Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Τι πρέπει να γίνει εδώ και τώρα για να αποφύγει ο λαός την χαριστική βολή των νέων μέτρων.


Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στο πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει μέτρα σκληρότερα και από τα αναμενόμενα και τώρα είναι σειρά της τρόικας να μιλήσει επ' αυτών. Έτσι μας πληροφόρησαν τα παπαγαλάκια της διατεταγμένης ενημέρωσης και ησυχάσαμε. Διότι πώς να σηκώσει το βάρος των ενοχών ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο ελευθεροεπαγγελματίας, ο μικρομεσαίος όταν ξέρει ότι ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ιδίως ο δημοκράτης αριστερός κ. Κουβέλης έχουν χάσει τον ύπνο τους διαπραγματευόμενοι σκληρά προκείμενου να αποτρέψουν τα χειρότερα για τον κοσμάκη.


Μάλιστα, απ’ ότι μαθαίνουμε, η προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου θα είναι να πείσει την τρόικα ότι το πακέτο είναι το αποτέλεσμα ενός εξαιρετικά δύσκολου συμβιβασμού μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Ξέρετε τώρα πόσο δύσκολος είναι ο συμβιβασμός μεταξύ τους. Όλα για την πατρίδα, όλα για τον άνεργο, τον εργάτη, τον φτωχό και τον ανήμπορο. Όσο για την τρόικα, είναι ιδιαιτέρως γνωστή για την ευαισθησία της. Μόνο ο βούρδουλας, ο αγκυλωτός και το υπόλοιπο μύστακος τους λείπει για να δείξουν το μέτρο της ευαισθησίας τους.

Τι θα γίνει αν η τρόικα απορρίψει με την γνωστή της αβρότητα τα πορίσματα αυτής του υποτιθέμενου δύσκολου συμβιβασμού μεταξύ των πολιτικών αρχηγών; Μήπως θα σηκωθεί κανείς να της δείξει την πόρτα; Μήπως θα βρεθεί κανείς να πει στην τρόικα, στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ, αυτό που μόλις πριν λίγες ημέρες είπε η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ, όταν το ΔΝΤ εξέδωσε μια ακόμη απειλή εναντίον της χώρας της; «Η χώρα μου είναι ένα κυρίαρχο κράτος και δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε απειλή από το εξωτερικό,» δήλωσε η Κριστίνα Φερνάντεζ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 25 του μηνός. Πότε ακούσατε τελευταία φορά πολιτικό της ελληνικής κυβέρνησης να μιλά έτσι μπροστά στην διεθνή κοινότητα; Μην το ψάχνετε. Ποτέ. Έστω κι αν η Ελλάδα έχει βυθιστεί σε μια κρίση επιβίωσης πολύ χειρότερη από αυτήν που είχε οδηγήσει στην χρεοκοπία την Αργεντινή το 2001.

Τι θα γίνει λοιπόν αν η τρόικα απαιτήσει κι άλλο αίμα; Το σύνηθες: Σε περίπτωση που η τρόικα επιμείνει σε σκληρότερα μέτρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι να μπει  βαθύτερο το μαχαίρι στις συντάξεις, όπου με βάση το υφιστάμενο πακέτο οι περικοπές ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ. Ο δωσιλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, έχοντας την έγκριση των κυβερνητικών εταίρων, θα επιμείνει στην υιοθέτηση ρήτρας αντικατάστασης των μέτρων. Δεν ξέρουμε τι σημαίνει αυτό και ούτε αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς με τον (όνομα και πράμα) Στουρνάρα και τις ευφυείς εμπνεύσεις του. Αυτό όμως που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι ότι έως το τέλος του 2012 η Ελλάδα θα έχει ένα «άνοιγμα» της τάξης των 30 δις ευρώ λόγω κυρίως της εξυπηρέτησης του τρέχοντος δημόσιου χρέους. Πώς θα το αντιμετωπίσει; Η κυβέρνηση και το διαβούλιο των αρχηγών δεν έχει ιδέα. Όλοι τους έχουν εναποθέσει – όπως έκαναν πάντα όλοι οι καλοί δωσίλογοι – τις όποιες ελπίδες τους στα μεγάλα αφεντικά.

Προς το παρών πάντως το τι θα γίνει μ’ αυτό το «άνοιγμα» της Ελλάδας στο τέλος του χρόνου, αποτελεί αντικείμενο διενέξεων ανάμεσα στην ΕΚΤ και την Γερμανία από την μια και την Ουάσινγκτον από την άλλη. Το ΔΝΤ επιμένει να προχωρήσει η Ελλάδα σε νέα αναδιάρθρωση χρέους με νέο «κούρεμα» που θα περιλαμβάνει αυτή την φορά τα ομόλογα που βρίσκονται στα χέρια της ΕΚΤ και των άλλων κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης. Σ’ αυτό αντιστέκεται η Γερμανία. Για πόσο δεν ξέρουμε, αλλά αυτό που κάνει αλγεινή εντύπωση είναι το εξής: Η Ελλάδα πέρασε από μια αναδιάρθρωση χρέους με «κούρεμα» τον Μάρτιο του 2012 που άφησε ασφαλιστικά ταμεία και Νομικά Πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου χώρου, τελείως χρεοκοπημένα. Την ίδια ώρα ο έλληνας φορολογούμενος φορτώθηκε με νέο χρέος προκειμένου ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν και δεν άξιζαν σχεδόν τίποτε. Πρόκειται για μια απάτη ολκής του κοινού ποινικού δικαίου σε βάρος της χώρας και του λαού της, που σχεδίασαν οι δανειστές της χώρας και εκτέλεσαν οι εγχώριοι δωσίλογοι.

