ἐπιλέγουν τὴν ἐναλλακτικὴ πληροφόρηση βρίσκονται ἐν γένει σὲ πολὺ καλύτερη θέση διότι ἔχουν τὴν δυνατότητα νὰ διαμορφώσουν τὴν ἄποψή τους σύμφωνα μὲ τὴν κρίση τους καὶ νὰ ἀποφύγουν τὴν ὕπουλη κατεύθυνση σκέψεως ποὺ ἐπιχειρεῖται ἀπὸ τοὺς δημοσιογράφους οἱ ὁποίοι ἀποφεύγουν τὶς ἐρωτήσεις ποὺ πιθανῶς θὰ διαφώτιζαν ἕνα σκοτεινὸ σημεῖο, διακόπτουν τὴν ἀπάντηση ἡ ὁποία μέλλει νὰ ἀποκαλύψῃ κάτι ποὺ δὲν θέλουν νὰ ἀκουστῇ δημοσίως, χρησιμοποιοῦν τοὺς καλεσμένους τους δίνοντας τὸν λόγο σὲ κρίσιμες στιγμὲς σὲ ἄλλους ὁμιλητὲς καὶ γενικὰ παρουσιάζουν τὴν εἰκόνα ἢ ἀποτέλεσμα ποὺ ἐπιθυμοῦν κλείνοντας τὶς ἐκπομπὲς ἀφήνοντας τὸ ἀκροατήριο ἀνενημέρωτο καὶ ἐξαγριωμένο διότι ἔχασε τὸν χρόνο του παρακολουθῶντας καὶ ἐλπίζοντας σὲ ἀπαντήσεις στὰ ἐρωτήματά του, μόνο γιὰ νὰ μείνει μὲ μία αἴσθηση ἀπογοητεύσεως καὶ πάλι μέσα στὴν δίνη τῆς ἀμαθείας καὶ ἔλλειψης πληροφορήσεώς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...Συνέχεια 3

    Χρησιμοποιῶ γιὰ παράδειγμα μία πρόσφατη δήλωση τοῦ Π. Καμμένου στὸ ῥαδιόφωνο σήμερα ὅπου ὁ δημοσιογράφος Χατζηνικολάου ἀντέταξε μία δήλωση τοῦ Βενιζέλου σχετικὰ μὲ τὴν καταγγελία τοῦ μνημονίου.

    Ἡ ἀπάντηση τοῦ Π.Καμμένου ἦταν: « ὁ κ. Βενιζέλος λέει ψέμματα».

    Καὶ ἐρωτῶ: εἶναι δυνατὸν νὰ φθάνουμε σὲ τέτοια σημεῖα καὶ νὰ λέγονται ψέμματα δημοσίως, ποὺ μάλιστα κρίνουν καὶ τὴν τύχη τοῦ τόπου καὶ αὐτὸ νὰ παραμένῃ σὲ μία πρωϊνὴ ἐκπομπὴ μὲ ἄγνωστο ἀριθμὸ ἀκροατῶν καὶ χωρὶς νὰ ὑπάρχῃ εἴτε ὁ ἀντίλογος εἴτε ἄμεσα ὁ αὐτόματος διασυρμὸς τοῦ ψευδομένου;
    Τὸ ἀπόγευμα θὰ μιλᾶμε γιὰ ἄλλα στὶς τηλεοράσεις καὶ αὐτὸ τὸ καυτὸ σημεῖο θὰ μείνῃ ἀναπάντητο γιὰ πολὺ καιρὸ ἀκόμη καὶ μετὰ τὶς ἐκλογὲς.

    Ἡ ἀμάθεια καὶ ἡ ἔλλειψη πληροφορήσεως ῥέει ἀπὸ τοὺς πόρους τῶν ἀνθρώπων πλὴν ὅμως εἶναι τόσο ἰσχυρογνώμονες ὅταν πρόκειται νὰ ὑποστηρίξουν τὴν ἄποψή τους (βάσει τῶν δημοκρατικῶν κριτηρίων ποὺ τοὺς διέπουν), ποὺ εἶναι ἀδιανόητα δύσκολο νὰ πεισθοῦν ἀκόμη κι ὅταν τοὺς παρουσιάζεις χειροπιαστὲς ἀποδείξεις γιὰ τὴν ἀντίθετη θεώρηση καὶ αὐτὸ εἶναι ἀποτέλεσμα τῆς ἐπιθέσεως ποὺ ἔχει ὑποστεῖ ὁ Ἑλληνικὸς λαὸς ἐπὶ τριακονταπεντία μὲ ἀποσκοπὸ τὴν κατάργηση τῶν κάθε εἴδους ἀξιῶν, καὶ τελικὰ ἀποσκοπεῖ στὴν διάλυση τοῦ ἔθνους· χειροπιαστὰ παραδείγματα ἔχουμε ἀπὸ τὶς ἀνθελληνικὲς δηλώσεις ποὺ κυκλοφοροῦν περὶ προτιμήσεως ἐξαφανίσεως τῆς Ἐλλάδος στὸ ὄνομα τῆς κατερρέουσας Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως.

    Θὰ μὲ ῥωτήσει κάποιος: « καὶ τί θέλεις νὰ γίνῃ ἀφοῦ ἔτσι εἶναι τὰ πράγματα». Δὲν μπορῶ νὰ τὸ δεχτῷ καὶ δὲν ἔχω καὶ τὴν δυνατότητα νὰ ἐπιβάλλῳ κάτι διαφορετικὸ παρὰ μένοντας στὴν ἀπομόνωση τῆς μονάδος μου στὸν στενό μου κύκλο βαθειά λυπημένος γιὰ τὴν ἀδικία ποὺ ἔχει καταλάβει τὴν κοινωνία μας καὶ οἱ συνάνθρωποί μου δὲν κολλοῦν σὲ «τέτοιες λεπτομέρειες» καὶ δὲν ἀπαιτοῦν ἀπαντήσεις ἀλλὰ οὔτε καὶ κρίνουν τὴν ἔλλειψη τῶν ἀπαντήσεων.

    Εἶναι φανερὸ ὅτι κυριαρχεῖ ἡ ἀμάθεια ὁ ἐγωϊσμὸς καὶ οἱ ψεύτικες ἀξίες τῶν τηλεοπτικῶν μέσων, ἡ ἔννοια τῆς τιμωρίας ἔχει ἀτονίσει στὶς ψυχὲς τῶν ἀνθρώπων ποὺ σιγά-σιγὰ ἀποδέχθηκαν τὴν ἀτιμωρησία ποὺ ἐπεβλήθη μέσῳ νόμων χωρὶς ἠθικὴ ὑπόσταση ἀλλὰ μὲ βάση τὸ μακροχρόνιο οἰκονομικὸ συμφέρον καὶ ἀπόκτηση ἐξουσίας καὶ τώρα κραυγάζουν ἀντικρίζοντας τὰ ἀποτελέσματα τῶν ἐπιλογῶν τους στὴν ὕστατη προσπάθεια νὰ βροῦν ὑπέυθυνο γιὰ τὴν κατάντια τους ποὺ ὅμως θὰ πρέπῃ νὰ εἶναι κάποιος ἄλλος. Αὐτὸ γίνεται γιατὶ ἀναλογικὰ ἀπὸ τὴν κορυφὴ τῆς ἐξουσίας ἐπικρατεῖ αὐτὴ ἡ τακτικὴ καὶ αὐτὴ εἶναι ποὺ ἀντιγράφει ὁ κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...Συνέχεια 4
    Ὅπως πολὺ σωστὰ ἀναφέρεις ἡ λύση πλέον βρίσκεται στὰ χέρια τοῦ κόσμου, διότι τὰ ἰδιαίτερα μαθήματα μέσῳ τηλεοράσεως δὲν ἀπέδωσαν στὴν μόρφωση τοῦ λαοῦ καὶ μᾶλλον τὸ ἀντίθετο ἀποτέλεσμα ἔφεραν, ὁπότε θὰ πρέπῃ νὰ ἐπανέλθουμε σὲ πρακτικὲς κρυφοῦ σχολειοῦ γιὰ νὰ ἐπιφέρουμε ἀποτέλεσμα. Αὐτὸ ἐπιτυγχάνεται στὶς ἡμέρες μας μέσῳ τοῦ διαδικτύου ἀλλὰ ἔχει σὰν ἀντίποδα τὴν ἀσφυκτικὴ πίεση τοῦ βιοπορισμοῦ ποὺ ἀντιτίθεται στὴν προσπάθεια καὶ εἶναι τόσο μακρόχρονη διαδικασία ποὺ θὰ ἀπογοήτευε τοὺς περισσοτέρους.
    Σὰν λύση τί θὰ εἴχαμε νὰ προτείνουμε; μία κινητοποίηση ποὺ θὰ ξεγύμνωνε τοὺς ψεύτες καὶ ἀπατεῶνες μὲ στοιχεῖα καὶ μηνύσεις παρόμοιες μὲ τὶς εὐγενεῖς προσπάθειες τοῦ ἱατροῦ ἀπὸ τὴν Χαλκίδα, τὸ δικηγορικὸ γραφεῖο ἐναντίον τοῦ καταστροφέως τῆς Ἑλλάδος καὶ τὴν μητέρα καὶ κόρη τῆς βορείου Εὐρώπης γιὰ καταγγελία παραβίασης τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων. Σύμφωνοι, ἀλλὰ γιὰ ὅλα αὐτὰ ἡ διαδικασία εἶναι τόσο χρονοβόρα καὶ τόσο ἀμφίβολη ποὺ δὲν πείθει ὅτι θὰ φέρῃ ἀποτέλεσμα, ἆρα τί μένει; μόνο ἡ ἀλλαγὴ νοοτροπίας καὶ ἡ ἀπόφαση γιὰ ἀναγκαστικὴ συνεργασία σὲ ἐπὶ μέρους στόχους καὶ ἴσως ὄχι ἐπὶ τοῦ συνολου τοῦ ζητουμένου, προκειμένου νὰ ἀρχίσῃ «νὰ ξηλώνῃ τὸ πουλόβερ» ὅπως ἄλλωστε ἔχεις πῇ καὶ ὁ ἴδιος ἂν θυμᾶμαι καλὰ στὸ παρελθὸν.
    Δοθείσης τῆς εὐκαιρίας θὰ ἤθελα νὰ ἐκφράσῳ τὴν ἀπογοήτευσή μου ποὺ δὲν βρέθηκες σὲ ἕνα μεγαλύτερο σχηματισμὸ ὅπου θὰ μποροῦσες νὰ ἀποδώσῃς τὰ μέγιστα, εἰλικρινῶς λυπᾶμαι ἀφάνταστα ποὺ δὲν ἔγινε ἡ συνεργασία μὲ τοὺς Ἀνεξάρτητους Ἕλληνες ποὺ ἦταν κρυφὴ ἐλπίδα γιὰ πάρα πολὺ κόσμο καὶ ἐμοῦ τοῦ ἰδίου ὁ ὁποῖος παρότι ὑποστήριξα μὲ ὅ,τι μέσον διέθετα τὴν προσπάθειά σου στὶς προηγούμενες ἐκλογὲς εἶδα μὲ μεγάλη μου λύπη ὅτι παρ᾽ὅλες τὶς ἀξιέπαινες προσπάθειές σου, μόνο πενήντα ὀκτὼ χιλιάδες ἄνθρωποι εἶδαν τὴν ἐλπίδα μέσα ἀπὸ τὸν τρόπο ποὺ τοὺς προσέφερες· ἀλλὰ ἔστω αὐτὸ τὸ δυναμικὸ θὰ μποροῦσε νὰ κάνῃ κάποια διαφορὰ ὅπως καὶ νὰ πείσῃ κι ἄλλους σὲ μία σωστὴ κατεύθυνση. Δὲν ἐπεκτείνομαι περαιτέρω διότι ἀσφαλῶς δὲν μπορῶ νὰ γνωρίζῳ τὰ ἐπὶ μέρους ποὺ σὲ ὁδήγησαν στὶς ἀποφάσεις σου.

