Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Η κλιμάκωση του παγκόσμιου πολέμου όπως τον έχει κυρήξει η Δύση...

Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν όσο ποτέ άλλοτε. Η Τουρκία κατέρριψε σκόπιμα Ρωσικό βομβαρδιστικό SU-24 πάνω από Συριακό έδαφος, επικαλούμενη παραβίαση για 17 ολόκληρα δευτερόλεπτα του εθνικού της εναέριου χώρου. Αν αυτό συνιστά casus beli για την τουρκική αεράμυνα, τότε τι πρέπει να κάνει η ελληνική αεράμυνα για τις εκατοντάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας από την τουρκική πολεμική αεροπορία;
Η Ελλάδα θα είχε κάθε δικαίωμα εμπλοκής και κατάρριψης των περισσοτέρων μαχητικών της Τουρκίας λόγω των συστηματικών και προκλητικών παραβιάσεων του εθνικού της εναέριου χώρου. Έτσι λειτουργούν οι σοβαρές χώρες που σέβονται και υπερασπίζονται τα κυριαρχικά τους συμφέροντα. Αρκεί βέβαια να μην έχουν δοσίλογους και γιουσουφάκια στην κυβέρνησή τους. Αρκεί το επιτελείο να σέβεται στολή και εθνόσημο. Πράγμα αδιανόητο για κυβέρνηση και επιτελείς στην Ελλάδα.