Τώρα το ΔΝΤ ζητά νέα αναδιάρθρωση με «κούρεμα» και ρωτάμε αφελώς: γιατί επιτρέπεται στο ΔΝΤ και στους δανειστές να συζητάνε για το «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας, αλλά στους έλληνες απαγορεύεται ρητά; Θέλω να πω, πόσο δύσκολο θα ήταν για μια ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει την διαγραφή όλων των ομολόγων που κρατά στα χέρια της η ΕΚΤ και οι άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης; Έτσι ή αλλιώς τα ελληνικά ομόλογα σήμερα υπολογίζεται ότι δεν αξίζουν πάνω από 12 ή 14 σεντς στο ευρώ. Με άλλα λόγια πρόκειται για «τοξικούς» τίτλους. Γιατί λοιπόν δεν απαιτεί η κυβέρνηση να καταστραφούν αυτοί οι τίτλοι που βρίσκονται στα χέρια του συστήματος των κεντρικών τραπεζών του ευρώ;
ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ ΩΡΙΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
% ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ - ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΣΙΜΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

















2ο ΤΡΙΜΗΝΟ 2011
3ο ΤΡΙΜΗΝΟ 2011
4ο ΤΡΙΜΗΝΟ 2011
1ο ΤΡΙΜΗΝΟ 2012
2ο ΤΡΙΜΗΝΟ 2012

ΣΥΝΟΛΟ
ΜΙΣΘΟΙ
ΑΛΛΑ
ΣΥΝΟΛΟ
ΜΙΣΘΟΙ
ΑΛΛΑ
ΣΥΝΟΛΟ
ΜΙΣΘΟΙ
ΑΛΛΑ
ΣΥΝΟΛΟ
ΜΙΣΘΟΙ
ΑΛΛΑ
ΣΥΝΟΛΟ
ΜΙΣΘΟΙ
ΑΛΛΑ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
2,4
2,2
3
2,2
2
2,8
2,2
2,1
2,6
1,5
1,5
1,3
1,6
1,7
1,2
ΕΥΡ. ΕΝΩΣΗ
2,5
2,4
3,1
2,3
2,2
3
2,2
2,1
2,7
1,4
1,5
1,6
1,8
1,9
1,4
ΕΛΛΑΔΑ
-2,9
-2,1
-3,9
-4,2
-4,7
-5,5
-8,1
-6,4
-12,3
-11,5
-10,9
-12,5



Αν γινόταν κάτι τέτοιο και σοβαρή μείωση του χρέους θα υπήρχε για την Ελλάδα και πανάκριβα ανταλλάγματα δεν θα αναγκαζόταν να πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος, όπως γίνεται στις αναδιαρθρώσεις με «κούρεμα». Θα μου πείτε, αφελής είσαι; Είναι ποτέ δυνατόν να το απαιτήσουν κυβερνήσεις και κόμματα που θέτουν την αρτιότητα του ευρώ και της ευρωζώνης πάνω από την επιβίωση του ελληνικού λαού και τον ακρωτηριασμό της χώρας του; Τα ομόλογα που κρατούν στα χέρια τους είναι το εργαλείο για την διάλυση της χώρας και το ξεπούλημά της με την μορφή σκραπ.

Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία για το πακέτο μειώσεων και περικοπών των 13,5 δις ευρώ που απαιτεί η τρόικα πρέπει να επιτευχθεί πριν από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου και τα μέτρα να έχουν ψηφιστεί στο μεσοδιάστημα έως τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 18 - 19 Οκτωβρίου. Ο λόγος είναι απλός. Το πακέτο αυτό θα είναι η χαριστική βολή για την ελληνική κοινωνία. Οι επιπτώσεις του στον εργαζόμενο και γενικότερα στα λαϊκά στρώματα θα είναι τέτοιες που θα εκτινάξουν την φτώχεια και την ανεργία σε πρωτοφανή επίπεδα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

Ήδη η χώρα έχει υποστεί την μεγαλύτερη και την πιο συντριπτική «εσωτερική υποτίμηση» που υπέστη ποτέ άλλη χώρα παγκόσμια. Ας δούμε τον πίνακα της eurostat που παρουσιάζει τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με το ωριαίο εργατικό κόστος σε ονομαστικές τιμές. Αυτό που ονομάζεται καταχρηστικά και αντιεπιστημονικά ως «εργατικό κόστος», αποτελείται από δυο μέρη, τους μισθολογικό κόστος και το μη μισθολογικό κόστος, που απαρτίζεται κυρίως από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πίνακα το ωριαίο εργατικό κόστος στην Ελλάδα υπέστη μείωση της τάξης του 27% μέσα σ’ ένα χρόνο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη «εσωτερική υποτίμηση» που υπέστη μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα σ’ ένα χρόνο.

Το μισθολογικό λεγόμενο κόστος υποτιμήθηκε μέσα σ’ ένα χρόνο πάνω από 24% και το μη μισθολογικό κόστος κατά 35%. Κι όλα αυτά σε ονομαστικές τιμές. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μέσα σ’ ένα χρόνο ο μισθός των εργαζομένων έχασε σχεδόν το ¼ της αγοραστικής του δύναμης, ενώ οι εισφορές προς το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μειώθηκαν κατά το 1/3. Αυτή η δυσαναλογία οφείλεται στο γεγονός ότι δεν φτάνει μόνο η συνεχής συρρίκνωση των μισθών που οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να υποστούν, αλλά πρέπει να υπομείνουν και την εκτίναξη της ανασφάλιστης εργασίας.

Αυτό υπονοεί η μεγαλύτερη υποτίμηση του μη μισθολογικού κόστους σε σχέση με αυτό καθαυτό το μισθολογικό κόστος. Κι έτσι έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση όπου ο μεγαλύτερος εχθρός των εργαζομένων δεν είναι μόνο οι πολιτικές μειώσεων και περικοπών που επιβάλλονται λόγω τρόικας και μνημονίων, αλλά η πλήρης ασυδοσία στην αγορά εργασίας όπου δεν υφίσταται πια ίχνος προστασίας των εργαζομένων. Για κάθε 1% μείωση που επιβάλλεται στους μισθούς των εργαζομένων, 1,5% μειώνονται οι εισφορές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας χάρις στην επέκταση της ανασφάλιστης εργασίας και φυσικά της ανεργίας.