    Ἡ ἐπιθυμία βέβαια πολλῶν ἀνθρώπων καὶ νομίζω περιττεύει νὰ τὸ ἀναφέρῳ θὰ ἦταν νὰ σὲ δῇ κάποια στιγμὴ στὸ ὑπουργεῖο οίκονομικῶν τῆς χώρας νὰ διαχειρίζεσαι τὰ τόσο δυσνόητα γιὰ ἐμᾶς τοῦς ὑπολοίπους οἰκονομικὰ θέματα.

    Ἐπειδὴ δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ ἔχῳ τὴν εὐκαιρία νὰ συνδιαλέγομαι τακτικά, καὶ νὰ ἐκφράζομαι ποικιλοτρόπως σὲ ὅλες τὶς διαστάσεις, θὰ ἤθελα, δοθείσης τῆς εὐκαιρίας, νὰ σὲ συγχαρῷ ἐπίσης γιὰ τὸ ἀπαράμιλλο «ἦθος ὁμιλητοῦ» καὶ τὴν εἰκόνα ποὺ παρουσιάζεις στὶς δημόσιες ὁμιλίες στὴν τηλεόραση καὶ αἰσθάνομαι ὑποχρεωμένος νὰ τονίσῳ τὸν διαχωρισμὸ ποὺ προάγω διότι εἶναι ἀδιαμφισβήτητο γεγονὸς σὲ ἀντιπαράθεση μὲ τὴν γενικότητα (καὶ ὄχι τὴν πληθώρα) τῶν ὁμιλούντων στὰ Μέσα Μαζικῆς Ἐξαθλίωσης, ὅπου παρὰ τοὺς τίτλους, θέσεις ἢ ἱκανότητες τὶς ὁποῖες διατείνονται ὅτι κατέχουν, ἀπεναντίας προσδίδουν εἰκόνα ἀμορφώτων, ἀγραμμάτων, ἀπαιδεύτων, ἀνοήτων, μὴ σεβόμενοι ταὐτοχρόνως τὴν δημοκρατικὴ συμπεριφορὰ τῆς ὁποίας ὑποτίθεται ὅτι εἶναι ὑποστηρικταὶ καὶ ἐκπρόσωποι ὡς ἄτομα ποὺ ἀποτελοῦν παράδειγμα πρὸς μίμησιν ὡς πρὸς τὸν τομέα τους στοὺς ἀκροατές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...Συνέχεια 5 (τέλος)

    Δὲν γνωρίζουν τρόπους συμπεριφορᾶς, οἱ μορφωμένοι, ἐπιβάλλουν ἀδίκως τὸν λόγο τους διὰ τῆς ἐντάσεως τῆς φωνῆς τους σὲ ἕνα παραλήρημα ἀπομνημονευμένου ἀνούσιου μονολόγου ποὺ μόνον σκοπὸ ἔχει νὰ ἀκυρώσῃ τὸν λόγο τοῦ συνομιλοῦντος βιάζοντας τοὺς κανόνες τῆς καλῆς συμπεριφορᾶς καὶ τῶν ἀρχῶν τῆς δημοκρατικῆς διενέξεως αὐτοαναιρούμενοι ὡς πρὸς τὰ πιστεύω τους γιὰ τὰ ὁποῖα προσπαθοῦν νὰ πείσουν τὸ ἀκροατήριό τους· αἰθάνονται ἀσφαλεῖς δὲ ἐπειδὴ γνωρίζουν ὅτι πολὺ λίγη ἐπίρροια θὰ ἔχῃ στὴν γενική τους εἰκόνα διότι πιστεύουν ὅτι τὸ ἀκροατήριο δὲν ἔχει τὴν δυνατότητα νὰ ἀντιληφθῇ τὴν παραπάνω ὑπέρβαση ἐπομένως δὲν θὰ ἐπεκτείνῃ τὴν λογική του στὸ ἦθος τοῦ ὁμιλοῦντος καὶ κατά συνέπειαν στὴν ἀμαύρωση τῆς παρουσίας του.

    Αὐτὸ καὶ μόνον θὰ μποροῦσε νὰ ἦταν ἕνα κριτήριο γιὰ ὁρισμένους ἀλλὰ δυστυχῶς δὲν εἶναι γενικευμένο. Ἐπιπροσθέτως φανερώνει τὴν γνωστικὴ ἀδυναμία καὶ ἐπιχειρηματολογία, τὴν ἔλλειψη ἐπιχειρημάτων βουλευτῶν, είδημόνων καὶ ἐπιστημόνων, ἡ ὁποία (γνωστικὴ ἀδυναμία), ἀπουσιάζει ἀπὸ μέρους σου καταλαμβάνοντας τὸν ἀντίποδα, αὐτὸν τοῦ δυνατοῦ γνώστη.

    Εἶναι ἀσύμμετρα φανερὴ ἡ ἱκανότητά σου ὡς γνώστη τοῦ ἀντικειμένου σου, τὴν οἰκονομικὴ ἐπιστήμη, ἀλλὰ παράλληλα καὶ τὴν πάντοτε ἔγκαιρη καὶ πρόσφατη ἐνημέρωσή σου στὸν εὐαίσθητο τομέα τῶν παγκοσμίων καὶ ἐγχωρίων μεταβολῶν, σὲ ἀξιοζήλευτο ἐπίπεδο ποὺ δίνει τὴν δυνατότητα διερευνήσεως, προσφορᾶς ἐλιγμῶν ἐνδεδειγμένων ἐνεργειῶν καὶ ἀνιχνεύσεως τῶν διεξόδων.

    Ὅπως ἕνας ἐπιστήμων ἱατρὸς εἶναι καλὸς στὴν ἐξάσκηση τῆς ἱατρικῆς ἐπιστήμης καὶ παραμένει ἐνημερωμένος στὶς ἐξελίξεις τῆς ἐπιστήμης του διότι θέλει νὰ θεωρεῖται «καλὸς» ἱατρὸς, ἔτσι κι ἐσὺ παρουσιάζεσαι πάντοτε ἐνήμερος στὴν πρόοδο τῆς οἰκονομίας τὴν ὁποία τὴν χειρίζεσαι μὲ εὐχέρεια καὶ μὲ τὴν ἄνεση τοῦ μαέστρου σὲ μία συμφωνικὴ ὀρχήστρα.

    Παρότι τὰ ἀνωτέρῳ ἀκοὐονται ὥς κολακεῖες, δὲν πρόκειται γι᾽αὐτό, ἁπλᾶ θὰ ἀποτελοῦσε παράλειψη ἀπὸ μέρους μου νὰ μὴν τὰ ἀναφέρῳ διότι ἀφ᾽ἑνὸς μὲν θὰ ἤθελα νὰ τὰ μοιραστῷ μὲ ἄλλους πιθανοὺς ἀναγνῶστες ποὺ ἔχουν τὴν ἴδια ἄποψη καὶ ἀφ᾽ἑτέρου νὰ ἀπαντήσῳ μὲ τὸν τρόπο μου στὴν ἀβασάνιστη ἔκφραση ὡρισμένων γνωστικῶν δημοκρατῶν ποὺ σὲ ἀποκαλοῦν «γραφικὸ οἰκονομολόγο» χωρὶς νὰ μπαίνουν στὸν κόπο νὰ ἐξασκήσουν τὶς δυνατότητες ποὺ μᾶς χάρισε ἡ φύση, ὅπως εἶναι τὸ μυαλό, ἡ κριτικὴ σκέψη καὶ ἡ διαίσθηση.

    Ἔν ὀλίγοις χαίρομαι πολὺ ποὺ μία λαμπρὴ παρουσία σὰν τὴν δική σου κοσμεῖ τὴν πατρίδα μας καὶ ἐξυψώνει τὴν Ἑλληνική διάνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένας τύπος που γράφει με περισπωμένες μόλις δημοσίευσε 5 απανωτά σχόλια. Ποιος περιμένεις να τα διαβάσει; Έχει χαζέψει ο κόσμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα διάβασα εγώ. Και θα τα αναδημοσιεύσω κιόλας. Γιατί είναι από τα καλύτερα σχόλια που έχω διαβάσει μέχρι τώρα.
      Μάλλον έχω χαζέψει...
      Αν όταν βλέπεις περισπωμένες ή όταν βλέπεις ένα μεγάλο κείμενο δεν μπορείς να το διαβάσεις, τότε ή ξαναπροσπάθησε ή σταμάτα να υποστηρίζεις ότι ξέρεις ανάγνωση.