Η Τουρκία όμως προφασίστηκε παραβίαση για να καταρίψει το Ρωσικό βομβαρδιστικό. Ακόμη και με τα δικά της στοιχεία, το Ρωσικό μαχητικό εισήλθε και εξήλθε από τον τουρκικό εναέριο χώρο μέσα σε 17" και καταρίφθηκε από τουρκικά F-16 πάνω από Συριακό έδαφος. Μάλιστα τα F-16, σύμφωνα με τους Τούρκους, δεν σηκώθηκαν καν για αναχαίτιση, αλλά εκτελούσαν άσκηση αερομαχίας εκεί κοντά.
Το ΝΑΤΟ αμέσως υιοθέτησε την τουρκική εκδοχή, χωρίς καν να εξετάσει τα δεδομένα, για να εκτοξεύσει έπειτα απειλές προς την Ρωσία, συγκαλώντας έκτακτη σύνοδο της συμμαχίας. Με τη στάση του αυτή, το ΝΑΤΟ έδειξε ποιός είναι ο ηθικός αυτουργός πίσω από την πράξη των Τούρκων.
Τα δεδομένα αυτά συνιστούν με βάση το διεθνές δίκαιο ευθέως πολεμική πρόκληση της Τουρκίας εναντίον της Ρωσίας με απρόσμενες και εξαιρετικά σοβαρές προεκτάσεις. Είναι σίγουρο ότι θα πάμε σε κλιμάκωση τόσο των προκλήσεων κατά της Ρωσίας, όσο και των αντίμετρων της Μόσχας εναντίον όχι μόνο της Τουρκίας, αλλά και του ΝΑΤΟ.
Τα επιτελεία της Δύσης δοκιμάζουν την ετοιμότητα της Ρωσίας να απαντά σε άμεσες πολεμικές προκλήσεις. Ακόμη κι αν θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.
Οι λόγοι είναι πολλοί. Είναι τυχαίο που η Τουρκία προχώρησε σε τέτοια πρόκληση εναντίον της Ρωσίας, αμέσως μόλις η Μόσχα άρχισε να διαλύει κυριολεκτικά τις υποδομές διακίνησης πετρελαίου του χαλιφάτου; Μέσα σε 5 ημέρες η Ρωσία κατέστρεψε 1.000 βυτία και σχεδόν όλες τις εγκαταστάσεις συγκέντρωσης πετρελαίου που ελέγχει το χαλιφάτο.
Το χτύπημα αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο για το χαλιφάτο. Διότι δεν θα μπορεί να τροφοδοτεί τις επιχειρήσεις του. Μοιραίο όμως θα αποβεί και για όσους το υποστηρίζουν. "Οι ενέργειες της Τουρκίας είναι εκ των πραγμάτων προστασία του Ισλαμικού Κράτους", δήλωσε ο Μεντβέντεφ. "Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που έχουμε για άμεσο οικονομικό συμφέρον κάποιων Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με την προμήθεια των προϊόντων πετρελαίου δυίλισης από τα εργοστάσια που ελέγχονται από ISIS."
Ο Μεντβέντεφ λέει αλήθεια. Το καθεστώς Ερντογκάν είναι μέχρι τα μπούνια μπλεγμένο με το χαλιφάτο, το οποίο χρησιμοποιεί τουρκικό έδαφος για να διακινεί παράνομα πετρέλαιο, αλλά και για να στρατολογεί μισθοφόρους από ολόκληρη τη Δύση και την Ανατολή.
Τα βυτία - μέρος τους είναι ελληνικών συμφερόντων γνωστού επιχειρηματία που διατηρεί στενές σχέσεις με μια από τις οικογένειες των βαρώνων της ΝΔ - ξεκινούν από την Μουσούλη και διαμέσου της Τουρκίας καταλήγουν στη νότια ακτή της, απέναντι από την Κύπρο, όπου μεταφορτώνουν το φορτίο τους σε πετρελαιοφόρα. Στο όλο δίκτυο είναι μπλεγμένοι Τούρκοι αξιωματούχοι, Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες με χοντρό πολιτικό βύσμα σε Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο.
Η ARAMCO για μια ακόμη φορά κινεί τα νήματα. Τα κέντρα νομιμοποίησης του πετρελαίου αυτού είναι τα δυιλιστήρια στην Ελλάδα, τα πρώην κρατικά της Λιβύης, αλλά και της Σαουδικής Αραβίας. Ενώ οι "συστημικές" τράπεζες σε Ελλάδα και Κύπρο ξεπλένουν το μαύρο χρήμα του χαλιφάτου και των άλλων συμμοριών. Με την χρηματοδότηση του έλληνα φορολογούμενου.
Επομένως η Ρωσία επιχειρώντας να κόψει τις γραμμές τροφοδοσίας του χαλιφάτου - κάτι που ούτε διανοήθηκαν ποτέ να κάνουν οι ΗΠΑ - πάτησε σε σφιγγοφωλιά. Πάτησε στη σφιγγοφωλιά του ΝΑΤΟ.
Είναι μόνο αυτό; Όχι βέβαια. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν βαλθεί να δοκιμάσουν τα πολεμικά αντανακλαστικά της Ρωσίας. Και δεν θα σταματήσουν μέχρις ότου αναγκάσουν τη Μόσχα να απαντήσει στρατιωτικά εναντίον χώρας του ΝΑΤΟ.
Με τη σειρά της η Τουρκία του Ερντογκάν μετεξελίσσεται ραγδαία στον κυριότερο αποσταθεροποιητικό παράγοντα της ευρύτερης περιοχής μετά το Ισραήλ. Μετά από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση αλά τούρκα, όπου η πρωτοφανής ακόμη και για τη Τουρκία βία και νοθεία έδωσε τη δυνατότητα στο νικητή Ερντογκάν να χτυπήσει άγρια κάθε αντιπολιτευτική φωνή.
Την επομένη του χτυπήματος στο Παρίσι, στην Τουρκία εμφανίστηκαν, κυρίως στην Άγκιρα και την Ανατολία, διαδηλωτές με σημαίες του χαλιφάτου. Κανείς δεν νοιάστηκε. Ούτε βέβαια νοιάστηκε κανένας για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν τηρεί τα προβλεπόμενα από τις διεθνείς συμβάσεις για την αντιμετώπιση των προσφύγων. Αντίθετα χρηματοδοτείται αδρά - 3 δις ευρώ αποφάσισε να της δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το προσφυγικό - για να σπρώχνει μέσα από κυκλώματα δουλεμπόρων τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, η οποία αυθαίρετα έχει καθοριστεί ως "χώρα υποδοχής". Με το αζημίωτο φυσικά κομματικών και άλλων ΜΚΟ ταμείων.
Οι αρχές στο Παρίσι λένε ότι ορισμένοι αυτουργοί της επίθεσης πέρασαν από Ελληνικά νησιά. Γιατί άραγε δεν λένε ότι αυτοί πέρασαν από την Τουρκία, όπου ταυτοποιήθηκαν ως Σύριοι και μετά διοχετεύθηκαν στην ΕΕ;
Τι θα γίνει αν αποφασίσει η Ρωσία να προχωρήσει σε αντίμετρα; Η στάση της Τουρκίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δεν της αφήνουν περιθώρια. Μάλιστα η Τουρκία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας έχει αναπτύξει μια ευρεία επιθετική ενέργεια ενάντια στο Κουρδιστάν (PKK) από αέρα και έδαφος. Στόχος της είναι να προστατέψει τους δρόμους ανεφοδιασμού του χαλιφάτου και των τζιχαδιστών μισθοφόρων της Δύσης, από τις επιθέσεις του PKK, Ιρανικών και Ιρακινών δυνάμεων, που συνεργάζονται με τους Ρώσους. Το πάει λοιπόν φιρί-φιρί.
Τι θα γίνει λοιπόν σε περίπτωση που η Ρώσοι θελήσουν να απαντήσουν; Θα ανταποδώσει το ΝΑΤΟ; Γι' αυτό η κυβέρνηση των δοσιλόγων έκλεισε την 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο Κρήτης προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί μονάδες drones της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ; Γι' αυτό η Κρήτη έχει πλημμυρίσει από Ισραηλινούς εργολάβους προκειμένου στο στρατιωτικό αεδρόμιο στο Καστέλι, αλλά και αλλού να δημιουργηθούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ;
Κι αν η Μόσχα εκτιμήσει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να ανταποδώσει και επεκτείνει τη ζώνη επιχειρήσεων της απ' όπου κι αν παιρνούν οι δυνάμεις του χαλιφάτου, συμπεριλαμβανομένου και του νότου της Τουρκίας - όπως ήδη έχει ανακοινώσει - πόσο θα αντέξει το καθεστώς Ερντογκάν σε μια τέτοια αναμέτρηση; Πόσο θα χρειαστεί για να πάρει φωτιά ολόκληρη η περιοχή;
Μήπως γι' αυτό προετοιμάζεται ο Νετανιάχου διατάζοντας νέες επιχιερήσεις κρατικής τρομοκρατίας στη Γάζα και την Ανατολική Όχθη; Γι' αυτό τρέχει ο Τσίπρας στο Ισραήλ; Για να δώσει γη και ύδωρ στα τυχοδιωκτικά του σχέδια; Το ίδιο όπως έδωσε στο καθεστώς Ερντογκάν στην τελευταία του επίσκεψη;
Και πάρτε ως δεδομένο το εξής: Η Ελλάδα είναι η πιο ανοχύρωτη χώρα της περιοχής. Δεν έχει καν τα μέσα να ανταπεξέλθει σε τυχόν κρίση. Η χώρα δεν είναι σε θέση ούτε καν να υποστηρίξει τα σύνορά της. Το επίσημο πολιτικό σύστημα και τα επιτελεία των ενόπλων δυνάμεων, έχουν εναποθέσει την τύχη της χώρας στο ΝΑΤΟ και το Ισραήλ. Ζήτω που καήκαμε. Είναι ανίκανοι ακόμη και να σκεφτούν με όρους γεωστρατηγικής. Πόσο μάλλον με όρους εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