Τότε γιατί παίρνονται κι άλλα μέτρα μειώσεων και περικοπών; Πρέπει πάσει θυσία να δοθεί η χαριστική βολή στην ελληνική κοινωνία. Αυτός είναι ο κύριος λόγος. Αυτό που πιστεύουν τα επιτελεία της ευρωζώνης είναι ότι μετά και από αυτά τα μέτρα η εκτεταμένη εξαθλίωση, η δυναμική απαξίωσης της εργασίας των εργαζομένων σε επίπεδο «τριτοκοσμική» χώρας, η πρωτοφανής μαζική ανεργία, η κατάρρευση του αποκαλούμενου κοινωνικού κράτους, αλλά και της δημόσιας διοίκησης, η ολοκληρωτική διάλυση του κοινωνικού ιστού, θα μετατρέψει τα λαϊκά στρώματα σε ζόμπι. Θα αποκτηνώσει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, τα οποία θα χάσουν κάθε έννοια κοινωνικής και εθνικής συνείδησης.

Κι όταν γίνει αυτό, τότε θα ανοίξει η αυλαία της τελευταίας πράξης του δράματος. Ο ακρωτηριασμός της χώρας ανά περιφέρεια σύμφωνα με τα συμφέροντα των δανειστών και των αγορών. Το νυστέρι γι’ αυτήν την χειρουργική επέμβαση δεν θα είναι οι βόμβες των νατοϊκών αεροπλάνων, όπως στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, αλλά η πολιτική οικονομία των κερδοσκόπων που θέλουν να μετατρέψουν την χώρα στον απόπατο της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας.

Η Ελλάδα σήμερα είναι για τις διεθνείς αγορές και τα επιτελεία τους ότι ήταν η Χιλή του Πινοσέτ στην δεκαετία του ’70 και ’80. Είναι ένα πειραματόζωο ευκολίας για την εφαρμογή των πιο καταστροφικών συνταγών των πιο αντιδραστικών μερίδων του χρηματιστικού κεφαλαίου διεθνώς και κυρίως της ευρωζώνης. Από αυτήν την κρίση που σκόπιμα την βυθίζουν όλο και πιο βαθιά τα επιτελεία των τραπεζών, του ευρώ και του ΔΝΤ, δεν θα μπορέσει να βγει αρτιμελής, ενιαία ως χώρα και με δικό της κράτος. Η ίδια η ύπαρξη του λαού και της Ελλάδας είναι πλέον τελείως ασυμβίβαστη με το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο τυπικοί δωσίλογοι δεν μπορούν να το αντιληφθούν αυτό.

Γι’ αυτό και οφείλουμε να πούμε ανοιχτά ορισμένες πολύ δυσάρεστες αλήθειες. Δεν είμαστε στις αρχές αυτής της κρίσης όπου οι πολιτικές δυνάμεις δεν ήξεραν, ή δεν είχαν αντιληφθεί το που πάει αυτό το πράγμα. Ούτε βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου ο λαός, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, των ελευθεροεπαγγελματιών και της νεολαίας, μπορεί να επιβιώσει με κάποιον τρόπο από αυτό το νέο πακέτο μέτρο περιμένοντας πότε θα έρθουν οι όποιες εκλογές για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους. Επομένως αν κάποια δύναμη στ’ αλήθεια πιστεύει στο λαϊκό συμφέρον και βάζει τη χώρα και τον λαό της πάνω από ιδεοληψίες και ιδιοτέλειες, πολιτικές ή άλλες, τότε ένας δρόμος της μένει: να παραιτηθεί από το κοινοβούλιο όταν «περάσει» το νέο πακέτο. Να παραιτηθεί και να κατέβει στον δρόμο για να ενωθεί με τον λαό, με τα κινήματα που βρίσκονται ήδη στον δρόμο, με τις πρωτοβουλίες αντίστασης και δράσης, με όσα σωματεία και συνδικάτα δεν είναι πουλημένα, ή κίτρινα σαν τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ και όλοι μαζί να συγκροτήσουμε μια Ενιαία Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας με μόνο σκοπό την ανατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος και την κατάκτηση της δημοκρατίας από τον λαό με πρώτο αποφασιστικό βήμα την προκήρυξη εκλογών για Συντακτική Εθνοσυνέλευση και νέο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή που να είναι σύμφωνη με το συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή που να μπορεί να σώσει την χώρα από την κρεατομηχανή του ευρώ και των αγορών. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για όποιον συναισθάνεται το καθήκον του ως αληθινός πατριώτης και δημοκράτης. Αυτή είναι η αληθινή διαχωριστική γραμμή και όποιος δεν πράξει αυτό που οφείλει, τότε είμαστε υποχρεωμένοι ως λαός να τον αντιμετωπίσουμε ως εχθρό, ως συνένοχο των δωσίλογων που οφείλει να δώσει λόγο στην λαϊκή δικαιοσύνη όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 30/9/2012

14 σχόλια:

  1. Πού είναι τος ο λαός βρε Δημήτρη όταν την προηγούμενη Τετάρτη θάπρεπε να είναι όλοι στο Σύνταγμα;! Ούτε 30.000 δεν ήτανε από τα 2 εκατομμύρια άνεργους μόνο! Ασε τους αγανακτισμένους κλπ. Εγω βλέπω απελπισία μόνο "κι αντίσταση καμμιά". Κόμματα και συνδικάτα και ιδεολογίες πέθαναν μέσα στην καταφρόνια, μέσα σε όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν (αλλά και μέσα σε όσα ΔΕΝ έγιναν και ΔΕΝ ειπώθηκαν) και τώρα που χρειαζόμαστε ιδεολογία και καθοδήγηση και οργάνωση των (όποιων) μαζών, που είναι τη.;
    Κι έχεις και το ΚΚΕ που μόνο το ΠΑΜΕ είδε και σχολίασε την Τετάρτη..!
    Δεν ξέρω αλλά νομίζω πως η χώρα δεν έχει πιά τις πολιτικές δυνάμεις γιά να βγεί μόνη απ'την κρίση. Ισως αν οι Πορτογάλλοι κάνουν καμμιά νέα επανάσταση (γαρυφάλλων ή μη), ή οι Ισπανοί κάνουν καμμιά τρέλλα να πάρει η μπάλλα κι εμάς. Είτε να ξυπνήσουμε και να κινηθούμε, είτε να διώξουν οι άλλοι μαζικά τον ευρωπαϊκό νότο και να γλυτώσουμε.
    stk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστευω οτι ειναι καπως πιο πολυπλοκο. Υπαρχει το θεμα της προβοκατσιας. Ο λαος βλεπει οτι οι μαζικες εκδηλωσεις ειναι μηνυμα, αλλα το κρατος καταφερνει να ξεφευγει (χουντα γαρ). Τα σωματεια επρεπε να ειναι εκει σε καθημερινη βαση -ως 'εκφραστες' της εργατικης ταξης. Οι λοιποι/και εγω, κανουμε μικρα πραγματα στην καθημερινοτητα μας ως αντιδραση. Σιγουρα δεν υπαρχει συμπνοια αποψεων στο ευρύ 'κοινο' , ας ειναι καλα τα κομματοποιημενα ινστρουχτοδηγημένα μελη. Η μαζικη αντιδραση δεν εκφαζεται μαζικα. Σιγουρα δεν χρειαζεται να βοηθησουμε τους προβοκατορες. Ερχεται πιστευω η ωρα και θα ειναι χειροτερα/καλυτερα εξαρταται απο πια πλευρα εισαι. Δεν ειμαστε πια για ειρηνικες εκδηλωσεις. Γι'αυτο και οταν γινει η καθοδος των μυρίων, δεν θα ειναι καταλυτικη αλλα ισοπεδωτικη.

      Διαγραφή
  2. Οι μόνοι που μπορούν να κάνουν κάτι είναι τα παιδιά, η νεολαία.
    Όλες οι επαναστάσεις έχουν αρχίσει από την νεολαία αλλά δυστυχώς έτσι όπως την έχουμε γαλουχήσει με τα κινητά τα αιποντ και τα άει σιχτίρ την έχουμε ευνουχίσει.
    Κάποτε κάναμε καταλήψεις και χαλάγαμε τον κόσμο μόνο και μόνο επειδή μας μείωναν τον αριθμό των αδικαιολόγητων απουσιών τώρα που μας μειώνουν την ζωή κότες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

    Επιτελους ηρθε η ωρα να τελειωσει αυτο το παραμυθι οτι πρεπει παση θυσια να μεινουμε στο Ευρω αν θελουμε να σωθει η χωρα μας απο την πληρη καταστροφη και υποδουλωση στην διεθνη ληστρικη συμμορια των τοκογλυφων. Σημερα αυτοι, οι δοσιλογοι που κυβερνουν και κυβερνησαν την χωρα μετα τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο, τα παιδια του κολλεγιου και των οικογενιακων δυναστιων Καραμανλη, Παπανδρεου και Μητσοτακη μαζι με την τοπικη ολιγαρχια, εκτελουν το τελικο σχεδιο ξεπουληματος και της πληρους οικονομικης υποταγης.

    Απο οτι διαβαζω στον ξενο τυπο στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 18 - 19 Οκτωβρίου, κατοπιν εντολης του Ομβαμα, η σκυλα της Καγκελαριας (οπως την αποκαλει ο Τρανγκας) με την βοηθεια του Αμερικανοεβραιου σοσιαλιστη Χολαντερ θα επιβαλει στην Ελλαδα την νεα Κατοχικη Δραχμη ή μαλακο Ευρω. Ο Καμερον εδωσε εντολη προετοιμασιας στην Τραπεζα της Αγγλιας για οποιαδηποτε επιπτωσεις που θα εχει αυτη η αποφαση.

    ΤΩΡΑ ειναι η ωρα, που ο Ομπαμα και Μερκελ εχουν εκλογες, να αλλαξει η κυβερνηση, να γινει σταματημα πληρωμης των Εξωτερικων χρεων, επιστροφη στο ΕΘΝΙΚΟ νομισμα για να γλυτωσει η χωρα απο το οικονομικο δολοφονικο οπλο του ΕΥΡΩ που εφευραν οι Αμερικανοι οικονομικοι βανκστερς. (Εαν γνωριζεται Αγγλικα, ψαχτε να βρητε το βιβλιο VULTURES PICKNIC by Greg Palast, εκδοθηκε στην Αγγλια 2012 www.constablerobinson.com . Το κεφαλαιο 12 ειναι πολυ αποκαλυπτικο και ενημερωτικο σε σχεσει με την Ελλαδα και την ολη γενικη οικονομικη κατασταση της χωρας). Δημητρη ευχαριστω για την αναφορα που εκανες στην Εκπομπη ΑΕ.

    Ο μονος τροπος για να σωθει η χωρα ειναι μια Αμεση και Γενικη απεργια διαρκειας με συμμετοχη ολων των στρωματων της Ελληνικης κοινωνιας, ωστε να πεσει αυτη η κυβερνηση των δοσιλογων. Οπως σωστα ειπε ο Παναγοπουλος στο Κοντρα TV χθες βραδυ, διαμαρτυριες και εκδηλωσεις οπως αυτες την περασμενη Τεταρτη το μονο που κανουν ειναι η εκτονωση του κοσμου και δεν φερουν κανενα αποτελεσμα. Μονον μια Γενικη απεργια διαρκειας με συμμετοχη ολων των στρωματων της Ελληνικης κοινωνιας μπορει να ριξει την κυβερνηση του Σαχλαμαρα, Βενιζελου και Κουνελη.