      Διαγραφή
    2. Ἀγαπητέ μου φίλε, Αγροteenager, δὲν προσβάλλομαι ἀπὸ τὸ σχόλιό σου, εἶναι ἐν μέρει κατανοητό. Φαίνεται ὅτι δὲν ἔχεις κακὴ πρόθεση στὰ γραφόμενά σου, παρὰ ἴσως ἐκφράζεις μὲ τὸν τρόπο σου μία ἔκπληξη ἀπὸ κάτι μὴ ἀναμενόμενο, διότι ὄντως δὲν εἶναι συνειθισμένη πρακτικὴ καὶ ὁ κόσμος συνήθως δὲν ἔχει συγκροτημένη σκέψη γιὰ νὰ ἐξωτερικεύσῃ τὶς ἀπόψεις του ὁπότε περιωρίζεται σὲ μερικὲς μόνο φράσεις, ὅταν ὅμως ἐπιθυμῇς νὰ ἐπικοινωνήσῃς μὲ κάποιον τότε δὲν ἀφήνεις κενὰ καὶ ὁλοκληρώνεις τὸ σκεπτικό σου ἀνεξαρτήτως τοῦ μεγέθους του.

      Ὁ τρόπος ποὺ γράφω ἀντιμετωπίστηκε ἀπὸ μέρους σου μὲ μία χροιὰ ποὺ θύμιζε ὅτι κουβαλάω κάποια ἀσθένεια ἢ κάτι παρόμοιο, ἀλλὰ τὸ πολυτονικὸ ἔχει πολλὰ καλὰ καὶ βοηθάει ἐπίσης στὴν διατήρηση τῆς ἐγρήγορσης τοῦ μυαλοῦ· πρὸς θεοῦ οὔτε αὐτὸ παρεξηγῶ, καταλαβαίνω ὅτι εἶναι ἀσυνήθιστο.

      Ξέρεις, γιὰ γιὰ νὰ γελάσουμε καὶ λίγο ὅτι ἀρκετὲς φορὲς μὲ βρίζουν γι᾽αὐτὸ ἢ μὲ ἀποκαλοῦν παππᾶ ἢ γέρο, (ποὺ φυσικὰ δὲν εἶμαι, ἀπέχω πολὺ), ἀλλὰ ἑνίοτε τὸ βρίσκω διασκεδαστικό.

      Ὁ κος Καζάκης εἶναι ἕνας ἐξαιρετικὸς ἄνθρωπος καὶ ἐπιστήμων καὶ ἀπ᾽ὅ,τι παρατηρεῖς γράφει καὶ ὁ ἴδιος μακροσκελῆ ἄρθρα διότι τὸν ἐνδιαφέρει νὰ «μεταδώσῃ» τὶς γνώσεις του καὶ ὄχι νὰ προβληθῇ ὥς αὐθεντία ἢ νὰ ἐντυπωσιάσῃ, γεγονὸς τὸ ὁποῖο ἐκτιμῶ τὰ μέγιστα ἐνῷ ταὐτοχρόνως μοῦ παρέχει τὴν δυνατότητα νὰ «ἐπικοινωνήσῳ» μαζί του μὲ εὐκολία καὶ φιλική διάθεση. Φαντάσου ὅτι κάποιοι μπορεῖ νὰ πλήρωναν κιόλας γιὰ νὰ καρπώνονται τὶς γνώσεις του.

      Τέλος πάντων τὸ διαδίκτυο εἶναι γεμᾶτο μὲ ἕνα σωρὸ ἄρθρα ποὺ δὲν τὰ διαβάζουμε ὅλα καὶ φυσικὰ εἶναι θέμα ἐπιλογῆς ἡ ἀνάγνωσή τους.

      Ἀγαπητέ μου Skaptwn σ᾽εὐχαριστῶ γιὰ τὰ καλά σου λόγια, χαίρομαι ποὺ μπορεῖς νὰ δῇς κάποια καλὰ στοιχεῖα καὶ ἴσως τὴν ἔκφραση καὶ δικῶν σου ἀποριῶν στὸ σχόλιο ποὺ ἐπιζητοῦν ἀπαντήσεις σὲ κοινά μας ἐρωτηματικά.

      Διαγραφή
  9. Μήπως ήταν λάθος που διαγράψαμε τον Αμυρά? Θα μας βοηθούσε πολύ στην οργάνωση της λαϊκής αντίστασης στην βάση πάντα αυτών των κεντρικών αιτημάτων που καθορίζουν τον επαναστατικό χαρακτήρα της συγκυρίας. Είχε έτοιμα και τα σχέδια πολέμου, που να φτιάχνουμε καινούργια τώρα μέσα στους πυρήνες.
    Με ποιόν άλλο τρόπο άλλωστε θα μπορούσε ο λαός να αρπάξει την μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσει και να πάρει την εξουσία ?

    Κάτι μου λέει οτι μία απο τις δυνάμεις που ψάχνουμε να αντιληφθεί την ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, να απαλλαγούν από την γοητεία του σεχταρισμού και του ιδεολογικού δογματισμού και να συμβάλει στην ίδια κατεύθυνση, μπορεί να είναι και η χρυσή αυγή.

    Μου αρέσει ρε Δημήτρη που θεωρείς μερικούς συναγωνιστές σου ότι έχουν παιδαριώδη άποψη για την πολιτική και τους προσβάλεις φοβίζοντας τους να εκφράζουν διαφορετική πολιτική άποψη από την δική σου μέσα στο Ε.Πα.Μ.

    Εδώ μας παραδέχτηκες οτι δεν το περίμενες ο Λαός να ψηφίσει αυτούς που μούτζωνε και τώρα είσαι σίγουρος οτι ο λαός θα διεκδικήσει και θα πάρει την εξουσία άμεσα με επανάσταση, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη.

    Και εγώ θέλω να έχω με τα 3 παιδιά μου ελεύθερη και ανεξάρτητη Πατρίδα, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να ευχηθώ να έχεις δίκιο και να την κερδίσουμε με επανάσταση και αίμα. Θα προτιμούσα σίγουρα με εκλογές και πολιτική διπλωματία που κατάλαβα πλέον οτι δεν σου αρέσουν και πολύ.

    Γερακάρης Ηλίας
    μέλος Ε.Πα.Μ Παλλήνης - Παιανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθώ που τα βρήκες όλα αυτά. Ίσως φταίει το πολύ χαμηλό IQ μου. Ο Αμυράς διαγράφηκε από το ΕΠΑΜ πριν από αρκετούς μήνες, και πολύ καλά έκανε, γιατί είχε την άποψη της υποκατάστασης της μαζικής λαϊκής δράσης με την ένοπλη δράση οργανωμένων μειοψηφιών. Η άποψη αυτή δεν συνάδει με μέλος του ΕΠΑΜ. Αν νομίζεις ότι κοινωνική εξέγερση είναι το ματοκύλισμα και η καταστροφή των πάντων, τότε να μου επιτρέψεις να σου πω ότι έχεις αστυνομική αντίληψη για τις κοινωνικές εξελίξεις. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις το Τις Πταίει; του Χ. Τρικούπη, γνωστού "αναρχικού στοιχείου" για να κατανοήσεις ότι η κοινωνική εξέγερση, η εξέγερση του λαού δρομολογείται αντικειμενικά και δεν είναι απόφαση ή επιλογή κανενός. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου είτε θα βαδίσουμε προς την καταστροφή και το ολοκαύτωμα ενός ολόκληρου λαού πιασμένοι χέρι-χέρι και τραγουδώντας τζίγκολελέτα, ή θα οδηγηθούμε σε κοινωνική εξέγερση. Αυτή είναι η εκτίμησή μου, όχι η επιλογή μου. Αν έχεις κάποια διαφορετική, ευχαρίστως να την ακούσουμε. Αν νομίζεις ότι αυτή η εκτίμηση τρομάζει ορισμένους, τότε περίμενε λίγο και θα δεις πώς θα τρομάξουν από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να δοκιμάσουμε να παρέμβουμε καταλυτικά στα πράγματα, όσοι από εμάς έχουμε τα κότσια και την διαύγεια να το κάνουμε. Κι οφείλουμε να το κάνουμε ακόμη κι όταν λουφάξουν οι περισσότεροι. Αυτό σημαίνει, για μένα τουλάχιστον, καθήκον απέναντι στα παιδιά μου, στην πατρίδα μου και τον λαό μου. Θα το πετύχουμε; Δεν το γνωρίζω. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Αυτό όμως που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι δεν πρόκειται να αφήσω να με συνεπάρουν οι ονειρώξεις, ή το σύνδρομο της Στοκχόλμης, από το οποίο μεγάλο μέρος της κοινωνίας φαίνεται να πάσχει.
      Δεν ξέρω που κολλά η Χρυσή Αυγή σ' αυτά που λες, αλλά οφείλω να πω ότι άτομα, ή κοινωνικά στρώματα που βλέπουν στο πρόσωπό της, στο πρόσωπο των σεσημασμένων κακοποιών τύπου Κασιδιάρη, των μπράβων της νύχτας, αυτών που πουλάνε προστασία, διακινούν πρέζα και βιοπορίζονται σαν νταβατζίδες, ή πράκτορες του κράτους και του παρακράτους, μια "αντισυστημική" δύναμη, τότε κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στον τρόπο που σκέφτονται. Δεν λέω φυσικά τίποτε για την ναζιστική ιδεολογία από την οποία διακατέχονται, η οποία δεν είναι απλά μια πολιτική άποψη, αλλά μια βαθιά θρησκευτική πεποίθηση που εκθειάζει στο απόγειό της την ασυδοσία του ισχυρού και της εξουσίας, την πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Γι' αυτό και έχουν ονομαστεί Χρυσή Αυγή, από την επίσημη ονομασία της Εκκλησίας του Αντίχριστου στις ΗΠΑ, η οποία αποτελεί την επίσημη θεολογική άποψη όλων των μεγάλων μεγιστάνων της πολιτικής και της οικονομίας στον πλανήτη. Γι' αυτό και δρουν ως τυπικοί κακούργοι. Μαθαίνουν να κυνηγούν αδύναμα θύματα, αλλά ποτέ δεν τα βάζουν με τους ισχυρούς. Φωνάζουν "να φύγουν οι ξένοι" και εννοούν μόνο τους εξαθλιωμένους μετανάστες, αλλά ποτέ τις ξένες μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων ή επιχειρήσεων που ρουφούν το αίμα του ελληνικού λαού. Απέναντι στην εξουσία στέκονται ως "φλώροι" και τυπικά τσιράκια. Δες τι λένε οι δήθεν "ματσό" για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Για το χρέος ζητούν επιτροπή λογιστικού ελέγχου όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Την αποχώρηση από το ευρώ και την ΕΕ την χαρακτηρίζουν "ανευθυνότητα", όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το "οικονομικό" τους πρόγραμμα δεν μπορεί παρά να το έχει γράψει ο γνωστός Άδωνις, μιας και είναι υστερικά νεοφιλελεύθερο. Τέτοιοι είναι. Πρόκειται για το δεξί χέρι της εξουσίας, όταν αυτή θέλει να χρησιμοποιήσει τον υπόκοσμο για τις βρομοδουλειές της. Όποιος νομίζει ότι η πολιτική εκπροσώπηση του υποκόσμου δεν είναι τίποτε περισσότερο από παρασυρμένοι "πατριώτες", τότε πρέπει επειγόντως να κοιταχθεί γιατί συνειδησιακά τουλάχιστον οδηγείται τάχιστα στο κοινωνικό περιθώριο. Το υψηλό ποσοστό της Χρυσής Αυγής αποτελεί έναν αδιάψευστο δείχτη της βαθιάς σήψης και αποσάθρωσης της ελληνικής κοινωνίας. Κι αυτό αντιμετωπίζεται μόνο με τον τύπο οργάνωσης και συλλογικής έκφρασης που προτείνει το ΕΠΑΜ.