8 σχόλια:

  1. Μπραβο μητσαρα μπραβο και παλι μπραβο ευγε η αναλυση σου ειναι τρομερη πιο ψαχνο δεν γινεται ειλικρινα μπραβο .να σαι παντα καλα και καλη δυναμη να εχεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενω τα ΜΜΕ δείχνουν μόνο εικόνες απο γυναικόπαιδα απο τη Συρία, όποιος περάσει απο το Πειραιά την ώρα που τους αδειαζουν στο λιμάνι θα παρατηρήσει οτι το μεγαλύτερο μέρος απο τους λαθρομετανάστες που η Τουρκια διοχετεύει είναι μη-Σύριοι (κυρίως Αφγανοί, Πακιστανοί, αρκετοί άλλοι άραβες κλπ), άντρες 20 - 35 ετών και αρκετοί έχουν εμφάνιση μπράβων και μισθοφόρων ( αρκετοι με tattoo, γυμνασμένοι απο χρήση αναβολικών κλπ). Πολλοι κρατούσαν και smartphones και ήταν ντυμένοι με ρουχα απο γνωστες μάρκες. Καμία σχέση με εξαθλιωμένους πρόσφυγες. Είναι πολύ πιθανό (ο φίλος του Τσίπρα) ο Ερντογκαν να μας αδειάζει στις ακτές τους μισθοφόρους του.....

    Όλο αυτό ειναι οργανωμένο. Η Τουρκία εδω και χρόνια έχει καταργήσει τη βίζα με δεκάδες χώρες του τρίτου κόσμου και η ΕΕ δεν φαίνεται να ενοχλείται με αυτό. Πολλοί φτάνουν αεροπορικώς στη Τουρκία και μετα αφου πληρώσουν διακινητές περνάνε με τις σαπιο-βάρκες στις ελληνικές ακτές οπου τους περιμένουν οι εκατοντάδες ΜΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, του Σόρος και κάθε άλλου μαφιόζου. Τα πλαστά συριακά διαβατήρια δίνουν και παίρνουν.....

    Τι ετοιμάζουν άραγε οι δυτικοί με αυτη τη μαζική εισβολή ?