    Ο Κος Καζακης και πολλοι αλλοι εχουν εξηγησει αναλυτικα πως μπορει να γινει η Επιστροφη στο Εθνικο νομισμα και πως θα ανακαμψη η καταστροφικη πορεια της χωρας.

    Η παραμονή στο Ευρω εχει στερήσει την οποιαδήποτε παραγωγή στην χώρα μας και επεβαλε πλήρη εξάρτηση στα καταναλωτικά προϊόντα που εκπροσωπούνται στην Ελλάδα από το ΚΑΡΤΕΛ των 4 εταιρειών προώθησης και που είναι κυρίως ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ και ..... ΓΑΛΛΙΚΩΝ συμφερόντων και οπως ολοι γνωριζουμε ενω το εργατικο κοστος εχει μειωθει περιπου 50% με ολα αυτα τα σκληρα μετρα ..... οι τιμες παραμενου σε πολυ υψηλα επιπεδα, σε σχεσει με αλλες Ευρωπαικες χωρες.

    Είναι χαζές οι χώρες που ενώ ανήκουν στην αγορά της Ευρώπης, όπως οι, Αγγλία, Δανία, Σουηδία, κλπ , δεν ανήκουν στην νομισματική Ευρώπη ασκώντας δική τους νομισματική πολιτική;

    Οσοι κόπτονται για την παραμονή μας στην ενωμένη νομισματική Ευρώπη εχουν σοβαρό λόγο και ΤΡΕΜΟΥΝ την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ.και ειναι αυτοί που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κόβουν χρήμα και να το δανείζουν.

    Ο οποιοσδήποτε πολιτικός στη χώρα μας, και κυρίως οι ΣΑΜΑΡΑΣ και ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ που στην ουσία είναι οι κύριοι εκφραστές της στήριξης του Ευρώ, και κορωνίζουν ότι αν βγούμε από το Ευρώ θα καταστραφούμε, είναι αυτοί που κατ, εντολή αυτών που δεν παράγουν τίποτα σε αυτή τη χώρα παρά μόνο νέμονται τον πλούτο της, προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.


    Επειδή ο Ελληνικός λαός κάποια στιγμή θα ξυπνήσει, και θα τους πνίξει, προσπαθούν αυτοί να τον αφομοιώσουν με τα 2.500.000 λαθρομετανάστες που στοχεύουν να τους προωθήσουν στις μονάδες που θα στήσουν οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ και θα είναι αυτές που θα μεταφέρουν από την ΤΟΥΡΚΙΑ μετά τον διαμελισμό της που έπεται..

    Τελος γιατι ΟΛΑ τα ΜΜΕ στην Ελλαδα δεν κανανε ποτε καμια αναφορα η ενημερωση για το τι εγινε στην Ισλανδια?

    ΝΑ ΓΙΑΤΊ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!


    http://www.eglimatikotita.gr/2012/01/blog-post_6203.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σας κύριε Καζάκη,

    Θα είθελα την προσωπική σας άποψη σχετικά με την οργάνωση E.N.D - Σόρας που ακούμε και διαβάζουμε το τελευταίο καιρό σχετικά με την δυνατότητα αποπληρωμής του ¨ ΧΡΕΟΥΣ ¨ από αυτή την οργάνωση και στη συνέχεια με ελαφρύτερους τόκους για την αποπληρωμή από τον Ελληνικό λαό πρός αυτή την οργάνωση.

    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

    Στράτος Ζωάννος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΙΝ ΑΠΟ 10 ΛΕΠΤΑ ο Τραγκας καγχασε το θεμα των 600 μυρίων και ειπε οτι αν υπηρχαν θα'ειχε παει η Μερκελ να τα παρει. Δεν υπηρξε καμμια κουβεντα για δημοσιογραφικη ερευνα η οτιδηποτε αλλο. Απλα το καγχασε. Το πρωϊ ο Αδωνις (αν δεν κανω λαθος γιατι δεν ειχα εικονα μονο ηχο) εκραζε στον Παπαδακη τον κ. Λαμπρακη οτι ειναι καταδικασμενος φοροφυγας και δεν τον αφηνε να μιλησει και να εξηγηση.
      ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ. Αν πραγματι ειχαν στοιχεια, με ηρεμες κουβεντες θα μπορουσαν να τα παρουσιασουν. Το κραξιμο και η επιθεση ειναι σημαδι αδυναμιας. Τοσους μηνες το γνωριζουν το θεμα. Δεν ειναι και οτι δεν προλαβαν να το ερευνησουν.
      Και εγω θα ηθελα την αποψη του κου Καζακη στο θεμα.

      Διαγραφή
    2. Πρόκειται για απάτη! Το λέω, το γράφω και το φωνάζω εδώ και μήνες. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η δήθεν σωτήρια λύση. Τα 600 δις δολ. είναι ανύπαρκτα, "κατατεθημένα" σε ανύπαρκτη τράπεζα του Καναδά και προέρχονται από ανύπαρκτο λογαριασμό. Ότι έχουν εμφανίσει μέχρι σήμερα ως αποδεικτικό στοιχείο είναι πλαστό, ή άσχετο με την όλη υπόθεση. Πίσω τους δεν βρίσκεται η ομογένεια, αλλά μια παρέα 3-4 ατόμων με ανύπαρκτη οικονομική επιφάνεια. Οι ντόπιοι εκπρόσωποί τους, που μάλιστα βρίσκονταν στο τραπέζι της εκδήλωσης στο President, είναι τυπικοί γραφικοί τύποι που περιδιαβαίνουν το αποκαλούμενο "πατριωτικό" χώρο, ως δήθεν ειδήμονες. Ο κ. Σώρας είναι μυθομανής σε βαθμό κακουργήματος. Είναι ο ίδιος του φιάσκου με τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, οι οποίες έχουν ακυρωθεί υπέρ του δημοσίου από το 1942 με Νομοθετικό Διάταγμα που ισχύει ακόμη και σήμερα. Προσωπικά πιστεύω πώς είναι επικίνδυνοι, γιατί το λιγότερο που θα καταφέρουν είναι να γελοιοποιήσουν μια πολύ σοβαρή υπόθεση.