      Διαγραφή
    2. Η λύση κατ' εμέ ήταν η ένωση των ικανότερων Ελλήνων του απανταχού Ελληνισμού, και η διεκδίκηση της εξουσίας από αυτούς. Η χώρα πάει καρφί για ένωση με την Τουρκία μέσα σε 15-20 χρόνια. Κύριε Καζάκη, εσείς, ο Καμμένος, ο Τσίπρας και άλλοι θα μπορούσατε τουλάχιστον να γίνετε οι στρατολόγοι όσο ακόμα υπάρχει καιρός. Αφήστε ο καθένας σας το εγώ και κάντε τα πάντα για το εμείς, έχει μείνει πολύ λίγος καιρός. Όσο όσοι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι είναι διχασμένοι και ο καθένας στον δικό του κόσμο, τόσο η Οθωμανοποίηση θα μας σφίγγει. Ο Ελληνισμός πολύ απλά πεθαίνει. Οι Γερμανοί δεν θα διστάσουν και χούντα να φέρουν και πολύ αίμα να χύσουν. Θέλουν την Ελλάδα νεκρή πάσα θυσία, σας τα είπαμε στην αναφορά της Αντικατασκοπείας Ενεργών Πολιτών. Την σκοτώνουν την Ελλάδα, και οι δυνάμεις που θα μπορούσαν να την σώσουν έχει η κάθε μια τη δική της πλάνη. Αν δεν βρεθούν άμεσα οι στρατολόγοι να σχηματίσουν μια ικανή κυβέρνηση και αν δεν αποκτήσουμε ένα σοφό κυβερνητικό πρόγραμμα, η χώρα θα πάει για ένωση με την Τουρκία μέσα σε λίγα χρόνια. Αυτό είναι το Γερμανικό γεωπολιτικό σχέδιο για την περιοχή μας εδώ και πολύ καιρό. Ανοίξτε διαύλους επικοινωνίας με κάθε χώρο που δεν είναι δωσιλογικός, όσο ανόητα και αν είναι ορισμένα από αυτά που λένε. Καλή σας δύναμη. Κάνατε πολλά και μπορείτε να κάνετε ακόμα περισσότερα.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Γιώργος Σιδηρούντιος,
      17 Ιουνίου 2012 1:23 μ.μ.
      Είστε βέβαιος ότι ο Καμμένος θα "στρατολογήσει" τους "ικανότερους" του απανταχού Ελληνισμού?
      Αν ναι, τότε τι ακριβώς ισχύει (ή θα ισχύσει) για τον Κο Μαρκόπουλο, τον Κο Μανώλη και τους λοιπούς των παλαιοτέρων κοινοβουλευτικών σχηματισμών, που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους μαζί του?
      Είστε, ακόμη, σίγουρος ότι ο Κος Τσίπρας θα "στρατολογήσει" τους "ικανότερους" του "απανταχού Ελληνισμού" ή μήπως θα συμπεριλάβει και κάμποσους Ελληνοποιημένους ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και άλλες συμπαθείς, πλην αναξιοπαθούσες, χώρες στο σχήμα των "σοφών κυβερνητικών"?
      Ίσως, λέω ΙΣΩΣ, οι"άλλοι" στους οποίους αναφέρεστε να έχουν ρεαλιστικότερες απόψεις....
      Θα θέλατε να μας προτείνετε κάποια ονόματα εξ αυτών?
      Πάνος Πέττας
      Αγ. Παρασκευή

      Διαγραφή
  10. Χωρίς στρατολόγους δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Θεωρώ τους παραπάνω ικανούς να στρατολογήσουν. Αν δεν ενωθούν και αν δεν είναι ικανοί να στρατολογήσουν τους ικανότερους και ηθικότερους, τότε ζούμε ένα νέο 1453. Η χώρα πάει καρφί για ένωση με το Ισλάμ. Υπάρχει μεγάλη στήριξη του Ισλαμικού στοιχείου στα Βαλκάνια τόσο από Γερμανία όσο και από ΗΠΑ και Ισλαμικά κράτη. Ο Ελληνισμός απλά τελειώνει, πεθαίνει μέσα στα γηρατιά του. Οι γεννήσεις προς τους θανάτους στα σύνορά μας είναι 2 προς 6. Σε είκοσι χρόνια το πολύ έρχετε το τέρμα. Υπάρχει κάτι το οποίο τελικά μπορεί να ενώσει τους μη δωσίλογους ή όχι; Είματε τελικά όλοι ανώριμοι εγωμανείς κατα βάθος; Μόνο όσοι μπορέσουν να ενώσουν τις αντιστασιακές δυνάμεις έχουν το κλειδί της σωτηρίας. Αν αυτοί τελικά δεν υπάρχουν, τότε και η σωτηρία δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Γιώργος Σιδηρούντιος,
      17 Ιουνίου 2012 4:02 μ.μ.
      όντως, εάν ο Κος Τσίπρας στρατολογήσει" τους "ικανότερους" του "απανταχού Ελληνισμού", όπως προτείνετε, δεν θα υποστηρίξει το Ισλάμ, μόνο θα ελληνοποιήσει μερικά εκατομμύρια ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ, όπως διακυρήσσει προεκλογικά τουλάχιστον!
      Όσο για τους εγωμανείς που αναφέρετε, όντως, ο Κος Καμμένος δεν διακρίνεται για κάτι τέτοιο, μόνο να ρωτήσουμε τον Καζάκη σχετικά με τις απαιτήσεις του προκειμένου να τον βάλει στο "Επικρατείας"!! Βεβαίως και όλοι συμφωνούμε με την άποψή σας περί "αντιστασιακού" Καμμένου, ιδιαιτέρως οι φίλοι μας οι εφοπλιστές. Θυμηθείτε και την προχθεσινή δήλωσή του περί ΑΜΕΣΗΣ επανίδρυσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
      Αν δεν σας κάνει κόπο, πείτε μας και για τους κ.κ. Μαρκόπουλο και Μανώλη που σας ρώτησα και εχθές.
      Πάνος Πέττας
      Αγ. Παρασκευή

      Διαγραφή
  11. Αγαπητε Κε Καζακη

    Η αληθεια ειναι, οπως εγω καταλαβαινω, οτι οι Ελληνες μεχρι και σημερα δεν εχουν ξεφυγει απο τον παλαιο εφιαλτη του εμφιλειου πολεμου που χωρισε την Ελλαδα σε Δεξιους (Εθνικοφρωνους πατριωτες) και Αριστερους (κουμουνιστες προδωτες) που τοση συμφορα εφερε στο λαο της Ελλαδας. Οπως ειπες και εσυ σημερα αυτος ο μεγαλος προδοτης και κολωτουμπας Σαμαρας, που θα κανει οτι δηποτε να γινη πρωθυπουργος, με την γλωσσα και τις ενεργειες του πυροδοτει την δημιουργια της ιδιας ατμοσφαιρας και ειναι ικανος να κανει αιματοκυλημα οταν το ζητης σουν τα αφεντικα του και αυτο δεν πρεπει να το επιτρεψουμε να γινει.

    Γνωμη μου ειναι οτι, οι χιλιαδες αγανακτησμενοι της πλατειας δυστυχως δεν ητανε δυνατον χωρις μια σοβαρη οργανωση να καθοδηγηθουν και ενταχθουν σε ενα κινημα που ητανε στα σπαργανα και με λιγα οικονομικα μεσα. Το ΕΠΑΜ, ΧΩΝΙ κλτ δινουν την εντυπωση για μια επιστροφη σε ενα παρελθον που οι Ελληνες θελουν να ξεχασουν. Η μετεωρη αναδειξης στο κοινο το κ. Καζακη, (οικονομολογου και Αναλυτη) μεσω των λιγων ΜΜΕ που του επετρεψαν να εμφανισθει και μιλησει....... δεν ειναι αρκετη να φερει το πολυποθητο αποτελεσμα.