    Μπορεί να είχαν ως στόχο με αυτή τη τεχνητή "προσφυγική" κρίση να κατηγορήσουν ως υπαίτιο τον Ασαντ και να βρουν πρόσχημα να εισβάλλουν στη Συρία για να δημιουργήσουν ενα "ανθρωπιστικό" buffer zone ωστέ και καλά να "λύσουν" το πρόβλημα( που οι ίδιοι έστησαν). Ετσι μετά θα ακολουθούσε οτι και στη Λιβύη και θα ανέτρεπαν το καθεστώς Μπααθ.

    Η ρωσική αποστολή απέτρεψε αυτο το σχέδιο όπως έγινε και πριν μερικα χρόνια με την επίθεση με χημικά οπού οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τον Ασαντ και ήταν έτοιμοι να εισβάλλουν. Τώρα ακολούθουν plan b με τη βόμβα στο ρωσικό αεροπλάνο, το μακελειό στο Παρίσι και τη προκλητική κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού.

    Οσο για την Ελλάδα, είναι ενα θλιβερό προτεκτοράτο με έναν νοητικά καθυστερημένο πρωθυπουργό και έναν αποχαυνωμένο λαό.....

    Τα χειρότερα ειναι μπροστά μας



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ Κε ΚΑΖΑΚΗ?

    http://www.thepressproject.gr/article/84856/I-klepsia-ton-400-dis-dolarion-pou-tha-mporouse-na-katastrepsei-to-Elliniko-programma

    του Νάσου Κουκάκη

    Την περασμένη εβδομάδα ξένα επενδυτικά ταμεία κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας- της Alpha Bank της Eurobank της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και της Τράπεζας Πειραιώς. Αυτό έγινε μέσω μιας αύξησης κεφαλαίων 6,42 δις δολαρίων και διάφορων περίπλοκων νομικών ενεργειών. Το αποτέλεσμα ήταν πως οι τραπεζικές μετοχές πουλήθηκαν για ψίχουλα, υποτιμώντας την κρατική ιδιοκτησία πάνω σε αυτούς τους σημαντικούς οργανισμούς που κατέχουν περιουσία της τάξης των 358 δις δολαρίων.

    Το ποσοστό κρατικής κυριότητας στην ΕΤΕ έπεσε στο 24% από 57% που ήταν, στην Eurobank έπεσε στο 2,4% από 35%, στην Alpha Bank έφτασε το 11% από 64%, ενώ στην Τράπεζα Πειραιώς το ποσοστό κυριότητας έπεσε στο 22% από το προηγούμενο 67%. Τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν σε απώλεια σχεδόν 44 δις δολαρίων, τα οποία οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν τα προηγούμενα τρία χρόνια προκειμένου να διασώσουν τις τράπεζες.
    [...]
    Σύμφωνα με Ελληνικές τραπεζικές πηγές, οι Capital Group, Pimco, WLR Recovery Fund, Wellington, Fairfax, Brookfield Capital Partners και η Highfields Capital Management είναι μερικές από τις εταιρίες που άδραξαν την ευκαιρία να επενδύσουν στις Ελληνικές τράπεζες σε τιμές κάτω της τωρινής τους αξίας. Οι ξένοι επενδυτές αποτίμησαν τις τέσσερεις αυτές τράπεζες σε περίπου 800 εκατ. δολάρια, τιμή πάνω από τρείς φορές χαμηλότερη της τρέχουσας αξίας τους στα 3 δις. δολάρια. Επιπρόσθετα, από τις 4 μέχρι τις 20 Νοεμβρίου που ήταν ανοιχτό το βιβλίο προσφορών, ο τραπεζικός δείκτης στο Ελληνικό χρηματιστήριο έπεσε κατά σχεδόν 70%.

    "Αυτά είναι τρομακτικά νούμερα," είπε στο CNBC ο καθηγητής τραπεζικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου Αιμίλιος Αυγουλέας. "Το πιο ανησυχητικό είναι πως αυτό το ξεπούλημα γίνεται με τις ευλογίες των Ευρωπαίων δανειστών. Αυτό μας αποτρέπει από να το ονομάσουμε πλιάτσικο. Η απώλεια για τους Έλληνες φορολογούμενους είναι τεράστια."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και το οριτζιναλ αρθρο
    \
    The $400 billion ripoff that could destroy the Greek bailout
    http://www.cnbc.com/2015/11/24/the-400-billion-ripoff-that-could-destroy-the-greek-bailout.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλώσεις Πουτιν για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού

    https://www.youtube.com/watch?v=b4ub21ISn-U

    ΑπάντησηΔιαγραφή