      Διαγραφή
  5. Ο μονος τρόπος να αποφύγει ο ελληνικος λαός τα νεα μετρα και το ξεπουλημα της πατριδας ειναι η εξεγερση στους δρόμους.Οσο αρνειστε να τα δειτε, τοσο θα χειροτερευουν τα πράγματα για τη χώρα.Τι στο διάολο συμβαινει και δεν μπορείτε να το καταλαβατε.Καποτε οι ελληνες πήραν τα οπλα και τα εβαλαν με τη μεγαλυτερη πολεμικη μηχανή της ανθρωπότητας και τώρα κανουν βολτουλες στο σύνταγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τι θα εμποδίσει τα οικονομικά επιτελεία της χώρας να ισχύσει για την εξοδο από το ευρό ό,τι ίσχυσε για την είσοδό μας σε αυτό; (Δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε τα παλιά μας κομπιουτεράκια αρχικά και βλέπουμε). Δεν είμαι οικονομολόγος και δεν καταλαβαίνω αυτό το 4,6 δραχμές ανά ευρό( To διάβασα σε σχόλιο παλιότερης ανάρτησης)














    . Αυτό είναι φοβικό για αυτούς που αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση είναι μονόδρομος που αργά ή γρήγορα θα μας οδηγήσει εκτός ευρό, και κάνουν ότι είναι δυνατόν για να το αποτρέψουν.
    Όταν μπήκαμε στο ευρό γιατί το αγοράσαμε 345 δραχμές και τώρα πρέπει να μας το πουλήσουν (οι τράπεζες;) με 4,6 δραχμές;
    Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι δεν μπορούμε λέει να κοψουμε νόμισμα γιατί δεν υπάρχει χρυσός , αφού με την είσοδό μας τον παραδώσαμε. Και τότε που υπήρχε ποιος τον έβλεπε; Και σιγά μην ήταν ασφαλής στα υπόγεια της τράπεζας της ελλάδας. Πιο ασφαλής αξία για να κόψουμε δικό μας νόμισμα είναι ο χρυσός του υπεδάφους μας , εκτός και αν και αυτόν το παραδώσαμε ….με τα μνημόνια . Από Βαρβάρα (συγγνώμη για το ανώνυμος αλλά δεν καταφέρνω να επιλέξω άλλο προφίλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Καζάκη,
    και για το προηγούμενο και για αυτό σχόλιό μου θέλω οπωσδήποτε απάντηση. Μας έχουν μπερδέψει τα χρηματοοικονομικά τερτίπια των φωστήρων προφεσόρων. Αν σου πω ότι πορεύτηκα με την οικονομική συνταγή των παππούδων και των γονιών μου , θα με χαρακτηρίσετε συντηρητική και παλαιομοδίτισα; Δεν έχω πρόβλημα!!! Εγώ στο σύστημα που πάντα έφτυνα δεν άπλωσα το χέρι για δανεικά . Μένω στο νοίκι , στο ίδιο σπίτι από το 1985. Ήθελα να αποκτήσω στέγη με τις οικονομίες μου και δεν το κατάφερα. Ξέρετε γιατί; Θα σας το πώ πολύ απλά .Μέσα σε δυο δεκαετίες οι τραπεζίτες και τα τσιράκια τους οι εργολάβοι δημιούργησαν τις αξίες- φούσκες που όλοι ανέφεραν , χωρίς να αναλύουν. Ένας δανειολήπτης που έπαιρνε δάνειο 5.000.000 για αγορά σπιτιού και με τους τόκους του κόστιζε 10.000.000 , όταν θα το πουλούσε δέκα χρόνια μετά, δεν θα το πουλούσε τουλάχιστον όσο του κόστισε; Ένας εργολάβος που την ίδια εποχή πουλούσε ένα καινούριο σπίτι δεν θα το πουλούσε σε διπλάσια τιμή από την πραγματική του αξία ή το κόστος του; Ερχόταν και ο αρχιληστής το κράτος και για να φορολογεί ανέβαζε τις αντικειμενικές αξίες . Κι εγώ που τις οικονομίες μου τις λιγοστές τις άφηνα να τις διαχειρίζονται οι τράπεζες περιμένοντας μαζί με το εφάπαξ να επισκευάσω το πατρικό μου σπίτι που είναι ερείπιο, τώρα μήπως πρέπει να αυτοκτονήσω; Όχι βέβαια και ξέρετε γιατί; Ποτέ μου δεν έβαλα το χρήμα πάνω από τη ζωή και την ελευθερία . Πάντα το έβλεπα ως μέσο , ποτέ ως σκοπό.
    Το χρήμα πάνω απ΄όλα είναι δική τους φιλοσοφία και τους τη χαρίζω.
    Μπορεί το σπίτι μου να μπάζει από παντού, αλλά θυμάμαι μαθήτρια το 1967, όταν μαζί με τη σχολική τσάντα κουβαλούσα ένα ξύλο για τη σόμπα του σχολείου. Αυτό
    το ξύλο θα με ζεσταίνει και τώρα και στο μέλλον. «Είμαστε από καλή γενιά» , που είπε κι ο Ελύτης και πρέπει να το αποδείξουμε τώρα στα δύσκολα .
    Βαρβάρα
    ( Το ανώνυμος είναι το μόνο προφίλ που κατάφερα να επιλέξω, όχι σκόπιμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Καζάκη, ΤΊ θα εμποδίσει τα οικονομικά επιτελεία της χώρας να ισχύσει για την εξοδο από το ευρό ό,τι ίσχυσε για την είσοδό μας σε αυτό; (Δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε τα παλιά μας κομπιουτεράκια αρχικά και βλέπουμε). Δεν είμαι οικονομολόγος και δεν καταλαβαίνω αυτό το 4,6 δραχμές ανά ευρό. Αυτό είναι φοβικό για αυτούς που αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση είναι μονόδρομος που αργά ή γρήγορα θα μας οδηγήσει εκτός ευρό, και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να το αποτρέψουν.
    Όταν μπήκαμε στο ευρό γιατί το αγοράσαμε 345 δραχμές και τώρα πρέπει να μας το πουλήσουν (οι τράπεζες;) με 4,6 δραχμές;
    Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι δεν μπορούμε λέει να κοψουμε νόμισμα, γιατί δεν υπάρχει χρυσός , αφού με την είσοδό μας τον παραδώσαμε. Και τότε που υπήρχε ποιος τον έβλεπε; Και σιγά μην ήταν ασφαλής στα υπόγεια της τράπεζας της ελλάδας. Πιο ασφαλής αξία για να κόψουμε δικό μας νόμισμα είναι ο χρυσός του υπεδάφους μας , εκτός και αν και αυτόν το παραδώσαμε ….με τα μνημόνια. Να μη μιλήσω για τον ήλιο για τον αέρα , τη θάλασσα τη χλωρίδα, αν γλιτώσει από τα φωτοβολταικά που έγιναν η επένδυση του ευρωλιγούρη τεμπέλη... ΥΠΆΡΧΕΙ ΈΝΑ ΒΙΒΛΊΟ ΣΧΟΛΙΚΌ ΠΟΥ ΑΠΟΣΎΡΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ το 1992 , (ιστορία του ανθρωπινου γενους)Μιλάει για το ΔΝΤ και τις συνέπειες στις χώρες που επεμβαίνει. Ο,τι μας συμβαίνει, το σχεδίασαν επακριβώς . Ψαξτε το βαρβάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