    Μην ξεχνας οτι, για το γενικο μεγαλο Ελληνικο κοινο εισαι αγνωστος. Ακομη σημερα δεν εχεις μια γνωστη οικονομικη σταδιοδρομια και βιβλιογραφια να εδρεωνει την πειρα σου και να συμπληρωνει το χαρισμα και ταλεντο που εχεις να μας κανεις κατανοητα τα οικονομικα και ιστορικα θεματα, ωστε εμεις οι απλοι πολιτες να καταλαβαινουμε τι ακριβως συμβαινει. Σε αντιθεση ειδες τι απηχηση ειχε ο Καμμενος, ενα κομμα λιγωτερο απο 4-5 μηνων, παρ’οτι προερχεται απο την Δεξια, χρησιμοποιοντας μοντερνα μεσα εποικοινωνιας και ξερουμε πολυ καλα τι αντιπροσωπευει.

    Φυσικα ο Καμμενος εχει και χρημματα να πληρωσει τα διαφορα εξοδα, γραφεια, πουλμαν, αεροπλανα, πλοια κτλ., εν αντιθεσει με σενα και το ΕΠΑΜ. Το ποιο σπουδαιοτερο, τωρα, εχει προσβαση στα μεγαλα ΜΜΕ και TV καναλια, που τα βλεπει και το τελευταιο χωριο στην Ελλαδα.

    Ο Τσιπρας ειναι ενας κομητης που θα τον καψουν πολυ γρηγορα, ‘’εκτος και εαν παιξει το δικο τους παιχνιδι’’. Μετα τις εκλογες, αν καταφερει να κανει κυβερνηση, τοτε θα τον φθηρουν και τελικα διαλυσουν, με τα πουλημενα ΜΜΕ και τις καθημερινες επιθεσεις τους και τελικα θα του φορτωσουν ολα οσα κακα κανανε και θα βγουν στον αφρο οι μονοι ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ. Αυτα δεν ειπε και ο Μητσοτακης;

    Συμφωνω με οσα ειπε προηγουμενως ο Γιωργος Σιδηρουντιος.

    Νομιζω οτι για να κερδισεις εναν τετοιο φοβερο πολεμο, και να βοηθησεις για να γλυτωσει η χωρα απο πληρη καταστροφη, θα επρεπε να ειχες βρη τροπο να συνεργαστεις με τον Καμμενο και να παιξεις το παιχνιδι (στην αρχη) με τους δικους τους ορους, να μπης στην Βουλη οπου απο το βημα της και μεσω πλεον το μεγαλων ΜΜΕ και τηλεορασης να αναδειξεις πλεον, εκτος απο τον ευατο σου, επεισης τις ικανοτητες σου να δωσεις λυσεις στα οικονομικα προβληματα της χωρα που ειναι αμεσα.

    Θα ηταν καλυτερο να επαιρνες παραδειγμα το Εργατικο κομμα Αγγλιας και πως πηρε την διακυβερνηση της χωρα για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα. Το διδυμο Blair, και Gordon Brown, ο ενας καλος ρητορας και ο αλλος οικονομολος κερδισαν την ψηφο των Εγγλεζων οπως επεισης και την υποστηριξη της οικονομικης ταξης και του μεγαλου συστηματος του χρημαστηριου του Λονδινου.

    Για σκεψου τι επιτυχια θα ειχατε;

    Καμμενος, ο δυναμικος δημαγωγος και διπλα του ο ηρεμος, μετρημενος, γνωστης και βραχος της οικονομικης πολιτικης του κομματος. Οι δυο σας παρεα θα καταφερνατε να διωξεται τις ληστοσυμοριες πληρως και να κανεται αυτονομη (πιθανον) κυβερνηση ωστε να εφαρμοσεται αυτα που λεγαται στο λαο, για να σας ψηφισει.

    Σημερα μπορει να εχασες την πρωτη μαχη ΑΛΛΑ δεν εχασες τον Πολεμο και υπαρχει καιρος να κανεις πολλα πραγματα ενεργωντας πολυ εξυπνα και φτηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημήτρη δεν θέλω να συνεχίζω με αντιπαραθέσεις που δεν έχουν ωφέλεια για κανένα, αλλά μην μου λες που τα βρήκα όλα αυτά.
    Τώρα εάν νομίζεις πως οι μαζικές λαϊκές δράσεις και οι κοινωνικές εξεγέρσεις (όσες δρομολογούνται αντικειμενικά και δεν είναι απόφαση ή επιλογή κανενός) που αναφέρεις δεν είναι πανεύκολο να μετατραπούν η να συνδυαστούν με ματοκύλισμα και καταστροφή των πάντων (κάτι που δείχνεις να μην το θέλεις κι εσύ να συμβεί) τότε μάλλον έχεις προορατικό χάρισμα και ξέρεις τα μελλούμενα. Εσύ ο ίδιος δεν μας έχεις πει πολλές φορές πόσο εύκολο είναι να μετατρέψουν οι κατοχικές δυνάμεις, οποιαδήποτε υγιή δυναμική αντίδραση του Λαού σε πολύ επικίνδυνες και ακραίες καταστάσεις, μέχρι και εμφύλιο; Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι την επόμενη υγιή αντίδραση δεν θα την μετατρέψουν σε εμφύλιο και ματοκύλισμα; Εδώ κατεβαίνουμε ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Σύνταγμα και μας κουμαντάρουνε όπως θέλουνε.
    Και σε ρωτάω ρε Δημήτρη γιατί θα πρέπει να θέλω να κάνω πρωταρχική επιλογή μου την κοινωνική εξέγερση με όλα αυτά τα μεγάλα ρίσκα και όχι την πολιτική διπλωματία για το καλό του Ελληνικού Λαού. Όχι τον πολιτικό συμβιβασμό που θέλεις να το παρερμηνεύεις αλλά ένα έξυπνο πολιτικό διπλωματικό χειρισμό για να μην φτάσουμε σε ακραία φαινόμενα. Έχοντας την δυνατότητα να δώσεις στον Λαό να αντιλήφθεί τις αλήθειες που του κρύβουν και να τον πείσεις από μια θέση που θα μπορούσε να σε ακούσει όλη η Ελλάδα.
    Τίποτα περισσότερο Δημήτρη από όλα αυτά που ζητούσες ραδιοφωνικά από το ΚΚΕ. Που φώναζες ότι έχει υποχρέωση να βάλει πλάτη, χωρίς να υποχωρήσει στο ελάχιστο από τις βασικές του θέσεις, για να αποφύγουμε την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού και βάζοντας τα ελάχιστα κοινά προτάγματα να βοηθήσει να απαλλαγούμε από το κατοχικό πολιτικό σύστημα. Να συνεργαστεί δηλαδή λόγω συγκυριών και για το καλό του Λαού και μόνο.
    Αυτά τα ελάχιστα γιατί δεν μπορούσε να τα κάνει και το Ε.Πα.Μ;
    Θα ήταν αρκετό να δάνειζε το Ε.Πα.Μ μόνο ένα υποψήφιο βουλευτή. Εσένα.
    Χωρίς να χάσει κανένα από τα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά του το Ε.Πα.Μ.
    Αν γινόταν αυτό σήμερα, εσύ θα ήσουνα εκλεγμένος βουλευτής, το Ε.Πα.Μ θα ήταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με τεράστια δυναμική αν ήθελε να αυτονομηθεί και δεν θα ήμασταν αποδεκατισμένοι όπως είμαστε σήμερα.
    Και έρχεσαι τώρα και μας λες ότι οφείλουμε να δοκιμάσουμε να παρέμβουμε καταλυτικά στα πράγματα, όσοι από εμάς έχουμε τα κότσια και την διαύγεια να το κάνουμε. Και λες επίσης ότι οφείλουμε να το κάνουμε ακόμη κι όταν λουφάξουν οι περισσότεροι. Και λες επίσης ότι αυτό το θεωρείς καθήκον σου.
    Τί άλλο να πω! Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Άλλωστε όλοι κρινόμαστε από αυτά που πιστεύουμε, από αυτά που γράφουμε και από αυτά που κάναμε η δεν κάναμε.
    Πάντως πολύ καλά κάνεις που λες πλέον ότι δεν γνωρίζεις το αποτέλεσμα και ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για τίποτα.

    Ο μόνος λόγος Δημήτρη που μένουμε οι εναπομείναντες στο Ε.Πα.Μ είναι οι γνώσεις σου και η καλή σου πρόθεση.
    Το μόνο που εύχομαι είναι η επόμενη μεγάλη πολιτική απόφαση που θα κληθεί να πάρει το Ε.Πα.Μ, να είναι πραγματικά μέσα από όλα τα μέλη του με συγκεκριμένα ψηφίσματα και όχι από μια παρέα που ανακοινώνει τελικές πολιτικές αποφάσεις σε συνέδρια.

    Υ.Σ: Όσο αφορά το σύνδρομο της Στοκχόλμης που αναφέρθηκες, είναι ό,τι πιο αξιολύπητο άκουσα ποτέ από κάποιον που αρθρώνει δημόσιο λόγο. Κρίμα!!!!!
    Μάλλον ξέχασες τη έλεγες για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μέχρι και τις προηγούμενες εκλογές.
    Τότε πίστευες πολύ στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Θυμάσαι ?

    Με εκτίμηση
    Γερακάρης Ηλίας
    μέλος Ε.Πα.Μ Παλλήνης - Παιανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβάμαι ότι έχεις οικοδομήσει έναν δικό σου επίπλαστο κόσμο και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο πρώτα και κύρια για σένα. Είναι κρίμα το γεγονός ότι ενώ γνωρίζεις να διαβάζεις, αρνείσαι να κατανοήσεις τι γράφω. Τα παραποιείς συστηματικά για να βολέψεις τις ιδεοληψίες σου. Πρόβλημά σου και δεν θα ξανασχοληθώ. Όμως, υπάρχει ένα θέμα αρχής. Αν νομίζεις ότι το πρόβλημα του ΕΠΑΜ, της χώρας και του λαού της θα λυνόταν με το αν εγώ δεχόμουν να πουληθώ για μια εκλόγιμη θέση σε κάποιο ψηφοδέλτιο του Καμμένου, του Πικραμένου, ή του Βαρεμένου, τότε έχεις σοβαρό ηθικό και υπαρξιακό πρόβλημα. Κι ο λόγος είναι απλός: δεν πουλιέμαι! Ακόμη και το ΕΠΑΜ να μου το ζητούσε, εγώ δεν θα γινόμουν το ίδιο με τους Δημαράδες και τους ομοίους τους. Μπορεί να μην γνωρίζεις την έννοια, αλλά για μένα αυτό αποκαλείται αξιοπρέπεια. Και είναι ότι πιο πολύτιμο διαθέτω.
      Αν περιμένεις να βρεις την προσωπική σου λύση μέσα από το δικό μου ξεπούλημα, δυστυχώς έπεσες έξω. Αν ο λόγος που παραμένεις στο ΕΠΑΜ δεν είναι η κατάθεση ψυχής που οφείλει να κάνει ο καθένας μας στον "νυν υπέρ πάντων αγώνα" που καλείται η δική μας γενιά να δώσει για τον λαό και την πατρίδα, πολύ φιλικά θα σου πρότεινα να τα μαζεύεις. Το ΕΠΑΜ δεν είναι και δεν πρέπει να είναι όμιλος φίλων του Δ. Καζάκη, αλλά μάχιμη οργάνωση που προτάσσει πάνω και πέρα απ' όλα την πάλη για τα προτάγματά του. Αν εσύ μπήκες επειδή είδες φως και αισθάνεσαι προδομένος γιατί εγώ δεν πουλήθηκα για να σε βγάλω από την δύσκολη θέση, τότε φίλε μου, το πρόβλημα το έχεις εσύ και όχι το ΕΠΑΜ ή εγώ! Κι αν νομίζεις ότι πατριωτική πολιτική μπορεί να γίνει με τους όρους που αναλύεις, τότε για δεύτερη φορά στο λέω: δεν έχεις θέση στο ΕΠΑΜ. Μπορείς άνετα να πας στον κ. Καμμένο και στον συρφετό που έχει μαζέψει, του οποίου το ήθος και η ηθική σου είναι απόλυτα βολική. Αν εγώ ήθελα να πουληθώ για να εξασφαλίσω μια θέση στο κοινοβούλιο, δεν χρειαζόταν να είμαι στο ΕΠΑΜ, ούτε να κουβαλάω στην πλάτη μου τον κάθε πικραμένο, που μου ζητά και τα ρέστα ύστερα γιατί δεν προδίδω τις αρχές μου, γιατί δεν γίνομαι το ίδιο με τους άλλους. Μπορεί να μην κατορθώσω απολύτως τίποτε. Τουλάχιστον θα έχω να λέω ότι έλεγε κι ο Ανδρούτσος "εγώ ποτέ δεν κρέμασα φούντα για ξένον στο σπαθί μου".

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει μόνο ο Καμμένος για συνεργασία, υπάρχει και ο Κουρουμπλής, η Σακοράφα, ο Τσίπρας, ο Θεοδωράκης και τόσοι άλλοι οι οποίοι δεν έχουν βρώμικα χέρια. Και δεν είναι δυνατόν να είναι απατεώνας και ο Δημαράς, ο Καπερνάρος, ο Κουικ, ο Μαριάς. Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει ο κόσμος τι έγινε στη συνάντηση με τον Καμμένο, αλλά από όσο είπατε εσείς ήταν δημόσια η συνάντηση, μπροστά σε πολλούς, και μίλησε για οικονομική ενίσχυση του ΕΠΑΜ. Το ερώτημα είναι αν τα χρήματα θα έρχονταν από την κρατική ενίσχυση των Ανεξάρτητων διότι διέθεταν κοινοβουλευτική ομάδα, ή αν προσωπικά πήγε να σας βάλει μαύρα λεφτά στην τσέπη ο Καμμένος. Το δεύτερο δεν μπορεί να ισχύει διότι όλα σας τα είπε μπροστά σε άλλους. Αν ισχύει το πρώτο, γιατί αυτό είναι προσπάθεια εξαγοράς; Μιλάμε τελικά για μια ανοιχτή δημόσια νόμιμη ενίσχυση από ένα κοινό κομματικό ταμείο; Σε εσάς προσωπικά προσέφερε μέρος νόμιμης κρατικής επιχορήγησης των Ανεξάρτητων ή άλλα χρήματα; Αν ισχύει τελικά το θέμα δημόσιας και ανοιχτής ενίσχυσης τότε εσείς λειτουργήσατε προβοκατόρικα υπέρ της ΝΔ. Τελευταία στιγμή βγήκατε και μας είπατε ότι η καταστροφή θα είναι μικρότερη αν εκλεγεί η ΝΔ. Ορίστε που βγήκατε λοιπόν και μας είπατε αυτό που μας λένε οι πιστωτές μας.

      Διαγραφή
  13. Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για τις προσωπικές συμβουλές σου προς το πρόσωπο μου.
    Όσοι με γνωρίζουν μέσα στο Ε.Πα.Μ ειδικά στον πυρήνα που ανήκω, γνωρίζουν αν έχω καταθέσει ψυχή η όχι και τη μπόρεσα να προσφέρω. Εκείνα είναι τα καταλληλότερα πρόσωπα για να κρίνουν τις απόψεις μας.
    Είναι κρίμα για την Χώρα που βλέπεις έτσι τα πράγματα, γιατί θα μπορούσες να γίνεις πολύ χρήσιμος για εκείνη χωρίς να πουληθείς όπως νομίζεις.
    Είναι κρίμα να πιστεύεις ότι όσοι εκφράζουν παρόμοιες απόψεις με τις δικές μου, έχουν σοβαρό ηθικό και υπαρξιακό πρόβλημα. Αν είχες λίγο ταπεινοφροσύνη δεν θα τα έλεγες αυτά.
    Τέλος για να σε βγάλω από την δύσκολη θέση θα μπορούσα να σου κάνω τη χάρη ( όπως σου έκαναν πάρα πολλοί μέχρι σήμερα ) και να φύγω από το μέτωπο σου, γιατί πραγματικά δεν θέλω να είμαι αιτία κανενός προβλήματος μέσα στο Ε.Πα.Μ. Αρκεί να βγάλεις μια ανακοίνωση που να λέει ότι όποιος έχει διαφορετική άποψη από τον Δημήτρη Καζάκη και τολμάει να την εκφράζει, να τα μαζέψει τάχιστα προς αποχώρηση.
    Μπορεί να σου έχουμε εμπιστοσύνη στις οικονομικές σου αναλύσεις, αλλά σίγουρα δεν είμαστε όλοι πρόβατα.

    Με εκτίμηση
    Γερακάρης Ηλίας
    μέλος Ε.Πα.Μ Παλλήνης - Παιανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε κ. Γερακαρη,

      μπορειτε σας παρακαλω να μας πειτε, πως μπορει να γινει καποιος βουλευτης ενος κομματος χωρις να πουληθει;

      Ευχαριστω.

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη κύριε Γερακάρη, πλάκα μας κάνετε;Είστε σε ένα κίνημα εδώ και τόσο καιρό, υπήρξατε υποψήφιος με αυτό στις προηγούμενες εκλογές και τώρα έρχεστε να αμφισβητήσετε την ουσία του κινήματος και τις μεθόδους του;Και να αναρωτιέστε γιατί δε συνεργάστηκε ,όχι το κίνημα ,αλλά ο Καζάκης με τον Καμμένο ή με οποιονδήποτε άλλον;

      Αν δε σας εκφράζουν οι ιδέες και οι μέθοδοι του μετώπου στο οποίο ανήκετε, και μάλιστα ενεργά,τότε γιατί δε φεύγετε;Πρέπει να βγάλει ανακοίνωση ο Καζάκης για να φύγετε;Η ουσία είναι ότι όταν κάποιο μέλος δεν είναι σύμφωνο με τα γενικά προτάγματα προφανώς θα πρέπει να αποχωρήσει.Θα πρέπει να σας το ζητήσει κάποιος άλλος;

      Και επιπλέον πόσο ύποπτη είναι αυτή η ξαφνική αλλαγή της στάσης σας ,η οποία μάλιστα δεν εκφράζεται στα πλαίσια μιας συνάντησης του κινήματος στο οποίο ανήκετε, αλλά σε ένα blog που το διαβάζουν πολλοί χρήστες;Τόσο σοβαρά ζητήματα θεωρείτε ότι μπορούν να απαντηθούν με ερωταπαντήσεις σε ένα blog;Ή μήπως σας βολεύει να δημοσιεύονται εδώ οι απαντήσεις σας ,ώστε όχι μόνο να φαίνεται ότι διαχωρίζετε τη θέση σας από το ΕΠΑΜ και τον Καζάκη ,αλλά παράλληλα να δίνετε και την αίσθηση ότι το κίνημα στο οποίο ανήκετε έχει εσωτερικές συγκρούσεις ,λόγω υποτιθέμενης "ισχυρογνωμοσύνης" του Καζάκη;

      Διαγραφή
  14. @ saturnia και @ To be or not to be .

    ‘’ Ο σκοπος αγιαζει τα μεσα’’ ......

    ... και ποιος σας ειπε οτι ο κος Καζακης επρεπε να πουληθει για να λαβει μερος στο κομμα του καμμενου ωστε ετσι να χασει την αξιοπρεπεια του;

    Με την δικη σας λογικη τοτε οι Ελληνες στρατιωτες που ηταν μεσα στον ‘’Δουριο Ιππο’’ ηταν πουλημενοι ασχετως αν ηταν αυτοι που με κινδυνο της ζωης τους συνεβαλλαν στην καταλυση του καστρου της Τροιας, μετα απο εναν δεακετη πολεμο!