    Επιτελους ηρθε η ωρα να τελειωσει αυτο το παραμυθι οτι πρεπει παση θυσια να μεινουμε στο Ευρω αν θελουμε να σωθει η χωρα μας απο την πληρη καταστροφη και υποδουλωση στην διεθνη ληστρικη συμμορια των τοκογλυφων. Σημερα αυτοι, οι δοσιλογοι που κυβερνουν και κυβερνησαν την χωρα μετα τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο, τα παιδια του κολλεγιου και των οικογενιακων δυναστιων Καραμανλη, Παπανδρεου και Μητσοτακη μαζι με την τοπικη ολιγαρχια, εκτελουν το τελικο σχεδιο ξεπουληματος και της πληρους οικονομικης υποταγης.

    Απο οτι διαβαζω στον ξενο τυπο στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 18 - 19 Οκτωβρίου, κατοπιν εντολης του Ομβαμα, η σκυλα της Καγκελαριας (οπως την αποκαλει ο Τρανγκας) με την βοηθεια του Αμερικανοεβραιου σοσιαλιστη Χολαντερ θα επιβαλει στην Ελλαδα την νεα Κατοχικη Δραχμη ή μαλακο Ευρω. Ο Καμερον εδωσε εντολη προετοιμασιας στην Τραπεζα της Αγγλιας για οποιαδηποτε επιπτωσεις που θα εχει αυτη η αποφαση.

    ΤΩΡΑ ειναι η ωρα, που ο Ομπαμα και Μερκελ εχουν εκλογες, να αλλαξει η κυβερνηση, να γινει σταματημα πληρωμης των Εξωτερικων χρεων, επιστροφη στο ΕΘΝΙΚΟ νομισμα για να γλυτωσει η χωρα απο το οικονομικο δολοφονικο οπλο του ΕΥΡΩ που εφευραν οι Αμερικανοι οικονομικοι βανκστερς. (Εαν γνωριζεται Αγγλικα, ψαχτε να βρητε το βιβλιο VULTURES PICKNIC by Greg Palast, εκδοθηκε στην Αγγλια 2012 www.constablerobinson.com . Το κεφαλαιο 12 ειναι πολυ αποκαλυπτικο και ενημερωτικο σε σχεσει με την Ελλαδα και την ολη γενικη οικονομικη κατασταση της χωρας). Δημητρη ευχαριστω για την αναφορα που εκανες στην Εκπομπη ΑΕ.

    Ο μονος τροπος για να σωθει η χωρα ειναι μια Αμεση και Γενικη απεργια διαρκειας με συμμετοχη ολων των στρωματων της Ελληνικης κοινωνιας, ωστε να πεσει αυτη η κυβερνηση των δοσιλογων. Οπως σωστα ειπε ο Παναγοπουλος στο Κοντρα TV χθες βραδυ, διαμαρτυριες και εκδηλωσεις οπως αυτες την περασμενη Τεταρτη το μονο που κανουν ειναι η εκτονωση του κοσμου και δεν φερουν κανενα αποτελεσμα. Μονον μια Γενικη απεργια διαρκειας με συμμετοχη ολων των στρωματων της Ελληνικης κοινωνιας μπορει να ριξει την κυβερνηση του Σαχλαμαρα, Βενιζελου και Κουνελη.

    Ο Κος Καζακης και πολλοι αλλοι εχουν εξηγησει αναλυτικα πως μπορει να γινει η Επιστροφη στο Εθνικο νομισμα και πως θα ανακαμψη η καταστροφικη πορεια της χωρας.

    Η παραμονή στο Ευρω εχει στερήσει την οποιαδήποτε παραγωγή στην χώρα μας και επεβαλε πλήρη εξάρτηση στα καταναλωτικά προϊόντα που εκπροσωπούνται στην Ελλάδα από το ΚΑΡΤΕΛ των 4 εταιρειών προώθησης και που είναι κυρίως ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ και ..... ΓΑΛΛΙΚΩΝ συμφερόντων και οπως ολοι γνωριζουμε ενω το εργατικο κοστος εχει μειωθει περιπου 50% με ολα αυτα τα σκληρα μετρα ..... οι τιμες παραμενου σε πολυ υψηλα επιπεδα, σε σχεσει με αλλες Ευρωπαικες χωρες.

    Είναι χαζές οι χώρες που ενώ ανήκουν στην αγορά της Ευρώπης, όπως οι, Αγγλία, Δανία, Σουηδία, κλπ , δεν ανήκουν στην νομισματική Ευρώπη ασκώντας δική τους νομισματική πολιτική;

    Οσοι κόπτονται για την παραμονή μας στην ενωμένη νομισματική Ευρώπη εχουν σοβαρό λόγο και ΤΡΕΜΟΥΝ την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ.και ειναι αυτοί που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κόβουν χρήμα και να το δανείζουν.

    Ο οποιοσδήποτε πολιτικός στη χώρα μας, και κυρίως οι ΣΑΜΑΡΑΣ και ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ που στην ουσία είναι οι κύριοι εκφραστές της στήριξης του Ευρώ, και κορωνίζουν ότι αν βγούμε από το Ευρώ θα καταστραφούμε, είναι αυτοί που κατ, εντολή αυτών που δεν παράγουν τίποτα σε αυτή τη χώρα παρά μόνο νέμονται τον πλούτο της, προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.


    Επειδή ο Ελληνικός λαός κάποια στιγμή θα ξυπνήσει, και θα τους πνίξει, προσπαθούν αυτοί να τον αφομοιώσουν με τα 2.500.000 λαθρομετανάστες που στοχεύουν να τους προωθήσουν στις μονάδες που θα στήσουν οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ και θα είναι αυτές που θα μεταφέρουν από την ΤΟΥΡΚΙΑ μετά τον διαμελισμό της που έπεται..

    Τελος γιατι ΟΛΑ τα ΜΜΕ στην Ελλαδα δεν κανανε ποτε καμια αναφορα η ενημερωση για το τι εγινε στην Ισλανδια?

    ΝΑ ΓΙΑΤΊ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!


    http://www.eglimatikotita.gr/2012/01/blog-post_6203.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πρόβλημα με τον κόσμο είναι προφανώς πολύπλοκο αλλά πολύ σημαντικό. Για μένα δεν είναι μόνο το θέμα να κατέβει ο κόσμος στο δρόμο αλλά να συνειδητοποιήσει και το γιατί κατεβαίνει. Όπως λέει ένας φίλος μου πρώτα έρχεται ο Διαφωτισμός και μετά η Αναγέννηση.

    Ο κόσμος απεχθάνεται το Δημόσιο, όλοι είναι εναντίον όλων, δεν σέβεται την παιδεία και πιστεύει στο σύστημα και τον καπιταλισμό. Φυσικά έχει στηθεί ένα τεράστιο σύστημα προπαγάνδας για να τον οδηγήσει εκεί, ωστόσο το σημαντικό που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως ο κόσμος θέλει να τα πιστέψει όλα αυτά. Είναι βαθύ το πρόβλημα και δεν γενικολογώ.

    Αυτό όμως που δεν συγχωρώ στον κόσμο και με δυσκολεύει πολύ είναι η άρνηση τους να ψαχθούν και να αναζητήσουν την αλήθεια. Βλέπουν τα πάντα να καταρρέουν και δεν έχουν την περιέργεια να μάθουν το λόγο που συμβαίνουν όλα αυτά.

    Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντική η αφύπνιση του κόσμου που πρέπει να γίνει από τον καθένα μας. Ωστόσο το να αφυπνίσεις κάποιον είναι τέχνη και δεν είναι καθόλου εύκολο. Επίσης οι γνώσεις που πρέπει να αποκτήσει ο πολίτης είναι επι των γενικών αρχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας ξυπνήσουν αυτοί που θέλουν να ξυπνήσουν όσον αφορά τους άλλους το καλύτερο είναι να τους αφήσουμε στις επιλογές τους, εκτός εάν βλάπτουν τους άλλους.

    Αν η δημοκρατία άμεσα ή έμμεσα απαιτεί από τον κόσμο να ψηφίζει, το λάθος δεν είναι στον κόσμο, αλλά μάλλον είναι στην νεφελώδη έννοια που δίνουμε στην λέξη δημοκρατία ή οποία τους περισσότερους τους απομακρύνει από την επαφή με την πραγματικότητα όπου όλοι αξίζουμε το ίδιο αλλά δεν αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο τις συγκεκριμένες περιστάσεις της ζωής.
    Έτσι αν θεοποιούμε τόσο πολύ μια λέξη όπως η λέξη δημοκρατία, αλλά ξεχνάμε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, διότι μας γοητεύει το δικαίωμα να ψηφίζουμε και ξεχνάμε να δούμε αν πράγματι ευημερούμε ή το γεγονός ότι αυτοί μεταξύ των οποίων επιλέγουμε, καθώς και τα μέσα προβολής αυτών υπηρετούν μια μειοψηφία που μας χρησιμοποιεί ως σκλάβους, σημαίνει ότι απλά παρασυρόμαστε διαμέσου λέξεων και στρεφόμαστε εναντίον ακόμα και της επιβίωσής μας, πράγμα που μας καθιστά επικίνδυνους, όταν απλά μας δίνεται το δικαίωμα να ψηφίζουμε.
    Επίσης ας στοχαστούμε ότι ενώ σε κάθε συγκεκριμένη εργασία χρειάζονται οι κατάλληλες γνώσεις ή ικανότητες καθώς επίσης και κάποιο ήθος γιατί οι πιό σπουδαίες των εργασιών που είναι η διακυβέρνηση και η επιλογή κυβερνώντων να μην χρειάζονται και αυτές τις κατάλληλες γνώσεις ή ικανότητες καθώς επίσης και πολύ ήθος.

    Χρειαζόμαστε λοιπόν Αξιοκρατία που να κινείται προς την κατεύθυνση της ελευθερίας και της ευμάρειας όλων μας, καθώς επίσης να υπερασπίζεται τα κεκτημένα.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης



    ΑπάντησηΔιαγραφή