    Πιστευω οτι θα εχετε ακουσει το παραπανω ρητο και εκπλησομαι με την ερωτηση η οποια ειναι καθαρωτατα μια στενη δογματικη αντιληψη, προερχομενη απο εναν χωρο ο οποιος δεν επιτρεψε ποτε στην ιστορια του αντιλογο ουτε μια δημοκρατικη ανοικτη συζητηση και ανταλαγη ιδεων παρα ζητουσε πληρη υποταγη στις γραμμες του διοικουντος (ΕΝΟΣ) κομματος και οπως βλεπουμε σημερα, με τα εκλογικα αποτελεσματα, αυτη η τακτικη επαθε μεγαλη συμφορα. Το Σταλινικο ΚΚΕ της Ελλαδας δεν ηταν ουτε θα γινει ενα προοδευτικο αλλα θα παραμεινει ενα μικρο αντιδραστικο και μερος του πολιτικου σημερινου συστηματος κομμα.

    Ηθελα να πιστευω οτι ο Κος Καζακης ειχε διαφορετικες ιδεες, κατα τα λεγομενα του, εχει τα προσοντα εκεινα που θα του επιτρεψουν να αναδειχθει σαν ενας αξιος ηγετης ολου του Ελληνικου λαου και οχι μονον μιας μεριδας και για αυτο εφυγε απο τους κολπους του ΚΚΕ. Δυστυχως, οπως φαινεται απο τα γραφομενα του προς τον κο Γερακαρη, δεν εχει ακομη ξεφορτωθει την αλλαζονικη νοοτροπια του σταλινικου συστηματος που τελικα κατεστρεψε την χωρα που εφαρμοσε αυτο το συστημα διακυβερνησης. Ειναι επεισης φανερο οτι απαξια να απαντησει σε ολα τα σχολια που του εκανα ανοικτα στην ιστοσελιδα του καθως και με εμαιλ, λογω αυτης της νοοτροπιας του, πιθανον επειδη δεν ειμαι μελος του κομματος του η πολυ περισσοτερο με την σιωπη του παραδεχεται οτι υπαρχει λιγη αληθεια σε αυτα που το εγραψα.

    Η διασωση της πατριδας μας απο μια απολυτη καταστροφη ειναι υπερανω οποιας δηποτε ιδεολογιας και καθηκον ολων των πραγματικων Ελληνων πατριωτων. Ο πατριωτισμος δεν ειναι αποκλειστικοτητα του ΚΚΕ και της Αριστερας και εμεις οι Ελληνες της διασπορας εχουμε την πολυτελεια να βλεπουμε πολυ καθαρωτατα το τοπιο απο τους εντος Ελλαδος Ελληνες που λογω της σημερινης καταστασεως παλευουν εναντιον του καθημερινου Τσουναμι που τους επεβαλαν οι ξενοι τοκογλυφοι παρεα με τους ντοποιους δοσιλογους και προδωτες της χωρας.

    Εμεις οι Ελληνες της διασπορας ψαχνοντα να βρουμε τον δρομο για την Ιθακη ειχαμε την προνοια να βγαλουμε και ενα διαβατηριο αλλα ποτε δεν ξεχναμε την πατριδα μας και ολοι δακρυζουμε για τα την καταστροφη που εσεις, οι εντος, με την ψηφο σας φερατε στη χωρα που γεννηθηκαμε και αγαπαμε με παθος. Εμας δεν μας χωριζουν ιδεολογικες αντιληψεις ουτε παρωχημενες ιδεες αλλα μας ενωνει ενας σπουδαιος σκοπος, η αγαπη μας για την διασωση και το μελλον της πατριδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'κομανετσι" η πολιτικη ζωη του τοπου δεν εχει αναγκη ,εχει ηδη αρκετους αγαπητε!!

      Διαγραφή
    2. @win

      Και θετω το ιδιο ερωτημα και σε σας:
      Πως γινεται, ετσι οπως ειναι διαμορφωμενη η πολιτικη ζωη, να προσχωρησεις σ ενα κομμα, διχως να πουληθεις;

      Διαγραφή
  15. Γιά να συμπληρώσω.

    Ο περισσότερος κόσμος κοιμάται, αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα και αυτών των εκλογών, και όταν νομίζουμε ότι ξύπνησε αυτό είναι παροδικό, σύντομα επιστρέφει στις παλιές συνήθειες.

    Δεν χρειαζόμαστε ούτε ελευθεριότητα ("δημοκρατία") ούτε πειθαρχία που επιβάλλεται από έξω στον άνθρωπο.

    Χρειαζόμαστε να είμαστε ο εαυτός μας και να γνωρίζουμε τον εαυτό μας, αυτό λείπει στην παιδεία της ανθρωπότητας σήμερα.

    ΕΙ
    ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ
    ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ


    Άλλη προσέγγιση:

    Χρειαζόμαστε κατεύθυνση, η οποία λείπει ακόμα κι από τις επιστήμες της ανθρωπότητας σήμερα.

    Οτιδήποτε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλύτερα όταν υπάρχει κατεύθυνση.

    ποιά είναι λοιπόν η κατεύθυνση όσον αφορά την πολιτική;

    να περνάει καλά ο κάθε άνθρωπος,
    ο κάθε άνθρωπος να είναι ελεύθερος μέχρι του σημείου που η ελευθερία του συνανθρώπου δεν προσβάλλεται.

    Στην πολιτική, χωρίς να είμαστε τελειομανής διότι δεν υπάρχει τέλειο, πρέπει να εκτιμούμε τα πάντα σε σχέση με το αν μας φέρνουν πιό κοντά στην κατεύθυνση.

    Από την μιά μεριά το τέλειο δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει στον εκδηλωμένο κόσμο, αλλοιώς τα πάντα θα εξαφανίζονταν, από την άλλη μεριά το να ακολουθούμε το εφικτό χωρίς αυτό να το συνεκτιμούμε με την κατεύθυνση θα δημιουργήσει περισσότερα μπερδέματα, αδικίες, προβλήματα καί δυστυχία χωρίς καν να το αντιλαμβανόμαστε. Θυμήσου η καταστροφή είναι πολύ πιό εφικτή από την δημιουργία, και την τάξη.

    Όλα πρέπει να τα επανεξετάζουμε και να τα συνεκτιμούμε σχετικά με το πόσο μας οδηγούν στην κατεύθυνση.

    Τις υψηλές ιδέες και αυθεντίες πρέπει να τις συνεκτιμούμε με την κατεύθυνση με μεγαλύτερη προσοχή, τις προκαταλήψεις μας, αυτό που θεωρούμε μηχανικά λάθος ή σωστό, τις πεποιθήσεις μας και τις συνήθειές μας το ίδιο, κ.λ.π.


    Ηλίας Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κε Καζακη ....

    Βλεπω οτι εσβησες τα προηγουμενα σου σχολια........
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ 20 Ιουνίου 2012 9:52 π.μ.

    Για τον Καμμενο, γνωριζουμε πολυ καλα τι αντιπροσωπευει και γι’αυτο στρεψαμε το βλεμμα μας και την ελπιδα προς την δικη σου κατευθυνσι αλλα δυστυχως με την συμπεριφορα σου αρχισαμε να απογοητευομαστε. Ο καλος ηγετης ρωτα και την γνωμη αυτων που τον υποστηριζουν και επιμενω στο ρητο οτι ‘’ ο σκοπος αγιαζει τα μεσα’’. Στον πολεμο χρησιμοποιεις οτι οπλα εχει στην διαθεση σου για να πετυχεις το σκοπο σου!

    Η αλλαζονια και εγωιστικη συμπεριφορα δεν ειναι καλα προσοντα στον χαρακτηρα ενος ατομου το οποιο θελει να ηγειτε ενος, υποτιθεται, προοδευτικου κινηματος και δεν σου επιτρεπουν να κανεις αντικειμενικο διαλογο. Ειναι φανερο οτι αυτα ειναι καταλοιπα που δεν μπορεις να αποβαλεις απο το παρδαλο παρελθον σου. Οι κρισεις σου και επιθεσεις στο Συριζα ειναι στο ιδιο μηκος κυμματος οπως των πρωην συντροφων σου απο τον Περισσο που ειναι μερος και εξυπηρετουν το παρων αστικο συστημα.

    Ο προσβλητικος τροπος με τον οποιον αποπεμπεις οποιονδηποτε επιχειρει να εκφερει διαφορετικη γνωμη η να ρωτησει κατι που δεν ειναι συμφωνα με τις προσωπικες σου πεποιθησεις, ειναι ιδιωμα ενος εγωιστικου χαρακτηρα που ξερει να φερνεται μονον αλλαζονικα στους ανθρωπους που πιστεψαν στην πιθανη ηγετικη αξια αυτου του ατομου. Τα αποτελεσματα τα ξερεις, διοτι τις ιδιες κατηγοριες σου κατελογισαν πριν μελλη του κινηματος σου και το μισο ΕΠΑΜ εφυγε εξ’αιτιας αυτης της συμπεριφορας σου και πιστευω να καταλαβες οτι ο κοσμος σημερα δεν ειναι προβατα.

    Ειναι φανερο οτι αυτα ειναι καταλοιπα που δεν μπορεις να αποβαλεις, απο το παρελθον σου. Η αμφισβητηση του πατριωτισμου ενος ατομου που δεν γνωριζεις τιποτα γι’αυτο ειναι συμπτωματα και επιρροες του περιβαλοντος που γαλουχηθηκες και μεγαλωσες, οπου κατηγορησατε παρα πολλους απο τους συντροφους σας για προβοκατορες, χαφιεδες και προδωτες. Η ιδια τακτικη που εφαρμοστηκε στην USSR απο την KGB, μονο που εκει τους εκτελουσαν σαν εχθρους του εθνους και 10 εκατομυρια εχασαν την ζωη τους, οπως αποδειχθηκε απο τις λιστες που βρεθηκαν στα γραφεια της.

    Οι πατριωτες της διασπορας μπορω να σε βεβαιωσω, εαν δεν το γνωριζεις, που οι διευθαρμενες κυβερνησεις τους στερησαν το δικαιωμα ψηφου, εχουν παντα το βλεμμα τους με ποθο και πονο στραμμενο στην πατριδα και ειναι παντα στις επαλξεις να υποστηριξουν οσο μπορουν την χωρα και τους συμπατριωτες μας.

    Οταν η ξενη τοκογλυφικη πληρωμενη προπαγαντα στα διεθνη ΜΜΕ λιδωρουσε και λιδωρει τους Ελληνες, σαν τεμπεληδες, διευθαρμενους, φοροφυγαδες και ολα τα αλλα κακα επιθετα που λενε για τους Ελληνες, ενω γνωριζαμε οτι τα περισσοτερα ηταν και ειναι αληθεια, οι Ελληνες της διασπορας ανελαβαν να αντικρουσουν και διαφωτιζουν τους Βαρβαρους και προσπαθησαν να αλλαξουν τις κακες εντυπωσεις για την πατριδα μας. Φυσικα, μαντευω, για σενα αυτο το εργο και οι προσπαθειες των Ελληνων της διασπορας δεν ειναι αξιον λογου διοτι ειμαστε πατριωτες του κω.... οπως γραφεις. Ο προσπαθειες που κανουμε, διατηρωντας το θεμα ανοικτο, για την επιστροφη των γλυπτων του Παρθενωνα, χρονια τωρα, δεν ειναι πατριωτικο καθηκον.

    Τελος τα προσωπικα μου στοιχεια ειναι στην διαθεση σου, οποτε μου τα ζητησεις, και σε παρακαλω βγαλε τα ροζ γιαλια και μαθε να διαβαζεις απλα Ελληνικα.

    Οσο για το βιογραφικο σου, στην ιστοσελιδα και το βιβλιο σου, δεν εχει τιποτα που να θεμελιωνει με περγαμηνες την ηδη αποδεδειγμενη και παραδεχθεισα απο ολους, πειρα σου στα οικονομικα.

    Διερωτωμε γιατι αυτο το κενο και απουσια, μηπως δεν υπαρχουν η εχεις κατι που θελεις να κρυψεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΥΡΙΕ WIZ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ, ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ...ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΣΤΑΡΩ ΤΟ ΛΙΝΚ. ΘΕΛΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΩΣ ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΨΕ΄; ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΜ...ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

      Διαγραφή
  17. @ John Star
    Κατ'αρχην δεν ειναι αναγκη να φωναζεται γραφοντας με κεφαλαια γραμματα ετσι λενε στο ιντερνετ οταν καποιος γραφει κεφαλαια.

    Η αναφορα μου για τις περγαμηνες που κατεχει ο Κος Καζακης δεν ειναι προθεση να τον προσβαλω, αλλα ειθισται οπως θα γνωριζεις, οταν καποιος γραφει και εκδιδει ενα βιβλιο στο βιογραφικο του γραφει που σπουδασε, που εργαστηκε τι κανει σημερα κτλ ωστε να δινει βαρος για την πειρα του, κατι οπως βλεπεις και εσυ δεν υπαρχει στο βιογραφικο του. Απο οτι ακουσα να λεει ο ιδιος ειναι οτι ειναι ανεργος διοτι δεν τον προσλαμβανει κανεις. Το οτι ειναι ανεργος δεν ειναι εναντιον του, διοτι χιλιαδες αλλοι Ελληνες ειναι επεισης ανεργοι.

    Εαν εχεις ενα λινκ που μιλαει για τον ευατο του ποσταρετο παρακαλω.

    Περα απο οτι διαφωνω με τον κο Καζακη και εγραψα εδω δεν εχω κανενα προβλημα και τον παρακολουθω για να μαθαινω με πολυ ενδιαφερον και εκτιμω την προσπαθεια του να ξυπνηση τον Ελληνικο λαο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΓΡΑΦΩ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕΙ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΜΦΑΣΗ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΑΠΟ 9/2 ΚΟΠΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ. ΑΝ ΕΠΑΙΖΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΩΠΑ ΩΠΑ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΜΕΜΠΤΟ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ... ΕΧΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝ. ΤΟ ΞΕΡΩ, ΤΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΩΣΤΟΣΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ. ΑΥΤΗΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ...ΘΑ ΨΑΞΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΑΡΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΟΣΤΤΑΡΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2012/05/blog-post.html#more

    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ John Star

    Ευχαριστω για το λινκ στην συνεντευξη που ειχα ηδη διαβασει.

    Μια παρακληση, μην διαστραβλωνεις αυτα που γραφω. Εγω ποτε δεν ειπα οτι υπαρχει κατι μεμπτο στο βιογραφικο του Κου Καζακη.

    Τελος κανεις λαθος, διοτι ο Καζακης πηρε μερος σε πολλες συζητησεις στα μεγαλα καναλια, μετα τισ 9/2...... ψαξε στο youTube και θα τις βρεις ολες εκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. KAT ΑΡΧΑΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΚΑΤΙ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΧΩΡΙΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΕΡΙΑ ΟΤΙ ΜΙΛΑΩ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ). ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΓΙΝΩ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ:

    "Οσο για το βιογραφικο σου, στην ιστοσελιδα και το βιβλιο σου, δεν εχει τιποτα που να θεμελιωνει με περγαμηνες την ηδη αποδεδειγμενη και παραδεχθεισα απο ολους, πειρα σου στα οικονομικα.

    Διερωτωμε γιατι αυτο το κενο και απουσια, μηπως δεν υπαρχουν η εχεις κατι που θελεις να κρυψεις;"

    ΟΤΑΝ ΛΕΣ "ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟY ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ" ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΜΠΤΟ...ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΝΟΗΘΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΜΠΤΟ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ). ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΛΑΣΠΗ...

    ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10/2 (ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ) ΟΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΕΛΑΚΗ, ΟΝΤΩΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΝΑΛΙ. ΚΛΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ EXTRA 3, STO KONTRA KAI TO SKAI (GIA POLY LIGO), A KAI STON TRΑGA PRIN LIGES MERES GIA 3 LEPTA. AN SYGRINEIS AYTES TIΣ EMFANISEIS ME TO POSO SYXNA TON KALOYSAN MEXRI TOTE THA EINAI SAN NA SYGRINEIS POLLA ME SXEDON TIPOTA. GIA NA MIN POYME GIA TIN EKDIOKSI TOY APO TO RADIO 9... ΑΣ ΜΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ας μην αφήνουμε στους τίτλους ή οτιδήποτε άλλο, να μας εκτρέπουν από την ισότητά μας όσον αφορά το δικαίωμά μας να ζούμε εφόσον και εμείς επιτρέπουμε στους άλλους να ζούνε.

    Όσον αφορά την σωστή διακυβέρνηση μόνο μια διάκριση πρέπει να υπάρχει αυτοί που υπηρετούν και το κοινό καλό και το ατομικό καλό, περισσότερο από άλλους πρέπει να βρίσκονται πιό πάνω στην ιεραρχία.

    Ηλίας Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ JOHN STAR
    Αγαπητε ουτε εγω εχω να χωρισω τιποτα μαζι σου και οτι λεω ειναι αντικειμενη δικη μου γνωμη και ουτε υπαρχει κακη προθεση να σπιλωσω τον Κο Καζακη. Αυτα τα αφηνω στους πρωην συντροφους του και αλλους να το κανουν, οπως διαβαζω ηδη σε διαφορα Blogg και Forums.

    Εμενα ο Καζακης μου αρεσει και τον ακουω η διαβαζω διοτι εκτος απο τις οικονομικες και ιστορικες γνωσεις εχει μεγαλο ταλεντο να εξηγει τα πραγματα ωστε να τα καλαβαινουν και οι τελειως αγραμματοι.

    Οσο για τις περγαμηνες το μονο που εχω βρει μεχρι τωρα ειναι αυτο της ΑΣΟΕΕ αλλα τιποτα αλλο, και ειναι αρκετο για το εργο που κανει.

    Η καλυτερη συνεντευξη που εδωσε ηταν αυτη στο ΚΡΗΤΗ ΤV με τον Σαχινιδη, που ειχε μεγαλη διαρκεια και χρονο να εκφραστει.

    Τα μεγαλα καναλια τον φωναζανε οταν θελαν να δειχνουν ..... ειναι αντικειμενικα.... και οταν αρχιζε να μιλαει.... ολοι οι καφροι του πεφτανε και τον διακοπτανε........ για να μη ξυπνησουν τα ορνια που ψηφισαν ΝΔ. Λιγη αλλα πολυ καλη ηταν η συμετοχη του στο ενικος παρεα με τους αλλους οικονομολογους.

    Η γνωμη μου ειναι οτι α Καζακης επρεπε να εχει μπη στην βουλη, με εναν τροπο η αλλο (θεμα τακτικης) και δεν θα εχανε την αξιοπρεπεια του εφ'οσον μιλουσε την αληθεια χωρις να κανει υποχωρηση, ωστε ο κοσμος να μαθαινει που το πανε και τι κανουν στην πλατη του!

    Το ποιο σπουδαιο ειναι οτι το ''BRAND KAZAKIS'' δεν πρεπει να χαθει στην καθημερινη ανωνυμια με τη αποκοπη απο τα δουλικα καναλια καθως επεισης να φθαρει στον κυκαιωνα των Αριστερων και κουμουνιστικων διασπασεων.

    Δυστυχως ο δρομος που διαλεξε για πετυχει τους σκοπους του και ισως καποια μερα μπορεσει να φερει την πολιτικη και κοινωνικη αλλαγη που χρειαζεται ο τοπος ειναι πολυ χρονοβορος και μεχρι τοτε ισως δεν θα υπαρχει πατριδα, οπως την ξερουμε σημερα, να κανει την επανασταση που πιστευει οτι χρειαζεται, μια και οι Βαρβαροι θα την εχουν υποδουλωσει και ξεπουλησει τελειως.

    Κατα τα αλλα του ευχομαι καθε επιτυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητοί φίλοι,

      38 σχόλια που το μόνο που επιδιώκουν [και το επιτυγχάνουν] είναι η προβολή του [φουσκωμένου] ΕΓΩ του συντάκτη τους.

      Απορούμε μετά που οι δυνάμεις του κακού θριαμβεύουν, και θα συνεχίσουν στον αιώνα τον άπαντα ???
      ΜΦΧ

      Διαγραφή
    2. Το ΕΓΩ είναι μια αφηρημένη έννοια; ή έχεις κάποιο ορισμό γι αυτό;

      Ηλίας Λυμπέρης

      Διαγραφή